Wat is de beste Vaatwasser van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Vaatwasser is een lastige opgave. Wat is de beste Vaatwasser van 2024? Na het analyseren van 2268 Vaatwassers kwam de Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand als beste uit onze Vaatwasser-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Vaatwassers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Vaatwassers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Vaatwasser-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Vaatwassers

1Score: 9.7
Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand
Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand
Inventum
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande
Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande
Bosch
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Inventum VVW6036AW Vaatwasser Vrijstaand
Inventum VVW6036AW Vaatwasser Vrijstaand
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Inventum VVW5520 / Vrijstaand
Inventum VVW5520 / Vrijstaand
Inventum
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean®
AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean®
AEG
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Bosch SMV4HAX40N Serie 4 Inbouwvaatwasser
Bosch SMV4HAX40N Serie 4 Inbouwvaatwasser
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand
Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand
Tomado
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Inventum VVW6046AB
Inventum VVW6046AB
Inventum
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vaatwasser Koopgids

Er zijn weinig mensen die afwassen een leuk karwei vinden, daarom heeft bijna iedereen een vaatwasser in huis. Als deze stuk gaat willen we deze dan ook zo snel mogelijk vervangen. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij de aanschaf van een goede vaatwasser.

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

Als je elke dag je vaatwasser één keer gebruikt, dan gaat hij zo'n zes tot twaalf jaar mee. De levensduur van een vaatwasser is van enkele factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan het merk: de duurdere merken maken van gebruik van duurzamere materialen waardoor de vaatwasser langer mee gaat.

Ook het onderhoud beïnvloed de levensduur van de vaatwasser. Zorg ervoor dat je vaatwasser altijd schoon is. Maak de filters regelmatig schoon en spoel je borden af voordat je ze in de vaatwasser zet. Gebruik zout en vergeet je vaatwasser niet te ontkalken. Hier zijn speciale producten voor op de markt.

Wat is een onderbouw vaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser is ontworpen om onder je aanrechtblad te plaatsen en heeft zijn eigen frontpaneel. De bediening zit aan de voorkant van het apparaat waardoor deze te zien is. Een onderbouw vaatwasser wordt ook wel een half-geïntegreerde vaatwasser genoemd.

Wat kost een vaatwasser per keer?

Hoeveel een vaatwasser per wasbeurt kost, hangt af van het energielabel. Gemiddeld ga je ervan uit dat een wasbeurt in de vaatwasser je ongeveer €0,15 kost.

Waar moet het glansspoelmiddel in een vaatwasser?

Waar je het glansspoelmiddel bijvult, hangt van het merk en model van je vaatwasser af, maar meestal vind je het reservoir naast het bakje voor het reinigingsmiddel.

Het geluidsniveau van de vaatwasser

Als je vaatwasser in een gesloten keuken staat, maakt het geluidsniveau niet zoveel uit. Heb je een open keuken dan is het geluidsniveau iets waar je rekening mee moet houden bij de aankoop. De meeste vaatwassers van tegenwoordig zijn niet erg luidruchtig, maar als je een film aan het kijken bent, wil je niet gestoord worden door water- en bromgeluiden.

Sommige vaatwassers maken bovendien gebruik van projectie, waarbij je op de grond afleest hoe lang het programma nog duurt en/of het al afgelopen is. Op die manier heb je geen last van vervelende piepjes.

Wat zijn couverts?

De capaciteit van de vaatwasser wordt uitgedrukt in couverts. Alles wat één persoon nodig heeft voor het avondeten is een couvert: één bord, één glas, één kom en één set bestek. De meeste vaatwassers hebben plaats voor dertien of veertien couverts.

Waterbesparende functies

Het is vandaag de dag belangrijk dat we zuinig omgaan met ons energiegebruik en waterbesparende functies zijn dan ook meer dan welkom. Zo zijn er vaatwassers met sensoren: als je vaatwasser niet helemaal volgeladen is, past hij het programma aan waardoor er minder water wordt gebruikt. Andere vaatwassers hebben een programma voor een halve vaat.

Er zijn ook vaatwassers die gebruikmaken van energiezuinige programma's. Hierbij wordt er minder water gebruikt, maar duurt het programma langer.

