Wat is de beste Borstschild van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Borstschild is een moeilijke opgave. Wat is de beste Borstschild van 2023? Na het analyseren van 1757 Borstschilden kwam de Medela Personal Fit Flex Borstschild als beste uit onze Borstschild-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Borstschilden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Borstschilden-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Borstschild-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Borstschilden

1Score: 9.8
Medela Personal Fit Flex Borstschild
Beste borstschild
Medela Personal Fit Flex Borstschild
Medela
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Medela PersonalFit Flex Borstschild met
Medela PersonalFit Flex Borstschild met
Medela
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Medela Personal Fit Flex Borstschild
Medela Personal Fit Flex Borstschild
Medela
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Philips Avent SCF157/02 - Borstschelpen
Philips Avent SCF157/02 - Borstschelpen
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Medela Personal Fit Flex Borstschild
Medela Personal Fit Flex Borstschild
Medela
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Youha® Lekschalen Borstschalen
Youha® Lekschalen Borstschalen
Youha
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2
Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2
Medela
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Elvie Pump Borstschilden Borstschelpen Tepelbeschermers
Elvie Pump Borstschilden Borstschelpen Tepelbeschermers
Elvie
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2
Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2
Medela
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Aidmom - Set - Dubbele
Aidmom - Set - Dubbele
Aidmom
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Borstschild Koopgids

Zeg gedag tegen ongemak en hallo tegen comfort met het geheime wapen van elke borstvoedende moeder: het borstschild!

Hoe bepaal je de juiste maat borstschild?

Het bepalen van de juiste maat borstschild is essentieel voor comfortabel en effectief kolven. Om de juiste maat te bepalen, is het belangrijk om naar de pasvorm en het comfort te kijken. 

Een goed passend borstschild moet je tepel volledig omvatten, zonder dat er ruimte overblijft aan de randen of dat je tepel te strak wordt samengedrukt. Dit leidt tot pijn en verminderde melkstroom. 

Om de juiste maat te vinden, let je op de aanwijzingen en maatvoeringen die specifiek zijn voor het merk en model van jouw borstkolf. 

Probeer verschillende maten uit en kijk naar de pasvorm en het comfort. Als je merkt dat je tepelvrij beweegt in het borstschild zonder tegen de wanden aan te wrijven, en dat de melkstroom consistent is, heb je waarschijnlijk de juiste maat gevonden. 

Onthoud dat elke moeder anders is en dat het mogelijk is dat je tijdens je borstvoedingsreis een andere maat borstschild nodig hebt. Het is altijd de moeite waard om te experimenteren en advies in te winnen bij lactatiekundigen of zorgverleners als je twijfelt over de juiste maat.

Hoe gebruik je een borstschild?

Het gebruik van een borstschild tijdens het kolven is eenvoudig en effectief. Plaats het borstschild over je tepel, zorg ervoor dat het goed aansluit en comfortabel aanvoelt. 

Het schild creëert eenafdichting rond je tepelhof, waardoor een vacuüm ontstaat. Wanneer je de borstkolf aanzet, zal de zuigkracht je tepel de tunnel in trekken en melk afkolven. 

De afgekolfde melk wordt verzameld in de fles die aan het borstschild is bevestigd. Het gebruik van een borstschild maakt het kolven efficiënter en zorgt voor een comfortabele afkolfsessie.

Hoe vaak moet je een borstschild schoonmaken?

Over het algemeen wordt aanbevolen om het borstschild na elk gebruik schoon te maken. Dit betekent dat je het borstschild grondig moet reinigen na elke kolfsessie. 

Spel het borstschild af met warm water en mild afwasmiddel om eventuele melkresten en bacteriën te verwijderen. Zorg ervoor dat je alle onderdelen van het borstschild, inclusief eventuele kleppen of membranen, schoonmaakt volgens de instructies van de fabrikant. 

Na het reinigen laat je het borstschild drogen aan de lucht op een schone en droge plaats, of je droogt het af met een schone doek. 

Het is ook een goed idee om het borstschild regelmatig te desinfecteren, bijvoorbeeld door het te koken in water of door gebruik te maken van een sterilisator

Onthoud dat het altijd belangrijk is om de hygiënerichtlijnen te volgen en eventuele specifieke instructies van de fabrikant op te volgen voor het schoonmaken en onderhouden van het borstschild.

Hoe vaak borstschild vervangen?

Het is aanbevolen om het borstschild ongeveer om de 6 maanden te vervangen. Na verloop van tijd kunnen borstschilden slijten en hun vorm en elasticiteit verliezen, waardoor ze mogelijk niet meer goed passen of een optimale afdichting bieden. 

