Bestenu

Wat is de beste broodbakmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het kopen van een goede broodbakmachine is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste broodbakmachine van 2023? Na het testen van 98 broodbakmachines kwam de Princess 152006 Broodbakmachine Wit als beste getest uit onze broodbakmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de broodbakmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 broodbakmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame broodbakmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste broodbakmachines

1Score: 9.9
Princess 152006 Broodbakmachine Wit
Beste Broodbakmachine voor glutenvrij brood
Princess 152006 Broodbakmachine Wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
KitchenBrothers Broodbakmachine 12 Programma's Groot wit/zwart
KitchenBrothers Broodbakmachine 12 Programma's Groot wit/zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Inventum BM55 zwart
Inventum BM55 zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Tristar BM-4586 Broodbakmachine 19 Bakprogramma's wit
Tristar BM-4586 Broodbakmachine 19 Bakprogramma's wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Tomado TBM9001B Broodbakmachine 900 gram matzwart
Beste Broodbakmachine voor gezonde broden
Tomado TBM9001B Broodbakmachine 900 gram matzwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
alpina Broodbakmachine kleine tot grote wit
alpina Broodbakmachine kleine tot grote wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine 19 programma's rvs | zilver | zwart
Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine 19 programma's rvs | zilver | zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Panasonic SD-B2510WXE Wit
Panasonic SD-B2510WXE Wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Princess 152009 Broodbakmachine Zwart/Zilver
Princess 152009 Broodbakmachine Zwart/Zilver
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Panasonic SD-YR2550SXE broodbakmachine 550 W zilver
Beste Broodbakmachine voor professionals
Panasonic SD-YR2550SXE broodbakmachine 550 W zilver
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Broodbakmachine Koopgids

Heerlijk vers brood met een krokante korst die boterzacht van binnen is: dat haal je met een broodbakmachine in huis. Welke broodbakmachines zijn goed en hoe maak je de beste koop? Dat lees je in deze broodbakmachine koopgids.

Hoe werkt een broodbakmachine?

Een broodbakmachine aansluiten is zo simpel als de stekker in het stopcontact steken. Met de aan-knop gaat het apparaat natuurlijk aan. Hoe ga je verder?

Om een brood te bakken heb je de ingrediënten nodig. Je kan het brood met een recept helemaal zelf maken of een broodmix gebruiken. Daar hoef je alleen nog een paar ingrediënten aan toe te voegen die op de verpakking van de mix staan. Doe de ingrediënten in de aangegeven verhoudingen met uitzondering van zout in de broodbakmachine.

Daarna kies je een programma dat past bij het brood dat je maakt. Broodbakmachines hebben namelijk verschillende programma's voor allerlei soorten brood. Welke knop of welk getal voor welk programma staat vind je terug in de handleiding. Neem dit door en kies het juiste brood programma. De broodbakmachine gaat nu jouw brood bereiden.

Check tussendoor of het deeg niet te nat is en voeg zout toe. Als het programma afgelopen is, haal je het brood meteen uit de machine. Je hoort meestal een piepje als de broodbakmachine klaar is. Laat het brood goed afkoelen voordat je het snijdt.

Hoeveel kost een broodbakmachine?

De meeste broodbakmachines voor huishoudelijk gebruik kosten tussen de €60 en €200. De prijs is onder andere afhankelijk van het merk, de kwaliteit, het design en de programma's.

Voor €60 heb je bijvoorbeeld een broodbakmachine van wit plastic en niet meer bak programma's dan nodig. Hij bakt het brood en doet zijn werk, maar veel meer hoef je er niet van te verwachten. Een duurdere variant geeft je meer opties, is van meer degelijke materialen gemaakt en gaat vaak langer mee.

Het minimale en maximale broodgewicht heeft geen invloed op de prijs. Broodbakmachines verschillen in formaat, maar het gewicht van het brood zal niet ver van de 1000 gram afwijken. Ook zijn bijna alle broodbakmachines uitgerust met een uitneembaar bakblik.

Hoe lang duurt brood bakken in een broodbakmachine?

