Bestenu

Wat is de beste vrijstaande vaatwasser van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede vrijstaande vaatwasser is een lastige uitdaging. Wat is de beste vrijstaande vaatwasser van 2023? Na het onderzoeken van 246 vrijstaande vaatwassers kwam de Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver als beste getest uit onze vrijstaande vaatwasser-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de vrijstaande vaatwassers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vrijstaande vaatwassers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame vrijstaande vaatwasser-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste vrijstaande vaatwassers

1Score: 9.8
Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver
Beste Vrijstaande vaatwasser voor designliefhebbers
Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Inventum VVW6008AW / Vrijstaand wit
Inventum VVW6008AW / Vrijstaand wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Sharp QWNA1BF47ESEU - vrijstaande vaatwasser zilver
Sharp QWNA1BF47ESEU - vrijstaande vaatwasser zilver
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Sharp vaatwasser QWNA1BF47EWEU wit
Sharp vaatwasser QWNA1BF47EWEU wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand zwart
Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Sharp QWNS1CF49ESEU vrijstaande vaatwasser 45cm zilver
Sharp QWNS1CF49ESEU vrijstaande vaatwasser 45cm zilver
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Tomado TDW5501W Mini vaatwasser Vrijstaand wit
Beste Vrijstaande vaatwasser voor kleine huishoudens
Tomado TDW5501W Mini vaatwasser Vrijstaand wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit
Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Siemens SN23EC14CE / Vrijstaand black inox
Beste Vrijstaande vaatwasser voor intensief gebruik
Siemens SN23EC14CE / Vrijstaand black inox
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vrijstaande Vaatwasser Koopgids

Met de beste vrijstaande vaatwasser geniet je van plaatsingsvrijheid en kun je hem neerzetten waar dat jou het beste past. In deze koopgids ontdek je de belangrijkste functies en de beste vrijstaande vaatwassers van dit moment.

Wat is een vrijstaande vaatwasser?

Een vrijstaande vaatwasser is een huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om vaat schoon te maken en te drogen. Het apparaat heeft een deur aan de voorkant die kan worden geopend en een rek dat kan worden uitgetrokken om de vaat in te plaatsen. 

Bij de meeste vrijstaande vaatwassers wordt water opgewarmd en in de vaatwasser gesproeid om de vaat schoon te maken. Daarna wordt het water weggepompt en wordt de vaat gedroogd door hete lucht. Vaatwassers hebben meestal verschillende wasprogramma's en opties, afhankelijk van het type vuil en de soort vaat.

Soorten vrijstaande vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vrijstaande vaatwassers op de markt en de belangrijkste verschillen zitten in de grootte, het aantal couverts en de extra functies die ze bieden. Zo zijn er compacte modellen die geschikt zijn voor kleine keukens, maar ook grotere modellen die meer capaciteit hebben en geschikt zijn voor grotere huishoudens. 

Het aantal couverts dat een vaatwasser kan bevatten, varieert meestal van 6 tot 15 couverts. Ook kunnen sommige modellen extra functies hebben, zoals verschillende programma's voor specifieke soorten vaat, een eco-modus of een uitgestelde start-functie. 

Bij het kiezen van een vrijstaande vaatwasser is het belangrijk om te kijken naar de grootte en capaciteit die het beste past bij je huishouden en naar de extra functies die je belangrijk vindt.

Belangrijkste specificaties

Een vrijstaande vaatwasser is een handig apparaat om je vaat schoon te maken zonder zelf aan de slag te hoeven. De belangrijkste specificaties van een vrijstaande vaatwasser zijn de grootte, het energieverbruik en het geluidsniveau. De grootte van een vrijstaande vaatwasser wordt aangegeven in het aantal couverts dat in de vaatwasser past. 

Het energieverbruik wordt gemeten in kilowattuur (kWh) en geeft aan hoeveel energie de vaatwasser verbruikt tijdens een wasbeurt. Het geluidsniveau wordt gemeten in decibel (dB) en geeft aan hoeveel geluid de vaatwasser maakt tijdens het wassen. Het is belangrijk om te letten op deze specificaties bij het kiezen van een vrijstaande vaatwasser die past bij je behoeften.

