Wat is de beste babyfles van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 september, 2023

Het kopen van een goede babyfles is een lastige opgave. Wat is de beste babyfles van 2023? Na het analyseren van 969 babyflessen kwam de Philips Avent Natural Response Fles 2 Flessen 260 ml 1+ maanden als beste uit onze babyfles-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de babyflessen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 babyflessen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame babyfles-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste babyflessen

1Score: 9.7
Philips Avent Natural Response Fles 2 Flessen 260 ml 1+ maanden
Philips Avent Natural Response Fles 2 Flessen 260 ml 1+ maanden
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen
Beste Babyfles voor onderweg
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen
Dr. Brown's
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Philips Avent Natural babyfles – SCF030/27 babyfles (0m+) voor langzame toevoer – 2 stuks
Philips Avent Natural babyfles – SCF030/27 babyfles (0m+) voor lang...
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant
Beste Babyfles voor borstvoeding geven
Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant
Beste Babyfles voor reflux baby's
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant
Dr. Brown's
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Philips Avent Natural Response Fles 3 Flessen 260 ml 1+ maanden
Philips Avent Natural Response Fles 3 Flessen 260 ml 1+ maanden
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Philips Avent SCF813/14 Anti-Colic Babyfles transparant
Philips Avent SCF813/14 Anti-Colic Babyfles transparant
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Difrax S-Fles Duopack Wit/Blauw wit / blauw
Difrax S-Fles Duopack Wit/Blauw wit / blauw
Difrax
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle roze
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle roze
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaardfles transparant
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaardfles transparant
Dr. Brown's
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Babyfles Koopgids

Je bent klaar met borstvoeding geven of je wilt je baby laten wennen aan een flesje, zodat iemand anders hem af en toe de fles kan geven als jij er niet bent. Waar je op let bij de aankoop van een fles, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten babyflessen zijn er?

Babyflesjes zijn er in allerlei soorten en maten. Het grootste verschil in babyflessen vind je in de speen. De spenen verschillen per merk. Er zijn eigenlijk geen goede of slechte flessen. Veel baby's hebben een speciale voorkeur voor een bepaalde fles en weigeren uit een andere fles met een andere speen te drinken.

De flesspenen hebben onderling niet alleen een andere vorm, maar hebben gaatjes in de speen die bepalen hoe snel een baby uit de fles kan drinken. Flesjes met een speen met maar één klein gaatje zijn geschikt voor hele jonge baby's. Er komt weinig melk uit dit gaatje waardoor de baby zich niet zo snel verslikt.

Er zijn ook spenen met drie gaatjes. Als je deze speen zou gebruiken voor een pasgeboren baby, zou zo'n kleintje zich kunnen verslikken omdat de melk te snel door de speen komt. Hoe minder gaatjes in een speen en hoe kleiner deze zijn, hoe minder melk er doorheen komt en hoe harder de baby ervoor moet werken de melk eruit te krijgen.

Zo zijn er speentjes voor pasgeboren baby's, voor baby's vanaf drie maanden, voor baby's vanaf zes maanden en ga zo maar door. Dit is merkafhankelijk. Het grootste verschil vind je dus niet in de flessen, maar in de speentjes.

Er is daarentegen wel een fles verkrijgbaar die anders is dan een gewone fles: een babyfles die helpt bij koliek, ook wel darmkrampjes genoemd. Darmkrampjes worden soms veroorzaakt door darmgassen. Flessen met een anti-kolieksysteem hebben vaak een ventiel waardoor je baby minder lucht binnen krijgt tijdens het drinken, waardoor er minder gas vormt.

Door het gebruik van aan anti-koliekfles zouden de krampjes afnemen. Niet iedereen heeft echter succes met anti-koliekflessen en soms worden de krampjes door bijvoorbeeld koemelk-allergie veroorzaakt. Als je je zorgen maakt, brengt dan altijd een bezoek aan de huisarts of het consultatie-bureau.

Hoe warm moet een babyfles zijn?

