De Bestenu Vaatwasser Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Er zijn weinig mensen die afwassen een leuk karwei vinden, daarom heeft bijna iedereen een vaatwasser in huis. Als deze stuk gaat willen we deze dan ook zo snel mogelijk vervangen. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij de aanschaf van een goede vaatwasser.

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

hide product content

Als je elke dag je vaatwasser één keer gebruikt, dan gaat hij zo'n zes tot twaalf jaar mee. De levensduur van een vaatwasser is van enkele factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan het merk: de duurdere merken maken van gebruik van duurzamere materialen waardoor de vaatwasser langer mee gaat.

Ook het onderhoud beïnvloed de levensduur van de vaatwasser. Zorg ervoor dat je vaatwasser altijd schoon is. Maak de filters regelmatig schoon en spoel je borden af voordat je ze in de vaatwasser zet. Gebruik zout en vergeet je vaatwasser niet te ontkalken. Hier zijn speciale producten voor op de markt.

Wat is een onderbouw vaatwasser?

hide product content

Een onderbouw vaatwasser is ontworpen om onder je aanrechtblad te plaatsen en heeft zijn eigen frontpaneel. De bediening zit aan de voorkant van het apparaat waardoor deze te zien is. Een onderbouw vaatwasser wordt ook wel een half-geïntegreerde vaatwasser genoemd.

Wat kost een vaatwasser per keer?

hide product content

Hoeveel een vaatwasser per wasbeurt kost, hangt af van het energielabel. Gemiddeld ga je ervan uit dat een wasbeurt in de vaatwasser je ongeveer €0,15 kost.

Waar moet het glansspoelmiddel in een vaatwasser?

hide product content

Waar je het glansspoelmiddel bijvult, hangt van het merk en model van je vaatwasser af, maar meestal vind je het reservoir naast het bakje voor het reinigingsmiddel.

Het geluidsniveau van de vaatwasser

hide product content

Als je vaatwasser in een gesloten keuken staat, maakt het geluidsniveau niet zoveel uit. Heb je een open keuken dan is het geluidsniveau iets waar je rekening mee moet houden bij de aankoop. De meeste vaatwassers van tegenwoordig zijn niet erg luidruchtig, maar als je een film aan het kijken bent, wil je niet gestoord worden door water- en bromgeluiden.

Sommige vaatwassers maken bovendien gebruik van projectie, waarbij je op de grond afleest hoe lang het programma nog duurt en/of het al afgelopen is. Op die manier heb je geen last van vervelende piepjes.

Wat zijn couverts?

hide product content

De capaciteit van de vaatwasser wordt uitgedrukt in couverts. Alles wat één persoon nodig heeft voor het avondeten is een couvert: één bord, één glas, één kom en één set bestek. De meeste vaatwassers hebben plaats voor dertien of veertien couverts.

Waterbesparende functies

hide product content

Het is vandaag de dag belangrijk dat we zuinig omgaan met ons energiegebruik en waterbesparende functies zijn dan ook meer dan welkom. Zo zijn er vaatwassers met sensoren: als je vaatwasser niet helemaal volgeladen is, past hij het programma aan waardoor er minder water wordt gebruikt. Andere vaatwassers hebben een programma voor een halve vaat.

Er zijn ook vaatwassers die gebruikmaken van energiezuinige programma's. Hierbij wordt er minder water gebruikt, maar duurt het programma langer.

Verschillende droogtechnieken van de vaatwasser

hide product content

Een vaatwasser kan drie verschillende technieken gebruiken om de vaat mee te drogen: de ventilatiedroogtechniek, de condensdroogtechniek of met behulp van zeoliet.

De condensdroogtechniek is de minst snelle en minst energiezuinige manier om de vaat mee te drogen. Na de laatste spoeling condenseert de stoom in een bak nadat dit met koud water afgekoeld is.

Bij de ventilatiedroogtechniek zet je de deur van de vaatwasser op een kiertje waardoor de warme lucht de binnenruimte verlaat. Deze techniek werkt snel en is bovendien energiezuinig.

Het drogen met behulp van zeoliet is een andere snelle en energiezuinige manier van drogen. Zeoliet korrels liggen onder in de vaatwassers en deze zetten vocht om in warmte. De korrels hoef je nooit te vervangen.

