De Meest Gedetailleerde Baby-Uitzetlijst op het Net!
Laat de pret maar beginnen: je bent in verwachting en kunt niet wachten tot je kleintje er is. Voorbereidingen worden getroffen! Vind hier de uitgebreidste baby-uitzetlijst die je op het internet kan vinden.
Laatste update:
Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.
Je bent in blijde verwachting, hoera! Dit betekent dat er spannende en leuke veranderingen aankomen. Het is daarom niet alleen handig, maar ook leuk om een baby-uitzetlijst te maken met alles wat je nodig hebt. Op deze manier streep je elke keer wat af en weet je precies wat je nog nodig hebt.
Door de lijst bij te houden, zie je zelf de vooruitgang. Tegen de tijd dat je uitgerekend bent, heb je alles in huis en ben je klaar om je nieuw baby te verwelkomen. Hieronder heb ik verschillende lijsten gemaakt met spulletjes die je écht nodig hebt.
Voor mama
Waar je ook besluit te bevallen, hoe comfortabeler je je voelt, hoe beter. Als je kunt relaxen, dan gaat de bevalling vaak sneller en pijnlozer, al nemen snacks, sap, muziek en lekkere geurtjes de pijn van een bevalling natuurlijk niet weg.
Na negen maanden een kindje te hebben gedragen, is het verwelkomen van je baby een groot moment. Juist daarom moet je goed voor jezelf zorgen en laten zorgen. Maak duidelijk wat je nodig hebt. Onderstaand lijstje is erg persoonlijk. Wat mij heeft geholpen, hoeft jou niet te helpen. Schrijf vooral op wat bij jou past.
- Snacks
Het laatste waar de meeste vrouwen aan denken tijdens de bevalling, is eten. Toch komt het voor dat je honger krijgt. Je verbrandt enorm veel energie en het is belangrijk – als je lichaam hierom vraagt – deze energie aan te vullen met calorieën. Zorg er daarom voor dat je je favoriete snacks bij de hand hebt Kies je ervoor om in het ziekenhuis te bevallen, neem ze dan met je mee.
Hoe gezonder hoe beter, maar hier geldt vooral dat het belangrijk is dat je het naar binnen krijgt. Zwangerschapshormonen kunnen ervoor zorgen dat je niet alles kunt eten, dus eet met name wat je wilt. Als dit een banaan is, perfect. Is dit een reep chocolade, dan is dit ook prima.
- Verse sappen
Er is niets lekkerder dan een vers sapje. 🧃 Of dit nu tijdens de bevalling is om extra energie binnen te krijgen of na de bevalling met beschuit met muisjes. Het is hoe dan ook gezond en lekker.
Een vers sapje maak je bij voorkeur met een goede slowjuicer. Zo behoudt het fruit ook in vloeibare vorm zijn vitamines en voedingsstoffen. Je mag jezelf best verwennen met een luxueuze smoothie – je hebt tenslotte nieuw leven de wereld in gebracht!
- Je favoriete muziek
Of je nu in het ziekenhuis bevalt of thuis, het is fijn als je naar je favoriete muziek kunt luisteren als je dit wilt. De een wilt keihard Queen horen, terwijl de ander juist liever natuurgeluiden op de achtergrond heeft. Waar jouw voorkeur ook ligt, vergeet je draadloze speaker niet in je tas te stoppen (of op je nachtkastje te zetten).
Het is ook handig om een playlist te maken. Een bevalling kan lang duren, waardoor je misschien een beetje geirriteerd raakt als je continue dezelfde artiest hoort. Beter nog: maak verschillende playlists: eentje met up-beat muziek, eentje met langzame muziek, en misschien eentje met Nederlandstalige muziek? De keuze is aan jou!
- Aromatische oliën
Aromatische oliën staan bekend om hun helende werking. Niet iedereen is er fan van, maar lavendel staat bekend om haar ontspannende werking waardoor deze olie ideaal is om tijdens de bevalling te gebruiken. Je gebruikt hiervoor een goede aromadiffuser of een olie-brander. Wordt het je teveel, dan zet je hem weer uit.
