Wat is de beste Broodbakmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Broodbakmachine is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Broodbakmachine van 2024? Na het testen van 2429 Broodbakmachines kwam de Breville BBM800XL Custom Loaf Bread als beste getest uit onze Broodbakmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Broodbakmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Broodbakmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Broodbakmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Broodbakmachines

1Score: 9.9
Breville BBM800XL Custom Loaf Bread
Beste broodbakmachine
Breville BBM800XL Custom Loaf Bread
Breville
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Oster ExpressBake Breadmaker
Voorzien van een snelle bakcyclus en fruit/nootdispenser
Oster ExpressBake Breadmaker
Oster
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Zojirushi Home Bakery Virtuoso Plus
Beste broodbakmachine
Zojirushi Home Bakery Virtuoso Plus
Zojirushi
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Breville BBM800XL Custom Loaf Bread
Breville BBM800XL Custom Loaf Bread
Breville
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Cuisinart CBK-200 2lb Convection Bread
Cuisinart CBK-200 2lb Convection Bread
Cuisinart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Panasonic SD-YR2540 Bread Maker
Gerenommeerd om gepersonaliseerde bakopties
Panasonic SD-YR2540 Bread Maker
Panasonic
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Panasonic SD-R2550
Panasonic SD-R2550
Panasonic
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Amazon Basics Bread Machine BM1349-UL-B
Amazon Basics Bread Machine BM1349-UL-B
Amazon Basics
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Russell Hobbs 18036 Fast Bake
Ideaal om snel en glutenvrij te bakken
Russell Hobbs 18036 Fast Bake
Russell Hobbs
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Hamilton Beach HomeBaker 29882
Hamilton Beach HomeBaker 29882
Hamilton Beach
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Broodbakmachine Koopgids

Heerlijk vers brood met een krokante korst die boterzacht van binnen is: dat haal je met een broodbakmachine in huis. Welke broodbakmachines zijn goed en hoe maak je de beste koop? Dat lees je in deze broodbakmachine koopgids.

Hoe werkt een broodbakmachine?

Een broodbakmachine aansluiten is zo simpel als de stekker in het stopcontact steken. Met de aan-knop gaat het apparaat natuurlijk aan. Hoe ga je verder?

Om een brood te bakken heb je de ingrediënten nodig. Je kan het brood met een recept helemaal zelf maken of een broodmix gebruiken. Daar hoef je alleen nog een paar ingrediënten aan toe te voegen die op de verpakking van de mix staan. Doe de ingrediënten in de aangegeven verhoudingen met uitzondering van zout in de broodbakmachine.

Daarna kies je een programma dat past bij het brood dat je maakt. Broodbakmachines hebben namelijk verschillende programma's voor allerlei soorten brood. Welke knop of welk getal voor welk programma staat vind je terug in de handleiding. Neem dit door en kies het juiste brood programma. De broodbakmachine gaat nu jouw brood bereiden.

Check tussendoor of het deeg niet te nat is en voeg zout toe. Als het programma afgelopen is, haal je het brood meteen uit de machine. Je hoort meestal een piepje als de broodbakmachine klaar is. Laat het brood goed afkoelen voordat je het snijdt.

Hoeveel kost een broodbakmachine?

De meeste broodbakmachines voor huishoudelijk gebruik kosten tussen de €60 en €200. De prijs is onder andere afhankelijk van het merk, de kwaliteit, het design en de programma's.

Voor €60 heb je bijvoorbeeld een broodbakmachine van wit plastic en niet meer bak programma's dan nodig. Hij bakt het brood en doet zijn werk, maar veel meer hoef je er niet van te verwachten. Een duurdere variant geeft je meer opties, is van meer degelijke materialen gemaakt en gaat vaak langer mee.

Het minimale en maximale broodgewicht heeft geen invloed op de prijs. Broodbakmachines verschillen in formaat, maar het gewicht van het brood zal niet ver van de 1000 gram afwijken. Ook zijn bijna alle broodbakmachines uitgerust met een uitneembaar bakblik.

