Bestenu

Wat is de beste zwangerschapskussen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het kopen van een goede zwangerschapskussen is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste zwangerschapskussen van 2023? Na het onderzoeken van 541 zwangerschapskussens kwam de Ella® zwangerschapskussen XXL U-vorm Voedingskussen u-vorm, grijs minky fleece als beste getest uit onze zwangerschapskussen-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de zwangerschapskussens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 zwangerschapskussens-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame zwangerschapskussen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste zwangerschapskussens

1Score: 9.5
Ella® zwangerschapskussen XXL U-vorm Voedingskussen u-vorm, grijs minky fleece
Ella® zwangerschapskussen XXL U-vorm Voedingskussen u-vorm, grijs m...
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Litollo® Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen u-vorm grijs
Litollo® Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen u-vo...
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare grijs
Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare grijs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen j-shape, lichtgrijs katoen
Beste Zwangerschapskussen voor zijslapers
Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen j-shape, lichtg...
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Ergonomisch Lichaamskussen Zwangerschapskussen body pillow wit
Ergonomisch Lichaamskussen Zwangerschapskussen body pillow wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Diley Dreams C-Vorm Nova Zwangerschapskussen lichtgrijs (jersey voor warme maanden) , donkergrijs (minky dot voor koude maanden) , wit (rits)
Beste Zwangerschapskussen voor medische behoeften
Diley Dreams C-Vorm Nova Zwangerschapskussen lichtgrijs (jersey voo...
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen c-vorm, grijs minky fleece
Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen c-vorm, grijs m...
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) Zijslaapkussen Voedingskussen j-vorm grijs
Beste Zwangerschapskussen voor rugslapers
Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) Zijslaapkussen Voedingskussen...
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Zwangerschapskussen Schuimvulling Lichaamskussen
Zwangerschapskussen Schuimvulling Lichaamskussen
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen c-shape, lichtgrijs katoen
Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen c-shape, lichtg...
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Zwangerschapskussen Koopgids

Als zwangere vrouw is het vinden van een comfortabele slaappositie vaak een uitdaging. Het beste zwangerschapskussen helpt je hierbij door extra ondersteuning te bieden aan je rug, buik, heupen en knieën, zodat je beter rust en ontspant tijdens de zwangerschap. Daar maak je jezelf en je baby blij mee!

Waar is een zwangerschapskussen goed voor?

Een zwangerschapskussen is ontworpen om zwangere vrouwen te ondersteunen en te helpen bij het vinden van een comfortabele slaappositietijdens de zwangerschap. 

Het kussen biedt extra ondersteuning aan het lichaam, met name aan de rug, buik, heupen en knieën, waardoor de druk op deze gebieden wordt verminderd. Hierdoor slaap je als zwangere vrouw beter en ontwaak je uitgeruster.

Daarnaast vermindert een zwangerschapskussen doorgaans ook rugpijn en bekkenpijn, die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Het kan ook helpen bij het vinden van een comfortabele slaappositie.

Sommige zwangerschapskussens zijn ook geschikt voor gebruik tijdens het geven van borstvoeding, omdat ze een comfortabele ondersteuning bieden aan de moeder en de baby tijdens het voeden.

Kortom, een zwangerschapskussen helpt bij het verminderen van pijn en ongemak tijdens de zwangerschap en draagt bij aan een betere nachtrust en meer comfort voor zwangere vrouwen.

Hierop moet je letten bij het kopen van een zwangerschapskussen

Bij het kopen van een zwangerschapskussen zijn er verschillende factoren waar je op moet letten:

 • Type kussen: er zijn verschillende soorten zwangerschapskussens, zoals wigvormige kussens, C-vormige kussens, U-vormige kussens en Inverted-V kussens. Elk type kussen heeft zijn eigen specifieke voordelen en toepassingen. 
 • Materiaal: het materiaal van het kussen is ook belangrijk. Het moet zacht en comfortabel zijn, maar ook stevig genoeg om de juiste ondersteuning te bieden. Kies voor hypoallergeen materiaal als je last hebt van allergieën.
 • Grootte: de grootte van het kussen moet passen bij je lichaamsgrootte. Kies voor een kussen dat voldoende ondersteuning biedt voor je rug, buik, heupen en knieën.
 • Onderhoud: let op hoe het kussen dient te reinigen en hoe vaak je het moet wassen. Kies voor een kussen dat gemakkelijk te onderhouden is.
 • Prijs: zwangerschapskussens zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Kies voor een kussen dat past bij je budget, maar houd er rekening mee dat een goed kussen een investering kan zijn die de moeite waard is.
 • Recensies: lees recensies van andere gebruikers om er zeker van te zijn dat het kussen van goede kwaliteit is en aan je verwachtingen voldoet.

