Bestenu

Wat is de beste vriezer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 maart, 2023

Het kopen van een goede vriezer is een lastige opdracht. Wat is de beste vriezer van 2023? Na het onderzoeken van 334 vriezers kwam de CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit als beste getest uit onze vriezer-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de vriezers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vriezers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige vriezer-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste vriezers

1Score: 9.9
CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit
Beste Vriezer voor duurzaamheid
CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Beko FS166020 wit
Beko FS166020 wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Exquisit GS111-040EW wit
Exquisit GS111-040EW wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Wla TF600B zwart
Wla TF600B zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Severin GS 8858 - Tafelmodel wit
Severin GS 8858 - Tafelmodel wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Exquisit GS81-040CW wit
Exquisit GS81-040CW wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Beko HSA32530N wit
Beko HSA32530N wit
Beko
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Tomado TFM4401B Mini vriezer 34 zwart
Tomado TFM4401B Mini vriezer 34 zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Tomado Tafelmodel vriezer wit
Tomado Tafelmodel vriezer wit
Tomado
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Indesit UI6 F1T S1 diepvriezer
Beste Vriezer voor professioneel gebruik
Indesit UI6 F1T S1 diepvriezer
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vriezer Koopgids

Een vriezer is een must-have in elk huis. Je bespaart niet alleen geld maar ook tijd door maaltijden in te vriezen. Waar je op let bij aankoop van een vriezer, lees je in onderstaande koopgids.

Wat voor type vriezers zijn er verkrijgbaar?

Er zijn verschillende soorten vriezers verkrijgbaar: inbouwvriezers, vrieskisten en diepvrieskasten. Een inbouwvriezer bouw je in een nis in je keuken. Het is belangrijk dat je de maten van zowel je nis als je inbouwvriezer goed hebt.

Een goede vrieskist heeft een grote, ruime inhoud met een eenvoudig te openen deksel. Ze nemen wel meer ruimte in beslag, maar daar krijg je een ruime inhoud voor terug. De meeste vrieskisten worden geplaatst in de garage of in een schuur.

Een diepvrieskast</a> zie je het meeste. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zowel als tafelmodellen en als grotere modellen en in verschillende prijsklassen. De goedkopere modellen zijn vaak minder energiezuinig. Let hier goed op.

Hoe koud moet een vriezer staan?

De ideale temperatuur van je vriezer is -18 °C. Is de temperatuur hoger, dan zal het voedsel sneller bederven. Daarnaast verbruikt hij hierdoor onnodig veel energie. Zo wordt niet alleen je energierekening hoger, maar het is ook niet goed voor het milieu.

Hoe ontdooi je een vriezer?

Hoe je een vriezer ontdooit, hangt af wat voor vriezer je hebt. Er zijn verschillende ontdooimethodes:

Low Frost: een vriezer met deze functie heeft minder ijsvorming, maar voorkomt het niet helemaal. Het vriesgedeelte moet één a twee keer per jaar worden ontdooid.

No Frost: Dit is de meest ideale technologie. Het vocht in de vriezer wordt onttrokken waardoor er simpelweg geen ijs kan ontstaan. Als je producten vochtig zijn, ontstaan er wel wat ijskristallen, maar niet genoeg om je hele vriezer te hoeven ontdooien.

Geen technologie: als je vriezer geen gebruikt maakt van een bepaalde technologie, dan zul je vijf a zes keer per jaar de vriezer moeten ontdooien. Het is niet het leukste klusje, maar wil je de levensduur van je vriezer verlengen, dan is het belangrijk.

Als allereerste haal je de stekker uit het stopcontact en vervolgens haal je de vriezer leeg. Vraag aan je buren of aan familie of je wat ruimte in hun vriezer mag gebruiken, zodat jouw bevroren producten niet allemaal ontdooien.

Nu moet je wachten totdat het ijs ontdooid is. Je kunt ervoor kiezen dit proces te versnellen door een bak heet water in je vriezer te zetten. Er zijn ook ontdooisprays te krijgen waardoor het ontdooien nog sneller gaat.

Je kunt grote stukken ijs met een houten lepel los krijgen, maar gebruik nooit metalen voorwerpen: de koelelementen zijn erg kwetsbaar. Zodra de vriezer vrij van ijs is, maak je hem schoon en droog. Vervolgens zet je hem weer aan en als hij op de juiste temperatuur is, laadt je hem weer in.

