Wat is de beste Graanmolen van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het kopen van een goede Graanmolen is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Graanmolen van 2024? Na het onderzoeken van 933 Graanmolens kwam de Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen als beste uit onze Graanmolen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Graanmolens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Graanmolens-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Graanmolen-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Graanmolens

1Score: 9.7
Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen
Beste graanmolen
Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen
BioloMix
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Timé Graanmolen Handmolen
Timé Graanmolen Handmolen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Kookpro Professionele Graanmolen Elektrisch 700
Kookpro Professionele Graanmolen Elektrisch 700
Kookpro
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
KoMo Fidibus XL graanmolen
KoMo Fidibus XL graanmolen
KOMO
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Gratyfied Graanmolen Handmolen
Gratyfied Graanmolen Handmolen
Gratyfied
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Royalty Line® FG21801 Kruidenmolen Elektrisch
Royalty Line® FG21801 Kruidenmolen Elektrisch
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Biolomix® Spice Grinder Kruidenmolen Elektrisch
Biolomix® Spice Grinder Kruidenmolen Elektrisch
BioloMix
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Royalty Line® FG21802 Kruidenmolen Elektrisch
Royalty Line® FG21802 Kruidenmolen Elektrisch
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Elektrische Graanmolen Kruidenmolen Moutmolen
Elektrische Graanmolen Kruidenmolen Moutmolen
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Lavazo® Professionele Kruidenmolen Graanmolen Spice
Lavazo® Professionele Kruidenmolen Graanmolen Spice
Lavazo
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Graanmolen Koopgids

Ben je een fan van zelfgebakken brood, muffins of taarten? Dan is een graanmolen onmisbaar in je keuken! Ontdek hier hoe je zelf meel maalt en hoe je je baksels naar een hoger niveau tilt met versgemalen graan.

Welke specificaties zijn belangrijk bij een graanmolen?

Een graanmolen is een handig apparaat als je zelf meel wilt malen voor brood, gebak of andere bakproducten. 

Bij het kiezen van een graanmolen zijn er verschillende specificaties om rekening mee te houden. Hieronder bespreken we de belangrijkste.

Maalcapaciteit

De maalcapaciteit bepaalt hoeveel graan je in één keer maalt. Deze capaciteit varieert van enkele grammen tot enkele kilo's, afhankelijk van het model dat je kiest. 

Als je bijvoorbeeld alleen af en toe kleine hoeveelheden meel wilt malen, is een molen met een lagere maalcapaciteit misschien voldoende voor jouw behoeften.

Verstelbare maalgraad

Een andere belangrijke specificatie om te overwegen bij een graanmolen is de verstelbare maalgraad. Dit verwijst naar de fijnheid van het meel dat de molen produceert. 

Het is handig om te kiezen voor een molen waarbij je de maalgraad aanpast, zodat je de molen kunt gebruiken voor verschillende soorten granen en verschillende recepten. 

Bijvoorbeeld, als je grof meel nodig hebt voor brood, dan is een grovere maalgraad beter. Terwijl voor gebak en andere bakproducten juist een fijne maalgraad vereist is.

Motorvermogen

Het motorvermogen heeft invloed op de snelheid van het malen. Een hoger motorvermogen betekent meestal een snellere en efficiëntere maalproces. 

Het is daarom belangrijk om te bepalen hoe vaak je de molen gebruikt en hoeveel graan je maalt, zodat je een model kunt kiezen met het juiste vermogen.

Materialen

De materialen waarvan de molen is gemaakt, zijn ook belangrijk om te overwegen. De materialen hebben invloed op de duurzaamheid en efficiëntie van de molen. 

Zo is een molen met stalen maalschijven duurzamer dan een molen met plastic maalschijven. Bovendien kan de keuze van materialen ook van invloed zijn op de prijs van de molen. 

Dit zijn de materialen die het meest voorkomen:

 1. Gietijzer: een duurzaam en traditioneel materiaal dat veel wordt gebruikt voor handmatige graanmolens.
 2. Steen: sommige graanmolens hebben stenen maalschijven die het graan malen. Dit levert een zeer fijn meel op, maar het maalproces is wel wat langzamer.
 3. Roestvrij staal: moderne elektrische graanmolens zijn vaak gemaakt van roestvrij staal, dat stevig en gemakkelijk schoon te maken is.
 4. Hout: sommige handmatige graanmolens hebben houten onderdelen, wat een mooi en natuurlijk accent geeft aan je keuken.

Reiniging

Net als bij elk ander keukenapparaat, is het belangrijk om de graanmolen na gebruik schoon te maken. Het is daarom handig om een molen te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is. Een molen met verwijderbare onderdelen is hierbij het handigst. 

Hoe werkt een graanmolen?

