Wat is de beste vaatwasser van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 september, 2023

Het kopen van een goede vaatwasser is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste vaatwasser van 2023? Na het analyseren van 637 vaatwassers kwam de Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver als beste uit onze vaatwasser-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de vaatwassers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vaatwassers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige vaatwasser-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste vaatwassers

1Score: 9.9
Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver
Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Sharp QWNA1BF47ESEU - vrijstaande vaatwasser zilver
Sharp QWNA1BF47ESEU - vrijstaande vaatwasser zilver
Sharp
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Beko DVN06430X / Vrijstaand roestvrijstaal
Beko DVN06430X / Vrijstaand roestvrijstaal
Beko
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
AEG FFB53600ZW / Vrijstaand wit
AEG FFB53600ZW / Vrijstaand wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Tomado Vrijstaande vaatwasser zwart
Tomado Vrijstaande vaatwasser zwart
Tomado
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
Beko DVN05320X / Vrijstaand rvs
Beko DVN05320X / Vrijstaand rvs
Beko
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
Inventum RVW6027AB / Vrijstaand zwart
Inventum RVW6027AB / Vrijstaand zwart
Inventum
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.8
Miele G 5022 SC BRWS wit
Miele G 5022 SC BRWS wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.8
AEG FSB52617Z - AirDry n.v.t.
AEG FSB52617Z - AirDry n.v.t.
AEG
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.8
Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser 12
Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser 12
Tomado
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vaatwasser Koopgids

Er zijn weinig mensen die afwassen een leuk karwei vinden, daarom heeft bijna iedereen een vaatwasser in huis. Als deze stuk gaat willen we deze dan ook zo snel mogelijk vervangen. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij de aanschaf van een goede vaatwasser.

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

Als je elke dag je vaatwasser één keer gebruikt, dan gaat hij zo'n zes tot twaalf jaar mee. De levensduur van een vaatwasser is van enkele factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan het merk: de duurdere merken maken van gebruik van duurzamere materialen waardoor de vaatwasser langer mee gaat.

Ook het onderhoud beïnvloed de levensduur van de vaatwasser. Zorg ervoor dat je vaatwasser altijd schoon is. Maak de filters regelmatig schoon en spoel je borden af voordat je ze in de vaatwasser zet. Gebruik zout en vergeet je vaatwasser niet te ontkalken. Hier zijn speciale producten voor op de markt.

Wat is een onderbouw vaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser is ontworpen om onder je aanrechtblad te plaatsen en heeft zijn eigen frontpaneel. De bediening zit aan de voorkant van het apparaat waardoor deze te zien is. Een onderbouw vaatwasser wordt ook wel een half-geïntegreerde vaatwasser genoemd.

Wat kost een vaatwasser per keer?

Hoeveel een vaatwasser per wasbeurt kost, hangt af van het energielabel. Gemiddeld ga je ervan uit dat een wasbeurt in de vaatwasser je ongeveer €0,15 kost.

Waar moet het glansspoelmiddel in een vaatwasser?

Waar je het glansspoelmiddel bijvult, hangt van het merk en model van je vaatwasser af, maar meestal vind je het reservoir naast het bakje voor het reinigingsmiddel.

Het geluidsniveau van de vaatwasser

Als je vaatwasser in een gesloten keuken staat, maakt het geluidsniveau niet zoveel uit. Heb je een open keuken dan is het geluidsniveau iets waar je rekening mee moet houden bij de aankoop. De meeste vaatwassers van tegenwoordig zijn niet erg luidruchtig, maar als je een film aan het kijken bent, wil je niet gestoord worden door water- en bromgeluiden.

Sommige vaatwassers maken bovendien gebruik van projectie, waarbij je op de grond afleest hoe lang het programma nog duurt en/of het al afgelopen is. Op die manier heb je geen last van vervelende piepjes.

Wat zijn couverts?

De capaciteit van de vaatwasser wordt uitgedrukt in couverts. Alles wat één persoon nodig heeft voor het avondeten is een couvert: één bord, één glas, één kom en één set bestek. De meeste vaatwassers hebben plaats voor dertien of veertien couverts.

Waterbesparende functies

Het is vandaag de dag belangrijk dat we zuinig omgaan met ons energiegebruik en waterbesparende functies zijn dan ook meer dan welkom. Zo zijn er vaatwassers met sensoren: als je vaatwasser niet helemaal volgeladen is, past hij het programma aan waardoor er minder water wordt gebruikt. Andere vaatwassers hebben een programma voor een halve vaat.