Verschillende droogtechnieken van de vaatwasser

Een vaatwasser kan drie verschillende technieken gebruiken om de vaat mee te drogen: de ventilatiedroogtechniek, de condensdroogtechniek of met behulp van zeoliet.

De condensdroogtechniek is de minst snelle en minst energiezuinige manier om de vaat mee te drogen. Na de laatste spoeling condenseert de stoom in een bak nadat dit met koud water afgekoeld is.

Bij de ventilatiedroogtechniek zet je de deur van de vaatwasser op een kiertje waardoor de warme lucht de binnenruimte verlaat. Deze techniek werkt snel en is bovendien energiezuinig.

Het drogen met behulp van zeoliet is een andere snelle en energiezuinige manier van drogen. Zeoliet korrels liggen onder in de vaatwassers en deze zetten vocht om in warmte. De korrels hoef je nooit te vervangen.

hero illustration

Hoe testen we Vaatwassers?

Om de beste Vaatwasser te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Vaatwasser-test hebben we 2268 Vaatwassers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Vaatwasser-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Vaatwasser-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Vaatwasser-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Vaatwasser in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2268 Vaatwassers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Vaatwassers in een handige lijst

1. Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand

 • list plusEffici\u00ebnt en veelzijdig met capaciteit van 12 couverts
 • list plusKeuze uit drie programma's, waaronder eco-programma en intensieve programma
 • list plusUitgestelde start en weergave van het programmaverloop voor handig gebruik

Nadelen Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand

 • list plusEnergielabel D is niet het hoogste in de markt

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.92
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
9.23
Ik ben de Inventum VVW6008AB vrijstaande vaatwasser, en ik ben hier om je huishouden efficiënt en veelzijdig te ondersteunen. Met een capaciteit van 12 couverts en drie programma's, ben ik klaar voor elke vaatwasuitdaging. Mijn energieklasse D zorgt ervoor dat ik zuinig en krachtig ben, met slechts 12 liter waterverbruik per wasbeurt.

Mijn eco-programma en intensieve programma bieden flexibiliteit voor verschillende soorten vaat, terwijl mijn half beladen optie zorgt voor een snellere en minder intensieve cyclus, waardoor je tijd, energie en water bespaart. Mijn uitgestelde start maakt het plannen van vaatwasbeurten gemakkelijk, en mijn programmaverloopweergave geeft je inzicht in mijn voortgang.

Een van mijn opvallende kenmerken is mijn automatische deuropening, die zorgt voor efficiënte droging van de vaat. Mijn kinderslot en Aquastop zorgen voor extra veiligheid, terwijl mijn roestvrijstalen kuip duurzaamheid en kwaliteit garandeert. Met mijn handige indicatie voor zout en glansspoelmiddel, zorg ik ervoor dat je altijd op tijd bijvult voor een optimale vaatwaservaring.

Met mijn 5 jaar Inventum garantie bied ik niet alleen hoogwaardige prestaties, maar ook langdurige gemoedsrust. Ik ben trots op mijn combinatie van efficiëntie, veelzijdigheid en duurzaamheid, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare vaatwasser. En met mijn aantrekkelijke functies, betrouwbaarheid en garantie van 5 jaar, ben ik een solide keuze voor wie op zoek is naar een vrijstaande vaatwasser van hoge kwaliteit. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag 11 mei in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande

 • list plusEfficiënte reiniging

Nadelen Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande

 • list plusRelatief luid tijdens gebruik

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.36
Gebruiksgemak
9.67
Als ik denk aan de Bosch SMS2ITI33E vrijstaande vaatwasser, denk ik aan efficiëntie en gemak. Met de SpeedPerfect functie kan ik het programma tot 65% verkorten, zodat ik snel schone vaat krijg. En met de ExtraDroog functie hoef ik me geen zorgen te maken over moeilijk te drogen vaat. De AquaSensor past het waterniveau aan op basis van de hoeveelheid vaat, terwijl de doseerassistent zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het vaatwastablet. En het beste van alles, ik kan de vaatwasser verbinden met de HomeConnect app, waardoor ik op afstand meldingen kan ontvangen wanneer de vaatwasser bijna klaar is of wanneer de vaatwastabletten bijna op zijn. 📱

Een handige feature van de Bosch SMS2ITI33E is de mogelijkheid om het programma vooruit te programmeren en op elk gewenst moment te laten starten. Ideaal voor mijn werktijden of 's nachts. En met de beladingssensor wordt er efficiënter water verbruikt door het waterpeil aan te passen op basis van de hoeveelheid vaat. Plus, het ExtraDry programma zorgt ervoor dat plastic vaat beter wordt gedroogd dankzij een warmere laatste spoeling en langere droogtijd.

