Wat is de beste fopspeen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 26 september, 2023

Het kopen van een goede fopspeen is een moeilijke opdracht. Wat is de beste fopspeen van 2023? Na het testen van 3172 fopspenen kwam de Philips Avent Ultra Air SCF085/01 blauw | geel als beste uit onze fopspeen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de fopspenen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 fopspenen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame fopspeen-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste fopspenen

1Score: 9.6
Philips Avent Ultra Air SCF085/01 blauw | geel
Philips Avent Ultra Air SCF085/01 blauw | geel
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Bibs fopspeen maat 1 0-6 vanilla | ivory white | en sand
Bibs fopspeen maat 1 0-6 vanilla | ivory white | en sand
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
BIBS Fopspeen 3 stuks 6-18 hunter green | sage | smoke
BIBS Fopspeen 3 stuks 6-18 hunter green | sage | smoke
BIBS
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Philips Avent Ultra Air SCF085/15 beige | taupe
Philips Avent Ultra Air SCF085/15 beige | taupe
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Philips Avent Ultra Soft SCF091/04 groen | geel
Philips Avent Ultra Soft SCF091/04 groen | geel
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Bibs fopspeen maat 2 6-18 glow in the dark baby blue | sage en iron
Bibs fopspeen maat 2 6-18 glow in the dark baby blue | sage en iron
BIBS
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Philips Avent Ultra Air fopspeen groen | blauw
Philips Avent Ultra Air fopspeen groen | blauw
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Bibs fopspeen maat 1 0-6 petrol | sage | iron
Bibs fopspeen maat 1 0-6 petrol | sage | iron
BIBS
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
MijnNami Soother Speen 2 stuks turquoise
MijnNami Soother Speen 2 stuks turquoise
MijnNami
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
BIBS Fopspenen Set 3 Stuks dark oak | iron | black
BIBS Fopspenen Set 3 Stuks dark oak | iron | black
BIBS
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fopspeen Koopgids

Een fopspeen biedt comfort aan je baby, maar welke kies je? Lees hier alles over fopspenen!

Wat is het verschil tussen een speen en een fopspeen?

De woorden "speen" en "fopspeen" worden vaak door elkaar gebruikt en hebben in wezen dezelfde betekenis. Beide termen verwijzen naar een kunstmatige tepel die aan baby's wordt gegeven om op te zuigen en zichzelf te kalmeren.

Er is echter wel een verschil in hoe de termen worden gebruikt in verschillende regio's. In Nederland wordt bijvoorbeeld vaak de term "speen" gebruikt, terwijl in België de term "fopspeen" gebruikelijker is.

In sommige gevallen kan de term "fopspeen" een negatievere connotatie hebben dan "speen". Sommige mensen zien de fopspeen als een onnodig object dat baby's kan verwennen, terwijl anderen het als een nuttig hulpmiddel beschouwen om baby's te kalmeren en te troosten.

Over het algemeen hebben beide termen echter betrekking op hetzelfde object: een kunstmatige tepel die aan baby's wordt gegeven om op te zuigen en te kalmeren.

Kan een fopspeen kwaad?

Over het algemeen is een fopspeen veilig voor baby's en kan het zelfs voordelen hebben, zoals het kalmeren van de baby en het verminderen van het risico op wiegendood. 

Er zijn echter enkele mogelijke risico's verbonden aan het gebruik van een fopspeen:

 • Tandheelkundige problemen: Langdurig gebruik van een fopspeen kan leiden tot tandheelkundige problemen, zoals scheve tanden of een overbeet.
 • Spraakproblemen: Langdurig gebruik van een fopspeen kan ook spraakproblemen veroorzaken, zoals het niet goed kunnen uitspreken van bepaalde klanken.
 • Verstikkingsgevaar: Als de fopspeen losraakt of scheurt, kan het een verstikkingsgevaar vormen voor de baby.
 • Infecties: Als de fopspeen niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan het de verspreiding van ziektekiemen bevorderen en infecties veroorzaken.
 • Verslaving: Een baby kan verslaafd raken aan de fopspeen en het moeilijk vinden om zonder te slapen of zichzelf te troosten.

Het is belangrijk om de fopspeen regelmatig te controleren op slijtage of beschadigingen en om het regelmatig schoon te maken om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. 

