Wat is de beste mini vaatwasser van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het kopen van een goede mini vaatwasser is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste mini vaatwasser van 2023? Na het testen van 37 mini vaatwassers kwam de Ventux VTX02 wit + zwart als beste uit onze mini vaatwasser-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de mini vaatwassers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 mini vaatwassers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige mini vaatwasser-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste mini vaatwassers

1Score: 9.8
Ventux VTX02 wit + zwart
Ventux VTX02 wit + zwart
Ventux
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
MEDION Mini-Vaatwasser MD 37217 wit
MEDION Mini-Vaatwasser MD 37217 wit
MEDION
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Ventux® Mini Vaatwasser Kleine Vaatwasser
Ventux® Mini Vaatwasser Kleine Vaatwasser
Ventux
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Tomado Mini vaatwasser wit
Tomado Mini vaatwasser wit
Tomado
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
KOFZ® Mini Vaatwasser Smalle Kleine wit
Beste Mini vaatwasser voor op reis
KOFZ® Mini Vaatwasser Smalle Kleine wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Klarstein Amazonia 6 Luminance wit
Klarstein Amazonia 6 Luminance wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit
Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit
Inventum
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit
Beste Mini vaatwasser voor grote huishoudens
Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
Klarstein Amazonia zwart
Klarstein Amazonia zwart
Klarstein
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.6
Labirent DDD08-55BM(3803A) wit
Labirent DDD08-55BM(3803A) wit
Labirent
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Mini Vaatwasser Koopgids

De vaat is een van die klusjes die je liever door een machine laat doen. Helaas is niet elke keuken standaard met een vaatwasser uitgerust. Een minivaatwasser is de oplossing! Deze plaats je bovendien gemakkelijk in je camper, studentenkamer of bedrijfskeukentje. In deze koopgids lees je hoe je de beste minivaatwasser kiest.

Hoe werkt een minivaatwasser zonder wateraansluiting?

Een minivaatwasser zonder aansluiting beschikt over een watertank die je voor elke vaatwasbeurt aanvult. De afvoerslang voor het vieze water leg in je de wasbak of emmer. Deze minivaatwassers zijn mobiel en gemakkelijk mee te nemen in de camper of caravan.

Een minivaatwasser met wateraansluiting koppel je aan de kraan. Het nadeel hiervan is dat je een externe kraan moet hebben, of tijdens het draaien van de machine even geen toegang hebt tot de keukenkraan.

Hoe sluit je een minivaatwasser aan?

Je sluit een minivaatwasser aan door de stekker in het stopcontact te doen, het waterreservoir te vullen en de afvoerslang in de gootsteen te leggen. Soms heeft de minivaatwasser een directe wateraansluiting nodig. Hiervoor koppel je de slang aan een waterkraan in de buurt.

Hoeveel watt heeft een minivaatwasser?

Het vermogen, of wattage, van minivaatwassers zit tussen de 800 en 1500 watt. Het wattage zegt iets over de hoeveel energie nodig is om de minvaatwasser te laten werken. Een minivaatwasser heeft dus minder energie nodig dan een normale vaatwasser, waarbij het vermogen boven de 2000 watt ligt.

Over het algemeen geldt: hoe lager het vermogen, hoe minder energie de minivaatwasser gebruikt.

Laadvermogen

De bedoeling van een minivaatwasser is dat hij mini is, maar het is wel handig dat er voldoende in past. Hoeveel vaat in de vaatwasser past, wordt uitgedrukt in het aantal couverts. ‘Couvert’ is een duur woord voor een set servies en bestek. Eén couvert omvat de maaltijdbenodigdheden voor een driegangenmenu van één persoon. 

In een standaard vaatwasser past gemiddeld 12 tot 15 couverts. Vanzelfsprekend is dit bij een minivaatwasser minder.

Bij minivaatwassers loopt het aantal couverts uiteen van 2 tot en met 8. Ben je dus in je eentje, maar eet je drie keer per dag uitgebreid? Dan is een vaatwasser met een laadvermogen van 2 couverts al te klein om maar 1 keer per dag te hoeven draaien. Kijk goed naar wat je nodig hebt en hoeveel vaat je huishouden in een dag produceert. Je hebt liever een te groot laadvermogen dan 3 keer per dag de minivaatwasser aan te zetten.