Ook massage-olie met lavendelgeur is ideaal. Hier geldt echter ook dat niet iedereen de geur van lavendel op prijs stelt tijdens de zwangerschap. Het is natuurlijk wel altijd het proberen waard.
Slapen
We beginnen onze uitzetlijst met een van de belangrijkste onderdelen van het opvoeden van een baby: zijn of haar slaapcomfort! 😴
- Ledikant
Alhoewel de meeste baby’s niet meteen in hun ledikant slapen, is het wel handig om je babykamer klaar te hebben als je baby geboren wordt. Een goed ledikant maakt daar deel van uit. Er zijn verschillende maten ledikantjes: hoe groter het ledikant, hoe langer deze meegaat.
Wil je nog geen ledikant, of heb je voorlopig nog geen ruimte voor een aparte babykamer? Dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Je kindje kan gewoon bij jou op de kamer slapen. Een wiegje of een co-sleeper is hier ideaal voor. Op die laatste kom ik zometeen terug!
- Matras
Koop je een ledikant, dan heb je ook een goed babymatras nodig. Een matras koop je het liefste nieuw en niet tweedehands. Een goed matras is verder niet te zacht, werkt waterafstotend en past goed in je ledikant, waardoor er geen armpjes of beentjes klem komen te zitten.
Een matrasbeschermer is wat mij betreft een must op een babymatras. Zorg bovendien dat je voldoende hoeslakentjes hebt, want babies kunnen er een bende van maken!
- Co-sleeper
Een goede co-sleeper is ideaal in de eerste maanden. Zeker als je borstvoeding geeft is een co-sleeper erg praktisch: je hoeft je bed niet uit om je baby te voeden. Een co-sleeper biedt een veilige oplossing wanneer je samen met je baby wilt slapen, maar niet in hetzelfde bed. Let wel op: zodra je baby zich om kan rollen, zijn de meeste co-sleepers niet veilig meer.
- Slaapzak
Babies zijn niet goed in het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Een dekentje of slaapzak om ze tijdens hun slaap warm te houden is dan ook essentieel.
Veel mensen geven de voorkeur aan een slaapzak. Dit biedt veel gebruiksgemak: een goede slaapzak houdt je baby behaaglijk warm tijdens de nacht, zonder het risico te lopen dat je baby onder dekentjes terecht komt. Let er wel op dat je de juiste maat slaapzak koopt.
- Wiegje
Een wiegje gebruik je alleen in de eerste maanden. Je baby groeit er vrij snel uit, maar de meeste baby’s slapen er goed in, omdat een goed wiegje kleiner is dan een ledikant. De baby voelt zich er daardoor veilig in. Kies je ervoor om een wiegje te kopen, houd er dan rekening mee dan een wiegje minder lang mee gaat dan een ledikant.
- Babynest
Een babynest is een klein matrasje met een opstaande rand wat ontworpen is om op de baarmoeder te lijken. Deze ‘omarmt’ als het ware je baby. Veel baby’s slapen hier goed in, wat het ideaal voor dutjes maakt. Laat je baby overigens nooit zonder toezicht in een babynest slapen, dus gebruik hem niet gedurende de nacht.
- Hoeslakentjes
Zorg ervoor dat je minstens twee goede hoeslakentjes voor je ledikantje of wiegje hebt. Veel baby’s spugen veel, waardoor je hoeslakentjes vaak moet vervangen. Hoe meer je hebt, hoe beter.
- Dekentje
Gebruik je geen slaapzak voor je baby, dan heb je een goed dekentje nodig. Zorg ervoor dat een dekentje nooit boven de buik van je baby komt. Je wilt voorkomen dat het dekentje over het gezichtje van je baby valt. Een dekentje komt vooral goed van pas in bijvoorbeeld de kinderwagen.