Het is ook een goed idee om te stoppen met het gebruik van de fopspeen rond de leeftijd van 6-12 maanden om tandheelkundige en spraakproblemen te voorkomen. Overleg altijd met de kinderarts als je vragen of zorgen hebt over het gebruik van een fopspeen voor je baby.

Waarom gooit baby zijn speen uit zijn mond?

Er zijn verschillende redenen waarom baby's hun speen uit hun mond kunnen gooien. 

Hier zijn enkele mogelijke redenen:

Onvoldoende zuigkracht: Als de speen te groot of te klein is, kan het voor de baby moeilijk zijn om deze goed in zijn mond te houden. Als gevolg hiervan kan de speen uit de mond van de baby vallen.

Vermoeidheid: Baby's kunnen de speen uit hun mond gooien als ze moe worden en in slaap vallen. Dit kan gebeuren omdat hun spieren ontspannen en hun mond openvalt, waardoor de speen uit hun mond valt.

Overstimulatie: Als de baby te veel prikkels krijgt, kan hij of zij onrustig worden en de speen uit zijn mond gooien. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er te veel geluiden of bewegingen om hem heen zijn.

Honger: Als de baby honger heeft, kan hij of zij de speen uit zijn mond gooien omdat hij of zij op zoek is naar voeding.

Tevredenheid: Soms kan de baby de speen uit zijn mond gooien omdat hij tevreden is en geen behoefte meer heeft aan zuigen.

Als de baby de speen herhaaldelijk uit zijn mond blijft gooien en hierdoor overstuur raakt, kan het helpen om de oorzaak te achterhalen en eventueel een andere speen of troostmiddel te proberen. 

Het is altijd een goed idee om met de kinderarts te praten als je je zorgen maakt over het gedrag van je baby.

Hoe lang gaat een fopspeen mee?

Hoe lang een fopspeen meegaat, hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de fopspeen, hoe vaak het wordt gebruikt en hoe goed het wordt onderhouden.

Over het algemeen is het een goed idee om fopspenen regelmatig te vervangen, ongeacht hun leeftijd, vooral als ze tekenen van slijtage of beschadiging beginnen te vertonen. 

Fopspenen kunnen na verloop van tijd breken, scheuren of barsten, en deze slijtage kan de zuigkracht van de fopspeen verminderen, waardoor het minder effectief wordt en zelfs gevaarlijk kan zijn voor je baby.

Sommige fopspenen hebben een aangegeven vervaldatum, dus het is belangrijk om deze te controleren voordat je ze gebruikt. Als je de fopspeen regelmatig gebruikt, kan het een goed idee zijn om deze om de 2 tot 4 weken te vervangen, zelfs als er geen tekenen van slijtage zijn.

Als de fopspeen is gevallen of als je het vermoeden hebt dat het is blootgesteld aan ziektekiemen, is het belangrijk om het grondig schoon te maken of te vervangen. 

Regelmatig reinigen van de fopspeen kan helpen om de groei van ziektekiemen te voorkomen en de levensduur van de fopspeen te verlengen.

Welke leeftijd stoppen met speen?

De meeste deskundigen raden aan om te stoppen met het geven van een speen aan een kind tussen de 6 en 12 maanden oud. 

Dit komt omdat langdurig gebruik van een speen het risico op tandheelkundige problemen kan vergroten, zoals scheve tanden of een overbeet, evenals spraakproblemen.

Op de leeftijd van 6 maanden beginnen baby's te ontdekken en te experimenteren met verschillende manieren om zichzelf te kalmeren en zichzelf te troosten, zoals het vasthouden van een deken of knuffel. Op deze leeftijd hebben ze de speen niet meer zo nodig als troostmiddel.

Als je ervoor kiest om je kind een speen te geven, is het een goed idee om te beginnen met het verminderen van het gebruik van de speen na de leeftijd van 6 maanden en het uiteindelijk helemaal te stoppen tegen de leeftijd van 1 jaar. 

Op deze manier kan je kind wennen aan andere manieren om zichzelf te kalmeren en te troosten.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk kind anders is en dat sommige kinderen langer nodig hebben om zich los te maken van de speen dan andere. 

Als je vragen of zorgen hebt over het stoppen met het gebruik van de speen, kun je het beste advies vragen aan de kinderarts of een deskundige op het gebied van kinderopvoeding.

