Wat is de beste Slowjuicer van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het kopen van een goede Slowjuicer is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Slowjuicer van 2024? Na het onderzoeken van 1149 Slowjuicers kwam de Hamilton Beach Big Mouth als beste uit onze Slowjuicer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Slowjuicers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Slowjuicers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Slowjuicer-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Slowjuicers

1Score: 9.9
Hamilton Beach Big Mouth
Kosteneffectieve keuze
Hamilton Beach Big Mouth
Hamilton Beach
Ga naar laagste prijs
2Score: 8.6
Omega Nutrition Center
Uitstekend voor bladgroenten
Omega Nutrition Center
Omega
Ga naar laagste prijs
3Score: 7.2
Kuvings Whole Slow C7000S
Efficiënt met bladgroenten
Kuvings Whole Slow C7000S
Kuvings
Ga naar laagste prijs
4Score: 6.1
Breville Juice Fountain Plus
Best Slow Juicer
Breville Juice Fountain Plus
Breville
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Slowjuicer Koopgids

Begin jij je dag net als ik graag met een vitaminebommetje, dan is een goede slowjuicer eigenlijk niet weg te denken uit je keuken. In deze koopgids lees je daarom meer over de beste slowjuicers en al hun eigenschappen.

Slowjuicer, blender of sapcentrifuge?

Al deze apparaten produceren de lekkerste sapjes, maar ze werken niet op dezelfde manier. Zo werkt een slowjuicer op lage snelheid terwijl hij je fruit en groente kneust. Het vruchtvlees komt niet in je sap terecht, maar blijft achter in de zeef.

Met een goede blender maak je niet alleen sapjes, maar ook soepen, smoothies en milkshakes. De hoofdfunctie van een blender is pureren, waardoor je sap dikker is.

Het sap uit een sapcentrifuge is troebeler, omdat dit apparaat je fruit en groente op hoge snelheid raspt. Het sap wordt opgevangen in een kan of ander soortgelijk reservoir.

Wat is beter: een sapcentrifuge of slowjuicer?

Welk apparaat beter is, hangt van je persoonlijke voorkeuren af. Een slowjuicer maakt helder sapzonder vruchtvlees, terwijl het sap wat een sapcentrifuge maakt troebeler is. Hou je niet van vruchtvlees, dan is een slowjuicer meestal een betere keuze.

Hoelang kun je sap uit de slowjuicer bewaren?

Sap uit de slowjuicer bewaar je tot 48 uur in de koelkast. Let er wel op dat het sap in een afgesloten fles zit. Het sap invriezen is ook een mogelijkheid. In een goede vriezer bewaar je het sap 12 weken.

Is het sap van de slowjuicer eenmaal ontdooid, dan kun je het niet opnieuw invriezen. Het is daarom een goed idee om het in kleinere porties in te vriezen.

Functies van slowjuicers

Wanneer je op zoek gaat naar een slowjuicer, kom je er al snel achter dat er slowjuicers met verschillende functies zijn. Zo zijn er slowjuicers die citrusvruchten persen, koffiebonen malen, melk kloppen, smoothies maken en noten vermalen.

Dit is natuurlijk erg handig, maar je betaalt wel voor deze extra functies. Maak je geen gebruik van deze extra functies, dan is het zonde van je geld en kies je liever een simpelere slowjuicer.

Wat kun je doen met het pulp van een slowjuicer?

Wanneer je je slowjuicer regelmatig gebruikt, heb je veel pulp. Gooi dit niet weg! Je kunt er namelijk van alles mee doen. Heb je groentepulp, dan is dit bijvoorbeeld ideaal om aan je soep toe te voegen en op die manier meer textuur te creëren. Ook trek je van groentepulp te lekkerste bouillon.

Gebruik je de slowjuicer veel om fruit mee te juicen, dan gebruik je de fruitpulp voor bijvoorbeeld muffins of cakes. Wortel- en bietenpulp is ook goed te verwerken in zoete baksels.

Zowel fruit- als groentepulp is tenslotte ideaal om toe te voegen aan verschillende pastasauzen. Het geeft extra smaak en textuur, waardoor je saus een intensere smaak krijgt.

