Wat is de beste Fopspeen van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 juli, 2024

Het kopen van een goede Fopspeen is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Fopspeen van 2024? Na het testen van 1090 Fopspenen kwam de BIBS fopspenen T2 + speenzakje als beste uit onze Fopspeen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Fopspenen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Fopspenen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Fopspeen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Fopspenen

1Score: 9.7
BIBS fopspenen T2 + speenzakje
BIBS fopspenen T2 + speenzakje
BIBS
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Bibs fopspenen maat 2 6-18
Beste fopspeen
Bibs fopspenen maat 2 6-18
BIBS
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Philips Avent SCF091/05 Fopspeen Ultra
Philips Avent SCF091/05 Fopspeen Ultra
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Medela Baby Fopspeen Soft Silicone
Medela Baby Fopspeen Soft Silicone
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Philips Avent SCF376/13 Fopspeen Ultra
Philips Avent SCF376/13 Fopspeen Ultra
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Bibs fopspeen maat 3 18-24
Bibs fopspeen maat 3 18-24
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Bibs fopspenen Maat 1 0-6
Bibs fopspenen Maat 1 0-6
BIBS
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Bibs fopspeen 18+ maand set
Bibs fopspeen 18+ maand set
BIBS
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Medela Baby Fopspeen Soft Silicone
Medela Baby Fopspeen Soft Silicone
Medela
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Bibs fopspeen 18+ maand set
Bibs fopspeen 18+ maand set
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fopspeen Koopgids

Een fopspeen biedt comfort aan je baby, maar welke kies je? Lees hier alles over fopspenen!

Wat is het verschil tussen een speen en een fopspeen?

De woorden "speen" en "fopspeen" worden vaak door elkaar gebruikt en hebben in wezen dezelfde betekenis. Beide termen verwijzen naar een kunstmatige tepel die aan baby's wordt gegeven om op te zuigen en zichzelf te kalmeren.

Er is echter wel een verschil in hoe de termen worden gebruikt in verschillende regio's. In Nederland wordt bijvoorbeeld vaak de term "speen" gebruikt, terwijl in België de term "fopspeen" gebruikelijker is.

In sommige gevallen kan de term "fopspeen" een negatievere connotatie hebben dan "speen". Sommige mensen zien de fopspeen als een onnodig object dat baby's kan verwennen, terwijl anderen het als een nuttig hulpmiddel beschouwen om baby's te kalmeren en te troosten.

Over het algemeen hebben beide termen echter betrekking op hetzelfde object: een kunstmatige tepel die aan baby's wordt gegeven om op te zuigen en te kalmeren.

Kan een fopspeen kwaad?

Over het algemeen is een fopspeen veilig voor baby's en kan het zelfs voordelen hebben, zoals het kalmeren van de baby en het verminderen van het risico op wiegendood. 

Er zijn echter enkele mogelijke risico's verbonden aan het gebruik van een fopspeen:

 • Tandheelkundige problemen: Langdurig gebruik van een fopspeen kan leiden tot tandheelkundige problemen, zoals scheve tanden of een overbeet.
 • Spraakproblemen: Langdurig gebruik van een fopspeen kan ook spraakproblemen veroorzaken, zoals het niet goed kunnen uitspreken van bepaalde klanken.
 • Verstikkingsgevaar: Als de fopspeen losraakt of scheurt, kan het een verstikkingsgevaar vormen voor de baby.
 • Infecties: Als de fopspeen niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan het de verspreiding van ziektekiemen bevorderen en infecties veroorzaken.
 • Verslaving: Een baby kan verslaafd raken aan de fopspeen en het moeilijk vinden om zonder te slapen of zichzelf te troosten.

Het is belangrijk om de fopspeen regelmatig te controleren op slijtage of beschadigingen en om het regelmatig schoon te maken om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. 

Het is ook een goed idee om te stoppen met het gebruik van de fopspeen rond de leeftijd van 6-12 maanden om tandheelkundige en spraakproblemen te voorkomen. Overleg altijd met de kinderarts als je vragen of zorgen hebt over het gebruik van een fopspeen voor je baby.

Waarom gooit baby zijn speen uit zijn mond?

Er zijn verschillende redenen waarom baby's hun speen uit hun mond kunnen gooien. 

Hier zijn enkele mogelijke redenen:

Onvoldoende zuigkracht: Als de speen te groot of te klein is, kan het voor de baby moeilijk zijn om deze goed in zijn mond te houden. Als gevolg hiervan kan de speen uit de mond van de baby vallen.

Vermoeidheid: Baby's kunnen de speen uit hun mond gooien als ze moe worden en in slaap vallen. Dit kan gebeuren omdat hun spieren ontspannen en hun mond openvalt, waardoor de speen uit hun mond valt.

Overstimulatie: Als de baby te veel prikkels krijgt, kan hij of zij onrustig worden en de speen uit zijn mond gooien. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er te veel geluiden of bewegingen om hem heen zijn.

