Bestenu

Wat is de beste koelkast van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede koelkast is een lastige uitdaging. Wat is de beste koelkast van 2023? Na het onderzoeken van 1550 koelkasten kwam de CHiQ FBM157L42 Koel-vriescombinatie 157 Liter dark stainless steel
als beste uit onze koelkast-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de koelkasten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 koelkasten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame koelkast-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste koelkasten

1Score: 10
CHiQ FBM157L42 Koel-vriescombinatie 157 Liter dark stainless steel
Beste Koelkast voor gezinnen
CHiQ FBM157L42 Koel-vriescombinatie 157 Liter dark stainless steel
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
ETNA KVV128ZWA zwart
ETNA KVV128ZWA zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Labirent® BC-70 Mini Koelkast Tafelmodel mat zwart
Beste Koelkast voor kleine ruimtes
Labirent® BC-70 Mini Koelkast Tafelmodel mat zwart
Labirent
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Bosch KTR15NWFA wit
Bosch KTR15NWFA wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
Inventum KV1500S Koel-vriescombinatie 174 liter
Inventum KV1500S Koel-vriescombinatie 174 liter
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.9
ETNA KKV143WIT
ETNA KKV143WIT
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.9
Inventum KV1501B Koel-vriescombinatie 173 liter
Inventum KV1501B Koel-vriescombinatie 173 liter
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.9
Bosch KIR31VFE0
Bosch KIR31VFE0
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.9
Tomado TCR1420S – Koel-vriescombinatie 173 zilver
Tomado TCR1420S – Koel-vriescombinatie 173 zilver
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.9
Beko RCSA270K30XBN rvs
Beko RCSA270K30XBN rvs
Beko
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Koelkast Koopgids

Een koelkast is inmiddels niet meer weg te denken uit onze keuken. Een koelkast is onmisbaar en daarom vertel ik je in onderstaande koopgids waarop je let bij aankoop van een goede koelkast.

Wanneer is een koelkast versleten?

Een koelkast is versleten als deze erg veel lawaai gaat maken: dit betekent dat hij harder moet werken om de gewenste temperatuur te bereiken. Hierdoor gaat je energierekening omhoog. Oudere koelkasten zijn sowieso niet erg energiezuinig. In de afgelopen vijftien jaar zijn koelkasten maar liefst 72% energiezuiniger geworden.

Het is eigenlijk altijd de moeite waard om je koelkast te vervangen als deze ouder dan tien jaar is. Een nieuwe koelkast is niet alleen beter voor je portemonnee, maar je draagt op deze manier ook een steentje bij aan een beter milieu.

Een andere reden om je koelkast te vervangen is omdat hij te klein is geworden. Misschien is je gezin uitgebreid en is er simpelweg niet genoeg ruimte meer in je koelkast. Daarnaast kan het zo zijn dat je koelkast verouderd is en dat je liever een nieuwer, slim model wilt. Daar is niets mis mee.

Hoe koud is een koelkast?

Om bacterie- en schimmelgroei tegen te gaan, stel je je koelkast in tussen de 3C en 4C. De temperatuur in een koelkast is niet overal hetzelfde. Bovenaan in de koelkast is het het warmste: er kan wel een verschil van 3C tot 4C graden zijn. Plaats hier producten zoals boter, kaas, eieren en dranken.

In het midden en onder in de koelkast is het het koudste. Hier bewaar je je vlees, vis en andere meest bederfelijke voedingswaren.

Hoe lang gaat een koelkast mee?

Gemiddeld gaat een koelkast ongeveer tien tot vijftien jaar mee. Dit hangt af van enkele factoren. Over het algemeen gaan duurdere koelkasten langer mee, omdat er duurzamer materiaal is gebruikt. Hoe je de koelkast gebruikt, beïnvloed ook de levensduur.

Als je hem regelmatig schoonmaakt en hij op de juiste plaats staat, zal hij langer mee gaan dan wanneer hij bijvoorbeeld vlak bij de verwarming staat. Bij inbouwkoelkasten is het belangrijk dat hij goed gemonteerd is, zodat de lucht goed afgevoerd kan worden.