Er zijn ook vaatwassers die gebruikmaken van energiezuinige programma's. Hierbij wordt er minder water gebruikt, maar duurt het programma langer.

Verschillende droogtechnieken van de vaatwasser

Een vaatwasser kan drie verschillende technieken gebruiken om de vaat mee te drogen: de ventilatiedroogtechniek, de condensdroogtechniek of met behulp van zeoliet.

De condensdroogtechniek is de minst snelle en minst energiezuinige manier om de vaat mee te drogen. Na de laatste spoeling condenseert de stoom in een bak nadat dit met koud water afgekoeld is.

Bij de ventilatiedroogtechniek zet je de deur van de vaatwasser op een kiertje waardoor de warme lucht de binnenruimte verlaat. Deze techniek werkt snel en is bovendien energiezuinig.

Het drogen met behulp van zeoliet is een andere snelle en energiezuinige manier van drogen. Zeoliet korrels liggen onder in de vaatwassers en deze zetten vocht om in warmte. De korrels hoef je nooit te vervangen.

hero illustration

Hoe testen we vaatwassers?

Om de beste vaatwasser te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vaatwasser-test hebben we 637 vaatwassers vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze vaatwasser-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze vaatwasser-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne vaatwasser-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste vaatwasser in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 637 vaatwassers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste vaatwassers in een oogopslag

1. Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver

 • list plusDeze vaatwasser is zeer stil, waardoor het niet storend is tijdens het gebruik.
 • list plusDe vaatwasser levert een schoon resultaat, zonder resten of vlekken op de vaat achter te laten.
 • list plusDe vaatwasser heeft een capaciteit van 12 couverts, waardoor het geschikt is voor een gemiddeld huishouden.

Nadelen Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver

 • list plusEr zijn geen speciale programma's beschikbaar voor delicate vaat, zoals glaswerk.
 • list plusEen ander nadeel van deze vaatwasser is dat het geen optie heeft voor een kort programma, waardoor het langer kan duren om de vaat te wassen.
 • list plusEen derde nadeel van deze vaatwasser is dat het geen automatische deuropening heeft, waardoor het langer kan duren voordat de vaat droog is.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.8

De Tomado TDW6001S vaatwasser is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een energiezuinige vaatwasser met veel opties. Met een energielabel E en 6 verschillende wasprogramma's is deze vaatwasser perfect voor elk huishouden. Het is gemakkelijk te bedienen en het bovenste rek kan worden aangepast om meer ruimte te creëren voor grotere items in de onderste rek. De vaatwasser biedt genoeg ruimte voor 12 couverts, zodat je altijd genoeg ruimte hebt voor je vaat. Bovendien is er een speciaal programma voor halve belading, wat betekent dat je hem ook kunt gebruiken voor kleinere hoeveelheden vaat zonder te veel water te verspillen.

Wat deze vaatwasser echt onderscheidt van andere is de uitgestelde startfunctie, waardoor je het programma kunt instellen om 's nachts te draaien met voordelige energietarieven. Het is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Het heeft ook een zouttrechter meegeleverd en heeft een geluidsniveau van 47 dB, dus hij is vrij stil.

Als het gaat om het uiterlijk van deze vaatwasser, heeft hij een prachtig zilver design en een hoogwaardige uitvoering die er stijlvol uitziet in elke keuken. Het is ook vrijstaand, wat betekent dat je hem kunt plaatsen waar je maar wilt.

Over het algemeen is de Tomado TDW6001S vaatwasser een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een energiezuinige, stijlvolle en functionele vaatwasser. Het heeft veel handige functies en is gemakkelijk te gebruiken. Het enige nadeel is dat het programma standaard 175 minuten duurt, wat een beetje lang kan zijn. Maar als je de uitgestelde startfunctie gebruikt, is dat geen probleem.

Pro's:

 • Energiezuinig
 • 6 verschillende wasprogramma's
 • Uitgestelde startfunctie
 • Stijlvol zilver design

Con's:

 • Programmaduur standaard 175 minuten

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 4 april in huis

Bekijk prijs

2. Sharp QWNA1BF47ESEU - vrijstaande vaatwasser zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sharp QWNA1BF47ESEU - vrijstaande vaatwasser zilver

 • list plusEen groot voordeel van deze vrijstaande vaatwasser is dat het programma stil is, wat ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen.
 • list plusEen ander pluspunt van deze vrijstaande vaatwasser is dat het een schoon resultaat levert, zelfs bij lastige vlekken.
 • list plusDeze vrijstaande vaatwasser heeft een aantrekkelijk design dat past bij diverse keukenstijlen.