Hoe komt deze leuke Vaatwasser lijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Vaatwasser ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Vaatwassers, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Vaatwassers die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Vaatwassers het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vaatwassers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die vergelijkbaar zijn aan Vaatwassers

De beste Vaatwassers in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

4 programma's: Intensief 70 °C, 1-uur 65 °C, Eco 50 °C en voorspoelen 3 temperaturen Dosseringsassistent EcoSilence Drive: meest energiezuinige en stille motortechnologie Aquasensor Beladingssensor Afwasmiddelherkenning Glasbescherming technologie Kunststof bodem Akoestische signaal aan het einde van het programma infoLight op de vloer Zout en glansspoelmiddel indicator

1. Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde vaatwasser


Product informatiePlus or Show more

GS 4000 magnetische waterontkalker van SFT WTR. De waterontharder beschermd leidingen en apparatuur tegen kalkaanslag door middel van een magnetisch veld met een kracht van 7500 Gauss (0,75 Tesla) waardoor Magnesium en Calcium niet de kans krijgen om te binden en te kristaliseren. Door de enorme magnetische kracht verslaat de SFT WTR GS 4000 al zijn concurrenten in dezelfde klasse. TOEPASSING De magnetische waterverzachter wordt op de waterleiding bevestigd. De meest geschikte plaats is vlak na de watermeter. Hierdoor wordt de hele woning beschermd tegen kalkaanslag. De waterverzachter is geschikt voor huishoudens tot 6 personen. De waterverzachter kan op kunststof en koperen leidingen met een maximale diameter van 38mm. MONTAGE Het monteren van de waterverzachter is heel eenvoudig en kunt u zelf uitvoeren. De waterverzachter wordt gemonteerd door middel van twee bouten met een inbussleutel die wordt meegeleverd met het product. Na de bestelling zal u een mail ontvangen met een montage handleiding. De waterverzachter heeft geen onderhoud nodig. Een stroomaansluiting is niet nodig en u hoeft er na de montage niet meer naar om te kijken. Deze waterverzachter is geschikt voor een huishouden tot 6 personen en past om elk type buis met een diameter tussen 12mm en 38mm. VOORDELEN Kalkaanslag verminderd met 80-90% Jaarlijkse besparing tot wel €300 Huishoudelijk apparaten gaan langer mee Kleding zal zachter aanvoelen Lager energieverbruik, dus besparend op de energierekening Langere levensduur van de CV ketel Eenmalig aanbrengen Zachter kalkvrij water helpt bij het verminderen van klachten van huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of droge huid Haren voelen zachter aan Kraanwater zal beter smaken Geen stoomvoorziening of batterijen nodig Eenmalige aanschaf Door de kwalitatief hoogwaardige materialen gaan de waterontharders van SFT WTR minstens 10 jaar mee Deze waterverzachter is geschikt voor een huishouden tot 6 personen en past om elke type buis met een diamater tussen 12 mm en 38mm. Is de GS 4000 niet sterk genoeg? Kijk even naar zijn grote broer, de GX 4000. Met een kracht van 12.800 Gauss (1,28 Tesla) is hij bijna twee keer zo sterk als de GS 4000 en geschikt voor een huishouden tot wel 30 personen of bijvoorbeeld restaurants, vakantiehuizen, hotels en bedrijfspanden.

2. SFT WTR GS 4000 Magnetische Waterontharder - Waterontharder magneet - Waterontharder waterleiding - Huishouden tot 6 personen


Product informatiePlus or Show more

Wil jij graag je energierekening verlagen, minder poetsen, én de levensduur van je huishoudtoestellen verlengen? Dan is de Sonnon Waterontharder Magneet een must-have voor je huishouden. Hard water heeft een negatief effect op jouw leidingen, apparaten, douchedeuren, kranen, en zelfs op uw huid. De Sonnon Waterontharder maakt snel, eenvoudig én voordelig een einde aan hard water. Zuiver en schoon Na het installeren van de waterontharder zal je snel merken dat de hoeveelheid kalk in je water afgenomen is. Hierdoor blijven tegeloppervlakken, douchewanden, kranen, douchekoppen mooi glanzen. Wat agressieve schoonmaakmiddelen overbodig maakt! Voordelig De Sonnon Waterontharder Magneet zorgt voor een lagere energierekening en vereist geen duur onderhoudscontract. Deze investering is dus voordelig op korte en lange termijn. Voordelen ✓ Minder poetsen ✓ Geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig ✓ Minder kalkaanslag in apparaten ✓ Makkelijk te installeren ✓ Geen duur onderhoudscontract ✓ Goed voor huid en haar ✓ Bespaart geld Makkelijk te installeren De waterontharder is makkelijk te installeren: met slechts twee inbusboutjes (bijgeleverd) hangt u de waterontharder aan uw leiding. Je heeft dus geen monteur nodig om de Sonnon waterontharder te installeren! Krachtig De Sonnon Waterontharder magneet is gemaakt van de beste kwaliteit neodymium. Dit maakt deze waterontharder zo’n 300% krachtiger dan andere magnetische waterontharders. Inhoud verpakking ▪ Waterontharder magneet ▪ 2 inbusbouten ▪ 1 inbussleutel Specificaties ✓ Merk: Sonnon ✓ Materiaal: Aluminium, RVS, Neodymium ✓ Gewicht: 150g ✓ Kleur: Groen ✓ Afmeting: 55mm x 45mm x 36mm Wil jij genieten van alle voordelen van een waterontharder en dit zonder terugkerende kosten? Plaats dan snel de Sonnon Waterontharder Magneet in je winkelmandje! Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

