Bestenu

Wat is de beste babyfles van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede babyfles is een moeilijke opdracht. Wat is de beste babyfles van 2023? Na het analyseren van 918 babyflessen kwam de Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant als beste getest uit onze babyfles-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de babyflessen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 babyflessen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige babyfles-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste babyflessen

1Score: 9.8
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant
Beste Babyfles voor reflux baby's
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen
Beste Babyfles voor onderweg
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Philips Avent Natural babyfles – SCF030/27 babyfles (0m+) voor langzame toevoer – 2 stuks
Philips Avent Natural babyfles – SCF030/27 babyfles (0m+) voor lang...
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant
Beste Babyfles voor borstvoeding geven
Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Medela Moedermelkflesjes 150 ml 3 transparant
Medela Moedermelkflesjes 150 ml 3 transparant
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard roze
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard roze
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Philips Avent Anti-Colic SCD807/00 transparant
Philips Avent Anti-Colic SCD807/00 transparant
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Philips Avent SCF813/14 Anti-Colic Babyfles transparant
Philips Avent SCF813/14 Anti-Colic Babyfles transparant
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle Startpakket Flessen - Brede Hals Flessen - 3 stuks
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle Startpakket Flessen - Brede ...
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Dr.Brown's Startpakket standaardflessen - 3 transparant
Dr.Brown's Startpakket standaardflessen - 3 transparant
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Babyfles Koopgids

Je bent klaar met borstvoeding geven of je wilt je baby laten wennen aan een flesje, zodat iemand anders hem af en toe de fles kan geven als jij er niet bent. Waar je op let bij de aankoop van een fles, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten babyflessen zijn er?

Babyflesjes zijn er in allerlei soorten en maten. Het grootste verschil in babyflessen vind je in de speen. De spenen verschillen per merk. Er zijn eigenlijk geen goede of slechte flessen. Veel baby's hebben een speciale voorkeur voor een bepaalde fles en weigeren uit een andere fles met een andere speen te drinken.

De flesspenen hebben onderling niet alleen een andere vorm, maar hebben gaatjes in de speen die bepalen hoe snel een baby uit de fles kan drinken. Flesjes met een speen met maar één klein gaatje zijn geschikt voor hele jonge baby's. Er komt weinig melk uit dit gaatje waardoor de baby zich niet zo snel verslikt.

Er zijn ook spenen met drie gaatjes. Als je deze speen zou gebruiken voor een pasgeboren baby, zou zo'n kleintje zich kunnen verslikken omdat de melk te snel door de speen komt. Hoe minder gaatjes in een speen en hoe kleiner deze zijn, hoe minder melk er doorheen komt en hoe harder de baby ervoor moet werken de melk eruit te krijgen.

Zo zijn er speentjes voor pasgeboren baby's, voor baby's vanaf drie maanden, voor baby's vanaf zes maanden en ga zo maar door. Dit is merkafhankelijk. Het grootste verschil vind je dus niet in de flessen, maar in de speentjes.

Er is daarentegen wel een fles verkrijgbaar die anders is dan een gewone fles: een babyfles die helpt bij koliek, ook wel darmkrampjes genoemd. Darmkrampjes worden soms veroorzaakt door darmgassen. Flessen met een anti-kolieksysteem hebben vaak een ventiel waardoor je baby minder lucht binnen krijgt tijdens het drinken, waardoor er minder gas vormt.

Door het gebruik van aan anti-koliekfles zouden de krampjes afnemen. Niet iedereen heeft echter succes met anti-koliekflessen en soms worden de krampjes door bijvoorbeeld koemelk-allergie veroorzaakt. Als je je zorgen maakt, brengt dan altijd een bezoek aan de huisarts of het consultatie-bureau.

Hoe warm moet een babyfles zijn?

Een flesje melk moet op lichaamstemperatuur zijn. Dit test je door een beetje melk uit de fles op je pols te doen: voel je de melk, of voel je dat de melk te warm is, dan is deze te warm en laat je de fles nog even afkoelen.

Hoe maak ik een babyfles schoon?

Het is belangrijk dat je een babyflesje grondig schoonmaakt na gebruik. Dit doe je door je fles met een heet sopje en een sponsje schoon te maken. Daarnaast is het belangrijk dat de speen ook schoon wordt. Deze haal je uit elkaar en maak je ook grondig schoon met een heet sopje en een sponsje.

