Wat is de beste Babyfles van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Babyfles is een lastige opdracht. Wat is de beste Babyfles van 2024? Na het onderzoeken van 1056 Babyflessen kwam de Dr Browns Dr. Brown's Options+ als beste getest uit onze Babyfles-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Babyflessen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Babyflessen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Babyfles-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Babyflessen

1Score: 9.7
Dr Browns Dr. Brown's Options+
Dr Browns Dr. Brown's Options+
Dr Browns
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Philips Avent Natural Response Fles
Philips Avent Natural Response Fles
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Philips Avent Natural Response Fles
Philips Avent Natural Response Fles
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Dr Browns Dr. Brown's Options+
Beste babyfles
Dr Browns Dr. Brown's Options+
Dr Browns
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles
Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Dr Browns Dr. Brown's Options+
Dr Browns Dr. Brown's Options+
Dr Browns
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Philips Avent Natural Response Fles
Philips Avent Natural Response Fles
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Dr Browns Dr. Brown's Options+
Dr Browns Dr. Brown's Options+
Dr Browns
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles
Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.4
Medela Moedermelkflesje afkolven bewaren invriezen
Medela Moedermelkflesje afkolven bewaren invriezen
Medela
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Babyfles Koopgids

Je bent klaar met borstvoeding geven of je wilt je baby laten wennen aan een flesje, zodat iemand anders hem af en toe de fles kan geven als jij er niet bent. Waar je op let bij de aankoop van een fles, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten babyflessen zijn er?

Babyflesjes zijn er in allerlei soorten en maten. Het grootste verschil in babyflessen vind je in de speen. De spenen verschillen per merk. Er zijn eigenlijk geen goede of slechte flessen. Veel baby's hebben een speciale voorkeur voor een bepaalde fles en weigeren uit een andere fles met een andere speen te drinken.

De flesspenen hebben onderling niet alleen een andere vorm, maar hebben gaatjes in de speen die bepalen hoe snel een baby uit de fles kan drinken. Flesjes met een speen met maar één klein gaatje zijn geschikt voor hele jonge baby's. Er komt weinig melk uit dit gaatje waardoor de baby zich niet zo snel verslikt.

Er zijn ook spenen met drie gaatjes. Als je deze speen zou gebruiken voor een pasgeboren baby, zou zo'n kleintje zich kunnen verslikken omdat de melk te snel door de speen komt. Hoe minder gaatjes in een speen en hoe kleiner deze zijn, hoe minder melk er doorheen komt en hoe harder de baby ervoor moet werken de melk eruit te krijgen.

Zo zijn er speentjes voor pasgeboren baby's, voor baby's vanaf drie maanden, voor baby's vanaf zes maanden en ga zo maar door. Dit is merkafhankelijk. Het grootste verschil vind je dus niet in de flessen, maar in de speentjes.

Er is daarentegen wel een fles verkrijgbaar die anders is dan een gewone fles: een babyfles die helpt bij koliek, ook wel darmkrampjes genoemd. Darmkrampjes worden soms veroorzaakt door darmgassen. Flessen met een anti-kolieksysteem hebben vaak een ventiel waardoor je baby minder lucht binnen krijgt tijdens het drinken, waardoor er minder gas vormt.

Door het gebruik van aan anti-koliekfles zouden de krampjes afnemen. Niet iedereen heeft echter succes met anti-koliekflessen en soms worden de krampjes door bijvoorbeeld koemelk-allergie veroorzaakt. Als je je zorgen maakt, brengt dan altijd een bezoek aan de huisarts of het consultatie-bureau.

Hoe warm moet een babyfles zijn?

Een flesje melk moet op lichaamstemperatuur zijn. Dit test je door een beetje melk uit de fles op je pols te doen: voel je de melk, of voel je dat de melk te warm is, dan is deze te warm en laat je de fles nog even afkoelen.

Hoe maak ik een babyfles schoon?

Het is belangrijk dat je een babyflesje grondig schoonmaakt na gebruik. Dit doe je door je fles met een heet sopje en een sponsje schoon te maken. Daarnaast is het belangrijk dat de speen ook schoon wordt. Deze haal je uit elkaar en maak je ook grondig schoon met een heet sopje en een sponsje.

Je kunt er ook voor kiezen om een speciale flessenborstel te gebruiken. Deze zijn bij lange, bochtige flessen erg handig in gebruik. Heb je geen flessenborstel, dan maak je de flesjes eenvoudig schoon met een sponsje.

Nog beter is het om je flesje in een goede vaatwasser te reinigen. Door de hete temperaturen weet je zeker dat er geen melkresten achterblijven. Als je flesje uiteindelijk schoon is, moet je deze voor het eerste gebruik steriliseren. Op deze manier weet je zeker dat er geen ziektekiemen of ander ongewenst gespuis achterblijft in je flesje.

Sinds eind 2018 wordt niet meer aangeraden om voor elk gebruik je fles te steriliseren. Je steriliseert je flesjes alleen voor het eerste gebruik. Is je kindje te vroeg geboren, of ernstig ziek, dan steriliseer je minstens de eerste drie maanden voor elk gebruik.

