Wat is de beste broodbakmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede broodbakmachine is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste broodbakmachine van 2023? Na het onderzoeken van 85 broodbakmachines kwam de Brabantia BBEK1114 rvs , zilver , zwart als beste getest uit onze broodbakmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de broodbakmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 broodbakmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame broodbakmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste broodbakmachines

1Score: 9.9
Brabantia BBEK1114 rvs , zilver , zwart
Brabantia BBEK1114 rvs , zilver , zwart
Brabantia
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Medion MD 11011 Broodbakmachine 19 wit
Medion MD 11011 Broodbakmachine 19 wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Princess 01.152006.01.001 wit
Princess 01.152006.01.001 wit
Princess
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
alpina Broodbakmachine kleine tot grote wit
alpina Broodbakmachine kleine tot grote wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
KitchenBrothers KB697 wit/zwart
KitchenBrothers KB697 wit/zwart
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Panasonic SD-B2510WXE Wit
Panasonic SD-B2510WXE Wit
Panasonic
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Swiss Pro+ Broodbakmachine 550 W roze/pink
Swiss Pro+ Broodbakmachine 550 W roze/pink
Swiss Pro+
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Panasonic SD-YR2550SXE Rvs zilver
Panasonic SD-YR2550SXE Rvs zilver
Panasonic
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Inventum Broodbakmachine zwart
Inventum Broodbakmachine zwart
Inventum
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Princess 152008 zilver
Princess 152008 zilver
Princess
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Broodbakmachine Koopgids

Heerlijk vers brood met een krokante korst die boterzacht van binnen is: dat haal je met een broodbakmachine in huis. Welke broodbakmachines zijn goed en hoe maak je de beste koop? Dat lees je in deze broodbakmachine koopgids.

Hoe werkt een broodbakmachine?

Een broodbakmachine aansluiten is zo simpel als de stekker in het stopcontact steken. Met de aan-knop gaat het apparaat natuurlijk aan. Hoe ga je verder?

Om een brood te bakken heb je de ingrediënten nodig. Je kan het brood met een recept helemaal zelf maken of een broodmix gebruiken. Daar hoef je alleen nog een paar ingrediënten aan toe te voegen die op de verpakking van de mix staan. Doe de ingrediënten in de aangegeven verhoudingen met uitzondering van zout in de broodbakmachine.

Daarna kies je een programma dat past bij het brood dat je maakt. Broodbakmachines hebben namelijk verschillende programma's voor allerlei soorten brood. Welke knop of welk getal voor welk programma staat vind je terug in de handleiding. Neem dit door en kies het juiste brood programma. De broodbakmachine gaat nu jouw brood bereiden.

Check tussendoor of het deeg niet te nat is en voeg zout toe. Als het programma afgelopen is, haal je het brood meteen uit de machine. Je hoort meestal een piepje als de broodbakmachine klaar is. Laat het brood goed afkoelen voordat je het snijdt.

Hoeveel kost een broodbakmachine?

De meeste broodbakmachines voor huishoudelijk gebruik kosten tussen de €60 en €200. De prijs is onder andere afhankelijk van het merk, de kwaliteit, het design en de programma's.

Voor €60 heb je bijvoorbeeld een broodbakmachine van wit plastic en niet meer bak programma's dan nodig. Hij bakt het brood en doet zijn werk, maar veel meer hoef je er niet van te verwachten. Een duurdere variant geeft je meer opties, is van meer degelijke materialen gemaakt en gaat vaak langer mee.

Het minimale en maximale broodgewicht heeft geen invloed op de prijs. Broodbakmachines verschillen in formaat, maar het gewicht van het brood zal niet ver van de 1000 gram afwijken. Ook zijn bijna alle broodbakmachines uitgerust met een uitneembaar bakblik.

Hoe lang duurt brood bakken in een broodbakmachine?

Hoe lang het bakken van het brood duurt ligt aan je broodbakmachine en het programma dat je kiest. Broodbakmachines hebben namelijk vaste programma's met voorgeprogrammeerde rijstijden.

Een kort programma zal ongeveer 90 minuten doen over het bakken van een brood. Een brood schijnt lekkerder te worden van een langere rijstijd, en daar zijn gelukkig ook langere programma's voor. Houd bij die programma's rekening met een baktijd die zo'n 3 uur in beslag neemt.

 

Wat kun je allemaal met een broodbakmachine?

Dat je met een broodbakmachine verschillende soorten brood bakt is wel duidelijk, maar er zijn meer mogelijkheden. Broodbakmachines zijn namelijk ook geschikt om andere soorten baksels in te maken.