Kom je erachter dat je toch een groter laadvermogen nodig hebt? De beste vaatwasser heeft een grotere capaciteit dan de minivariant en is daarmee meer geschikt voor grotere huishoudens. 

 

Verbruik

Minivaatwassers hebben twee voornaamste dingen nodig: water en elektriciteit.

Water

Minivaatwassers gebruiken stroom en water. Om kosten op deze vaste lasten te besparen, is het slim rekeningen te houden met het verbruik. Een normale vaatwasser verbruikt gemiddeld 12 liter water per draaibeurt. Gelukkig is dit bij een minivaatwasser een stuk minder! Bij minivaatwassers ligt het waterverbruik gemiddeld op 6,5 liter per cyclus. 

Er zijn ook zuinigere vaatwassers met een speciale waterbesparende techniek. Deze meten de hoeveelheid water precies af per draaibeurt. Een zuinige minivaatwasser verbruikt zo'n 5 liter water per cyclus. De besparing van 1 liter is niet erg groot, maar alle kleine beetjes helpen. 

Energie

Een echt groot verschil in de verbruikskosten maak je door op de energie te besparen. Het energieverbruik van een vaatwasser wordt per 100 draaibeurten aangegeven in kilowattuur (kWh). 

De prijs van 1 kWh aan energie schommelt nogal. Gemiddeld ligt dit bedrag op € 0,67. Dit lijkt wellicht weinig, maar dit loopt sneller op dan je denkt! Dit laat ik je zien aan de hand van een rekenvoorbeeld: 

Minivaatwassers vind je in een range van 40 tot 61 kWh per 100 cycli. Gemiddeld gebruik je een vaatwasser 280 keer per jaar. 

 • Met een verbruik van 40 kWh per 100 cycli, kom je uit op de volgende jaarlijkse energiekosten: 40 × 2,8 × 0,67 = € 75,04.
 • Met een verbruik van 61 kWh per 100 cycli, kom je uit op de volgende jaarlijkse energiekosten: 61 × 2,8 × 0,67 = € 114,44.

Een zuinigere minivaatwasser bespaart je dus al zo'n € 40 per jaar aan energiekosten!

Let bij het energieverbruik van een minivaatwasser ook op het laadvermogen. Moet je de vaatwasser vaker draaien, omdat er minder in past? Dan wint een laag energieverbruik het niet van een vaatwasser met meer couverts.  

Verdere belangrijke eigenschappen

Het houdt niet op bij het verbruik!

Afmetingen

De afmetingen van de minivaatwasser zijn erg belangrijk. Een minivaatwasser moet compact en draagbaar zijn. Voor in een camper of caravan is een aanrechtvaatwasser van 40 × 50 × 40 een fijn formaat. Een ingebouwde minivaatwasser mag iets groter zijn, omdat deze niet in de weg staat op je aanrecht. 50 × 60 × 50 zijn prima afmetingen voor een goede inbouwvaatwasser.

Ik raad je aan een zo groot mogelijke minivaatwasser te kiezen. Een grotere vaatwasser betekent een groter laadvermogen. Zo hoef je de vaatwasser minder vaak te draaien. Dit bespaart energie.

Reinigingsprogramma's

Het aantal reinigingsprogramma's is bij een minivaatwasser meestal wat beperkt. Zorg in ieder geval dat naast het normale draaiprogramma de volgende programma's aanwezig zijn:

Ecoprogramma

Dit programma wast de vaat op een lagere temperatuur. Hierbij verbruikt de minivaatwasser minder energie en water. Met zo'n 3,5 tot 4 uur, duurt het programma wel een stuk langer dan een normale beurt.

Kort programma

Het korte programma is handig wanneer je de vuile vaat weer vlug schoon wilt hebben. Dat is handig wanneer je spontaan bezoek verwacht en je niet voldoende schone glazen hebt. Een kort programma duurt slechts 30 minuten, maar is niet geschikt voor een erg vieze vaat. 

Intensief programma 

Voor aangekoekte etensresten, vette ovenschalen en andere viezigheid is een intensief programma nodig om je vaat goed te reinigen. Een intensief programma verbruikt meer water en energie, omdat deze op een hogere temperatuur reinigt.

