Bestenu

Beste fopspenen - dec. 2022

Met meer dan 3832 fopspenen op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste fopspenen op een rij
01Score: 9.9
Bibs Fopspeen T3 Maat 18+ maanden
Bibs Fopspeen T3 Maat 18+ maanden
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.4
BIBS spenen | fopspenen sea and sky mix | set van 6 stuks | VOORDEELSET | blauw
BIBS spenen | fopspenen sea and sky mix | set van 6 stuks | VOORDEELSET | blauw
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.1
BIBS |Glow in the dark Dark Oak (2 stuks) maat 2 6-18 maanden
BIBS |Glow in the dark Dark Oak (2 stuks) maat 2 6-18 maanden
Ga naar laagste prjis
04Score: 9
Bibs Fopspeen 3 stuks maat 2  6-18 maanden |Vanilla, Ivory White en Sand
Bibs Fopspeen 3 stuks maat 2 6-18 maanden |Vanilla, Ivory White en Sand
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.9
Bibs fopspeen 18+ maanden|Set 3 stuks|Glow in the dark Sage, Vanilla en Blush|Maat 3|T3
Bibs fopspeen 18+ maanden|Set 3 stuks|Glow in the dark Sage, Vanilla en Blush|Maat 3|T3
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.4
Bibs fopspeen
Bibs fopspeen
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.8
Bibs fopspeen
Bibs fopspeen
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.3
BiBs Retro Fopspeen Petrol / Island Sea 0-6 Mnd 2 Stuks
BiBs Retro Fopspeen Petrol / Island Sea 0-6 Mnd 2 Stuks
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.1
BIBS Fopspeen
BIBS Fopspeen
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.9
Bibs fopspeen|Set 3 stuks| 6-18 maanden|Glow in the dark baby blue, Sage en Iron| T2|Maat 2
Bibs fopspeen|Set 3 stuks| 6-18 maanden|Glow in the dark baby blue, Sage en Iron| T2|Maat 2
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Fopspeen Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Heb je een nieuwe fopspeen nodig voor je kindje? Daar wil je uiteraard het beste voor. Hieronder lees je daarom waar je op let bij de aankoop van een nieuwe fopspeen.

Wat voor soorten fopspenen zijn er?

Fopspenen zijn onder te verdelen in twee groepen: de combi-fopspeentjes en de dental fopspenen. Combi-fopspenen worden ook wel fysiologische fopspenen genoemd. Deze lijken het meeste op de tepel. Ze zijn rond en hebben geen boven- of onderkant. Het maakt daarom niet uit hoe je de fopspeen aan je kindje geeft.

Een dental fopspeen wordt ook wel een anatomische fopspeen genoemd. Deze hebben een andere vorm dan de combi fopspenen: het zuiggedeelte is niet rond maar voorgevormd. De onderkant van het zuiggedeelte is plat. Door deze vorm worden de tong- en kaakspieren gestimuleerd.

Fopspenen kunnen ook van verschillende materialen gemaakt zijn. Het is aan de ouders om te kiezen welk materiaal de voorkeur heeft. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor fopspeentjes die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals rubber of latex.

Vanaf wanneer mag een baby een fopspeen?

In principe mag een baby al vanaf de geboorte een fopspeen. Besluit je om borstvoeding te geven, wacht dan met het geven van een fopspeen. Jouw kindje zoekt naar comfort en vind dit comfort door te zuigen. Hierdoor wordt ook je melkproductie gestimuleerd. Geef jij je pasgeboren baby meteen een fopspeen, dan wordt je melkproductie vrijwel meteen verstoord.

Het duurt ongeveer zes weken voordat je melkproductie helemaal is aangepast naar de behoeften van je baby. In deze zes weken (en erna!) zijn er perioden dat je baby constant aan de borst wilt: dit kan een paar dagen duren, maar is volkomen normaal. Na elke groeispurt moet jouw melkproductie zich aanpassen en dit regelt je baby zelf door vaker de borst te willen.

