Wat is de beste Zwangerschapskussen van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 mei, 2024

Het kopen van een goede Zwangerschapskussen is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Zwangerschapskussen van 2024? Na het analyseren van 2185 Zwangerschapskussens kwam de Litollo® Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen als beste uit onze Zwangerschapskussen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Zwangerschapskussens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Zwangerschapskussens-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Zwangerschapskussen-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Zwangerschapskussens

1Score: 9.6
Litollo® Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen
Litollo® Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen
Litollo
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Litollo® Zwangerschapskussen (C-vorm) Voedingskussen Lichaamskussen
Litollo® Zwangerschapskussen (C-vorm) Voedingskussen Lichaamskussen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare
Beste zwangerschapskussen
Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare
Strex
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.7
Ella® Zwangerschapskussen XXL U-Vorm Zijslaapkussen
Ella® Zwangerschapskussen XXL U-Vorm Zijslaapkussen
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) Zijslaapkussen Voedingskussen
Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) Zijslaapkussen Voedingskussen
Litollo
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Telano Zwangerschapskussen XXL Extra Hoes
Telano Zwangerschapskussen XXL Extra Hoes
Telano
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Sleepcomfort - J-Vorm Zwangerschapskussen Zijslaapkussen
Sleepcomfort - J-Vorm Zwangerschapskussen Zijslaapkussen
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.5
Litalente Ondersteunend Lichaamskussen Zwangerschapskussens Ergonomisch
Litalente Ondersteunend Lichaamskussen Zwangerschapskussens Ergonom...
Litalente
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.2
Zwangerschapskussen Suite sheets Ondersteunend Lichaamskussen
Zwangerschapskussen Suite sheets Ondersteunend Lichaamskussen
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen
Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen
Ella
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Zwangerschapskussen Koopgids

Als zwangere vrouw is het vinden van een comfortabele slaappositie vaak een uitdaging. Het beste zwangerschapskussen helpt je hierbij door extra ondersteuning te bieden aan je rug, buik, heupen en knieën, zodat je beter rust en ontspant tijdens de zwangerschap. Daar maak je jezelf en je baby blij mee!

Waar is een zwangerschapskussen goed voor?

Een zwangerschapskussen is ontworpen om zwangere vrouwen te ondersteunen en te helpen bij het vinden van een comfortabele slaappositietijdens de zwangerschap. 

Het kussen biedt extra ondersteuning aan het lichaam, met name aan de rug, buik, heupen en knieën, waardoor de druk op deze gebieden wordt verminderd. Hierdoor slaap je als zwangere vrouw beter en ontwaak je uitgeruster.

Daarnaast vermindert een zwangerschapskussen doorgaans ook rugpijn en bekkenpijn, die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Het kan ook helpen bij het vinden van een comfortabele slaappositie.

Sommige zwangerschapskussens zijn ook geschikt voor gebruik tijdens het geven van borstvoeding, omdat ze een comfortabele ondersteuning bieden aan de moeder en de baby tijdens het voeden.

Kortom, een zwangerschapskussen helpt bij het verminderen van pijn en ongemak tijdens de zwangerschap en draagt bij aan een betere nachtrust en meer comfort voor zwangere vrouwen.

Hierop moet je letten bij het kopen van een zwangerschapskussen

Bij het kopen van een zwangerschapskussen zijn er verschillende factoren waar je op moet letten:

 • Type kussen: er zijn verschillende soorten zwangerschapskussens, zoals wigvormige kussens, C-vormige kussens, U-vormige kussens en Inverted-V kussens. Elk type kussen heeft zijn eigen specifieke voordelen en toepassingen. 
 • Materiaal: het materiaal van het kussen is ook belangrijk. Het moet zacht en comfortabel zijn, maar ook stevig genoeg om de juiste ondersteuning te bieden. Kies voor hypoallergeen materiaal als je last hebt van allergieën.
 • Grootte: de grootte van het kussen moet passen bij je lichaamsgrootte. Kies voor een kussen dat voldoende ondersteuning biedt voor je rug, buik, heupen en knieën.
 • Onderhoud: let op hoe het kussen dient te reinigen en hoe vaak je het moet wassen. Kies voor een kussen dat gemakkelijk te onderhouden is.
 • Prijs: zwangerschapskussens zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Kies voor een kussen dat past bij je budget, maar houd er rekening mee dat een goed kussen een investering kan zijn die de moeite waard is.
 • Recensies: lees recensies van andere gebruikers om er zeker van te zijn dat het kussen van goede kwaliteit is en aan je verwachtingen voldoet.

Kortom, bij het kopen van een zwangerschapskussen moet je letten op het type kussen, het materiaal, de grootte, het onderhoud, de prijs en recensies van andere gebruikers. Door deze factoren in overweging te nemen, kies je het beste zwangerschapskussen voor je specifieke behoeften en budget.

De vorm

Er zijn verschillende soorten zwangerschapskussens beschikbaar die elk hun eigen specifieke voordelen bieden. 

