De Bestenu Vriezer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/11/2020


Een vriezer is een must-have in elk huis. Je bespaart niet alleen geld maar ook tijd door maaltijden in te vriezen. Waar je op let bij aankoop van een vriezer, lees je in onderstaande koopgids.

Wat voor type vriezers zijn er verkrijgbaar?

show product content

Er zijn verschillende soorten vriezers verkrijgbaar: inbouwvriezers, vrieskisten en diepvrieskasten. Een inbouwvriezer bouw je in een nis in je keuken. Het is belangrijk dat je de maten van zowel je nis als je inbouwvriezer goed hebt.

Een goede vrieskist heeft een grote, ruime inhoud met een eenvoudig te openen deksel. Ze nemen wel meer ruimte in beslag, maar daar krijg je een ruime inhoud voor terug. De meeste vrieskisten worden geplaatst in de garage of in een schuur.

Een diepvrieskast zie je het meeste. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zowel als tafelmodellen en als grotere modellen en in verschillende prijsklassen. De goedkopere modellen zijn vaak minder energiezuinig. Let hier goed op.

Hoe koud moet een vriezer staan?

show product content

De ideale temperatuur van je vriezer is -18 °C. Is de temperatuur hoger, dan zal het voedsel sneller bederven. Daarnaast verbruikt hij hierdoor onnodig veel energie. Zo wordt niet alleen je energierekening hoger, maar het is ook niet goed voor het milieu.

Hoe ontdooi je een vriezer?

show product content

Hoe je een vriezer ontdooit, hangt af wat voor vriezer je hebt. Er zijn verschillende ontdooimethodes:

Low Frost: een vriezer met deze functie heeft minder ijsvorming, maar voorkomt het niet helemaal. Het vriesgedeelte moet één a twee keer per jaar worden ontdooid.

No Frost: Dit is de meest ideale technologie. Het vocht in de vriezer wordt onttrokken waardoor er simpelweg geen ijs kan ontstaan. Als je producten vochtig zijn, ontstaan er wel wat ijskristallen, maar niet genoeg om je hele vriezer te hoeven ontdooien.

Geen technologie: als je vriezer geen gebruikt maakt van een bepaalde technologie, dan zul je vijf a zes keer per jaar de vriezer moeten ontdooien. Het is niet het leukste klusje, maar wil je de levensduur van je vriezer verlengen, dan is het belangrijk.

Als allereerste haal je de stekker uit het stopcontact en vervolgens haal je de vriezer leeg. Vraag aan je buren of aan familie of je wat ruimte in hun vriezer mag gebruiken, zodat jouw bevroren producten niet allemaal ontdooien.

Nu moet je wachten totdat het ijs ontdooid is. Je kunt ervoor kiezen dit proces te versnellen door een bak heet water in je vriezer te zetten. Er zijn ook ontdooisprays te krijgen waardoor het ontdooien nog sneller gaat.

Je kunt grote stukken ijs met een houten lepel los krijgen, maar gebruik nooit metalen voorwerpen: de koelelementen zijn erg kwetsbaar. Zodra de vriezer vrij van ijs is, maak je hem schoon en droog. Vervolgens zet je hem weer aan en als hij op de juiste temperatuur is, laadt je hem weer in.

Wat kan ik allemaal invriezen en hoe lang kan ik het bewaren?

show product content

Je vriest bijna alles in! De meeste groenten zijn in te vriezen, mits ze even kort gekookt worden voor het invriezen. Hierdoor wordt de structuur en de smaak behouden. Groenten die veel water bevatten vries je beter niet in. Voorgesneden groenten blijven ongeveer drie maanden goed in de vriezer.

Fruit is ook prima in te vriezen. Bevroren druiven zijn heerlijk in een koud drankje in de zomer, terwijl citroenschijfjes ideaal zijn in bijvoorbeeld een glas cola. Fruit kun je natuurlijk ook eerst pureren en het daarna invriezen. Ideaal voor als je een baby hebt.

Het meeste vlees uit de supermarkt is in te vriezen, maar kijk altijd goed op de verpakking voordat je het invriest. Soms wordt het vlees bevroren geleverd en kun je het niet nog een keer invriezen. Gehakt bewaar je ongeveer drie maanden in de vriezer, kip negen maanden en al het andere vlees ongeveer zes maanden.

Is je vlees al bereid, en heb je nog zoveel resten dat het zonde is om weg te gooien? Dan vries je de hele portie in en bewaar je dit drie tot vier maanden. Hou er wel rekening mee dat de smaak en kwaliteit achteruit gaan door het invriezen.

Vis is ook prima in te vriezen, mits het nog niet eerder bevroren is geweest. Verse vis vries je in voor zo'n drie tot vier maanden. Vis wat je al eerder hebt bereid vries je ook in, maar hier geldt ook dat het niet ten goede komt aan de smaak en de kwaliteit van de vis.