Geluidsniveau

Check altijd hoeveel decibel aan geluid de minivaatwasser produceert. Niemand zit te wachten op veel lawaai in huis. Hoe minder decibel, hoe beter. Een ogenschijnlijk klein verschil in het aantal decibel heeft namelijk al grote gevolgen voor het waargenomen geluid. Zo is een toename van 50 naar 60 decibel, al een verdubbeling in de geluidssterkte

hero illustration

Hoe testen we mini vaatwassers?

Om de beste mini vaatwasser te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze mini vaatwasser-test hebben we 37 mini vaatwassers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze mini vaatwasser-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze mini vaatwasser-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen mini vaatwasser-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte mini vaatwasser in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 37 mini vaatwassers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste mini vaatwassers in een makkelijke lijst

1. Ventux VTX02 wit + zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een mini vaatwasser welke uitermate geschikt is voor elke keuken? Kies dan voor de vaatwasser van Ventux®! De mini vaatwasser zorgt voor een krachtige 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas, waardoor het alle vaat grondig reinigt. Daarnaast beschikt het over een ingebouwd sterilisatiesysteem met een sterilisatiesnelheid van 99,99% en een maximale tempratuur van 75°C graden. De vaatwasser is voorzien van maar liefst vijf (5) schoonmaakprogramma’s en een eco-modus, waardoor het water- en energie bespaart. Ook is het uitgerust met een sneldroogfunctie wat voorkomt dat bacteriën kunnen groeien. De compacte vormgeving in combinatie met het lichtgewicht maakt de vaatwasser uitermate geschikt voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. Waarom de Ventux® mini vaatwasser: Ingebouwde snel droogfunctie. Extra grote inhoudscapaciteit. 3D 360°C spiraalvormige sproei was. Vijf (5) verschillende programma’s. Maximale tempratuur van 75°C graden. Sterilisatiesysteem tot 99,99%. Dubbele watertoevoer op gebruiksgemak. Compact formaat en licht in gewicht. Mogelijk te bedienen met de applicatie Smart Life. Vijf (5) verschillende programma’s De mini vaatwasser beschikt over maar liefst vijf (5) verschillende schoonmaakprogramma’s, zijnde: Standaard reiniging: Geschikt voor het meest voorkomende servies. Snelle reiniging: Binnen slechts 29 minuten schoon servies. Krachtige reiniging: Voor het reinigen van servies met aangekoekte eetresten. ECO reiniging: Bespaar energie en water tijdens het vaatwassen. Fruit reiniging: Voor het reinigen van specifieke items. 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas De mini vaatwasser is uitgerust met dubbele sproeiarmen, waardoor het moeiteloos alle eetresten verwijderd. De hogedrukreiniging in combinatie met het 3D-sproeien zorgt ervoor dat geen enkele hoek wordt overgeslagen. De effectieve en grondige reiniging geeft je een perfecte afwaservaring. Ingebouwd sterilisatiesysteem De vaatwasser beschikt over een geavanceerd sterilisatiesysteem met een sterilisatiesnelheid tot maar liefst 99,99%. Daarnaast heeft het een maximale tempratuur van 75°C graden, wat bijdraagt aan een schone, hygiënische en gezonde leefomgeving voor jou en jouw gezin. Extra grote inhoudscapaciteit De mini vaatwasser van Ventux® is ontworpen met een extra grote inhoud, waardoor je tot wel 4-6 sets (20 borden) aan servies tegelijkertijd kan afwassen. Ook wordt de vaatwasser geleverd met een kommand, mes- en vorkmand. Dit maakt het uitermate geschikt tijdens verjaardagen of andere bijzondere gelegenheden. Krachtige sneldroogfunctie De ingebouwde droogfunctie voorkomt dat bacteriën zich kunnen nestelen en razendsnel vermenigvuldigen. Daarnaast is het voorzien van een voorklep die automatisch opent na het vaatwassen, zodat de waterdamp kan ontsnappen. Hierdoor is de vaat bijzonder snel droog en kan je het direct weer in de kast neerzetten. Dubbele watertoevoer Dankzij de dubbele toevoer kun je de vaatwasser aan de kraan monteren of het waterreservoir vullen. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over het veranderen van de waterleidingen of het verplaatsen van de keukenkastjes. Dit maakt de mini vaatwasser ideaal voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. Compact formaat en lichtgewicht De mini vaatwasser heeft een totale afmeting van 42,5 x 42,8 x 45,8 cm en het weegt slechts 12 kilogram. De compacte vormgeving in combinatie met het gewicht maakt hem uitermate Dubbele watertoevoer Dankzij de dubbele toevoer kun je de vaatwasser aan de kraan monteren of het waterreservoir vullen. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over het veranderen van de waterleidingen of het verplaatsen van de keukenkastjes. Dit maakt de mini vaatwasser ideaal voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. Compact formaat en lichtgewicht De minivaatwasser heeft een totale afmeting van 42,5 x 42,8 x 45,8 cm en het weegt slechts 12 kilogram. De compacte vormgeving in combinatie met het gewicht maakt hem uitermate geschikt voor elke keuken. Daarnaast kun je de vaatwasser ook meenemen tijdens een vakantie of weekendje weg. Mogelijk te bedienen met de applicatie Smart Life De mini vaatwasser kan verbonden worden met de applicatie Smart Life. Je krijgt een folder met een QR-code bij de bestelling, door deze in te scannen kun je de applicatie Smart Life downloaden. In de applicatie staan er aanwijzingen om de mini vaatwasser te verbinden aan de applicatie. Met de applicatie kun je de vaatwasser bedienen via je Smartphone. 100% Klanttevredenheid met Ventux Wij vinden het van groot belang dat klanten tevreden zijn met de mini vaatwasser, waardoor wij 100% klanttevredenheid bieden! Ben je niet tevreden met je aankoop of heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op en dan kijken we gezamenlijk naar een passende oplossing! Wat zit er in de verpakking: 1x Ventux® mini vaatwasser 1x Engelstalige handleiding 1xNederlandse Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