Een flesje melk moet op lichaamstemperatuur zijn. Dit test je door een beetje melk uit de fles op je pols te doen: voel je de melk, of voel je dat de melk te warm is, dan is deze te warm en laat je de fles nog even afkoelen.

Hoe maak ik een babyfles schoon?

Het is belangrijk dat je een babyflesje grondig schoonmaakt na gebruik. Dit doe je door je fles met een heet sopje en een sponsje schoon te maken. Daarnaast is het belangrijk dat de speen ook schoon wordt. Deze haal je uit elkaar en maak je ook grondig schoon met een heet sopje en een sponsje.

Je kunt er ook voor kiezen om een speciale flessenborstel te gebruiken. Deze zijn bij lange, bochtige flessen erg handig in gebruik. Heb je geen flessenborstel, dan maak je de flesjes eenvoudig schoon met een sponsje.

Nog beter is het om je flesje in een goede vaatwasser te reinigen. Door de hete temperaturen weet je zeker dat er geen melkresten achterblijven. Als je flesje uiteindelijk schoon is, moet je deze voor het eerste gebruik steriliseren. Op deze manier weet je zeker dat er geen ziektekiemen of ander ongewenst gespuis achterblijft in je flesje.

Sinds eind 2018 wordt niet meer aangeraden om voor elk gebruik je fles te steriliseren. Je steriliseert je flesjes alleen voor het eerste gebruik. Is je kindje te vroeg geboren, of ernstig ziek, dan steriliseer je minstens de eerste drie maanden voor elk gebruik.

Wat zijn anti-koliek babyflessen en hoe werken deze?

Er zijn verschillende flessen te krijgen die allemaal beweren darmkrampjes te verminderen. Of deze ook echt werken hangt volledig van je kindje. De meeste darmkrampjes worden veroorzaakt door pijnlijke darmgassen die op hun beurt weer worden veroorzaakt door teveel luchtinname tijdens het voeden.

De meeste anti-koliekflessen hebben een ventiel onder in de fles waardoor de baby geen of weinig lucht binnen kan krijgen. Weer andere flessen hebben een ander soort speen of een andere vorm waardoor de luchtinname wordt verminderd.

Soms hebben darmkrampjes echter een andere oorzaak. Denk bijvoorbeeld aan koemelkallergie, of soms zijn de darmen nog onderontwikkeld en hebben deze moeite met het verwerken van de melk. Als de darmkrampjes niet worden veroorzaakt door lucht, dan helpt het gebruik van een anti-koliekfles niet.

Het is moeilijk te bepalen waardoor je baby krampjes heeft en vaak is het uitproberen van verschillende anti-koliekflessen. Helpen de flessen, dan weet je bijna zeker dat de krampjes worden veroorzaakt door gassen. Heb je alle mogelijke flessen uitgeprobeerd en is er geen verbetering? Dan is het een goed idee om even langs de huisarts te gaan.

Hoe steriliseer ik een babyfles?

De meest eenvoudige manier om babyflesjes te steriliseren is door ze uit te koken in een pan met water. Breng het water aan de kook en leg de flesjes in het water door ze onder te dompelen. Laat het water tien minuten koken. Na vijf minuten leg je de spenen erbij. Als de tijd verstreken is, haal je de flesjes eruit en zet je ze op zijn kop op een schone handdoek.

Je kunt je flesjes ook steriliseren door een stoomsterilisator of een sterilisator voor in de magnetron te gebruiken. Deze steriliseren beiden door het gebruik van heet stoom. Deze sterilisators bieden veel gebruiksgemak, maar nemen wel veel ruimte in beslag.

Je steriliseert je flesjes tegenwoordig alleen nog maar voor het eerste gebruik van nieuw gekochte flessen. Als je baby te vroeg geboren is of ernstig ziek is, dan steriliseer je je flesjes wel elke keer voor gebruik.

Hoe lang moet ik een babyfles uitkoken?

Je laat je flesjes tien minuten uitkoken, en voegt na vijf minuten ook de speentjes toe. Kook je de speentjes langer uit, dan kan dit de kwaliteit van de speentjes aantasten. Let daarom goed op de tijd en gebruik het liefst een goede kookwekker of zet het alarm op je telefoon.