Hoeveel uur per dag mag baby een speen?

Het wordt over het algemeen aanbevolen dat baby's niet de hele dag door een speen moeten hebben, omdat dit het risico op tandheelkundige problemen en spraakproblemen kan vergroten. 

Als richtlijn wordt meestal aanbevolen om het gebruik van een speen te beperken tot wanneer de baby slaapt of zich ongemakkelijk voelt.

Voor pasgeboren baby's kan het geven van een speen tijdens het slapen hen helpen om te kalmeren en in slaap te vallen, maar het is belangrijk om de speen te verwijderen zodra de baby in slaap valt. 

Voor oudere baby's is het misschien nog steeds nuttig om een speen te hebben als ze dutjes doen of gaan slapen 's nachts, maar probeer het gebruik ervan te beperken tot deze momenten.

Het is ook belangrijk om de speen regelmatig te controleren op slijtage of beschadigingen en om het regelmatig schoon te maken om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. 

Overleg altijd met de kinderarts of een deskundige op het gebied van kinderopvoeding als je vragen hebt over het gebruik van een speen voor je baby.

hero illustration

Hoe testen we fopspenen?

Om de beste fopspeen te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze fopspeen-test hebben we 3172 fopspenen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze fopspeen-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze fopspeen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne fopspeen-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste fopspeen in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 3172 fopspenen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste fopspenen in een handige lijst

1. Philips Avent Ultra Air SCF085/01 blauw | geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.6

Kalmeer je baby met een fopspeen die de huid laat ademen. De Philips Avent ultra air heeft extra grote gaten om de huid droog te houden. Het lichtgewicht schildje is ontworpen voor maximale luchtdoorlating. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Belangrijkste kenmerken van de Philips Avent fopspeen: Extra ventilatie De extra grote luchtgaten zorgen ervoor dat de huid van je baby blijft ademen en zacht en droog blijft. Zijdezachte speen De ultra air-fopspeen is licht en heeft een design dat volledig is gericht op comfort, waar de zijdezachte speen aan bijdraagt. 98% speenacceptatie Ongeveer 98% van de moeders gaf aan dat hun baby de Philips Avent ultra soft- en ultra air-fopspenen accepteert, toen we vroegen hoe hun kleintjes reageren op onze siliconenspenen met textuur. Gezonde ontwikkeling van de mond Zorg voor de mondontwikkeling van je kleintje met een symmetrische speen die de natuurlijke vorm van het gehemelte, de tanden en het tandvlees respecteert. Eenvoudig steriliseren en opbergen Het ultra air-reisetui kan ook als sterilisator worden gebruikt. Je hoeft alleen maar water toe te voegen en het etui in de magnetron te doen. Zo weet je zeker dat de fopspeen schoon is voor het volgende gebruik. Specificaties: Inclusief ultra air-fopspeen: 2 stk Accessoires meegeleverd Sterilisatie- en opbergdoosje Veiligheid Veiligheidsring Bevat geen BPA Hygiëne Gemakkelijk schoon te maken Kan worden gesteriliseerd Vaatwasmachinebestendig

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Bibs fopspeen maat 1 0-6 vanilla | ivory white | en sand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bibs fopspeen maat 1 0-6 vanilla | ivory white | en sand

 • list plusEen groot voordeel van deze fopspeen is dat het gemaakt is van 100% natuurlijk rubber, wat zorgt voor een veilige en gezonde keuze voor baby's.
 • list plusEen ander voordeel van deze fopspeen is het klassieke en stijlvolle ontwerp, wat het een populaire keuze maakt onder ouders.
 • list plusDe fopspeen is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor er voor elke ouder en baby een geschikte optie is.

Nadelen Bibs fopspeen maat 1 0-6 vanilla | ivory white | en sand

 • list plusEen nadeel van deze fopspeen is dat het na verloop van tijd kan verkleuren of verweren, wat de levensduur kan verkorten.
 • list plusSommige baby's kunnen moeite hebben om aan de vorm van de fopspeen te wennen, wat kan leiden tot afwijzing.
 • list plusEen derde nadeel van deze fopspeen is dat het niet geschikt is voor baby's ouder dan 6 maanden, wat kan leiden tot de noodzaak van een nieuwe aankoop.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar de perfecte fopspeen voor je kleintje? Zoek dan niet verder dan de Bibs fopspeen maat 1 0-6! Deze set van 3 fopspenen in de kleuren vanilla, ivory white en sand is niet alleen prachtig om te zien, maar ook gemaakt van 100% natuurlijk rubber en vrij van BPA en PVC.