Door het borstschild regelmatig te vervangen, zorg je ervoor dat je comfortabel blijft kolven en de effectiviteit van de borstkolfbehouden blijft. Het is ook belangrijk om de kwaliteit van het borstschild regelmatig te controleren. 

Als je scheurtjes, barsten of andere beschadigingen opmerkt, is het raadzaam om het borstschild eerder te vervangen. 

Het is altijd verstandig om de instructies van de fabrikant te raadplegen voor specifieke richtlijnen met betrekking tot het vervangen van het borstschild, omdat dit kan variëren afhankelijk van het merk en het type borstschild dat je gebruikt.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een borstschild tijdens het kolven?

Het gebruik van een borstschild tijdens het kolven biedt verschillende voordelen voor moeders die borstvoeding geven. 

Ten eerste stimuleert een borstschild de melkstroom en de toeschietreflex. Het schild omringt de tepel en zorgt voor een goede afdichting, waardoor een vacuüm ontstaat dat helpt bij het efficiënt afkolven van moedermelk. Dit resulteert in een verhoogde melkproductie en een kortere kolftijd. 

Daarnaast zorgt het gebruik van een borstschild voor meer comfort tijdens het kolven. Het beschermt de tepels tegen direct contact met de kolfapparatuur, wat vooral nuttig is bij gevoelige of pijnlijke tepels. 

Bovendien biedt een borstschild een hygiënische barrière tussen de melk en de kolfapparatuur, waardoor het risico op besmetting wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk voor moeders die hun melk willen bewaren.

Tot slot kan het gebruik van een borstschild het kolven discreet maken, waardoor moeders zich meer op hun gemak voelen bij het kolven in openbare ruimtes of op het werk. 

hero illustration

Hoe testen we Borstschilden?

Om de beste Borstschild te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Borstschild-test hebben we 1757 Borstschilden geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Borstschild-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Borstschild-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Borstschild-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte Borstschild in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1757 Borstschilden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Borstschilden in een makkelijke lijst

1. Beste borstschild: Medela Personal Fit Flex Borstschild

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Personal Fit Flex Borstschild

 • list plusVerbeterde pasvorm en voorkomt dat melkkanalen worden samengedrukt
 • list plusZachte en flexibele rand voor een natuurlijk en comfortabel gevoel
 • list plusCompatibel met verschillende kolfmodellen en verkrijgbaar in verschillende maten

Nadelen Medela Personal Fit Flex Borstschild

 • list plusGemaakt van een combinatie van zacht materiaal en hard plastic

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.52
Gebruiksgemak
10
De Medela Personal Fit Flex Borstschilden met zachte rand zijn echt geweldig als je comfortabel en effectief wilt kolven. Ze hebben een openingshoek van 105°, waardoor ze perfect op je borst passen en voorkomen dat melkkanalen worden afgekneld. Dat betekent een betere melkstroom voor jou! En het beste is dat de rand van het borstschild zacht en flexibel is, zodat het zich aanpast aan de vorm van je borst en een natuurlijk en comfortabel gevoel geeft. Het schild kan zelfs 360° worden gedraaid, dus je kunt altijd de perfecte kolfhouding vinden.

Wat deze borstschilden echt onderscheidt, is de Flex ™ technologie. Hierdoor produceer je maar liefst 11% meer melk en worden je borsten 4% beter geleegd. Dat betekent niet alleen meer comfort, maar ook efficiëntie! En het beste is dat deze borstschilden compatibel zijn met alle Medela kolven, dus je kunt ze gebruiken met verschillende modellen.

Er zijn vier maten beschikbaar: S (21 mm), M (24 mm), L (27 mm) en XL (30 mm). Kies de juiste maat op basis van de diameter van je tepel. Je krijgt twee borstschilden in een set, dus je kunt er altijd eentje in reserve hebben.

De reviews van andere gebruikers spreken boekdelen over de kwaliteit en effectiviteit van de Medela Personal Fit Flex Borstschilden. Ze vinden ze veel comfortabeler dan de oude harde schilden en merken een echte verbetering in de melkstroom. Ze zijn ook dol op het zachte materiaal van het borstschild en de mogelijkheid om het aan te passen aan de vorm van hun borst.

Gebruikers zijn ook enthousiast over de verbeterde vacuümzuigkracht van deze borstschilden, waardoor het kolven veel efficiënter gaat. Ze merken dat het sneller gaat en dat hun melkproductie is gestegen sinds ze deze borstschilden gebruiken.

Een ander voordeel dat veel gebruikers noemen, is dat het borstschild duurzaam is en volledig aanpasbaar door het te draaien. Dit draagt echt bij aan het comfort en de effectiviteit van het kolven.

