De Bestenu Koelvriescombinatie Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/12/2020


Je bent op zoek naar een nieuwe koelvriescombinatie, maar er is zoveel keuze dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Hieronder lees je daarom waar je op let bij aankoop van een koelvriescombinatie.

Wat voor soorten koelvriescombinaties zijn er?

show product content

Er zijn verschillende koelvriescombinaties verkrijgbaar. Zo zijn er grote koelvriescombinaties die ideaal zijn voor grote huishoudens. Deze hebben een ruime inhoud van vaak meer dan 300 liter. Daarnaast zijn er vrijstaande en inbouw-koelvriescombinaties en energiezuinige koelvriescombinaties.

Er zijn tevens verschillende stijlen te koop. Zo zijn er retro koelvriescombinaties, maar ook moderne koelvriescombinaties van bijvoorbeeld RVS. Dan zijn er koelvriescombinaties die je nooit hoeft te ontdooien: dit zijn No Frost-koelvriescombinaties. Een Low Frost-koelvriescombinatie biedt een middenweg. Deze ontdooi je namelijk alleen minder vaak dan een standaard koelvriescombinatie.

Hoe vaak moet ik een koelvriescombinatie ontdooien?

show product content

Als het vriesgedeelte van je koelkast een No Frost-functie heeft, betekent dit dat je je vriezer nooit hoeft te ontdooien. Er ontstaan ook geen ijskristallen, waardoor vriesproducten hun structuur en smaak behouden.

Als je vriezer een Low Frost-functie heeft, dan ontdooi je de vriezer een à twee keer per jaar. Er vormen daarnaast minder ijskristallen op je vriesproducten dan in een vriezer zonder anti-ijsvorming. Als je vriezer helemaal No Frost- of Low Frost-functie heeft, ontdooi je je vriezer idealiter elke twee maanden. Door je vriezer regelmatig te ontdooien, gaat hij langer mee.

Hoeveel energie verbruikt een koelvriescombinatie?

show product content

Hoeveel energie een koelvriescombinatie verbruikt, hangt af van het energielabel. Dit label vind je altijd op een sticker op de koelkast. De meeste koelkasten hebben een energieklasse tussen A+ en A+++. Als er een percentage achter staat, dan is deze nog zuiniger. Zo is een A+++-20% koelvriescombinatie nog eens 20% zuiniger dan een 'normale' A+++ koelvriescombinatie.

Zo zijn er modellen die 216 KWh verbruiken. Dit komt jaarlijks neer op 216 KWh x € 0,23 = €49,68. Energie kost daarbij rond de 23 cent per kilowattuur. Zo maak je gemakkelijk je eigen energieberekening.

Wat is het ideale geluidsniveau voor een koelkast?

show product content

Het ideale geluidsniveau van een koelvriescombinatie hangt af van waar je deze plaatst. Als jouw koelvriescombinatie in de garage staat, dan maakt het niet zoveel uit hoeveel geluid deze maakt. Plaats jij je koelvriescombinatie in een open keuken, dan is het de moeite waard om naar het aantal decibel te kijken.

Heb je een open keuken, dan zijn koelvriescombinaties met een geluidsniveau lager dan 41 decibel de beste keuze. Wil je een hele stille koelkast, kies dan een koelkast met een geluidsniveau van 38 decibel of minder.

Hoe onderhoud ik een koelvriescombinatie?

show product content

Hoe beter je je koelvriescombinatie onderhoudt, hoe langer deze meegaat. Goed onderhoud van je koelvriescombinatie bestaat voornamelijk uit het schoonhouden van de binnen- en buitenkant van zowel het koel- als vriesgedeelte. Afhankelijk van het model dat je hebt, weegt ook het regelmatig ontdooien van het vriesgedeelte mee.

Het gebeurt iedereen wel eens: een een pak melk lekt, je stoot een fles sap om of er ligt een vergeten komkommer onder in de koelkast die er een bende van heeft gemaakt. Zodra je ontdekt dat je koelkast vies is, maak je deze schoon. Dit doe je niet alleen om bacteriegroei tegen te gaan, maar een koelkast gaat langer mee als je deze goed schoon houdt.

Hetzelfde geldt voor het ontdooien van het vriesgedeelte. Ontdooien mag dan een rotklus zijn, maar het is essentieel. Als je vriesgedeelte vol met ijs zit, moet het koelelement harder werken waardoor er meer energie wordt verbruikt. Bovendien gaat het koelelement op die manier minder lang mee dan wanneer er geen ijs op zit.