Beschikbare programma's

Vrijstaande vaatwassers bieden doorgaans meerdere programma's aan om verschillende soorten vaat schoon te maken. Enkele veelvoorkomende programma's zijn 'normaal', 'intensief', 'eco', 'snelle was' en 'voorwassen'. Het 'normale' programma is bedoeld voor dagelijks gebruik en wast op een gemiddelde temperatuur. 

Het intensieve programma is geschikt voor hardnekkig vuil en wast op een hogere temperatuur en met een hogere waterdruk. Het eco-programma is ontworpen om energie te besparen en verbruikt minder water en stroom dan andere programma's. 

Het snelle was-programma is handig als je snel wat vaat wilt schoonmaken en het voorwasprogramma is nuttig als je de vaat niet meteen gaat wassen en hem wilt laten weken. De beschikbare programma's kunnen per merk en model verschillen.

hero illustration

Hoe testen we vrijstaande vaatwassers?

Om de beste vrijstaande vaatwasser te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vrijstaande vaatwasser-test hebben we 246 vrijstaande vaatwassers geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze vrijstaande vaatwasser-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze vrijstaande vaatwasser-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen vrijstaande vaatwasser-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte vrijstaande vaatwasser in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 246 vrijstaande vaatwassers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste vrijstaande vaatwassers in een makkelijke lijst

1. Beste Vrijstaande vaatwasser voor designliefhebbers: Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver

 • list plusHet voordeel van de Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver is dat het energiezuinig is en een laag energieverbruik heeft.
 • list plusDe vaatwasser heeft een uitgebreide capaciteit van 12 couverts, waardoor het geschikt is voor grote gezinnen.
 • list plusDaarnaast heeft de Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver een geluidsarme werking, waardoor het ideaal is voor open keukens.

Nadelen Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver

 • list plusEen nadeel van de Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver is dat er geen optie is om temperaturen in te stellen.
 • list plusEen ander nadeel van de Tomado TDW6001S Vrijstaande vaatwasser 12 zilver is dat er geen optie is om programma's in te stellen.
 • list plusDe vaatwasser heeft geen optie voor het instellen van duur.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

De Tomado TDW6001S vrijstaande vaatwasser is een geweldige aanwinst voor elke keuken. Met de mogelijkheid om 12 couverts per wasbeurt te wassen, is dit apparaat perfect voor gezinnen of mensen die vaak gasten over de vloer hebben. Het heeft ook 6 wasprogramma's, waardoor je altijd de beste optie kunt kiezen voor je afwas. Bovendien is de bovenkorf verstelbaar, wat betekent dat je ook grotere pannen of schalen in de onderkorf kwijt kunt.

Een ander groot voordeel van de Tomado TDW6001S is het feit dat het een programma voor halve belading heeft. Hierdoor kun je ook een kleine hoeveelheid afwas doen zonder het hele waterreservoir te hoeven vullen, wat betekent dat je geld en water bespaart. De uitgestelde startfunctie is ook handig voor mensen die willen profiteren van voordelige energietarieven.

Het enige nadeel van deze vrijstaande vaatwasser is dat het energielabel E heeft en daardoor niet de meest energiezuinige optie is op de markt. Het is ook niet extreem stil, met een geluidsniveau van 47 dB, dus als je een zeer stille vaatwasser nodig hebt, dan is dit misschien niet de beste optie voor jou.

Over het algemeen is de Tomado TDW6001S een geweldige vrijstaande vaatwasser met veel handige functies. Het is ideaal voor mensen die regelmatig grote hoeveelheden afwas hebben en willen besparen op water en energie. Het heeft een mooi zilver design en is gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat betekent dat het lang meegaat. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare vrijstaande vaatwasser, dan is dit zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

2. Inventum VVW6008AW / Vrijstaand wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW6008AW / Vrijstaand wit

 • list plusDeze vrijstaande vaatwasser heeft een efficiënt energieverbruik.
 • list plusDeze vrijstaande vaatwasser heeft meerdere wasprogramma's die geselecteerd kunnen worden.
 • list plusHet is lichtgewicht van gewicht, waardoor het gemakkelijk verplaatst kan worden.