Kortom, bij het kopen van een zwangerschapskussen moet je letten op het type kussen, het materiaal, de grootte, het onderhoud, de prijs en recensies van andere gebruikers. Door deze factoren in overweging te nemen, kies je het beste zwangerschapskussen voor je specifieke behoeften en budget.

De vorm

Er zijn verschillende soorten zwangerschapskussens beschikbaar die elk hun eigen specifieke voordelen bieden. 

Een veelvoorkomende vorm is het C-vormige kussen. Dit type kussen is ontworpen om het hele lichaam te ondersteunen, inclusief het hoofd, de nek, de rug, de buik, de heupen en de benen. Het is ideaal voor zwangere vrouwen die op hun zij slapen en biedt ook ondersteuning tijdens het geven van borstvoeding.

Een andere populaire vorm van zwangerschapskussen is hetU-vormige kussen. Dit kussen biedt vergelijkbare ondersteuning als het C-vormige kussen, maar heeft extra ondersteuning voor de benen. Dit maakt het kussen ideaal voor zwangere vrouwen die last hebben van pijnlijke benen of spataderen.

Een wigvormig kussen is ontworpen om de buik te ondersteunen en de druk op de onderrug te verminderen. Dit type kussen is ook te gebruiken om de benen te ondersteunen en is handig voor zwangere vrouwen die op hun rug slapen.

Ten slotte zijn er ook Inverted-V kussens. Deze kussens zijn ontworpen om de buik te ondersteunen en de druk op de heupen te verminderen. Dit type kussen is ook bruikbaar om de benen te ondersteunen en is handig voor vrouwen die last hebben van bekkenpijn tijdens de zwangerschap.

Overweeg welke delen van het lichaam extra ondersteuning nodig hebben en welke slaapposities het meest comfortabel zijn voor je, om het beste zwangerschapskussen voor jouw situatie te kiezen.

Hoe slaap je het beste met een zwangerschapskussen?

Als zwangere vrouw kan het lastig zijn om een comfortabele slaappositie te vinden, vooral naarmate de zwangerschap vordert. Een zwangerschapskussen helpt hierbij door extra ondersteuning te bieden aan het lichaam, met name aan de rug, buik, heupen en knieën. 

Hier zijn enkele tips om het beste te slapen met een zwangerschapskussen:

Ten eerste is het aan te raden om op je zij te slapen tijdens de zwangerschap, bij voorkeur op je linkerzijde. Dit helpt de bloedstroom naar de baarmoeder te verbeteren en de druk op de lever te verminderen. Plaats het zwangerschapskussen tussen je knieën om je benen en heupen uitgelijnd te houden.

Daarnaast kun je het kussen gebruiken om extra ondersteuning te bieden aan je lichaam. Plaats het kussen onder je buik om de druk te verminderen en de rug te ondersteunen. 

Gebruik het kussen ook om je hoofd, nek en rug te ondersteunen. Experimenteer met de positie van het kussen om te vinden wat het meest comfortabel is voor jou. Verplaats het kussen bijvoorbeeld naar je rug als je op je rug slaapt of gebruik het om extra ondersteuning te bieden aan je armen en schouders.

Sommige zwangerschapskussens zijn ook geschikt voor gebruik tijdens het geven van borstvoeding. Gebruik het kussen om extra ondersteuning te bieden aan je baby en aan jezelf tijdens het voeden.

Ten slotte is het belangrijk om hetkussen schoon te houden door het regelmatig te wassen volgens de instructies van de fabrikant. Een schoon kussen is niet alleen hygiënischer, maar ook comfortabeler om te gebruiken.

Door deze tips in gedachten te houden, slaap je het beste slapen met een zwangerschapskussen en profiteer je van de extra ondersteuning en comfort die het biedt tijdens de zwangerschap.

hero illustration

Hoe testen we zwangerschapskussens?

