Bestenu

Wat is de beste vrieskist van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede vrieskist is een lastige opgave. Wat is de beste vrieskist van 2023? Na het testen van 26 vrieskisten kwam de CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit als beste uit onze vrieskist-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de vrieskisten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vrieskisten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame vrieskist-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste vrieskisten

1Score: 10
CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit
Beste Vrieskist voor duurzaamheid
CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Everglades EVFR5046 Vrieskist wit
Everglades EVFR5046 Vrieskist wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Inventum VK561 wit
Inventum VK561 wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Inventum VK1300 wit
Inventum VK1300 wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Inventum VK1500 wit
Beste Vrieskist voor professioneel gebruik
Inventum VK1500 wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Beko HS22340 - Vrieskist wit
Beko HS22340 - Vrieskist wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Inventum VK951 Vrieskist 198 liter wit
Inventum VK951 Vrieskist 198 liter wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
Everglades EVFR5045 Vrieskist 95L wit
Everglades EVFR5045 Vrieskist 95L wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.8
Exquisit GT200-HE-040EW Vrieskist 198 Liter wit
Exquisit GT200-HE-040EW Vrieskist 198 Liter wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.7
Beko HSA47530N wit
Beko HSA47530N wit
Beko
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vrieskist Koopgids

Houd je producten lang vers met de beste vrieskist! Deze vrieskisten hebben een aantrekkelijk formaat en passen makkelijker binnen je keukeninterieur. Leer er meer over in deze koopgids!

Werking

Een vrieskist is een huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om voedsel en andere producten op te slaan bij lage temperaturen, waardoor ze langer houdbaar blijven. 

De vrieskist bestaat uit een geïsoleerde kist met een deksel dat kan worden geopend en gesloten. Binnenin bevindt zich een vriesruimte met één of meer compartimenten waarin voedsel en andere producten kunnen worden geplaatst. De vrieskist werkt door het verwijderen van warmte uit de vriesruimte en het afvoeren ervan naar buiten via een koelsysteem. 

Hierdoor blijft de temperatuur in de vriesruimte constant laag en blijft het voedsel langer goed. Vaak is een vrieskist uitgerust met een thermostaat waarmee de temperatuur kan worden aangepast, en sommige modellen zijn voorzien van extra functies zoals een snelvriesfunctie of een automatische ontdooifunctie.

Belangrijkste specificaties

Een vrieskist is een apparaat dat voedsel op een lage temperatuur kan bewaren voor langere tijd. De belangrijkste specificaties van een vrieskist zijn onder andere de grootte, het energieverbruik en de capaciteit.

De grootte van een vrieskist wordt vaak gemeten in liters en kan variëren van ongeveer 100 tot meer dan 500 liter. De grootte die je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid voedsel die je wilt bewaren en de beschikbare ruimte in je huis.

Het energieverbruik van een vrieskist wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh) en is belangrijk om te overwegen, omdat een vrieskist 24 uur per dag, zeven dagen per week aan staat. Het energielabel van een vrieskist kan variëren van A+++ tot D, waarbij A+++ de energiezuinigste optie is.

Het is belangrijk om te overwegen hoeveel voedsel je regelmatig opslaat en of de vrieskist voldoende ruimte biedt.

Verschillende soorten vrieskisten

Er zijn verschillende soorten vrieskisten op de markt en de keuze kan afhangen van de specifieke behoeften en wensen van de consument. Hier zijn enkele van de belangrijkste typen vrieskisten en hun verschillen:

