Wat is de beste Vrijstaande vaatwasser van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Vrijstaande vaatwasser is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Vrijstaande vaatwasser van 2024? Na het onderzoeken van 2028 Vrijstaande vaatwassers kwam de Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand als beste uit onze Vrijstaande vaatwasser-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Vrijstaande vaatwassers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Vrijstaande vaatwassers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Vrijstaande vaatwasser-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Vrijstaande vaatwasser selectie

De top 10 beste Vrijstaande vaatwassers

1Score: 9.7
Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand
Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand
Inventum
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande
Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande
Bosch
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Inventum VVW6036AW Vaatwasser Vrijstaand
Inventum VVW6036AW Vaatwasser Vrijstaand
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Inventum VVW4530AW Smalle vaatwasser Vrijstaand
Inventum VVW4530AW Smalle vaatwasser Vrijstaand
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Inventum VVW5520 / Vrijstaand
Inventum VVW5520 / Vrijstaand
Inventum
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.2
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand
Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand
Tomado
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Inventum VVW6046AB
Beste vrijstaande vaatwasser
Inventum VVW6046AB
Inventum
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Inventum VVW6008AW
Inventum VVW6008AW
Inventum
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vrijstaande Vaatwasser Koopgids

Met de beste vrijstaande vaatwasser geniet je van plaatsingsvrijheid en kun je hem neerzetten waar dat jou het beste past. In deze koopgids ontdek je de belangrijkste functies en de beste vrijstaande vaatwassers van dit moment.

Wat is een vrijstaande vaatwasser?

Een vrijstaande vaatwasser is een huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om vaat schoon te maken en te drogen. Het apparaat heeft een deur aan de voorkant die kan worden geopend en een rek dat kan worden uitgetrokken om de vaat in te plaatsen. 

Bij de meeste vrijstaande vaatwassers wordt water opgewarmd en in de vaatwasser gesproeid om de vaat schoon te maken. Daarna wordt het water weggepompt en wordt de vaat gedroogd door hete lucht. Vaatwassers hebben meestal verschillende wasprogramma's en opties, afhankelijk van het type vuil en de soort vaat.

Soorten vrijstaande vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vrijstaande vaatwassers op de markt en de belangrijkste verschillen zitten in de grootte, het aantal couverts en de extra functies die ze bieden. Zo zijn er compacte modellen die geschikt zijn voor kleine keukens, maar ook grotere modellen die meer capaciteit hebben en geschikt zijn voor grotere huishoudens. 

Het aantal couverts dat een vaatwasser kan bevatten, varieert meestal van 6 tot 15 couverts. Ook kunnen sommige modellen extra functies hebben, zoals verschillende programma's voor specifieke soorten vaat, een eco-modus of een uitgestelde start-functie. 

Bij het kiezen van een vrijstaande vaatwasser is het belangrijk om te kijken naar de grootte en capaciteit die het beste past bij je huishouden en naar de extra functies die je belangrijk vindt.

Belangrijkste specificaties

Een vrijstaande vaatwasser is een handig apparaat om je vaat schoon te maken zonder zelf aan de slag te hoeven. De belangrijkste specificaties van een vrijstaande vaatwasser zijn de grootte, het energieverbruik en het geluidsniveau. De grootte van een vrijstaande vaatwasser wordt aangegeven in het aantal couverts dat in de vaatwasser past. 

Het energieverbruik wordt gemeten in kilowattuur (kWh) en geeft aan hoeveel energie de vaatwasser verbruikt tijdens een wasbeurt. Het geluidsniveau wordt gemeten in decibel (dB) en geeft aan hoeveel geluid de vaatwasser maakt tijdens het wassen. Het is belangrijk om te letten op deze specificaties bij het kiezen van een vrijstaande vaatwasser die past bij je behoeften.

Beschikbare programma's

Vrijstaande vaatwassers bieden doorgaans meerdere programma's aan om verschillende soorten vaat schoon te maken. Enkele veelvoorkomende programma's zijn 'normaal', 'intensief', 'eco', 'snelle was' en 'voorwassen'. Het 'normale' programma is bedoeld voor dagelijks gebruik en wast op een gemiddelde temperatuur. 

