De Bestenu Babymatras Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/28/2020


Je verwacht een kindje en hebt een babybedje voor je baby gekocht. Bij een babybedje hoort natuurlijk ook een babymatras. Waar je op let bij aankoop van een babymatras, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten babymatrassen zijn er?

hide product content

Er zijn babymatrassen verkrijgbaar van verschillende materialen:

  • Babymatrassen van traagschuim: deze zijn niet erg veerkrachtig en houden warmte vast. Is het warm, dan word het matrasje zachter, terwijl als het koud is, het matrasje harder is. Ze ventileren niet goed en bieden weinig ondersteuning. Een babymatras van traagschuim is daarom niet de beste keuze voor een babymatras.
  • Babymatrassen van koudschuim: dit is een veerkrachtig schuim dat niet reageert op lichaamswarmte. Ze ondersteunen je baby goed door de tegendruk die koudschuim geeft. Een babymatras van koudschuim is daarom een goede keuze.
  • Babymatrassen van polyether: de goedkoopste babymatrasjes op de markt zijn gemaakt van polyether. Het is een synthetisch materiaal wat lijkt op een spons. Dit matras biedt weinig ondersteuning en afhankelijk van de dichtheid van het schuim, is het vaak erg zacht. Polyether babymatrasjes zijn minder geschikt voor een ledikant, maar zijn daarentegen wel geschikt voor bijvoorbeeld campingbedjes.
  • Babymatrassen van vezels: deze matrassen bevatten vaak kokosvezels, bamboevezels of synthetische vezels. Deze matrasjes ventileren vaak goed en bieden de juiste ondersteuning. Daarnaast is er natuurlijk ook nog een milieuvriendelijk aspect wat voor veel mensen tegenwoordig een grote rol speelt.
  • Babymatrassen met binnenvering of pocketvering: Dit matras heeft spiraalvormige stalen veren die afgedekt worden door één of meerdere lagen schuim. De dikte van de staaldraad en het aantal windingen hiervan bepaalt de veerkracht. Daarnaast is elke veer verpakt in een hoes van textiel. De stevigheid van dit soort matrasjes verschilt per matras, waardoor niet alle binnenvering of pocketvering matrasjes geschikt zijn.

Waar moet een babymatras aan voldoen?

hide product content

Er zijn een aantal dingen waaraan je babymatras moet voldoen, maar allereerst heb je natuurlijk een goed ledikant nodig. Zonder een goed ledikantje heb je niets aan een babymatras. Aan alle baby bedjes in Nederland worden wettelijk vastgelegde veiligheidseisen gesteld. Koop je je babybedje in een winkel, dan zit je dus altijd goed.

Het is daarnaast toch altijd een goed idee om het bedje zelf goed te controleren. Dit is zeker het geval als je ervoor kiest om een tweedehands bedje te kopen. Let vooral op de ruimte tussen de spijlen: deze ruimte mag minimaal 4,5 en maximaal 6,5 centimeter zijn.

Als je eenmaal een veilig babybedje hebt, concentreer je je op het kopen van een goed babymatras. Er zijn een aantal eisen waar aan voldaan moet worden:

  • Het matras moet comfortabel zijn en goede ondersteuning bieden
  • Het matras mag niet te zacht zijn. Dit kan tot onveilige situaties leiden.
  • Het matras moet goed ventileren en niet teveel warmte vasthouden
  • Het matras moet eenvoudig schoon te maken zijn. Sommige matrasjes kunnen zelfs in de wasmachine worden gewassen. Is dit niet het geval, dan is het investeren in een waterdichte hoes of een andere toplaag een goed idee.

Tot welke leeftijd kun je een babymatras gebruiken?

hide product content

Een babymatras gebruik je tot je baby niet meer in zijn bedje past. Heb je een ledikant, dan is dit tot je kindje ongeveer drie jaar oud is. De precieze leeftijd verschilt per kind; de één groeit sneller dan de ander.