Hoe lang duurt brood bakken in een broodbakmachine?

Hoe lang het bakken van het brood duurt ligt aan je broodbakmachine en het programma dat je kiest. Broodbakmachines hebben namelijk vaste programma's met voorgeprogrammeerde rijstijden.

Een kort programma zal ongeveer 90 minuten doen over het bakken van een brood. Een brood schijnt lekkerder te worden van een langere rijstijd, en daar zijn gelukkig ook langere programma's voor. Houd bij die programma's rekening met een baktijd die zo'n 3 uur in beslag neemt.

 

Wat kun je allemaal met een broodbakmachine?

Dat je met een broodbakmachine verschillende soorten brood bakt is wel duidelijk, maar er zijn meer mogelijkheden. Broodbakmachines zijn namelijk ook geschikt om andere soorten baksels in te maken.

Broodsoorten waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar zeker tot de broodfamilie behoren zijn suikerbrood, krentenbrood, herfstbrood, knoflookbrood, bananenbrood en stollen. Daar zijn ook allemaal recepten voor die geschikt zijn voor je broodbakmachine.

Naast brood bak je in de machine ook andere deegwaren. zo zijn er broodbakmachine recepten van cakes tot pizzadeeg, kaneelbroodjes en meer. Als je op internet zoekt naar broodbakmachine recepten gaat er een wereld voor je open. Voor ontzettend veel baksels met een deegbasis bestaan broodbakmachine recepten.

De beste broodbakmachines

De best beoordeelde broodbakmachines zijn voornamelijk van het merk Panasonic, maar dit zijn ook direct de duurste modellen. Inventum maakt ook broodbakmachines die populair zijn, voor een veel gunstigere prijs. Dat zijn niet de mooiste machines, maar ze zijn een stuk goedkoper en goed beoordeeld.

Het ligt er dus maar net aan waar je prioriteiten liggen. De merken Domo en Princess verkopen ook broodbakmachines die in de lijsten van betere broodbakmachines terecht zijn gekomen.

Als een merk niet in dit stukje genoemd is, betekent dat niet per definitie dat de broodbakmachine slecht is. Soms zijn modellen nieuw of niet zo bekend en daardoor maar weinig getest en beoordeeld. Dat maakt ze geen slechte broodbakmachine, maar zorgt er wel voor dat er minder informatie over beschikbaar is.

Hoe maak je een broodbakmachine schoon?

Vooral als het deeg eens is overgelopen wordt het tijd om de broodbakmachine schoon te maken. Je kunt hier het beste een ovenreiniger voor gebruiken. Deze schoonmaakmiddelen passen het beste bij de materialen waar de broodbakmachine onderdelen van gemaakt zijn.

Een handig pluspuntje aan broodbakmachines is dat het bakblik meestal uitneembaar is. Die kun je dan makkelijk uit de machine halen en afwassen. Sommige bakblikken zijn zelfs vaatwasserbestendig! Controleer van te voren goed of dit het geval is bij jouw bakblik.

Verder maak je de binnenkant van de broodbakmachine schoon. Gebruik hiervoor geen scherpe voorwerpen en wees voorzichtig met schuursponzen. Je wilt jouw broodbakmachine natuurlijk niet beschadigen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een broodbakmachine?

Het klinkt geweldig, heerlijk vers brood, maar elk product heeft zijn voor- en nadelen. Die zijn hier overzichtelijk op een rijtje geplaatst. Dat maakt de afweging wat makkelijker.

Voordelen van een broodbakmachine:

 • Vers brood in huis
 • Kan ook cakes en andere deegproducten maken
 • Lekkerder en gezonder (geen toevoegingen)
 • Goedkoper dan bij de bakker
 • Bakken kost minder tijd dan je zou denken

Nadelen van een broodbakmachine:

 • Broodbakmachines nemen redelijk wat ruimte in beslag
 • Schoonmaken kan een vervelend klusje zijn
 • Het kost tijd om bakken en snijden goed onder de knie te krijgen
 • Geen conserveringsmiddelen waardoor het brood sneller bederft
hero illustration

Hoe testen we Broodbakmachines?

