Wat is de beste Borstschild van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het kopen van een goede Borstschild is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Borstschild van 2024? Na het analyseren van 1757 Borstschilden kwam de Medela Personal Fit Flex Borstschild als beste uit onze Borstschild-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Borstschilden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Borstschilden-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Borstschild-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Borstschilden

1Score: 9.7
Medela Personal Fit Flex Borstschild
Beste borstschild
Medela Personal Fit Flex Borstschild
Medela
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2
Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2
Medela
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Medela Personal Fit Flex Borstschild
Medela Personal Fit Flex Borstschild
Medela
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Medela PersonalFit Flex Borstschild met
Medela PersonalFit Flex Borstschild met
Medela
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Medela Personal Fit Plus Borstschild
Medela Personal Fit Plus Borstschild
Medela
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Aidmom - Set - Dubbele
Aidmom - Set - Dubbele
Aidmom
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2
Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2
Medela
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Youha® Lekschalen Borstschalen
Youha® Lekschalen Borstschalen
Youha
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Philips Avent SCF157/02 - Borstschelpen
Philips Avent SCF157/02 - Borstschelpen
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Freestyle Hands-free Borstschildenset 2 stuks
Freestyle Hands-free Borstschildenset 2 stuks
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Borstschild Koopgids

Zeg gedag tegen ongemak en hallo tegen comfort met het geheime wapen van elke borstvoedende moeder: het borstschild!

Hoe bepaal je de juiste maat borstschild?

Het bepalen van de juiste maat borstschild is essentieel voor comfortabel en effectief kolven. Om de juiste maat te bepalen, is het belangrijk om naar de pasvorm en het comfort te kijken. 

Een goed passend borstschild moet je tepel volledig omvatten, zonder dat er ruimte overblijft aan de randen of dat je tepel te strak wordt samengedrukt. Dit leidt tot pijn en verminderde melkstroom. 

Om de juiste maat te vinden, let je op de aanwijzingen en maatvoeringen die specifiek zijn voor het merk en model van jouw borstkolf. 

Probeer verschillende maten uit en kijk naar de pasvorm en het comfort. Als je merkt dat je tepelvrij beweegt in het borstschild zonder tegen de wanden aan te wrijven, en dat de melkstroom consistent is, heb je waarschijnlijk de juiste maat gevonden. 

Onthoud dat elke moeder anders is en dat het mogelijk is dat je tijdens je borstvoedingsreis een andere maat borstschild nodig hebt. Het is altijd de moeite waard om te experimenteren en advies in te winnen bij lactatiekundigen of zorgverleners als je twijfelt over de juiste maat.

Hoe gebruik je een borstschild?

Het gebruik van een borstschild tijdens het kolven is eenvoudig en effectief. Plaats het borstschild over je tepel, zorg ervoor dat het goed aansluit en comfortabel aanvoelt. 

Het schild creëert eenafdichting rond je tepelhof, waardoor een vacuüm ontstaat. Wanneer je de borstkolf aanzet, zal de zuigkracht je tepel de tunnel in trekken en melk afkolven. 

De afgekolfde melk wordt verzameld in de fles die aan het borstschild is bevestigd. Het gebruik van een borstschild maakt het kolven efficiënter en zorgt voor een comfortabele afkolfsessie.

Hoe vaak moet je een borstschild schoonmaken?

Over het algemeen wordt aanbevolen om het borstschild na elk gebruik schoon te maken. Dit betekent dat je het borstschild grondig moet reinigen na elke kolfsessie. 

Spel het borstschild af met warm water en mild afwasmiddel om eventuele melkresten en bacteriën te verwijderen. Zorg ervoor dat je alle onderdelen van het borstschild, inclusief eventuele kleppen of membranen, schoonmaakt volgens de instructies van de fabrikant. 

Na het reinigen laat je het borstschild drogen aan de lucht op een schone en droge plaats, of je droogt het af met een schone doek. 

Het is ook een goed idee om het borstschild regelmatig te desinfecteren, bijvoorbeeld door het te koken in water of door gebruik te maken van een sterilisator

Onthoud dat het altijd belangrijk is om de hygiënerichtlijnen te volgen en eventuele specifieke instructies van de fabrikant op te volgen voor het schoonmaken en onderhouden van het borstschild.

Hoe vaak borstschild vervangen?

Het is aanbevolen om het borstschild ongeveer om de 6 maanden te vervangen. Na verloop van tijd kunnen borstschilden slijten en hun vorm en elasticiteit verliezen, waardoor ze mogelijk niet meer goed passen of een optimale afdichting bieden. 

