De Bestenu Vaatwasser Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Er zijn weinig mensen die afwassen een leuk karwei vinden, daarom heeft bijna iedereen een vaatwasser in huis. Als deze stuk gaat willen we deze dan ook zo snel mogelijk vervangen. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij de aanschaf van een goede vaatwasser.

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

Als je elke dag je vaatwasser één keer gebruikt, dan gaat hij zo'n zes tot twaalf jaar mee. De levensduur van een vaatwasser is van enkele factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan het merk: de duurdere merken maken van gebruik van duurzamere materialen waardoor de vaatwasser langer mee gaat.

Ook het onderhoud beïnvloed de levensduur van de vaatwasser. Zorg ervoor dat je vaatwasser altijd schoon is. Maak de filters regelmatig schoon en spoel je borden af voordat je ze in de vaatwasser zet. Gebruik zout en vergeet je vaatwasser niet te ontkalken. Hier zijn speciale producten voor op de markt.

Wat is een onderbouw vaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser is ontworpen om onder je aanrechtblad te plaatsen en heeft zijn eigen frontpaneel. De bediening zit aan de voorkant van het apparaat waardoor deze te zien is. Een onderbouw vaatwasser wordt ook wel een half-geïntegreerde vaatwasser genoemd.

Wat kost een vaatwasser per keer?

Hoeveel een vaatwasser per wasbeurt kost, hangt af van het energielabel. Gemiddeld ga je ervan uit dat een wasbeurt in de vaatwasser je ongeveer €0,15 kost.

Waar moet het glansspoelmiddel in een vaatwasser?

Waar je het glansspoelmiddel bijvult, hangt van het merk en model van je vaatwasser af, maar meestal vind je het reservoir naast het bakje voor het reinigingsmiddel.

Het geluidsniveau van de vaatwasser

Als je vaatwasser in een gesloten keuken staat, maakt het geluidsniveau niet zoveel uit. Heb je een open keuken dan is het geluidsniveau iets waar je rekening mee moet houden bij de aankoop. De meeste vaatwassers van tegenwoordig zijn niet erg luidruchtig, maar als je een film aan het kijken bent, wil je niet gestoord worden door water- en bromgeluiden.

Sommige vaatwassers maken bovendien gebruik van projectie, waarbij je op de grond afleest hoe lang het programma nog duurt en/of het al afgelopen is. Op die manier heb je geen last van vervelende piepjes.

Wat zijn couverts?

De capaciteit van de vaatwasser wordt uitgedrukt in couverts. Alles wat één persoon nodig heeft voor het avondeten is een couvert: één bord, één glas, één kom en één set bestek. De meeste vaatwassers hebben plaats voor dertien of veertien couverts.

Waterbesparende functies

Het is vandaag de dag belangrijk dat we zuinig omgaan met ons energiegebruik en waterbesparende functies zijn dan ook meer dan welkom. Zo zijn er vaatwassers met sensoren: als je vaatwasser niet helemaal volgeladen is, past hij het programma aan waardoor er minder water wordt gebruikt. Andere vaatwassers hebben een programma voor een halve vaat.

Er zijn ook vaatwassers die gebruikmaken van energiezuinige programma's. Hierbij wordt er minder water gebruikt, maar duurt het programma langer.

Verschillende droogtechnieken van de vaatwasser

Een vaatwasser kan drie verschillende technieken gebruiken om de vaat mee te drogen: de ventilatiedroogtechniek, de condensdroogtechniek of met behulp van zeoliet.

De condensdroogtechniek is de minst snelle en minst energiezuinige manier om de vaat mee te drogen. Na de laatste spoeling condenseert de stoom in een bak nadat dit met koud water afgekoeld is.

Bij de ventilatiedroogtechniek zet je de deur van de vaatwasser op een kiertje waardoor de warme lucht de binnenruimte verlaat. Deze techniek werkt snel en is bovendien energiezuinig.

Het drogen met behulp van zeoliet is een andere snelle en energiezuinige manier van drogen. Zeoliet korrels liggen onder in de vaatwassers en deze zetten vocht om in warmte. De korrels hoef je nooit te vervangen.