Een graanmolen is een apparaat waarmee je graan verandert in meel. Het werkt als volgt: je stopt het graan in een trechter, waarna het tussen twee ronddraaiende maalschijven komt. Deze schijven geven wrijving waardoor graan fijnmaalt tot meel. 

De maalschijven zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals staal, steen of keramiek. Sommige molens hebben zelfs schijven met verstelbare groeven, zodat je de maalgraad aanpast voor verschillende soorten granen. 

Je kunt de graanmolen handmatig bedienen met een slinger, of je kunt kiezen voor een elektrische versie met een motor. Bij de handmatige molen moet je de slinger draaien om de maalschijf in beweging te zetten, terwijl bij de elektrische versie de motor het werk doet.

Als het graan eenmaal gemalen is, wordt het meel opgevangen in een opvangbak of -lade onder de maalschijven. En dan kun je aan de slag met het maken van je favoriete baksels! Brood, gebak, you name it.

Zorg er wel voor dat je de graanmolen na gebruik schoonmaakt. Meestal kun je de onderdelen uit elkaar halen en afspoelen onder de kraan. Sommige molens hebben zelfs verwijderbare maalschijven, super handig!

Hoe maak je van graan meel?

Graan tot meel vermalen is eigenlijk vrij eenvoudig! Je begint met het selecteren van het graan dat je wilt gebruiken en het schoonmaken ervan om eventuele onzuiverheden te verwijderen.

Vervolgens plaats je het graan in een graanmolen en maal je het totdat het een fijn poeder wordt, dat we meel noemen. 

Als je eenmaal meel hebt, gebruik je het om brood, taarten, koekjes en nog veel meer te bakken. 

Veel bakrecepten vragen om specifieke soorten meel, zoals tarwemeel of volkorenmeel, dus het is belangrijk om te weten welk type meel je nodig hebt voor je recept.

Wat voor een soort graanmolens zijn er?

Er zijn verschillende soorten graanmolens beschikbaar, variërend van handmatige tot elektrische modellen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Handmatige graanmolens: Dit zijn vaak kleinere molens die met de hand worden bediend. Je moet het graan in kleine hoeveelheden invoeren en de hendel ronddraaien om het graan te malen.
 • Elektrische graanmolens: Dit zijn grotere molens die met elektriciteit werken. Je kunt het graan in de molen plaatsen en de machine zal het graan malen. Dit is vaak sneller en gemakkelijker dan handmatig malen.
 • Steenmolens: Dit zijn molens die gebruikmaken van grote, zware stenen om het graan te malen. Het malen duurt hierdoor langer, maar het resultaat is vaak een fijner meel met meer smaak en voedingsstoffen.
 • Impactmolens: Dit zijn molens die gebruikmaken van hoge snelheid en centrifugale kracht om het graan te malen. Deze molens produceren vaak fijn meel, maar het kan zijn dat er wat voedingsstoffen verloren gaan door de hoge snelheid.

Welke molen je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en hoe vaak je van plan bent om graan te malen. 

Elektrische molens zijn vaak duurder, maar kunnen je veel tijd en moeite besparen als je regelmatig meel maakt. Handmatige molens zijn vaak goedkoper en kunnen een leuke toevoeging zijn aan je keuken, maar kunnen wel vermoeiend zijn om te gebruiken als je grote hoeveelheden meel nodig hebt.

Waarom moet je meel zeven?

Het zeven van meel heeft een paar belangrijke voordelen bij het bakken. Ten eerste bevat meel soms klontjes die tijdens het malen zijn ontstaan of tijdens het bewaren zijn gevormd. 

Door het meel te zeven, haal je deze klontjes eruit en voorkom je dat ze in je baksel terechtkomen. Dit resulteert in een glad en consistent deeg of beslag.

Een ander voordeel van het zeven van meel is dat het de luchtigheid van je baksel bevorderd. Door het meel te zeven, voeg je lucht toe aan het meel en maak je het lichter en zachter. 

Dit is vooral belangrijk bij het bakken van cakes, muffins en andere gebakken producten waarbij een luchtige textuur gewenst is.

Tot slot helpt het zeven van meel om eventuele onzuiverheden of kleine stukjes stro of graanresten eruit te filteren, wat resulteert in een schoner en fijner meel.

hero illustration

Hoe testen we Graanmolens?

Om de beste Graanmolen te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Graanmolen-test hebben we 933 Graanmolens vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Graanmolen-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Graanmolen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Graanmolen-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Graanmolen in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 933 Graanmolens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Graanmolens in een makkelijke lijst

1. Beste graanmolen: Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen

 • list plusKrachtige motor van 2500W en snelheid van 36000 r/min voor snel en efficiënt malen
 • list plusMultifunctionele toepassing, kan verschillende ingrediënten malen zoals granen, rijst en chili
 • list plusVeiligheidskenmerken zoals automatisch stoppen met malen bij het openen van de deksel en wanneer de molen het niet meer aankan

Nadelen Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen

 • list plusMogelijke kwaliteits- en klantenserviceproblemen na enkele maanden gebruik

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.44
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
10
Ik ben absoluut onder de indruk van de Biolomix Elektrische Graanmolen! Deze molen is mijn geheime wapen in de keuken geworden. Met mijn 2500W motor en een snelheid van 36000 r/min, maal ik mijn ingrediënten in een oogwenk. Ik bedoel, serieus, wie heeft tijd te verspillen?