Als je de fopspeen te vroeg aan je baby geeft, kan er ook verwarring ontstaan als je borstvoeding geeft. Het is erg belangrijk dat je baby juist aanhapt. Als je baby niet goed aanhapt, kan dit resulteren in pijn. Geef je je baby een fopspeen, dan kan je baby deze verwarren met jouw tepel en daardoor verkeerd aanhappen.

Om op een fopspeen te zuigen, gebruikt een baby andere spieren dan bij het drinken aan de borst. Het kan dus voorkomen dat je baby 'vergeet' hoe hij of zij aan de borst moet drinken omdat hij op een andere manier op zijn fopspeen zuigt. Dit is tevens een reden om de eerste zes weken geen fopspeen te geven als je besluit borstvoeding te geven.

Heeft een pasgeboren baby een andere fopspeen nodig?

Er zijn fopspenen te koop in verschillende maten. Zo zijn er fopspeentjes voor pasgeboren baby's, voor baby's tot drie maanden, maar ook voor oudere baby's vanaf bijvoorbeeld 18 maanden. Een fopspeen voor een kindje van 18 maanden heeft een groter zuiggedeelte dan een fopspeen voor een kindje wat net geboren is.

Wanneer stop je met een fopspeen?

Probeer voor het derde levensjaar van je kindje te stoppen met het gebruik van een fopspeen. Een fopspeen kan voor allerlei problemen zorgen. Het kan bijvoorbeeld de spraak negatief beïnvloeden, doordat de mondspieren niet optimaal worden gebruikt. Ook krijgen virussen meer kans omdat de mond vaker open staat bij het gebruik van een fopspeen.

Bovendien kan het invloed hebben op de stand van de tanden. Genoeg reden dus om tijdig te stoppen met het gebruik van een fopspeen. De beste manier om te stoppen met de fopspeen is door acuut te stoppen. Dit klinkt misschien zielig, maar ze vergeten hun fopspeen snel. Leid je kindje af als ze de fopspeen missen.

Hoe maak je een fopspeen schoon?

Gebruik je een fopspeen voor erg jonge baby's, dan is het een goed idee om deze elke dag even uit te koken. Dit doe je door water aan de kook te brengen en de speen voor drie minuten in het kokende water te laten liggen. Vervolgens haal je de speen uit het water en laat je deze op een droge en schone handdoek drogen.

Laat je peuter zijn fopspeen op de grond vallen, spoel deze dan af onder stromend water voordat je deze terug aan je kindje geeft. Je weet immers niet wie er over deze grond heeft gelopen en je wilt niet dat kindje ziek wordt.

Hoe lang moet je een fopspeen uitkoken?

Je kookt een fopspeen voor drie minuten uit. Dit is lang genoeg om alle ziektekiemen die er op de fopspeen aanwezig zijn, te doden. Laat hem vervolgens goed drogen op een droge en schone handdoek voordat je deze aan je kindje terug geeft. In plaats van uitkoken, kun je ook een goede sterilisator gebruiken.

hero illustration

Hoe komt deze super fopspeen lijst tot stand..?

De wereld verandert... en dus de het winkelonderzoek naar de beste fopspeen ook!
In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over fopspenen, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle fopspenen die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke fopspenen het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van fopspenen stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste fopspenen in een handige lijst

1 - Bibs Fopspeen T3 Maat 18+ maanden

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bibs fopspenen staan bekend om hun natuurlijke, zachte pastelkleuren. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn BPA vrij. Hun bekende ronde vorm is zo ontworpen dat de fopspeen de huid van je baby'tje of peuter niet irriteert en niet schuurt. Deze Fopspeentjes zijn gemaakt voor kindjes ouder dan 18+ maanden. De kleuren Blush, Vanilla en Woodchuck passen goed bij elkaar. Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A1 100% vrij van BPA, PVC en ftalaten. Materiaal speen: latex/natural rubber Materiaal schildje: polypropylene (PP)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - BIBS spenen | fopspenen sea and sky mix | set van 6 stuks | VOORDEELSET | blauw