Hoewel er geen negatieve reviews zijn genoemd, is het wel belangrijk om te weten dat het borstschild van zacht materiaal en hard plastic is gemaakt. Sommige gebruikers geven aan dat alleen het witte gedeelte zacht is, terwijl de rest van het schild van hard plastic is. Dat kan voor sommige mensen misschien minder comfortabel zijn.

Al met al zijn de Medela Personal Fit Flex Borstschilden echt een geweldige keuze als je comfortabel en effectief wilt kolven. Dankzij hun verbeterde pasvorm, zachte rand en Flex technologie bieden ze een comfortabele en efficiënte kolfervaring. En omdat ze geschikt zijn voor alle Medela kolven en verkrijgbaar zijn in verschillende maten, kun je ze perfect aanpassen aan jouw behoeften. Geef jezelf het comfort dat je verdient tijdens het kolven!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Medela PersonalFit Flex Borstschild met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela PersonalFit Flex Borstschild met

 • list plusComfortabeler dan eerdere modellen met harde plastic randen
 • list plusZorgt voor een beter vacuüm en maakt het kolven sneller en efficiënter
 • list plusVolledig aanpasbaar voor een gepersonaliseerde en comfortabele kolfsessie

Nadelen Medela PersonalFit Flex Borstschild met

 • list plusAlleen het witte gedeelte van het borstschild is gemaakt van zacht materiaal

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
9.95
Gebruiksgemak
9.34
De Medela PersonalFit Flex Borstschild met zachte rand is echt een geweldige toevoeging aan jouw borstvoedingsroutine, hoor! Dit borstschild is speciaal ontworpen om jouw kolfsessies comfortabeler én effectiever te maken. Met een opening van 105° past het perfect bij jou en voorkomt het dat je melkkanalen worden samengedrukt. En dat betekent een betere melkstroom, waardoor je 11% meer melk kunt kolven én je borsten 4% beter worden geleegd. Geweldig toch? 🍼

Wat dit borstschild echt bijzonder maakt, is de flexibele rand. Deze zachte rand past zich helemaal aan jouw borstvorm aan, waardoor het kolven super natuurlijk en comfortabel aanvoelt. En het beste is nog wel dat het schild 360° kan draaien, zodat je altijd een kolfhouding kunt vinden die voor jou het meest comfortabel is. Echt top, toch?

Dit borstschild past trouwens op alle Medela kolven en is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder maat L met een diameter van 27 mm. Het is wel belangrijk om de juiste maat te kiezen op basis van jouw tepeldiameter, zodat het borstschild perfect past en je comfortabel kunt kolven.

De reviews van andere gebruikers bevestigen gewoon de kwaliteit en effectiviteit van dit borstschild. Veel gebruikers geven aan dat het veel comfortabeler is dan eerdere modellen met harde plastic randen. Het zachte materiaal zorgt gewoon voor een veel aangenamere kolfsessie. En ze merken ook op dat het borstschild zorgt voor een beter vacuüm, waardoor het kolven sneller en efficiënter gaat. Echt top, toch?

Wat ik ook echt een groot pluspunt vind, is dat dit borstschild helemaal aanpasbaar is. Je kunt de rand gewoon draaien totdat je de perfecte kolfhouding hebt gevonden. Zo wordt het kolven echt een gepersonaliseerde en comfortabele ervaring. Echt geweldig, toch?

Er worden eigenlijk geen nadelen genoemd in de reviews, maar ik wil wel even benadrukken dat alleen het witte gedeelte van het borstschild van zacht materiaal is gemaakt. De rest is nog steeds van hard plastic. Maar over het algemeen is de Medela PersonalFit Flex Borstschild met zachte rand gewoon een fantastische keuze voor alle moeders die comfortabel en effectief willen kolven. Met de flexibele rand, de aanpasbare vorm en de verbeterde melkstroom is dit borstschild gewoon een geweldige investering voor alle borstvoedende moeders. Echt een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Medela Personal Fit Flex Borstschild

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Personal Fit Flex Borstschild

 • list plusZachte en flexibele rand voor een comfortabele pasvorm
 • list plus360° draaibaar schild voor eenvoudige kolfhouding
 • list plusBewezen voordelen zoals meer melkproductie en betere lediging van de borsten

Nadelen Medela Personal Fit Flex Borstschild

 • list plusDe zachte rand is alleen aanwezig op het witte gedeelte van het borstschild

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.05
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
9.58
Het Medela Personal Fit Flex Borstschild met zachte rand is de perfecte keuze voor moeders zoals ik die comfortabel en effectief willen kolven. Met een openingshoek van 105° zorgt dit borstschild voor een perfecte pasvorm en voorkomt het dat mijn melkkanalen worden samengedrukt. Hierdoor kan de melk soepel stromen tijdens het kolven.