Als je gebak, cake en taart goed afsluit, dan bewaar je dit voor ongeveer drie maanden in de vriezer. Zodra er lucht bij komt, drogen je lekkernijen uit wat niet ideaal is. Zorg er dus voor dat deze luchtdicht verpakt zijn.

Er zijn enkele dingen die je beter niet invriest:

  • Gerechten die je al gefrituurd hebt zoals bijvoorbeeld loempia's, snacks en frietjes
  • Melk, room en yoghurt gaan schiften als het is ontdooit
  • Kaas verliest zijn structuur en smaak na het ontdooien
  • Rauwe en gekookte eieren
  • Rauwe aardappelen: hier zit teveel vocht in.

Hoe koud kan een vriezer worden?

show product content

De meeste vriezers worden niet kouder dan -20 °C en kouder is ook niet nodig. De ideale temperatuur ligt namelijk op -18 °C: zelfs als het kouder als -18 °C is, blijven je etenswaren niet langer goed. Is het daarentegen warmer dan -18 °C, dan krijgen bacteriën de kans en bedrijft je eten sneller.

Hoe lang laat je een vriezer staan na het vervoeren?

show product content

Als je de vriezer, of de koel-vriescombinatie, rechtop vervoert, laat je deze een uurtje op zijn plaats van bestemming staan voordat je deze aan zet. Is deze plat vervoert, laat hem dan minstens vier uur staan voordat je hem aan zet. Dit heeft te maken met de koelvloeistof. Als het apparaat ligt, gaat de vloeistof zich verspreiden en dan is niet de bedoeling.

Als je je vriezer rechtop zet, dan geef je het de kans om naar beneden te zakken waardoor je schade voorkomt.

Kan ik mijn vriezer in mijn garage of in de schuur zetten?

show product content

Of je je vriezer in de garage of in de schuur kunt zetten, hangt af van de minimale omgevingstemperatuur waarop de vriezer functioneert. Sommige vriezers functioneren niet goed als het kwik tot onder het vriespunt daalt, let hier dus goed op.

Het geluidsniveau van de vriezer

show product content

Staat je vriezer in een gesloten keuken, in de garage of in de schuur, dan hoef je je geen zorgen te maken over het geluidsniveau. Staat deze in een open keuken, dan is het handig om hier wel naar te kijken. Het gemiddelde geluidsniveau van een vriezer ligt tussen de 39 dB en 40 dB. Dit geluidsniveau is niet storend, al hoor je hem af en toe wel brommen.

Een stille vriezer heeft en geluidsniveau van 38 dB of minder. Deze vriezers zijn uitermate geschikt voor een open keuken.

De inhoud van de vriezer

show product content

Hoeveel je in kunt vriezen, hangt af van de vriezer. Hoeveel je in wilt vriezen, hangt van je omstandigheden af. Ben je iemand die graag altijd een maaltijd of maaltijden in de vriezer heeft, en geef je de voorkeur aan diepvriesgroente- en vlees? Of ben je meer iemand die zo af en toe eens wat invriest?

Een vriezer wordt als "klein" beschouwd als deze minder dan 110 liter inhoud heeft. Dit staat gelijk aan drie volle boodschappentassen. De gemiddelde vriezer heeft een inhoud van 110 tot 250 liter: dit staat gelijk aan maar liefst zeven volle boodschappentassen.

Wil je een grote vriezer? Kies dan voor een vriezer met meer dan 250 liter inhoud. Hier kun je meer dan zeven volle boodschappentassen in kwijt.

Het energieverbruik van een vriezer

show product content

Kies altijd voor een vriezer die A+++ op het label heeft staan. Deze zijn het meest energiezuinig. De jaarlijkse energiekosten voor deze vriezers liggen rond de €23. Een vriezer met A+ op het label is het minst zuinig. Voor deze vriezers betaal je ongeveer €70 per jaar.

Hoe komt deze super Vriezer lijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Vriezer ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Vriezers, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Vriezers die aangeboden worden in Nederland, hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Vriezers het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vriezers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Vriezers in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De Inventum vrijstaande vriezer VR550 heeft een netto inhoud van 86 liter. Het is een zuinige vriezer met energieklasse A++. Deze 4 sterren vriezer heeft een invriesvermogen van 4 kg/24u. In de drie transparante lades berg je al je etenswaren netjes op. Positie switchen? Zo gedaan! De deur kan zowel links als rechts bevestigd worden en het bovenblad is eenvoudig te verwijderen. Handig als je de vriezer bijvoorbeeld onder een aanrechtblad wilt plaatsen.