Door het borstschild regelmatig te vervangen, zorg je ervoor dat je comfortabel blijft kolven en de effectiviteit van de borstkolfbehouden blijft. Het is ook belangrijk om de kwaliteit van het borstschild regelmatig te controleren. 

Als je scheurtjes, barsten of andere beschadigingen opmerkt, is het raadzaam om het borstschild eerder te vervangen. 

Het is altijd verstandig om de instructies van de fabrikant te raadplegen voor specifieke richtlijnen met betrekking tot het vervangen van het borstschild, omdat dit kan variëren afhankelijk van het merk en het type borstschild dat je gebruikt.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een borstschild tijdens het kolven?

Het gebruik van een borstschild tijdens het kolven biedt verschillende voordelen voor moeders die borstvoeding geven. 

Ten eerste stimuleert een borstschild de melkstroom en de toeschietreflex. Het schild omringt de tepel en zorgt voor een goede afdichting, waardoor een vacuüm ontstaat dat helpt bij het efficiënt afkolven van moedermelk. Dit resulteert in een verhoogde melkproductie en een kortere kolftijd. 

Daarnaast zorgt het gebruik van een borstschild voor meer comfort tijdens het kolven. Het beschermt de tepels tegen direct contact met de kolfapparatuur, wat vooral nuttig is bij gevoelige of pijnlijke tepels. 

Bovendien biedt een borstschild een hygiënische barrière tussen de melk en de kolfapparatuur, waardoor het risico op besmetting wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk voor moeders die hun melk willen bewaren.

Tot slot kan het gebruik van een borstschild het kolven discreet maken, waardoor moeders zich meer op hun gemak voelen bij het kolven in openbare ruimtes of op het werk. 

hero illustration

Hoe testen we Borstschilden?

Om de beste Borstschild te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Borstschild-test hebben we 1757 Borstschilden vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Borstschild-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Borstschild-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Borstschild-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste Borstschild in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1757 Borstschilden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Borstschilden in een handige lijst

1. Beste borstschild: Medela Personal Fit Flex Borstschild

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Personal Fit Flex Borstschild

 • list plusVerbeterde pasvorm en voorkomt dat melkkanalen worden samengedrukt
 • list plusZachte en flexibele rand voor een natuurlijk en comfortabel gevoel
 • list plusCompatibel met verschillende kolfmodellen en verkrijgbaar in verschillende maten

Nadelen Medela Personal Fit Flex Borstschild

 • list plusGemaakt van een combinatie van zacht materiaal en hard plastic

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.94
Functionaliteit
10
Gebruiksgemak
9.2
De Medela Personal Fit Flex Borstschilden met zachte rand zijn echt geweldig als je comfortabel en effectief wilt kolven. Ze hebben een openingshoek van 105°, waardoor ze perfect op je borst passen en voorkomen dat melkkanalen worden afgekneld. Dat betekent een betere melkstroom voor jou! En het beste is dat de rand van het borstschild zacht en flexibel is, zodat het zich aanpast aan de vorm van je borst en een natuurlijk en comfortabel gevoel geeft. Het schild kan zelfs 360° worden gedraaid, dus je kunt altijd de perfecte kolfhouding vinden.

Wat deze borstschilden echt onderscheidt, is de Flex ™ technologie. Hierdoor produceer je maar liefst 11% meer melk en worden je borsten 4% beter geleegd. Dat betekent niet alleen meer comfort, maar ook efficiëntie! En het beste is dat deze borstschilden compatibel zijn met alle Medela kolven, dus je kunt ze gebruiken met verschillende modellen.

Er zijn vier maten beschikbaar: S (21 mm), M (24 mm), L (27 mm) en XL (30 mm). Kies de juiste maat op basis van de diameter van je tepel. Je krijgt twee borstschilden in een set, dus je kunt er altijd eentje in reserve hebben.

De reviews van andere gebruikers spreken boekdelen over de kwaliteit en effectiviteit van de Medela Personal Fit Flex Borstschilden. Ze vinden ze veel comfortabeler dan de oude harde schilden en merken een echte verbetering in de melkstroom. Ze zijn ook dol op het zachte materiaal van het borstschild en de mogelijkheid om het aan te passen aan de vorm van hun borst.

Gebruikers zijn ook enthousiast over de verbeterde vacuümzuigkracht van deze borstschilden, waardoor het kolven veel efficiënter gaat. Ze merken dat het sneller gaat en dat hun melkproductie is gestegen sinds ze deze borstschilden gebruiken.

