Wat is de beste inbouw vaatwasser van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede inbouw vaatwasser is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste inbouw vaatwasser van 2023? Na het testen van 348 inbouw vaatwassers kwam de Inventum IVW4508A - Volledig integreerbare wit als beste uit onze inbouw vaatwasser-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de inbouw vaatwassers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 inbouw vaatwassers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige inbouw vaatwasser-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste inbouw vaatwassers

1Score: 9.9
Inventum IVW4508A - Volledig integreerbare wit
Inventum IVW4508A - Volledig integreerbare wit
Inventum
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Sharp QWNI14I47EXEU - inbouw vaatwasser
Sharp QWNI14I47EXEU - inbouw vaatwasser
Sharp
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Sharp QWNS14I49EXEU - Volledig integreerbare
Sharp QWNS14I49EXEU - Volledig integreerbare
Sharp
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde niet van toepassing
Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde niet van toepassing
Bosch
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Whirlpool WBC 3C26 X niet van toepassing
Whirlpool WBC 3C26 X niet van toepassing
Whirlpool
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Bosch Serie 4 SMV4EVX10E vaatwasser zwart
Bosch Serie 4 SMV4EVX10E vaatwasser zwart
Bosch
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Bosch SMV4HAX40N / Inbouw / n.v.t.
Beste Inbouw vaatwasser voor grote huishoudens
Bosch SMV4HAX40N / Inbouw / n.v.t.
Bosch
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit
Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Siemens SN65ZX49CE / Inbouw / n.v.t.
Beste Inbouw vaatwasser voor intensief gebruik
Siemens SN65ZX49CE / Inbouw / n.v.t.
Siemens
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Inbouw Vaatwasser Koopgids

Je bent op zoek naar een nieuwe inbouwvaatwasser, maar er zijn verschillende soorten te vinden. Welke je nodig hebt, hangt af van jouw keuken. Je leest er meer over in de onderstaande koopgids.

Wat is het verschil tussen een onderbouw- en een inbouwvaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser is eentypeinbouwvaatwasser, net zoals een volledige of half geïntegreerde vaatwasser is. Een onderbouw vaatwasser heeft geen zijpanelen en geen bovenpaneel waardoor je deze simpelweg onder het werkblad zet zonder panelen te monteren.

Wat voor soorten inbouwvaatwassers zijn er allemaal?

Er zijn verschillende inbouwvaatwassers te koop. Zo zijn er volledig geïntegreerde vaatwassers. Het woord zegt het al: deze zijn volledig ingebouwd en je ziet een de buitenkant niet dat er een vaatwasser achter het deurtje zit. Ze werken hetzelfde als een vrijstaande vaatwasser, maar vormen een geheel met je keuken.

Bij een half geïntegreerde vaatwasser bevindt het bedieningspaneel zich aan de buitenkant van de deur, waardoor er maar een half keukendeurtje op gemonteerd hoeft te worden. Het bedieningspaneel is zichtbaar aan de buitenkant.

Dan zijn er ook nog onderbouw vaatwassers. Een onderbouw vaatwasser heeft geen panelen aan de bovenkant en aan de zijkant. Hij heeft zijn eigen paneel aan de voorkant waardoor je geen frontpaneel van je keuken nodig hebt. Deze vaatwasser schuif je als het ware onder je werkblad.

Bovengenoemde vaatwassers hebben onderling ook verschillen. Zo zijn er inbouwvaatwassers van verschillende afmetingen. Kijk hier goed naar, want de vaatwasser moet in jouw keuken passen. Daarnaast zijn er extra stille modellen die ideaal zijn voor een open keuken. Er zit ook onderling verschil in het energieverbruik van een vaatwasser en de programma's die ze draaien.

Hoeveel energie verbruikt een vaatwasser?

Om erachter te komen hoeveel energie een inbouwvaatwasser gebruikt, kijk je naar het energielabel. Als je van plan bent de vaatwasser elke dag te gebruiken, is het een goed idee om een energiezuinige vaatwasser te kopen. Een vaatwasser kan een energieklasse A+ tot en met A+++10% hebben, waarbij een A+++10% het meest energiezuinig is.