Je kunt er ook voor kiezen om een speciale flessenborstel te gebruiken. Deze zijn bij lange, bochtige flessen erg handig in gebruik. Heb je geen flessenborstel, dan maak je de flesjes eenvoudig schoon met een sponsje.

Nog beter is het om je flesje in een goede vaatwasser te reinigen. Door de hete temperaturen weet je zeker dat er geen melkresten achterblijven. Als je flesje uiteindelijk schoon is, moet je deze voor het eerste gebruik steriliseren. Op deze manier weet je zeker dat er geen ziektekiemen of ander ongewenst gespuis achterblijft in je flesje.

Sinds eind 2018 wordt niet meer aangeraden om voor elk gebruik je fles te steriliseren. Je steriliseert je flesjes alleen voor het eerste gebruik. Is je kindje te vroeg geboren, of ernstig ziek, dan steriliseer je minstens de eerste drie maanden voor elk gebruik.

Wat zijn anti-koliek babyflessen en hoe werken deze?

Er zijn verschillende flessen te krijgen die allemaal beweren darmkrampjes te verminderen. Of deze ook echt werken hangt volledig van je kindje. De meeste darmkrampjes worden veroorzaakt door pijnlijke darmgassen die op hun beurt weer worden veroorzaakt door teveel luchtinname tijdens het voeden.

De meeste anti-koliekflessen hebben een ventiel onder in de fles waardoor de baby geen of weinig lucht binnen kan krijgen. Weer andere flessen hebben een ander soort speen of een andere vorm waardoor de luchtinname wordt verminderd.

Soms hebben darmkrampjes echter een andere oorzaak. Denk bijvoorbeeld aan koemelkallergie, of soms zijn de darmen nog onderontwikkeld en hebben deze moeite met het verwerken van de melk. Als de darmkrampjes niet worden veroorzaakt door lucht, dan helpt het gebruik van een anti-koliekfles niet.

Het is moeilijk te bepalen waardoor je baby krampjes heeft en vaak is het uitproberen van verschillende anti-koliekflessen. Helpen de flessen, dan weet je bijna zeker dat de krampjes worden veroorzaakt door gassen. Heb je alle mogelijke flessen uitgeprobeerd en is er geen verbetering? Dan is het een goed idee om even langs de huisarts te gaan.

Hoe steriliseer ik een babyfles?

De meest eenvoudige manier om babyflesjes te steriliseren is door ze uit te koken in een pan met water. Breng het water aan de kook en leg de flesjes in het water door ze onder te dompelen. Laat het water tien minuten koken. Na vijf minuten leg je de spenen erbij. Als de tijd verstreken is, haal je de flesjes eruit en zet je ze op zijn kop op een schone handdoek.

Je kunt je flesjes ook steriliseren door een stoomsterilisator of een sterilisator voor in de magnetron te gebruiken. Deze steriliseren beiden door het gebruik van heet stoom. Deze sterilisators bieden veel gebruiksgemak, maar nemen wel veel ruimte in beslag.

Je steriliseert je flesjes tegenwoordig alleen nog maar voor het eerste gebruik van nieuw gekochte flessen. Als je baby te vroeg geboren is of ernstig ziek is, dan steriliseer je je flesjes wel elke keer voor gebruik.

Hoe lang moet ik een babyfles uitkoken?

Je laat je flesjes tien minuten uitkoken, en voegt na vijf minuten ook de speentjes toe. Kook je de speentjes langer uit, dan kan dit de kwaliteit van de speentjes aantasten. Let daarom goed op de tijd en gebruik het liefst een goede kookwekker of zet het alarm op je telefoon.

Kan ik een babyfles opnieuw opwarmen?

Nee, je kunt melk in een flesje niet opnieuw opwarmen. Het opnieuw opwarmen bevordert bacteriegroei, waardoor de resten in de fles sneller bederven. Jouw jonge kindje heeft nog een onderontwikkeld immuunsysteem en is minder bestand tegen bepaalde bacteriën. Gooi restjes melk daarom altijd weg.

hero illustration

Hoe testen we babyflessen?

