De Bestenu Babymatras Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/28/2020


Je verwacht een kindje en hebt een babybedje voor je baby gekocht. Bij een babybedje hoort natuurlijk ook een babymatras. Waar je op let bij aankoop van een babymatras, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten babymatrassen zijn er?

Er zijn babymatrassen verkrijgbaar van verschillende materialen:

  • Babymatrassen van traagschuim: deze zijn niet erg veerkrachtig en houden warmte vast. Is het warm, dan word het matrasje zachter, terwijl als het koud is, het matrasje harder is. Ze ventileren niet goed en bieden weinig ondersteuning. Een babymatras van traagschuim is daarom niet de beste keuze voor een babymatras.
  • Babymatrassen van koudschuim: dit is een veerkrachtig schuim dat niet reageert op lichaamswarmte. Ze ondersteunen je baby goed door de tegendruk die koudschuim geeft. Een babymatras van koudschuim is daarom een goede keuze.
  • Babymatrassen van polyether: de goedkoopste babymatrasjes op de markt zijn gemaakt van polyether. Het is een synthetisch materiaal wat lijkt op een spons. Dit matras biedt weinig ondersteuning en afhankelijk van de dichtheid van het schuim, is het vaak erg zacht. Polyether babymatrasjes zijn minder geschikt voor een ledikant, maar zijn daarentegen wel geschikt voor bijvoorbeeld campingbedjes.
  • Babymatrassen van vezels: deze matrassen bevatten vaak kokosvezels, bamboevezels of synthetische vezels. Deze matrasjes ventileren vaak goed en bieden de juiste ondersteuning. Daarnaast is er natuurlijk ook nog een milieuvriendelijk aspect wat voor veel mensen tegenwoordig een grote rol speelt.
  • Babymatrassen met binnenvering of pocketvering: Dit matras heeft spiraalvormige stalen veren die afgedekt worden door één of meerdere lagen schuim. De dikte van de staaldraad en het aantal windingen hiervan bepaalt de veerkracht. Daarnaast is elke veer verpakt in een hoes van textiel. De stevigheid van dit soort matrasjes verschilt per matras, waardoor niet alle binnenvering of pocketvering matrasjes geschikt zijn.

Waar moet een babymatras aan voldoen?

Er zijn een aantal dingen waaraan je babymatras moet voldoen, maar allereerst heb je natuurlijk een goed ledikant nodig. Zonder een goed ledikantje heb je niets aan een babymatras. Aan alle baby bedjes in Nederland worden wettelijk vastgelegde veiligheidseisen gesteld. Koop je je babybedje in een winkel, dan zit je dus altijd goed.

Het is daarnaast toch altijd een goed idee om het bedje zelf goed te controleren. Dit is zeker het geval als je ervoor kiest om een tweedehands bedje te kopen. Let vooral op de ruimte tussen de spijlen: deze ruimte mag minimaal 4,5 en maximaal 6,5 centimeter zijn.

Als je eenmaal een veilig babybedje hebt, concentreer je je op het kopen van een goed babymatras. Er zijn een aantal eisen waar aan voldaan moet worden:

  • Het matras moet comfortabel zijn en goede ondersteuning bieden
  • Het matras mag niet te zacht zijn. Dit kan tot onveilige situaties leiden.
  • Het matras moet goed ventileren en niet teveel warmte vasthouden
  • Het matras moet eenvoudig schoon te maken zijn. Sommige matrasjes kunnen zelfs in de wasmachine worden gewassen. Is dit niet het geval, dan is het investeren in een waterdichte hoes of een andere toplaag een goed idee.

Tot welke leeftijd kun je een babymatras gebruiken?

Een babymatras gebruik je tot je baby niet meer in zijn bedje past. Heb je een ledikant, dan is dit tot je kindje ongeveer drie jaar oud is. De precieze leeftijd verschilt per kind; de één groeit sneller dan de ander.

