Bestenu
Gerard Dijkstra.jpeg

Michael Kramer

Redacteur | Productexpert
Expertise Creatief schrijven
Opleiding Universiteit Leiden
button
button
button
button
hero illustration

Hoogtepunten

  • list plusMichael heeft zijn diploma in Psychologie behaald met uitstekende resultaten.
  • list plusHet schrijven van verschillende prijswinnende korte verhalen, waaronder "The Last Frontier", dat werd gepubliceerd in een literair magazine en hem een literaire prijs opleverde.

 

Opleiding

Michael heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden en heeft deze opleiding binnen drie jaar afgerond. 

 

Ervaring

Michael was altijd al gefascineerd door menselijk gedrag en de complexiteit van de menselijke geest. Tijdens zijn opleiding psychologie liep hij stage bij een klinische praktijk, waar hij onder begeleiding van een ervaren psycholoog cliënten observeerde en behandelplannen besprak. Dit gaf hem praktische ervaring in het werken met patiënten en het toepassen van psychologische theorieën en methoden in de klinische praktijk.

Naast zijn stage deed hij ervaring op als onderzoeksassistent op de universiteit, waar hij deelnam aan experimenten en data-analyse in verschillende psychologische studies. Hij leerde hoe hij methoden voor gegevensverzameling en -analyse kon toepassen om onderzoeksvragen te beantwoorden en inzichten te verkrijgen in menselijk gedrag en cognitie.

Om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen, volgde Michael cursussen in counseling en psychotherapie. Hij ontwikkelde zijn inlevingsvermogen en leerde hoe hij effectief kon communiceren met cliënten om hen te ondersteunen bij het omgaan met hun mentale gezondheidsproblemen.

Het hoogtepunt van zijn academische carrière was zijn onderzoeksproject waarin hij de effecten van sociale steun op depressie onderzocht. Zijn studie gaf inzicht in hoe sociale ondersteuning en interacties een rol kunnen spelen bij het welzijn van mensen die lijden aan depressie.

hero illustration
Bestenu

Geschreven door Michael Kramer

Bestenu