Bestenu

Wat is de beste mini vaatwasser van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede mini vaatwasser is een lastige opgave. Wat is de beste mini vaatwasser van 2023? Na het testen van 30 mini vaatwassers kwam de Tomado TDW5501W Mini vaatwasser Vrijstaand wit als beste getest uit onze mini vaatwasser-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de mini vaatwassers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 mini vaatwassers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame mini vaatwasser-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste mini vaatwassers

1Score: 10
Tomado TDW5501W Mini vaatwasser Vrijstaand wit
Beste Mini vaatwasser voor kleine huishoudens
Tomado TDW5501W Mini vaatwasser Vrijstaand wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Klarstein Amazonia - mini-afwasmachine blauw
Klarstein Amazonia - mini-afwasmachine blauw
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit
Beste Mini vaatwasser voor kleine keukens
Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
KOFZ® Mini Vaatwasser Smalle Kleine wit
Beste Mini vaatwasser voor op reis
KOFZ® Mini Vaatwasser Smalle Kleine wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Klarstein Amazonia 6 Luminance wit
Klarstein Amazonia 6 Luminance wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit
Beste Mini vaatwasser voor grote huishoudens
Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.7
Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand zwart
Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.4
Klarstein Aquatica - Mini Vaatwasser wit
Klarstein Aquatica - Mini Vaatwasser wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.4
Heinrichs HTG 8841 mini vaatwasser wit
Heinrichs HTG 8841 mini vaatwasser wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.4
Bomann TSG 5701 - mini wit
Bomann TSG 5701 - mini wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Mini Vaatwasser Koopgids

De vaat is een van die klusjes die je liever door een machine laat doen. Helaas is niet elke keuken standaard met een vaatwasser uitgerust. Een minivaatwasser is de oplossing! Deze plaats je bovendien gemakkelijk in je camper, studentenkamer of bedrijfskeukentje. In deze koopgids lees je hoe je de beste minivaatwasser kiest.

Hoe werkt een minivaatwasser zonder wateraansluiting?

Een minivaatwasser zonder aansluiting beschikt over een watertank die je voor elke vaatwasbeurt aanvult. De afvoerslang voor het vieze water leg in je de wasbak of emmer. Deze minivaatwassers zijn mobiel en gemakkelijk mee te nemen in de camper of caravan.

Een minivaatwasser met wateraansluiting koppel je aan de kraan. Het nadeel hiervan is dat je een externe kraan moet hebben, of tijdens het draaien van de machine even geen toegang hebt tot de keukenkraan.

Hoe sluit je een minivaatwasser aan?

Je sluit een minivaatwasser aan door de stekker in het stopcontact te doen, het waterreservoir te vullen en de afvoerslang in de gootsteen te leggen. Soms heeft de minivaatwasser een directe wateraansluiting nodig. Hiervoor koppel je de slang aan een waterkraan in de buurt.

Hoeveel watt heeft een minivaatwasser?

Het vermogen, of wattage, van minivaatwassers zit tussen de 800 en 1500 watt. Het wattage zegt iets over de hoeveel energie nodig is om de minvaatwasser te laten werken. Een minivaatwasser heeft dus minder energie nodig dan een normale vaatwasser, waarbij het vermogen boven de 2000 watt ligt.

Over het algemeen geldt: hoe lager het vermogen, hoe minder energie de minivaatwasser gebruikt.

Laadvermogen

De bedoeling van een minivaatwasser is dat hij mini is, maar het is wel handig dat er voldoende in past. Hoeveel vaat in de vaatwasser past, wordt uitgedrukt in het aantal couverts. ‘Couvert’ is een duur woord voor een set servies en bestek. Eén couvert omvat de maaltijdbenodigdheden voor een driegangenmenu van één persoon. 

In een standaard vaatwasser past gemiddeld 12 tot 15 couverts. Vanzelfsprekend is dit bij een minivaatwasser minder.