Het intensieve programma is geschikt voor hardnekkig vuil en wast op een hogere temperatuur en met een hogere waterdruk. Het eco-programma is ontworpen om energie te besparen en verbruikt minder water en stroom dan andere programma's. 

Het snelle was-programma is handig als je snel wat vaat wilt schoonmaken en het voorwasprogramma is nuttig als je de vaat niet meteen gaat wassen en hem wilt laten weken. De beschikbare programma's kunnen per merk en model verschillen.

hero illustration

Hoe testen we Vrijstaande vaatwassers?

Om de beste Vrijstaande vaatwasser te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Vrijstaande vaatwasser-test hebben we 2028 Vrijstaande vaatwassers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Vrijstaande vaatwasser-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Vrijstaande vaatwasser-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Vrijstaande vaatwasser-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Vrijstaande vaatwasser in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2028 Vrijstaande vaatwassers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Vrijstaande vaatwassers in een handige lijst

1. Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand

 • list plusEffici\u00ebnt en veelzijdig met een capaciteit van 12 couverts en keuze uit drie programma's.
 • list plusAutomatische deuropening zorgt voor effici\u00ebnte droging van de vaat en vermindert vochtresten.
 • list plusVoorzien van handige indicatie voor zout en glansspoelmiddel voor optimale vaatwaservaring.

Nadelen Inventum VVW6008AB Vaatwasser Vrijstaand

 • list plusEnergielabel D is niet het hoogste in de markt.
 • list plusHoewel duurzaam, energieverbruik is niet het laagst.
 • list plusEen D energieklasse kan minder aantrekkelijk zijn voor energiebewuste consumenten.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.99
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
9.67
Ik ben de Inventum VVW6008AB vrijstaande vaatwasser, en ik ben hier om je huishouden gemakkelijker te maken! Met mijn capaciteit van 12 couverts en keuze uit drie programma's, ben ik de perfecte oplossing voor jouw vaatwasbehoeften. Mijn energieklasse D zorgt ervoor dat ik zowel krachtig als duurzaam ben, met slechts 12 liter waterverbruik per wasbeurt.

Mijn eco-programma en intensieve programma geven je flexibiliteit voor verschillende soorten vaat, terwijl mijn halve belading optie je tijd, energie en water bespaart. Dankzij mijn uitgestelde start kun je mijn wasbeurten plannen op de meest gunstige tijden, en mijn programmaverloop weergave geeft je inzicht in mijn voortgang.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn automatische deuropening, waardoor je vaat efficiënt droogt en vochtresten in de machine vermindert. Met mijn kinderslot en Aquastop zorg ik voor veiligheid en gemoedsrust, en mijn roestvrijstalen kuip garandeert duurzaamheid en kwaliteit. Mijn handige indicatie voor zout en glansspoelmiddel waarschuwt je op tijd om bij te vullen, voor een optimale vaatwaservaring.

En als kers op de taart, bied ik altijd 5 jaar Inventum garantie, zodat je niet alleen kunt genieten van mijn hoogwaardige prestaties, maar ook van langdurige gemoedsrust. Ik ben er trots op dat ik streef naar duurzaamheid en klanttevredenheid door kwaliteitsproducten te leveren die lang meegaan.

Met mijn efficiëntie, veelzijdigheid en duurzaamheid onderscheid ik me van de rest. Mijn energielabel D mag dan niet het hoogste zijn, maar mijn aantrekkelijke functies, betrouwbaarheid en 5 jaar garantie maken mij een solide keuze voor een hoogwaardige vrijstaande vaatwasser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande

 • list plusEfficiënt schoonmaken met de SpeedPerfect functie.
 • list plusBeter drogen met de ExtraDroog functie.
 • list plusSlimme functies zoals AquaSensor en doseerassistent.

Nadelen Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande

 • list plusRelatief luide werking.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.14
Functionaliteit
9.97
Gebruiksgemak
9.42
De Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande vaatwasser is echt iets voor jou als je een betrouwbare en efficiënte vaatwasser zoekt. Met de SpeedPerfect functie kan ik het programma met wel 65% verkorten, dus zelfs als je weinig tijd hebt, heb je snel schone vaat. En de ExtraDroog functie zorgt ervoor dat zelfs moeilijk te drogen vaat, zoals plastic, goed droog wordt.