Een vaatwasser met een energieklasse A+++ 234 kWh per jaar, wat gelijk staat aan €53,82 per jaar. Een vaatwasser met een A++ klasse verbruikt 273 kWh per jaar, waardoor je jaarlijks €62,79 aan energiekosten betaald. Je ziet dus dat het de moeite waard is om naar het energielabel te kijken!

Hoe zet ik een inbouwvaatwasser vast?

Om je inbouwvaatwasser vast te zetten, monteer je de bevestigingsplaatjes boven op de machine. Sluit alle slangen en de afvoerbuis aan en stop de stekker in het stopcontact. Schuif de vaatwasser op zijn definitieve plaats en zet de vaatwasser waterpas. Dit doe je door aan de stelpootjes te draaien en een goede waterpas te gebruiken.

Nadat je de keukenpanelen hebt geplaatst, maak je de vaatwasser vast aan het houten of kunststof aanrechtblad. Als je een aanrechtblad van steen hebt, bevestig je het apparaat aan de tussenpanelen van de kastjes. Plaats de plint en controleer of de deur goed sluit. Als laatste plaats je het opvulstuk als dit nodig is.

Hoe haal ik een inbouwvaatwasser eruit?

Als eerste draai je alle schroeven die in het bovenblad zitten los. Gebruik hiervoor een goede schroevendraaier. Als er schroeven in de zijpanelen zitten, haal je deze ook los. De achterste poot van de vaatwasser moet ook los geschroefd worden. Dit doe je met behulp van de schroef die je in het midden van vaatwasser vindt. Als je dit hebt gedaan, kun je de vaatwasser naar voren schuiven!

hero illustration

Hoe testen we inbouw vaatwassers?

Om de beste inbouw vaatwasser te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze inbouw vaatwasser-test hebben we 348 inbouw vaatwassers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze inbouw vaatwasser-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze inbouw vaatwasser-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen inbouw vaatwasser-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste inbouw vaatwasser in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 348 inbouw vaatwassers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste inbouw vaatwassers in een oogopslag

1. Inventum IVW4508A - Volledig integreerbare wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

De compacte Inventum inbouw vaatwasser IVW4508A is geschikt voor 10 couverts en heeft een verstelbare bovenkorf. Deze vaatwasser met energieklasse E verbruikt per wasbeurt slechts 11 liter water. Je hebt de keuze uit 6 programma’s, waaronder eco-programma en een intensief programma voor zeer vuile vaat. Met de uitgestelde start kun je de start van het programma tot 19 uur uitstellen. Het geluidsniveau is 45 dB. Omdat veiligheid voorop staat, heeft deze vaatwasser een 4-punts bevestiging zodat hij goed stabiel staat en daarnaast een roestvrijstalen kuip en een Aquastop. Wateroverlast is daarmee voorgoed verleden tijd! Productvoordelen van de Inventum IVW4508A inbouw vaatwasser Geschikt voor 10 couverts 6 programma's Optie voor halve belading Uitneembaar bestekmandje Startuitstel tot 19 uur Super actief droogsysteem Aquastop 5 jaar Inventum garantie Aantal couverts Het aantal couverts geeft aan hoeveel vaat in vaatwasmachine past. Een couvert is het eetgerei dat nodig is voor 1 persoon voor 1 maaltijd. Bijvoorbeeld bestek, soepkom, bord, glas en koffiekopje. Door te bedenken hoeveel couverts er in de vaatwasser moeten passen, kun je beter bepalen hoe groot jouw vaatwasser moet zijn. Flexibele indeling Deze vaatwasser heeft een in hoogte verstelbare bovenkorf. Hierdoor passen grote pannen met gemak in de onderkorf. De bovenkorf heeft ook handige neerklapbare rekjes. Daardoor is de vaatwasmachine heel flexibel in te delen. Maximale diameter borden De maximale diameter borden geeft aan wat voor maat bord in de vaatwasser past. Meestal wordt dit opgegeven voor de onderste korf, soms ook voor de bovenste. Het is handig om eerst je borden op te meten voor je een nieuwe vaatwasmachine uitzoekt. Je weet dan meteen of ze er wel in passen. Uitgestelde start Met de uitgestelde start functie kun je de vaatwasser laten starten op een tijdstip dat jou goed uitkomt. Bijvoorbeeld omdat je de vaatwasmachine wilt uitruimen als je terug komt van je werk. Of omdat je gebruik wilt maken van een voordeliger stroomtarief 's nachts. Optie halve belading Als je de vaatwasser wilt laten draaien met weinig vaat erin, dan kun je de optie halve belading inschakelen. Het gekozen programma wordt sneller en minder intensief gedraaid, waardoor je tijd, energie en water bespaart. Indicatie zout en glansspoelmiddel De waarschuwingslampjes van de vaatwasmachine gaan branden als je vaatwaszout of glansspoelmiddel moet bijvullen. Dat is handig om te weten, want vaatwaszout vermindert de hardheid van het kraanwater. Door het gebruik van glansspoelmiddel komen er minder watervlekken op je schone vaat tijdens het opdrogen. Aquastop De aquastop sluit de watertoevoer van je vaatwasser automatisch bij de kraan af, als er een lekkage is. Dankzij de aquastop kun je de vaatwasmachine ook met een gerust hart 's nachts aanzetten of als je niet thuis bent. Volledig integreerbaar Als je vaatwasser volledig integreerbaar is, dan is het apparaat helemaal ingebouwd in je keuken. De bediening ervan zie je niet aan de buitenkant. Die zie je pas als je de vaatwasmachine open doet. Een semi integreerbare of half integreerbare vaatwasser is ook ingebouwd, maar je ziet het bedieningspaneel wel aan de buitenkant. Energieklasse Iedere vaatwasser heeft een energieklasse. Die vind je op het energielabel van het apparaat. Op het label vind je de letters A t/m G. Een apparaat met klasse A is het zuinigst met energie. Een vaatwasmachine met klasse G is het minst zuinig. Met behulp van de energielabels kun je makkelijker verschillende apparaten met elkaar vergelijken. Altijd 5 jaar Inventum garantie We ontwikkelen onze producten zodat jij er jarenlang onbezorgd plezier van kunt hebben. Omdat je bij ons mag rekenen op goede kwaliteit, geven we je standaard 5 jaar garantie. Jouw originele aankoopbewijs is voldoende om snel goede service te verlenen. Kijk voor meer informatie op inventum.eu/garantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

