Wat is de beste Contactgrill van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Contactgrill is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Contactgrill van 2024? Na het testen van 1763 Contactgrills kwam de Princess Panini Grill 112415 als beste getest uit onze Contactgrill-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Contactgrills, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Contactgrills-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Contactgrill-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Contactgrills

1Score: 9.8
Princess Panini Grill 112415
Princess Panini Grill 112415
Princess
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Tefal Grill Panini Grill GC241D12
Beste contactgrill
Tefal Grill Panini Grill GC241D12
Tefal
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Safecourt Kitchen Tosti apparaat Grill
Safecourt Kitchen Tosti apparaat Grill
Safecourt Kitchen
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Tefal OptiGrill+
Tefal OptiGrill+
Tefal
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Tomado TGC4001S Grote contactgrill Instelbare
Tomado TGC4001S Grote contactgrill Instelbare
Tomado
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Princess Multi Contactgrill 4-in-1 112536
Princess Multi Contactgrill 4-in-1 112536
Princess
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Tristar Contactgrill GR-2650 Panini Grill
Tristar Contactgrill GR-2650 Panini Grill
Tristar
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Tefal Snack Collection SW854D Contactgrill
Tefal Snack Collection SW854D Contactgrill
Tefal
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Tomado TGC2001S kleine contactgrill zwart/rvs
Tomado TGC2001S kleine contactgrill zwart/rvs
Tomado
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Royalty Line® Contactgrill Panini Grill
Royalty Line® Contactgrill Panini Grill
Royalty line
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Contactgrill Koopgids

Met een contactgrill kun je een stuk meer dan alleen een tosti maken of stukje vlees grillen. Ben je op zoek naar de beste contactgrill, maar weet je niet zo goed hoe je die kiest? In deze koopgids lees je alles wat je moet weten over een contactgrill.

Wat voor soorten contactgrills zijn er?

De grillplaten van een contactgrill zijn de belangrijkste onderdelen die bepalen wat je met de contactgrill gaat bereiden. Bepaalde contactgrills hebben uitneembare platen en anderen hebben een vaste set platen. Zijn de platen verwisselbaar, dan kun je de contactgrill omtoveren naar een andere soort. Met tosti platen maak je er bijvoorbeeld een tosti ijzer van!

Een contactgrill met vaste platen is wat eenduidiger: geribbelde platen duiden op een paninigrill en het tosti ijzer is ook een bekende en herkenbare soort contactgrill.

Wat kun je allemaal met een contactgrill maken?

Wat je per contactgrill met het apparaat kunt maken, hangt dus af van de platen. De meest voorkomende platen zijn de geribbelde platen, die op vlees de klassieke grillstrepen achterlaten. Dit zijn ook meteen de meest veelzijdige platen. Je kunt hier namelijk verschillende soorten vlees op grillen, maar ook panini's, tosti's, gegrilde groenten, vis en nog meer.

De tosti platen zijn een stuk minder veelzijdig; daar kun je bijna alleen tosti's mee maken. Gesneden groenten zou je er ook mee kunnen grillen, maar deze platen hebben eigenlijk alleen een fijne vorm om tosti's mee te maken. Hetzelfde geldt voor het wafelijzer: je maakt er wafels mee en voor andere etenswaren is de vorm een stuk minder geschikt.

Vlakke, gladde platen bieden op hun beurt wel een stuk meer mogelijkheden voor de contactgrill. Met vlakke platen kun je de contactgrill eigenlijk als een bakpan of gourmetplaat gebruiken: dat biedt dus enorm veel mogelijkheden. Je kunt dan zelfs pannenkoeken maken of een eitje bakken, en dat gewoon in de contactgrill.

Ten slotte is er nog een eigenschap die bepaalt wat je met een contactgrill kunt: de uitklapbare eigenschap. Als je een contactgrill helemaal uit kunt klappen, kun je die dus ook gebruiken om mee te gourmetten of om meerdere gerechtjes en snacks tegelijk mee te maken.

Welk vlees kan allemaal op een contactgrill?

Alle soorten vlees die je gewoonlijk in een pan bakt of op de barbecue doet, kunnen ook met een contactgrill worden bereid. Dat kan bijvoorbeeld kip zijn, maar ook biefstuk of een ander lekker stukje vlees. Je kunt zelfs vis met de contactgrill maken. Maak je kip op de contactgrill, let er dan goed op dat het vlees van binnen helemaal gaar is.

Vleessoorten als stoofvlees zijn aan de andere kant niet geschikt voor de contactgrill. Stoofvlees moet lang sudderen om zacht te worden, en de contactgrill doet het tegenovergestelde: die bakt in korte tijd een bijna knapperig laagje aan de buitenkant van het vlees. Het vlees wordt wel gaar, maar dit gebeurt op een heel andere manier dan je voor stoofvlees nodig hebt.

Wat voor extra functies kan een contactgrill allemaal hebben?

Elke contactgrill kan op zijn minst een lekkere tosti of stuk vlees grillen. Kijk je naar luxe en duurdere modellen, dan zie je dat er een stuk meer bij komt kijken. De temperatuur van een contactgrill is vaak instelbaar, maar uitgebreide modellen hebben daarnaast ook nog allerlei speciale grill standen.

In sommige gevallen kom je bijvoorbeeld een timer functie tegen. Dit werkt als een soort ingebouwde kookwekker: je stelt het aantal minuten in, zet de grill aan en wanneer de tijd afloopt, geeft de grill een signaal of schakelt zichzelf uit. Zo hoef je de grill tijdens het bereiden niet zo nauwlettend in de gaten te houden.