Het gebruiksgemak van een slowjuicer

Dit klinkt misschien als een inkoppertje, maar het is belangrijk dat je slowjuicer eenvoudig in gebruik is. Hiermee bedoel ik dat je hem snel in- en uit elkaar haalt en dat hij eenvoudig schoon te maken is.

Er zijn slowjuicers die uit tientallen onderdelen bestaan, waardoor het net een puzzel is die je in elkaar zet. Daar hebben de meeste mensen in de ochtend – of wanneer dan ook – geen zin in. Daarom moet een slowjuicer met een paar klikken in elkaar staan.

Ook het schoonmaken moet eenvoudig zijn, met zo min mogelijk kleine hoekjes en plaatsen waar je niet goed bij kunt. Het liefst stop je alles in de vaatwasser, maar zelfs als dat niet kan, moet het schoonmaken zo gepiept zijn.

hero illustration

Hoe testen we Slowjuicers?

Om de beste Slowjuicer te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Slowjuicer-test hebben we 1149 Slowjuicers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Slowjuicer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Slowjuicer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Slowjuicer-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste Slowjuicer in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1149 Slowjuicers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Slowjuicers op een rijtje

1. Kosteneffectieve keuze: Hamilton Beach Big Mouth

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hamilton Beach Big Mouth

 • list plusBetaalbaarheid
 • list plusSchuimafscheider
 • list plusBPA-vrije voedselzones
 • list plusGeminiaturiseerde oxidatie door langzame RPM
 • list plusHoogwaardige sapoutput
 • list plusContinue sapextractiemogelijkheid
 • list plusEfficiënte verwerking van taaie producten
 • list plusSnel en eenvoudig schoon te maken
 • list plusGoede sapkwaliteit

Nadelen Hamilton Beach Big Mouth

 • list plusSmalle toevoeropening
 • list plusFragiliteit
 • list plusPresteren mogelijk minder goed met zachtere producten
 • list plusLuidruchtige werking
 • list plusMogelijke beperkingen voor langdurig gebruik

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.68
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
10
Ik ben trots om de Hamilton Beach Slow Juicer 67951 aan te bieden, een betaalbare keuze die de aandacht heeft getrokken vanwege zijn schuimscheider, BPA-vrije voedselzones en minimale oxidatie vanwege zijn langzame RPM. Ondanks zijn smalle toevoerschacht en fragiliteit, staat hij bekend om zijn hoogwaardige sapopbrengst en continue sapmogelijkheden. Volgens Juicing Journal is "de juicer gemakkelijk in elkaar te zetten en schoon te maken en produceert het sap van hoge kwaliteit met minimale voedingsdegradatie." Echter, de fragiliteit en slechte ontwerp leiden tot de aanbeveling om te sparen voor een betere slowjuicer.

In de wereld van budgetcentrifugaaljuicers springt de Hamilton Beach Big Mouth Juice Extractor eruit als een topkeuze. TomsGuide merkt zijn indrukwekkende prestaties op met taaie producten, met een opbrengst van 70% voor een boerenkool, appel en selderij recept en 71% voor bieten, bosbessen en aardbeiensap. Hoewel het luid is, verwerkt het efficiënt ingrediënten en biedt het snelle en gemakkelijke reiniging, waardoor het een overtuigende keuze is voor klanten. Het kan echter minder goed presteren met zachtere producten.

In vergelijking met andere juicers wordt de Hamilton Beach Big Mouth juicer, zoals benadrukt door TechGearLab, geprezen als een solide en redelijk geprijsde optie die goede sapkwaliteit en gemakkelijke reiniging biedt. Zijn bewonderenswaardige prestaties bij het persen van harde en zachte producten, evenals het verwerken van bladgroenten, maken het een opvallende optie voor prijsbewuste consumenten. De sapkwaliteit wordt beoordeeld als bovengemiddeld, waardoor het een goede budgetoptie is.

In een breder perspectief werd de Nama J2 Cold Press Juicer gekenmerkt als de beste algemene en beste slowjuicer, terwijl de Ninja Never Clog Cold Press Juicer werd genoemd als de beste budgetoptie. De Breville Juice Fountain Plus werd geïdentificeerd als de beste centrifugaaljuicer. Deze beoordelingen bieden een uitgebreid overzicht van de juicermarkt en bieden inzichten in verschillende soorten juicers en hun respectievelijke sterke punten.