 • Staande vrieskisten: Dit type vrieskist heeft een verticale indeling en is ontworpen om in een keuken of bijkeuken te staan. Ze variëren in grootte en capaciteit en kunnen zelf ontdooien.
 • Borstvriezers: Deze vrieskist heeft een horizontale indeling en is ontworpen om op de grond te staan, zoals in een kelder of garage. Borstvriezers zijn er in verschillende maten en kunnen een grote opslagcapaciteit bieden.
 • Tafelmodel vrieskisten: Dit type is ontworpen om op een tafel of aanrecht te staan en heeft een kleine capaciteit. Dit maakt ze ideaal voor kleine huishoudens of mensen met beperkte ruimte.
 • Inbouw vrieskisten: Deze vrieskist is ontworpen om in een keukenkastje te worden geïnstalleerd en heeft meestal een kleinere capaciteit dan staande of borstvriezers.
 • Combi-vrieskisten: Dit type is onderdeel van een koel-vriescombinatie. Het biedt een vriesgedeelte naast een koelkastgedeelte en is ideaal voor mensen met beperkte ruimte.

Vrieskist vs. vrieskast

Een vrieskist en een vrieskast hebben beide als doel om voedsel in te vriezen en te bewaren. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de vorm en de grootte. Een vrieskist is meestal groter dan een vrieskast en heeft een horizontale vorm, waardoor het gemakkelijk is om grote items zoals grote stukken vlees of pizza's op te slaan. 

Een vrieskast heeft daarentegen een verticale vorm en neemt minder ruimte in beslag, waardoor het een goede optie is voor kleinere huishoudens of mensen met beperkte ruimte. Een ander verschil is dat vrieskisten over het algemeen energiezuiniger zijn dan vrieskasten van vergelijkbare grootte, omdat de koude lucht minder snel ontsnapt wanneer de kist wordt geopend.

hero illustration

Hoe testen we vrieskisten?

Om de beste vrieskist te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vrieskist-test hebben we 26 vrieskisten vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze vrieskist-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze vrieskist-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen vrieskist-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte vrieskist in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 26 vrieskisten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste vrieskisten in een makkelijke lijst

1 - CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Vrieskist voor duurzaamheid: CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit

Voordelen

 • list plusDe CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit is geruisloos bij het werken.
 • list plusHet biedt veel ruimte voor 142 liter door zijn goede formaat.
 • list plusHet is een top product met een aantrekkelijk design.

Nadelen CHiQ FCF142D 142 liter Ruime wit

 • list plusDe vriezer heeft geen lampje.
 • list plusHet assemblage proces kan lecht zijn.
 • list plusHet maakt meer lawaai dan andere vriezers.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.9

De CHiQ FCF142D is de perfecte aanvulling voor elk huishouden dat extra opslagruimte nodig heeft. Met een netto inhoud van 142 liter en een ruim interieur kun je gemakkelijk al je favoriete etenswaren opslaan. Het energiezuinige ontwerp is een enorme plus, omdat het minder elektriciteit verbruikt en je geld bespaart op energiekosten. De vriezer heeft vijf temperatuurinstellingen en een handmatige thermostaat, waardoor je de temperatuur naar jouw wens kunt aanpassen. Het schuifmechanisme voor de opbergmand zorgt voor gemakkelijke toegang tot jouw voedselproducten zonder te bukken.

Een van de grootste voordelen van de CHiQ FCF142D is de uitstekende afdichting die koude lucht binnenhoudt en voorkomt dat warme lucht binnenkomt. De aluminium bekleding maakt het ook gemakkelijker om schoon te maken. Het compacte ontwerp met een groot volume neemt minder vloeroppervlak in beslag en past perfect in jouw huis.

Vanuit mijn onderzoek blijkt dat dit product betrouwbaar en duurzaam is. Het heeft een geluidsniveau van 40 dB, wat betekent dat het stil genoeg is om in elke kamer te plaatsen. Het is het beste te gebruiken in een omgevingstemperatuur van 16 graden tot 32 graden Celsius. Het enige nadeel is dat het energieverbruik per jaar 226 kWh is, wat potentieel hogere energiekosten kan betekenen.

