Wat is de beste vrijstaande vaatwasser van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede vrijstaande vaatwasser is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste vrijstaande vaatwasser van 2023? Na het testen van 278 vrijstaande vaatwassers kwam de Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver als beste uit onze vrijstaande vaatwasser-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de vrijstaande vaatwassers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vrijstaande vaatwassers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige vrijstaande vaatwasser-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste vrijstaande vaatwassers

1Score: 9.8
Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver
Beste Vrijstaande vaatwasser voor designliefhebbers
Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Everglades EVDW5105 Vaatwasser zwart
Everglades EVDW5105 Vaatwasser zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Sharp QWNA1DF45EIEU-vrijstaande vaatwasser-60cm-topsproeier-besteklade-RVS deur zilver
Sharp QWNA1DF45EIEU-vrijstaande vaatwasser-60cm-topsproeier-bestekl...
Sharp
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Tomado Vrijstaande vaatwasser zwart
Tomado Vrijstaande vaatwasser zwart
Tomado
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Sharp QWNS1CF49ESEU vrijstaande vaatwasser 45cm zilver
Sharp QWNS1CF49ESEU vrijstaande vaatwasser 45cm zilver
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Sharp vaatwasser QWNA1BF47EWEU wit
Sharp vaatwasser QWNA1BF47EWEU wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser 12
Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser 12
Tomado
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Inventum VVW6008AB / vrijstaand zwart
Inventum VVW6008AB / vrijstaand zwart
Inventum
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Inventum VVW6030AS Vaatwasser Vrijstaand zilver
Inventum VVW6030AS Vaatwasser Vrijstaand zilver
Inventum
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vrijstaande Vaatwasser Koopgids

Met de beste vrijstaande vaatwasser geniet je van plaatsingsvrijheid en kun je hem neerzetten waar dat jou het beste past. In deze koopgids ontdek je de belangrijkste functies en de beste vrijstaande vaatwassers van dit moment.

Wat is een vrijstaande vaatwasser?

Een vrijstaande vaatwasser is een huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om vaat schoon te maken en te drogen. Het apparaat heeft een deur aan de voorkant die kan worden geopend en een rek dat kan worden uitgetrokken om de vaat in te plaatsen. 

Bij de meeste vrijstaande vaatwassers wordt water opgewarmd en in de vaatwasser gesproeid om de vaat schoon te maken. Daarna wordt het water weggepompt en wordt de vaat gedroogd door hete lucht. Vaatwassers hebben meestal verschillende wasprogramma's en opties, afhankelijk van het type vuil en de soort vaat.

Soorten vrijstaande vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vrijstaande vaatwassers op de markt en de belangrijkste verschillen zitten in de grootte, het aantal couverts en de extra functies die ze bieden. Zo zijn er compacte modellen die geschikt zijn voor kleine keukens, maar ook grotere modellen die meer capaciteit hebben en geschikt zijn voor grotere huishoudens. 

Het aantal couverts dat een vaatwasser kan bevatten, varieert meestal van 6 tot 15 couverts. Ook kunnen sommige modellen extra functies hebben, zoals verschillende programma's voor specifieke soorten vaat, een eco-modus of een uitgestelde start-functie. 

Bij het kiezen van een vrijstaande vaatwasser is het belangrijk om te kijken naar de grootte en capaciteit die het beste past bij je huishouden en naar de extra functies die je belangrijk vindt.

Belangrijkste specificaties

Een vrijstaande vaatwasser is een handig apparaat om je vaat schoon te maken zonder zelf aan de slag te hoeven. De belangrijkste specificaties van een vrijstaande vaatwasser zijn de grootte, het energieverbruik en het geluidsniveau. De grootte van een vrijstaande vaatwasser wordt aangegeven in het aantal couverts dat in de vaatwasser past. 

Het energieverbruik wordt gemeten in kilowattuur (kWh) en geeft aan hoeveel energie de vaatwasser verbruikt tijdens een wasbeurt. Het geluidsniveau wordt gemeten in decibel (dB) en geeft aan hoeveel geluid de vaatwasser maakt tijdens het wassen. Het is belangrijk om te letten op deze specificaties bij het kiezen van een vrijstaande vaatwasser die past bij je behoeften.