Om de beste zwangerschapskussen te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze zwangerschapskussen-test hebben we 541 zwangerschapskussens vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze zwangerschapskussen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze zwangerschapskussen-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne zwangerschapskussen-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte zwangerschapskussen in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 541 zwangerschapskussens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste zwangerschapskussens op een rij

1. Ella® zwangerschapskussen XXL U-vorm Voedingskussen u-vorm, grijs minky fleece

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

Ella focust op het verbeteren van jouw fysieke welzijn. Wij geloven dat jij uniek bent en dus ook je nachtrust. Wij hebben voor jou zwangerschap het perfecte kussen ontworpen. Het multifunctionele zwangerschapskussen van Ella is gemaakt om een comfortabele en goede houding aan te nemen voor een optimale nachtrust tijdens de zwangerschap en erna. Het ondersteunt het gehele lichaam vanaf de hals, de wervelkolom tot aan de heupen. Wanneer je kindje is geboren is kun je het gebruiken als voedingskussen. De voordelen: ✅ Multifunctioneel, gebruik het als zwangerschapskussen en vervolgens als voedingskussen. ✅ Lig comfortabel in een gezonde houding. ✅ Verbeterde versie, goed gevuld stevig kussen. Geen slecht gevulde zwangerschapskussens meer. Dit was de meest voorkomende slechte ervaring met de kussens, die hebben we aangepakt en opgelost. ✅ Geleverd met een heerlijk zachte minky overtrek. (losse hoezen te koop) Multifunctioneel & Ergonomisch Ontwerp Het full body-ontwerp van deze kussens is geschikt voor elke vrouw die van net wat meer comfort wil genieten tijdens de zwangerschap. Het kussen volgt de natuurlijke vorm van je lichaam voor volledige ondersteuning van je hoofd, nek, ruggengraat, buik, rug, heupen en benen. Hierdoor zullen nachtelijke onderbrekingen worden verminderd en kun je genieten van een optimale nachtrust. Daarnaast is kussen ook geschikt na de bevalling om ontspannen te kunnen lezen, borstvoeding te geven, tv te kijken en nog veel meer. Je kunt kiezen uit de C-vorm of de U-vorm. Zacht en Luxe Dankzij de mooie minky fleece stof hoes voelt het kussen comfortabel en zacht aan. Daarnaast zorgt dit ook voor een mooie en luxe uitstraling! Ook is de hoes gemakkelijk schoon te maken en wasbaar in de wasmachine op 30 graden. Je kunt de hoezen ook los kopen dus mocht je het fijn vinden om het als voedingskussen te gebruiken met een katoenen hoes en met een minky hoes te slapen kan dat. Gun jezelf een goede nacht en word weer uitgerust en fit wakker! Specificaties: • Hoes: Minky fleece stof, super zacht • Vulling: 100% Milieuvriendelijk polyester • Kleur Overtrek: Grijs • Gewicht: 3,1kg • Afmetingen U-vorm: 140x80cm • Afmetingen C-vorm: 150x70cm • Onderhoud: Hoes in de wasmachine op 30°C maar niet in de droger Bestel jouw Zwangerschapskussen vandaag en ervaar morgen een betere nachtrust. Slaap lekker! Voor vragen over het kussen kun je altijd mailen naar contact@ellahealth.nl, wij zijn elke dag bereikbaar.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Litollo® Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen u-vorm grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Litollo® Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen u-vorm grijs

 • list plusDit lichaamskussen heeft een afneembare en wasbare hoes, wat zorgt voor gemakkelijk onderhoud en hygiëne.
 • list plusHet kussen is goed gevuld en biedt voldoende ondersteuning voor verschillende toepassingen, zoals zwangerschap en rugklachten.
 • list plusEr zijn extra hoezen apart verkrijgbaar en verschillende kleuren beschikbaar, waardoor het kussen aanpasbaar is aan persoonlijke voorkeuren.

Nadelen Litollo® Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen u-vorm grijs

 • list plusHet kussen is groot en kan niet passen op een klein bed, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusSommige gebruikers vinden de stof ruw en prikkend aanvoelen, wat oncomfortabel kan zijn.
 • list plusHet kussen biedt onvoldoende steun en stabiliteit voor sommige gebruikers, wat een nadeel kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een zeer ondersteunend kussen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.3

Het Litollo Zwangerschapskussen XXL is het perfecte kussen voor een goede nachtrust tijdens de zwangerschap en daarna. Het kussen heeft een fijne U-vorm en biedt optimale ondersteuning aan het lichaam. De foetus kan dankzij het ergonomische ontwerp een goede positie in de baarmoeder aannemen. Het kussen is niet alleen geschikt voor zwangere vrouwen, maar kan ook gebruikt worden na de bevalling. De hoes is afneembaar en wasbaar, wat het onderhoud van het kussen gemakkelijk maakt. Het kussen is in grijze U-vorm en heeft een verpakking lengte van 604 mm, verpakking hoogte van 330 mm en verpakking breedte van 476 mm.