Als ik dit product moest beoordelen vanuit een gebruikersperspectief, zou ik zeggen dat het een geweldige aanwinst is voor elk huishouden dat extra opslagruimte nodig heeft. De energiezuinige functies en het ruime interieur maken het een geweldige keuze voor gezinnen die hun voedsel willen bewaren en geld willen besparen op energiekosten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Everglades EVFR5046 Vrieskist wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Everglades EVFR5046 Vrieskist wit

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze vrieskist is dat het een geruisloos ontwerp heeft.
 • list plusHet voordeel van deze vrieskist is dat het een efficiënt ontwerp heeft.
 • list plusDeze vrieskist heeft een aantrekkelijk design.

Nadelen Everglades EVFR5046 Vrieskist wit

 • list plusEen nadeel van deze vrieskist is dat het maar 2 jaar garantie heeft.
 • list plusDeze vrieskist heeft een hoge prijs.
 • list plusDeze vrieskist heeft een beperkte capaciteit.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een vrieskist die past bij jouw levensstijl en voedselopslagbehoeften? Dan is de Everglades EVFR5046 witte vrieskist een geweldige optie. Met een inhoud van 198 liter is deze vrieskist perfect om al je bevroren voedsel op te slaan, of het nu gaat om vlees, groenten of ijs. De EVFR5046 heeft een invriesvermogen van 15 kg per 24 uur, wat betekent dat je nooit zonder bevroren voedsel zit. En als er een stroomstoring is, hoef je je geen zorgen te maken, want deze vrieskist kan je voedsel tot 32 uur bewaren.

De EVFR5046 is niet alleen functioneel, maar ook gemakkelijk te onderhouden. Het rubber in de klep is uitneembaar, wat betekent dat je het gemakkelijk kunt schoonmaken of vervangen. Bovendien heeft de vrieskist een dooiwaterafvoer aan de voorkant, waardoor je het ontdooien gemakkelijker kunt maken. Het controlelampje geeft je de mogelijkheid om te zien of de vrieskist nog steeds goed werkt en of de temperatuur nog steeds optimaal is.

Wat deze vrieskist onderscheidt van andere vrieskisten is het energiezuinige karakter. Met een jaarlijkse energiekosten van slechts 121 euro en een verbruik van 221 kWh is de EVFR5046 een van de meest energiezuinige vrieskisten op de markt. Bovendien heeft deze vrieskist een geluidsniveau van slechts 40 dB, wat betekent dat hij stil genoeg is om in elke kamer te plaatsen.

Het enige nadeel van de EVFR5046 is dat de minimale omgevingstemperatuur 10 graden is, wat betekent dat deze vrieskist niet geschikt is voor gebruik in koude ruimtes, zoals een garage. Desalniettemin is deze vrieskist perfect voor gebruik in huis of in een normale omgevingstemperatuur.

Kortom, als je op zoek bent naar een energiezuinige, functionele en gemakkelijk te onderhouden vrieskist, dan is de Everglades EVFR5046 witte vrieskist zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

3 - Inventum VK561 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Inventum VK561 wit

Voordelen

 • list plusDe Inventum VK561 wit heeft een energiezuinig ontwerp, waardoor het minder stroom verbruikt dan andere modellen.
 • list plusHet is geruisloos, waardoor het geen storend geluid maakt.
 • list plusHet heeft een klein formaat, waardoor het gemakkelijk te plaatsen is in kleinere ruimtes.

Nadelen Inventum VK561 wit

 • list plusDe bezorging kan soms traag duren, waardoor je langer moet wachten op de vrieskist.
 • list plusEr is geen elektronische temperatuurregeling, waardoor je de temperatuur handmatig moet instellen.
 • list plusDe Inventum VK561 wit heeft geen indicatielampje om de status van de vrieskist te controleren.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een vriezer die genoeg ruimte biedt voor al je diepvriesproducten? Dan is de Inventum VK561 vrieskist een goede keuze! Met een netto inhoud van 99 liter en invriesvermogen van 4,5 kg/24u heb je genoeg ruimte om al je etenswaren in te vriezen. Dankzij de regelbare thermostaat kun je eenvoudig de temperatuur instellen en de dooiwaterafvoer maakt het ontdooien een stuk makkelijker. Bovendien krijg je er een handige opbergkorf bij die je boven in de vrieskist kunt hangen, zodat je goed bij je etenswaren kunt.

