Wat is de beste Graanmolen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Graanmolen is een lastige uitdaging. Wat is de beste Graanmolen van 2023? Na het onderzoeken van 933 Graanmolens kwam de Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen als beste uit onze Graanmolen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Graanmolens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Graanmolens-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Graanmolen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Graanmolens

1Score: 9.8
Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen
Beste graanmolen
Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen
BioloMix
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Gratyfied Graanmolen Handmolen
Gratyfied Graanmolen Handmolen
Gratyfied
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
KoMo Fidibus 21
KoMo Fidibus 21
KOMO
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Kookpro Professionele Graanmolen Elektrisch 700
Kookpro Professionele Graanmolen Elektrisch 700
Kookpro
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Gratyfied Graanmolen Handmolen
Gratyfied Graanmolen Handmolen
Gratyfied
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Gratyfied Graanmolen Handmolen
Gratyfied Graanmolen Handmolen
Gratyfied
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.2
Hawos Queen 1 360W Hout
Hawos Queen 1 360W Hout
Hawos
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Happyment® Professionele elektrische graanmolen Kruidenmolen
Happyment® Professionele elektrische graanmolen Kruidenmolen
Happyment
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
KoMo Fidibus XL graanmolen
KoMo Fidibus XL graanmolen
KOMO
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Biolomix® Spice Grinder Kruidenmolen Elektrisch
Biolomix® Spice Grinder Kruidenmolen Elektrisch
BioloMix
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Graanmolen Koopgids

Ben je een fan van zelfgebakken brood, muffins of taarten? Dan is een graanmolen onmisbaar in je keuken! Ontdek hier hoe je zelf meel maalt en hoe je je baksels naar een hoger niveau tilt met versgemalen graan.

Welke specificaties zijn belangrijk bij een graanmolen?

Een graanmolen is een handig apparaat als je zelf meel wilt malen voor brood, gebak of andere bakproducten. 

Bij het kiezen van een graanmolen zijn er verschillende specificaties om rekening mee te houden. Hieronder bespreken we de belangrijkste.

Maalcapaciteit

De maalcapaciteit bepaalt hoeveel graan je in één keer maalt. Deze capaciteit varieert van enkele grammen tot enkele kilo's, afhankelijk van het model dat je kiest. 

Als je bijvoorbeeld alleen af en toe kleine hoeveelheden meel wilt malen, is een molen met een lagere maalcapaciteit misschien voldoende voor jouw behoeften.

Verstelbare maalgraad

Een andere belangrijke specificatie om te overwegen bij een graanmolen is de verstelbare maalgraad. Dit verwijst naar de fijnheid van het meel dat de molen produceert. 

Het is handig om te kiezen voor een molen waarbij je de maalgraad aanpast, zodat je de molen kunt gebruiken voor verschillende soorten granen en verschillende recepten. 

Bijvoorbeeld, als je grof meel nodig hebt voor brood, dan is een grovere maalgraad beter. Terwijl voor gebak en andere bakproducten juist een fijne maalgraad vereist is.

Motorvermogen

Het motorvermogen heeft invloed op de snelheid van het malen. Een hoger motorvermogen betekent meestal een snellere en efficiëntere maalproces. 

Het is daarom belangrijk om te bepalen hoe vaak je de molen gebruikt en hoeveel graan je maalt, zodat je een model kunt kiezen met het juiste vermogen.

Materialen

De materialen waarvan de molen is gemaakt, zijn ook belangrijk om te overwegen. De materialen hebben invloed op de duurzaamheid en efficiëntie van de molen. 

Zo is een molen met stalen maalschijven duurzamer dan een molen met plastic maalschijven. Bovendien kan de keuze van materialen ook van invloed zijn op de prijs van de molen. 

Dit zijn de materialen die het meest voorkomen:

 1. Gietijzer: een duurzaam en traditioneel materiaal dat veel wordt gebruikt voor handmatige graanmolens.
 2. Steen: sommige graanmolens hebben stenen maalschijven die het graan malen. Dit levert een zeer fijn meel op, maar het maalproces is wel wat langzamer.
 3. Roestvrij staal: moderne elektrische graanmolens zijn vaak gemaakt van roestvrij staal, dat stevig en gemakkelijk schoon te maken is.
 4. Hout: sommige handmatige graanmolens hebben houten onderdelen, wat een mooi en natuurlijk accent geeft aan je keuken.

Reiniging

Net als bij elk ander keukenapparaat, is het belangrijk om de graanmolen na gebruik schoon te maken. Het is daarom handig om een molen te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is. Een molen met verwijderbare onderdelen is hierbij het handigst. 

Hoe werkt een graanmolen?

Een graanmolen is een apparaat waarmee je graan verandert in meel. Het werkt als volgt: je stopt het graan in een trechter, waarna het tussen twee ronddraaiende maalschijven komt. Deze schijven geven wrijving waardoor graan fijnmaalt tot meel. 

