Bestenu

Wat is de beste graanmolen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het kopen van een goede graanmolen is een lastige opdracht. Wat is de beste graanmolen van 2023? Na het analyseren van 20 graanmolens kwam de Autura® Elektrische Graanmolen 700G Kruidenmolen zilver als beste getest uit onze graanmolen-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de graanmolens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 graanmolens-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige graanmolen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste graanmolens

1Score: 9.8
Autura® Elektrische Graanmolen 700G Kruidenmolen zilver
Beste Graanmolen voor thuisgebruik
Autura® Elektrische Graanmolen 700G Kruidenmolen zilver
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Elektrische Graanmolen Kruidenmolen Moutmolen chrome
Elektrische Graanmolen Kruidenmolen Moutmolen chrome
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen rvs
Beste Graanmolen voor professioneel gebruik
Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen rvs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
KoMo Flicfloc - FL022 bruin/beuken
KoMo Flicfloc - FL022 bruin/beuken
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
Vitafa Graanmolen Meelmolen Moutmolen grijs
Vitafa Graanmolen Meelmolen Moutmolen grijs
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
Dakta® Professionele Elektrische Graanmolen 700g rvs
Beste Graanmolen voor biologisch graan
Dakta® Professionele Elektrische Graanmolen 700g rvs
Ga naar laagste prijs
7Score: 9
Currero Spice Grinder Graanmolen Graanmolen rvs
Currero Spice Grinder Graanmolen Graanmolen rvs
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
Happyment® Professionele elektrische graanmolen Kruidenmolen zwart
Happyment® Professionele elektrische graanmolen Kruidenmolen zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
KoMo Fidibus 21 bruin
Beste Graanmolen voor glutenvrij meel
KoMo Fidibus 21 bruin
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Handgraanmolen Kornkraft Farina houtkleuring
Handgraanmolen Kornkraft Farina houtkleuring
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Graanmolen Koopgids

Ben je een fan van zelfgebakken brood, muffins of taarten? Dan is een graanmolen onmisbaar in je keuken! Ontdek hier hoe je zelf meel maalt en hoe je je baksels naar een hoger niveau tilt met versgemalen graan.

Welke specificaties zijn belangrijk bij een graanmolen?

Een graanmolen is een handig apparaat als je zelf meel wilt malen voor brood, gebak of andere bakproducten. 

Bij het kiezen van een graanmolen zijn er verschillende specificaties om rekening mee te houden. Hieronder bespreken we de belangrijkste.

Maalcapaciteit

De maalcapaciteit bepaalt hoeveel graan je in één keer maalt. Deze capaciteit varieert van enkele grammen tot enkele kilo's, afhankelijk van het model dat je kiest. 

Als je bijvoorbeeld alleen af en toe kleine hoeveelheden meel wilt malen, is een molen met een lagere maalcapaciteit misschien voldoende voor jouw behoeften.

Verstelbare maalgraad

Een andere belangrijke specificatie om te overwegen bij een graanmolen is de verstelbare maalgraad. Dit verwijst naar de fijnheid van het meel dat de molen produceert. 

Het is handig om te kiezen voor een molen waarbij je de maalgraad aanpast, zodat je de molen kunt gebruiken voor verschillende soorten granen en verschillende recepten. 

Bijvoorbeeld, als je grof meel nodig hebt voor brood, dan is een grovere maalgraad beter. Terwijl voor gebak en andere bakproducten juist een fijne maalgraad vereist is.

Motorvermogen

Het motorvermogen heeft invloed op de snelheid van het malen. Een hoger motorvermogen betekent meestal een snellere en efficiëntere maalproces. 

Het is daarom belangrijk om te bepalen hoe vaak je de molen gebruikt en hoeveel graan je maalt, zodat je een model kunt kiezen met het juiste vermogen.

Materialen

De materialen waarvan de molen is gemaakt, zijn ook belangrijk om te overwegen. De materialen hebben invloed op de duurzaamheid en efficiëntie van de molen. 