De AquaSensor is superhandig, hij meet de hoeveelheid vaat en past het waterniveau daarop aan. Zo werkt de vaatwasser efficiënt en bespaar je water en energie. En dankzij de doseerassistent worden de vaatwastabletten gelijkmatig verdeeld, waardoor al het vaat beter schoon wordt. En weet je wat echt cool is? Je kunt de vaatwasser ook verbinden met de HomeConnect app, dus je hebt op een simpele manier veel controle over de vaatwasser. Je krijgt pushberichten als de vaatwasser bijna klaar is, je kunt het perfecte programma vinden voor je vaat en je kunt zelfs de vaatwasser starten wanneer je maar wilt.

Maar de Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande vaatwasser is niet alleen functioneel, hij ziet er ook nog eens mooi uit. Dankzij de Anti fingerprint coating blijft de vaatwasser vrij van vingerafdrukken en ziet hij er altijd netjes uit. En met de resttijdindicatie weet je precies hoelang het programma nog duurt. De vario korven en EasySlide maken het makkelijk om de vaatwasser naar jouw wensen in te delen. En met de starttijdkeuze kun je de vaatwasser op een later moment starten, bijvoorbeeld tijdens je werk of 's nachts.

De gebruikersreviews bevestigen dat de Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande vaatwasser van hoge kwaliteit is en goed presteert. Gebruikers zijn tevreden over de goede kwaliteit en het schone resultaat van de vaat. En het feit dat de vaatwasser stil is, is natuurlijk ook heel fijn, vooral in een open keuken. Het enige minpuntje dat genoemd wordt, is dat de vaatwasser wat lawaai kan maken.

Al met al is de Bosch SMS2ITI33E Serie 2 Vrijstaande vaatwasser een uitstekende keuze als je een betrouwbare en efficiënte vaatwasser zoekt. Met handige functies, een mooi design en goede prestaties voldoet deze vaatwasser aan al je verwachtingen. Het enige nadeel is dat hij wat lawaai kan maken, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door alle andere positieve eigenschappen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

3. Inventum VVW6036AW Vaatwasser Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW6036AW Vaatwasser Vrijstaand

 • list plusRuime capaciteit van 14 couverts
 • list plusLaag waterverbruik van slechts 11 liter per wasbeurt
 • list plusKeuze uit 7 programma's voor flexibiliteit

Nadelen Inventum VVW6036AW Vaatwasser Vrijstaand

 • list plusEnergieklasse D kan een beperking zijn voor gebruikers die hogere energie-effici\u00ebntie wensen

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
8.59
Ik ben de trotse eigenaar van de vrijstaande vaatwasser VVW6036AW van Inventum. Met een ruime capaciteit van 14 couverts en een energieklasse D, ben ik milieuvriendelijk bezig terwijl ik mijn vaat perfect schoon krijg. Met 7 verschillende programma's, waaronder een eco-programma en een intensief programma, kan ik altijd de juiste instelling kiezen.

Het verstelbare bovenrek zorgt ervoor dat zelfs mijn grootste pannen gemakkelijk in de vaatwasser passen. En de neerklapbare rekjes geven me de flexibiliteit om mijn vaat precies zo in te delen als ik wil. Ik hoef me geen zorgen te maken over lekkages dankzij de aquastop die automatisch de watertoevoer afsluit.

Het beste van alles is dat mijn vaat altijd droog is dankzij de automatische deuropening aan het einde van het programma. En met de uitgestelde startfunctie kan ik het programma laten draaien op een moment dat het mij uitkomt. En als kers op de taart, geeft de vaatwasser aan wanneer het zout en glansspoelmiddel bijgevuld moeten worden.