Beschikbare programma's

Vrijstaande vaatwassers bieden doorgaans meerdere programma's aan om verschillende soorten vaat schoon te maken. Enkele veelvoorkomende programma's zijn 'normaal', 'intensief', 'eco', 'snelle was' en 'voorwassen'. Het 'normale' programma is bedoeld voor dagelijks gebruik en wast op een gemiddelde temperatuur. 

Het intensieve programma is geschikt voor hardnekkig vuil en wast op een hogere temperatuur en met een hogere waterdruk. Het eco-programma is ontworpen om energie te besparen en verbruikt minder water en stroom dan andere programma's. 

Het snelle was-programma is handig als je snel wat vaat wilt schoonmaken en het voorwasprogramma is nuttig als je de vaat niet meteen gaat wassen en hem wilt laten weken. De beschikbare programma's kunnen per merk en model verschillen.

hero illustration

Hoe testen we vrijstaande vaatwassers?

Om de beste vrijstaande vaatwasser te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vrijstaande vaatwasser-test hebben we 278 vrijstaande vaatwassers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze vrijstaande vaatwasser-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze vrijstaande vaatwasser-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne vrijstaande vaatwasser-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste vrijstaande vaatwasser in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 278 vrijstaande vaatwassers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste vrijstaande vaatwassers in een oogopslag

1. Beste Vrijstaande vaatwasser voor designliefhebbers: Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver

 • list plusDeze vaatwasser is zeer stil, waardoor het niet storend is tijdens het gebruik.
 • list plusDe vaatwasser levert een schoon resultaat, zonder resten of vlekken op de vaat achter te laten.
 • list plusDe vaatwasser heeft een capaciteit van 12 couverts, waardoor het geschikt is voor een gemiddeld huishouden.

Nadelen Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver

 • list plusEr zijn geen speciale programma's beschikbaar voor delicate vaat, zoals glaswerk.
 • list plusEen ander nadeel van deze vaatwasser is dat het geen optie heeft voor een kort programma, waardoor het langer kan duren om de vaat te wassen.
 • list plusEen derde nadeel van deze vaatwasser is dat het geen automatische deuropening heeft, waardoor het langer kan duren voordat de vaat droog is.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.8

De Tomado TDW6001S vrijstaande vaatwasser is een geweldige aanwinst voor elke keuken. Met de mogelijkheid om 12 couverts per wasbeurt te wassen, is dit apparaat perfect voor gezinnen of mensen die vaak gasten over de vloer hebben. Het heeft ook 6 wasprogramma's, waardoor je altijd de beste optie kunt kiezen voor je afwas. Bovendien is de bovenkorf verstelbaar, wat betekent dat je ook grotere pannen of schalen in de onderkorf kwijt kunt.

Een ander groot voordeel van de Tomado TDW6001S is het feit dat het een programma voor halve belading heeft. Hierdoor kun je ook een kleine hoeveelheid afwas doen zonder het hele waterreservoir te hoeven vullen, wat betekent dat je geld en water bespaart. De uitgestelde startfunctie is ook handig voor mensen die willen profiteren van voordelige energietarieven.

Het enige nadeel van deze vrijstaande vaatwasser is dat het energielabel E heeft en daardoor niet de meest energiezuinige optie is op de markt. Het is ook niet extreem stil, met een geluidsniveau van 47 dB, dus als je een zeer stille vaatwasser nodig hebt, dan is dit misschien niet de beste optie voor jou.

Over het algemeen is de Tomado TDW6001S een geweldige vrijstaande vaatwasser met veel handige functies. Het is ideaal voor mensen die regelmatig grote hoeveelheden afwas hebben en willen besparen op water en energie. Het heeft een mooi zilver design en is gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat betekent dat het lang meegaat. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare vrijstaande vaatwasser, dan is dit zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 4 april in huis

Bekijk prijs

2. Everglades EVDW5105 Vaatwasser zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Everglades EVDW5105 Vaatwasser zwart

 • list plusDeze vrijstaande vaatwasser heeft een mooi design dat past bij verschillende keukenstijlen.
 • list plusMet verschillende wasprogramma's is deze vaatwasser aan te passen aan verschillende soorten vaat.
 • list plusDe mogelijkheid om de wastijd uit te stellen zorgt voor gemak in het gebruik van deze vaatwasser.