Hoe komt deze leuke Vaatwasser reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Vaatwasser ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Vaatwassers, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Vaatwassers die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Vaatwassers het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vaatwassers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

De beste Vaatwassers op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Krijg jij snel aanslag op je huishoudelijke apparaten en kranen door het water en wil je op een snelle en makkelijke manier het water ontkalken? Wil je zorgen dat je geen wasverzachter meer hoeft te gebruiken? En wil je alleen nog van een betere smaak van het water genieten? Dan is hier voor jou de waterontharder magneet van SFT WTR met veel voordelen en een fantastische werking. Krachtige werking De magnetische waterontharder van SFT WTR is een waterbehandelingssysteem dat leidingen en apparatuur beschermd tegen kalkaanslag door middel van een magnetisch veld met een gigantische kracht van 7500 Gauss (0,75 Tesla). Hierdoor kunnen Magnesium en Calcium niet aan elkaar binden. Dit vormt namelijk de kalkaanslag. De krachtige magneet wordt aan de buitenkant van de pijp bevestigd. Deze waterontkalker zorgt ervoor dat de kalkaanslag wordt verminderd met wel 80-90%. Bespaar tijd en geld Door de SFT WTR waterontkalker te gebruiken zorg je ervoor dat je geen wasverzachter meer hoeft aan te schaffen. Naast dat het de kalkaanslag verhelpt, bespaar je dus geld met het wassen van kleding. Dat betekent dat er meer geld in het laatje overblijft voor andere huishoudelijke producten of een extraatje voor jezelf! Makkelijke installatie Je installeert de magnetische waterontharder van SFT WTR in enkele minuten. Het gereedschap wat je nodig hebt wordt meegeleverd. En dat zonder loodgieter of extra aanpassingen in je huis. Nadat je de waterontharder magneet om de leiding hebt gevestigd hoef je er niet meer naar om te kijken. Simpel en ideaal! Geschikt voor alle type leidingen tot 38 mm dik. Voordelen van SFT WTR ✔︎ Geschikt voor grote huishoudens. Tot 6 personen ✔︎ Passend op iedere waterleiding. Tot een diameter van 38 mm ✔︎ Bespaar tijd en geld. Jaarlijks tot wel €300 ✔︎ Krachtig en werkzaam. De GS 4000 werkt met een enorme kracht van 7500 Gauss ✔︎ Geen poespas. Er zijn geen extra aanpassingen nodig voor installatie en gebruik 100% Tevredenheidsgarantie Is de GS 4000 niet sterk genoeg, bekijk dan onze bijna 2 keer zo sterke GX 4000. Deze heeft een kracht van 12.800 Gauss (1,28 Tesla). Deze waterontharder is geschikt voor huishoudens tot 30 personen en ideaal voor onder andere restaurants, vakantiehuizen, hotels en bedrijven. Wij geloven in de kwaliteit van onze producten en streven ernaar iedereen optimaal te kunnen helpen. Ben je niet tevreden met jouw aankoop? Wij kijken graag samen naar een gepaste oplossing. Stop de waterontharder magneet van SFT WTR nu in je winkelwagen om vanaf nu kalkaanslag op huishoudelijke apparaten verhelpen en van gezonder, beter water te genieten!

1. SFT WTR GS 4000 Magnetische Waterontharder - Waterontharder magneet - Waterontharder waterleiding - Huishouden tot 6 personen


Product informatiePlus or Show more

4 programma's: Intensief 70 °C, 1-uur 65 °C, Eco 50 °C en voorspoelen 3 temperaturen Dosseringsassistent EcoSilence Drive: meest energiezuinige en stille motortechnologie Aquasensor Beladingssensor Afwasmiddelherkenning Glasbescherming technologie Kunststof bodem Akoestische signaal aan het einde van het programma infoLight op de vloer Zout en glansspoelmiddel indicator

2. Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde vaatwasser


Product informatiePlus or Show more

De DFN26220W2 vrijstaande vaatwasser van Beko stemt met behulp van sensoren de hoeveelheid water, de temperatuur en de duur van het programma af op de vuilheidsgraad van jouw vaat. Dat bespaart water, energie én tijd! Dankzij de ProSmart Inverter-motor was je met dit apparaat bovendien zeer zuinig en stil. Quick and Clean Heb je haast? Om minder vuil vaatwerk te reinigen kies je voor het Mini 30´-programma, voor gemiddeld bevuild vaatwerk kies je voor het Quick&Clean-programma. Moet het nog sneller? Met de fast+ functie staat je schone vaat 3 keer zo snel voor je klaar! Voor vaat die extra hygiënisch gewassen moet worden, selecteer je het intensiefprogramma en was je op 70 °C. Fast+-functie Als je ooit een grote menigte vermaakt hebt, dan weet je dat er geen sprake kan zijn van wachten op het schoonmaken van glazen en borden. Je wilt je gasten vast en zeker niet laten wachten op het tweede rondje drankjes en hapjes. De Fast+-functie in jouw Beko vaatwasser biedt je reinigingsprestaties die een verbazingwekkende 3 maal sneller* zijn. Dit kan je tot 70%* van je kostbare tijd besparen en krijgt je schotels bovendien glanzend schoon. Allemaal extra tijd dus voor een onderhoudend gesprek met je gasten. * Getest door interne laboratoria. A++ energie efficiëntie. Een A++ apparaat verbruikt 30% minder energie dan een identiek apparaat met energieklasse A. Auto programma Dankzij het auto programma, wordt de bevuilingsgraad van de vaat door sensoren gedetecteerd, die op hun beurt automatisch bepalen welke was cyclus het meest geschikt is. Bevuilingsgraad sensor. De automatische sensor bepaalt de bevuilingsgraad van de vaat en kiest het meest geschikte wasprogramma. ProSmart™ Inverter-motor. Flexibele mandoplossingen. Groot, klein, speciale vormen ... Niet al je pannen en servies zien er hetzelfde uit en passen even gemakkelijk in je vaatwasser. Met de flexibele mandoplossingen van Beko kun je de manden aanpassen, zodat zelfs de ingewikkeldste puzzel van potten en pannen zo in de machine past. De bovenste mand is in de hoogte verstelbaar, zodat je voorwerpen tot 31 cm hoog in de onderste mand kunt zetten. De in de hoogte verstelbare rekken voor glazen en kopjes bieden ook plaats aan die enorme koffiemok waar je zo dol op bent. De steunelementen voor borden zijn volledig inklapbaar, zodat je potten met een afwijkende vorm in een speciale 'pottenzone' kwijt kunt. Het ingebouwde SoftTouch™-accessoire heeft een speciaal modulair design, waar tot vier glazen van om het even welke grootte tegelijk in passen. Welke vorm je vaat ook heeft, alles kan comfortabel en efficiënt tegelijk in de vaatwasser. Een hele opluchting!

3. Beko DFN26220W2 - Vrijstaande Vaatwasser - Wit


Product informatiePlus or Show more

Let op! Deze bestekmand meet 136x240x246/125 mm (zonder handgreep) (l*b*h). Het bestekmandje is niet geschikt voor vaatwassers waar het mandje over de pinnen in de onderkorf gezet moet worden. Houd hier rekening mee voordat u het bestekmandje aanschaft.Geschikt voor diverse types vaatwassers van verschillende merken • 6 vaks. + handvat

4. Fixapart W2-10500/A Universele Bestekmand


Product informatiePlus or Show more

Bomann TSG 7402 Mini-vaatwasser, met en zonder wateraansluiting te gebruiken, ruimte voor 2 couverts, 5 programma's, een waterreservoir van 5 liter en binnenverlichting, afmetingen: 43,5x42x43,5 cm Het vuil servies elke dag moeizaam met de hand afwassen hoeft tegenwoordig echt niet meer. Bomann ondersteunt je met de mini-vaatwasser TSG 7402, die ook bij weinig beschikbare ruimte zijn plaats in je keuken vindt. Dankzij het geïntegreerde waterreservoir van 5 liter kun je de mini-vaatwasser ook heel comfortabel overal zonder wateraansluiting gebruiken. De compacte behuizing biedt ruimte voor veel bestek, borden, kopjes en glazen en reinigt ze met vijf verschillende individueel te kiezen programma's. Bijzonder ideaal is de tafelvaatwasser in eenpersoonshuishouders, in het vakantiehuis, op de camping of op kantoor. Met behulp van de intuïtieve bediening is het instellen van je benodigde programma snel uitgevoerd. Selecteer afhankelijk van het servies en de vervuilingsgraad een passend programma uit: ECO (spaarspoelen), 60 min. spoelen; snel spoelen (30 minuten. ); zelfreinigen; glazen spoelen + extra functies: extra droog en antibacterieel. Met de vijf reinigingsprogramma's wordt elke afwas top gereinigd, ongeacht of het gaat om alledaags vuil of erg vervuilde vaat. Daarnaast maakt hij indruk met zijn geringe stroom- en waterverbruik, en neemt hij bijzonder weinig ruimte in beslag.

5. Bomann TSG 7402.1 wit


Product informatiePlus or Show more

De Everglades EVDW5105 in de kleur Zwart vaatwasser met zuinige energieklasse E en een vulcapaciteit van 12 couverts, heeft een energieverbruik van slechts 92 kWh per 100 wasprogrammas , en een waterverbruik van 12 liter per wasprogramma . Deze Everglades vaatwasser is zeer gemakkelijk in gebruik dankzij de handige tiptoetsbediening en led indicatielampjes. Tevens is deze vaatwasser voorzien van een rvs kuip. Je hebt keus uit 5 verschillende programma's, waaronder een speciaal Eco programma. Ook heeft deze hij een uitgestelde start zodat je hem ook makkelijk ’s nachts kunt gebruiken als je bijvoorbeeld gebruikt maakt van nachtstroom.. Met de functie 1/2 belading is het ook mogelijk om slechts een halve lading af te wassen. Je hoeft dan niet te wachten tot de vaatwasser volledig beladen is. Met 49dB doet deze vaatwasser stil en ongemerkt zijn werk.