3. Sonnon Waterontharder - Waterontharder Waterleiding - Waterontharder Magneet - Zeer Sterk - Tot 6 Persoons Huishouden


Product informatiePlus or Show more

De Inventum vrijstaande vaatwasser VVW5520 is geschikt voor 6 couverts. Vaatwasser met een verbruikt per wasbeurt van 6,5 liter water. Je hebt de keuze uit zes programma's, waaronder een ECO stand en een hygiëne stand voor erg vuile vaat. Daarnaast is het mogelijk om het gekozen programma 2, 4, of 8 uur later te laten starten.

4. Inventum VVW5520 - Mini Vaatwasser


Product informatiePlus or Show more

De Magnetische Waterontharder van WH-1 is een uniek exemplaar in zijn soort. Door zijn kleine maar toch zeer krachtige magneet van maar liefst 8000 Gauss is deze een stuk sterker dan zijn concurrentie. Deze waterontkalker van WH-1 is uitermate geschikt voor huishoudens van 2-6 personen. GEEN KALKAANSLAG MEER De WH-1 zorgt ervoor, door gebruik te maken van zijn uniek ontworpen design, dat Calcium en Magnesium niet meer met elkaar zullen kristalliseren. De negatieve effecten zullen hierdoor onderdrukt worden maar wel nog in het water blijven. Hierdoor krijg je wel de juiste mineralen binnen maar zal deze niet meer hechten aan je waterleidingen of huishuidelijke apparatuur. ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ Tot wel €500 per jaar besparen Verlenging levensduur huishoudelijke apparatuur 10 jaar garantie 30 dagen op proef Voorkom kalkafzetting Binnen 1 minuut geplaatst Onderhoud is niet nodig Minder wasmiddel nodig Milieuvriendelijk HOE TE INSTALLEREN 1. Zoek een vrije plek op je waterleiding zo dicht mogelijk bij de watermeter 2. Plaats aan beide kanten van de leiding een deel, zorg ervoor dat deze recht tegenover elkaar gemonteerd worden. 3. Met de bijgeleverde bouten en inbussleutel kan de WH-1 vastgezet worden.

5. WH-1 Waterontharder - Magnetische Waterontharder - 8000 Gauss - Ontkalker - 10 jaar Garantie - Origineel - Complete Set


Product informatiePlus or Show more

Universele bestekmand. Verbeterde reiniging van bestek dankzij de verschillende compartimenten. Onverpakt - geen commerciele verpakking.