Hoe lang het bakken van het brood duurt ligt aan je broodbakmachine en het programma dat je kiest. Broodbakmachines hebben namelijk vaste programma's met voorgeprogrammeerde rijstijden.

Een kort programma zal ongeveer 90 minuten doen over het bakken van een brood. Een brood schijnt lekkerder te worden van een langere rijstijd, en daar zijn gelukkig ook langere programma's voor. Houd bij die programma's rekening met een baktijd die zo'n 3 uur in beslag neemt.

 

Wat kun je allemaal met een broodbakmachine?

Dat je met een broodbakmachine verschillende soorten brood bakt is wel duidelijk, maar er zijn meer mogelijkheden. Broodbakmachines zijn namelijk ook geschikt om andere soorten baksels in te maken.

Broodsoorten waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar zeker tot de broodfamilie behoren zijn suikerbrood, krentenbrood, herfstbrood, knoflookbrood, bananenbrood en stollen. Daar zijn ook allemaal recepten voor die geschikt zijn voor je broodbakmachine.

Naast brood bak je in de machine ook andere deegwaren. zo zijn er broodbakmachine recepten van cakes tot pizzadeeg, kaneelbroodjes en meer. Als je op internet zoekt naar broodbakmachine recepten gaat er een wereld voor je open. Voor ontzettend veel baksels met een deegbasis bestaan broodbakmachine recepten.

De beste broodbakmachines

De best beoordeelde broodbakmachines zijn voornamelijk van het merk Panasonic, maar dit zijn ook direct de duurste modellen. Inventum maakt ook broodbakmachines die populair zijn, voor een veel gunstigere prijs. Dat zijn niet de mooiste machines, maar ze zijn een stuk goedkoper en goed beoordeeld.

Het ligt er dus maar net aan waar je prioriteiten liggen. De merken Domo en Princess verkopen ook broodbakmachines die in de lijsten van betere broodbakmachines terecht zijn gekomen.

Als een merk niet in dit stukje genoemd is, betekent dat niet per definitie dat de broodbakmachine slecht is. Soms zijn modellen nieuw of niet zo bekend en daardoor maar weinig getest en beoordeeld. Dat maakt ze geen slechte broodbakmachine, maar zorgt er wel voor dat er minder informatie over beschikbaar is.

Hoe maak je een broodbakmachine schoon?

Vooral als het deeg eens is overgelopen wordt het tijd om de broodbakmachine schoon te maken. Je kunt hier het beste een ovenreiniger voor gebruiken. Deze schoonmaakmiddelen passen het beste bij de materialen waar de broodbakmachine onderdelen van gemaakt zijn.

Een handig pluspuntje aan broodbakmachines is dat het bakblik meestal uitneembaar is. Die kun je dan makkelijk uit de machine halen en afwassen. Sommige bakblikken zijn zelfs vaatwasserbestendig! Controleer van te voren goed of dit het geval is bij jouw bakblik.

Verder maak je de binnenkant van de broodbakmachine schoon. Gebruik hiervoor geen scherpe voorwerpen en wees voorzichtig met schuursponzen. Je wilt jouw broodbakmachine natuurlijk niet beschadigen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een broodbakmachine?

Het klinkt geweldig, heerlijk vers brood, maar elk product heeft zijn voor- en nadelen. Die zijn hier overzichtelijk op een rijtje geplaatst. Dat maakt de afweging wat makkelijker.

Voordelen van een broodbakmachine:

 • Vers brood in huis
 • Kan ook cakes en andere deegproducten maken
 • Lekkerder en gezonder (geen toevoegingen)
 • Goedkoper dan bij de bakker
 • Bakken kost minder tijd dan je zou denken

Nadelen van een broodbakmachine:

 • Broodbakmachines nemen redelijk wat ruimte in beslag
 • Schoonmaken kan een vervelend klusje zijn
 • Het kost tijd om bakken en snijden goed onder de knie te krijgen
 • Geen conserveringsmiddelen waardoor het brood sneller bederft
hero illustration

Hoe testen we broodbakmachines?