Wat deze vrieskist echt onderscheidt van andere vriezers is de afdekking aan de achterkant. Hierdoor hoef je geen tijd te verspillen aan het schoonmaken van het rooster. Ook is de behuizing en deur van de kist voorzien van een metaal met coating, waardoor hij goed bestand is tegen een stootje. Let er wel op dat de vriezer boven de 10 graden Celsius staat als je deze in de schuur zet.

De energieklasse F en het jaarlijkse energieverbruik van 211 kWh zijn wellicht wat hoog, maar dat wordt gecompenseerd door de lage aanschafprijs van deze vrieskist. Bovendien krijg je er 5 jaar Inventum garantie bij, wat laat zien dat de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van deze vrieskist.

Al met al is de Inventum VK561 vrieskist een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een ruime en betaalbare vriezer. Het enige nadeel is dat de energieklasse F wat aan de hoge kant is. Maar als je op zoek bent naar een vriezer die doet wat hij moet doen en niet te veel kost, dan is dit een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Inventum VK1300 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Inventum VK1300 wit

Voordelen

 • list plusDe kwaliteit van deze vrieskist is hoog.
 • list plusHet geluidsniveau is laag.
 • list plusHet heeft een klein formaat..

Nadelen Inventum VK1300 wit

 • list plusHet is niet zuinig.
 • list plusEr zijn geen aanvullende functies.
 • list plusHet design is basis..

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

De Inventum VK1300 vrieskist is een geweldige oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een ruime vriezer die goed tegen koude temperaturen kan. Met een minimale omgevingstemperatuur van -15 graden Celsius, kun je gerust de vrieskist in je koude schuur of garage plaatsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je boodschappen bederven. De vrieskist heeft een netto inhoud van 384 liter, genoeg ruimte voor boodschappen van 5 personen of meer. De vrieskist beschikt over energiezuinige led-verlichting en heeft een regelbare thermostaat waarmee je de temperatuur gemakkelijk kunt instellen.

Een van de beste eigenschappen van de Inventum VK1300 is dat het invriesvermogen van 18,1 kg/24u is. Dit betekent dat je voedsel snel kunt invriezen, ideaal voor grote hoeveelheden. Een ander voordeel is dat de vrieskist verrijdbaar is dankzij de handige wielen en een handgreep met slot heeft. Hierdoor kun je de vrieskist gemakkelijk op zijn plaats zetten en veilig vergrendelen.

Een nadeel van de vrieskist is dat de energieklasse F is. Dit betekent dat de vrieskist niet de meest energiezuinige optie is op de markt. Als je op zoek bent naar een energiezuinige optie, dan is dit misschien niet de beste keuze.

Over het algemeen is de Inventum VK1300 een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een ruime, verrijdbare vrieskist die goed tegen koude temperaturen kan en snel voedsel kan invriezen. Het is een uitstekende optie voor gezinnen of mensen die veel extra boodschappen moeten opslaan.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

5 - Inventum VK1500 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beste Vrieskist voor professioneel gebruik: Inventum VK1500 wit

Voordelen

 • list plusHet energieverbruik van de Inventum VK1500 wit is zeer laag, waardoor het duurzaam is.
 • list plusHet design van de Inventum VK1500 wit is aantrekkelijk en past bij de meeste interieurs.
 • list plusDe vrieskist is stil en zal niet storen tijdens het koken.

Nadelen Inventum VK1500 wit

 • list plusEr is maar één korf in de vrieskist, waardoor het moeilijker is om meerdere producten te organiseren.
 • list plusHet is belangrijk om voorzichtig te zijn met stoten bij de Inventum VK1500 wit, omdat er mogelijk deukjes ontstaan.
 • list plusDe Inventum VK1500 wit is gevoelig voor schokken en stoten.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een grote vrieskist met genoeg ruimte voor al je diepvriesproducten? Dan is de Inventum VK1500 wit een uitstekende keuze! Met een netto inhoud van 457 liter kun je de boodschappen van 5 personen of meer kwijt. Bovendien heeft deze vrieskist een energieklasse F en verbruikt het 352 kWh per jaar, wat relatief laag is voor een vrieskist van deze grootte.