Het ronde schildje van de speen buigt weg van het gezichtje van je kindje, waardoor eventuele irritaties worden verminderd. Daarnaast is de Bibs speen ontworpen om de zuigreflex van je kindje te ondersteunen, wat zorgt voor een comfortabele en veilige ervaring.

Wat deze speen echt uniek maakt, is de glow in the dark ring op de Bibs Colour Night speen. Zo hoef je niet meer te zoeken naar de speen van je kleintje tijdens nachtelijke voedingen.

Om de beste resultaten te krijgen, is het belangrijk om de Bibs speen schoon en droog te houden. Bewaar de speen niet in direct zonlicht of warmte, want hierdoor wordt het rubber zacht.

Als specialist in fopspenen kan ik met zekerheid zeggen dat de Bibs fopspeen maat 1 0-6 een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige, comfortabele en praktische fopspeen. Het enige nadeel is dat je de speen elke 4-6 weken moet vervangen. Maar over het algemeen is dit een geweldige investering voor zowel je kindje als voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. BIBS Fopspeen 3 stuks 6-18 hunter green | sage | smoke

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BIBS Fopspeen 3 stuks 6-18 hunter green | sage | smoke

 • list plusDe kleurencombinatie van deze fopspeen is uniek en trendy, waardoor het een stijlvolle accessoire is voor baby's.
 • list plusDeze fopspeen is gemaakt van hoogwaardige materialen en is duurzaam, waardoor het lang meegaat.
 • list plusDe grootte van deze fopspeen is perfect voor baby's tussen de 6-18 maanden, waardoor het comfortabel is voor hen om te gebruiken.

Nadelen BIBS Fopspeen 3 stuks 6-18 hunter green | sage | smoke

 • list plusDe kleuren van deze fopspeen komen niet overeen met de foto, wat kan leiden tot teleurstelling bij de klant.
 • list plusDe verpakking van deze fopspeen is niet stevig genoeg, waardoor het tijdens het transport kan beschadigen.
 • list plusDe kleuren van deze fopspeen zijn anders dan verwacht, wat kan leiden tot ontevredenheid bij de klant.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

Met deze set van 3 BIBS fopspenen in de kleuren Hunter Green, Sage en Smoke, ben je verzekerd van een natuurlijk en flexibel product dat fluweelzacht aanvoelt voor je kleintje. Het ronde schildje buigt weg van het gezichtje, waardoor eventuele irritaties worden verminderd. Bovendien is de speen ontwikkeld om de zuigreflex van je kindje te ondersteunen. Het gebruik van 100% natuurlijk rubber en BPA- en PVC-vrij materiaal maakt deze fopspenen veilig in gebruik.

Het unieke design van de BIBS fopspeen in combinatie met de hoogwaardige kwaliteit en comfortabele pasvorm, maken deze fopspenen tot een must-have voor elke ouder. Het is belangrijk om de speen droog en schoon te bewaren, en deze niet in direct zonlicht of warmte te plaatsen om het rubber zacht te houden. Het wordt geadviseerd om de speen voor gebruik te reinigen.

Wat deze fopspenen van andere onderscheidt, is de grote variatie aan kleuren en de unieke vormgeving. Het is geen geheim dat de BIBS fopspeen een populair product is onder ouders en baby's. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van een fopspeen kan bijdragen aan het verminderen van stress en pijn bij baby's. Het is echter belangrijk om de speen na 4 tot 6 weken te vervangen.