Een veelvoorkomende vorm is het C-vormige kussen. Dit type kussen is ontworpen om het hele lichaam te ondersteunen, inclusief het hoofd, de nek, de rug, de buik, de heupen en de benen. Het is ideaal voor zwangere vrouwen die op hun zij slapen en biedt ook ondersteuning tijdens het geven van borstvoeding.

Een andere populaire vorm van zwangerschapskussen is hetU-vormige kussen. Dit kussen biedt vergelijkbare ondersteuning als het C-vormige kussen, maar heeft extra ondersteuning voor de benen. Dit maakt het kussen ideaal voor zwangere vrouwen die last hebben van pijnlijke benen of spataderen.

Een wigvormig kussen is ontworpen om de buik te ondersteunen en de druk op de onderrug te verminderen. Dit type kussen is ook te gebruiken om de benen te ondersteunen en is handig voor zwangere vrouwen die op hun rug slapen.

Ten slotte zijn er ook Inverted-V kussens. Deze kussens zijn ontworpen om de buik te ondersteunen en de druk op de heupen te verminderen. Dit type kussen is ook bruikbaar om de benen te ondersteunen en is handig voor vrouwen die last hebben van bekkenpijn tijdens de zwangerschap.

Overweeg welke delen van het lichaam extra ondersteuning nodig hebben en welke slaapposities het meest comfortabel zijn voor je, om het beste zwangerschapskussen voor jouw situatie te kiezen.

Hoe slaap je het beste met een zwangerschapskussen?

Als zwangere vrouw kan het lastig zijn om een comfortabele slaappositie te vinden, vooral naarmate de zwangerschap vordert. Een zwangerschapskussen helpt hierbij door extra ondersteuning te bieden aan het lichaam, met name aan de rug, buik, heupen en knieën. 

Hier zijn enkele tips om het beste te slapen met een zwangerschapskussen:

Ten eerste is het aan te raden om op je zij te slapen tijdens de zwangerschap, bij voorkeur op je linkerzijde. Dit helpt de bloedstroom naar de baarmoeder te verbeteren en de druk op de lever te verminderen. Plaats het zwangerschapskussen tussen je knieën om je benen en heupen uitgelijnd te houden.

Daarnaast kun je het kussen gebruiken om extra ondersteuning te bieden aan je lichaam. Plaats het kussen onder je buik om de druk te verminderen en de rug te ondersteunen. 

Gebruik het kussen ook om je hoofd, nek en rug te ondersteunen. Experimenteer met de positie van het kussen om te vinden wat het meest comfortabel is voor jou. Verplaats het kussen bijvoorbeeld naar je rug als je op je rug slaapt of gebruik het om extra ondersteuning te bieden aan je armen en schouders.

Sommige zwangerschapskussens zijn ook geschikt voor gebruik tijdens het geven van borstvoeding. Gebruik het kussen om extra ondersteuning te bieden aan je baby en aan jezelf tijdens het voeden.

Ten slotte is het belangrijk om hetkussen schoon te houden door het regelmatig te wassen volgens de instructies van de fabrikant. Een schoon kussen is niet alleen hygiënischer, maar ook comfortabeler om te gebruiken.

Door deze tips in gedachten te houden, slaap je het beste slapen met een zwangerschapskussen en profiteer je van de extra ondersteuning en comfort die het biedt tijdens de zwangerschap.

hero illustration

Hoe testen we Zwangerschapskussens?

Om de beste Zwangerschapskussen te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Zwangerschapskussen-test hebben we 2185 Zwangerschapskussens vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Zwangerschapskussen-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Zwangerschapskussen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Zwangerschapskussen-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Zwangerschapskussen in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2185 Zwangerschapskussens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Zwangerschapskussens in een handige lijst

1. Litollo® Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Litollo® Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen

 • list plusOptimale ondersteuning voor het hele lichaam
 • list plusKan ook na de zwangerschap worden gebruikt
 • list plusAfneembare en wasbare hoes

Nadelen Litollo® Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen

 • list plusGroot formaat vereist een groot bed
 • list plusMogelijk niet voldoende steun en stabiliteit
 • list plusMateriaal voelt ruw en prikkelig aan

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.86
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
9.35
Het Litollo ® Zwangerschapskussen XXL is echt een geweldige keuze als je zwanger bent en op zoek bent naar een comfortabele en ondersteunende nachtrust. Dit kussen heeft een U-vorm die je lichaam perfect ondersteunt en ervoor zorgt dat je 's nachts niet onbewust van houding verandert. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je lichaam volledig wordt ondersteund en helpt bij het aannemen van een goede positie voor je baby in je baarmoeder.

Een van de grootste voordelen van het Litollo Zwangerschapskussen XXL is dat je het niet alleen tijdens je zwangerschap kunt gebruiken, maar ook daarna. Het kussen is ideaal voor mensen met rug-, heup- of slaapklachten, omdat het je hele lichaam optimaal ondersteunt, van je nek tot je heupen. Na de bevalling kun je het kussen ook gebruiken om comfortabel je baby te voeden. Je kunt je armen op het kussen laten rusten voor een ontspannen voedingsmoment.