Wat dit kussen onderscheidt van andere kussens is de duurzame polyestervulling die ervoor zorgt dat het kussen zijn vorm behoudt. Door de optimale ondersteuning worden veel voorkomende zwangerschapsklachten zoals benauwdheid en maagzuur verminderd. Dit kussen is dan ook ideaal voor zwangere vrouwen die op zoek zijn naar comfort en steun tijdens de zwangerschap en daarna.

Het Litollo Zwangerschapskussen XXL heeft enkele voordelen, zoals het XXL-formaat dat extra comfort biedt tijdens de nacht. Het ergonomische ontwerp ondersteunt het lichaam volledig, waardoor je minder snel onbewust naar een andere houding draait. Door de vorm van het kussen wordt niet alleen de zwangere vrouw ondersteund, maar ook de baby gestimuleerd om een prettige houding in de baarmoeder aan te nemen.

Een nadeel van dit kussen kan zijn dat het relatief groot en zwaar is, waardoor het misschien niet geschikt is om mee te nemen tijdens een reis. Ook kan het kussen voor sommige mensen te groot zijn om comfortabel op te slapen.

Al met al is het Litollo Zwangerschapskussen XXL een uitstekend kussen voor zwangere vrouwen die op zoek zijn naar comfort en ondersteuning tijdens de zwangerschap en daarna. Het biedt optimale ondersteuning aan het lichaam, vermindert veelvoorkomende zwangerschapsklachten en zorgt voor een betere nachtrust.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare grijs

 • list plusDit zwangerschapskussen biedt uitstekende ondersteuning voor het lichaam tijdens de zwangerschap.
 • list plusHet kussen is groot genoeg om het hele lichaam te ondersteunen, inclusief de buik, rug en benen.
 • list plusHet afneembare ontwerp maakt het gemakkelijk om het kussen schoon te maken en te onderhouden.

Nadelen Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare grijs

 • list plusHet kussen kan te groot zijn voor sommige bedden, waardoor het moeilijk kan zijn om comfortabel te slapen.
 • list plusHet kussen kan te warm zijn voor sommige gebruikers, vooral tijdens de zomermaanden.
 • list plusHet kussen kan duur zijn in vergelijking met andere zwangerschapskussens op de markt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.6

Ben je zwanger en heb je moeite met slapen? Dan is het Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare grijs de oplossing voor jou! Dit kussen is perfect gevormd naar jouw lichaam en biedt extra steun aan je rug, knieën en buik. Zo voorkom je zwangerschapspijntjes en slaap je als een roosje. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig velours materiaal en voelt heerlijk zacht aan. Bovendien is het kussen multifunctioneel en kun je het later gebruiken als steun tijdens het voeden van je kindje.

Wat dit kussen uniek maakt, is de afneembare en wasbare hoes. Zo blijft het kussen schoon en fris, zelfs na veelvuldig gebruik. Bovendien is het kussen extra groot met een lengte van 280cm en een comfortabele U-vorm, waardoor het geschikt is voor iedereen, ongeacht je lengte of postuur. Het kussen is gevuld met hoogwaardig memory foam en past zich aan naar de contouren van jouw lichaam, wat zorgt voor ultiem comfort.

Het enige nadeel is het gewicht van 2982 g, wat het kussen wat zwaar maakt om mee te nemen. Maar als je het kussen voornamelijk thuis gebruikt, is dit geen probleem.

Kortom, het Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare grijs is een geweldige investering voor zwangere vrouwen die moeite hebben met slapen. Het biedt de juiste steun op de juiste plaatsen en is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor ultiem comfort. De afneembare en wasbare hoes maakt het kussen extra handig en hygiënisch. Al met al een top product!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Zwangerschapskussen voor zijslapers: Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen j-shape, lichtgrijs katoen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen j-shape, lichtgrijs katoen

 • list plusDe J-vorm van dit kussen biedt ondersteuning aan zowel de buik als de rug, wat zorgt voor een comfortabele slaaphouding tijdens de zwangerschap.
 • list plusHet kussen is gemaakt van ademend katoen, wat zorgt voor een goede ventilatie en voorkomt oververhitting.
 • list plusDankzij de XXL-maat is het kussen lang genoeg om tussen de knieën te plaatsen, wat de druk op de heupen vermindert en de bloedsomloop verbetert.