Om de beste broodbakmachine te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze broodbakmachine-test hebben we 98 broodbakmachines vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze broodbakmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze broodbakmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen broodbakmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte broodbakmachine in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 98 broodbakmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste broodbakmachines in een makkelijke lijst

1. Beste Broodbakmachine voor glutenvrij brood: Princess 152006 Broodbakmachine Wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Princess 152006 Broodbakmachine Wit

 • list plusDeze broodbakmachine heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik.
 • list plusDe aankoop van deze broodbakmachine is voordelig.

Nadelen Princess 152006 Broodbakmachine Wit

 • list plusDe broodbakmachine is kwetsbaar.
 • list plusDe kwaliteit van de broodbakmachine is matig.
 • list plusHet mengt soms niet goed.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Wanneer je 's ochtends wakker wordt met de geur van versgebakken brood, kan je dag gewoon niet meer stuk. Met de Princess 152006 Broodbakmachine Wit is dit heel eenvoudig. Deze volautomatische broodbakmachine heeft maar liefst 15 voorgeprogrammeerde bakprogramma's en een instelbare timer, zodat je 's avonds de ingrediënten in de broodbakmachine kunt doen en 's ochtends kunt genieten van warm, versgebakken brood.

Wat deze broodbakmachine zo uniek maakt, is dat je zelf je eigen pure ingrediënten kunt kiezen en brood kunt bakken dat een stuk gezonder is. Vooral voor mensen met een gluten- of melkallergie is deze broodbakmachine een uitkomst. Dankzij het speciale glutenvrije bakprogramma kan je nu eenvoudig een heerlijk vers glutenvrij brood bakken.

De Princess broodbakmachine kan brood bakken tot 900 gram, genoeg voor een gezin. Het programma voor kneden en rijzen neemt je al het werk uit handen. Voeg gewoon alle ingrediënten toe aan het bakblik met antiaanbaklaag en kies de bijpassende instelling. Zelfs de kleur van de korst is instelbaar, dus geen last meer van te licht of te donker brood.

Het enige nadeel van deze broodbakmachine is dat het minimum broodgewicht 680 gram is. Als je dus slechts een klein brood wilt bakken, kan je beter een andere broodbakmachine overwegen. Maar als je op zoek bent naar een broodbakmachine die je volledige controle geeft over de ingrediënten en de kleur van de korst, dan is de Princess 152006 Broodbakmachine Wit de perfecte keuze voor jou.

Persoonlijk vind ik deze broodbakmachine fantastisch. Het is een geweldige manier om gezonde, zelfgemaakte broden te bakken zonder al te veel gedoe. De mogelijkheid om zelf je eigen ingrediënten te kiezen en de instellingen aan te passen maakt dit een zeer veelzijdige broodbakmachine. Het enige nadeel is dat het minimum broodgewicht 680 gram is, maar dat is voor mij geen dealbreaker. Al met al zou ik deze broodbakmachine zeker aanbevelen aan iedereen die van versgebakken brood houdt en graag zelf controle heeft over de ingrediënten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. KitchenBrothers Broodbakmachine 12 Programma's Groot wit/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.4

Zelf brood bakken kan een lastige klus zijn, maar met de KitchenBrothers broodbakmachine wordt het een fluitje van een cent! Deze machine heeft maar liefst 12 programma’s, waardoor je elk soort brood kan maken dat je maar wilt. Glutenvrij, volkoren, zoet, je kan het allemaal zelf bepalen. Het LCD-scherm maakt het makkelijk om de machine te bedienen en de timer zorgt ervoor dat je het brood 's ochtends vers uit de machine kan halen.

Wat deze broodbakmachine extra bijzonder maakt, is dat je zelf de kleur van de korst kan bepalen. Wil je een lichtbruin brood of juist een donkerbruin brood? Het kan allemaal! Daarnaast is de machine makkelijk schoon te maken dankzij het uitneembare bakblik en de non-stick coating.

Met een vermogen van 550W is deze machine krachtig genoeg om broden te maken tot wel 1000 gram. En als je niet zo'n grote eter bent, kan je ook kiezen voor een brood van 700 gram. De warmhoudfunctie zorgt er bovendien voor dat je brood nog een uur lang warm blijft, dus je kan er op je gemak van genieten.