2. Sharp QWNI14I47EXEU - inbouw vaatwasser

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Productbeschrijving De Sharp QWNI14I47EXEU is een 60cm inbouw vaatwasser met toets bediening, 5 programma's en "ruimte voor 13 couverts. Het speciale micro bacteriële filter helpt bij het verwijderen van 99% van de bacteriën voor een schone fris geurende vaatwasser Quickwash programma Met het Quickwash programma wast deze Sharp vaatwasser alles perfect schoon op 40°C in slechts 30 minuten! Het ideale programma voor een efficiënte vaatwasbeurt. De duur van het gekozen programma en de resterende wastijd worden ook op het display weergegeven. Verstelbare rekken Geen problemen meer bij het inruimen van uw vaatwasser. Dankzij de verstelbare rekken passen uw borden, glazen, potten en pannen er altijd in. Ook de boven mand is in hoogte verstelbaar, zelfs als hij volgeladen is. Met energieklasse E ( voorheen A++ ) is hij ook nog eens heel energiezuinig, goed voor het milieu en uw portemonnee. Productvoordelen van de Sharp QWNI14I47EXEU De Sharp QWNI14I47EXEU is een inbouw vaatwasser uitgerust met een energieklasse E ( voorheen A++ ), ruimte voor 13 couverts en een Quickwash programma van slechts 30 min! Verder voorzien van Aquastop waterbeveiliging en een anti micro bacterieel filter dat helpt voor een schone fris geurende vaatwasser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Sharp QWNS14I49EXEU - Volledig integreerbare

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.3

Makkelijk te bedienen, deze fraaie en zuinige Sharp QWNS14I49EXEU inbouw ( 45cm breed ) vaatwasser. Uw vaat wordt perfect schoon en droog dankzij de 5 verschillende programma's en het actieve droogsysteem. Ondanks het bescheiden formaat toch geschikt voor 10 couverts en dat met een waterverbruik van slechts 11 liter per wasbeurt. De wasprogramma's zijn overzichtelijk te kiezen via het duidelijk af te lezen display dat ook nog eens mooi vormgegeven is. Voorzien van anti bacterieel filter, in hoogte verstelbare bovenkorf en uitgestelde starttijd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

4. Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde niet van toepassing

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde niet van toepassing

 • list plusHet energiezuinige ontwerp van deze vaatwasser is zuinig voor het milieu.
 • list plusDeze vaatwasser maakt niet veel herrie.
 • list plusHet is een kwalitatief hoogwaardige vaatwasser die een goede reiniging biedt.