Om de beste babyfles te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze babyfles-test hebben we 918 babyflessen vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze babyfles-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze babyfles-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen babyfles-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste babyfles in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 918 babyflessen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste babyflessen op een rij

1. Beste Babyfles voor reflux baby's: Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant

 • list plusDeze babyfles heeft een modern ontwerp en is zacht voor het kind.
 • list plusDeze babyfles is stevig en voordelig in aanschaf.
 • list plusDeze babyfles is makkelijk schoon te maken en handig in gebruik.

Nadelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant

 • list plusDeze babyfles is prijzig in aanschaf.
 • list plusDeze babyfles is kwetsbaar en kan lekken als het niet goed wordt uitgekookt.
 • list plusDeze babyfles heeft geen handvaten, waardoor het lastig is om vast te houden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

Als je op zoek bent naar een babyfles die de spijsvertering van je kleintje verbetert én zorgt voor een betere nachtrust, dan is de Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant een uitstekende keuze. Het anti-koliek ventielsysteem zorgt ervoor dat er minder lucht in het buikje van je baby terechtkomt tijdens het voeden, waardoor de kans op krampjes en reflux wordt verminderd. Het materiaal van de fles en speen is BPA-vrij en vaatwasserbestendig, wat het schoonmaken een stuk makkelijker maakt.

Wat deze fles echt onderscheidt van andere flessen is het feit dat je het ventielsysteem kunt verwijderen wanneer je baby een meer ontwikkeld drinkpatroon krijgt. Hierdoor kun je de fles blijven gebruiken terwijl je baby groeit en zijn drinkgewoonten veranderen. Ook is de uitstroomsnelheid van de speen erg langzaam, wat ideaal is voor pasgeborenen en voorkomt dat ze te snel drinken.

Een ander voordeel van deze fles is het meegeleverde reinigingsborsteltje, waarmee je de fles en speen goed kunt schoonmaken, zelfs op plekken die moeilijk te bereiken zijn. En als je haast hebt, kun je de fles zelfs in de magnetron opwarmen.

Als ervaren babyflessen-expert kan ik zeggen dat de Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een effectieve manier om de spijsvertering van hun baby te verbeteren. Het enige nadeel is dat de fles iets duurder is dan andere opties op de markt, maar de voordelen op lange termijn maken dit meer dan goed.

Al met al zou ik deze fles absoluut aanraden aan ouders die hun kleintje gezond en gelukkig willen houden, zonder dat ze daarvoor hun nachtrust hoeven op te geven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Babyfles voor onderweg: Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen

 • list plusDeze babyfles heeft een origineel ontwerp dat comfortabel is voor je kind.
 • list plusDeze babyfles is sterk en bestand tegen slijtage.
 • list plusDe prijs van deze babyfles is betaalbaar.

Nadelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen

 • list plusHet schoonmaken van deze babyfles is lastig.
 • list plusDeze babyfles kan lekken.
 • list plusDeze babyfles trekt vacuum, wat ongemakkelijk kan zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.6

Als je een baby hebt met last van krampjes of reflux, ben je vast op zoek naar de beste babyfles om je kleintje te voeden. Dr. Brown’s Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen is een geweldige keuze voor ouders die hun baby's willen voeden zonder ongemak of pijn. Het anti-koliek ventielsysteem van de Dr. Brown's fles helpt bij het behoud van voedingsstoffen en zorgt voor een betere spijsvertering van de baby. Het zorgt er ook voor dat je baby minder lucht binnenkrijgt tijdens het drinken, waardoor krampjes en reflux symptomen verminderen. Wat deze fles zo bijzonder maakt is dat je het ventielsysteem kunt verwijderen als je baby ouder wordt en een meer ontwikkeld drinkpatroon krijgt. Deze babyfles is daarmee geschikt voor baby's vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden.

De fles is gemaakt van kunststof en heeft een siliconen speen, die zacht en comfortabel is voor de baby om op te zuigen. Het heeft een uitstroomsnelheid die erg langzaam is, waardoor het geschikt is voor pasgeborenen. Het is ook BPA-vrij en vaatwasserbestendig, wat het gemakkelijk maakt om schoon te maken en te onderhouden.

Wat ik zelf erg prettig vind aan deze fles is dat het een ergonomisch design heeft, waardoor het comfortabel vast te houden is, zelfs als je kleintje onrustig is. Het is ook handig dat het magnetronbestendig is, wat het opwarmen van de melk snel en gemakkelijk maakt.