Al met al is de KitchenBrothers broodbakmachine een geweldige aanwinst voor elke keuken. Of je nu een ervaren broodbakker bent of een beginner, deze machine maakt het makkelijk om je eigen brood te bakken. En met de 12 verschillende programma’s kan je elke dag weer iets nieuws uitproberen.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat deze broodbakmachine echt geweldig werkt. Het is makkelijk te bedienen en het brood smaakt heerlijk. Het enige nadeel is dat de machine wel wat groot is, dus je hebt er wel wat ruimte voor nodig. Maar als je daar plek voor hebt, dan is dit echt een topmachine!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Inventum BM55 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum BM55 zwart

 • list plusDe BM55 zwart is gemakkelijk in gebruik en heeft een goede kwaliteit.
 • list plusDe BM55 zwart is een voordelige aankoop met een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHet is een compact model en heeft een modern vormgegeven design.

Nadelen Inventum BM55 zwart

 • list plusHet is een relatief dure broodbakmachine.
 • list plusHet is niet geschikt voor het maken van kubus gemodelleerd brood.
 • list plusEen nadeel van de BM55 zwart is dat de teflonlaag snel bladdert en de deeghaak tijdens het kneden losraakt.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

Wil jij ook genieten van de heerlijke geur van versgebakken brood in huis? Dan is de Inventum BM55 broodbakmachine echt iets voor jou! Met deze machine kan je zelfs tot 800 gram brood bakken en heb je de keuze uit maar liefst 12 automatische programma's. Zo kan je niet alleen verschillende soorten brood bakken, maar ook jam en cake bereiden. En met de instelbare timer kan je zelfs 's nachts beginnen met bakken, zodat je 's ochtends kan genieten van versgebakken brood.

Een groot voordeel van deze broodbakmachine is dat hij geschikt is voor glutenvrij brood. Dit is een belangrijk aspect voor mensen met een glutenintolerantie. Daarnaast is het bakblik uitneembaar en voorzien van een antikleeflaag, waardoor het brood niet blijft plakken en makkelijk te verwijderen is. Ook is er een kijkvenster in de deksel, waardoor je tijdens het bakproces het brood kan bekijken zonder de deksel te openen.

De Inventum BM55 is niet alleen functioneel, maar heeft ook een mooi design in de kleur zwart. Hij past dus perfect in elke keuken! Daarnaast komt deze broodbakmachine met 10 recepten voor brood, jam en cake, zodat je meteen aan de slag kan.

Kortom, de Inventum BM55 is een geweldige broodbakmachine voor iedereen die graag versgebakken brood, cake of jam wil maken. Het is makkelijk in gebruik, biedt veel mogelijkheden en heeft een mooi design. Een aanrader voor iedereen die houdt van versgebakken brood, zonder veel moeite te doen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Tristar BM-4586 Broodbakmachine 19 Bakprogramma's wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tristar BM-4586 Broodbakmachine 19 Bakprogramma's wit

 • list plusDoor de veel bakprogramma's is het eenvoudig om verschillende soorten brood te maken met deze broodbakmachine.
 • list plusHet is een lichte machine waardoor het makkelijk is om te verplaatsen.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze broodbakmachine is goed waardoor het een voordelige koop is.

Nadelen Tristar BM-4586 Broodbakmachine 19 Bakprogramma's wit

 • list plusDeze broodbakmachine is kwetsbaar waardoor er voorzichtig mee moet worden omgegaan.
 • list plusHet maakt redelijk wat lawaai.
 • list plusEr ontbreekt een basisrecept.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

Ben je een echte broodliefhebber en wil je thuis heerlijk vers brood bakken? Dan is de Tristar BM-4586 Broodbakmachine zeker iets voor jou! Met maar liefst 19 verschillende bakprogramma's kun je eindeloos variëren. Het LCD-scherm en de gemakkelijke afstandsbediening met knoppen maken het gebruik van deze broodbakmachine ook nog eens super eenvoudig.

Wat deze broodbakmachine extra bijzonder maakt, is het uitneembare bakblik en de antislip antiaanbaklaag. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je brood blijft plakken of dat je de machine moeilijk kunt schoonmaken. Daarnaast is deze broodbakmachine BPA-vrij, dus je kunt erop vertrouwen dat je brood op een veilige manier wordt bereid.