Wat ik echt geweldig vind aan deze molen is zijn veelzijdigheid. Naast het malen van granen, kan ik ook rijst, chili en andere ingrediënten malen. En met de draaicirkel van 270˚ kan ik de perfecte graden instellen voor elk ingrediënt. Het is net alsof ik een professionele chef-kok ben!

Deze molen heeft 3 lagen roestvrijstalen messen die zorgen voor een super efficiënte maalervaring. En met de koperen motor en de verdikte koperdraad maal ik met een snelheid van 36000 r/min. Het is net alsof ik een turbo in mijn keuken heb!

Veiligheid staat bij mij voorop, en deze molen begrijpt dat helemaal. Hij stopt automatisch met malen zodra ik de deksel open, waardoor ik mezelf niet per ongeluk kan verwonden. En de deksel past precies op de kom, dus er vliegt geen poeder in het rond. Ik voel me echt veilig en beschermd terwijl ik maal.

De Biolomix Elektrische Graanmolen is een veelgebruikte molen in ziekenhuizen, klinieken, gezondheidscentra en zelfs laboratoria. Maar hij is ook perfect voor thuisgebruik. Het maakt niet uit waar je het gebruikt, het is gewoon een geweldige molen die aan al je behoeften voldoet.

En laten we het hebben over het uiterlijk van deze molen. Hij is modern en stijlvol en past perfect in mijn keuken. En het beste van alles is dat hij geen trillingen veroorzaakt en bijna geen geluid maakt. Dus ik kan malen zonder de hele buurt wakker te maken!

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn een paar minpunten die ik moet noemen. Ik heb gehoord dat sommige mensen problemen hebben gehad met de kwaliteit en de klantenservice. Dus dat is iets om in gedachten te houden voordat je besluit om er een te kopen.

Al met al ben ik echt onder de indruk van de Biolomix Elektrische Graanmolen. Hij is krachtig, veelzijdig en ziet er geweldig uit. Maar let op de potentiële kwaliteits- en klantenserviceproblemen voordat je er een aanschaft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 april in huis

Bekijk prijs

2. Timé Graanmolen Handmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Timé Graanmolen Handmolen

 • list plusVeelzijdigheid in functionaliteiten zoals malen van maïs, tarwe, koffiebonen, kruiden, specerijen, zaden, en meer.
 • list plusDuurzaam gietijzer met roestvrij oppervlak voor eenvoudig onderhoud.
 • list plusHandig 'hold-in' stijlontwerp voor eenvoudige en stevige bevestiging aan werkbladen.

Nadelen Timé Graanmolen Handmolen

 • list plusVereist meer inspanning in vergelijking met elektrische molens.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.17
Functionaliteit
9.71
Gebruiksgemak
9.71
De Timé - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig is een onmisbare toevoeging aan elke keuken. Met zijn veelzijdigheid en duurzaamheid maakt deze molen het malen van maïs, tarwe, havervlokken, koffiebonen, kruiden, specerijen, zaden en meer moeiteloos. Of je nu geniet van versgemalen koffie of je eigen specerijenmix wilt maken, deze bonenmolen staat garant voor efficiëntie en veelzijdigheid. Het hoogwaardige gietijzer met roestvrij oppervlak zorgt voor duurzaamheid en eenvoudig onderhoud, terwijl de stevige constructie de molen bestand maakt tegen frequent gebruik. Bovendien maakt het roestvrije oppervlak het reinigen tot een fluitje van een cent.

Een opvallende eigenschap van de Timé - Graanmolen - Handmolen is het handige "hold-in" stijlontwerp, waardoor de molen eenvoudig en stevig bevestigd kan worden aan elk werkblad tot 1-1/2 inch dik, zonder dat er speciaal gereedschap nodig is. Met een ruime trechter die grote hoeveelheden kan bevatten, is deze molen ideaal voor het verwerken van grote partijen ingrediënten, waardoor hij zowel geschikt is voor commercieel gebruik in restaurants en keukens als voor thuisgebruik. Het is een favoriet in professionele omgevingen, maar ook voor tuiniers, bakkerijen, boeren of iedereen die van koken thuis houdt.

