De Bestenu Contactgrill Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Met een contactgrill kun je een stuk meer dan alleen een tosti maken of stukje vlees grillen. Ben je op zoek naar de beste contactgrill, maar weet je niet zo goed hoe je die kiest? In deze koopgids lees je alles wat je moet weten over een contactgrill.

Wat voor soorten contactgrills zijn er?

hide product content

De grillplaten van een contactgrill zijn de belangrijkste onderdelen die bepalen wat je met de contactgrill gaat bereiden. Bepaalde contactgrills hebben uitneembare platen en anderen hebben een vaste set platen. Zijn de platen verwisselbaar, dan kun je de contactgrill omtoveren naar een andere soort. Met tosti platen maak je er bijvoorbeeld een tosti ijzer van!

Een contactgrill met vaste platen is wat eenduidiger: geribbelde platen duiden op een paninigrill en het tosti ijzer is ook een bekende en herkenbare soort contactgrill.

Wat kun je allemaal met een contactgrill maken?

hide product content

Wat je per contactgrill met het apparaat kunt maken, hangt dus af van de platen. De meest voorkomende platen zijn de geribbelde platen, die op vlees de klassieke grillstrepen achterlaten. Dit zijn ook meteen de meest veelzijdige platen. Je kunt hier namelijk verschillende soorten vlees op grillen, maar ook panini's, tosti's, gegrilde groenten, vis en nog meer.

De tosti platen zijn een stuk minder veelzijdig; daar kun je bijna alleen tosti's mee maken. Gesneden groenten zou je er ook mee kunnen grillen, maar deze platen hebben eigenlijk alleen een fijne vorm om tosti's mee te maken. Hetzelfde geldt voor het wafelijzer: je maakt er wafels mee en voor andere etenswaren is de vorm een stuk minder geschikt.

Vlakke, gladde platen bieden op hun beurt wel een stuk meer mogelijkheden voor de contactgrill. Met vlakke platen kun je de contactgrill eigenlijk als een bakpan of gourmetplaat gebruiken: dat biedt dus enorm veel mogelijkheden. Je kunt dan zelfs pannenkoeken maken of een eitje bakken, en dat gewoon in de contactgrill.

Ten slotte is er nog een eigenschap die bepaalt wat je met een contactgrill kunt: de uitklapbare eigenschap. Als je een contactgrill helemaal uit kunt klappen, kun je die dus ook gebruiken om mee te gourmetten of om meerdere gerechtjes en snacks tegelijk mee te maken.

Welk vlees kan allemaal op een contactgrill?

hide product content

Alle soorten vlees die je gewoonlijk in een pan bakt of op de barbecue doet, kunnen ook met een contactgrill worden bereid. Dat kan bijvoorbeeld kip zijn, maar ook biefstuk of een ander lekker stukje vlees. Je kunt zelfs vis met de contactgrill maken. Maak je kip op de contactgrill, let er dan goed op dat het vlees van binnen helemaal gaar is.

Vleessoorten als stoofvlees zijn aan de andere kant niet geschikt voor de contactgrill. Stoofvlees moet lang sudderen om zacht te worden, en de contactgrill doet het tegenovergestelde: die bakt in korte tijd een bijna knapperig laagje aan de buitenkant van het vlees. Het vlees wordt wel gaar, maar dit gebeurt op een heel andere manier dan je voor stoofvlees nodig hebt.

Wat voor extra functies kan een contactgrill allemaal hebben?

hide product content

Elke contactgrill kan op zijn minst een lekkere tosti of stuk vlees grillen. Kijk je naar luxe en duurdere modellen, dan zie je dat er een stuk meer bij komt kijken. De temperatuur van een contactgrill is vaak instelbaar, maar uitgebreide modellen hebben daarnaast ook nog allerlei speciale grill standen.

In sommige gevallen kom je bijvoorbeeld een timer functie tegen. Dit werkt als een soort ingebouwde kookwekker: je stelt het aantal minuten in, zet de grill aan en wanneer de tijd afloopt, geeft de grill een signaal of schakelt zichzelf uit. Zo hoef je de grill tijdens het bereiden niet zo nauwlettend in de gaten te houden.