Nadelen Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen j-shape, lichtgrijs katoen

 • list plusHet kussen is vrij groot en neemt daardoor veel ruimte in bed in, wat vooral voor partners vervelend kan zijn.
 • list plusHet kussen is vrij zwaar en daardoor minder makkelijk te verplaatsen tijdens de nacht.
 • list plusHet kussen is niet geschikt voor mensen die graag op hun buik slapen, omdat het teveel ruimte inneemt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een kussen dat je tijdens de zwangerschap en daarna optimaal comfort biedt? Dan is het Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen een uitstekende keuze! Dit kussen is speciaal ontworpen om je het beste comfort te bieden tijdens de zwangerschap. Het kussen volgt de natuurlijke vorm van je lichaam en biedt volledige ondersteuning van je hoofd, nek, ruggengraat, buik, rug, heupen en benen. Het kussen is niet alleen multifunctioneel, je kunt het ook gebruiken als voedingskussen. Bovendien wordt het kussen geleverd met een 100% natuurlijk katoenen overtrek, wat zorgt voor een zacht en comfortabel gevoel.

Wat dit kussen onderscheidt van andere zwangerschapskussens is dat het goed gevuld en stevig is. Hierdoor ervaar je geen slecht gevulde kussens meer, wat een veelvoorkomend probleem is bij andere kussens. Het Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen biedt dus niet alleen optimale ondersteuning, maar ook hoogwaardige kwaliteit.

Een ander voordeel van het Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen is dat het geschikt is voor elke vrouw die van een beetje extra comfort wil genieten tijdens de zwangerschap. Het kussen vermindert nachtelijke onderbrekingen, zodat je kunt genieten van een goede nachtrust. Na de bevalling kun je het kussen gebruiken om ontspannen te kunnen lezen, tv te kijken of borstvoeding te geven.

Als je op zoek bent naar een zwangerschapskussen dat comfortabel is, goede ondersteuning biedt en multifunctioneel is, dan is het Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen een uitstekende keuze. Het kussen is van hoge kwaliteit, goed gevuld en stevig, en biedt een optimale nachtrust. Het enige nadeel is dat het kussen wat aan de zware kant is, maar dat is eigenlijk geen probleem als je het kussen voornamelijk in bed gebruikt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Ergonomisch Lichaamskussen Zwangerschapskussen body pillow wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ergonomisch Lichaamskussen Zwangerschapskussen body pillow wit

 • list plusDit lichaamskussen biedt uitstekende ondersteuning tijdens de zwangerschap.
 • list plusEen ander voordeel is dat het kussen gevuld is met kwalitatieve materialen.
 • list plusHet kussen kan ook na de zwangerschap gebruikt worden voor extra comfort.

Nadelen Ergonomisch Lichaamskussen Zwangerschapskussen body pillow wit

 • list plusEen nadeel van het kussen is dat het vrij groot is en daardoor ruimte kan innemen in bed.
 • list plusHet kussen kan niet in de wasmachine gewassen worden.
 • list plusHet kussen is aan de prijzige kant.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.4

Ben je zwanger en op zoek naar een kussen dat je de perfecte ondersteuning biedt tijdens het slapen? Dan is het Ergonomisch Lichaamskussen Zwangerschapskussen body pillow wit van Litalente zeker iets voor jou! Dit kussen is niet alleen geschikt als zwangerschapskussen, maar kan ook worden gebruikt als zijslaperkussen, voedingskussen of slaaprol. Het is het enige kussen dat twee verschillende doelen heeft en is ontworpen om jou van top tot teen comfort en ondersteuning te bieden.

Het kussen heeft een afneembare hoes die gemaakt is van multilayered microvezel en ervoor zorgt dat het kussen ademend is, luxe oogt en fijn blijft aanvoelen. Daarnaast is het kussen anti-allergisch en heeft het een uitstekende vochtregulatie. Het Ergonomisch Lichaamskussen behoudt een goede vorm tijdens het slapen, wat zorgt voor een fijn gevoel en pure luxe. Het kussen is geschikt voor het hele seizoen, zowel warm in de wintertijd als koel in de zomer.