De Hamilton Beach Slow Juicer is het meest geschikt voor harde producten en bladgroenten, uitblinkend in het produceren van sap van hoge kwaliteit met minimale voedingsdegradatie. Zijn betaalbaarheid en vaatwasmachinebestendige onderdelen maken het een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve oplossing voor het persen van sap. Echter, de fragiliteit en slechte ontwerp kunnen beperkingen opleggen voor langdurig gebruik. In tegenstelling tot centrifugale juicers zoals de Hamilton Beach Big Mouth Juice Extractor presteren goed met taaie producten, met snelle en efficiënte sapproductie, zij het met mogelijke beperkingen voor zachtere producten. De keuze tussen deze opties hangt uiteindelijk af van de primaire sapbehoeften en langetermijnverwachtingen van de consument.

Samengevat, de Hamilton Beach Slow Juicer is een overtuigende keuze voor degenen die voornamelijk harde producten en bladgroenten persen. Zijn sap van hoge kwaliteit en betaalbaarheid maken het een aantrekkelijke optie voor prijsbewuste consumenten. Echter, de fragiliteit en slechte ontwerp kunnen serieuze gebruikers afschrikken. De Hamilton Beach Big Mouth Juice Extractor daarentegen blinkt uit als een topkeuze voor een budgetcentrifugale juicer, met uitstekende verwerking van taaie producten. Hoewel het beperkingen kan hebben met zachtere producten, maken zijn snelle werking en gemakkelijke reiniging het een aantrekkelijke keuze voor velen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

2. Uitstekend voor bladgroenten: Omega Nutrition Center

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Omega Nutrition Center

 • list plusUitzonderlijke sapkwaliteit
 • list plusVeelzijdigheid in het verwerken van verschillende producten
 • list plusRobuuste constructie

Nadelen Omega Nutrition Center

 • list plusLeercurve bij het opzetten
 • list plusKleine toevoertrechter die extra voorbereidingstijd vereist
 • list plusUitdagend reinigingsproces

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.88
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
8.21
Ik ben enthousiast om de veelzijdige Omega Nutrition Center aan te bevelen, een slowjuicer die uitblinkt in zijn uitzonderlijke sapkwaliteit en multifunctionaliteit. Met krachtige maar langzame prestaties haalt hij effectief sap uit verschillende soorten groenten en fruit, waaronder bladgroenten, en kan zelfs bevroren fruit verwerken voor desserts. Zijn hoogwaardige bouw en functionaliteit worden benadrukt door een stevig ontwerp en een handvat voor gemakkelijker transport. Ondanks een leercurve bij het opzetten en een kleine vulopening die extra voorbereidingstijd vereist, maken zijn sapkwaliteit en veelzijdigheid het tot een opvallende keuze op de markt.

Volgens TechGearLab is het opvallende kenmerk van de Omega Nutrition Center zijn uitzonderlijke sapkwaliteit, omdat het "effectief sap uit bladgroenten perst" en meerdere zeefopties biedt, waardoor het goed gemengde sappen produceert en pulp effectief scheidt. Aan de andere kant heeft de Hurom Slow Juicer, hoewel strak en modern, over het algemeen een iets bovengemiddelde prestatie en produceert schuimig sap, waardoor de hoge prijs minder gerechtvaardigd is.

In vergelijking benadrukt The Spruce Eats de kracht van de Omega Nutrition Center in sapkwaliteit en veelzijdigheid, ondanks de leercurve bij het opzetten en de kleine vulopening die vereist dat het fruit en de groenten in kleinere stukjes worden gesneden. Het vermogen van de slowjuicer om bevroren bananen te verwerken voor desserts wordt genoemd als een succesvol en uniek kenmerk, waardoor het opvalt qua veelzijdigheid.

Bovendien vereist de NutriBullet Slow Juicer, zoals beoordeeld door TechGearLab, extra voorbereidingstijd vanwege zijn smalle vulopening, waardoor fruit en groenten in kleinere stukjes moeten worden gesneden voor het persen. Ook wordt opgemerkt dat het schoonmaken uitdagend is en dat het een aanzienlijke weektijd vereist voordat het kan worden schoongemaakt. In tegenstelling tot dit, maken de hoogwaardige bouw en effectieve sapextractie van de Omega Nutrition Center het tot een opvallende keuze, zelfs met zijn kleine vulopening en leercurve bij het opzetten.