Gebruikers zijn over het algemeen tevreden met de Bosch SMS2ITI33E. Ze zijn lovend over de goede kwaliteit, stille werking en het schone resultaat. Sommige gebruikers merken op dat de vaatwasser relatief luid kan zijn tijdens het gebruik, maar toch valt de Bosch SMS2ITI33E op vanwege zijn efficiënte reiniging, stille werking en handige functies zoals de HomeConnect app-integratie.

In vergelijking met andere vaatwassers op de markt onderscheidt de Bosch SMS2ITI33E zich door zijn veelzijdige programma's, efficiënte water- en energiebesparing, en de mogelijkheid om verbonden te worden met een smartphone via de HomeConnect app. Deze vaatwasser biedt een uitstekende combinatie van geavanceerde functies en gebruiksgemak, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare en moderne vaatwasser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag 11 mei in huis

Bekijk prijs

3. Inventum VVW6036AW Vaatwasser Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW6036AW Vaatwasser Vrijstaand

 • list plusRuime capaciteit van 14 couverts
 • list plusLaag waterverbruik van slechts 11 liter per wasbeurt
 • list plusVerstelbare bovenkorf voor grote pannen

Nadelen Inventum VVW6036AW Vaatwasser Vrijstaand

 • list plusEnergieklasse D kan voor sommige gebruikers een beperking zijn

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
9.56
Ik ben de trotse eigenaar van de vrijstaande vaatwasser VVW6036AW van Inventum. Met een ruime capaciteit van 14 couverts en een energieklasse D, ben ik milieuvriendelijk en efficiënt. Mijn lage waterverbruik van slechts 11 liter per wasbeurt bespaart niet alleen water, maar ook tijd en energie.

Met mijn keuze uit 7 programma's, waaronder een eco-programma en een intensief programma voor zeer vuile vaat, bied ik veel flexibiliteit. En met de optie voor halve belading, bespaar ik nog meer tijd, energie en water. Mijn verstelbare bovenkorf zorgt ervoor dat grote pannen gemakkelijk in de onderkorf passen, en mijn neerklapbare rekjes bieden een flexibele indeling.

Een bijzondere feature van mij is mijn automatische deuropening aan het einde van het programma, waardoor je vaat nog droger wordt. En met mijn uitgestelde startfunctie kun je mij tot 24 uur later laten draaien, precies wanneer het jou uitkomt. Mijn handige indicatielampjes voor zout en glansspoelmiddel houden je altijd op de hoogte van wanneer deze bijgevuld moeten worden.

Ik ben ook uitgerust met een aquastop, die de watertoevoer automatisch afsluit bij lekkage, voor extra gemoedsrust, vooral 's nachts of wanneer er niemand thuis is. En met 5 jaar garantie van Inventum, kun je op mijn kwaliteit en duurzaamheid vertrouwen.

Mijn energieklasse D kan een mogelijke beperking zijn voor sommige gebruikers die de voorkeur geven aan een hogere energie-efficiëntie. Maar desalniettemin, bied ik een uitstekende balans tussen capaciteit, flexibiliteit, efficiëntie en handige functies, waardoor ik een aanwinst ben voor elk huishouden. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag 11 mei in huis

Bekijk prijs

4. Inventum VVW5520 / Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW5520 / Vrijstaand

 • list plusCompact en kan eenvoudig op het aanrecht worden geplaatst
 • list plusGeluidsniveau valt reuze mee, handig voor open keukens
 • list plusCapaciteit van 6 couverts met 6 programma's

Nadelen Inventum VVW5520 / Vrijstaand

 • list plusDeur van de vaatwasser past mogelijk niet in een keukenkastje met scharnieren van de kastdeur erop

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
8.36
Gebruiksgemak
9.22
Ik ben de Inventum VVW5520, de ideale mini-vaatwasser voor kleinere huishoudens. Je kunt mij eenvoudig op je aanrecht plaatsen dankzij mijn compacte formaat. Mijn strakke design past perfect in elke keuken en ziet er netjes uit. Ik ben de handige oplossing voor mensen die een hekel hebben aan afwassen en afdrogen.