Bij minivaatwassers loopt het aantal couverts uiteen van 2 tot en met 8. Ben je dus in je eentje, maar eet je drie keer per dag uitgebreid? Dan is een vaatwasser met een laadvermogen van 2 couverts al te klein om maar 1 keer per dag te hoeven draaien. Kijk goed naar wat je nodig hebt en hoeveel vaat je huishouden in een dag produceert. Je hebt liever een te groot laadvermogen dan 3 keer per dag de minivaatwasser aan te zetten.

Kom je erachter dat je toch een groter laadvermogen nodig hebt? De beste vaatwasser heeft een grotere capaciteit dan de minivariant en is daarmee meer geschikt voor grotere huishoudens. 

 

Verbruik

Minivaatwassers hebben twee voornaamste dingen nodig: water en elektriciteit.

Water

Minivaatwassers gebruiken stroom en water. Om kosten op deze vaste lasten te besparen, is het slim rekeningen te houden met het verbruik. Een normale vaatwasser verbruikt gemiddeld 12 liter water per draaibeurt. Gelukkig is dit bij een minivaatwasser een stuk minder! Bij minivaatwassers ligt het waterverbruik gemiddeld op 6,5 liter per cyclus. 

Er zijn ook zuinigere vaatwassers met een speciale waterbesparende techniek. Deze meten de hoeveelheid water precies af per draaibeurt. Een zuinige minivaatwasser verbruikt zo'n 5 liter water per cyclus. De besparing van 1 liter is niet erg groot, maar alle kleine beetjes helpen. 

Energie

Een echt groot verschil in de verbruikskosten maak je door op de energie te besparen. Het energieverbruik van een vaatwasser wordt per 100 draaibeurten aangegeven in kilowattuur (kWh). 

De prijs van 1 kWh aan energie schommelt nogal. Gemiddeld ligt dit bedrag op € 0,67. Dit lijkt wellicht weinig, maar dit loopt sneller op dan je denkt! Dit laat ik je zien aan de hand van een rekenvoorbeeld: 

Minivaatwassers vind je in een range van 40 tot 61 kWh per 100 cycli. Gemiddeld gebruik je een vaatwasser 280 keer per jaar. 

 • Met een verbruik van 40 kWh per 100 cycli, kom je uit op de volgende jaarlijkse energiekosten: 40 × 2,8 × 0,67 = € 75,04.
 • Met een verbruik van 61 kWh per 100 cycli, kom je uit op de volgende jaarlijkse energiekosten: 61 × 2,8 × 0,67 = € 114,44.

Een zuinigere minivaatwasser bespaart je dus al zo'n € 40 per jaar aan energiekosten!

Let bij het energieverbruik van een minivaatwasser ook op het laadvermogen. Moet je de vaatwasser vaker draaien, omdat er minder in past? Dan wint een laag energieverbruik het niet van een vaatwasser met meer couverts.  

Verdere belangrijke eigenschappen

Het houdt niet op bij het verbruik!

Afmetingen

De afmetingen van de minivaatwasser zijn erg belangrijk. Een minivaatwasser moet compact en draagbaar zijn. Voor in een camper of caravan is een aanrechtvaatwasser van 40 × 50 × 40 een fijn formaat. Een ingebouwde minivaatwasser mag iets groter zijn, omdat deze niet in de weg staat op je aanrecht. 50 × 60 × 50 zijn prima afmetingen voor een goede inbouwvaatwasser.

Ik raad je aan een zo groot mogelijke minivaatwasser te kiezen. Een grotere vaatwasser betekent een groter laadvermogen. Zo hoef je de vaatwasser minder vaak te draaien. Dit bespaart energie.

Reinigingsprogramma's

Het aantal reinigingsprogramma's is bij een minivaatwasser meestal wat beperkt. Zorg in ieder geval dat naast het normale draaiprogramma de volgende programma's aanwezig zijn:

Ecoprogramma

Dit programma wast de vaat op een lagere temperatuur. Hierbij verbruikt de minivaatwasser minder energie en water. Met zo'n 3,5 tot 4 uur, duurt het programma wel een stuk langer dan een normale beurt.