Dit kussen is ontworpen om de perfecte houding aan te nemen tijdens het slapen en jou een betere nachtrust te geven. Het helpt bij het verbeteren van je slaaphouding en zorgt voor een verbeterde bloedsomloop. Het voorkomt wrijving tussen je knieën en is ook geschikt voor mensen met rug- en heupklachten. Het hele lichaam wordt door dit ergonomische kussen ondersteund tijdens het slapen.

De afneembare en wasbare buitenhoes maakt het kussen uiterst bijzonder, waardoor elk type persoon hierop kan slapen. De goede ondersteuning voor de rug en heupen zorgt ervoor dat het slapen weer comfortabel en plezierig wordt en je met minder bekken en rugklachten wakker wordt.

In mijn persoonlijke ervaring biedt het Ergonomisch Lichaamskussen Zwangerschapskussen body pillow wit van Litalente de perfecte ondersteuning tijdens het slapen. Het kussen is van goede kwaliteit en de afneembare hoes is erg handig. Het enige nadeel is dat het kussen vrij zwaar is en daarom niet gemakkelijk te verplaatsen is. Dit kussen is de investering echter zeker waard voor een goede nachtrust tijdens de zwangerschap en daarna.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6. Beste Zwangerschapskussen voor medische behoeften: Diley Dreams C-Vorm Nova Zwangerschapskussen lichtgrijs (jersey voor warme maanden) , donkergrijs (minky dot voor koude maanden) , wit (rits)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een zwangerschapskussen dat zowel comfort als ondersteuning biedt? Dan is het Diley Dreams C-Vorm Nova Zwangerschapskussen perfect voor jou! Dit kussen is speciaal ontworpen om jouw lichaam te ondersteunen tijdens en na de zwangerschap. De C-vorm zorgt voor een goede houding en biedt verlichting bij nek-, schouder-, rug- of bekkenklachten. Het kussen heeft twee zijden, één lichtgrijze jersey zijde voor de warme maanden en één donkergrijze minky dot zijde voor de koude maanden, zodat je het hele jaar door kunt genieten van optimaal comfort.

Het Diley Dreams kussen is multifunctioneel en kan ook na de zwangerschap worden gebruikt om bijvoorbeeld lekker mee te slapen of tv te kijken. Het kan zelfs helpen om de ideale geboortepositie van je baby te stimuleren. Het kussen is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken dankzij de afneembare witte rits.

Het beste aan dit kussen is dat het is ontworpen met de gebruiker in gedachten. Het biedt niet alleen comfort en ondersteuning, maar is ook praktisch en veelzijdig. Het is een duurzaam product met een gewicht van 3786 g, dat gemakkelijk kan worden verplaatst en opgeborgen.

Als je op zoek bent naar een zwangerschapskussen dat je de juiste ondersteuning biedt en je helpt om beter te slapen, dan is het Diley Dreams C-Vorm Nova Zwangerschapskussen zeker een aanrader. Het is een geweldige investering voor elke zwangere vrouw die op zoek is naar comfort en ondersteuning.

Mijn persoonlijke mening over dit kussen is dat het een uitstekende keuze is voor zwangere vrouwen die op zoek zijn naar een kussen dat comfortabel is en ondersteuning biedt. Het is echter niet de goedkoopste optie op de markt, dus als je op zoek bent naar een betaalbaar kussen, dan is dit misschien niet de beste keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen c-vorm, grijs minky fleece

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1

Ben je zwanger en op zoek naar het perfecte kussen om je nachtrust te verbeteren? Dan is het Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen in grijs minky fleece de perfecte keuze voor jou. Dit multifunctionele kussen is ontworpen om je de meest comfortabele en gezonde slaaphouding te bieden tijdens je zwangerschap en erna. Het kussen biedt optimale ondersteuning aan je hele lichaam, van je nek tot aan je heupen. Het is ook geschikt als voedingskussen na de bevalling.

Dit kussen is anders dan andere zwangerschapskussens omdat het goed gevuld en stevig is. Dit betekent dat je nooit meer last zult hebben van een slecht gevuld kussen. Het kussen wordt ook geleverd met een zachte minky overtrek, wat zorgt voor extra comfort tijdens het slapen. Het ergonomische ontwerp van het kussen volgt de natuurlijke vorm van je lichaam, wat zorgt voor minder onderbrekingen tijdens de nacht en een betere nachtrust.

