Wat is de beste Zoogcompressen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Zoogcompressen is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Zoogcompressen van 2023? Na het testen van 1887 Zoogcompresen kwam de Etos Zoogcompressen voordeelverpakking - mama als beste uit onze Zoogcompressen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Zoogcompresen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Zoogcompresen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Zoogcompressen-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Zoogcompresen

1Score: 9.7
Etos Zoogcompressen voordeelverpakking - mama
Beste zoogcompressen
Etos Zoogcompressen voordeelverpakking - mama
Etos
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Medela Zoogcompressen wegwerp individueel verpakt
Medela Zoogcompressen wegwerp individueel verpakt
Medela
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
HomeShopXL 16x Wasbare Zoogcompressen -16
HomeShopXL 16x Wasbare Zoogcompressen -16
HomeShopXL
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Philips Avent Wegwerp Borstkompressen
Philips Avent Wegwerp Borstkompressen
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Fienosa Wasbare Zoogcompressen Duurzame zoogcompressen
Fienosa Wasbare Zoogcompressen Duurzame zoogcompressen
Fienosa
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
MultiMam Bioclin Multi Mam Kompressen
MultiMam Bioclin Multi Mam Kompressen
MultiMam
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.2
Medela Ultra Thin Zoogcompressen wegwerp
Medela Ultra Thin Zoogcompressen wegwerp
Medela
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Lansinoh Wegwerp Zoogcompressen - 2
Lansinoh Wegwerp Zoogcompressen - 2
Lansinoh
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
LilyPadz Wasbare Zoogcompressen - wasbaar
LilyPadz Wasbare Zoogcompressen - wasbaar
Lilypadz
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Medela Zoogcompressen Wasbaar extreem zacht
Medela Zoogcompressen Wasbaar extreem zacht
Medela
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Zoogcompressen Koopgids

Borstvoeding versterkt niet alleen de band met je baby, maar is ook goed voor je kleintje. Zoogcompressen houden je droog en je leest er hier meer over!

Waar gebruik je zoogcompressen voor?

Zoogcompressen zijn ontworpen om te worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven om eventuele lekkage van moedermelk op te vangen en te voorkomen dat de kleding nat wordt. 

Hier zijn een paar situaties waarin zoogcompressen nuttig kunnen zijn:

Tijdens de eerste paar weken na de geboorte kan je melkproductie overweldigend zijn en kun je merken dat je borsten melk lekken, zelfs als je baby niet aan het drinken is. Zoogcompressen kunnen helpen om deze lekkage op te vangen en te voorkomen dat je kleding nat wordt.

Als je baby 's nachts doorslaapt, kan je merken dat je borsten 's ochtends erg vol zijn en lekken. Zoogcompressen kunnen helpen om eventuele lekkage op te vangen en te voorkomen dat je beddengoed nat wordt.

Als je borsten gevoelig zijn tijdens de borstvoeding, kunnen zoogcompressen helpen om eventuele lekkage op te vangen en te voorkomen dat de kleding tegen je tepels schuurt.

Als je terugkeert naar het werk of school en geen tijd hebt om zo vaak te kolven of te voeden als je zou willen, kan je merken dat je borsten overvol raken en gaan lekken. Zoogcompressen kunnen helpen om eventuele lekkage op te vangen en te voorkomen dat je kleding nat wordt.

Zoogcompressen zijn er in verschillende maten en vormen, van wegwerpbare tot herbruikbare en wasbare varianten. 

Ze kunnen worden gedragen in een speciale beha voor borstvoeding of gewoon in een gewone beha. Het gebruik van zoogcompressen is een persoonlijke keuze en hangt af van je individuele behoeften en situatie.

Hoe lang mag je zoogcompressen gebruiken?

Er is geen specifieke tijdsduur voor het gebruik van zoogcompressen. Hoe lang je ze gebruikt, hangt af van je individuele behoeften en situatie. Hier zijn een paar overwegingen:

Als je net bent begonnen met borstvoeding geven, kun je merken dat je borsten overmatig melk produceren en lekken. In dit geval heb je misschien de hele dag door zoogcompressen nodig om lekkages op te vangen en te voorkomen dat je kleding nat wordt. 

Naarmate de melkproductie stabiliseert en je baby meer regelmatig begint te drinken, kan je merken dat je minder vaak zoogcompressen nodig hebt.

Als je baby begint te slapen door de nacht, kun je merken dat je borsten erg vol worden en lekken tijdens de nacht. In dit geval kun je ervoor kiezen om 's nachts zoogcompressen te blijven gebruiken totdat je melkproductie zich aanpast aan de nieuwe routine.

Sommige vrouwen ervaren constant lekkage en hebben altijd zoogcompressen nodig. Dit kan het geval zijn als je een overactieve toeschietreflex hebt of als je borsten van nature erg vol zijn.

Als je merkt dat je zoogcompressen regelmatig doorweekt raken en je moet ze vaak vervangen, kan het zijn dat je een ander type zoogcompressen nodig hebt of dat je je arts of lactatiekundige moet raadplegen. 

Het is belangrijk om op te merken dat overmatige lekkage of ongewoon volle borsten soms kunnen wijzen op een probleem zoals een borstontsteking, dus als je je zorgen maakt, is het altijd het beste om professioneel advies in te winnen.