Het is verstandig om altijd een waterdicht, maar ademend hoeslakentje te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je matras vroegtijdig vervangen moet worden door bijvoorbeeld ongelukjes in bed. Een hoes houdt natuurlijk het matras ook gewoon langer mooi.

Hoe dik moet een babymatras zijn?

hide product content

De dikte van een babymatras is voor in de ledikant minder belangrijk dan de stevigheid van het matras. Zoek je daarentegen een matras voor in het wiegje of voor in de kinderwagen, dan is de dikte wel belangrijk. Hoe dikker het matras is, hoe hoger je baby ligt en hoe dichter je baby bij de rand van het wiegje of de kinderwagen ligt. Dit kan voor onveilige situaties zorgen.

Matrasjes voor in de wieg of kinderwagen mogen daarom niet dikker zijn dan 5 centimeter. Let bij aankoop van een babymatras vooral op de stevigheid en of het goed past. Een erg zacht matras kan ook voor onveilige situaties zorgen. Beter kies je voor een stevig matras waarin je kindje niet weg kan zakken.

Daarnaast mag er niet teveel ruimte tussen het matras en het ledikant zitten. Zit er teveel ruimte tussen het matras en het ledikant, dan kan je kindje vast komen te zitten wat wederom voor onveilige situaties kan zorgen. Een passend matras is dus essentieel.

Wat zijn de afmetingen van een babymatras?

hide product content

Goede babybedjes of ledikantjes zijn beschikbaar in twee standaard maten: 60 x 120 centimeter, en de grotere variant is 70 x 140 centimeter. De meeste mensen kiezen om een groter ledikant of een goed meegroeibed te kopen, simpelweg omdat deze langer meegaat. Zorg ervoor dat het matras goed past: er mag één centimeter ruimte tussen het matras en het ledikant zitten.

Als er meer ruimte tussen het matras en het ledikant zit, bestaat het risico dat je kindje knel komt te zetten wat voor gevaarlijke situaties kan leiden.

Hoe komt deze super Babymatras lijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Babymatras ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Babymatrass, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Babymatrass die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Babymatrass het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Babymatrass stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Artikelen vergelijkbaar aan Babymatrass

De beste Babymatrass in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Polyether matras De matrassen zijn gemaakt van Poly Comfort schuim SG25 en hebben een anti-allergische luxe dubbeldoek afneembare met rits en wasbare tijk in de kleur Ecru. De matrassen zijn geschikt voor iedere bodem.Het babymatras wordt gratis thuis bezorgt

1. Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10 cm - SG25 - Anti-allergisch


Product informatiePlus or Show more

Gaat je kindje uit logeren? Dan is dit matras voor in het campingbedje ideaal. Het matras past in campingbedjes met een afmeting van 60x120 cm. Het matras is makkelijk op te vouwen en mee te nemen in de handige bijgeleverde draagtas. Kenmerken: • Matras met katoenen TC tijk vulling SG25 • 6 cm dik • Polyether schuim

2. KEES Opvouwbaar Baby Matras - 60x120 cm - 3 Fold


Product informatiePlus or Show more

Polyether matras De matrassen zijn gemaakt van Poly Comfort schuim SG25 Zacht en hebben een anti-allergische luxe dubbeldoek afneembare met rits en wasbare tijk in de kleur Ecru. De matrassen zijn geschikt voor iedere bodem.Het babymatras wordt gratis thuis bezorgt