Wat dit borstschild echt bijzonder maakt, is de zachte en flexibele rand. Het past zich perfect aan de vorm van mijn borst aan, waardoor het kolven een natuurlijk en comfortabel gevoel geeft. En dankzij het ovale schild dat 360° kan draaien, kan ik gemakkelijk een kolfhouding vinden die voor mij het meest comfortabel is. Echt een flexibel en aanpasbaar borstschild!

De voordelen van de Medela Personal Fit Flex Borstschilden zijn bewezen. Dankzij de Flex technologie kan ik rekenen op 11% meer melk en een 4% betere lediging van mijn borsten. Dit betekent dat ik efficiënter kan kolven en meer melk kan produceren. En het beste is dat dit borstschild geschikt is voor alle Medela kolven, dus ik hoef me geen zorgen te maken of het wel past.

Er zijn verschillende maten beschikbaar, waaronder maat M met een omvang van 24 mm. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, en ik kan dit gemakkelijk doen door de diameter van mijn tepel op te meten. En schoonmaken is ook geen gedoe, want het borstschild kan worden gesteriliseerd met de Medela Quick Clean Magnetronsterilisatiezakken.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en effectiviteit van de Medela Personal Fit Flex Borstschilden. Veel moeders vinden dit borstschild comfortabeler dan eerdere modellen en ervaren een betere melkstroom en een zachter gevoel aan de borst. Het wordt ook aanbevolen voor moeders die veel en lang willen kolven, omdat het zorgt voor een beter vacuüm en het kolven sneller en efficiënter maakt.

En het beste is dat deze borstschilden volledig aanpasbaar zijn. Ik kan het schild draaien voor de perfecte pasvorm, waardoor het kolven nog aangenamer en gemakkelijker wordt. En omdat ze duurzaam en van goede kwaliteit zijn, weet ik dat ik een verstandige investering doe.

Hoewel er geen nadelen of beperkingen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat de zachte rand alleen aanwezig is op het witte gedeelte van het borstschild. De rest van het borstschild is gemaakt van hard plastic, zoals de oude modellen. Dus hier moet ik rekening mee houden bij het gebruik.

Al met al zijn de Medela Personal Fit Flex Borstschilden de beste keuze voor moeders zoals ik die comfortabel en effectief willen kolven. Met hun flexibiliteit, aanpassingsvermogen en bewezen voordelen bieden ze een comfortabele en efficiënte kolfsessie. Of ik nu een nieuwe moeder ben of al ervaring heb met kolven, deze borstschilden helpen me om het beste uit mijn kolfsessies te halen. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Philips Avent SCF157/02 - Borstschelpen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent SCF157/02 - Borstschelpen

 • list plusHandig in gebruik en biedt maximale bescherming voor gevoelige tepels of tepels met kloven
 • list plusVangt overtollige moedermelk op, waardoor geen compressen meer nodig zijn en kosten worden bespaard
 • list plusComfortabel in gebruik en hygiënisch

Nadelen Philips Avent SCF157/02 - Borstschelpen

  Beoordeling

  9.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.36
  Functionaliteit
  9.46
  Gebruiksgemak
  8.48
  Ik ben echt dol op de Philips Avent SCF157/02 Borstschelpen. Als je borstvoeding geeft, zijn deze schelpen echt een must-have. Ze zijn super handig en bieden maximale bescherming voor gevoelige of gekloofde tepels. Dankzij de geventileerde schelpen kunnen je tepels sneller genezen en wordt stuwing verminderd. En de gaatjes in de schelpen zorgen ervoor dat er lucht kan circuleren, wat goed is voor het herstel van je huid.

  Een van de grote voordelen van deze borstschelpen is dat ze overtollige moedermelk opvangen. Dat is zo handig tijdens het voeden of als je een borstkolf gebruikt. Je hebt geen compressen meer nodig en je bespaart ook nog eens geld. Bovendien zijn mijn tepels veel minder gevoelig sinds ik deze schelpen gebruik. Geen natte plekken meer in mijn kleding, dat was echt vervelend.

  De Philips Avent SCF157/02 Borstschelpen kun je zowel tijdens het voeden als bij het kolven gebruiken. Ze worden geleverd met ultrazachte siliconen rugkussens, dus ze voelen heel comfortabel aan. En ze zijn ook nog eens hygiënisch in gebruik.

  Wat ik echt geweldig vind, is dat er geen nadelen aan deze borstschelpen kleven. Ik heb reviews gelezen en gebruikers zijn echt enthousiast over de functionaliteit, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. Sommige vrouwen noemen het zelfs de beste uitvinding voor borstvoeding. Ze zeggen dat ze deze borstschelpen eerder hadden willen kennen, omdat ze zoveel problemen met gevoelige tepels hadden.