Wat deze vrieskist van Inventum echt speciaal maakt, is de minimale temperatuur van -15 graden Celsius. Hierdoor kun je de vrieskist zonder problemen in een tuinhuis of schuur plaatsen, zelfs tijdens de koudste winters. De handige wieltjes maken het bovendien eenvoudig om de vrieskist te verplaatsen wanneer dat nodig is.

Een ander handig kenmerk van de Inventum VK1500 is de regelbare thermostaat. Hiermee kun je de temperatuur van de vrieskist gemakkelijk aanpassen aan jouw wensen. Bovendien kun je met de supervriezen stand voedsel snel invriezen, ideaal voor grote hoeveelheden.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan deze vrieskist. Zo heeft het een hoger geluidsniveau van 39 dB en is het energieverbruik niet zo laag als sommige andere vrieskisten op de markt. Ook is het slot niet zo sterk als sommige gebruikers zouden willen.

Over het algemeen is de Inventum VK1500 wit echter een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een grote vrieskist met veel ruimte. Het is energiezuinig, heeft handige functies zoals wieltjes en een regelbare thermostaat, en kan zelfs in een koude omgeving worden geplaatst. Als je op zoek bent naar een betrouwbare vrieskist van hoge kwaliteit, dan is dit zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

6 - Beko HS22340 - Vrieskist wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Beko HS22340 - Vrieskist wit

Voordelen

 • list plusDeze vrieskist heeft een energiezuinig ontwerp, waardoor je energie bespaart.
 • list plusHet stille werking maakt het ideaal voor gebruik in huizen.
 • list plusHet aantrekkelijke design maakt deze vrieskist een mooie toevoeging aan elke keuken.

Nadelen Beko HS22340 - Vrieskist wit

 • list plusDeze vrieskist heeft geen led-verlichting voor het interieur.
 • list plusDe inhoud van deze vrieskist is kleiner dan die van andere modellen.
 • list plusDeze vrieskist heeft geen digitale of elektronische temperatuurregeling.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een ruime vrieskist die geschikt is voor de wat koudere ruimtes? Dan is de Beko HS22340 misschien wel wat voor jou! Met een netto inhoud van 230 liter en een invriescapaciteit van 4,5 kg per 24 uur, is deze vrieskist perfect voor grote gezinnen of voor mensen die graag vooruit koken.

Een van de voordelen van deze vrieskist is de ventilator die ervoor zorgt dat de koude lucht gelijkmatiger verdeeld wordt. Hierdoor blijft de temperatuur in de vrieskist constant en blijven je etenswaren langer goed. Daarnaast beschikt de Beko HS22340 over een mechanische temperatuurregeling, waardoor het klimaat in de vriezer altijd optimaal blijft.

Maar wat deze vrieskist echt bijzonder maakt, is de Freezer Guard. Hierdoor blijft de temperatuur in de vrieskist constant, zelfs bij een buitentemperatuur tot en met -15 graden Celsius. Dit betekent dat je de Beko HS22340 ook in een onverwarmde schuur of garage kunt plaatsen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het ontdooien van je etenswaren.

Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen aan deze vrieskist. Zo heeft hij bijvoorbeeld energielabel D, waardoor hij niet de meest zuinige vriezer is. Daarnaast maakt hij met een geluidsniveau van 39 dB wel wat geluid, maar gelukkig is dit niet heel storend.