Broodsoorten waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar zeker tot de broodfamilie behoren zijn suikerbrood, krentenbrood, herfstbrood, knoflookbrood, bananenbrood en stollen. Daar zijn ook allemaal recepten voor die geschikt zijn voor je broodbakmachine.

Naast brood bak je in de machine ook andere deegwaren. zo zijn er broodbakmachine recepten van cakes tot pizzadeeg, kaneelbroodjes en meer. Als je op internet zoekt naar broodbakmachine recepten gaat er een wereld voor je open. Voor ontzettend veel baksels met een deegbasis bestaan broodbakmachine recepten.

De beste broodbakmachines

De best beoordeelde broodbakmachines zijn voornamelijk van het merk Panasonic, maar dit zijn ook direct de duurste modellen. Inventum maakt ook broodbakmachines die populair zijn, voor een veel gunstigere prijs. Dat zijn niet de mooiste machines, maar ze zijn een stuk goedkoper en goed beoordeeld.

Het ligt er dus maar net aan waar je prioriteiten liggen. De merken Domo en Princess verkopen ook broodbakmachines die in de lijsten van betere broodbakmachines terecht zijn gekomen.

Als een merk niet in dit stukje genoemd is, betekent dat niet per definitie dat de broodbakmachine slecht is. Soms zijn modellen nieuw of niet zo bekend en daardoor maar weinig getest en beoordeeld. Dat maakt ze geen slechte broodbakmachine, maar zorgt er wel voor dat er minder informatie over beschikbaar is.

Hoe maak je een broodbakmachine schoon?

Vooral als het deeg eens is overgelopen wordt het tijd om de broodbakmachine schoon te maken. Je kunt hier het beste een ovenreiniger voor gebruiken. Deze schoonmaakmiddelen passen het beste bij de materialen waar de broodbakmachine onderdelen van gemaakt zijn.

Een handig pluspuntje aan broodbakmachines is dat het bakblik meestal uitneembaar is. Die kun je dan makkelijk uit de machine halen en afwassen. Sommige bakblikken zijn zelfs vaatwasserbestendig! Controleer van te voren goed of dit het geval is bij jouw bakblik.

Verder maak je de binnenkant van de broodbakmachine schoon. Gebruik hiervoor geen scherpe voorwerpen en wees voorzichtig met schuursponzen. Je wilt jouw broodbakmachine natuurlijk niet beschadigen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een broodbakmachine?

Het klinkt geweldig, heerlijk vers brood, maar elk product heeft zijn voor- en nadelen. Die zijn hier overzichtelijk op een rijtje geplaatst. Dat maakt de afweging wat makkelijker.

Voordelen van een broodbakmachine:

 • Vers brood in huis
 • Kan ook cakes en andere deegproducten maken
 • Lekkerder en gezonder (geen toevoegingen)
 • Goedkoper dan bij de bakker
 • Bakken kost minder tijd dan je zou denken

Nadelen van een broodbakmachine:

 • Broodbakmachines nemen redelijk wat ruimte in beslag
 • Schoonmaken kan een vervelend klusje zijn
 • Het kost tijd om bakken en snijden goed onder de knie te krijgen
 • Geen conserveringsmiddelen waardoor het brood sneller bederft
hero illustration

Hoe testen we broodbakmachines?

Om de beste broodbakmachine te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze broodbakmachine-test hebben we 85 broodbakmachines vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze broodbakmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze broodbakmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne broodbakmachine-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste broodbakmachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 85 broodbakmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste broodbakmachines op een rijtje