Wat kan ik allemaal invriezen en hoe lang kan ik het bewaren?

Je vriest bijna alles in! De meeste groenten zijn in te vriezen, mits ze even kort gekookt worden voor het invriezen. Hierdoor wordt de structuur en de smaak behouden. Groenten die veel water bevatten vries je beter niet in. Voorgesneden groenten blijven ongeveer drie maanden goed in de vriezer.

Fruit is ook prima in te vriezen. Bevroren druiven zijn heerlijk in een koud drankje in de zomer, terwijl citroenschijfjes ideaal zijn in bijvoorbeeld een glas cola. Fruit kun je natuurlijk ook eerst pureren en het daarna invriezen. Ideaal voor als je een baby hebt.

Het meeste vlees uit de supermarkt is in te vriezen, maar kijk altijd goed op de verpakking voordat je het invriest. Soms wordt het vlees bevroren geleverd en kun je het niet nog een keer invriezen. Gehakt bewaar je ongeveer drie maanden in de vriezer, kip negen maanden en al het andere vlees ongeveer zes maanden.

Is je vlees al bereid, en heb je nog zoveel resten dat het zonde is om weg te gooien? Dan vries je de hele portie in en bewaar je dit drie tot vier maanden. Hou er wel rekening mee dat de smaak en kwaliteit achteruit gaan door het invriezen.

Vis is ook prima in te vriezen, mits het nog niet eerder bevroren is geweest. Verse vis vries je in voor zo'n drie tot vier maanden. Vis wat je al eerder hebt bereid vries je ook in, maar hier geldt ook dat het niet ten goede komt aan de smaak en de kwaliteit van de vis.

Als je gebak, cake en taart goed afsluit, dan bewaar je dit voor ongeveer drie maanden in de vriezer. Zodra er lucht bij komt, drogen je lekkernijen uit wat niet ideaal is. Zorg er dus voor dat deze luchtdicht verpakt zijn.

Er zijn enkele dingen die je beter niet invriest:

 • Gerechten die je al gefrituurd hebt zoals bijvoorbeeld loempia's, snacks en frietjes
 • Melk, room en yoghurt gaan schiften als het is ontdooit
 • Kaas verliest zijn structuur en smaak na het ontdooien
 • Rauwe en gekookte eieren
 • Rauwe aardappelen: hier zit teveel vocht in.

Hoe koud kan een vriezer worden?

De meeste vriezers worden niet kouder dan -20 °C en kouder is ook niet nodig. De ideale temperatuur ligt namelijk op -18 °C: zelfs als het kouder als -18 °C is, blijven je etenswaren niet langer goed. Is het daarentegen warmer dan -18 °C, dan krijgen bacteriën de kans en bedrijft je eten sneller.

Hoe lang laat je een vriezer staan na het vervoeren?

Als je de vriezer, of de koel-vriescombinatie, rechtop vervoert, laat je deze een uurtje op zijn plaats van bestemming staan voordat je deze aan zet. Is deze plat vervoert, laat hem dan minstens vier uur staan voordat je hem aan zet. Dit heeft te maken met de koelvloeistof. Als het apparaat ligt, gaat de vloeistof zich verspreiden en dan is niet de bedoeling.

Als je je vriezer rechtop zet, dan geef je het de kans om naar beneden te zakken waardoor je schade voorkomt.

Kan ik mijn vriezer in mijn garage of in de schuur zetten?

Of je je vriezer in de garage of in de schuur kunt zetten, hangt af van de minimale omgevingstemperatuur waarop de vriezer functioneert. Sommige vriezers functioneren niet goed als het kwik tot onder het vriespunt daalt, let hier dus goed op.

Het geluidsniveau van de vriezer

Staat je vriezer in een gesloten keuken, in de garage of in de schuur, dan hoef je je geen zorgen te maken over het geluidsniveau. Staat deze in een open keuken, dan is het handig om hier wel naar te kijken. Het gemiddelde geluidsniveau van een vriezer ligt tussen de 39 dB en 40 dB. Dit geluidsniveau is niet storend, al hoor je hem af en toe wel brommen.

Een stille vriezer heeft en geluidsniveau van 38 dB of minder. Deze vriezers zijn uitermate geschikt voor een open keuken.