Tot slot zet de Omega Nutrition Center Slow Juicer de standaard met zijn uitzonderlijke sapkwaliteit, veelzijdigheid in het verwerken van verschillende soorten groenten en fruit, en robuuste bouw. Hoewel het wat extra voorbereidings- en schoonmaaktijd kan vereisen, maken zijn prestaties en multifunctionaliteit het tot een topkeuze in de categorie slowjuicers. Als je op zoek bent naar een slowjuicer die de nadruk legt op sapkwaliteit en veelzijdigheid, is de Omega Nutrition Center een topkeuze en overtreft het zijn concurrenten op deze essentiële aspecten. 🍏

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Efficiënt met bladgroenten: Kuvings Whole Slow C7000S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kuvings Whole Slow C7000S

 • list plusUitzonderlijke prestaties bij het verwerken van een breed scala aan producten
 • list plusVeelzijdige 3-in-1-functionaliteit voor het persen van sap, het maken van sorbets en het produceren van amandel- en sojamelk
 • list plusBetrouwbaar en efficiënt bij het verwerken van uitdagende ingrediënten zoals tarwegras en bladgroenten

Nadelen Kuvings Whole Slow C7000S

 • list plusAf en toe vastlopen bij harde producten
 • list plusRelatief hoge prijs
 • list plusFrusterende montage en reinigingsproces

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.31
Functionaliteit
7.08
Gebruiksgemak
7.33
Ik ben dol op de Kuvings Whole Slow Juicer Elite C7000S, een eersteklas slowjuicer die indruk maakt met zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Met een stevigere motorbasis, een verbeterde sapkom en een vernieuwde persschroef om pulp in het sap te minimaliseren, is dit de juicer bij uitstek voor sapliefhebbers. Dit 3-in-1 apparaat kan moeiteloos een grote verscheidenheid aan producten aan, inclusief uitdagende ingrediënten zoals tarwegras en bladgroenten, waardoor het de specialist is in "efficiëntie met bladgroenten." Naast het maken van sappen, sorbets en smoothies, kan het ook amandel- en sojamelk produceren, waarmee het zijn uitzonderlijke veelzijdigheid toont. De juicer valt op door zijn 3-inch brede invoergoot die minimale voorbereiding vereist, en het gebruik van BPA-vrije materialen zorgt voor gezondheid en veiligheid. De doorzichtige houder en de anti-druppeltuit verbeteren de gebruikerservaring nog verder, waardoor het sapenproces gemakkelijk te volgen is en rommelige druppels na het persen worden voorkomen.

Volgens TechGearLab "blonk de C7000S uit in de meeste tests" met zijn vermogen om een breed scala aan producten aan te kunnen, waardoor het een topper is. Het is echter vermeldenswaardig dat het af en toe kan vastlopen met harde producten en veel onderdelen heeft. Ondanks deze nadelen wordt het toch als een goede investering beschouwd voor degenen die uitdagende ingrediënten willen persen. Aan de andere kant wees Tom's Guide erop dat de prestaties van de juicer de hoge prijs niet volledig rechtvaardigden, vooral omdat het lagere saprendementen produceerde in vergelijking met andere geteste modellen. Het in elkaar zetten en schoonmaken werden als frustrerend en neutraal bestempeld. Hoewel het gemiddeld scoorde op het gebied van gebruiksgemak en reiniging, maakt zijn vermogen om een breed scala aan producten aan te kunnen het tot een opvallende keuze voor sapliefhebbers.

Wat de prijs betreft, de Kuvings Whole Slow Juicer Elite C7000P, die werkt op een lage snelheid van 60RPM, behoudt voedingsstoffen en maakt het mogelijk sap tot 72 uur te bewaren. Hoewel het een krachtige en efficiënte 240W motor biedt, een grotere pulpuitlaat om pulp in het sap te verminderen en een 3-inch brede invoergoot voor minimale voorbereiding, kan de prijs van $449.95 op Amazon, met extra verzend- en invoerkosten, een overweging zijn voor potentiële kopers.