De Tristar BM-4586 heeft een vermogen van 550W en kan broden bakken tot wel 1000 gram. Ook kun je ervoor kiezen om alleen het kneden en rijzen door de machine te laten doen, en het brood vervolgens in de oven af te bakken. Met de handige timer kun je de machine zo instellen dat je op het gewenste moment een heerlijk vers brood hebt.

Als echte broodliefhebber is deze broodbakmachine een echte aanrader. Je kunt er eindeloos mee variëren en je hebt altijd heerlijk vers brood in huis. Het enige nadeel is dat de machine vrij groot is en daardoor wel wat ruimte inneemt in je keuken. Maar als je daar een plekje voor hebt, is deze broodbakmachine zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Broodbakmachine voor gezonde broden: Tomado TBM9001B Broodbakmachine 900 gram matzwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

De Tomado TBM9001B Broodbakmachine is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke en veelzijdige broodbakmachine. Met een vermogen van 550 W en een uitneembaar bakblik, is deze machine ideaal voor het bakken van broden tot wel 900 gram. Het heeft twaalf programma's, waaronder een speciaal glutenvrij programma, waardoor je allerlei soorten brood kunt bakken.

Een van de voordelen van de TBM9001B is de instelbare timer, waardoor je het bakproces kunt aanpassen aan je dagelijkse routine. Bovendien heeft het apparaat anti-slipvoetjes, waardoor het stabiel en veilig op het aanrecht staat. Het kijkvenster in de deksel is ook erg handig, omdat je het bakproces in de gaten kunt houden zonder de deksel te hoeven openen.

Wat deze broodbakmachine echt onderscheidt van andere modellen is de supersnel stand, waarmee je in een mum van tijd een versgebakken brood op tafel hebt staan. Het is ook geschikt voor cakedeeg, waardoor je nog meer creatieve mogelijkheden hebt om de lekkerste gerechten te maken.

Over het algemeen is de Tomado TBM9001B Broodbakmachine een geweldige aanvulling op elke keuken. Het is gebruiksvriendelijk, veelzijdig en produceert heerlijk vers brood. Het enige nadeel is dat het apparaat misschien iets te groot is voor kleinere keukens.

Als je op zoek bent naar een betaalbare en kwalitatieve broodbakmachine, dan is de Tomado TBM9001B zeker het overwegen waard. Het is een geweldige investering voor iedereen die van versgebakken brood houdt en het is gemakkelijk te gebruiken voor zowel beginners als ervaren bakkers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. alpina Broodbakmachine kleine tot grote wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen alpina Broodbakmachine kleine tot grote wit

 • list plusDeze broodbakmachine heeft een uitgebreide levensduur.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een compacte vorm heeft, waardoor het gemakkelijk op te bergen is.
 • list plusEen laatste voordeel is dat het weinig lawaai produceert tijdens het bakken.

Nadelen alpina Broodbakmachine kleine tot grote wit

 • list plusHet is niet mogelijk de baktijd aan te passen.
 • list plusEen ander nadeel is dat het kneden veel geluid maakt.
 • list plusHet is kwetsbaar.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