De inhoud van de vriezer

Hoeveel je in kunt vriezen, hangt af van de vriezer. Hoeveel je in wilt vriezen, hangt van je omstandigheden af. Ben je iemand die graag altijd een maaltijd of maaltijden in de vriezer heeft, en geef je de voorkeur aan diepvriesgroente- en vlees? Of ben je meer iemand die zo af en toe eens wat invriest?

Een vriezer wordt als "klein" beschouwd als deze minder dan 110 liter inhoud heeft. Dit staat gelijk aan drie volle boodschappentassen. De gemiddelde vriezer heeft een inhoud van 110 tot 250 liter: dit staat gelijk aan maar liefst zeven volle boodschappentassen.

Wil je een grote vriezer? Kies dan voor een vriezer met meer dan 250 liter inhoud. Hier kun je meer dan zeven volle boodschappentassen in kwijt.

Het energieverbruik van een vriezer

Kies altijd voor een vriezer die A+++ op het label heeft staan. Deze zijn het meest energiezuinig. De jaarlijkse energiekosten voor deze vriezers liggen rond de €23. Een vriezer met A+ op het label is het minst zuinig. Voor deze vriezers betaal je ongeveer €70 per jaar.

hero illustration

Hoe testen we vriezers?

Om de beste vriezer te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vriezer-test hebben we 334 vriezers geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze vriezer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze vriezer-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen vriezer-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste vriezer in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 334 vriezers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste vriezers in een oogopslag

1. Beste Vriezer voor duurzaamheid: CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit

 • list plusDeze vriezer is stil tijdens het werken.
 • list plusHet heeft een goed formaat, waardoor het veel ruimte biedt voor 142 liter.
 • list plusHet is een top product met een aantrekkelijk design.

Nadelen CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit

 • list plusEr zit geen lampje bij de vriezer.
 • list plusHet assemblage proces kan lecht zijn.
 • list plusHet maakt meer lawaai dan andere vriezers.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Ben je op zoek naar een ruime vriezer die ook nog eens energiezuinig is? Dan is de CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit de perfecte keuze voor jou! Met vijf verschillende temperatuurinstellingen biedt deze vriezer een zeer brede range aan opslagmogelijkheden. Het schuifmechanisme zorgt er bovendien voor dat je overzichtelijk al jouw favoriete etenswaren kunt opbergen en gemakkelijk toegang hebt tot wat je nodig hebt.

Een groot voordeel van deze vriezer is de aluminium coating die ervoor zorgt dat de koude lucht niet kan ontsnappen, wat weer bijdraagt aan het energiezuinige ontwerp. Het geluidsniveau van 40 dB is bovendien erg laag, wat ervoor zorgt dat je geen last hebt van storende geluiden terwijl je in de keuken staat.

Met een netto inhoud van 142 liter biedt deze vriezer genoeg ruimte voor al jouw favoriete etenswaren. Het compacte ontwerp neemt bovendien weinig vloeroppervlak in beslag, wat ideaal is voor kleine keukens.

Als je op zoek bent naar een vriezer die snel en betrouwbaar invriest, dan is de CHiQ FCF142D ook een goede keuze. Je geniet van verser voedsel met een verbeterde textuur.

De enige mogelijke drawback van deze vriezer is de maximale omgevingstemperatuur van 32 graden. Dit betekent dat je de vriezer niet in een te warme ruimte moet plaatsen.

Al met al is de CHiQ FCF142D een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een ruime, energiezuinige en betrouwbare vriezer. Ik kan deze vriezer dan ook zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beko FS166020 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.7

Bij de Beko FS166020 heb je geen last van harde geluiden. Dankzij het geluidsniveau van 37 decibel is deze tafelmodel vriezer relatief stil, zodat je ongestoord thuiswerkt. In totaal heb je ruimte voor de diepvriesproducten van 1 of 2 personen. Door het kleine formaat zet je deze vriezer gemakkelijk in een kleine kamer of keuken. Ondertussen vermindert Low Frost de ijsvorming in het apparaat, waardoor je deze slechts 1 of 2 keer ontdooit. Dat scheelt jou weer onderhoud. In de diepe lades stapel je gemakkelijk je favoriete bakken met ijs op. Waar je de rest van je etenswaren neerlegt, maakt dankzij de luchtcirculatie niet uit. Het is namelijk overal in de vriezer even koud.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Exquisit GS111-040EW wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Exquisit GS111-040EW wit

 • list plusHet design van deze vriezer is modieus.
 • list plusDeze vriezer heeft een kleine formaat, waardoor hij gemakkelijk in elke ruimte past.
 • list plusDeze vriezer heeft een energiezuinig ontwerp.