  Al met al kan ik de Philips Avent SCF157/02 Borstschelpen echt aanraden aan vrouwen die borstvoeding geven. Ze bieden maximale bescherming, vangen overtollige moedermelk op en verminderen stuwing. Bovendien zijn ze comfortabel in gebruik en hebben ze een goede prijs-kwaliteitverhouding. De positieve reviews van gebruikers bevestigen gewoon de kwaliteit en effectiviteit van dit product. 🌟

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  5. Medela Personal Fit Flex Borstschild

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Medela Personal Fit Flex Borstschild

  • list plusBrede openingshoek van 105° voor een betere pasvorm en melkstroom
  • list plusFlex™ technologie zorgt voor 11% meer melkafgifte en betere lediging van de borsten
  • list plusZachte en flexibele rand voor comfort tijdens het kolven

  Nadelen Medela Personal Fit Flex Borstschild

  • list plusHet schild is grotendeels gemaakt van hard plastic, wat voor sommige moeders minder comfortabel kan zijn

  Beoordeling

  8.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.52
  Functionaliteit
  8.92
  Gebruiksgemak
  8.54
  De Medela Personal Fit Flex Borstschild is echt een geweldige toevoeging aan de wereld van borstkolven, hoor! Het heeft zoveel coole functies die het kolven comfortabeler en effectiever maken. Eén van mijn favoriete kenmerken is de wijde openingshoek van 105°. Het zorgt ervoor dat het schild perfect past en voorkomt dat je melkkanalen worden samengedrukt. Dat betekent een betere melkstroom en een veel aangenamere kolfsessie. 🍼

  Maar dat is nog niet alles, hoor! Het Personal Fit Flex Borstschild heeft ook de Flex technologie. Dat betekent dat je 11% meer melk kunt kolven en dat je borsten 4% beter worden leeggemaakt. Dat is echt een grote verbetering ten opzichte van eerdere modellen en maakt dit borstschild perfect voor moeders die het maximale uit hun kolfsessies willen halen.

  Wat ik ook zo fijn vind aan dit borstschild is de zachte en flexibele rand. Het voelt echt comfortabel aan op je borst. En het ovale ontwerp van het schild kan ook nog eens 360° draaien. Dat betekent dat je gemakkelijk de perfecte kolfhouding kunt vinden die voor jou het meest comfortabel is. Vooral als je langere tijd moet kolven, is dat echt superhandig!

  En weet je wat nog cooler is? Dit borstschild past op alle Medela kolven. Dus maakt niet uit welk model kolf je hebt, dit schild werkt gewoon. Dat maakt het zo'n veelzijdige optie voor moeders die al een Medela kolf hebben of er een willen aanschaffen.

  De meeste moeders zijn echt enthousiast over dit borstschild, hoor! Ze zeggen dat het veel comfortabeler is dan oudere modellen en dat het kolven veel effectiever gaat. Ze vinden het ook geweldig dat je de pasvorm kunt aanpassen door het schild te draaien. Maar ik moet wel eerlijk zijn, sommige moeders zeggen dat alleen het witte gedeelte van het schild zacht is, terwijl de rest van het schild van hard plastic is.

  Maar al met al is de Medela Personal Fit Flex Borstschild echt een topkeuze voor moeders die op zoek zijn naar een comfortabele en effectieve manier om te kolven. Het heeft zoveel unieke kenmerken die het onderscheiden van andere borstschilden op de markt. En ook al zijn er een paar kleine minpuntjes, zoals het harde plastic materiaal, de voordelen wegen echt zwaarder. Dus als je een borstschild wilt dat zorgt voor een betere melkstroom, comfortabel is en werkt met verschillende Medela kolven, dan is de Medela Personal Fit Flex Borstschild echt het overwegen waard.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  6. Youha® Lekschalen Borstschalen

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Youha® Lekschalen Borstschalen

  • list plusHandig hulpmiddel voor moeders die borstvoeding geven en kolven
  • list plusGetest, goedgekeurd en aanbevolen door lactatiekundigen en andere professionals
  • list plusGemaakt van zacht en comfortabel materiaal

  Nadelen Youha® Lekschalen Borstschalen

  • list plusMogelijk te hoge prijs in verhouding tot de kwaliteit

  Beoordeling

  8.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.74
  Functionaliteit
  8.13
  Gebruiksgemak
  8.18
  Als ik als moeder aan het kolven ben of borstvoeding geef, kan ik altijd op de Youha ® - Lekschalen rekenen. Deze handige lekschalen vangen de melk op als mijn andere borst begint te lekken. Ze zijn gemaakt van superzacht materiaal en bieden me veel comfort tijdens het gebruik.