- Babyfoon
Niet iedereen wilt een babyfoon gebruiken, maar ik heb hem toch op de lijst gezet. Vooral als je een huis met meerdere verdiepingen hebt, is een goede babyfoon onmisbaar. 🏠 Het is immers belangrijk dat je inspeelt op de behoeften van je kindje. Als je kindje huilt, is het belangrijk dat je hierop reageert. Als je je kindje niet hoort, gaat dat moeilijk!
Babyfoons zijn er in allerlei soorten en maten. Welke voor jou het beste is, hangt af van jouw voorkeuren. Er zijn babyfoons met video, maar ook babyfoons met alleen audio. Meestal volstaat alleen audio, maar video is een leuke bijkomstigheid.
Verzorging
Ook niet geheel onbelangrijk: de verzorging van je kleintje!
- Commode
Een commode is een meubelstuk waar de meningen over verdeeld zijn. Sommige ouders vinden het enorm handig om een plekje te hebben voor alle babyspulletjes. Andere ouders gebruiken een commode weinig en verschonen hun baby op het bed, op de bank of op de grond op een aankleedkussen.
Of je een commode nodig hebt, komt neer op persoonlijke voorkeur. Je kunt in principe zonder een commode, maar het is makkelijk om er eentje te hebben. Bovendien is het de ideale plaats om je spulletjes op te bergen.
- Aankleedkussen
Als je een commode hebt, is een aankleedkussen en een bijbehorende hoes eigenlijk onmisbaar. Een commode heeft een harde ondergrond waar je baby niet comfortabel op kan liggen. Daarnaast heeft een aankleedkussen vaak opstaande randen wat het aankleden net iets veiliger maakt. Een goed aankleedkussen is bovendien makkelijk schoon te maken.
- Wasbare luiers of wegwerpluiers
Er zijn een paar dingen waar baby’s erg goed in zijn: dat is eten en luiers vol maken! Zorg er daarom voor dat je genoeg goede luiers in huis hebt. Ben je milieubewust bezig, dan zijn wasbare luiers helemaal geen gek idee. Je bespaart er veel geld mee, helpt het milieu en ze zien er ook leuk uit!
Zie je wasbare luiers echt niet zitten, dan ga je voor wegwerpluiers. Er zijn verschillende maten van verschillende merken te krijgen, alsook ecologische luiers en goedkopere luiers van verschillende huismerken.
- Spuugdoekjes
De meeste baby’s spugen wel eens na de voeding. 🤢 Dit gebeurt vooral als je je baby laat boeren. Daarom is het een goed idee om je schouder te beschermen tegen eventueel omhoogkomende melk. Je kunt hiervoor elke soort doek gebruiken, maar spuugdoekjes zijn de meest praktische. Ze zijn dun, zacht en je vindt ze met allerlei patroontjes.
- Hydrofiele luiers
Hydrofiele luiers zijn alleskunners. Je gebruikt ze om je baby mee af te drogen, je gebruikt ze als luier, maar ze zijn ook handig als spuugdoek. Ik gebruikte een hydrofiele luier altijd in het ledikant als extra bescherming mocht de baby spugen.
- Billendoekjes of wasbare doekjes
Waar luiers en billen zijn, zijn ook doekjes nodig om de billen mee te poetsen. Je hebt ze geparfumeerd, ongeparfumeerd, van de bekende merken en de goedkopere huismerken. Spoel ze hoe dan ook nooit door de wc, want hierdoor kan de wc verstopt raken of het gemaal vastlopen. Gooi ze daarom altijd in de vuilnisbak.
Wil je een steentje bijdragen aan een beter milieu? Overweeg dan wasbare doekjes te gebruiken. Je doet ze in een speciaal bakje en houd ze nat met een mix van water en bijvoorbeeld lavendelspray wat niet alleen heerlijk ruikt, maar ook ontspannend werkt. Deze doekjes was je na gebruik in een goede wasmachine weer schoon.
- Zalf voor de billetjes
Billetjes kunnen om allerlei redenen rood en geïrriteerd raken. Maak je je zorgen, breng dan altijd een bezoekje aan de huisarts. Een goede zinkzalf kan in ieder geval nooit kwaad en dient als barrière tussen de huid en de luier. Het daarom altijd handig om deze in huis te hebben.