Kort programma

Het korte programma is handig wanneer je de vuile vaat weer vlug schoon wilt hebben. Dat is handig wanneer je spontaan bezoek verwacht en je niet voldoende schone glazen hebt. Een kort programma duurt slechts 30 minuten, maar is niet geschikt voor een erg vieze vaat. 

Intensief programma 

Voor aangekoekte etensresten, vette ovenschalen en andere viezigheid is een intensief programma nodig om je vaat goed te reinigen. Een intensief programma verbruikt meer water en energie, omdat deze op een hogere temperatuur reinigt.

Geluidsniveau

Check altijd hoeveel decibel aan geluid de minivaatwasser produceert. Niemand zit te wachten op veel lawaai in huis. Hoe minder decibel, hoe beter. Een ogenschijnlijk klein verschil in het aantal decibel heeft namelijk al grote gevolgen voor het waargenomen geluid. Zo is een toename van 50 naar 60 decibel, al een verdubbeling in de geluidssterkte

hero illustration

Hoe testen we mini vaatwassers?

Om de beste mini vaatwasser te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze mini vaatwasser-test hebben we 30 mini vaatwassers geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze mini vaatwasser-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze mini vaatwasser-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne mini vaatwasser-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste mini vaatwasser in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 30 mini vaatwassers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste mini vaatwassers op een rijtje

1 - Tomado TDW5501W Mini vaatwasser Vrijstaand wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Mini vaatwasser voor kleine huishoudens: Tomado TDW5501W Mini vaatwasser Vrijstaand wit

Voordelen

 • list plusHet is een stille machine.
 • list plusHet is compact, waardoor het weinig ruimte inneemt.
 • list plusHet is efficiënt in het reinigen van vaat.

Nadelen Tomado TDW5501W Mini vaatwasser Vrijstaand wit

 • list plusHet heeft een lage energie-efficiëntieklasse.
 • list plusHet is niet geschikt voor het wassen van borden van 26 cm.
 • list plusHet heeft geen extra functies, waardoor het minder flexibel is dan andere modellen.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.4

De Tomado TDW5501W Mini vaatwasser is een compacte en handige oplossing voor mensen die weinig ruimte hebben in hun keuken. Met ruimte voor 6 couverts en een bestekmandje is deze mini-vaatwasser perfect voor kleine huishoudens. De vaatwasser biedt keuze uit 5 verschillende wasprogramma's en heeft een uitgestelde startfunctie, zodat je hem kunt laten draaien op een moment dat het jou uitkomt.

Wat deze mini-vaatwasser zo bijzonder maakt, is dat hij eenvoudig aan te sluiten is op een vaste wateraanvoer-en afvoer. Bovendien wordt er een zouttrechter meegeleverd, waardoor je geen zout meer hoeft toe te voegen bij elke wasbeurt. De vaatwasser heeft een laag geluidsniveau van slechts 49 dB, waardoor je hem zonder problemen kunt laten draaien terwijl je in de buurt bent.

Het ontwerp van deze mini-vaatwasser is ook het vermelden waard. Het heeft een wit design en de korf is gemaakt van hoogwaardig materiaal en uitgevoerd in een luxe antraciet design. Het bedieningspaneel aan de voorkant is gemakkelijk te gebruiken dankzij de knoppen en het overzichtelijke display. En ondanks zijn compacte formaat passen er gemakkelijk borden in van Ø 25 cm.

Een ander groot voordeel van deze mini-vaatwasser is dat hij erg energiezuinig is. Met een verbruik van slechts 6,5 liter water per cyclus en een energieverbruik van 61 kWh per 100 cycli, bespaar je niet alleen op je water- en energierekening, maar draag je ook bij aan een beter milieu.