Loading..
Ga naar laagste prjis

BIBS Speen Maat 2 (6-18maand) Set van 6 stuks (Kleuren zoals afgebeeld) Het natuurrubber gedeelte is ontwikkeld om de zuigreflex van het kind te ondersteunen en de vorm bootst die van een borst na. De fopspeen is gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Natuurlijk rubber voelt fluweelzacht, flexibel en natuurlijk aan voor het kind om op te zuigen.Het ronde lichtgewicht schild buigt weg van het gezicht, zorgt ervoor dat lucht de gevoelige huid rond de mond bereikt en irritatie vermindert. -BPA en PVC vrij -Dit product voldoet aan de Europese standaard EN 1400 A1 -Materiaal schild: polypropylene -Voor gebruik dient u de speen uit te koken, (Niet in de sterilisatorset) Verzending wordt met tracktrace code verzonden. KS: spenen die in de originele verpakking zitten kunnen geretourneerd worden, Spenen die open zijn gemaakt nemen wij helaas niet retour vanwege hygiene. KS: Kleur van de speen kan afwijken door de instellingen van uw licht instellingen/scherm. Indien een kleur door omstandigheden niet meer op voorraad is, zoeken wij de meest vergelijkbare kleur speen erbij en ontvangt u een notitie bij uw bestelling voor een gratis nalevering van de juiste kleur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - BIBS |Glow in the dark Dark Oak (2 stuks) maat 2 6-18 maanden

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze set van 2 BIBS fopspenen bevat de kleuren: Mocha en Sand! BIBS fopspenen bestaan uit 100% natuurlijk rubber, zijn flexibel en voelen fluweelzacht aan. De BIBS speen is ontwikkeld om de zuigreflex van het kindje te ondersteunen. Het schildje van de speen is rond en buigt weg van het gezichtje, waardoor eventuele irritaties worden verminderd. De BIBS fopspeentjes komen in énorm veel kleuren voor en hier blijven talloze prachtige creaties bijkomen. Naast het unieke design van de speen, heeft de BIBS speen ook hoogwaardige kwaliteiten én voelt deze comfortabel aan. Eigenschappen Maat 1: 0/6 M Gemaakt van BPA en PVC-vrij materiaal Materiaal speengedeelte: 100% natuurlijk rubber Materiaal schildje: Polypropyleen Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm Tip: Bewaar de BIBS speen droog en schoon. Plaats de BIBS fopspeen niet in direct zonlicht of warmte, want hierdoor wordt het rubber zacht. Advies Geadviseerd wordt om de BIBS speen schoon te maken voor gebruik, door de speen 5 minuten in het gekookte (niet kokend) water te leggen. Druk voor gebruik het eventuele water uit het speentje zodra de speen is afgekoeld. *Vervang de fopspeen elke 4/6 weken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Bibs Fopspeen 3 stuks maat 2 6-18 maanden |Vanilla, Ivory White en Sand

Loading..
Ga naar laagste prjis

De fopspenen van Bibs zijn prachtig! Dit Deense bedrijf maakt al 40 jaar de beste fopspeentjes. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn BPA en PVC vrij. Hun bekende ronde vorm is zo ontworpen dat het schildje van de fopspeen van de huid af staat zodat het de huid van je baby'tje of kleuter niet irriteert of schuurt! Het speentje is zacht, flexibel en voelt natuurlijk aan. Het is ontwikkeld om de zuigreflex van het kindje te ondersteunen. De vorm van het speentje bootst de vorm van de tepel na. BIBS Fopspeentjes zijn verkrijgbaar in vele verschillende fantastische kleurtjes en er komen elke keer weer nieuwe kleurtjes bij! Zo kan je elke dag je baby op en top stylen met de juiste kleur van de speen bij de juiste outfit! Let op: Bibs levert hun speentjes die per stuk worden aangeboden milieuneutraal en dus zonder plastic verpakking aan! Dit betekent dat de speentjes ook zonder plastic verpakking worden verzonden naar de klant. Wij gaan uiteraard hygiënisch met de speentjes om! Voor het eerste gebruik het speentje 5 minuten in het kokend water uitkoken. Steriliseer en maak de speen regelmatig schoon door er kokend water over te gieten. Druk het water uit het speentje zodra deze afgekoeld is. Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A1 , 100% vrij van BPA, PVC en ftalaten. Materiaal speen: latex/natural rubber Materiaal schildje: polypropylene (PP) Maat 2: geschikt van 6-18 maanden Zonder plastic verpakking - Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Bibs fopspeen 18+ maanden|Set 3 stuks|Glow in the dark Sage, Vanilla en Blush|Maat 3|T3