Honger: Als de baby honger heeft, kan hij of zij de speen uit zijn mond gooien omdat hij of zij op zoek is naar voeding.

Tevredenheid: Soms kan de baby de speen uit zijn mond gooien omdat hij tevreden is en geen behoefte meer heeft aan zuigen.

Als de baby de speen herhaaldelijk uit zijn mond blijft gooien en hierdoor overstuur raakt, kan het helpen om de oorzaak te achterhalen en eventueel een andere speen of troostmiddel te proberen. 

Het is altijd een goed idee om met de kinderarts te praten als je je zorgen maakt over het gedrag van je baby.

Hoe lang gaat een fopspeen mee?

Hoe lang een fopspeen meegaat, hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de fopspeen, hoe vaak het wordt gebruikt en hoe goed het wordt onderhouden.

Over het algemeen is het een goed idee om fopspenen regelmatig te vervangen, ongeacht hun leeftijd, vooral als ze tekenen van slijtage of beschadiging beginnen te vertonen. 

Fopspenen kunnen na verloop van tijd breken, scheuren of barsten, en deze slijtage kan de zuigkracht van de fopspeen verminderen, waardoor het minder effectief wordt en zelfs gevaarlijk kan zijn voor je baby.

Sommige fopspenen hebben een aangegeven vervaldatum, dus het is belangrijk om deze te controleren voordat je ze gebruikt. Als je de fopspeen regelmatig gebruikt, kan het een goed idee zijn om deze om de 2 tot 4 weken te vervangen, zelfs als er geen tekenen van slijtage zijn.

Als de fopspeen is gevallen of als je het vermoeden hebt dat het is blootgesteld aan ziektekiemen, is het belangrijk om het grondig schoon te maken of te vervangen. 

Regelmatig reinigen van de fopspeen kan helpen om de groei van ziektekiemen te voorkomen en de levensduur van de fopspeen te verlengen.

Welke leeftijd stoppen met speen?

De meeste deskundigen raden aan om te stoppen met het geven van een speen aan een kind tussen de 6 en 12 maanden oud. 

Dit komt omdat langdurig gebruik van een speen het risico op tandheelkundige problemen kan vergroten, zoals scheve tanden of een overbeet, evenals spraakproblemen.

Op de leeftijd van 6 maanden beginnen baby's te ontdekken en te experimenteren met verschillende manieren om zichzelf te kalmeren en zichzelf te troosten, zoals het vasthouden van een deken of knuffel. Op deze leeftijd hebben ze de speen niet meer zo nodig als troostmiddel.

Als je ervoor kiest om je kind een speen te geven, is het een goed idee om te beginnen met het verminderen van het gebruik van de speen na de leeftijd van 6 maanden en het uiteindelijk helemaal te stoppen tegen de leeftijd van 1 jaar. 

Op deze manier kan je kind wennen aan andere manieren om zichzelf te kalmeren en te troosten.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk kind anders is en dat sommige kinderen langer nodig hebben om zich los te maken van de speen dan andere. 

Als je vragen of zorgen hebt over het stoppen met het gebruik van de speen, kun je het beste advies vragen aan de kinderarts of een deskundige op het gebied van kinderopvoeding.

Hoeveel uur per dag mag baby een speen?

Het wordt over het algemeen aanbevolen dat baby's niet de hele dag door een speen moeten hebben, omdat dit het risico op tandheelkundige problemen en spraakproblemen kan vergroten. 

Als richtlijn wordt meestal aanbevolen om het gebruik van een speen te beperken tot wanneer de baby slaapt of zich ongemakkelijk voelt.

Voor pasgeboren baby's kan het geven van een speen tijdens het slapen hen helpen om te kalmeren en in slaap te vallen, maar het is belangrijk om de speen te verwijderen zodra de baby in slaap valt. 

Voor oudere baby's is het misschien nog steeds nuttig om een speen te hebben als ze dutjes doen of gaan slapen 's nachts, maar probeer het gebruik ervan te beperken tot deze momenten.

Het is ook belangrijk om de speen regelmatig te controleren op slijtage of beschadigingen en om het regelmatig schoon te maken om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. 

Overleg altijd met de kinderarts of een deskundige op het gebied van kinderopvoeding als je vragen hebt over het gebruik van een speen voor je baby.

hero illustration

Hoe testen we Fopspenen?