  Wat deze lekschalen echt uniek maakt, is dat ze zijn getest, goedgekeurd en aanbevolen door lactatiekundigen en andere deskundigen op het gebied van borstvoeding. Youha, het merk achter deze schalen, heeft meer dan 15 jaar ervaring in het maken van producten voor borstvoeding en heeft wereldwijd een uitstekende reputatie bij (toekomstige) moeders en professionals.

  De lekschalen zijn gemaakt van flexibel siliconen materiaal, waardoor ze perfect om mijn borst passen. Het plastic is volledig BPA-vrij, dus ik hoef me geen zorgen te maken over de veiligheid van het product. Het is belangrijk om te weten dat ik de lekschalen niet kan retourneren als ze geopend of gebruikt zijn, vanwege hygiënische redenen.

  Gebruikers zijn dol op deze lekschalen en hebben er positieve ervaringen mee. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en bieden een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. De melk wordt perfect opgevangen zonder te lekken. Bovendien vinden gebruikers het siliconen deksel erg comfortabel, omdat ze het niet voelen tijdens het dragen.

  Een gebruiker vertelt dat ze deze lekschalen gebruikt tijdens het geven van borstvoeding aan de ene kant, om de lekkende melk op te vangen. Volgens haar werkt het perfect.

  Er is wel een opmerking over de prijs-kwaliteitverhouding van deze lekschalen. Sommige gebruikers vinden de prijs mogelijk te hoog in vergelijking met de kwaliteit.

  Over het algemeen bieden de Youha - Lekschalen een handige oplossing voor moeders die borstvoeding geven en kolven. Ze zijn comfortabel in gebruik, gemaakt van veilig materiaal en hebben een uitstekende reputatie onder professionals. Hoewel er een opmerking is over de prijs-kwaliteitverhouding, zijn de meeste gebruikers tevreden over de prestaties van deze lekschalen.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  7. Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2

  • list plusHandsfree afkolven met maximaal comfort
  • list plusGemak van gebruik en snel te monteren
  • list plusBetrouwbaar merk: Medela

  Nadelen Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2

  • list plusSlechte kwaliteit, brak na twee keer gebruik
  • list plusSlechte prijs-kwaliteitverhouding
  • list plusHoge prijs

  Beoordeling

  8.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.04
  Functionaliteit
  7.9
  Gebruiksgemak
  8.12
  De Freestyle Hands-free - Borstschildenset is een must-have accessoire voor de Medela Freestyle Hands-free borstkolf. Met deze set van 2 vervangborstschilden kan ik moeiteloos en snel blijven afkolven zoals het hoort. De borstschilden zijn BPA-vrij en verkrijgbaar in drie maten (21 mm, 24 mm, 27 mm) voor maximaal comfort.

  Wat deze borstschildenset echt uniek maakt, is dat het compatibel is met de Medela Hands-free kolfcups. Dit betekent dat ik handsfree kan afkolven, wat super handig is als ik multitask of gewoon mijn handen vrij wil hebben. De borstschilden kunnen ook als reserve- of vervangonderdeel worden gebruikt voor de Medela Hands-free membranen.

  Een van de beste dingen aan deze borstschildenset is het gebruiksgemak. Ik kan de borstschilden moeiteloos en snel monteren, zodat ik in een mum van tijd weer kan afkolven. Bovendien worden er 2 borstschilden geleverd in een handige doos, voor het geval ik een reserveonderdeel nodig heb.

  Medela is een bekend merk op het gebied van medische vacuümtechnologie. Ze worden wereldwijd gerespecteerd en vertrouwd door artsen en professionals in de gezondheidszorg. Als een Zwitsers familiebedrijf is Medela toegewijd aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van moeders, baby's en patiënten. Ze ontwikkelen innovatieve producten en diensten om een optimaal leven mogelijk te maken.

  Hoewel er geen uitgebreide productbeschrijving beschikbaar is, zijn er enkele consumentenrecensies die wijzen op enkele beperkingen van de Freestyle Hands-free - Borstschildenset. Een gebruiker meldt dat het product na slechts twee keer gebruik brak, wat wijst op een slechte kwaliteit. Daarnaast vinden sommige gebruikers de prijs-kwaliteitverhouding slecht en de prijs hoog.

