Wat is de beste Slowjuicer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Slowjuicer is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Slowjuicer van 2023? Na het testen van 1149 Slowjuicers kwam de Omega Nutrition Center als beste getest uit onze Slowjuicer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Slowjuicers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Slowjuicers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Slowjuicer-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Slowjuicers

1Score: 9.7
Omega Nutrition Center
Best Slow Juicer
Omega Nutrition Center
Omega
Ga naar laagste prijs
2Score: 8.9
Breville Juice Fountain Plus
Met een brede toevoergoot voor meer gebruiksgemak
Breville Juice Fountain Plus
Breville
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.1
Hamilton Beach Big Mouth
Levert sap van hoge kwaliteit
Hamilton Beach Big Mouth
Hamilton Beach
Ga naar laagste prijs
4Score: 7.3
Kuvings Whole Slow C7000S
Geoptimaliseerd voor bladgroenten
Kuvings Whole Slow C7000S
Kuvings
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Slowjuicer Koopgids

Begin jij je dag net als ik graag met een vitaminebommetje, dan is een goede slowjuicer eigenlijk niet weg te denken uit je keuken. In deze koopgids lees je daarom meer over de beste slowjuicers en al hun eigenschappen.

Slowjuicer, blender of sapcentrifuge?

Al deze apparaten produceren de lekkerste sapjes, maar ze werken niet op dezelfde manier. Zo werkt een slowjuicer op lage snelheid terwijl hij je fruit en groente kneust. Het vruchtvlees komt niet in je sap terecht, maar blijft achter in de zeef.

Met een goede blender maak je niet alleen sapjes, maar ook soepen, smoothies en milkshakes. De hoofdfunctie van een blender is pureren, waardoor je sap dikker is.

Het sap uit een sapcentrifuge is troebeler, omdat dit apparaat je fruit en groente op hoge snelheid raspt. Het sap wordt opgevangen in een kan of ander soortgelijk reservoir.

Wat is beter: een sapcentrifuge of slowjuicer?

Welk apparaat beter is, hangt van je persoonlijke voorkeuren af. Een slowjuicer maakt helder sapzonder vruchtvlees, terwijl het sap wat een sapcentrifuge maakt troebeler is. Hou je niet van vruchtvlees, dan is een slowjuicer meestal een betere keuze.

Hoelang kun je sap uit de slowjuicer bewaren?

Sap uit de slowjuicer bewaar je tot 48 uur in de koelkast. Let er wel op dat het sap in een afgesloten fles zit. Het sap invriezen is ook een mogelijkheid. In een goede vriezer bewaar je het sap 12 weken.

Is het sap van de slowjuicer eenmaal ontdooid, dan kun je het niet opnieuw invriezen. Het is daarom een goed idee om het in kleinere porties in te vriezen.

Functies van slowjuicers

Wanneer je op zoek gaat naar een slowjuicer, kom je er al snel achter dat er slowjuicers met verschillende functies zijn. Zo zijn er slowjuicers die citrusvruchten persen, koffiebonen malen, melk kloppen, smoothies maken en noten vermalen.

Dit is natuurlijk erg handig, maar je betaalt wel voor deze extra functies. Maak je geen gebruik van deze extra functies, dan is het zonde van je geld en kies je liever een simpelere slowjuicer.

Wat kun je doen met het pulp van een slowjuicer?

Wanneer je je slowjuicer regelmatig gebruikt, heb je veel pulp. Gooi dit niet weg! Je kunt er namelijk van alles mee doen. Heb je groentepulp, dan is dit bijvoorbeeld ideaal om aan je soep toe te voegen en op die manier meer textuur te creëren. Ook trek je van groentepulp te lekkerste bouillon.

Gebruik je de slowjuicer veel om fruit mee te juicen, dan gebruik je de fruitpulp voor bijvoorbeeld muffins of cakes. Wortel- en bietenpulp is ook goed te verwerken in zoete baksels.

Zowel fruit- als groentepulp is tenslotte ideaal om toe te voegen aan verschillende pastasauzen. Het geeft extra smaak en textuur, waardoor je saus een intensere smaak krijgt.

Het gebruiksgemak van een slowjuicer

Dit klinkt misschien als een inkoppertje, maar het is belangrijk dat je slowjuicer eenvoudig in gebruik is. Hiermee bedoel ik dat je hem snel in- en uit elkaar haalt en dat hij eenvoudig schoon te maken is.

Er zijn slowjuicers die uit tientallen onderdelen bestaan, waardoor het net een puzzel is die je in elkaar zet. Daar hebben de meeste mensen in de ochtend – of wanneer dan ook – geen zin in. Daarom moet een slowjuicer met een paar klikken in elkaar staan.