Om de beste Fopspeen te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Fopspeen-test hebben we 1090 Fopspenen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Fopspeen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Fopspeen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Fopspeen-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte Fopspeen in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1090 Fopspenen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Fopspenen in een handige lijst

1. BIBS fopspenen T2 + speenzakje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BIBS fopspenen T2 + speenzakje

 • list plusLijkt op de vorm en grootte van de moedertepel, bevordert vergelijkbare tongplaatsing en zuigtechniek
 • list plusGemaakt van zacht latex van natuurrubber, heeft een hoog acceptatiegehalte en is extra zacht voor de doorkomende tandjes van de baby
 • list plusRond schild met ventilatiegaten en handgreepring, beschermt de gevoelige huid rond de mond van de baby en voldoet aan strenge veiligheidsnormen

Nadelen BIBS fopspenen T2 + speenzakje

 • list plusMoet elke 4-6 weken worden vervangen om veiligheids- en hygiënische redenen
 • list plusOuders moeten eventuele schade of zwakte in het oppervlak, de grootte en de vorm van de fopspeen in de gaten houden en deze vervangen bij het eerste teken van schade

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.82
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
9.99
De BIBS fopspenen T2 + speenzakje BolleToet zijn perfect voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een fopspeen die lijkt op de vorm en grootte van mijn moedertepel. Deze fopspeen is speciaal ontworpen om de tongplaatsing en zuigtechniek van borstvoeding na te bootsen, waardoor het ideaal is voor mijn kleintje die borstvoeding krijgt.

Wat deze fopspenen echt speciaal maakt, is de ronde speen gemaakt van zacht latex van natuurrubber. Het neemt snel de temperatuur van mijn baby's mond aan en voelt heerlijk zacht aan, waardoor hij het gemakkelijk accepteert. Bovendien is latex extra zacht en heeft het minder invloed op de doorkomende tandjes van mijn kleintje. Het schildje van de fopspeen is gemaakt van 100% voedselveilig polypropyleen (PP) en buigt weg van de huid, wat vochtophoping voorkomt.

Wat me ook opvalt aan de BIBS fopspenen, is het ronde schild met drie ventilatiegaten en een handgreepring. Dit schild is zorgvuldig ontworpen om de gevoelige huid rond de mond van mijn baby te beschermen en is gemaakt van voedselveilig materiaal. En het beste is dat de fopspeen voldoet aan de strenge Europese veiligheidsnorm EN 1400+A2.

De BIBS fopspenen T2 + speenzakje BolleToet worden geleverd in een set van vier fopspenen, in de kleuren glow in the dark black, vanilla, sage en cloud. De glow in the dark ring zorgt ervoor dat ik de fopspeen gemakkelijk kan vinden in het donker, vooral tijdens nachtvoedingen.

Hoewel ik geen specifieke gebruikersrecensies kan vinden, bestaan de BIBS fopspenen al meer dan 40 jaar en worden ze aanbevolen door verloskundigen voor natuurlijke borstvoeding. Dit betekent dat ze al lang populair zijn bij ouders zoals ik en vertrouwd worden door professionals in de kinderzorg.

Een potentieel nadeel van de BIBS fopspenen is dat ze om de 4-6 weken moeten worden vervangen voor de veiligheid en hygiëne. Ik moet ook eventuele veranderingen in het oppervlak, de grootte en de vorm van de fopspeen in de gaten houden en deze vervangen bij de eerste tekenen van schade of zwakte.

Over het algemeen kan ik zeggen dat de BIBS fopspenen T2 + speenzakje BolleToet een geweldige keuze zijn voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een fopspeen die lijkt op de vorm en grootte van de moedertepel. Met hun ronde speen, zacht latex materiaal en veilig ontwerp bieden ze comfort en ondersteuning voor mijn kleintje tijdens het zuigen. Het feit dat ze worden aanbevolen door verloskundigen en al meer dan 40 jaar bestaan, bewijst hun kwaliteit en populariteit. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste fopspeen: Bibs fopspenen maat 2 6-18

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bibs fopspenen maat 2 6-18

 • list plusUniek ontwerp en functionaliteit die lijkt op de vorm en grootte van de moederborst
 • list plusKersvormige speen van natuurlijk rubberlatex die snel de temperatuur van de mond van de baby aanneemt en extra zacht aanvoelt
 • list plusSchildje dat weg buigt van de gevoelige huid rond de mond van de baby en gemaakt is van voedselveilig polypropyleen (PP)

Nadelen Bibs fopspenen maat 2 6-18

 • list plusSpeentjes kunnen sneller slijten dan verwacht en regelmatig vervangen moeten worden
 • list plusNatuurlijk rubberlatex van de speen kan lichte kleurafwijkingen vertonen

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
9.61
Ik ben dol op de Bibs fopspenen maat 2! Ze zijn echt een hit onder ouders, en ik begrijp wel waarom. Het ontwerp van deze speentjes is zo uniek en functioneel. Ze zijn speciaal ontworpen om te lijken op de vorm en grootte van de zachte tepel van mama. Dit betekent dat ze de tongplaatsing en zuigtechniek bevorderen die baby's gewend zijn tijdens het borstvoeden. En dat is super belangrijk, vooral als je wil dat je kleintje aan een fopspeen went.