2. MEDION Mini-Vaatwasser MD 37217 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.7

Er is altijd plaats voor schone vaat in je leven. Want met deze mobiele mini vaatwasser van Medion hoef je nooit meer met de hand af te wassen. De compacte keukenhulp past in de kleinste keuken en is ook handig voor op de camping. Of je nu wilt besparen op de aanschaf van grote keukenapparaten in jouw eerste eigen appartement of gewoon wilt ontspannen op vakantie - wanneer je de vaatwasser van Medion inschakelt, helpt hij je om te relaxen. En het werkt echt overal, want het werkt zowel met als zonder vaste wateraansluiting. Met zes programma's kun je tot twee couverts in een handomdraai afwassen. De kleine vaatwasser is zelfs geschikt voor het hygiënisch reinigen van babyflesjes! Hoofdkenmerken van de Medion MD 37217 Vrijstaande mini vaatwasser: - Ideaal op de camping - Werkt met/zonder wateraansluiting - Voor 2 couverts - 6 reinigingsprogramma's (inclusief reiniging van babyflessen) - Starttijd voorselectie 1-24 h - Waterverbruik: 5 L/operationele cyclus Omvang van de levering: - Minivaatwasser MD 37217 - Bestekmand - Watertoevoerslang met slangaansluiting - Waterafvoerslang - Maatbeker - Babyfleshouder - Gebruiksaanwijzing - Garantie-informatie Aanraakbediening U hebt de mini-vaatwasser altijd onder controle via een praktisch LED-display en een touch-bedieningspaneel. U kunt in slechts enkele stappen de juiste reinigingsmodus selecteren en hebt op elk moment een overzicht van alle belangrijke informatie. Met en zonder wateraansluiting De minivaatwasser biedt u de grootst mogelijke flexibiliteit wat de plaatsing betreft. U kunt hem gemakkelijk zowel met als zonder vaste wateraansluiting gebruiken. Zo blijven uw bestek en borden brandschoon, zelfs in de kleinste studentenkeuken, in de feestkelder of op een kampeervakantie. 6 reinigingsprogramma's Het kleine afwaswonder biedt u hetzelfde gemak als een grote machine. Met in totaal zes reinigingsprogramma's, van Eco tot Express tot Glas, wordt uw vaat altijd perfect schoon. Er is ook een speciale Baby Care-stand zonder stoom, bijvoorbeeld voor de flesjes van uw baby. Slechts 5 L waterverbruik De mini-vaatwasser bespaart net zo handig energie als hij ruimte bespaart. Het apparaat heeft slechts vijf liter water nodig en is dus bijzonder kostenbesparend. Bovendien kan je hem gemakkelijk vullen, bijvoorbeeld tijdens een kampeervakantie zonder wateraansluiting. Overige technische kenmerken: - Energie-efficiëntieklasse G - Energieverbruik 40 kWh/100 bedrijfscycli - Waterverbruik 5,0 L/werkingscyclus - Geluidsniveau 58 dB - Max. Spoeltemperatuur 70°C - LED-display - 6 reinigingsprogramma's (Quick, Eco, Glas, 1 uur, Express, Baby-Care (zonder stoom))

