De Bestenu Koelkast Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 07/29/2020


Een koelkast is inmiddels niet meer weg te denken uit onze keuken. Een koelkast is onmisbaar en daarom vertel ik je in onderstaande koopgids waarop je let bij aankoop van een goede koelkast.

Wanneer is een koelkast versleten?

show product content

Een koelkast is versleten als deze erg veel lawaai gaat maken: dit betekent dat hij harder moet werken om de gewenste temperatuur te bereiken. Hierdoor gaat je energierekening omhoog. Oudere koelkasten zijn sowieso niet erg energiezuinig. In de afgelopen vijftien jaar zijn koelkasten maar liefst 72% energiezuiniger geworden.

Het is eigenlijk altijd de moeite waard om je koelkast te vervangen als deze ouder dan tien jaar is. Een nieuwe koelkast is niet alleen beter voor je portemonnee, maar je draagt op deze manier ook een steentje bij aan een beter milieu.

Een andere reden om je koelkast te vervangen is omdat hij te klein is geworden. Misschien is je gezin uitgebreid en is er simpelweg niet genoeg ruimte meer in je koelkast. Daarnaast kan het zo zijn dat je koelkast verouderd is en dat je liever een nieuwer, slim model wilt. Daar is niets mis mee.

Hoe koud is een koelkast?

show product content

Om bacterie- en schimmelgroei tegen te gaan, stel je je koelkast in tussen de 3C en 4C. De temperatuur in een koelkast is niet overal hetzelfde. Bovenaan in de koelkast is het het warmste: er kan wel een verschil van 3C tot 4C graden zijn. Plaats hier producten zoals boter, kaas, eieren en dranken.

In het midden en onder in de koelkast is het het koudste. Hier bewaar je je vlees, vis en andere meest bederfelijke voedingswaren.

Hoe lang gaat een koelkast mee?

show product content

Gemiddeld gaat een koelkast ongeveer tien tot vijftien jaar mee. Dit hangt af van enkele factoren. Over het algemeen gaan duurdere koelkasten langer mee, omdat er duurzamer materiaal is gebruikt. Hoe je de koelkast gebruikt, beïnvloed ook de levensduur.

Als je hem regelmatig schoonmaakt en hij op de juiste plaats staat, zal hij langer mee gaan dan wanneer hij bijvoorbeeld vlak bij de verwarming staat. Bij inbouwkoelkasten is het belangrijk dat hij goed gemonteerd is, zodat de lucht goed afgevoerd kan worden.

Wat verbruikt een koelkast?

show product content

Hoeveel energie je koelkast verbruikt hangt af van het model. Een koel-vriescombinatie verbruikt meer energie dan een tafelmodel. Het gemiddelde energieverbruik staat aangegeven op het energielabel in kilowattuur (kWh). Ga altijd op zoek naar een koelkast met A+++ op het label. Een A+ koelkast lijkt zuinig, maar verbruikt het meeste stroom.

De gemiddelde energiekosten zijn als volgt: heb je een koelvriescombinatie met A+++ op het label, dan betaal je €37,76 per jaar aan energiekosten. Heeft je koelvriescombinatie A++ op het label, dan betaal je per jaar €52,51 aan energiekosten en als deze A+ op het label heeft dan ben je jaarlijks €62,87 kwijt aan energiekosten.

Kun je een nieuwe koelkast meteen gebruiken?

show product content

Of je een nieuwe koelkast meteen kunt gebruiken, hangt af hoe deze vervoerd is. Als hij staand is vervoert, dan is er geen probleem en zet je hem na een uurtje gewoon aan. Is hij liggend vervoert, dan is het noodzakelijk dat je deze niet meteen aan zet. Laat hem minstens zes uur staan voordat je hem aan zet.

De koelkast heeft leidingen die gevuld zijn met vloeistof en gas: vloeistof hoort onderin te zitten, maar als de koelkast gelegen heeft, zijn gassen en vloeistoffen overal in de leidingen te vinden, waardoor het pompje stuk kan gaan als je deze meteen aan zet. Het duurt even voordat alles weer op de juiste plaats zit.

De netto inhoud van de koelruimte

show product content

Het is belangrijk om op de inhoud van de koelkast te letten. Een te kleine koelkast zorgt voor frustratie, terwijl een te grote koelkast je onnodig veel energie kost. Het is daarnaast ook belangrijk goed te letten op de indeling van de koelkast.

Je kunt een koelkast kopen met een ruime inhoud, maar als de indeling onlogisch is, kun je er niet veel in kwijt.