Nadelen Exquisit GS111-040EW wit

 • list plusDeze vriezer heeft geen digitale temperatuurregeling.
 • list plusDeze vriezer heeft geen verlichting binnenin.
 • list plusDeze vriezer heeft geen temperatuursensor.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een compacte en energiezuinige vriezer? Dan is de Exquisit GS111-040EW echt iets voor jou! Met een inhoud van 64 liter en een invriescapaciteit van 3 kilo per dag is deze vriezer geschikt voor een eenpersoonshuishouden of klein gezin. Het geluidsniveau van 40 decibel zorgt ervoor dat je de vriezer nauwelijks hoort en de drie transparante laden zorgen voor een goed overzicht van je vriesproducten.

Wat deze vriezer uniek maakt, is de aanpasbare draairichting van de deur. Hierdoor past deze vriezer gemakkelijk in verschillende keukens. Daarnaast is het energieverbruik met een label E erg zuinig, wat goed is voor je portemonnee en het milieu. De temperatuurregelaar aan de voorkant van de vriezer beschikt over drie standen; MAX, MIN, NORMAL.

Deze Exquisit vriezer is perfect voor mensen die weinig vriesruimte nodig hebben en niet te veel ruimte willen innemen in huis. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een compacte en zuinige vriezer met de belangrijkste functies die je nodig hebt.

Als gebruiker van deze vriezer ben ik zeer tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak. De aanpasbare draairichting van de deur is echt een pluspunt en de drie transparante laden maken het makkelijk om mijn vriesproducten op te bergen. Het enige nadeel dat ik kan noemen, is dat de vriezer niet beschikt over een automatische ontdooifunctie.

Al met al, is de Exquisit GS111-040EW een goede keuze als je op zoek bent naar een compacte en energiezuinige vriezer met de belangrijkste functies die je nodig hebt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Wla TF600B zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een tafelmodel vriezer die je bijna nooit hoeft te ontdooien? Dan is de WLA TF600B vrieskast met zijn formaat ideaal. Deze vrieskast van WLA heeft een netto inhoud van 60 liter in het vriesgedeelte. Verder beschikt de vriezer een koelventilator waardoor de temperatuur gelijkmatig door de vriezer wordt verdeeld. Voordelen: Beschikt over 3 lades Temperatuur tussen de -12 tot -20 in te stellen Vriescapaciteit van 6 kg per 24 uur Inhoud van 60 Liter Overzichtelijk opbergen Ondanks de compactheid kan je er behoorlijk veel levensmiddelen in kwijt. De vriezer beschikt over 3 lades en heeft een vriescapaciteit van 6 kg per 24 uur. En dankzij LED-binnenverlichting heb je altijd goed zicht op je boodschappen. Invriescapaciteit De vrieskast heeft een invriescapaciteit van 6 kilogram per 24 uur. Dat wil zeggen dat je tot 6 kilogram aan levensmiddelen kunt invriezen met behoud van de kwaliteit. Verwisselbare deurscharniering De WLA TF600B heeft een verwisselbare deurscharniering. Hierdoor kun je de deur zowel naar links als naar rechts openen. Met de mogelijkheid om de draairichting van de deur te kiezen, past het apparaat perfect in elke gewenste ruimte.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Severin GS 8858 - Tafelmodel wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.2

Ben jij op zoek naar een compacte vriezer die weinig ruimte inneemt? Dan is de Severin GS 8858 tafelmodel vriezer zeker het overwegen waard! Met een inhoud van 80 liter en 3 vriesvakken biedt deze vriezer genoeg ruimte voor de meeste huishoudens. Daarnaast is het mogelijk om de deurscharnier te verwisselen, wat handig kan zijn als de indeling van jouw keuken daarom vraagt.