Nadelen Inventum VVW6008AW / Vrijstaand wit

 • list plusHet klepje van het vaatwasblokje werkt niet.
 • list plusVoor een betere droging van de vaat is het nodig om een klein stukje op te zetten.
 • list plusVervanging van de waterslang is alleen mogelijk door een monteur.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

Op zoek naar een handige en energiezuinige vaatwasser die ook nog eens lekker stil is? Dan is de Inventum VVW6008AW vrijstaande vaatwasser zeker het overwegen waard. Met een laadvermogen van 12 couverts is deze vaatwasser perfect voor een groot gezin of voor een gezellige avond met vrienden. Het apparaat beschikt over vijf verschillende programma's, waaronder een eco-programma en een intensief programma, waarmee je ook aangekoekte etensresten moeiteloos verwijdert. Bovendien is de halve belading functie erg handig als je maar een paar borden en glazen hoeft te wassen.

Wat deze vaatwasser zo bijzonder maakt, is de uitgestelde startfunctie. Hiermee kun je het programma 3, 6, of 9 uur later laten starten, zodat je de vaat kunt wassen op het moment dat het jou het beste uitkomt. Daarnaast is het energieverbruik van deze vaatwasser erg laag, waardoor je flink kunt besparen op je energierekening. Ook fijn: wanneer het zout of glansspoelmiddel op is, krijg je een seintje, zodat je nooit zonder komt te zitten.

Het enige nadeel van deze vaatwasser is dat hij niet over een extra stil wasprogramma beschikt, waardoor hij net iets meer geluid maakt dan sommige andere vaatwassers. Toch is het geluidsniveau nog steeds erg acceptabel en kun je zonder problemen een gesprek voeren terwijl de vaatwasser draait.

Al met al is de Inventum VVW6008AW een prima keuze voor iedereen die op zoek is naar een energiezuinige en gebruiksvriendelijke vaatwasser met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Sharp QWNA1BF47ESEU - vrijstaande vaatwasser zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

De vrijstaande Sharp QWNA1BF47ESEU vaatwasser is ideaal voor een middel tot groot huishouden vanwege zijn ruimte voor 13 couverts. De vaatwasser is uitgerust met 3 verschillende programma’s. De vaatwasser is redelijk zuinig in zijn verbruik en ook redelijk geluidstil dankzij een geluidniveau van 47 dB. Filter voor het verwijderen van bacteriën Het speciale micro bacteriële filter zorgt ervoor dat de vaatwasser fris blijft. Het filter zorgt ervoor dat 99% van de bacteriën worden verwijderd. Programma speciaal voor een halve belading De vaatwasser beschikt over een programma special voor een halve belading. Daardoor verbruik niet meer water en energie dan nodig. Eenvoudig te gebruiken Met de uitgestelde start functie kun je zelf instellen wanneer je de volgende vaat wilt laten starten, dit kan tot 24 uur. Daarnaast is de vaatwasser voorzien van een overloopbeveiliging. Via de display bekijk je gemakkelijk de resterende tijd en goed zichtbare controlelampjes geven aan wanneer bijvoorbeeld zout of glansspoelmiddel moet worden bijgevuld.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