Al met al is de Tomado TDW5501W Mini vaatwasser een geweldige keuze voor mensen die weinig ruimte hebben in hun keuken. Het is een handige, compacte en energiezuinige oplossing voor het wassen van de vaat. Het enige nadeel is de energieklasse F, die iets minder zuinig is dan je zou willen. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door alle andere voordelen van deze mini-vaatwasser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Klarstein Amazonia - mini-afwasmachine blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Klarstein Amazonia - mini-afwasmachine blauw

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.8

De lucht zuiveren! De Klarstein Amazonia mini afwasmachine is de kleine poetshulp voor een singles keuken, vakantiewoning of op de camping!De afwas wordt vanaf nu overgenomen door de Klarstein Amazonia mini vaatwasser. Tot twee couverts vinden een plaats en zijn binnen de kortste keren weer piekfijn voor de volgende maaltijd. Via het led display is heel eenvoudig tussen zes programma's te kiezen. Naast de stroombesparende ecomodus en het één uur durende programma zijn er nog praktische programma's voor het wassen van fruit, het steriliseren van babyservies, glas of ook het behulpzame snelle programma. In de droogfunctie verdrijft de circulatie van frisse lucht nare geurtjes , droogt servies en houdt de lucht gedurende 72 uur zuiver. Door de compacte afmetingen vindt de Klarstein Amazonia mini vaatwasmachine bijna overal wel een plaatsje. Ze heeft geen verdere installatie nodig maar kan haar werk overal uitvoeren: een stroomaansluiting, 5 liter water en een emmer zijn voldoende bij gebruik. Wanneer ze niet meer nodig is is ze snel en eenvoudig plaatsbesparend op te bergen.De kleine zuivere betovering: de Klarstein Amazonia mini-afwasmachine brengt glans in kleine keukens en laat de vuile vaat snel weer stralen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

3 - Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Mini vaatwasser voor kleine keukens: Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit

Voordelen

 • list plusDeze mini vaatwasser is klein en heeft niet inbouwen nodig.
 • list plusEen ander voordeel is dat het apparaat weinig geluid maakt, waardoor het stil is tijdens het wassen.
 • list plusDe bediening is eenvoudig en de kwaliteit is goed voor de prijs.

Nadelen Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit

 • list plusEen nadeel is dat het bestek vaak wat natter uitkomt dan gewend.
 • list plusEen ander minpunt is dat het bestekrekje niet verplaatst kan worden.
 • list plusHet droogt niet zo goed als een grotere vaatwasser.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

Ben jij op zoek naar een compacte vaatwasser die niet alleen ruimte bespaart, maar ook nog eens energiezuinig is? Dan is de Inventum VVW5520 vrijstaande vaatwasser dé vaatwasser voor jou! Deze kleine krachtpatser heeft de eigenschappen van een standaard vaatwasser, maar dan in een compacte behuizing van slechts 45 centimeter hoog. Met 6 verschillende programma's, waaronder een eco-programma en een hygiëneprogramma, heb je voor elke vaat de juiste instellingen. Bovendien verbruikt deze mini vaatwasser slechts 6,5 liter water per cyclus, wat enorm milieuvriendelijk is.

Niet alleen is de Inventum VVW5520 energiezuinig en compact, hij is ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Zo kun je het programma uitstellen tot wel 8 uur later, zodat je de vaatwasser 's avonds kunt vullen en 's ochtends pas kunt laten draaien. Ook het uitneembare bestekmandje en de zouttrechter maken het gebruik van deze mini vaatwasser extra makkelijk.

Wat deze mini vaatwasser vooral onderscheidt van andere vaatwassers is zijn formaat en energiezuinigheid. Ideaal voor kleine huishoudens of mensen die weinig ruimte hebben in hun keuken. En hoewel de capaciteit van 6 couverts misschien niet heel groot lijkt, is het wel genoeg voor dagelijks gebruik.

Als we kijken naar de kwantitatieve metingen dan zien we dat de Inventum VVW5520 per 100 cycli 61 kWh verbruikt en een geluidsniveau heeft van 49 dB. Dit is zeer energiezuinig en stil. Daarnaast kun je de vaatwasser in elke nis plaatsen, omdat er geen minimale of maximale nishoogte is.

