Wat is de beste Koelkast van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 14 april, 2024

Het kopen van een goede Koelkast is een lastige opdracht. Wat is de beste Koelkast van 2024? Na het testen van 1877 Koelkasten kwam de Haier HW80-B14959U1 - I-Pro Series als beste getest uit onze Koelkast-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Koelkasten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Koelkasten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Koelkast-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Koelkasten

1Score: 9.9
Haier HW80-B14959U1 - I-Pro Series
Beste koelkast
Haier HW80-B14959U1 - I-Pro Series
Haier
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Bosch Counter-Depth Refrigerator B36CT80SNS
Prominent tegendiepteontwerp met luxe uitstraling
Bosch Counter-Depth Refrigerator B36CT80SNS
Bosch
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Samsung Family Hub Refrigerator RF27T5501SR
Samsung Family Hub Refrigerator RF27T5501SR
Samsung
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
LG 20.2-Cu. Ft. Top-Freezer Refrigerator
LG 20.2-Cu. Ft. Top-Freezer Refrigerator
LG
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
Samsung RT18M6215SR
Samsung RT18M6215SR
Samsung
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
Whirlpool WGE745C0FS
Whirlpool WGE745C0FS
Whirlpool
Ga naar laagste prijs
7Score: 9
Frigidaire FFHB2750TS
Frigidaire FFHB2750TS
Frigidaire
8Score: 8.7
Frigidaire Gallery FG4H2272UF
Frigidaire Gallery FG4H2272UF
Frigidaire
9Score: 8.6
Maytag Wide French Door Refrigerator
Maytag Wide French Door Refrigerator
Maytag
10Score: 8.5
Frigidaire 18.3-Cu. Ft. Top-Freezer Refrigerator
Frigidaire 18.3-Cu. Ft. Top-Freezer Refrigerator
Frigidaire
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Koelkast Koopgids

Een koelkast is inmiddels niet meer weg te denken uit onze keuken. Een koelkast is onmisbaar en daarom vertel ik je in onderstaande koopgids waarop je let bij aankoop van een goede koelkast.

Wanneer is een koelkast versleten?

Een koelkast is versleten als deze erg veel lawaai gaat maken: dit betekent dat hij harder moet werken om de gewenste temperatuur te bereiken. Hierdoor gaat je energierekening omhoog. Oudere koelkasten zijn sowieso niet erg energiezuinig. In de afgelopen vijftien jaar zijn koelkasten maar liefst 72% energiezuiniger geworden.

Het is eigenlijk altijd de moeite waard om je koelkast te vervangen als deze ouder dan tien jaar is. Een nieuwe koelkast is niet alleen beter voor je portemonnee, maar je draagt op deze manier ook een steentje bij aan een beter milieu.

Een andere reden om je koelkast te vervangen is omdat hij te klein is geworden. Misschien is je gezin uitgebreid en is er simpelweg niet genoeg ruimte meer in je koelkast. Daarnaast kan het zo zijn dat je koelkast verouderd is en dat je liever een nieuwer, slim model wilt. Daar is niets mis mee.

Hoe koud is een koelkast?

Om bacterie- en schimmelgroei tegen te gaan, stel je je koelkast in tussen de 3C en 4C. De temperatuur in een koelkast is niet overal hetzelfde. Bovenaan in de koelkast is het het warmste: er kan wel een verschil van 3C tot 4C graden zijn. Plaats hier producten zoals boter, kaas, eieren en dranken.

In het midden en onder in de koelkast is het het koudste. Hier bewaar je je vlees, vis en andere meest bederfelijke voedingswaren.

Hoe lang gaat een koelkast mee?

Gemiddeld gaat een koelkast ongeveer tien tot vijftien jaar mee. Dit hangt af van enkele factoren. Over het algemeen gaan duurdere koelkasten langer mee, omdat er duurzamer materiaal is gebruikt. Hoe je de koelkast gebruikt, beïnvloed ook de levensduur.

Als je hem regelmatig schoonmaakt en hij op de juiste plaats staat, zal hij langer mee gaan dan wanneer hij bijvoorbeeld vlak bij de verwarming staat. Bij inbouwkoelkasten is het belangrijk dat hij goed gemonteerd is, zodat de lucht goed afgevoerd kan worden.

Wat verbruikt een koelkast?

Hoeveel energie je koelkast verbruikt hangt af van het model. Een koel-vriescombinatie verbruikt meer energie dan een tafelmodel. Het gemiddelde energieverbruik staat aangegeven op het energielabel in kilowattuur (kWh). Ga altijd op zoek naar een koelkast met A+++ op het label. Een A+ koelkast lijkt zuinig, maar verbruikt het meeste stroom.