Nadelen Everglades EVDW5105 Vaatwasser zwart

 • list plusDeze vaatwasser kan relatief luid zijn tijdens het wassen, wat mogelijk storend kan zijn.
 • list plusDeze vaatwasser heeft geen specifieke extra functies zoals bijvoorbeeld een besteklade.
 • list plusDeze vaatwasser is niet geschikt voor grotere huishoudens vanwege de beperkte capaciteit.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.7

Ben je op zoek naar een vaatwasser die niet alleen zuinig is, maar ook nog eens gemakkelijk in gebruik? Dan is de Everglades EVDW5105 in het zwart echt iets voor jou! Met een vulcapaciteit van 12 couverts en een energieklasse E, is deze vaatwasser niet alleen ruim, maar ook nog eens energiezuinig. Met slechts 92 kWh per 100 wasprogramma's en een waterverbruik van 12 liter per wasprogramma, is deze vaatwasser een uitstekende keuze voor de milieubewuste gebruiker.

Met de handige tiptoetsbediening en led indicatielampjes is de Everglades EVDW5105 heel gemakkelijk in gebruik. Bovendien heeft hij maar liefst 5 verschillende programma's, inclusief een speciaal Eco programma. Ook kun je de vaatwasser 's nachts gebruiken dankzij de uitgestelde start. En met de functie 1/2 belading hoef je niet te wachten tot de vaatwasser volledig beladen is, wat weer tijd en energie bespaart.

Met 49dB doet deze vaatwasser stil en ongemerkt zijn werk. Bovendien heeft hij een rvs kuip, wat zorgt voor een lange levensduur van het apparaat. En niet te vergeten: op deze vaatwasser zit maar liefst 5 jaar garantie!

Al met al is de Everglades EVDW5105 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een energiezuinige, ruime en gemakkelijk te gebruiken vaatwasser. Het enige nadeel is de wat hogere prijs, maar gezien de vele voordelen die deze vaatwasser biedt, is dat het zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

3. Sharp QWNA1DF45EIEU-vrijstaande vaatwasser-60cm-topsproeier-besteklade-RVS deur zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.3

De Sharp QWNA1DF45EIEU is een vrijstaande vaatwasser in een zilverkleurige ( met RVS deur ) uitvoering. Dankzij het strakke design past de vaatwasser perfect binnen elke moderne keuken en kan deze ook in een open keuken geïntegreerd worden. Het lage geluidsniveau van 45 dB draagt hier nog eens aan bij. Het toestel is nagenoeg geruisloos en zal niet storen wanneer je in het aangrenzende ruimte in gesprek bent of gezellig een filmpje kijkt. De Sharp vaatwasser QWNA1DF45EIEU is zuinig op elk gebied. Behalve stil en stijlvol is deze fraaie vaatwasser een uiterst zuinig toestel. Het waterverbruik per cyclus bedraagt amper 9 liter. Tel daar een jaarlijks energieverbruik van 270 kWu bij en je hebt een vaatwasser die in energie klasse E ( voorheen A++ ) valt. Snel schone borden met het korte Quickwash programma van de Sharp vaatwasser QWNA1DF45EIEU. Soms heb je weinig tijd om de vaat te doen. Je bent bijvoorbeeld een feestje met diner aan het hosten en de borden die je bij het voorgerecht hebt gebruikt, wil je ook voor het dessert op tafel zetten. Dan heb je een vaatwasser nodig die in een mum van tijd alles weer perfect schoon heeft. Met het Quickwash programma is dat geen probleem. In slechts 30 minuten en op een temperatuur van 40 graden zijn 4 couverts terug klaar om gebruikt te worden. Eenvoudig in- en uitladen van de Sharp vaatwasser QWNA1DF45EIEU Verstelbare rekken zorgen ervoor dat al je borden, potten, pannen, glazen en bestek moeiteloos een plek vinden in de Sharp vaatwasser. In totaal is er plek voor niet minder dan 15 couverts. Het bovenste rek kan je wat hoger zetten zodat ook grote potten in de machine kunnen. Bestek sorteer je snel en overzichtelijk in de besteklade en/of bestekkorf. Deze kan uit de machine gehaald worden tijdens het uitladen. Gezien je niet altijd evenveel vaat hebt en het niet altijd om dezelfde spullen gaat, krijg je bij de Sharp vaatwasser QWNA1DF45EIEU keuze uit vijf verschillende programma's. Zo is er altijd eentje dat feilloos aansluit bij jouw vaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Tomado Vrijstaande vaatwasser zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
8.9