Een ander voordeel dat veel gebruikers noemen, is dat het borstschild duurzaam is en volledig aanpasbaar door het te draaien. Dit draagt echt bij aan het comfort en de effectiviteit van het kolven.

Hoewel er geen negatieve reviews zijn genoemd, is het wel belangrijk om te weten dat het borstschild van zacht materiaal en hard plastic is gemaakt. Sommige gebruikers geven aan dat alleen het witte gedeelte zacht is, terwijl de rest van het schild van hard plastic is. Dat kan voor sommige mensen misschien minder comfortabel zijn.

Al met al zijn de Medela Personal Fit Flex Borstschilden echt een geweldige keuze als je comfortabel en effectief wilt kolven. Dankzij hun verbeterde pasvorm, zachte rand en Flex technologie bieden ze een comfortabele en efficiënte kolfervaring. En omdat ze geschikt zijn voor alle Medela kolven en verkrijgbaar zijn in verschillende maten, kun je ze perfect aanpassen aan jouw behoeften. Geef jezelf het comfort dat je verdient tijdens het kolven!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2

 • list plusHet handsfree ontwerp biedt gemak tijdens het kolven.
 • list plusBPA-vrij materiaal zorgt voor gemoedsrust over schadelijke chemische stoffen in contact met moedermelk.
 • list plusKeuze uit drie verschillende maten voor optimaal comfort tijdens het kolven.

Nadelen Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2

 • list plusMogelijke inconsistentie in productkwaliteit op basis van een negatieve recensie.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.46
Gebruiksgemak
9.27
Als jonge moeder weet ik hoe belangrijk het is om een goede borstkolf te hebben. De Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2 heeft zich bewezen als een betrouwbare en comfortabele optie. Met deze set van reserveonderdelen zorg ik ervoor dat mijn borstkolf altijd optimaal werkt, zelfs na veelvuldig gebruik.

Een geweldig kenmerk van deze borstschildenset is dat het hands-free is. Ik kan mijn handen vrij hebben tijdens het kolven, wat super handig is als ik andere taken wil uitvoeren. En het beste is, dit product is BPA-vrij, dus ik hoef me geen zorgen te maken over schadelijke stoffen die in contact kunnen komen met de moedermelk.

Wat deze borstschildenset echt onderscheidt, is de verbeterde kwaliteit. Gebruikers hebben aangegeven dat de borstschilden stevig zijn en lang meegaan. Hoewel er één negatieve review was waarin werd vermeld dat het product na slechts twee keer gebruik al kapot was. Dit suggereert dat er mogelijk enige inconsistentie is in de kwaliteit van het product.

Een ander voordeel van deze borstschildenset is dat je kunt kiezen uit drie verschillende maten (21 mm, 24 mm, 27 mm), zodat je de maat kunt kiezen die het beste bij jou past. Dit zorgt voor maximaal comfort tijdens het kolven. Bovendien wordt dit product aanbevolen voor gebruik met de Quick Clean Magnetronsterilisatiezakken van Medela, wat zorgt voor gemakkelijke en effectieve sterilisatie van de borstschilden.

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding zijn de meningen verdeeld. Sommige gebruikers vinden de prijs aan de hoge kant, terwijl anderen vinden dat de kwaliteit en functionaliteit de prijs waard zijn. Het is belangrijk om te overwegen wat voor jou persoonlijk belangrijk is bij het kiezen van een borstschildenset.

Al met al biedt de Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2 veel voordelen, zoals het hands-free ontwerp, de keuze uit verschillende maten en de aanbeveling voor gebruik met de Quick Clean Magnetronsterilisatiezakken. Het is echter belangrijk om rekening te houden met mogelijke kwaliteitsproblemen, zoals vermeld in één van de reviews.

Als je op zoek bent naar een hands-free borstschildenset van hoge kwaliteit, is de Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2 zeker het overwegen waard. Het biedt comfort en gemak tijdens het kolven, waardoor het een goede keuze is voor drukke moeders. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Medela Personal Fit Flex Borstschild

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Personal Fit Flex Borstschild

 • list plusZachte en flexibele rand voor een comfortabele pasvorm
 • list plus360° draaibaar schild voor eenvoudige kolfhouding
 • list plusBewezen voordelen zoals meer melkproductie en betere lediging van de borsten

Nadelen Medela Personal Fit Flex Borstschild

 • list plusDe zachte rand is alleen aanwezig op het witte gedeelte van het borstschild

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
9.63
Het Medela Personal Fit Flex Borstschild met zachte rand is de perfecte keuze voor moeders zoals ik die comfortabel en effectief willen kolven. Met een openingshoek van 105° zorgt dit borstschild voor een perfecte pasvorm en voorkomt het dat mijn melkkanalen worden samengedrukt. Hierdoor kan de melk soepel stromen tijdens het kolven.