Al met al is de Beko HS22340 een goede keuze als je op zoek bent naar een ruime vrieskist die geschikt is voor koudere ruimtes. Met de Freezer Guard hoef je je geen zorgen te maken over het ontdooien van je etenswaren en dankzij de ventilator blijft de temperatuur constant. Let wel op het energielabel en het geluidsniveau bij het maken van je keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

7 - Inventum VK951 Vrieskist 198 liter wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Inventum VK951 Vrieskist 198 liter wit

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
7.9

Ben jij op zoek naar een Chest freezer die écht alles in huis heeft? Dan is de Inventum VK951 vrieskist iets voor jou! Met een netto inhoud van 198 liter kun jij met gemak al je favoriete etenswaren invriezen. De vrieskist beschikt over een invriesvermogen van 9 kg/24u en heeft een energieklasse F. Maar wat maakt deze vrieskist nou echt bijzonder?

Ten eerste is de regelbare thermostaat super handig. Hiermee stel je eenvoudig de temperatuur in die jij wenst. Daarnaast beschikt de vrieskist over een dooiwaterafvoer, waardoor je 'm makkelijk kunt ontdooien. De opbergkorf die bovenin de vrieskist hangt, maakt het mogelijk om gemakkelijk bij je etenswaren te komen. En wat dacht je van de ijsblokjeshouder en ijsschraper die worden meegeleverd?

Maar er zijn nog meer voordelen aan deze Inventum vrieskist. Zo heeft 'ie een bewaartijd bij stroomuitval van 21 uur, wat betekent dat je etenswaren nog lang genoeg goed blijven als de stroom uitvalt. En met een geluidsniveau van slechts 41 dB hoef je je geen zorgen te maken dat de vrieskist te veel lawaai maakt.

Qua energieverbruik doet deze vrieskist het ook goed. Met 250 kWh per jaar zit je zeker niet aan de hoge kant. Maar wat zijn dan de nadelen? Eerlijk gezegd zijn die er niet echt. Als je op zoek bent naar een Chest freezer die betrouwbaar, ruim en gebruiksvriendelijk is, dan is de Inventum VK951 vrieskist een uitstekende keuze!

Overall, ben ik zeer tevreden over deze Inventum vrieskist. Het is een kwalitatief hoogwaardige vriezer, die bovendien van alle gemakken is voorzien. Zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke kistvriezer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

8 - Everglades EVFR5045 Vrieskist 95L wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Everglades EVFR5045 Vrieskist 95L wit

Voordelen

 • list plusHet ontwerp van deze vrieskist is energiezuinig, waardoor de energiekosten laag zijn.
 • list plusDe werking van deze vrieskist is stil, waardoor het geen excessief geluid produceert.
 • list plusHet interieur van deze vrieskist heeft een grote capaciteit van 95 liter, waardoor er meer voedsel kan worden bewaard.

Nadelen Everglades EVFR5045 Vrieskist 95L wit

 • list plusDeze vrieskist heeft een relatief energieverbruik, waardoor de energiekosten hoger.
 • list plusHet koelvermogen van deze vrieskist is kleiner, waardoor het niet geschikt is voor het bewaren van grote hoeveelheden voedsel.
 • list plusDeze vrieskist heeft een standaard design, waardoor het niet zo aantrekkelijk is als andere modellen.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.8

Ben je op zoek naar een compacte vrieskist die efficiënt en energiezuinig is? Dan is de Everglades EVFR5045 Vrieskist de perfecte keuze voor jou! Met zijn 95 liter netto inhoud is deze vrieskist ideaal voor kleinere keukens of appartementen. Dankzij zijn F energieklasse verbruikt hij weinig energie en bespaar je op je energierekening. Met een invriesvermogen van 9,5 kg per 24 uur en een bewaartijd van 24 uur bij een stroomstoring, ben je verzekerd van een constante temperatuur in je vrieskist. De uitneembare rubbers in de klep maken hem gemakkelijk schoon te maken en eventueel te vervangen. Wat deze vrieskist zo bijzonder maakt, is de 5 jaar garantie! Dit geeft je als gebruiker een extra zekerheid. De Everglades EVFR5045 Vrieskist is geschikt voor een normale omgevingstemperatuur van 16 graden tot een tropische omgevingstemperatuur van 43 graden Celsius. Met een geluidsniveau van 40 dB is deze vrieskist ook nog eens fluisterstil. De enige mogelijke nadeel van deze vrieskist is dat hij geen automatisch ontdooisysteem heeft. Hierdoor moet je hem handmatig ontdooien.