Kan ik een babyfles opnieuw opwarmen?

Nee, je kunt melk in een flesje niet opnieuw opwarmen. Het opnieuw opwarmen bevordert bacteriegroei, waardoor de resten in de fles sneller bederven. Jouw jonge kindje heeft nog een onderontwikkeld immuunsysteem en is minder bestand tegen bepaalde bacteriën. Gooi restjes melk daarom altijd weg.

hero illustration

Hoe testen we babyflessen?

Om de beste babyfles te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze babyfles-test hebben we 969 babyflessen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze babyfles-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze babyfles-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne babyfles-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste babyfles in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 969 babyflessen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste babyflessen op een rijtje

1. Philips Avent Natural Response Fles 2 Flessen 260 ml 1+ maanden

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Volgt het unieke drinkritme van je baby Een speen die werkt als een borst De Natuurlijke Zuigreflex-speen geeft alleen melk af als de baby aan het drinken is. Baby's kunnen zelf bepalen hoe snel ze drinken, doorslikken en ademen, zoals aan de borst. Dit maakt het gemakkelijk om borstvoeding te combineren met flesvoeding. Maakt het combineren van borst- en flesvoeding gemakkelijk Op een natuurlijke manier aanleggen vanwege de borstvormige speen De speen laat enkel melk door als de baby actief aan het drinken is Andere voordelen Kies de juiste toevoersnelheid voor je baby Het ontwerp van de speen voorkomt lekken en verspilling van melk Compatibel met het Philips Avent-assortiment Gemakkelijk vast te houden, zelfs voor kleine handjes Eenvoudig in gebruik, eenvoudig schoon te maken en snel in elkaar te zetten Natuurlijke Zuigreflex-spenen en -flessen zijn BPA-vrij Heb geduld terwijl de baby went Voorkomt dat er lucht in het buikje van je baby terechtkomt Ontworpen om krampjes en ongemak te verminderen Natuurlijke Zuigreflex-speen De Natuurlijke Zuigreflex-speen past bij het natuurlijke drinkritme van je baby, waardoor je borstvoeding en flesvoeding eenvoudig kunt combineren. De speen heeft een unieke opening die alleen melk doorlaat als de baby actief aan het drinken is. Dus als de baby pauzeert om te slikken en ademen, stopt de melk ook. Op een natuurlijke manier aanleggen De brede, zachte en flexibele speen is ontworpen om de vorm en het gevoel van een borst na te bootsen, zodat je je baby comfortabel kan aanleggen en voeden. Antikrampjesventiel Het antikrampjesventiel is ontworpen om te voorkomen dat er lucht in het buikje van je baby terechtkomt tijdens het drinken, om krampjes en ongemak te helpen verminderen. Speen zonder lekken De speenopening zorgt dat de melk alleen stroomt als de baby actief aan het drinken is. Zo kun je met vertrouwen lekken van melk voorkomen, zowel thuis als onderweg. Eenvoudig te gebruiken en schoon te maken De brede hals van de fles maakt het vullen en schoonmaken gemakkelijk. Slechts een paar onderdelen voor snel en eenvoudig in elkaar zetten. Gemakkelijk vast te houden De ergonomische fles is vanuit elke hoek gemakkelijk vast te pakken voor maximaal comfort tijdens het voeden. Gemakkelijk vast te houden voor jouw handen en kleine handjes. Compatibel met het volledige assortiment Combineer onze borstkolf-, fles- en bekeronderdelen en creëer het product dat voor jou werkt, wanneer je het nodig hebt. BPA-vrij De Philips Avent Natural-flessen en -spenen zijn gemaakt met BPA-vrij* materiaal. De juiste toevoersnelheid vinden Elke baby drinkt anders en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. We hebben een serie toevoersnelheden ontworpen, zodat je de perfecte snelheid voor je baby kunt vinden en de fles kunt personaliseren. Alle Natuurlijke Zuigreflex-spenen zijn gemaakt van zachte siliconen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Beste Babyfles voor onderweg: Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen

 • list plusDeze babyfles heeft een uniek ontwerp dat gemakkelijk is voor je kind.
 • list plusDeze babyfles is duurzaam en bestand.
 • list plusDeze babyfles is betaalbaar geprijsd.

Nadelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen

 • list plusHet schoonmaken van deze babyfles is lastig.
 • list plusDeze babyfles kan lekken.
 • list plusDeze babyfles trekt vacuum.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

Als je een baby hebt met last van krampjes of reflux, ben je vast op zoek naar de beste babyfles om je kleintje te voeden. Dr. Brown’s Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen is een geweldige keuze voor ouders die hun baby's willen voeden zonder ongemak of pijn. Het anti-koliek ventielsysteem van de Dr. Brown's fles helpt bij het behoud van voedingsstoffen en zorgt voor een betere spijsvertering van de baby. Het zorgt er ook voor dat je baby minder lucht binnenkrijgt tijdens het drinken, waardoor krampjes en reflux symptomen verminderen. Wat deze fles zo bijzonder maakt is dat je het ventielsysteem kunt verwijderen als je baby ouder wordt en een meer ontwikkeld drinkpatroon krijgt. Deze babyfles is daarmee geschikt voor baby's vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden.

De fles is gemaakt van kunststof en heeft een siliconen speen, die zacht en comfortabel is voor de baby om op te zuigen. Het heeft een uitstroomsnelheid die erg langzaam is, waardoor het geschikt is voor pasgeborenen. Het is ook BPA-vrij en vaatwasserbestendig, wat het gemakkelijk maakt om schoon te maken en te onderhouden.

Wat ik zelf erg prettig vind aan deze fles is dat het een ergonomisch design heeft, waardoor het comfortabel vast te houden is, zelfs als je kleintje onrustig is. Het is ook handig dat het magnetronbestendig is, wat het opwarmen van de melk snel en gemakkelijk maakt.

Als je op zoek bent naar een babyfles die krampjes en reflux symptomen kan verminderen en je baby comfortabel kan voeden, dan is de Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant | groen een geweldige keuze. Het heeft een aantal handige functies en is veilig voor je baby om te gebruiken. Het enige nadeel is dat de fles iets duurder is dan andere babyflessen op de markt, maar als je bereid bent om iets meer te betalen voor een betere kwaliteit en minder ongemak voor je baby, dan is deze fles zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

3. Philips Avent Natural babyfles – SCF030/27 babyfles (0m+) voor langzame toevoer – 2 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