Zo is een molen met stalen maalschijven duurzamer dan een molen met plastic maalschijven. Bovendien kan de keuze van materialen ook van invloed zijn op de prijs van de molen. 

Dit zijn de materialen die het meest voorkomen:

  1. Gietijzer: een duurzaam en traditioneel materiaal dat veel wordt gebruikt voor handmatige graanmolens.
  2. Steen: sommige graanmolens hebben stenen maalschijven die het graan malen. Dit levert een zeer fijn meel op, maar het maalproces is wel wat langzamer.
  3. Roestvrij staal: moderne elektrische graanmolens zijn vaak gemaakt van roestvrij staal, dat stevig en gemakkelijk schoon te maken is.
  4. Hout: sommige handmatige graanmolens hebben houten onderdelen, wat een mooi en natuurlijk accent geeft aan je keuken.

Reiniging

Net als bij elk ander keukenapparaat, is het belangrijk om de graanmolen na gebruik schoon te maken. Het is daarom handig om een molen te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is. Een molen met verwijderbare onderdelen is hierbij het handigst. 

Hoe werkt een graanmolen?

Een graanmolen is een apparaat waarmee je graan verandert in meel. Het werkt als volgt: je stopt het graan in een trechter, waarna het tussen twee ronddraaiende maalschijven komt. Deze schijven geven wrijving waardoor graan fijnmaalt tot meel. 

De maalschijven zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals staal, steen of keramiek. Sommige molens hebben zelfs schijven met verstelbare groeven, zodat je de maalgraad aanpast voor verschillende soorten granen. 

Je kunt de graanmolen handmatig bedienen met een slinger, of je kunt kiezen voor een elektrische versie met een motor. Bij de handmatige molen moet je de slinger draaien om de maalschijf in beweging te zetten, terwijl bij de elektrische versie de motor het werk doet.

Als het graan eenmaal gemalen is, wordt het meel opgevangen in een opvangbak of -lade onder de maalschijven. En dan kun je aan de slag met het maken van je favoriete baksels! Brood, gebak, you name it.

Zorg er wel voor dat je de graanmolen na gebruik schoonmaakt. Meestal kun je de onderdelen uit elkaar halen en afspoelen onder de kraan. Sommige molens hebben zelfs verwijderbare maalschijven, super handig!

Hoe maak je van graan meel?

Graan tot meel vermalen is eigenlijk vrij eenvoudig! Je begint met het selecteren van het graan dat je wilt gebruiken en het schoonmaken ervan om eventuele onzuiverheden te verwijderen.

Vervolgens plaats je het graan in een graanmolen en maal je het totdat het een fijn poeder wordt, dat we meel noemen. 

Als je eenmaal meel hebt, gebruik je het om brood, taarten, koekjes en nog veel meer te bakken. 

Veel bakrecepten vragen om specifieke soorten meel, zoals tarwemeel of volkorenmeel, dus het is belangrijk om te weten welk type meel je nodig hebt voor je recept.

Wat voor een soort graanmolens zijn er?

Er zijn verschillende soorten graanmolens beschikbaar, variërend van handmatige tot elektrische modellen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Handmatige graanmolens: Dit zijn vaak kleinere molens die met de hand worden bediend. Je moet het graan in kleine hoeveelheden invoeren en de hendel ronddraaien om het graan te malen.
  • Elektrische graanmolens: Dit zijn grotere molens die met elektriciteit werken. Je kunt het graan in de molen plaatsen en de machine zal het graan malen. Dit is vaak sneller en gemakkelijker dan handmatig malen.
  • Steenmolens: Dit zijn molens die gebruikmaken van grote, zware stenen om het graan te malen. Het malen duurt hierdoor langer, maar het resultaat is vaak een fijner meel met meer smaak en voedingsstoffen.
  • Impactmolens: Dit zijn molens die gebruikmaken van hoge snelheid en centrifugale kracht om het graan te malen. Deze molens produceren vaak fijn meel, maar het kan zijn dat er wat voedingsstoffen verloren gaan door de hoge snelheid.