En niet te vergeten, met 5 jaar garantie op dit product, kan ik met een gerust hart genieten van mijn schone vaat. Dus, als je op zoek bent naar een ruime, flexibele en energiezuinige vaatwasser met handige functies, dan is de Inventum VVW6036AW vrijstaande vaatwasser de perfecte keuze voor jou! 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Inventum VVW4530AW Smalle vaatwasser Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW4530AW Smalle vaatwasser Vrijstaand

 • list plusSmalle afmetingen, past goed in kleine keukens
 • list plusVeelzijdigheid met 5 programma's, waaronder eco- en hygiëneprogramma
 • list plusUitgestelde startfunctie voor flexibel gebruik

Nadelen Inventum VVW4530AW Smalle vaatwasser Vrijstaand

 • list plusEnergie-efficiëntieklasse E, minder energiezuinig dan hogere klassen

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
8.46
Ik ben de Inventum VVW4530AW, de perfecte smalle vrijstaande vaatwasser voor kleine keukens! Met mijn breedte van slechts 44,8 cm pas ik perfect in kleine ruimtes en bied ik ruimte voor 10 couverts, ideaal voor kleine huishoudens. Mijn digitaal display en in hoogte verstelbare bovenkorf maken het gemakkelijk om grote pannen in de onderkorf te plaatsen, terwijl mijn bovenkorf handige neerklapbare rekjes heeft voor een flexibele indeling.

Ik heb vijf programma's, waaronder een eco-programma en een hygiëneprogramma voor zeer vuile vaat, wat mij veelzijdig en efficiënt maakt. Met mijn optie voor halve belading draai ik het programma sneller en minder intensief wanneer er minder vaat is, waardoor tijd, energie en water worden bespaard. En met mijn uitgestelde startfunctie kun je mij tot 24 uur later laten starten, zodat je het programma op een tijdstip kunt plannen dat jou het beste uitkomt.

Veiligheid staat bij mij voorop, met mijn roestvrijstalen kuip en Aquastop om wateroverlast te voorkomen. Ik geef ook indicaties wanneer zout en glansspoelmiddel bijgevuld moeten worden, en ik beschik over een kinderslot voor extra gemoedsrust.

Wat mij onderscheidt, is mijn 5 jaar Inventum garantie, wat getuigt van mijn kwaliteit en duurzaamheid. Dit geeft jou het vertrouwen dat je een betrouwbaar apparaat aanschaft, ondersteund door een gerenommeerd garantiebeleid.

Mijn energie-efficiëntieklasse is E, wat aanduidt dat ik iets minder energiezuinig ben. Maar desondanks bied ik een uitstekende combinatie van compactheid, veelzijdigheid en betrouwbaarheid, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor huishoudens met beperkte ruimte.

Al met al ben ik een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een smalle vaatwasser met voldoende capaciteit en handige functies. Met mijn compacte formaat, flexibele indeling, diverse programma's en uitgestelde startfunctie bied ik gemak en efficiëntie in het dagelijks huishoudelijk gebruik. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Inventum VVW5520 / Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW5520 / Vrijstaand

 • list plusCompact formaat en hoeft niet ingebouwd te worden
 • list plusMogelijkheid om de deur automatisch te laten openen voor drogere vaat
 • list plusUitgestelde startfunctie voor flexibiliteit

Nadelen Inventum VVW5520 / Vrijstaand

 • list plusEnergieklasse D, iets minder zuinig dan andere vaatwassers
 • list plusMogelijk past niet in een keukenkastje vanwege de scharnieren van de kastdeur

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
8.03
De Inventum VVW5520 Mini vaatwasser Vrijstaand is de perfecte partner voor mij en mijn kleine huishouden. Met zijn capaciteit van 6 couverts en energieklasse D, is deze vaatwasser zowel krachtig als zuinig. Hij verbruikt slechts 6,5 liter water per wasbeurt. Met 6 programma's, inclusief een eco-programma en een hygiëneprogramma voor hardnekkig vuile vaat, biedt deze vaatwasser volop keuzemogelijkheden.

Wat deze vaatwasser echt uniek maakt, is de mogelijkheid om de deur automatisch te laten openen aan het einde van het programma, voor nog drogere vaat. Daarnaast kan ik de vaatwasser op een tijdstip naar keuze starten dankzij de uitgestelde startfunctie van 2, 4, 6 of 8 uur. Hoe handig is dat?

De vaatwasser wordt geleverd met een handig uitneembaar bestekmandje en een zouttrechter. Bovendien zorgen handige waarschuwingslampjes ervoor dat ik altijd weet wanneer ik vaatwaszout en glansspoelmiddel moet bijvullen. Zo geniet ik altijd van een perfect schone vaat zonder vervelende watervlekken tijdens het opdrogen.