6. Scanpart Universele Bestekmand


Product informatiePlus or Show more

Een schone vaat met deze zuinige en stille volledig integreerbare AEG FSE63717P ProClean vaatwasser. Het geluidsniveau van deze vaatwasser is 44dB en met een extra stil programma van 42dB hoor je hem nauwelijks. Door de satellietsproeiarm wordt je vaat gegarandeerd schoon. Met de speciale SoftSpikes en SoftGrips kunnen je glazen niet meer omvallen en met de hoogte instelbare bovenkorf passen ook hogere glazen er gemakkelijk in. Dankzij QuickSelect wordt op basis van de gekozen tijdsduur je vaatwasprogramma automatisch geselecteerd. Door het indicatielampje op de vloer zie je in één oogopslag of je vaatwasser klaar is. QuickSelect, automatische selectie vaatwasprogramma Dankzij deze touchbediening kun je met één vingerbeweging de gewenste tijdsduur van een programma selecteren. Met gebruik van deze keuzebalk kun je dus gemakkelijk een geschikte wascyclus kiezen gebaseerd op een programmaduur tussen de 30 minuten en vier uur. Met QuickSelect heb je dus altijd een optimale bediening van de vaatwasser. Wil je een extra behandeling of heb je delicaat glaswerk? Dan kan je dit rechts op het paneel selecteren, de vaatwasser doet de rest. Aan de hand van de vuilgraad van je vaat past deze AEG vaatwasser automatisch de temperatuur en het waterverbruik aan. Elke lading wordt dus apart gemeten, hierdoor heb je bij elke afwasbeurt het allerbeste en schoonste resultaat. SatelliteClean, voor ultieme reiniging van je vaat De geavanceerde satellietsproeiarm in deze AEG afwasautomaat zorgt ervoor dat het water overal komt. Zit je vaatwasser helemaal vol? Dankzij deze techniek wordt al je vaat grondig gereinigd. Deze baanbrekende technologie zorgt voor een dubbele ronddraaiende beweging van de sproeiarm waardoor de sproeihoek voortdurend wordt aangepast. Deze vaatwasser heeft niet alleen een sproeiarm onderin de vaatwasser maar ook bovenin zit een sproeiarm, hierdoor komt je vaat gegarandeerd schoon je vaatwasser uit. SoftSpikes en SoftGrips voorkomen dat glazen omvallen Glazen zijn vaak de meest breekbare items in je vaatwasser en kunnen dus wel wat extra zorg gebruiken. Het bovenste rek van deze vaatwasser is uitgerust met rubberen noppen zodat je glazen niet kunnen omvallen en breken. Deze SoftSpikes zijn dus ideaal om je glazen en mokken rechtop te houden. Ook heeft deze vaatwasser wijnclips, deze speciale SoftGrips zijn speciaal ontwikkeld om de voeten wijnglazen vast te zetten, zodat de wijnglazen niet omvallen. Lichtprojectie op de vloer Door het indicatielampje op de vloer zie je in één oogopslag of je vaatwasser klaar is. De beam-on-floor-technologie projecteert een rood licht tijdens het programma, als de vaatwasser klaar is met het programma zie je een groen licht op de vloer. Eenvoudig en efficiënt. Gemakkelijke installatie door speciaal schuifsysteem Het PerfectFit-schuifsysteem zorgt voor een naadloze installatie van de vaatwasser in je keuken. Bij het opendoen van de vaatwasser beweegt het speciale schuifsysteem het scharnier van je keukenpaneel mee in de richting van de deur, hierdoor is deze vaatwasser gemakkelijk te integreren in je keuken en ook geschikt voor Ikea keukens. Door deze speciale scharnieren is deze vaatwasser geschikt voor alle hoogtes van je keuken deurpaneel. Ook hoeft de plint van je keuken daarom niet aangepast of ingekort te worden. AirDry, natuurlijk drogen De nieuwe AirDry-technologie droogt je vaat zonder moeite met natuurlijke luchtstromen. De deur van de vaatwasser opent 10 cm in de laatste fase van het programma, zodat je vaat op een effectieve en natuurlijke wijze droogt. Dankzij AirDry bespaar je dus ook nog op energiekosten. Gebruik de XtraDry optie om nog eens een extra boost aan het droogresultaat te geven. Inverter-motor, laag energieverbruik en 10 jaar garantie De zuinige Inverter-motor is heel efficiënt en duurzaam en levert daarnaast superieure prestaties. Op deze motor zit maar liefst 10 jaar garantie, de fabrieksgarantie op de vaatwasser is standaard 2 jaar. Uitstelfunctie, klaar wanneer jij dat wil Met de uitstelfunctie kan je hem binnen 24 uur laten starten, op deze manier bepaal je zelf wanneer je de vaatwasser laat starten en wanneer je hem uitruimt. Door deze handige functie kan je hem in het daltarief laten starten, hierdoor kan je gebruik maken van het voordelige nachttarief. Overige kenmerken FSE63717P 7 Programma's, 4 temperaturen Afwasprogramma's: 160 min, 60 min, 90 min, AUTO Sense, Eco, Machine Care, Quick 30 min Extra Silent optie: voor extreem stille werking, slechts 42 dB(A) Optie XtraPower: zorgt voor extra reinigingskracht bij sterk bevuilde vaat Optie GlassCare: optimale reiniging en bescherming van delicaat glaswerk In hoogte verstelbare bovenkorf, ook bij volle lading Bovenkorf met 2 opklapbare rekjes, 2 opklapbare glashouders, 2 SoftSpikes, 6 SoftGrips, neerklapbare kopjesrekken Onderkorf met 4 opklapbare bordenrekken, handvat Watersensor detecteert de vuilgraad en stemt het waterverbruik daarop af