1. Inventum VR550 - Tafelmodel vriezer


Product informatiePlus or Show more

De Tomado TMF4401W is ideaal voor mensen die graag wat extra vriesruimte willen. Deze mini vriezer heeft een netto inhoud van 30 liter. De kleine vriezer is zuinig in gebruik met energielabel A++ en is super stil dankzij het lage geluidsniveau van 40 dB. Met de regelbare thermostaat stel je de optimale temperatuur in en met de handige ijsblokjeshouder heb je altijd genoeg ijs op een zonnige dag. Wil je de vriezer verplaatsen? Dat kan! De vriezer is namelijk compact en lichtgewicht. Neem de vriezer mee in de caravan, zet hem in je bijkeuken of op je studentenkamer. De deur kan zowel links- als rechtsom gemonteerd worden, wel zo handig. 30 liter inhoud energieklasse A++ regelbare thermostaat

2. Tomado TFM4401W - mini vriezer


Product informatiePlus or Show more

Weinig plaats om een grote diepvriezer te zetten ? Of behoefte aan extra vriesruimte? Dan is de Primo DV2-WS een absolute topper. Dankzij de compacte afmetingen maar toch ruime inhoud van 34 liter, is hij de ideale partner om al jou producten in te vriezen. De omkeerbare deur maakt het ook mogelijk om hem op elke plaats in huis te integreren. Inhoud en zuinig verbruik Door de kleine afmetingen van de vriezer en het lichte gewicht, is de vriezer gemakkelijk te verplaatsen. Ideaal dus voor studenten, op campings of natuurlijk gewoon thuis. Met de kleinere afmetingen, heeft deze vriezer toch nog een inhoud van 34 liter om voldoende in te bewaren. Daarnaast is de vriezer erg zuinig in verbruik, vanwege het energielabel van A+. Hiermee bespaar je energie, geld en is goed voor het milieu. Schadelijke stoffen vrij De vriezer is CFK-vrij. CFK zijn schadelijke stoffen. Dit betreffen; Chloor (C), Fluor (F) en Koolstof (K). Het duurt heel lang voordat deze stoffen zijn afgebroken en is daarnaast erg schadelijk voor mens en milieu. Omdat deze vriezer CFK- vrij is, bevinden deze schadelijke stoffen zich niet in de vriezer.

3. Primo DV2-WS - Mini Vriezer - Wit


Product informatiePlus or Show more

Wiggo WF-UR14DS(WW) zuinig in verbruik en een strak design Op zoek naar een nieuwe vrieskast? Deze Wiggo vrijstaand vrieskast is speciaal ontworpen voor het beleven van de passie in de keuken. Een mooi strak design de juiste witte kleur wat past bij je interieur en niet te vergeten royaal veel opbergruimte voor de uigebreide belevenis in de keuken. Met de Frost Reverse Zones veel koelgemak. De Wiggo WF-UR14DS(WW) is een slimme vriezer waar de Frost Reverse Zone technologie is gebruikt. Hierdoor komen uw etenswaren en koelproducten sneller tot vriezen toe. De vriezer heeft vier sterren, waardoor het toestel niet alleen geschikt is om diepvriesproducten te bewaren, maar ook om uw met passie gemaakte bereidingen in te vriezen voor een later moment. Aan ruimte geen gebrek! Met maar liefst zes lades voorzien in de Wiggo WF-UR14DS(WW) is er voor elk formaat en soort ieder een eigen ruimte in te delen. De ene lade is dan geschikt voor gesneden vriesfruit en de andere voor een lekker groot stuk biefstuk. Even 8 kilogram invriezen op 24 uur tijd is zo gedaan voor deze vriezer. Bij stroomuitval geen paniek, bewaar je etenswaren nog tot 14 uur. Energieverbruik koude kunst. Met een A++ kun je er op aan dat het verbruik op jaarbasis slechts 164 kWh is met een totale inhoud van maar liefst 158 liter. Door de goed geisoleerde deuren en wanden is dit een perfecte prestatie. Kenmerken Energieklasse A++ Vrijstaand model 158 liter netto inhoud Invriesvermogen: 8 kg/24h Afmetingen; Diepte 58cm Breedte 55cm Hoogte 143cm

4. Wiggo WF-UR14DS(WW) - Vrijstaande Vriezer - Wit - A++


Product informatiePlus or Show more

IJskoud de beste! De Inventum VR501 tafelmodel vriezer heeft een totaal netto inhoud van 68 liter. Je etenswaren zijn te verdelen in 3 transparante, handige lades. Ook is deze vriezer zeer zuinig te noemen; deze valt namelijk in de energieklasse A++. Productkenmerken Energieklasse A++ Totale netto inhoud 68 liter Aantal transparante lades 3 Invriesvermogen 4kg/24u Steraanduiding **** Deur links en rechts monteerbaar ja Technische gegevens Kleur wit Afmetingen (hxbxd) 84,5 x 50 x 54 cm Klimaatklasse SN/N/ST Aansluitwaarde 70 watt Energieverbruik per dag 0,36 kWh Geluidsniveau 42 dB