1. Brabantia BBEK1114 rvs , zilver , zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Iedere ochtend heerlijk vers gebakken brood? Dat kan gemakkelijk met deze Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine, die al het kneed, rijs- en bak-werk automatisch voor je doet. Met de 19 bakprogramma’s en verschillende instellingen voor gewicht en bruining kun je de broodbakmachine precies instellen zoals jij het wilt. Zo bereid je op ieder moment moeiteloos perfect gebakken brood. Bovendien beschikt het apparaat over een uitsteltimer van 15 uur en warmhoudfunctie van 60 minuten, zodat je op ieder moment dat je wilt van je warme brood kunt genieten. Belangrijkste specificaties Vermogen: 550 W 19 digitale programma’s Gewicht brood: 500 g / 750 g / 1000 g Bruiningsniveaus: Licht, medium, intensief Signaal extra ingrediënt Uitsteltimer tot 15 uur Warmhoudfunctie tot 60 minuten Uitneembare broodpan met hendel RVS behuizing Glazen kijkvenster Antislipvoetjes Lang snoer Recepten in handleiding Inclusief maatbeker en lepel Altijd vers brood Met een broodbakmachine in huis ben je altijd verzekerd van heerlijk vers gebakken brood bij iedere maaltijd. Van volkorenbrood en roggebrood tot pizzadeeg, met deze broodbakmachine bereid je ieder soort brood perfect. Bovendien kun je er zelfs jam en yoghurt mee bereiden, wat natuurlijk perfect is als extra toevoeging aan je ontbijt of lunch. Aan dit vers gebakken brood zijn bovendien geen ongezonde ingrediënten toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen, waardoor je brood maakt zoals het echt zou moeten smaken. Heerlijk! Volledig automatisch Kneden, mengen, rijzen en bakken, deze broodbakmachine doet het allemaal voor je in zijn broodpan. Het enige dat jij hoeft te doen, is de ingrediënten in de broodpan doen en de juiste instellingen invoeren, waarna de broodmachine begint met het bereiden van jouw gerecht. Ook over de ingrediënten hoef je niet na te denken. In de bijgeleverde handleiding staat namelijk precies hoeveel van ieder ingrediënt je nodig hebt bij iedere instelling. De deeghaak zal de ingrediënten tot een glad geheel mengen. Zo worden de meest uitstekende broden moeiteloos klaargemaakt en gebakken in deze broodbakmachine. Glazen kijkvenster Door het handige glazen kijkvenster in het deksel kun je je brood ten alle tijden in de gaten houden. Zo kun je zien of het meel niet te droog of te nat is en er eventueel ingrediënten toegevoegd moeten worden, of kun je je alvast verheugen op het lekkere verse brood dat je zo gaat eten. 19 digitale programma’s Met wel 19 automatische programma’s biedt deze broodbakmachine voor ieder wat wils. Zo maak je met deze machine normaal brood, maar ook bijzondere broden als roggebrood, volkorenbrood, zoet brood en zelfs (pizza)degen. De volgende 19 digitale programma’s zijn beschikbaar op de broodbakmachine: Basis Snel brood Zoet brood Frans brood Volkorenbrood Roggebrood Glutenvrij brood Rijstbrood Sandwichbrood Deeg voor zoete broodjes Volkorendeeg Pizzadeeg Gerezen deeg Kneden Mixen Jam Yoghurt Ontdooien Bakken Extra ingrediënten toevoegen In een aantal programma’s kun je later extra ingrediënten, zoals noten, rozijnen en vruchten, toevoegen. Wanneer er extra ingrediënten in het programma gepland zijn, geeft het apparaat 10 pieptonen wanneer het tijd is om deze toe te voegen. De extra ingrediënten zullen je brood een nog lekkerdere en meer bijzondere smaak geven. Brood van 500, 750 en 1000 gram Of je nu brood maakt voor jezelf of het hele gezin, het kan allemaal met deze broodbakmachine. Je hebt namelijk keuze uit drie verschillende gewichten voor het brood dat je maakt: 500, 750 en 1000 gram. In de handleiding staat ook per gewicht precies aangegeven welke ingrediënten en hoeveelheden je nodig hebt. Zo zal het brood van 500 gram net zo lekker smaken als die van 1000 gram. Perfect bruin gebakken Sommigen houden van heerlijk zacht brood, terwijl anderen voorkeur geven aan een stevige, krokante laag op hun broodje. Met deze broodbakmachine kies je zelf hoe bruin je wilt dat het brood klaargemaakt wordt door de verschillende bruiningsniveaus. Je hebt keuze uit 3 bruiningsniveaus voor je brood: licht, medium en intensief. Heerlijk ontbijt bij het wakker worden ’s Ochtends bij het opstaan al kunnen genieten van de heerlijke geur en smaak van warm en vers gebakken brood? Dat kan door de uitsteltimer van maximaal 15 uur. Deze timer zet je aan wanneer je gaat slapen. Als de timer afloopt, begint de broodbakmachine met het maken van brood, zodat dit precies klaar is wanneer je wakker wordt. Ideaal als je de volgende dag vroeg naar werk moet vertrekken, of geen zin hebt om op je luie zondagochtend te wachten op het brood. Vers brood wordt het perfecte begin van jouw ochtend! Warmhoudfunctie Ook laatkomers of uitslapers kunnen genieten van een heerlijk warm brood door de warmhoudfunctie van de broodbakmachine. Deze warmhoudfunctie houdt het brood tot 60 minuten perfect warm nadat het klaargemaakt is. Ook handig wanneer je na je ontbijt nog niet genoeg op hebt, en graag nog een boterham eet. Geschikt voor diëten en allergieën De grote hoeveelheid beschikbare programma’s zorgt ervoor dat dit apparaat ook uitermate geschikt is voor mensen die speciale diëten volgen, of voor mensen met allergieën. Zo kun je heerlijk gezonde en glutenvrije broden klaarmaken met de broodbakmachine. Handige broodpan De broodpan heeft een hendel en is afneembaar, waardoor je het brood er gemakkelijk uit kunt halen en kunt serveren. Ook kun je deze broodpan zo gemakkelijk schoonmaken na gebruik. Perfect afmeten Om je benodigde ingrediënten goed af te kunnen meten, worden er een maatbeker en een lepel bij de broodbakmachine geleverd. Hierdoor weet je zeker dat je de perfecte hoeveelheid van ieder ingrediënt toegevoegd en het lekkerste brood bereikt. Chique behuizing Behalve dat deze broodbakmachine een enorm handige toevoeging is aan het huishouden, zal deze ook nog mooi staan in je keuken. De broodbakmachine heeft namelijk een chique RVS design met zwarte details. Bovendien is de broodbakmachine compact genoeg om deze eventueel in een keukenkastje op te bergen, maar gezien het uiterlijk zou je hem liever op het keukenblad neer willen zetten, uitkijkend naar het nieuwe brood dat je gaat bakken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Medion MD 11011 Broodbakmachine 19 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medion MD 11011 Broodbakmachine 19 wit