3. Ledikant-Baby-Matras 60x120 x14 cm-SG25-Anti-allergische wasbare hoes met rits.


Product informatiePlus or Show more

Combi koudschuim hr 30 met airgosafe topper

4. ABZ Babymatras combi witte panter - inclusief topper airgosafe - 60x120 cm


Product informatiePlus or Show more

Het AeroSleep Matras Essential + de AeroSleep SafeSleep 3D Beschermer : Samen in één pakket! Essential Pack : 2 in 1 ! AeroSleep Matras Essential + SafeSleep 3D Beschermer Matras met goede rugondersteuning Duurzame kern van hoogwaardige kwaliteit Met afneembare, zachte matrashoes Altijd veilig ademen dankzij 3D technologie Warmte regulerend dankzij 3D technologie Vocht absorberend dankzij 3D technologie Machine wasbaar op 60°C Anti-allergisch en anti-bacteriëel Uitgebreid wetenschappelijk getest Certipur gekeurd ÖkoTex 100 Klasse 1 gecertificeerd TÜV Rheinland getest Made in Europe Duurzaam en compact verzonden Dit Essential pakket van Matras én 3D SafeSleep Beschermer vormen samen een veilige en gezonde slaapomgeving voor jouw kindje. Met het Essential pakket ben je verzekerd van een goede rugondersteuning, veilig ademen, goed doorslapen en een optimale hygiëne.Het Essential pakket omvat al deze eigenschappen aan een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het AeroSleep matras Essential De matraskern van de Essential is duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Het matras biedt een goede ondersteuning van de rug. De matrashoes is luxe uitgevoerd en voelt zacht aan. De matrashoes is afritsbaar en machine-wasbaar op 60°C. De matraskern draagt het Certipur label. De matrashoes is ÖkoTex 100 Klasse 1 gecertificeerd. Een volkomen veilige combinatie om je kindje heerlijk op weg te laten dromen. De AeroSleep SafeSleep 3D Beschermer De AeroSleep® SafeSleep 3D Beschermer laat je kindje altijd veilig ademen, droog en goed doorslapen en houdt het Essential matras in top conditie. De 3D technologie van AeroSleep bestaat uit 3 lagen en is uitgebreid wetenschappelijk getest. Elke laag heeft een belangrijke functie voor het veilig en goed doorslapen van je kindje. De 3D-structuur garandeert een vrije ademhaling. Ook zorgt de extra luchtlaag voor de afvoer van overtollige warmte en een veilige warmteregulatie. Bovendien wordt het vocht door de 3D structuur afgevoerd en in de absorberende laag opgenomen. Naast goed ademen en een veilige temperatuur ligt je kindje dus ook altijd droog. Hiermee wordt vroegtijdig wakker worden en huidirritaties voorkomen. Buiten de uitgebreide bescherming van je kindje, heeft de beschermer nog een andere belangrijke functie. Het houdt het matras mooi, schoon en vrij van bacteriën en allergenen. De AeroSleep® SafeSleep 3D Beschermer is ook machine-wasbaar op 60°C. Het AeroSleep Safesleep HoeslakenCombineer dit matraspakket altijd met de originele AeroSleep SafeSleep Hoeslakens. De geperforeerde stof zorgt voor een optimale werking van de ademende 3D technologie. Deze hoeslakens zijn los verkrijgbaar in diverse kleuren.

5. AeroSleep® Essential Pack 2-in-1 : matras + 3D matraseschermer - bed - 120 x 60 cm


Product informatiePlus or Show more

Deze praktische en comfortabele matras is geschikt voor gebruik in een campingbed. Pas in ieder campingbedje met de binnenafmeting van 60 x 120 cm. Dikte matras: 6 cm. De matras wordt geleverd inclusief handige draag- en opbergtas. Kan worden opgevouwen.

6. Hauck Sleeper Babymatras 60x120cm - Navy


Product informatiePlus or Show more

Heeft u een matras nodig voor uw baby dan is dit een zeer geschikt babymatras voor uw kind. Met afritsbare hoes.Comfortschuim is een stevig materiaal waardoor uw kind niet te ver in het matras zakt en het daardoor ook niet zo snel warm kan krijgen Maat: 60×120 – stevig ligcomfort – CFK vrij – Anti Allergisch – Keerbaar