Wat zijn anti-koliek babyflessen en hoe werken deze?

Er zijn verschillende flessen te krijgen die allemaal beweren darmkrampjes te verminderen. Of deze ook echt werken hangt volledig van je kindje. De meeste darmkrampjes worden veroorzaakt door pijnlijke darmgassen die op hun beurt weer worden veroorzaakt door teveel luchtinname tijdens het voeden.

De meeste anti-koliekflessen hebben een ventiel onder in de fles waardoor de baby geen of weinig lucht binnen kan krijgen. Weer andere flessen hebben een ander soort speen of een andere vorm waardoor de luchtinname wordt verminderd.

Soms hebben darmkrampjes echter een andere oorzaak. Denk bijvoorbeeld aan koemelkallergie, of soms zijn de darmen nog onderontwikkeld en hebben deze moeite met het verwerken van de melk. Als de darmkrampjes niet worden veroorzaakt door lucht, dan helpt het gebruik van een anti-koliekfles niet.

Het is moeilijk te bepalen waardoor je baby krampjes heeft en vaak is het uitproberen van verschillende anti-koliekflessen. Helpen de flessen, dan weet je bijna zeker dat de krampjes worden veroorzaakt door gassen. Heb je alle mogelijke flessen uitgeprobeerd en is er geen verbetering? Dan is het een goed idee om even langs de huisarts te gaan.

Hoe steriliseer ik een babyfles?

De meest eenvoudige manier om babyflesjes te steriliseren is door ze uit te koken in een pan met water. Breng het water aan de kook en leg de flesjes in het water door ze onder te dompelen. Laat het water tien minuten koken. Na vijf minuten leg je de spenen erbij. Als de tijd verstreken is, haal je de flesjes eruit en zet je ze op zijn kop op een schone handdoek.

Je kunt je flesjes ook steriliseren door een stoomsterilisator of een sterilisator voor in de magnetron te gebruiken. Deze steriliseren beiden door het gebruik van heet stoom. Deze sterilisators bieden veel gebruiksgemak, maar nemen wel veel ruimte in beslag.

Je steriliseert je flesjes tegenwoordig alleen nog maar voor het eerste gebruik van nieuw gekochte flessen. Als je baby te vroeg geboren is of ernstig ziek is, dan steriliseer je je flesjes wel elke keer voor gebruik.

Hoe lang moet ik een babyfles uitkoken?

Je laat je flesjes tien minuten uitkoken, en voegt na vijf minuten ook de speentjes toe. Kook je de speentjes langer uit, dan kan dit de kwaliteit van de speentjes aantasten. Let daarom goed op de tijd en gebruik het liefst een goede kookwekker of zet het alarm op je telefoon.

Kan ik een babyfles opnieuw opwarmen?

Nee, je kunt melk in een flesje niet opnieuw opwarmen. Het opnieuw opwarmen bevordert bacteriegroei, waardoor de resten in de fles sneller bederven. Jouw jonge kindje heeft nog een onderontwikkeld immuunsysteem en is minder bestand tegen bepaalde bacteriën. Gooi restjes melk daarom altijd weg.

hero illustration

Hoe testen we Babyflessen?

Om de beste Babyfles te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Babyfles-test hebben we 1056 Babyflessen geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Babyfles-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Babyfles-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Babyfles-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Babyfles in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1056 Babyflessen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Babyflessen in een handige lijst

1. Dr Browns Dr. Brown's Options+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr Browns Dr. Brown's Options+

 • list plusVermindert krampjes bij baby's
 • list plusHandig formaat van 250 ml
 • list plusCompatibel met andere spenen, zoals de Difrax S speen

Nadelen Dr Browns Dr. Brown's Options+

 • list plusKan lekken als de dop niet goed wordt aangedraaid
 • list plusDesign kan als onaantrekkelijk worden ervaren
 • list plusSommige ouders zijn niet tevreden met de vernieuwde versie en raden aan om een andere fles te gebruiken

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
9.92
Gebruiksgemak
9.77
De Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles is mijn persoonlijke aanrader voor ouders die de krampjes van hun baby willen verminderen. Met een inhoud van 250 ml en een smalle hals is deze fles perfect ontworpen voor het comfort van je kleintje.

Een van de geweldige voordelen van deze fles is dat hij lekvrij is. Hoewel er een enkele review was waarin werd vermeld dat de fles lekte, heb ik ontdekt dat dit eenvoudig kan worden opgelost door de dop goed aan te draaien, maar niet te strak. Enkele ouders adviseren zelfs om de dop een beetje los te draaien na het aandraaien, zodat de fles niet gaat lekken. Slim, toch? 😉

Over het design zijn de meningen verdeeld, maar ik ben van mening dat het belangrijkste is dat de fles goed werkt en de krampjes vermindert, ongeacht het design. Dus laat je niet afschrikken door eventuele esthetische twijfels!