De maalschijven zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals staal, steen of keramiek. Sommige molens hebben zelfs schijven met verstelbare groeven, zodat je de maalgraad aanpast voor verschillende soorten granen. 

Je kunt de graanmolen handmatig bedienen met een slinger, of je kunt kiezen voor een elektrische versie met een motor. Bij de handmatige molen moet je de slinger draaien om de maalschijf in beweging te zetten, terwijl bij de elektrische versie de motor het werk doet.

Als het graan eenmaal gemalen is, wordt het meel opgevangen in een opvangbak of -lade onder de maalschijven. En dan kun je aan de slag met het maken van je favoriete baksels! Brood, gebak, you name it.

Zorg er wel voor dat je de graanmolen na gebruik schoonmaakt. Meestal kun je de onderdelen uit elkaar halen en afspoelen onder de kraan. Sommige molens hebben zelfs verwijderbare maalschijven, super handig!

Hoe maak je van graan meel?

Graan tot meel vermalen is eigenlijk vrij eenvoudig! Je begint met het selecteren van het graan dat je wilt gebruiken en het schoonmaken ervan om eventuele onzuiverheden te verwijderen.

Vervolgens plaats je het graan in een graanmolen en maal je het totdat het een fijn poeder wordt, dat we meel noemen. 

Als je eenmaal meel hebt, gebruik je het om brood, taarten, koekjes en nog veel meer te bakken. 

Veel bakrecepten vragen om specifieke soorten meel, zoals tarwemeel of volkorenmeel, dus het is belangrijk om te weten welk type meel je nodig hebt voor je recept.

Wat voor een soort graanmolens zijn er?

Er zijn verschillende soorten graanmolens beschikbaar, variërend van handmatige tot elektrische modellen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Handmatige graanmolens: Dit zijn vaak kleinere molens die met de hand worden bediend. Je moet het graan in kleine hoeveelheden invoeren en de hendel ronddraaien om het graan te malen.
 • Elektrische graanmolens: Dit zijn grotere molens die met elektriciteit werken. Je kunt het graan in de molen plaatsen en de machine zal het graan malen. Dit is vaak sneller en gemakkelijker dan handmatig malen.
 • Steenmolens: Dit zijn molens die gebruikmaken van grote, zware stenen om het graan te malen. Het malen duurt hierdoor langer, maar het resultaat is vaak een fijner meel met meer smaak en voedingsstoffen.
 • Impactmolens: Dit zijn molens die gebruikmaken van hoge snelheid en centrifugale kracht om het graan te malen. Deze molens produceren vaak fijn meel, maar het kan zijn dat er wat voedingsstoffen verloren gaan door de hoge snelheid.

Welke molen je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en hoe vaak je van plan bent om graan te malen. 

Elektrische molens zijn vaak duurder, maar kunnen je veel tijd en moeite besparen als je regelmatig meel maakt. Handmatige molens zijn vaak goedkoper en kunnen een leuke toevoeging zijn aan je keuken, maar kunnen wel vermoeiend zijn om te gebruiken als je grote hoeveelheden meel nodig hebt.

Waarom moet je meel zeven?

Het zeven van meel heeft een paar belangrijke voordelen bij het bakken. Ten eerste bevat meel soms klontjes die tijdens het malen zijn ontstaan of tijdens het bewaren zijn gevormd. 

Door het meel te zeven, haal je deze klontjes eruit en voorkom je dat ze in je baksel terechtkomen. Dit resulteert in een glad en consistent deeg of beslag.

Een ander voordeel van het zeven van meel is dat het de luchtigheid van je baksel bevorderd. Door het meel te zeven, voeg je lucht toe aan het meel en maak je het lichter en zachter. 

Dit is vooral belangrijk bij het bakken van cakes, muffins en andere gebakken producten waarbij een luchtige textuur gewenst is.

Tot slot helpt het zeven van meel om eventuele onzuiverheden of kleine stukjes stro of graanresten eruit te filteren, wat resulteert in een schoner en fijner meel.

hero illustration

Hoe testen we Graanmolens?

Om de beste Graanmolen te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Graanmolen-test hebben we 933 Graanmolens vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Graanmolen-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Graanmolen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Graanmolen-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Graanmolen in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 933 Graanmolens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Graanmolens op een rij

1. Beste graanmolen: Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen

 • list plusKrachtige motor van 2500W en snelheid van 36000 r/min voor snel en efficiënt malen
 • list plusMultifunctionele toepassing, kan verschillende ingrediënten malen zoals granen, rijst en chili
 • list plusVeiligheidskenmerken zoals automatisch stoppen met malen bij het openen van de deksel en wanneer de molen het niet meer aankan

Nadelen Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen

 • list plusMogelijke kwaliteits- en klantenserviceproblemen na enkele maanden gebruik

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
10
Ik ben absoluut onder de indruk van de Biolomix Elektrische Graanmolen! Deze molen is mijn geheime wapen in de keuken geworden. Met mijn 2500W motor en een snelheid van 36000 r/min, maal ik mijn ingrediënten in een oogwenk. Ik bedoel, serieus, wie heeft tijd te verspillen?