Loading..
Ga naar laagste prjis

De fopspenen van Bibs zijn prachtig! Dit Deense bedrijf maakt al 40 jaar de beste fopspeentjes. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn BPA en PVC vrij. Hun bekende ronde vorm is zo ontworpen dat het schildje van de fopspeen van de huid af staat, zodat het de huid van je baby'tje of kleuter niet irriteert of schuurt! Het speentje is zacht, flexibel en voelt natuurlijk aan. Het is ontwikkeld om de zuigreflex van het kindje te ondersteunen. De vorm van het speentje bootst de vorm van de tepel na. BIBS Fopspeentjes zijn verkrijgbaar in vele verschillende fantastische kleurtjes en er komen elke keer weer nieuwe kleurtjes bij! Zo kan je elke dag je baby op en top stylen met de juiste kleur van de speen bij de juiste outfit! Voor het eerste gebruik het speentje 5 minuten in het kokend water uitkoken. Steriliseer en maak de speen regelmatig schoon door er kokend water over te gieten. Druk het water uit het speentje zodra deze afgekoeld is. Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A1 , 100% vrij van BPA, PVC en ftalaten. Materiaal speen: latex/natural rubber Materiaal schildje: polypropylene (PP) Maat 3: geschikt voor 18+ maanden

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Bibs fopspeen

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze set van 2 BIBS fopspenen bevat de kleuren: Dark Oak en Vanilla! BIBS fopspenen bestaan uit 100% natuurlijk rubber, zijn flexibel en voelen fluweelzacht aan. De BIBS speen is ontwikkeld om de zuigreflex van het kindje te ondersteunen. Het schildje van de speen is rond en buigt weg van het gezichtje, waardoor eventuele irritaties worden verminderd. De BIBS fopspeentjes komen in énorm veel kleuren voor en hier blijven talloze prachtige creaties bijkomen. Naast het unieke design van de speen, heeft de BIBS speen ook hoogwaardige kwaliteiten én voelt deze comfortabel aan. Eigenschappen Maat 1: 0/6 M Gemaakt van BPA en PVC-vrij materiaal Materiaal speengedeelte: 100% natuurlijk rubber Materiaal schildje: Polypropyleen Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm Tip: Bewaar de BIBS speen droog en schoon. Plaats de BIBS fopspeen niet in direct zonlicht of warmte, want hierdoor wordt het rubber zacht. Advies Geadviseerd wordt om de BIBS speen schoon te maken voor gebruik, door de speen 5 minuten in het gekookte (niet kokend) water te leggen. Druk voor gebruik het eventuele water uit het speentje zodra de speen is afgekoeld. *Vervang de fopspeen elke 4/6 weken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Bibs fopspeen

Loading..
Ga naar laagste prjis

De fopspenen van Bibs zijn prachtig! Dit Deense bedrijf maakt al 40 jaar de beste fopspeentjes. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn BPA en PVC vrij. Hun bekende ronde vorm is zo ontworpen dat het schildje van de fopspeen van de huid af staa,t zodat het de huid van je baby'tje of kleuter niet irriteert of schuurt! Het speentje is zacht, flexibel en voelt natuurlijk aan. Het is ontwikkeld om de zuigreflex van het kindje te ondersteunen. De vorm van het speentje bootst de vorm van de tepel na. BIBS Fopspeentjes zijn verkrijgbaar in vele verschillende fantastische kleurtjes en er komen elke keer weer nieuwe kleurtjes bij! Zo kan je elke dag je baby op en top stylen met de juiste kleur van de speen bij de juiste outfit! Let op: Bibs levert hun speentjes die per stuk worden aangeboden milieuneutraal en dus zonder plastic verpakking aan! Dit betekent dat de speentjes ook zonder plastic verpakking worden verzonden naar de klant. Wij gaan uiteraard hygiënisch met de speentjes om! Voor het eerste gebruik het speentje 5 minuten in het kokend water uitkoken. Steriliseer en maak de speen regelmatig schoon door er kokend water over te gieten. Druk het water uit het speentje zodra deze afgekoeld is. Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A1 , 100% vrij van BPA, PVC en ftalaten. Materiaal speen: latex/natural rubber Materiaal schildje: polypropylene (PP) Maat 1: geschikt van 0-6 maanden Gebruikte speentjes kunnen niet geretourneerd worden