Nadelen Sharp QWNA1BF47ESEU - vrijstaande vaatwasser zilver

 • list plusEen nadeel van deze vrijstaande vaatwasser is dat de water toevoerslang beperkt is, wat kan leiden tot uitdagingen bij het aansluiten.
 • list plusDe lades van deze vrijstaande vaatwasser voelen niet stevig aan en zijn moeilijk te openen en sluiten.
 • list plusDeze vrijstaande vaatwasser heeft problemen met het plaatsen van brede borden, wat kan leiden tot uitdagingen bij het laden.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

De vrijstaande Sharp QWNA1BF47ESEU vaatwasser is ideaal voor een middel tot groot huishouden vanwege zijn ruimte voor 13 couverts. De vaatwasser is uitgerust met 3 verschillende programma’s. De vaatwasser is redelijk zuinig in zijn verbruik en ook redelijk geluidstil dankzij een geluidniveau van 47 dB. Filter voor het verwijderen van bacteriën Het speciale micro bacteriële filter zorgt ervoor dat de vaatwasser fris blijft. Het filter zorgt ervoor dat 99% van de bacteriën worden verwijderd. Programma speciaal voor een halve belading De vaatwasser beschikt over een programma special voor een halve belading. Daardoor verbruik niet meer water en energie dan nodig. Eenvoudig te gebruiken Met de uitgestelde start functie kun je zelf instellen wanneer je de volgende vaat wilt laten starten, dit kan tot 24 uur. Daarnaast is de vaatwasser voorzien van een overloopbeveiliging. Via de display bekijk je gemakkelijk de resterende tijd en goed zichtbare controlelampjes geven aan wanneer bijvoorbeeld zout of glansspoelmiddel moet worden bijgevuld.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beko DVN06430X / Vrijstaand roestvrijstaal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.7

De Beko DVN06430X heeft 6 verschillende vaatwasprogramma's voor jouw pastaborden, glazen bekers en beslagkommen. Zo zet je het behoedzame programma aan voor je kristallen waterglazen of glazen kannen. Met het snelle programma heb je binnen een uur of halfuur schone gebaksvorkjes en borden. Weet je niet welke instellingen je nodig hebt? Dan helpt het automatische programma je een handje. In totaal heb je ruimte voor 14 couverts. Wanneer het zout en glansspoelmiddel op is, geeft de vaatwasser je een seintje. Zo weet je precies wanneer je deze weer bijvult, zodat je vaat goed schoon wast.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. AEG FFB53600ZW / Vrijstaand wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
7.9

De AEG FFB53600ZW is een energiezuinige vaatwasser met energielabel D. Hij biedt plaats voor 13 couverts en je hebt keuze uit 5 verschillende vaatwasprogramma's. Komt er onverwacht bezoek? Kies dan voor de TimeSaver functie waarmee je borden tot 2 keer sneller schoon zijn. Delicate glazen reinigt de vaatwasser met het glasprogramma op 45 graden. Je legt ze in het bovenste rek dat uitgerust is met rubberen noppen. Deze ondersteunen en beschermen je wijnglazen. Met de uitgestelde startfunctie bepaal je zelf de starttijd van het vaatwasprogramma. Zo zijn je borden en kopjes schoon wanneer jij dat wilt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Tomado Vrijstaande vaatwasser zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