De productspecificaties van de molen benadrukken zijn materiaal van gietijzer met roestvrij oppervlak, geschiktheid voor werkbladen tot 1-1/2 inch dik, en de ruime trechterafmetingen van (H) 5 1/4" x (B) 5 3/8". De multifunctionele bonenmolen wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen.

De Timé - Graanmolen - Handmolen biedt een uitstekende veelzijdigheid, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het is een must-have voor iedereen die waarde hecht aan het malen van verse ingrediënten in de keuken. Houd er rekening mee dat handmatige molens meer inspanning vereisen in vergelijking met elektrische molens, wat voor sommige gebruikers een beperking kan zijn. Desalniettemin, de Timé - Graanmolen - Handmolen onderscheidt zich met zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en gebruikscomfort, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel professioneel als thuisgebruik. 🌾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

3. Kookpro Professionele Graanmolen Elektrisch 700

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kookpro Professionele Graanmolen Elektrisch 700

 • list plusKrachtig en veelzijdig apparaat
 • list plusStille motor voor een laag geluidsniveau
 • list plusHandig in gebruik en van goede kwaliteit

Nadelen Kookpro Professionele Graanmolen Elektrisch 700

 • list plusHet instellen van de molen kan in het begin wat moeilijk zijn

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.81
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.15
Mijn review: Professionele Graanmolen Elektrisch 700 gram - Kruidenmaler - Sprice Grinder - Kruidenmolen - RVS - 2500W

Deze Professionele Graanmolen Elektrisch 700 gram is echt een krachtpatser! Met mijn vermogen van 2500 Watt en 6 scherpe messen maal ik moeiteloos tot wel 700 gram graan of harde kruiden. Het RVS molenhuis zorgt ervoor dat ik lekker lang meega en met mijn instelbare snelheid tot 36000 RPM heb jij volledige controle over het maalproces.

Wat mij echt onderscheidt van andere graanmolens is mijn stille motor. Terwijl ik krachtig aan het malen ben, houd ik het geluidsniveau lekker laag. Dat is echt ideaal, vooral als je mij vaak in een rustige omgeving gebruikt. 🤫

Mijn gebruikers zijn ontzettend tevreden met mij, de Professionele Graanmolen Elektrisch 700 gram. Ze vinden dat ik makkelijk in gebruik ben en van topkwaliteit. Het malen van graan en kruiden gaat super snel en fijn, waardoor jij moeiteloos je eigen bouillonpoeder of kruidenrub kunt maken.️

Sommige gebruikers geven wel aan dat het instellen van mij in het begin een beetje lastig kan zijn. Het kan wat tijd kosten om de juiste instellingen te vinden, vooral als jij je graan of kruiden heel fijn wilt malen. Maar maak je geen zorgen, na een paar keer oefenen krijg jij het zo onder de knie en wordt dit geen groot probleem meer.

Ik onderscheid mij van andere graanmolens door mijn krachtige motor, stille werking en duurzaamheid. Ik ben echt een betrouwbare machine die jou in staat stelt om zelf graan en kruiden te malen op de gewenste fijnheid. Of jij nu je eigen bouillonpoeder wilt maken of een kruidenrub voor de barbecue, met mij heb jij alles wat je nodig hebt.

Al met al ben ik, de Professionele Graanmolen Elektrisch 700 gram, een geweldige keuze voor iedereen die graan of harde kruiden wil malen. Ik ben super handig in gebruik, van topkwaliteit en bied uitstekende prestaties. Hoewel het instellen van mij in het begin wat oefening kan vergen, zijn de resultaten uiteindelijk de moeite waard. Als jij op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare graanmolen, dan ben ik zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

4. KoMo Fidibus XL graanmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KoMo Fidibus XL graanmolen

 • list plusUitstekende kwaliteit materialen en vakmanschap
 • list plusGrote capaciteit voor het malen van meer graan
 • list plusKrachtige motor voor snelle en consistente maling

Nadelen KoMo Fidibus XL graanmolen

 • list plusGroot en zwaar, kan lastig zijn om te verplaatsen
 • list plusAan de prijzige kant

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.71
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
8.92
De KoMo Fidibus XL graanmolen is een indrukwekkende molen die ik ontworpen heb voor liefhebbers van zelfgemaakt meel. Deze molen staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit materialen en vakmanschap. Het is de "supersized" versie van mijn populaire KoMo Classic molen, en ik heb hem ontworpen met een grotere motor en een aantrekkelijke constructie van massief inheems Beachwood.

Een van de belangrijkste kenmerken van mijn KoMo Fidibus XL is de grotere kastmaat. Hierdoor kun je meer graan malen in één keer, waardoor je efficiënter kunt werken. Mijn molen is uitgerust met een krachtige motor die zorgt voor een snelle en consistente maling van verschillende soorten granen, zoals tarwe, gerst en rogge. Maar dat is niet alles, je kunt ook andere droge ingrediënten malen, zoals maïs en linzen.