Als je op zoek bent naar een babyfles die krampjes en reflux symptomen kan verminderen en je baby comfortabel kan voeden, dan is de Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen een geweldige keuze. Het heeft een aantal handige functies en is veilig voor je baby om te gebruiken. Het enige nadeel is dat de fles iets duurder is dan andere babyflessen op de markt, maar als je bereid bent om iets meer te betalen voor een betere kwaliteit en minder ongemak voor je baby, dan is deze fles zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Philips Avent Natural babyfles – SCF030/27 babyfles (0m+) voor langzame toevoer – 2 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

De Philips Avent Natural voedingsfles SCF030/27 is de meest natuurlijke manier om flesvoeding te geven. Door de brede vorm van de speen, die lijkt op de vorm van een borst, wordt natuurlijk aanleggen gestimuleerd. Dit maakt deze voedingsfles ook makkelijk te combineren met borstvoeding. Zo geniet je baby van alle voordelen van moedermelk, ook al ben je er niet. De voedingsspeen is voorzien van een flexibel en spiraalvormig design met unieke comfortkussentjes die zorgen voor een natuurlijke manier van voeden, zonder dat de voedingsspeen inklapt. Tevens is de voedingsfles zo ontworpen dat de lucht uit de maag van je baby wordt gehouden wat darmkrampjes en andere ongemakken tijdens het voeden helpt verminderen. Plus- en minpunten van de Philips Avent Natural-babyflessen Voordelen Maakt het combineren van borst- en flesvoeding gemakkelijk De brede speenvorm lijkt op een borst, voor natuurlijk aanleggen Flexibel, spiraalvormig design in combinatie met comfortkussentjes Antikrampjes-ventiel vermindert darmkrampjes Competibel met het Philips Avent Natural-assortiment Tips Combineer onze borstkolf-, fles- en bekeronderdelen en creëer het product dat het beste bij jou past, wanneer je het nodig hebt! Heeft uw baby last van darmkrampjes en andere ongemakken, kijk dan naar onze speciale Anti-Colic flessen (Link naar CTN) Voordelen Op een natuurlijke manier aanleggen De vorm van de brede speen lijkt op die van een borst en stimuleert zo het natuurlijk aanleggen. Zo is het voor jou én je baby gemakkelijker om borst- en flesvoeding te combineren. Ultrazachte, flexibel en spiraalvormige speen Het ultrazacht, flexibele en spiraavormige desgin van de speen, samen met de unieke comforkussentjes zorgen voor een natuurlijke voeding zonder dat de speen inklapt. Verder beschikt de speen over een ultrazachte textuur om het gevoel van de borst na te bootsen wat het natuurlijk aanleggen stimuleert. Antikrampjesventiel Antikrampjes-ventiel dat is ontworpen om de lucht uit de maag van je baby te houden en darmkrampjes en ongemak te verminderen. Eenvoudig te gebruiken en schoon te maken De brede hals van de fles maakt het vullen en schoonmaken gemakkelijk. Slechts een paar onderdelen voor snel en eenvoudig in elkaar zetten. De juiste speen kiezen De Philips Avent Natural-serie bestaat uit spenen met verschillende zachtheden en toevoersnelheden voor elke ontwikkelingsfase van je baby. Ergonomisch vormgeving Dankzij de unieke vorm is de fles eenvoudig en in elke gewenste richting vast te houden voor maximaal comfort, zelfs voor de kleine handjes van je baby. Combineerbaar met het hele assortiment Combineer onze borstkolf-, fles- en bekeronderdelen en creëer het product dat het beste bij jou past, wanneer je het nodig hebt! Deze fles is BPA-vrij De Philips Avent Natural-voedingsfles is gemaakt met BPA-vrij* materiaal (polypropyleen).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Babyfles voor borstvoeding geven: Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant

 • list plusDe Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant is erg handig in gebruik.
 • list plusDe fles is gemaakt van sterke materialen, waardoor hij langere tijd meegaat.
 • list plusDe fles is waterproof, waardoor er geen vocht binnenkomt.