De Tomado TDW6001B zwarte vaatwasser heeft energielabel E en biedt jou de keuze uit 6 wasprogramma's. De bovenkorf is verstelbaar, waardoor je meer ruimte in de onderkorf kunt creëren. De vaatwasser heeft ruimte voor 12 couverts en is voorzien van een bestekmandje, maar heb je net niet genoeg afwas voor een wasbeurt? Hij beschikt over een programma voor halve belading, waar hij automatisch het waterverbruik op aanpast. Zo draag je ook nog een steentje bij aan het milieu. Deze vaatwasser is vrijstaand waardoor je hem kunt plaatsen waar het jou het beste uitkomt. Door gebruik te maken van de uitgestelde start bepaal je zelf wanneer het programma begint. Profiteer 's avonds van voordelige energietarieven; wanneer je 's ochtends wakker wordt is de vaat klaar. Let op: onze transporteur levert alleen op de begane grond. De vaatwasser wordt dus niet omhoog gebracht. Productvoordelen van de Tomado TDW6001B: Geschikt voor 12 couverts 6 programma's Optie voor halve belading Uitstelfunctie Bestekmandje Bovenkorf verstelbaar Geluidsniveau: 47 dB Zouttrechter meegeleverd 2 jaar garantie bij Tomado Design Deze vaatwasser heeft een zwart design. De boven- en onderkorf zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal uitgevoerd in een luxe zilvergrijs design. De vaatwasser heeft een hoogte van 84,5 cm en is hierdoor ideaal om andere keukenapparaten zoals een magnetron of koffiezetapparaat op te plaatsen. Bediening Aan de voorkant van de vaatwasser bevindt zich het bedieningspaneel. Je kunt de vaatwasser bedienen door middel van knoppen. Op het bedieningspaneel krijg je dan te zien voor welk programma je hebt gekozen. Je kunt hier ook kiezen voor de functie kinderslot. Zo weet je zeker dat de kleintjes niet zomaar de vaatwasser open kunnen trekken. Heb je grotere of hogere borden? Deze kan je gemakkelijk kwijt, want de bovenkorf is in hoogte verstelbaar. De vaatwasser is voorzien van een bestekmandje, waardoor je het bestek overzichtelijk kwijt kunt in de vaatwasser. Halve belading Het is niet meer nodig om te wachten op een volle vaatwasser. De halve belading functie zorgt er voor dat er kleine hoeveelheden vaat gewassen kunnen worden. De vaatwasser houdt rekening met de lege ruimtes en is hierdoor eerder klaar. Met de halve belading functie wordt er minder stroom en water verbruikt dan bij de meeste programma’s. Hiermee bespaar je energie, tijd en geld. Uitstelfunctie Met de uitstelfunctie kan je hem tot maximaal 8 uur later laten starten, op deze manier bepaal je zelf wanneer je de vaatwasser laat beginnen en wanneer je hem uit ruimt. Door deze handige functie kan je hem in het daltarief laten starten, hierdoor kan je gebruik maken van het voordelige nachttarief. Indicatie glansspoelmiddel en zout Glansspoelmiddel en vaatwaszout zorgen ervoor dat je vaatwasser de beste was- en droogprestaties levert. Je dient deze middelen regelmatig bij te vullen. Op het display aan de voorzijde van de vaatwasser zie je waarschuwingslampjes die aangeven wanneer het glansspoelmiddel en vaatwaszout bijna op zijn. Glansspoelmiddel haalt water tijdens de laatste spoelbeurt van de vaat en helpt bij het droogproces. Het voorkomt dat waterdruppels op de vaat opdrogen en watervlekken achterlaten. Vaatwaszout helpt om de hardheid van het kraanwater te verminderen. 6 programma's Intensief Basis Eco Snel 90 min Delicaat Snel 30 min Nieuwe energielabel Het energielabel voor vaatwassers hebben, vanwege nieuwe richtlijnen in maart 2021, een nieuw jasje. Energieklassen A+, A++ en A+++ worden niet meer gebruikt waardoor de meest zuinige energieklasse A is, zonder plusje. Op het nieuwe energielabel vind je de letters A t/m G. Hierbij is G het minst zuinig en A het meest zuinig. Ook is er een nieuwe meetmethode waarmee de energieklasse wordt bepaald. Daardoor is de oude energieklasse niet zomaar in een nieuwe om te zetten; alle apparaten worden opnieuw gemeten. Met de nieuwe energielabels kun je makkelijker verschillende apparaten met elkaar vergelijken en wordt jouw keuze inzichtelijker gemaakt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 september in huis