5. Inventum VR501 tafelmodel vriezer


Product informatiePlus or Show more

Tafelmodel vriezer van het merk Proline met capaciteit van 60 liter. Ideaal voor het bewaren van diepvriesproducten en het invriezen van verse etenswaren. Door zijn geringe hoogte past hij onder het gemiddelde keuken werkblad en om hem aan te passen aan jouw inrichting is de draairichting van de deurscharnieren ook nog een te wisselen. Geschikt voor gebruik binnenshuis De klimaatklasse van deze vriezer is “N”. Dit houdt in dat de vriezer geschikt is om te gebruiken in ruimtes tussen de 16 en 32 graden Celsius, daardoor minder geschikt voor plaatsing in een koude schuur. Tijdens het koelen produceert de vriezer slechts 42 dB geluid. Jaarlijks Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van de Proline TTZ 71 wordt aangeraden 1x per jaar de vriezer te ontdooien en zo te ontdoen van ijs, hierdoor blijft het energieverbruik zo laag mogelijk en gaat het toestel langer mee. Het energieverbruik van de TTZ 71 is 164KWh per jaar.

6. Proline vriezer TTZ 71


Product informatiePlus or Show more

In de 82 liter ruime Bosch GTV15NW3A vriezer bewaar je met gemak 2 ruime shopper boodschappentassen met vriesproducten. De 3 vrieslades zijn doorzichtig, zodat je in 1 oogopslag ziet waar de doosjes vriesfruit of ingevroren haricot verts liggen. De deur van de vriezer draait standaard naar rechts, maar deze is aan te passen naar linksdraaiend. Zo maak je de vriezer geschikt voor elke ruimte. Als je 's nachts trek hebt in een ijsje is het verstandig als je het licht in de keuken aan doet. De Bosch diepvriezer heeft namelijk geen binnenverlichting.

7. Bosch GTV15NW3A


Product informatiePlus or Show more

Met de PLCH104 vrieskist haal in in 1 keer 95 liter aan vriesruimte in huis. Je kunt dan zonder problemen 1 keer in de week boodschappen doen en in de vrieskist jouw eten goed houden. Omdat de PLCH104 smaller is dan een reguliere vrieskast, is het bovendien erg gemakkelijk om een plekje te vinden. Deze vriezer werkt zelfs bij een omgevingstemperatuur van +10 tot + 43 ° C.

8. Proline PLCH104 - Vrieskist


Product informatiePlus or Show more

De Zanussi ZFX31401WA komt goed van pas op de camping voor het bewaren van een voorraad ijsjes of barbecuevlees. Deze mini vriezer heeft een inhoud van 30 liter en je neemt hem dankzij zijn compacte formaat gemakkelijk mee in de auto. De vriesruimte is in tweeën verdeeld door een rek. Zo kies je zelf waar je de diepvriesproducten plaatst.

9. Zanussi ZFX31401WA


Product informatiePlus or Show more

De Exquisit GS 80-1 A+++ is een energiezuinig tafelmodel vriezer. Met een inhoud van 82 liter en 10 kg capaciteit per dag, is dit een geschikt vriezer voor een eenpersoonshuishouden of klein gezin. Door de aanpasbare draairichting van de deur, past deze vriezer gemakkelijk in meerdere keukens. Handig om te weten: Inhoud en gebruik Door de inhoud van 82 liter, is deze vriezer geschikt voor kleine gezinnen. Voor mensen die weinig vriesruimte nodig hebben en niet te veel ruimte willen innemen in huis, is dit zeker een goed model. Door de drie transparante laden, kun je jouw eigen vriesproducten zelf indelen en is goed voor 10 kg opslag. De temperatuurregelaar zit aan de voorkant van de vriezer en beschikt over drie standen; MAX, MIN, NORMAL. Zuinig in verbruik Ben je op zoek naar een zuinige vriezer? Deze Exquisit vriezer is een zeer zuinig model, met een energielabel A+++. Met dit energieverbruik hou je meer over in je portemonnee en is daarnaast ook nog eens goed voor het milieu. Extra functies De inhoud en het energielabel zijn niet de enigste positieve dingen aan deze vriezer. Deze vriezer beschikt namelijk ook over een aanpasbare draairichting. Dit betekent dat je de draairichting van de deur kan veranderen, zodat het gemakkelijker in vele keukens past. In de handleiding vind je precies, hoe je de draairichting kan veranderen. Omdat de vriezer maar een geluidsniveau van 40 dB heeft, hoor je de vriezer nauwelijks.

10. Exquisit GS80-1A+++ - Tafelmodel vriezer


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vriezers er zijn namelijk 498 verschillende te koop..

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen , en ga je straks de beste Vriezer kopen.