Al met al is de Everglades EVFR5045 Vrieskist een betrouwbare en efficiënte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte vrieskist. Dankzij zijn energiezuinigheid en lage geluidsniveau is hij perfect voor kleine appartementen of keukens. De 5 jaar garantie geeft je als gebruiker extra zekerheid en de uitneembare rubbers in de klep maken hem gemakkelijk schoon te maken en eventueel te vervangen. Vergeet echter niet dat hij geen automatisch ontdooisysteem heeft en je hem handmatig moet ontdooien. Overall is dit een Top vrieskist!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

9 - Exquisit GT200-HE-040EW Vrieskist 198 Liter wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Exquisit GT200-HE-040EW Vrieskist 198 Liter wit

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.6

Let op, dit is een vrieskist en geen vriezer met vrieslades! De GT200-HE-040EW heeft een groot vriesvak voor al uw grotere vrieswaren en een voorraadkorf voor de kleinere producten. De totale inhoud van de vriezer is 198 liter. Het apparaat heeft een invriescapaciteit 12 kg per 24 uur. De temperatuur is eenvoudig in te stellen door de bediening aan de voorkant van de vriezer. Het apparaat beschikt over drie temperatuurinstellingen: MIN, NORMAL en MAX. Dankzij het controle lampje aan de voorkant kunt u zien of het apparaat is aangeschakeld. Dankzij de supervriesfunctie, kunnen producten extra snel worden ingevroren! De vriezer dient in een omgevingstemperatuur te staan van minimaal 10 graden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10 - Beko HSA47530N wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Beko HSA47530N wit

Voordelen

 • list plusDe vriezer heeft een handige verlichting in de vrieskist.
 • list plusEr zijn verschillende opbergmandjes en een apart opbergvak aanwezig.
 • list plusHet is een voordeel dat het toestel eenvoudig te verplaatsen is.

Nadelen Beko HSA47530N wit

 • list plusHet is een nadeel dat er geen low frost aanwezig is.
 • list plusHet is een nadeel dat het bijna niet vriest.
 • list plusHet toestel maakt veel geluid.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.7

De Beko HSA47530N is een grote vrieskist met maar liefst 451 liter inhoud. Hierin kun je al je boodschappen voor de hele week met gemak kwijt. Dankzij de 3 korven kun je snel de meest gebruikte producten vinden. De vrieskist heeft een minimale omgevingstemperatuur van -15 graden, waardoor je hem zelfs in de garage of schuur kunt plaatsen. De Freezer Guard functie zorgt ervoor dat de vriezer ook in onverwarmde ruimtes goed blijft werken. De vrieskist heeft ook een afsluitbaar deksel, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat kinderen of huisdieren erin kunnen. Het apparaat verbruikt 349 kWh per jaar en heeft een energiekosten van 192 euro per jaar.

Wat deze vrieskist echt onderscheidt van andere is de opslagtijd van maar liefst 36 uur tijdens een stroomstoring. Zo blijven je boodschappen nog steeds bevroren en vers. De verlichting in de vriezer zorgt ervoor dat je altijd snel kunt vinden wat je nodig hebt en de luchtcirculatie maakt het mogelijk om je eten overal neer te kunnen leggen zonder dat er temperatuurverschillen ontstaan.

Het enige nadeel van deze vrieskist is het geluidsniveau van 44 dB. Dit is een beetje hoger dan sommige andere vrieskisten, maar het is nog steeds niet storend. Al met al is de Beko HSA47530N een uitstekende keuze voor gezinnen die veel ruimte nodig hebben om hun boodschappen op te slaan en die zich geen zorgen willen maken over stroomstoringen of het plaatsen van de vrieskist in onverwarmde ruimtes.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vrieskisten. Er zijn namelijk 26 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!