De Philips Avent Natural voedingsfles SCF030/27 is de meest natuurlijke manier om flesvoeding te geven. Door de brede vorm van de speen, die lijkt op de vorm van een borst, wordt natuurlijk aanleggen gestimuleerd. Dit maakt deze voedingsfles ook makkelijk te combineren met borstvoeding. Zo geniet je baby van alle voordelen van moedermelk, ook al ben je er niet. De voedingsspeen is voorzien van een flexibel en spiraalvormig design met unieke comfortkussentjes die zorgen voor een natuurlijke manier van voeden, zonder dat de voedingsspeen inklapt. Tevens is de voedingsfles zo ontworpen dat de lucht uit de maag van je baby wordt gehouden wat darmkrampjes en andere ongemakken tijdens het voeden helpt verminderen. Plus- en minpunten van de Philips Avent Natural-babyflessen Voordelen Maakt het combineren van borst- en flesvoeding gemakkelijk De brede speenvorm lijkt op een borst, voor natuurlijk aanleggen Flexibel, spiraalvormig design in combinatie met comfortkussentjes Antikrampjes-ventiel vermindert darmkrampjes Competibel met het Philips Avent Natural-assortiment Tips Combineer onze borstkolf-, fles- en bekeronderdelen en creëer het product dat het beste bij jou past, wanneer je het nodig hebt! Heeft uw baby last van darmkrampjes en andere ongemakken, kijk dan naar onze speciale Anti-Colic flessen (Link naar CTN) Voordelen Op een natuurlijke manier aanleggen De vorm van de brede speen lijkt op die van een borst en stimuleert zo het natuurlijk aanleggen. Zo is het voor jou én je baby gemakkelijker om borst- en flesvoeding te combineren. Ultrazachte, flexibel en spiraalvormige speen Het ultrazacht, flexibele en spiraavormige desgin van de speen, samen met de unieke comforkussentjes zorgen voor een natuurlijke voeding zonder dat de speen inklapt. Verder beschikt de speen over een ultrazachte textuur om het gevoel van de borst na te bootsen wat het natuurlijk aanleggen stimuleert. Antikrampjesventiel Antikrampjes-ventiel dat is ontworpen om de lucht uit de maag van je baby te houden en darmkrampjes en ongemak te verminderen. Eenvoudig te gebruiken en schoon te maken De brede hals van de fles maakt het vullen en schoonmaken gemakkelijk. Slechts een paar onderdelen voor snel en eenvoudig in elkaar zetten. De juiste speen kiezen De Philips Avent Natural-serie bestaat uit spenen met verschillende zachtheden en toevoersnelheden voor elke ontwikkelingsfase van je baby. Ergonomisch vormgeving Dankzij de unieke vorm is de fles eenvoudig en in elke gewenste richting vast te houden voor maximaal comfort, zelfs voor de kleine handjes van je baby. Combineerbaar met het hele assortiment Combineer onze borstkolf-, fles- en bekeronderdelen en creëer het product dat het beste bij jou past, wanneer je het nodig hebt! Deze fles is BPA-vrij De Philips Avent Natural-voedingsfles is gemaakt met BPA-vrij* materiaal (polypropyleen).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Babyfles voor borstvoeding geven: Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant

 • list plusDe Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant is erg handig in gebruik.
 • list plusDe fles is gemaakt van sterke materialen, waardoor hij langere tijd meegaat.
 • list plusDe fles is waterproof, waardoor er geen vocht binnenkomt.

Nadelen Philips Avent SCF036/37 Natural babyfles transparant

 • list plusDe fles is te groot voor als je fles max 200ml is.
 • list plusSommige gebruikers vinden de fles lastig te gebruiken.
 • list plusDe prijs/kwaliteit-verhouding is niet goed.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.2

De Philips Avent Natural babyfles SCF036/37 is niet zomaar een babyfles. Het is de meest natuurlijke manier om flesvoeding te geven en deze te combineren met borstvoeding. De brede speenvorm lijkt op die van een borst, waardoor je baby op een natuurlijke manier kan aanleggen. Dit is niet alleen handig voor mama's die borstvoeding willen combineren met flesvoeding, maar ook voor papa's en andere verzorgers.

De voedingsspeen is voorzien van een flexibel en spiraalvormig design met unieke comfortkussentjes die zorgen voor een natuurlijke manier van voeden, zonder dat de voedingsspeen inklapt. Dit betekent dat je baby op een natuurlijke manier kan drinken zonder te veel lucht binnen te krijgen. Hierdoor worden darmkrampjes en andere ongemakken tijdens het voeden voorkomen en kan je baby genieten van alle voordelen van moedermelk, ook al ben je er niet.

De Philips Avent Natural babyfles is ook vaatwasserbestendig, BPA-vrij, en magnetronbestendig. De uitstroomsnelheid van de flesspeen is snel, wat betekent dat deze geschikt is voor baby's vanaf 6 maanden. Het materiaal van de fles is kunststof en de speen is gemaakt van siliconen, wat zorgt voor een veilige en duurzame babyfles.

Wat deze babyfles echt onderscheidt van andere babyflessen is het unieke antikrampjes-ventiel. Dit ventiel houdt de lucht uit de maag van je baby, waardoor darmkrampjes en andere ongemakken worden verminderd. Dit is vooral handig voor baby's die gevoelig zijn voor darmkrampjes en andere spijsverteringsproblemen.