Ook het schoonmaken moet eenvoudig zijn, met zo min mogelijk kleine hoekjes en plaatsen waar je niet goed bij kunt. Het liefst stop je alles in de vaatwasser, maar zelfs als dat niet kan, moet het schoonmaken zo gepiept zijn.

hero illustration

Hoe testen we Slowjuicers?

Om de beste Slowjuicer te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Slowjuicer-test hebben we 1149 Slowjuicers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Slowjuicer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Slowjuicer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Slowjuicer-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste Slowjuicer in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1149 Slowjuicers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Slowjuicers op een rijtje

1. Best Slow Juicer: Omega Nutrition Center

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Omega Nutrition Center

 • list plusUitzonderlijke prestaties en kwalitatieve output
 • list plusVeelzijdig - kan gebruikt worden voor het maken van notenpasta, babyvoeding, pasta, etc.
 • list plusDuurzaam en functioneel ontwerp

Nadelen Omega Nutrition Center

 • list plusWerkt op een langzamere snelheid in vergelijking met centrifugale juicers
 • list plusNiet ideaal voor gebruikers die snel willen juicen
 • list plusIets zwaarder in vergelijking met andere juicers op de markt

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
10
De Omega Nutrition Center Slow Juicer, specifiek het Omega 8006 model, heeft veel lof gekregen vanwege zijn uitzonderlijke prestaties en kwalitatieve output. Volgens The Spruce Eats zorgt de langzame en "koude" verwerking van deze juicer voor verse en smaakvolle sapjes die tot wel 72 uur lang hun voedingswaarde behouden. Het apparaat haalt efficiënt sap uit zowel harde als zachte vruchten, groenten en bladgroen, en laat droog pulp achter. Het werkt op een gematigd geluidsniveau en heeft stabiliserende voetjes voor een stevige plaatsing.

Een opvallende eigenschap van de Omega Nutrition Center is zijn veelzijdigheid. Hij beperkt zich niet alleen tot het maken van sapjes; je kunt er ook notenboters, babyvoeding, pasta en meer mee maken. De duurzaamheid en functionele vormgeving van het apparaat worden zeer gewaardeerd, al moet wel worden opgemerkt dat het iets zwaarder is dan andere juicers op de markt.

De Omega 8006 wordt vaak beschouwd als de gouden standaard in het persen van sapjes. Zoals CNET benadrukt, is deze juicer een uitstekend en hoogwaardig apparaat dat de hogere prijs meer dan waard is. Het is de eerste keuze geworden voor mensen die serieus bezig zijn met het persen van sapjes thuis.

Hoewel het installatieproces in het begin misschien wat uitdagend kan zijn, biedt de gebruiksaanwijzing duidelijke instructies, zodat gebruikers het maximale uit hun juicer kunnen halen. Bovendien zorgt het langzame persproces ervoor dat de voedingsstoffen maximaal behouden blijven, wat resulteert in gezonder en levendiger sap.

Ondanks zijn vele sterke punten is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke beperkingen. De Omega Nutrition Center Slow Juicer is wellicht niet de ideale keuze voor gebruikers die snel sap willen persen. Als een kneuzende juicer werkt hij op een langzamere snelheid in vergelijking met centrifugale juicers. De langzamere snelheid draagt echter ook bij aan zijn vermogen om meer sap te extraheren en voedingsstoffen te behouden.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Omega Nutrition Center op door zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. Het vermogen om een breed scala aan ingrediënten te verwerken en hoogwaardig sap te produceren is een groot voordeel. Als snelheid echter belangrijk is, zijn centrifugale juicers wellicht een betere optie.

Al met al wordt de Omega Nutrition Center Slow Juicer, met name het Omega 8006 model, zeer gewaardeerd vanwege zijn indrukwekkende prestaties en kwalitatieve output. Of je nu verse sapjes, notenboters of andere zelfgemaakte creaties wilt maken, deze juicer is een betrouwbare en veelzijdige keuze. Het vermogen om sap te persen uit verschillende ingrediënten en de integriteit van voedingsstoffen te behouden, onderscheidt hem van andere juicers op de markt. Hoewel het misschien niet de snelste juicer is die beschikbaar is, maken de algehele prestaties en duurzaamheid het een waardevolle investering voor mensen die serieus bezig zijn met het persen van sapjes thuis.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Met een brede toevoergoot voor meer gebruiksgemak: Breville Juice Fountain Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Breville Juice Fountain Plus

 • list plusBrede voederopening bespaart bereidingstijd
 • list plusEfficiënt extractiesysteem voor optimale sap- en voedingsstoffenextractie
 • list plusAanpasbare sapervaring met ingebouwde schuimscheider en tweesnelheids elektronische controle