 • list plusDeze broodbakmachine heeft een timer waarmee je het bakproces kunt instellen. Dit is handig omdat je zo op tijd vers brood kunt hebben.
 • list plusHet grote bakblik van deze broodbakmachine maakt het mogelijk om grotere broden te bakken. Dit is handig als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt of graag brood invriest.
 • list plusDeze broodbakmachine heeft verschillende programma's waarmee je verschillende soorten brood kunt bakken. Dit is handig als je graag afwisselt tussen verschillende soorten brood.

Nadelen Medion MD 11011 Broodbakmachine 19 wit

 • list plusEen nadeel van deze broodbakmachine is dat er geen automatische toevoer is voor noten of zaden. Dit betekent dat je deze ingrediënten zelf moet toevoegen op het juiste moment.
 • list plusDeze broodbakmachine heeft geen kijkvenster waardoor je het bakproces niet kunt volgen. Dit kan vervelend zijn als je graag wilt zien hoe je brood zich ontwikkelt.
 • list plusEen nadeel van deze broodbakmachine is dat er geen glutenvrij programma is. Dit kan een probleem zijn als je een glutenintolerantie hebt en graag zelf glutenvrij brood wilt bakken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9

De Medion MD 11011 broodbakmachine is een culinaire droom die uitkomt! Met 19 automatische programma's kun je thuis een grote verscheidenheid aan vers brood en andere lekkernijen bereiden. De capaciteit van 1000 g is perfect voor een groot gezin of als je graag extra brood bewaart. Het is geweldig dat je de bruiningsniveaus kunt aanpassen en de tijdsvoorkeuze tot 15 uur kunt instellen. Zo kun je op elk moment van de dag genieten van versgebakken brood zonder dat je er vroeg voor op hoeft te staan!

Een ander groot voordeel is dat je zelf de ingrediënten bepaalt en dat je brood kunt bakken zonder chemicaliën. Dit is ideaal voor mensen met allergieën, omdat ze de ingrediënten tot in het kleinste detail kunnen aanpassen aan hun behoeften. De warmhoudfunctie is handig als je niet meteen wilt eten en het venster in deksel is handig om het bakproces in de gaten te houden.