Het verschilt ook per contactgrill of er een vergrendeling op zit. Die vergrendeling zorgt ervoor dat de bovenste en onderste plaat aan elkaar vergrendeld zijn. Om tosti's te maken gebruik je bijvoorbeeld een vergrendeling: de platen worden dan tegen elkaar aangedrukt en zo krijgt de tosti een egale dikte.

De diktedetectie is ten slotte een luxe extra functie. Deze gebruik je alleen voor vlees. Is deze functie aanwezig, dan detecteert de contactgrill automatisch hoe dik het vlees is en past de baktijd daar op aan.

Hoe onderhoud je een contactgrill?

hide product content

Omdat je met voedselwaren en hitte werkt, is het belangrijk om het apparaat regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden. Zie het als een koekenpan: die was je ook na gebruik af. Om vuil in de contactgrill te voorkomen kun je tijdens het grillen ook bakpapier gebruiken. Na gebruik hoef je alleen het vuile papier weg te gooien en blijven er geen resten achter op de platen.

Maak een contactgrill het liefst na elk gebruik schoon. Voedselresten krijgen dan minder kans hardnekkig te worden en het kost je zo minder tijd om het apparaat schoon te maken. De grillplaten zijn het belangrijkst om te reinigen. Zijn ze uitneembaar, dan was je ze makkelijk af. Sommige uitneembare platen zijn zelfs vaatwasserbestendig!

Zijn de platen niet uitneembaar, gebruik dan doekjes. Dompel het apparaat nooit onder. Je kunt een beetje afwasmiddel gebruiken, maar zorg er ook voor dat je de resten van het afwasmiddel ook verwijdert. Dit doe je met een vochtige doek en daarna met een droge doek of keukenpapier. Heeft jouw contactgrill een opvangbakje voor vet, vergeet die dan ook niet schoon te maken.

De buitenkant van de contactgrill hoef je niet per se na elk gebruik schoon te maken. Ook voor dit klusje heb je aan een vochtige doek meestal voldoende. Je kunt eventueel wat ontvetter of afwasmiddel gebruiken als de buitenkant echt vies is geworden. Neem af met een schone doek en je bent klaar!

Hoeveel stroom verbruikt een contactgrill?

hide product content

Het vermogen van een contactgrill ligt ongeveer tussen de 900 en 2500 Watt. Dat zijn best grote verschillen. Een grote, luxe contactgrill verbruikt natuurlijk meer dan een simpel en compact tosti ijzer en het gemiddelde ligt rond de 1500 Watt.

Het verbruik van een contactgrill is vergelijkbaar met dat van een stofzuiger. Ze verbruiken relatief veel energie; een koelkast verbruikt bijvoorbeeld een stuk minder Watt. Aan de andere kant staat een apparaat als een koelkast altijd aan en gebruik je een contactgrill elke keer maar voor korte tijd. Op de energierekening zal het verschil dan ook hooguit een paar euro per maand zijn.

Hoe heet wordt een contactgrill en wat is de beste temperatuur?

hide product content

De meeste contactgrills hebben een maximale temperatuur tussen de 180 en 250 graden. Enkele uitzondering kunnen zelfs 450 graden bereiken, maar deze zijn zeldzaam. Daarbij verschilt het per apparaat of de temperatuur verstelbaar is: sommige bereiken altijd een vaste temperatuur en de andere modellen stel je zelf de temperatuur in.

De beste temperatuur voor een contactgrill hangt af van wat je wilt bereiden. Denk ook aan de dikte van het vlees of gerecht. Hoe dunner, hoe lagere temperatuur je nodig hebt en andersom. Voor een tosti is bijvoorbeeld 200 graden meer dan genoeg. Wil je een dik stuk vlees alleen dichtschroeien? Dan gebruik je een hoge temperatuur.