De afneembare hoes van het zwangerschapskussen is gemaakt van heerlijk zacht katoen, waardoor je comfortabel kunt slapen. Het ademende materiaal zorgt ervoor dat het kussen de hele nacht fris blijft. En het beste is dat de hoes wasbaar is, dus je kunt hem gemakkelijk schoon houden. Het kussen zelf heeft een duurzame polyestervulling die zijn vorm behoudt en geen vervelende geluiden maakt wanneer je 's nachts beweegt.

Uit de recensies van andere gebruikers blijkt dat het Litollo Zwangerschapskussen XXL echt fantastisch is in het voorkomen van rugklachten en het verminderen van pijn in je schouders, buik en heupen. Het kussen is stevig maar toch zacht en ademend, waardoor je comfortabel kunt blijven slapen. Sommige gebruikers merken wel op dat het kussen behoorlijk groot is en dat je een groot bed nodig hebt om er optimaal van te kunnen genieten. Een gebruiker merkte ook op dat het kussen niet genoeg steun en stabiliteit biedt en dat het materiaal een beetje ruw en prikkelig aanvoelt.

Al met al is het Litollo Zwangerschapskussen XXL echt een aanrader voor zwangere vrouwen en mensen met lichamelijke klachten die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend kussen. Het biedt optimale ondersteuning voor je hele lichaam, helpt je om een goede houding aan te nemen en vermindert pijnklachten. De afneembare hoes zorgt ervoor dat je het kussen gemakkelijk schoon kunt houden en het ademende materiaal draagt bij aan je slaapcomfort. Hoewel sommige gebruikers opmerken dat het kussen groot is en mogelijk niet genoeg steun en stabiliteit biedt, lijken de meeste mensen er erg tevreden mee te zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Litollo® Zwangerschapskussen (C-vorm) Voedingskussen Lichaamskussen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Litollo® Zwangerschapskussen (C-vorm) Voedingskussen Lichaamskussen

 • list plusBiedt optimale ondersteuning tijdens zwangerschap en daarna
 • list plusVeelzijdig in gebruik voor verschillende doeleinden, zoals rug- en heupklachten, slaapapneu, en voeden van de baby
 • list plusDuurzame materialen en praktisch in onderhoud met afneembare en wasbare hoes

Nadelen Litollo® Zwangerschapskussen (C-vorm) Voedingskussen Lichaamskussen

 • list plusOmvang kan onhandig zijn voor gebruikers met beperkte ruimte in bed
 • list plusBeperkte kleuropties beschikbaar (alleen grijze kleur)

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.04
Gebruiksgemak
9.73
Ik ben erg blij om het Litollo ® Zwangerschapskussen (C-vorm) te introduceren, een veelzijdig en ergonomisch kussen dat speciaal is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden tijdens de zwangerschap en daarna. Met een lengte van 280 cm en een breedte van 70 cm, omhult dit kussen mijn lichaam volledig en bevordert het de perfecte houding voor een betere nachtrust. De C-vorm zorgt voor volledige ondersteuning van mijn lichaam zonder drukpunten bij mijn buik, waardoor klachten als benauwdheid en maagzuur worden verminderd.

Het kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen, met een hoes van 100% fleece die heerlijk zacht aanvoelt en ademend is, waardoor het kussen de hele nacht fris blijft. De duurzame polyestervulling behoudt zijn vorm en biedt de juiste ondersteuning, terwijl het geen krakende geluiden maakt wanneer ik 's nachts beweeg. Bovendien is de hoes afneembaar en kan deze op 30°C gewassen worden, wat bijdraagt aan het onderhoudsgemak van het kussen.

Wat dit kussen echt bijzonder maakt, is dat het niet alleen tijdens de zwangerschap kan worden gebruikt, maar ook voor mensen met lichamelijke klachten zoals rug- en heupklachten of slaapapneu. Het ondersteunt mijn hele lichaam optimaal, vanaf mijn hals tot mijn heupen, wat bijdraagt aan een comfortabele slaapervaring. Na de bevalling kan ik het kussen zelfs gebruiken voor het comfortabel voeden van mijn baby, waarbij de ergonomische vorm en ondersteuning van het kussen van pas komen.

Het Litollo Zwangerschapskussen (C-vorm) onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid, duurzame materialen en multifunctionele ontwerp. Het biedt niet alleen de ideale ondersteuning tijdens de zwangerschap, maar is ook geschikt voor verschillende andere doeleinden, waardoor het een waardevolle investering is voor langdurig gebruik. Met de mogelijkheid om de hoes te wassen en een extra hoes te bestellen, biedt het kussen ook praktisch gemak voor dagelijks gebruik.

Hoewel het Litollo Zwangerschapskussen (C-vorm) vele voordelen biedt, kan de omvang van het kussen enigszins onhandig zijn voor sommige gebruikers, vooral voor degenen die beperkte ruimte hebben in bed. Daarnaast kan de grijze kleurkeuze van de hoes beperkend zijn voor degenen die op zoek zijn naar meer diversiteit in kleuropties.