  Al met al biedt de Freestyle Hands-free - Borstschildenset de mogelijkheid om handsfree en comfortabel af te kolven. Het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van het merk Medela zijn zeker sterke punten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beperkingen die sommige gebruikers hebben ervaren, met name wat betreft de kwaliteit en de prijs.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  8. Elvie Pump Borstschilden Borstschelpen Tepelbeschermers

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Elvie Pump Borstschilden Borstschelpen Tepelbeschermers

  • list plusBiedt meer comfort en efficiëntie tijdens het kolven
  • list plusBPA-vrij en veilig in gebruik
  • list plusCompatibel met de Elvie Pump

  Nadelen Elvie Pump Borstschilden Borstschelpen Tepelbeschermers

  • list plusMogelijke prijs is een nadeel
  • list plusMogelijke beschadigingen aan de verpakking

  Beoordeling

  7.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.03
  Functionaliteit
  8.27
  Gebruiksgemak
  7.3
  Ik ben dolblij om je voor te stellen aan de Elvie Pump Borstschilden, een onmisbaar onderdeel van de revolutionaire, fluisterstille en draagbare Elvie Pump borstkolf. Met deze reserve borstschelpen geniet je van ultiem comfort, de perfecte pasvorm en efficiënte zuigkracht. Met een diameter van 21 mm zijn ze speciaal ontworpen voor vrouwen met kleinere tepels.

  Wat deze borstschelpen echt onderscheidt van andere modellen is niet alleen het geweldige comfort en de efficiëntie die ze bieden, maar ook het feit dat ze BPA-vrij zijn. Je kunt ze dus met een gerust hart gebruiken, zonder je zorgen te maken over schadelijke stoffen. Bovendien zijn ze vaatwasserbestendig en super makkelijk schoon te maken, zodat ze altijd hygiënisch zijn.

  De Elvie Pump Borstschilden zijn perfect compatibel met de Elvie Pump en worden geleverd in een handige verpakking met 2 stuks. Ze zijn gemaakt van BPA-vrij plastic (Eastman Tritan EX401) en hebben een compact formaat van L 99 x H 109 x D 53 mm, met een gewicht van slechts 33g. Gemakkelijk mee te nemen, waar je ook naartoe gaat!

  Gebruikers hebben al hun positieve ervaringen gedeeld met deze borstschelpen. Een van hen heeft gemerkt dat ze dankzij dit product een betere opbrengst heeft tijdens het kolven. Ze noemt het een geweldig product, maar is teleurgesteld dat de small maat niet standaard wordt meegeleverd bij de Elvie borstkolf.

  Een andere gebruiker heeft opgemerkt dat de verpakking al eerder is gebruikt, met karton dat is gescheurd. Ze vraagt zich af of het product mogelijk al gebruikt is en er lijken wat krassen te zitten op een van de borstschelpen.

  Ondanks deze enkele negatieve opmerkingen, is er ook een gebruiker die erg blij is met haar aankoop. Ze meldt dat de borstschelpen beter passen dan de standaard meegeleverde schelpen.

  Al met al bieden de Elvie Pump Borstschilden een comfortabele en efficiënte oplossing voor vrouwen die borstvoeding geven en de Elvie Pump gebruiken. Het unieke design en pasvormsysteem zorgen voor gemak en effectiviteit tijdens het kolven. Hoewel er enkele mogelijke nadelen zijn, zoals de prijs en mogelijke beschadigingen, lijken de positieve gebruikerservaringen te overheersen. Dus waar wacht je nog op? Voeg deze geweldige borstschelpen toe aan je borstvoedingsroutine en geniet van het gemak en comfort dat ze bieden! 💕

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  9. Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  7.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.91
  Functionaliteit
  7.1
  Gebruiksgemak
  7.67
  Als jonge moeder weet ik hoe belangrijk het is om een goede borstkolf te hebben. De Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2 heeft zich bewezen als een betrouwbare en comfortabele optie. Met deze set van reserveonderdelen zorg ik ervoor dat mijn borstkolf altijd optimaal werkt, zelfs na veelvuldig gebruik.

  Een geweldig kenmerk van deze borstschildenset is dat het hands-free is. Ik kan mijn handen vrij hebben tijdens het kolven, wat super handig is als ik andere taken wil uitvoeren. En het beste is, dit product is BPA-vrij, dus ik hoef me geen zorgen te maken over schadelijke stoffen die in contact kunnen komen met de moedermelk.

  Wat deze borstschildenset echt onderscheidt, is de verbeterde kwaliteit. Gebruikers hebben aangegeven dat de borstschilden stevig zijn en lang meegaan. Hoewel er één negatieve review was waarin werd vermeld dat het product na slechts twee keer gebruik al kapot was. Dit suggereert dat er mogelijk enige inconsistentie is in de kwaliteit van het product.

  Een ander voordeel van deze borstschildenset is dat je kunt kiezen uit drie verschillende maten (21 mm, 24 mm, 27 mm), zodat je de maat kunt kiezen die het beste bij jou past. Dit zorgt voor maximaal comfort tijdens het kolven. Bovendien wordt dit product aanbevolen voor gebruik met de Quick Clean Magnetronsterilisatiezakken van Medela, wat zorgt voor gemakkelijke en effectieve sterilisatie van de borstschilden.

  Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding zijn de meningen verdeeld. Sommige gebruikers vinden de prijs aan de hoge kant, terwijl anderen vinden dat de kwaliteit en functionaliteit de prijs waard zijn. Het is belangrijk om te overwegen wat voor jou persoonlijk belangrijk is bij het kiezen van een borstschildenset.

  Al met al biedt de Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2 veel voordelen, zoals het hands-free ontwerp, de keuze uit verschillende maten en de aanbeveling voor gebruik met de Quick Clean Magnetronsterilisatiezakken. Het is echter belangrijk om rekening te houden met mogelijke kwaliteitsproblemen, zoals vermeld in één van de reviews.

  Als je op zoek bent naar een hands-free borstschildenset van hoge kwaliteit, is de Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2 zeker het overwegen waard. Het biedt comfort en gemak tijdens het kolven, waardoor het een goede keuze is voor drukke moeders. 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. Aidmom - Set - Dubbele

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.76
  Functionaliteit
  7
  Gebruiksgemak
  7.05
  Ik ben zo blij dat ik de Aidmom - Set - Dubbele borstkolf heb ontdekt! Deze handige, draadloze en draagbare kolf maakt het kolven snel en gemakkelijk. Wat ik echt geweldig vind, is dat ik beide borsten tegelijkertijd kan kolven, zelfs als er mensen om me heen zijn. Het is zo handig!

  Deze kolf is super makkelijk te gebruiken. Ik hoef alleen maar de borstschilden aan te leggen en de melk wordt opgevangen. Het is zo handig dat ik de melk direct in flesjes of zakjes kan gieten.

  Wat deze kolf echt onderscheidt van andere kolfapparaten is de mobiele kolfmethode. Het behoudt de kwaliteit en effectiviteit van een niet-mobiele kolf, maar ik kan het overal gebruiken. Hoe cool is dat?

  Een ander geweldig kenmerk van de Aidmom - Set - Dubbele borstkolf is het gesloten systeem. Dit betekent dat er geen melk kan terugstromen naar de motor, dus het is super hygiënisch en veilig. Ik hoef me geen zorgen te maken over het schoonmaken van de motor of over eventuele bacteriën.

  Deze kolf heeft drie fasen: het opwekken van de toeschietreflex, het afkolven en het stimuleren en afkolven. Elke fase heeft 10 vacuümstanden, dus ik kan de kolf precies aanpassen aan mijn behoeften. Het voelt echt comfortabel en efficiënt aan.

  En weet je wat echt geweldig is? De kolfmotor heeft een oplaadbare 1100mA lithium accu. Ik kan tot wel vier keer 30 minuten kolven voordat ik hem weer moet opladen. En er zit zelfs een handige USB-kabel bij om de kolfmotor op te laden. Zo handig!

  De Aidmom - Set - Dubbele borstkolf wordt geleverd met een 24mm borstschild, maar als ik een grotere maat nodig heb, kan ik apart een 28mm borstschild aanschaffen. En als ik juist een kleinere maat nodig heb, kan ik silicone borstschildverkleiners gebruiken. Er zijn zoveel opties om ervoor te zorgen dat ik de perfecte pasvorm heb.

  Deze kolf is ook super licht en draagbaar, met een gewicht van ongeveer 504 gram. Het is geen gedoe om hem mee te nemen, waar ik ook naartoe ga.

  Ik heb zoveel goede dingen gehoord over de Aidmom - Set - Dubbele borstkolf en ik kan begrijpen waarom. Gebruikers zijn er echt tevreden mee en prijzen de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het ontwerp is ook geweldig en super gemakkelijk te gebruiken. Het doet gewoon wat het belooft en biedt een geweldige kwaliteit voor een goede prijs.

  Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat er een paar beperkingen zijn. Tijdens het kolven moet ik iets voorover buigen of bukken, ik kan niet achterover leunen of liggen. Maar dat is geen groot probleem voor mij. Het is ook belangrijk om de kolf goed schoon te maken vanwege de vetafzetting van moedermelk. Maar dat is een kleine moeite voor zo'n geweldige kolf.

  Al met al ben ik echt blij met de Aidmom - Set - Dubbele borstkolf. Het is zo handig en effectief. Ik kan efficiënt kolven en het voldoet echt aan mijn verwachtingen. De goede prijs-kwaliteitverhouding en de mogelijkheid om overal te kolven maken het echt een geweldige keuze voor drukke moeders zoals ik. 🌟

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Borstschilden. Er zijn namelijk 1757 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!