Om de beste Broodbakmachine te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Broodbakmachine-test hebben we 2429 Broodbakmachines vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Broodbakmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Broodbakmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Broodbakmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste Broodbakmachine in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2429 Broodbakmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Broodbakmachines in een makkelijke lijst

1. Beste broodbakmachine: Breville BBM800XL Custom Loaf Bread

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.58
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
10

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Voorzien van een snelle bakcyclus en fruit/nootdispenser: Oster ExpressBake Breadmaker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Oster ExpressBake Breadmaker

 • list plus12 verschillende bakinstellingen voor variatie
 • list plusBetaalbare en budgetvriendelijke optie
 • list plusSnelle bakfunctie en programmeerbare timer voor gemak

Nadelen Oster ExpressBake Breadmaker

 • list plusOngelijkmatige bruining van broden door warmteverdeling
 • list plusStoomachtig raam tijdens gebruik kan duidelijke controle van het deeg belemmeren

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.65
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
10
De Oster ExpressBake Broodbakmachine is een betrouwbare en budgetvriendelijke optie voor degenen die moeiteloos zelfgemaakte broden willen maken. De machine maakt indruk met zijn 12 verschillende bakinstellingen, waardoor gebruikers een verscheidenheid aan broodsoorten kunnen maken. Epicurious benadrukt het als de "beste budgetoptie", waarbij de waarde voor het geld wordt benadrukt. Hoewel sommige aangepaste recepten mogelijk aanpassingen vereisen voor optimale resultaten, biedt het bijgevoegde receptenboekje nuttige tips voor het fijnafstemmen. Het ontwerp van de machine wordt omschreven als functioneel, met duidelijk gelabelde bedieningsknoppen en een verwijderbaar bovenstuk voor eenvoudige reiniging. Sommige gebruikers merkten echter op dat de warmteverdeling soms leidde tot donkerdere zijkanten van de broden. De Oster Broodbakmachine Expressbake biedt ook een snelle bakfunctie en een programmeerbare timer van 13 uur, wat bijdraagt aan het gemak.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Oster ExpressBake Broodbakmachine op als een betaalbare optie met een snelle bakfunctie en een programmeerbare timer. NBC News Select beveelt het specifiek aan vanwege deze eigenschappen, waarbij de praktische bruikbaarheid voor thuisgebruik wordt benadrukt. Het concurreert met andere broodbakmachines zoals de Breville Custom Loaf Broodbakmachine, die in sommige beoordelingen als de beste algemene wordt beoordeeld, en de Zojirushi Home Bakery Virtuoso Plus, bekend om zijn aanpasbare instellingen en gelijkmatige bakresultaten. Elk van deze machines heeft zijn sterke punten, maar het waardevoorstel van de Oster Broodbakmachine maakt het een aantrekkelijke keuze voor degenen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve oplossing zonder concessies te doen aan essentiële functies.

Hoewel de Oster ExpressBake Broodbakmachine een geweldige waarde biedt, is het belangrijk op te merken dat de warmteverdeling kan leiden tot licht ongelijke bruining van de broden. Bovendien kan het dampende raam tijdens gebruik voor sommige gebruikers het zicht op het deeg belemmeren. Desalniettemin maken de betaalbaarheid en het vermogen om perfect wit brood te produceren, samen met het gemak van de snelle bakfunctie, het tot een overtuigende keuze voor mensen die willen experimenteren met zelfgemaakte broden zonder de bank te breken.