Al met al is het Litollo Zwangerschapskussen (C-vorm) een uitstekende keuze voor zwangere vrouwen en mensen met lichamelijke klachten, die op zoek zijn naar optimaal comfort en ondersteuning tijdens de slaap. Met zijn duurzame materialen, ergonomische ontwerp en veelzijdige toepassingen, biedt het kussen een waardevolle investering voor een goede nachtrust en algemeen welzijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Beste zwangerschapskussen: Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare

 • list plusGroot formaat, biedt voldoende steun en comfort
 • list plusGemaakt van hoogwaardig velours materiaal, voelt zacht aan
 • list plusGebruiksvriendelijk en multifunctioneel

Nadelen Strex Zwangerschapskussen XXL 280cm Afneembare

 • list plusAparte hoezen zijn niet verkrijgbaar
 • list plusGeen vervangende of reserve hoes meegeleverd
 • list plusHoes moet direct gewassen en gedroogd worden

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
9.23
Ik ben zo enthousiast om het Strex Zwangerschapskussen XXL aan je voor te stellen! Dit levensgrote kussen is speciaal ontworpen om jou extra steun en comfort te bieden tijdens je zwangerschap. Met zijn indrukwekkende lengte van 280 cm en U-vormige design past dit kussen perfect bij mijn lichaam en biedt het ondersteuning aan mijn rug, knieën en buik. En het beste van alles? Het voelt zo heerlijk zacht aan dankzij het hoogwaardige velours materiaal waarvan het gemaakt is.

Wat dit kussen echt onderscheidt van andere zwangerschapskussens is het gebruik van memory foam. Dit geweldige materiaal past zich aan naar de contouren van mijn lichaam, waardoor het kussen perfect meegroeit met mijn buik en voldoende steun biedt. Dit betekent dat ik niet alleen heerlijk kan slapen, maar ook comfortabel mijn baby kan voeden.

Een van de geweldige kenmerken van dit kussen is de afneembare en wasbare hoes. Dit maakt het supergemakkelijk om de hoes te verwisselen en te wassen, zodat mijn kussen altijd schoon en fris blijft. En weet je wat nog beter is? Dit kussen is niet alleen geschikt tijdens mijn zwangerschap, maar ook daarna als ondersteuning tijdens het voeden.

De reviews van andere gebruikers over het Strex Zwangerschapskussen XXL zijn over het algemeen erg positief. Ze zijn vooral enthousiast over het grote formaat van het kussen, dat perfect is voor het bieden van steun en comfort. Sommige gebruikers noemen wel dat het handig zou zijn als er aparte hoezen verkrijgbaar zouden zijn.

Een ander groot voordeel dat genoemd wordt, is dat dit kussen ook geschikt is voor mensen met slaapproblemen, zoals slaapapneu. Het helpt hen om comfortabel op hun zij te slapen en uitgerust wakker te worden. Maar ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat er geen vervangende of reserve hoes verkrijgbaar is, wat een klein minpuntje kan zijn.

Al met al ben ik erg tevreden over het Strex Zwangerschapskussen XXL. Het is gebruiksvriendelijk, heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en zorgt voor een betere nachtrust. Het enige nadeel is dat er geen apart verkrijgbare hoezen zijn en dat er geen extra hoes wordt meegeleverd, wat betekent dat je de hoes direct moet wassen en drogen.

Dus, als je op zoek bent naar extra steun en comfort tijdens je zwangerschap, dan is het Strex Zwangerschapskussen XXL absoluut een geweldige keuze. Met zijn indrukwekkende formaat, hoogwaardige materialen en multifunctionaliteit biedt dit kussen alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust en een comfortabele voedingservaring. Ja, er zijn enkele kleine nadelen, maar de voordelen wegen zwaarder en maken dit kussen tot een uitstekende keuze voor zwangere vrouwen zoals ik. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

4. Ella® Zwangerschapskussen XXL U-Vorm Zijslaapkussen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ella® Zwangerschapskussen XXL U-Vorm Zijslaapkussen

 • list plusGoed gevuld en stevig voor consistente en duurzame ondersteuning
 • list plusErgonomisch ontwerp voor volledige ondersteuning van hoofd, nek, ruggengraat, buik, rug, heupen en benen
 • list plusZachte en luxe Minky fleece hoes voor comfort en stijlvolle uitstraling

Nadelen Ella® Zwangerschapskussen XXL U-Vorm Zijslaapkussen

 • list plusOmvang van het kussen kan als nadeel worden ervaren, vooral als er beperkte ruimte is in bed

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.54
Functionaliteit
8.59
Gebruiksgemak
9.09
Als ik denk aan het Ella ® Zwangerschapskussen XXL U-Vorm, denk ik aan veelzijdigheid en ultiem comfort. Dit kussen is speciaal ontworpen om het fysieke welzijn tijdens de zwangerschap te verbeteren, en zelfs daarna. Het unieke U-vormige ontwerp biedt niet alleen ondersteuning tijdens de zwangerschap, maar kan ook gebruikt worden als voedingskussen na de geboorte.