Waarom wasbare zoogcompressen gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom moeders wasbare zoogcompressen kunnen gebruiken in plaats van wegwerpzoogcompressen:

 • Milieuvriendelijk: wasbare zoogcompressen zijn herbruikbaar en hoeven niet na elke voeding te worden weggegooid, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn.
 • Kostenbesparend: wasbare zoogcompressen kunnen aanvankelijk een hogere aanschafprijs hebben, maar op de lange termijn zijn ze vaak goedkoper dan wegwerpzoogcompressen, omdat ze herbruikbaar zijn en niet steeds opnieuw hoeven te worden aangeschaft.
 • Comfortabel: wasbare zoogcompressen zijn vaak gemaakt van zachte, ademende materialen zoals katoen of bamboe, wat zorgt voor extra comfort tijdens het dragen.
 • Absorberend: wasbare zoogcompressen kunnen net zo goed of beter absorberen dan wegwerpzoogcompressen, afhankelijk van het merk en het materiaal dat wordt gebruikt.
 • Beschikbaarheid: wasbare zoogcompressen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, waardoor moeders meer opties hebben om te kiezen wat het beste bij hun individuele behoeften past.

Het is belangrijk om te onthouden dat wasbare zoogcompressen regelmatig gewassen moeten worden om hygiënisch te blijven. Het wordt aanbevolen om ten minste drie tot vier paar wasbare zoogcompressen te hebben, zodat je er altijd een paar schoon hebt om te dragen.

 

 

Hoe vaak wissel je een zoogcompres?

Hoe vaak je een zoogcompres moet wisselen, hangt af van hoeveel melk je produceert en hoe vaak je lekt. 

Over het algemeen wordt aanbevolen om het zoogcompres te vervangen zodra het nat is of oncomfortabel aanvoelt. Dit kan betekenen dat je het zoogcompres na elke voeding moet vervangen, of vaker als je veel melk produceert of veel lekt.

Het is belangrijk om zoogcompressen regelmatig te vervangen om de groei van bacteriën te voorkomen en om ervoor te zorgen dat je huid droog en gezond blijft. 

Als je merkt dat je zoogcompressen vaak nat zijn, kun je overwegen om absorberende zoogcompressen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen om veel melk op te vangen.

Sommige moeders geven er de voorkeur aan om wasbare zoogcompressen te gebruiken die hergebruikt kunnen worden, terwijl anderen de voorkeur geven aan wegwerpzoogcompressen voor hun gemak en hygiëne. 

Ongeacht welke soort zoogcompres je gebruikt, zorg ervoor dat je er altijd voldoende bij de hand hebt, vooral als je onderweg bent.

Als je problemen hebt met lekkende borsten of ongemak tijdens het voeden, bespreek dit dan met een lactatiekundige of andere zorgverlener die je kan helpen bij het vinden van de juiste oplossingen.

Hoeveel zoogcompressen heb je nodig?

Hoeveel zoogcompressen je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals hoeveel melk je produceert, hoe vaak je lekt en hoe vaak je van plan bent om de zoogcompressen te vervangen. 

Over het algemeen hebben de meeste moeders minimaal 6-8 paar zoogcompressen nodig, zodat ze er genoeg hebben om te dragen en te wassen tussen voedingen door.

Als je veel melk produceert of veel lekt, heb je misschien meer zoogcompressen nodig. 

Je kunt er ook voor kiezen om wasbare zoogcompressen te gebruiken die je kunt wassen en opnieuw gebruiken, in plaats van wegwerpproducten die na één keer gebruik moeten worden weggegooid.

Het is ook een goed idee om zoogcompressen bij je te dragen wanneer je onderweg bent, zodat je ze indien nodig kunt vervangen. 

Als je merkt dat je veel lekt, kun je proberen om zoogcompressen te dragen die speciaal zijn ontworpen om veel melk op te vangen en te voorkomen dat je kleding nat wordt.

Als je twijfelt over hoeveel zoogcompressen je nodig hebt, kun je het beste overleggen met een lactatiekundige of andere zorgverlener die je kan adviseren op basis van jouw individuele situatie en behoeften.

Wanneer kolven bij stuwing?

Bij stuwing in de borsten kan kolven helpen om de melk te verwijderen en verlichting te bieden. Stuwing treedt meestal op wanneer de melkproductie toeneemt en de melk niet vaak genoeg wordt verwijderd, waardoor de borsten vol en gespannen worden.

Het is aan te raden om te kolven wanneer je stuwing ervaart en je baby niet in staat is om alle melk uit de borst te drinken, of als je borsten zo gespannen zijn dat het voor de baby moeilijk wordt om goed te happen en te drinken.

Probeer te voorkomen dat je te lang wacht met kolven, omdat dit kan leiden tot verstopte melkkanalen of zelfs borstontsteking. 

Het is beter om regelmatig kleine hoeveelheden te kolven dan één lange sessie, omdat dit kan helpen om de melkstroom op gang te houden en de borsten niet te overbelasten.

Overleg altijd met een lactatiekundige of een zorgverlener als je twijfelt over wanneer en hoe vaak je moet kolven om stuwing te verlichten.

hero illustration

Hoe testen we Zoogcompresen?