- Thermometer
Is je baby ziek, dan is het handig om te weten of je kindje koorts heeft. Een goede koortsthermometer komt dan goed van pas. Raak niet meteen in paniek als je baby koorts heeft: koorts is een effectieve reactie van het lichaam en kan meestal geen kwaad. Maak je je echter zorgen? Raadpleeg dan altijd een arts. 🧑⚕️
- Slabbetjes
Niet elke baby is een knoeipot tijdens het voeden, maar veel baby’s wel. Als je niet na elke voeding je baby wilt omkleden, dan is het een goed idee om slabbetjes te kopen. Simpele slabbetjes zijn prima, maar slabbetjes met een leuk printje zijn leuker!
- Babybad
Een babybadje is vooral in de eerste paar maanden erg handig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Een goed babybad is veilig in gebruik en praktisch. Er zijn babybadjes met standaard, zonder standaard, er zijn speciale baby-emmers en zelfs opvouwbare badjes. Welke het beste is, hangt van jouw behoeften af.
- Badthermometer
Als je je kleintje in bad doet, is het belangrijk dat het water de juiste temperatuur heeft. Hier gebruik je een goede badthermometer voor. De juiste temperatuur is 37 °C. Dit staat gelijk aan de normale lichaamstemperatuur.
- Hydrofiele washandjes
Hydrofiele washandjes zijn vooral erg praktisch om je baby mee te wassen. Gewone washandjes zijn vaak te dik om tussen de plooien van je baby’s huid te komen. Hydrofiele washandjes zijn zacht, maar erg dun. Ze drogen bovendien erg snel.
Onderweg
Je bent niet alleen thuis met je baby; je wilt ook graag met hem of haar op pad, niet?!
- Autostoel
Wil je je baby meenemen in de auto, dan moet je baby volgens de wet in een goedgekeurde autostoel worden vervoerd. Doe je dit niet, dan staat er een heftige boete op je te wachten. Dat niet alleen: een autostoel vermindert ook de kans op verwondingen of zelfs de dood bij een ongeluk.
Je koopt bij voorkeur een nieuwe autostoel en geen tweedehandse. Je kent bij een tweedehands autostoel vaak de geschiedenis niet, waardoor je niet weet of deze veilig is. Koop daarom een nieuwe, goede autostoel.
- Kinderwagen
Een kinderwagen is ideaal om te hebben. Je neemt je baby mee de stad in en gebruikt het mandje om je aankopen in op te bergen; je gaat wandelen, terwijl je baby heerlijk slaapt of (hopelijk!) rustig rondtuurt. Kortom: een goede kinderwagen geeft je flexibiliteit.
- Draagzak of draagdoek
Een draagzak of een draagdoek zorgt ervoor dat je je baby altijd dichtbij je draagt terwijl je toch je handen vrij hebt. Hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid dan wanneer je je kindje draagt. Een goede draagzak is daarnaast ook ideaal om je kindje mee ‘in slaap te wandelen’.
Een goede draagdoek is vooral ideaal voor de meer ervaren dragers. Je knoopt deze doeken op verschillende manieren vast waardoor je je kindje op in verschillende posities draagt. Zo draag je je kindje bijvoorbeeld op je rug, op je heup of op je borst.
- Luiertas
Je kunt natuurlijk elke tas gebruiken om je babyspullen in mee te nemen, maar een goede luiertas heeft vaak de meest ideale indeling voor zowel luiers, flesjes, een extra setje kleding en andere baby-benodigdheden. Je hangt deze aan je kinderwagen, maar ze zijn ook als rugzak te vinden. Het is maar net wat je zelf fijn vind.
Voeding
Of je nu besluit om kunstvoeding te geven of borstvoeding te geven, er zijn een aantal spulletjes die handig zijn om te hebben. Wat je ook besluit, in de meeste gevallen zijn de spullen in de onderstaande lijst praktisch bij zowel fles- of borstvoeding.