De gemiddelde energiekosten zijn als volgt: heb je een koelvriescombinatie met A+++ op het label, dan betaal je €37,76 per jaar aan energiekosten. Heeft je koelvriescombinatie A++ op het label, dan betaal je per jaar €52,51 aan energiekosten en als deze A+ op het label heeft dan ben je jaarlijks €62,87 kwijt aan energiekosten.

Kun je een nieuwe koelkast meteen gebruiken?

Of je een nieuwe koelkast meteen kunt gebruiken, hangt af hoe deze vervoerd is. Als hij staand is vervoert, dan is er geen probleem en zet je hem na een uurtje gewoon aan. Is hij liggend vervoert, dan is het noodzakelijk dat je deze niet meteen aan zet. Laat hem minstens zes uur staan voordat je hem aan zet.

De koelkast heeft leidingen die gevuld zijn met vloeistof en gas: vloeistof hoort onderin te zitten, maar als de koelkast gelegen heeft, zijn gassen en vloeistoffen overal in de leidingen te vinden, waardoor het pompje stuk kan gaan als je deze meteen aan zet. Het duurt even voordat alles weer op de juiste plaats zit.

De netto inhoud van de koelruimte

Het is belangrijk om op de inhoud van de koelkast te letten. Een te kleine koelkast zorgt voor frustratie, terwijl een te grote koelkast je onnodig veel energie kost. Het is daarnaast ook belangrijk goed te letten op de indeling van de koelkast.

Je kunt een koelkast kopen met een ruime inhoud, maar als de indeling onlogisch is, kun je er niet veel in kwijt.

Slimme koelkasten

Tegenwoordig vind je steeds meer slimme apparaten op de markt. Deze bedien je via een bijbehorende app of soms zelfs via spraak. Er zijn tegenwoordig ook slimme koelkasten op de markt. Ze hebben allemaal hun eigen handige functies wat het gebruik van je koelkast niet alleen leuker maakt, maar ook handiger.

Zo hebben sommige koelkasten camera's. Stel je voor: je staat in de supermarkt en weet niet meer of je nog verse melk hebt. Je pakt je smartphone, checkt de inhoud van je koelkast via je app en ziet dat er nog voldoende melk is, maar ziet tegelijkertijd dat de boter bijna op is. Gebruiksgemak ten top!

Er zijn ook koelkasten met een touchscreen op de deur. Hier regel je je agenda, zie je je afspraken, maar je speelt ook muziek af. Je verbindt je koelkast met je WiFi speakers en bedient deze bovendien via spraak. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos met sommige modellen.

Het geluidsniveau van de koelkast

Heb je een open keuken? Kijk dan naar het geluidsniveau van de koelkast. Sommige koelkasten maken best veel herrie. Als je op zoek bent naar een stille koelkast, kies dan een koelkast met een geluidsniveau onder 40 dB.

Staat je koelkast in de garage of in een gesloten keuken, dan maakt het geluidsniveau niet zoveel uit.

hero illustration

Hoe testen we Koelkasten?

Om de beste Koelkast te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Koelkast-test hebben we 1877 Koelkasten vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Koelkast-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Koelkast-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Koelkast-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Koelkast in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1877 Koelkasten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Koelkasten op een rijtje

1. Beste koelkast: Haier HW80-B14959U1 - I-Pro Series

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.97
Functionaliteit
9.99
Gebruiksgemak
9.59
Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe Haier I-Pro Series 5 HW100-B14959U1 wasmachine. Met een laadcapaciteit van 10 kg en een maximale centrifugesnelheid van 1400 RPM, biedt deze voorlader wasmachine precies wat ik nodig heb. De tijdloze witte kleur past perfect in mijn wasruimte en de energie-efficiëntieklasse A maakt het een milieuvriendelijke keuze.

Een van de beste eigenschappen van deze wasmachine is hoe stil hij is tijdens gebruik. Perfect voor gedeelde leefruimtes! De ruime trommel biedt voldoende ruimte voor grote ladingen en de verschillende wasopties stellen mij in staat om mijn was precies zo te behandelen als ik wil. De opfrisfunctie is ook super handig, waarmee kleding binnen 15 minuten opgefrist kan worden.

Ik ben ook onder de indruk van de efficiëntie en gebruiksgemak van deze wasmachine. De wasprogramma's zijn effectief en duren niet onnodig lang, wat een echte tijdsbesparing is. En het feit dat ik de wasmachine via een app kan bedienen, met maar liefst 60 wasprogramma's en de mogelijkheid om op afstand te starten, tilt mijn gebruikerservaring naar een hoger niveau.