Wat ik echt geweldig vind aan deze molen is zijn veelzijdigheid. Naast het malen van granen, kan ik ook rijst, chili en andere ingrediënten malen. En met de draaicirkel van 270˚ kan ik de perfecte graden instellen voor elk ingrediënt. Het is net alsof ik een professionele chef-kok ben!

Deze molen heeft 3 lagen roestvrijstalen messen die zorgen voor een super efficiënte maalervaring. En met de koperen motor en de verdikte koperdraad maal ik met een snelheid van 36000 r/min. Het is net alsof ik een turbo in mijn keuken heb!

Veiligheid staat bij mij voorop, en deze molen begrijpt dat helemaal. Hij stopt automatisch met malen zodra ik de deksel open, waardoor ik mezelf niet per ongeluk kan verwonden. En de deksel past precies op de kom, dus er vliegt geen poeder in het rond. Ik voel me echt veilig en beschermd terwijl ik maal.

De Biolomix Elektrische Graanmolen is een veelgebruikte molen in ziekenhuizen, klinieken, gezondheidscentra en zelfs laboratoria. Maar hij is ook perfect voor thuisgebruik. Het maakt niet uit waar je het gebruikt, het is gewoon een geweldige molen die aan al je behoeften voldoet.

En laten we het hebben over het uiterlijk van deze molen. Hij is modern en stijlvol en past perfect in mijn keuken. En het beste van alles is dat hij geen trillingen veroorzaakt en bijna geen geluid maakt. Dus ik kan malen zonder de hele buurt wakker te maken!

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn een paar minpunten die ik moet noemen. Ik heb gehoord dat sommige mensen problemen hebben gehad met de kwaliteit en de klantenservice. Dus dat is iets om in gedachten te houden voordat je besluit om er een te kopen.

Al met al ben ik echt onder de indruk van de Biolomix Elektrische Graanmolen. Hij is krachtig, veelzijdig en ziet er geweldig uit. Maar let op de potentiële kwaliteits- en klantenserviceproblemen voordat je er een aanschaft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

2. Gratyfied Graanmolen Handmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gratyfied Graanmolen Handmolen

 • list plusBetrouwbare en gebruiksvriendelijke graanmolen
 • list plusInclusief handige accessoires zoals poederschep en poederborstel
 • list plusHandleiding en garantiekaart zorgen voor extra ondersteuning en gemoedsrust

Nadelen Gratyfied Graanmolen Handmolen

 • list plusMinder geschikt voor het malen van vochtige of olieachtige materialen
 • list plusVoorzichtigheid vereist bij het schoonmaken om te voorkomen dat er water in de motor komt

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.71
Functionaliteit
9.88
Gebruiksgemak
9.06
De Gratyfied - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig is echt een geweldige graanmolen, ik kan niet genoeg benadrukken hoe handig en veelzijdig hij is! Met deze molen kun je droge materialen zoals bonen, zaden en kruiden malen, en hij doet het echt fantastisch.

Het pakket bevat niet alleen de molen zelf, maar je krijgt ook een reservemes en handige accessoires zoals een poederschep, een poederborstel en een schoonmaakdoek. En om het helemaal af te maken, krijg je ook nog een handleiding en garantiekaart. Dat geeft me echt gemoedsrust bij mijn aankoop, weet je?

Om deze molen veilig en correct te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat het maalmateriaal ongeveer 2/3 van de maalkamer vult. Zo krijg je het beste maaleffect. Zorg er ook voor dat het deksel goed gesloten is voordat je begint te malen. Sommige modellen moeten misschien 15 graden met de klok mee worden gedraaid. Zet de molen op een vlakke tafel om te malen en probeer te voorkomen dat er water in de motor komt. Ik bedoel, we willen niet dat onze molen kapot gaat, toch?

Hier is een handige tip: schud de machine een beetje en klop op het deksel voordat je het opent. Zo voorkom je dat het gemalen poeder uit het deksel komt. Als er toch wat poeder aan het deksel blijft plakken, kun je het gewoon wegvegen met de poederborstel en de vochtige schoonmaakdoek.

Ik kan je geen gebruikersrecensies geven, maar ik kan je wel vertellen dat de Gratyfied - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig een betrouwbare en gebruiksvriendelijke graanmolen is. En die accessoires maken het malen van verschillende materialen nog makkelijker! En weet je wat? Die handleiding en garantiekaart geven me echt extra ondersteuning en gemoedsrust. Dat is toch geweldig?

Maar let op, deze molen is voornamelijk bedoeld voor het malen van droge materialen zoals bonen, zaden en kruiden. Hij is misschien niet zo geschikt voor vochtige of olieachtige materialen. En wees voorzichtig bij het schoonmaken om te voorkomen dat er water in de motor komt. We willen onze molen natuurlijk zo lang mogelijk gebruiken, toch?