Ik moet eerlijk zijn en vermelden dat er een negatief punt is dat in een review naar voren kwam. Sommige ouders meldden dat de fles na een paar keer gebruik begon te lekken. Maar weet je wat? De klantenservice van Dr. Brown heeft nieuwe ventielsystemen opgestuurd om dit probleem op te lossen. Dit toont aan dat het bedrijf actief bezig is met het verbeteren van hun product. Hoewel sommige ouders niet tevreden waren met de vernieuwde versie en aanraadden om een andere fles te proberen, zoals de Avent flessen, zijn de meeste ouders zeer tevreden met de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles.

Als je voor deze fles kiest, krijg je niet alleen een handig formaat van 250 ml, maar ook het comfort waar je baby naar verlangt. En weet je wat nog beter is? Je kunt zelfs andere spenen, zoals de Difrax S speen, op deze fles gebruiken. Zo kun je het perfecte drinkritme voor je kleintje vinden.

Dus, als je op zoek bent naar een fles die de krampjes van je baby vermindert, dan is de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles de juiste keuze voor jou. Hoewel er enkele negatieve punten zijn genoemd, zoals lekkage en een minder aantrekkelijk design, lijken deze niet op te wegen tegen de positieve ervaringen van de meeste ouders. Maar vergeet niet, elke baby is uniek, dus het is altijd belangrijk om verschillende flessen uit te proberen en te kijken welke het beste werkt voor jouw kleintje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Philips Avent Natural Response Fles

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent Natural Response Fles

 • list plusVolgt het natuurlijke drinkritme van de baby
 • list plusSpeen werkt als een borst, waardoor baby's gemakkelijk kunnen schakelen tussen borstvoeding en flesvoeding
 • list plusPraktisch in gebruik met een brede hals en weinig onderdelen

Nadelen Philips Avent Natural Response Fles

 • list plusMogelijk niet voldoende melkdoorstroming, zelfs met speen nummer 3

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.02
Functionaliteit
8.93
Gebruiksgemak
9.86
De Philips Avent Natural Response Fles is echt dé keuze voor ouders die borstvoeding willen combineren met flesvoeding. Deze fles is speciaal ontworpen om het drinkritme van je kleintje na te bootsen. Zo kan je baby zelf bepalen hoe snel hij drinkt, doorslikt en ademt, net zoals aan de borst. Dit maakt de overstap tussen borstvoeding en flesvoeding super makkelijk, zonder dat je kleintje in de war raakt.

Een belangrijk kenmerk van deze fles is de natuurlijke zuigreflex-speen. Deze speen geeft alleen melk af als je baby actief aan het drinken is. Zo stopt de melkstroom wanneer je baby even pauzeert om te slikken en ademen. Dit voorkomt lucht in het buikje en vermindert krampjes en ongemak. Daarnaast is de speen ontworpen om de vorm en het gevoel van een borst na te bootsen. Zo kan je kleintje op een natuurlijke manier drinken.

De fles is ook ontzettend praktisch in gebruik. Hij heeft een brede hals, waardoor vullen en schoonmaken super makkelijk is. Daarnaast heeft de fles maar een paar onderdelen, waardoor hij snel en simpel in elkaar te zetten is. De ergonomische vorm maakt de fles ook heel fijn om vast te houden, zowel voor jou als voor de kleine handjes van je baby. En alsof dat nog niet genoeg is, is de fles ook nog eens gemaakt van BPA-vrij materiaal. Zo kan je met een gerust hart voeden.

De reviews van andere ouders zijn over het algemeen erg positief. Sommigen merken op dat de speen mogelijk niet genoeg melk doorlaat, zelfs bij speen nummer 3. Dit kan een punt van zorg zijn als je een snellere melkstroom nodig hebt. Maar aan de andere kant zijn er ook veel ouders die helemaal tevreden zijn met deze fles. Ze vinden het fijn dat hun kleintje op zijn eigen tempo kan drinken en dat de fles niet lekt. Ook het schoonmaken is super makkelijk en de spenen zijn apart verkrijgbaar, afhankelijk van de behoeften en leeftijd van je baby.

Al met al is de Philips Avent Natural Response Fles een topkeuze voor ouders die borstvoeding willen combineren met flesvoeding. Hij volgt het natuurlijke drinkritme van je baby en biedt een speen die net zo werkt als een borst. Hoewel er enkele kleine nadelen kunnen zijn, zoals een mogelijk langzamere melkstroom, wegen de voordelen en positieve ervaringen van andere ouders zwaarder. Deze fles is van hoge kwaliteit, heeft handige functies en staat helemaal in het teken van het comfort en welzijn van je kleintje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Philips Avent Natural Response Fles

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent Natural Response Fles

 • list plusOndersteunt het unieke ritme van de baby voor een kalme en comfortabele voeding
 • list plusVoorkomt krampjes, gas en brandend maagzuur door het AirFree-ventiel
 • list plusCompatibel met het volledige assortiment van Philips Avent, waardoor je verschillende onderdelen kunt combineren