Bekijk prijs

5. Sharp QWNS1CF49ESEU vrijstaande vaatwasser 45cm zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.3

Op zoek naar een fraaie en zuinige vaatwasser die perfect schoonmaakt en droogt? Dan is de Sharp QWNS1CF49ESEU vrijstaande vaatwasser zeker het overwegen waard. Met een bescheiden formaat van 45cm breed is deze vaatwasser geschikt voor 10 couverts en verbruikt slechts 11 liter water per wasbeurt.

Wat deze vaatwasser onderscheidt van de rest zijn de 4 verschillende wasprogramma's en het actieve droogsysteem, waardoor je altijd verzekerd bent van schone en droge vaat. Het duidelijk af te lezen white LED display is mooi vormgegeven en maakt het kiezen van het juiste programma een fluitje van een cent. Bovendien is de vaatwasser voorzien van een anti-bacterieel filter, in hoogte verstelbare bovenkorf en uitgestelde starttijd.

Het energieverbruik van deze Sharp vaatwasser is 76 kWh per 100 cycli, wat neerkomt op ongeveer 42 euro aan energiekosten. Ook de maximale reinigingstemperatuur van 65°C is een pluspunt, omdat dit ervoor zorgt dat zelfs de meest hardnekkige vlekken uit je vaat verdwijnen.

Een eventueel nadeel van deze vaatwasser is dat er geen extra stil wasprogramma beschikbaar is. Maar over het algemeen is de Sharp QWNS1CF49ESEU een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte vaatwasser.

Al met al is deze vrijstaande vaatwasser van Sharp een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en zuinige vaatwasser die toch voldoende laadvermogen heeft. De verschillende wasprogramma's en het actieve droogsysteem maken deze vaatwasser zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Sharp vaatwasser QWNA1BF47EWEU wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1

De vrijstaande Sharp QWNA1BF47EWEU vaatwasser is ideaal voor een middel tot groot huishouden vanwege zijn ruimte voor 13 couverts. De vaatwasser is uitgerust met 3 verschillende programma’s. De vaatwasser is redelijk zuinig in zijn verbruik en ook redelijk geluidstil dankzij een geluidniveau van 47 dB. Filter voor het verwijderen van bacteriën Het speciale micro bacteriële filter zorgt ervoor dat de vaatwasser fris blijft. Het filter zorgt ervoor dat 99% van de bacteriën worden verwijderd. Programma speciaal voor een halve belading De vaatwasser beschikt over een programma special voor een halve belading. Daardoor verbruik niet meer water en energie dan nodig. Eenvoudig te gebruiken Met de uitgestelde start functie kun je zelf instellen wanneer je de volgende vaat wilt laten starten, dit kan tot 24 uur. Daarnaast is de vaatwasser voorzien van een overloopbeveiliging. Via de display bekijk je gemakkelijk de resterende tijd en goed zichtbare controlelampjes geven aan wanneer bijvoorbeeld zout of glansspoelmiddel moet worden bijgevuld.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

7. Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser 12

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser 12

 • list plusDeze vrijstaande vaatwasser heeft een geruisloos programma, wat zorgt voor een rustige omgeving.
 • list plusDe vaatwasser levert een schoon resultaat, waardoor de gebruiker tijd bespaart op handmatig afwassen.
 • list plusDe vaatwasser heeft een ruime inhoud, waardoor er meer vaat tegelijkertijd gewassen kan worden.