- Flesjes
Flesjes zijn altijd handig om in huis te hebben. Ze zijn te koop in setjes van twee, vier of zelfs meer. Besluit je om borstvoeding te geven, dan doe je je afgekolfde melk in flesjes.
Persoonlijk vind ik het handig om vier of meer flesjes in huis te hebben. Heb je altijd genoeg flesjes, dan hoef je je geen zorgen te maken als je een keer geen tijd hebt om meteen af te wassen. Geen gillende, hongerige baby die moet wachten.
Twee flesjes is echter voldoende, mocht je een klein budget hebben. 🍼
- Speentjes voor op de fles
Bij de meeste setjes krijg je speentjes meegeleverd. Dit zijn de meeste gevallen speentjes voorpasgeboren baby’s. De meeste merken hebben hun eigen systeem speentjes: vaak zijn dit nummers. Nummer 1 is het speentje met de kleinste gaatjes voor de jongste baby’s en nummer 4 het speentje met de grootste gaatjes voor oudere baby’s.
Zorg ervoor dat je goede speentjes voor pasgeboren baby’s in huis hebt. Gebruik je een speen met te grote gaatjes, dan kan de baby zich verslikken. Heb je een oudere baby en gebruik je een speen voor pasgeboren baby’s, dan moet de baby te hard werken om melk binnen te krijgen. Dit kan tot irritatie leiden. De juiste speen is daarom van belang.
- Flessenborstel
Om je flesjes goed schoon te krijgen, is een goede flessenborstel essentieel. Melkresten kunnen je baby ziek maken, wat je koste wat het kost wilt voorkomen. Heb je een goede vaatwasser, dan volstaat deze en is het gebruik van een flessenborstel overbodig.
- Draagzak of draagdoek
Een draagzak of een draagdoek zorgt ervoor dat je je baby altijd dichtbij je draagt terwijl je toch je handen vrij hebt. Hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid dan wanneer je je kindje draagt. Een goede draagzak is daarnaast ook ideaal om je kindje mee ‘in slaap te wandelen’.
Een goede draagdoek is vooral ideaal voor de meer ervaren dragers. Je knoopt deze doeken op verschillende manieren vast waardoor je je kindje op in verschillende posities draagt. Zo draag je je kindje bijvoorbeeld op je rug, op je heup of op je borst.
- Luiertas
Je kunt natuurlijk elke tas gebruiken om je babyspullen in mee te nemen, maar een goede luiertas heeft vaak de meest ideale indeling voor zowel luiers, flesjes, een extra setje kleding en andere baby-benodigdheden. Je hangt deze aan je kinderwagen, maar ze zijn ook als rugzak te vinden. Het is maar net wat je zelf fijn vind.
- Een goede borstkolf
Borstvoeding geven is niet eenvoudig. Er zullen momenten zijn dat je wilt opgeven en er zullen momenten zijn dat je ervan geniet. Een goede borstkolf is zodoende zeer handig tijdens dit proces, of je hem nu regelmatig gebruikt of incidenteel in eventuele noodgevallen.
- Moedermelk bewaarzakjes
Als je een borstkolf hebt, heb je ook iets nodig om je afgekolfde melk in te bewaren. Dit kunnen bakjes zijn, flesjes, maar ook zakjes. Deze nemen de minste ruimte in beslag en zijn het makkelijkste op te bergen. Als ze vol zijn, leg je ze in de vriezer of koelkast. Zijn ze leeg, dan berg je ze op in een lade of bij de rest van je babyspullen.
- Zoogcompressen
Als je borstvoeding geeft, lek je waarschijnlijk ook tussen het voeden door melk. 😅 Zeker in het begin kan dit een behoorlijke hoeveelheid zijn en het is fijn als deze melk wordt opgevangen. De beste manier om dit te doen is door goede zoogcompressen te gebruiken. Vergeet ze niet regelmatig te verwisselen: melk wordt zuur en kan de huid irriteren.