Nadelen Philips Avent Natural Response Fles

 • list plusHet kan even duren voordat de baby gewend is aan het Natural Response-systeem

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
9.06
Gebruiksgemak
9.05
Ik ben dol op de Philips Avent Natural Response Fles - Cadeauset voor pasgeboren baby's! Het maakt de overgang tussen borstvoeding en flesvoeding zo gemakkelijk. Met de Natural Response-speen wordt het ritme van mijn kleintje ondersteund, zodat zuigen, doorslikken en ademen op een kalme en comfortabele manier verlopen. En het AirFree-ventiel voorkomt dat er lucht in zijn buikje terechtkomt, waardoor krampjes en gas worden voorkomen.

Deze set bevat 2 kleine flesjes en 2 grote flessen, een speen en een borstel om de flessen schoon te maken. Het Natural Response-systeem zorgt ervoor dat er alleen melk uit de fles komt als mijn kleintje actief aan het drinken is, waardoor hij rustiger drinkt en er minder lucht wordt ingeslikt. Dat helpt echt om krampjes na het drinken te verminderen.

De flessen van Philips Avent zijn van topkwaliteit. Ze zijn gemakkelijk te steriliseren en hebben een comfortabele vorm die zowel voor mij als voor mijn baby gemakkelijk vast te houden is. En het schoonmaken is een eitje dankzij de brede flessenhals en het feit dat ze maar uit enkele onderdelen bestaan.

Wat ik ook geweldig vind aan deze flessenset is dat hij compatibel is met het volledige assortiment van Philips Avent. Ik kan dus borstkolf-, fles- en bekeronderdelen combineren en het product creëren dat voor mij werkt, wanneer ik het nodig heb.

Gebruikers zijn ontzettend tevreden over deze flessenset en prijzen vooral de kwaliteit, het gebruiksgemak en het feit dat de flessen geen lucht doorlaten en daardoor krampjes verminderen. Ook vinden ze de flessen makkelijk schoon te maken en zijn ze blij met de bijgeleverde borstel, die echt goed werkt.

Een mogelijke uitdaging met deze flessenset is dat het even kan duren voordat je baby gewend is aan het Natural Response-systeem. Maar met geduld en doorzettingsvermogen zal het uiteindelijk comfortabeler zijn voor zowel jou als je kleintje.

Al met al is de Philips Avent Natural Response Fles - Cadeauset voor pasgeboren baby's SCD657/11 een geweldige keuze voor ouders die de overgang tussen borstvoeding en flesvoeding gemakkelijk willen maken. Met zijn unieke kenmerken, zoals de Natural Response-speen en het AirFree-ventiel, biedt deze set comfort en gemak voor zowel jou als je baby. Hoewel het even kan duren voordat je baby gewend is aan het systeem, zijn de voordelen op het gebied van het verminderen van krampjes en het gebruiksgemak zeker de moeite waard. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Beste babyfles: Dr Browns Dr. Brown's Options+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr Browns Dr. Brown's Options+

 • list plusHet gepatenteerde ventielsysteem voorkomt lucht in de melk en vacuümzuigen, waardoor het helpt bij het voorkomen van darmkrampjes, overgeven en boertjes.
 • list plusVermindert de ophoping van vocht in de oortjes, wat oorpijn en oorontsteking helpt voorkomen.
 • list plusBehoudt belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine C, A en E, optimaal tijdens het voeden.

Nadelen Dr Browns Dr. Brown's Options+

 • list plusSoms kunnen de flessen lekken, maar dit lijkt een algemeen probleem te zijn bij babyflessen.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.11
Functionaliteit
8.68
Gebruiksgemak
8.73
Als kersverse ouder ben ik op zoek naar de perfecte babyfles voor een stressvrije voeding. Gelukkig voldoet de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Starterset met smalle halsfles aan al mijn behoeften. Deze complete set bevat drie standaard halsflessen (1x 120 ml, 2x 250 ml), drie fase 1 spenen, twee fase 2 spenen en een handig reinigingsborsteltje. Je kunt ook kiezen voor een startpakket met brede halsflessen en -spenen, maar ik ben helemaal weg van de smalle halsfles.

Wat deze flessen echt bijzonder maakt, is het gepatenteerde ventielsysteem dat de gezondheid van mijn baby bevordert. Het voorkomt niet alleen lucht in de melk, maar ook vacuümzuigen van de fles en speen. Hierdoor wordt de kans op darmkrampjes, overgeven en boertjes verminderd. En alsof dat nog niet genoeg is, helpt het systeem ook bij het voorkomen van oorpijn en oorontsteking door de ophoping van vocht in de oortjes te verminderen. Wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Nevada heeft zelfs aangetoond dat Dr. Brown's de belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine C, A en E, optimaal behoudt tijdens het voeden.