Het verschilt ook per contactgrill of er een vergrendeling op zit. Die vergrendeling zorgt ervoor dat de bovenste en onderste plaat aan elkaar vergrendeld zijn. Om tosti's te maken gebruik je bijvoorbeeld een vergrendeling: de platen worden dan tegen elkaar aangedrukt en zo krijgt de tosti een egale dikte.

De diktedetectie is ten slotte een luxe extra functie. Deze gebruik je alleen voor vlees. Is deze functie aanwezig, dan detecteert de contactgrill automatisch hoe dik het vlees is en past de baktijd daar op aan.

Hoe onderhoud je een contactgrill?

Omdat je met voedselwaren en hitte werkt, is het belangrijk om het apparaat regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden. Zie het als een koekenpan: die was je ook na gebruik af. Om vuil in de contactgrill te voorkomen kun je tijdens het grillen ook bakpapier gebruiken. Na gebruik hoef je alleen het vuile papier weg te gooien en blijven er geen resten achter op de platen.

Maak een contactgrill het liefst na elk gebruik schoon. Voedselresten krijgen dan minder kans hardnekkig te worden en het kost je zo minder tijd om het apparaat schoon te maken. De grillplaten zijn het belangrijkst om te reinigen. Zijn ze uitneembaar, dan was je ze makkelijk af. Sommige uitneembare platen zijn zelfs vaatwasserbestendig!

Zijn de platen niet uitneembaar, gebruik dan doekjes. Dompel het apparaat nooit onder. Je kunt een beetje afwasmiddel gebruiken, maar zorg er ook voor dat je de resten van het afwasmiddel ook verwijdert. Dit doe je met een vochtige doek en daarna met een droge doek of keukenpapier. Heeft jouw contactgrill een opvangbakje voor vet, vergeet die dan ook niet schoon te maken.

De buitenkant van de contactgrill hoef je niet per se na elk gebruik schoon te maken. Ook voor dit klusje heb je aan een vochtige doek meestal voldoende. Je kunt eventueel wat ontvetter of afwasmiddel gebruiken als de buitenkant echt vies is geworden. Neem af met een schone doek en je bent klaar!

Hoeveel stroom verbruikt een contactgrill?

Het vermogen van een contactgrill ligt ongeveer tussen de 900 en 2500 Watt. Dat zijn best grote verschillen. Een grote, luxe contactgrill verbruikt natuurlijk meer dan een simpel en compact tosti ijzer en het gemiddelde ligt rond de 1500 Watt.

Het verbruik van een contactgrill is vergelijkbaar met dat van een stofzuiger. Ze verbruiken relatief veel energie; een koelkast verbruikt bijvoorbeeld een stuk minder Watt. Aan de andere kant staat een apparaat als een koelkast altijd aan en gebruik je een contactgrill elke keer maar voor korte tijd. Op de energierekening zal het verschil dan ook hooguit een paar euro per maand zijn.

Hoe heet wordt een contactgrill en wat is de beste temperatuur?

De meeste contactgrills hebben een maximale temperatuur tussen de 180 en 250 graden. Enkele uitzondering kunnen zelfs 450 graden bereiken, maar deze zijn zeldzaam. Daarbij verschilt het per apparaat of de temperatuur verstelbaar is: sommige bereiken altijd een vaste temperatuur en de andere modellen stel je zelf de temperatuur in.

De beste temperatuur voor een contactgrill hangt af van wat je wilt bereiden. Denk ook aan de dikte van het vlees of gerecht. Hoe dunner, hoe lagere temperatuur je nodig hebt en andersom. Voor een tosti is bijvoorbeeld 200 graden meer dan genoeg. Wil je een dik stuk vlees alleen dichtschroeien? Dan gebruik je een hoge temperatuur.

Maakt de hoeveelheid vermogen uit bij het aanschaffen van een contactgrill?

Voor de verbruikskosten van een contactgrill maakt het vermogen niet veel uit. Je gebruikt het apparaat maar voor een korte tijd per keer en merkt daar weinig van op de energierekening. Waar je wel verschil in merkt, is de temperatuur: een contactgrill met een laag vermogen wordt minder heet en/of is een kleiner apparaat.

Andersom geldt hetzelfde: een contactgrill het een hoog vermogen is waarschijnlijk een groter model met meer standen en een hogere maximale temperatuur.

hero illustration

Hoe testen we Contactgrills?

Om de beste Contactgrill te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Contactgrill-test hebben we 1763 Contactgrills vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Contactgrill-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Contactgrill-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Contactgrill-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste Contactgrill in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1763 Contactgrills te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Contactgrills op een rij

1. Princess Panini Grill 112415

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Princess Panini Grill 112415

 • list plusGroot bakoppervlak van 30 x 24 cm, ideaal voor grote gezinnen of gasten
 • list plusSlim ontwerp kan zowel horizontaal als verticaal worden opgeborgen
 • list plusGemakkelijk schoon te maken dankzij antiaanbaklaag en vetopvangbakje

Nadelen Princess Panini Grill 112415

 • list plusDuurt wat langer om op te warmen

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.45
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
10
De Princess Panini Grill 112415 is een geweldige aanwinst voor jouw keukenapparatuur als je dol bent op heerlijke gegrilde panini's, tosti's, hamburgers en meer. Met een groot bakoppervlak van 30 x 24 cm kan ik maar liefst vier tosti's of drie panini's tegelijkertijd bereiden. Dat maakt mij ideaal voor grote gezinnen of als je gasten over de vloer hebt.