Slimme koelkasten

show product content

Tegenwoordig vind je steeds meer slimme apparaten op de markt. Deze bedien je via een bijbehorende app of soms zelfs via spraak. Er zijn tegenwoordig ook slimme koelkasten op de markt. Ze hebben allemaal hun eigen handige functies wat het gebruik van je koelkast niet alleen leuker maakt, maar ook handiger.

Zo hebben sommige koelkasten camera's. Stel je voor: je staat in de supermarkt en weet niet meer of je nog verse melk hebt. Je pakt je smartphone, checkt de inhoud van je koelkast via je app en ziet dat er nog voldoende melk is, maar ziet tegelijkertijd dat de boter bijna op is. Gebruiksgemak ten top!

Er zijn ook koelkasten met een touchscreen op de deur. Hier regel je je agenda, zie je je afspraken, maar je speelt ook muziek af. Je verbindt je koelkast met je WiFi speakers en bedient deze bovendien via spraak. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos met sommige modellen.

Het geluidsniveau van de koelkast

show product content

Heb je een open keuken? Kijk dan naar het geluidsniveau van de koelkast. Sommige koelkasten maken best veel herrie. Als je op zoek bent naar een stille koelkast, kies dan een koelkast met een geluidsniveau onder 40 dB.

Staat je koelkast in de garage of in een gesloten keuken, dan maakt het geluidsniveau niet zoveel uit.

Hoe komt deze handige Koelkast lijst tot stand..?

De wereld verandert.. En dus de speurtocht naar de beste Koelkast ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Koelkasts, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Koelkasts die op de markt zijn in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Koelkasts het best over de toonbank gaan.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Koelkasts stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Koelkasts in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De Inventum compacte vrijstaande koelkast KV1435S met vriesgedeelte heeft een totale netto inhoud van 165 liter. Het is een zuinige koelkast met energieklasse A+. Het vriesgedeelte, met een netto inhoud van 43 liter, heeft een invriesvermogen van 2,5 kg/24u. Verder is de koelkast voorzien van energiezuinige LED verlichting. De koelkast heeft drie draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Met twee deurvakken, een flessenvak en een eierrekje berg je al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. koelkast: 50 cm breed energieklasse A+ 165 liter inhoud Let op: is met een hoogte van 143 een vrij kleine koelkast

1. Inventum KV1435S - Compacte Koel-vriescombinatie - Zilver


Product informatiePlus or Show more

De MaxxHome Mini Koelkast is geschikt als koelkast voor op de camping of in je vakantiehuisje. Een bakje yoghurt, boter, olijven en kaasjes: verdeel je vakantieboodschappen in de mini koelkast over de 2 niveaus. Past die grote fles ketchup voor de barbecue er niet in? Verstel het plateau en zet hem eentje lager. Zo passen alle boodschappen in je koelkast. De koelkast is 51 centimeter hoog, 41 centimeter breed en heeft een inhoud van 38 liter

2. MaxxHome Mini Koelkast - Thermo-elektrisch - 38 Liter - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Inventum vrijstaande koel- vriescombinatie KV1781R heeft een totale netto inhoud van 287 liter. De koel- vriescombinatie heeft een luxe uitstraling, is voorzien van een digitale thermostaat en is afgewerkt met rvs details. Het is een zuinige koel- vriescombinatie met energieklasse A++. Het 4 sterren, No-Frost vriesgedeelte met een netto inhoud van 80 liter, heeft een invriesvermogen van 8 kg/24u. De handige supervriezen stand kun je gebruiken om voedsel snel in te vriezen of om seizoensgroenten gedurende een langere periode goed te bewaren. Verder is de koel- vriescombinatie voorzien van energiezuinige LED verlichting. De koel- vriescombinatie heeft drie glazen draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Met twee deurvakken en een flessenvak berg je al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. • koelkast: 60 cm breed • energieklasse A++ • 287 liter inhoud

3. Inventum KV1781R - Koel-vriescombinatie - RVS


Product informatiePlus or Show more

Deze Exquisit KS117-4A++ tafelmodel koelkast is een kleine koelkast, geschikt voor een extra voorraad aan producten of een eenpersoonshuishouden. Met de 2 verschillende legplateaus en 3 deurvakken, kan je de koelkast naar eigen wens indelen. Onderin bevind zich nog een box waar je bijvoorbeeld groente en fruit in kan bewaren. Aan de bovenkant zit een vriesvak om aan 11 liter te vriezen. Goed overzicht Dit tafelmodel koelkast beschikt over binnenverlichting. Met deze verlichting heb je een beter overzicht over de inhoud van je koelkast. Op deze manier weet je precies waar wat staat. Inhoud van de koelkast Met de inhoud van de koelkast kun je meer dan je denkt. Dankzij de 2 legplateaus en 3 deurvakken, kan je producten gemakkelijk gescheiden houden en indelen naar eigen wens. Onderin bevindt zich nog een laden voor eventueel groente en fruit en bovenin een vriesvak van 11 liter. Kenmerken van de Exquisit KS117-4RVA++ Binnenverlichting Draairichting van de deur aanpasbaar Geluidsniveau van 42 dB Eenvoudig temperatuurregeling Invriescapaciteit van 2 kg Bewaartijd bij storing 8 uur.