Wat ik vooral fijn vind, is dat deze flessen vergelijkbaar zijn met borstvoeding. Dankzij het ventielsysteem hoeft mijn baby niet hard te zuigen, maar wordt hij alleen gestimuleerd. Dit maakt het gebruik van Dr. Brown's flessen ideaal voor het afwisselen van borst- en flesvoeding. Zo kan ik mijn kleintje altijd de beste voeding geven.

De positieve ervaringen van andere ouders bevestigen de uitstekende kwaliteit van de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Starterset - Smalle halsfles. Ze merken op dat hun baby's minder gulzig zijn geworden en dat de flessen gemakkelijk schoon te maken zijn. Bovendien zijn ze effectief in het verminderen van krampjes. Het enige minpuntje dat ze noemen is af en toe wat lekkage, maar dat schijnt een veelvoorkomend probleem te zijn bij babyflessen in het algemeen.

Al met al vind ik de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Starterset - Smalle halsfles een uitstekende keuze voor ouders die voedingsproblemen zoals darmkrampjes en overgeven willen voorkomen. Het wetenschappelijk bewezen ventielsysteem en het behoud van belangrijke voedingsstoffen maken deze flessen echt uniek. Ja, af en toe kan er wat lekkage zijn, maar de vele voordelen wegen hier ruimschoots tegenop. Kortom, de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Starterset - Smalle halsfles is de betrouwbare keuze voor ouders die alleen het beste willen voor hun baby. 🍼

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5. Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles

 • list plusGeavanceerd anti-koliek ventielsysteem dat voedingsstoffen behoudt en de spijsvertering verbetert.
 • list plusMogelijkheid om het ventielsysteem te verwijderen wanneer de baby een meer ontwikkeld drinkpatroon krijgt.
 • list plusBreed gebruiksscenario, vanaf de geboorte tot het moment waarop de baby een meer ontwikkeld drinkpatroon heeft.

Nadelen Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles

 • list plusVentielsysteem heeft extra onderdelen die gereinigd moeten worden.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.61
Functionaliteit
8.25
Gebruiksgemak
8.61
Ik ben dol op de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles met Smalle Hals! Het geavanceerde anti-koliek ventielsysteem helpt de spijsvertering van mijn kleintje te verbeteren en zorgt voor een rustigere slaap - wat een zegen is voor ons allebei. En het beste is dat ik het ventielsysteem kan verwijderen als mijn baby ouder wordt, waardoor de fles met hem kan meegroeien. Het multipack bevat 3 flessen van 250 ml, met een handige fase 1 speen en reinigingsborsteltje.

De combinatie van de fles, speen en ventielsysteem zorgt voor comfortabel voeden, waardoor zowel ik als mijn kleintje een prettige ervaring hebben. Deze flessen zijn perfect voor ouders die op zoek zijn naar een oplossing voor koliekproblemen en die tegelijkertijd willen zorgen voor een goede spijsvertering en comfort voor hun baby tijdens het voeden.

De evolutie van de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles heeft geresulteerd in een product dat niet alleen effectief is in het voorkomen van koliek, maar ook in het behouden van voedingsstoffen. De mogelijkheid om het ventielsysteem te verwijderen, zodat de fles met je baby kan meegroeien, is een innovatieve stap voorwaarts. Dit onderscheidt het van andere flessen op de markt en biedt ouders een flexibele oplossing die aan de veranderende behoeften van hun baby voldoet.

Deze flessen zijn perfect vanaf de geboorte tot het moment waarop mijn baby een meer ontwikkeld drinkpatroon heeft. Ze bieden aantoonbare voordelen voor baby's die gevoelig zijn voor koliek, en de mogelijkheid om het ventielsysteem te verwijderen maakt ze duurzaam en geschikt voor langdurig gebruik. Eén klein nadeel is dat het ventielsysteem extra onderdelen met zich meebrengt die gereinigd moeten worden, maar dat is een kleine prijs voor de voordelen die deze flessen bieden.

Al met al zijn de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyflessen met Smalle Hals een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een effectieve oplossing voor koliekproblemen en tegelijkertijd willen zorgen voor een comfortabele voedervaring voor hun baby. Met innovatieve kenmerken, bewezen voordelen en een veelzijdig ontwerp bieden deze flessen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 🍼

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Dr Browns Dr. Brown's Options+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr Browns Dr. Brown's Options+

 • list plusHelpt bij het voorkomen van darmkrampjes
 • list plusAnti-koliek ventielsysteem behoudt voedingsstoffen en verbetert de spijsvertering
 • list plusMogelijkheid om het ventielsysteem te verwijderen voor verschillende stadia van de baby's ontwikkeling

Nadelen Dr Browns Dr. Brown's Options+

 • list plusSpenen kunnen verstopt raken bij gebruik van verdikkingsmiddelen
 • list plusMogelijkheid op lekkage wanneer melk in het ventielsysteem terechtkomt

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.45
Functionaliteit
8.03
Gebruiksgemak
8.63
De Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles is echt een life-saver voor ouders zoals ik die hun baby willen helpen bij het voorkomen van darmkrampjes. Met het geweldige anti-koliek ventielsysteem van Dr. Brown's blijven alle voedingsstoffen behouden, waardoor de spijsvertering van mijn kleintje verbetert en we allemaal beter kunnen slapen.