Mijn persoonlijke mening is dat de Philips Avent Natural babyfles SCF036/37 een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een babyfles die op een natuurlijke manier flesvoeding en borstvoeding kan combineren. Het antikrampjes-ventiel is een geweldige functie die de spijsvertering van je baby kan verbeteren. De fles is ook zeer duurzaam en veilig voor je baby. Het enige nadeel is dat de fles niet geschikt is voor pasgeboren baby's, maar dit is een kleine beperking die niet opweegt tegen de vele voordelen van deze babyfles.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

5. Beste Babyfles voor reflux baby's: Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant

 • list plusHet design van deze babyfles is mooi en comfortabel voor het kind.
 • list plusDeze babyfles is stevig en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusDeze babyfles is eenvoudig schoon te maken en handig in het gebruik.

Nadelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant

 • list plusDeze babyfles is kostbaar in de aanschaf.
 • list plusDeze babyfles is fragiel en kan lekken als het niet goed worden uitgekookt.
 • list plusDeze babyfles heeft geen handvaten, waardoor het lastig is om vast te houden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Als je op zoek bent naar een babyfles die de spijsvertering van je kleintje verbetert én zorgt voor een betere nachtrust, dan is de Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant een uitstekende keuze. Het anti-koliek ventielsysteem zorgt ervoor dat er minder lucht in het buikje van je baby terechtkomt tijdens het voeden, waardoor de kans op krampjes en reflux wordt verminderd. Het materiaal van de fles en speen is BPA-vrij en vaatwasserbestendig, wat het schoonmaken een stuk makkelijker maakt.

Wat deze fles echt onderscheidt van andere flessen is het feit dat je het ventielsysteem kunt verwijderen wanneer je baby een meer ontwikkeld drinkpatroon krijgt. Hierdoor kun je de fles blijven gebruiken terwijl je baby groeit en zijn drinkgewoonten veranderen. Ook is de uitstroomsnelheid van de speen erg langzaam, wat ideaal is voor pasgeborenen en voorkomt dat ze te snel drinken.

Een ander voordeel van deze fles is het meegeleverde reinigingsborsteltje, waarmee je de fles en speen goed kunt schoonmaken, zelfs op plekken die moeilijk te bereiken zijn. En als je haast hebt, kun je de fles zelfs in de magnetron opwarmen.

Als ervaren babyflessen-expert kan ik zeggen dat de Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaard transparant een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een effectieve manier om de spijsvertering van hun baby te verbeteren. Het enige nadeel is dat de fles iets duurder is dan andere opties op de markt, maar de voordelen op lange termijn maken dit meer dan goed.

Al met al zou ik deze fles absoluut aanraden aan ouders die hun kleintje gezond en gelukkig willen houden, zonder dat ze daarvoor hun nachtrust hoeven op te geven.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Philips Avent Natural Response Fles 3 Flessen 260 ml 1+ maanden

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent Natural Response Fles 3 Flessen 260 ml 1+ maanden

 • list plusDeze babyfles heeft een natuurlijke vormgeving die lijkt op de borst van de moeder, waardoor de baby gemakkelijker kan wennen aan de fles.
 • list plusDe babyfles is gemaakt van BPA-vrij materiaal, wat veilig is voor de baby.
 • list plusDe babyfles heeft een inhoud van 260 ml, wat voldoende is voor de baby om te drinken.

Nadelen Philips Avent Natural Response Fles 3 Flessen 260 ml 1+ maanden

 • list plusDe babyfles is relatief duur in vergelijking met andere babyflessen.
 • list plusDe babyfles heeft een smalle hals, waardoor het lastiger kan zijn om de fles schoon te maken.
 • list plusDe babyfles is niet geschikt voor de vaatwasser, wat extra tijd en moeite kost bij het schoonmaken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Als je op zoek bent naar een babyfles die het natuurlijke drinkritme van je baby volgt, dan is de Philips Avent Natural Response Fles de perfecte keuze voor jou en je kleintje. De unieke Natuurlijke Zuigreflex-speen zorgt ervoor dat je baby zelf kan bepalen hoe snel hij of zij drinkt, doorslikt en ademt, net zoals aan de borst. Dit maakt het gemakkelijk om borst- en flesvoeding te combineren. Het ontwerp van de speen voorkomt lekken en verspilling van melk, en het antikrampjesventiel helpt bij het verminderen van krampjes en ongemak. Bovendien is de fles BPA-vrij en magnetronbestendig.