Een van mijn opvallende kenmerken is mijn slimme ontwerp. Ik kan zowel horizontaal als verticaal worden opgeborgen, wat handig is als je beperkte opbergruimte hebt. Mijn RVS uiterlijk past goed in elk interieur en mijn handvat is niet alleen comfortabel, maar maakt het ook mogelijk om mij horizontaal op te bergen.

Met mijn vermogen van 2000 Watt warm ik snel op, zodat je nooit lang hoeft te wachten op je lunch of diner. Bovendien zorgt mijn zwevende bovendeksel ervoor dat alles gelijkmatig wordt gegrild, zelfs hamburgers en goedgevulde panini's. Mijn slimme vergrendeling voorkomt dat ik openklap tijdens het optillen en verplaatsen.

Een ander voordeel van mij is het gemak van schoonmaken. Dankzij mijn antiaanbaklaag is het gebruik van boter of olie niet nodig, wat resulteert in gezondere maaltijden. Mijn meegeleverde vetopvangbakje zorgt ervoor dat overtollig vet wordt opgevangen. En wanneer ik ben afgekoeld, kun je mij gemakkelijk schoonmaken met keukenpapier.

De gebruikersreviews bevestigen mijn kwaliteit en prestaties. Ik word omschreven als een stevig apparaat dat gemakkelijk schoon te maken is. Gebruikers waarderen ook mijn goede prijs-kwaliteitverhouding en het feit dat ik veelzijdig ben en verschillende soorten voedsel kan grillen zonder dat er iets blijft plakken.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, wordt vermeld dat ik wat langer duur om op te warmen. Dit kan echter worden gezien als een klein ongemak in vergelijking met mijn vele voordelen en functionaliteiten.

Al met al ben ik de Princess Panini Grill 112415, een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een contactgrill met een groot bakoppervlak, een slim ontwerp en gemakkelijk schoon te maken. Ik bied veel waar voor je geld en stel je in staat om heerlijke maaltijden te bereiden voor zowel kleine als grote gezelschappen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Beste contactgrill: Tefal Grill Panini Grill GC241D12

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Grill Panini Grill GC241D12

 • list plusVeelzijdig: perfect voor het bereiden van panini's, tosti's, groenten, vis en vlees.
 • list plusKrachtig: met een vermogen van 2000 Watt.
 • list plusGemakkelijk schoon te maken: anti-aanbaklaag en uitneembaar opvangbakje voor vet en vocht.

Nadelen Tefal Grill Panini Grill GC241D12

 • list plusVaste grillplaten: lastiger schoon te maken en geen mogelijkheid om wafels te maken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.33
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
9.39
De Tefal Grill Panini Grill GC241D12 is echt iets voor mij! Deze multifunctionele grill is perfect voor het maken van heerlijke panini's, tosti's, groenten, vis en vlees. Met een krachtige 2000 Watt vermogen zet ik in een mum van tijd een smakelijke panini op tafel. En het mooie is, de grillplaten hebben een anti-aanbaklaag, dus ik hoef geen olie of boter toe te voegen en het schoonmaken is super eenvoudig!

Wat deze grill echt bijzonder maakt, is de speciale panini functie. Dankzij het vergrendelbare deksel worden mijn panini's mooi plat en krijgen ze die karakteristieke grillstrepen door de geribbelde platen. Zo maak ik professionele panini's gewoon thuis!

Een ander handig kenmerk van de Tefal Grill Panini Grill GC241D12 is het opvangbakje voor overtollig vet en vocht. Hierdoor blijft mijn aanrecht schoon en de grill langer fris. En het bakje is ook nog eens makkelijk uitneembaar en vaatwasmachinebestendig, dus schoonmaken is een fluitje van een cent!

Het design van deze grill is ook top. Hij kan zowel horizontaal als verticaal opgeborgen worden, wat ideaal is als je niet veel ruimte hebt in je keukenkastjes. En de RVS behuizing geeft de grill een moderne uitstraling en zorgt ervoor dat hij lang meegaat.

De gebruikersreviews van de Tefal Grill Panini Grill GC241D12 zijn over het algemeen positief. Mensen zijn vooral enthousiast over het grote oppervlak van de grill, waardoor je meerdere boterhammen tegelijk kunt grillen. Ook de veelzijdigheid van de grill wordt geprezen, omdat je er niet alleen panini's en tosti's mee kunt maken, maar ook groenten, vis en vlees kunt grillen.

Er wordt wel opgemerkt dat de grillplaten vastzitten, waardoor ze iets lastiger schoon te maken zijn. En helaas zijn de grillplaten niet afneembaar, dus wafels maken is niet mogelijk met deze grill.

Al met al is de Tefal Grill Panini Grill GC241D12 een geweldige keuze als je op zoek bent naar een veelzijdige grill voor het maken van panini's, tosti's, groenten, vis en vlees. Het grote oppervlak, de speciale panini functie en het gebruiksgemak maken deze grill een waardevolle toevoeging aan elke keuken. Ondanks enkele beperkingen, zoals de vaste grillplaten, wegen de voordelen en positieve eigenschappen zwaarder. Dus ik zeg: "Tijd om te grillen!" 🍔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

3. Safecourt Kitchen Tosti apparaat Grill

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Safecourt Kitchen Tosti apparaat Grill

 • list plusDe zwevende bovenplaat zorgt voor gelijkmatige druk en bereiding van voedsel.
 • list plusDe uitneembare platen maken schoonmaken eenvoudig.
 • list plusVeelzijdig gebruik met instelbare temperatuurregelaars.