De Medion MD 11011 broodbakmachine is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een antiaanbaklaag, zodat het deeg niet blijft plakken. Het LCD-display is eenvoudig te bedienen en de antislipvoetjes zorgen voor een veilige stand. De leveringsomvang is compleet en de gebruiksaanwijzing is duidelijk en makkelijk te begrijpen.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat je wel wat opbergruimte nodig hebt voor deze broodbakmachine. Maar als je genoeg ruimte hebt, is dit een geweldige aankoop waar je nog jaren plezier van zult hebben. Ik raad deze broodbakmachine zeker aan aan iedereen die van versgebakken brood houdt!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Princess 01.152006.01.001 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.9

Elke ochtend wakker worden met de geur van versgebakken brood. Met de volautomatische cool-touch Princess 152006 broodbakmachine is dit heel eenvoudig. Met 15 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s en een instelbare timer kan je ’s avonds de ingrediënten in de broodbakmachine doen en ’s ochtends wakker worden met een heerlijk nog warm zelfgebakken brood. Kies je eigen ideale bakprogramma De volautomatische Princess Broodbakmachine neemt je al het werk uit handen. Voeg alle ingrediënten toe aan het bakblik met antiaanbaklaag en kies de bijpassende instelling. Met 15 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s sluit er altijd een programma aan bij het soort brood dat je wilt bakken. Via de instellingsknoppen zijn de programma’s ook makkelijk aan te passen aan je eigen voorkeuren. Zelfs de kleur van de korst is instelbaar dus geen last meer van te licht of te donker brood. Ideaal voor allergieën en speciale diëten De broodindustrie voegt allerlei ingrediënten toe aan het brood zoals meelverbeteraars en suiker. Kies zelf je eigen pure ingrediënten uit en bak brood dat een stuk gezonder is. Vooral voor mensen met een gluten- of melkallergie is de Princess broodbakmachine een uitkomst. Voor hen kan je nu ook eenvoudig een heerlijk vers glutenvrij brood bakken dankzij het speciale glutenvrije bakprogramma. Van speltbrood tot yoghurt De Princess broodbakmachine kan brood bakken tot 900 gram. Dat zijn ongeveer 14 sneden brood dus genoeg voor je gezin. Maak gezond speltbrood, een lekker rozijnenbrood of roggebrood. De broodbakmachine is ook geschikt voor het maken van jam, yoghurt, cake en zelf rijst en rijstwijn. Uitgebreide selectie bakprogramma’s Via het handige display van de Princess broodbakmachine kan je eenvoudig het meest optimale programma selecteren. Er zijn 8 instellingen voor brood zoals volkoren, zoet, glutenvrij, frans en drie verschillende extra snelle programma’s. Ook jam, cake, yoghurt en alleen rijzen of kneden behoren tot de mogelijkheden. Wakker worden met vers brood Dankzij de digitale timer kan je tot 13 uur van te voren de ingrediënten in het bakblik doen. Stel ’s avonds de broodbakmachine in zodat hij om 6 uur ’s ochtends begint met mengen en kneden en je hebt om 9 uur heerlijk warm brood. De machine houdt het brood ook nog 60 minuten lang warm met de warmhoudfunctie. Wat vind je in de doos: Broodbakmachine Bakblik met antiaanbaklaag Maatbeker Maatlepel Losse deeghaak Accessoire om de deeghaak uit het brood te verwijderen Redenen om voor de Princess Broodbakmachine te kiezen: Flexibele capaciteit van 680 tot 900 gram voor 8 tot 14 sneden Digitale timer en warmhoudfunctie voor vers brood op elk moment Hittebestendige behuizing en oververhittingsbeveiliging Makkelijk te reinigen bakblik door de antiaanbaklaag 15 voorgeprogrammeerde programma’s en glutenvrij programma

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. alpina Broodbakmachine kleine tot grote wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen alpina Broodbakmachine kleine tot grote wit

 • list plusDeze broodbakmachine heeft een uitgebreide levensduur.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een compacte vorm heeft, waardoor het gemakkelijk op te bergen is.
 • list plusEen laatste voordeel is dat het weinig lawaai produceert tijdens het bakken.

Nadelen alpina Broodbakmachine kleine tot grote wit

 • list plusHet is niet mogelijk de baktijd aan te passen.
 • list plusEen ander nadeel is dat het kneden veel geluid maakt.
 • list plusHet is kwetsbaar.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