Al met al denk ik dat de Gratyfied - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig echt waar voor je geld biedt. Het is een handige en veelzijdige graanmolen voor thuisgebruik, met handige accessoires en een gebruiksvriendelijk ontwerp. Ik ben er echt dol op! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

3. KoMo Fidibus 21

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KoMo Fidibus 21

 • list plusCapaciteit van 100 gram graan per minuut
 • list plusSterke industriële motor voor licht maar krachtig werken
 • list plusMaalstenen van keramiek en korund voor fijn maalresultaat en behoud van voedingsstoffen

Nadelen KoMo Fidibus 21

 • list plusNiet geschikt voor het malen van olierijke granen en zaden
 • list plusMalen van zeer fijn meel kan wat meer tijd en moeite kosten

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
8.95
De KoMo Fidibus 21 is dé graanmolen voor thuisgebruik. Met dit apparaat kan ik zelf meel malen van allerlei graansoorten, zoals gerst, haver, maïs, rijst, rogge, tarwe en spelt. Met een snelheid van 100 gram graan per minuut kan ik snel en efficiënt meel produceren.

Wat deze graanmolen echt bijzonder maakt, is de sterke industriële motor. Hierdoor blijft het apparaat zelfs bij zware belasting licht en krachtig werken. De maalstenen van de KoMo Fidibus 21 zijn gemaakt van een mix van keramiek en korund. Hierdoor krijg ik een extreem harde en gelijkmatige maling, wat resulteert in fijn meel vol voedingsstoffen.

Een handige functie van de KoMo Fidibus 21 is dat hij zichzelf schoonmaakt tijdens het malen van grof graan. Als ik het apparaat langere tijd niet gebruik, raad ik aan om de meelresten te verwijderen met een stofzuiger. De maalstenen kunnen eenvoudig worden schoongemaakt door de trechter los te draaien en de stenen met een borstel schoon te maken.

De KoMo Fidibus 21 is ontworpen door Wolfgang Mock met als doel een molen in elke keuken te hebben. Het apparaat heeft een prachtig design en is gemaakt van duurzaam massief beukenhout. Het compacte formaat maakt het een pareltje in elke keuken en de eenvoudige bediening maakt het voor iedereen gemakkelijk te gebruiken.

Met een geluidsniveau van slechts 70 dB maalt de KoMo Fidibus 21 snel meel zonder veel lawaai te maken. Het apparaat wordt geleverd met een uitgebreide garantie van 12 jaar, wat laat zien dat dit product van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid is.

Hoewel de KoMo Fidibus 21 vele voordelen biedt, zijn er ook enkele beperkingen. Het apparaat is niet geschikt voor het malen van olierijke granen en zaden. Daarnaast kan het malen van zeer fijn meel voor sommige gerechten wat meer tijd en moeite kosten.

Al met al is de KoMo Fidibus 21 een uitstekende keuze voor wie zelf meel wil malen. Dit apparaat biedt topkwaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid. Met zijn compacte formaat en prachtige design is het een aanwinst voor elke keuken. En met de garantie van 12 jaar heb ik ook alle vertrouwen in de betrouwbaarheid van dit product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

4. Kookpro Professionele Graanmolen Elektrisch 700

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kookpro Professionele Graanmolen Elektrisch 700

 • list plusKrachtig en veelzijdig apparaat
 • list plusStille motor voor een laag geluidsniveau
 • list plusHandig in gebruik en van goede kwaliteit

Nadelen Kookpro Professionele Graanmolen Elektrisch 700

 • list plusHet instellen van de molen kan in het begin wat moeilijk zijn

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
8.51
Gebruiksgemak
9.45
Mijn review: Professionele Graanmolen Elektrisch 700 gram - Kruidenmaler - Sprice Grinder - Kruidenmolen - RVS - 2500W

Deze Professionele Graanmolen Elektrisch 700 gram is echt een krachtpatser! Met mijn vermogen van 2500 Watt en 6 scherpe messen maal ik moeiteloos tot wel 700 gram graan of harde kruiden. Het RVS molenhuis zorgt ervoor dat ik lekker lang meega en met mijn instelbare snelheid tot 36000 RPM heb jij volledige controle over het maalproces.

Wat mij echt onderscheidt van andere graanmolens is mijn stille motor. Terwijl ik krachtig aan het malen ben, houd ik het geluidsniveau lekker laag. Dat is echt ideaal, vooral als je mij vaak in een rustige omgeving gebruikt. 🤫

Mijn gebruikers zijn ontzettend tevreden met mij, de Professionele Graanmolen Elektrisch 700 gram. Ze vinden dat ik makkelijk in gebruik ben en van topkwaliteit. Het malen van graan en kruiden gaat super snel en fijn, waardoor jij moeiteloos je eigen bouillonpoeder of kruidenrub kunt maken.️

Sommige gebruikers geven wel aan dat het instellen van mij in het begin een beetje lastig kan zijn. Het kan wat tijd kosten om de juiste instellingen te vinden, vooral als jij je graan of kruiden heel fijn wilt malen. Maar maak je geen zorgen, na een paar keer oefenen krijg jij het zo onder de knie en wordt dit geen groot probleem meer.