Wat verbruikt een koelkast?

Hoeveel energie je koelkast verbruikt hangt af van het model. Een koel-vriescombinatie verbruikt meer energie dan een tafelmodel. Het gemiddelde energieverbruik staat aangegeven op het energielabel in kilowattuur (kWh). Ga altijd op zoek naar een koelkast met A+++ op het label. Een A+ koelkast lijkt zuinig, maar verbruikt het meeste stroom.

De gemiddelde energiekosten zijn als volgt: heb je een koelvriescombinatie met A+++ op het label, dan betaal je €37,76 per jaar aan energiekosten. Heeft je koelvriescombinatie A++ op het label, dan betaal je per jaar €52,51 aan energiekosten en als deze A+ op het label heeft dan ben je jaarlijks €62,87 kwijt aan energiekosten.

Kun je een nieuwe koelkast meteen gebruiken?

Of je een nieuwe koelkast meteen kunt gebruiken, hangt af hoe deze vervoerd is. Als hij staand is vervoert, dan is er geen probleem en zet je hem na een uurtje gewoon aan. Is hij liggend vervoert, dan is het noodzakelijk dat je deze niet meteen aan zet. Laat hem minstens zes uur staan voordat je hem aan zet.

De koelkast heeft leidingen die gevuld zijn met vloeistof en gas: vloeistof hoort onderin te zitten, maar als de koelkast gelegen heeft, zijn gassen en vloeistoffen overal in de leidingen te vinden, waardoor het pompje stuk kan gaan als je deze meteen aan zet. Het duurt even voordat alles weer op de juiste plaats zit.

De netto inhoud van de koelruimte

Het is belangrijk om op de inhoud van de koelkast te letten. Een te kleine koelkast zorgt voor frustratie, terwijl een te grote koelkast je onnodig veel energie kost. Het is daarnaast ook belangrijk goed te letten op de indeling van de koelkast.

Je kunt een koelkast kopen met een ruime inhoud, maar als de indeling onlogisch is, kun je er niet veel in kwijt.

Slimme koelkasten

Tegenwoordig vind je steeds meer slimme apparaten op de markt. Deze bedien je via een bijbehorende app of soms zelfs via spraak. Er zijn tegenwoordig ook slimme koelkasten op de markt. Ze hebben allemaal hun eigen handige functies wat het gebruik van je koelkast niet alleen leuker maakt, maar ook handiger.

Zo hebben sommige koelkasten camera's. Stel je voor: je staat in de supermarkt en weet niet meer of je nog verse melk hebt. Je pakt je smartphone, checkt de inhoud van je koelkast via je app en ziet dat er nog voldoende melk is, maar ziet tegelijkertijd dat de boter bijna op is. Gebruiksgemak ten top!

Er zijn ook koelkasten met een touchscreen op de deur. Hier regel je je agenda, zie je je afspraken, maar je speelt ook muziek af. Je verbindt je koelkast met je WiFi speakers en bedient deze bovendien via spraak. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos met sommige modellen.

Het geluidsniveau van de koelkast

Heb je een open keuken? Kijk dan naar het geluidsniveau van de koelkast. Sommige koelkasten maken best veel herrie. Als je op zoek bent naar een stille koelkast, kies dan een koelkast met een geluidsniveau onder 40 dB.

Staat je koelkast in de garage of in een gesloten keuken, dan maakt het geluidsniveau niet zoveel uit.

hero illustration

Hoe testen we koelkasten?