Je koelvriescombinatie goed onderhouden is dus niet alleen goed voor het apparaat, maar ook voor je portemonnee. Schoonmaken is eenvoudig. Je gebruikt een vochtige doek en wanneer dit niet volstaat, maak je een sopje en gebruik je een sponsje.

Wat doet luchtcirculatie in een koelvriescombinatie?

show product content

Als jouw koelvriescombinatie over luchtcirculatie beschikt, dan betekent dit dat de koude lucht geleidelijk wordt verdeeld. Normaal gesproken is het onder in de koelkast kouder dan boven in de koelkast omdat warme lucht stijgt. Bij een koelkast met luchtcirculatie is dit dus niet het geval.

Hoe lang gaat een koelvriescombinatie mee?

show product content

Hoe langt een koelvriescombinatie mee gaat hangt af van de bouwkwaliteit. Een duurdere koelkast bestaat vaak uit duurdere onderdelen die duurzamer zijn dan de onderdelen in een goedkopere koelkast. Gemiddeld gaat een koelvriescombinatie echter zo'n tien jaar mee.

Elk jaar worden de koelvriescombinaties zuiniger in gebruik, waardoor je steeds minder aan energiekosten betaalt. Zo is een goede koelkast uit bijvoorbeeld 2006 veel duurder in gebruik dan een koelkast die je vorig jaar kocht.

Lagere energiekosten zijn natuurlijk geen reden om een nieuwe koelkast of nieuwe koelvriescombinatie te kopen, maar het is wel een bijkomend voordeel wanneer je huidige koelvriescombinatie vervangen moet worden.

Hoe komt deze leuke Koel vriescombinatie ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Koel vriescombinatie ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Koel vriescombinaties, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Koel vriescombinaties die op de markt zijn in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Koel vriescombinaties het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Koel vriescombinaties stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Vergelijkbare artikelen aan Koel vriescombinaties

De beste Koel vriescombinaties op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

De Inventum compacte vrijstaande koelkast KV1435S met vriesgedeelte heeft een totale netto inhoud van 165 liter. Het is een zuinige koelkast met energieklasse A+. Het vriesgedeelte, met een netto inhoud van 43 liter, heeft een invriesvermogen van 2,5 kg/24u. Verder is de koelkast voorzien van energiezuinige LED verlichting. De koelkast heeft drie draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Met twee deurvakken, een flessenvak en een eierrekje berg je al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. koelkast: 50 cm breed energieklasse A+ 165 liter inhoud Let op: is met een hoogte van 143 een vrij kleine koelkast

1. Inventum KV1435S - Compacte Koel-vriescombinatie - Zilver


Product informatiePlus or Show more

De Inventum vrijstaande koel- vriescombinatie KV1781R heeft een totale netto inhoud van 287 liter. De koel- vriescombinatie heeft een luxe uitstraling, is voorzien van een digitale thermostaat en is afgewerkt met rvs details. Het is een zuinige koel- vriescombinatie met energieklasse A++. Het 4 sterren, No-Frost vriesgedeelte met een netto inhoud van 80 liter, heeft een invriesvermogen van 8 kg/24u. De handige supervriezen stand kun je gebruiken om voedsel snel in te vriezen of om seizoensgroenten gedurende een langere periode goed te bewaren. Verder is de koel- vriescombinatie voorzien van energiezuinige LED verlichting. De koel- vriescombinatie heeft drie glazen draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Met twee deurvakken en een flessenvak berg je al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. • koelkast: 60 cm breed • energieklasse A++ • 287 liter inhoud

2. Inventum KV1781R - Koel-vriescombinatie - RVS


Product informatiePlus or Show more

De Inventum vrijstaande koelkast KV1800W met vriesgedeelte heeft een totale netto inhoud van 260 liter. Het is een zuinige koelkast met energieklasse A++. Het 4 sterren vriesgedeelte met een netto inhoud van 71 liter, heeft een invriesvermogen van 3,5 kg/24u. Verder is de koelkast voorzien van energiezuinige LED verlichting. De koelkast heeft vier draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Met twee deurvakken, een flessenvak en een eierrekje berg je al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken.