Nadelen Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant

 • list plusDe fles is te groot voor als je fles max 200ml is.
 • list plusSommige gebruikers vinden de fles lastig te gebruiken.
 • list plusDe prijs/kwaliteit-verhouding is niet goed.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.2

De Philips Avent Natural babyfles SCF036/37 is niet zomaar een babyfles. Het is de meest natuurlijke manier om flesvoeding te geven en deze te combineren met borstvoeding. De brede speenvorm lijkt op die van een borst, waardoor je baby op een natuurlijke manier kan aanleggen. Dit is niet alleen handig voor mama's die borstvoeding willen combineren met flesvoeding, maar ook voor papa's en andere verzorgers.

De voedingsspeen is voorzien van een flexibel en spiraalvormig design met unieke comfortkussentjes die zorgen voor een natuurlijke manier van voeden, zonder dat de voedingsspeen inklapt. Dit betekent dat je baby op een natuurlijke manier kan drinken zonder te veel lucht binnen te krijgen. Hierdoor worden darmkrampjes en andere ongemakken tijdens het voeden voorkomen en kan je baby genieten van alle voordelen van moedermelk, ook al ben je er niet.

De Philips Avent Natural babyfles is ook vaatwasserbestendig, BPA-vrij, en magnetronbestendig. De uitstroomsnelheid van de flesspeen is snel, wat betekent dat deze geschikt is voor baby's vanaf 6 maanden. Het materiaal van de fles is kunststof en de speen is gemaakt van siliconen, wat zorgt voor een veilige en duurzame babyfles.

Wat deze babyfles echt onderscheidt van andere babyflessen is het unieke antikrampjes-ventiel. Dit ventiel houdt de lucht uit de maag van je baby, waardoor darmkrampjes en andere ongemakken worden verminderd. Dit is vooral handig voor baby's die gevoelig zijn voor darmkrampjes en andere spijsverteringsproblemen.

Mijn persoonlijke mening is dat de Philips Avent Natural babyfles SCF036/37 een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een babyfles die op een natuurlijke manier flesvoeding en borstvoeding kan combineren. Het antikrampjes-ventiel is een geweldige functie die de spijsvertering van je baby kan verbeteren. De fles is ook zeer duurzaam en veilig voor je baby. Het enige nadeel is dat de fles niet geschikt is voor pasgeboren baby's, maar dit is een kleine beperking die niet opweegt tegen de vele voordelen van deze babyfles.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

5. Medela Moedermelkflesjes 150 ml 3 transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

Met de Medela Moedermelkflesjes 150 ml haal je 3 extra flesjes in huis voor jouw Medela borstkolf. Deze moedermelkflesjes bevestig je aan de borstkolf, zodat je de moedermelk direct in het flesje opvangt. Als het flesje vol is, bewaar je hem in de koelkast of vriezer. Na gebruik maak je de flesjes schoon met warm water en een sopje. Houd je niet zo van afwassen? Plaats de flesjes dan in het bovenste rek van de vaatwasser.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard roze

 • list plusDeze babyfles is erg aangenaam voor het kind en heeft een fraai design.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van de Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard roze is uitstekend en het is duurzaam.
 • list plusHet gebruik van de fles is praktisch.

Nadelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard roze

 • list plusHet schoonmaken van de fles is moeilijk.
 • list plusDe rubbere delen van het ventiel slijten snel dan verwacht.
 • list plusHet ontbreken van handvaten maakt de Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard roze lastiger in gebruik.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een babyfles die zorgt voor een betere spijsvertering en daardoor een betere nachtrust voor jou en je baby? Dan is de Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard roze de perfecte keuze! Het anti-koliek ventielsysteem is een echte gamechanger en zorgt ervoor dat voedingsstoffen behouden blijven. Dit draagt bij aan een betere spijsvertering en dus ook aan een betere nachtrust voor jou en je kleintje. Het voeden wordt bovendien zeer comfortabel door de combinatie van fles, speen en ventielsysteem.

Een ander groot voordeel van deze fles is dat je het ventielsysteem kunt verwijderen wanneer je baby een meer ontwikkeld drinkpatroon krijgt. Het voeden is dan vergelijkbaar met de meeste andere flessen die ontluchten via de speen. De fles is gemaakt van kunststof en de speen van siliconen. Bovendien is de fles BPA-vrij en magnetron- en vaatwasserbestendig.