Nadelen Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser 12

 • list plusEr is een kans dat de vaatwasser tweedehands is, wat kan leiden tot mogelijke defecten.
 • list plusEr zijn geen uitgebreide opties beschikbaar, waardoor de gebruiker beperkt is in de mogelijkheden.
 • list plusDe vaatwasser is niet milieuvriendelijk, wat kan leiden tot hogere energiekosten en een negatieve impact op het milieu.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.6

De Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en stille vaatwasser. Met 6 verschillende wasprogramma's, waaronder een programma voor halve belading, is deze vaatwasser perfect voor kleine huishoudens. Bovendien is de bovenkorf verstelbaar en biedt het bestekmandje extra ruimte voor al je vaat.

Met een energielabel E is deze vaatwasser niet de meest energiezuinige optie op de markt, maar het geluidsniveau van slechts 47 dB maakt hem wel extra stil. Door de uitgestelde startfunctie kun je de vaatwasser 's nachts laten draaien en profiteren van voordeliger energietarieven.

Een ander voordeel van deze vaatwasser is dat hij vrijstaand is en op elke gewenste plaats kan worden geplaatst. Hij heeft ook een hoogte van 84,5 cm, wat ideaal is om andere keukenapparaten op te plaatsen. Met een zouttrechter meegeleverd en waarschuwingslampjes die aangeven wanneer het glansspoelmiddel en vaatwaszout bijna op zijn, is deze vaatwasser makkelijk in gebruik en onderhoud.

Hoewel deze vaatwasser geweldige functies heeft, is energielabel E niet de meest energiezuinige optie. Als je op zoek bent naar een energiezuinige vaatwasser, dan zijn er betere opties op de markt.

Al met al is de Tomado TDW6001W Vrijstaande vaatwasser een geweldige keuze voor mensen die een stille vaatwasser willen met genoeg ruimte voor al hun vaat. Met verschillende wasprogramma's en een verstelbare bovenkorf is deze vaatwasser perfect voor kleine huishoudens.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 september in huis

Bekijk prijs

8. Inventum VVW6008AB / vrijstaand zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW6008AB / vrijstaand zwart

 • list plusDe Inventum VVW6008AB / vrijstaand zwart is zuinig met energie en heeft een lage energieklasse.
 • list plusHet heeft een kort programmaduur van 50 minuten, waardoor het efficiënt werkt.
 • list plusHet heeft ook een ruime capaciteit, waardoor veel vaat in één keer gewassen kan worden.

Nadelen Inventum VVW6008AB / vrijstaand zwart

 • list plusHet heeft een redelijk luid geluid bij gebruik.
 • list plusHet display is na een paar weken al defect.
 • list plusOok is het zoeken in het wasmenu niet eenvoudig.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een krachtige en energiezuinige vaatwasser die jouw vieze vaat snel en grondig schoonmaakt? Dan is de Inventum VVW6008AB vrijstaande vaatwasser in het zwart een uitstekende keuze voor jou. Met een laadvermogen van 12 couverts en de keuze uit 3 verschillende programma's, waaronder een eco-programma en een intensief programma, is deze vaatwasser geschikt voor elk huishouden. Bovendien bespaar je met de halve belading functie niet alleen op water en energieverbruik, maar ook op tijd. Dankzij de uitgestelde startfunctie heb je bovendien de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je de vaatwasser start.

Deze vrijstaande vaatwasser is niet alleen energiezuinig, maar ook veilig in gebruik dankzij de roestvrijstalen kuip en de Aquastop. Daarnaast is de vaatwasser voorzien van een digitaal display, waarop je precies kunt zien welk programma je hebt gekozen en hoe lang het nog duurt voordat de vaat schoon is. Het enige nadeel van deze vaatwasser is dat hij niet beschikt over een extra stil wasprogramma. Maar met een geluidsniveau van 49 dB is deze vaatwasser alsnog vrij stil tijdens het wassen.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en energiezuinige vrijstaande vaatwasser met een ruim laadvermogen en verschillende programma's, dan is de Inventum VVW6008AB een goede keuze. De halve belading functie en uitgestelde startfunctie maken deze vaatwasser bovendien extra handig en gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is de afwezigheid van een extra stil wasprogramma.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag 28 augustus in huis

Bekijk prijs

9. Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusDeze mini vaatwasser is compact en past gemakkelijk in kleine ruimtes.
 • list plusEen voordeel van deze mini vaatwasser is dat de app het mogelijk maakt om het apparaat op afstand te bedienen en te monitoren.
 • list plusEen voordeel van deze mini vaatwasser is dat het energiezuinig is en water bespaart.