Een van de beste dingen aan de Bibs fopspenen is de kersvormige speen van natuurlijk rubberlatex. Deze speen neemt snel de temperatuur aan van de mond van je baby en voelt heerlijk zacht aan. Dat betekent dat je baby deze speen met open armen zal ontvangen. En het natuurlijk rubberlatex is ook extra zacht voor die kleine doorkomende tandjes.

Het schildje van de Bibs fopspeen is slim ontworpen om weg te buigen van de gevoelige huid rond de mond van je baby. Geen vochtophoping hier! Het schildje is gemaakt van 100% voedselveilig polypropyleen (PP) en is helemaal vrij van BPA, PVC en ftalaten. Dat is een hele geruststelling voor elke ouder.

Wat ik ook geweldig vind aan de Bibs fopspenen is het ronde schild met drie ventilatiegaten. Deze ventilatiegaten zorgen ervoor dat lucht kan ontsnappen, waardoor de speen zich natuurlijk vormt naar de mondholte van je baby. Dat betekent dat je kleintje lekker comfortabel kan zuigen.

De Bibs fopspenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder maat 2 voor baby's van 6-18 maanden. En je krijgt een set van 4 stuks, inclusief de kleuren Glow Cloud, Vanilla, Blush en Sage. Oh, en er zit ook een handig Monkiezz speenzakje bij om je fopspenen schoon en georganiseerd te houden. Handig!

Ouders zijn echt fan van de Bibs fopspenen. Verloskundigen raden ze zelfs aan om de natuurlijke borstvoeding te ondersteunen. En het beste van alles? Ze voldoen aan alle Europese veiligheidsnormen. Dat geeft je toch een gerust gevoel. Plus, deze fopspenen zijn ontworpen en gemaakt in Denemarken/EU, dus je weet dat je kwaliteit en betrouwbaarheid krijgt.

Nu moet ik wel eerlijk zijn, er zijn een paar kleine minpuntjes. Sommige ouders hebben opgemerkt dat de speentjes sneller slijten dan verwacht en regelmatig vervangen moeten worden. En het natuurlijk rubberlatex van de speen kan lichte kleurafwijkingen vertonen. Maar hey, dat heeft geen invloed op de kwaliteit of functionaliteit.

Al met al zijn de Bibs fopspenen maat 2 echt fantastisch. Ze lijken op mama's borst, voelen geweldig voor je kleintje en zijn super comfortabel. Dus waar wacht je nog op? Kies voor de Bibs fopspenen en geniet van heerlijke en tevreden momenten met je baby. 👶

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Philips Avent SCF091/05 Fopspeen Ultra

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent SCF091/05 Fopspeen Ultra

 • list plusFraai design
 • list plusSpeciaal ontwerp voor gevoelige huid
 • list plusComfortabele pasvorm

Nadelen Philips Avent SCF091/05 Fopspeen Ultra

 • list plusSnel lek
 • list plusKan duur zijn om regelmatig te vervangen

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
9.19
De Philips Avent SCF091/05 - Fopspeen Ultra Soft - 0 tot 6 Maanden is perfect voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een topkwaliteit fopspeen voor hun kleintjes. Deze fopspeen is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid, met een flexibel en superzacht schildje dat de contouren van de wangen volgt. Hierdoor ontstaan er minder vlekken en irritaties op de huid. Dit is echt een belangrijk kenmerk, want veel baby's hebben last van gevoelige huidjes.

Wat ik echt geweldig vind aan deze fopspeen is het mooie design. De afbeelding op de speen is leuk en niet te opvallend, waardoor zowel mijn baby als ikzelf er blij van worden. Bovendien heeft deze fopspeen een handig bakje om te steriliseren, wat het super makkelijk maakt om de speen schoon te houden.

Hoewel de meeste gebruikers positieve ervaringen hebben met deze fopspeen, zijn er wel een paar nadelen waar ik eerlijk over moet zijn. Een van de nadelen is dat de speen zelf soms "lek" kan worden, waardoor er vocht of zeep in kan komen. Dit kan lastig zijn om schoon te maken en kan betekenen dat de speen al na 2 weken vervangen moet worden. Dat kan best prijzig zijn voor ouders.

Maar ondanks dat lijkt deze fopspeen goed te werken voor de meeste baby's. Veel ouders melden dat hun kleintjes deze speen accepteren en dat het comfortabel voor ze is. Het feit dat de speen beter op zijn plek blijft door de vorm, maakt het ook een ideale keuze voor baby's die er graag mee slapen.