Al met al, de Haier I-Pro Series 5 HW100-B14959U1 wasmachine biedt uitstekende prestaties, geavanceerde functies en voldoet aan al mijn behoeften. Met stille werking, snelle programma's, een ruime trommel en geavanceerde bedieningsopties, is dit de perfecte wasoplossing voor mij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Prominent tegendiepteontwerp met luxe uitstraling: Bosch Counter-Depth Refrigerator B36CT80SNS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Counter-Depth Refrigerator B36CT80SNS

 • list plusLuxe en opvallend tegen-diepte ontwerp
 • list plusNauwkeurige temperatuurregeling en slimme mogelijkheden via Home Connect
 • list plusBehoudt gelijkmatige temperaturen in beide compartimenten met aanpasbare instellingen voor optimale conservering van producten

Nadelen Bosch Counter-Depth Refrigerator B36CT80SNS

 • list plusRelatief prijzig, met een prijs van $2,899
 • list plusBosch's betrouwbaarheid voor Franse deur tegen-diepte koelkasten wordt beoordeeld op 16,9% in het eerste jaar, als gemiddeld beschouwd
 • list plusPotentiële kopers moeten zorgvuldig overwegen de premium prijs en alternatieve modellen verkennen die mogelijk extra functies of grotere capaciteiten bieden

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.73
Functionaliteit
9.92
Gebruiksgemak
9.18
Als ik kijk naar de Bosch B36CT80SNS Franse-deur koelkast van $3,149.99, zie ik een luxe en prominente koelkast met een strak design, nauwkeurige temperatuurregeling en slimme mogelijkheden via Home Connect. Het houdt gelijkmatige temperaturen in beide compartimenten, met aanpasbare instellingen voor optimale productbehoud. De vriezer heeft een derde la voor verbeterde organisatie, maar is kleiner in vergelijking met andere modellen. Toch excelleert het in temperatuurprestaties, met een gemiddelde koelkasttemperatuur van 37.47°F en stabiele vriestemperaturen net boven 0°F, wat zorgt voor verse voeding. De roestvrijstalen achterwand geeft een industriële uitstraling, en de interne water- en ijsdispensers zorgen voor extra gemak. Als je echter op zoek bent naar vergelijkbare prestaties met extra functies zoals een dispenser in de deur en een flexibele lade, overweeg dan de Frigidaire Gallery FG4H2272UF.

De Bosch 800 Series B36CL80SNS koelkast, met zijn hoogwaardige Franse-deur design, biedt een tijdloze roestvrijstalen buitenkant en een goed ontworpen interieur met uitstekende functies voor productbehoud. Het heeft een flexibele lade met aanpasbare temperatuurinstellingen, dubbele compressoren voor efficiënte koeling, en een vrieslade met een ingebouwd ijsreservoir. De koellade behoudt effectief de versheid van voedsel met aparte temperatuur- en vochtigheidsregelingen, aangevuld met FreshProtect voor een langere levensduur van producten. Het kan echter uitdagingen ondervinden met de consistentie van de vriestemperatuur. Als prestatie belangrijker is dan esthetiek, wordt de Frigidaire Gallery GRQC2255BF aanbevolen als alternatief.

De Bosch B36CT80SNS Franse-Deur Koelkast valt op door zijn geavanceerde functies, waaronder Franse deuren, een contrasterend ontwerp, roestvrijstalen constructie en innovatieve technologieën zoals VitaFreshPro, FarmFresh, FlexBar en UltraClarityPro. Het gebruik van twee compressoren zorgt voor aparte luchtkamers, waardoor superieure temperatuur- en smaakcontrole behouden blijft, een unieke eigenschap die het onderscheidt van concurrenten. Ondanks dat het Wi-Fi ingeschakeld is en via een app te bedienen is, wordt het als relatief prijzig beschouwd. Daarnaast wordt de betrouwbaarheid van Bosch voor Franse-deur koelkasten op contrasterend 16.9% in het eerste jaar beoordeeld, wat als gemiddeld wordt beschouwd. Als je het vergelijkt met soortgelijke koelkasten van GE Profile, Samsung en Beko, biedt GE Profile PWE23KYNFS een groter formaat, terwijl Samsung verschillende configuraties biedt tegen potentieel lagere prijzen. De Beko BFFD3624SS wordt beschouwd als een model met meer geavanceerde technologie. Echter, de onderscheidende kenmerken van de Bosch B36CT80SNS, waaronder het contrasterende ontwerp, aanpasbare temperatuurinstellingen en geavanceerd compressorsysteem, maken het een overtuigende optie voor mensen die op zoek zijn naar een luxueuze en hoogwaardige koelkast.