Om de beste Zoogcompressen te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Zoogcompressen-test hebben we 1887 Zoogcompresen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Zoogcompressen-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Zoogcompressen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Zoogcompressen-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste Zoogcompressen in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1887 Zoogcompresen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Zoogcompresen in een oogopslag

1. Beste zoogcompressen: Etos Zoogcompressen voordeelverpakking - mama

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Etos Zoogcompressen voordeelverpakking - mama

 • list plusComfortabel en absorberend
 • list plusZijdezacht en ademend materiaal
 • list plusHandige plakstrip en mogelijkheid om in de vriezer te leggen

Nadelen Etos Zoogcompressen voordeelverpakking - mama

 • list plusLager absorptievermogen dan verwacht
 • list plusKleine diameter kan onprettig zijn voor sommige gebruikers

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.95
Gebruiksgemak
9.41
Als zwangere of pas bevallen vrouw is het belangrijk om goede zoogcompressen te hebben om je kleding schoon en droog te houden. Ik, als mama, kan je vertellen dat de Etos Zoogcompressen voordeelverpakking hierbij een handige oplossing bieden. Deze zoogcompressen hebben een groot absorptievermogen en zijn gemaakt van zijdezacht en ademend materiaal. Ze blijven goed op hun plek zitten dankzij het handige plakstripje.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat ik gemerkt heb dat deze zoogcompressen een lager absorptievermogen hebben dan ik had verwacht. Hierdoor raken ze snel vol en blijven ze niet altijd goed zitten. Dit kan een nadeel zijn als je last hebt van veel melkverlies. Maar er zijn ook gebruikers die juist erg tevreden zijn met deze pads. Ze vinden ze fijn en zacht, en merken op dat ze goed absorberen. Ook het draagcomfort wordt positief genoemd.

Wat ik persoonlijk fijn vind aan deze zoogcompressen is dat ze een goede dikte hebben, waardoor ze comfortabel aanvoelen op gevoelige tepels. Sommige gebruikers vinden wel dat de diameter van de pads iets aan de kleine kant is en dat een groter formaat prettiger zou zijn.

Wat betreft het gebruik van de Etos Zoogcompressen, raad ik aan om ze na elke voeding te gebruiken en wanneer je last hebt van spontaan melkverlies. De plakstrip zorgt ervoor dat de zoogcompressen goed op hun plek blijven zitten in je BH. Het is belangrijk om ze regelmatig te verwisselen om broeien en spruw bij de baby te voorkomen.

Een handige tip die ik je kan geven is om enkele zoogcompressen in de vriezer te leggen. Zo kun je bij stuwing de koude zoogcompressen op je borsten leggen voor verkoeling en verzachting.

In vergelijking met andere zoogcompressen op de markt, vallen de Etos Zoogcompressen op door hun zijdezachte en ademende materiaal, evenals hun handige plakstrip. Maar ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat het lagere absorptievermogen en de kleinere diameter potentiële nadelen kunnen zijn.

Al met al zijn de Etos Zoogcompressen voordeelverpakking - mama - 180 stuks een goede keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar comfortabele en absorberende zoogcompressen. Hoewel ze mogelijk niet de hoogste absorptiecapaciteit hebben, bieden ze nog steeds voldoende bescherming en comfort voor gevoelige tepels. Het gebruiksgemak van de plakstrip en de mogelijkheid om ze in de vriezer te leggen voor verkoeling zijn zeker pluspunten. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Medela Zoogcompressen wegwerp individueel verpakt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Zoogcompressen wegwerp individueel verpakt

 • list plusUitstekende bescherming tegen lekken, zowel overdag als 's nachts
 • list plusSpeciaal gevormd om perfect in je beha te passen en onzichtbaar onder kleding te zijn
 • list plusGemakkelijk mee te nemen dankzij individuele verpakkingen

Nadelen Medela Zoogcompressen wegwerp individueel verpakt

 • list plusKan enigszins zichtbaar zijn onder strakke kleding
 • list plusIndividuele verpakkingen worden als niet duurzaam ervaren

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.75
Functionaliteit
9.12
Gebruiksgemak
9.72
Ik ben dol op de Medela Zoogcompressen! Ze zijn geweldig om lekken te voorkomen, of het nu dag of nacht is. Met hun super absorberende vermogen zijn ze perfect voor moeders zoals ik die veel melk lekken. En het beste is dat ze comfortabel en discreet zijn onder mijn kleding. Ik kan ze zelfs individueel verpakt meenemen tijdens mijn uitstapjes of naar het werk.

Wat deze zoogcompressen echt onderscheidt, is hun perfecte pasvorm in mijn beha. Ze zijn speciaal gevormd zodat ze niet zichtbaar zijn onder mijn kleding. En met de kleefstrips blijven ze altijd op hun plek zitten. De individuele verpakking maakt ze extra hygiënisch en handig om mee te nemen.

De Medela Zoogcompressen wegwerp individueel verpakt zijn verkrijgbaar in een verpakking van 60 stuks, wat geweldig is voor moeders die veel melk lekken. Ze zijn er ook in andere maten, afhankelijk van wat je nodig hebt. Medela is een vertrouwd merk dat gespecialiseerd is in producten voor zwangerschap en borstvoeding, dus je kunt erop vertrouwen dat ze van hoge kwaliteit zijn.