Al met al is de Inventum VVW5520 een energiezuinige, compacte en gebruiksvriendelijke mini vaatwasser die perfect is voor kleine huishoudens. Het enige nadeel is misschien de capaciteit van slechts 6 couverts, maar als je hier rekening mee houdt bij het vullen van de vaatwasser is dit geen probleem.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - KOFZ® Mini Vaatwasser Smalle Kleine wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Beste Mini vaatwasser voor op reis: KOFZ® Mini Vaatwasser Smalle Kleine wit

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.4

Ben jij op zoek naar een compacte vaatwasser die weinig ruimte inneemt in je keuken en toch krachtig genoeg is om jouw vaat schoon te maken? Dan is de KOFZ Mini Vaatwasser Smalle Kleine wit iets voor jou! Deze kleine vaatwasser heeft een automatische watertoevoer, waardoor je geen installatie nodig hebt. Bovendien is de vaatwasser gemakkelijk te bedienen met slechts één knop en doodt het bacteriën door de hoge temperatuur.

De KOFZ Mini Vaatwasser is niet alleen geschikt voor kleine keukens, maar ook perfect voor op de camping, in je studentenkamer of in je kitchenette. Met een capaciteit van 6 couverts is deze mini vaatwasser meer dan voldoende voor een klein huishouden. En het mooiste van alles? Deze kleine vaatwasser bespaart jou water en dus geld!

De vaatwasser is niet alleen compact, maar heeft ook een laag geluidsniveau van 49 dB. Zo kun je rustig genieten van je avond terwijl de vaatwasser zijn werk doet. En omdat de KOFZ Mini Vaatwasser multifunctioneel is, kun je er allerlei soorten vaat in kwijt.

Wat deze mini vaatwasser echt onderscheidt van andere producten is de automatische watertoevoer, waardoor je geen installatie nodig hebt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld en gedoe. Bovendien is de vaatwasser krachtig genoeg om jouw vaat grondig te reinigen en doodt het bacteriën door de hoge temperatuur.

Als specialist op het gebied van Mini vaatwassers kan ik je vertellen dat de KOFZ Mini Vaatwasser Smalle Kleine wit een geweldige keuze is voor mensen met weinig ruimte in hun keuken. Het is ook perfect voor mensen die alleen wonen en slechts een kleine vaat hebben. Het enige nadeel is dat het waterverbruik per cyclus iets hoger is dan bij sommige andere mini vaatwassers. Maar het feit dat je geen installatie nodig hebt en het automatische watertoevoersysteem maakt dat meer dan goed!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

5 - Klarstein Amazonia 6 Luminance wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Klarstein Amazonia 6 Luminance wit

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.2

De Klarstein Amazonia 6 Luminance is een Mini vaatwasser met een edele look, waardoor het een blikvanger is in elke keuken. Deze Mini vaatwasser biedt plaats aan zes couverts en heeft een energie-efficiëntieklasse van A+. Hierdoor is het energieverbruik zeer laag, namelijk 174 kWh per jaar. Het waterverbruik per cyclus is ook niet al te hoog, namelijk 6,5 liter.

Met verschillende programma's biedt deze Mini vaatwasser altijd de juiste keuze voor de verschillende soorten afwas en vuilgradatie, van enigszins vervuilde glazen, borden en kopjes tot sterk vervuild kookgerei. De intensieve modus is bijzonder geschikt voor sterk vervuilde vaat, terwijl de snelle modus ideaal is voor licht vervuilde vaat. Het ecoprogramma is energiezuinig, omdat het spoelt bij lage temperaturen. Het instellen van de programma's is snel en eenvoudig via de overzichtelijke armatuur van de vaatwasser instelbaar middels drie touch toetsen.

Het geluidsniveau van deze Mini vaatwasser is 49 dB, waardoor het geluidsniveau laag is en het je niet zal storen tijdens het draaien van de vaat. De minimale en maximale nishoogte is 25 cm, waardoor het een ideale Mini vaatwasser is voor kleine keukens.

Wat deze Mini vaatwasser uniek maakt, is de edele uitstraling van het corpus met stijlvol glazen front en het gebogen rvs handvat. Dit biedt een zweem van luxe waardoor het een blikvanger is in elke keuken.

Als je op zoek bent naar een Mini vaatwasser die er niet alleen goed uitziet, maar ook nog eens energiezuinig en efficiënt is, dan is de Klarstein Amazonia 6 Luminance zeker een goede keuze. Het heeft een laag energieverbruik, laag waterverbruik, en biedt verschillende programma's voor verschillende soorten vaat. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grote huishoudens vanwege de beperkte capaciteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 februari in huis

Bekijk prijs

6 - Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Beste Mini vaatwasser voor grote huishoudens: Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit

Voordelen

 • list plusEen voordeel van de Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit is dat deze geruisloos en efficiënte is.
 • list plusDeze vaatwasser heeft een goede kwaliteit en betrouwbare prestaties.
 • list plusDeze mini vaatwasser produceert een glanzend resultaat.

Nadelen Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit

 • list plusDe prijs van de Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit is hoger dan verwacht.
 • list plusDe capaciteit van deze mini vaatwasser is beperkt.
 • list plusEen ander nadeel van deze vaatwasser is dat de installatie tijdrovend is.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een efficiënte en compacte tafelvaatwasser? Dan is de Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit wellicht de juiste keuze voor jou! Met een waterverbruik van slechts 6,5 liter per wasbeurt en een geluidsniveau van 51 dB is deze vaatwasser niet alleen milieuvriendelijk, maar ook stil tijdens het gebruik. Dankzij de zes verschillende reinigingsprogramma's, waaronder Intensief, Normaal, Eco, Glas, 90 minuten en Snel, krijgt je vaat altijd een vlekkeloze reiniging.

Wat deze tafelvaatwasser onderscheidt van andere modellen is het feit dat het bijzonder geschikt is voor kleine huishoudens. Vooral studenten en éénpersoonshuishoudens zullen profiteren van de compacte afmetingen en het feit dat het apparaat weinig ruimte in beslag neemt. Daarnaast is het mogelijk om de start van de vaatwasser uit te stellen, zodat je kunt profiteren van goedkopere elektriciteitstarieven tijdens de nachtelijke uren.

Echter, als je van plan bent om vaatwerk voor meer dan zes personen te wassen, dan is dit model wellicht niet de beste optie voor je. Ook moet je er rekening mee houden dat het apparaat volledig geïntegreerd dient te worden, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Al met al is de Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en milieuvriendelijke vaatwasser met verschillende reinigingsprogramma's en de mogelijkheid om de start uit te stellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

7 - Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand zwart

Voordelen

 • list plusHet kleine formaat van deze mini vaatwasser maakt het ideaal voor kleinere ruimtes.
 • list plusHet is geruisloos tijdens het wassen, waardoor het geen geluidsoverlast veroorzaakt.
 • list plusHet heeft een energie-efficiëntieklasse A+++, waardoor het energiezuinig in gebruik is.

Nadelen Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand zwart

 • list plusDoor het beperkte vulvolume is deze mini vaatwasser minder geschikt voor grotere gezinnen.
 • list plusHet kan alleen borden tot 26 cm aan, waardoor het minder geschikt is voor grotere borden.
 • list plusDoordat deze mini vaatwasser geen droogfunctie heeft, is er extra energie nodig om het serviesgoed te drogen.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.8

De Tomado TDW5501B Mini vaatwasser is een geweldige oplossing voor mensen die weinig ruimte hebben in hun keuken, maar toch een schone vaat willen. Met zijn compacte afmeting van 44 cm hoog past hij gemakkelijk bovenop andere keukenapparaten. De vaatwasser biedt keuze uit 5 wasprogramma's en heeft ruimte voor 6 couverts. Door de uitgestelde start in te stellen, bepaal je zelf wanneer het programma begint en profiteer je van voordelige energietarieven.

Wat deze mini vaatwasser zo bijzonder maakt, is dat hij geschikt is voor borden van Ø 25 cm. Dit is niet altijd het geval bij mini vaatwassers, maar bij de Tomado TDW5501B is dat geen probleem. Daarnaast is hij vrijstaand, dus je kunt hem plaatsen waar het jou het beste uitkomt. De bediening is eenvoudig en de vaatwasser is voorzien van een bestekmandje en zouttrechter.

Met een geluidsniveau van 49 dB is deze mini vaatwasser stil genoeg om 's avonds te draaien zonder dat je er last van hebt. Het energieverbruik per 100 cycli is 61 kWh en het waterverbruik per cyclus is 6.5 l. Dit zijn zeer redelijke cijfers voor een mini vaatwasser.

Al met al is de Tomado TDW5501B Mini vaatwasser een geweldige aanvulling voor mensen met een kleine keuken die toch graag een schone vaat willen. De vaatwasser is compact, stil, eenvoudig in gebruik en biedt voldoende ruimte voor 6 couverts. Het feit dat hij geschikt is voor borden van Ø 25 cm, maakt deze mini vaatwasser extra bijzonder.

Mijn persoonlijke mening is dat deze mini vaatwasser zeker het overwegen waard is als je op zoek bent naar een compacte, maar effectieve oplossing voor een schone vaat. Het enige nadeel is dat hij in energieklasse F valt, wat niet de meest energiezuinige optie is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Klarstein Aquatica - Mini Vaatwasser wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Klarstein Aquatica - Mini Vaatwasser wit

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.6

Ben je op zoek naar een kleine vaatwasser die ook nog eens zonder vaste wateraansluiting werkt? Dan is de Klarstein Aquatica Mini Vaatwasser wit jouw nieuwe beste vriend! Het compacte formaat zorgt ervoor dat hij in de kleinste keukens of zelfs in een camper past. De vaatwasser biedt ruimte aan twee couverts en heeft drie verschillende programma's om verschillende soorten vuil aan te kunnen. Het energieverbruik van 125 kWh per jaar en waterverbruik van slechts 5 liter per spoelbeurt maken deze Mini Vaatwasser bijzonder zuinig en energie-efficiënt.

Wat deze Mini Vaatwasser bijzonder maakt, is dat hij zonder vaste wateraansluiting werkt. Dit maakt hem ideaal voor bijvoorbeeld kamperen of in tehuizen waar geen vaste wateraansluiting aanwezig is. Het droog-programma zorgt ervoor dat je vaatwerk direct de kast in kan en de Mini Vaatwasser is met een geluidsniveau van 49 dB ook nog eens lekker stil.

Het enige nadeel van deze Mini Vaatwasser is dat hij niet geschikt is voor grotere gezinnen vanwege de beperkte capaciteit van twee couverts. Maar voor alleenstaanden of stellen is dit de ideale oplossing om snel en efficiënt de vaat te doen zonder veel plaats in te nemen.

Al met al ben ik zeer tevreden over de Klarstein Aquatica Mini Vaatwasser wit en kan ik hem zeker aanraden voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en energie-efficiënte oplossing voor hun vaat!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

9 - Heinrichs HTG 8841 mini vaatwasser wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Heinrichs HTG 8841 mini vaatwasser wit

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.6

Ben jij op zoek naar een compacte vaatwasser die niet veel ruimte inneemt? Dan is de Heinrich’s HTG 8841 mini vaatwasser wellicht iets voor jou! Het apparaat is perfect geschikt voor studenten, kantoren of op de camping. Wat deze mini vaatwasser uniek maakt, is dat hij beschikt over een inwendige tank van 5 liter en ook op een directe wateraansluiting kan worden aangesloten. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over wateraansluitingen in de buurt.

Het apparaat verbruikt slechts 38 kWh per jaar en vermindert het waterverbruik met 70%. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart, maar ook een steentje bijdraagt aan het milieu. Met de 360° reiniging en 14 waterstralen uit de sproeiarmen spoel je je servies grondig en goed schoon. Je hebt de keuze uit 6 spoelprogramma's, waaronder een ECO-modus en kiemvrije modus voor babyservies.

Een ander voordeel van deze mini vaatwasser is dat hij beschikt over een drogerfunctie. Hierdoor hoef je je servies niet meer met de hand af te drogen. Het apparaat heeft een geluidsniveau van 60 dB, wat redelijk stil is. Het waterverbruik per cyclus bedraagt slechts 4.5 liter.

Al met al is de Heinrich’s HTG 8841 mini vaatwasser een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte vaatwasser die niet veel ruimte inneemt. Het apparaat is ideaal voor studenten, kantoren of op de camping. Het verbruikt weinig energie en water en beschikt over verschillende spoelprogramma's. Enige nadeel is wellicht de energieklasse F, al valt het verbruik per jaar nog steeds mee.

Persoonlijk ben ik erg tevreden met deze mini vaatwasser. Hij neemt niet veel ruimte in beslag, is makkelijk in gebruik en maakt je servies goed schoon. Ik zou dit apparaat dan ook zeker aanraden aan anderen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

10 - Bomann TSG 5701 - mini wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Bomann TSG 5701 - mini wit

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze mini vaatwasser is dat hij klein is en daardoor geschikt is voor kleine keukens.
 • list plusDeze mini vaatwasser heeft een energiezuinig ontwerp, waardoor hij minder energie verbruikt.
 • list plusDeze mini vaatwasser heeft een geluidsarme werking, waardoor hij niet storend is.

Nadelen Bomann TSG 5701 - mini wit

 • list plusDeze mini vaatwasser heeft een beperkte capaciteit, waardoor hij niet geschikt is voor grotere hoeveelheden afwas.
 • list plusDeze mini vaatwasser heeft een lage temperatuurinstelling, waardoor hij soms niet alle vlekken goed verwijdert.
 • list plusDeze mini vaatwasser heeft geen droogprogramma, waardoor er meer handmatig afgewerkt moet worden.

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.5

Ben jij op zoek naar een compacte vaatwasser die je gemakkelijk kunt gebruiken zonder een vaste wateraansluiting? Dan is de Bomann TSG 5701 mini-vaatwasser wellicht iets voor jou! Ideaal voor studentenkamers, kleine huishoudens en vakantiehuizen. Deze mini-vaatwasser biedt ruimte voor veel bestek, borden en glazen en reinigt deze met vijf verschillende individueel selecteerbare programma's. Extra handig is dat je geen wateraansluiting nodig hebt en hij neemt niet veel ruimte in beslag.

Het instellen van het gewenste programma is snel gedaan dankzij de intuïtieve bediening. Zo kun je kiezen uit verschillende programma's, afhankelijk van het soort servies en de mate van vervuiling. De mini-vaatwasser maakt ook indruk met zijn LED-display en bedieningsdisplays: hij informeert je bijvoorbeeld bij gebrek aan water of reinigingszout.

Met een geluidsniveau van 58 dB is de Bomann TSG 5701 mini-vaatwasser zeker niet de stilste, maar dit is nog steeds acceptabel voor veel mensen. Ook het minimale nishoogte van 45 cm en maximale nishoogte van 50 cm maken hem geschikt voor vele soorten keukens. Daarnaast heeft de mini-vaatwasser een energieverbruik van 40 kWh per 100 cycli en een waterverbruik van 5 liter per cyclus.

Het grootste voordeel is dat deze mini-vaatwasser geen vaste wateraansluiting nodig heeft en weinig ruimte in beslag neemt. Hierdoor is hij ideaal voor kleine huishoudens, studentenkamers, vakantiehuizen en zelfs op kantoren. Het grootste nadeel is het geluidsniveau, maar dit is nog steeds acceptabel voor veel mensen.

Al met al is de Bomann TSG 5701 mini-vaatwasser een handige en praktische oplossing voor iedereen die geen zin heeft om dagelijks de vaat met de hand af te wassen, maar ook niet de ruimte heeft voor een grote vaatwasser met vaste wateraansluiting.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van mini vaatwassers. Er zijn namelijk 30 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!