Nadelen Safecourt Kitchen Tosti apparaat Grill

 • list plusHet te korte snoer kan soms onhandig zijn.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.19
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
9.4
De Safecourt Kitchen Tosti apparaat - Grill apparaat - Uitneembare platen ContactGrill - 3-in-1 -180 °C grill is echt een must-have in elke keuken. Met zoveel handige functies en voordelen, is deze contactgrill echt een aanrader voor iedereen die graag geniet van heerlijke sandwiches, tosti's en hamburgers.

Een van de beste eigenschappen van deze contactgrill is de zwevende bovenplaat. Hierdoor past elk gerecht op de grill, hoe dik het ook is, en wordt alles gelijkmatig gegrild. En alsof dat nog niet genoeg is, kan de contactgrill ook horizontaal worden gebruikt, waardoor het grillgebied twee keer zo groot wordt. Dit is perfect voor het grillen van groenten, vlees en andere gerechten.

Wat ook handig is, is dat je de boven- en onderkant van de grill aan elkaar kunt vergrendelen. Zo kun je de contactgrill makkelijk opbergen zonder dat hij openspringt. En tijdens het gebruik kun je de bovenste plaat op vijf verschillende hoogtes vergrendelen, zodat de hitte op je gerecht straalt zonder het aan te raken. Ideaal voor het smelten van kaas op je broodje.

De contactgrill heeft twee uitneembare platen, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is. De platen kunnen gewoon in de vaatwasser worden gereinigd. En je kunt er ook nog eens vier tosti's tegelijkertijd mee maken, dus dat scheelt tijd en gedoe.

Het handvat van de contactgrill blijft koel en is stevig, dus je kunt hem veilig en comfortabel gebruiken. En er is ook nog een lekbakje om overtollig vet op te vangen, zodat je aanrecht schoon blijft.

Met de instelbare temperatuurregelaars kun je elke gewenste temperatuur instellen, met indicatielampjes die aangeven wanneer de grill klaar is. De maximale temperatuur is 250°C. En het snoer kan worden opgeborgen en is BPA-vrij.

De gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit van deze contactgrill. Gebruikers zijn enthousiast over het gebruiksgemak, de makkelijke schoonmaak en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is vooral perfect voor tosti's, maar ook hamburgers en andere gerechten kun je er moeiteloos mee maken.

Een minpuntje dat genoemd wordt in de reviews is het korte snoer van de contactgrill. Soms kan dat onhandig zijn, vooral als het stopcontact ver weg is van waar je de grill wilt gebruiken.

Al met al is de Safecourt Kitchen Tosti apparaat - Grill apparaat - Uitneembare platen ContactGrill - 3-in-1 -180 °C grill een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en gebruiksvriendelijke contactgrill. Met de zwevende bovenplaat, uitneembare platen, instelbare temperatuurregelaars en andere handige functies, heb je alles wat je nodig hebt om heerlijke gerechten te maken. Let wel op het korte snoer, maar verder is dit echt een aanrader voor elke keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

4. Tefal OptiGrill+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal OptiGrill+

 • list plusGeavanceerde kooksensor en gaarheidsindicator zorgen voor perfect gegrild vlees zonder handmatige instellingen.
 • list plusZes automatische bereidingsprogramma's en manuele stand voor een gevarieerd en gezond diner.
 • list plusGeschikt voor bevroren ingrediënten en eenvoudig schoon te maken.

Nadelen Tefal OptiGrill+

 • list plusGroot formaat kan ruimte innemen op het aanrecht.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.75
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
9.2
Ik ben dol op de Tefal OptiGrill+! Deze geavanceerde contactgrill zorgt ervoor dat ik elk stuk vlees perfect kan grillen. Met de innovatieve kooksensor past de grill automatisch de bereidingstijd en temperatuur aan op basis van de dikte van het vlees en het aantal stuks. Zo krijg ik altijd consistente en nauwkeurige grillresultaten, precies zoals ik het wil. En het beste is dat de gaarheidsindicator met geluid en kleur aangeeft wanneer het vlees de gewenste bereiding heeft bereikt, zodat ik het nooit te lang op de grill laat liggen. 🍖

De Tefal OptiGrill+ heeft zes automatische bereidingsprogramma's, waaronder programma's voor gevogelte, vis en groente. Hiermee kan ik eenvoudig diverse ingrediënten grillen zonder dat ik zelf de temperatuur hoef te bepalen. En als ik zin heb in gegrilde groenten en fruit, dan gebruik ik gewoon de manuele stand met vier temperatuurinstellingen. Zo kan ik een gevarieerd en gezond diner bereiden.

Wat ik echt geweldig vind aan deze contactgrill is de handige diepvriesstand. Hiermee kan ik bevroren ingrediënten direct grillen, zonder dat ik ze eerst hoef te ontdooien. Dat bespaart me echt tijd en gedoe. En het schoonmaken is ook een fluitje van een cent, want de grillplaten en de vetopvangbak zijn uitneembaar en vaatwasmachinebestendig.