7. AEG FSE63717P - ProClean - Inbouw vaatwasser


Product informatiePlus or Show more

De waterontharder 1000 is een zeer effectieve waterontharder geschikt voor een huishouden van max 2-4 huishoudens De Wateronderharder 1000 werkt door de krachtige magneet techniek 0.750 Tesla = 7500 Gauss enorm sterk waardoor calcium en magnesium zich niet meer aan elkaar binden en er geen kalkaanslag meer ontstaat in uw leidingen en apparaten. Hiermee houdt u uw leidingen volledig kalkvrij en zullen uw huishoudelijke apparaten langer meegaan. Voordelen van de waterontharder 1000: De Waterontharder levert een jaarlijkse besparing op aan energiekosten tot wel €700 Verwijdert bestaande kalkaanslag en vermindert nieuwe kalkaanslag tot wel 90% waardoor apparaten langer meegaan. Zachter kalkvrij water helpt bij het verminderen van klachten van huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of droge huid. Kraanwater zal beter gaat smaken aangezien de kalksmaak verdwijnt. Dus ook thee en koffie zullen beter smaken. Geen onderhouds- of servicekosten, het is een eenmalige aanschaf. Gemakkelijke installatie, binnen 5 minuten heeft u een werkende waterontharder. Kranen en doucheputjes blijven langer mooi en glimmend. Aan de slag in 3 stappen! 1: Hoe werkt de waterontharder 1000? De Waterontharder 1000 zorgt door middel van de enorme kracht van de magneet dat Calcium en Magnesium niet kristalliseren en neerdalen in uw leidingen en apparaten. Dit gebeurd door de enorme kracht van 7500 Gauss oftewel 0.750 Tesla waardoor de kalk niet meer aan uw leidingen en apparatuur hecht en uw water zachter wordt. 2: De Waterontharder 1000 gemakkelijk installeren in 5 minuten. Het meest effectief is de Waterontharder 1000 als je het apparaat in de buurt van de watermeter installeert. Dit kan zowel voor de leiding als na de leiding en mag horizontaal of verticaal zijn, dit maakt voor de werking geen verschil. Het is ook mogelijk om de Waterontharder 1000 in de kruipruimte te installeren of deze in vochtige ruimtes te installeren. Installatie is zeer simpel, het apparaat wordt om de leiding heen geplaatst en kunt u gemakkelijk vastschroeven met de bijgeleverde inbussleutel. Er worden 2 maten bouten bij geleverd zodat het apparaat om leidingen tot 22mm past. 3: Resultaten en kosten. De waterontharder 1000 werkt meteen maar voordat kalk verdwenen is van leidingen kan het wel een aantal maanden duren. Het eerste resultaat is na een week of 6 wel al goed zichtbaar. Hoe lang het precies duurt hangt een beetje af van de waterhardheid in uw gemeente en hoe oud en verkalkt de leidingen in uw huis zijn. De Waterontharding 1000 heeft geen terugkerende kosten, het is een eenmalige investering die zich snel terugverdiend door de energiebesparing die het oplevert doordat water makkelijker door uw schone leidingen heen gaat. Ook zullen uw apparaten langer meegaan wat een besparing

8. Waterontharder 1000 - Bespaar tot €400 per jaar met de aanschaf van deze waterontharder


Product informatiePlus or Show more

Nieuwste model sharp vaatwasser met 2 jaar homeservice aan huis. Omschrijving: – Capaciteit: 13 standaard couverts – Geluidsniveau: 49 dB(A) – Energieklasse A++ – Starttijdkeuze en display met resttijd – 3 wasprogramma’s – Overloop beveiliging – Afmetingen: H 85 – B 60 – D 61 cm

9. Sharp QWGX12F47EWEU vaatwasser


Product informatiePlus or Show more

Let op! Deze bestekmand meet 136x240x246/125 mm (zonder handgreep) (l*b*h). Het bestekmandje is niet geschikt voor vaatwassers waar het mandje over de pinnen in de onderkorf gezet moet worden. Houd hier rekening mee voordat u het bestekmandje aanschaft.Geschikt voor diverse types vaatwassers van verschillende merken • 6 vaks. + handvat

10. Fixapart W2-10500/A Universele Bestekmand


Producten die vergelijkbaar zijn aan Vaatwassers


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vaatwassers. Er zijn namelijk 592 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Vaatwasser kopen.