Om de beste koelkast te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze koelkast-test hebben we 1550 koelkasten vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze koelkast-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze koelkast-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne koelkast-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte koelkast in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1550 koelkasten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste koelkasten in een handige lijst

1. Beste Koelkast voor gezinnen: CHiQ FBM157L42 Koel-vriescombinatie 157 Liter dark stainless steel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CHiQ FBM157L42 Koel-vriescombinatie 157 Liter dark stainless steel

 • list plusDe koel-vriescombinatie heeft een mooi en stijlvol design dat past bij moderne keukens.
 • list plusHet apparaat is energiezuinig en heeft een A++ energielabel, wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • list plusDe koel-vriescombinatie heeft een ruim koelgedeelte met verstelbare planken en deurvakken, waardoor het gemakkelijk is om de inhoud te organiseren.

Nadelen CHiQ FBM157L42 Koel-vriescombinatie 157 Liter dark stainless steel

 • list plusHet vriesgedeelte is relatief klein en kan niet worden aangepast, waardoor het minder geschikt is voor gezinnen die veel diepvriesproducten bewaren.
 • list plusHet apparaat maakt meer geluid dan sommige andere koel-vriescombinaties op de markt, wat voor sommige gebruikers storend kan zijn.
 • list plusDe koel-vriescombinatie heeft geen speciale functies zoals een ijsmaker of waterdispenser, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een compacte, maar ruime koel-vriescombinatie die weinig ruimte inneemt? Dan is de CHiQ FBM157L42 Koel-vriescombinatie de perfecte keuze voor jou. Met een capaciteit van 157 liter biedt deze koelkast genoeg ruimte voor 2-3 personen en is ideaal voor kleinere huizen, kantoren, slaapzalen en appartementen. Het geluidsniveau van maximaal 39 dB zorgt ervoor dat je de koelkast bijna niet hoort.

Deze koel-vriescombinatie heeft een klassiek zwart ontwerp en wordt geleverd met drie verplaatsbare schappen in de koelkast en drie doorzichtige lades in het vriesvak. Hierdoor kun je de koelkast naar eigen wens indelen en gemakkelijk bij je eten en drinken komen.

Wat deze koelkast onderscheidt van andere producten is dat het een omkeerbare deur heeft. Dit betekent dat je de deur zowel naar links als naar rechts kunt openen, waardoor het gemakkelijk is om de koelkast op elke gewenste plek te plaatsen.

De mechanische bediening van de temperatuur maakt het gemakkelijk om de koelkast op de juiste temperatuur in te stellen. Daarnaast is de koelkast energiezuinig met energieklasse E en heeft een totale capaciteit van 157 liter.

Een nadeel van deze koelkast is dat de temperatuur van het vriesvak niet zo laag is als bij andere koelkasten. Maar als je niet van plan bent om veel voedsel in te vriezen, is deze koel-vriescombinatie een uitstekende keuze voor jou.

In het kort: de CHiQ FBM157L42 Koel-vriescombinatie is een compacte, ruime en energiezuinige koelkast die weinig ruimte inneemt. Ideaal voor kleinere huizen, kantoren, slaapzalen en appartementen. Het enige nadeel is de temperatuur van het vriesvak, maar als je niet veel voedsel hoeft in te vriezen, is dit geen probleem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

2. ETNA KVV128ZWA zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA KVV128ZWA zwart

 • list plusDeze koelkast heeft een gave uitstraling en is een echte blikvanger in de keuken.
 • list plusDe koelkast heeft veel inhoud, waardoor er genoeg ruimte is voor al je boodschappen.
 • list plusDe hoogte van de koelkast is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een compacte koelkast.

Nadelen ETNA KVV128ZWA zwart

 • list plusHet zou fijn zijn als er een mogelijkheid was om een extra frisdrankrek bij te bestellen.
 • list plusDe groentelade is vrij klein, waardoor er niet veel groente in past.
 • list plusDe koelkast is vrij ondiep, waardoor er minder ruimte is voor grote producten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

De ETNA KVV128ZWA is een zwarte 1-deurs koelkast die je vult met de boodschappen voor 3 of 4 personen. Boven in de koelkast zit een vriesvak van 15 liter, waar je jouw favoriete ijsjes of een half brood in bewaart. De rest van je boodschappen deel je in over 2 plateaus en 3 deurvakken. Gebruik het meegeleverde flessenrek om je flessen cola of wijn in te leggen. De achterkant van de koelkast is afgedekt, waardoor de condensor stofvrij blijft en jij minder tijd kwijt bent aan onderhoud. Het energieverbruik van de koelkast blijft hierdoor ook gelijk. Dankzij de binnenverlichting vind je gemakkelijk dipsauzen terug, ook in de late avonduren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