Wat de Tefal OptiGrill+ echt onderscheidt van andere modellen en concurrenten, is de geavanceerde kooksensor en gaarheidsindicator. Hiermee krijg ik altijd perfect gegrild vlees, zonder dat ik zelf de tijd en temperatuur hoef in te stellen. En het is zo gebruiksvriendelijk, omdat ik de ingrediënten op verschillende momenten kan halen. Zo kan ik voor mijn hele gezin een stuk vlees bereiden op het gewenste garingsniveau.‍‍‍

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn om een uitgebreider beeld te krijgen van de prestaties en duurzaamheid van de Tefal OptiGrill+, zijn de technische specificaties veelbelovend. De grill heeft een anti-aanbaklaag, zodat ingrediënten niet aan de grillplaten blijven plakken. En het beste is dat het apparaat ontworpen is om gemakkelijk te repareren, met snelle en goedkope levering van onderdelen gedurende 15 jaar. Zo gaat de contactgrill langer mee.

Al met al is de Tefal OptiGrill+ een veelzijdige en geavanceerde contactgrill met handige functies zoals de kooksensor en gaarheidsindicator. Het gebruiksgemak en de mogelijkheid om verschillende ingrediënten te grillen maken het een ideale keukenhulp. Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, lijken de technische specificaties veelbelovend. Het enige mogelijke nadeel is dat de grill groot uitvalt, dus het is belangrijk om voldoende ruimte op het aanrecht te hebben.️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5. Tomado TGC4001S Grote contactgrill Instelbare

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TGC4001S Grote contactgrill Instelbare

 • list plusVeelzijdig: kan gebruikt worden voor het bereiden van panini's, tosti's, groenten, vis en vlees
 • list plusLuxe uitstraling dankzij de RVS behuizing
 • list plusHandige features zoals een anti-aanbaklaag en vetopvangbakje

Nadelen Tomado TGC4001S Grote contactgrill Instelbare

 • list plusMogelijkheid van beschadigde verpakking en vingerafdrukken op de RVS klep bij levering

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8.14
Gebruiksgemak
9.08
De Tomado TGC4001S is mijn favoriete contactgrill voor het maken van heerlijke panini's en tosti's. Met zijn grote anti-aanbak grillplaten en traploos regelbare temperatuur biedt deze grill eindeloze mogelijkheden. Je kunt niet alleen brood grillen, maar ook groenten, vis en vlees. Wat dacht je van een sappige gegrilde groentesandwich of een perfecte steak?

Het beste van deze contactgrill is dat je hem kunt openklappen of helemaal plat kunt leggen als tafelgrill. Dit maakt hem ideaal voor gezellige avondjes gourmetten met vrienden en familie. En dankzij de zwevende bovenplaat wordt je gerecht gelijkmatig gegaard, zonder gedoe.

Maar wat deze Tomado TGC4001S echt onderscheidt, is zijn luxe uitstraling. Met zijn RVS behuizing ziet hij er gewoonweg fantastisch uit in mijn keuken. En het beste is dat de zwevende bovenkant zich automatisch aanpast aan de dikte van het voedsel. Dus of je nu een dikke panini of een dunne tosti maakt, deze grill doet het werk perfect.

En laten we het niet vergeten: de anti-aanbaklaag. Hierdoor blijft je eten niet aan de grillplaat plakken en hoef je geen olie of boter toe te voegen. En het vetopvangbakje zorgt ervoor dat overtollig vet wordt afgevoerd, wat resulteert in gezonder voedsel. 🍔

Wat ik echt handig vind aan deze grill, is dat je hem ook als tafelgrill kunt gebruiken. Klapt het deksel gewoon 180 graden open en leg het plat neer, en voilà, je hebt een tafelgrill. Met de indicatielampjes weet je precies wanneer de grill aanstaat en wanneer hij de juiste temperatuur heeft bereikt. En met het grote RVS handvat en de antislipvoetjes blijft de grill stevig op zijn plaats staan.

En maak je geen zorgen over oververhitting, want deze grill is voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Dus je kunt met een gerust hart grillen zonder je zorgen te maken dat het apparaat te heet wordt.

De reviews liegen er niet om: de Tomado TGC4001S presteert over het algemeen uitstekend. Hij warmt snel op en heeft een groot grill oppervlak, zodat je meerdere tosti's tegelijk kunt maken. De anti-aanbaklaag werkt perfect en je kunt allerlei soorten voedsel grillen. Er zijn wel enkele klachten over de staat waarin het product wordt geleverd, met beschadigde verpakking en vingerafdrukken op de RVS klep. Maar dit lijkt een incident te zijn en heeft geen invloed op de prestaties van de grill zelf.

Kortom, de Tomado TGC4001S is de ideale keuze voor panini-, tosti- en grillliefhebbers zoals ik. Deze grill biedt eindeloze mogelijkheden, heeft handige features zoals een anti-aanbaklaag en een vetopvangbakje, en kan zelfs als tafelgrill worden gebruikt. Dus waar wacht je nog op? Tijd om te gaan grillen!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. Princess Multi Contactgrill 4-in-1 112536

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Princess Multi Contactgrill 4-in-1 112536

 • list plusVeelzijdig apparaat voor het bereiden van verschillende gerechten, waaronder steaks, panini's, gegrilde groenten, tosti's en wafels.
 • list plusVerwisselbare platen en instelbare thermostaat voor eenvoudig gebruik en de perfecte temperatuur voor verschillende gerechten.
 • list plusHoogwaardige die-cast aluminium platen met antiaanbaklaag en vetafdruipsysteem voor gezonder koken zonder veel olie.