- Borstschildjes
Als je een borstkolf hebt, heb je ook goede borstschildjes nodig. Gebruik je geen goede borstschildjes, dan kunnen je tepels geïrriteerd raken, waardoor je uiteindelijk misschien vroegtijdig stopt met kolven. Een borstschild moet daarom comfortabel aanvoelen.
- Voedingsbeha
Als je borstvoeding geeft, is een goede voedingsbeha essentieel. Vooral in de eerste paar weken wilt je baby continue bij je drinken, waardoor gemakkelijke toegang belangrijk is. Er is niets vervelender dan een hongerige baby die je niet snel genoeg kunt voeden, omdat je je eerst moet ontdoen van je shirt of trui en je beha.
- Voedingskussen
Of je nu borst- of flesvoeding geeft: het hoofdje van je baby is zwaar, dus uiteindelijk gaat je arm zeer doen. Als je je arm kunt rusten op een goed voedingskussen dan voorkom je dat ongemak tenminste. Dit hoeft in principe geen speciaal kussen te zijn; een kussentje dat normaal gesproken op je bed ligt is ook prima.
Babykleding
Een naakte baby is niets geks, maar je wilt je kleine wel warm houden.
- Rompertjes
Rompertjes heb je veel nodig. Begin met een stuk of tien. Deze worden erg snel vies, vooral in de eerste weken. Denk aan spugen of lekkende luiers. Sommige vlekken gaan er moeilijk uit, dus geef vooral niet teveel geld uit aan rompertjes.
Rompertjes zijn ontworpen om naar beneden uit te doen. Dit is vooral erg handig als je baby een poep-explosie heeft gehad. 💩 Je hoeft het rompertje niet over het hoofd heen te trekken, maar je trekt het rompertje naar beneden, over de schouders. Hierdoor blijft je baby (redelijk!) schoon.
- Broekjes
Broekjes zijn altijd handig. Je krijgt ze makkelijk aan en ze gaan makkelijk weer uit. Je koopt broekjes in allerlei soorten stoffen. In de winter koop je extra dikke stoffen, terwijl je in de zomer katoenen broekjes koopt.
- Truitjes
Truitjes zijn kledingstukken waar je geen genoeg van kunt krijgen. De meeste baby’s spugen regelmatig waardoor truitjes snel in de was belanden. Net als rompertjes, is het handig om zoveel mogelijk truitjes te hebben. Koop niet te veel truitjes in lichte kleuren: hier zie je de vlekken beter op!
- Sokken
Niet de leukste dingen om te kopen, maar je baby heeft ze wel nodig. De circulatie van je baby is nog niet erg goed, waardoor handjes en voetjes vaak koud zijn. Door je baby sokjes aan te doen, hou je zijn voetjes lekker warm. Hier geldt ook: hoe meer, hoe beter. Sokken verdwijnen altijd op mysterieuze wijze!
- Slaappakjes
Slaappakjes zijn vooral in de winter handig, en dan vooral in combinatie met een slaapzak. Je hebt slaappakjes met en zonder voetjes. Heb je slaappakjes met voetjes, zorg er dan voor dat deze goed passen. Een slaappakje wat te klein is, is erg oncomfortabel voor je baby.
- Mutsjes
Als je baby net geboren is, verliest hij snel lichaamswarmte via zijn hoofdje. Het is daarom belangrijk dat hij de eerste paar dagen een mutsje draagt waardoor de warmte niet verloren gaat en zijn lichaamstemperatuur op peil blijft. Katoenen mutsjes zijn ideaal. Ga je in hartje winter naar buiten, gebruik dan een warmer mutsje van bijvoorbeeld wol.
Niet echt nodig; wel handig!
Er zijn altijd spulletjes die je koopt waarvan je achteraf afvraagt waarom je ze hebt gekocht. Dit is zeker het geval bij babyspullen. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de benodigdheden die minder prioriteit hebben.