7. Baby matras - Comfortschuim - 60x120 cm


Product informatiePlus or Show more

Het AeroSleep Matras Evolution + de AeroSleep SafeSleep 3D Beschermer : Samen in één pakket! Evolution Pack : 2 in 1 ! AeroSleep Matras Evolution + SafeSleep 3D Beschermer Matras van duurzame en hoogwaardige kwaliteit Met open cel structuur Voor een goede ventilatie en vochtafvoer Met afneembare, luxe matrashoes Altijd veilig ademen dankzij 3D technologie Warmte regulerend dankzij 3D technologie Vocht absorberend dankzij 3D technologie Machine-Wasbaar op 60°C Anti-allergisch en anti-bacteriëel Uitgebreid wetenschappelijk getest Certipur gekeurd ÖkoTex 100 Klasse 1 gecertificeerd TÜV Rheinland getest Made in Europe Duurzaam & Compact verzonden Dit Evolution pakket van Matras én 3D SafeSleep Beschermer blinkt uit in veiligheid en hygiëne.Met het Evolution pakket ben je verzekerd van een perfecte ondersteuning van de rug, altijd veilig ademen, goed doorslapen en een optimale hygiëne. Het AeroSleep matras Evolution De Evolution is een kwalitatief hoogstaand en veerkrachtig matras. Deze matraskern bestaat uit duurzaam materiaal en heeft een stevige structuur. De open cel structuur van de matraskern bevordert de ventilatie en vochtafvoer. Het matras wordt beschermd door een innovatieve matrashoes. De speciale structuur van de matrashoes zorgt voor extra matraskern ventilatie. De matrashoes is luxueus uitgevoerd en voelt zacht aan. De matrashoes is afritsbaar en machine-wasbaar op 60°C. De matraskern draagt het Certipur label. De matrashoes is ÖkoTex 100 Klasse 1 gecertificeerd. Een volkomen veilige combinatie om je kindje heerlijk op weg te laten dromen. De AeroSleep SafeSleep 3D Beschermer De AeroSleep® SafeSleep 3D Beschermer laat je kindje altijd veilig ademen, droog en goed doorslapen en houdt het Evolution matras in top conditie. De 3D technologie van AeroSleep bestaat uit 3 lagen en is uitgebreid wetenschappelijk getest. Elke laag heeft een belangrijke functie voor het veilig en goed doorslapen van je kindje. De 3D-structuur garandeert een vrije ademhaling. Ook zorgt de extra luchtlaag voor de afvoer van overtollige warmte en een veilige warmteregulatie. Bovendien wordt het vocht door de 3D structuur afgevoerd en in de absorberende laag opgenomen. Naast goed ademen en een veilige temperatuur ligt je kindje dus ook altijd droog. Hiermee wordt vroegtijdig wakker worden en huidirritaties voorkomen. Buiten de uitgebreide bescherming van je kindje, heeft de beschermer nog een andere belangrijke functie. Het houdt het matras mooi, schoon en vrij van bacteriën en allergenen. De AeroSleep® SafeSleep 3D Beschermer is ook machine-wasbaar op 60°C. Het AeroSleep Safesleep HoeslakenCombineer dit matraspakket altijd met de originele AeroSleep SafeSleep Hoeslakens. De geperforeerde stof zorgt voor een optimale werking van de ademende 3D technologie. Deze hoeslakens zijn los verkrijgbaar in diverse kleuren.