3. Inventum KV1800W - Koel-vriescombinatie - Wit


Product informatiePlus or Show more

Inventum KV1808R - Koelkast - RVS met energieklasse A++, een koelruimte van 201 liter en een vriesruimte van 64 liter. De KV1808R heeft onder andere een elektronische temperatuurregeling, die regelt de gewenste temperatuur makkelijk en duidelijk. Tevens beschikt de koelvriescombinatie over LED verlichting, deze verlicht de koelkast gelijkmatig zonder te verblinden en hoeft nooit vervangen te worden want de verlichting gaat net zo lang mee als de koelkast zelf. Ook beschikt de KV1808R over NoFrost dit betekent nooit meer ontdooien dankzij de perfecte bescherming tegen rijp- en ijsvorming, scheelt tijd en moeite! Je vindt in het koelgedeelte vier plateaus van veiligheidsglas, waarvan drie in hoogte verstelbaar en de vierde vind je op de groentelade. De drie laden in het vriesgedeelte hebben een transparante voorzijde, zodat je in één opslag kunt zien wat waar ligt. Ook is de KV1808R voorzien van superkoelen. Deze handige superkoelen stand kun je gebruiken om voedsel snel te koelen, om grote hoeveelheden voedsel te koelen of om seizoensgroenten gedurende een langere periode goed te bewaren. Elektronische temperatuurregeling De elektronische besturing houdt de ingestelde temperatuur precies constant. De ingestelde temperatuur is gemakkelijk via de LED's af te lezen. Bovendien kun je via de geïntegreerde toetsen zowel de temperatuurinstelling wijzigen als het superkoelen inschakelen. NoFrost De vorming van ijs wordt aanzienlijk verminderd dankzij NoFrost, daarom hoeft er veel minder vaak ontdooit te worden. Dat scheelt weer werk. Wijziging draairichting deur De draairichting van de deur(en) is te wijzigen naar eigen inzicht. In de handleiding is te lezen hoe je dit kunt doen.

4. Inventum KV1808R - Koel-vriescombinatie - RVS look


Product informatiePlus or Show more

De Inventum vrijstaande koelkast KV1530 met vriesgedeelte heeft een totale netto inhoud van 180 liter. Het is een zuinige koelkast met energieklasse A+. Het 4 sterren vriesgedeelte met een netto inhoud van 63 liter, heeft een invriesvermogen van 3 kg/24u. De koelkast heeft drie draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Met twee deurvakken, een flessenvak en een eierrekje berg je al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. koelkast: 50 cm breed energieklasse A+ 180 liter inhoud Let op: is met een hoogte van 153 cm een vrij kleine koel-vriescombinatie

5. Inventum KV1530 - Koel-vriescombinatie


Product informatiePlus or Show more

Met de Everglades EVUD426 koel-vriescombinatie heb je altijd koud water ter beschikking, dankzij het water dispenser. Het koelvak heeft een inhoud van netto 196 liter en het vriesvak netto 66 liter. Met de 4 glasplateaus kan je zelf de koelkast naar eigen wens indelen en beschikt de vriezer over 3 transparante laden voor een goed overzicht. Water dispenser, altijd koud water In de deur van de koelkast, bevindt zich een water dispenser. Dankzij dit water dispenser heb je altijd koud water ter beschikking. Druk simpelweg je glas tegen de dispenser aan, zodat het koude water zal gaan stromen. Deze dispenser werkt met een reservoir en geen wateraansluiting. Koel en vriesruimte De koelruimte van deze koel-vriescombinatie is uitgerust met 4 glasplateaus, waardoor je gemakkelijk de koelkast naar eigen wensen kan indelen. Onderin de koelruimte zit een groentelade. Het interieur van de ruimte is daarnaast ook aanpasbaar. Het vriesgedeelte beschikt over 3 transparante vriesladen, waarmee je een overzichtelijke indeling kan maken. Extra informatie De draairichting van de deur is aanpasbaar Vriescapaciteit van 3 kg per dag Geluidsniveau van 40 dB Omgevingstemperatuur is 16 – 38 graden

6. Everglades EVUD426 - Koel-vriescombinatie


Product informatiePlus or Show more

De ETNA KCV3143WIT is een kleine koelvriescombinatie van 143 cm hoog en 50 cm breed. Daarmee is deze koel-vriescombinatie geschikt voor een klein huishouden. De koelkast is voorzien van alle basis gemakken en geeft de mogelijkheid om variabel in te delen. Voordelen Deze koelkast is ideaal voor een kleiner huishouden Met energielabel A++ is de koelkast zuinig Mogelijkheid om deurscharnieren te switchen Variabele deurindeling Dankzij de variabele deurindeling heb je altijd genoeg ruimte voor je producten je kan de deurvakken in hoogte verstellen om zo ruimte te maken voor je hoge flessen of juist twee plateaus te creëren voor middelhoge producten. Interieur koelgedeelte Het koelgedeelte van deze koelkast heeft een netto volume van 122 liter. Het koelgedeelte is voorzien van een transparante groentelade en drie glazen legplateaus van veiligheidsglas. Twee van deze legplateaus zijn in hoogte verstelbaar zodat je de koelkast naar wens in kan delen. Drie transparante vriesladen De drie transparante vriesladen bieden ruimte om al je diepvriesproducten in op te bergen. Het netto volume van het vriesgedeelte is 43 liter. LED verlichting Deze koel/vriescombinatie is voorzien van heldere LED verlichting. Energieklasse A++ Met energieklasse A++ is deze koelkast redelijk zuinig. De koelkast heeft een verbruik van 160kWh per jaar. Redelijk stille koelkast Met een geluidsniveau van 39 dB is deze koelkast licht hoorbaar. 5 jaar garantie Door je koelkast binnen 30 dagen na aankoop te registreren op etna.nl/service ontvang je 3 jaar extra garantie.