Maakt de hoeveelheid vermogen uit bij het aanschaffen van een contactgrill?

hide product content

Voor de verbruikskosten van een contactgrill maakt het vermogen niet veel uit. Je gebruikt het apparaat maar voor een korte tijd per keer en merkt daar weinig van op de energierekening. Waar je wel verschil in merkt, is de temperatuur: een contactgrill met een laag vermogen wordt minder heet en/of is een kleiner apparaat.

Andersom geldt hetzelfde: een contactgrill het een hoog vermogen is waarschijnlijk een groter model met meer standen en een hogere maximale temperatuur.

Hoe komt deze leuke Contactgrill opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Contactgrill ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Contactgrills, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Contactgrills die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Contactgrills het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Contactgrills stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten vergelijkbaar aan Contactgrills

De beste Contactgrills op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

De Tristar GR-2650 Contactgrill is perfect voor het bereiden van tosti’s, panini’s, vlees, vis en groenten. Dankzij de zwevende deksel past de grill zich automatisch aan en kunnen er allerlei producten in de grill worden bereid. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je geen olie hoeft te gebruiken en dat de grill na gebruik eenvoudig schoon te maken is. Van alle markten thuis Met de Tristar contactgrill kun je de lekkerste maaltijden heel gemakkelijk bereiden. Hij is geschikt voor het bereiden van tosti’s en panini’s, maar ook perfect voor het grillen van vlees, vis of groenten. De Tristar contactgrill is namelijk voorzien van een zwevend deksel, waardoor je allerlei verschillende producten kunt grillen. Wat grotere of dikkere producten worden niet platgedrukt en door gelijke verhitting worden de producten gelijkmatig gaar. Praktisch in gebruik De Tristar contactgrill is erg praktisch in gebruik dankzij handige extra functies. Het geïntegreerde handvat maakt het eenvoudig om de contactgrill te verplaatsen of openen. De deksel is voorzien van vergrendeling en dankzij het indicatielampje zie je in één oogopslag of de grill al op de juiste temperatuur is. Daarnaast zorgen de antislipvoetjes ervoor dat de grill altijd stevig op het aanrecht blijft staan. Eenvoudig reinigen De GR-2650 contactgrill is voorzien van een hoogwaardige anti-aanbaklaag. Hierdoor is het niet nodig om olie of boter te gebruiken bij de bereiding, waardoor je een extra gezond resultaat hebt. Bovendien kun je na gebruik de contactgrill heel gemakkelijk schoonmaken door de platen met een doek te reinigen. Op alle producten van Tristar ontvang je 24 maanden garantie Wat vind je in de doos: Tristar contactgrill, handleiding Redenen om voor de Tristar GR-2650 Contactgrill te kiezen: Geschikt voor allerlei verschillende soorten gerechten zoals panini’s, vlees en groenten Met een vermogen van 700W is de contactgrill snel op de juiste temperatuur Met een bakoppervlakte van 22.5 x 14 cm. biedt de contactgrill veel ruimte Het zwevende deksel zorgt ervoor dat de grill geschikt is voor allerlei verschillende producten Dankzij de anti-aanbaklaag is het gebruik van olie of boter niet nodig en is de grill eenvoudig te reinigen

1. Tristar GR-2650 - Contactgrill


Product informatiePlus or Show more

Gebruik de Tefal Gril Panini Grill GC241D12 om thuis panini's te grillen. De contactgrill beschikt over geribbelde platen met antiaanbaklaag, hierdoor koeken je panini's niet aan. Je panini's worden mooi plat door het deksel met vergrendeling. Overtollig vet en vocht komt terecht in het opvangbakje, zodat je aanrecht niet vies wordt en de contactgrill ook een stuk schoner blijft. Als je hebt genoten van je zelfgemaakte panini's, reinig je de bakplaten eenvoudig en doe je het uitneembare opvangbakje in de vaatwasmachine. Je bergt de contactgrill zowel horizontaal als verticaal op, hierdoor neemt die weinig ruimte in beslag.