Wakker worden met de geur van vers gebakken brood? Broodbakmachines doen het voor je, terwijl jij je tijd aan iets anders besteedt! Met deze broodbakmachine van alpina kun je altijd vers brood in huis hebben en ook nog helemaal naar eigen smaak. Je bepaalt namelijk zelf welke ingrediënten je toevoegt. Deze broodmachine kan bovendien een cake bakken en zelfs jam of ketchup voor je maken! Brood naar wens Met het soort meel en de gewenste ingrediënten maak je brood naar je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld zaden, noten, gedroogd fruit, rozijnen, kaas, yoghurt, kruiden of specerijen toe. Je bepaalt met deze broodmachine ook zelf hoe groot het brood wordt: 450 gram, 680 gram of 900 gram. Fijn als je soms een klein brood wil bakken en de keer daarna een groot. En als klap op de vuurpijl kun je nog de kleur van de korst kiezen. Geef je de voorkeur aan een lichte, wat zachtere korst of juist een donkere, extra knapperige korst? Deze broodmachine heeft 12 programma's waar je uit kan kiezen: Standaard witbrood Frans brood Zoet brood Cake Volkorenbrood Sandwich Traditioneel deeg: voor het kneden van deeg zonder gist, voor gebruik in noedels en pasta Jam Yoghurtbrood Gistdeeg Snel brood Bakken Met deze programma's imiteert de broodmachine wat bakkers en bakkerijen doen. De machine voert automatisch de taken uit van het kneden, gisten, laten rijzen, bakken en verwarmen, terwijl jij andere dingen kan doen. Ter indicatie: in het basisprogramma duurt het 2 uur en 50 minuten om een brood van 450 gram te bakken. Via het kijkvenster kun je zien hoe het proces verloopt, zonder de deksel open te hoeven doen en het bakken te storen. Gedroogd fruit en noten voeg je wat later in het proces toe. Een geluidssignaal geeft aan wanneer het tijd is voor deze ingrediënten. Uitgestelde start Deze bakmachine heeft een timer. Handig, want met de uitgestelde start kun je voor het slapen gaan de ingrediënten in de machine doen en de volgende ochtend genieten van vers brood. De uitgestelde start heeft een maximum van 10 uur. Als het brood klaar is, schakelt de broodbakmachine na de meeste programma's over op de verwarmingsmodus. Na het bakken til je het bakblik met de haak uit het apparaat. Let op, want het blik is heet! Haal het brood en de kneedspatel uit het bakblik en laat het brood even afkoelen voor je het snijdt. Smakelijk! Accessoires De juiste hoeveelheid van ingrediënten bepaalt de smaak en ook het uiterlijk van je brood. De meegeleverde maatcup en maatlepels helpen je om precies af te meten. De maatbeker heeft een inhoud van 250 ml, de kleine lepel 5 ml en de grote maatlepel 15 ml. Details alpina broodbakmachine Geschikt voor kleine en grote broden (450, 680 en 900 gram) 12 Bakstanden LCD-display Timer Uitgestelde start: max. 10 uur Aanpasbare korst Met geluidsignaal Warmhoudfunctie Deksel met kijkvenster Bakblik met antiaanbaklaag en kneedspatel zijn afwasbaar Antislipvoetjes Spanning: 220-240VAC/50-60Hz Vermogen: 480 – 600 W Model: EBM-2003