Wat dit borstschild echt bijzonder maakt, is de zachte en flexibele rand. Het past zich perfect aan de vorm van mijn borst aan, waardoor het kolven een natuurlijk en comfortabel gevoel geeft. En dankzij het ovale schild dat 360° kan draaien, kan ik gemakkelijk een kolfhouding vinden die voor mij het meest comfortabel is. Echt een flexibel en aanpasbaar borstschild!

De voordelen van de Medela Personal Fit Flex Borstschilden zijn bewezen. Dankzij de Flex technologie kan ik rekenen op 11% meer melk en een 4% betere lediging van mijn borsten. Dit betekent dat ik efficiënter kan kolven en meer melk kan produceren. En het beste is dat dit borstschild geschikt is voor alle Medela kolven, dus ik hoef me geen zorgen te maken of het wel past.

Er zijn verschillende maten beschikbaar, waaronder maat M met een omvang van 24 mm. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, en ik kan dit gemakkelijk doen door de diameter van mijn tepel op te meten. En schoonmaken is ook geen gedoe, want het borstschild kan worden gesteriliseerd met de Medela Quick Clean Magnetronsterilisatiezakken.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en effectiviteit van de Medela Personal Fit Flex Borstschilden. Veel moeders vinden dit borstschild comfortabeler dan eerdere modellen en ervaren een betere melkstroom en een zachter gevoel aan de borst. Het wordt ook aanbevolen voor moeders die veel en lang willen kolven, omdat het zorgt voor een beter vacuüm en het kolven sneller en efficiënter maakt.

En het beste is dat deze borstschilden volledig aanpasbaar zijn. Ik kan het schild draaien voor de perfecte pasvorm, waardoor het kolven nog aangenamer en gemakkelijker wordt. En omdat ze duurzaam en van goede kwaliteit zijn, weet ik dat ik een verstandige investering doe.

Hoewel er geen nadelen of beperkingen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat de zachte rand alleen aanwezig is op het witte gedeelte van het borstschild. De rest van het borstschild is gemaakt van hard plastic, zoals de oude modellen. Dus hier moet ik rekening mee houden bij het gebruik.

Al met al zijn de Medela Personal Fit Flex Borstschilden de beste keuze voor moeders zoals ik die comfortabel en effectief willen kolven. Met hun flexibiliteit, aanpassingsvermogen en bewezen voordelen bieden ze een comfortabele en efficiënte kolfsessie. Of ik nu een nieuwe moeder ben of al ervaring heb met kolven, deze borstschilden helpen me om het beste uit mijn kolfsessies te halen. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Medela PersonalFit Flex Borstschild met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela PersonalFit Flex Borstschild met

 • list plusComfortabeler dan eerdere modellen met harde plastic randen
 • list plusZorgt voor een beter vacuüm en maakt het kolven sneller en efficiënter
 • list plusVolledig aanpasbaar voor een gepersonaliseerde en comfortabele kolfsessie

Nadelen Medela PersonalFit Flex Borstschild met

 • list plusAlleen het witte gedeelte van het borstschild is gemaakt van zacht materiaal

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.63
Functionaliteit
8.58
Gebruiksgemak
9.38
De Medela PersonalFit Flex Borstschild met zachte rand is echt een geweldige toevoeging aan jouw borstvoedingsroutine, hoor! Dit borstschild is speciaal ontworpen om jouw kolfsessies comfortabeler én effectiever te maken. Met een opening van 105° past het perfect bij jou en voorkomt het dat je melkkanalen worden samengedrukt. En dat betekent een betere melkstroom, waardoor je 11% meer melk kunt kolven én je borsten 4% beter worden geleegd. Geweldig toch? 🍼

Wat dit borstschild echt bijzonder maakt, is de flexibele rand. Deze zachte rand past zich helemaal aan jouw borstvorm aan, waardoor het kolven super natuurlijk en comfortabel aanvoelt. En het beste is nog wel dat het schild 360° kan draaien, zodat je altijd een kolfhouding kunt vinden die voor jou het meest comfortabel is. Echt top, toch?