Een van mijn belangrijkste voordelen is dat ik verrassend stil ben. Dit is vooral handig als je mij in een open keuken wilt plaatsen, bijvoorbeeld in een kleinschalig kinderdagverblijf. Ik kan draaien terwijl de kinderen blijven slapen, zonder hen te storen.

Ik heb een capaciteit van 6 couverts, wat betekent dat er genoeg ruimte is voor het eetgerei van één persoon voor een maaltijd. Je hebt de keuze uit 6 programma's, waaronder een eco-programma en een hygiëneprogramma voor erg vuile vaat. Ook kun je het programma starten met een vertraging van 2, 4, 6 of 8 uur.

Een handig kenmerk van mij is mijn uitneembare bestekmandje, zodat je gemakkelijk het bestek kunt laden en lossen. Daarnaast heb ik een zouttrechter en indicatielampjes voor zout en glansspoelmiddel. Zo zorg ik voor een optimale vaatwaservaring, met minder watervlekken op de schone vaat tijdens het opdrogen.

Ik heb energieklasse D en verbruik slechts 6,5 liter water per wasbeurt. Je kunt dus met een gerust hart voor mij kiezen, omdat ik energiezuinig ben. Ook krijg je 5 jaar Inventum garantie bij mij, wat laat zien dat ik van goede kwaliteit en duurzaam ben.

Mijn gebruikersreviews zijn over het algemeen positief. Mensen waarderen mijn compacte design en het gebruiksgemak. Mijn geluidsniveau wordt als prettig ervaren en mijn afwasresultaat is prima. Sommige gebruikers merken op dat de vaat er iets natter uitkomt dan ze gewend zijn, maar dit wordt niet als een groot probleem gezien.

Kortom, ik ben de Inventum VVW5520 en ik ben een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en gebruiksvriendelijke vaatwasser voor een klein huishouden. Ik bied een goede prijs-kwaliteitverhouding, met handige functies en energiezuinigheid. Het enige mogelijke nadeel is dat mijn deur mogelijk niet past in een keukenkastje met scharnieren van de kastdeur erop. 💚

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean®

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean®

 • list plusEfficiënt en stil
 • list plusGoed georganiseerd
 • list plusAirDry technologie voor natuurlijke droging

Nadelen AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean®

 • list plusEffectiviteit van sommige programma's kan beter
 • list plusDeur blijft 10 cm open staan tenzij je hem in het slot duwt

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8.29
Gebruiksgemak
9.06
De AEG FSB52617Z - 6000 serie SatelliteClean ® - Inbouwvaatwasser - AirDry is echt een topper voor wie een efficiënte, stille en georganiseerde vaatwasser zoekt. Met 13 couverts en een geluidsniveau van maar 44 dB, kan deze vaatwasser genoeg aan en zorgt het voor een rustige omgeving terwijl het zijn werk doet.

Een van de geweldige features van deze vaatwasser is de AirDry technologie. Die zorgt ervoor dat je vaat op een natuurlijke manier droogt door de deur automatisch 10 cm te openen in de laatste fase van het programma. Zo bespaar je energie én kan je vaat al droog zijn als je het eruit haalt.

Met SoftSpikes en SoftGrips zorgt deze vaatwasser ervoor dat je glazen en mokken veilig rechtop blijven staan en niet omvallen. Vooral handig voor breekbare items zoals glazen en wijnglazen.

Het vloerlampje geeft je in één oogopslag aan of de vaatwasser klaar is. Super handig, zo weet je meteen wanneer je het eruit kan halen.

Met het QuickSelect-systeem kan je heel makkelijk de gewenste tijdsduur van het programma selecteren. Zo heb je altijd volledige controle en kan je eenvoudig het juiste programma kiezen.