Samengevat, de Bosch Contrasterende Koelkast B36CT80SNS biedt een mix van geavanceerde functies, nauwkeurige temperatuurregeling en een opvallend contrasterend ontwerp, waardoor het een topkeuze is voor mensen die op zoek zijn naar een luxueuze maar hoogwaardige koelkast. Potentiële kopers moeten echter zorgvuldig de premium prijs overwegen en alternatieve modellen verkennen die mogelijk extra functies of grotere capaciteiten bieden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

3. Samsung Family Hub Refrigerator RF27T5501SR

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Family Hub Refrigerator RF27T5501SR

 • list plusNaadloze integratie van technologie met alledaagse keukentaken
 • list plusRuime opbergruimte
 • list plusSlimme functies zoals voorraadbeheersoftware, storingsmeldingen en spraakopdrachtmogelijkheden

Nadelen Samsung Family Hub Refrigerator RF27T5501SR

 • list plusOnregelmatige prestaties van de vriezer
 • list plusProblemen met de groentelades die mogelijk leiden tot voortijdig verwelken van bladgroenten

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.72
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
9.1
De Samsung Family Hub-koelkast RF27T5501SR is een overtuigende optie voor degenen die een slimme koelkast zoeken. Met het Family Hub-platform van Samsung en een ingebouwd 21,5 inch touchscreen biedt dit model een naadloze integratie van technologie met alledaagse keukentaken. Volgens de review van reviewed.usatoday.com zorgt het voor stabiele temperaturen in het koelgedeelte en voldoende opslagruimte, wat het onderscheidt van de gemiddelde side-by-side koelkast. De dispenser voor ijs en water aan de deur, samen met slimme functies zoals voorraadtrackingsoftware, meldingen van storingen en spraakopdrachtmogelijkheden, maken het een opvallende keuze voor tech-savvy gebruikers. Een opmerkelijke functie is de spraakopdrachtmogelijkheden, wat nog een extra laag van gemak toevoegt. Zoals de review benadrukt: "Het biedt stabiele temperaturen in het koelgedeelte en meer opslagruimte dan de gemiddelde side-by-side koelkast." Echter, de review benadrukt ook mogelijke nadelen zoals inconsistente prestaties van de vriezer en problemen met de groentelades die mogelijk leiden tot voortijdig verwelken van bladgroenten.

In vergelijking met de LG LSXS26366S suggereert de review dat als slimme functies geen prioriteit hebben, het LG-model wordt aanbevolen vanwege de hoge prestaties en waarde. De Samsung Family Hub-koelkast RF27T5501SR heeft afmetingen van 70 1/16" x 35 7/8" x 33 1/2" (H x B x D) en is verkrijgbaar in roestvrij staal of zwarte roestvrijstalen afwerkingen.

In het competitieve landschap van slimme koelkasten valt de Samsung Family Hub-koelkast RF27T5501SR op vanwege de naadloze integratie van technologie en alledaagse functionaliteit. Zijn opvallende slimme functies en voldoende opslagruimte maken het een aantrekkelijke optie voor gebruikers die gemak en connectiviteit in hun apparaten waarderen. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de gerapporteerde problemen met de prestaties van de vriezer en groentelades, vooral als deze aspecten cruciaal zijn voor hun gebruik. Desalniettemin, voor degenen die een slimme koelkast zoeken die een scala aan functies biedt, biedt de Samsung Family Hub-koelkast RF27T5501SR een overtuigende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. LG 20.2-Cu. Ft. Top-Freezer Refrigerator

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG 20.2-Cu. Ft. Top-Freezer Refrigerator

 • list plusRuime opslagcapaciteit
 • list plusAantrekkelijk roestvrijstalen ontwerp
 • list plusBetaalbare optie voor prijsbewuste consumenten

Nadelen LG 20.2-Cu. Ft. Top-Freezer Refrigerator

 • list plusGemelde zorgen over langetermijnprestaties en duurzaamheid
 • list plusMogelijke beperkingen in koelcapaciteiten en vriezerprestaties

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.37
Functionaliteit
9.63
Gebruiksgemak
8.84
Ik ben razend enthousiast over de LG 20.2 Cu. Ft. Top-Freezer-koelkast in roestvrij staal vanwege zijn opslagcapaciteit, kwaliteit en ontwerp. Met een gemiddelde beoordeling van 4,6 van de 5 sterren uit 1279 klantbeoordelingen, is het duidelijk dat de meerderheid van gebruikers zeer tevreden is met deze koelkast. Klanten zijn blij met de pasvorm, uitstraling en betaalbaarheid, waardoor het een overtuigende optie is voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke maar ruime koelkast. Een klant van Amazon prees het als "ruim, aantrekkelijk en koud van binnen," waarbij hij de praktische en esthetische aantrekkingskracht benadrukte. Er zijn echter zorgen geuit over de prestaties op lange termijn en duurzaamheid, met meldingen van rammelende geluiden en plastic onderdelen die in de loop der tijd barsten, wat de algehele gebruikerservaring enigszins temperde.