Dit borstschild past trouwens op alle Medela kolven en is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder maat L met een diameter van 27 mm. Het is wel belangrijk om de juiste maat te kiezen op basis van jouw tepeldiameter, zodat het borstschild perfect past en je comfortabel kunt kolven.

De reviews van andere gebruikers bevestigen gewoon de kwaliteit en effectiviteit van dit borstschild. Veel gebruikers geven aan dat het veel comfortabeler is dan eerdere modellen met harde plastic randen. Het zachte materiaal zorgt gewoon voor een veel aangenamere kolfsessie. En ze merken ook op dat het borstschild zorgt voor een beter vacuüm, waardoor het kolven sneller en efficiënter gaat. Echt top, toch?

Wat ik ook echt een groot pluspunt vind, is dat dit borstschild helemaal aanpasbaar is. Je kunt de rand gewoon draaien totdat je de perfecte kolfhouding hebt gevonden. Zo wordt het kolven echt een gepersonaliseerde en comfortabele ervaring. Echt geweldig, toch?

Er worden eigenlijk geen nadelen genoemd in de reviews, maar ik wil wel even benadrukken dat alleen het witte gedeelte van het borstschild van zacht materiaal is gemaakt. De rest is nog steeds van hard plastic. Maar over het algemeen is de Medela PersonalFit Flex Borstschild met zachte rand gewoon een fantastische keuze voor alle moeders die comfortabel en effectief willen kolven. Met de flexibele rand, de aanpasbare vorm en de verbeterde melkstroom is dit borstschild gewoon een geweldige investering voor alle borstvoedende moeders. Echt een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Medela Personal Fit Plus Borstschild

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Personal Fit Plus Borstschild

 • list plusBetere pasvorm en voorkomt dat melkkanalen worden samengedrukt
 • list plusOvale vorm kan 360° gedraaid worden voor individuele pasvorm
 • list plusVerkrijgbaar in vijf verschillende maten voor perfecte pasvorm

Nadelen Medela Personal Fit Plus Borstschild

 • list plusMogelijk biedt niet voor iedereen een perfecte pasvorm

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.78
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
8.51
De Medela Personal Fit Plus Borstschilden zijn echt een verbetering ten opzichte van de standaard borstschilden van Medela. Met een bredere openingshoek van 105° zorgen deze borstschilden voor een perfecte pasvorm, zonder dat de melkkanalen worden samengedrukt. Op die manier stroomt de melk beter tijdens het kolven. Het ovale ontwerp van de borstschilden kan ook 360° worden gedraaid, zodat je ze precies zo kunt plaatsen als jij wilt op je borst.

Uit klinische studies is gebleken dat de Personal Fit Plus borstschilden zorgen voor meer melk, meer comfort en meer efficiëntie dan de standaard borstschilden. Je kunt maar liefst 11% meer melk kolven en je borsten worden 4% beter geleegd. Dit betekent dat je effectiever en efficiënter kunt kolven.

Wat deze borstschilden echt geweldig maakt, is dat ze verkrijgbaar zijn in vijf verschillende maten: S (21 mm), M (24 mm), L (27 mm), XL (30 mm) en XXL (36 mm). Zo kun je altijd een maat vinden die perfect bij jouw borsten past en zorgt voor een individuele en persoonlijke pasvorm.

Het materiaal van de borstschilden is BPA-vrij, dus veilig voor jou en je baby. Ze maken het kolven comfortabeler en helpen je de juiste pasvorm te vinden voor een optimale melkstroom. Een goede pasvorm is namelijk essentieel om het kolven te optimaliseren.

Gebruikers zijn echt enthousiast over de Medela Personal Fit Plus Borstschilden. Ze zijn dol op de bredere openingshoek en het ovale ontwerp, omdat dit zorgt voor een perfecte pasvorm en meer comfort tijdens het kolven. Ook zijn ze blij met de verschillende maten waarin de borstschilden verkrijgbaar zijn, zodat ze altijd de juiste maat kunnen vinden.

Een mogelijke beperking van de Medela Personal Fit Plus Borstschilden is dat ze misschien niet voor iedereen de perfecte pasvorm bieden, ondanks de verschillende maten. Sommige vrouwen vinden het nog steeds lastig om de juiste pasvorm te vinden.