4. Sharp vaatwasser QWNA1BF47EWEU wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1

De vrijstaande Sharp QWNA1BF47EWEU vaatwasser is ideaal voor een middel tot groot huishouden vanwege zijn ruimte voor 13 couverts. De vaatwasser is uitgerust met 3 verschillende programma’s. De vaatwasser is redelijk zuinig in zijn verbruik en ook redelijk geluidstil dankzij een geluidniveau van 47 dB. Filter voor het verwijderen van bacteriën Het speciale micro bacteriële filter zorgt ervoor dat de vaatwasser fris blijft. Het filter zorgt ervoor dat 99% van de bacteriën worden verwijderd. Programma speciaal voor een halve belading De vaatwasser beschikt over een programma special voor een halve belading. Daardoor verbruik niet meer water en energie dan nodig. Eenvoudig te gebruiken Met de uitgestelde start functie kun je zelf instellen wanneer je de volgende vaat wilt laten starten, dit kan tot 24 uur. Daarnaast is de vaatwasser voorzien van een overloopbeveiliging. Via de display bekijk je gemakkelijk de resterende tijd en goed zichtbare controlelampjes geven aan wanneer bijvoorbeeld zout of glansspoelmiddel moet worden bijgevuld.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

5. Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand zwart

 • list plusDeze mini vaatwasser heeft een klein formaat en is geschikt voor kleinere ruimtes.
 • list plusHet is stil tijdens het wassen, waardoor het weinig geluidsoverlast veroorzaakt.
 • list plusHet heeft een energie-efficiëntieklasse A+++, waardoor het zuinig in gebruik is.

Nadelen Tomado TDW5501B Mini vaatwasser Vrijstaand zwart

 • list plusHet apparaat heeft een klein vulvolume, wat betekent dat het minder geschikt is voor grotere gezinnen.
 • list plusHet kan alleen borden tot 26 cm aan, waardoor het niet geschikt is voor grotere borden.
 • list plusDoordat deze mini vaatwasser geen droogfunctie heeft, is er extra energie nodig om het serviesgoed te drogen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een compacte en vrijstaande vaatwasser die niet veel ruimte in beslag neemt? Dan is de Tomado TDW5501B mini vaatwasser echt iets voor jou! Deze vaatwasser biedt ruimte voor 6 couverts en heeft een bestekmandje. Ook kun je kiezen uit 5 verschillende wasprogramma's, waaronder een programma met uitgestelde start. Zo bepaal je zelf wanneer de vaatwasser begint met wassen en kun je profiteren van voordelige energietarieven.

Wat deze mini vaatwasser nog meer bijzonder maakt, is het geluidsniveau van slechts 49 dB. Hierdoor kun je de vaatwasser gerust aanzetten terwijl je thuis bent, zonder dat je last hebt van storend geluid. Ook is deze vaatwasser eenvoudig aan te sluiten op een vaste wateraanvoer- en afvoer.

Het design van deze mini vaatwasser is elegant en stijlvol. De korf is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een luxe antraciet design. De vaatwasser is vrijstaand en heeft een compacte afmeting van 44 cm hoog, waardoor deze gemakkelijk op andere keukenapparaten geplaatst kan worden. En ondanks zijn kleine formaat passen er gemakkelijk borden in van Ø 25 cm. Ideaal dus voor kleine huishoudens of voor op de camping.

Kortom, de Tomado TDW5501B mini vaatwasser is een ideale oplossing voor huishoudens die weinig ruimte hebben en toch willen genieten van het gemak van een vaatwasser. Het is een betaalbare optie met voldoende opties en functionaliteiten. Echter, door de energieklasse F is het niet de meest energiezuinige optie en kan dit resulteren in hogere energiekosten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Sharp QWNS1CF49ESEU vrijstaande vaatwasser 45cm zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.3

Op zoek naar een fraaie en zuinige vaatwasser die perfect schoonmaakt en droogt? Dan is de Sharp QWNS1CF49ESEU vrijstaande vaatwasser zeker het overwegen waard. Met een bescheiden formaat van 45cm breed is deze vaatwasser geschikt voor 10 couverts en verbruikt slechts 11 liter water per wasbeurt.

Wat deze vaatwasser onderscheidt van de rest zijn de 4 verschillende wasprogramma's en het actieve droogsysteem, waardoor je altijd verzekerd bent van schone en droge vaat. Het duidelijk af te lezen white LED display is mooi vormgegeven en maakt het kiezen van het juiste programma een fluitje van een cent. Bovendien is de vaatwasser voorzien van een anti-bacterieel filter, in hoogte verstelbare bovenkorf en uitgestelde starttijd.