Samenvattend is de Oster ExpressBake Broodbakmachine een praktische en budgetvriendelijke keuze voor degenen die een eenvoudige en aanpasbare broodervaring willen. De 12 verschillende bakinstellingen, snelle bakfunctie en programmeerbare timer maken het tot een veelzijdige optie voor thuisbakkers. Hoewel het misschien enkele kleine beperkingen heeft op het gebied van warmteverdeling en damp tijdens gebruik, maken de algehele prestaties en betaalbaarheid het tot een overtuigende keuze op de markt voor broodbakmachines. Zoals benadrukt door Epicurious, is het de "beste budgetoptie" en een uitstekende keuze voor degenen die willen genieten van het gemak van zelfgemaakt brood zonder een grote investering.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Beste broodbakmachine: Zojirushi Home Bakery Virtuoso Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
10

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Breville BBM800XL Custom Loaf Bread

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Breville BBM800XL Custom Loaf Bread

 • list plusUitgebreide aanpassingsopties en een gedetailleerde handleiding maken het geschikt voor het experimenteren met recepten.
 • list plusGrote capaciteit en intelligente programmering onderscheiden het als een eersteklas luxe broodmachine.
 • list plusGebruiksvriendelijke interface met een verwijderbare deksel en een anti-aanbak broodpan voor gemak.

Nadelen Breville BBM800XL Custom Loaf Bread

 • list plusPrestatieproblemen met bepaalde broodsoorten, zoals glutenvrij brood.
 • list plusGeluid en neiging om tijdens gebruik te bewegen kunnen overwegingen zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusDe inklapbare paddle is beschreven als een nadeel.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.41
Gebruiksgemak
9.65
Ik ben super enthousiast over de Breville BBM800XL Custom Loaf Broodbakmachine! Met zijn intelligente programmering en prijs van $299 is het echt een luxe broodbakmachine. De geborstelde roestvrijstalen afwerking en de automatische fruit- en notendispenser geven het een chique uitstraling. En met twee paddles en 13 vooraf ingestelde opties, inclusief 9 opslagbare aangepaste instellingen en een vertraging van maximaal 13 uur, biedt deze broodbakmachine eindeloze mogelijkheden voor aanpassing.

Volgens Tom's Guide "produceert het consistent smakelijke broden," waardoor het perfect is voor gezinnen vanwege de grote capaciteit en diverse bakopties. Maar let op, het kan wat lawaai maken en bewegen tijdens gebruik, dus dat is iets om in gedachten te houden.

De bedieningspaneel van de machine, met verschillende knoppen en een draaiknop om de instellingen, korstkleur en de grootte van het brood te kiezen, biedt een gebruikersvriendelijke interface, zoals te zien is in Bread Maker Guides. Daarnaast heeft het een afneembaar deksel met een kijkvenster en een antikleef broodpan met handvat. De toevoeging van een enkele inklapbare paddle voor mixen, kneden en punch-down, samen met een vaste paddle voor het maken van jam, biedt veelzijdigheid, zoals opgemerkt door dezelfde bron.

Hoewel de broodbakmachine uitblinkt in aanpassingsvermogen, zoals benadrukt door Tech Gear Lab, kan het prestatieproblemen hebben met bepaalde broodsoorten, zoals glutenvrij brood, en de inklapbare paddle is beschreven als een nadeel. Ondanks deze beperkingen maken de grote capaciteit en uitgebreide aanpassingsopties het aantrekkelijk voor receptexperimenten, zoals Tech Gear Lab aangeeft.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Breville Custom Loaf Broodbakmachine zich door zijn intelligente programmering en grote capaciteit, waardoor het een eersteklas luxe broodbakmachine is. Zijn uitgebreide aanpassingsopties en gedetailleerde handleiding maken het geschikt voor liefhebbers van verschillende recepten en het aanpassen van timing en temperatuur voor op maat gemaakte baksels, zoals opgemerkt door Tech Gear Lab. Maar het is belangrijk om te overwegen dat de prestaties met bepaalde broodsoorten kunnen variëren, zoals benadrukt door dezelfde bron.