Al met al zijn de sterke punten van de Medela Personal Fit Plus Borstschilden de perfecte pasvorm, de bevordering van de melkstroom en de verhoogde efficiëntie tijdens het kolven. Deze borstschilden bieden comfort en gemak, wat essentieel is tijdens het kolven. Als je op zoek bent naar borstschilden die zorgen voor een goede pasvorm en een optimale melkstroom, dan zijn de Medela Personal Fit Plus Borstschilden zeker het overwegen waard. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Aidmom - Set - Dubbele

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Aidmom - Set - Dubbele

 • list plusEfficiënt en gemakkelijk pompen
 • list plusDraadloos en draagbaar
 • list plusGesloten systeem voor gemakkelijke reiniging en overdracht van melk

Nadelen Aidmom - Set - Dubbele

 • list plusBeperkte comfortopties tijdens het pompen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.47
Functionaliteit
8.07
Gebruiksgemak
8.63
De Aidmom - Set - Dubbele elektrische borstkolf is mijn draadloze en draagbare bondgenoot als het gaat om efficiënt en gemakkelijk kolven. Met deze kolf kan ik snel en effectief melk afkolven, terwijl ik gewoon mijn trui, vest of shirt kan dragen, zonder apart te hoeven zitten. Dankzij de oplaadbare 1100mA lithium accu kan ik tot wel 4 keer 30 minuten kolven. En met een totaalgewicht van ongeveer 504 gram is het ook nog eens een draagbare optie.

Een van de sterke punten van de Aidmom - Set - Dubbele elektrische borstkolf is het gesloten systeem. Dit betekent dat de melk wordt opgevangen in het borstschild en gemakkelijk kan worden overgeschonken in flesjes of zakjes. En het beste van alles is dat alle onderdelen van de kolf gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden, zodat ik ze eenvoudig kan reinigen. Ik kan ze gewoon schoonmaken met kokend water, in de magnetron plaatsen of met UVC sterilisatie behandelen.

Deze borstkolf biedt verschillende modi, zoals het opwekken van de toeschietreflex, afkolven en stimuleren én afkolven. En met 10 verschillende vacuümstanden kan ik de kolf aanpassen aan mijn eigen behoeften en comfort. Bovendien heeft elke cup een capaciteit van 240 ml melk.

De Aidmom - Set - Dubbele elektrische borstkolf heeft positieve beoordelingen van andere gebruikers ontvangen. Ze zijn enthousiast over de goede zuigkracht, de gebruiksvriendelijkheid en de goede prijs-kwaliteitverhouding van de kolf. Ook merken ze op dat de kolf van goede kwaliteit is en stevig aanvoelt.

Hoewel er geen negatieve opmerkingen in de gebruikersrecensies staan, is het belangrijk om te vermelden dat sommige gebruikers mogelijk beperkt comfort ervaren tijdens het kolven. Je kunt iets voorover buigen of bukken, maar achterover leunen of liggen is niet mogelijk. Dit kan voor sommige gebruikers een beperking zijn, afhankelijk van hun voorkeuren en behoeften.

Al met al is de Aidmom - Set - Dubbele elektrische borstkolf een handige en draagbare keuze voor moeders die snel en efficiënt willen kolven. Het biedt verschillende modi en vacuümstanden om aan mijn individuele behoeften te voldoen, en het gesloten systeem zorgt voor gemakkelijke reiniging en hygiëne. Hoewel er enige beperkingen zijn wat betreft comfort tijdens het kolven, zijn de positieve eigenschappen van de kolf, zoals de goede zuigkracht en gebruiksvriendelijkheid, belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het maken van een aankoopbeslissing. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

7. Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2

 • list plusHandsfree afkolven met maximaal comfort
 • list plusGemak van gebruik en snel te monteren
 • list plusBetrouwbaar merk: Medela

Nadelen Medela Freestyle Hands-free Borstschildenset 2

 • list plusSlechte kwaliteit, brak na twee keer gebruik
 • list plusSlechte prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusHoge prijs

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.54
Functionaliteit
7.79
Gebruiksgemak
8.51
De Freestyle Hands-free - Borstschildenset is een must-have accessoire voor de Medela Freestyle Hands-free borstkolf. Met deze set van 2 vervangborstschilden kan ik moeiteloos en snel blijven afkolven zoals het hoort. De borstschilden zijn BPA-vrij en verkrijgbaar in drie maten (21 mm, 24 mm, 27 mm) voor maximaal comfort.

Wat deze borstschildenset echt uniek maakt, is dat het compatibel is met de Medela Hands-free kolfcups. Dit betekent dat ik handsfree kan afkolven, wat super handig is als ik multitask of gewoon mijn handen vrij wil hebben. De borstschilden kunnen ook als reserve- of vervangonderdeel worden gebruikt voor de Medela Hands-free membranen.