2. Tefal Grill Panini Grill GC241D12


Product informatiePlus or Show more

Met de Princess Panini Grill maak je gemakkelijk meerdere panini's tegelijkertijd. De bakplaat is namelijk iets groter dan die van de gemiddelde grill. Naast panini's bereid je ook vlees, vis of groente op deze grill. De geribbelde platen beschikken over een antiaanbaklaag en maak je dus eenvoudig met een zachte spons schoon. Het lekbakje vangt het overtollige vet op. Fijn, want zo druppelt het niet op het aanrecht en komt het niet in het eten terecht. Ben je klaar met de grill, maar heb je weinig ruimte in je keukenkastje? Zet de grill dan verticaal, zodat hij minder ruimte inneemt.

3. Princess Panini Grill Zwart


Product informatiePlus or Show more

Geniet nu elk moment van de dag van de Tefal SW854D Snack Collection Multisnack apparaat. Met vrienden, familie, met z’n tweeën of helemaal alleen, Snack Collection is geschikt voor iedere situatie. Met de Snack Collection kun je kiezen uit 12 verschillende platen, afhankelijk van jouw wensen. Verschillende apparaten zijn niet meer nodig, vanaf nu wissel je gewoon de platen om voor een smakelijk resultaat en berg je ze na gebruik snel en netjes op. Goed om te weten ℹ Belangrijk om te weten bij het maken van tosti's met Tefal SW854D gebruikt, is dat er twee kleine tosti's met dit apparaat gemaakt kunnen worden. De platen hebben namelijk de volgende afmetingen: 13,2 x 22,6 cm. Productvoordelen van de Tefal Snack Collection SW854D - Contactgrill: ✅ Gemakkelijk te gebruiken; aan-uit schakelaar voor veilig gebruik. ✅ LED verlichting geeft aan of de Snack Collection op temperatuur is. ✅ Voorzien van de Tefal anti-aanbaklaag zodat je lekkernij egaal bruin wordt en na gebruik de platen eenvoudig schoon te maken zijn. ✅ De platen zijn afneembaar en eenvoudig te vervangen door een andere plaat. ✅ Praktisch en netjes op te bergen met de bijgevoegde bewaardozen voor ruimtebesparing Bij de Tefal Snack Collection worden standaard vier verschillende platen meegeleverd voor het maken van tosti’s, wafels, poffertjes en panini’s. Verzamel 12 verschillende platen en verras jezelf, vrienden en familie met diverse lekkernijen. De platen hebben allemaal de volgende afmeting: 13,2 x 22,6 cm. Je kunt hiermee 2 (kleine) tosti's, 2 wafels, 1 panini of 11 poffertjes bereiden. Deze Tefal contactgrill wordt geleverd met een receptenboek voor eindeloze variaties met nieuwe recepten en met 4 platen, namelijk voor tosti's, wafels, poffertjes en panini's. Platen voor de Tefal SW854D Multisnack apparaat: Tostiplaten Driehoekige croque monsieur platen Grill-/ paniniplaten Wentelteefjesplaten Wafelplaten Hartwafelplaten Bloemvormige wafelplaten Empanadas platen Pannenkoekenplaten Donutplaten