Kortom, de Breville BBM800XL Custom Loaf Broodbakmachine schittert als een eersteklas luxe broodbakmachine met zijn uitgebreide aanpassingsopties, grote capaciteit en intelligente programmering. Hoewel het beperkingen kan hebben met bepaalde broodsoorten en lawaai tijdens gebruik, maken zijn algehele prestaties en veelzijdigheid het een geschikte keuze voor gezinnen en individuen die graag experimenteren met verschillende broodrecepten en hun baksels naar perfectie aanpassen. 🍞

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Cuisinart CBK-200 2lb Convection Bread

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.73
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
9.18

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

6. Gerenommeerd om gepersonaliseerde bakopties: Panasonic SD-YR2540 Bread Maker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Panasonic SD-YR2540 Bread Maker

 • list plusBrede scala aan functies en programma's voor het maken van verschillende soorten brood, deeg, jam en chutneys
 • list plusAutomatische fruit/noten- en gistdispensers, en een anti-aanbakbroodpan die tot 1,1 kg broden kan produceren
 • list plusRuimtebesparend horizontaal ontwerp en gemakkelijk te reinigen anti-aanbakbroodpan

Nadelen Panasonic SD-YR2540 Bread Maker

 • list plusHoge prijskaartje van meer dan £200 moet zorgvuldig worden overwogen voor aankoop
 • list plusExterne behuizing kan warm worden tijdens langere programma's
 • list plusEnige geluidsemissie tijdens het bakken

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
9.42
Met de Panasonic SD-YR2540 broodbakmachine maak ik gemakkelijk en snel verschillende soorten brood, deeg, jam en chutneys. Voor £239.99 in het Verenigd Koninkrijk biedt deze machine automatische fruit-/noten- en gistdispensers, een anti-aanbak broodpan voor broden tot 1.1kg, en dubbele sensoren om de rijstijd aan te passen op basis van de omgevingstemperatuur. TechRadar merkt op: "Gebruikers waren onder de indruk van de gelijkmatige kleuring en verdeling van fruit in de broden." Het ruimtebesparende horizontale ontwerp en de makkelijk schoon te maken broodpan maken deze broodbakmachine een praktische toevoeging aan elke keuken.

Met 32 automatische programma's, inclusief vier glutenvrije opties, biedt de SD-YR2540 ook een handmatige modus voor extra controle. Het bedieningspaneel met chevron-toetsen en een LCD-scherm maakt het eenvoudig om de korstkleur en voorkeursinstellingen te kiezen. T3 prijst het eenvoudige broodbakproces, waarbij de machine de ingrediënten verwarmt voordat het deeg wordt gekneed. Let wel op dat de buitenkant van de behuizing warm kan worden tijdens langere programma's. Ondanks wat geluid tijdens het bakken, zijn de hoorbare en visuele meldingen wanneer het brood klaar is erg handig. De veelzijdigheid en prestaties van deze broodbakmachine maken het een aanbevolen keuze, zoals benadrukt door TechRadar met "uitstekende prestaties en veelzijdigheid."

In vergelijking met andere modellen valt de SD-YR2540 op vanwege het uitgebreide scala aan programma's en de unieke gistdispenser. Ook biedt het een vooraf ingestelde timer voor maximaal 13 uur vooruit en een dubbele sensor voor automatische aanpassingen, wat het gebruiksvriendelijk maakt. Ideal Home wijst er echter op dat de prijs van meer dan £200 zorgvuldig overwogen moet worden vóór de aankoop.

In tegenstelling tot de Panasonic SD-R2550 broodbakmachine, die beoordeeld is door USA Today, biedt 20 vooraf ingestelde functies en accessoires, met een vergelijkbare focus op zuurdesem- en glutenvrije instellingen. Er werd echter opgemerkt dat de broden hobbelig waren en geen kijkvenster hadden, met een aanbeveling voor een alternatief met deze functie. Dit geeft aan dat de gelijkmatige kleuring en verdeling van fruit van de SD-YR2540, evenals het ruimtebesparende ontwerp en uitgebreide scala aan programma's, het onderscheiden van zijn tegenhangers.