Een van de beste dingen aan deze borstschildenset is het gebruiksgemak. Ik kan de borstschilden moeiteloos en snel monteren, zodat ik in een mum van tijd weer kan afkolven. Bovendien worden er 2 borstschilden geleverd in een handige doos, voor het geval ik een reserveonderdeel nodig heb.

Medela is een bekend merk op het gebied van medische vacuümtechnologie. Ze worden wereldwijd gerespecteerd en vertrouwd door artsen en professionals in de gezondheidszorg. Als een Zwitsers familiebedrijf is Medela toegewijd aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van moeders, baby's en patiënten. Ze ontwikkelen innovatieve producten en diensten om een optimaal leven mogelijk te maken.

Hoewel er geen uitgebreide productbeschrijving beschikbaar is, zijn er enkele consumentenrecensies die wijzen op enkele beperkingen van de Freestyle Hands-free - Borstschildenset. Een gebruiker meldt dat het product na slechts twee keer gebruik brak, wat wijst op een slechte kwaliteit. Daarnaast vinden sommige gebruikers de prijs-kwaliteitverhouding slecht en de prijs hoog.

Al met al biedt de Freestyle Hands-free - Borstschildenset de mogelijkheid om handsfree en comfortabel af te kolven. Het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van het merk Medela zijn zeker sterke punten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beperkingen die sommige gebruikers hebben ervaren, met name wat betreft de kwaliteit en de prijs.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Youha® Lekschalen Borstschalen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Youha® Lekschalen Borstschalen

 • list plusHandig hulpmiddel voor moeders die borstvoeding geven en kolven
 • list plusGetest, goedgekeurd en aanbevolen door lactatiekundigen en andere professionals
 • list plusGemaakt van zacht en comfortabel materiaal

Nadelen Youha® Lekschalen Borstschalen

 • list plusMogelijk te hoge prijs in verhouding tot de kwaliteit

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.21
Functionaliteit
7.75
Gebruiksgemak
7.29
Als ik als moeder aan het kolven ben of borstvoeding geef, kan ik altijd op de Youha ® - Lekschalen rekenen. Deze handige lekschalen vangen de melk op als mijn andere borst begint te lekken. Ze zijn gemaakt van superzacht materiaal en bieden me veel comfort tijdens het gebruik.

Wat deze lekschalen echt uniek maakt, is dat ze zijn getest, goedgekeurd en aanbevolen door lactatiekundigen en andere deskundigen op het gebied van borstvoeding. Youha, het merk achter deze schalen, heeft meer dan 15 jaar ervaring in het maken van producten voor borstvoeding en heeft wereldwijd een uitstekende reputatie bij (toekomstige) moeders en professionals.

De lekschalen zijn gemaakt van flexibel siliconen materiaal, waardoor ze perfect om mijn borst passen. Het plastic is volledig BPA-vrij, dus ik hoef me geen zorgen te maken over de veiligheid van het product. Het is belangrijk om te weten dat ik de lekschalen niet kan retourneren als ze geopend of gebruikt zijn, vanwege hygiënische redenen.

Gebruikers zijn dol op deze lekschalen en hebben er positieve ervaringen mee. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en bieden een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. De melk wordt perfect opgevangen zonder te lekken. Bovendien vinden gebruikers het siliconen deksel erg comfortabel, omdat ze het niet voelen tijdens het dragen.

Een gebruiker vertelt dat ze deze lekschalen gebruikt tijdens het geven van borstvoeding aan de ene kant, om de lekkende melk op te vangen. Volgens haar werkt het perfect.

Er is wel een opmerking over de prijs-kwaliteitverhouding van deze lekschalen. Sommige gebruikers vinden de prijs mogelijk te hoog in vergelijking met de kwaliteit.

Over het algemeen bieden de Youha - Lekschalen een handige oplossing voor moeders die borstvoeding geven en kolven. Ze zijn comfortabel in gebruik, gemaakt van veilig materiaal en hebben een uitstekende reputatie onder professionals. Hoewel er een opmerking is over de prijs-kwaliteitverhouding, zijn de meeste gebruikers tevreden over de prestaties van deze lekschalen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Philips Avent SCF157/02 - Borstschelpen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent SCF157/02 - Borstschelpen

 • list plusHandig in gebruik en biedt maximale bescherming voor gevoelige tepels of tepels met kloven
 • list plusVangt overtollige moedermelk op, waardoor geen compressen meer nodig zijn en kosten worden bespaard
 • list plusComfortabel in gebruik en hygiënisch

Nadelen Philips Avent SCF157/02 - Borstschelpen

  Beoordeling

  7.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.57
  Functionaliteit
  7.16
  Gebruiksgemak
  8.13
  Ik ben echt dol op de Philips Avent SCF157/02 Borstschelpen. Als je borstvoeding geeft, zijn deze schelpen echt een must-have. Ze zijn super handig en bieden maximale bescherming voor gevoelige of gekloofde tepels. Dankzij de geventileerde schelpen kunnen je tepels sneller genezen en wordt stuwing verminderd. En de gaatjes in de schelpen zorgen ervoor dat er lucht kan circuleren, wat goed is voor het herstel van je huid.