Gebruikers zijn over het algemeen erg blij met deze zoogcompressen. Ze prijzen het absorptievermogen en het feit dat ze lekken voorkomen. Ook vinden ze ze comfortabel en gemakkelijk in gebruik. En de prijs-kwaliteitverhouding is ook goed!

Sommige gebruikers merken op dat de zoogcompressen een beetje zichtbaar kunnen zijn onder strakke kleding. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een meer discrete oplossing. Ook wordt de individuele verpakking als niet erg duurzaam gezien vanwege het afval dat dit met zich meebrengt.

Al met al zijn de Medela Zoogcompressen wegwerp individueel verpakt extra absorberend voor veel hoeveelheden lekkende moedermelk een geweldige keuze voor moeders zoals ik die veel melk lekken en op zoek zijn naar betrouwbare en comfortabele zoogcompressen. Ze bieden uitstekende bescherming tegen lekken en zijn gemakkelijk mee te nemen. Hoewel er enige zichtbaarheid onder strakke kleding kan zijn en de individuele verpakkingen niet duurzaam zijn, wegen de voordelen van deze zoogcompressen zeker op tegen de nadelen. 🤱

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. HomeShopXL 16x Wasbare Zoogcompressen -16

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HomeShopXL 16x Wasbare Zoogcompressen -16

 • list plusOptimaal comfort en voorkomen doorlekken
 • list plusHoge kwaliteit en hoogwaardige afwerking
 • list plusGeldbesparend en milieuvriendelijk

Nadelen HomeShopXL 16x Wasbare Zoogcompressen -16

 • list plusMogelijk zichtbaar onder strakke kleding

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.83
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
9.66
Ik ben zo blij met de 16x Wasbare Zoogcompressen - 16 stuks - Cup B t/m D - Wasbaar! Als moeder die borstvoeding geeft, zijn deze zoogcompressen echt een geweldige en duurzame oplossing. Ze bieden niet alleen optimaal comfort, maar voorkomen ook dat er iets doorlekt. Geen ongemakkelijke situaties meer!

Wat deze zoogcompressen echt onderscheidt, is de hoge kwaliteit en het vakmanschap. Ze zijn gemaakt van bamboevezel, wat bekend staat om zijn uitstekende vochtafvoer en langdurige droge gevoel. En ze hebben een voorgevormd ontwerp dat perfect op zijn plek blijft zitten. Deze compressen zijn super absorberend en kunnen tussen de 30 en 60 graden worden gewassen, waardoor je ze keer op keer kunt hergebruiken. Dat betekent dat ze langer meegaan!

Wat ik geweldig vind aan deze zoogcompressen is dat ze zijn ontworpen met drie lagen technologie om lekken te voorkomen. De onderste laag is heerlijk zacht en gemaakt van bamboevezel, wat voor maximaal comfort en snelle vochtopname zorgt. De middelste laag van microvezelmateriaal zorgt ervoor dat de compressen langdurig vocht kunnen absorberen. En de bovenste laag is waterafstotend en geeft je extra zekerheid.

Een groot voordeel van deze wasbare zoogcompressen is dat ze je geld besparen in vergelijking met wegwerpzoogcompressen. En laten we niet vergeten dat ze ook nog eens bijdragen aan een beter milieu. Dat is voor mij ook belangrijk.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en functionaliteit van deze zoogcompressen. Ze worden beschreven als ideaal en duurzaam, met een goede pasvorm en geweldige absorptie. Zelfs na meerdere wasbeurten zien ze er nog steeds netjes uit. Het meegeleverde waszakje en bewaarzakje zijn ook super handig.

Een mogelijke beperking van deze zoogcompressen is dat ze mogelijk zichtbaar kunnen zijn onder strakke kleding, tenzij je een voedingsbh met vulling draagt. Maar eerlijk gezegd heb ik hier geen last van gehad.

Al met al kan ik de 16x Wasbare Zoogcompressen - 16 stuks - Cup B t/m D - Wasbaar echt aanraden aan moeders die op zoek zijn naar comfortabele, absorberende en duurzame zoogcompressen. Ze bieden een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en dragen bij aan een beter milieu. Dus waar wacht je nog op? Probeer ze zelf en je zult er geen spijt van krijgen! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Philips Avent Wegwerp Borstkompressen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent Wegwerp Borstkompressen

 • list plusComfortabel gevoel
 • list plusGoede absorptie
 • list plusLekvrije bescherming

Nadelen Philips Avent Wegwerp Borstkompressen

 • list plusIndividueel verpakt in plastic

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.09
Gebruiksgemak
9.02
Ik heb de perfecte oplossing gevonden voor moeders die borstvoeding geven - de Philips Avent Wegwerp Borstkompressen! Deze kleine krachtpatsers zijn ontworpen om je comfortabel en droog te houden tijdens het voeden. Dankzij hun ultradunne en ultra-absorberende kern hoef je je geen zorgen te maken over lekken. En het beste van alles? Ze zijn lekvrij en ademend, dus je kunt ze dag en nacht dragen zonder problemen.