Wat deze fles echt onderscheidt van andere flessen, is de uitstroomsnelheid van de flesspeen. Deze is erg langzaam, wat perfect is voor baby's vanaf 0 maanden. Het zorgt ervoor dat de baby rustig kan drinken en voorkomt dat er teveel lucht wordt ingeslikt. Dat betekent minder krampjes en een tevreden baby!

Als ik deze fles zou moeten beoordelen vanuit het perspectief van een gebruiker, dan zou ik zeggen dat het een topkeuze is voor ouders die op zoek zijn naar een fles die helpt bij het voorkomen van krampjes en een betere spijsvertering. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de fles niet zo gemakkelijk schoon te maken is als sommige andere flessen. Maar dat is een kleinigheidje dat in het niet valt bij de vele voordelen die deze fles te bieden heeft!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Philips Avent Anti-Colic SCD807/00 transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent Anti-Colic SCD807/00 transparant

 • list plusDe Philips Avent Anti-Colic SCD807/00 transparant is sterk en praktisch in gebruik.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze fles een effectief anti-colic systeem heeft.
 • list plusDeze fles is eenvoudig proper te maken.

Nadelen Philips Avent Anti-Colic SCD807/00 transparant

 • list plusDeze babyfles heeft maar één anti-colic ventiel.
 • list plusDeze babyfles is prijzig.
 • list plusDeze babyfles kan verkleuren in de vaatwasser.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.8

Besloten om flesvoeding te geven? Dan is de Philips AVENT Anti-Colic SCD807/00 startersset met Airfree Ventiel de perfecte keuze voor jou en je baby. Deze babyfles heeft een uniek AirFree ventiel dat ervoor zorgt dat er geen lucht bij de melk komt. Hierdoor heeft je baby minder last van krampjes, reflux en boertjes. De speen blijft vol melk zitten, zelfs in horizontale stand, waardoor je baby op een natuurlijke manier rechtop gevoed kan worden. De flesspeen heeft een langzame uitstroomsnelheid, waardoor deze geschikt is vanaf 1 maand.

De Philips AVENT Anti-Colic SCD807/00 is gemaakt van BPA-vrij kunststof en siliconen en is vaatwasser- en magnetronbestendig. Dit maakt de fles gemakkelijk in gebruik en schoon te maken. Het AirFree ventiel past op alle Philips Avent Classic+ en Anti-Colic flesjes, waardoor je deze kunt blijven gebruiken als je overstapt naar een andere fles.

Wat deze fles echt onderscheidt van andere flessen is het AirFree ventiel. Dit zorgt ervoor dat je baby minder last heeft van darmkrampjes en reflux, wat voor zowel jou als je baby een stuk comfortabeler is. Daarnaast is het fijn dat de fles gemakkelijk schoon te maken is en geschikt is voor de magnetron en vaatwasser.

Als je op zoek bent naar een babyfles die krampjes, reflux en boertjes vermindert, is de Philips AVENT Anti-Colic SCD807/00 startersset met Airfree Ventiel zeker een aanrader. Het is een kwalitatief hoogstaande babyfles die makkelijk in gebruik is. Het enige nadeel is dat het AirFree ventiel niet op Philips Avent Natural flesjes past. Ik raad deze fles zeker aan aan elke ouder die het beste wilt voor hun baby.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Philips Avent SCF813/14 Anti-Colic Babyfles transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.5

