De Bestenu Broodbakmachine Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 01/21/2020


Heerlijk vers brood met een krokante korst die boterzacht van binnen is: dat haal je met een broodbakmachine in huis. Welke broodbakmachines zijn goed en hoe maak je de beste koop? Dat lees je in deze broodbakmachine koopgids.

Hoe werkt een broodbakmachine?

show product content

Een broodbakmachine aansluiten is zo simpel als de stekker in het stopcontact steken. Met de aan-knop gaat het apparaat natuurlijk aan. Hoe ga je verder?

Om een brood te bakken heb je de ingrediënten nodig. Je kan het brood met een recept helemaal zelf maken of een broodmix gebruiken. Daar hoef je alleen nog een paar ingrediënten aan toe te voegen die op de verpakking van de mix staan. Doe de ingrediënten in de aangegeven verhoudingen met uitzondering van zout in de broodbakmachine.

Daarna kies je een programma dat past bij het brood dat je maakt. Broodbakmachines hebben namelijk verschillende programma's voor allerlei soorten brood. Welke knop of welk getal voor welk programma staat vind je terug in de handleiding. Neem dit door en kies het juiste brood programma. De broodbakmachine gaat nu jouw brood bereiden.

Check tussendoor of het deeg niet te nat is en voeg zout toe. Als het programma afgelopen is, haal je het brood meteen uit de machine. Je hoort meestal een piepje als de broodbakmachine klaar is. Laat het brood goed afkoelen voordat je het snijdt.

Hoeveel kost een broodbakmachine?

show product content

De meeste broodbakmachines voor huishoudelijk gebruik kosten tussen de €60 en €200. De prijs is onder andere afhankelijk van het merk, de kwaliteit, het design en de programma's.

Voor €60 heb je bijvoorbeeld een broodbakmachine van wit plastic en niet meer bak programma's dan nodig. Hij bakt het brood en doet zijn werk, maar veel meer hoef je er niet van te verwachten. Een duurdere variant geeft je meer opties, is van meer degelijke materialen gemaakt en gaat vaak langer mee.

Het minimale en maximale broodgewicht heeft geen invloed op de prijs. Broodbakmachines verschillen in formaat, maar het gewicht van het brood zal niet ver van de 1000 gram afwijken. Ook zijn bijna alle broodbakmachines uitgerust met een uitneembaar bakblik.

Hoe lang duurt brood bakken in een broodbakmachine?

show product content

Hoe lang het bakken van het brood duurt ligt aan je broodbakmachine en het programma dat je kiest. Broodbakmachines hebben namelijk vaste programma's met voorgeprogrammeerde rijstijden.

Een kort programma zal ongeveer 90 minuten doen over het bakken van een brood. Een brood schijnt lekkerder te worden van een langere rijstijd, en daar zijn gelukkig ook langere programma's voor. Houd bij die programma's rekening met een baktijd die zo'n 3 uur in beslag neemt.

Wat kun je allemaal met een broodbakmachine?

show product content

Dat je met een broodbakmachine verschillende soorten brood bakt is wel duidelijk, maar er zijn meer mogelijkheden. Broodbakmachines zijn namelijk ook geschikt om andere soorten baksels in te maken.

Broodsoorten waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar zeker tot de broodfamilie behoren zijn suikerbrood, krentenbrood, herfstbrood, knoflookbrood, bananenbrood en stollen. Daar zijn ook allemaal recepten voor die geschikt zijn voor je broodbakmachine.

Naast brood bak je in de machine ook andere deegwaren. zo zijn er broodbakmachine recepten van cakes tot pizzadeeg, kaneelbroodjes en meer. Als je op internet zoekt naar broodbakmachine recepten gaat er een wereld voor je open. Voor ontzettend veel baksels met een deegbasis bestaan broodbakmachine recepten.

De beste broodbakmachines

show product content

De best beoordeelde broodbakmachines zijn voornamelijk van het merk Panasonic, maar dit zijn ook direct de duurste modellen. Inventum maakt ook broodbakmachines die populair zijn, voor een veel gunstigere prijs. Dat zijn niet de mooiste machines, maar ze zijn een stuk goedkoper en goed beoordeeld.