Het energieverbruik van deze Sharp vaatwasser is 76 kWh per 100 cycli, wat neerkomt op ongeveer 42 euro aan energiekosten. Ook de maximale reinigingstemperatuur van 65°C is een pluspunt, omdat dit ervoor zorgt dat zelfs de meest hardnekkige vlekken uit je vaat verdwijnen.

Een eventueel nadeel van deze vaatwasser is dat er geen extra stil wasprogramma beschikbaar is. Maar over het algemeen is de Sharp QWNS1CF49ESEU een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte vaatwasser.

Al met al is deze vrijstaande vaatwasser van Sharp een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en zuinige vaatwasser die toch voldoende laadvermogen heeft. De verschillende wasprogramma's en het actieve droogsysteem maken deze vaatwasser zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

7. Beste Vrijstaande vaatwasser voor kleine huishoudens: Tomado TDW5501W Mini vaatwasser Vrijstaand wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TDW5501W Mini vaatwasser Vrijstaand wit

 • list plusDeze mini vaatwasser is stil.
 • list plusHet is klein, waardoor het weinig ruimte inneemt.
 • list plusHet is efficiënt in het reinigen van vaat.

Nadelen Tomado TDW5501W Mini vaatwasser Vrijstaand wit

 • list plusHet heeft een lage energie-efficiëntieklasse.
 • list plusHet is niet geschikt voor het wassen van borden van 26 cm, wat betekent dat het niet geschikt is voor grotere gezinnen.
 • list plusHet heeft geen extra functies.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Ben jij op zoek naar een compacte en vrijstaande vaatwasser die ook nog eens energiezuinig is? Dan is de Tomado TDW5501W Mini vaatwasser echt iets voor jou! Met ruimte voor 6 couverts en 5 wasprogramma's, is deze mini vaatwasser perfect voor een klein huishouden. De uitgestelde startfunctie is een handige feature waarmee je zelf bepaalt wanneer het programma begint. Zo kan je bijvoorbeeld profiteren van voordelige energietarieven 's avonds.

Wat deze mini vaatwasser uniek maakt, is dat hij gemakkelijk aangesloten kan worden op een vaste wateraanvoer- en afvoer. Zo hoef je niet telkens handmatig water toe te voegen en af te voeren. Bovendien is het fijn dat er een zouttrechter meegeleverd wordt. Hierdoor hoef je geen los zout meer te kopen en kan je de vaatwasser optimaal gebruiken.

Met een geluidsniveau van 49 dB is deze mini vaatwasser niet de stilste op de markt, maar het is zeker niet storend. Het is ook goed om te weten dat de energieklasse F is. Dit betekent dat de vaatwasser energiezuinig is en per 100 cycli ongeveer 33 euro aan energiekosten verbruikt. Het energieverbruik per 100 cycli is 61 kWh, wat ook erg laag is.

De Tomado TDW5501W Mini vaatwasser heeft een compact formaat en een wit design. Het bedieningspaneel bevindt zich aan de voorkant en is gemakkelijk te bedienen met knoppen. Al met al is dit een geweldige vaatwasser voor een klein huishouden met beperkte ruimte en energiezuinigheid hoog in het vaandel heeft staan.

Persoonlijk vind ik het een erg praktische en handige vaatwasser. Het feit dat hij gemakkelijk aangesloten kan worden op een vaste wateraanvoer- en afvoer is een groot pluspunt. Het enige nadeel is dat het geluidsniveau niet de stilste is. Maar het is zeker niet storend. Al met al, een goede keuze voor wie op zoek is naar een compacte, energiezuinige en betaalbare vaatwasser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit

 • list plusDeze mini vaatwasser is klein en heeft niet inbouwen nodig.
 • list plusEen ander voordeel is dat het apparaat weinig geluid maakt, waardoor het rustig is tijdens het wassen.
 • list plusNog een pluspunt is dat de bediening gemakkelijk is en de kwaliteit goed is voor de prijs.