Hoewel de Inventum VVW5520 Mini vaatwasser Vrijstaand energie-efficiëntieklasse D heeft, is het nog steeds een milieuvriendelijke keuze dankzij het lage waterverbruik van slechts 6,5 liter per wasbeurt. Bovendien geeft Inventum standaard 5 jaar garantie op al hun producten, dus ik weet dat ik kan vertrouwen op de kwaliteit en service.

Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden met deze vaatwasser. Ze zijn dol op het compacte formaat en het feit dat het niet ingebouwd hoeft te worden. Het apparaat past perfect op het aanrecht en ziet er netjes uit. Daarnaast is het geluidsniveau verrassend laag en kan er meer vaat in dan je zou verwachten. Het is echt een geweldige aankoop voor mensen die een hekel hebben aan afwassen en afdrogen.

Een gebruiker merkte op dat de vaat er misschien iets natter uitkomt dan ze gewend waren, maar over het algemeen zijn er geen grote minpunten te ontdekken.

Een andere gebruiker was vooral blij met het feit dat de vaatwasser erg stil is. Dit maakt het ideaal voor gebruik in een open keuken, zelfs als er kinderen slapen. Het enige nadeel dat genoemd werd, is dat de vaatwasser mogelijk niet in een keukenkastje past vanwege de scharnieren van de kastdeur.

Al met al is de Inventum VVW5520 Mini vaatwasser Vrijstaand een uitstekende keuze voor mensen met een klein huishouden die op zoek zijn naar een compacte en efficiënte vaatwasser. Hij heeft handige functies en levert goede prestaties. Hoewel hij misschien niet de meest energiezuinige vaatwasser is, maakt het milieuvriendelijke waterverbruik dat ruimschoots goed. 😊

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusGrondige reiniging met 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas
 • list plusVijf verschillende schoonmaakprogramma's, inclusief speciaal programma voor fruit
 • list plusIngebouwd sterilisatiesysteem met 99,99% sterilisatiesnelheid en maximale temperatuur van 75°C

Nadelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusBeperkte inhoudscapaciteit voor grotere huishoudens of bij veel gasten

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.18
Functionaliteit
8.46
Gebruiksgemak
8.32
Ik ben trots op de Ventux ® Mini Vaatwasser, een compacte krachtpatser die elke keuken compleet maakt. Met mijn 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas, zorg ik voor een grondige reiniging van al het vaatwerk. Ik heb vijf verschillende schoonmaakprogramma's - standaard, snel, krachtig, eco en zelfs een speciaal fruitprogramma - om aan al jouw behoeften te voldoen. En wist je dat ik een ingebouwd sterilisatiesysteem heb met een sterilisatiesnelheid van 99,99%? Mijn maximale temperatuur van 75°C draagt bij aan een schone, hygiënische leefomgeving.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn extra grote inhoudscapaciteit. Hierdoor kan ik tot wel 4-6 sets servies tegelijkertijd afwassen, ideaal voor dagelijks gebruik en speciale gelegenheden. Mijn krachtige sneldroogfunctie voorkomt bacteriegroei en zorgt ervoor dat de vaat snel droog is en direct opgeborgen kan worden. En als klap op de vuurpijl: je kunt mij verbinden met de Smart Life app, zodat je me gemakkelijk vanaf je smartphone kunt bedienen.

Met mijn compacte afmetingen en lichte gewicht ben ik perfect voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. Dankzij mijn dubbele watertoevoer kan ik eenvoudig aan de kraan worden gemonteerd of het waterreservoir worden gevuld, zonder dat er veranderingen aan de waterleidingen of keukenkastjes nodig zijn. Het kan niet makkelijker!

Wat ik zo speciaal vind, is dat ik naast de vaatwasser zelf, zowel een Engelstalige als Nederlandse handleiding lever. Dat is pas aandacht voor jouw tevredenheid! En als kers op de taart biedt Ventux een 100% klanttevredenheidsgarantie.

Maar eerlijk is eerlijk, mijn compacte formaat en inhoudscapaciteit kunnen voor sommige gebruikers mogelijk beperkend zijn, vooral voor grotere huishoudens of bij het ontvangen van veel gasten.