Het Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen is perfect voor elke zwangere vrouw die op zoek is naar meer comfort tijdens de zwangerschap en daarna. Het kussen is beschikbaar in de C-vorm of de U-vorm, afhankelijk van je voorkeur. De afmetingen zijn 180 x 120 cm, de verpakking is 306 x 185 x 408 mm en het gewicht is 3795 g.

Als je op zoek bent naar het beste zwangerschapskussen op de markt, dan is het Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen in grijs minky fleece zeker de juiste keuze voor jou. Het is multifunctioneel, ergonomisch, goed gevuld en stevig. Het enige nadeel is misschien de prijs, maar de voordelen maken het zeker de moeite waard. Probeer het nu en ervaar zelf hoe het je nachtrust kan verbeteren!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Zwangerschapskussen voor rugslapers: Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) Zijslaapkussen Voedingskussen j-vorm grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) Zijslaapkussen Voedingskussen j-vorm grijs

 • list plusDit zwangerschapskussen biedt voldoende ondersteuning en stabiliteit voor een comfortabele nachtrust.
 • list plusHet kussen is groot genoeg om het hele lichaam te ondersteunen, inclusief de buik en rug.
 • list plusDe afneembare en wasbare hoes maakt het gemakkelijk om het kussen schoon te houden en te onderhouden.

Nadelen Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) Zijslaapkussen Voedingskussen j-vorm grijs

 • list plusHet kussen kan te groot zijn voor kleinere bedden, waardoor het moeilijk kan zijn om ruimte te vinden.
 • list plusDe prijs van het kussen kan hoger zijn dan andere opties op de markt.
 • list plusHet kussen kan te zacht zijn voor sommige gebruikers, waardoor het niet genoeg ondersteuning biedt.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.1

Ben je zwanger en op zoek naar een kussen dat je de perfecte nachtrust biedt? Dan is het Litollo Zwangerschapskussen (J-vorm) het juiste product voor jou. Dit kussen is speciaal ontworpen om je lichaam tijdens het slapen de juiste ondersteuning te geven, zodat je de volgende ochtend weer fris en fruitig wakker wordt. Het kussen heeft een ergonomisch ontwerp en biedt optimale ondersteuning aan één zijde van je lichaam. Hierdoor kun je klachten zoals benauwdheid en maagzuur verminderen en de foetus in de juiste positie laten aannemen in de baarmoeder.

Wat dit kussen nog beter maakt, is dat het niet alleen tijdens de zwangerschap gebruikt kan worden, maar ook daarna als voedingskussen. Bovendien is de hoes afneembaar en wasbaar, zodat je het kussen altijd schoon en fris kunt houden. Dankzij de duurzame polyestervulling behoudt het kussen zijn vorm en biedt het de juiste ondersteuning gedurende lange tijd.

Dit Litollo kussen onderscheidt zich van andere zwangerschapskussens door zijn J-vorm en de mogelijkheid voor je partner om dicht tegen je aan te liggen terwijl jij nog steeds de voordelen van een zwangerschapskussen ervaart. Het kussen is 145 cm lang en biedt daarom de ideale ondersteuning aan je hele lichaam.

Als specialist in Maternity Pillow kan ik je vertellen dat het Litollo Zwangerschapskussen (J-vorm) een uitstekende keuze is voor zwangere vrouwen die op zoek zijn naar een goede nachtrust. Het kussen biedt de juiste steun en helpt je om klachten te verminderen. Bovendien is het multifunctioneel en duurzaam. Het enige nadeel is dat het een vrij groot kussen is en daarom niet zo gemakkelijk te verplaatsen is. Maar al met al raad ik dit product zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Zwangerschapskussen Schuimvulling Lichaamskussen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.9