Nadelen Breville Juice Fountain Plus

 • list plusMogelijke levensduurproblemen gemeld door sommige klanten

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.48
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
8.84
De Breville Juice Fountain Plus Slow Juicer is een veelzijdige en efficiënte juicer met een breed scala aan functies. Het meest opvallende kenmerk is de 3" extra brede invoerbuis, waarmee je hele vruchten en groenten kunt persen zonder dat je ze eerst hoeft te snijden. Dit bespaart je kostbare voorbereidingstijd. In een recensie op de website van Breville wordt dit kenmerk benadrukt: "Deze juicer biedt een uniek extractiesysteem met een titanium versterkte schijf en een micro-mesh filtermand van Italiaanse makelij voor optimale sap- en voedingsstoffenextractie."

De Juice Fountain Plus beschikt ook over een ingebouwde schuimafscheider en een elektronische bediening met twee snelheden, waarmee je je perservaring kunt aanpassen op basis van het soort product dat je gebruikt. Dit is een belangrijk voordeel dat wordt genoemd in de recensie op Amazon, waar een klant zegt dat de juicer "een geweldige juicer is, maar mogelijk wel wat duurzaamheidsproblemen heeft."

Wat betreft prestaties heeft de Juice Fountain Plus positieve recensies ontvangen vanwege zijn sapextractiemogelijkheden en gebruiksgemak. Volgens een klant op Amazon presteert de juicer "geweldig" en is hij "zeer efficiënt in het persen van sap." Het is echter vermeldenswaardig dat sommige recensenten hebben gemeld dat de juicer na een paar jaar niet meer werkte, wat wijst op mogelijke duurzaamheidsproblemen.

Bij het vergelijken van de Juice Fountain Plus met zijn concurrenten onderscheidt hij zich door zijn brede invoerbuis, waardoor het een handige optie is voor mensen die op zoek zijn naar een juicer die de voorbereidingstijd minimaliseert. Dit kenmerk wordt geprezen door klanten die het waarderen dat ze hele vruchten en groenten kunnen persen zonder gedoe met vooraf snijden.

Over het algemeen is de Breville Juice Fountain Plus Slow Juicer een betrouwbare en efficiënte juicer met een breed scala aan functies. De brede invoerbuis en efficiënt extractiesysteem maken het een handige optie voor mensen die verse sappen in hun dagelijkse routine willen opnemen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met mogelijke duurzaamheidsproblemen bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Levert sap van hoge kwaliteit: Hamilton Beach Big Mouth

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hamilton Beach Big Mouth

 • list plusBudgetvriendelijke optie
 • list plusLevert sappen van hoge kwaliteit
 • list plusSnel reinigingsproces

Nadelen Hamilton Beach Big Mouth

 • list plusGebrek aan stabiliteit
 • list plusMaakt geluid tijdens gebruik
 • list plusNiet aanbevolen voor dagelijks gebruik vanwege breekbaarheid

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.18
Gebruiksgemak
8.24
De Hamilton Beach Big Mouth Slow Juicer is een betaalbare optie die hoogwaardig sap levert en indrukwekkende prestaties biedt. Met zijn strakke ontwerp en grote vulopening kan hij hele vruchten en groenten verwerken, waardoor het sap maken handiger wordt. Volgens Tom's Guide blinkt hij uit in het persen van dichtere materialen zoals bladgroenten en wortelgroenten, met een rendement tot wel 70% en 71% voor verschillende recepten. Hij presteert ook goed met harder producten zoals wortels, gember en citroen. Bij het persen van citrusvruchten zijn de opbrengsten echter iets lager.

De juicer werkt snel en efficiënt, maar maakt wel veel lawaai tijdens gebruik. Hij is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, met slechts vier afneembare onderdelen die vaatwasmachinebestendig zijn. Dit maakt het schoonmaakproces snel en handig. Zoals TechGearLab vermeldt, biedt de Hamilton Beach Big Mouth Slow Juicer uitstekende waar voor zijn geld, met hogere sapopbrengsten in vergelijking met duurdere machines. Hij kan wel wat stabiliteit missen en lawaai maken, maar het snelle reinigingsproces en indrukwekkende prestaties maken het een goede keuze voor klanten.

In vergelijking met zijn concurrenten biedt de Hamilton Beach Slow Juicer 67951 een schuimscheider in zijn sapopvangbak en is hij BPA-vrij in voedselzones, zoals vermeld in Juicing Journal. Zijn lage toerental minimaliseert oxidatie, waardoor hij alle soorten producten kan persen, inclusief zacht tot hard fruit, citrusvruchten, noten en bonen. Hij is echter slecht ontworpen met een smalle vulopening die extra voorbereidingstijd vereist. Veel klanten hebben gemeld dat de machine fragiel is en gemakkelijk kapot gaat na een paar keer gebruik, dus het is mogelijk niet aan te raden als dagelijkse juicer.