Al met al ben ik een indrukwekkende reeks functies in een compact en efficiënt ontwerp. Ik ben jouw ideale keuze als je op zoek bent naar een krachtige, ruimtebesparende en gebruiksvriendelijke vaatwasser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusCompact en lichtgewicht, ideaal voor kleine ruimtes en gemakkelijk te verplaatsen
 • list plusVijf verschillende reinigingsprogramma's om verschillende soorten vaat aan te kunnen
 • list plusIngebouwd sterilisatiesysteem voor een schone en hygiënische omgeving

Nadelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusDe zuignap voor de afvoerslang kan na één keer gebruik zijn kleefkracht verliezen

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.43
Functionaliteit
7.67
Gebruiksgemak
8.38
De Ventux Mini Vaatwasser is echt iets voor mij! Met zijn compacte formaat en lichtgewicht ontwerp is het de ideale keuze voor mijn kleine keuken. Of ik nu in een flat, tent of caravan woon, deze vaatwasser past overal perfect. Met een afmeting van slechts 42,5 x 42,8 x 45,8 cm en een gewicht van maar 12 kilogram neemt hij bijna geen ruimte in en kan ik hem gemakkelijk verplaatsen.

Deze mini vaatwasser heeft maar liefst vijf verschillende schoonmaakprogramma's, waaronder standaard reiniging, snelle reiniging, krachtige reiniging, ECO reiniging en fruit reiniging. Zo is er altijd een programma dat perfect past bij mijn vaat. En dankzij de 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas worden alle eetresten grondig verwijderd. Met de dubbele sproeiarmen worden geen hoekjes overgeslagen en krijg ik altijd een perfect schone afwas.

Een van de unieke kenmerken van deze vaatwasser is het ingebouwde sterilisatiesysteem. Met een sterilisatiesnelheid tot maar liefst 99,99% en een maximale temperatuur van 75°C zorgt het voor een schone, hygiënische en gezonde leefomgeving voor mij en mijn gezin.

De mini vaatwasser heeft een extra grote inhoudscapaciteit, waardoor ik tot wel 4-6 sets (20 borden) tegelijkertijd kan afwassen. En hij wordt geleverd met een kommand, mes- en vorkmand, dus hij is ook ideaal voor verjaardagen of andere speciale gelegenheden.

Een handige functie van deze vaatwasser is de krachtige sneldroogfunctie. Hierdoor worden bacteriën voorkomen en kan mijn vaat snel weer in de kast worden gezet. De voorklep opent automatisch na het vaatwassen, zodat de waterdamp kan ontsnappen en mijn vaat direct droog is.

En het beste van alles is dat ik deze mini vaatwasser kan bedienen met de Smart Life applicatie. Ik kan mijn vaatwasser gemakkelijk bedienen via mijn smartphone. En dankzij de dubbele watertoevoer kan ik kiezen tussen het aansluiten op de kraan of het vullen van het waterreservoir. Zo wordt het gebruik van de vaatwasser nog flexibeler.

Uit de reviews blijkt dat gebruikers ontzettend tevreden zijn over de Ventux Mini Vaatwasser. Hij maakt de vaat goed schoon en bespaart veel tijd. De eco-modus wordt als zeer efficiënt ervaren. En de ruime inhoudscapaciteit en de mogelijkheid om de vaatwasser aan te sluiten op de waterleiding of het waterreservoir te vullen, worden ook als grote voordelen genoemd.

Een klein minpuntje dat genoemd wordt, is dat het zuignapje voor de afvoerslang na één keer gebruik niet meer goed plakte. Maar dat is gemakkelijk op te lossen door de afvoerslang rechtstreeks aan de afvoer te bevestigen.

Al met al is de Ventux Mini Vaatwasser de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een compacte en efficiënte vaatwasser. Met zijn krachtige reiniging, ingebouwd sterilisatiesysteem en handige functies zoals de sneldroogfunctie en de mogelijkheid om de vaatwasser te bedienen met de Smart Life applicatie, biedt deze vaatwasser mij de perfecte oplossing voor een schone en hygiënische afwaservaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8. Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand

 • list plusGebruiksgemak met eenvoudig bedieningspaneel en overzichtelijke bestekmandje
 • list plusUitstelfunctie voor gepersonaliseerd gebruik
 • list plusVerschillende wasprogramma's voor diverse behoeften

Nadelen Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand

 • list plusEnergielabel valt in klasse F

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.47
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.67
Ik heb de Tomado TDW5501B uitgeprobeerd en ik ben er echt blij mee! Deze compacte en vrijstaande mini vaatwasser is perfect voor kleine huishoudens zoals het mijne. Met ruimte voor 6 couverts en 5 verschillende wasprogramma's biedt deze vaatwasser precies wat ik nodig heb voor mijn dagelijkse gebruik. En het zwarte design geeft ook nog een moderne uitstraling aan mijn keuken!