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 januari in huis

Bekijk prijs

5. KitchenBrothers KB697 wit/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.8

Maak zelf het lekkerste brood met KitchenBrothers broodbakmachine! De 550W broodbakmachine is 28,00 x 26,00 x 37,50 cm en makkelijk te bedienen via het LCD-scherm. Met de 12 verschillende programma’s maak je onder andere glutenvrij brood, volkorenbrood en zelfs cake! Kies tussen 700 en 1000 gr en bepaal zelf de kleur van de korst. Vroeg op en vers brood? Zet de timer tot 13 uur van tevoren en je brood staat ‘s ochtends voor je klaar. De warmhoudfunctie houdt je brood daarnaast nog 1 uur lang warm. Inclusief non-stick bakblik, een maatlepel, een maatbeker, een deeghaak en een spatel. Zo maak je binnen no-time elke dag vers en gezond brood! KitchenBrothers Breadmaker ✔ Brood - Sandwiches - Taart - Cake - Stokbrood ✔ Uitgestelde starttijd ✔ Warmhoudfunctie ✔ Non-stick bakblik ✔ 12 programma’s ✔ 700 of 1000 gr ✔ 0 tot 170 graden Alle soorten brood Echt lekker en gezond brood maak je natuurlijk gewoon zelf. Met de 550W KitchenBrothers broodbakmachine heb je altijd je eigen verse brood. Daarnaast kan je er ook lekkere stokbroden of cakes mee bakken. Met een afmeting van 28,00 x 26,00 x 37,50 cm past hij makkelijk op je aanrecht en door de anti-slip voeten blijft hij stevig staan. Maak van je boterham een echte traktatie! 12 programma's De broodbakmachine heeft maar liefst 12 programma’s, zodat je je brood precies naar jouw smaak kan afstellen. Kies bijvoorbeeld voor glutenvrij, volkoren of zoet brood. De machine is makkelijk te bedienen via het LCD-scherm. Selecteer een van de snelle programma’s en je brood is klaar voordat je het weet! Met de KitchenBrothers broodbakmachine kan je je broden ook in verschillende groottes bakken. Je kan kiezen tussen 700 en 1000 gr. Omdat de machine van 0 tot 170 ℃ gaat, kan je ook de gewenste kleur van de broodkorst instellen: licht, medium of donker. het bakblik is non-stick, dus je haalt het brood er gemakkelijk uit. 13-uur timer Wil je lekker vers brood in de ochtend, zonder dat je je wekker extra vroeg hoeft te zetten? Dat kan! De KitchenBrothers broodbakmachine heeft een ingebouwde timer. Doe de ingrediënten in de machine en zet de timer op 1-13 uur. Zodra de timer afloopt, begint de machine zelf met bakken. Zo pak jij dat extra beetje slaap in de ochtend én heb je daarna een heerlijk ontbijtje. Warmhoudfunctie Vers brood is het lekkerst als het nog warm is. Daarom heeft de KitchenBrothers broodbakmachine een warmhoudfunctie. Zodra het brood klaar is, wordt het automatisch een uur warm gehouden. Daarnaast heeft de machine ook een geheugenfunctie. Valt de stroom tijdens gebruik uit, dan onthoudt de machine voor 10 minuten de laatste instellingen. Volledige bakset Om het broodbakken wat makkelijker en nog leuker te maken komt de broodbakmachine met een volledige bakset. Hieronder vallen een non-stick bakvorm, een maatlepel, een maatbeker, een deeghaak en een spatel. De machine en de accessoires zijn duurzaam en BPA-vrij. Gezond voor jou en voor het milieu! Specificaties: ▶ Merk: KitchenBrothers ▶ Inhoud: 1x Broodbakmachine; 1x Bakvorm; 1x Maatlepel; 1x Maatbeker; 1x Deeghaak; 1x Deeghaak verwijderaar; 1x Spatel; 1x Handleiding ▶ Afmeting: 28,00 x 26,00 x 37,50 cm ▶ Gewicht: 4018 gr ▶ Kleur: Wit/Zwart ▶ Materiaal: Plastic, decoraties van roestvrij staal ▶ Snoerlengte: 1m ▶ Input: 220V-240V~ ▶ Frequentie: 50/60 Hz ▶ Vermogen: 550W ▶ Programma’s: Ja, 12 ▶ Minimaal broodgewicht: 700 gr ▶ Maximaal broodgewicht: 1000 gr ▶ Uitgestelde starttijd: Ja (tot 13 uur) ▶ Warmhoudfunctie: Ja (1 uur) ▶ Geheugenfunctie: Ja (10 min) ▶ Glutenvrij programma: Ja ▶ Programma voor cakes: Ja ▶ Functie voor kneden en rijzen: Ja ▶ Maximale duur timer: 13 uur ▶ Korstkleur regelbaar: ja, licht - medium - donker ▶ Automatische toevoer van extra ingrediënten: nee ▶ LCD- Display: Ja ▶ Uitneembaar bakblik: ja

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Panasonic SD-B2510WXE Wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.7

Je bakt met één druk op de knop 21 verschillende soorten brood en deeg met de Panasonic SD-B2510WXE Wit. Zo is er een programma voor wit brood, rozijnen brood, pizzadeeg, cake en jam. Daarbij zijn er 4 glutenvrije programma's voor brood, cake, pizzadeeg en pastadeeg. De programma's staan op de broodbakmachine zelf, zodat je in één oogopslag ziet welk programma je nodig hebt. Binnen de automatische instellingen pas je de knapperigheid van de korst aan naar jouw smaak. Dankzij de startuitstel zet je de broodbakmachine tot 13 uur van te voren klaar. Handig, wanneer je 's ochtends wakker wil worden met de geur van versgebakken brood.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Swiss Pro+ Broodbakmachine 550 W roze/pink