Een van de beste dingen aan deze flessen is het ventielsysteem. Wanneer mijn baby ouder wordt en een meer ontwikkeld drinkpatroon heeft, kan ik het systeem verwijderen en wordt het voeden net zo makkelijk als bij de meeste andere flessen die ontluchten via de speen. Deze flessen zijn dus super veelzijdig en geschikt voor verschillende stadia van mijn baby's groei.

Gebruikers zijn dolenthousiast over de verbeteringen die Dr. Brown heeft doorgevoerd in de nieuwste versie van deze fles. Het is nu veel gemakkelijker om de hoeveelheid melk in de fles af te lezen dankzij een handige kleurindicatie. Ook het ronde onderdeel waar de luchtpijp in klikt, is verbeterd, waardoor het nog beter werkt. Deze verbeteringen maken het gebruik van de flessen nog handiger.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij deze flessen. Sommige gebruikers hebben gemerkt dat de spenen verstopt kunnen raken als je verdikkingsmiddelen gebruikt, zoals JBPM. Gelukkig passen de 3 standen spenen van Difrax goed op de flessen van Dr. Brown, dus dat kan een oplossing zijn als je verdikte voeding geeft aan je baby.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles. Ze merken op dat hun baby's minder last hebben van krampjes en dat het ventielsysteem van de fles echt goed werkt. Sommige gebruikers hebben wel last gehad van lekkage als er melk in het ventielsysteem terechtkomt. Maar als je ervoor zorgt dat de fles niet te vol zit en het rietje/ventiel leeg houdt, kun je lekken voorkomen.

Wat deze fles echt onderscheidt van andere flessen op de markt, is het geweldige anti-koliek ventielsysteem en de mogelijkheid om het systeem te verwijderen als je baby ouder wordt. Hierdoor is de fles geschikt voor verschillende fases van je baby's ontwikkeling. Bovendien ziet de fles er ook nog eens mooi uit en is hij heel comfortabel voor baby's.

Al met al is de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles echt een geweldige keuze voor ouders die willen voorkomen dat hun kleintje last krijgt van darmkrampjes. Hoewel er een paar kleine nadelen zijn, zoals mogelijke verstopping van de spenen en het risico op lekkage, wegen de voordelen van het anti-koliek ventielsysteem en het gebruiksgemak van de fles zeker op tegen de mogelijke nadelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

7. Philips Avent Natural Response Fles

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent Natural Response Fles

 • list plusOndersteunt het unieke drinkritme van de baby
 • list plusVoorkomt lekken en verspilling van melk
 • list plusEenvoudig in gebruik en schoon te maken

Nadelen Philips Avent Natural Response Fles

 • list plusSommige gebruikers vinden de speenmaat 2 te groot

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.45
Functionaliteit
8.12
Gebruiksgemak
7.55
Mijn ervaring met de Philips Avent Natural Response Fles - Cadeauset voor pasgeboren baby's SCD838/11 is geweldig! Met deze set kan ik mijn baby op een comfortabele manier voeden en hem zijn eigen drinkritme laten bepalen. Het is net alsof hij aan de borst drinkt. 🍼

Wat ik echt geweldig vind aan deze set is de borstvormige speen. Hierdoor kan mijn baby op een natuurlijke manier aanleggen en wordt lekken en verspilling van melk voorkomen. Het is ook super handig dat de set compatibel is met andere Philips Avent-producten en dat zelfs kleine handjes de fles gemakkelijk kunnen vasthouden.

Een ander groot voordeel van deze set is dat je kunt kiezen uit verschillende toevoersnelheden voor je baby. De set wordt geleverd met speenmaat 2 en 3, zodat je kunt kiezen wat het beste past bij de behoeften van je kleintje. En als kers op de taart zit er ook nog een ultra zachte fopspeen bij voor de gevoelige huid van je baby.

Wat ik echt waardeer aan deze set is dat hij gemakkelijk schoon te maken is met de bijgeleverde flessenborstel. Geen gedoe meer met moeilijk bereikbare plekjes! En het feit dat er geen melk uit de fles komt totdat mijn baby zuigt, is echt een geweldige functie. Zo handig! Sommige ouders merken wel op dat de speenmaat 2 te groot kan zijn, waardoor de fles te snel leeg gaat. Het zou fijn zijn geweest als er ook een kleinere speenmaat in de set zat.

Een ander pluspunt dat ik heb ontdekt in de reviews is dat deze flessen niet lekken. Dit maakt het combineren van borstvoeding en flesvoeding een eitje. En sommige ouders merken zelfs op dat hun baby minder last heeft van krampjes met deze flessen in vergelijking met andere merken.