Wat dit kussen echt onderscheidt, is de stevige vulling die zorgt voor consistente ondersteuning. Het ergonomische ontwerp volgt de natuurlijke vorm van het lichaam, waardoor hoofd, nek, ruggengraat, buik, rug, heupen en benen optimaal worden ondersteund. Dit draagt bij aan een goede nachtrust zonder onderbrekingen.

De zachte en luxe Minky fleece hoes zorgt niet alleen voor comfort, maar geeft het kussen ook een stijlvolle uitstraling. En het beste van alles? De hoes is wasbaar in de wasmachine, waardoor het kussen gemakkelijk te onderhouden is. Met de optie om losse hoezen aan te schaffen, kun je het kussen aanpassen aan jouw persoonlijke stijl.

Technisch gezien is de hoes gemaakt van Minky fleece stof, terwijl de vulling bestaat uit 100% milieuvriendelijk polyester. Met een royaal formaat van 140x80 cm en een gewicht van 3,1 kg, biedt dit kussen uitgebreide ondersteuning. En laten we de grijze kleur niet vergeten, die een vleugje stijl toevoegt aan het geheel.

Hoewel sommige gebruikers de omvang van het kussen als een nadeel kunnen ervaren, valt de Ella Zwangerschapskussen XXL U-Vorm op door zijn verbeterde vulling, multifunctionele ontwerp en luxe Minky fleece hoes. Een aantrekkelijke keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar comfort, ondersteuning en veelzijdigheid tijdens de zwangerschap en daarna.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) Zijslaapkussen Voedingskussen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) Zijslaapkussen Voedingskussen

 • list plusUnieke J-vorm biedt volledige ondersteuning aan één kant zonder veel ruimte in beslag te nemen
 • list plusGeschikt voor zowel zwangerschap als na de bevalling voor comfortabel voeden van de baby
 • list plusDuurzame polyestervulling behoudt zijn vorm, afneembare hoes van zacht katoen is ademend en fris

Nadelen Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) Zijslaapkussen Voedingskussen

 • list plusKan te groot zijn voor een klein bed en biedt mogelijk onvoldoende steun en stabiliteit
 • list plusMateriaal kan als ruw worden ervaren

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
8.57
Gebruiksgemak
8.04
Het Litollo Zwangerschapskussen in de J-vorm is echt een geweldige aankoop als je zwanger bent en ultiem comfort en ondersteuning zoekt tijdens het slapen. Ik kan met trots zeggen dat dit kussen de absolute nummer 1 keuze is in de Benelux en je de perfecte houding biedt voor een goede nachtrust.

Een van de grootste voordelen van dit kussen is de unieke J-vorm, waardoor het je hele lichaam aan één kant volledig ondersteunt zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. En weet je wat zo geweldig is? Je partner kan nog steeds comfortabel naast je liggen, terwijl jij geniet van de positieve effecten van het zwangerschapskussen.

Maar weet je wat pas echt geweldig is? Dit kussen is niet alleen geschikt tijdens de zwangerschap, maar je kunt het ook gebruiken na de bevalling. Het is perfect om je baby comfortabel te voeden, terwijl je je armen op het kussen kunt laten rusten voor extra ontspanning. Echt een gamechanger, als je het mij vraagt.

Het Litollo Zwangerschapskussen biedt de juiste ondersteuning voor je hele lichaam, van je nek tot je heupen. Dit betekent dat zwangere vrouwen en mensen met rug- of heupklachten eindelijk kunnen genieten van een goede nachtrust zonder enig ongemak. Eindelijk!

En het allerbeste? De duurzame polyestervulling zorgt ervoor dat het kussen zijn vorm behoudt, zelfs na langdurig gebruik. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het kussen ook een afneembare hoes gemaakt van zacht katoen. Dat betekent ultiem comfort en een ademend materiaal dat de hele nacht fris blijft. Echt fantastisch!

Het Litollo Zwangerschapskussen heeft een lengte van 145 cm en geloof me, dat is echt super comfortabel. Oh, en je kunt het kussen gewoon op 30°C wassen. Als je wilt, kun je zelfs een extra hoes bestellen voor als de ene in de was zit of als je gewoon zin hebt in een andere kleur. Keuze genoeg!

Wat vinden andere gebruikers eigenlijk van dit kussen? Nou, over het algemeen zijn de reviews positief. Mensen zijn dol op de ademende en stevige, maar toch zachte eigenschappen van het kussen. Het helpt echt bij het voorkomen van rugklachten en biedt geweldige ondersteuning. Maar eerlijk is eerlijk, sommige gebruikers vinden het kussen te groot voor een klein bed en klagen over een gebrek aan stevigheid en stabiliteit. Er is zelfs iemand die het materiaal als ruw ervaart. Tja, smaken verschillen, zullen we maar zeggen.