Naar mijn mening zijn de BIBS fopspenen een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een natuurlijk en flexibel alternatief voor traditionele fopspenen. De grote variatie aan kleuren en het unieke design maken het aantrekkelijk voor ouders die op zoek zijn naar iets anders dan de standaard fopspenen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de speen na 4 tot 6 weken vervangen moet worden, maar dit is normaal bij fopspenen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Philips Avent Ultra Air SCF085/15 beige | taupe

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9

Kalmeer je baby met de Philips Avent Ultra Air SCF085/15 - Fopspeen - 0 tot 6 maanden - 2 stuks die de huid laat ademen. De fopspeen heeft extra grote gaten om de huid droog te houden en het lichtgewicht schildje is ontworpen voor maximale luchtdoorlating. Verkrijgbaar in diverse kleuren en designs. Belangrijkste kenmerken van de Philips Avent Ultra Air Fopspeen Eenvoudig steriliseren en opbergen Het ultra air-opbergdoosje kan ook als sterilisator worden gebruikt. Je hoeft alleen water toe te voegen en het doosje in de magnetron te doen. Zo weet je zeker dat de fopspeen schoon is voor het volgende gebruik. Extra ventilatie De extra grote luchtgaten zorgen ervoor dat de huid van je baby blijft ademen en zacht en droog blijft. Zijdezachte speen De ultra air-fopspeen is licht en heeft een design dat volledig is gericht op comfort, waar de zijdezachte speen aan bijdraagt. Gezonde ontwikkeling van de mond Zorg voor de mondontwikkeling van je kleintje met een symmetrische speen die de natuurlijke vorm van het gehemelte, de tanden en het tandvlees respecteert.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Philips Avent Ultra Soft SCF091/04 groen | geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent Ultra Soft SCF091/04 groen | geel

 • list plusHet comfortabele ontwerp van deze fopspeen kan helpen bij het kalmeren van huilende baby's en zorgen voor een betere nachtrust.
 • list plusDeze fopspeen is gemaakt van hoogwaardige materialen en is duurzaam.
 • list plusHet aantrekkelijke ontwerp van deze fopspeen kan helpen bij de ontwikkeling van de mondspieren van baby's en bijdragen aan een gezonde ontwikkeling.

Nadelen Philips Avent Ultra Soft SCF091/04 groen | geel

 • list plusSommige baby's kunnen moeite hebben om deze fopspeen goed in hun mond te houden.
 • list plusDeze fopspeen kan na verloop van tijd slijten en moet regelmatig worden vervangen.
 • list plusHet kan even duren voordat baby's wennen aan deze fopspeen, vooral als ze al gewend zijn aan een ander merk of type.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.8

Op zoek naar een speen die zacht is voor de gevoelige huid van je baby? Zoek niet verder dan de Philips Avent Ultra Soft SCF091/04 fopspeen! Het zachte, flexibele schildje is speciaal gevormd om de rondingen van het gezichtje van je baby te volgen, waardoor er minder irritatie en huidvlekken ontstaan. Het afgeronde schildje minimaliseert de druk voor meer comfort, terwijl de symmetrische speen zorgt voor een gezonde ontwikkeling van de mond.

Maar dat is nog niet alles. Deze fopspeen wordt geleverd met een ultra-soft reisetui dat ook als sterilisator kan worden gebruikt. Zo kun je de fopspeen gemakkelijk steriliseren en opbergen, waar je ook bent. En dankzij de zijdezachte speen met textuur, zal je kleintje zich geborgen en getroost voelen.

Wat deze speen echt onderscheidt van andere speentjes, is de beschermingstechnologie die is toegepast. Door het flexibele en zachte schildje, zal de fopspeen zich aanpassen aan de natuurlijke rondingen van het gezichtje van je baby, wat zorgt voor een comfortabele pasvorm en minder irritatie. Dit is vooral belangrijk voor baby's met een gevoelige huid.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat deze fopspeen een uitkomst is voor ouders die op zoek zijn naar een zachte en comfortabele speen voor hun kleintje. Het enige nadeel is dat het misschien niet de meest duurzame optie is, omdat het siliconen materiaal niet zo lang meegaat als natuurlijk rubber. Maar al met al, is de Philips Avent Ultra Soft SCF091/04 fopspeen een geweldige keuze voor ouders die het beste willen voor hun baby's.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Bibs fopspeen maat 2 6-18 glow in the dark baby blue | sage en iron

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bibs fopspeen maat 2 6-18 glow in the dark baby blue | sage en iron

 • list plusDeze fopspeen is licht en comfortabel voor het kind.
 • list plusDeze fopspeen heeft een originele glow-in-the-dark design.
 • list plusDeze fopspeen is gemaakt van sterk materiaal.