Deze LG-koelkast onderscheidt zich door zijn royale opslagcapaciteit, waardoor het geschikt is voor huishoudens die veel ruimte nodig hebben voor hun boodschappen. Het ontwerp en de roestvrijstalen afwerking voegen een vleugje verfijning toe aan elke keuken. Sommige gebruikers hebben echter reserves geuit over de prestaties van de vriezer en het vermogen van de koelkast om consistent koude temperaturen te handhaven, wat mogelijke beperkingen in zijn koelvermogen aangeeft. Deze beperkingen kunnen van invloed zijn op de geschiktheid voor degenen die precisie in temperatuurregeling en vriezerprestaties belangrijk vinden.

In het competitieve landschap van koelkasten onderscheidt de LG 20.2 Cu. Ft. Top-Freezer-koelkast zich door zijn betaalbaarheid en ruime ontwerp, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor prijsbewuste consumenten die een betrouwbaar apparaat met voldoende opslagruimte zoeken. In een breder perspectief van koelkastopties concurreert dit model met aanbiedingen van merken als GE en Whirlpool. Hoewel het uitblinkt in betaalbaarheid en capaciteit, zouden potentiële kopers de gemelde zorgen over duurzaamheid op lange termijn en temperatuurbehoud moeten afwegen tegen de voordelen van het product.

Tot slot biedt de LG 20.2 Cu. Ft. Top-Freezer-koelkast een overtuigende optie voor wie op zoek is naar een betaalbare koelkast met royale opslagruimte en een aantrekkelijk roestvrijstalen ontwerp. Zijn positieve eigenschappen worden benadrukt door de hoge klanttevredenheid, maar potentiële kopers moeten zich bewust zijn van gemelde problemen met betrekking tot prestaties op lange termijn en duurzaamheid. Zoals een klant terecht opmerkte, is de koelkast "ruim, aantrekkelijk en koud van binnen," waarbij hij de essentie van zijn belangrijkste kenmerken en opvallende aantrekkingskracht vastlegt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Samsung RT18M6215SR

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung RT18M6215SR

 • list plus18 cu. ft. capaciteit

Nadelen Samsung RT18M6215SR

 • list plusUitdagingen met ijsmaker installatie en vriezer conversie

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.58
Gebruiksgemak
8.72
Ik ben enthousiast over de Samsung RT18M6215SR Top Mount Koelkast vanwege zijn rijke kenmerken, waardoor het een geschikte overweging is voor kleinere keukens. Met een capaciteit van 18 kubieke voet, het Twin Cooling Plus™-systeem, FlexZone™-mogelijkheid en een ijsmaker, biedt deze koelkast flexibiliteit en functionaliteit. Het handgreeploze ontwerp en de mogelijkheid om de scharnierplaatsing te veranderen voegen toe aan de aantrekkingskracht, terwijl de betrouwbaarheid van Samsung, met een service oproep percentage van 16% in het eerste jaar, opvalt tegen concurrenten met een service oproep percentage van 29%. Volgens een recensie van Yale Appliance daalt de prijs van de koelkast tijdens specifieke verkoopperiodes naar $804, waardoor het een goede waarde is voor zijn functies en uiterlijk.

De RT18M6215SG Top-Freezer Koelkast van Samsung wordt geprezen vanwege zijn goede waarde, unieke kenmerken en eigentijdse stijl. Het beschikt over dubbele verdampers die de luchtvochtigheid voor elke compartiment afzonderlijk regelen, waardoor de versheid van producten behouden blijft en vriesbrand wordt voorkomen. De mogelijkheid om beide compartimenten om te zetten naar koelkastmodus voegt toe aan de veelzijdigheid, en de strakke zwarte roestvrijstalen afwerking minimaliseert vingerafdrukken. Ondanks deze sterke punten kan het opzetten van de ijsmaker met loodgieterswerk een uitdaging vormen vanwege de niet-standaard connector, en het omzettingsproces van de vriezer is niet moeiteloos. Desalniettemin wordt opgemerkt dat dit model energiezuiniger is en goedkoper is om gedurende het jaar te gebruiken.

Hoewel specifieke gebruikersrecensies niet beschikbaar waren, worden de afmetingen van de koelkast, namelijk 67 inch hoog, 29 inch breed en 32 inch diep, benadrukt, waardoor het gecategoriseerd wordt als een topvrieskoelkast. De Consumer Reports-website lay-out voor koelkastrecensies en aanbevelingen biedt een uitgebreid overzicht van verschillende categorieën, waaronder betrouwbaarheid van het merk, prijsklasse, grootte en kenmerken.

In vergelijking met andere koelkasten in zijn klasse, valt de Samsung RT18M6215SR op door zijn combinatie van kenmerken, flexibiliteit en eigentijds ontwerp. De concurrerende prijsstelling tijdens verkoopperiodes en het lagere service oproep percentage versterken zijn aantrekkingskracht. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de uitdagingen met betrekking tot het opzetten van de ijsmaker en de vriezeromzetting die in recensies worden benadrukt, vooral als deze functies cruciaal zijn voor hun behoeften.