Nadelen Inventum VVW5520 / Vrijstaand wit

 • list plusVaak komt het bestek er wat natter uit dan gewend.
 • list plusHet bestekrekje kan niet verplaatst worden.
 • list plusHet droogt niet zo goed als een grotere vaatwasser.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

De Inventum VVW5520 is een zeer compacte vaatwasser met de eigenschappen van een standaard vaatwasser. In de 45 centimeter hoge behuizing heb je voldoende ruimte voor 6 couverts. Er staan 6 verschillende programma's tot je beschikking. Zo kies je het intensieve programma voor sterk vervuilde vaat, het behoedzame programma voor glaswerk en het eco programma om energie te besparen. Per reiniging verbruikt de vaatwasser van Inventum slechts 6,5 liter water. En door de start tot in de nacht uit te stellen, profiteer je ook nog van het voordelige daltarief.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste Vrijstaande vaatwasser voor intensief gebruik: Siemens SN23EC14CE / Vrijstaand black inox

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.4

Op zoek naar een veelzijdige en flexibele vaatwasser? Dan is de Siemens SN23EC14CE wellicht iets voor jou. Met zijn 6 programma's, waaronder een extra stil wasprogramma, reinigt deze vaatwasser tot 13 couverts tegelijkertijd. En met een maximale reinigingstemperatuur van 60 °C ben je verzekerd van een schone vaat.

Wat deze vaatwasser echt onderscheidt van andere modellen is de VarioSpeedPlus knop, waarmee je de spoeltijd tot wel 66% kunt verkorten. Ideaal als je snel een schone vaat nodig hebt. Ook handig is de HomeConnect app waarmee je op afstand het vaatwasprogramma kunt aanpassen en pushberichten kunt ontvangen als de vaatwasser bijna klaar is of als je vaatwastabletten bijna op zijn.

Een ander voordeel van de Siemens SN23EC14CE is het energieverbruik per 100 cycli van slechts 74 kWh, wat resulteert in lage energiekosten van 41 euro per 100 cycli. Bovendien past de beladingssensor de hoeveelheid water en energie aan op de hoeveelheid vaat, waardoor je nooit meer verbruikt dan nodig is.

Het enige nadeel van deze vaatwasser is dat het niet beschikt over binnenverlichting, wat het inladen van de vaat in het donker iets lastiger kan maken. Maar dat is een kleinigheidje. Al met al is de Siemens SN23EC14CE een betrouwbare en flexibele vaatwasser met handige functies en een laag energieverbruik.

NLP entities: Siemens SN23EC14CE, vaatwasser, programma's, reinigingstemperatuur, couverts, VarioSpeedPlus, HomeConnect app, energieverbruik, beladingssensor, binnenverlichting.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