4. Exquisit KS117-4A++ - - Smalle Tafelmodel koelkast


Product informatiePlus or Show more

De vrijstaande side-by-side koel-vriescombinatie Exquistit SBS135-4A+Inoxlook-dunkel is een ruime alleskunner die met z'n hoogte van 177 cm maar liefst 436 liter netto inhoud. Deze Amerikaan is bij uitstek ideaal om in uw keuken te plaatsen, want met z'n diepte van 59 cm is is deze net zo diep als uw aanrecht en heeft u dus niet te maken met een flink uitstekende koelkast. Total No-frost De SBS135-4A+Inoxlook-dunkel is voorzien van Total No-frost koeltechnologie, gebaseerd op een dubbele luchtventilatie en elektronisch gecontroleerde verdamper. Hierdoor houdt u het voedsel vers en behoudt u de smaak beter. Display De SBS135-4A+Inoxlook-dunkel stelt u handig en makkelijk in via de display op de voorzijde van de koel-vries combinatie. Hierop leest u ook de temperaturen in zowel het koel- als het vriesgedeelte af. Inhoud Exquisit SBS 135-4 A+ Het koelgedeelte van de SBS135-4A+Inoxlook-dunkel heeft een lekker ruime netto inhoud van 291liter en is voorzien van een vijftal glazen legplanken. Van de 5 legplateaus zijn er 4 verstelbaar. Deze steekt u eenvoudig op verschillende hoogtes in zodat ook grote flessen of pannen koud gezet kunnen worden. De deur is voorzien van 3 handige bakken, waardoor u bijvoorbeeld handig uw flessen kunt opbergen en op andere plekken ruimte bespaart. Al uw boodschappen vind u snel terug dankzij de LED-binnenverlichting en de doorzichtige, glazen plateaus. Door al deze ruimte kunt u al uw spullen kwijt, waardoor u minder vaak naar de winkel hoeft en dus meer tijd over houdt voor andere bezigheden. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van liefst 145 liter en is eveneens voorzien van 5 handige glazen legplateau's (4 verstelbaar) en een doorzichtige lade. Hierin kunt u al uw in te vriezen levensmiddelen makkelijk ordenen. Ook is de deur van het vriesgedeelte voorzien van praktische deurbakken, zodat u alle ruimte optimaal kunt benutten. Ook hier zorgt de binnenverlichting voor een goed zicht. Uiterlijk Exquisit SBS 135-4 A+ De SBS135-4A+Inoxlook-dunkel is luxe afgewerkt en heeft een prachtige, donkere Inox-kleur. De deuren zijn voorzien van recessed handgrepen. Electronic Control Een unieke en betrouwbare Artificial Intelligent PCU bediening zorgt ervoor dat u het apparaat makkelijker en beter naar wens kunt instellen. LED-verlichting Led-verlichting in zowel het koel- als het vriesgedeelte biedt helder en comfortabel licht wat tevens zeer weinig energie verbruikt. On-door Advanced HMi: digitale touchbediening Het apparaat is voorzien van een nauwkeurig en geavanceerd digitaal display op de deur om u controle te beiden over de temperatuur in zowel het koel- als het vriesgedeelte, en biedt tevens 4 verschillende functies om uw voedsel op de perfecte manier te bewaren. Holiday functie Deze vakantiefunctie is aanbevolen wanneer het apparaat langere tijd niet gebruikt wordt (bijvoorbeeld tijdens vakanties). Het vriesgedeelte wordt ingesteld op -18°c, het koelgedeelte wordt uitgeschakeld. SUPER freeze functie De SUPER freeze functie helpt om uw goederen snel en veilig in te vriezen zodat voedingsstoffen, vitamines, smaak en uiterlijk optimaal bewaard blijven. De SUPER freeze functie vriest tot -25°C. Deur alarm De positie sensor houdt in de gaten of er een deur open staat. Zodra de deur van het koel- of vriesgedeelte langer dan 60 seconden open blijft staan, zal een vriendelijk alarm af gaan om u er op.