Nadelen Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde niet van toepassing

 • list plusDe plastic bodem van de vaatwasser kan krassen veroorzaken als er zware objecten in worden geplaatst, wat de levensduur kan verminderen.
 • list plusDe vaatwasser kan soms moeite hebben met het drogen van de vaat.
 • list plusHet is een relatief dure vaatwasser.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een energiezuinige en stille vaatwasser die perfect past in je keuken? Dan is de Bosch SMV24AX00E de perfecte keuze voor jou! Dit model is volledig geïntegreerd en past naadloos tussen je keukenpaneel. Met 4 verschillende programma's, waaronder Intensief, Eco en 1-uur, kun je altijd de juiste instellingen kiezen voor jouw vaat.

Een van de belangrijkste voordelen van de Bosch SMV24AX00E is de EcoSilence Drive-motortechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de vaatwasser zeer energiezuinig is en ook nog eens erg stil. Zo kun je zonder enige overlast genieten van een schone vaat. Daarnaast is de vaatwasser uitgerust met een Aquasensor en beladingssensor, waardoor de vaatwasser altijd optimaal gebruik maakt van het water en energie.

De Bosch SMV24AX00E beschikt ook over glasbescherming technologie en een kunststof bodem. Dit zorgt ervoor dat je glazen en kwetsbare vaat altijd beschermd zijn tijdens het wassen. En met de handige zout en glansspoelmiddel indicator weet je altijd precies wanneer je deze producten moet bijvullen.

Wat deze vaatwasser echt uniek maakt, is de infoLight op de vloer. Hierdoor weet je altijd wanneer de vaatwasser nog bezig is, zonder dat je de deur hoeft te openen. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens erg leuk om naar te kijken.

Met een geluidsniveau van slechts 52 dB is de Bosch SMV24AX00E een stille vaatwasser die niet stoort tijdens het wassen. De nisbreedte van 59,8 cm en nisdiepte van 55 cm maken deze vaatwasser geschikt voor de meeste keukens.

Als gebruiker van de Bosch SMV24AX00E ben ik zeer tevreden over de prestaties van deze vaatwasser. Het is een stille en energiezuinige vaatwasser die perfect past in mijn keuken. Het enige nadeel is dat de capaciteit van de vaatwasser iets kleiner is dan ik gewend ben, maar dit is slechts een klein minpuntje. Al met al kan ik de Bosch SMV24AX00E van harte aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Whirlpool WBC 3C26 X niet van toepassing

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

De vaat doen voor een groot gezin is voor de Whirlpool WBC 3C26 X een eitje. Deze inbouw vaatwasser heeft plek voor 14 couverts, zodat alle vaat er in 1 keer in past. Heb je snel weer borden en kopjes nodig? Zet dan het korte programma aan. Zo heb jij binnen een halfuur weer een schone vaat. De vaatwasser heeft nog 7 andere programma's om bijvoorbeeld je kristallen glazen of aangekoekte ovenschaal mee te reinigen. De beladingssensor past het waterverbruik aan op het aantal couverts, zo gebruik je nooit teveel water of energie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

6. Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusDeze mini vaatwasser is compact en past gemakkelijk in kleine ruimtes.
 • list plusEen voordeel van deze mini vaatwasser is dat de app het mogelijk maakt om het apparaat op afstand te bedienen en te monitoren.
 • list plusEen voordeel van deze mini vaatwasser is dat het energiezuinig is en water bespaart.

Nadelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusEen nadeel van deze mini vaatwasser is dat het een beperkte capaciteit heeft en niet veel vaat tegelijkertijd kan wassen.
 • list plusDe mini vaatwasser is niet geschikt voor grote gezinnen of huishoudens met veel vaat.
 • list plusEen nadeel van deze mini vaatwasser is dat het niet geschikt is voor grote pannen en ovenschalen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.2

Ben jij op zoek naar een compacte vaatwasser die krachtig en efficiënt is? Dan is de Ventux® Mini Vaatwasser de ideale keuze voor jou! Deze mini vaatwasser zorgt voor een grondige reiniging van alle soorten vaat dankzij de 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas en de vijf verschillende schoonmaakprogramma’s. Bovendien beschikt het over een geavanceerd sterilisatiesysteem, waardoor het servies tot wel 99,99% wordt gereinigd en een maximale tempratuur van 75°C graden. De dubbele watertoevoer maakt het mogelijk om de vaatwasser aan de kraan te monteren of het waterreservoir te vullen. Dit maakt de mini vaatwasser uitermate geschikt voor kleine huizen, flats, tenten en caravans.

Wat deze vaatwasser uniek maakt, is de extra grote inhoudscapaciteit. Hierdoor kun je tot wel 4-6 sets aan servies tegelijkertijd afwassen. Daarnaast heeft het ook een krachtige sneldroogfunctie en een voorklep die automatisch opent na het vaatwassen. Dit voorkomt dat bacteriën zich kunnen nestelen en maakt de vaat bijzonder snel droog. Dankzij de compacte vormgeving en het lichte gewicht is de mini vaatwasser gemakkelijk te verplaatsen en mee te nemen op vakantie.

Ik ben vooral onder de indruk van de krachtige 3D 360°C sproeiwas en de extra grote inhoudscapaciteit. Dit maakt de vaatwasser ideaal voor kleine huishoudens en mensen die op zoek zijn naar een compacte en efficiënte vaatwasser. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het geluidsniveau wat hoger is dan bij andere vaatwassers. Maar dat is voor mij persoonlijk geen probleem. Al met al ben ik zeer tevreden met de Ventux® Mini Vaatwasser en kan ik het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een krachtige, compacte en efficiënte vaatwasser!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs

7. Bosch Serie 4 SMV4EVX10E vaatwasser zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

De Bosch Serie 4 SMV4EVX10E vaatwasser is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare vaatwasser die ook nog eens op afstand te bedienen is met de Home Connect mobiele app. Het EfficientDry droogsysteem zorgt ervoor dat de deur van de vaatwasser automatisch opengaat aan het einde van het programma, waardoor de vaat voorzichtig afkoelt en condensatie voorkomen wordt. De Dosering Assistant zorgt voor optimale wasresultaten door de reinigingstablet efficiënt op te lossen. Het VarioFlex-mandsysteem met de Vario3-bestekla biedt verhoogde aanpasbaarheid van het interieur van de vaatwasser op alle drie de laadniveaus, waardoor je de vaatwasser gemakkelijk kunt indelen. Met de optie Favoriet kun je je favoriete combinatie van programma's en extra functies onthouden.

Wat deze vaatwasser echt onderscheidt van anderen, is de mogelijkheid om hem op afstand te bedienen met de Home Connect mobiele app. Zo kun je de vaatwasser starten of pauzeren wanneer je maar wilt, waar je ook bent. Het geluidsniveau van 46 dB is relatief laag, waardoor je de vaatwasser bijna niet hoort wanneer hij draait. Met een nisbreedte van 60 cm en een nisdiepte van 55 cm past deze vaatwasser in de meeste keukenkastjes.

De Bosch Serie 4 SMV4EVX10E vaatwasser is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een slimme vaatwasser die gemakkelijk te bedienen is en optimale wasresultaten biedt. Het EfficientDry droogsysteem zorgt ervoor dat de vaat altijd perfect droog is, terwijl het VarioFlex-mandsysteem de vaatwasser extra aanpasbaar maakt. Een klein nadeel is dat er slechts 6 programma's beschikbaar zijn, maar de meest gebruikte programma's zijn wel aanwezig.

Persoonlijk vind ik de Bosch Serie 4 SMV4EVX10E vaatwasser een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een slimme en betrouwbare vaatwasser. De mogelijkheid om hem op afstand te bedienen met de Home Connect mobiele app is echt handig en het EfficientDry droogsysteem zorgt ervoor dat de vaat altijd perfect droog is. Het enige nadeel is dat er slechts 6 programma's beschikbaar zijn, maar de meest gebruikte programma's zijn wel aanwezig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Inbouw vaatwasser voor grote huishoudens: Bosch SMV4HAX40N / Inbouw / n.v.t.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch SMV4HAX40N / Inbouw / n.v.t.