Al met al kan ik de Philips Avent SCF091/05 - Fopspeen Ultra Soft - 0 tot 6 Maanden zeker aanbevelen aan andere ouders die op zoek zijn naar een fijne fopspeen van goede kwaliteit. Het mooie design, de comfortabele pasvorm en het speciale ontwerp voor de gevoelige huid maken het een uitstekende keuze. Ook al zijn er een paar nadelen, de voordelen wegen zeker op tegen de uitdagingen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Medela Baby Fopspeen Soft Silicone

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Baby Fopspeen Soft Silicone

 • list plusGemaakt van 100% zachte silicone
 • list plusInclusief sterilisatiedoosje
 • list plusBPA- en BPS-vrij

Nadelen Medela Baby Fopspeen Soft Silicone

 • list plusIndividuele reactie van baby's kan variëren

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
8.76
Gebruiksgemak
9.29
Ik ben trots om de Medela Baby Soft Silicone Fopspeen te introduceren, een revolutionaire fopspeen die is ontworpen om het natuurlijke zuiggedrag van je baby te ondersteunen. Gemaakt van 100% zachte silicone, met een orthodontisch ontwerp om de mondspieren te bevorderen en een platte speen om de tongbeweging en natuurlijke kaak- en lipstand te ondersteunen. De toevoeging van SensoPearls ™ zorgt voor een vriendelijke interactie met de huid en verbetert de luchtcirculatie voor maximaal comfort.

Wat deze fopspeen echt uniek maakt, is het inbegrepen sterilisatiedoosje, waardoor schoonmaken en hygiënisch vervoeren een eitje zijn. Bovendien is de fopspeen BPA- en BPS-vrij, zodat jij met een gerust hart weet dat je baby veilig is. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je baby gemakkelijk kan ademen en jouw vertrouwde geur kan ruiken.

Met 85 jaar ervaring in het ontwikkelen van producten voor ouder en baby, is Medela Baby een expert in kwaliteit en innovatie. Het Zwitserse vakmanschap en toewijding aan het creëren van een liefdevolle band tussen ouder en baby zijn merkbaar in elk aspect van het product.

De Medela Baby Soft Silicone Fopspeen biedt een uitgebalanceerde combinatie van kwaliteit, comfort en veiligheid. Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat jij de perfecte fopspeen voor jouw baby kunt kiezen. Ideaal voor dagelijks gebruik en om jouw baby te kalmeren.

Hoewel deze fopspeen vele voordelen biedt, kan de individuele reactie van een baby variëren. Het kan dus wat tijd en experimenteren vergen om de perfecte fopspeen te vinden. In essentie, biedt de Medela Baby Soft Silicone Fopspeen een uitgebreid scala aan eigenschappen en voordelen, waardoor het een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een hoogwaardige fopspeen die het natuurlijke zuiggedrag van hun baby ondersteunt. Met zijn innovatieve ontwerp, focus op comfort en veiligheid, en het gebruik van hoogwaardige materialen, vormt deze fopspeen een waardevolle aanwinst voor de babyuitzet.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5. Philips Avent SCF376/13 Fopspeen Ultra

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent SCF376/13 Fopspeen Ultra

 • list plusSpeciaal ontworpen om de huid van de baby droog te houden
 • list plusGlow in the dark functie maakt het gemakkelijk te vinden in het donker
 • list plusGemaakt van 100% veilig siliconenmateriaal zonder gevaarlijke chemicaliën en allergenen

Nadelen Philips Avent SCF376/13 Fopspeen Ultra

 • list plusNiet optimaal te reinigen
 • list plusSommige ouders vinden het design te opvallend
 • list plusBij het steriliseren kan er water in de speen komen

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.76
Functionaliteit
8.95
Gebruiksgemak
8.24
Ik ben helemaal weg van de Philips Avent SCF376/13 - Fopspeen Ultra Air Nighttime! Deze fopspeen is speciaal ontworpen om de huid van je baby droog te houden. Met zijn extra grote luchtgaten zorgt hij ervoor dat er voldoende lucht bij de huid van je kleintje komt, zodat deze droog blijft. En weet je wat het beste is? Deze speen licht op in het donker! Zo kun je hem altijd makkelijk terugvinden zonder het licht aan te hoeven doen.

Wat deze fopspeen echt bijzonder maakt, is het materiaal waarvan hij is gemaakt. Hij is namelijk gemaakt van 100% siliconenmateriaal, wat super veilig is en veel wordt gebruikt in de medische wereld. Het materiaal bevat geen gevaarlijke chemicaliën of allergenen, dus je kunt hem met een gerust hart aan je baby geven.

Daarnaast heeft de speen een orthodontische en symmetrische vorm, waardoor hij bijdraagt aan de natuurlijke ontwikkeling van de mond van je baby. Hij bootst het gevoel van de borst na, zodat je kleintje een natuurlijk gevoel ervaart tijdens het gebruik van de speen.

De reviews van andere gebruikers liegen er niet om: deze fopspeen is favoriet bij baby's én ouders. Veel ouders hebben verschillende andere speentjes geprobeerd, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Hij heeft een leuk design, al zouden sommige ouders graag wat neutralere kleurtjes zien.