Het ligt er dus maar net aan waar je prioriteiten liggen. De merken Domo en Princess verkopen ook broodbakmachines die in de lijsten van betere broodbakmachines terecht zijn gekomen.

Als een merk niet in dit stukje genoemd is, betekent dat niet per definitie dat de broodbakmachine slecht is. Soms zijn modellen nieuw of niet zo bekend en daardoor maar weinig getest en beoordeeld. Dat maakt ze geen slechte broodbakmachine, maar zorgt er wel voor dat er minder informatie over beschikbaar is.

Hoe maak je een broodbakmachine schoon?

show product content

Vooral als het deeg eens is overgelopen wordt het tijd om de broodbakmachine schoon te maken. Je kunt hier het beste een ovenreiniger voor gebruiken. Deze schoonmaakmiddelen passen het beste bij de materialen waar de broodbakmachine onderdelen van gemaakt zijn.

Een handig pluspuntje aan broodbakmachines is dat het bakblik meestal uitneembaar is. Die kun je dan makkelijk uit de machine halen en afwassen. Sommige bakblikken zijn zelfs vaatwasserbestendig! Controleer van te voren goed of dit het geval is bij jouw bakblik.

Verder maak je de binnenkant van de broodbakmachine schoon. Gebruik hiervoor geen scherpe voorwerpen en wees voorzichtig met schuursponzen. Je wilt jouw broodbakmachine natuurlijk niet beschadigen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een broodbakmachine?

show product content

Het klinkt geweldig, heerlijk vers brood, maar elk product heeft zijn voor- en nadelen. Die zijn hier overzichtelijk op een rijtje geplaatst. Dat maakt de afweging wat makkelijker.

Voordelen van een broodbakmachine:

  • Vers brood in huis
  • Kan ook cakes en andere deegproducten maken
  • Lekkerder en gezonder (geen toevoegingen)
  • Goedkoper dan bij de bakker
  • Bakken kost minder tijd dan je zou denken

Nadelen van een broodbakmachine:

  • Broodbakmachines nemen redelijk wat ruimte in beslag
  • Schoonmaken kan een vervelend klusje zijn
  • Het kost tijd om bakken en snijden goed onder de knie te krijgen
  • Geen conserveringsmiddelen waardoor het brood sneller bederft

Hoe komt deze geweldige Broodbakmachine lijst tot stand..?

De wereld verandert.. En dus de zoektocht naar de beste Broodbakmachine ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Broodbakmachines, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Broodbakmachines die te koop zijn in Nederland, hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Broodbakmachines het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Broodbakmachines stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Gerelateerde producten aan Broodbakmachines

De beste Broodbakmachines op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Een brood dat voldoet aan al jouw wensen maak je met de Inventum B55. Deze broodbakmachine doet het zware kneedwerk voor je en bakt vervolgens verse broden. Je gebruikt hem ook om cake en jam te bereiden. Romantisch ontbijtje of een lunch met vrienden? Jij maakt indruk! Een voordeel van een broodbakmachine is dat je huis heerlijk ruikt naar vers gebakken brood. Voor je het weet staan ook de buren op de stoep.