- Wipstoeltje
Een wipstoeltje is een van die dingen die je niet per se nodig hebt, maar wel handig is. Een goed wipstoeltje gebruik je tot je baby zelfstandig kan zitten. Het is vooral handig als je bijvoorbeeld even snel wilt douchen: je neemt het wipstoeltje mee de badkamer in en je weet dat je baby veilig is.
Een wipstoeltje is daarnaast ook handig als je even wat wilt eten of gewoon even rustig op de bank van je kop (warme) thee wilt genieten. Je baby zit lekker in het wipstoeltje, en als je geluk hebt, valt hij misschien zelfs wel in slaap! Let wel op: laat je baby niet zonder toezicht in het wipstoeltje slapen; daar is een wipstoeltje niet voor gemaakt.
- Traphekje
Een traphekje heb je voorlopig nog niet nodig en daarom hoort hij niet op je baby-uitzet lijstje te staan, maar als je erg fanatiek bent is het een goed idee om deze alvast in huis te hebben. Zodra je baby mobiel wordt, gaat hij of zij interesse tonen in klimmen. De meeste baby’s vinden de trap dan ook erg interessant.
Dit kan uiteraard voor gevaarlijke situaties leiden. Je maakt je trap veilig voor je baby door er een goed traphekje voor te plaatsen. Deze kan je baby niet openen en zorgt ervoor dat je baby niet de trap op of af kan. Plaats altijd een traphekje aan beide kanten.
- Box
Onmisbaar in Nederland is de welbekende box. Het zal je misschien verbazen als ik je vertel dat een box eigenlijk alleen in de Benelux wordt gebruikt. Ze zijn te krijgen in Europa, maar ze zijn niet zo bekend als in Nederland. Dat maakt ze niet minder handig.
De meeste boxen zijn in hoogte verstelbaar en daardoor te gebruiken tot je kindje kan staan. Het geeft je net even de tijd om wat te doen waarbij je baby eigenlijk niet bij kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan dweilen of koken. Je kindje speelt lekker in de box, terwijl jij doet wat je moet doen.
- Doppler
Met een Doppler luister je naar de hartslag van je ongeboren kindje. Het is belangrijk dat je een goede Doppler nooit gebruikt voor medische doeleinden. Dat laat je over aan de verloskundige. Het is echter wel erg leuk om de hartslag van je ongeboren kindje aan je naasten te laten horen.
- Luieremmer
Een goede luieremmer is iets wat je leven een stuk gemakkelijker maakt. Er zijn verschillende luieremmers te koop. Een goede luier-emmer zorgt ervoor dat je de luiers niet ziet, en bovendien ook niet ruikt. Dat laatste is dan ook meteen het grootste voordeel van een luieremmer die met cassettes werkt. Deze luieremmer is helemaal afgesloten.
Het nadeel van deze emmers is dat de cassettes die de emmer gebruikt, een stevig prijskaartje hebben. Er zijn echter goedkopere, merkloze cassettes verkrijgbaar. Het alternatief is je luiers weggooien in de container die buiten staat. Prima in de zomer, maar minder fijn als het vriest dat het kraakt. 🥶
- Draagwiegje
Ook een draagwiegje behoort tot de spullen die je misschien niet veel zult gebruiken. Andere ouders gebruiken een draagwiegje juist wel heel veel. Dit hangt deels af van je baby: sommige baby’s slapen simpelweg niet goed in hun ledikantje, maar wel in een goed draagwiegje en daar is niets mis mee. In deze gevallen is een draagwiegje onmisbaar.
Conclusie
Een uitzet voor je baby maken is niet makkelijk, want iedereen is anders en heeft andere behoeften. De bovenstaande lijst is daarom gebaseerd op ervaringen van verschillende ouders en ik heb daar de meest populaire benodigdheden voor je uitgehaald. Hopelijk heb je er iets aan! Bedankt voor het lezen.
Over de auteur
Michael is 27 jaar oud en woont in het zuiden van het land. Micheal is afgestuurd in psychologie en schrijft heel graag in zijn vrije tijd. In zijn vrije tijd geniet hij van een potje Call of Duty en zijn sci-fi films helemaal zijn ding.