Een klein minpuntje dat genoemd wordt in de reviews is dat de speen niet optimaal te reinigen is. Sommige ouders vervangen de speen daarom regelmatig, ongeveer eens per maand. Ook kan er bij het steriliseren wat water in de speen komen, maar dit is makkelijk op te lossen door even te schudden of te knijpen.

Al met al is de Philips Avent SCF376/13 - Fopspeen Ultra Air Nighttime een geweldige speen waar zowel baby's als ouders blij van worden. Met zijn unieke kenmerken, zoals de grote luchtgaten en het gebruiksvriendelijke ontwerp, biedt deze fopspeen echt waar voor je geld. Ondanks een paar kleine minpuntjes wegen de voordelen en positieve ervaringen van andere gebruikers zwaarder. Kortom, een echte aanrader voor ouders die een fopspeen willen die de huid van hun baby droog houdt en zorgt voor een natuurlijk gevoel. 👶

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Bibs fopspeen maat 3 18-24

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bibs fopspeen maat 3 18-24

 • list plusGemaakt van 100% natuurlijk rubber voor een zachte en flexibele ervaring.
 • list plusOntwerp ondersteunt de zuigreflex van het kindje en minimaliseert mogelijke irritaties.
 • list plusBrede scala aan kleuren voor een passende optie voor elk kindje.

Nadelen Bibs fopspeen maat 3 18-24

 • list plusKan na verloop van tijd tekenen van slijtage vertonen.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.92
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.78
Hey daar, ik ben de BIBS fopspeen in maat 3! Speciaal ontworpen voor kinderen van 18-24 maanden, kom ik in een set van 3 in de kleuren Dark Oak, Iron en Black. Gemaakt van 100% natuurlijk rubber, ben ik super flexibel en voel ik heerlijk zacht aan. Mijn ronde schildje buigt weg van het gezichtje van je kleintje, waardoor eventuele irritaties worden verminderd.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn brede scala aan kleuren - er is voor elk kindje wel een passende optie! Mijn unieke design en hoogwaardige kwaliteit maken mij tot een favoriet onder ouders. Mijn focus op natuurlijk rubber zorgt voor een zachte en flexibele ervaring, terwijl mijn ontwerp de zuigreflex van je kindje ondersteunt en irritaties minimaliseert.

Ik ben ideaal voor kinderen van 18-24 maanden en bied jou als ouder de mogelijkheid om op een comfortabele en ondersteunende manier te voldoen aan de zuigbehoefte van je kleintje. Mijn flexibiliteit en zachte textuur dragen bij aan het comfort, terwijl mijn ronde schildje irritaties minimaliseert voor langdurig gebruik.

Hoewel ik veel lof ontvang voor mijn kwaliteit en comfort, hebben sommige gebruikers opgemerkt dat ik na verloop van tijd tekenen van slijtage kan vertonen. Dit is zeker iets om in gedachten te houden als je op zoek bent naar een duurzame fopspeen.

Kortom, ik bied een aantrekkelijke combinatie van kwaliteit, comfort en ondersteuning voor de zuigreflex van je kindje. Met mijn unieke ontwerp, natuurlijk rubber en aandacht voor het minimaliseren van irritaties, ben ik een solide keuze voor ouders die op zoek zijn naar een fopspeen die aan de behoeften van hun kindje voldoet. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

7. Bibs fopspenen Maat 1 0-6

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bibs fopspenen Maat 1 0-6

 • list plusLijkt op de vorm en grootte van de moederborst
 • list plusNatuurlijk rubberlatex speen voelt extra zacht aan
 • list plusVoedselveilig polypropyleen schildje voorkomt vochtophoping

Nadelen Bibs fopspenen Maat 1 0-6

 • list plusMoet regelmatig vervangen worden

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.37
Functionaliteit
7.63
Gebruiksgemak
7.88
De Bibs fopspenen Maat 1 0-6 maanden, verkrijgbaar in de kleuren Vanilla, Ivory, Sand en Dark oak, samen met het Monkiezz Speenzakje, zijn perfect voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een fopspeen die lijkt op de vorm en grootte van de moederborst. Deze fopspenen zijn speciaal ontworpen om een vergelijkbare tongplaatsing en zuigtechniek te bevorderen als bij borstvoeding, waardoor ze ideaal zijn voor baby's die borstvoeding krijgen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Bibs fopspenen is de kersvormige speen van natuurlijk rubberlatex. Deze speen neemt snel de temperatuur van de mond van mijn baby aan en voelt extra zacht aan, waardoor het een hoog acceptatiegehalte heeft. Bovendien is natuurlijk rubberlatex extra zacht, waardoor het tandjes van mijn baby minder belast. Het schildje van de fopspeen is gemaakt van voedselveilig polypropyleen (PP) en buigt weg van de huid om vochtophoping te voorkomen.