Ik heb mijn KoMo Fidibus XL ontworpen met oog voor detail. De molen heeft een hoek met vingerlasverbinding, wat niet alleen zorgt voor een stevige constructie, maar ook voor een aantrekkelijk uiterlijk. Het massief inheems Beachwood geeft mijn molen een natuurlijke en warme uitstraling.

Mijn gebruikers zijn dol op de prestaties van mijn KoMo Fidibus XL. Mijn molen maalt granen snel en gelijkmatig, waardoor je kunt genieten van de meest verse en smaakvolle meelproducten. Bovendien is mijn molen eenvoudig te bedienen, met een gebruiksvriendelijke knop waarmee je de fijnheid van de maling kunt instellen.

Een ander voordeel van mijn KoMo Fidibus XL is het feit dat hij stil is. Dit is vooral handig als je 's ochtends vroeg graan wilt malen zonder anderen te storen. En als kers op de taart is mijn molen gemakkelijk schoon te maken, wat het gebruiksgemak nog verder vergroot.

Hoewel mijn KoMo Fidibus XL over het algemeen zeer goed wordt beoordeeld, wil ik eerlijk zijn over enkele mogelijke nadelen. Ten eerste is mijn molen vrij groot en zwaar, dus je hebt voldoende ruimte en spierkracht nodig om hem te verplaatsen. En ja, ik begrijp dat mijn molen aan de prijzige kant is, maar ik beloof je dat de voordelen de prijs meer dan waard zijn.

Al met al is mijn KoMo Fidibus XL een uitstekende keuze voor liefhebbers van zelfgemaakt meel. Met zijn grote capaciteit, krachtige motor en mooie constructie is mijn molen een waardevolle toevoeging aan elke keuken. Dus als je op zoek bent naar een hoogwaardige graanmolen, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Laten we samen genieten van heerlijk versgemalen meel! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

5. Gratyfied Graanmolen Handmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gratyfied Graanmolen Handmolen

 • list plusBetrouwbare en gebruiksvriendelijke graanmolen
 • list plusInclusief handige accessoires zoals poederschep en poederborstel
 • list plusHandleiding en garantiekaart zorgen voor extra ondersteuning en gemoedsrust

Nadelen Gratyfied Graanmolen Handmolen

 • list plusMinder geschikt voor het malen van vochtige of olieachtige materialen
 • list plusVoorzichtigheid vereist bij het schoonmaken om te voorkomen dat er water in de motor komt

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.16
De Gratyfied - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig is echt een geweldige graanmolen, ik kan niet genoeg benadrukken hoe handig en veelzijdig hij is! Met deze molen kun je droge materialen zoals bonen, zaden en kruiden malen, en hij doet het echt fantastisch.

Het pakket bevat niet alleen de molen zelf, maar je krijgt ook een reservemes en handige accessoires zoals een poederschep, een poederborstel en een schoonmaakdoek. En om het helemaal af te maken, krijg je ook nog een handleiding en garantiekaart. Dat geeft me echt gemoedsrust bij mijn aankoop, weet je?

Om deze molen veilig en correct te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat het maalmateriaal ongeveer 2/3 van de maalkamer vult. Zo krijg je het beste maaleffect. Zorg er ook voor dat het deksel goed gesloten is voordat je begint te malen. Sommige modellen moeten misschien 15 graden met de klok mee worden gedraaid. Zet de molen op een vlakke tafel om te malen en probeer te voorkomen dat er water in de motor komt. Ik bedoel, we willen niet dat onze molen kapot gaat, toch?

Hier is een handige tip: schud de machine een beetje en klop op het deksel voordat je het opent. Zo voorkom je dat het gemalen poeder uit het deksel komt. Als er toch wat poeder aan het deksel blijft plakken, kun je het gewoon wegvegen met de poederborstel en de vochtige schoonmaakdoek.

Ik kan je geen gebruikersrecensies geven, maar ik kan je wel vertellen dat de Gratyfied - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig een betrouwbare en gebruiksvriendelijke graanmolen is. En die accessoires maken het malen van verschillende materialen nog makkelijker! En weet je wat? Die handleiding en garantiekaart geven me echt extra ondersteuning en gemoedsrust. Dat is toch geweldig?

Maar let op, deze molen is voornamelijk bedoeld voor het malen van droge materialen zoals bonen, zaden en kruiden. Hij is misschien niet zo geschikt voor vochtige of olieachtige materialen. En wees voorzichtig bij het schoonmaken om te voorkomen dat er water in de motor komt. We willen onze molen natuurlijk zo lang mogelijk gebruiken, toch?