Al met al is de Philips Avent Natural Response Fles - Cadeauset voor pasgeboren baby's SCD838/11 de perfecte keuze voor ouders die borst- en flesvoeding willen combineren. Het ondersteunt het unieke drinkritme van je baby en bootst de borst na. Het ontwerp voorkomt lekken en verspilling van melk, en de set is eenvoudig in gebruik en schoon te maken. Hoewel sommige ouders problemen hebben gehad met de speenmaat, zijn de meeste gebruikers tevreden met deze set en ervaren ze geen lekkage. Probeer het zelf en je zult zien waarom!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. Dr Browns Dr. Brown's Options+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr Browns Dr. Brown's Options+

 • list plusHelpt bij het verminderen van darmkrampjes en bevordert een betere spijsvertering
 • list plusVeelzijdig en geschikt voor verschillende stadia van de baby's groei
 • list plusHandige verbeteringen zoals een duidelijkere hoeveelheidsaanduiding en verbeterde melkstroom

Nadelen Dr Browns Dr. Brown's Options+

 • list plusSpenen kunnen verstopt raken bij toevoeging van verdikkingsmiddelen aan de voeding
 • list plusLekkage tijdens het voeden kan als onhandig worden ervaren

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.44
Functionaliteit
7.37
Gebruiksgemak
8.3
De Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles is echt een geweldige keuze voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een fles die helpt om darmkrampjes te verminderen en een betere spijsvertering bevordert. Dankzij het anti-koliek ventielsysteem blijven alle belangrijke voedingsstoffen behouden, zodat zowel mijn baby als ikzelf beter kunnen slapen.

Wat deze fles echt onderscheidt, is dat ik het ventielsysteem kan verwijderen wanneer mijn baby ouder wordt en een meer ontwikkeld drinkpatroon heeft. Hierdoor kan ik de fles vergelijken met de meeste andere flessen die ontluchten via de speen. Super handig, toch? Dit maakt de fles echt veelzijdig en geschikt voor verschillende fases van de groei van mijn baby.

Ik heb gemerkt dat Dr. Brown enkele kleine verbeteringen heeft aangebracht aan de fles. Nu kan ik de hoeveelheid melk veel duidelijker aflezen dankzij de nieuwe kleurindicator. Ook heeft het ronde onderdeel waar de luchtpijp in wordt geklikt nu een extra punt gekregen, waardoor de melk beter terugloopt. Dit maakt het gebruik van de fles nog gemakkelijker voor mij.

Er is wel een klein minpuntje dat ik wil noemen: de spenen van de fles kunnen verstopt raken als ik verdikkingsmiddelen aan de voeding toevoeg. Maar gelukkig heb ik daar een oplossing voor gevonden! Ik gebruik gewoon de 3 standen spenen van Difrax, die perfect passen op de flessen van Dr. Brown en dit probleem vermijden. Probleem opgelost!

Over het algemeen ben ik echt tevreden met de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles. Het werkt gewoon fantastisch bij het verminderen van darmkrampjes en mijn baby heeft veel minder last van krampjes tijdens het voeden. In het begin had ik wel een beetje last van lekkage, maar dat heb ik opgelost door de fles niet te vol te doen en het rietje/ventiel leeg te houden. Probleem opgelost!

Natuurlijk zijn er altijd een paar negatieve opmerkingen te vinden. Een gebruiker meldt bijvoorbeeld dat beide flesjes lekken tijdens het voeden, waardoor de melk overal terechtkomt. Dat kan best onhandig zijn. Gelukkig heb ik zelf geen last van dit probleem gehad, maar het is altijd goed om te weten dat dit kan gebeuren.

Al met al is de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles echt een topfles met een super effectief anti-koliek ventielsysteem. Er zijn wat handige verbeteringen aangebracht ten opzichte van eerdere modellen, zoals een duidelijkere hoeveelheidsaanduiding en een verbeterde melkstroom. Hoewel er wel wat mogelijke beperkingen zijn, zoals verstopte spenen en lekkage, wegen de voordelen van deze fles zeker op tegen de mogelijke nadelen. Ik vind het echt een betrouwbare keuze voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een fles die helpt bij het verminderen van darmkrampjes en een comfortabele voeding biedt voor hun baby. 🍼

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles

 • list plusVermindert darmkrampjes, boertjes en spugen
 • list plusFlexibiliteit in voedingsopties voor ouders en verzorgers
 • list plusNabootst natuurlijke stroom van moedermelk

Nadelen Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles

 • list plusComplexer ontwerp met meer schoon te maken onderdelen
 • list plusKan prijzig zijn voor sommige ouders

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.07
Hey daar! Ik ben zo enthousiast om je te vertellen over de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles met een smalle hals van 120 ml. Deze fles is echt een gamechanger als het gaat om het verminderen van darmkrampjes en het behouden van voedingsstoffen voor je kleintje.

Een van de coolste dingen aan deze fles is het gepatenteerde ventielsysteem dat de lucht uit de melk haalt, waardoor de kans op darmkrampjes, boertjes en spugen wordt verminderd. Het is geweldig om te weten dat je kleintje comfortabel kan drinken zonder al die ongemakkelijke bijwerkingen.