Nadelen Bibs fopspeen maat 2 6-18 glow in the dark baby blue | sage en iron

 • list plusDeze fopspeen is alleen verkrijgbaar in maat 2, waardoor hij niet geschikt is voor alle leeftijden.
 • list plusDeze fopspeen is alleen verkrijgbaar in baby blauw, sage en ijzer.
 • list plusDeze fopspeen is alleen verkrijgbaar in glow in the dark.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een fopspeen die zowel comfortabel is voor je baby als oogstrelend voor jou? Dan is de Bibs fopspeen maat 2 6-18 glow in the dark baby blue | sage en iron een uitstekende keuze voor jouw kleintje. Deze set van 3 BIBS fopspenen is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Dit maakt het veilig en gezond voor je baby om te gebruiken.

Het schildje van de speen is rond en buigt weg van het gezichtje, wat de kans op irritaties vermindert. De BIBS speen is ontwikkeld om de zuigreflex van je baby te ondersteunen. Hierdoor voelt de speen comfortabel aan en zal je baby er minder snel vanaf willen. Ook is de speen flexibel en voelt het fluweelzacht aan.

Wat deze fopspeen zo bijzonder maakt, is dat het glow in the dark is! Hierdoor kun je de speen eenvoudig terugvinden als het donker is. De kleuren baby blue, sage en iron zijn een lust voor het oog en passen bij elke outfit van je baby.

De Bibs fopspeen maat 2 6-18 is geschikt voor baby's tussen de 6 en 18 maanden oud. Het is belangrijk om de speen schoon te maken voor gebruik en om de speen elke 4/6 weken te vervangen. Het handige van deze set is dat je meerdere fopspenen hebt om af te wisselen en te vervangen.

Als specialist in fopspenen kan ik je vertellen dat de Bibs fopspeen maat 2 6-18 glow in the dark baby blue | sage en iron een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige, comfortabele en stijlvolle fopspeen voor hun baby. Het enige nadeel is dat de speen mogelijk niet geschikt is voor baby's met een sterke zuigkracht.

Al met al is de Bibs fopspeen een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige, comfortabele en stijlvolle fopspeen voor hun baby.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Philips Avent Ultra Air fopspeen groen | blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent Ultra Air fopspeen groen | blauw

 • list plusHet design van de Philips Avent Ultra Air fopspeen groen blauw is mooi.
 • list plusDe Philips Avent Ultra Air fopspeen groen blauw is eenvoudig te steriliseren.
 • list plusDe Philips Avent Ultra Air fopspeen groen blauw is comfortabel voor baby's.

Nadelen Philips Avent Ultra Air fopspeen groen | blauw

 • list plusDe Philips Avent Ultra Air fopspeen groen blauw kan verkleuren na verloop van tijd.
 • list plusDe Philips Avent Ultra Air fopspeen groen blauw is niet gebruiksvriendelijk.
 • list plusHet is niet aantrekkelijk.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.1

Als je op zoek bent naar een fopspeen die niet alleen comfortabel is voor je kleintje, maar ook veilig en gemakkelijk te gebruiken, dan is de Philips Avent Ultra Air fopspeen een uitstekende keuze. Deze groen | blauwe fopspeen is BPA-vrij en heeft een Natural speen die speciaal is ontworpen om de natuurlijke ontwikkeling van het gehemelte en de tandjes van je baby te ondersteunen.

Wat deze fopspeen echt onderscheidt van andere merken, is het innovatieve ontwerp van de Ultra Air ventilatiegaten. Deze zorgen ervoor dat er meer lucht circuleert rond de mond van je baby, wat voorkomt dat er irritatie of uitslag ontstaat. Daarnaast heeft de fopspeen een brede verpakking, wat handig is als je onderweg bent en de fopspeen weer netjes wilt opbergen.

Wat betreft de specificaties, is de fopspeen 423 mm breed en 50 mm hoog, terwijl de verpakking een lengte heeft van 638 mm. Het enige nadeel is dat deze fopspeen niet van natuurlijk rubber is gemaakt. Toch blijft de fopspeen een goede keuze voor baby's die last hebben van huidirritatie of gevoelige tandjes.