4. Tefal Snack Collection SW854D - Contactgrill


Product informatiePlus or Show more

Grill gezond en minder vet dankzij de Princess 117002 contactgrill. Dankzij het zwevende bovendeksel bereik je een gelijkmatig bakresultaat ongeacht hoe groot je panini of hamburger is. Bereid panini's, vlees en groenten Gebruik de grill niet alleen voor je ontbijt of lunch, maar ook voor je avondeten kan je hem goed gebruiken. Grill de perfecte biefstuk of maak gegrilde groenten. De Panini Grill is een echte alleskunner. Grill gezond met minder vet De grillplaten van de Princess Panini Grill hebben aan stevige antiaanbaklaag waardoor je geen extra boter of olie nodig hebt. Ook worden alle vetten direct afgevoerd via het geïntegreerde vetafdruipsysteem waardoor je bereide eten veel minder vet is dan bij de traditionele manier van bakken in een koekenpan. Makkelijk schoon te maken Het vet wordt automatisch opgevangen in de vetopvangbak zodat je het makkelijk kan weggooien. Het vetopvangbakje is daarma gemakkelijk schoon te maken. De platen reinig je eenvoudig door ze enigszins af te laten koelen en ze schoon te vegen met keukenpapier. Goed om te weten: Deze grill en alle onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig. Je kunt ze het beste met een sopje schoonmaken. Deze contactgrill wordt kleiner bevonden dan gedacht. De Princess paninigrill heeft een afmeting van 23.6 x 22.6 cm. Er past 1 tosti op van een gemiddelde boterham (14 x 9.5) of 2 naast elkaar van een kleine casino boterham.

5. Princess Multi & Sandwich 117002 - Contactgrill


Product informatiePlus or Show more

De Tefal Ultra Compact Classic GC3050 Contactgrill is een multifunctionele grill die in twee standen te gebruiken is; grill en barbecue. Deze Tefal contactgrill is snel opgewarmd, compact en makkelijk op te bergen. Deze contactgrill wordt vaak groot bevonden. De afmetingen van deze grill zijn 19 cm x 33 cm x 19 cm. Productvoordelen: Grill en barbecue in één. Gezond eten; olie of boter gebruiken is niet nodig. 2000 Watt; snel opgewarmd. Gemakkelijk in gebruik: het indicatielampje laat je weten wanneer je aan de slag kunt. Gemakkelijk te reinigen: de uitneembare anti-aanbakplaten en het opvangbankje kunnen in de vaatwasmachine. Goed om te weten: Geen verwisselbare platen voor het maken van wafels of het bakken van eitje's. Grill en barbecue in één! Met de Tefal Ultra Compact Classic GC3050 Contactgrilll kun je kiezen uit twee kookstanden, grill en barbecue en daarmee bereid je alle soorten gerechten. Deze Tefal grill is geschikt voor de gezonde bereiding van vlees, vis, groenten en zelfs tosti’s. Dankzij de regelbare thermostaat kun je allerlei gerechten snel bereiden. Maximale afvoer van vetsappen Deze Tefal grill is voorzien van een ingebouwd opvangbakje, waarmee je het vet gemakkelijk afvoert. Zo wordt koken nog gezonder. Dankzij de aluminium anti-aanbakplaten hoef je zelfs geen vet of olie toe te voegen. Eenvoudig te reinigen De uitneembare platen met anti-aanbaklaag en het opvangbakje zijn eenvoudig schoon te maken en kunnen zelfs in de vaatwasmachine.