Wakker worden met de geur van vers gebakken brood? Broodbakmachines doen het voor je, terwijl jij je tijd aan iets anders besteedt! Met deze broodbakmachine van alpina kun je altijd vers brood in huis hebben en ook nog helemaal naar eigen smaak. Je bepaalt namelijk zelf welke ingrediënten je toevoegt. Deze broodmachine kan bovendien een cake bakken en zelfs jam of ketchup voor je maken! Brood naar wens Met het soort meel en de gewenste ingrediënten maak je brood naar je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld zaden, noten, gedroogd fruit, rozijnen, kaas, yoghurt, kruiden of specerijen toe. Je bepaalt met deze broodmachine ook zelf hoe groot het brood wordt: 450 gram, 680 gram of 900 gram. Fijn als je soms een klein brood wil bakken en de keer daarna een groot. En als klap op de vuurpijl kun je nog de kleur van de korst kiezen. Geef je de voorkeur aan een lichte, wat zachtere korst of juist een donkere, extra knapperige korst? Deze broodmachine heeft 12 programma's waar je uit kan kiezen: Standaard witbrood Frans brood Zoet brood Cake Volkorenbrood Sandwich Traditioneel deeg: voor het kneden van deeg zonder gist, voor gebruik in noedels en pasta Jam Yoghurtbrood Gistdeeg Snel brood Bakken Met deze programma's imiteert de broodmachine wat bakkers en bakkerijen doen. De machine voert automatisch de taken uit van het kneden, gisten, laten rijzen, bakken en verwarmen, terwijl jij andere dingen kan doen. Ter indicatie: in het basisprogramma duurt het 2 uur en 50 minuten om een brood van 450 gram te bakken. Via het kijkvenster kun je zien hoe het proces verloopt, zonder de deksel open te hoeven doen en het bakken te storen. Gedroogd fruit en noten voeg je wat later in het proces toe. Een geluidssignaal geeft aan wanneer het tijd is voor deze ingrediënten. Uitgestelde start Deze bakmachine heeft een timer. Handig, want met de uitgestelde start kun je voor het slapen gaan de ingrediënten in de machine doen en de volgende ochtend genieten van vers brood. De uitgestelde start heeft een maximum van 10 uur. Als het brood klaar is, schakelt de broodbakmachine na de meeste programma's over op de verwarmingsmodus. Na het bakken til je het bakblik met de haak uit het apparaat. Let op, want het blik is heet! Haal het brood en de kneedspatel uit het bakblik en laat het brood even afkoelen voor je het snijdt. Smakelijk! Accessoires De juiste hoeveelheid van ingrediënten bepaalt de smaak en ook het uiterlijk van je brood. De meegeleverde maatcup en maatlepels helpen je om precies af te meten. De maatbeker heeft een inhoud van 250 ml, de kleine lepel 5 ml en de grote maatlepel 15 ml. Details alpina broodbakmachine Geschikt voor kleine en grote broden (450, 680 en 900 gram) 12 Bakstanden LCD-display Timer Uitgestelde start: max. 10 uur Aanpasbare korst Met geluidsignaal Warmhoudfunctie Deksel met kijkvenster Bakblik met antiaanbaklaag en kneedspatel zijn afwasbaar Antislipvoetjes Spanning: 220-240VAC/50-60Hz Vermogen: 480 – 600 W Model: EBM-2003

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 januari in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 8 februari in huis

Bekijk prijs

7. Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine 19 programma's rvs | zilver | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine 19 programma's rvs | zilver | zwart

 • list plusHet voordeel van de Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine is dat het klein is en dus weinig ruimte in de keuken inneemt.
 • list plusEen ander voordeel van de Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine is dat het een groot aantal verschillende standen heeft waarmee je verschillende soorten brood kunt maken.
 • list plusEen ander pluspunt van de Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine is dat het een langere stekker heeft waardoor je meer ruimte hebt om de broodbakmachine op te bergen.

Nadelen Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine 19 programma's rvs | zilver | zwart

 • list plusEen nadeel van de Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine is dat het geen groot brood bakt.
 • list plusEen ander minpunt van de Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine is dat het niet geluidloos is.
 • list plusEen ander nadeel van de Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine is dat het geen uitgebreide gebruiksaanwijzing heeft.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

Zeg maar dag tegen de supermarktbroden, want met de Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine maak jij voortaan zelf het lekkerste brood. Deze machine is jouw persoonlijke bakker die al het werk voor je doet. Dankzij de 19 bakprogramma’s en verschillende instellingen voor gewicht en bruining kun je het brood helemaal afstemmen op jouw smaak. Bovendien kun je met de uitsteltimer van 15 uur het bakproces zo instellen dat je 's ochtends wakker wordt met de geur van versgebakken brood.

Deze broodbakmachine onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid. Het apparaat is gemakkelijk te bedienen en schoon te maken. De uitneembare broodpan met hendel zorgt ervoor dat je het brood eenvoudig uit de machine haalt en de antislipvoetjes zorgen ervoor dat hij stevig op je aanrecht staat. Het apparaat is bovendien stijlvol vormgegeven, met een RVS behuizing en glazen kijkvenster.