5. Exquisit SBS 135-4 A+ Inoxlook-donker - Amerikaanse koelkast


Product informatiePlus or Show more

De Inventum vrijstaande koelkast KV1800W met vriesgedeelte heeft een totale netto inhoud van 260 liter. Het is een zuinige koelkast met energieklasse A++. Het 4 sterren vriesgedeelte met een netto inhoud van 71 liter, heeft een invriesvermogen van 3,5 kg/24u. Verder is de koelkast voorzien van energiezuinige LED verlichting. De koelkast heeft vier draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Met twee deurvakken, een flessenvak en een eierrekje berg je al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken.

6. Inventum KV1800W - Koel-vriescombinatie - Wit


Product informatiePlus or Show more

Weinig plaats om een grote ijskast te zetten ? Of behoefte aan een extra koele ruimte? Dan is deze ijskast de absolute topper. Dankzij de compacte afmetingen maar toch ruime inhoud van 93 liter, inclusief extra koelvakje, is hij de ideale partner om alles koel te houden. De omkeerbare deur maakt het ook mogelijk om hem op elke plaats in huis te integreren. - Energiezuinige ijskast: A+ - Capaciteit: 93 liter - Omkeerbare deur met magnetische afsluiting - Mechanische temperatuurcontrole - Incl.: 3 leggers, 3 deurrekjes - Kleur: zilver/grijs - Afmetingen (l x b x h) : 45 x 47 x 85 cm

7. Primo FR6-WS tafelmodel koelkast - Zilver


Product informatiePlus or Show more

Inventum KV1808R - Koelkast - RVS met energieklasse A++, een koelruimte van 201 liter en een vriesruimte van 64 liter. De KV1808R heeft onder andere een elektronische temperatuurregeling, die regelt de gewenste temperatuur makkelijk en duidelijk. Tevens beschikt de koelvriescombinatie over LED verlichting, deze verlicht de koelkast gelijkmatig zonder te verblinden en hoeft nooit vervangen te worden want de verlichting gaat net zo lang mee als de koelkast zelf. Ook beschikt de KV1808R over NoFrost dit betekent nooit meer ontdooien dankzij de perfecte bescherming tegen rijp- en ijsvorming, scheelt tijd en moeite! Je vindt in het koelgedeelte vier plateaus van veiligheidsglas, waarvan drie in hoogte verstelbaar en de vierde vind je op de groentelade. De drie laden in het vriesgedeelte hebben een transparante voorzijde, zodat je in één opslag kunt zien wat waar ligt. Ook is de KV1808R voorzien van superkoelen. Deze handige superkoelen stand kun je gebruiken om voedsel snel te koelen, om grote hoeveelheden voedsel te koelen of om seizoensgroenten gedurende een langere periode goed te bewaren. Elektronische temperatuurregeling De elektronische besturing houdt de ingestelde temperatuur precies constant. De ingestelde temperatuur is gemakkelijk via de LED's af te lezen. Bovendien kun je via de geïntegreerde toetsen zowel de temperatuurinstelling wijzigen als het superkoelen inschakelen. NoFrost De vorming van ijs wordt aanzienlijk verminderd dankzij NoFrost, daarom hoeft er veel minder vaak ontdooit te worden. Dat scheelt weer werk. Wijziging draairichting deur De draairichting van de deur(en) is te wijzigen naar eigen inzicht. In de handleiding is te lezen hoe je dit kunt doen.

8. Inventum KV1808R - Koel-vriescombinatie - RVS look


Product informatiePlus or Show more

Weinig plaats om een grote ijskast te zetten ? Of behoefte aan een extra koele ruimte? Dan is deze ijskast de absolute topper. Dankzij de compacte afmetingen maar toch ruime inhoud van 93 liter, inclusief extra koelvakje, is hij de ideale partner om alles koel te houden. De omkeerbare deur maakt het ook mogelijk om hem op elke plaats in huis te integreren. - Energiezuinige ijskast: A+ - Capaciteit: 93 liter - Omkeerbare deur met magnetische afsluiting - Mechanische temperatuurcontrole - Incl.: 3 leggers, 3 deurrekjes - Kleur: zwart - Afmetingen (l x b x h): 45 x 47 x 85 cm

9. Primo PR101FR tafelmodel koelkast met extra koelvak 93L - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Cuisinier CR-40A is geschikt als koelkast voor op de camping of in je vakantiehuisje. Een bakje yoghurt, boter, olijven en kaasjes: verdeel je vakantieboodschappen in de mini koelkast over de 2 niveaus. Past die grote fles ketchup voor de barbecue er niet in? Verstel het plateau en zet hem eentje lager. Zo passen alle boodschappen in je koelkast. De koelkast is 51 centimeter hoog, 41 centimeter breed en heeft een inhoud van 38 liter

10. Cuisinier Deluxe - Thermo-elektrische Mini Koelkast - Zwart/Wit/Zilver


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Koelkasts er zijn namelijk 674 verschillende te koop..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Koelkast kopen.