Wat deze fles echt bijzonder maakt, is het feit dat je kunt switchen van een traditionele fles naar een fles met een ventielsysteem. Dit geeft je zoveel flexibiliteit bij het voeden van je baby. En het smalle halsontwerp bootst de natuurlijke stroom van moedermelk na, wat super handig kan zijn voor borstgevoede baby's.

Ouders zijn echt lyrisch over deze fles vanwege zijn vermogen om darmkrampjes te verminderen. Het ventielsysteem helpt ook bij het behouden van voedingsstoffen, wat geweldig is voor de gezondheid van je kleintje. En laten we niet vergeten dat de fles gemaakt is van duurzame materialen, wat goed is voor het milieu.

Deze fles is perfect voor baby's die gevoelig zijn voor darmkrampjes of reflux. Het ventielsysteem geeft ouders flexibiliteit, terwijl baby's comfortabel kunnen drinken dankzij minder lucht in de melk. En met het handige formaat van 120 ml is het perfect voor onderweg of voor het voeden van pasgeborenen.

Maar eerlijk is eerlijk, deze fles heeft ook wat nadelen. Het iets complexere ontwerp betekent dat er meer onderdelen zijn om schoon te maken, en de prijs kan voor sommige ouders een struikelblok zijn.

Al met al biedt de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles echt een uitgebreide oplossing voor het verminderen van darmkrampjes en het behouden van voedingsstoffen. Het is een solide keuze, ondanks enkele mogelijke nadelen. Ik ben er zeker van dat jij en je kleintje er dol op zullen zijn! 🍼

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. Medela Moedermelkflesje afkolven bewaren invriezen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Moedermelkflesje afkolven bewaren invriezen

 • list plusWeinig overgieten nodig, direct te gebruiken voor afkolven, bewaren en invriezen van moedermelk
 • list plusGemakkelijk te reinigen, vaatwasser- en magnetronbestendig
 • list plusDuurzaam en stevig materiaal, minder snel kapot

Nadelen Medela Moedermelkflesje afkolven bewaren invriezen

 • list plusBeperkte capaciteit van 150 ml kan een nadeel zijn voor moeders die meer melk willen afkolven of hun baby's meer voeding willen geven

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.24
Functionaliteit
6.87
Gebruiksgemak
7.86
Ik ben dol op de Medela Moedermelkflesjes! Als ik wil kolven, zijn deze flesjes mijn ideale keuze. Ze werken perfect met alle borstkolven van Medela en zijn speciaal ontworpen om moedermelk op te vangen en te bewaren, zowel in de koelkast als in de vriezer. Het beste van alles is dat je ze direct kunt gebruiken voor het afkolven, bewaren en invriezen van moedermelk, dus je hoeft niet te knoeien met het overgieten van melk. Dat bespaart me tijd en voorkomt verspilling. 🍼

Wat ik ook geweldig vind aan deze flesjes is dat ze supergemakkelijk schoon te maken zijn. Ik kan de flessenborstel van Medela gebruiken, maar ze kunnen ook gewoon in de vaatwasser. Ze zijn vaatwasser- en magnetronbestendig, dus ze zijn echt handig voor dagelijks gebruik. En het beste van alles is dat ze gemaakt zijn van sterk en veilig materiaal, dus ze zijn onbreekbaar en gaan lang mee. Geen zorgen meer over gebroken flesjes!

De Medela Moedermelkflesjes zijn verkrijgbaar in twee maten: 150 ml en 250 ml. In een verpakking zitten drie flesjes van 150 ml. Dit formaat is perfect voor het afkolven en bewaren van een kleine hoeveelheid moedermelk. Maar soms heb ik meer dan één flesje nodig tijdens het kolven, dus ik moet ze verwisselen. Misschien is het handig om te weten dat er ook grotere flesjes van 250 ml zijn, voor als je baby per voeding meer dan 150 ml drinkt. Zo kun je precies kiezen wat het beste bij jou en je baby past.

Wat deze flesjes echt onderscheidt van andere merken is hun duurzaamheid. Veel andere flesjes gaan snel kapot, maar deze flesjes van Medela zijn super stevig. Ze zijn zelfs geschikt voor actieve baby's die hun flesjes wel eens laten vallen. Het enige dat een beetje kwetsbaar is, zijn de ringetjes, maar die kun je gemakkelijk vervangen.

Al met al zijn de Medela Moedermelkflesjes gewoon superhandig en betrouwbaar. Ze zijn makkelijk in gebruik, gaan lang mee en zijn ook nog eens goed geprijsd. Het enige nadeel is dat ze maar 150 ml kunnen bevatten, dus als je meer melk wilt afkolven of je baby meer wilt voeden, kan dat een probleem zijn. Desondanks blijven deze flesjes een populaire keuze vanwege hun kwaliteit en functionaliteit. Ik kan ze zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Babyflessen. Er zijn namelijk 1056 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!