Welke molen je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en hoe vaak je van plan bent om graan te malen. 

Elektrische molens zijn vaak duurder, maar kunnen je veel tijd en moeite besparen als je regelmatig meel maakt. Handmatige molens zijn vaak goedkoper en kunnen een leuke toevoeging zijn aan je keuken, maar kunnen wel vermoeiend zijn om te gebruiken als je grote hoeveelheden meel nodig hebt.

Waarom moet je meel zeven?

Het zeven van meel heeft een paar belangrijke voordelen bij het bakken. Ten eerste bevat meel soms klontjes die tijdens het malen zijn ontstaan of tijdens het bewaren zijn gevormd. 

Door het meel te zeven, haal je deze klontjes eruit en voorkom je dat ze in je baksel terechtkomen. Dit resulteert in een glad en consistent deeg of beslag.

Een ander voordeel van het zeven van meel is dat het de luchtigheid van je baksel bevorderd. Door het meel te zeven, voeg je lucht toe aan het meel en maak je het lichter en zachter. 

Dit is vooral belangrijk bij het bakken van cakes, muffins en andere gebakken producten waarbij een luchtige textuur gewenst is.

Tot slot helpt het zeven van meel om eventuele onzuiverheden of kleine stukjes stro of graanresten eruit te filteren, wat resulteert in een schoner en fijner meel.

hero illustration

Hoe testen we graanmolens?

Om de beste graanmolen te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze graanmolen-test hebben we 20 graanmolens vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze graanmolen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze graanmolen-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne graanmolen-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte graanmolen in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 20 graanmolens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste graanmolens in een makkelijke lijst

1. Beste Graanmolen voor thuisgebruik: Autura® Elektrische Graanmolen 700G Kruidenmolen zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een krachtige en veelzijdige graanmolen zonder de bank te breken? Dan is de Autura® Elektrische Graanmolen 700G Kruidenmolen zilver zeker een goede keuze. Deze molen is uitgerust met ultra-scherpe messen en een koperen motor met hoge snelheid, waardoor je ingrediënten in verschillende grofheden kunt malen - van een beetje grof tot een ongelooflijk fijn poeder.

Het beste van alles is dat deze molen geschikt is voor een breed scala aan voedingsmiddelen, zoals specerijen, rijst, granen, koffiebonen en nog veel meer. Het kan zelfs farmaceutische ingrediënten zoals ginseng en kruidenbladeren malen. Met een maximale capaciteit van 700 gram is dit product meer dan genoeg voor een enkele partij maalwerk.

Maar dat is nog niet alles - deze molen heeft ook een overbelasting beveiliging om permanente schade aan de machine te voorkomen, en het is moeiteloos te gebruiken. Je hoeft geen ingewikkelde procedures te volgen om dit product te gebruiken, want het is ontworpen om eenvoudig, snel en ongecompliceerd te zijn.

Dit product is gemaakt met hoge verfijning en met materialen van topkwaliteit. Daarom is dit product bestand tegen intensief en langdurig gebruik, en probleemloos schoon te maken. Het is echt een krachtig en veelzijdig apparaat, dat niet mag ontbreken in jouw keuken.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een geweldige molen is voor thuisgebruik. Het is krachtig, veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken. Het enige nadeel is dat het een beetje zwaar is, maar dat is te verwachten van een apparaat dat zo krachtig is. Over het algemeen raad ik de Autura® Elektrische Graanmolen 700G Kruidenmolen zilver zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Elektrische Graanmolen Kruidenmolen Moutmolen chrome