  Een van de grote voordelen van deze borstschelpen is dat ze overtollige moedermelk opvangen. Dat is zo handig tijdens het voeden of als je een borstkolf gebruikt. Je hebt geen compressen meer nodig en je bespaart ook nog eens geld. Bovendien zijn mijn tepels veel minder gevoelig sinds ik deze schelpen gebruik. Geen natte plekken meer in mijn kleding, dat was echt vervelend.

  De Philips Avent SCF157/02 Borstschelpen kun je zowel tijdens het voeden als bij het kolven gebruiken. Ze worden geleverd met ultrazachte siliconen rugkussens, dus ze voelen heel comfortabel aan. En ze zijn ook nog eens hygiënisch in gebruik.

  Wat ik echt geweldig vind, is dat er geen nadelen aan deze borstschelpen kleven. Ik heb reviews gelezen en gebruikers zijn echt enthousiast over de functionaliteit, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. Sommige vrouwen noemen het zelfs de beste uitvinding voor borstvoeding. Ze zeggen dat ze deze borstschelpen eerder hadden willen kennen, omdat ze zoveel problemen met gevoelige tepels hadden.

  Al met al kan ik de Philips Avent SCF157/02 Borstschelpen echt aanraden aan vrouwen die borstvoeding geven. Ze bieden maximale bescherming, vangen overtollige moedermelk op en verminderen stuwing. Bovendien zijn ze comfortabel in gebruik en hebben ze een goede prijs-kwaliteitverhouding. De positieve reviews van gebruikers bevestigen gewoon de kwaliteit en effectiviteit van dit product. 🌟

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. Freestyle Hands-free Borstschildenset 2 stuks

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Freestyle Hands-free Borstschildenset 2 stuks

  • list plusNaadloze integratie met Medela Hands-free kolfcups voor handsfree afkolven

  Nadelen Freestyle Hands-free Borstschildenset 2 stuks

  • list plusBeperkte maatvoering van de borstschilden

  Beoordeling

  7.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.52
  Functionaliteit
  7.59
  Gebruiksgemak
  6.73
  Ik ben dol op de Freestyle Hands-free - Borstschildenset 2 stuks - maat S - 21mm! Het is echt een geweldige toevoeging aan mijn borstkolfervaring. Deze set van Medela is perfect ontworpen om naadloos te integreren met de Medela Hands-free cups, waardoor ik gemakkelijk en efficiënt kan afkolven. Met twee BPA-vrije borstschilden van 21 mm, kan ik rekenen op maximaal comfort en een perfecte pasvorm. En laten we het gemak van de eenvoudige montage niet vergeten, waardoor ik snel weer kan doorgaan met afkolven. Plus, ze zijn super gemakkelijk schoon te maken met de Quick Clean Magnetronsterilisatiezakken van Medela.

  Medela staat bekend om hun toewijding aan het bieden van gepersonaliseerd comfort voor elke moeder, en deze borstschildenset is daar het perfecte voorbeeld van. Het geeft me de flexibiliteit en gemak die ik nodig heb tijdens het afkolven, en ik kan altijd op consistente en efficiënte resultaten rekenen. En laten we eerlijk zijn, het feit dat Medela de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie volledig onderschrijft, geeft me nog meer vertrouwen in het merk.

  Hoewel de beperkte maatvoering van de borstschilden een beperking kan vormen voor sommige gebruikers, kan ik persoonlijk zeggen dat de functionaliteit en comfort van de Freestyle Hands-free - Borstschildenset 2 stuks - maat S - 21mm echt ongeëvenaard is. Het heeft mijn afkolfervaring zoveel gemakkelijker en probleemlozer gemaakt. Ik kan het echt aan alle moeders aanraden die op zoek zijn naar een handige en comfortabele manier om te afkolven. 🌟

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Borstschilden. Er zijn immers 1757 verschillende te bestellen ...

  Bedankt voor het lezen!