Het enige nadeel van deze broodbakmachine is dat het minimale broodgewicht 350 gram is, wat voor sommige gebruikers misschien te veel is. Maar over het algemeen is dit een geweldige machine die jouw brood bakken naar een hoger niveau tilt.

Dus, als je een liefhebber van versgebakken brood bent en graag zelf de controle hebt over de ingrediënten, dan is de Brabantia BBEK1114 Broodbakmachine een absolute aanrader. Met deze machine kun je op je gemak experimenteren met verschillende soorten brood en zelfs jam en yoghurt maken. Een echte aanwinst voor in de keuken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Panasonic SD-B2510WXE Wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Panasonic SD-B2510WXE Wit

 • list plusDeze broodbakmachine is voorzien met een timerfunctie, waardoor je het bakken van je brood gemakkelijk kunt plannen.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze broodbakmachine een helder display heeft, waardoor je gemakkelijk de instellingen en bakprogramma's kunt bekijken.
 • list plusEen ander voordeel van deze broodbakmachine is dat hij klein van formaat is, waardoor hij makkelijk op te bergen is.

Nadelen Panasonic SD-B2510WXE Wit

 • list plusDeze broodbakmachine heeft geen kijkvenster, waardoor je niet kunt zien hoe ver het bakproces is gevorderd.
 • list plusDeze broodbakmachine heeft geen startuitstel, waardoor je het bakken niet op een later tijdstip kunt instellen.
 • list plusDeze broodbakmachine is redelijk groot, waardoor hij meer ruimte inneemt dan sommige andere broodbakmachines.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

De Panasonic SD-B2510WXE Wit is een uitstekende broodbakmachine voor liefhebbers van versgebakken brood. Met 21 verschillende programma's, waaronder 4 glutenvrije opties, biedt deze machine een grote variatie aan mogelijkheden. Het uitneembare bakblik en de automatische instellingen maken het bakken van brood eenvoudig en snel.

Wat deze broodbakmachine echt onderscheidt van de rest, zijn de twee temperatuursensoren en de perfect afgestemde functies, waardoor je altijd het beste resultaat krijgt. Of je nu van knapperige of zachte korst houdt, de Panasonic SD-B2510WXE Wit past zich aan jouw wensen aan.

Met een vermogen van 550 W en een minimum broodgewicht van 630 gram, is deze machine perfect voor een gemiddeld gezin. Het is ook handig dat je de starttijd kunt instellen tot 13 uur van tevoren, zodat je 's ochtends wakker kunt worden met de heerlijke geur van versgebakken brood.

Als er toch een nadeel is aan deze broodbakmachine, dan is het misschien de prijs. Het is niet de goedkoopste broodbakmachine op de markt, maar de kwaliteit en het gebruiksgemak maken het zeker de moeite waard.

Al met al is de Panasonic SD-B2510WXE Wit een geweldige broodbakmachine voor iedereen die houdt van versgebakken brood en graag experimenteert met verschillende soorten en smaken. Het is een investering die je zeker niet teleur zal stellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Princess 152009 Broodbakmachine Zwart/Zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Princess 152009 Broodbakmachine Zwart/Zilver

 • list plusHet voordeel van deze broodbakmachine is dat de prijs/kwaliteit verhouding goed is.
 • list plusHet is makkelijk in gebruik.
 • list plusDeze broodbakmachine is betaalbaar om te kopen.

Nadelen Princess 152009 Broodbakmachine Zwart/Zilver

 • list plusHet is gevoelig.
 • list plusDe kwaliteit is gemiddeld.
 • list plusHet mengt soms niet goed.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8

Word jij ook zo blij van de geur van versgebakken brood? Met de Princess 152009 Broodbakmachine kun je die heerlijke geur nu zelf thuis creëren. Het mooie van deze machine is dat je niet vroeg uit de veren hoeft om je perfecte brood te maken. Voeg simpelweg alle ingrediënten toe aan het bakblik met anti-aanbaklaag, kies het juiste bakprogramma en laat de machine zijn werk doen. De volautomatische Princess Broodbakmachine heeft maar liefst 15 voorgeprogrammeerde bakprogramma's, waardoor er altijd wel een programma tussen zit voor jouw favoriete brood. Het digitale scherm maakt het instellen van de machine super makkelijk.