De Tomado TDW6001B zwarte vaatwasser heeft energielabel E en biedt jou de keuze uit 6 wasprogramma's. De bovenkorf is verstelbaar, waardoor je meer ruimte in de onderkorf kunt creëren. De vaatwasser heeft ruimte voor 12 couverts en is voorzien van een bestekmandje, maar heb je net niet genoeg afwas voor een wasbeurt? Hij beschikt over een programma voor halve belading, waar hij automatisch het waterverbruik op aanpast. Zo draag je ook nog een steentje bij aan het milieu. Deze vaatwasser is vrijstaand waardoor je hem kunt plaatsen waar het jou het beste uitkomt. Door gebruik te maken van de uitgestelde start bepaal je zelf wanneer het programma begint. Profiteer 's avonds van voordelige energietarieven; wanneer je 's ochtends wakker wordt is de vaat klaar. Let op: onze transporteur levert alleen op de begane grond. De vaatwasser wordt dus niet omhoog gebracht. Productvoordelen van de Tomado TDW6001B: Geschikt voor 12 couverts 6 programma's Optie voor halve belading Uitstelfunctie Bestekmandje Bovenkorf verstelbaar Geluidsniveau: 47 dB Zouttrechter meegeleverd 2 jaar garantie bij Tomado Design Deze vaatwasser heeft een zwart design. De boven- en onderkorf zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal uitgevoerd in een luxe zilvergrijs design. De vaatwasser heeft een hoogte van 84,5 cm en is hierdoor ideaal om andere keukenapparaten zoals een magnetron of koffiezetapparaat op te plaatsen. Bediening Aan de voorkant van de vaatwasser bevindt zich het bedieningspaneel. Je kunt de vaatwasser bedienen door middel van knoppen. Op het bedieningspaneel krijg je dan te zien voor welk programma je hebt gekozen. Je kunt hier ook kiezen voor de functie kinderslot. Zo weet je zeker dat de kleintjes niet zomaar de vaatwasser open kunnen trekken. Heb je grotere of hogere borden? Deze kan je gemakkelijk kwijt, want de bovenkorf is in hoogte verstelbaar. De vaatwasser is voorzien van een bestekmandje, waardoor je het bestek overzichtelijk kwijt kunt in de vaatwasser. Halve belading Het is niet meer nodig om te wachten op een volle vaatwasser. De halve belading functie zorgt er voor dat er kleine hoeveelheden vaat gewassen kunnen worden. De vaatwasser houdt rekening met de lege ruimtes en is hierdoor eerder klaar. Met de halve belading functie wordt er minder stroom en water verbruikt dan bij de meeste programma’s. Hiermee bespaar je energie, tijd en geld. Uitstelfunctie Met de uitstelfunctie kan je hem tot maximaal 8 uur later laten starten, op deze manier bepaal je zelf wanneer je de vaatwasser laat beginnen en wanneer je hem uit ruimt. Door deze handige functie kan je hem in het daltarief laten starten, hierdoor kan je gebruik maken van het voordelige nachttarief. Indicatie glansspoelmiddel en zout Glansspoelmiddel en vaatwaszout zorgen ervoor dat je vaatwasser de beste was- en droogprestaties levert. Je dient deze middelen regelmatig bij te vullen. Op het display aan de voorzijde van de vaatwasser zie je waarschuwingslampjes die aangeven wanneer het glansspoelmiddel en vaatwaszout bijna op zijn. Glansspoelmiddel haalt water tijdens de laatste spoelbeurt van de vaat en helpt bij het droogproces. Het voorkomt dat waterdruppels op de vaat opdrogen en watervlekken achterlaten. Vaatwaszout helpt om de hardheid van het kraanwater te verminderen. 6 programma's Intensief Basis Eco Snel 90 min Delicaat Snel 30 min Nieuwe energielabel Het energielabel voor vaatwassers hebben, vanwege nieuwe richtlijnen in maart 2021, een nieuw jasje. Energieklassen A+, A++ en A+++ worden niet meer gebruikt waardoor de meest zuinige energieklasse A is, zonder plusje. Op het nieuwe energielabel vind je de letters A t/m G. Hierbij is G het minst zuinig en A het meest zuinig. Ook is er een nieuwe meetmethode waarmee de energieklasse wordt bepaald. Daardoor is de oude energieklasse niet zomaar in een nieuwe om te zetten; alle apparaten worden opnieuw gemeten. Met de nieuwe energielabels kun je makkelijker verschillende apparaten met elkaar vergelijken en wordt jouw keuze inzichtelijker gemaakt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 september in huis

Bekijk prijs

6. Beko DVN05320X / Vrijstaand rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko DVN05320X / Vrijstaand rvs

 • list plusDeze vaatwasser heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het een betaalbare optie is voor zowel grote als kleine gezinnen.
 • list plusHet bovenste element kan worden verwijderd, waardoor het onder een keukenblad past en ruimte bespaart.
 • list plusDe installatie is eenvoudig en de bediening is gebruiksvriendelijk.