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 september in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Ventux® Mini Vaatwasser Kleine Vaatwasser

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ventux® Mini Vaatwasser Kleine Vaatwasser

 • list plusMet een ruim formaat kan deze mini vaatwasser veel vaat tegelijkertijd wassen.
 • list plusDe mini vaatwasser zorgt voor een schoon resultaat zonder resten of vlekken achter te laten.
 • list plusDe mini vaatwasser is energiezuinig en bespaart op waterverbruik, wat goed is voor het milieu en de portemonnee.

Nadelen Ventux® Mini Vaatwasser Kleine Vaatwasser

 • list plusDe mini vaatwasser kan relatief luid zijn tijdens het wassen van de vaat.
 • list plusDe mini vaatwasser heeft beperkte ruimte voor grote pannen of borden.
 • list plusDe mini vaatwasser is niet geschikt voor grote gezinnen of veelvuldig gebruik, omdat het niet genoeg capaciteit heeft om aan de vraag te voldoen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij op zoek naar een compacte vaatwasser die je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen? Dan is de Ventux® mini vaatwasser de perfecte oplossing voor jou! Deze kleine vaatwasser is ontworpen met een sublieme afwerking en neemt weinig tot geen ruimte in beslag. Bovendien kun je hem gebruiken zonder vaste wateraansluiting, waardoor hij ideaal is voor op de camping, in een studentenkamer of op kantoor.

De Ventux® mini vaatwasser biedt de keuze uit maar liefst vijf verschillende programma's en heeft een full-automatic functie. Dankzij de nieuwste technologie en een maximale temperatuur van 72°C graden wordt je servies volledig gedesinfecteerd en gesteriliseerd. Daarbij gebruikt de mini vaatwasser slechts 6 liter water per wasbeurt, wat resulteert in een waterbesparende werking.

De binnenkant van de Ventux® mini vaatwasser is zeer ruim en biedt meer dan voldoende ruimte voor bestek, borden, glazen en bekers. Je kunt er zelfs 6-8 sets aan servies in kwijt. En dankzij de full-automatic functionaliteit is het hele proces met slechts één druk op de knop volledig geautomatiseerd.

Wat deze mini vaatwasser echt uniek maakt, is dat je hem zonder wateraansluiting kunt gebruiken. De totale afmeting van 44 x 43 x 52 centimeter maakt hem bovendien zeer compact, waardoor je hem eenvoudig en snel kunt opbergen zonder dat het veel ruimte inneemt.

De Ventux® mini vaatwasser is geschikt voor eenpersoonshuishoudens, vakantiewoningen, op de camping of op kantoor. En dankzij de 100% klanttevredenheidsgarantie van Ventux kun je met een gerust hart je aankoop doen.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat de Ventux® mini vaatwasser een echte game changer is. Hij is compact, efficiënt en makkelijk te gebruiken. Enige nadeel is dat het droogproces soms niet volledig is, dus het kan zijn dat je nog wat handmatig moet drogen. Maar dat weegt zeker niet op tegen de vele voordelen van deze mini vaatwasser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Tomado Mini vaatwasser wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