6. Everglades EVDW5105 Vaatwasser zwart


Product informatiePlus or Show more

Bestekmand voor de vaatwasser

7. Indesit/Whirlpool Vaatwasser - Bestekmand - 8 Vakken - Uitsparingen Onderzijde


Product informatiePlus or Show more

De Inventum VVW5520 is een zeer compacte vaatwasser met de eigenschappen van een standaard vaatwasser. In de 45 centimeter hoge behuizing heb je voldoende ruimte voor 6 couverts. Er staan 6 verschillende programma's tot je beschikking. Zo kies je het intensieve programma voor sterk vervuilde vaat, het behoedzame programma voor glaswerk en het eco programma om energie te besparen. Per reiniging verbruikt de vaatwasser van Inventum slechts 6,5 liter water. En door de start tot in de nacht uit te stellen, profiteer je ook nog van het voordelige daltarief.

8. Inventum VVW5520 / Vrijstaand


Product informatiePlus or Show more

De goedkoopste en makkelijke oplossing voor kapotte wieltjes van je vaatwasser. Iedereen kent het. De wieltjes van je vaatwasser werken niet meer naar behoren. Een dagelijkse irritatie die nergens voor nodig is. Deze wieltjes van H&DIG lossen dat probleem namelijk direct op! De wieltjes zijn er gemakkelijk op de mand te klikken en zijn geschikt voor o.a. Ikea, AEG, Zanussi, Electrolux, Pelgrim, Etna, Nordland, Zanker, ATAG en veel andere vaatwassers. Let op: Het gaat hier om de wieltjes van de onderkorf. Specificaties: - Set van 8 wieltjes - Diameter 4 cm (40mm)

9. Vaatwasser Wiel - Gratis Verzending - 8 Stuks - 40mm - Geschikt voor Ikea, AEG, Electrolux, Zanussi o.a.


Product informatiePlus or Show more

De Magnetische Waterontharder van WH-1 is een uniek exemplaar in zijn soort. Door zijn kleine maar toch zeer krachtige magneet van maar liefst 8000 Gauss is deze een stuk sterker dan zijn concurrentie. Deze waterontkalker van WH-1 is uitermate geschikt voor huishoudens van 2-6 personen. Deze WH-1 waterontharder is binnen 1 minuut aangesloten op je waterleiding. GEEN KALKAANSLAG MEER De WH-1 zorgt ervoor, door gebruik te maken van zijn uniek ontworpen design, dat Calcium en Magnesium niet meer met elkaar zullen kristalliseren. De negatieve effecten zullen hierdoor onderdrukt worden maar wel nog in het water blijven. Hierdoor krijg je wel de juiste mineralen binnen maar zal deze niet meer hechten aan je waterleidingen of huishuidelijke apparatuur. De WH-1 wordt ook wel waterverzachter genoemd of waterontkalker, lees snel meer over deze waterontharder magneet. ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ Tot wel €500 per jaar besparen Verlenging levensduur huishoudelijke apparatuur 10 jaar garantie 30 dagen op proef Voorkom kalkafzetting Binnen 1 minuut geplaatst Onderhoud is niet nodig Minder wasmiddel nodig Milieuvriendelijk HOE TE INSTALLEREN 1. Zoek een vrije plek op je waterleiding zo dicht mogelijk bij de watermeter 2. Plaats aan beide kanten van de leiding een deel, zorg ervoor dat deze recht tegenover elkaar gemonteerd worden. 3. Met de bijgeleverde bouten en inbussleutel kan de WH-1 vastgezet worden. Omdat wij zeker willen zijn dat al onze klanten tevreden zijn met onze producten en zeker weten dat ze werken geven we maar liefst 30 dagen proef. HIerdoor weet je zeker dat de WH-1 waterontharder doet wat wij zeggen dat die zou moeten doen. Daarnaast bieden we ook nog eens 10 jaar garantie op deze waterontkalker.

10. WH-1 Waterontharder - Magnetische Waterontharder - 8000 Gauss - Ontkalker - 10 jaar Garantie - Origineel - Complete Set


Producten gerelateerd aan Vaatwassers


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vaatwassers. Er zijn immers 592 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Vaatwasser kopen.