Wat deze fles echt onderscheidt van andere flessen is de mogelijkheid om toevoersnelheden aan te passen aan de behoeften van je baby. Elke baby drinkt anders en ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo, en daarom heeft Philips Avent een serie toevoersnelheden ontworpen, zodat je de perfecte snelheid voor je baby kunt vinden en de fles kunt personaliseren. Dit maakt de fles ideaal voor ouders die op zoek zijn naar een fles die meegroeit met hun baby.

Het gebruiksgemak van de fles is ook een pluspunt. De brede hals van de fles maakt het vullen en schoonmaken gemakkelijk, en de ergonomische fles is vanuit elke hoek gemakkelijk vast te pakken voor maximaal comfort tijdens het voeden. En als je onderweg bent, kun je met vertrouwen lekken van melk voorkomen dankzij de speenopening die ervoor zorgt dat de melk alleen stroomt als de baby actief aan het drinken is.

In het algemeen, als je op zoek bent naar een babyfles die het natuurlijke drinkritme van je baby volgt en aanpasbaar is aan de behoeften van je baby, dan is de Philips Avent Natural Response Fles een uitstekende keuze. Het enige nadeel is dat sommige ouders de prijs misschien aan de hoge kant vinden. Maar als je bereid bent om te investeren in een fles die meegroeit met je baby, dan is dit zeker de moeite waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Philips Avent SCF813/14 Anti-Colic Babyfles transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent SCF813/14 Anti-Colic Babyfles transparant

 • list plusDeze babyfles heeft een anti-koliek ventiel dat darmkrampjes vermindert.
 • list plusDe babyfles is gemakkelijk schoon te maken en te monteren.
 • list plusDe babyfles is gemaakt van BPA-vrij materiaal en is dus veilig voor de baby.

Nadelen Philips Avent SCF813/14 Anti-Colic Babyfles transparant

 • list plusDe babyfles heeft een smalle hals, waardoor het lastig kan zijn om de fles goed schoon te maken.
 • list plusDe babyfles is niet geschikt voor de magnetron, wat onhandig kan zijn voor ouders die snel een flesje willen opwarmen.
 • list plusDe babyfles heeft een relatief hoge prijs in vergelijking met andere babyflessen op de markt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar de perfecte babyfles voor jouw kleintje? Dan is de Philips Avent Anti-Colic SCF813/14 met AirFree ventiel de oplossing voor jou! Deze fles is speciaal ontworpen om darmkrampjes, reflux en boertjes te verminderen. Het unieke AirFree ventiel zorgt ervoor dat jouw baby minder lucht binnenkrijgt tijdens het drinken, waardoor voedingsproblemen worden verminderd.

De fles is ook nog eens heel gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Het AirFree ventiel past op alle Philips Avent Classic+ en Anti-Colic flessen, dus je kunt het op meerdere flessen gebruiken. Daarnaast is de fles BPA-vrij en magnetronbestendig.

Wat deze fles echt onderscheidt van andere babyflessen is het ergonomische ontwerp en de brede hals. Hierdoor is de fles gemakkelijk vast te houden en te vullen. Ook blijft de speen vol melk zitten, zelfs in horizontale stand, zodat je jouw baby op een natuurlijke manier rechtop kunt voeden.

Mijn persoonlijke mening over deze fles is zeer positief. Het unieke AirFree ventiel heeft mijn baby geholpen om minder last te hebben van darmkrampjes en reflux. De fles is gemakkelijk in gebruik en schoon te maken, wat voor mij als drukke ouder zeer belangrijk is.