Wat ik echt geweldig vind aan deze borstkompressen is hoe comfortabel ze zijn. Ze zijn dun en blijven op hun plaats zitten met plakkertjes, dus je kunt je de hele dag door op je gemak voelen. Geen geknoei meer! Maar ik moet eerlijk zijn, sommige mensen vinden het een minpuntje dat de kompressen individueel verpakt zijn. Ik begrijp dat het hygiënisch en handig is, maar het kan ook een beetje overdreven voelen en bijdragen aan afval. Misschien kunnen ze erover nadenken om ze per twee te verpakken, zodat we minder plastic verspillen?

Deze Philips Avent Wegwerp Borstkompressen worden beschouwd als de beste keuze op de markt. Ze blijven goed zitten, hebben een goede absorptie en kunnen veel vocht opnemen. Precies wat je nodig hebt als je een betrouwbaar en efficiënt product zoekt. Maar ik heb gehoord dat sommige mensen zijn overgestapt naar wasbare bamboe kompressen, omdat ze meer waarde hechten aan het milieu. De Philips kompressen worden namelijk in te veel plastic verpakt, wat niet helemaal in lijn is met onze groene waarden.

Al met al zijn de Philips Avent Wegwerp Borstkompressen een geweldige keuze voor moeders die comfort en betrouwbaarheid willen tijdens het geven van borstvoeding. Ze zitten comfortabel, absorberen goed en beschermen tegen lekken. Het enige minpuntje is dat ze niet echt milieuvriendelijk zijn vanwege hun individuele verpakking in plastic. Maar als dat geen groot probleem voor je is, dan raad ik deze kompressen zeker aan. Ze zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan al je behoeften bij het geven van borstvoeding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Fienosa Wasbare Zoogcompressen Duurzame zoogcompressen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fienosa Wasbare Zoogcompressen Duurzame zoogcompressen

 • list plusGemaakt van zacht bamboe materiaal voor een aangenaam gevoel op de huid
 • list plusAdemen beter en voorkomen een broeierig gevoel of irritaties
 • list plusDuurzaam en milieuvriendelijk, kunnen hergebruikt worden en dragen bij aan een schonere planeet

Nadelen Fienosa Wasbare Zoogcompressen Duurzame zoogcompressen

 • list plusSommige gebruikers hebben opgemerkt dat ze sneller kunnen doorlekken in vergelijking met andere wasbare zoogcompressen

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.68
Functionaliteit
8.38
Gebruiksgemak
9.07
Ik ben dol op de Fienosa Wasbare Zoogcompressen! Als moeder die graag duurzame keuzes maakt, zijn deze compressen perfect voor mij. Ze zijn gemaakt van heerlijk zacht bamboe materiaal, wat ervoor zorgt dat ze comfortabel aanvoelen op mijn huid. En het beste van alles is dat ze ademen, dus geen last van een broeierig gevoel of irritaties.

Wat ik echt geweldig vind aan deze zoogcompressen is dat ze niet doorlekken. Ik hoef me geen zorgen te maken over ongewenste lekkages en mijn kleding blijft beschermd. Ze zijn ook ultrazacht en hebben de juiste tepelvorming, dus ze zitten echt comfortabel.

Een ander groot voordeel van de Fienosa Wasbare Zoogcompressen is dat ze duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Ik kan ze keer op keer hergebruiken door ze gewoon in het bijgeleverde waszakje te wassen. Zo bespaar ik niet alleen veel afval, maar draag ik ook bij aan een schonere planeet.

Deze zoogcompressen zijn gemaakt van bamboe, een natuurlijke en duurzame vezel. Bamboe is van nature antibacterieel en daarom perfect voor de gevoelige tepel-, eczeem- of allergische huid. En het absorptievermogen van bamboe is geweldig, het kan tot wel 50% meer vocht opnemen dan bijvoorbeeld microvezel of katoen.

Moeders zijn dol op de Fienosa Wasbare Zoogcompressen, dat blijkt wel uit de gebruikersreviews. Ze zijn lovend over het zachte en comfortabele materiaal, evenals het goede absorptievermogen zelfs na meerdere wasbeurten. Gebruikers merken op dat de compressen goed op hun plek blijven zitten in de bh en geen irritaties veroorzaken.

Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat deze zoogcompressen sneller kunnen doorlekken in vergelijking met andere wasbare zoogcompressen. Vooral bij een vollere borst of wanneer er meer druk op staat, kan dit een probleem zijn. Maar voor lichte lekklachten werken ze over het algemeen prima.