De AEG FSB52617Z heeft ook een inverter-motor, die niet alleen energiezuinig en duurzaam is, maar ook top prestaties levert. Met 10 jaar garantie op de motor en 2 jaar fabrieksgarantie kan je erop vertrouwen dat deze vaatwasser lang meegaat.

Hoewel de meeste gebruikers erg tevreden zijn over de prestaties en functies van de vaatwasser, zijn er een paar opmerkingen over de effectiviteit van bepaalde programma's, zoals het korte programma. Sommige gebruikers hebben ook problemen met de deur die altijd 10 cm open blijft staan, tenzij je het op slot duwt.

Kortom, de AEG FSB52617Z - 6000 serie SatelliteClean - Inbouwvaatwasser - AirDry is een betrouwbare en efficiënte vaatwasser met handige functies zoals AirDry, SoftSpikes en SoftGrips. Ondanks een paar kleine nadelen, wegen de voordelen en positieve gebruikerservaringen zwaarder. Dit maakt het een uitstekende keuze voor wie een hoogwaardige inbouwvaatwasser zoekt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag 11 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Bosch SMV4HAX40N Serie 4 Inbouwvaatwasser

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch SMV4HAX40N Serie 4 Inbouwvaatwasser

 • list plusUitgebreide reeks functies, waaronder verschillende programma's en handige extra's.
 • list plusGeavanceerde technologieën voor efficiëntie, duurzaamheid en reinigingsprestaties.
 • list plus10 jaar garantie tegen corrosie van de vaatwasserkuip, getuigend van kwaliteit en duurzaamheid.

Nadelen Bosch SMV4HAX40N Serie 4 Inbouwvaatwasser

 • list plusDe prijs kan een belemmering vormen voor sommige consumenten.

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.04
Functionaliteit
8.06
Gebruiksgemak
8.47
Ik ben de Bosch SMV4HAX40N - Serie 4 - Inbouwvaatwasser, en ik ben hier om jouw vaatwaservaring te verbeteren. Met 6 verschillende programma's, waaronder een Intensief programma voor aangekoekte resten, bied ik veelzijdigheid voor al jouw behoeften. En met functies zoals ExtraDroog, Flex-korven en Home Connect spraakbesturing, maak ik het inruimen en bedienen van de vaatwasser super eenvoudig.

Wat mij echt onderscheidt, is de Home Connect app-integratie waarmee je pushmeldingen kunt ontvangen over de status van je vaatwasprogramma en zelfs het aantal gebruikte tabs kunt bijhouden. En met de Favoriet-functie kun je jouw meest gebruikte programma’s en opties als favorieten instellen, waardoor jouw dagelijks leven een stukje makkelijker wordt.

Ik ben uitgerust met AquaStop voor lekbescherming, ActiveWater-technologie voor uitzonderlijke reinigingsprestaties met minder water en energie, en Eco Silence Drive voor krachtige resultaten met minimaal geluid. En met de DoseerAssistent en Automatic programma's, ben ik altijd bezig met het optimaliseren van mijn reinigingsproces.

En maak je geen zorgen, ik bied 10 jaar garantie tegen corrosie van mijn vaatwasserkuip, zodat je zeker weet dat ik een kwalitatief en duurzaam product ben. Mijn geavanceerde technologieën, duurzaamheid en gebruiksgemak maken mij een waardevolle investering voor jouw huishouden.

Dus, als je op zoek bent naar een geavanceerde, duurzame en gebruiksvriendelijke vaatwasser met innovatieve functies en uitstekende prestaties, dan ben ik de perfecte keuze voor jou. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusGrondige reiniging met 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas
 • list plusVijf verschillende schoonmaakprogramma's, waaronder een speciaal programma voor fruit
 • list plusIngebouwd sterilisatiesysteem met een sterilisatiesnelheid van 99,99% en maximale temperatuur van 75°C

Nadelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusBeperkte inhoudscapaciteit voor grotere huishoudens of bij het ontvangen van veel gasten
 • list plusCompact formaat kan beperkend zijn voor sommige gebruikers