Nadelen Princess Multi Contactgrill 4-in-1 112536

 • list plusSommige gebruikers vinden dat de grill niet warm genoeg wordt om vlees goed te grillen.
 • list plusHoge prijs en matige kwaliteit van de grill worden genoemd als minpunt.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.19
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.16
De Princess Multi Contactgrill 4-in-1 112536 is echt een alleskunner in de keuken! Met dit veelzijdige apparaat kan ik niet alleen de perfecte steak grillen, maar ook heerlijke panini's, gegrilde groenten, tosti's én wafels maken. Met de verwisselbare platen kan ik eenvoudig switchen tussen de verschillende functies. En het beste is dat ik de perfecte temperatuur kan instellen voor elk gerecht dankzij de instelbare thermostaat.

Wat deze contactgrill echt uniek maakt, is de mogelijkheid om wafels te maken. Dat maakt het apparaat nog veelzijdiger en geschikt voor allerlei gelegenheden. En de platen zijn gemaakt van hoogwaardig die-cast aluminium met een antiaanbaklaag, zodat ik bijna geen olie hoef te gebruiken tijdens het koken. Het vetafdruipsysteem zorgt er ook nog eens voor dat overtollig vet wordt verwijderd, waardoor mijn maaltijden gezonder zijn.

Maar er is meer! Deze contactgrill is super gemakkelijk in gebruik. Ik kan de grill 180⁰ openklappen, waardoor er genoeg ruimte is om met vier personen tegelijk te grillen. En met het krachtige vermogen van 1500 watt is de grill ook nog eens supersnel opgewarmd, waardoor ik altijd een perfect krokant resultaat krijg voor vlees, vis en groenten. Het deksel is zelfs in hoogte verstelbaar, zodat ik moeiteloos een goed gevulde panini of een sappige biefstuk kan bereiden.

Het design van de Princess Multi Contactgrill is modern en heeft chique RVS details. Het past perfect bij mijn andere Princess keukenapparatuur en dankzij de slimme handvatten kan ik het apparaat verticaal opbergen.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met deze contactgrill. Ze vinden het apparaat makkelijk in gebruik en de platen zijn dankzij de antiaanbaklaag simpel te verwisselen en schoon te maken. Vooral de vlakke plaat wordt geprezen voor het bereiden van eieren en pannenkoeken, en voor het grillen van vlees of vis is bijna geen boter of olie nodig. Ook de mogelijkheid om de contactgrill als tafelgrill te gebruiken en het handige lekbakje voor het overtollige vet worden gewaardeerd.

Hoewel er ook enkele kritische punten zijn genoemd, zoals dat de grill niet altijd warm genoeg wordt voor vleesgerechten, zijn de meeste gebruikers toch tevreden met de prestaties en veelzijdigheid van deze contactgrill.

Al met al is de Princess Multi Contactgrill 4-in-1 112536 een geweldige aanwinst voor elke keuken. Dit veelzijdige apparaat heeft een luxe design en handige functies. Ondanks enkele beperkingen, zoals de temperatuur voor vleesgerechten, zijn de meeste gebruikers blij met de prestaties en de veelzijdigheid van deze contactgrill.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

7. Tristar Contactgrill GR-2650 Panini Grill

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tristar Contactgrill GR-2650 Panini Grill

 • list plusVeelzijdig - ik kan verschillende gerechten bereiden zoals tosti's, panini's, vlees, vis en groenten.
 • list plusAnti-aanbaklaag - je hebt geen olie of boter nodig bij de bereiding en het is eenvoudig schoon te maken.
 • list plusSnel op temperatuur - met een vermogen van 700W warm ik snel op.

Nadelen Tristar Contactgrill GR-2650 Panini Grill

 • list plusBeperkte warmtecapaciteit - het kan langer duren voordat gerechten gaar zijn.
 • list plusNiet erg heet - dit kan resulteren in langere bereidingstijden.

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.47
Functionaliteit
8.01
Gebruiksgemak
7.48
De Tristar Contactgrill GR-2650 is mijn favoriete keukenapparaat dat perfect is voor het bereiden van allerlei lekkere gerechten, zoals tosti's, panini's, vlees, vis en groenten. Dankzij het zwevende deksel past de grill zich automatisch aan, zodat je diverse producten kunt grillen zonder ze plat te drukken. Zo worden al je maaltijden gelijkmatig gaar.

Wat deze contactgrill echt bijzonder maakt, is de anti-aanbaklaag. Hierdoor heb je geen olie of boter nodig tijdens de bereiding. Dit maakt niet alleen je maaltijden gezonder, maar ook het schoonmaken van de grill een fluitje van een cent. Gewoon even afnemen met een doek en klaar ben je!

Met een vermogen van 700W is deze contactgrill supersnel op de juiste temperatuur, zodat je meteen aan de slag kunt met koken. Het bakoppervlak van 22,5 x 14 cm biedt voldoende ruimte om meerdere gerechten tegelijkertijd te grillen. Ideaal als je voor meerdere mensen kookt!

De gebruikers van de Tristar Contactgrill zijn over het algemeen dolenthousiast over dit apparaat. Ze vinden het handig en makkelijk in gebruik. Het apparaat warmt snel op en neemt niet veel ruimte in beslag. Bovendien is het apparaat lichtgewicht en dus eenvoudig op te bergen.

Er zijn wel een paar gebruikers die wat negatieve opmerkingen hebben. Sommigen vinden dat de contactgrill niet genoeg warmte produceert, waardoor het langer duurt voordat bijvoorbeeld een tosti klaar is. Ook wordt de grill niet extreem heet, wat soms resulteert in langere bereidingstijden.