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.6

Wilt u vanaf nu ook uw eigen ingrediënte malen? Dan is de Biolomix Graanmolen DE oplossing! Hij is voorzien van een kopere motor die ervoor zorgt dat hij op een snelle manier de ingrediënten zal malen. Met 2500W en een snelheid van 36000 r/min maalt deze graanmolen ontzettend snel. Daarom wordt hij ook breed gebruikt, zoals bij ziekenhuizen, klinieken etc. Hieronder vindt u alles wat over deze graanmolen te vertellen is! Plus- en minpunten + Multifunctionele toepassing + Erg efficiënt + Zeer veilig + Breed gebruikt + Stilletjes - Niet vaatwasserbestendig Product specificaties Moderne uitstraling met eenvoudige bediening, geen trillingen, lage ruis en zeer veilig Koperen motor met een enorme snelheid Duurzaam, hij gaat dus enorm lang mee Materiaal: RVS Motor piekvermogen: 3000W Snelheid: 36000 r/min Gewicht: 4 kg Nominale Spanning: 220V Fijnheid: 70 - 300 mesh Capaciteit: 800g/1000g Waarom deze kruiden/graanmolen de bestseller is MULTIFUNCTIONELE TOEPASSING: De Biolomix graanmolen kunt u gebruiken voor meerdere doeleinden. Bijvoorbeeld bij het malen van rijst, chili, graan etc. Daarnaast functioneert de molen op 270˚ daarom heeft de molen ook een draaicirkel waar u de juiste graden kan toepassen. ERG EFFICIENT: De molen is voorzien van 3 laagse roestvrijstalen messen om het malen van ingrediënten op een zo effectieve & efficiënte manier te doen. Ook door de kopere motor van 2500W en een verdikte koperdraad wordt de slijpsnelheid van de molen verhoogd tot een snelheid van 36000 r/min. ZEER VEILIG: De molen is zeer veilig, hij stopt met malen wanneer de deksel geopend wordt. Ook past de deksel precies over de kom waardoor erg geen poeder uit de molen zal vliegen. Daarnaast zal de molen stoppen met malen als hij het niet meer aan kan, dit doet de molen automatisch! BREED GEBRUIKT: De molen wordt veel gebruikt in verschillende categoriën zoals bij de apotheek, in ziekenhuizen, bij klinieken, gezondheidscentra, onderzoeksinstituten, laboratoria en huishoudelijk. Wat zit er in de doos? 1 x Graanmolen 1 x Mesh Scherm 1 x Switch Knop 1 x Borstel 1 x Reinigingsborstel 3 x Blade 2 x Blade Hoofd 6 x Wattenschijfje 1 x Accessoire Pakket 1 x Handleiding LET OP!! De graanmolen doet het alleen wanneer de microschakelaar waar de deksel aan wordt gekoppeld ingedrukt worden door de schroeven aan de deksel. Wanneer dit niet gebeurd zullen de messen niet werken. Sluit je nu aan bij de talloze tevreden klanten die je voorgingen. Vandaag besteld is GRATIS verzonden. Klik nu op "in winkelwagen" en je zou vanaf nu altijd eigen ingrediënten kunnen malen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

3. Beste Graanmolen voor professioneel gebruik: Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een multifunctionele graanmolen die efficiënt en veilig is? Dan is de Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen rvs de perfecte oplossing voor jou! Met een vermogen van 2500W en een snelheid van 36000 r/min, maalt deze graanmolen jouw ingrediënten in een mum van tijd. Het is niet alleen geschikt voor het malen van graan, maar ook voor rijst, chili en andere ingrediënten. Wat deze molen nog unieker maakt, is zijn draaicirkel van 270˚, waardoor je de juiste graden kunt toepassen tijdens het malen.

Met de Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen rvs ben je verzekerd van veiligheid. De molen stopt automatisch met malen wanneer de deksel wordt geopend en de deksel past precies over de kom om te voorkomen dat er poeder uit de molen vliegt. Ook stopt de molen automatisch wanneer hij het niet meer aan kan. Dit alles zorgt ervoor dat je veilig en zonder zorgen kunt malen.

De molen is gemaakt van roestvrij staal en heeft 3 laagse messen, waardoor de ingrediënten op een efficiënte en effectieve manier worden gemalen. Met afmetingen van 13,5 x 37 x 13,5 cm en een gewicht van 4 kg, is deze molen ook nog eens compact en gemakkelijk op te bergen.