Over het algemeen is de Philips Avent Ultra Air fopspeen een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige, comfortabele en gemakkelijk te gebruiken fopspeen voor hun baby's. Met de Ultra Air ventilatiegaten en de Natural speen, zal je baby zeker genieten van elk moment met deze fopspeen.

Mijn persoonlijke mening is dat deze fopspeen inderdaad een geweldige keuze is voor ouders en baby's. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het niet van natuurlijk rubber is gemaakt, maar dat is een klein detail. Over het algemeen zou ik deze fopspeen zeker aanbevelen aan andere ouders.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. Bibs fopspeen maat 1 0-6 petrol | sage | iron

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

Deze set van 3 BIBS fopspenen bevat de kleuren: Petrol, Sage en Iron! BIBS fopspenen bestaan uit 100% natuurlijk rubber, zijn flexibel en voelen fluweelzacht aan. De BIBS speen is ontwikkeld om de zuigreflex van het kindje te ondersteunen. Het schildje van de speen is rond en buigt weg van het gezichtje, waardoor eventuele irritaties worden verminderd. De BIBS fopspeentjes komen in énorm veel kleuren voor en hier blijven talloze prachtige creaties bijkomen. Naast het unieke design van de speen, heeft de BIBS speen ook hoogwaardige kwaliteiten én voelt deze comfortabel aan. Glow in the dark BIBS De BIBS Colour Night speen heeft een glow in the dark ring die het gemakkelijk maakt om de fopspeen ’s nachts terug te vinden. Heel eenvoudig en praktisch! Voor het beste resultaat wordt geadviseerd om 10 minuten voordat je kleintje naar bed gaat, de BIBS speen voor een lamp te leggen. Eigenschappen Maat 2: 6/18 M Gemaakt van BPA en PVC-vrij materiaal Materiaal speengedeelte: 100% natuurlijk rubber Materiaal schildje: Polypropyleen Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm Tip: Bewaar de BIBS speen droog en schoon. Plaats de BIBS fopspeen niet in direct zonlicht of warmte, want hierdoor wordt het rubber zacht. Advies Geadviseerd wordt om de BIBS speen schoon te maken voor gebruik, door de speen 5 minuten in het gekookte (niet kokend) water te leggen. Druk voor gebruik het eventuele water uit het speentje zodra de speen is afgekoeld. *Vervang de fopspeen elke 4/6 weken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. MijnNami Soother Speen 2 stuks turquoise

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Een veilige keuze voor prematuren en pasgeborenen, gebruikt en aangeprezen door ziekenhuizen als dè speen voor babies. Eigenschappen: Geschikt voor Prematuur/NICU (vanaf 34 weken) Vermindert kans op duimen Voorkomt tepel-speenverwarring/zuigverwarring Stimuleert borstvoeding Gebruikt in ziekenhuizen in Nederland en België Vrij van BPA, ftalaten en andere schadelijke stoffen 100% Voedselgraad siliconen EN1400 gecertificeerd Verpakt en geïnspecteerd in Nederland De MijnNami NICU Soother Speen: Een veilige keuze voor prematuren en pasgeborenen De MijnNami NICU Soother speen is speciaal ontworpen om de borstvoeding bij prematuren vanaf 34 weken en pasgeboren baby's te bevorderen, de neiging tot duimen te verminderen en verwarring tussen tepel en speen te voorkomen. Deze speen, geschikt voor baby's van 0 tot 9 maanden, is in gebruik in ziekenhuizen in Nederland en België. Hoogwaardige voedselgraad siliconen Vervaardigd van 100% voedselgraad siliconen, biedt de MijnNami Soother speen een veilige en comfortabele ervaring voor babies. Deze speen is geschikt voor zowel prematuren als pasgeboren baby's. Voorkomt zuigverwarring Onze unieke kersvormige speen helpt zuigverwarring te voorkomen, een probleem dat kan ontstaan bij spenen die niet tepelvormig zijn. Deze vorm bevordert de ontwikkeling van een gezonde zuig- en sabbeltechniek en stimuleert borstvoeding, terwijl de kans dat kinderen gaan duimen wordt verminderd. Veilig, gecertificeerd en vrij van schadelijke stoffen De MijnNami NICU Soother is vrij van BPA, ftalaten, weekmakers, latex en andere giftige stoffen, en is EN1400 gecertificeerd, waardoor hij voldoet aan de Europese veiligheids- en kwaliteitsnormen. Siliconen vs. Rubber/Latex Spenen Siliconen is een veilige keuze die wordt gemaakt zonder het toevoegen van potentieel schadelijke stoffen zoals weekmakers, BPA, PVC of andere. Hoewel rubber/latex spenen populair zijn, kunnen ze het risico op een latexallergie verhogen. Milieubewust en met zorg verpakt Onze spenen worden hygiënisch verpakt en handmatig geïnspecteerd in Nederland, wat helpt om de CO2-uitstoot van internationaal transport te verminderen. Productiefouten en onvolledige producten worden vernietigd, en geopende retouren worden niet opnieuw verkocht. Uniek ontwerp De MijnNami Soother onderscheidt zich door de ring aan de achterkant van de speen, waardoor hij kan worden bevestigd aan speenknuffels, speendoekjes of speenkoorden. Hij biedt een alternatief voor prematuren en pasgeborenen die andere NICU spenen niet accepteren. Hygiëne en duurzaamheid Voor hygiënische redenen adviseren wij de Soother speen na 6 weken te vervangen. Controleer de speen voor elk gebruik op mogelijke scheurtjes of breuken, en gebruik hem niet meer bij eventuele gebreken. Bij doorkomende tandjes raden we aan om over te stappen op een andere speen. Alternatief NICU speentje De MijnNami Soother onderscheidt zich van de Philips Newborn Soothie door de ring aan de achterkant van de speen. Hiermee is de MijnNami Soother speen te bevestigen aan onder andere speenknuffels, speendoekjes of speenkoorden. De MijnNami NICU Soother speen is een alternatief voor prematuren en pasgeborenen die andere NICU spenen niet accepteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. BIBS Fopspenen Set 3 Stuks dark oak | iron | black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BIBS Fopspenen Set 3 Stuks dark oak | iron | black