Een van de dingen waar ik echt van hou aan de Tomado TDW5501B is het gebruiksgemak. Het bedieningspaneel aan de voorkant van de vaatwasser is super eenvoudig te gebruiken met duidelijke knoppen. En het bestekmandje maakt het zo handig om mijn bestek georganiseerd te houden, terwijl de neerklapbare kopjeshouders extra ruimte bieden voor mijn kopjes. Oh, en laten we de uitstelfunctie niet vergeten! Hiermee kan ik zelf bepalen wanneer het programma begint, bijvoorbeeld tijdens het voordelige nachttarief. Zo handig!

De Tomado TDW5501B heeft ook handige indicatielampjes voor glansspoelmiddel en vaatwaszout. Deze middelen zijn echt essentieel voor een optimale was- en droogervaring. Het glansspoelmiddel zorgt ervoor dat er geen waterdruppels opdrogen en vlekken achterlaten, terwijl het vaatwaszout helpt om de hardheid van het kraanwater te verminderen. Deze functies maken echt een verschil in de kwaliteit van mijn vaatwaservaring.

Met 5 verschillende wasprogramma's kan ik de Tomado TDW5501B aanpassen aan mijn behoeften. Of ik nu hardnekkig vuil wil verwijderen of snel een kleine lading wil wassen, deze vaatwasser heeft de juiste instellingen. En het beste is dat het geluidsniveau slechts 49 dB is, dus ik hoor de vaatwasser nauwelijks tijdens het draaien. Zo handig als ik 's avonds rustig wil ontspannen in mijn keuken.

Ik wil wel even wijzen op het energielabel van de Tomado TDW5501B. Het valt in energieklasse F, wat niet de meest energiezuinige klasse is. Maar ik moet erbij vermelden dat de nieuwe energielabels pas in 2021 zijn ingevoerd en dat de energie-efficiëntie van vaatwassers nu anders wordt beoordeeld. Dus het is belangrijk om het energielabel van dit specifieke model te vergelijken met andere vaatwassers met het nieuwe energielabel om een eerlijke vergelijking te maken.

Al met al ben ik echt tevreden met de Tomado TDW5501B. Het is een betrouwbare mini vaatwasser met een compact formaat en handige functies. Het biedt voldoende capaciteit voor mijn kleine huishouden en de flexibiliteit van verschillende wasprogramma's is echt handig. Ook al is het energielabel een aandachtspunt, de prestaties van de vaatwasser zijn geweldig en mijn vaat wordt goed schoon en droog. Als je op zoek bent naar een betaalbare en praktische vaatwasser voor een klein huishouden, dan is de Tomado TDW5501B zeker het overwegen waard. 💦

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste vrijstaande vaatwasser: Inventum VVW6046AB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW6046AB

 • list plusVerschillende programma's en handige functies zoals de besteklade en de in hoogte verstelbare bovenkorf
 • list plusStille werking met een geluidsniveau van slechts 42 decibel
 • list plusTurbo droogsysteem zorgt voor extra snel drogen van de vaat

Nadelen Inventum VVW6046AB

 • list plusEnergieklasse C, wat iets minder zuinig is dan vaatwassers met een hogere energieklasse

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.34
Functionaliteit
7.19
Gebruiksgemak
8.11
De Inventum VVW6046AB is een geweldige vrijstaande vaatwasser voor mij. Met 14 couverts en 7 programma's kan ik altijd de perfecte instelling kiezen voor mijn vaat. Het eco-programma wast mijn vaat snel en energiezuinig binnen 220 minuten, terwijl het halve vaat programma ideaal is als ik maar weinig vaat heb. Dit programma is korter, minder intensief en bespaart water.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van deze vaatwasser is het geluidsniveau. Met slechts 42 decibel is deze vaatwasser super stil. Ik kan dus ongestoord genieten van mijn favoriete serie terwijl de vaatwasser zijn werk doet. Het Turbo droogsysteem zorgt er ook nog eens voor dat mijn vaat extra snel droog is. Ik kan zelfs instellen dat de deur van de machine automatisch opent voor een nog beter droogresultaat. Zo kan ik mijn vaat meteen terug in de kast zetten.