Als specialist in graanmolens kan ik zeggen dat de Biolomix Elektrische Graanmolen Moutmolen rvs een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een veilige, efficiënte en multifunctionele molen. Het is perfect voor thuisgebruik, maar ook voor professionele doeleinden, zoals in ziekenhuizen en klinieken. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de molen een beetje aan de zware kant is. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de geweldige prestaties en het gebruiksgemak van deze molen. Al met al, een uitstekende aankoop voor wie graag zijn eigen ingrediënten maalt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

4. KoMo Flicfloc - FL022 bruin/beuken

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.4

Wat kunt u met de KoMo Flicfloc – FL022 produceren? Met de KoMo Flicfloc – FL022 kunt u prachtige vlokken maken van zowel graan als oliehoudende zaden. U kunt haver, rogge, boekweit, gierst, gerst, spelt, onrijpe spelt, rijst, sesam, lijnzaad en diverse kruiden verwerken. Houd er rekening mee dat de vlokdichtheid van de FlicfFloc al optimaal is ingesteld voor middeldikke vlokken en niet kan worden gewijzigd. Wat voor kwaliteit krijgt u met de KoMo Flicfloc – FL022? Twee conische roestvrijstalen rollen draaien in hoge kwaliteit kogellagers voor een zo mooi mogelijk resultaat. Hoe maakt u de KoMo Flicfloc – FL022 schoon? De roestvrijstalen rollen van de KoMo Flicfloc – FL022 zijn eenvoudig te reinigen met een doek. Houd de doek tegen de rollen en draai de slinger voorzichtig voor- en achteruit. Goed om te weten: Maximale hoogte glas is 8,8 cm Chrush gemiddelde is 80-100g per minuut Waarom zou u voor de KoMo Flicfloc– FL022 kiezen? Beukenhouten behuizing –geolied beuken multiplex met roestvrijstalen afwerking. Mooi design – in een compact formaat. Eenvoudige bediening – voor een ieder gemakkelijk in gebruik. Goede kwaliteit - conische roestvrijstalen rollen in hoge kwaliteit kogellagers/ Rollen en assen van roestvrij staal Uitgebreide garantie – 3 jaar garantie op het gehele apparaat

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 februari in huis

Bekijk prijs

5. Vitafa Graanmolen Meelmolen Moutmolen grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

De Vitafa Graanmolen is een must-have voor iedereen die graag iets speciaals toevoegt aan zijn baksels. Met deze molen kun je grote partijen graan malen en krijg je een fijn meelresultaat. Het is handmatig en gemakkelijk in gebruik, gemaakt van hoge kwaliteit materiaal en heeft een lange levensduur. Je kunt de molen gemakkelijk slijpen en hij heeft een vermogen van 50 W. De verpakking heeft een hoogte van 330 mm, een breedte van 280 mm en een gewicht van 3,5 kg. Kortom, de Vitafa Graanmolen is een must-have voor iedereen die graag iets speciaals toevoegt aan zijn baksels. Probeer het vandaag nog uit en maak jouw baksels specialer, unieker en verser!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 maart in huis

Bekijk prijs

6. Beste Graanmolen voor biologisch graan: Dakta® Professionele Elektrische Graanmolen 700g rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9

Heb je altijd al zelf je eigen brood willen bakken? Dan is de Dakta® Professionele Elektrische Graanmolen zeker iets voor jou! Met deze molen maal je moeiteloos fijn meel om dagelijks je eigen brood te bakken. Wat deze molen zo bijzonder maakt is de gepatenteerde Dakta molentechnologie. Hierdoor maalt de molen zeer efficiënt en krachtig met een lemmet van 6 bladen van roestvrij staal en een motor van 2500W. Bovendien is de molen zeer veilig in gebruik door de kinderveilige sluiting en overbelastingsbeveiliging.

Wat deze graanmolen ook anders maakt dan anderen is het molenhuis van onbreekbaar RVS en de fascinerende vorm die Dakta heeft bedacht. Hierdoor past deze molen perfect in moderne keukens. De molen is ook breed toepasbaar en kan worden gebruikt in de apotheek, in de farmaceutische verwerkingsinstallatie en poederfabriek, in de kliniek, in het ziekenhuis, in het gezin, in het onderzoeksinstituut, in het laboratorium enz. Voor het malen van waardevolle medische materialen, specerijen, granen, koffiebonen, enz.

Wat ik persoonlijk fijn vind aan deze molen is dat deze eenvoudig uit elkaar te halen is om schoon te maken. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat deze molen vrij zwaar is met 7 kg. Maar dat is natuurlijk ook te verwachten van een professionele elektrische graanmolen van deze grootte en kwaliteit. Al met al is de Dakta® Professionele Elektrische Graanmolen zeker een aanrader voor iedereen die graag zijn eigen meel wil malen en zijn eigen brood wil bakken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Currero Spice Grinder Graanmolen Graanmolen rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Maal je eigen specerijen eenvoudig en snel thuis! Met deze handige, multifunctionele specerijenmolen van maal je gemakkelijk al jouw specerijen en koffiebonen fijn. Je kunt zelf bepalen hoe fijn je jouw ingrediënten wil hebben door kort of lang te drukken op de deksel. Door de elektrische motor bespaar je een hoop tijd en energie tijdens het koken. Met de Currero specerijen molen maal je in een mum van tijd al jouw ingrediënten zo fijn als je zelf wilt. Voordelen: + Maal jou verse kruiden in een handomdraai. + Deze molen heeft een hele sterke motor. + Geschikt voor diverse specerijen. - Niet geschrik voor harde omhulsels. Productspecificaties: Merk: Currero. Kleur: Zilver. Afmeting: 22x22x38cm Materiaal: Metaal. Waarom de Currero graanmolen de best verkochte camera van Nederland is? Maal jou verse kruiden in een handomdraai. Deze molen heeft een hele sterke motor. Geschikt voor diverse specerijen. Wij werken geruime tijd in de specerijenmolen branche en hebben daarom een zeer uitgebreide kennis van de eisen waaraan een kwalitatief goede specerijenmolen moet voldoen. Kwaliteit staat dan ook hoog bij ons in het vaandel en wij vinden het belangrijk dat u optimaal kunt genieten van de nieuwste specerijenmolen. Inhoud van uw bestelling ● 1x Currero specerijen molen. ● 1x Schakelaar Knop. ● 1x Borstel. ● 1x Reinigingsborstel. ● 5 x Mesjes. ● 6 x Wattenschijfje. ● 1x Handleiding. Dus waar wacht je nog op? Bestel den Currero specerijenmolen vandaag nog!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

8. Happyment® Professionele elektrische graanmolen Kruidenmolen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.4

Ben jij op zoek naar een krachtige graanmolen die jouw koffiebonen, korrels en kruiden binnen no-time omtovert tot fijn poeder? Dan is de Happyment® Professionele elektrische graanmolen Kruidenmolen zwart echt iets voor jou! Deze molen heeft een super hoge snelheid motor van 2500w en vermaalt alle harde en zachte materialen tot een fijn poeder zonder verlies van smaak, geur en kleur. Door de nieuwste anti-vergrendeling mes en de overbelasting protector ben je verzekerd van een veilig gebruik.

Deze graanmolen is niet alleen geschikt voor in de keuken, maar ook in de geneeskunde. Zoals in de kliniek, ziekenhuisapotheek en Chinese geneeskunde. De maximale capaciteit van 800g en de snelheid van 36000 r/min maken het malen van grote hoeveelheden een fluitje van een cent. De fijnheid van 30-300mesh zorgt ervoor dat je de fijnheid van het poeder zelf kan bepalen.

Wat deze graanmolen echt onderscheidt van andere producten is de combinatie tussen kracht en veiligheid. De overbelasting protector zorgt ervoor dat de molen niet vastloopt en de nieuwste anti-vergrendeling mes zorgt ervoor dat de molen veilig te gebruiken is. Daarnaast is deze molen geschikt voor zowel de keuken als de geneeskunde.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het gewicht van de molen. Met een gewicht van 4600g is deze molen niet de lichtste. Maar dat is ook niet gek met een motor van 2500w.

Al met al ben ik erg tevreden over deze graanmolen. Hij is krachtig, veilig en geschikt voor zowel de keuken als de geneeskunde. Ik zou deze molen zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste Graanmolen voor glutenvrij meel: KoMo Fidibus 21 bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.5

Als je op zoek bent naar een veelzijdige graanmolen voor thuisgebruik, dan is de KoMo Fidibus 21 bruin absoluut een aanrader. Met deze molen kun je verschillende graansoorten zoals gerst, haver, maïs, rijst, rogge, tarwe of spelt malen tot de fijnste bloem. Wat deze molen onderscheidt van andere molens is de unieke maalsteen van een samengestelde mix van keramiek en korund, die zorgt voor een gelijkmatige structuur en een ruw oppervlak voor een zo fijn mogelijk maalresultaat.

De KoMo Fidibus 21 bruin heeft een sterke industriële motor van 360 W, waardoor de molen ook bij zware belasting licht maar krachtig werkt. Bovendien kun je met de hand de gewenste instelling kiezen voor een passend resultaat.

Een ander voordeel van deze molen is dat hij zichzelf reinigt tijdens het malen van grof graan. Het enige nadeel is dat olierijke granen en zaden niet geschikt zijn om te malen.

De afmetingen van de molen zijn 15,5 x 32 x 15,5 cm zonder verpakking en het product weegt 8,20 kg. De molen wordt geleverd in een verpakking van 20 x 35 cm.

Al met al is de KoMo Fidibus 21 bruin een uitstekende keuze voor thuisgebruik. Het is een veelzijdige en krachtige molen met een unieke maalsteen, waardoor je altijd het gewenste resultaat krijgt. Het enige nadeel is dat je beperkt bent in het malen van olierijke granen en zaden.

Persoonlijk vind ik deze molen een geweldige aanwinst voor elke keuken. Het is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, en de resultaten zijn altijd fantastisch.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 juni in huis

Bekijk prijs

10. Handgraanmolen Kornkraft Farina houtkleuring

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een handige graanmolen die alle soorten graan kan malen? Dan is de Handgraanmolen Kornkraft Farina houtkleuring iets voor jou! Met deze molen maal je graan van zeer grof tot heel fijn, behalve mais. De molen staat stabiel op drie anti-kras kurk voetjes en kan aan het werkblad bevestigd worden met de tafelklem die wordt meegeleverd. De unieke vorm van de Kornkraft stenen zorgt ervoor dat ze zelf centrerend en zelf scherpend zijn, waardoor er geen maalgoed achterblijft en de stenen niet schoongemaakt hoeven te worden. Het maalgoed stroomt er aan de onderkant uit terwijl je aan de draaiarm draait en de trechter kan 450g graan bevatten.

De Handgraanmolen Kornkraft Farina houtkleuring is niet alleen handig voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Het malen van graan kan namelijk erg leuk zijn en daarom wordt deze molen vaak in scholen gebruikt. Het materiaal van de molen is larks en afgewerkt met biologisch bijenwas, waardoor het er niet alleen mooi uitziet, maar ook duurzaam is. De technische details zijn ook zeker indrukwekkend: de molen maalt 35g fijn meel per minuut en 90g graan schroot per minuut.

Het enige nadeel van deze molen is dat het niet geschikt is voor het malen van grote hoeveelheden, zoals meel voor brood. Het is dus meer geschikt voor het malen van kleinere hoeveelheden voor bijvoorbeeld cakes en pannenkoeken.

Al met al is de Handgraanmolen Kornkraft Farina houtkleuring een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een handige en duurzame graanmolen. Of je nu graan wilt malen voor je favoriete recepten of gewoon voor de lol, deze molen zal zeker aan je verwachtingen voldoen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van graanmolens. Er zijn namelijk 20 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!