Het is verstandig om altijd een waterdicht, maar ademend hoeslakentje te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je matras vroegtijdig vervangen moet worden door bijvoorbeeld ongelukjes in bed. Een hoes houdt natuurlijk het matras ook gewoon langer mooi.

Hoe dik moet een babymatras zijn?

De dikte van een babymatras is voor in de ledikant minder belangrijk dan de stevigheid van het matras. Zoek je daarentegen een matras voor in het wiegje of voor in de kinderwagen, dan is de dikte wel belangrijk. Hoe dikker het matras is, hoe hoger je baby ligt en hoe dichter je baby bij de rand van het wiegje of de kinderwagen ligt. Dit kan voor onveilige situaties zorgen.

Matrasjes voor in de wieg of kinderwagen mogen daarom niet dikker zijn dan 5 centimeter. Let bij aankoop van een babymatras vooral op de stevigheid en of het goed past. Een erg zacht matras kan ook voor onveilige situaties zorgen. Beter kies je voor een stevig matras waarin je kindje niet weg kan zakken.

Daarnaast mag er niet teveel ruimte tussen het matras en het ledikant zitten. Zit er teveel ruimte tussen het matras en het ledikant, dan kan je kindje vast komen te zitten wat wederom voor onveilige situaties kan zorgen. Een passend matras is dus essentieel.

Wat zijn de afmetingen van een babymatras?

Goede babybedjes of ledikantjes zijn beschikbaar in twee standaard maten: 60 x 120 centimeter, en de grotere variant is 70 x 140 centimeter. De meeste mensen kiezen om een groter ledikant of een goed meegroeibed te kopen, simpelweg omdat deze langer meegaat. Zorg ervoor dat het matras goed past: er mag één centimeter ruimte tussen het matras en het ledikant zitten.

Als er meer ruimte tussen het matras en het ledikant zit, bestaat het risico dat je kindje knel komt te zetten wat voor gevaarlijke situaties kan leiden.

Hoe komt deze leuke Babymatras reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Babymatras ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Babymatrass, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Babymatrass die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Babymatrass het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Babymatrass stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Babymatrass

De beste Babymatrass in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Polyether matras De matrassen zijn gemaakt van Poly Comfort schuim SG25 en hebben een anti-allergische luxe dubbeldoek afneembare met rits en wasbare tijk in de kleur Ecru. De matrassen zijn geschikt voor iedere bodem.Het babymatras wordt gratis thuis bezorgt

1. Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10 cm - SG25 - Anti-allergisch


Product informatiePlus or Show more

Gaat je kindje uit logeren? Dan is dit matras voor in het campingbedje ideaal. Het matras past in campingbedjes met een afmeting van 60x120 cm. Het matras is makkelijk op te vouwen en mee te nemen in de handige bijgeleverde draagtas. Kenmerken: • Matras met katoenen TC tijk vulling SG25 • 6 cm dik • Polyether schuim

2. KEES Opvouwbaar Baby Matras - 60x120 cm - 3 Fold


Product informatiePlus or Show more

Polyether matras De matrassen zijn gemaakt van Poly Comfort schuim SG25 Zacht en hebben een anti-allergische luxe dubbeldoek afneembare met rits en wasbare tijk in de kleur Ecru. De matrassen zijn geschikt voor iedere bodem.Het babymatras wordt gratis thuis bezorgt

3. Ledikant-Baby-Matras 60x120 x14 cm-SG25-Anti-allergische wasbare hoes met rits.


Product informatiePlus or Show more

Combi koudschuim hr 30 met airgosafe topper

4. ABZ Babymatras combi witte panter - inclusief topper airgosafe - 60x120 cm


Product informatiePlus or Show more

Baby/kleuter matras van polyetherschuim met een afritsbare tijk, van Nederlands fabricaat en anti-allergisch. Hoogte: 9cm.