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - BiBs Retro Fopspeen Petrol / Island Sea 0-6 Mnd 2 Stuks

Loading..
Ga naar laagste prjis

De BiBs Retro Fopspeen is een praktische speen met een retro design voor uw kindje. Het speengedeelte bestaat uit 100% natuurlijk rubber is fluweelzacht, flexibel en voelt natuurlijk aan. Het ronde schildje buigt weg van het gezicht van uw kindje. De ronde vorm bootst ook de vorm van de borst na. Verder is de speen gemaakt van 100% BPA en PVX vrij materiaal. Eigenschappen - Maat 1: geschikt voor 0-6 maanden - Gemaakt van BPA en PVC-vrij materiaal - Materiaal speengedeelte: 100% natuurlijk rubber - Materiaal schildje: Polypropyleen - Voor gebruik stereliseren in kokend water - Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm - Wordt geleverd per 2 stuks

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - BIBS Fopspeen

Loading..
Ga naar laagste prjis

Het komt natuurlijk weleens voor dat er een fopspeen kwijt raakt, dat hij valt of er één kapot gaat. Het maakt helemaal niet uit! Het is altijd handig om een extra reserve fopspeen te hebben of een fopspeen die je bij opa en oma neer kunt leggen. Met dit voordeelpakket met Bibs fopspenen maat 1 in de kleuren Woodchuck en Blush ben je ook nog eens voordelig uit en heb je altijd een fopspeen bij de hand!De Bibs fopspenen zijn er in de mooiste pastel kleuren en zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en BPA vrij. Naast dat de Bibs fopspenen helemaal trendy zijn zorgt de ronde vorm er ook nog eens voor dat de huid van je kindje niet geïrriteerd raakt. Het speentje is zacht en flexibel en is ontwikkeld om de zuigreflex van het kindje te ondersteunen. Uit hygienisch oogpunt is het niet mogelijk de speentjes retour te sturen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Bibs fopspeen|Set 3 stuks| 6-18 maanden|Glow in the dark baby blue, Sage en Iron| T2|Maat 2

Loading..
Ga naar laagste prjis

De fopspenen van Bibs zijn prachtig! Dit Deense bedrijf maakt al 40 jaar de beste fopspeentjes. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn BPA en PVC vrij. Hun bekende ronde vorm is zo ontworpen dat het schildje van de fopspeen van de huid af staat zodat het de huid van je baby'tje of kleuter niet irriteert of schuurt! Het speentje is zacht, flexibel en voelt natuurlijk aan. Het is ontwikkeld om de zuigreflex van het kindje te ondersteunen. De vorm van het speentje bootst de vorm van de tepel na. BIBS Fopspeentjes zijn verkrijgbaar in vele verschillende fantastische kleurtjes, waaronder ook Glow in the Dark BIBS Fopspenen, en er komen elke keer weer nieuwe kleurtjes bij! Zo kan je elke dag je baby op en top stylen met de juiste kleur van de speen bij de juiste outfit! Even de BIBS Speen onder een lamp houden en de ring van de speen gloeit prachtig in het donker. Let op: Bibs levert hun speentjes die per stuk worden aangeboden milieuneutraal en dus zonder plastic verpakking aan! Dit betekent dat de speentjes ook zonder plastic verpakking worden verzonden naar de klant. Wij gaan uiteraard hygiënisch met de speentjes om! Voor het eerste gebruik het speentje 5 minuten in het kokend water uitkoken. Steriliseer en maak de speen regelmatig schoon door er kokend water over te gieten. Druk het water uit het speentje zodra deze afgekoeld is. Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A1 , 100% vrij van BPA, PVC en ftalaten. Materiaal speen: latex/natural rubber Materiaal schildje: polypropylene

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fopspenen. Er zijn namelijk 3832 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste