Bestenu

Wat is de beste inbouw vaatwasser van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede inbouw vaatwasser is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste inbouw vaatwasser van 2023? Na het analyseren van 340 inbouw vaatwassers kwam de Inventum IVW6008A - Volledig integreerbare n.v.t. als beste uit onze inbouw vaatwasser-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de inbouw vaatwassers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 inbouw vaatwassers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame inbouw vaatwasser-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste inbouw vaatwassers

1Score: 9.9
Inventum IVW6008A - Volledig integreerbare n.v.t.
Inventum IVW6008A - Volledig integreerbare n.v.t.
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde niet van toepassing
Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde niet van toepassing
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Bosch SMV2ITX48N / Inbouw / wit
Bosch SMV2ITX48N / Inbouw / wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Bosch SMV4HAX40N / Inbouw / n.v.t.
Beste Inbouw vaatwasser voor grote huishoudens
Bosch SMV4HAX40N / Inbouw / n.v.t.
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
ETNA VW339M - Inbouwvaatwasser nvt
ETNA VW339M - Inbouwvaatwasser nvt
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Bosch SMV4HVX33E Luxe inbouw vaatwasser rvs
Beste Inbouw vaatwasser voor design liefhebbers
Bosch SMV4HVX33E Luxe inbouw vaatwasser rvs
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Bosch Serie 2 SMV24AX02E niet van toepassing
Bosch Serie 2 SMV24AX02E niet van toepassing
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Beko DIN28427 - Inbouwvaatwasser wit
Beko DIN28427 - Inbouwvaatwasser wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
AEG FSB52617Z - AirDry n.v.t.
AEG FSB52617Z - AirDry n.v.t.
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Inbouw Vaatwasser Koopgids

Je bent op zoek naar een nieuwe inbouwvaatwasser, maar er zijn verschillende soorten te vinden. Welke je nodig hebt, hangt af van jouw keuken. Je leest er meer over in de onderstaande koopgids.

Wat is het verschil tussen een onderbouw- en een inbouwvaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser is eentypeinbouwvaatwasser, net zoals een volledige of half geïntegreerde vaatwasser is. Een onderbouw vaatwasser heeft geen zijpanelen en geen bovenpaneel waardoor je deze simpelweg onder het werkblad zet zonder panelen te monteren.

Wat voor soorten inbouwvaatwassers zijn er allemaal?

Er zijn verschillende inbouwvaatwassers te koop. Zo zijn er volledig geïntegreerde vaatwassers. Het woord zegt het al: deze zijn volledig ingebouwd en je ziet een de buitenkant niet dat er een vaatwasser achter het deurtje zit. Ze werken hetzelfde als een vrijstaande vaatwasser, maar vormen een geheel met je keuken.

Bij een half geïntegreerde vaatwasser bevindt het bedieningspaneel zich aan de buitenkant van de deur, waardoor er maar een half keukendeurtje op gemonteerd hoeft te worden. Het bedieningspaneel is zichtbaar aan de buitenkant.

Dan zijn er ook nog onderbouw vaatwassers. Een onderbouw vaatwasser heeft geen panelen aan de bovenkant en aan de zijkant. Hij heeft zijn eigen paneel aan de voorkant waardoor je geen frontpaneel van je keuken nodig hebt. Deze vaatwasser schuif je als het ware onder je werkblad.

Bovengenoemde vaatwassers hebben onderling ook verschillen. Zo zijn er inbouwvaatwassers van verschillende afmetingen. Kijk hier goed naar, want de vaatwasser moet in jouw keuken passen. Daarnaast zijn er extra stille modellen die ideaal zijn voor een open keuken. Er zit ook onderling verschil in het energieverbruik van een vaatwasser en de programma's die ze draaien.

Hoeveel energie verbruikt een vaatwasser?

Om erachter te komen hoeveel energie een inbouwvaatwasser gebruikt, kijk je naar het energielabel. Als je van plan bent de vaatwasser elke dag te gebruiken, is het een goed idee om een energiezuinige vaatwasser te kopen. Een vaatwasser kan een energieklasse A+ tot en met A+++10% hebben, waarbij een A+++10% het meest energiezuinig is.

Een vaatwasser met een energieklasse A+++ 234 kWh per jaar, wat gelijk staat aan €53,82 per jaar. Een vaatwasser met een A++ klasse verbruikt 273 kWh per jaar, waardoor je jaarlijks €62,79 aan energiekosten betaald. Je ziet dus dat het de moeite waard is om naar het energielabel te kijken!

Hoe zet ik een inbouwvaatwasser vast?

Om je inbouwvaatwasser vast te zetten, monteer je de bevestigingsplaatjes boven op de machine. Sluit alle slangen en de afvoerbuis aan en stop de stekker in het stopcontact. Schuif de vaatwasser op zijn definitieve plaats en zet de vaatwasser waterpas. Dit doe je door aan de stelpootjes te draaien en een goede waterpas te gebruiken.

Nadat je de keukenpanelen hebt geplaatst, maak je de vaatwasser vast aan het houten of kunststof aanrechtblad. Als je een aanrechtblad van steen hebt, bevestig je het apparaat aan de tussenpanelen van de kastjes. Plaats de plint en controleer of de deur goed sluit. Als laatste plaats je het opvulstuk als dit nodig is.

Hoe haal ik een inbouwvaatwasser eruit?

Als eerste draai je alle schroeven die in het bovenblad zitten los. Gebruik hiervoor een goede schroevendraaier. Als er schroeven in de zijpanelen zitten, haal je deze ook los. De achterste poot van de vaatwasser moet ook los geschroefd worden. Dit doe je met behulp van de schroef die je in het midden van vaatwasser vindt. Als je dit hebt gedaan, kun je de vaatwasser naar voren schuiven!

hero illustration

Hoe testen we inbouw vaatwassers?

Om de beste inbouw vaatwasser te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze inbouw vaatwasser-test hebben we 340 inbouw vaatwassers geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze inbouw vaatwasser-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze inbouw vaatwasser-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne inbouw vaatwasser-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte inbouw vaatwasser in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 340 inbouw vaatwassers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste inbouw vaatwassers in een makkelijke lijst

1. Inventum IVW6008A - Volledig integreerbare n.v.t.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum IVW6008A - Volledig integreerbare n.v.t.

 • list plusEen voordeel van deze inbouw vaatwasser is dat deze van goede kwaliteit is.
 • list plusHet bovenste rek is verstelbaar in hoogte, wat erg handig is.
 • list plusHet resultaat is schoon en glanzend.

Nadelen Inventum IVW6008A - Volledig integreerbare n.v.t.

 • list plusDe rekjes buigen snel kapot.
 • list plusDe onderdelen zijn ondermaats.
 • list plusEr is een harde pieptoon bij het einde.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.3

De Inventum IVW6008A inbouw vaatwasser is een uitstekende keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een energiezuinige en ruime vaatwasser. Met een capaciteit van 13 couverts en een verstelbare bovenkorf is deze vaatwasser perfect geschikt voor gezinnen en grotere huishoudens. Dankzij de zes programma's, waaronder een eco-programma en een intensief programma, heb je altijd de juiste instelling voor de vaat die je wilt wassen. Het geluidsniveau van 45 dB is bovendien zeer laag, waardoor je nauwelijks merkt dat de vaatwasser draait.

Een groot voordeel van de Inventum IVW6008A is de uitgestelde startfunctie, waarmee je de vaatwasser tot wel 9 uur later kunt laten draaien. Zo kun je de vaatwasser bijvoorbeeld 's nachts laten draaien, wanneer het energietarief lager is. En dankzij het Super actief droogsysteem is je vaat altijd droog zodra het programma is afgelopen.

Een ander kenmerk dat deze vaatwasser onderscheidt van andere modellen is de Aquastop functie, waarmee je wateroverlast voorkomt. Dit is vooral handig als je vaatwasser op een plek staat waar je niet zomaar bij kunt als er iets fout gaat.

De nisbreedte van de Inventum IVW6008A is 60 cm en de nisdiepte is 57 cm. Dit maakt deze vaatwasser geschikt voor de meeste keukens. Bovendien heeft deze vaatwasser een energie-efficiëntieklasse van E en verbruikt hij per wasbeurt slechts 9 liter water. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Al met al is de Inventum IVW6008A een uitstekende keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een ruime, energiezuinige en betrouwbare vaatwasser. De Aquastop functie en het Super actief droogsysteem zijn twee kenmerken die deze vaatwasser echt onderscheiden van andere modellen in deze prijsklasse.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

2. Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde niet van toepassing

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde niet van toepassing

 • list plusDeze vaatwasser heeft een duurzaam ontwerp dat zuinig is voor het milieu.
 • list plusHet is een stille vaatwasser die niet veel herrie maakt.
 • list plusHet is een kwalitatief goede vaatwasser die een goede reiniging biedt.

Nadelen Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde niet van toepassing

 • list plusDe plastic bodem van de vaatwasser kan krassen veroorzaken als er zware objecten in worden geplaatst.
 • list plusDe vaatwasser kan soms moeite hebben met het volledig drogen van de vaat.
 • list plusHet is een relatief dure vaatwasser.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een energiezuinige en stille vaatwasser die perfect past in je keuken? Dan is de Bosch SMV24AX00E de perfecte keuze voor jou! Dit model is volledig geïntegreerd en past naadloos tussen je keukenpaneel. Met 4 verschillende programma's, waaronder Intensief, Eco en 1-uur, kun je altijd de juiste instellingen kiezen voor jouw vaat.

Een van de belangrijkste voordelen van de Bosch SMV24AX00E is de EcoSilence Drive-motortechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de vaatwasser zeer energiezuinig is en ook nog eens erg stil. Zo kun je zonder enige overlast genieten van een schone vaat. Daarnaast is de vaatwasser uitgerust met een Aquasensor en beladingssensor, waardoor de vaatwasser altijd optimaal gebruik maakt van het water en energie.

De Bosch SMV24AX00E beschikt ook over glasbescherming technologie en een kunststof bodem. Dit zorgt ervoor dat je glazen en kwetsbare vaat altijd beschermd zijn tijdens het wassen. En met de handige zout en glansspoelmiddel indicator weet je altijd precies wanneer je deze producten moet bijvullen.

Wat deze vaatwasser echt uniek maakt, is de infoLight op de vloer. Hierdoor weet je altijd wanneer de vaatwasser nog bezig is, zonder dat je de deur hoeft te openen. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens erg leuk om naar te kijken.

Met een geluidsniveau van slechts 52 dB is de Bosch SMV24AX00E een stille vaatwasser die niet stoort tijdens het wassen. De nisbreedte van 59,8 cm en nisdiepte van 55 cm maken deze vaatwasser geschikt voor de meeste keukens.

Als gebruiker van de Bosch SMV24AX00E ben ik zeer tevreden over de prestaties van deze vaatwasser. Het is een stille en energiezuinige vaatwasser die perfect past in mijn keuken. Het enige nadeel is dat de capaciteit van de vaatwasser iets kleiner is dan ik gewend ben, maar dit is slechts een klein minpuntje. Al met al kan ik de Bosch SMV24AX00E van harte aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een mini vaatwasser welke uitermate geschikt is voor elke keuken? Kies dan voor de vaatwasser van Ventux®! De mini vaatwasser zorgt voor een krachtige 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas, waardoor het alle vaat grondig reinigt. Daarnaast beschikt het over een ingebouwd sterilisatiesysteem met een sterilisatiesnelheid van 99,99% en een maximale tempratuur van 75°C graden. De vaatwasser is voorzien van maar liefst vijf (5) schoonmaakprogramma’s en een eco-modus, waardoor het water- en energie bespaart. Ook is het uitgerust met een sneldroogfunctie en voorklep welke automatisch opent na het afwassen, wat voorkomt dat bacteriën kunnen groeien. De compacte vormgeving in combinatie met het lichtgewicht maakt de vaatwasser uitermate geschikt voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. Waarom de Ventux® mini vaatwasser: Ingebouwde snel droogfunctie Extra grote inhoudscapaciteit 3D 360°C spiraalvormige sproei was Vijf (5) verschillende programma’s Maximale tempratuur van 75°C graden Sterilisatiesysteem tot 99,99% Dubbele watertoevoer op gebruiksgemak Compact formaat en licht in gewicht Vijf (5) verschillende programma’s De mini vaatwasser beschikt over maar liefst vijf (5) verschillende schoonmaakprogramma’s, zijnde: Standaard reiniging: Geschikt voor het meest voorkomende servies Snelle reiniging: Binnen slechts 29 minuten schoon servies Krachtige reiniging: Voor het reinigen van servies met aangekoekte eetresten ECO reiniging: Bespaar energie en water tijdens het vaatwassen Fruit reiniging: Voor het reinigen van specifieke items 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas De mini vaatwasser is uitgerust met dubbele sproeiarmen, waardoor het moeiteloos alle eetresten verwijderd. De hogedrukreiniging in combinatie met het 3D-sproeien zorgt ervoor dat geen enkele hoek wordt overgeslagen. De effectieve en grondige reiniging geeft je een perfecte afwaservaring. Ingebouwd sterilisatiesysteem De vaatwasser beschikt over een geavanceerd sterilisatiesysteem met een sterilisatiesnelheid tot maar liefst 99,99%. Daarnaast heeft het een maximale tempratuur van 75°C graden, wat bijdraagt aan een schone, hygiënische en gezonde leefomgeving voor jou en jouw gezin. Extra grote inhoudscapaciteit De mini vaatwasser van Ventux® is ontworpen met een extra grote inhoud, waardoor je tot wel 4-6 sets (20 borden) aan servies tegelijkertijd kan afwassen. Ook wordt de vaatwasser geleverd met een kommand, mes- en vorkmand. Dit maakt het uitermate geschikt tijdens verjaardagen of andere bijzondere gelegenheden. Krachtige sneldroogfunctie De ingebouwde droogfunctie voorkomt dat bacteriën zich kunnen nestelen en razendsnel vermenigvuldigen. Daarnaast is het voorzien van een voorklep die automatisch opent na het vaatwassen, zodat de waterdamp kan ontsnappen. Hierdoor is de vaat bijzonder snel droog en kan je het direct weer in de kast neerzetten. Dubbele watertoevoer Dankzij de dubbele toevoer kun je de vaatwasser aan de kraan monteren of het waterreservoir vullen. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over het veranderen van de waterleidingen of het verplaatsen van de keukenkastjes. Dit maakt de mini vaatwasser ideaal voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. Compact formaat en lichtgewicht De minivaatwasser heeft een totale afmeting van 42,5 x 42,8 x 45,8 cm en het weegt slechts 12 kilogram. De compacte vormgeving in combinatie met het gewicht maakt hem uitermate Dubbele watertoevoer Dankzij de dubbele toevoer kun je de vaatwasser aan de kraan monteren of het waterreservoir vullen. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over het veranderen van de waterleidingen of het verplaatsen van de keukenkastjes. Dit maakt de mini vaatwasser ideaal voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. Compact formaat en lichtgewicht De minivaatwasser heeft een totale afmeting van 42,5 x 42,8 x 45,8 cm en het weegt slechts 12 kilogram. De compacte vormgeving in combinatie met het gewicht maakt hem uitermate geschikt voor elke keuken. Daarnaast kun je de vaatwasser ook meenemen tijdens een vakantie of weekendje weg. 100% Klanttevredenheid met Ventux Wij vinden het van groot belang dat klanten tevreden zijn met de mini vaatwasser, waardoor wij 100% klanttevredenheid bieden! Ben je niet tevreden met je aankoop of heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op en dan kijken we gezamenlijk naar een passende oplossing! 100% Klanttevredenheid met Ventux Wij vinden het van groot belang dat klanten tevreden zijn met de mini vaatwasser, waardoor wij 100% klanttevredenheid bieden! Ben je niet tevreden met je aankoop of heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op en dan kijken we gezamenlijk naar een passende oplossing! Wat zit er in de verpakking: 1x Ventux® mini vaatwasser 1x Engelstalige handleiding 1xNederlandse Handleiding Wil je een vaatwasser die moeiteloos alle eetresten van het servies verwijderd? Bestel dan direct de mini vaatwasser van Ventux®!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

4. Bosch SMV2ITX48N / Inbouw / wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.8

De Bosch SMV2ITX48N is een ruime inbouw vaatwasser met ruimte voor 12 couverts. Je vult hem dus gemakkelijk met de afwas van ontbijt, lunch en avondeten. Wil je vanaf de bank zien wanneer de vaatwasser klaar is? Dan download je de bijbehorende app voor op je smartphone, zodat je alle informatie ziet en op afstand bestuurt. Met startuitstel bepaal jij wanneer het vaatwasprogramma start. Zo beschik je over schone vaat op het moment dat jou uitkomt. De vaatwasser past het waterverbruik aan op basis van de vervuiling van het water.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Inbouw vaatwasser voor grote huishoudens: Bosch SMV4HAX40N / Inbouw / n.v.t.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch SMV4HAX40N / Inbouw / n.v.t.

 • list plusDeze inbouw vaatwasser heeft een ruim aantal programma keuzes.
 • list plusHet is een voordeel dat de bovenste lade verstelbaar is, waardoor je meer ruimte hebt voor grotere items.
 • list plusJe kan de vaatwasser besturen via de app.

Nadelen Bosch SMV4HAX40N / Inbouw / n.v.t.

 • list plusEen nadeel is dat het droogresultaat niet optimaal is.
 • list plusEen ander nadeel is dat de programma's erg lang duren.
 • list plusHet is niet heel stil.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.6

De Bosch SMV4HAX40N is een vaatwasser die niet alleen een topklasse bouwkwaliteit heeft, maar ook beschikt over handige functies zoals de Home Connect app waarmee je op afstand de vaatwasser kunt bedienen. Met de app kun je zelfs bepalen hoe vuil de vaat is en welk programma je wilt gebruiken. Bovendien kun je het geluidsniveau van de vaatwasser aanpassen en de InfoLight vloerprojectie gebruiken om te zien of de vaatwasser nog bezig is.

Een ander groot voordeel van de Bosch SMV4HAX40N is de speciale glasbeschermingstechnologie waarmee de vaatwasser je glazen extra voorzichtig reinigt. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je mooie wijnglazen breken. Ook beschikt deze vaatwasser over 6 verschillende programma's waaronder een Intensief programma voor aangekoekte resten en een stil programma met een geluidsniveau van slechts 46 dB.

Wat deze vaatwasser echt onderscheidt van andere modellen is de mogelijkheid om hem via de Home Connect app te bedienen. Hiermee kun je op afstand de vaatwasser in de gaten houden en bedienen. Dit is niet alleen handig, maar helpt ook om energie te besparen door de FlexStart functie in te stellen.

Hoewel deze vaatwasser veel voordelen heeft, is er één nadeel dat we moeten noemen: hij beschikt niet over binnenverlichting. Dit kan soms lastig zijn als je de vaatwasser in een donkere ruimte hebt geplaatst.

Over het algemeen is de Bosch SMV4HAX40N een fantastische vaatwasser met veel handige functies. Het bedienen van de vaatwasser via de Home Connect app maakt het dagelijks leven net iets gemakkelijker en de glasbeschermingstechnologie is een grote plus. Het enige nadeel is het ontbreken van binnenverlichting.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

6. ETNA VW339M - Inbouwvaatwasser nvt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA VW339M - Inbouwvaatwasser nvt

 • list plusHet voordeel van de ETNA VW339M Inbouwvaatwasser is dat het stil is tijdens het wassen.
 • list plusEen ander voordeel is dat het resultaat altijd schoon is.
 • list plusDe kwaliteit van de vaatwasser is goed.

Nadelen ETNA VW339M - Inbouwvaatwasser nvt

 • list plusDe vaatwasser is verhoudingsgewijs luid.
 • list plusDe bediening is soms complex.
 • list plusDe prijs is verhoudingsgewijs hoog.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

De ETNA VW339M is een inbouwvaatwasser met een minimale nishoogte van 82cm en een maximale nishoogte van 88cm. Het laadvermogen van 15 couverts zorgt ervoor dat je veel ruimte hebt om je vaat in in te ruimen. Goed om te weten De LED-display geeft de resttijdindicatie weer, waardoor je precies kunt zien hoelang het nog duurt voordat de vaat klaar is. Ook kun je met de optie uitgestelde starttijd, precies instellen wanneer je wilt dat de vaatwasser start. Stil en efficiënt Dankzij de koolborstelloze motor in de vaatwasser is deze extra stil. Programma's De vaatwasser beschikt over 6 programma's: Dual Wash Pro, eco, snel, 50 minuten programma, extra hygiëne, en automatisch. Hierdoor kun je zelf beslissen welk programma je nodig hebt voor het wassen van jouw vaat. Daarbij maakt de vaatwasser gebruik van 5 reinigingstemperaturen: 40°C, 50°C, 60°C, 65°C en 70°C. Voor de vrienden van techniek • inbouwmaten (hxbxd) 820/880 x 600 x 560 mm • aansluitwaarde 1900 W • energieverbruik 0,85 kWh • waterverbruik 9,0 liter • geluidsniveau 39 dB(A) 5 jaar garantie Door je vaatwasser binnen 30 dagen na aankoop te registreren op etna.nl/service ontvang je 3 jaar extra garantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

7. Beste Inbouw vaatwasser voor design liefhebbers: Bosch SMV4HVX33E Luxe inbouw vaatwasser rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een vaatwasser die perfectie biedt? Dan is de Bosch SMV4HVX33E Luxe inbouw vaatwasser rvs iets voor jou! Deze vaatwasser is uitgerust met het ExtraDry programma, waardoor zelfs plastic items perfect schoon en droog worden. Bovendien heeft de vaatwasser een Vario-besteklade, waardoor er meer ruimte in de vaatwasser ontstaat en je bestek en klein kookgerei makkelijk kunt inladen.

Wat deze vaatwasser echt bijzonder maakt, is de Home Connect functie. Hiermee kun je de vaatwasser op afstand bedienen via je smartphone of tablet. Je kunt zelfs je favoriete wasprogramma instellen en starten met één druk op de knop. Dit maakt je dagelijkse leven nog makkelijker!

Met een geluidsniveau van slechts 46 dB is deze vaatwasser ook nog eens erg stil. Zo kun je ook 's avonds laat nog rustig genieten van je favoriete serie zonder last te hebben van het geluid van je vaatwasser.

Het enige nadeel van deze vaatwasser is dat de Vario-besteklade alleen beschikbaar is bij vaatwassers van 60 cm breed. Als je een kleinere keuken hebt, is deze vaatwasser dus helaas geen optie.

Al met al is de Bosch SMV4HVX33E Luxe inbouw vaatwasser rvs een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een vaatwasser die perfectie biedt en het dagelijkse leven makkelijker maakt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Bosch Serie 2 SMV24AX02E niet van toepassing

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Serie 2 SMV24AX02E niet van toepassing

 • list plusHet voordeel van de Bosch Serie 2 SMV24AX02E is dat het energiezuinig en geluidloos is.
 • list plusDeze inbouw vaatwasser heeft een inhoud van 14 couverts.
 • list plusDe Bosch Serie 2 SMV24AX02E heeft een instelbaar wasprogramma.