Ik onderscheid mij van andere graanmolens door mijn krachtige motor, stille werking en duurzaamheid. Ik ben echt een betrouwbare machine die jou in staat stelt om zelf graan en kruiden te malen op de gewenste fijnheid. Of jij nu je eigen bouillonpoeder wilt maken of een kruidenrub voor de barbecue, met mij heb jij alles wat je nodig hebt.

Al met al ben ik, de Professionele Graanmolen Elektrisch 700 gram, een geweldige keuze voor iedereen die graan of harde kruiden wil malen. Ik ben super handig in gebruik, van topkwaliteit en bied uitstekende prestaties. Hoewel het instellen van mij in het begin wat oefening kan vergen, zijn de resultaten uiteindelijk de moeite waard. Als jij op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare graanmolen, dan ben ik zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5. Gratyfied Graanmolen Handmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gratyfied Graanmolen Handmolen

 • list plusVeelzijdig - kan verschillende soorten granen, bonen, kruiden en specerijen malen
 • list plusDuurzame constructie met gemakkelijk schoon te maken roestvrijstalen oppervlak
 • list plusPraktisch ontwerp met mogelijkheid om aan een werkblad te bevestigen

Nadelen Gratyfied Graanmolen Handmolen

 • list plusMogelijke beperkingen op het soort granen of bonen dat kan worden gemalen

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.63
Functionaliteit
8.15
Gebruiksgemak
9.02
De Gratyfied - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig is echt een veelzijdige bonenmolen! Hij kan niet alleen koffiebonen malen, maar ook maïs, tarwe, haver, kruiden, specerijen en zaden. En weet je wat? Deze molen heeft een duurzame gietijzeren constructie met een roestvrijstalen oppervlak, zodat hij supergemakkelijk schoon te maken is.

Wat deze molen echt onderscheidt van de rest is het stijlvolle "houder" ontwerp. Je kunt hem namelijk moeiteloos aan elk werkblad bevestigen! Dat maakt hem perfect voor restaurants, commerciële keukens, tuinders, bakkerijen, boeren of gewoon voor jouw eigen keuken thuis.

En de trechter van deze molen is ook nog eens lekker groot. Hij heeft afmetingen van (H) 5 1/4" x (B) 5 3/8", dus je kunt er lekker grote ladingen granen of bonen in kwijt. Dat betekent dat je in één keer veel kunt malen!

Hoewel we geen specifieke technische details hebben, kunnen we wel verwachten dat deze molen gewoon krachtig en efficiënt zijn werk zal doen. En door de duurzame constructie en het gebruiksgemak is hij aantrekkelijk voor zowel professionals als thuiskoks.

Je kunt deze molen echt voor van alles gebruiken. Of je nu je eigen koffie wilt malen, je eigen meel wilt maken of je eigen kruidenmengsels wilt creëren, deze molen kan het allemaal. Hij is echt heel veelzijdig!

De voordelen van de Gratyfied - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig zijn onder andere zijn veelzijdigheid, duurzame constructie en het gemak van schoonmaken. En het feit dat je hem makkelijk aan een werkblad kunt bevestigen, maakt hem ook nog eens superpraktisch voor professioneel gebruik.

Het enige mogelijke nadeel dat we kunnen bedenken, gebaseerd op de beschikbare informatie, is dat deze molen misschien niet altijd kan malen. Er kunnen beperkingen zijn op het soort granen of bonen dat je kunt malen, maar dat wordt niet specifiek vermeld.

Al met al lijkt de Gratyfied - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig een echt topkwaliteit bonenmolen te zijn die voldoet aan de behoeften van zowel professionals als thuiskoks. Met zijn veelzijdigheid, duurzame constructie en makkelijke schoonmaak onderscheidt hij zich echt van de rest. Hoewel we geen gebruikersrecensies hebben om dit te bevestigen, kunnen we op basis van de beschrijving verwachten dat deze molen gewoon supergoed is in het malen van verschillende soorten granen, bonen, kruiden en specerijen. 🌾️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs

6. Gratyfied Graanmolen Handmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gratyfied Graanmolen Handmolen

 • list plusDuurzaamheid
 • list plusVerstelbaar maalmechanisme
 • list plusGemakkelijk in gebruik

Nadelen Gratyfied Graanmolen Handmolen

 • list plusGeen specifieke informatie over maalcapaciteit en snelheid

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.57
Functionaliteit
8.78
Gebruiksgemak
7.88
Ik presenteer de Gratyfied - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig: een topper onder de graanmolens! Gemaakt van duurzaam aluminiumlegering en kunststof, is deze molen van hoge kwaliteit en super schoon. 👌

Deze graanmolen maakt het malen van granen en bonen een fluitje van een cent. Dankzij de lange hendel en comfortabele grip gaat het gebruik moeiteloos en bespaart het je een hoop moeite.