De Tomado TDW5501W tafelmodel vaatwasser biedt jou de keuze uit 5 wasprogramma's. De vaatwasser heeft ruimte voor 6 couverts en is voorzien van een bestekmandje. De maximale diameter van de borden die in deze vaatwasser passen is Ø 25 cm. Deze tafelmodel vaatwasser is vrijstaand waardoor je hem kunt plaatsen waar het jou het beste uitkomt. Door gebruik te maken van de uitgestelde start bepaal je zelf wanneer het programma begint. Profiteer 's avonds van voordelige energietarieven; wanneer je 's ochtends wakker wordt is de vaat klaar. Productvoordelen van de Tomado TDW5501W: Geschikt voor 6 couverts Eenvoudig aansluiten op vaste wateraanvoer-en afvoer 5 programma's 40°C - 70°C Uitstelfunctie Bestekmandje Geluidniveau: 49 dB Energieklasse F Zouttrechter meegeleverd 2 jaar garantie bij Tomado Design Deze mini vaatwasser heeft een wit design. De korf is gemaakt van hoogwaardig materiaal en uitgevoerd in een luxe antraciet design. De vaatwasser heeft een hoogte van 44 cm en heeft dus een compacte afmeting om bijvoorbeeld bovenop op andere keukenapparaten te plaatsen. Ondanks dat deze vaatwasser erg compact is, passen er gemakkelijk borden in van Ø 25 cm. Ideaal! Makkelijke bediening Aan de voorkant van de vaatwasser bevindt zich het bedieningspaneel. Je kunt de vaatwasser bedienen door middel van knoppen. Op het bedieningspaneel krijg je dan te zien voor welk programma je hebt gekozen. De vaatwasser is voorzien van een bestekmandje, waardoor je het bestek overzichtelijk kwijt kunt in de vaatwasser. Om voor de kopjes ook nog wat meer ruimte te creëren, heeft deze vaatwasser 2 neerklapbare kopjeshouders. Starten wanneer je wilt Met de uitstelfunctie kan je hem tot maximaal 8 uur later laten starten. Op deze manier bepaal je zelf wanneer je de vaatwasser laat beginnen en wanneer je hem uit ruimt. Door deze handige functie kan je hem in het daltarief laten starten, hierdoor kan je gebruik maken van het voordelige nachttarief. Indicatie glansspoelmiddel en zout Glansspoelmiddel en vaatwaszout zorgen ervoor dat je vaatwasser de beste was- en droogprestaties levert. Je dient deze middelen regelmatig bij te vullen. Op het display aan de voorzijde van de vaatwasser zie je waarschuwingslampjes die aangeven wanneer het glansspoelmiddel en vaatwaszout bijna op zijn. Glansspoelmiddel haalt water tijdens de laatste spoelbeurt van de vaat en helpt bij het droogproces. Het voorkomt dat waterdruppels op de vaat opdrogen en watervlekken achterlaten. Vaatwaszout helpt om de hardheid van het kraanwater te verminderen. 5 programma's Intensief Basis ECO Delicaat Snel 30 Nieuwe energielabel Het energielabel voor vaatwassers hebben, vanwege nieuwe richtlijnen in maart 2021, een nieuw jasje. Energieklassen A+, A++ en A+++ worden niet meer gebruikt waardoor de meest zuinige energieklasse A is, zonder plusje. Op het nieuwe energielabel vind je de letters A t/m G. Hierbij is G het minst zuinig en A het meest zuinig. Ook is er een nieuwe meetmethode waarmee de energieklasse wordt bepaald. Daardoor is de oude energieklasse niet zomaar in een nieuwe om te zetten; alle apparaten worden opnieuw gemeten. Met de nieuwe energielabels kun je makkelijker verschillende apparaten met elkaar vergelijken en wordt jouw keuze inzichtelijker gemaakt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Mini vaatwasser voor op reis: KOFZ® Mini Vaatwasser Smalle Kleine wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.1

Ben jij op zoek naar een compacte vaatwasser die weinig ruimte inneemt in je keuken en toch krachtig genoeg is om jouw vaat schoon te maken? Dan is de KOFZ Mini Vaatwasser Smalle Kleine wit iets voor jou! Deze kleine vaatwasser heeft een automatische watertoevoer, waardoor je geen installatie nodig hebt. Bovendien is de vaatwasser gemakkelijk te bedienen met slechts één knop en doodt het bacteriën door de hoge temperatuur.

De KOFZ Mini Vaatwasser is niet alleen geschikt voor kleine keukens, maar ook perfect voor op de camping, in je studentenkamer of in je kitchenette. Met een capaciteit van 6 couverts is deze mini vaatwasser meer dan voldoende voor een klein huishouden. En het mooiste van alles? Deze kleine vaatwasser bespaart jou water en dus geld!

De vaatwasser is niet alleen compact, maar heeft ook een laag geluidsniveau van 49 dB. Zo kun je rustig genieten van je avond terwijl de vaatwasser zijn werk doet. En omdat de KOFZ Mini Vaatwasser multifunctioneel is, kun je er allerlei soorten vaat in kwijt.

Wat deze mini vaatwasser echt onderscheidt van andere producten is de automatische watertoevoer, waardoor je geen installatie nodig hebt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld en gedoe. Bovendien is de vaatwasser krachtig genoeg om jouw vaat grondig te reinigen en doodt het bacteriën door de hoge temperatuur.