7. ETNA KCV3143WIT - Compacte Koel-vriescombinatie - Wit


Product informatiePlus or Show more

De Bosch KGN33NLEB heeft genoeg inhoud voor de wekelijkse boodschappen van 3 tot 4 personen. Deze vrijstaande koelkast heeft allerlei handige snufjes om je eten zo goed mogelijk te bewaren. De FreshSense sensoren bijvoorbeeld, die de temperatuur in de koelkast continue meten en gelijk houden. De Multibox onderin het koelgedeelte biedt niet alleen genoeg ruimte voor groente en fruit, maar ook voor een flinke Chinese kool. De rest van de boodschappen verdeel je over de 6 plateaus, waar het dankzij de luchtcirculatie overal even koel is. De vriezer is uitgerust met No Frost, zodat je koelkast ontdooien verleden tijd is. Daarnaast hoef je ook niet om te kijken naar de condensor. Deze is namelijk afgedekt, zodat er geen vuil op komt.

8. Bosch KGN33NLEB


Product informatiePlus or Show more

Proline DD131-1 koelvriescombinatie Deze kleine witte PROLINE DD131-1 koelkast met diepvriesvak onderscheidt zich door zijn kleine afmetingen (breedte 48 cm en diepte 52 cm) en vindt zijn plaats in de kleine keukens. Ontwerp De witte kleur past perfect in moderne keukens met lichte kleuren. Glazen legplanken Ze vergemakkelijken het onderhoud. Glazen leggers bieden hygiëne en gebruiksgemak. Kleine voetafdruk Deze koel-vriescombinatie kan in kleine ruimtes worden geplaatst.

9. Proline DD131-1 - Compacte Koel-vriescombinatie - Wit


Product informatiePlus or Show more

Hij mag er zijn; de RKG 8932 dubbeldeurs koel-vriescombinatie van Severin in Retro Stijl. Naast een totale inhoud van 208 liter heeft het interieur een aangename LED binnenverlichting en is voorzien van vier veiligheid glasplateaus die in hoogte verstelbaar zijn. Onderop vind je een kastbrede lade waar groenten en fruit vers bewaard kan worden. Het 4 sterren vriesvak heeft een inhoud van 44 liter waar je voor maanden lang eten vers kan bewaren en bevriest tot 2,5 kg voedsel binnen 24 uur. Met een energieverbruik van 172 kWh per jaar valt de RKG 8932 onder een energie-efficiëntie klasse A++, waardoor u niet alleen het milieu spaart maar ook uw portemonnee. Het hoogwaardig verchroomd en passende retro-handvat, de verchroomde plateau’s, aflegschalen en deurafdekking zorgen voor een volledig afgewerkt retro-design en daarom past dit plaatje in iedere keuken! Voordelen - Koelkast met automatische ontdooiing, vriesvak met handmatige ontdooiing -Met flessenrek -LED-binnenverlichting -Flexibele deurinrichting -Soft-close deur Voor vrienden van de techniek - netto inhoud totaal: 208 l (koelkast: 164 l, ****-vriesvak: 44 l) - energie-efficiëntieklasse A++, stroomverbruik: 172 kWh/jaar - invriescapaciteit: 2,5 kg in 24 uur, bewaartijd bij storing: 12 uur - temperatuurregelaar - 4 legplateaus van veiligheidsglas - 1 grote versladen, - 4 verstelbare voeten vooraan, wand-afstandsstuk - afmetingen (H x B x D): 146 x 55 x 61,5 cm - deurophanging rechts, - geluidsemissie: 41 dB Stroom plotseling uitgevallen? Geen paniek; de bewaartijd is 12 uur!

10. Severin RKG 8932 - Compacte Retro Koel-vriescombinatie - mat zwart


Vergelijkbare artikelen aan Koel vriescombinaties


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Koel vriescombinaties er zijn immers 463 verschillende te koop..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en kun je straks de beste Koel vriescombinatie kopen.