10. Ventux® Mini Vaatwasser Incl. App

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een mini vaatwasser welke uitermate geschikt is voor elke keuken? Kies dan voor de vaatwasser van Ventux®! De mini vaatwasser zorgt voor een krachtige 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas, waardoor het alle vaat grondig reinigt. Daarnaast beschikt het over een ingebouwd sterilisatiesysteem met een sterilisatiesnelheid van 99,99% en een maximale tempratuur van 75°C graden. De vaatwasser is voorzien van maar liefst vijf (5) schoonmaakprogramma’s en een eco-modus, waardoor het water- en energie bespaart. Ook is het uitgerust met een sneldroogfunctie en voorklep welke automatisch opent na het afwassen, wat voorkomt dat bacteriën kunnen groeien. De compacte vormgeving in combinatie met het lichtgewicht maakt de vaatwasser uitermate geschikt voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. Waarom de Ventux® mini vaatwasser: Ingebouwde snel droogfunctie Extra grote inhoudscapaciteit 3D 360°C spiraalvormige sproei was Vijf (5) verschillende programma’s Maximale tempratuur van 75°C graden Sterilisatiesysteem tot 99,99% Dubbele watertoevoer op gebruiksgemak Compact formaat en licht in gewicht Vijf (5) verschillende programma’s De mini vaatwasser beschikt over maar liefst vijf (5) verschillende schoonmaakprogramma’s, zijnde: Standaard reiniging: Geschikt voor het meest voorkomende servies Snelle reiniging: Binnen slechts 29 minuten schoon servies Krachtige reiniging: Voor het reinigen van servies met aangekoekte eetresten ECO reiniging: Bespaar energie en water tijdens het vaatwassen Fruit reiniging: Voor het reinigen van specifieke items 3D 360°C spiraalvormige sproeiwas De mini vaatwasser is uitgerust met dubbele sproeiarmen, waardoor het moeiteloos alle eetresten verwijderd. De hogedrukreiniging in combinatie met het 3D-sproeien zorgt ervoor dat geen enkele hoek wordt overgeslagen. De effectieve en grondige reiniging geeft je een perfecte afwaservaring. Ingebouwd sterilisatiesysteem De vaatwasser beschikt over een geavanceerd sterilisatiesysteem met een sterilisatiesnelheid tot maar liefst 99,99%. Daarnaast heeft het een maximale tempratuur van 75°C graden, wat bijdraagt aan een schone, hygiënische en gezonde leefomgeving voor jou en jouw gezin. Extra grote inhoudscapaciteit De mini vaatwasser van Ventux® is ontworpen met een extra grote inhoud, waardoor je tot wel 4-6 sets (20 borden) aan servies tegelijkertijd kan afwassen. Ook wordt de vaatwasser geleverd met een kommand, mes- en vorkmand. Dit maakt het uitermate geschikt tijdens verjaardagen of andere bijzondere gelegenheden. Krachtige sneldroogfunctie De ingebouwde droogfunctie voorkomt dat bacteriën zich kunnen nestelen en razendsnel vermenigvuldigen. Daarnaast is het voorzien van een voorklep die automatisch opent na het vaatwassen, zodat de waterdamp kan ontsnappen. Hierdoor is de vaat bijzonder snel droog en kan je het direct weer in de kast neerzetten. Dubbele watertoevoer Dankzij de dubbele toevoer kun je de vaatwasser aan de kraan monteren of het waterreservoir vullen. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over het veranderen van de waterleidingen of het verplaatsen van de keukenkastjes. Dit maakt de mini vaatwasser ideaal voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. Compact formaat en lichtgewicht De minivaatwasser heeft een totale afmeting van 42,5 x 42,8 x 45,8 cm en het weegt slechts 12 kilogram. De compacte vormgeving in combinatie met het gewicht maakt hem uitermate Dubbele watertoevoer Dankzij de dubbele toevoer kun je de vaatwasser aan de kraan monteren of het waterreservoir vullen. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over het veranderen van de waterleidingen of het verplaatsen van de keukenkastjes. Dit maakt de mini vaatwasser ideaal voor kleine huizen, flats, tenten en caravans. Compact formaat en lichtgewicht De minivaatwasser heeft een totale afmeting van 42,5 x 42,8 x 45,8 cm en het weegt slechts 12 kilogram. De compacte vormgeving in combinatie met het gewicht maakt hem uitermate geschikt voor elke keuken. Daarnaast kun je de vaatwasser ook meenemen tijdens een vakantie of weekendje weg. 100% Klanttevredenheid met Ventux Wij vinden het van groot belang dat klanten tevreden zijn met de mini vaatwasser, waardoor wij 100% klanttevredenheid bieden! Ben je niet tevreden met je aankoop of heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op en dan kijken we gezamenlijk naar een passende oplossing! 100% Klanttevredenheid met Ventux Wij vinden het van groot belang dat klanten tevreden zijn met de mini vaatwasser, waardoor wij 100% klanttevredenheid bieden! Ben je niet tevreden met je aankoop of heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op en dan kijken we gezamenlijk naar een passende oplossing! Wat zit er in de verpakking: 1x Ventux® mini vaatwasser 1x Engelstalige handleiding 1xNederlandse Handleiding Wil je een vaatwasser die moeiteloos alle eetresten van het servies verwijderd? Bestel dan direct de mini vaatwasser van Ventux®!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vrijstaande vaatwassers. Er zijn namelijk 246 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!