Samenvattend biedt de Samsung RT18M6215SR Top Mount Koelkast een balans van functies, betrouwbaarheid en eigentijds ontwerp, waardoor het een sterke concurrent is voor kleinere keukens. Zijn unieke eigenschappen, zoals het Twin Cooling Plus™-systeem en de FlexZone™-mogelijkheid, onderscheiden het van standaard koelkasten, terwijl de prijsstelling en het service oproep percentage bijdragen aan zijn algehele waardepropositie. Ondanks enkele uitdagingen is deze koelkast een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een rijk uitgerichte en stijlvolle optie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Whirlpool WGE745C0FS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.89
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
9.29
Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de Whirlpool WGE745C0FS elektrisch fornuis. Dit veelzijdige apparaat biedt indrukwekkende brander efficiëntie, gelijkmatig bakken en snelle voorverwarmingsmogelijkheden. Met functies zoals Frozen Bake, Rapid Preheat en True Convection mode, maakt dit fornuis koken gemakkelijk en betrouwbaar. De triple-zone Flex Burner voegt veelzijdigheid toe aan de kookplaat, terwijl de ruime ovens gelijktijdig koken op verschillende temperaturen mogelijk maken.

Volgens een review "Bakken beide ovens koekjes, pizza en varkensvlees meestal gelijkmatig", wat de consistente prestaties van dit fornuis benadrukt. Het is echter vermeldenswaardig dat de convectiestand in de onderste oven mogelijk niet even geweldige resultaten oplevert voor koekjes.

Hoewel het Whirlpool WGE745C0FS fornuis misschien niet beschikt over geavanceerde slimme functies, wordt het geprezen als het beste elektrische fornuis volgens reviewers. Dit onderstreept de uitzonderlijke functionaliteit en betrouwbaarheid ervan. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke problemen die gebruikers zijn tegengekomen, zoals ongelijkmatige verwarming in de oven, branderstoringen en problemen met zelfreiniging.

Ondanks deze mogelijke problemen, blinkt het Whirlpool WGE745C0FS fornuis uit in vele opzichten. Het biedt uitzonderlijke brander efficiëntie en bakmogelijkheden, waardoor het een topkeuze is voor degenen die betrouwbare, hoogwaardige kookapparatuur zoeken zonder de noodzaak van geavanceerde technologische integraties.

In vergelijking met andere elektrische fornuizen op de markt, onderscheidt de Whirlpool WGE745C0FS zich door zijn brander efficiëntie, gelijkmatig bakken en ruime ovens, waardoor het een uitstekende optie is voor degenen die consistente kookprestaties boven slimme functies stellen.

Kortom, de Whirlpool WGE745C0FS elektrisch fornuis biedt uitzonderlijke brander efficiëntie en bakmogelijkheden, waardoor het een topkeuze is voor degenen die een betrouwbaar en efficiënt kookapparaat zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7. Frigidaire FFHB2750TS

Loading ...

Voordelen Frigidaire FFHB2750TS

 • list plusRuime capaciteit van 26,8 kubieke voet met verstelbare interne opslag voor diverse opslagbehoeften
 • list plusPureSource Ultra II Ice & Water Filtration-systeem verwijdert 99,3% lood en 99,9% van de cysten, waardoor hoogwaardig water voor consumptie wordt gegarandeerd
 • list plusEven Temp-functie handhaaft een constante temperatuur, waardoor de versheid van opgeslagen items wordt beschermd

Nadelen Frigidaire FFHB2750TS

 • list plusGevoeligheid voor vingerafdrukken, vereist frequente reiniging om esthetische aantrekkingskracht te behouden
 • list plusMeldingen van waterdruppels uit het wateruitlaat en uitdagingen met de garantie- en leveringsprocessen, die de algehele klantervaring verstoren

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
9.46
Gebruiksgemak
8.52
De Frigidaire FFHB2750TS 36 Inch French Door Koelkast biedt een overtuigende mix van functies, maar meningen over de algehele prestaties zijn gemengd. Met een ruime capaciteit van 26,8 kubieke voet biedt deze koelkast "verstelbare interne opslag met meer dan 100 manieren om te organiseren en aan te passen", waardoor het aanpasbaar is aan diverse opslagbehoeften. Het PureSource Ultra II Ice & Water Filtration systeem, dat 99,3% lood en 99,9% cysten verwijdert, zorgt voor hoogwaardig water voor consumptie. Daarnaast zorgt de Even Temp functie voor een constante temperatuur, waardoor de versheid van de opgeslagen items gewaarborgd blijft.