 • list plusDeze inbouw vaatwasser heeft een ruim aantal programma keuzes.
 • list plusDe bovenste lade is in hoogte verstelbaar, waardoor je meer ruimte hebt voor grotere items.
 • list plusEen ander voordeel is dat je de vaatwasser bedienen kan via de app.

Nadelen Bosch SMV4HAX40N / Inbouw / n.v.t.

 • list plusHet droogresultaat is niet optimaal.
 • list plusEen ander nadeel is dat de programma's erg lang duren.
 • list plusHet is ook een nadeel dat de vaatwasser niet extreem stil is.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.6

De Bosch SMV4HAX40N is een vaatwasser die niet alleen een topklasse bouwkwaliteit heeft, maar ook beschikt over handige functies zoals de Home Connect app waarmee je op afstand de vaatwasser kunt bedienen. Met de app kun je zelfs bepalen hoe vuil de vaat is en welk programma je wilt gebruiken. Bovendien kun je het geluidsniveau van de vaatwasser aanpassen en de InfoLight vloerprojectie gebruiken om te zien of de vaatwasser nog bezig is.

Een ander groot voordeel van de Bosch SMV4HAX40N is de speciale glasbeschermingstechnologie waarmee de vaatwasser je glazen extra voorzichtig reinigt. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je mooie wijnglazen breken. Ook beschikt deze vaatwasser over 6 verschillende programma's waaronder een Intensief programma voor aangekoekte resten en een stil programma met een geluidsniveau van slechts 46 dB.

Wat deze vaatwasser echt onderscheidt van andere modellen is de mogelijkheid om hem via de Home Connect app te bedienen. Hiermee kun je op afstand de vaatwasser in de gaten houden en bedienen. Dit is niet alleen handig, maar helpt ook om energie te besparen door de FlexStart functie in te stellen.

Hoewel deze vaatwasser veel voordelen heeft, is er één nadeel dat we moeten noemen: hij beschikt niet over binnenverlichting. Dit kan soms lastig zijn als je de vaatwasser in een donkere ruimte hebt geplaatst.

Over het algemeen is de Bosch SMV4HAX40N een fantastische vaatwasser met veel handige functies. Het bedienen van de vaatwasser via de Home Connect app maakt het dagelijks leven net iets gemakkelijker en de glasbeschermingstechnologie is een grote plus. Het enige nadeel is het ontbreken van binnenverlichting.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 september in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

9. Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit

 • list plusDeze mini vaatwasser heeft een compact formaat, waardoor het gemakkelijk op te bergen is.
 • list plusEen voordeel van deze mini vaatwasser is dat het energiezuinig is en minder stroom verbruikt dan een normale vaatwasser.
 • list plusMet de snelle wascyclus van deze mini vaatwasser is de vaat snel schoon.

Nadelen Medion MD 37210 Tafelafwasmachine 6 wit

 • list plusEen nadeel van deze mini vaatwasser is dat het een beperkte capaciteit heeft en daardoor niet geschikt is voor grote gezinnen.
 • list plusEen nadeel van deze mini vaatwasser is dat het geen droogfunctie heeft, waardoor de vaat na het wassen nog nat is.
 • list plusEen nadeel van deze mini vaatwasser is dat het relatief duur is in vergelijking met andere mini vaatwassers op de markt.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.8

Ben je op zoek naar een compacte vaatwasser die perfect past bij het kleine huishouden? Dan is de MEDION MD 37210 tafelafwasmachine zeker het overwegen waard! Met slechts 6,5 liter waterverbruik per was en een geluidsniveau van ca. 51 dB is deze vaatwasser niet alleen energiezuinig, maar ook zeer stil in gebruik.

Met 6 verschillende reinigingsprogramma's, waaronder intensief, normaal, eco, glas, 90 minuten en snel, is er altijd wel een programma dat perfect past bij jouw vaat. Bovendien is deze tafelafwasmachine zeer geschikt voor studenten en eenpersoonshuishoudens, dankzij het compacte formaat en de mogelijkheid om minder schotels tegelijkertijd te wassen.