3. Beste Koelkast voor kleine ruimtes: Labirent® BC-70 Mini Koelkast Tafelmodel mat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Labirent® BC-70 Mini Koelkast Tafelmodel mat zwart

 • list plusDeze mini koelkast heeft een compact formaat, waardoor het gemakkelijk op een tafel of bureau past.
 • list plusDe koelkast heeft een stijlvolle mat zwarte afwerking, wat het een mooie toevoeging maakt aan elk interieur.
 • list plusDe koelkast werkt perfect en houdt drankjes en snacks op de juiste temperatuur.

Nadelen Labirent® BC-70 Mini Koelkast Tafelmodel mat zwart

 • list plusDe koelkast heeft beperkte opslagruimte, wat het minder geschikt maakt voor grotere huishoudens of bijeenkomsten.
 • list plusDe koelkast maakt soms wat geluid, wat storend kan zijn in stille omgevingen.
 • list plusDe koelkast heeft geen vriesfunctie, wat het minder geschikt maakt voor het bewaren van bevroren voedsel.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

Ben jij op zoek naar een compacte koelkast met goede prestaties? Dan is de Labirent BC-70 Mini Koelkast Tafelmodel mat zwart echt iets voor jou! Met een netto inhoud van 70 liter en een gewicht van 18,3 kg is deze koelkast ideaal voor een kleine ruimte, zoals bijvoorbeeld een studentenkamer of kantoor.

Wat deze koelkast echt bijzonder maakt, is het feit dat de deur zowel van links als van rechts te openen is dankzij de demonteerbare scharnieren. Hierdoor past de koelkast altijd perfect in jouw gewenste ruimte. Daarnaast heeft de koelkast een moderne look, waardoor het niet alleen functioneel is, maar ook mooi staat in jouw interieur.

De temperatuurinstelling is gemakkelijk te bedienen met de draaiknop en met een geluidsniveau van slechts 42 dB hoor je deze koelkast bijna niet. De koelkast wordt geleverd met 2 jaar 100% garantie, dus mocht er iets aan de hand zijn, dan kun je altijd snel contact opnemen met Labirent.

Het enige nadeel van deze koelkast is dat het vriesvak niet heel groot is. Dus als je veel producten wilt invriezen, dan is deze koelkast wellicht niet de beste keuze voor jou. Maar voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en efficiënte koelkast met een mooi design en goede prestaties, is de Labirent BC-70 Mini Koelkast Tafelmodel mat zwart zeker de moeite waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4. Bosch KTR15NWFA wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.9

Met de Bosch KTR15NWFA heb je dankzij de afgedekte condensor een hoop minder onderhoud. Je voorkomt hiermee dat stof op het rooster vormt, zodat de boel schoon blijft en de koelkast niet onnodig energie verbruikt. Je plaatst deze tafelmodel koelkast gemakkelijk in kleine keukens. Gebruik de transparante groentelade onder in de koelkast voor je broccoli. En krijg je laat op de avond trek? Dan zie je met de led verlichting gelijk waar de dipsauzen staan. Dankzij zijn middenklasse bouwkwaliteit gaat hij langer mee dan een basisklasse koelkast. Je hebt dus lang plezier van je aankoop.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