Hoewel de fles misschien wat duurder is dan sommige andere babyflessen, is het de investering zeker waard. De voordelen van de Philips Avent Anti-Colic SCF813/14 met AirFree ventiel wegen zwaarder dan de nadelen. Ik zou deze fles zeker aanraden aan andere ouders die op zoek zijn naar een babyfles die helpt bij voedingsproblemen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

8. Difrax S-Fles Duopack Wit/Blauw wit / blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

De lichtblauwe en crème witte 250 ml Difrax S-flessen hebben een unieke S-vorm die zorgt voor een constante stroom van voeding. Het speciale ventiel in de bodem zorgt ervoor dat lucht niet mengt met de voeding, hierdoor blijven alle voedingsstoffen behouden. Pluspunten van de Difrax S-fles: De S-fles is vanaf de geboorte te gebruiken en ideaal in combinatie met borstvoeding. De S-fles heeft een afschroefbare bodem. Zo kun je de S-fles makkelijk vullen met ijsblokjes, moedermelk en na gebruik eenvoudig reinigen. Het speciale anti-darmkrampjes ventiel en de S-vorm zorgen voor een constante stroom van flesvoeding. Het anti-koliek systeem voorkomt vacuüm zuigen en zorgt voor een constante doorstroom van de flesvoeding. Dit vermindert de kans op boeren, spugen en buikkrampjes bij je baby. De S-fles zorgt voor een ideale drinkhouding voor je baby, maar ook voor een ontspannen zithouding voor jou als ouder. De Difrax S-babyflessen zijn er in verschillende trendy kleuren en maten, van een 170 ml flesje voor de allerkleinste tot de 310 ml Papfles XL voor kindjes vanaf 9 maanden. Wist je dat... er op de flessendop van ieder S-fles een maataanduiding staat zodat je makkelijk fles- of borstvoeding kan afmeten. Difrax flessenspenen: Onze S-fles komt standaard met een maat Small flessenspeen die vanaf de geboorte te gebruiken is. Wanneer je babytje ongeveer 3 maanden is kan je overstappen op de maat Medium flessenspeen als de maat Small te langzaam gaat. Daarna volgt de maat Large flessenspeen wanneer je kindje +/- 6 maanden oud is en de maat Medium te langzaam gaat. Let op: controleer voor elk gebruik of het luchtgaatje in het midden van ventiel in de bodem open is door er enige malen in te knijpen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle roze

 • list plusDeze babyfles heeft een ventielsysteem dat helpt bij het voorkomen van krampjes bij baby's.
 • list plusDe vorm van de fles maakt het gemakkelijk om vast te houden en de speen heeft dezelfde vorm als de borst, wat de overgang van borstvoeding naar flesvoeding gemakkelijker maakt.
 • list plusDe fles is verkrijgbaar in verschillende maten en groeit mee met de baby, waardoor het een duurzame keuze is.

Nadelen Dr. Brown's Options+ Anti-colic Bottle roze

 • list plusSommige gebruikers hebben gemeld dat de fles kan lekken, maar dit kan worden opgelost door de dop goed vast te draaien en de fles rechtop te houden tijdens het voeden.
 • list plusDe fles heeft een gevoelig ventielsysteem dat zorgvuldig moet worden schoongemaakt om verstopping te voorkomen.
 • list plusDe fles is breed en kan onhandig zijn om mee te nemen in een tas of luiertas.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.7

Het anti-koliek ventielsysteem van Dr. Brown’s draagt bij aan het behoud van voedingsstoffen, wat zorgt voor een betere spijsvertering en zodoende voor een betere nachtrust. De combinatie van fles, speen en ventielsysteem zorgt voor comfortabel

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Dr. Brown's Options+ Anti-colic Standaardfles transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

Het anti-koliek ventielsysteem van Dr. Brown’s draagt bij aan het behoud van voedingsstoffen, wat zorgt voor een betere spijsvertering en zodoende voor een betere nachtrust. De combinatie van fles, speen en ventielsysteem zorgt voor comfortabel voeden. Wanneer je baby een meer ontwikkeld drinkpatroon krijgt, kun je het ventielsysteem verwijderen. Het voeden is dan vergelijkbaar met de meeste flessen die ontluchten via de speen. Multipack met 3 flessen van 250 ml (incl. fase 1 speen) en 1 reinigingsborsteltje.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van babyflessen. Er zijn immers 969 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!