Hoewel de Panasonic SD-YR2540 broodbakmachine indrukwekkende functies biedt, waaronder automatische dispensers, diverse programma's en gebruiksvriendelijke bediening, kan de hoge prijs voor sommigen een punt van overweging zijn. Desalniettemin maken de uitstekende prestaties en veelzijdigheid het tot een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige broodbakmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Panasonic SD-R2550

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.33
Gebruiksgemak
9.75
De Panasonic SD-YR2550SXE Rvs voegt automatisch gist en extra ingrediënten toe op het juiste moment. Zo hoef jij hier niet over na te denken en bak je een heerlijk noten- of rozijnenbrood. Dankzij de 32 automatische programma's heb je met één druk op de knop de juiste instellingen. Je maakt onder andere wit brood, rozijnenbrood, pizzadeeg, glutenvrij brood en jam. Binnen de programma's pas je de korstkleur naar wens aan. Met de startuitstel zet je de broodbakmachine met de ingrediënten tot wel 13 uur van te voren klaar. Zo zet je 'm bijvoorbeeld 's avonds klaar, zodat je 's ochtends wakker wordt met de geur van een versgebakken brood. Na gebruik reinig je het bakblik eenvoudig met de hand, dankzij de antiaanbaklaag.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Amazon Basics Bread Machine BM1349-UL-B

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
9.13
Gebruiksgemak
9.06

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Ideaal om snel en glutenvrij te bakken: Russell Hobbs 18036 Fast Bake

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Russell Hobbs 18036 Fast Bake

 • list plusVeelzijdig met drie verschillende broodformaten

Nadelen Russell Hobbs 18036 Fast Bake

 • list plusGeen maatbeker en lepel meegeleverd
 • list plusKorte stroomkabel
 • list plusBroodkwaliteit is mogelijk niet gelijk aan die van duurdere modellen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.93
Gebruiksgemak
9.32
Ik ben de Russell Hobbs 18036 Fast Bake broodbakmachine, een veelzijdige keukenhulp die functionaliteit biedt tegen een betaalbare prijs. Met de mogelijkheid om drie verschillende broodformaten te produceren, variërend van 450g tot 1kg, kan ik voldoen aan verschillende portiebehoeften. Mijn programmeerbare timer maakt aangepaste baktijden mogelijk, en de automatische warmhoudfunctie zorgt ervoor dat het brood tot 1 uur na het bakken warm blijft. Zoals TrustedReviews opmerkt, wordt ik beschreven als betaalbaar en goed uitgerust, waardoor ik een uitstekende optie ben voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke oplossing voor het maken van brood.

Mijn veelzijdigheid strekt zich uit tot mijn receptopties, zoals benadrukt door HappyMuncher. Van aardappelbrood uit de broodmachine tot ciabatta uit de broodmachine, hebben gebruikers de flexibiliteit om te experimenteren met verschillende smaken en ingrediënten, waardoor ze hun culinaire horizon kunnen verbreden. Dit gevarieerde scala aan recepten voegt toe aan mijn aantrekkingskracht, waardoor gebruikers verschillende soorten brood kunnen maken die passen bij hun voorkeuren en gelegenheden.

In vergelijking met andere broodbakmachines op de markt, val ik op door mijn betaalbaarheid en functionaliteit. Terwijl andere modellen zoals de Sage The Custom Loaf en de Panasonic SD-YR2540 geavanceerde functies bieden, bied ik een aantrekkelijk alternatief voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare optie met essentiële functies. Zoals vermeld door T3, wordt het Sage-model geprezen om zijn betrouwbaarheid, glutenvrij brood maken, intuïtieve interface en aanpasbare instellingen, waarbij zijn geavanceerde mogelijkheden worden benadrukt. Voor degenen die echter prioriteit geven aan kosteneffectiviteit zonder essentiële functies op te geven, ben ik een overtuigende keuze.

Ondanks mijn betaalbaarheid kom ik met enkele beperkingen, zoals opgemerkt door TrustedReviews. Ik kom zonder een maatbeker en lepel, en mijn korte stroomkabel kan voor sommige gebruikers ongemakkelijk zijn. Bovendien, terwijl het brood dat ik produceer goed wordt bevonden voor mijn prijsklasse, kan het niet tippen aan de kwaliteit van duurdere modellen. Desalniettemin, voor individuen die op zoek zijn naar een betrouwbare broodbakmachine zonder de bank te breken, bied ik een bewonderenswaardige balans tussen functionaliteit en betaalbaarheid.