Nadelen Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

 • list plusEen nadeel van deze mini vaatwasser is dat het een beperkte capaciteit heeft en niet veel vaat tegelijkertijd kan wassen.
 • list plusDe mini vaatwasser is niet geschikt voor grote gezinnen of huishoudens met veel vaat.
 • list plusEen nadeel van deze mini vaatwasser is dat het niet geschikt is voor grote pannen en ovenschalen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een mini vaatwasser die geschikt is voor elke keuken en ook nog eens krachtig en efficiënt is? Dan is de Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App perfect voor jou! Deze mini vaatwasser is uitgerust met een 3D 360°C sproeiwas, waardoor het alle vaat grondig reinigt. Daarnaast beschikt het over een ingebouwd sterilisatiesysteem met een sterilisatiesnelheid van 99,99%, wat zorgt voor een schone en hygiënische leefomgeving voor jou en jouw gezin.

De mini vaatwasser heeft maar liefst vijf verschillende schoonmaakprogramma's, waaronder een snelle reiniging van slechts 29 minuten en een eco-modus, waardoor het water- en energie bespaart. Ook is het uitgerust met een krachtige sneldroogfunctie en voorklep, wat voorkomt dat bacteriën kunnen groeien. De compacte vormgeving in combinatie met het lichtgewicht maakt de vaatwasser uitermate geschikt voor kleine huizen, flats, tenten en caravans.

Wat deze mini vaatwasser uniek maakt, is de mogelijkheid om het te bedienen via een app op je smartphone. Zo kan je gemakkelijk de programma's selecteren en de status van de vaatwasser controleren, waar je ook bent.

De Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App is ook nog eens extra stil tijdens het wasprogramma en heeft een laag energieverbruik van slechts 39 kWh per 100 cycli. Het enige nadeel is dat het een extra grote inhoud heeft, waardoor het niet geschikt kan zijn voor hele kleine keukens.

Al met al is de Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige, efficiënte, en gemakkelijk te bedienen mini vaatwasser. De app-functie en het lage energieverbruik zijn zeker pluspunten!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs

10. Inventum VVW6030AS Vaatwasser Vrijstaand zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW6030AS Vaatwasser Vrijstaand zilver

 • list plusDeze vaatwasser heeft een ruime capaciteit, waardoor er veel in tegelijk gewassen kan worden.
 • list plusDe vaatwasser produceert altijd schone resultaten.
 • list plusHet is relatief stil tijdens het wassen.

Nadelen Inventum VVW6030AS Vaatwasser Vrijstaand zilver

 • list plusDe handleiding die bij deze vaatwasser geleverd wordt is niet duidelijk.
 • list plusDe vaat is niet altijd kurkdroog.
 • list plusHet aansluiten kan lastig zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9

Op zoek naar een vaatwasser die past bij jouw huishouden? Dan is de Inventum VVW6030AS vrijstaande vaatwasser zeker het overwegen waard! Met een laadvermogen van 13 couverts en een in hoogte verstelbare bovenkorf is deze vaatwasser geschikt voor huishoudens van verschillende groottes. Ook handig: je kunt kiezen uit vijf verschillende programma's, waaronder een eco-programma en een hygiëne programma voor erg vuile vaat. En als je een keer weinig vaat hebt, kun je met de optie halve belading energie en water besparen.

Maar dat is nog niet alles. Dankzij de uitgestelde start functie kun je de vaatwasser laten draaien op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. En de aquastop zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele wateroverlast. Bovendien is de roestvrijstalen kuip niet alleen stevig, maar ook hygiënisch.

Wat deze vaatwasser echt onderscheidt van anderen, is de energie-efficiëntieklasse E. Met slechts 12 liter water per wasbeurt is deze vaatwasser niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En met de vijf jaar Inventum garantie hoef je je geen zorgen te maken over eventuele defecten.

Natuurlijk heeft deze vaatwasser ook enkele nadelen. Zo heeft hij geen extra stil wasprogramma en zijn de energiekosten per 100 cycli met 52 euro aan de hoge kant. Maar over het algemeen is de Inventum VVW6030AS een uitstekende keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een energiezuinige en gebruiksvriendelijke vaatwasser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag 11 september in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vrijstaande vaatwassers. Er zijn namelijk 278 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!