Al met al vind ik de Fienosa Wasbare Zoogcompressen een uitstekende keuze voor moeders die op zoek zijn naar duurzame en comfortabele zoogcompressen. Ze bieden een zacht en ademend gevoel, lekken niet door bij juist gebruik en zijn gemaakt van duurzaam bamboe materiaal. Hoewel er enkele opmerkingen zijn over het absorptievermogen, zijn de positieve gebruikerservaringen over het algemeen zeer goed. Ik raad de Fienosa Wasbare Zoogcompressen zeker aan aan moeders die waarde hechten aan duurzaamheid en comfort. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

6. MultiMam Bioclin Multi Mam Kompressen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MultiMam Bioclin Multi Mam Kompressen

 • list plusEffectief bij het verzorgen en genezen van tepelkloven en wondjes
 • list plusLangdurige werking, waardoor andere producten overbodig zijn
 • list plusGoede kwaliteit en unieke oplossing

Nadelen MultiMam Bioclin Multi Mam Kompressen

 • list plusPrijzig

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.07
Functionaliteit
8.17
Gebruiksgemak
8.66
De Bioclin Multi Mam Kompressen zijn mijn redder in nood als ik borstvoeding geef. Deze kompressen zijn speciaal ontworpen om de pijnlijke tepelkloven en wondjes te verzorgen en te genezen. Ze zijn zo duurzaam dat je ze zelfs kunt doormidden knippen en twee keer kunt gebruiken, echt waar voor je geld!

Wat deze kompressen echt onderscheidt, is hun effectiviteit. Na het proberen van verschillende crèmes en zalfjes heb ik eindelijk verlichting gevonden met de Bioclin Multi Mam Kompressen. Ze helpen niet alleen direct, maar zorgen er ook voor dat mijn tepels snel genezen. Het verkoelende effect zorgt voor extra comfort tijdens het voeden.

Wat ik persoonlijk fantastisch vind aan dit product is dat het langdurig werkt. Sinds ik de Bioclin Multi Mam Kompressen gebruik, heb ik geen andere producten meer nodig. Dat bespaart me tijd en geld, echt handig!

De kwaliteit van de Bioclin Multi Mam Kompressen is ook geweldig. Ze zijn echt van goede kwaliteit en maken echt een verschil in het genezingsproces. Ze zijn uniek en bieden een effectieve oplossing voor moeders die borstvoeding geven.

Een klein minpuntje van dit product is de prijs. Sommige mensen vinden de Bioclin Multi Mam Kompressen wat prijzig. Maar eerlijk gezegd, gezien hun effectiviteit en duurzaamheid, vind ik ze het geld zeker waard.

Al met al kan ik zeggen dat de Bioclin Multi Mam Kompressen een uitstekende keuze zijn voor moeders die borstvoeding geven en last hebben van tepelkloven en wondjes. Ze zijn duurzaam, effectief en van goede kwaliteit. Hoewel ze wat prijzig kunnen zijn, bieden ze een unieke oplossing die moeders helpt om pijnloos en comfortabel borstvoeding te blijven geven. Als je op zoek bent naar een product dat echt werkt en langdurige resultaten biedt, zijn de Bioclin Multi Mam Kompressen zeker het overwegen waard. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

7. Medela Ultra Thin Zoogcompressen wegwerp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Ultra Thin Zoogcompressen wegwerp

 • list plusDun en absorberend, waardoor ze veel vocht opnemen en minder zichtbaar zijn dan andere zoogcompressen.
 • list plusIndividueel verpakt, wat zorgt voor extra hygiëne en handig is om mee te nemen.
 • list plusAfkomstig van Medela, een gerenommeerd merk gespecialiseerd in borstvoedingsproducten.

Nadelen Medela Ultra Thin Zoogcompressen wegwerp

 • list plusSommige gebruikers vinden de zoogcompressen niet gebruiksvriendelijk en klagen dat ze snel loskomen en aan de tepel blijven plakken.
 • list plusDe hoeveelheid verpakking zorgt voor veel afval.
 • list plusDe prijs wordt als hoog ervaren.

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8.23
Gebruiksgemak
7.89
Ik raad de Medela Ultra Thin Zoogcompressen ten zeerste aan voor moeders die op zoek zijn naar dunne, absorberende zoogcompressen die je discreet onder je kleding kunt dragen. Deze zoogcompressen hebben vijf lagen absorptiemateriaal en zijn minder dan 2 mm dik, waardoor ze comfortabel zijn om te dragen. Ze zijn speciaal ontworpen om perfect in je beha te passen zonder dat ze zichtbaar zijn onder je kleding. En als kers op de taart hebben ze kleefstrips om op hun plek te blijven zitten.

Een groot voordeel van de Medela Ultra Thin Zoogcompressen is dat ze individueel verpakt zijn. Dit zorgt niet alleen voor extra hygiëne, maar maakt ze ook handig om mee te nemen tijdens uitstapjes of naar je werk. In een verpakking zitten 60 stuks, wat meer dan genoeg is voor langdurig gebruik.

Wat betreft gebruiksvriendelijkheid zijn de meningen verdeeld. Sommige gebruikers vinden de zoogcompressen makkelijk te openen en van goede kwaliteit, terwijl anderen klagen dat ze snel loslaten en aan de tepel blijven plakken, wat pijnlijk kan zijn. Een ander nadeel dat genoemd wordt, is dat er veel verpakking is, wat zorgt voor veel afval.

Een positief aspect van de Medela Ultra Thin Zoogcompressen is dat ze dun en absorberend zijn, waardoor ze veel vocht opnemen en minder zichtbaar zijn dan veel andere zoogcompressen. Dit maakt ze ideaal voor moeders die kleine hoeveelheden lekkende moedermelk willen opvangen zonder dat het zichtbaar is.