1. Inventum BM55


Product informatiePlus or Show more

Met de Moulinex Home Bread Baguette maak je zelf het lekkerste brood en stokbrood voor de hele familie. Met deze broodbakmachine maak je broden tot 1.5 kg. Dankzij de antiaanbaklaag komt je brood gemakkelijk los van de kom en is deze eenvoudig te reinigen. De mogelijkheden zijn oneindig dankzij de 16 verschillende programma's: Stokbrood, zoet stokbrood, kookbaguette, gewoon brood, Frans brood, volkorenbrood, zoet brood, snel brood, glutenvrij brood, zoutvrij brood, omega 3-brood, deeg, cake, confituur, pasta. Productvoordelen van de Moulinex Home Bread Baguette Vers brood (tot 1.5 kg) en stokbrood in een handomdraai Inclusief stokbroodplaten en bakkersaccessoires 16 automatische programma's Met uitgestelde start zodat je in de ochtend van vers en warm brood kunt genieten Extra informatie Maak je eigen stokbroden. Maakt tot 8 mini stokbroden in twee batches dankzij de stokbroodplaten en de bakkersaccessoires. Of maak tot 1,5 kg vers brood. Homogeen kneden met de twee messen die in tegenovergestelde richting roteren. Met receptenboekje: Recepten voor stokbroden en nog veel meer. Zo veel meer dan alleen maar brood. Je kunt ook andere zelfgemaakte recepten bereiden: cakes, jam, pasta en pizzadeeg. Meer gebruiksgemak dankzij de 16 automatische programma's. Voeg de ingrediënten toe, selecteer het programma en het apparaat doet de rest, van kneden tot bakken. Vers gebakken brood wanneer je maar wilt. Uitgestelde start voor vers bereid brood wanneer je wakker wordt of thuiskomt van een lange werkdag. Product kan tot 10 jaar gerepareerd worden · Ontworpen voor eenvoudige reparatie · Snelle en goedkope levering van reserveonderdelen gedurende 10 jaar · 6500 reparatiecentra wereldwijd

2. Moulinex Home Bread Baguette OW6101 - Broodbakmachine


Product informatiePlus or Show more

Pain Doré, de oplossing om thuis eenvoudig heerlijk brood te bakken. Geniet thuis elke ochtend van lekker vers gebakken brood met de Moulinex Pain Doré OW210130 broodbakmachine. Deze broodbakmachine is eenvoudig te gebruiken: voeg gewoon de ingrediënten toe volgens de instructies en stel de machine in. Pain Doré doet al het werk. 12 volledig automatische programma's binnen handbereik voor huisgemaakte bereidingen: - huishoudbrood, Frans brood, zoet brood, roggebrood, volkoren brood, glutenvrij brood en snel brood - cake, jam, havermoutpap - gistdeeg en enkel bereiden. Productvoordelen van de Moulinex Pain Doré broodbakmachine: Bak zelf vers brood in enkele eenvoudige stappen 3 gewichtsinstellingen en 3 bruiningsniveaus Vers gebakken brood wanneer je maar wilt Receptenboek inbegrepen Makkelijk schoon te maken Extra informatie Bak zelf vers brood in enkele eenvoudige stappen Helemaal automatisch! Plaats de ingrediënten in de broodpan, selecteer het programma en de broodbakmachine doet de rest, van kneden tot bakken. Gemakkelijk te gebruiken Het intuïtieve controlepaneel op het grote scherm geeft alle geselecteerde instellingen weer, voor maximaal gebruiksgemak. 3 gewichtsinstellingen en 3 bruiningsniveaus Van 500 g tot 1 kg brood voor grote of kleine honger. Selecteer de kleur van de korst: van licht gebakken tot heel krokant brood. Vers gebakken brood wanneer je maar wilt Uitgestelde start tot 15 uur en 1 uur automatische warmhoudfunctie. Receptenboek inbegrepen Je hoeft echt geen chef te zijn om thuis lekker brood te bakken. Het receptenboek legt met tekeningen het bereiden van eenvoudige recepten uit, zoals Frans brood, snel brood of volkorenbrood, maar ook jam, pizzadeeg en cake. Makkelijk schoon te maken Uitneembare broodpan met anti-aanbaklaag om het brood makkelijker te kunnen verwijderen. Vaatwasmachinebestendig.

3. Moulinex Pain Doré OW210130 - Broodbakmachine


Product informatiePlus or Show more

De Princess Wake Up 152006 beschikt over 15 verschillende bakprogramma's; hiermee maak je zelf glutenvrij brood, speltbrood, yoghurt en verse jam. Via het display stel je de timer in zodat jij iedere ochtend opstaat met versgebakken brood. Je bakt een brood van zo¿n 900 gram, waar je ruim 14 sneden brood uithaalt. De broodbakmachine mengt en kneedt het deeg, bakt het brood en schakelt daarna automatisch over op de warmhoudfunctie. Zo blijft het brood 60 minuten lang warm én knapperig. Je stelt zelf in of je de korst licht, medium of donker wilt hebben. Maak je een notenbrood? Dan geeft de machine vanzelf aan wanneer je noten en krenten aan het beslag toevoegt. De hittebestendige behuizing wordt niet loeiheet tijdens het bakken.