5. Inventum KV1500S Koel-vriescombinatie 174 liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.3

De Inventum vrijstaande koel- vriescombinatie KV1500S heeft een totale netto inhoud van 174 liter. Het is een koel- vriescombinatie met energieklasse E. Het koelgedeelte is bovenin, het vriesgedeelte onderin. Het ruime koelgedeelte met een flexibele indeling is voorzien van energiezuinige led-verlichting. Het 4 sterren, Low Frost vriesgedeelte met 2 vakken en een netto inhoud van 59 liter, heeft een invriesvermogen van 2,7 kg/24u. In deze koel- vriescombinatie is genoeg ruimte om al je etenswaren netjes op te bergen. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je ze goed kunt schoonmaken. Productvoordelen van de Inventum KV1500S koel- vriescombinatie Invriesvermogen 2,7 kg/24u Bewaartijd bij stroomuitval 6 uur Koelgedeelte ontdooit automatisch Low Frost vriesgedeelte Led-verlichting Draairichting deur aanpasbaar 5 jaar Inventum garantie Invriesvermogen Dit is de hoeveelheid voedsel in kilogrammen (kg) dat je in een periode van 24 uur kunt invriezen. Vries je meer in, dan deze hoeveelheid, dan stijgt de temperatuur in de vriezer te veel. Daardoor ontdooien de producten een beetje, die al in de vriezer zitten en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Low Frost Een vriezer met Low Frost hoef je maar ongeveer 2x per jaar te ontdooien. Door een speciale techniek verdampt het vocht in het apparaat sneller en krijgt het geen kans om te bevriezen. Daardoor is er minder ijsvorming aan de binnenkant en op je etenswaren. Dat maakt het eten langer houdbaar. Schoonmaken van het vriesgedeelte gaat sneller en makkelijker dan bij een gewone vriezer. Led-verlichting Het apparaat wordt verlicht met een led-lamp. Dat heeft een aantal voordelen. Een led-lamp heeft een langere levensduur dan een gewone lamp. Je hoeft het lampje dus niet vaak te vervangen. Led-verlichting verbruikt ook weinig energie. Als het lampje aan is wordt het nauwelijks warm. Daardoor blijft het apparaat ook koeler en het energieverbruik lager. Energielabel Iedere koelkast, vriezer of combi-koelkast heeft een energielabel. Op het label vind je de letters A t/m G. Een apparaat met label A is het zuinigst met energie. Een apparaat met energielabel G is het minst zuinig. Met behulp van de energielabels kun je makkelijker verschillende apparaten met elkaar vergelijken. Klimaatklasse Kies een koelkast of vriezer met de klimaatklasse die past bij de plek waar je het apparaat neer wilt zetten. Voor de meeste moet de ruimte minimaal 16°C zijn. Deze apparaten hebben klimaatklasse N, ST of T. Apparaten met klimaatklasse SN kunnen iets beter tegen kou en kunnen in een ruimte staan die minimaal 10°C is. De KV1500S heeft klimaatklasse N/ST. Dat betekent dat je deze koel- vriescombinatie in een ruimte kunt zetten die minstens 16°C en maximaal 38°C is. Altijd 5 jaar Inventum garantie We ontwikkelen onze producten zodat jij er jarenlang onbezorgd plezier van kunt hebben. Omdat je bij ons mag rekenen op goede kwaliteit, geven we je standaard 5 jaar garantie. Jouw originele aankoopbewijs is voldoende om snel goede service te verlenen. Kijk voor meer informatie op inventum.eu/garantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, vrijdag 19 mei in huis

Bekijk prijs

6. ETNA KKV143WIT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Je bewaart alle boodschappen van 3 of 4 personen in de ETNA KKV143WIT vrijstaande koelkast. Binnen in de koelkast vind je 5 plateaus waar je al je restjes, beleg, pakken yoghurt en hummus op bewaart. Wil je een grote pan soep of een verjaardagstaart kwijt? Dan verplaats je de plateaus eenvoudig naar onder of boven. Of haal één van de plateaus uit de koelkast om nog meer ruimte te maken. Onder in de 1-deurs koelkast vind je de groentelade waar je je prei en ijsbergsla bewaart. In de deur heb je met 4 deurvakken genoeg ruimte voor flessen frisdrank en pakken sap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag 30 mei in huis