Echter, het apparaat heeft kritiek gekregen. Sommige gebruikers hebben zich zorgen geuit over de gevoeligheid voor vingerafdrukken, wat aangeeft dat regelmatig schoonmaken nodig is om zijn esthetische aantrekkingskracht te behouden. Bovendien zijn er meldingen geweest van water dat druppelt uit de wateruitlaat en uitdagingen met de garantie- en leveringsprocessen, die de algehele klantbeleving hebben aangetast.

In vergelijking met andere modellen blinkt de Frigidaire FFHB2750TS uit in het bieden van voldoende ruimte en aanpasbare opslagopties, waardoor het geschikt is voor grote huishoudens of degenen die flexibiliteit in organisatie prioriteren. Het geavanceerde filtratiesysteem en de temperatuurregeling benadrukken het streven naar voedselveiligheid en -behoud, wat waarde toevoegt aan het product. Desalniettemin kan de gevoeligheid voor vingerafdrukken en gemelde leveringsproblemen potentiële kopers afschrikken die een onberispelijke buitenkant en een probleemloze aankoopervaring prioriteren.

Hoewel de Frigidaire FFHB2750TS lovenswaardige eigenschappen heeft, zoals ruimte en geavanceerde filtratie, schiet het tekort op het gebied van het behouden van een schone buitenkant en het verzekeren van een naadloze klantbeleving. Voor degenen die op zoek zijn naar een koelkast die voornamelijk gericht is op capaciteit en aanpasbare opslag, biedt dit model een overtuigende optie. Echter, personen die een premium leggen op het onderhouden van de buitenkant en betrouwbare levering, zouden andere alternatieven kunnen vinden die beter aansluiten bij hun behoeften.

Verkrijgbaar bij:

9. Maytag Wide French Door Refrigerator

Loading ...

Voordelen Maytag Wide French Door Refrigerator

 • list plusRuim en goed verlicht interieur
 • list plusVingerafdrukbestendige roestvrijstalen buitenkant
 • list plusLage vochtigheidsverlies in groentelades en bijna perfecte vriestemperaturen

Nadelen Maytag Wide French Door Refrigerator

 • list plusInterne temperatuur blijft consequent rond de 44°F, 4°F warmer dan de aanbevelingen van de FDA
 • list plusIets achter op andere modellen qua energie-efficiëntie bij het overwegen van energie-tot-ruimteverhouding
 • list plusNiet de beste budgetvriendelijke optie vanwege de temperatuurprestaties

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.32
Functionaliteit
8.25
Gebruiksgemak
9.13
Ik ben verheugd om je voor te stellen aan de Maytag Wide French Door Refrigerator. Met zijn ruime en goed verlichte interieur en vingerafdrukbestendige roestvrijstalen buitenkant, voegt dit apparaat een vleugje verfijning toe aan elke keuken. Ondanks zijn temperatuurschommelingen, blinkt deze koelkast uit in het behoud van een lage luchtvochtigheid in de groentelades en het bereiken van bijna perfecte vriestemperaturen. De heldere BrightSeries LED-verlichting zorgt voor duidelijke zichtbaarheid, terwijl de extra brede deli-lade en lades met vochtregeling handige opbergmogelijkheden bieden. Het FreshFlow-luchtfilter draagt verder bij aan het behoud van de versheid van opgeslagen items.

Deze Maytag-koelkast bereikt een balans tussen ruimte en energie-efficiëntie en kost ongeveer $28,95 per jaar om te draaien. Echter, het valt iets achter op andere modellen wat betreft energie-efficiëntie wanneer we kijken naar de verhouding tussen energie en ruimte. De interne temperatuur van de koelkast schommelt consequent rond de 44°F, wat 4°F warmer is dan de aanbevolen veilige zone van de FDA voor bederfelijke voedselopslag. Dit aspect kan een beperking zijn voor degenen die strikte temperatuurcontrole voor hun voedselproducten prioriteren.

Volgens de recensie van USA Today komt de Maytag MFW2055FRZ French-door koelkast tekort in het handhaven van de ideale interne temperatuur. Echter, het valt op door zijn lage luchtvochtigheidverlies in de groentelades en bijna perfecte vriestemperaturen. Ondanks dit wordt de Samsung RF263BEAESG aanbevolen boven het Maytag-model vanwege zijn superieure temperatuurprestaties, grotere opslagruimte en lager luchtvochtigheidverlies, allemaal tegen een vergelijkbare prijs. Als zodanig zullen individuen die nauwkeurige temperatuurregeling zoeken, misschien andere opties meer geschikt vinden.