Al met al is het Litollo Zwangerschapskussen gewoon een topkeuze voor zwangere vrouwen en mensen met lichamelijke klachten. Het biedt comfort, ondersteuning en helpt je om de juiste houding te behouden tijdens het slapen. Ja, er zijn wat kritische nootjes over de grootte en stevigheid van het kussen, maar over het algemeen zijn de positieve eigenschappen echt wel overheersend. Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar een hoogwaardig zwangerschapskussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Telano Zwangerschapskussen XXL Extra Hoes

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Telano Zwangerschapskussen XXL Extra Hoes

 • list plusBiedt optimaal comfort en volledige lichaamsondersteuning
 • list plusIdeaal voor het voeden van de baby met goede ondersteuning
 • list plusExtra grote maat en luxe uitstraling

Nadelen Telano Zwangerschapskussen XXL Extra Hoes

 • list plusKan ingepikt worden door de partner

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.21
Functionaliteit
8.58
Gebruiksgemak
7.96
Ik ben super blij met het Telano Zwangerschapskussen XXL. Dit kussen biedt mij optimaal comfort en volledige ondersteuning voor mijn lichaam tijdens en na de zwangerschap. Het zorgt ervoor dat ik heerlijk kan slapen, omdat het mijn rug, schouders en nek ondersteunt. Daarnaast is het kussen ook perfect voor het voeden van mijn baby, omdat het goede ondersteuning biedt en ik op een comfortabele manier borst- of flesvoeding kan geven.

Wat dit kussen echt speciaal maakt, is het extra grote formaat. Met een lengte van 145 cm en een breedte van 80 cm is het XXL formaat perfect om mijn hele lichaam te ondersteunen. Bovendien wordt het kussen geleverd met twee hoogwaardige fluwelen hoezen. Deze hoezen zijn afneembaar en wasbaar, zodat ik het kussen altijd schoon en fris kan houden. De mooie grijze kleur en de gouden rits van 3,2 meter geven het kussen een luxe uitstraling.

Een ander kenmerk dat het Telano Zwangerschapskussen XXL uniek maakt, is de vulling. Het kussen is gevuld met 2500 gram D15-polyester, wat zorgt voor extra stevigheid en comfort. Dit is aanzienlijk meer dan de standaard vulling van 1900 gram D7 voor zwangerschapskussens. De vulling past zich gemakkelijk aan mijn lichaamsvorm aan en behoudt zijn vorm goed.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit van dit kussen. Veel mensen zijn ontzettend tevreden over de zachte stof en het comfortabele liggen. Het kussen wordt ook gewaardeerd om zijn stevigheid en het feit dat het goed gevuld is. De extra hoes en opbergtas die bij het kussen worden geleverd, worden ook als ontzettend handig ervaren.

Een klein nadeel van dit kussen is dat het zo comfortabel is dat mijn partner er ook graag op ligt, zoals een van de reviewers opmerkte. Dit kan een uitdaging zijn als ik het kussen graag voor mezelf wil hebben.

Al met al is het Telano Zwangerschapskussen XXL een geweldige keuze voor zwangere vrouwen en mensen die op zoek zijn naar extra lichaamsondersteuning tijdens het slapen of voeden van hun baby. Het kussen biedt optimaal comfort, heeft een prachtig design en wordt geleverd met extra hoezen en een handige opbergtas. De positieve reviews van andere gebruikers benadrukken de kwaliteit en functionaliteit van dit kussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Sleepcomfort - J-Vorm Zwangerschapskussen Zijslaapkussen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sleepcomfort - J-Vorm Zwangerschapskussen Zijslaapkussen

 • list plusUitgebreide ondersteuning voor het hele lichaam

Nadelen Sleepcomfort - J-Vorm Zwangerschapskussen Zijslaapkussen

 • list plusOmvang kan een uitdaging zijn voor gebruikers met beperkte ruimte

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.27
Functionaliteit
7.44
Gebruiksgemak
7.9
Ik ben verheugd om het Sleepcomfort - J-Vorm Zwangerschapskussen te introduceren, een slimme oplossing voor zwangere vrouwen die worstelen met zitten, slapen of rugpijn. Met zijn ergonomische J-vorm biedt dit kussen uitgebreide ondersteuning voor het hele lichaam, inclusief hoofd, schouders, buik, rug, benen en heupen. Dit bevordert een betere houding en zorgt voor een optimale nachtrust, waardoor het een waardevolle metgezel is tijdens de zwangerschap.

Een opvallend kenmerk van dit zwangerschapskussen is de veelzijdigheid die het biedt. Dankzij de J-vorm kan het kussen op verschillende manieren worden gepositioneerd om aan individuele behoeften te voldoen. Of het nu gaat om het ondersteunen van de groeiende buik, het verlichten van drukpunten of het bieden van comfort tijdens het voeden, dit kussen past zich aan jouw behoeften aan.

Daarnaast onderscheidt het kussen zich door de afneembare hoes gemaakt van Minky Dot en Jersey materiaal. De Jersey stof is verkoelend en perfect voor de zomer, terwijl de Minky Dot stof een verwarmend effect heeft en ideaal is voor de winter. Dit zorgt voor een optimale slaaptemperatuur gedurende het hele jaar, waardoor jij altijd van een aangename nachtrust kunt genieten, ongeacht het seizoen.

Met een afmeting van 163x63 cm biedt dit kussen een royaal slaapoppervlak en is het van premium kwaliteit. Bovendien is het wasbaar op 30°C, waardoor het eenvoudig te onderhouden is.