Verloskundigen raden de Bibs fopspenen aan als ondersteuning voor natuurlijke borstvoeding. Ze zijn verkrijgbaar in maat 1 en 2 voor pasgeborenen, en maat 3 voor kinderen tot 36 maanden. Deze fopspenen voldoen aan de Europese norm EN 1400+A2 en worden ethisch geproduceerd.

Ik ben zeer tevreden met de Bibs fopspenen. Ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice is geweldig. Mijn baby vindt de fopspeen comfortabel en acceptabel, wat voor mij erg belangrijk is bij het kiezen van een fopspeen.

Het enige nadeel van de Bibs fopspenen is dat ze elke 4-6 weken moeten worden vervangen om veiligheids- en hygiënische redenen. Ik moet goed letten op eventuele veranderingen in het oppervlak, de grootte en de vorm van de fopspeen en deze vervangen bij tekenen van schade of zwakte.

Al met al zijn de Bibs fopspenen Maat 1 0-6 maanden, verkrijgbaar in de kleuren Vanilla, Ivory, Sand en Dark oak, samen met het Monkiezz Speenzakje, een uitstekende keuze voor ouders zoals ik die een fopspeen willen die lijkt op de vorm en grootte van de moederborst. Met hun kersvormige speen van natuurlijk rubberlatex en voedselveilig polypropyleen schildje bieden ze comfort en veiligheid voor mijn baby. Hoewel ze regelmatig vervangen moeten worden, zijn ze duurzaam en geliefd bij ouders.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. Bibs fopspeen 18+ maand set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bibs fopspeen 18+ maand set

 • list plusGemaakt van natuurlijk rubber, veilig en BPA-vrij
 • list plusVormt zich naar de mond van het kindje voor een perfecte pasvorm
 • list plusVerkrijgbaar in een set van 3 stuks in verschillende kleuren, handig voor onderweg

Nadelen Bibs fopspeen 18+ maand set

 • list plusHet natuurlijke rubber kan na verloop van tijd vervormen en moet worden vervangen
 • list plusDe speen moet regelmatig worden gecontroleerd op vuil

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.72
Functionaliteit
8.08
Gebruiksgemak
7.54
De Bibs fopspeen 18+ maand set 3 stuks in de kleuren Blush, Ivory en Vanilla maat 3 is een absolute must-have voor ouders met kleintjes van 18 maanden en ouder. Ik ben dol op deze speen, omdat hij niet alleen super leuk is, maar ook een van de veiligste opties op de markt voor je kindje.

Wat deze speen echt onderscheidt van anderen is het gebruik van natuurlijk rubber, wat niet alleen veilig is voor je kindje, maar ook nog eens BPA-vrij is. Dit geeft mij als ouder de gemoedsrust dat mijn kindje de speen veilig kan gebruiken zonder blootstelling aan schadelijke stoffen.

Een ander voordeel van de Bibs fopspeen is dat hij gemaakt is van natuurlijk rubber dat zich vormt naar de mond van je kindje. Dit betekent dat elke speen uniek is en perfect past bij de mond van je kleintje. Het is belangrijk om te weten dat de speen na 4 tot 6 weken gebruik vervangen moet worden, omdat het natuurlijke rubber kan vervormen.

Het onderhoud van de Bibs fopspeen is eenvoudig. Voordat je de speen gebruikt, moet je hem 5 minuten uitkoken om ervoor te zorgen dat hij schoon is. Het is ook belangrijk om de speen regelmatig te controleren op vuil voordat je hem aan je kindje geeft.

Wat ik echt waardeer aan de Bibs fopspeen is dat hij verkrijgbaar is in een set van 3 stuks in verschillende kleuren. Dit betekent dat ik altijd een reserve speen bij de hand heb, wat vooral handig is als ik onderweg ben. Bovendien is de prijs van deze set erg voordelig in vergelijking met het kopen van individuele spenen.

Hoewel de Bibs fopspeen veel positieve eigenschappen heeft, zijn er enkele punten waar ouders rekening mee moeten houden. Ten eerste kan het natuurlijke rubber vervormen, wat betekent dat de speen na een bepaalde periode moet worden vervangen. Daarnaast moet de speen regelmatig worden gecontroleerd op vuil om ervoor te zorgen dat je kindje altijd een schone speen gebruikt.