4. Princess Wake Up 152006


Product informatiePlus or Show more

Wil jij graag zelf brood bakken en gewoon thuis genieten van de geur van vers brood? Dan is de Moulinex Pain & Delice broodbakmachine wat voor jou. Met deze broodmachine kun je zelf brood maken van 500 gr tot 1 kg. Echter is deze Moulinex broodbakmachine nog veel meer dan dat. Wat kun je er dan nog meer mee? Met de multifunctionele Pain & Delice maak je naast brood ook eenvoudig zelf pizza, pasta, havermoutpap, granen, cake, jam of yoghurt. Dankzij de 20 automatische programma's hoef je het apparaat enkel in te stellen en de machine doet de rest. De 15-urentimer maakt het mogelijk om s'avonds de machine in te stellen en s'ochtends te genieten van een vers en warm brood. Productvoordelen van de Moulinex Pain & Delice OW240E30 ✅ 20 automatische programma's ✅ 3 programma's voor het bereiden van glutenvrij brood ✅ Geschikt voor verschillende broodformaten ✅ Stel zelf het bruiningsniveau in ✅ Dankzij de warmhoudfunctie blijft je brood tot 1 uur na de bereiding warm ✅ Inclusief accessoires voor zuivelbereidingen (yoghurt, verse kaas, cottagecheese) Welke recepten kun je maken met de Moulinex Pain & Delice broodbakmachine? 3 glutenvrije programma's: glutenvrij hartig brood / glutenvrij zoet brood / glutenvrije cake 7 broodprogramma's: huishoudbrood / snel huishoudbrood / Frans brood / zoet brood / volkoren brood / snel volkoren brood / roggebrood 7 andere programma's: gistdeeg / pasta / cake / enkel bereiden / havermoutpap / granen / jam 3 zuivelprogramma's: yoghurt / drinkyoghurt / cottagecheese gluten allergie? Heb je een gluten allergie? Dan is deze broodbakmachine bij uitstek geschikt voor jou. Je kunt namelijk 3 verschillende glutenvrije recepten bereiden. Wanneer moet je de ingrediënten toevoegen aan het beslag? Deze broodmachine geeft je automatisch een seintje wanneer er ingrediënten toegevoegd moeten worden, erg handig dus! Eenvoudig Het bereiden van brood is erg eenvoudig aangezien de automatische programma's al het werk voor je doen. Plaats de ingrediënten in de broodpan, selecteer het programma en de broodbakmachine doet de rest: van kneden tot bakken. 3 gewichtsinstellingen en de 3 bruiningsniveaus Dankzij de 3 gewichtsinstellingen en de 3 bruiningsniveaus kun je het brood precies naar eigen wens bakken. Schoonmaken Schoonmaken van een broodbakmachine een lastig klusje? Nee hoor! De broodpan heeft namelijk een antikleeflaag waardoor het deeg makkelijk los komt. Uitgestelde start Dankzij de uitgestelde start kun je tot 15 uur van te voren je machine instellen waardoor hij er voor zorgt dat het brood precies klaar is wanneer jij uit bed komt! Wie wil er nou niet wakker worden met de geur van vers brood?

5. Moulinex Pain & Delice OW240E30 - Broodbakmachine


Product informatiePlus or Show more

Met de Inventum BM125 in huis geniet jij altijd van vers brood wanneer je daar zin in hebt. Je doet de ingrediënten in het bakblik en selecteert 1 van de 12 automatische programma's. Zo kies je bijvoorbeeld voor het glutenvrij programma of het programma voor volkoren brood. Maar deze broodbakmachine maakt meer dan alleen brood. Wat dacht je van jam of cake? Lekker voor in het weekend. Er zitten 2 bakblikken bij de machine dus je bakt in één keer 2 verschillende smaken.

6. Inventum BM125


Product informatiePlus or Show more

Elke dag vers zelfgemaakt brood. Kies uw favoriete gezonde ingredienten en de Panasonic broodbakmachine doet de rest! Met vele extra modi om je te helpen met het maken van heerlijk gezond brood door een verscheidenheid aan granen en meel.