Wat deze molen echt bijzonder maakt, is het verstelbare maalmechanisme. Hierdoor kun je verschillende soorten bonen malen, zoals maïs, tarwe en haver. Ultra veelzijdig, toch?

Het materiaal van deze molen is van topkwaliteit en super duurzaam. De aluminiumlegering en kunststof zorgen ervoor dat hij lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik.

En weet je wat? Deze graanmolen is verbeterd ten opzichte van eerdere modellen. Het verstelbare maalmechanisme zorgt ervoor dat je de perfecte maalgraad kunt instellen, waardoor het malen van granen en bonen nog nauwkeuriger en efficiënter wordt.

Hoewel we geen specifieke technische details hebben, kun je ervan uitgaan dat deze graanmolen geweldige prestaties levert op het gebied van malen en efficiëntie. Dat is toch wat je wilt?

Deze graanmolen is perfect voor het malen van granen en bonen om meel te maken, deeg te bereiden en heerlijke gerechten te creëren. Met zijn gebruiksgemak en verstelbaarheid is hij geschikt voor zowel professionele koks als thuiskoks.‍‍

De voordelen van deze graanmolen zijn duidelijk: hij is duurzaam, heeft een verstelbaar maalmechanisme en is super eenvoudig in gebruik. Je kunt keer op keer rekenen op geweldige resultaten.

Eén klein minpuntje: we hebben geen specifieke informatie over de maalcapaciteit en snelheid van deze molen. Dat kan belangrijk zijn bij het maken van je keuze.

Al met al is de Gratyfied - Graanmolen - Handmolen - Graanmolen Handmatig een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en veelzijdige graanmolen. Met zijn verstelbare maalmechanisme, gebruiksgemak en hoge kwaliteit biedt deze molen een geweldige ervaring bij het malen van granen en bonen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Hawos Queen 1 360W Hout

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hawos Queen 1 360W Hout

 • list plusKrachtige motor van 360 W voor moeiteloos malen van verschillende granen
 • list plusGrote trechtercapaciteit van 1,3 kg bespaart tijd bij het malen
 • list plusDuurzame constructie van beukenmultiplex voor een lange levensduur

Nadelen Hawos Queen 1 360W Hout

 • list plusNiet geschikt voor het malen van mais

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.08
Functionaliteit
8.56
Gebruiksgemak
7.87
Ik ben dol op vers gemalen graan, kikkererwten en rijst, en met de Hawos Queen 1 360W Hout elektrische graanmolen kan ik ze allemaal zelf malen! Met een trechtercapaciteit van 1,3 kg kan ik in één keer genoeg graan malen, waardoor ik kostbare tijd bespaar. En het beste van alles is dat het huis van deze molen is gemaakt van stevig beukenmultiplex, dus ik weet dat het lang meegaat.

Met een krachtige 360 W motor kan deze molen moeiteloos verschillende soorten granen malen. En dankzij de compacte afmetingen van 210 mm (breedte), 210 mm (diepte) en 385 mm (hoogte) kan ik hem gemakkelijk opbergen als ik hem niet gebruik.

Wat ik echt geweldig vind aan de Hawos Queen 1 is dat hij zo veelzijdig is. Ik kan er verschillende soorten granen, kikkererwten en rijst mee malen. Maar let op, hij is niet geschikt voor het malen van mais. Als mais belangrijk is voor jouw dieet of als je regelmatig mais wilt malen, dan is de Queen 2 met een vermogen van 600 W misschien een betere keuze voor jou.

Hoewel er geen gebruikersrecensies zijn, kan ik vertrouwen op de specificaties en kenmerken die worden verstrekt. Met een vermogen van 360 W en een trechtercapaciteit van 1,3 kg kan ik grote hoeveelheden graan malen zonder veel moeite. Dat maakt deze molen echt handig voor mensen zoals ik die graag hun eigen meel malen voor het bakken van brood en andere lekkernijen.

Een ander voordeel van de Hawos Queen 1 is de duurzame constructie van beukenmultiplex. Hierdoor weet ik dat deze molen lang meegaat, zelfs bij dagelijks gebruik. En omdat hij zo compact is, kan ik hem gemakkelijk opbergen in mijn keukenkastje of op een plank, zodat hij geen extra ruimte inneemt.

Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor het malen van mais. Maar als je net als ik graag graan, kikkererwten en rijst maalt, dan is de Hawos Queen 1 360W Hout elektrische graanmolen een betrouwbare keuze. Met zijn krachtige motor, grote trechtercapaciteit en duurzame constructie biedt hij gemak en efficiëntie in de keuken. Dus waar wacht je nog op? Tijd om je eigen meel te malen en de controle te hebben over de kwaliteit van je ingrediënten! 🌾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Happyment® Professionele elektrische graanmolen Kruidenmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.87
Functionaliteit
8.15
Gebruiksgemak
7.26
Review van de Happyment ® Professionele elektrische graanmolen Kruidenmolen

Als kook- en bakliefhebber ben ik altijd op zoek naar handige keukenapparatuur die mijn leven in de keuken makkelijker maakt. De Happyment Professionele elektrische graanmolen Kruidenmolen heeft mijn interesse gewekt vanwege zijn veelzijdigheid en efficiëntie.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze graanmolen is zijn vermogen om verschillende soorten materialen te malen, van koffiebonen tot kruiden, zonder verlies van smaak, geur en kleur. Dit maakt het een onmisbaar hulpmiddel in de keuken, maar ook in de geneeskunde, zoals in klinieken, ziekenhuisapotheken en de Chinese geneeskunde. Met een maximale capaciteit van 800 gram kan deze molen grote hoeveelheden materiaal verwerken.

Wat deze graanmolen onderscheidt van eerdere modellen is zijn supersnelle motor, die maar liefst 36.000 toeren per minuut kan bereiken. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte vermaling, waarbij het hele proces minder dan 2 minuten in beslag neemt. Bovendien is de molen uitgerust met het nieuwste anti-vergrendelingsmes en een overbelastingsbeveiliging, waardoor de duurzaamheid en veiligheid worden verbeterd.

De technische specificaties van deze graanmolen zijn indrukwekkend. Met een motorvermogen van 2500 watt en een fijnheid van 30-300 mesh, kan dit apparaat zelfs de hardste materialen moeiteloos vermalen tot een fijn poeder. Met een output van 700 gram per keer is het ideaal voor zowel kleine als grote hoeveelheden.

Wat betreft het gebruiksscenario, zie ik mezelf deze molen gebruiken voor het malen van koffiebonen voor mijn dagelijkse kopje koffie, het vermalen van kruiden voor mijn favoriete gerechten en het verwerken van andere harde materialen zoals rijst, bonen, rode dadels, sesam en peper. De veelzijdigheid van deze molen maakt het een onmisbaar hulpmiddel in mijn keuken.

Hoewel er geen gebruikersreviews beschikbaar zijn, ben ik over het algemeen positief over de Happyment Professionele elektrische graanmolen Kruidenmolen. De technische specificaties, veelzijdigheid en efficiëntie van dit product zijn indrukwekkend. Het lijkt een betrouwbare en duurzame keuze te zijn voor zowel professioneel gebruik als voor thuisgebruik.

Een mogelijke beperking van deze molen is het gewicht van 4 kg, waardoor hij iets minder draagbaar en gemakkelijk op te bergen is. Ook zou het handig zijn geweest als er een aantal gebruikersreviews beschikbaar waren om de prestaties en betrouwbaarheid van dit product beter te kunnen beoordelen.

Al met al zijn de sterke punten van de Happyment Professionele elektrische graanmolen Kruidenmolen de veelzijdigheid, efficiëntie en technische specificaties. Het is een krachtige molen die in staat is om verschillende materialen snel en nauwkeurig te malen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare graanmolen die geschikt is voor zowel professioneel gebruik als voor thuisgebruik, zou ik deze zeker overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

9. KoMo Fidibus XL graanmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KoMo Fidibus XL graanmolen

 • list plusUitstekende kwaliteit materialen en vakmanschap
 • list plusGrote capaciteit voor het malen van meer graan
 • list plusKrachtige motor voor snelle en consistente maling

Nadelen KoMo Fidibus XL graanmolen

 • list plusGroot en zwaar, kan lastig zijn om te verplaatsen
 • list plusAan de prijzige kant

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.88
Functionaliteit
7.41
Gebruiksgemak
7.45
De KoMo Fidibus XL graanmolen is een indrukwekkende molen die ik ontworpen heb voor liefhebbers van zelfgemaakt meel. Deze molen staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit materialen en vakmanschap. Het is de "supersized" versie van mijn populaire KoMo Classic molen, en ik heb hem ontworpen met een grotere motor en een aantrekkelijke constructie van massief inheems Beachwood.

Een van de belangrijkste kenmerken van mijn KoMo Fidibus XL is de grotere kastmaat. Hierdoor kun je meer graan malen in één keer, waardoor je efficiënter kunt werken. Mijn molen is uitgerust met een krachtige motor die zorgt voor een snelle en consistente maling van verschillende soorten granen, zoals tarwe, gerst en rogge. Maar dat is niet alles, je kunt ook andere droge ingrediënten malen, zoals maïs en linzen.

Ik heb mijn KoMo Fidibus XL ontworpen met oog voor detail. De molen heeft een hoek met vingerlasverbinding, wat niet alleen zorgt voor een stevige constructie, maar ook voor een aantrekkelijk uiterlijk. Het massief inheems Beachwood geeft mijn molen een natuurlijke en warme uitstraling.