Als specialist op het gebied van Mini vaatwassers kan ik je vertellen dat de KOFZ Mini Vaatwasser Smalle Kleine wit een geweldige keuze is voor mensen met weinig ruimte in hun keuken. Het is ook perfect voor mensen die alleen wonen en slechts een kleine vaat hebben. Het enige nadeel is dat het waterverbruik per cyclus iets hoger is dan bij sommige andere mini vaatwassers. Maar het feit dat je geen installatie nodig hebt en het automatische watertoevoersysteem maakt dat meer dan goed!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

6. Klarstein Amazonia 6 Luminance wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.9

De Klarstein Amazonia 6 Luminance is een Mini vaatwasser met een edele look, waardoor het een blikvanger is in elke keuken. Deze Mini vaatwasser biedt plaats aan zes couverts en heeft een energie-efficiëntieklasse van A+. Hierdoor is het energieverbruik zeer laag, namelijk 174 kWh per jaar. Het waterverbruik per cyclus is ook niet al te hoog, namelijk 6,5 liter.

Met verschillende programma's biedt deze Mini vaatwasser altijd de juiste keuze voor de verschillende soorten afwas en vuilgradatie, van enigszins vervuilde glazen, borden en kopjes tot sterk vervuild kookgerei. De intensieve modus is bijzonder geschikt voor sterk vervuilde vaat, terwijl de snelle modus ideaal is voor licht vervuilde vaat. Het ecoprogramma is energiezuinig, omdat het spoelt bij lage temperaturen. Het instellen van de programma's is snel en eenvoudig via de overzichtelijke armatuur van de vaatwasser instelbaar middels drie touch toetsen.

Het geluidsniveau van deze Mini vaatwasser is 49 dB, waardoor het geluidsniveau laag is en het je niet zal storen tijdens het draaien van de vaat. De minimale en maximale nishoogte is 25 cm, waardoor het een ideale Mini vaatwasser is voor kleine keukens.

Wat deze Mini vaatwasser uniek maakt, is de edele uitstraling van het corpus met stijlvol glazen front en het gebogen rvs handvat. Dit biedt een zweem van luxe waardoor het een blikvanger is in elke keuken.

Als je op zoek bent naar een Mini vaatwasser die er niet alleen goed uitziet, maar ook nog eens energiezuinig en efficiënt is, dan is de Klarstein Amazonia 6 Luminance zeker een goede keuze. Het heeft een laag energieverbruik, laag waterverbruik, en biedt verschillende programma's voor verschillende soorten vaat. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grote huishoudens vanwege de beperkte capaciteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 februari in huis

Bekijk prijs

7. Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

De Inventum VVW5520 is een zeer compacte vaatwasser met de eigenschappen van een standaard vaatwasser. In de 45 centimeter hoge behuizing heb je voldoende ruimte voor 6 couverts. Er staan 6 verschillende programma's tot je beschikking. Zo kies je het intensieve programma voor sterk vervuilde vaat, het behoedzame programma voor glaswerk en het eco programma om energie te besparen. Per reiniging verbruikt de vaatwasser van Inventum slechts 6,5 liter water. En door de start tot in de nacht uit te stellen, profiteer je ook nog van het voordelige daltarief.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 2 oktober in huis

Bekijk prijs

8. Beste Mini vaatwasser voor grote huishoudens: Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit

 • list plusDeze mini vaatwasser heeft een compact formaat, waardoor het gemakkelijk op te bergen is.
 • list plusEen voordeel van deze mini vaatwasser is dat het energiezuinig is en minder stroom verbruikt dan een normale vaatwasser.
 • list plusMet de snelle wascyclus van deze mini vaatwasser is de vaat snel schoon.

Nadelen Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit

 • list plusEen nadeel van deze mini vaatwasser is dat het een beperkte capaciteit heeft en daardoor niet geschikt is voor grote gezinnen.
 • list plusEen nadeel van deze mini vaatwasser is dat het geen droogfunctie heeft, waardoor de vaat na het wassen nog nat is.
 • list plusEen nadeel van deze mini vaatwasser is dat het relatief duur is in vergelijking met andere mini vaatwassers op de markt.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.3

Ben je op zoek naar een efficiënte en compacte tafelvaatwasser? Dan is de Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit wellicht de juiste keuze voor jou! Met een waterverbruik van slechts 6,5 liter per wasbeurt en een geluidsniveau van 51 dB is deze vaatwasser niet alleen milieuvriendelijk, maar ook stil tijdens het gebruik. Dankzij de zes verschillende reinigingsprogramma's, waaronder Intensief, Normaal, Eco, Glas, 90 minuten en Snel, krijgt je vaat altijd een vlekkeloze reiniging.