Een ander voordeel van de Medela Ultra Thin Zoogcompressen is dat ze afkomstig zijn van Medela, een gerenommeerd merk dat gespecialiseerd is in borstvoedingsproducten. Medela biedt verschillende soorten zoogcompressen aan, variërend in absorptievermogen en wasbaarheid. De Ultra Thin Zoogcompressen zijn perfect voor de eerste periode van borstvoeding, wanneer er vaak meer lekkage is. Na verloop van tijd kun je overstappen naar licht absorberende zoogcompressen.

Hoewel de Medela Ultra Thin Zoogcompressen over het algemeen positieve beoordelingen krijgen, zijn er ook enkele kritiekpunten. De prijs wordt als hoog ervaren en sommige gebruikers vinden de zoogcompressen niet zo gebruiksvriendelijk. Desondanks blijven de dunheid, absorptievermogen en discretie van de Medela Ultra Thin Zoogcompressen belangrijke eigenschappen die hen onderscheiden van concurrenten. 💚

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Lansinoh Wegwerp Zoogcompressen - 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lansinoh Wegwerp Zoogcompressen - 2

 • list plusComfortabel en absorberend
 • list plusDiscreet en onzichtbaar onder kleding
 • list plusGoede pasvorm en flexibiliteit

Nadelen Lansinoh Wegwerp Zoogcompressen - 2

 • list plusMogelijk duurder dan andere merken

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.43
Functionaliteit
7.64
Gebruiksgemak
8.24
Ik ben zo enthousiast om je te vertellen over de Lansinoh Wegwerp Zoogcompressen! Deze compressen zijn echt een geweldige investering voor elke moeder die op zoek is naar comfort en absorptie. Ze zijn super onzichtbaar onder je kleding, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat iemand ze ziet. En laten we het hebben over discretie - deze compressen zijn zo discreet dat niemand zal merken dat je ze draagt. Ze zijn individueel verpakt, dus je kunt er altijd een paar bij je hebben voor optimale hygiëne. En met de twee plakstrips blijven ze altijd op hun plek!

Wat ik echt geweldig vind aan deze compressen is hoeveel vocht en moedermelk ze kunnen opnemen. Geen lekken meer en geen natte kleding - deze compressen houden alles keurig op zijn plek. Je hoeft je geen zorgen te maken over verschuivingen zoals bij goedkopere merken. En ze zijn lekker groot, dus je hebt genoeg dekking. Dat geeft je echt een gevoel van zekerheid, weet je wel? En het beste is dat ze nooit nat aanvoelen dankzij hun superabsorberende eigenschappen. Perfect voor dagelijks gebruik, als je het mij vraagt.

Wat deze compressen echt onderscheidt, is hun flexibiliteit. Ze passen zich perfect aan de vorm van je borst aan, waardoor ze super comfortabel zijn om te dragen. Geen ongemak meer! En nog iets geweldigs - ze zijn onzichtbaar onder je kleding. Dat betekent dat je ze overal kunt dragen, zelfs buitenshuis. Niemand zal ooit weten dat je ze draagt, dus je kunt discreet borstvoeding geven.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat deze compressen misschien iets duurder zijn dan andere wegwerp zoogcompressen. Maar als je kijkt naar de positieve feedback van andere moeders over het absorptievermogen en de goede pasvorm, dan denk ik dat het de investering zeker waard is.

Dus, al met al zijn de Lansinoh Wegwerp Zoogcompressen echt een topkeuze voor elke moeder die comfort, absorptievermogen en discretie zoekt. Ze zijn super makkelijk in gebruik, nemen veel vocht op en passen perfect. Ja, ze zijn misschien iets duurder, maar ik denk dat de kwaliteit en prestaties dat zeker rechtvaardigen. Ik raad deze compressen echt aan alle aanstaande moeders aan. Je zult er geen spijt van krijgen! 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. LilyPadz Wasbare Zoogcompressen - wasbaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.84
Functionaliteit
7.77
Gebruiksgemak
7.02
De LilyPadz Wasbare Zoogcompressen zijn echt een must-have voor moeders zoals ik die borstvoeding geven. Deze 100% medische siliconen compressen zorgen ervoor dat er geen melk lekt en ze kunnen steeds opnieuw worden gebruikt omdat ze wasbaar zijn. Wat deze zoogcompressen echt speciaal maakt, is dat ze het eeuwenoude principe gebruiken van druk op de tepel om het lekken van melk te voorkomen. En het beste is dat je ze zelfs zonder beha kunt gebruiken.

Het aanbrengen van de LilyPadz zoogcompressen op je huid is super eenvoudig en ze blijven op hun plek dankzij de plaklaag die steeds weer werkt. Ze zijn onzichtbaar onder je kleding en je kunt ze zelfs gebruiken tijdens het zwemmen. Het schoonmaken van de compressen is ook een fluitje van een cent. Met een druppeltje afwasmiddel en warm water zijn ze zo weer schoon en klaar voor gebruik. En bewaar ze in het bijgeleverde zakje zodat ze schoon en stofvrij blijven.