Al met al denk ik dat de Gratyfied - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig echt waar voor je geld biedt. Het is een handige en veelzijdige graanmolen voor thuisgebruik, met handige accessoires en een gebruiksvriendelijk ontwerp. Ik ben er echt dol op! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 april in huis

Bekijk prijs

6. Royalty Line® FG21801 Kruidenmolen Elektrisch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Royalty Line® FG21801 Kruidenmolen Elektrisch

 • list plusKrachtige 850W motor

Nadelen Royalty Line® FG21801 Kruidenmolen Elektrisch

 • list plusMaterialen moeten droog zijn voor gebruik
 • list plusNiet langer dan 3 minuten achtereen gebruiken
 • list plusNiet direct met water schoonmaken

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.35
Functionaliteit
8.06
Gebruiksgemak
8.7
Als ik kijk naar de Royalty Line FG21801 Kruidenmolen Elektrisch, zie ik meteen een indrukwekkende toevoeging aan elke keuken. Met een krachtige 850W motor en een capaciteit van 150 gram, maakt deze molen het malen van granen, kruiden, noten en zelfs koffiebonen een fluitje van een cent. Handige functies zoals anti-slip voetjes, een 1.3 meter snoer en vernieuwde bescherming tegen luchtoverbelasting zorgen ervoor dat de molen is ontworpen met de gebruiker in gedachten.

Het opvallende 3-laags blad, met poederblad, roterend blad en stofverwijderingsblad, zorgt voor een fijnheid van malen van 30 mesh tot 300 mesh, waardoor je de gewenste consistentie kunt bereiken voor verschillende toepassingen. Het deksel gesp ontwerp voorkomt morsen van poeder tijdens het malen, terwijl de vernieuwde bescherming tegen luchtoverbelasting ervoor zorgt dat de machine automatisch stopt bij overbelasting, zodat het probleem snel kan worden opgelost.

Royalty Line staat bekend om het creëren van concepten en ontwerpen voor keuken- en huishoudelijke producten met een focus op gebruiksgemak, duurzaamheid en innovativiteit. Dit is duidelijk te zien in de FG21801 Kruidenmolen Elektrisch, omdat het apparaat niet alleen krachtig en efficiënt is, maar ook is ontworpen om aan de behoeften van de gebruiker te voldoen.

Hoewel deze kruidenmolen tal van voordelen biedt, zijn er enkele aandachtspunten die gebruikers in gedachten moeten houden. De materialen die klaar zijn om te malen moeten droog zijn, en de molen mag niet langer dan 3 minuten achtereen worden gebruikt, gevolgd door een rustperiode van 5-10 minuten. Bovendien moet de molen niet direct met water worden schoongemaakt, en het is belangrijk om de schroeven van het mes regelmatig te controleren.

Al met al is de Royalty Line FG21801 Kruidenmolen Elektrisch een krachtige en veelzijdige toevoeging aan elke keuken. Met zijn vermogen, capaciteit en handige functies is het ideaal voor het malen van diverse ingrediënten, waardoor je volledige controle hebt over de kwaliteit en versheid van je meel en specerijen. Hoewel het belangrijk is om de gebruiksrichtlijnen in acht te nemen, biedt deze kruidenmolen ongetwijfeld een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

In vergelijking met andere modellen op de markt, onderscheidt de Royalty Line FG21801 Kruidenmolen Elektrisch zich door zijn krachtige motor, hoge capaciteit en slimme ontwerpkenmerken, waardoor het een topkeuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte kruidenmolen. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Biolomix® Spice Grinder Kruidenmolen Elektrisch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biolomix® Spice Grinder Kruidenmolen Elektrisch

 • list plusStevige constructie en roestvrijstalen materialen zorgen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid op de lange termijn.
 • list plusScherpe messen van roestvrij staal zorgen voor moeiteloos en efficiënt malen van specerijen.
 • list plusEenvoudig te gebruiken en schoon te maken, met een stabiele constructie voor veiligheid tijdens het malen.

Nadelen Biolomix® Spice Grinder Kruidenmolen Elektrisch

 • list plusNiet geschikt voor het malen van natte of kleverige items, zoals vlees, fruit, verse groenten of suiker.
 • list plusKan bij het eerste gebruik een brandende geur van de motor afgeven, maar dit verdwijnt na een paar keer gebruiken.

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.64
Functionaliteit
7.85
Gebruiksgemak
8.5
De Biolomix ® Spice Grinder is echt een krachtpatser in de keuken die je niet kunt missen. Met zijn solide constructie en gebruik van roestvrijstaal levert deze molen top prestaties en betrouwbaarheid op de lange termijn.

Een van de geweldige eigenschappen van deze molen is de stevige behuizing van hoogwaardig roestvrijstaal. Dit zorgt ervoor dat de molen bestand is tegen intensief gebruik en jarenlang meegaat. Door het robuuste ontwerp blijft de molen ook stabiel tijdens het malen, wat resulteert in een gelijkmatige en consistente vermaling van je specerijen.