Maar wat maakt deze vriezer nou echt bijzonder? Allereerst is het verbruik van 104 kWh per jaar vrij laag, wat betekent dat je energierekening niet de pan uit zal rijzen. Daarnaast heeft de vriezer een invriescapaciteit van 6 kg, wat betekent dat je snel en gemakkelijk je eten kunt invriezen. En mocht de stroom onverhoopt uitvallen, dan hoef je je geen zorgen te maken: de bewaartijd bij stroomuitval is maar liefst 14 uur!

Maar wat zijn de nadelen van deze vriezer? Het geluidsniveau van 41 dB is niet erg stil te noemen, dus als je een vriezer zoekt die je niet hoort, dan is deze niet de beste keuze. Ook is de vriezer niet heel groot, dus als je veel eten wilt invriezen is het misschien niet de meest geschikte optie.

Al met al is de Severin GS 8858 tafelmodel vriezer een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte vriezer met genoeg ruimte voor de meeste huishoudens. Het lage verbruik en de invriescapaciteit maken deze vriezer extra aantrekkelijk. Het geluidsniveau is wel iets om rekening mee te houden, maar als je daar geen problemen mee hebt, dan is dit een goede aankoop!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

6. Exquisit GS81-040CW wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Exquisit GS81-040CW wit

 • list plusDe Exquisit GS81-040CW wit is energiezuinig met een A+++ energieklasse.
 • list plusHet heeft een laag geluidsniveau van slechts 37 dB.
 • list plusHet heeft een grote inhoud van 81 liter, waardoor je veel voedsel kunt opslaan.

Nadelen Exquisit GS81-040CW wit

 • list plusDe Exquisit GS81-040CW wit heeft geen compartimenten, waardoor het moeilijker is om voedsel te organiseren.
 • list plusHet heeft geen ontdooifunctie.
 • list plusHet heeft geen led-verlichting in de koelkast, waardoor het moeilijker is om voedsel te vinden.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij op zoek naar een compacte vriezer die zuinig in verbruik is? Dan is de Exquisit GS81-040CW wit de vriezer voor jou. Met een inhoud van 87 liter en een invriescapaciteit van 4.4 kg per dag, is deze vriezer geschikt voor een eenpersoonshuishouden of klein gezin. Dankzij het energielabel C, hou je meer geld over in je portemonnee en ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu.

Een ander pluspunt van deze vriezer is de aanpasbare draairichting van de deur. Zo past deze vriezer gemakkelijk in meerdere keukens en hoef je niet bang te zijn dat de deur in de weg zit. De drie transparante laden geven een goed overzicht van jouw vriesproducten en de temperatuurregeling is gemakkelijk aan te passen via de draaiknop aan de voorkant.

Met een geluidsniveau van 40 dB is deze vriezer ook nog eens fluisterstil. De Exquisit GS81-040CW wit is geschikt voor een normale omgevingstemperatuur van 16 graden en kan zelfs bij een tropische temperatuur van 43 graden nog goed functioneren. Het energieverbruik per jaar is 105 kWh, wat neerkomt op ongeveer 58 euro per jaar aan energiekosten.

Al met al is de Exquisit GS81-040CW wit een goede keuze als je op zoek bent naar een compacte en energiezuinige vriezer. Het enige nadeel is dat de inhoud van 87 liter niet geschikt is voor grote gezinnen of mensen die veel vriesruimte nodig hebben. Maar voor de prijs en de kwaliteit die je krijgt, is dit zeker een goede koop.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

7. Beko HSA32530N wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Met een inhoud van 298 liter heb je veel ruimte tot je beschikking in de Beko HSA32530N vrieskist. Je bewaart zonder problemen 7 boodschappentassen vol brood, bakken ijs en zakken friet in de vriezer. Dankzij de luchtcirculatie in de hele vriezer is het overal even koud. Het maakt dus niet uit waar je jouw boodschappen bewaart. Door Low Frost wordt de ijsvorming in de vriezer verminderd. Je hoeft deze hierdoor maar één of twee keer per jaar te ontdooien. Opbergbakjes met kliekjes berg je op in de meegeleverde opbergmand. Zo zie je snel welke restjes je nog in huis hebt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Tomado TFM4401B Mini vriezer 34 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TFM4401B Mini vriezer 34 zwart

 • list plusDeze vriezer heeft een aantrekkelijk design.
 • list plusHet is stil tijdens het gebruik.
 • list plusHet is klein en gemakkelijk om te verplaatsen.