Al met al is de Bibs fopspeen 18+ maand set 3 stuks Blush, Ivory en Vanilla maat 3 een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en trendy speen voor hun kleintjes. Met zijn natuurlijke rubber, BPA-vrije samenstelling en unieke vormgeving, is deze speen een absolute winnaar. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

9. Medela Baby Fopspeen Soft Silicone

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Baby Fopspeen Soft Silicone

 • list plusHoogwaardige kwaliteit
 • list plusOndersteunt natuurlijk zuiggedrag
 • list plusComfortabel en lichtgewicht

Nadelen Medela Baby Fopspeen Soft Silicone

 • list plusMoeilijk te vinden in het donker

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.08
Functionaliteit
6.98
Gebruiksgemak
7.95
Ik ben dol op de Medela Baby Fopspeen Soft Silicone en ik weet zeker dat jij dat ook zult zijn! Deze fopspeen is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een fopspeen van topkwaliteit die het natuurlijke zuiggedrag van hun baby ondersteunt. Hij is gemaakt van superzacht silicone en heeft een orthodontisch ontwerp dat de mondspieren van je baby op een natuurlijke manier ondersteunt. Het platte ontwerp van de speen is symmetrisch en helpt de tongbeweging en de natuurlijke stand van de kaak en lippen.

Een van de geweldige kenmerken van deze fopspeen is het gebruik van SensoPearls, die zacht zijn voor de huid van je baby en de luchtcirculatie verbeteren. Dit zorgt voor extra comfort en helpt huidirritatie te voorkomen. Je krijgt ook een sterilisatiedoosje bij de fopspeen, zodat je hem gemakkelijk schoon kunt houden en hygiënisch kunt meenemen.

Wat deze fopspeen echt speciaal maakt, is het lichte gewicht. Dit betekent dat de mond- en gezichtsspieren van je baby minder belast worden en dat hij comfortabel kan zuigen. Bovendien heeft de speen een ergonomische vorm die je baby gemakkelijk laat ademen en jouw geur laat ruiken, waardoor hij zich veilig en geborgen voelt.

Deze fopspeen is verkrijgbaar in de maat 6-18 maanden en de kleur Zacht Blauw. Hij is ook verkrijgbaar in andere kleuren, zoals Zacht Roze en Transparant. Zo kun je de fopspeen kiezen die het beste bij de voorkeuren van je baby past.

Ouders zijn dol op de Medela Baby Fopspeen Soft Silicone, dat blijkt wel uit de reviews. Ze vinden de speen van hoge kwaliteit en heel fijn voor hun baby. Het orthodontische ontwerp wordt geprezen omdat het het natuurlijke zuiggedrag ondersteunt en helpt bij het in slaap vallen. Een klein minpuntje is dat de doorzichtige speen moeilijk te vinden is in het donker. Maar dat kun je gemakkelijk oplossen door een doekje aan de speen te bevestigen of meerdere spenen in bed te leggen.

Al met al is de Medela Baby Fopspeen Soft Silicone Superzacht lichtgewicht eendelig - Zacht Blauw - 6-18 maanden - 2 stuks een uitstekende keuze voor ouders die een fopspeen willen die het comfort en de ontwikkeling van hun baby ondersteunt. Met zijn unieke kenmerken, zoals het orthodontische ontwerp, SensoPearls en het lichte gewicht, onderscheidt deze fopspeen zich van andere merken. Hoewel er een klein nadeel is, namelijk dat de doorzichtige speen moeilijk te vinden is, wegen de voordelen van dit product zeker op tegen de nadelen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. Bibs fopspeen 18+ maand set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bibs fopspeen 18+ maand set

 • list plusGemaakt van natuurlijk rubber en BPA-vrij, veilig voor kinderen
 • list plusVormt zich naar de mond van het kind voor comfortabele ervaring
 • list plusSet van 3 spenen biedt reservefopspeen voor thuisgebruik en onderweg

Nadelen Bibs fopspeen 18+ maand set

 • list plusKan na verloop van tijd vervormen en regelmatige vervanging is nodig

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.9
Functionaliteit
7.76
Gebruiksgemak
7.21
Ik ben dol op de Bibs fopspeen 18+ maand set Glow 3 stuks! Met drie prachtige kleuren - Sage Glow, Cloud Glow en Vanilla Glow - zijn deze fopspenen niet alleen mooi, maar ook gemaakt van hoogwaardig natuurlijk rubber en zijn ze volledig veilig voor mijn kleintje. Ze passen zich perfect aan de mond van mijn kindje aan, waardoor ze supercomfortabel zijn.

Deze fopspenen zijn speciaal ontworpen voor kinderen van 18 maanden en ouder, met de focus op duurzaamheid en veiligheid. En het beste van alles is dat ik altijd een reservefopspeen bij de hand heb dankzij de set van 3, perfect voor thuis en onderweg. En de prijs is ook nog eens super voordelig, dus ik krijg echt waar voor mijn geld.

Hoewel de fopspenen na verloop van tijd kunnen vervormen, blijven ze toch een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar kwaliteit, veiligheid en stijl in één product. Kortom, de Bibs fopspeen 18+ maand set Glow 3 stuks biedt een geweldige combinatie van stijl, veiligheid en functionaliteit voor ouders die alleen het beste willen voor hun kleintjes. Ik ben er helemaal weg van, en mijn kindje ook! 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fopspenen. Er zijn immers 1090 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!