In de verpakking zitten 2 LilyPadz zoogcompressen, 3 bewaarschildjes en een bewaarzakje. Het papier van de verpakking is FSC gecertificeerd, wat betekent dat het afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

De reviews van andere gebruikers over de LilyPadz Wasbare Zoogcompressen zijn over het algemeen erg positief. Veel moeders vinden ze geweldig omdat ze niet lekken en een beetje melk opvangen die vrijkomt. Ze zijn ook makkelijk schoon te maken en voelen fijner aan op de huid dan wegwerp pads. Daarnaast zijn ze ook nog eens gebruiksvriendelijk en bieden ze een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Een gebruiker merkt wel op dat de zoogcompressen niet alle melk opvangen en dat je dus moet oppassen wanneer je ze verwisselt. Dit is iets om rekening mee te houden als je de LilyPadz gebruikt.

Een andere gebruiker waardeert ook de goede service van de leverancier. Ze hebben een beschadigd artikel direct vervangen zonder dat ze het beschadigde artikel terug hoefde te sturen. Hoewel ze de compressen pas één dag heeft gebruikt, vindt ze ze tot nu toe echt handig en effectief.

Al met al zijn de LilyPadz Wasbare Zoogcompressen een uitstekende keuze voor moeders zoals ik die op zoek zijn naar een betrouwbaar, herbruikbaar en gebruiksvriendelijk alternatief voor wegwerp pads. Ze bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn makkelijk schoon te maken. Hoewel ze niet alle melk opvangen, vangen ze wel een beetje op en zorgen ze voor comfort tijdens het geven van borstvoeding. 🌸

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

10. Medela Zoogcompressen Wasbaar extreem zacht

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medela Zoogcompressen Wasbaar extreem zacht

 • list plusDuurzaam alternatief voor wegwerpzoogcompressen
 • list plusZachte buitenlaag en absorberende binnenlaag voor comfort
 • list plusAfgedichte randen voorkomen lekken en zorgen voor hygiëne

Nadelen Medela Zoogcompressen Wasbaar extreem zacht

 • list plusMinder absorberend na drogen in de droger
 • list plusKunnen pluizen na het wassen, mogelijk een probleem voor mensen met gevoelige tepels
 • list plusVlakke vorm kan enigszins zichtbaar zijn onder strakke kleding

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.17
Functionaliteit
7.39
Gebruiksgemak
6.89
De Medela Zoogcompressen Wasbaar zijn gewoon perfect voor moeders zoals ik die een duurzaam alternatief willen voor wegwerpzoogcompressen. Met deze wasbare compressen kan ik mijn steentje bijdragen aan het milieu én geld besparen op afval. Ze zijn geschikt voor moeders met een normale hoeveelheid lekkende moedermelk en hebben zoveel te bieden.

Een van de fantastische eigenschappen van de Medela Zoogcompressen is hun ongelooflijke zachtheid. Ze voelen zo heerlijk zacht aan op mijn huid dankzij de zachte buitenlaag en absorberende binnenlaag. Bovendien passen ze perfect, zijn ze ultradun en kan ik ze onopvallend onder mijn kleding dragen. Zo kan ik ze de hele dag dragen zonder dat iemand het ziet.

Wat deze zoogcompressen ook geweldig maakt, is dat ze afgedichte randen hebben om lekkage te voorkomen. Zo blijft alles schoon en hygiënisch, of ik nu aan het voeden of kolven ben. En het beste van alles is dat ik ze gewoon kan wassen op 40 tot 60 graden en tot wel 50 keer kan hergebruiken. Dat betekent dat ik ze steeds opnieuw kan gebruiken en zo geld kan besparen in vergelijking met wegwerpzoogcompressen.

Gebruikers zijn dolenthousiast over de Medela Zoogcompressen en geven ze positieve beoordelingen. Ze vinden ze niet alleen comfortabel, maar ook vrijwel onzichtbaar onder kleding. Veel gebruikers zijn ook blij dat ze kunnen bijdragen aan een duurzamer milieu en geld kunnen besparen door over te stappen op wasbare compressen.

Maar er zijn ook enkele nadelen genoemd in de beoordelingen. Sommige gebruikers merkten op dat de compressen minder absorberend werden na het drogen in de droger. Daarom raad ik aan om ze op natuurlijke wijze te laten drogen. Een andere tip die ik heb gekregen, is om de compressen in een wasnetje te wassen om te voorkomen dat ze tijdens het wassen door de trommel heen schieten.

Sommige gebruikers hebben ook gemerkt dat de compressen een beetje begonnen te pluizen na het wassen. Dit kan een probleem zijn voor mensen met gevoelige tepels. Ook hebben sommigen opgemerkt dat de compressen vlak zijn en niet echt een cup-vorm hebben, waardoor ze enigszins zichtbaar kunnen zijn onder strakke kleding. Maar dat kan ook een voordeel zijn, want ze schuiven minder snel dan voorgevormde wegwerpzoogcompressen.

Al met al zijn de Medela Zoogcompressen Wasbaar gewoon fantastisch voor moeders die op zoek zijn naar duurzame en comfortabele zoogcompressen. Ze zijn extreem zacht, absorberend en hebben een perfecte pasvorm. Hoewel er enkele nadelen zijn genoemd, lijken de voordelen zwaarder te wegen. Het is zeker de moeite waard om over te stappen op deze wasbare zoogcompressen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Zoogcompresen. Er zijn namelijk 1887 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!