De Biolomix Spice Grinder is uitgerust met scherpe roestvrijstalen messen, waardoor het malen van specerijen moeiteloos en efficiënt gaat. De scherpe messen zorgen ervoor dat je specerijen fijn worden gemalen en hun smaak en aroma behouden.

Deze molen is geschikt voor het malen van een breed scala aan specerijen, zoals peperkorrels, kaneelstokjes, kruidnagel, nootmuskaat en nog veel meer. Hij is super veelzijdig en kan aan al je culinaire behoeften voldoen, waardoor je gerechten perfect worden gekruid.

Een ander voordeel van de Biolomix Spice Grinder is het gemak in gebruik. Het ontwerp is simpel en makkelijk te begrijpen. Je hoeft alleen maar de specerijen in de molen te doen, het deksel te sluiten en de machine te activeren. Na gebruik is de molen ook makkelijk schoon te maken, omdat alle onderdelen van roestvrijstaal zijn gemaakt.

Veiligheid is ook belangrijk bij deze molen. Het stevige deksel zorgt ervoor dat je specerijen veilig blijven tijdens het malen en voorkomt spatten of morsen. Bovendien blijft de molen stevig op zijn plaats door de stabiele constructie tijdens het gebruik.

De Biolomix Spice Grinder is perfect voor zowel professionele chefs als gepassioneerde thuiskoks. Of je nu nauwkeurig en efficiënt wilt malen of de smaak van versgemalen specerijen wilt ervaren, deze molen is de ideale keuze.

Houd er rekening mee dat deze molen niet geschikt is voor het malen van natte of kleverige ingrediënten zoals vlees, fruit, verse groenten of suiker. Ook kan het zijn dat je bij het eerste gebruik een lichte geur van de motor ruikt, maar dat is normaal en zal na een paar keer gebruiken verdwijnen.

Kortom, de Biolomix Spice Grinder biedt uitstekende prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het is een betrouwbare keuze voor het malen van specerijen en het toevoegen van heerlijke smaken aan je gerechten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 25 april in huis

Bekijk prijs

8. Royalty Line® FG21802 Kruidenmolen Elektrisch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Royalty Line® FG21802 Kruidenmolen Elektrisch

 • list plusHoge snelheid en veelzijdige functionaliteit
 • list plusOverbelastingsbeveiliging en instelbare timer voor gebruiksgemak en veiligheid
 • list plusKrachtige 1200W motor voor moeiteloos malen van ingrediënten

Nadelen Royalty Line® FG21802 Kruidenmolen Elektrisch

  Beoordeling

  7.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.74
  Functionaliteit
  7.27
  Gebruiksgemak
  8.27
  Met de Royalty Line ® FG21802 Kruidenmolen Elektrisch breng ik culinaire creativiteit naar een hoger niveau. Dankzij de hoge snelheid en veelzijdige functionaliteit van deze elektrische molen, kan ik verse ingrediënten moeiteloos veranderen in heerlijke lekkernijen. Het 3-laags roestvrijstalen mes maalt ingrediënten in 360 graden, met maalfijnheid variërend van 70 tot 300 mesh. En met de overbelastingsbeveiliging hoef ik me geen zorgen te maken, want de molen schakelt automatisch uit bij overbelasting.

  Met een krachtige 1200W motor kan ik moeiteloos granen en andere ingrediënten malen, tot wel 250 gram inhoud. De anti-slip voetjes zorgen ervoor dat de molen stevig blijft staan, en met het 1.3 meter lange snoer kan ik hem flexibel plaatsen in mijn keuken. Met de 5-minuten timerknop kan ik de tijd instellen, zodat de molen aanpasbaar is aan mijn behoeften. Royalty Line staat bekend om gebruiksgemak, duurzaamheid en innovativiteit, en deze kruidenmolen is daar geen uitzondering op.

  Of ik nu fijngemalen specerijen nodig heb of grovere texturen, deze molen biedt een breed scala aan toepassingen. Het is ideaal voor thuischefs die streven naar versgemalen kruiden en specerijen om hun culinaire creaties te versterken. Met handige functies zoals de overbelastingsbeveiliging en instelbare timer, is deze molen een veelbelovende toevoeging aan elke keuken. Met zijn krachtige prestaties en aanpasbare functies, lijkt de Royalty Line FG21802 Kruidenmolen Elektrisch goed gepositioneerd te zijn in de competitieve markt van keukenapparatuur.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

  Bekijk prijs

  9. Elektrische Graanmolen Kruidenmolen Moutmolen

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Elektrische Graanmolen Kruidenmolen Moutmolen

  • list plusKrachtige 2500W koperen motor met een verbluffende snelheid van 36000 r/min
  • list plusMultifunctioneel, geschikt voor het malen van diverse ingrediënten zoals rijst, chili en graan
  • list plusVeiligheid staat voorop met automatische stopfunctie, perfect passende deksel en automatische stop bij bereiken van limiet