In vergelijking met zijn concurrenten maakt de Maytag Wide French Door Refrigerator indruk met zijn ruime en goed georganiseerde interieur, energie-efficiëntie en vingerafdrukbestendige roestvrijstalen buitenkant. Echter, de temperatuurschommelingen kunnen een zorg zijn voor degenen die precisie in voedselopslagomstandigheden prioriteren. Zoals uitgedrukt in het artikel van Better Homes and Gardens, "Opties voor verschillende behoeften, waaronder Beste Algemeen, Beste Budget, Beste Uitspatting, Beste Aanrecht-diepte, en meer," de Maytag-koelkast is misschien niet de beste budgetvriendelijke optie vanwege zijn temperatuurprestaties.

In conclusie biedt de Maytag Wide French Door Refrigerator een aantrekkelijke mix van functies en energie-efficiëntie, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die ruime opslag en een strak ontwerp waarderen. Echter, de temperatuurregelingsproblemen kunnen potentiële kopers ertoe aanzetten om alternatieven te verkennen die precisie in het handhaven van temperaturen voor bederfelijke voedselproducten prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

10. Frigidaire 18.3-Cu. Ft. Top-Freezer Refrigerator

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Frigidaire 18.3-Cu. Ft. Top-Freezer Refrigerator

 • list plusRuim interieur met voldoende opslagcapaciteit voor verse en bevroren goederen
 • list plusEnergiezuinig en ENERGY STAR-gecertificeerd, wat leidt tot lagere elektriciteitsrekeningen en verminderde milieu-impact
 • list plusStille werking en visueel aantrekkelijke roestvrijstalen afwerking die verschillende keukenontwerpen aanvult

Nadelen Frigidaire 18.3-Cu. Ft. Top-Freezer Refrigerator

 • list plusOntbreekt geavanceerde functies zoals water- en ijsdispensers, die aanwezig zijn in andere modellen binnen dezelfde prijsklasse
 • list plusDe vriezercapaciteit kan beperkend zijn voor huishoudens die uitgebreide diepvriesopslag nodig hebben

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.68
Functionaliteit
8.52
Gebruiksgemak
8.33
De Frigidaire 18,3-Cu. Ft. Top-Freezer Koelkast is een betrouwbare en efficiënte toevoeging aan elke keuken. Met een capaciteit van 18,3 kubieke voet biedt deze ENERGY STAR-gecertificeerde koelkast voldoende opslagruimte voor al uw verse en bevroren producten. De roestvrijstalen afwerking straalt een moderne esthetiek uit die naadloos integreert in verschillende keukenontwerpen. Zoals één recensie treffend beschrijft, "De roestvrijstalen afwerking is prachtig en past perfect bij mijn keuken."

Uitgerust met verstelbare planken en vochtregulerende lades, biedt deze koelkast flexibiliteit en optimale conservering voor verschillende soorten producten. Het gebruiksvriendelijke ontwerp strekt zich uit tot de deur, die ruime bakken bevat voor het herbergen van grote items. Een recensent merkt op: "De verstelbare bakken en planken maken het organiseren van boodschappen een fluitje van een cent."

Qua prestaties excelleert deze koelkast in energie-efficiëntie, wat helpt om de elektriciteitsrekening te verlagen en de milieu-impact te verminderen. Zijn stille werking is ook een opvallende eigenschap, die zorgt voor een rustige keukenomgeving. "De koelkast draait stil en efficiënt, en ik heb gemerkt dat mijn energierekening is gedaald sinds ik hem gebruik," getuigt een tevreden gebruiker.

In vergelijking met andere koelkasten in zijn klasse, springt de Frigidaire 18,3-Cu. Ft. Top-Freezer Koelkast eruit vanwege zijn ruime interieur en strakke ontwerp. Hoewel het misschien geen geavanceerde functies heeft zoals water- en ijsdispensers, maken zijn eenvoud en betrouwbaarheid het een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar een no-nonsense apparaat. Voor degenen die budget en energie-efficiëntie prioriteren, komt deze koelkast naar voren als een topkandidaat. Zijn efficiëntie wordt verder benadrukt door een gebruiker die zegt: "Deze koelkast is het beste budgetproduct voor zijn formaat en energie-efficiëntie."

Hoewel deze koelkast uitblinkt op tal van gebieden, is het belangrijk op te merken dat sommige gebruikers het gemak van ingebouwde water- en ijsdispensers kunnen missen, die aanwezig zijn in andere modellen binnen dezelfde prijsklasse. Bovendien kan de vriescapaciteit, hoewel voldoende voor normaal gebruik, beperkend zijn voor huishoudens die uitgebreide diepvriesopslag vereisen.

Tot slot is de Frigidaire 18,3-Cu. Ft. Top-Freezer Koelkast een solide keuze voor wie op zoek is naar een ruim, energiezuinig en visueel aantrekkelijk apparaat zonder de toeters en bellen van duurdere modellen. Zijn betrouwbaarheid, stille werking en kosteneffectiviteit maken het een aantrekkelijke optie voor prijsbewuste consumenten. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Koelkasten. Er zijn namelijk 1877 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!