Kortom, de Russell Hobbs 18036 Fast Bake broodbakmachine biedt een toegankelijk startpunt in de wereld van zelfgebakken brood, met veelzijdigheid, gemak en betaalbaarheid. Hoewel ik misschien niet de geavanceerde functies van duurdere tegenhangers heb, maakt mijn vermogen om verschillende broodformaten te bedienen en programmeerbare opties mij tot een waardevolle toevoeging aan elke keuken, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke oplossing voor het maken van brood. 🍞

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Hamilton Beach HomeBaker 29882

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hamilton Beach HomeBaker 29882

 • list plusBiedt een gevarieerd aanbod van instellingen voor verschillende soorten brood, inclusief glutenvrij, Frans, zoet, jam en cake.
 • list plusMogelijkheid om broden te bakken van anderhalf tot twee en een half pond, geschikt voor uiteenlopende behoeften.
 • list plusGebruiksvriendelijke interface en een gemakkelijk te leren programmeermenu.

Nadelen Hamilton Beach HomeBaker 29882

 • list plusProblemen met de expressinstelling, resulteert in compacte en niet volledig gebakken broden.
 • list plusMengmechanisme niet grondig, laat droge bloem achter in de hoeken van de pan.
 • list plusBroodpeddel blijft vaak in het brood zitten na het bakken.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
8.51
Gebruiksgemak
9.2
Als ik op zoek ben naar een betaalbare broodbakmachine met essentiële functies, is de Hamilton Beach HomeBaker 29882 een goede optie om te overwegen. Met een prijs van $73,98, oorspronkelijk $89,99, biedt deze broodbakmachine de mogelijkheid om broden te bakken van anderhalf tot twee en een half pond, en heeft het een snelle optie voor sneller koken. Met een tweede kneedhaak, een vertragingstimer en verschillende instellingen zoals glutenvrij, Frans, zoet, jam en cake, biedt het voor elk wat wils. Het heeft ook een deeginstelling voor het kneden van onregelmatige vormen. De programmeermenu is eenvoudig te leren, waardoor het gebruiksvriendelijk is.

Hoewel de Hamilton Beach HomeBaker 29882 een aantrekkelijk pakket biedt, heeft het ook enkele nadelen. Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met de snelle instelling, die dichte en ongebakken broden produceert. Het mengmechanisme is niet grondig, waardoor droge bloem in de hoeken van de pan achterblijft, en de broodhaak blijft vaak in het brood zitten. Ondanks deze problemen blinkt het uit in het maken van glutenvrij brood, wat een groot voordeel is voor mensen met dieetbeperkingen.

In vergelijking met andere broodbakmachines, zoals de Zojirushi Virtuoso Plus, die gewaardeerd wordt met een score van 73, is geprezen om zijn consistente goede korsten en ondersteuning voor verschillende soorten brood. Echter, het is groot en zwaar, en maakt alleen 2 pond broden. Aan de andere kant produceert de Elite Gourmet Maxi-Matic Programmeerbare, aanbevolen voor een beperkt budget, goede basisbroden maar mist gistvrij en glutenvrij brood. De KBS Pro MBF-010 wordt geprezen om zijn uitstekende tarwe- en witbrood, maar de glutenvrije en cake recepten zijn niet zo goed, en de interface is druk. Bij het overwegen van deze alternatieven, valt de HomeBaker 29882 op door zijn veelzijdigheid en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die een broodbakmachine zoeken die voldoet aan verschillende dieetbehoeften en voorkeuren.

Kortom, de Hamilton Beach HomeBaker 29882 broodbakmachine is een sterke speler in het middensegment, met een divers scala aan instellingen en de mogelijkheid om glutenvrij brood te maken. Ondanks enkele kleine nadelen maken het gebruiksvriendelijke ontwerp en de veelzijdigheid het een aantrekkelijke keuze voor mensen die een betrouwbare broodbakmachine zoeken zonder de bank te breken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Broodbakmachines. Er zijn immers 2429 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!