Bekijk prijs

7. Inventum KV1501B Koel-vriescombinatie 173 liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.1

De Inventum vrijstaande koel- vriescombinatie KV1501B heeft een totale netto inhoud van 173 liter. Het is een koel- vriescombinatie met energieklasse E. Het koelgedeelte is bovenin, het vriesgedeelte onderin. Het ruime koelgedeelte met een flexibele indeling is voorzien van energiezuinige led-verlichting. Het 4 sterren, No Frost vriesgedeelte met 2 vakken en een netto inhoud van 59 liter, heeft een invriesvermogen van 2,7 kg/24u. In deze koel- vriescombinatie is genoeg ruimte om al je etenswaren netjes op te bergen. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je ze goed kunt schoonmaken. Productvoordelen van de Inventum KV1501B koel- vriescombinatie Invriesvermogen 3 kg/24u Bewaartijd bij stroomuitval 5,5 uur Koelgedeelte ontdooit automatisch No Frost vriesgedeelte Supervriezen Led-verlichting Draairichting deur aanpasbaar 5 jaar Inventum garantie Invriesvermogen Dit is de hoeveelheid voedsel in kilogrammen (kg) dat je in een periode van 24 uur kunt invriezen. Vries je meer in, dan deze hoeveelheid, dan stijgt de temperatuur in de vriezer te veel. Daardoor ontdooien de producten een beetje, die al in de vriezer zitten en dat gaat ten koste van de kwaliteit. No Frost Een vriezer met No Frost hoef je nooit te ontdooien. Door de constante luchtcirculatie wordt vocht snel afgevoerd en is er geen ijsvorming in de vriezer zelf of op je etenswaren. Je vriezer is daardoor snel en makkelijk schoon te houden en je eten is langer houdbaar. Een extra voordeel van een vriezer met No Frost is dat deze efficiënter werkt en daardoor minder energie verbruikt. Supervriezen De supervriezenfunctie gebruik je om grotere hoeveelheden voedsel snel op de juiste temperatuur te brengen. Zo voorkom je dat producten die al in het apparaat lagen warmer worden en daardoor kun je alle etenswaren langer bewaren. Led-verlichting Het apparaat wordt verlicht met een led-lamp. Dat heeft een aantal voordelen. Een led-lamp heeft een langere levensduur dan een gewone lamp. Je hoeft het lampje dus niet vaak te vervangen. Led-verlichting verbruikt ook weinig energie. Als het lampje aan is wordt het nauwelijks warm. Daardoor blijft het apparaat ook koeler en het energieverbruik lager. Energielabel Iedere koelkast, vriezer of combi-koelkast heeft een energielabel. Op het label vind je de letters A t/m G. Een apparaat met label A is het zuinigst met energie. Een apparaat met energielabel G is het minst zuinig. Met behulp van de energielabels kun je makkelijker verschillende apparaten met elkaar vergelijken. Klimaatklasse Kies een koelkast of vriezer met de klimaatklasse die past bij de plek waar je het apparaat neer wilt zetten. Voor de meeste moet de ruimte minimaal 16°C zijn. Deze apparaten hebben klimaatklasse N, ST of T. Apparaten met klimaatklasse SN kunnen iets beter tegen kou en kunnen in een ruimte staan die minimaal 10°C is. De KV1501B heeft klimaatklasse SN/N/ST. Dat betekent dat je deze koel- vriescombinatie in een ruimte kunt zetten die minstens 10°C en maximaal 38°C is. Altijd 5 jaar Inventum garantie We ontwikkelen onze producten zodat jij er jarenlang onbezorgd plezier van kunt hebben. Omdat je bij ons mag rekenen op goede kwaliteit, geven we je standaard 5 jaar garantie. Jouw originele aankoopbewijs is voldoende om snel goede service te verlenen. Kijk voor meer informatie op inventum.eu/garantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