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.78
Functionaliteit
7.45
Gebruiksgemak
8.32
Ik ben zo enthousiast om de Ventux ® Mini Vaatwasser aan te kondigen, een krachtige toevoeging aan elke keuken! Met zijn 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas zorgt hij voor een grondige reiniging van al het vaatwerk. Met vijf verschillende schoonmaakprogramma's, waaronder standaard, snel, krachtig, eco en zelfs een speciaal programma voor fruit, is er voor elk wat wils. En wist je dat het ook een ingebouwd sterilisatiesysteem heeft met een sterilisatiesnelheid van 99,99% en een maximale temperatuur van 75°C? Dat betekent een schone, hygiënische leefomgeving!

Een van mijn favoriete eigenschappen is de extra grote inhoudscapaciteit, waardoor je tot wel 4-6 sets servies tegelijkertijd kunt afwassen. Ideaal voor dagelijks gebruik, maar ook voor bijzondere gelegenheden. En die krachtige sneldroogfunctie? Die voorkomt bacteriegroei en zorgt ervoor dat de vaat snel droog is en direct opgeborgen kan worden.

En er is meer! Je kunt de vaatwasser verbinden met de Smart Life app, zodat je hem gemakkelijk vanaf je smartphone kunt bedienen. En dankzij de compacte afmetingen en lichte gewicht is hij perfect voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. De dubbele watertoevoer maakt het eenvoudig te installeren, zonder gedoe met waterleidingen of keukenkastjes.

En laten we de uitgebreide verpakking niet vergeten, met zowel een Engelstalige als Nederlandse handleiding. Dat is pas aandacht voor klanttevredenheid! En als kers op de taart, biedt Ventux een 100% klanttevredenheidsgarantie.

Maar eerlijk is eerlijk, voor grotere huishoudens of als je vaak gasten ontvangt, kan het compacte formaat en de inhoudscapaciteit beperkend zijn. Maar al met al biedt de Ventux Mini Vaatwasser een indrukwekkende reeks functies in een compact en efficiënt ontwerp. Een echte aanrader voor wie op zoek is naar een krachtige, ruimtebesparende en gebruiksvriendelijke vaatwasser!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusCompact formaat en lichtgewicht ontwerp, ideaal voor kleine huizen, flats, tenten en caravans
 • list plusVijf verschillende schoonmaakprogramma's voor een perfecte afwaservaring
 • list plusIngebouwd sterilisatiesysteem zorgt voor een schone en hygiënische leefomgeving

Nadelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusHet zuignapje voor de afvoerslang plakt niet goed na één keer gebruik

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.26
Functionaliteit
7.39
Gebruiksgemak
8.09
De Ventux Mini Vaatwasser is echt een topper voor elke keuken. Met zijn compacte formaat en lichtgewicht ontwerp is het de ideale keuze voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. Met afmetingen van slechts 42,5 x 42,8 x 45,8 cm en een gewicht van maar 12 kilogram neemt hij bijna geen ruimte in beslag en kun je hem makkelijk verplaatsen.

De mini vaatwasser heeft vijf verschillende schoonmaakprogramma's, waaronder standaard reiniging, snelle reiniging, krachtige reiniging, ECO reiniging en fruit reiniging. Zo is er altijd een programma dat perfect past bij jouw vaat. De 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas zorgt ervoor dat al het etensresten grondig worden verwijderd. Met de dubbele sproeiarmen worden geen hoekjes overgeslagen en krijg je altijd een perfect schone vaat.

Een van de unieke kenmerken van deze vaatwasser is het ingebouwde sterilisatiesysteem. Met een sterilisatiesnelheid tot wel 99,99% en een maximale temperatuur van 75°C graden zorgt het voor een schone, hygiënische en gezonde leefomgeving voor jou en je gezin.

De mini vaatwasser heeft een extra grote inhoudscapaciteit, waardoor je tot wel 4-6 sets (20 borden) tegelijk kunt afwassen. Daarnaast wordt de vaatwasser geleverd met een kommand, een mand voor messen en vorken, waardoor hij ook ideaal is voor verjaardagen of andere speciale gelegenheden.