5. Baby/kleuter matras IKE 60x120


Product informatiePlus or Show more

Het AeroSleep Matras Evolution + de AeroSleep SafeSleep 3D Beschermer : Samen in één pakket! Evolution Pack : 2 in 1 ! AeroSleep Matras Evolution + SafeSleep 3D Beschermer Matras van duurzame en hoogwaardige kwaliteit Met open cel structuur Voor een goede ventilatie en vochtafvoer Met afneembare, luxe matrashoes Altijd veilig ademen dankzij 3D technologie Warmte regulerend dankzij 3D technologie Vocht absorberend dankzij 3D technologie Machine-Wasbaar op 60°C Anti-allergisch en anti-bacteriëel Uitgebreid wetenschappelijk getest Certipur gekeurd ÖkoTex 100 Klasse 1 gecertificeerd TÜV Rheinland getest Made in Europe Duurzaam & Compact verzonden Dit Evolution pakket van Matras én 3D SafeSleep Beschermer blinkt uit in veiligheid en hygiëne.Met het Evolution pakket ben je verzekerd van een perfecte ondersteuning van de rug, altijd veilig ademen, goed doorslapen en een optimale hygiëne. Het AeroSleep matras Evolution De Evolution is een kwalitatief hoogstaand en veerkrachtig matras. Deze matraskern bestaat uit duurzaam materiaal en heeft een stevige structuur. De open cel structuur van de matraskern bevordert de ventilatie en vochtafvoer. Het matras wordt beschermd door een innovatieve matrashoes. De speciale structuur van de matrashoes zorgt voor extra matraskern ventilatie. De matrashoes is luxueus uitgevoerd en voelt zacht aan. De matrashoes is afritsbaar en machine-wasbaar op 60°C. De matraskern draagt het Certipur label. De matrashoes is ÖkoTex 100 Klasse 1 gecertificeerd. Een volkomen veilige combinatie om je kindje heerlijk op weg te laten dromen. De AeroSleep SafeSleep 3D Beschermer De AeroSleep® SafeSleep 3D Beschermer laat je kindje altijd veilig ademen, droog en goed doorslapen en houdt het Evolution matras in top conditie. De 3D technologie van AeroSleep bestaat uit 3 lagen en is uitgebreid wetenschappelijk getest. Elke laag heeft een belangrijke functie voor het veilig en goed doorslapen van je kindje. De 3D-structuur garandeert een vrije ademhaling. Ook zorgt de extra luchtlaag voor de afvoer van overtollige warmte en een veilige warmteregulatie. Bovendien wordt het vocht door de 3D structuur afgevoerd en in de absorberende laag opgenomen. Naast goed ademen en een veilige temperatuur ligt je kindje dus ook altijd droog. Hiermee wordt vroegtijdig wakker worden en huidirritaties voorkomen. Buiten de uitgebreide bescherming van je kindje, heeft de beschermer nog een andere belangrijke functie. Het houdt het matras mooi, schoon en vrij van bacteriën en allergenen. De AeroSleep® SafeSleep 3D Beschermer is ook machine-wasbaar op 60°C. Het AeroSleep Safesleep HoeslakenCombineer dit matraspakket altijd met de originele AeroSleep SafeSleep Hoeslakens. De geperforeerde stof zorgt voor een optimale werking van de ademende 3D technologie. Deze hoeslakens zijn los verkrijgbaar in diverse kleuren.