 • list plusDeze fopspeen heeft een uniek ontwerp dat zeker en aangenaam is voor het kind.
 • list plusDeze fopspeen is gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor het langere tijd meegaat.
 • list plusHet ergonomische design van deze fopspeen maakt het gemakkelijk om in de mond te passen.

Nadelen BIBS Fopspenen Set 3 Stuks dark oak | iron | black

 • list plusDeze fopspeen is lastig te reinigen.
 • list plusDeze fopspeen is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 maanden oud.
 • list plusDe levensduur van deze fopspeen is beperkt.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.7

De BIBS Fopspenen Set van 3 Stuks in de kleuren Dark Oak, Iron en Black is een must-have voor elke ouder met een kleintje. Het 100% natuurlijk rubberen speengedeelte is niet alleen flexibel, maar voelt ook nog eens fluweelzacht aan. Het ronde schildje buigt weg van het gezichtje, waardoor eventuele irritaties worden verminderd. Dit maakt de BIBS speen niet alleen veilig, maar ook comfortabel voor je kindje.

Het unieke design van de BIBS speen is niet alleen hip, maar heeft ook hoogwaardige kwaliteiten. De speen is BPA- en PVC-vrij, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over schadelijke stoffen. Bovendien voldoet de speen aan de Europese veiligheidsnorm.

De BIBS Fopspenen Set komt in enorm veel kleuren, waardoor er altijd wel een kleur is die past bij de outfit van je kleintje. Het enige nadeel is dat het rubber zacht kan worden als je de speen in direct zonlicht of warmte plaatst. Maar dit is gemakkelijk te voorkomen door de speen schoon en droog te houden.

Al met al is de BIBS Fopspenen Set van 3 Stuks in de kleuren Dark Oak, Iron en Black een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar veiligheid, comfort en stijl. Met een maat van 18/24 M en het advies om de fopspeen elke 4/6 weken te vervangen, is dit een product dat je niet wilt missen.

Persoonlijk ben ik erg enthousiast over de BIBS Fopspenen Set. Het is niet alleen een veilige en comfortabele keuze voor mijn kindje, maar het unieke design maakt het ook nog eens leuk om te gebruiken. Het nadeel van het zachte rubber door direct zonlicht of warmte is gemakkelijk te voorkomen, dus ik zou dit product zeker aanraden aan andere ouders.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fopspenen. Er zijn namelijk 3172 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!