Nadelen Beko DVN05320X / Vrijstaand rvs

 • list plusDe vaatwasser maakt mogelijk meer geluid dan sommige andere modellen, wat een nadeel kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een stillere optie.
 • list plusEr is geen afteltimer op het digitale scherm, wat betekent dat gebruikers niet precies weten wanneer de vaat klaar zal zijn.
 • list plusHet inkepingetje in de bovenmand kan ervoor zorgen dat er minder borden in passen, wat een nadeel kan zijn voor mensen die vaak grote hoeveelheden vaat hebben.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.1

De Beko DVN05320X vrijstaande vaatwasser is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en energiezuinige vaatwasser. Met een capaciteit van 13 couverts en 5 verschillende programma's, is deze vaatwasser geschikt voor elke gelegenheid. De schuivende afwasmiddeldispenser zorgt ervoor dat je gemakkelijk afwasmiddel kan toevoegen zonder je vingers te bezeren. Bovendien heeft het apparaat een halve belading functie waarmee je water en energie bespaart.

Met een jaarlijks energieverbruik van 262 kWh en waterverbruik van 12,9 liter per cyclus, is deze vaatwasser energiezuinig. Daarnaast is het apparaat ook stil met een geluidsniveau van 49 dB. Het zout- en glansspoelmiddel indicator geeft aan wanneer deze bijgevuld moeten worden. Het is een vrijstaande vaatwasser van roestvrij staal en heeft een afmeting van 85 x 59,8 x 60-115 cm.

Wat deze vaatwasser zo bijzonder maakt, is de mogelijkheid om te kiezen voor een startuitstel van 3, 6 of 9 uur of de halve belading functie. Zo kan je de vaatwasser starten op het moment dat het jou het beste uitkomt en bespaar je op je energierekening. De vaatwasser heeft ook een kinderslot en waterinlaatveiligheid WaterSafe™.

Als je op zoek bent naar een energiezuinige en betrouwbare vaatwasser met tal van handige functies, dan is de Beko DVN05320X vrijstaande vaatwasser de juiste keuze. De schuivende afwasmiddeldispenser, halve belading functie en mogelijkheid tot startuitstel maken deze vaatwasser uniek. Het enige nadeel is dat er geen extra stil wasprogramma beschikbaar is.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Inventum RVW6027AB / Vrijstaand zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

De Inventum RVW6027AB is de blikvanger van je keuken. De vrijstaande vaatwasser heeft een retro uiterlijk. Heb je een halfvolle vaatwasser, maar heb je snel borden nodig? Zet dan de halve belading functie aan. Hiermee verminder je het water- en energieverbuik. Zo verbruik je niet meer dan nodig. Je hebt plek voor 12 couverts. Dankzij de roestvrijstalen kuip blijft er geen vuil in de kieren zitten, zodat je minder onderhoud hebt. En wanneer je de vaatwasser in de daluren aanzet, stel je de start van het vaatwasprogramma met maximaal 9 uur uit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

8. Miele G 5022 SC BRWS wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.6

De Miele G 5022 SC BRWS heeft een 3D-besteklade. Hierdoor heb je geen last van een bestekmand in de onderste korf en ben je er zeker van dat je bestek goed schoon wordt. De zuinige vaatwasser heeft verschillende programma's voor ieder soort vaat. Zo was je je vuile pannen extra heet met een intensief programma. Je kwetsbare wijnglazen was je juist wat kouder met het behoedzame programma. Wil je besparen op je energierekening? Door gebruik te maken van de uitgestelde start bepaal je zelf wanneer het programma begint. Profiteer 's avonds van voordelige energietarieven: wanneer je 's ochtends wakker wordt is de vaat klaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. AEG FSB52617Z - AirDry n.v.t.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AEG FSB52617Z - AirDry n.v.t.

 • list plusDe vaatwasser heeft een handige wijnglazen houder, waardoor deze veilig en stabiel blijven tijdens het wassen.
 • list plusDe vaatwasser heeft een Air-Dry functie, waardoor de vaat op een natuurlijke manier wordt gedroogd en er geen extra energie wordt verbruikt.
 • list plusDe vaatwasser heeft een stil programma, waardoor deze niet storend is tijdens het gebruik.

Nadelen AEG FSB52617Z - AirDry n.v.t.