7. Panasonic SD-ZB2512KXE - Broodbakmachine


Product informatiePlus or Show more

De Tefal Pain Doré Broodbakmachine met elektronisch bedieningspaneel dat duidelijk leesbaar is, heeft een LCD display en 12 verschillende bakprogramma’s, inclusief zout- en glutenvrije programma's. Dankzij de timer die tot 15 uur vooraf instelbaar is, heb je het hele bakproces in de hand. Geniet hierdoor elke ochtend van heerlijk zelfgebakken brood! Heel eenvoudig te gebruiken: doe de ingrediënten volgens de instructies in de broodpan en stel het apparaat in. Pain Doré doet de rest. Voorzien van drie verschillende bruiningsgraden en gewichtsinstellingen. Pain Doré heeft een uitneembare broodpan met anti-aanbaklaag. Om lekker brood te bakken hoef je geen chef-kok te zijn! Productvoordelen: Deze Tefal Broodbakmachine heeft maar liefst 12 verschillende bakprogramma's, ook meerdere zout- en glutenvrije programma's. De timer is 15 uur vooraf instelbaar en 3 instelbare bruiningsgraden. Deze broodbakmachine heeft 3 verschillende gewichtsinstellingen van 500, 750 en 1000 gram.

8. Tefal Pain Doré PF2101 - Broodbakmachine


Product informatiePlus or Show more

Start uw dag goed met heerlijk versgebakken brood uit de Broodbakmachine BM450 van Kenwood. De BM450 heeft een convectie ventilator die zorgt voor een knapperige en egaal bruine korst en een snelle bakfunctie waardoor een brood in minder dan een uur gebakken en klaar is. Prestatie De Broodbakmachine BM450 heeft 15 programma's: een snelprogramma van 58 minuten, 14 standaard bakprogramma's en nog eens vijf programma's waarmee u uw eigen gewenste tijdsduur in kunt stellen voor elk bakstadium, van voorverwarmen tot kneden, rijzen en bakken. De BM450 wordt geleverd met een aluminium en Thermolon bakblik (dus zonder Teflon!). Thermolon heeft dezelfde werking als Teflon maar is geheel vrij van PFOA. Hierdoor komen er geen schadelijke gassen vrij tijdens het bakken. Creëer meer soorten brood met de vele extra functies van de Kenwood Broodbakmachine BM450. Een ingrediëntenhouder met een inhoud van 125 gram gaat automatisch open op het juiste tijdstip om de ingrediënten aan het brood toe te voegen. De convectie ventilator zorgt voor een knapperige en egaal bruine korst. Bovendien kunt u tot 15 uur van tevoren de starttijd van het bakken instellen, zodat u elke dag wakker wordt of thuis komt met vers gebakken brood. Tijdloos design De Kenwood Broodbakmachine BM450 heeft een opvallend modern design met tiptoetsen. Het is een geavanceerde en gemakkelijk te gebruiken broodbakmachine, perfect voor echte bakkers en broodliefhebbers. Het heeft een kijkvenster, zodat u een oogje kunt houden op het bakproces. Er is ook een optionele ronde broodpan voor het maken van ronde broden en zoete broodjes. De combinatie van zwart metaal, roestvrij staal en glas geeft de BM450 een stijlvolle uitstraling dus past ook mooi op uw aanrechtblad.

9. Kenwood BM450 - Broodbakmachine


Product informatiePlus or Show more

Met de Domo B3963 kies je uit 12 verschillende bakprogramma's, zodat je altijd het brood eet waar je zin in hebt. Zo maak je ook glutenvrij brood en cakes. Op het display zie je of de machine aan het kneden, rijzen of bakken is. Je stelt met de drukknopjes gemakkelijk de tijd en het programma in. Daarnaast stel je zelf de korstkleur in. Handig, wanneer je van een heerlijk knapperig brood houdt. Het bakblik is uitneembaar, zodat je het deeg er gemakkelijk in doet en het versgebakken brood er zo weer uithaalt.

10. Domo B3963 Wit


Gerelateerde producten aan Broodbakmachines


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Broodbakmachines er zijn immers 58 verschillende te koop..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en kun je straks de beste Broodbakmachine kopen.