Besloten om flesvoeding te geven? De Philips AVENT Anti-Colic SCF813/14 met Airfree ventiel biedt jou en je baby altijd de beste oplossing, zelfs bij darmkrampjes of reflux. Heel vervelend wanneer je baby hier last van heeft, maar met onze nieuwste Anti-Colic babyfles worden deze klachten verminderd. De belangrijkste innovatie van de nieuwe Avent anti-colic voedingsfles is het AirFree ventiel. Dankzij het unieke ontwerp blijft de speen vol melk, zonder daar lucht bij toe te laten. Zo kun je jouw baby altijd gemakkelijk en zonder problemen zelfs rechtop voeden. Philips AVENT SCF813/14: Voordelen Vermindert krampjes, reflux en boertjes Houd de melk binnen en de lucht buiten Eenvoudig te gebruiken Eenvoudig schoon te maken AirFree Ventiel past op alle Philips Avent Classic+ en Anti-Colic flesjes Nadelen AirFree Ventiel past niet op Philips Avent Natural flesjes Tip Kies de juiste voedingsfles voor je baby. Hulp nodig? Bekijk dan deze vergelijkstabel en kies de babyfles die past bij je kindje. Vermindert krampjes, reflux en boertjes Het unieke AirFree ventiel houdt lucht uit de speen, zodat je baby minder lucht binnenkrijgt. Dit kan veelvoorkomende voedingsproblemen zoals darmkrampjes, reflux en boertjes verminderen. Houd de melk binnen en de lucht buiten De speen blijft vol melk zitten, zelfs in horizontale stand, zodat je baby op een natuurlijke manier rechtop gevoed kan worden. Dit kan reflux en luchtinname verminderen en het voeden voor jou en je kleintje comfortabeler maken. Eenvoudig te gebruiken Vul de fles met melk, plaats de AirFree ventiel op de schroefring en draai de speen vast. Houd de fles even scheef om de speen te vullen en je bent klaar. Zorg er tijdens het voeden voor dat de AirFree ventiel bovenop blijft. De speen blijft vol melk zitten, zelfs in horizontale stand, zodat je je baby ook kunt voeden als hij rechtop zit. Eenvoudig schoon te maken Daarnaast is schoonmaken kinderspel, dankzij de brede hals en de paar onderdelen die maar gereinigd dienen te worden. Winnaar Baby Innovation Award 2019 De Philips Avent Anti-Colic fles is de gelukkige winnaar van de Baby Innovation Award 2019! De verkiezing is gewonnen in de categorie ‘Feeding’ en werd georganiseerd door Babywereld, het kenniscentrum voor professionals in de babybranche. De uitverkiezing is bepaald middels een combinatie van stemmen van een professionele vakjury, een ‘Mama-jury’ bestaande uit 30 moeders die het product konden testen en ervaren en online stemmen van consumenten. De innovatie in de nieuwe Philips Avent Anti-Colic fles, het unieke AirFree-ventiel waardoor de lucht uit de fles blijft en darmkrampjes en reflux verminderd worden, is hiermee verkozen tot beste nieuwe en meest innoverende product van het afgelopen jaar op het gebied van babyvoeding. AirFree Ventiel past op alle Philips Avent Classic+ en Anti-Colic flesjes Het Philips Avent AirFree-ventiel kun je gebruiken met de Philips Avent Anti-Colic flessen van 125, 260 en 330 ml. Het AirFree-ventiel is niet compatibel met de Natural-flessen. Specificaties Materiaal Flesvoeding: polypropyleen, bevat geen BPA Speen: siliconen, bevat geen BPA Wordt geleverd inclusief: Babyfles: 1 stuk AirFree ventiel:1 stuk Ontwerp Flesontwerp:ergonomische vormgeving, brede hals Ontwikkelingsfases Fases: 0 - 12 maanden Alle informatie van Philips Avent anti-colic vind je hier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

9. Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle Startpakket Flessen - Brede Hals Flessen - 3 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle Startpakket Flessen - Brede Hals Flessen - 3 stuks

 • list plusHet ergonomische ontwerp van deze flessen maakt het gemakkelijk om ze vast te houden.
 • list plusDeze flessen hebben een ventielsysteem dat ervoor zorgt dat baby's geen lucht binnenkrijgen.
 • list plusDe speen heeft dezelfde vorm als de borst, wat het aanleren makkelijker maakt.

Nadelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle Startpakket Flessen - Brede Hals Flessen - 3 stuks

 • list plusDeze flessen zijn moeilijk schoon te maken.
 • list plusAls de melk te warm wordt gemaakt, kan er lekken optreden bij deze flessen.
 • list plusHet ventiel werkt soms niet goed.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een babyfles die darmkrampjes, reflux, spugen, boeren en winderigheid vermindert? Dan is het Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle Startpakket Flessen - Brede Hals Flessen - 3 stuks zeker het overwegen waard! Deze brede halsflessen zijn speciaal ontworpen om de gezondheid van je baby te ondersteunen. De flessen zorgen voor vacuümvrij en zonder luchtbelletjes voeden en behouden optimaal de vitamines A, C en E. Het unieke ventielsysteem zorgt voor positieve druk, wat vergelijkbaar is met borstvoeding.