Nadelen Tomado TFM4401B Mini vriezer 34 zwart

 • list plusHet heeft geen energiezuinige functie.
 • list plusHet heeft geen inhoudsmonitor.
 • list plusDeze vriezer heeft geen temperatuurregelaar om de temperatuur in de gaten te houden.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar extra vriesruimte, maar heb je weinig ruimte in huis? Dan is de Tomado TFM4401B Mini vriezer 34 zwart precies wat je nodig hebt! Deze mini vriezer heeft een netto inhoud van 34 liter en is compact van formaat. Hierdoor is hij ideaal voor kleine appartementen, kantoren of studentenkamers. Maar ook als je al een vriezer hebt en wat extra vriesruimte nodig hebt, dan is deze mini vriezer een uitkomst.

Wat deze mini vriezer uniek maakt, is dat hij in het zwart komt. Hierdoor ziet hij er stijlvol uit en past hij goed bij andere zwarte keukenapparatuur. Daarnaast is hij energiezuinig met energielabel E en maakt hij weinig geluid met een geluidsniveau van slechts 39 dB. Hierdoor kun je hem gerust in je slaapkamer of studeerkamer plaatsen zonder dat je er last van hebt.

Een ander voordeel van de Tomado TFM4401B Mini vriezer 34 zwart is dat hij extra stil is. Dit komt goed van pas als je bijvoorbeeld een baby hebt die slaapt. Daarnaast beschikt hij over een regelbare thermostaat waarmee je de optimale temperatuur kunt instellen. Hierdoor blijven je etenswaren langer goed en kun je ze op een later moment alsnog gebruiken.

Het beste aan deze mini vriezer is dat hij ruimtebesparend is, maar toch genoeg ruimte heeft om kleine etenswaren in te vriezen. Zo heb je altijd genoeg ijsblokjes voor een zonnige dag en kun je restjes van een heerlijke maaltijd bewaren. Ook handig is dat de deur zowel links- als rechtsom gemonteerd kan worden. Hierdoor kun je hem op elke plek in huis plaatsen en ben je niet afhankelijk van de draairichting van de deur.

Al met al is de Tomado TFM4401B Mini vriezer 34 zwart een handige en stijlvolle toevoeging aan je huis. Hij is energiezuinig, stil en ruimtebesparend. En dankzij de regelbare thermostaat en ijsblokjeshouder kun je hem helemaal naar wens instellen. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor grote etenswaren, maar daarvoor kun je natuurlijk altijd nog een grotere vriezer kopen.

Persoonlijk ben ik erg tevreden met deze mini vriezer en kan ik hem zeker aanraden aan iedereen die extra vriesruimte nodig heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Tomado Tafelmodel vriezer wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado Tafelmodel vriezer wit

 • list plusHet ontwerp van deze vriezer is efficiënt.
 • list plusHet is stil tijdens het gebruik.
 • list plusDe binnenruimte van deze vriezer is groot.

Nadelen Tomado Tafelmodel vriezer wit

 • list plusHet heeft een energielabel F.
 • list plusDeze vriezer heeft geen digitale bediening.
 • list plusDeze vriezer heeft geen vriesvakken om voedsel te organiseren.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