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

Met de Swiss Pro+ broodbakmachine maak je verschillende soorten brood van formaten 500g, 750g of 1000g. De timer is programmeerbaar tot 15 uur, stel hem de avond van te voren in en ontwaak met heerlijk vers brood! Na het bakken houdt hij het brood nog 60 minuten warm. Maak gebruik van de korstbruiningscontrole voor een lichte, middelmatige of donkere korst. De behuizing van de broodbakmachine is gemaakt van RVS en tevens beschikt hij over een LCD display. Inclusief receptenboekje voor het maken van de heerlijkste broden. De SP-BM550 heeft ook een verdeler voor fruit, noten en meer. Tijdens het kneedproces van de volgende programma’s gaat er een piepsignaal na het kneden: Normaal, Frans, Volkoren, Zoet, Rijst, Gluten vrij, Snel, Fruit, Cake, Rozijnen/noten, Rogge, Brioche, Italiaans, Spaans . Dit piepsignaal geeft aan dat je extra ingrediënten kan toevoegen zoals: rozijnen, noten, zaden, enz. Je kan de ingrediënten toevoegen via de verdeler of manueel. De broodbakker is voorzien van 19 verschillende bakprogramma’s : Normaal (basic) Frans (french) Volkoren (whole wheat) Zoet (sweet) Rijst (rice) Gluten vrij (gluten free) Snel (quick) Fruit Cake Sandwich Rozijnen/noten (raisin/nut) Rogge (rye) Kneden (knead) Deeg (dough) Brioche Bakken (bake) Homemade Ontdooien Melk Kenmerken van de Swiss Pro+ SM-550: Voor brood van 500 g, 750 g of 1000 g 19 verschillende bakprogramma’s Timer programmeerbaar tot 15 uur Met verdeler voor fruit, noten, en meer Automatische warmhoudfunctie tot 60 minuten Korstbruiningscontrole voor een lichte, middelmatige of donkere korst Roestvrijstalen behuizing Lcd-display Broodkuip en menghaak met antiaanbaklaag Inclusief receptenboekje Afmeting 35 x 39 x 35 cm Gewicht 5,4 kg 2 jaar garantie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Panasonic SD-YR2550SXE Rvs zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.5

De Panasonic SD-YR2550SXE Rvs voegt automatisch gist en extra ingrediënten toe op het juiste moment. Zo hoef jij hier niet over na te denken en bak je een heerlijk noten- of rozijnenbrood. Dankzij de 32 automatische programma's heb je met één druk op de knop de juiste instellingen. Je maakt onder andere wit brood, rozijnenbrood, pizzadeeg, glutenvrij brood en jam. Binnen de programma's pas je de korstkleur naar wens aan. Met de startuitstel zet je de broodbakmachine met de ingrediënten tot wel 13 uur van te voren klaar. Zo zet je 'm bijvoorbeeld 's avonds klaar, zodat je 's ochtends wakker wordt met de geur van een versgebakken brood. Na gebruik reinig je het bakblik eenvoudig met de hand, dankzij de antiaanbaklaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Inventum Broodbakmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.4

Een brood dat voldoet aan al jouw wensen maak je met de Inventum B55. Deze broodbakmachine doet het zware kneedwerk voor je en bakt vervolgens verse broden. Je gebruikt hem ook om cake en jam te bereiden. Romantisch ontbijtje of een lunch met vrienden? Jij maakt indruk! Een voordeel van een broodbakmachine is dat je huis heerlijk ruikt naar vers gebakken brood. Voor je het weet staan ook de buren op de stoep.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Princess 152008 zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.2

De Princess 152008 broodbakmachine is geschikt voor het automatisch mengen, kneden, rijzen en bakken van vers brood. Deze broodbakmachine heeft 19 automatische programma's en een speciaal programma voor glutenvrij brood. De Princess 152008 broodbakmachine is voorzien van een anti-aanbaklag en kan ingesteld worden tot 3 bruiningsniveaus. Stel dankzij het ingebouwde display op de Princess 152008 broodbakmachine gemakkelijk het juiste programma in voor het bakken van vershillende soorten beslag voor onder andere maisbrood, cake, rijstbrood en ook glutenvrij. Brood kan gedurende 1 uur na het bakken automatisch warm worden gehouden. Productvoordelen van de Princess 152008 Broodbakmachine Ingebouwd display: Ja Minimum brood gewicht: 544,3 g Maximum brood gewicht: 680,4 g Variabele instelling korstkleur: Ja Aantal automatische programma's: 19 19 Brood & deeg maken programma's Warmhoud functie: Ja Anti-slip voetjes: Ja Anti-aanbaklaag: Ja Bruiningsniveaus: 3 Goed om te weten: Alle onderdelen van de Princess 152008 broodbakmachine kunnen niet in de vaatwasser en mogen ook niet in water gedompeld worden. Voor de beste reiniging is de machine het beste schoon te maken met een vochtige doek. Lees hiervoor eerst goed de handleiding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van broodbakmachines. Er zijn namelijk 85 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!