Hoewel dit zwangerschapskussen veel voordelen biedt, kan de omvang ervan een uitdaging zijn voor gebruikers met beperkte ruimte. Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare slaapruimte bij het overwegen van dit kussen.

Al met al overtreft het Sleepcomfort - J-Vorm Zwangerschapskussen de verwachtingen met zijn veelzijdigheid, slaaptemperatuurbeheersing en premium kwaliteit. Het is een aanwinst voor zwangere vrouwen die streven naar een comfortabele en rustgevende nachtrust gedurende hun zwangerschap. 🤰

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Litalente Ondersteunend Lichaamskussen Zwangerschapskussens Ergonomisch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Litalente Ondersteunend Lichaamskussen Zwangerschapskussens Ergonomisch

 • list plusMultilayered microvezel hoes voor ademend vermogen en luxe uitstraling
 • list plusAfneembare hoes voor eenvoudig wassen en schoonhouden
 • list plusErgonomisch ontwerp voor perfecte houding tijdens het slapen

Nadelen Litalente Ondersteunend Lichaamskussen Zwangerschapskussens Ergonomisch

 • list plusSommige gebruikers zouden graag een losse kussenhoes willen hebben
 • list plusKussen wordt dubbelgevouwen geleverd, wat voor sommige mensen een klein ongemak kan zijn

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.93
Functionaliteit
7.26
Gebruiksgemak
7.37
Ik ben echt fan van het Litalente Ondersteunend Lichaamskussen! Dit veelzijdige kussen is speciaal ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden voor al mijn behoeften. Het is niet alleen perfect voor zwangere vrouwen, maar kan ook gebruikt worden als zijslaperkussen, voedingskussen of slaaprol.

Een van de beste dingen aan dit kussen is de multilayered microvezel hoes. Het zorgt niet alleen voor ademend vermogen, maar voelt ook nog eens heerlijk luxe aan. En het beste is dat de hoes afneembaar is, dus ik kan hem eenvoudig wassen en zelfs in de droger doen. Zo blijft mijn kussen altijd fris en makkelijk schoon te houden.

Het ergonomische ontwerp van het kussen zorgt ervoor dat ik altijd de perfecte houding heb tijdens het slapen. En dat betekent een betere nachtrust voor mij! Het biedt ondersteuning aan mijn hele lichaam en is vooral geweldig voor mensen met rug- en heupklachten.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over dit kussen. Een gebruiker vertelt dat haar 92-jarige oma, die lijdt aan gevorderde dementie, sinds ze het kussen gebruikt als herboren slaapt. Het verplegend personeel ziet haar nu comfortabel slapen met het kussen in haar armen, in plaats van geklemd tussen de muur en het bed.

Een andere gebruiker is vooral te spreken over de goede kwaliteit van het kussen. Het heeft een binnenkussen en een aparte hoes, beide met ritssluiting. En het beste is dat ik het kussen zelf kan opvullen naar mijn eigen wensen, voor nog meer comfort. Ik kan het kussen op verschillende manieren gebruiken, zoals tegen mijn rug, tegen het hoofdbord om te lezen en tussen mijn knieën.

Voor mensen die graag op hun zij slapen, is dit kussen ook perfect. Het zorgt voor de juiste houding en heeft precies de juiste dikte en stevigheid. Sommige gebruikers vinden het kussen misschien iets te lang, maar persoonlijk vind ik dat geen probleem. Ik vind het juist prettig.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd, willen sommige mensen graag een losse kussenhoes hebben. En het kussen wordt geleverd in een dubbelgevouwen vorm, wat voor sommige mensen een klein ongemak kan zijn.

Al met al is het Litalente Ondersteunend Lichaamskussen een uitstekende keuze voor zwangere vrouwen, zijslapers en mensen met rug- en heupklachten. Het biedt comfort, ondersteuning en een betere nachtrust. Met zijn hoogwaardige materialen, afneembare hoes en ergonomisch ontwerp onderscheidt dit kussen zich echt van de concurrentie. Hoewel er misschien een paar kleine verbeterpuntjes zijn, wegen de voordelen van dit kussen zwaarder. Het is een investering in een goede nachtrust en een comfortabele slaaphouding. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Zwangerschapskussen Suite sheets Ondersteunend Lichaamskussen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zwangerschapskussen Suite sheets Ondersteunend Lichaamskussen

 • list plusGeschikt voor verschillende toepassingen
 • list plusKan worden gecombineerd met eigen favoriete hoofdkussen
 • list plusGoede stevigheid voor ontlasting van knieën en heupen

Nadelen Zwangerschapskussen Suite sheets Ondersteunend Lichaamskussen

 • list plusOpmerking over zachtheid en ontbreken van hoes

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.76
Functionaliteit
7.36
Gebruiksgemak
7.54
Het Zwangerschapskussen Suite sheets Ondersteunend Lichaamskussen is echt een veelzijdig kussen, hoor. Het is perfect voor allerlei situaties. In tegenstelling tot die saaie U-vormige kussens, kun je dit kussen combineren met je eigen favoriete kussen, zodat je nek ook lekker wordt ondersteund. Ideaal voor mensen die op hun zij slapen en 's ochtends altijd een stijve nek hebben, net als ik 😅. Maar het kussen is ook geweldig als je een blessure hebt of zwanger bent.