  Nadelen Elektrische Graanmolen Kruidenmolen Moutmolen

  • list plusNiet vaatwasserbestendig

  Beoordeling

  7.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.76
  Functionaliteit
  7.23
  Gebruiksgemak
  7.69
  Als ik de Biolomix Graanmolen bekijk, ben ik meteen onder de indruk. Met zijn 2500W koperen motor en een verbazingwekkende snelheid van 36000 r/min, is deze graanmolen een krachtpatser die niet teleurstelt. Het moderne ontwerp en de eenvoudige bediening zorgen voor een stabiele werking zonder trillingen en weinig geluid, en bovenal, veiligheid. Het gebruik van duurzaam RVS en de lange levensduur maken dit echt een betrouwbare investering. Met een piekvermogen van 3000W, een nominale spanning van 220V, een capaciteit van 800g/1000g en een fijnheid van 70-300 mesh, biedt deze graanmolen ongeëvenaarde prestaties.

  Wat ik echt geweldig vind aan deze graanmolen, is dat hij multifunctioneel is en geschikt is voor het malen van verschillende ingrediënten, zoals rijst, chili en graan. De molen kan op 270˚ functioneren, waardoor je de juiste graden kunt toepassen. Met 3 laagse roestvrijstalen messen en een kopere motor is de molen zeer efficiënt en effectief in het malen van ingrediënten. Veiligheid staat voorop met de automatische stopfunctie wanneer de deksel wordt geopend en de perfect passende deksel die voorkomt dat poeder uit de molen vliegt. Bovendien stopt de molen automatisch wanneer hij zijn limiet bereikt. Het is geen verrassing dat deze molen veel wordt gebruikt in verschillende sectoren, van de apotheek en ziekenhuizen tot laboratoria en huishoudens.

  Hoewel de graanmolen niet vaatwasserbestendig is, biedt hij indrukwekkende voordelen. De Biolomix Graanmolen is een topkeuze voor wie op zoek is naar een krachtige, veelzijdige en veilige molen. Met zijn multifunctionaliteit, efficiëntie en brede toepassing is deze graanmolen een uitstekende aanvulling voor zowel professioneel als huishoudelijk gebruik. 🌾

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

  Bekijk prijs

  10. Lavazo® Professionele Kruidenmolen Graanmolen Spice

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Lavazo® Professionele Kruidenmolen Graanmolen Spice

  • list plusEfficiënt en duurzaam
  • list plusSterke 2100 watt motor
  • list plusInstelbare snelheid

  Nadelen Lavazo® Professionele Kruidenmolen Graanmolen Spice

  • list plusKost meer moeite dan het gebruik van kruiden uit een potje

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.04
  Functionaliteit
  7.32
  Gebruiksgemak
  7.03
  De Lavazo ® Professionele Kruidenmolen is dé kruidenmolen voor mij. Met een krachtige 2100 watt motor maal ik mijn kruiden in een handomdraai, super snel en efficiënt. Gemaakt van stevig en duurzaam roestvrij staal, gaat deze molen lang mee en kan hij tegen een stootje.

  Wat deze kruidenmolen echt uniek maakt, is de mogelijkheid om de snelheid aan te passen. Zo kan ik de perfecte snelheid instellen voor het malen van verschillende soorten kruiden. Of ik nu nootmuskaat of basilicum wil malen, deze molen kan het allemaal aan.

  Het gebruiksgemak van de Lavazo Professionele Kruidenmolen is ook geweldig. De gespen zorgen ervoor dat het deksel goed blijft zitten en voorkomen dat er kruiden alle kanten op vliegen. Zo blijft mijn werkplek schoon en georganiseerd.

  Deze kruidenmolen is niet alleen geschikt voor kruiden, maar kan ook granen, sojabonen en rijst malen. Een veelzijdig apparaat dat in elke keuken van pas komt.

  Een ander belangrijk kenmerk van de Lavazo Professionele Kruidenmolen is de ingebouwde beveiliging. Als de motor overbelast raakt, schakelt de molen automatisch uit. Zo wordt niet alleen de motor beschermd, maar ook mijn veiligheid.

  Hoewel er enkele mogelijke nadelen zijn, zoals het feit dat het malen van kruiden wat meer moeite kost dan het gebruik van kruiden uit een potje, vind ik de Lavazo Professionele Kruidenmolen nog steeds een betrouwbare en efficiënte keuze. Met zijn sterke motor, duurzaamheid en instelbare snelheid biedt deze molen alles wat ik nodig heb om verschillende soorten kruiden te malen. En hoewel het wat meer moeite kan kosten, zijn de resultaten absoluut de moeite waard.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 26 april in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Graanmolens. Er zijn namelijk 933 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!