Wat deze babyfles zo bijzonder maakt, is dat de brede hals speen is geïnspireerd op een natuurlijke en comfortabele manier van voeden. Hierdoor wordt de kans op tepel-speenverwarring minder en vergemakkelijkt de overgang van borst naar fles en omgekeerd. De verpakking bevat 2 brede halsflessen (270 ml), 1 brede halsfles (150 ml), 3x fase 1 spenen, 2x fase 2 spenen, 2x fase 3 spenen en 2 reinigingsborsteltjes. De fles is vaatwasserbestendig (bovenste rek op maximaal 60 graden) en bevat geen BPA, pvc, lood en ftalaten.

Uit onderzoek is gebleken dat deze babyfles effectief is tegen darmkrampjes, reflux, spugen, boeren en winderigheid. De Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle Startpakket Flessen - Brede Hals Flessen - 3 stuks zijn perfect voor baby's vanaf 3 maanden, vanwege de normale uitstroomsnelheid van de flesspeen.

Een klein nadeel kan zijn dat de flessen iets meer onderdelen hebben dan een gewone babyfles, maar het reinigen gaat net zo gemakkelijk. Al met al is dit startpakket een geweldige investering voor de gezondheid van je baby en voor je eigen gemoedsrust.

Persoonlijk ben ik zeer tevreden met dit product. Het heeft mij geholpen om mijn baby van darmkrampjes en reflux af te helpen en ik vind het fijn dat deze babyfles vacuümvrij en zonder luchtbelletjes voedt. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de flessen iets duurder zijn dan andere babyflessen, maar het is het zeker waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Dr.Brown's Startpakket standaardflessen - 3 transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr.Brown's Startpakket standaardflessen - 3 transparant

 • list plusDeze babyfles is eenvoudig te reinigen, waardoor het schoon blijft.
 • list plusHet kind zal aangenaam zijn wanneer het deze babyfles gebruikt.
 • list plusDeze babyfles is duurzaam en kan tegen een stootje.

Nadelen Dr.Brown's Startpakket standaardflessen - 3 transparant

 • list plusDeze babyfles is relatief prijzig.
 • list plusDeze babyfles is gemaakt van plastic, wat niet zo goed is voor het milieu.
 • list plusDeze babyfles kan lekken bij temperatuurverschillen.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een complete set flessen en spenen voor je baby? Dan is het Dr. Brown's Startpakket standaardflessen - 3 transparant ideaal voor jou! Dit pakket bevat drie smalle halsflessen, waarvan één van 120 ml en twee van 250 ml, en zes spenen (3 x fase 1 en 3 x fase 2). Het unieke Natural Flow-ventielsysteem van deze flessen voorkomt niet alleen dat er lucht in de melk komt, het voorkomt ook dat fles en speen vacuüm gezogen worden. Hierdoor helpt Dr. Brown's darmkrampjes, overgeven en boertjes voorkomen. Ook wordt de ophoping van vocht in de oortjes verminderd en dat helpt oorpijn en oorontsteking voorkomen. Bovendien blijven vitamine C, A en E optimaal behouden dankzij dit ventielsysteem.

Wat deze flessen nog beter maakt, is dat ze vaatwasser- en magnetronbestendig zijn. En omdat ze gemaakt zijn van BPA-vrij kunststof en siliconen, zijn ze veilig voor je baby. De uitstroomsnelheid van de flessenspeen is erg langzaam, wat betekent dat deze geschikt is voor baby's vanaf 0 maanden.

Wat deze flessen nog meer onderscheidt van andere flessen op de markt, is dat de werking van Dr. Brown's wetenschappelijk bewezen is. Deze flessen zijn dus niet alleen handig in gebruik, maar ook nog eens effectief voor de gezondheid van je baby.

Mijn persoonlijke ervaring met deze flessen is zeer positief. Ze zijn makkelijk in gebruik en hebben geholpen bij het voorkomen van voedproblemen bij mijn baby. Het enige kleine nadeel is dat de spenen soms wat lastig zijn om schoon te maken, maar dit weegt niet op tegen de vele voordelen van deze flessen. Kortom, ik raad het Dr. Brown's Startpakket standaardflessen - 3 transparant zeker aan voor iedere ouder die op zoek is naar een kwalitatieve en effectieve babyfles!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van babyflessen. Er zijn immers 918 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!