Al met al is de Tristar Contactgrill GR-2650 een topkeuze voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige contactgrill voor een betaalbare prijs. Het apparaat is handig in gebruik, biedt genoeg ruimte om meerdere gerechten tegelijkertijd te grillen en is makkelijk schoon te maken. Hoewel de warmtecapaciteit en temperatuurbeheersing misschien niet optimaal zijn, zijn de meeste gebruikers tevreden met de prestaties van deze contactgrill. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Tefal Snack Collection SW854D Contactgrill

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Snack Collection SW854D Contactgrill

 • list plusGemak in gebruik met aan-uit schakelaar en LED-verlichting
 • list plusTefal anti-aanbaklaag voor gelijkmatig bruinen van snacks
 • list plusPraktische opberging met bijgevoegde bewaardozen

Nadelen Tefal Snack Collection SW854D Contactgrill

 • list plusPlaten zijn te klein voor reguliere boterhammen
 • list plusOntbreken van kantelfunctie voor gelijkmatig bruinen

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.14
Functionaliteit
7.32
Gebruiksgemak
7.85
De Tefal Snack Collection SW854D is mijn ultieme partner in crime als het gaat om het maken van heerlijke snacks. Met dit geweldige apparaat kun je genieten van allerlei lekkernijen, zoals tosti's, wafels, poffertjes en panini's. En weet je wat het beste is? Het wordt geleverd met vier verschillende platen, zodat je eindeloos kunt variëren en altijd weer iets nieuws kunt uitproberen.

Het gebruiksgemak van de Tefal Snack Collection SW854D is echt geweldig. Met een eenvoudige aan-uit schakelaar zorg ik ervoor dat ik veilig aan de slag kan, en dankzij de handige LED-verlichting weet ik altijd precies wanneer mijn apparaat op temperatuur is. Daarnaast is het voorzien van een Tefal anti-aanbaklaag, zodat mijn snacks gelijkmatig bruin worden en de platen in een handomdraai schoon zijn. En het beste van alles? De platen zijn afneembaar, dus ik kan ze gemakkelijk vervangen door een andere plaat.

Maar dat is nog niet alles. De Tefal Snack Collection SW854D heeft ook een praktisch opbergsysteem. Ik hoef me geen zorgen te maken over rondslingerende platen, want dit apparaat wordt geleverd met handige bewaardozen waarin ik ze netjes kan opbergen. Zo bespaar ik kostbare ruimte in mijn keukenkastjes. En weet je wat nog meer geweldig is? Dit apparaat is ontworpen om gemakkelijk te repareren. Mocht er iets kapot gaan, dan kan ik gedurende maar liefst 15 jaar onderdelen bestellen en mijn apparaat laten repareren bij een van de 6200 reparatiecentra wereldwijd. Dat geeft me echt gemoedsrust.

De gebruikersreviews bevestigen alleen maar wat ik al wist: de Tefal Snack Collection SW854D is top! De verwisselbare platen kunnen gewoon in de vaatwasser, dus schoonmaken is een fluitje van een cent. En ik ben ook dolblij met de goede prijs-kwaliteitverhouding en het gebruiksgemak van dit apparaat. Daarnaast wordt het design geprezen, want het apparaat heeft een mooi formaat en biedt handige opbergmogelijkheden voor de platen.

Maar laten we eerlijk zijn, geen enkel product is perfect. Sommige gebruikers merken op dat de platen een beetje aan de kleine kant zijn, waardoor een gewone boterham niet past. En anderen missen een kantelfunctie, omdat de wafels aan de onderkant iets bruiner worden dan aan de bovenkant. Maar laten we wel wezen, deze kleine minpuntjes wegen niet op tegen de vele voordelen die dit apparaat te bieden heeft.

Al met al kan ik met volle overtuiging zeggen dat de Tefal Snack Collection SW854D een absolute aanrader is voor iedereen die dol is op lekkere snacks. Het biedt gemak in gebruik, handige opberging en heeft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Dus waar wacht je nog op? Tijd om jezelf te trakteren op een wereld van lekkernijen! 🍔

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

9. Tomado TGC2001S kleine contactgrill zwart/rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TGC2001S kleine contactgrill zwart/rvs

 • list plusMogelijkheid om de grill open te zetten of plat te leggen
 • list plusLuxe uitstraling met RVS behuizing
 • list plusAnti-aanbaklaag voor gemakkelijk schoonmaken

Nadelen Tomado TGC2001S kleine contactgrill zwart/rvs

 • list plusKlein grilloppervlak met beperkte ruimte voor bijvoorbeeld tosti's of wraps
 • list plusGeen vet afdruipbakje of gootje aanwezig

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.38
Functionaliteit
7.42
Gebruiksgemak
7.73
Ik ben de Tomado TGC2001S, een compacte contactgrill die perfect is voor het bereiden van heerlijke tosti's en groenten. Mijn grilloppervlak van 23 x 14,5 cm biedt genoeg ruimte om niet alleen brood, maar ook groenten, vis en vlees te grillen. Wat mij onderscheidt van andere modellen is dat je mij open kunt zetten of helemaal plat kunt leggen, waardoor ik ook als tafelgrill gebruikt kan worden. Ideaal voor een gezellig avondje gourmetten met vrienden en familie. 🍔

Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn zwevende bovenplaat, die zorgt voor een gelijkmatige garing van je gerechten. Ik pas me automatisch aan aan de dikte van het voedsel, zodat je altijd een perfect resultaat krijgt. Bovendien ben ik voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor ik super makkelijk schoon te maken ben. Geen gedoe met olie of bakboter, wat mij ook nog eens gezonder maakt.