 • list plusHet onderrek van de vaatwasser kan moeilijk te gebruiken zijn voor grote pannen of borden.
 • list plusHet bovenrek van de vaatwasser kan glad zijn, waardoor glazen of kopjes kunnen verschuiven tijdens het wassen.
 • list plusDe vaatwasser kan relatief luid zijn tijdens het gebruik, wat als storend kan worden ervaren.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.6

Een schone vaat met de zuinige, zeer stille en handig ingedeelde, volledig integreerbare AEG FSB52617Z inbouw vaatwasser. Met een laadvermogen van 13 couverts en 44dB. Met de speciale SoftSpikes kunnen je glazen niet meer omvallen en met de hoogte instelbare bovenkorf passen ook hogere glazen er gemakkelijk in. Door het indicatielampje op de vloer zie je in één oogopslag of je vaatwasser klaar is, wel zo gemakkelijk. Dankzij QuickSelect wordt op basis van de gekozen tijdsduur je vaatwasprogramma automatisch geselecteerd. Voordelen AirDry Startuitstel tot 24 uur MachineCare reinigingsprogramma Nadelen Beschikt niet over binnenverlichting QuickSelect, automatische selectie vaatwasprogramma Dankzij deze touchbediening kun je met één vingerbeweging de gewenste tijdsduur van een programma selecteren. Met gebruik van deze keuzebalk kun je dus gemakkelijk een geschikte wascyclus kiezen gebaseerd op een programmaduur tussen de 30 minuten en vier uur. Met QuickSelect heb je dus altijd een optimale bediening van de vaatwasser. Wil je een extra behandeling of heb je delicaat glaswerk? Dan kan je dit rechts op het paneel selecteren, de vaatwasser doet de rest. Aan de hand van de vuilgraad van je vaat past deze AEG vaatwasser automatisch de temperatuur en het waterverbruik aan. Elke lading wordt dus apart gemeten, hierdoor heb je bij elke afwasbeurt het allerbeste en schoonste resultaat. SoftSpikes en SoftGrips voorkomen dat glazen omvallen Glazen zijn vaak de meest breekbare items in je vaatwasser en kunnen dus wel wat extra zorg gebruiken. Het bovenste rek van deze vaatwasser is uitgerust met rubberen noppen zodat je glazen niet kunnen omvallen en breken. Deze SoftSpikes zijn dus ideaal om je glazen en mokken rechtop te houden. De speciale SoftGrips zitten onderin de vaatwasser en zijn speciaal ontwikkeld om de voeten wijnglazen vast te zetten, zodat de wijnglazen niet omvallen. Lichtprojectie op de vloer Door het indicatielampje op de vloer zie je in één oogopslag of je vaatwasser klaar is. De beam-on-floor-technologie projecteert een rood licht tijdens het programma, als de vaatwasser klaar is met het programma zie je een groen licht op de vloer. Eenvoudig en efficiënt. Gemakkelijke installatie door speciaal schuifsysteem Het PerfectFit-schuifsysteem zorgt voor een naadloze installatie van de vaatwasser in je keuken. Bij het opendoen van de vaatwasser beweegt het speciale schuifsysteem het scharnier van je keukenpaneel mee in de richting van de deur, hierdoor is deze vaatwasser gemakkelijk te integreren in je keuken. Door deze speciale scharnieren is deze vaatwasser geschikt voor alle hoogtes van je keuken deurpaneel. Ook hoeft de plint van je keuken daarom niet aangepast of ingekort te worden. Natuurlijk drogen Door de Airdry-technologie worden er uitzonderlijke droog prestaties gegeven. Dit wordt mogelijk gemaakt door een natuurlijke luchtstroom. De deur wordt automatisch 10 cm geopend in de laatste fase van zijn cyclus; als de vaat schoon is. Dit wordt ook wel AutoDoor systeem genoemd. Door dit op een natuurlijke manier te drogen verbruik je minder energie en is het beter voor je portemonnee. Inverter-motor, laag energieverbruik en 10 jaar garantie De zuinige Inverter-motor is heel efficiënt en duurzaam en levert daarnaast superieure prestaties. Op deze motor zit maar liefst 10 jaar garantie, de fabrieksgarantie op de vaatwasser is standaard 2 jaar. Uitstelfunctie, klaar wanneer jij dat wil Met de uitstelfunctie kan je hem binnen 24 uur laten starten, op deze manier bepaal je zelf wanneer je de vaatwasser laat starten en wanneer je hem uitruimt. Door deze handige functie kan je hem in het daltarief laten starten, hierdoor kan je gebruik maken van het voordelige nachttarief. GlassCare, voor kwetsbaar glaswerk Deze AEG vaatwasser beschikt over een GlassCare programma wat speciaal gemaakt is voor kwetsbaar glaswerk. Het programma draait op maximaal 45°C en zorgt ervoor dat de temperatuur in de vaatwasser meer gelijk blijft. Dit beschermd je glaswerk tegen beschadiging. Kenmerken van de AEG FSB52617Z Touch-control bediening 7 Programma's, 3 temperaturen Afwasprogramma's: 160 Minutes, 60 Minutes, 90 Minutes, AUTO Sense, Eco, Machine Care, Quick 30 Minutes Optie XtraPower: zorgt voor extra reinigingskracht bij sterk bevuilde vaat Optie GlassCare: optimale reiniging en bescherming van delicaat glaswerk Bovenkorf met 2 SoftSpikes, neerklapbare kopjesrekken Onderkorf met 2 opklapbare bordenrekken, glazenhouder In hoogte verstelbare bovenkorf, ook bij volle lading Watersensor detecteert de vuilgraad en stemt het waterverbruik daarop af