6. Tefal GC3050 - Contactgrill


Product informatiePlus or Show more

De Tristar GR-2854 Contactgrill is perfect voor het maken van de lekkerste tosti’s en panini’s, maar ook voor een lekker stuk vlees of vis. Dankzij de goede antiaanbaklaag hoef je geen olie of boter te gebruiken en kun je gezonder grillen, bovendien maak je de grill na gebruik eenvoudig weer schoon. Luxe uitstraling Het moderne design heeft de Tristar contactgrill een luxe uitstraling. De contactgrill is voorzien van een zwevend deksel, waardoor je allerlei verschillende producten kunt grillen terwijl de deksel zich automatisch aan de dikte van het product aanpast. Daarnaast maakt het geïntegreerde handvat het eenvoudig om de contactgrill te verplaatsen of openen. Van alle gemakken voorzien De GR-2854 contactgrill heeft een indicatielampje waardoor je in één oogopslag ziet of de grill al op de juiste temperatuur is. Daarnaast zorgen de antislipvoetjes ervoor dat de grill altijd stevig op het aanrecht blijft staan. De deksel van de Tristar contactgrill is voorzien van vergrendeling en dankzij het snoeropbergsysteem kun je de contactgrill zowel horizontaal als verticaal opbergen. Met een vermogen van 1000 Watt kun je de contactgrill ook op de camping gebruiken. Antiaanbaklaag De Tristar contactgrill is voorzien van een hoogwaardige antiaanbaklaag waardoor er niets aan de grillplaten blijft kleven. Hierdoor is het niet nodig om olie of boter te gebruiken bij de bereiding, waardoor je een extra gezond resultaat hebt. Bovendien kun je na gebruik de contactgrill heel gemakkelijk schoonmaken door de platen met een doek af te nemen. Al het vet wordt opgevangen in het vetopvangbakje voor een makkelijke schoonmaak en gezond grillen. Wat vind je in de doos? Tristar contactgrill, handleiding Redenen om voor de Tristar GR-2854 Contactgrill te kiezen: Met een vermogen van 1000 Watt is de contactgrill snel op de juiste temperatuur maar ook geschikt voor op de camping Het zwevende deksel zorgt ervoor dat de grill geschikt is voor allerlei verschillende producten Dankzij de antiaanbaklaag is het gebruik van olie of boter niet nodig en is de grill eenvoudig te reinigen Door middel van de deksel met vergrendeling en het snoeropbergsysteem kun je de grill zowel horizontaal als verticaal opbergen Let op: deze contactgrill kan kleiner uitvallen dan verwacht. Afmetingen: B13 x H30 x L28 cm

7. Tristar GR-2854 - Contactgrill - Zwevend bovendeksel


Product informatiePlus or Show more

Dankzij het tijdloze en moderne design heeft de Tristar contactgrill een strakke uitstraling. De contactgrill is voorzien van een zwevende deksel, waardoor je allerlei verschillende producten kunt grillen terwijl de deksel zich automatisch aanpast aan de dikte van het product. Verder maakt het geïntegreerde handvat het eenvoudig om de contactgrill te verplaatsen of openen. Van alle gemakken voorzien De GR-2856 contactgrill heeft een indicatielampje waardoor je in één oogopslag ziet of de grill al op de juiste temperatuur is. Daarnaast zorgen de antislipvoetjes ervoor dat de grill altijd stevig op het aanrecht staat. De deksel van de Tristar contactgrill is voorzien van vergrendeling en dankzij het snoeropbergsysteem kun je de contactgrill zowel horizontaal als verticaal opbergen. Met een vermogen van 1000 Watt kun je de contactgrill ook makkelijk op de camping gebruiken. Contactgrill met sterke anti-aanbaklaag De Tristar contactgrill is voorzien van een hoogwaardige antiaanbaklaag waardoor er niets aan de grillplaten blijft kleven. Het gebruik van boter of olie is dan ook niet nodig voor de bereiding, waardoor je een extra gezond resultaat hebt. Bovendien kun je na gebruik de contactgrill zeer eenvoudig schoonmaken door de platen met een doek af te nemen. Al het vet wordt opgevangen in een opvangbakje voor een makkelijke schoonmaak en gezond grillen.

8. Tristar Contact grill GR-2856


Product informatiePlus or Show more

Met deze compacte contactgrill TGC2001S van Tomado bereid je de lekkerste tosti’s en groenten. De contactgrill heeft een grilloppervlak van 23 x 14,5 cm. Op de grill kan je naast brood ook groenten, vis én vlees grillen. Je zet de grill open of je legt hem helemaal plat als tafelgrill voor bijvoorbeeld een avondje gourmetten met vrienden en familie. De zwevende bovenplaat zorgt voor een gelijkmatige garing van je gerecht. De grillplaten zijn voorzien van een anti-aanbaklaag waardoor het schoonmaken ook zo is gepiept. - contactgrill van klein formaat - grilloppervlak 23 x 14,5 cm - ook als tafelgrill te gebruiken - zwevende bovenplaat

9. Tomado TGC2001S - kleine contactgrill - zwart/rvs - 750 watt


Producten vergelijkbaar aan Contactgrills


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Contactgrills. Er zijn immers 259 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Contactgrill kopen.