Naast mijn functionaliteit, heb ik ook een luxe uitstraling dankzij mijn RVS behuizing. Ik ben niet alleen praktisch, maar ook een mooie toevoeging aan je keuken. Met mijn vermogen van 750 watt en controleverlichting weet je altijd precies wanneer ik de juiste temperatuur heb bereikt. En dankzij mijn antislipvoetjes sta ik stevig op het aanrecht, terwijl mijn oververhittingsbeveiliging ervoor zorgt dat ik niet te heet word.

Uit de reviews blijkt dat gebruikers over het algemeen tevreden zijn met mij. Sommige gebruikers merken op dat ik kleiner ben dan verwacht, waardoor er maar weinig ruimte is voor bijvoorbeeld tosti's of wraps. Ook wordt er opgemerkt dat ik geen vet afdruipbakje of gootje heb, wat een gemis kan zijn voor sommige gebruikers.

Maar er zijn ook veel positieve punten genoemd in de reviews. Gebruikers vinden mij makkelijk in gebruik en onderhoud. Ze prijzen ook mijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Een gebruiker merkt op dat ik vooral goed ben in het grillen van groenten, wat een pluspunt is voor liefhebbers van gezonde gerechten. Een ander merkt op dat ik niet al te groot ben, waardoor ik makkelijk op te bergen ben.

Al met al ben ik de Tomado TGC2001S, een compacte contactgrill met handige functies zoals de mogelijkheid om mij open te zetten of plat te leggen. Met mijn luxe uitstraling, anti-aanbaklaag en gebruiksvriendelijke bediening ben ik een goede keuze voor het bereiden van heerlijke tosti's, groenten en meer. Ondanks enkele beperkingen bied ik over het algemeen een goede prijs-kwaliteitverhouding en ben ik een aanwinst voor elke keuken.️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Royalty Line® Contactgrill Panini Grill

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Royalty Line® Contactgrill Panini Grill

 • list plusRoyale afmetingen en vermogen van 2000W voor het bereiden van aanzienlijke gerechten.
 • list plusZwevende bovenplaat voor het gelijkmatig grillen van dikkere broodjes.
 • list plusHorizontaal volledig uitklapbaar ontwerp voor het bereiden van vlees, vis of groenten.

Nadelen Royalty Line® Contactgrill Panini Grill

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar voor specifieke prestatie-indicatoren.
 • list plusMogelijk beperkte informatie over duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 • list plusGeen vermelding van garantie of after-sales service.

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.16
Functionaliteit
7.49
Gebruiksgemak
6.57
De Royalty Line ® Contactgrill - Panini Grill is mijn nieuwste keukenmaatje dat thuis koken naar een hoger niveau tilt. Met zijn royale afmetingen van 30 x 24 cm en een vermogen van 2000W biedt deze contactgrill voldoende ruimte en kracht om aanzienlijke gerechten te bereiden. De anti-aanbak boven- en ondergrillplaten zijn perfect voor het grillen van één grote sandwich, twee normale sandwiches of twee quesadillas. Wat deze grill onderscheidt, is dat beide platen worden verwarmd, waardoor je de broodjes niet hoeft om te draaien om ze aan beide kanten te bakken. Bovendien laten de geribbelde platen grillmarkeringen achter op je sandwiches, wat de presentatie en smaak ten goede komt.

Een opvallende eigenschap van de Royalty Line Contactgrill is de zwevende bovenplaat, die het gemakkelijk maakt om dikkere broodjes gelijkmatig te grillen. Daarnaast is het horizontaal volledig uitklapbare ontwerp een slimme toevoeging, waardoor de contactgrill kan worden omgevormd tot een grillplaat voor het bereiden van vlees, vis of groenten. Hierdoor geniet je van de typische grillsmaak van restaurantkwaliteit, zonder dat je veel olie nodig hebt, waardoor het een gezondere kookoptie is.

De meeste gebruikers zullen deze contactgrill waarderen voor het bereiden van smakelijke tosti's of panini's. Het LED-indicatielampje geeft aan wanneer je gerecht klaar is, waardoor je eenvoudig kunt genieten van je heerlijke creaties. Bovendien is de grill geschikt voor het maken van diverse warme hartige sandwiches, panini's, quesadillas, persoonlijke pizza's, open-face sandwiches en hapjes, waardoor het een veelzijdige aanvulling is op elke keuken.

Het ontwerp van de Royalty Line Contactgrill maakt het mogelijk om dikke of dunne broodjes gelijkmatig aan te drukken, terwijl het gemakkelijk kaas smelt door het deksel op verschillende hoogtes boven het voedsel te vergrendelen. Dankzij de compacte opbergmogelijkheid kan de grill discreet worden opgeborgen in een keukenkastje of lade wanneer deze niet in gebruik is.

De Royalty Line Contactgrill is vervaardigd door Royalty Line, een merk dat bekend staat om zijn concepten en ontwerpen voor keuken- en huishoudelijke producten. Met de focus op gebruiksgemak, duurzaamheid en innovatie heeft Royalty Line een sterke positie veroverd in de concurrerende markt.

In het licht van zijn veelzijdigheid, gebruiksgemak en innovatieve ontwerp is de Royalty Line Contactgrill - Panini Grill een uitstekende keuze voor liefhebbers van heerlijke, zelfgemaakte gerechten. Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn om specifieke prestatie-indicatoren te benadrukken, lijkt dit product een betrouwbare en efficiënte toevoeging te zijn aan elke keuken. Met zijn royale afmetingen, krachtige vermogen en veelzijdige toepassingen, is deze contactgrill een waardevolle aanwinst voor thuischefs.️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Contactgrills. Er zijn immers 1763 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!