Deze Tomado TFT4801W is een energiezuinig vrijstaand tafelmodel vriezer met energielabel F. Dankzij een netto inhoud van 64 liter heb je voldoende ruimte voor het invriezen van jouw producten, de 3 transparante vrieslades maken het makkelijk overal bij te kunnen. Deze 4 sterren vriezer heeft een invriesvermogen van 3.2 kg/24u en is voorzien van 2 transparante vrieslades. De deur van deze vriezer is omkeerbaar. Dankzij het lage geluidsniveau van 40 dB hoor je nauwelijks dat hij aanstaat! Let op: onze transporteur levert alleen op de begane grond. De vriezer wordt dus niet omhoog gebracht. Productvoordelen van de Tomado TFT4801W: Inhoud: 64 liter Energieklasse F Regelbare thermostaat 3 vrieslades Draairichting van de deur is omkeerbaar Extra stil, slechts 40 dB 2 jaar garantie bij Tomado Strak design Deze vriezer heeft strak en compact design. Het is een tafelmodel met een hoogte van 84 cm. Hierdoor is hij naast het invriezen van etenswaren ideaal te gebruiken om andere keukenapparatuur zoals een magnetron of bakoven op te plaatsen. Invriescapaciteit Deze vriezer heeft een ruime opbergruimte met een inhoud van 64 liter. Dankzij de drie vrieslades kan je zelf bepalen welke producten waar liggen. Deze vriezer heeft een 4 sterren invriesvermogen van 3.2 kg/24u, hierdoor zijn jouw etenswaren ontzettend snel ingevroren. Laag geluidsniveau De vriezer is uitgerust met een systeem die er voor zorgt dat de vriezer een zeer laag geluidsniveau heeft. Het geluidsniveau van de vriezer is 40 dB, dit kun je vergelijken met het geluid van een rustig kantoor. Omkeerbare deur Bij deze vriezer kan je zelf bepalen aan welke kant de deur van de vriezer open gaat dankzij de omkeerbare deur. De scharnieren van de deur kunnen namelijk zowel aan de linkerkant als de rechterkant gemonteerd worden. Hierdoor is deze vriezer gemakkelijk aan te passen aan jouw ruimte. Klimaatklasse Kies een koelkast of vriezer met de klimaatklasse die past bij de plek waar je het apparaat neer wilt zetten. Voor de meeste moet de ruimte minimaal 16°C zijn. Deze apparaten hebben klimaatklasse N, ST of T. Apparaten met klimaatklasse SN kunnen iets beter tegen kou en kunnen in een ruimte staan die minimaal 10°C is. De TFT4801W heeft klimaatklasse N / ST. Dat betekent dat je deze vriezer in een ruimte kunt zetten die minstens 16°C en maximaal 43°C is. Nieuwe energielabel Het energielabel voor vriezers hebben, vanwege nieuwe richtlijnen in maart 2021, een nieuw jasje. Energieklassen A+, A++ en A+++ worden niet meer gebruikt, waardoor de meest zuinige energieklasse A is, zonder plusje. Op het nieuwe energielabel vind je de letters A t/m G. Hierbij is G het minst zuinig en A het meest zuinig. Ook is er een nieuwe meetmethode waarmee de energieklasse wordt bepaald. Daardoor is de oude energieklasse niet zomaar in een nieuwe om te zetten; alle apparaten worden opnieuw gemeten. Met de nieuwe energielabels kun je makkelijker verschillende apparaten met elkaar vergelijken en wordt jouw keuze inzichtelijker gemaakt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 februari in huis

Bekijk prijs

10. Beste Vriezer voor professioneel gebruik: Indesit UI6 F1T S1 diepvriezer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een ruime vriezer die ook nog eens energiezuinig is? Dan is de Indesit UI6 F1T S vriezer iets voor jou! Met een netto inhoud van maar liefst 223 liter biedt deze vriezer genoeg ruimte voor al je boodschappen. Maar dat is niet het enige wat deze vriezer zo speciaal maakt. Dankzij de noFrost technologie hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien en blijft het energieverbruik laag. Bovendien ziet de vriezer er ook nog eens strak en modern uit, met zijn zilveren kleur en kastontwerp.

Maar er zijn nog meer voordelen aan deze vriezer. Zo heeft hij een bewaartijd bij stroomuitval van 24 uur, wat betekent dat je boodschappen veilig zijn bij een eventuele stroomstoring. Ook is de vriezer geschikt voor temperaturen tot wel 43 graden, dus zelfs op warme dagen blijft je eten goed gekoeld. Het geluidsniveau van slechts 41 dB zorgt ervoor dat je de vriezer amper hoort, wat wel zo fijn is als je hem in de keuken hebt staan.

Al met al is de Indesit UI6 F1T S vriezer dus een goede keuze als je op zoek bent naar een ruime, energiezuinige en stijlvolle vriezer. En het beste van alles? Je hoeft nooit meer te ontdooien!

Persoonlijk vind ik dit een fantastische vriezer. Hij biedt genoeg ruimte voor mijn wekelijkse boodschappen en ik hoef me geen zorgen te maken over het ontdooien van de vriezer. Ook het feit dat hij zo stil is, is een groot pluspunt. Het enige nadeel is misschien de prijs, maar als je bedenkt dat je nooit meer hoeft te ontdooien en dat het energieverbruik laag is, is dat het zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 4 april in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vriezers. Er zijn namelijk 334 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!