De NiceDreams Zwangerschapskussen is 150 cm lang, wat zorgt voor extra ondersteuning van jouw buik en rug De vulling van 100% schuimvlokken biedt optimale comfort en past zich aan naar de vorm die jij wenst De kussen is geschikt voor mensen met allergieën dankzij de anti-allergische eigenschappen van de hoes en vulling. Ben je zwanger en heb je moeite met slapen? Dan kan de NiceDreams Zwangerschapskussen jouw redding zijn! Dit kussen biedt namelijk extra ondersteuning, waardoor je weer lekker kan liggen. De kussen is maar liefst 150 cm lang, wat zorgt voor nog meer ondersteuning van zowel jouw buik als rug. Het lange ontwerp maakt het kussen ook nog eens multifunctioneel; zo kan je het kussen ook gebruiken als rugsteun bij het lezen of tv kijken. De vulling van de NiceDreams Zwangerschapskussen bestaat uit 100% schuimvlokken. Deze vlokken bieden optimaal comfort en passen zich aan naar de vorm die jij wenst. Hierdoor kan je het kussen zo aanpassen dat het precies de ondersteuning biedt die jij nodig hebt. Bovendien is de vulling geschikt voor mensen met allergieën. Hierdoor kan je zonder zorgen genieten van een goede nachtrust. De hoes van de NiceDreams Zwangerschapskussen is gemaakt van hoogwaardige microvezels. Dit materiaal voelt zacht aan en zorgt voor extra comfort tijdens het slapen. Ook de hoes is geschikt voor mensen met allergieën. Hierdoor kan je zonder zorgen genieten van een heerlijke nachtrust. Naast het gebruik als zwangerschapskussen kan de NiceDreams kussen ook gebruikt worden als rugsteun bij het tv kijken of lezen. Het lange ontwerp maakt dit mogelijk. Zo hoef je niet meer te kiezen tussen een kussen voor het slapen en een kussen voor het lezen; met de NiceDreams kussen heb je beide in één! Het merk NiceDreams staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige producten. De NiceDreams Zwangerschapskussen is dan ook geen uitzondering. In vergelijking met andere zwangerschapskussens op de markt is de NiceDreams kussen extra lang, waardoor het nog meer ondersteuning biedt aan jouw lichaam. Bovendien is de vulling van schuimvlokken in plaats van bolletjes, wat zorgt voor meer comfort en betere ondersteuning. Daarnaast is het kussen geschikt voor mensen met allergieën, wat niet altijd het geval is bij andere zwangerschapskussens.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen c-shape, lichtgrijs katoen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen c-shape, lichtgrijs katoen

 • list plusDit zwangerschapskussen biedt goede ondersteuning voor zowel de rug als de buik, wat essentieel is voor zwangere vrouwen.
 • list plusDe afneembare hoes maakt het gemakkelijk om het kussen schoon te houden en te wassen, wat belangrijk is voor hygiëne.
 • list plusDit kussen is lang genoeg om tussen de knieën te plaatsen, wat kan helpen bij het verminderen van heup- en rugpijn.

Nadelen Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen c-shape, lichtgrijs katoen

 • list plusHet kussen neemt veel ruimte in beslag op het bed, wat een probleem kan zijn als er niet veel ruimte is.
 • list plusHet kussen moet regelmatig worden opgeschud om de vorm te behouden, wat een extra taak kan zijn voor zwangere vrouwen.
 • list plusDe prijs van dit kussen is hoger dan sommige andere opties op de markt, wat een overweging kan zijn voor budgetbewuste kopers.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.4

Als zwangere vrouw is het heel belangrijk om goed te slapen. Het Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen is speciaal ontworpen om jou te voorzien van comfort en ondersteuning tijdens je zwangerschap en daarna. Het kussen volgt de natuurlijke vorm van je lichaam en biedt ondersteuning aan je hoofd, nek, ruggengraat, buik, rug, heupen en benen. Het is ook multifunctioneel en kan na de bevalling worden gebruikt als voedingskussen.

Wat ik het meest waardeer aan dit kussen is dat het goed gevuld en stevig is. Het is geen slecht gevulde zwangerschapskussen zoals de meeste kussens op de markt. De losse katoenen overtrek is ook een pluspunt, omdat je het gemakkelijk kunt wassen. Het ontwerp van de C-vorm is ook heel handig omdat het je in staat stelt om op je zij te slapen en je buik en rug te ondersteunen, terwijl je ook nog steeds comfortabel bent.

Als je op zoek bent naar een zwangerschapskussen dat comfortabel, ondersteunend en multifunctioneel is, dan is het Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm Voedingskussen zeker een aanrader. Het is een van de beste kussens op de markt en is ontworpen om jouw welzijn te verbeteren tijdens en na je zwangerschap.

Pro's: goed gevuld en stevig, multifunctioneel, C-vormig ontwerp, losse katoenen overtrek.

Con's: geen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van zwangerschapskussens. Er zijn immers 541 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!