Nadelen Bosch Serie 2 SMV24AX02E niet van toepassing

 • list plusEen nadeel van de Bosch Serie 2 SMV24AX02E is dat er niet Engelse of Nederlandse handleiding bij is.
 • list plusDe Bosch Serie 2 SMV24AX02E heeft geen indicatie voor het waterniveau.
 • list plusDe Bosch Serie 2 SMV24AX02E heeft geen optie voor het verlengen van het wasprogramma.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8

De Bosch SMV24AX02E is een volledig geïntegreerde vaatwasser. Dit model is geschikt voor een keukenpaneel/deur tussen de 65,5 en 72,5 cm. 4 programma's: Intensief 70 °C, Normaal 65 °C, Eco 50 °C en Glas 40 °C 2 extra functies: Variospeed en Extra Drogen 4 temperaturen Dosseringsassistent EcoSilence Drive: meest energiezuinige en stille motortechnologie Aquasensor Beladingssensor Afwasmiddelherkenning Glasbescherming technologie Deels RVS, deels kunststof bodem Akoestische signaal aan het einde van het programma infoLight op de vloer Zout en glansspoelmiddel indicator

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beko DIN28427 - Inbouwvaatwasser wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.8

De DIN28427 inbouw vaatwasser van Beko heeft maar liefst 6 verschillende programma's, waaronder een automatisch programma, Quick&Shine, Kort 30 minuten programma en een intensief programma. Dankzij de Glas care functie glanzen je glazen mooi wanneer ze uit de vaatwasser komen. Met een bestekkorf voor 14 couverts in de onderkorf zorgt deze samen met de neerklapbare bordenrekken voor extra flexibiliteit. Wanneer de vaatwasser in werking is brandt er een LED spot op de vloer. Ook kun je ook de start van de vaat uitstellen. Tevens beschikt deze vaatwasser over SlideFit – Speciale Scharnier en Selfit (Automatische aanpassing aan gewicht van de deur tot 9KG). En aan beveiliging is ook gedacht, een overloopbeveiliging en Aquastop behoren tot de standaard uitrusting van de DI28427 vaatwasser. De afmetingen van de Beko DIN28427 zijn 81.8 x 59.8 x 55 cm (H x B x D) en van de nis zijn 820-870 x 598 x 555 mm. Voordelen: Met startuitstel kun je kiezen om een wasprogramma later te laten starten Een lichtprojectie op de vloer geeft aan hoelang het wasprogramma nog bezig is Nadelen: Met Energielabel E, dit is niet de meest zuinige vaatwasser AquaIntense® AquaIntense® van Beko is een speciale zogenaamde "intensive zone". Deze zit aan de rechterkant van de vaatwasser en pakt de echte vieze pannen aan. In de intensieve zone zijn de prestaties tot vijf keer beter. Dit dankzij de de 180° roterende arm, 360° roterende kop en de hogere waterdruk in de onderkorf. Beko AquaIntense® geeft een perfect schoon resultaat, zelfs bij zwaar vervuilde delen van de vaat. Voorspoelen hoeft dus voortaan niet meer, je zet deze vaat gewoon in de "intensive zone" van de vaatwasser. Schuifdeur Als je een hekel hebt aan lelijke kieren tussen plinten en het deurpaneel van je vaatwasser hebben we goed nieuws voor je. Die afzichtelijk verkeerde combinaties zijn helemaal niet meer nodig met de schuifdeurfunctie op jouw vaatwasser. Slimme mechaniek zorgt ervoor dat het deurpaneel langs de vaatwasserdeur schuift als die opengaat. Dit vermindert de plinthoogte, wat een langer keukenkastpaneel mogelijk maakt zonder kier tussen de plint en de deur van de vaatwasser. Nu kun je in je keuken een gladde afwerking krijgen die de harmonie herstelt. Acrobat-systeem Nooit meer puzzelen hoe je grote schalen of hoge wijnglazen in de vaatwasmachine krijgt. Met het Acrobat-systeem kun je het bovenste rek op drie verschillende standen zetten om meer ruimte te maken voor grote schalen op het onderste rek. LEDSpot™ Jouw Beko afwasautomaat kan zo stil zijn werk doen dat je niet eens weet dat hij aan staat of niet. Is de machine al klaar met het afwassen van de vaat? Ja of nee? Je hoeft geen tijd te verspillen aan twijfelen en controleren. De Beko LEDSpot™ op jouw vaatwasser komt je namelijk te hulp. Een indicatie met rood licht op de vloer voor de machine betekent dat je met een snelle blik weet of hij nog draait of niet. Dus laat de vaatwasser rustig zijn werk doen terwijl jij je haast om dat van jou te doen. Fast+ programma Als je ooit een grote menigte vermaakt hebt, dan weet je dat er geen sprake kan zijn van wachten op het schoonmaken van glazen en borden. Je wilt je gasten vast en zeker niet laten wachten op het tweede rondje drankjes en hapjes. De Fast+-functie in jouw Beko vaatwasser biedt je reinigingsprestaties die een verbazingwekkende 3 maal sneller zijn. Dit kan je tot 70% van je kostbare tijd besparen en krijgt je schotels bovendien glanzend schoon. Allemaal extra tijd dus voor een onderhoudend gesprek met je gasten. Getest door interne laboratoria.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