De vaatwasser heeft ook handige functies, zoals een besteklade en een in hoogte verstelbare bovenkorf. Hierdoor kan ik mijn vaat flexibel indelen en grote pannen gemakkelijk in de onderkorf plaatsen. Daarnaast heeft de vaatwasser een digitaal display waarop ik het verloop van het programma kan volgen. Met de uitgestelde start functie kan ik het programma zelfs tot 24 uur later laten starten, zodat het precies uitkomt.

Op het gebied van veiligheid is de Inventum VVW6046AB ook helemaal in orde. De roestvrijstalen kuip en aquastop zorgen ervoor dat ik me geen zorgen hoef te maken over lekkages. De aquastop sluit automatisch de watertoevoer af bij een lekkage, waardoor wateroverlast wordt voorkomen. Daarnaast heeft deze vaatwasser energieklasse C en verbruikt hij slechts 9,8 liter water per wasbeurt.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kunnen we op basis van de specificaties concluderen dat de Inventum VVW6046AB een betrouwbare en energiezuinige vaatwasser is. Met de verschillende programma's en handige functies, zoals de besteklade en de in hoogte verstelbare bovenkorf, biedt deze vaatwasser voldoende mogelijkheden voor een efficiënte en flexibele vaatwaservaring. De stille werking en het Turbo droogsysteem zijn ook grote pluspunten. Het enige mogelijke nadeel is dat de vaatwasser energieklasse C heeft, wat betekent dat hij iets minder zuinig is dan vaatwassers met een hogere energieklasse. Maar met een verbruik van slechts 9,8 liter water per wasbeurt is deze vaatwasser nog steeds behoorlijk zuinig. Al met al is de Inventum VVW6046AB een betrouwbare en gebruiksvriendelijke vaatwasser met voldoende capaciteit en handige functies voor dagelijks gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

10. Inventum VVW6008AW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW6008AW

 • list plusCapaciteit van 12 couverts

Nadelen Inventum VVW6008AW

 • list plusMinder effectief drogen van plastic
 • list plusNiet heel overzichtelijk display
 • list plusKlachten over bouwkwaliteit

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.69
Functionaliteit
7.48
Gebruiksgemak
6.74
Ik ben dol op de Inventum VVW6008AW vaatwasser! Met zijn capaciteit van 12 couverts en drie handige programma's is dit de perfecte keuze voor zowel kleine als grotere huishoudens. Het intensieve programma zorgt ervoor dat zelfs aangekoekte etensresten moeiteloos loslaten, terwijl het eco-programma zorgt voor besparingen op water en energie. En met de halve beladingsoptie hoef ik me nooit zorgen te maken over waterverbruik als ik maar een paar vaatjes heb.

De uitgestelde startfunctie is superhandig en de indicaties voor zout en glansspoelmiddel maken het gebruiksgemak compleet. En het beste van alles? De roestvrijstalen kuip en Aquastop zorgen ervoor dat ik me nooit zorgen hoef te maken over wateroverlast. En met de 5 jaar garantie van Inventum, weet ik zeker dat ik een kwaliteitsproduct in huis haal.

Gebruikers zijn ook dol op deze vaatwasser vanwege zijn goede wasresultaat, stille werking en scherpe prijs. De eco-stand levert schone vaat af in een mum van tijd, en ondanks het lage geluidsniveau, ben ik altijd onder de indruk. Natuurlijk zijn er enkele kleine nadelen, zoals het minder effectief drogen van plastic, maar over het algemeen ben ik meer dan tevreden met de prestaties van de Inventum VVW6008AW vaatwasser. Met zijn scherpe prijs en handige functies, is dit echt waar voor mijn geld! 🌟

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vrijstaande vaatwassers. Er zijn immers 2028 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!