Wat deze tafelvaatwasser onderscheidt van andere modellen is het feit dat het bijzonder geschikt is voor kleine huishoudens. Vooral studenten en éénpersoonshuishoudens zullen profiteren van de compacte afmetingen en het feit dat het apparaat weinig ruimte in beslag neemt. Daarnaast is het mogelijk om de start van de vaatwasser uit te stellen, zodat je kunt profiteren van goedkopere elektriciteitstarieven tijdens de nachtelijke uren.

Echter, als je van plan bent om vaatwerk voor meer dan zes personen te wassen, dan is dit model wellicht niet de beste optie voor je. Ook moet je er rekening mee houden dat het apparaat volledig geïntegreerd dient te worden, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Al met al is de Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en milieuvriendelijke vaatwasser met verschillende reinigingsprogramma's en de mogelijkheid om de start uit te stellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

9. Klarstein Amazonia zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.9

De Klarstein Amazonia 6 vaatwasser is je nieuwe reinigingshulpje bij jou thuis! Er is plaats voor maximaal 6 couverts binnenin. Met 1380 Watt vermogen en zeven verschillende programma's neemt de Klarstein Amazonia 6 Luminance vaatwasser vuile vaat onder handen. Alle programma's zijn snel en makkelijk te bedienen met het overzichtige paneel met drie knoppen Een ingebouwde houder maakt het ook gemakkelijk om wijn- of champagneglazen schoon te maken. De Amazonia 6 Luminance is als inbouwapparaat of als tafelvaatwasser te gebruiken. Eigenschappen: Veel plaats: voor maximaal 6 couverts Zuinig in gebruik: met slechts 174 kWh/jaar Erg veilig: meer bescherming met Aquastop 6 programma's: intensief, noormal, eco, glas, 90 min. en snel Stille werking: Laag geluidsniveau van slechts 49 dB Omvang Levering: 1 x Apparaat 1x bestekmand 1 x toevoerslang 1 x trechter Gebruiksaanwijzing in meerdere talen Afmetingen: Afmetingen buitenkant: ca. 55 x 43,5 x 49,5 cm (BxHxD) Afmetingen binnenkant: ca. 48 x 25 x 45 cm (BxHxT) Diepte met geopende deur: ca. 81cm Hoogte sifon-aansluiting: max. 60 cm Lengte toevoerslang: ca. 150 cm Lengte afvoerslang: ca. 150 cm Snoerlengte: ca. 150 cm Gewicht: ca. 21 kg Vermogen: 1380 watt Stroomverzorging: AC 220-240V, 50Hz Artikelnummer: 10028326

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 oktober in huis

Bekijk prijs

10. Labirent DDD08-55BM(3803A) wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

De Labirent DDD08-55BM(3803A) is een compacte en handige mini vaatwasser die perfect is voor huishoudens met beperkte ruimte. Met zijn kleine formaat en vrijstaande ontwerp past deze witte vaatwasser gemakkelijk in elke keuken of bijkeuken. De vaatwasser heeft een capaciteit van 8 couverts, waardoor je al je vaat, van borden en glazen tot bestek, efficiënt kunt afwassen. Ondanks zijn compacte formaat biedt de Labirent DDD08-55BM(3803A) alle functies die je nodig hebt voor een grondige reiniging van je vaat. Specificaties: - Couverts: 8 sets - Kleur: Wit - Vermogen: 1380-1620 W - Volt: 220-240V ~ 50Hz - Geluidsniveau: 49 dB - Materiaal binnekant: RVS - Productafmetingen: 55 x 50 x 59.5 cm - Netto gewicht: 25.5 kg Garantie & Zekerheid Bij Labirent word alles met zekerheid verzonden. Wij geven u 2 jaar garantie op uw geleverde vaatwasser. Is het beschadigd, werkt het niet of heeft u andere vragen? Dan kunt u ons altijd contacteren voor snelle service.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van mini vaatwassers. Er zijn namelijk 37 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!