Een handige functie van deze vaatwasser is de krachtige sneldroogfunctie. Hierdoor worden bacteriën voorkomen en kan de vaat snel weer in de kast worden gezet. Na het afwassen opent de voorklep automatisch, zodat de waterdamp kan ontsnappen en de vaat direct droog is.

De mini vaatwasser kan worden bediend met de Smart Life app. Hiermee kun je de vaatwasser makkelijk bedienen via je smartphone. Daarnaast heeft de vaatwasser een dubbele watertoevoer, waardoor je kunt kiezen tussen aansluiten op de kraan of het vullen van het waterreservoir. Dit maakt het gebruik van de vaatwasser nog flexibeler.

Uit de reviews blijkt dat gebruikers enorm tevreden zijn over de Ventux Mini Vaatwasser. Hij maakt de vaat goed schoon en bespaart tijd. De eco-modus wordt als zeer efficiënt ervaren. Ook de ruime inhoudscapaciteit en de mogelijkheid om de vaatwasser aan te sluiten op de waterleiding of het waterreservoir te vullen, worden als grote voordelen genoemd.

Een klein minpuntje dat genoemd wordt, is dat het zuignapje voor de afvoerslang na één keer gebruik niet meer goed plakte. Maar dit is makkelijk op te lossen door de afvoerslang rechtstreeks te verbinden met de afvoer.

Al met al is de Ventux Mini Vaatwasser een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een compacte en efficiënte vaatwasser. Met zijn krachtige reiniging, ingebouwd sterilisatiesysteem en handige functies zoals de sneldroogfunctie en de mogelijkheid om de vaatwasser te bedienen met de Smart Life app, biedt deze vaatwasser de perfecte oplossing voor een schone en hygiënische afwaservaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand

 • list plusGebruiksgemak met een eenvoudig bedieningspaneel en duidelijke knoppen
 • list plusBestekmandje en neerklapbare kopjeshouders zorgen voor extra ruimte en overzichtelijkheid
 • list plusUitstelfunctie voor het bepalen van het startmoment van het wasprogramma

Nadelen Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand

 • list plusEnergielabel valt in klasse F, wat minder energiezuinig is

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.1
Functionaliteit
7.44
Gebruiksgemak
7.21
Ik ben dol op de Tomado TDW5501B! Deze compacte en vrijstaande mini vaatwasser is perfect voor mijn kleine huishouden. Met ruimte voor 6 couverts en 5 verschillende wasprogramma's biedt deze vaatwasser precies wat ik nodig heb voor mijn dagelijkse gebruik. En het zwarte design geeft mijn keuken een moderne uitstraling.

Wat ik echt geweldig vind aan de Tomado TDW5501B is het gebruiksgemak. Het bedieningspaneel aan de voorkant van de vaatwasser is super makkelijk te gebruiken met duidelijke knoppen. En het bestekmandje zorgt ervoor dat mijn bestek overzichtelijk geplaatst kan worden, terwijl de neerklapbare kopjeshouders extra ruimte bieden voor mijn kopjes. Oh, en de uitstelfunctie is echt handig. Ik kan nu zelf bepalen wanneer het programma begint, bijvoorbeeld tijdens het voordelige nachttarief.

De Tomado TDW5501B heeft ook handige indicatielampjes voor glansspoelmiddel en vaatwaszout. Deze middelen zijn essentieel voor een optimale was- en droogervaring. Het glansspoelmiddel zorgt ervoor dat er geen watervlekken achterblijven en het vaatwaszout helpt om de hardheid van het kraanwater te verminderen. Zo wordt mijn vaat nog schoner en droger.

Met 5 verschillende wasprogramma's, van intensief tot snel, kan ik de vaatwasser aanpassen aan mijn behoeften. Of ik nu hardnekkig vuil wil verwijderen of snel een kleine lading wil wassen, de Tomado TDW5501B heeft de juiste instellingen. En het geluidsniveau van 49 dB zorgt ervoor dat ik de vaatwasser nauwelijks hoor tijdens het draaien.