Een ander groot voordeel van deze machine is dat je zelf je ingrediënten kunt kiezen. Tegenwoordig hebben veel mensen allergieën en speciale diëten, maar dit is geen probleem voor de Princess Broodbakmachine. Met het glutenvrije bakprogramma kun je jouw vrienden of familieleden verrassen met een heerlijk brood speciaal voor hen. De machine heeft ook een programma voor kneden en rijzen, waardoor het deeg perfect rijst en je brood lekker luchtig wordt. Het uitneembare bakblik maakt het schoonmaken van de machine super eenvoudig.

Het enige minpuntje van deze machine is dat het minimum broodgewicht 680 gram is. Dit betekent dat je geen kleine broodjes kunt bakken, maar alleen halfjes of hele broden. Maar als je van groot brood houdt, dan is dit natuurlijk geen probleem.

Al met al is de Princess 152009 Broodbakmachine een geweldige keuze voor iedereen die graag zelf zijn brood bakt. Het is super makkelijk in gebruik en je hebt altijd heerlijk zelfgebakken brood in huis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Broodbakmachine voor professionals: Panasonic SD-YR2550SXE broodbakmachine 550 W zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Panasonic SD-YR2550SXE broodbakmachine 550 W zilver

 • list plusDe Panasonic SD-YR2550SXE broodbakmachine 550 W zilver is stil tijdens het bakken.
 • list plusDe Panasonic SD-YR2550SXE broodbakmachine 550 W zilver heeft twee afzonderlijke dispensers, waardoor je meerdere soorten broden kunt bakken.
 • list plusHet toestel is mooi groot, waardoor je meer broden tegelijk kunt bakken.

Nadelen Panasonic SD-YR2550SXE broodbakmachine 550 W zilver

 • list plusHet toestel heeft geen receptenboek.
 • list plusHet toestel is nog niet getest.
 • list plusHet toestel is moeilijk in onderhoud.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.4

De Panasonic SD-YR2550SXE broodbakmachine is een keukenhulpje waar je echt wat aan hebt. Met maar liefst 34 jaar ervaring en excellentie is dit apparaat gebaseerd op een schat aan kennis en expertise. Het unieke kneedmes en de speciaal geplaatste ribbels in de broodpan zorgen voor het meest smakelijke brood met de ideale textuur. Daarnaast heeft deze broodbakmachine twee geïntegreerde sensoren die de binnen- en buitentemperatuur vaststellen en het programma bij elke stap optimaliseren, voor de beste broodkwaliteit.

Wat deze broodbakmachine echt onderscheidt van andere apparaten, zijn de handmatige instellingen waarmee je creatief kunt zijn en verschillende ambachtelijke broodvormen kunt creëren. Het is ook mogelijk om de kneed- en rijstijden in te stellen voor je eigen recepten. Zo kun je altijd genieten van heerlijke broden en cakes die precies aan jouw wensen voldoen.

Met een vermogen van 550 W en een minimum broodgewicht van 400 gram is deze broodbakmachine ideaal voor kleine tot middelgrote gezinnen. De timerfunctie zorgt ervoor dat je het bakproces precies kunt plannen en het uitneembare bakblik maakt het schoonmaken heel eenvoudig.

Een ander groot voordeel is dat je met deze broodbakmachine eenvoudig broodmixen kunt gebruiken. Voeg gewoon water toe en je hebt in een handomdraai heerlijk vers brood.

Hoewel deze broodbakmachine misschien niet de meest geavanceerde op de markt is, biedt hij wel alles wat je nodig hebt voor het maken van heerlijk brood en cake. Het enige nadeel is misschien dat het apparaat vrij groot is en veel ruimte in beslag neemt. Maar als je een echte broodliefhebber bent, is deze broodbakmachine zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van broodbakmachines. Er zijn namelijk 98 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!