8. Bosch KIR31VFE0

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Je vult de Bosch KIR31VFE0 met de wekelijkse boodschappen van 3 of 4 personen. Het maakt niet uit wat je boven of onder in de inbouw koelkast legt. De EcoAirflow verspreidt de koude lucht gelijkmatig, waardoor het overal in de koelkast even koel is. Zo kies jij een indeling die je fijn vindt. In de groentelade onderin past gemakkelijk een grote krop sla of andijvie. Heb je net boodschappen gehaald? Dan koel je deze snel af met de superkoelen functie. De koelkast verlaagt de temperatuur dan tijdelijk. Door het lage geluidsniveau van 35 decibel heb je geen last van harde geluiden. Je plaats het model dus gerust in een open keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Tomado TCR1420S – Koel-vriescombinatie 173 zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TCR1420S – Koel-vriescombinatie 173 zilver

 • list plusDeze koel-vriescombinatie heeft een aantrekkelijk design dat in vrijwel elke keuken past.
 • list plusDe koelkast en vriezer koelen goed en hebben voldoende ruimte voor dagelijks gebruik.
 • list plusDeze koel-vriescombinatie is stil en zal geen storend geluid maken in huis.

Nadelen Tomado TCR1420S – Koel-vriescombinatie 173 zilver

 • list plusDe kwaliteit van deze koel-vriescombinatie is matig en kan kwetsbaar zijn voor beschadigingen.
 • list plusBij levering kan er een kras op de koelkast zitten, wat niet wenselijk is voor een nieuw product.
 • list plusHet omdraaien van de deur kan een uitdaging zijn en vereist mogelijk extra hulp of gereedschap.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.2

De Tomado TCR1420S is een koel-vriescombinatie en heeft een totale netto inhoud van 173 liter. Dit is voldoende koel- en vriesruimte voor huishoudens van 3 tot 4 personen. Het koelgedeelte van 121 liter zorgt ervoor dat jij al jouw boodschappen er keurig in kwijt kan. Het koelgedeelte is voorzien van 3 glazen draagplateaus, 1 groentelade en 1 flessenvak in de deur. Zodra je de deur van het koelgedeelte opent, springt de LED binnenverlichting aan zodat je goed zicht hebt. Het 4 sterren vriesgedeelte met een netto inhoud van 52 liter, heeft een invriesvermogen van 2,6 kg/24u. Het vriesgedeelte is voorzien van 2 transparante vrieslades. Dankzij het lage geluidsniveau van 40 dB hoor je nauwelijks dat hij aanstaat! Let op: onze transporteur levert alleen op de begane grond. De koelkast wordt dus niet omhoog gebracht. Productvoordelen van de Tomado TCR1420S: 173 liter inhoud LED verlichting in koelgedeelte 100 watt vermogen Geluidsniveau 40 dB Energieklasse E 3 legplateau's Draairichting van de deur is omkeerbaar 2 jaar garantie bij Tomado Strak design Deze koel-vriescombinatie heeft een compact en modern design. De RVS look van deze koel-vriescombinatie past bij elk interieur. Daarnaast heeft hij ook een strakke uitstraling dankzij de geïntegreerde handgreep. Koelgedeelte Het koelgedeelte van deze koel-vriescombinatie heeft een netto inhoud van 121 liter. Het koelgedeelte is voorzien van een transparante groentelade en drie glazen legplateaus van veiligheidsglas. Twee van deze legplateaus zijn in hoogte verstelbaar zodat je de koelkast naar wens in kunt delen. Vriesgedeelte Het vriesgedeelte van de koel-vriescombinatie heeft een netto inhoud van 52 liter. Het vriesgedeelte heeft twee ruime lades. Hij is speciaal ontworpen om zoveel mogelijk producten in op te kunnen slaan. De onderste lade is wat groter dan de bovenste. Hier kan je producten in bewaren die wat groter zijn qua formaat. Bij deze koel-vriescombinatie wordt een ijsblokjeshouder meegeleverd. LED binnenverlichting Bovenin de koelkast bevindt zich LED verlichting. Deze verlichting zorgt ervoor dat er helder licht schijnt door het koelgedeelte. Hierdoor heb je altijd een goed overzicht over jouw etens- en drinkenswaren. Omkeerbare deur Bij deze koel-vriescombinatie kan je zelf bepalen aan welke kant de deur van de koelkast open gaat dankzij de omkeerbare deur. De scharnieren van de deur kunnen namelijk zowel aan de linkerkant als de rechterkant gemonteerd worden. Hierdoor is deze koelkast gemakkelijk aan te passen aan jouw ruimte. Temperatuursinstelling Het instellen van de temperatuur van de koelkast is erg gemakkelijk. Aan de binnenkant van de koelkast zit namelijk een knop met verschillende standen, 0 tot en met 7. Dankzij deze centrale bediening, kun je de koelkast eenvoudig op de juiste temperatuur instellen Laag geluidsniveau Deze koel-vriescombinatie is uitgerust met een systeem die er voor zorgt dat de koel-vriescombinatie een zeer laag geluidsniveau heeft. Het geluidsniveau van de koel-vriescombinatie is 40 dB, dit kun je vergelijken met het geluid van een rustig kantoor. Klimaatklasse Kies een koelkast of vriezer met de klimaatklasse die past bij de plek waar je het apparaat neer wilt zetten. Voor de meeste moet de ruimte minimaal 16°C zijn. Deze apparaten hebben klimaatklasse N, ST of T. Apparaten met klimaatklasse SN kunnen iets beter tegen kou en kunnen in een ruimte staan die minimaal 10°C is. De TCR1420S heeft klimaatklasse N/ST. Dat betekent dat je deze koelkast in een ruimte kunt zetten die minstens 16°C en maximaal 43°C is Nieuw energielabel Het energielabel voor koelkasten en koel-vriescombinaties hebben, vanwege nieuwe richtlijnen in maart 2021, een nieuw jasje. Energieklassen A+, A++ en A+++ worden niet meer gebruikt, waardoor de meest zuinige energieklasse A is, zonder plusje. Op het nieuwe energielabel vind je de letters A t/m G. Hierbij is G het minst zuinig en A het meest zuinig. Ook is er een nieuwe meetmethode waarmee de energieklasse wordt bepaald. Daardoor is de oude energieklasse niet zomaar in een nieuwe om te zetten; alle apparaten worden opnieuw gemeten. Met de nieuwe energielabels kun je makkelijker verschillende apparaten met elkaar vergelijken en wordt jouw keuze inzichtelijker gemaakt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 25 mei in huis