Een belangrijk punt om te noemen is het energielabel van de Tomado TDW5501B, dat aangeeft dat het apparaat in energieklasse F valt. Hoewel dit niet de meest energiezuinige klasse is, moet ik wel vermelden dat de nieuwe energielabels in 2021 zijn ingevoerd en dat de energie-efficiëntie van vaatwassers anders wordt beoordeeld. Het is belangrijk om de energieklasse van dit specifieke model te vergelijken met andere vaatwassers met het nieuwe energielabel om een eerlijke vergelijking te maken.

Al met al is de Tomado TDW5501B een betrouwbare mini vaatwasser met een compact formaat en handige functies. Het biedt voldoende capaciteit voor kleine huishoudens en de flexibiliteit van verschillende wasprogramma's. Hoewel het energielabel een aandachtspunt is, zijn de prestaties van de vaatwasser solide en wordt de vaat goed schoon en droog. Als je op zoek bent naar een betaalbare en praktische vaatwasser voor een klein huishouden, is de Tomado TDW5501B zeker het overwegen waard. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Inventum VVW6046AB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW6046AB

 • list plusVerschillende programma's voor een efficiënte vaatwaservaring
 • list plusStille werking met een geluidsniveau van slechts 42 decibel
 • list plusTurbo droogsysteem zorgt voor extra snel drogen van de vaat

Nadelen Inventum VVW6046AB

 • list plusEnergieklasse C, wat minder zuinig is dan vaatwassers met een hogere energieklasse

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.34
Functionaliteit
6.65
Gebruiksgemak
7.25
De Inventum VVW6046AB is dé vrijstaande vaatwasser voor mij! Met zijn 14 couverts en 7 programma's kan ik altijd de perfecte instelling kiezen voor mijn vuile vaat. Het eco-programma wast mijn vaat snel en energiezuinig in slechts 220 minuten, terwijl het halve vaat programma ideaal is als ik maar weinig vaat heb. Dit programma draait korter, minder intensief en bespaart water. 💧

Wat ik echt geweldig vind aan deze vaatwasser is het geluidsniveau. Met slechts 42 decibel is hij superstil. Zo kan ik ongestoord genieten van mijn favoriete serie terwijl de vaatwasser zijn werk doet. En het Turbo droogsysteem zorgt ervoor dat mijn vaat extra snel droog is. Als ik wil, kan ik zelfs instellen dat de deur van de machine automatisch opent voor een nóg beter droogresultaat. Zo kan ik mijn vaat meteen terug in de kast zetten.

Deze vaatwasser heeft ook handige functies, zoals een besteklade en een in hoogte verstelbare bovenkorf. Hierdoor kan ik de indeling flexibel aanpassen en grote pannen gemakkelijk in de onderkorf plaatsen. En het digitale display laat me precies zien hoe ver het programma is. Met de uitgestelde startfunctie kan ik het programma zelfs tot 24 uur later laten starten, zodat het perfect in mijn planning past.

Op het gebied van veiligheid hoef ik me geen zorgen te maken. Deze vaatwasser heeft een roestvrijstalen kuip en een aquastop. De aquastop sluit automatisch de watertoevoer af bij een lekkage, waardoor ik wateroverlast voorkom. En met een energieklasse C en een verbruik van slechts 9,8 liter water per wasbeurt, is deze vaatwasser ook nog eens zuinig.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kan ik op basis van de specificaties concluderen dat de Inventum VVW6046AB een betrouwbare en energiezuinige keuze is. Met zijn verschillende programma's en handige functies, zoals de besteklade en de in hoogte verstelbare bovenkorf, biedt deze vaatwasser genoeg mogelijkheden voor een efficiënte en flexibele vaatwaservaring. De stille werking en het Turbo droogsysteem zijn enorme pluspunten. Het enige mogelijke nadeel is dat deze vaatwasser een energieklasse C heeft, wat betekent dat hij iets minder zuinig is dan vaatwassers met een hogere energieklasse. Maar met een waterverbruik van slechts 9,8 liter per wasbeurt is hij nog steeds behoorlijk zuinig. Al met al is de Inventum VVW6046AB een betrouwbare en gebruiksvriendelijke vaatwasser met voldoende capaciteit en handige functies voor dagelijks gebruik. Ik kan niet wachten om mijn vuile vaat aan deze vaatwasser toe te vertrouwen!️

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag 11 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vaatwassers. Er zijn immers 2268 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!