Wat dit kussen echt onderscheidt, is de stevigheid. Het blijft mooi in vorm, zodat je knieën en heupen 's nachts goed worden ontlast. Mensen met rugpijn, nekpijn en hoofdpijn zullen hier echt baat bij hebben.

De hoes van het kussen is gemaakt van polyester en het is gevuld met SyndonFill holle vezels. Die vulling blijft op zijn plek, zelfs na veelvuldig wassen. En het kussen reguleert ook nog eens vocht, zodat je een comfortabele nachtrust hebt.

Het kussen is 40 x 140 cm groot en past zich echt aan jouw lichaam aan. En je kunt het gewoon in de wasmachine gooien op 40 graden, dus het onderhoud is ook supermakkelijk.

De gebruikersreviews zijn echt positief. Mensen vinden het kussen heerlijk zacht en de maat is perfect. Ze zeggen dat het gebruiksvriendelijk is en ook nog eens waar voor je geld biedt. Een gebruiker raadde het zelfs aan en zei dat het ook nog eens een mooie toevoeging is aan het bed. Maar er is ook een review waarin de kwaliteit van het kussen als slecht wordt bestempeld, vanwege de zachtheid en het ontbreken van een hoes.

Al met al is het Zwangerschapskussen Suite sheets Ondersteunend Lichaamskussen gewoon een supercomfortabel en multifunctioneel kussen. Het biedt goede ondersteuning voor zij-slapers, zwangere vrouwen en mensen met lichamelijke klachten. De stevigheid, vochtregulatie en het gemakkelijke onderhoud maken het gewoon een praktische keuze. En ondanks die ene opmerking over de zachtheid en het ontbreken van een hoes, zijn de meeste reviews positief, dus dat zegt wel wat over de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van dit kussen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen

 • list plusMultifunctioneel en ergonomisch ontwerp
 • list plusGoed gevuld, behoudt zijn vorm en zakt niet in
 • list plusInclusief afneembare en wasbare katoenen hoes

Nadelen Ella® Zwangerschapskussen XXL J-vorm Zijslaapkussen

 • list plusVulling is niet gelijkmatig verdeeld, knieën kunnen tegen elkaar komen
 • list plusHoge prijs

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.37
Functionaliteit
6.81
Gebruiksgemak
6.85
Ik heb het genoegen gehad om het Ella Zwangerschapskussen XXL J-vorm uit te proberen en ik moet zeggen, het is echt een game changer! Dit multifunctionele kussen is speciaal ontworpen om het welzijn van zwangere vrouwen te verbeteren, maar ik ontdekte al snel dat het ook perfect is voor mij, iemand die graag op hun zij of buik slaapt.

Dit kussen is een meester in het aannemen van een comfortabele en gezonde houding, waardoor ik 's nachts niet meer wakker word en ik eindelijk kan genieten van een goede nachtrust. Het volgt de natuurlijke vorm van mijn lichaam en biedt ondersteuning aan mijn hele lichaam, van mijn nek tot mijn heupen. En het beste van alles, het is ook perfect om te gebruiken na de bevalling, bijvoorbeeld tijdens het lezen of het geven van borstvoeding.

Wat dit kussen echt onderscheidt van andere zwangerschapskussens is de stevige vulling. Geen ingezakte kussens meer voor mij! Dit kussen behoudt zijn vorm en biedt de hele nacht de perfecte ondersteuning.

En laten we het hebben over de hoes. De hoes is gemaakt van 100% natuurlijk katoen en zorgt voor een fris gevoel tijdens de warme zomernachten. Het past perfect om het kussen en is ook nog eens super makkelijk schoon te maken. Gewoon in de wasmachine op 30 graden en hij is weer als nieuw.

Wat betreft de reviews van andere gebruikers, de meeste mensen zijn net zo enthousiast als ik. Ze prijzen het comfort, de stevige vulling en de zachte stof van het kussen. Een gebruiker merkte zelfs op dat het kussen ideaal is voor mensen met hypermobiele gewrichten. Dat is toch geweldig?

Natuurlijk zijn er altijd een paar negatieve opmerkingen. Een gebruiker merkte bijvoorbeeld op dat de vulling niet gelijkmatig verdeeld was, waardoor de knieën tegen elkaar aan kwamen. Dat kan inderdaad oncomfortabel zijn. En ja, de prijs kan wat aan de hoge kant zijn. Maar eerlijk gezegd, de kwaliteit en functionaliteit van dit kussen maken het elke cent waard.

Dus, als je op zoek bent naar een veelzijdig en comfortabel kussen dat je zowel tijdens je zwangerschap als daarna kunt gebruiken, dan raad ik je zeker het Ella Zwangerschapskussen XXL J-vorm aan. Het biedt de beste ondersteuning voor je hele lichaam en zorgt voor die welverdiende goede nachtrust.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Zwangerschapskussens. Er zijn namelijk 2185 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!