Vergeleken met andere modellen onderscheidt de Kuvings Whole Slow Juicer Elite C7000S zich door zijn uitzonderlijke prestaties bij het persen van een verscheidenheid aan fruit en groenten, vooral uitdagende ingrediënten zoals tarwegras en bladgroenten. Zijn 3-in-1 functionaliteit, verbeterd ontwerp en vermogen om een breed scala aan producten aan te kunnen maken het tot een topper voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige sapoplossing.

Samenvattend, de Kuvings Whole Slow Juicer Elite C7000S valt op door zijn uitzonderlijke prestaties, veelzijdigheid en betrouwbaarheid bij het verwerken van een grote verscheidenheid aan producten. Hoewel het enkele nadelen heeft, zoals af en toe vastlopen met harde producten en een relatief hoge prijs, maken zijn vermogen om uitdagende ingrediënten aan te kunnen en zijn 3-in-1 functionaliteit het tot een opmerkelijke investering voor sapliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Best Slow Juicer: Breville Juice Fountain Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Breville Juice Fountain Plus

 • list plusGemakkelijk in gebruik
 • list plusGrote invoergoot
 • list plusRedelijke prijs

Nadelen Breville Juice Fountain Plus

 • list plusMoeite met bladgroenten
 • list plusOntbreekt een omgekeerde functie

Beoordeling

6.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.51
Functionaliteit
5.81
Gebruiksgemak
5.98
Ik ben erg onder de indruk van de Breville Juice Fountain Plus Slow Juicer. Deze juicer staat bekend om zijn gebruiksgemak, eenvoudige reiniging en grote vulopening. Het blinkt uit in het persen van harde producten en het produceren van hoogwaardige appelsap, dankzij de grote vulopening die de voorbereidingstijd aanzienlijk verkort. Helaas presteert hij minder goed met bladgroenten, waardoor hij het meest geschikt is voor mensen die een juicer zoeken voor harde producten. De twee perssnelheden bieden enige controle over de perservaring. De onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig en de prijs is redelijk, wat de aantrekkingskracht verder vergroot.

In vergelijking met concurrenten, zoals de Breville the Juice Fountain Cold, valt de Juice Fountain Plus op door zijn grote vulopening en gebruiksgemak. De "Cold Spin Technology" in de Juice Fountain Cold voorkomt warmteschade aan voedingsstoffen, waardoor het een nauwe concurrent is, vooral voor mensen die zich richten op het behoud van voedingsstoffen. Echter, de grote vulopening en redelijke prijs van de Juice Fountain Plus maken het een aantrekkelijke optie voor individuen of gezinnen die gemak zoeken bij het persen van harde producten. De vaatwasmachinebestendige onderdelen en redelijke prijs bevestigen nog eens zijn positie als een topkeuze voor mensen met een voorkeur voor het persen van harde producten.

Hoewel de Breville Juice Fountain Plus Slow Juicer lof heeft ontvangen voor zijn prestaties met harde producten en appelsap, schiet hij tekort bij het persen van bladgroenten zoals boerenkool. Deze beperking kan mensen ontmoedigen die voornamelijk op zoek zijn naar een juicer voor groene sappen. Voor degenen die echter op zoek zijn naar een betrouwbare, gemakkelijk te gebruiken en efficiënte juicer voor harde producten, bewijst de Breville Juice Fountain Plus zich als een waardevolle metgezel. Zijn evolutie van eerdere modellen is duidelijk te zien in de grote vulopening, eenvoudige reiniging en redelijke prijs, waardoor het een overtuigende keuze is voor individuen of gezinnen die op zoek zijn naar een betrouwbare slow juicer.

Samenvattend schittert de Breville Juice Fountain Plus Slow Juicer als een topkeuze op de markt, met name voor degenen die een handige en effectieve oplossing zoeken voor het persen van harde producten en het produceren van hoogwaardige appelsap. Zijn gebruiksgemak, grote vulopening en redelijke prijs maken hem een koploper in zijn categorie. Echter, zijn beperkingen met bladgroenten kunnen potentiële kopers die zich richten op groene sappen ertoe aanzetten om andere opties te verkennen. Zoals treffend verwoord door TechGearLab, "Het excelleert in het persen van harde producten en produceert enkele van de beste appelsap", waarmee het zijn positie als topkeuze voor liefhebbers van harde producten versterkt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Slowjuicers. Er zijn namelijk 1149 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!