10. AEG FSB52617Z - AirDry n.v.t.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AEG FSB52617Z - AirDry n.v.t.

 • list plusHet is handig dat de vaatwasser een wijnglazen houder heeft.
 • list plusDe vaatwasser heeft een goede kwaliteit.
 • list plusDe vaatwasser heeft een fijne indeling.

Nadelen AEG FSB52617Z - AirDry n.v.t.

 • list plusHet is een nadeel dat de vaatwasser matig van kwaliteit is.
 • list plusDe vaatwasser heeft een lastig schoon te maken onderrek.
 • list plusDe vaatwasser heeft een gladde bovenrek.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.8

Op zoek naar een handige, zuinige en stille inbouw vaatwasser? Dan is de AEG FSB52617Z een uitstekende keuze! Met een laadvermogen van 13 couverts en een geluidsniveau van slechts 44dB is deze vaatwasser zeer geschikt voor een gemiddeld huishouden. Dankzij de SoftSpikes blijven je glazen altijd op hun plek en met de hoogte instelbare bovenkorf passen ook hogere glazen er gemakkelijk in. En het indicatielampje op de vloer zorgt ervoor dat je in één oogopslag ziet of je vaatwasser klaar is.

Wat deze vaatwasser echt uniek maakt, is QuickSelect. Hiermee selecteer je met één vingerbeweging de gewenste tijdsduur van een programma. Zo kies je gemakkelijk een geschikte wascyclus gebaseerd op een programmaduur tussen de 30 minuten en vier uur. En wil je een extra behandeling of heb je delicaat glaswerk? Dan kan je dit rechts op het paneel selecteren, de vaatwasser doet de rest.

Een ander voordeel is dat deze AEG vaatwasser automatisch de temperatuur en het waterverbruik aanpast aan de vuilgraad van je vaat. Zo ben je altijd verzekerd van een schoon resultaat, terwijl je tegelijkertijd water en energie bespaart. En met de MachineCare reinigingsprogramma blijft je vaatwasser in topconditie.

Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen. Zo beschikt deze vaatwasser niet over binnenverlichting en kan je niet optimaal profiteren van de AirDry functie als je de vaatwasser in een warme ruimte hebt staan. Maar over het algemeen zijn de voordelen van deze vaatwasser zeker de moeite waard.

Al met al kunnen we concluderen dat de AEG FSB52617Z een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een handige, zuinige en stille inbouw vaatwasser. Of je nu een groot gezin hebt of een kleinere huishouding, deze vaatwasser biedt voor ieder wat wils. En dankzij QuickSelect en de automatische aanpassing van temperatuur en waterverbruik ben je altijd verzekerd van een schoon resultaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van inbouw vaatwassers. Er zijn namelijk 340 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!