Bekijk prijs

10. Beko RCSA270K30XBN rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko RCSA270K30XBN rvs

 • list plusDeze koelkast heeft een ruime inhoud, waardoor er veel etenswaren in opgeslagen kunnen worden.
 • list plusDe koelkast heeft een energieklasse A++, wat betekent dat het energiezuinig is en kosten bespaart op de energierekening.
 • list plusHet strakke en moderne design van deze koelkast past bij verschillende interieurstijlen.

Nadelen Beko RCSA270K30XBN rvs

 • list plusHet geluid dat de koelkast soms maakt kan als storend worden ervaren.
 • list plusHet ontbreken van een ingebouwde ijsmaker kan voor sommige gebruikers een gemis zijn.
 • list plusHet ontbreken van een aparte lade voor groente en fruit kan de houdbaarheid van deze producten verminderen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.6

In de Beko RCSA270K30XBN verdeel je de boodschappen van 4 personen overzichtelijk. Gebruik hiervoor de 4 deurvakken, 3 plateaus en de groentelade. Het vriesgedeelte heeft 3 lades. Dankzij MinFrost vermindert de koelkast ijsvorming, zodat je slechts 1 of 2 keer per jaar het vriesgedeelte ontdooit. Heb je net boodschappen gehaald? Gebruik dan de superkoelen en -vriezen functie. Je verlaagt hiermee tijdelijk de temperatuur in het koel- en vriesgedeelte, zodat je boodschappen sneller afkoelen of invriezen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 2 maart in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van koelkasten. Er zijn immers 1550 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!