6. AeroSleep® Evolution Pack 2-in-1 : matras + 3D matrasbeschermer - bed - 60 x 120 cm


Product informatiePlus or Show more

De ABZ D25 Baby boxmatras is gemaakt van Polyether en zorgt ervoor dat je kindje comfortabel en ontspannen in de box ligt. Het matras heeft een dikte van ongeveer 5 cm en is antiallergisch doordat het behandeld is tegen de groei van bacteriën en schimmels. Eigenschappen van de ABZ babymatras: Afmeting: 95 x 75 cm 5 cm dik Stevig, veerkrachtig en vormvast Warmtehoudende laag Antiallergisch en behandeld tegen de groei van bacteriën en schimmels Schuimplaat Afritsbare en Afneembare Tijk

7. ABZ Baby Matras met wasbare hoes - 95x75x6 cm - Wit


Product informatiePlus or Show more

Het Matras Moonlight 60 x 120 cm is geschikt voor wiegen met een standaard afmeting en is gemaakt van polyether. Het matras is stevig zodat je kindje er niet in weg kan zakken en heeft een dikte van 10 cm. Bovendien voldoet het matras aan de Europese veiligheidsnorm. Het wordt aangeraden om het matras 2x per maand te draaien. Eigenschappen - Geschikt voor een wieg met een standaard afmeting - Materiaal: polyether - Dikte: 10 cm - Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm

8. Puck Moonlight Matras 60 x 120 cm


Product informatiePlus or Show more

Matras afmetingen 80 x 40 x 4 , te gebruiken in een wiegje tot ongeveer zes maanden. Tips, vanuit VeiligheidNL, bij de aanschaf van een matras: • Het matras moet stevig zijn. Je kind kan het matras dan niet zelf optillen en ook niet onder het matras komen. • Het matras moet goed in het bedje passen. Je moet het matras makkelijk in het bedje kunnen leggen, maar er mag geen ruimte zitten tussen het matras en de zijwanden. Anders kan je kind tussen het matras en de zijkant van het bedje komen. • Het matras mag niet te zacht zijn, want dan kan het gezicht van je kind in het matras zakken. Je kind kan dan stikken. Je kunt zelf controleren of het matras niet te zacht is: druk met een platte hand en gestrekte arm op het matras. Als het goed is, druk je het matras maar een klein stukje in. • Het matras moet vlak zijn. • Koop nooit een matras met een plastic hoes. Een nadeel van plastic is dat het warm is. Een plastic matras laat geen frisse, schone lucht door. Je kind kan daardoor stikken. • Gebruik geen matras met korrels. het hoofdje van je kind zakt hierin weg. Als je kind op zijn buik rolt, kan het misschien stikken.

9. Bebies First Foam Matras - 80x40x4 cm - Wit


Product informatiePlus or Show more

Om ervoor te zorgen dat je pasgeboren baby comfortabel slaapt tijdens hetwandelen, hebben we het Aloë vera kinderwagenmatras ontworpen, een polyurethaan schuimmatras voor een zeer voordelige prijs. Het Aloë vera kinderwagenmatras biedt een ideaal comfort aan de allerkleinsten dankzij het polyurethaanschuim met een dichtheid van 21kg/m3 en een dikte van 4 cm, speciaal ontworpen voor kinderwagens. Het Aloë vera kinderwagenmatras is volledig afneembaar en beschikt over een zachte, comfortabele polyesterhoes. Deze gewatteerde hoes voorziet het matras van een zacht en soepel liggemak en van een Aloë vera deklaag voor een onweerstaanbare zachtheid. De hoes heeft ook een ritssluiting waardoor deze gemakkelijk afneembaar is om op 30°C te wassen in de wasmachine; voor een perfecte hygiëne en een langere levensduur van het matras. Polyester is brandveilig en heeft geen chemische behandeling nodig. Het Aloë vera kinderwagenmatras past perfect in uw kinderwagen dankzij de 72x33 cm afmetingen en ovale vormen. Het matras is gegarandeerd vrij van chemicaliën om de baby van een gezondere nachtrust te voorzien en is Oeko-Tex gecertificeerd. De voordelen: >strong>- De matrashoes is volledig afneembaar wat het regelmatig wassen van de hoes mogelijk maakt - Zeer comfortabel matras voor een zeer voordelige prijs

10. Aloë vera kinderwagenmatras 72x33 cm


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Babymatrass. Er zijn namelijk 582 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Babymatras kopen.