Een groot pluspunt van de MEDION MD 37210 is de vrij te kiezen start. Hierdoor kun je de vaatwasser op elk gewenst moment laten draaien, bijvoorbeeld 's nachts wanneer de elektriciteit goedkoper is. Zo bespaar je niet alleen op je energierekening, maar kun je ook optimaal genieten van je vrije tijd zonder je druk te maken over de afwas.

Hoewel deze tafelafwasmachine vele voordelen biedt, zijn er wel een paar nadelen om rekening mee te houden. Zo is de energie-efficiëntieklasse F niet bijzonder hoog en kan het geluidsniveau voor sommige mensen toch nog storend zijn. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat deze vaatwasser minder geschikt is voor grotere huishoudens met veel afwas.

Al met al is de MEDION MD 37210 tafelafwasmachine een goede keuze voor wie op zoek is naar een compacte, energiezuinige en stille vaatwasser voor het kleine huishouden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

10. Beste Inbouw vaatwasser voor intensief gebruik: Siemens SN65ZX49CE / Inbouw / n.v.t.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Siemens SN65ZX49CE / Inbouw / n.v.t.

 • list plusHet is gemakkelijk om bestek te laden met de besteklade of -mand bovenin deze inbouw vaatwasser.
 • list plusHet geluidsniveau van deze inbouw vaatwasser is laag, waardoor het niet storend is tijdens het gebruik.
 • list plusJe kunt kiezen uit verschillende programma's met deze inbouw vaatwasser, waardoor je de juiste instellingen kunt kiezen voor elke soort vaat.

Nadelen Siemens SN65ZX49CE / Inbouw / n.v.t.

 • list plusSommige programma's duren lang, waardoor je wat meer geduld nodig hebt.
 • list plusJe moet rekening houden met de inrichting van de vaat omdat er geen flexibel mandje voor bestek is bij deze inbouw vaatwasser.
 • list plusEr zijn geen extra's zoals lampjes, wifi of vloeranimatie bij deze inbouw vaatwasser.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.5

Op zoek naar een betrouwbare vaatwasser die je afwas snel en efficiënt schoonmaakt? Dan is de Siemens SN65ZX49CE inbouw vaatwasser een uitstekende keuze. Met het zeoliet droogsysteem hoef je nooit meer lang te wachten tot je vaat droog is. Dit systeem absorbeert al het vocht en droogt energiezuinig met warme lucht. Bovendien versnel je al je afwasprogramma's gemakkelijk met de varioSpeed functie. Hiermee zijn je vieze borden en pannen tot 3 keer sneller schoon en droog.

De flexComfort manden maken het eenvoudig om de 14 vuile couverts in te delen. Daarnaast biedt de speciale varioLade boven in de vaatwasser meer ruimte voor bestek en kleine espressokopjes, waardoor er meer ruimte overblijft voor pannen en borden in de onderste korf. En met de intensiveZone hoef je je geen zorgen te maken over hardnekkige pastaresten op je ovenschalen.

Wat deze vaatwasser echt onderscheidt van andere modellen is het Zeolith droogsysteem. Dit zorgt ervoor dat je vaat binnen de kortste keren droog is, zonder dat je daar extra energie voor hoeft te gebruiken. Bovendien is het energielabel van deze vaatwasser C, wat betekent dat hij relatief zuinig is in gebruik.

Al met al is de Siemens SN65ZX49CE inbouw vaatwasser een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een snelle, efficiënte en energiezuinige vaatwasser. Het geluidsniveau van slechts 42 dB maakt het bovendien een stille machine. Het enige nadeel is dat deze vaatwasser alleen geschikt is voor een keukendeur/paneel tussen de 65,5 en 72,5 cm.

Persoonlijk denk ik dat dit product een goede keuze is voor mensen die waarde hechten aan snelheid en efficiëntie bij het schoonmaken van de afwas. Het Zeolith droogsysteem is een echte meerwaarde en het energielabel is ook aantrekkelijk. Het enige nadeel is dat het formaat niet voor iedereen geschikt zal zijn, maar als dat geen probleem is, dan zou ik deze vaatwasser zeker aanraden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van inbouw vaatwassers. Er zijn immers 348 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!