Al met al is de Hamilton Beach Big Mouth Slow Juicer een betaalbare optie die hoogwaardig sap levert. Hij presteert goed met verschillende soorten producten, waaronder bladgroenten en wortelgroenten. Het snelle reinigingsproces en gebruiksvriendelijke ontwerp maken het een handige keuze voor klanten. Hij kan echter wat stabiliteit missen en lawaai maken tijdens gebruik. Als duurzaamheid en dagelijks gebruik belangrijk zijn, is het misschien de moeite waard om te sparen voor een betere slowjuicer. Desalniettemin is de Hamilton Beach Big Mouth Slow Juicer een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een kwalitatief glas sap tegen een betaalbare prijs.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

4. Geoptimaliseerd voor bladgroenten: Kuvings Whole Slow C7000S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kuvings Whole Slow C7000S

 • list plusVeelzijdige en betrouwbare slowjuicer
 • list plusGeoptimaliseerd voor bladgroenten en uitdagende ingrediënten
 • list plusHandig ontwerp met brede vulopening en BPA-vrije materialen

Nadelen Kuvings Whole Slow C7000S

 • list plusKomt af en toe vast te zitten bij harde producten
 • list plusOpzetproces kan omslachtig zijn
 • list plusHogere prijsklasse

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.45
Functionaliteit
7.63
Gebruiksgemak
6.77
De Kuvings Whole Slow C7000S is echt een kanjer van een slowjuicer. Met zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid zorgt hij voor een geweldige ervaring. Volgens het Juicing Journal is hij perfect voor beginners en casual sapliefhebbers, omdat je er niet alleen sapjes mee kunt maken, maar ook sorbets en smoothies. En geloof me, deze C7000S heeft een flinke upgrade gekregen! Zo is de motorbasis nog sterker geworden en de sapkom verbeterd zodat er geen lekkages meer zijn. Ook het sapzeefje en de blanco zeef zijn verbeterd, en de persschroef zorgt ervoor dat er zo min mogelijk pulp in je sap terechtkomt. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook nog allerlei handige accessoires bij én een opzetstuk om sinaasappels uit te persen. 🍊

Maar waar deze Kuvings Whole Slow C7000S echt in uitblinkt, is het persen van bladgroenten. TechGearLab is lyrisch over de prestaties van deze kanjer met lastige ingrediënten zoals tarwegras en bladgroenten. Maar ook met stevigere groenten zoals wortels en bieten doet hij het super. Dus als je graag meer groen in je dieet wilt, is deze slowjuicer echt een must-have.

En het mooie is, hij is ook nog eens ontzettend handig in gebruik. Met zijn drie-inch brede vulopening kun je makkelijk al je fruit en groenten erin stoppen. En maak je geen zorgen over de veiligheid, want hij is gemaakt van BPA-vrij materiaal. Je kunt zelfs het persproces volgen dankzij de doorzichtige vulopening, en het schenken en mixen gaat super makkelijk dankzij de anti-druppel tuit.

Maar laten we eerlijk zijn, zelfs de beste slowjuicers hebben hun beperkingen. Volgens TechGearLab kan deze C7000S af en toe vastlopen met harde ingrediënten. En het opzetten van de slowjuicer kan een beetje gedoe zijn, en hij is ook niet bepaald goedkoop. Maar als je het je kunt veroorloven en graag uitdagende ingrediënten wilt persen, dan is deze C7000S echt de moeite waard.

Vergeleken met andere slowjuicers op de markt, steekt de Kuvings Whole Slow C7000S er met kop en schouders bovenuit als het gaat om het persen van bladgroenten. Volgens TechGearLab blinkt hij uit in het persen van lastige ingrediënten zoals tarwegras en bladgroenten. Dus als groene sapjes hoog op jouw prioriteitenlijstje staan, dan is deze slowjuicer absoluut de beste keuze.

Kortom, de Kuvings Whole Slow C7000S is een veelzijdige en betrouwbare slowjuicer die geweldig presteert met bladgroenten. Hij heeft weliswaar zijn beperkingen en is wat prijziger, maar zijn optimalisatie voor uitdagende ingrediënten onderscheidt hem van de rest. Dus als je op zoek bent naar een slowjuicer die bladgroenten aankan en wilt investeren in kwaliteit, dan is de Kuvings Whole Slow C7000S een solide keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Slowjuicers. Er zijn namelijk 1149 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!