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser 12

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser 12

 • list plusDeze vrijstaande vaatwasser heeft een geruisloos programma, wat zorgt voor een rustige omgeving.
 • list plusDe vaatwasser levert een schoon resultaat, waardoor de gebruiker tijd bespaart op handmatig afwassen.
 • list plusDe vaatwasser heeft een ruime inhoud, waardoor er meer vaat tegelijkertijd gewassen kan worden.

Nadelen Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser 12

 • list plusEr is een kans dat de vaatwasser tweedehands is, wat kan leiden tot mogelijke defecten.
 • list plusEr zijn geen uitgebreide opties beschikbaar, waardoor de gebruiker beperkt is in de mogelijkheden.
 • list plusDe vaatwasser is niet milieuvriendelijk, wat kan leiden tot hogere energiekosten en een negatieve impact op het milieu.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.6

Op zoek naar een vaatwasser die zuinig is én ruimte biedt voor al jouw vuile vaat? Dan is de Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser zeker het overwegen waard! Met een energielabel E en een energieverbruik van slechts 92 kWh per 100 cycli is deze vaatwasser erg zuinig. Bovendien biedt hij ruimte voor wel 12 couverts en kun je kiezen uit maar liefst 6 wasprogramma's. Ideaal als je niet veel tijd hebt en toch de vaat schoon wilt hebben.

Wat deze vaatwasser ook uniek maakt, is de optie voor halve belading. Zo hoef je niet te wachten tot de vaatwasser helemaal vol zit, maar kun je kleine hoeveelheden vaat gewoon tussendoor wassen. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook water- en energieverbruik. Een win-win situatie dus!

Ook fijn is de verstelbare bovenkorf, waardoor je meer ruimte in de onderkorf kunt creëren. En met de uitgestelde start bepaal je zelf wanneer het programma begint. Handig als je 's avonds wilt profiteren van voordelige energietarieven en 's ochtends wakker wilt worden met een schone vaat.

Het enige nadeel van deze vaatwasser is het geluidsniveau van 47 dB. Dit is iets hoger dan bij sommige andere vaatwassers, maar over het algemeen nog steeds redelijk stil.

Al met al is de Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser een goede keuze als je op zoek bent naar een ruime en zuinige vaatwasser met handige opties. En met het mooie witte design past hij ook nog eens in elke keuken!

NLP entities: Tomado TDW6001W, vrijstaande vaatwasser, energielabel E, 6 wasprogramma's, halve belading, verstelbare bovenkorf, uitgestelde start, energietarieven, geluidsniveau, wit design.

Quantitative measurements: energieverbruik van 92 kWh per 100 cycli, geluidsniveau van 47 dB.

Best use/circumstance: Ideaal voor mensen die zuinig en efficiënt willen wassen, maar ook voor mensen die vaak kleine hoeveelheden vaat hebben tussendoor.

Benefits: Zuinig in energieverbruik, ruimte voor 12 couverts, optie voor halve belading, verstelbare bovenkorf, uitgestelde start, mooi wit design.

Drawbacks: Geluidsniveau van 47 dB is iets hoger dan bij sommige andere vaatwassers.

Personal opinion: De Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser is een goede keuze als je een zuinige en ruime vaatwasser zoekt. De optie voor halve belading is erg handig en het verstelbare bovenrek biedt meer ruimte. Het enige nadeel is het iets hogere geluidsniveau.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 september in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vaatwassers. Er zijn immers 637 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!