8. AeroSleep® Evolution Pack 2-in-1 : matras + 3D matrasbeschermer - bed - 60 x 120 cm


Product informatiePlus or Show more

Om ervoor te zorgen dat je pasgeboren baby comfortabel slaapt tijdens hetwandelen, hebben we het Aloë vera kinderwagenmatras ontworpen, een polyurethaan schuimmatras voor een zeer voordelige prijs. Het Aloë vera kinderwagenmatras biedt een ideaal comfort aan de allerkleinsten dankzij het polyurethaanschuim met een dichtheid van 21kg/m3 en een dikte van 4 cm, speciaal ontworpen voor kinderwagens. Het Aloë vera kinderwagenmatras is volledig afneembaar en beschikt over een zachte, comfortabele polyesterhoes. Deze gewatteerde hoes voorziet het matras van een zacht en soepel liggemak en van een Aloë vera deklaag voor een onweerstaanbare zachtheid. De hoes heeft ook een ritssluiting waardoor deze gemakkelijk afneembaar is om op 30°C te wassen in de wasmachine; voor een perfecte hygiëne en een langere levensduur van het matras. Polyester is brandveilig en heeft geen chemische behandeling nodig. Het Aloë vera kinderwagenmatras past perfect in uw kinderwagen dankzij de 72x33 cm afmetingen en ovale vormen. Het matras is gegarandeerd vrij van chemicaliën om de baby van een gezondere nachtrust te voorzien en is Oeko-Tex gecertificeerd. De voordelen: >strong>- De matrashoes is volledig afneembaar wat het regelmatig wassen van de hoes mogelijk maakt - Zeer comfortabel matras voor een zeer voordelige prijs

9. Aloë vera kinderwagenmatras 72x33 cm


Product informatiePlus or Show more

Bent u op zoek naar een betaalbare ademende matras met een anti-verstikkende werking? En daarnaast ook nog eens een comfortabele slaaphouding voor uw kind? Zoek dan niet verder! Dit babymatras Mels is voorzien van een lichtgewicht ademende schuimconstructie met OPEN CEL structuur die zich gemakkelijk aanpast aan het lichaam van uw kind. De baby matras biedt degelijke stevigheid en ondersteuning voor de kwetsbare wervelkolom van het kind. De hoes is gemaakt van hoogwaardig polyester, delicaat en 100% anti allergisch en anti huisstofmijt. Geschikt voor baby's en kinderen van ca. onder de 3 jaar. ✅ Goed geschikt voor de babyhuid / kinderhuid! De hoogwaardige, fijne micropercale buitenhoes absorbeert vocht, ademt perfect en laat de babyhuid kalm en droog achter. Deze matras is te gebruiken als kindermatras, babymatras of peutermatras. Geschikt voor een ledikantje, campingbedje, lattenbodem, boxspring, spiraalbodem en gaatjesbodem. Ideaal voor een goede nacht- en gemoedsrust. ✅ Highlights van de Mels Baby Matras Afmeting: 60x120 cm (BxL) Dikte: ca. 12 cm Dubbeldoeks matrashoes / tijk: Wel Afritsbaar en afneembaar Wasbaar: Ja op max. 40 graden Hoogwaardige kern: Polyurethaanschuim - densiteit 18 kg / m3, ca. 8 cm dik Ademend: Ja, zeer goed Anti-verstikkend: Ja, zeer goed door de opencel-structuur Aan 2 zijden beslaapbaar: Ja Anti-Allergisch: Ja Anti huisstofmijt: Ja ✅ Eigenschappen van de matraskern: Anti-verstikkend: Ja ✅ Eigenschap buitenhoes / tijk: Type stof: Woovenstof ranforce, 100% micropercale, 95 gr / m² Extra textielbehandeling: Nee Tijkvulling: Hoogwaardige schuim 150 g / m2 Binnenhoes: 100% comfortschuim, niet verwijderbaar Ademend: Ja ✅ Accessoires van de Peutermatras 60x120 Rits: Ja Grepen: Nee Etiketten & borduurwerk: Nee Garantie: 2 jaar garantie Plat verpakt, verpakt in een plastic zak Kwaliteitscertificaten: Oekotex Hohenstein Textile Testing Institute GmbH & Co. KG Kinder Matras Mels – Polyurethaanschuim – Ademend – Anti verstikkend – Matras 60x120 cm – Peuter matras – Baby matras – Kindermatras ademend – Peutermatras ademend – Babymatras ademend – Matras – Matras 100% microfiber - Goedkope kindermatras - Goedkope babymatras - Kindermatras goedkoop - Baby matras goedkoop - Matras campingbedje 60x120 - Campingbed matras 60x120

10. Baby Matras Mels – 100% Micropercale – Open Cel Ademend – Anti verstikkend – Kindermatras 60x120 cm


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Babymatrass. Er zijn immers 582 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Babymatras kopen.