Mijn gebruikers zijn dol op de prestaties van mijn KoMo Fidibus XL. Mijn molen maalt granen snel en gelijkmatig, waardoor je kunt genieten van de meest verse en smaakvolle meelproducten. Bovendien is mijn molen eenvoudig te bedienen, met een gebruiksvriendelijke knop waarmee je de fijnheid van de maling kunt instellen.

Een ander voordeel van mijn KoMo Fidibus XL is het feit dat hij stil is. Dit is vooral handig als je 's ochtends vroeg graan wilt malen zonder anderen te storen. En als kers op de taart is mijn molen gemakkelijk schoon te maken, wat het gebruiksgemak nog verder vergroot.

Hoewel mijn KoMo Fidibus XL over het algemeen zeer goed wordt beoordeeld, wil ik eerlijk zijn over enkele mogelijke nadelen. Ten eerste is mijn molen vrij groot en zwaar, dus je hebt voldoende ruimte en spierkracht nodig om hem te verplaatsen. En ja, ik begrijp dat mijn molen aan de prijzige kant is, maar ik beloof je dat de voordelen de prijs meer dan waard zijn.

Al met al is mijn KoMo Fidibus XL een uitstekende keuze voor liefhebbers van zelfgemaakt meel. Met zijn grote capaciteit, krachtige motor en mooie constructie is mijn molen een waardevolle toevoeging aan elke keuken. Dus als je op zoek bent naar een hoogwaardige graanmolen, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Laten we samen genieten van heerlijk versgemalen meel! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

10. Biolomix® Spice Grinder Kruidenmolen Elektrisch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biolomix® Spice Grinder Kruidenmolen Elektrisch

 • list plusStevige constructie en roestvrijstalen materialen zorgen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid op de lange termijn.
 • list plusScherpe messen van roestvrij staal zorgen voor moeiteloos en efficiënt malen van specerijen.
 • list plusEenvoudig te gebruiken en schoon te maken, met een stabiele constructie voor veiligheid tijdens het malen.

Nadelen Biolomix® Spice Grinder Kruidenmolen Elektrisch

 • list plusNiet geschikt voor het malen van natte of kleverige items, zoals vlees, fruit, verse groenten of suiker.
 • list plusKan bij het eerste gebruik een brandende geur van de motor afgeven, maar dit verdwijnt na een paar keer gebruiken.

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.75
Functionaliteit
7.73
Gebruiksgemak
6.84
De Biolomix ® Spice Grinder is echt een krachtpatser in de keuken die je niet kunt missen. Met zijn solide constructie en gebruik van roestvrijstaal levert deze molen top prestaties en betrouwbaarheid op de lange termijn.

Een van de geweldige eigenschappen van deze molen is de stevige behuizing van hoogwaardig roestvrijstaal. Dit zorgt ervoor dat de molen bestand is tegen intensief gebruik en jarenlang meegaat. Door het robuuste ontwerp blijft de molen ook stabiel tijdens het malen, wat resulteert in een gelijkmatige en consistente vermaling van je specerijen.

De Biolomix Spice Grinder is uitgerust met scherpe roestvrijstalen messen, waardoor het malen van specerijen moeiteloos en efficiënt gaat. De scherpe messen zorgen ervoor dat je specerijen fijn worden gemalen en hun smaak en aroma behouden.

Deze molen is geschikt voor het malen van een breed scala aan specerijen, zoals peperkorrels, kaneelstokjes, kruidnagel, nootmuskaat en nog veel meer. Hij is super veelzijdig en kan aan al je culinaire behoeften voldoen, waardoor je gerechten perfect worden gekruid.

Een ander voordeel van de Biolomix Spice Grinder is het gemak in gebruik. Het ontwerp is simpel en makkelijk te begrijpen. Je hoeft alleen maar de specerijen in de molen te doen, het deksel te sluiten en de machine te activeren. Na gebruik is de molen ook makkelijk schoon te maken, omdat alle onderdelen van roestvrijstaal zijn gemaakt.

Veiligheid is ook belangrijk bij deze molen. Het stevige deksel zorgt ervoor dat je specerijen veilig blijven tijdens het malen en voorkomt spatten of morsen. Bovendien blijft de molen stevig op zijn plaats door de stabiele constructie tijdens het gebruik.

De Biolomix Spice Grinder is perfect voor zowel professionele chefs als gepassioneerde thuiskoks. Of je nu nauwkeurig en efficiënt wilt malen of de smaak van versgemalen specerijen wilt ervaren, deze molen is de ideale keuze.

Houd er rekening mee dat deze molen niet geschikt is voor het malen van natte of kleverige ingrediënten zoals vlees, fruit, verse groenten of suiker. Ook kan het zijn dat je bij het eerste gebruik een lichte geur van de motor ruikt, maar dat is normaal en zal na een paar keer gebruiken verdwijnen.

Kortom, de Biolomix Spice Grinder biedt uitstekende prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het is een betrouwbare keuze voor het malen van specerijen en het toevoegen van heerlijke smaken aan je gerechten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Graanmolens. Er zijn immers 933 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!