Bestenu

Beste inbouw koelkasten - nov. 2022

Met meer dan 210 inbouw koelkasten op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste inbouw koelkasten op een rij
01Score: 9.7
AEG SKB410F1AS
AEG SKB410F1AS
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.6
Everglades EVBI6030 inbouw koelkast
Everglades EVBI6030 inbouw koelkast
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.1
Inventum IKV0821D
Inventum IKV0821D
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.6
Sharp SJLE300E00XEU inbouw koeler NIS 178 Deur op Deur
Sharp SJLE300E00XEU inbouw koeler NIS 178 Deur op Deur
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.5
Samsung BRB26605DWW Inbouw Koel-vriescombinatie
Samsung BRB26605DWW Inbouw Koel-vriescombinatie
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.9
Exquisit EKS131-V-040F
Exquisit EKS131-V-040F
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.7
Sharp SJBE237M01XEU inbouw koelvries combinatie sleepdeur nofrost
Sharp SJBE237M01XEU inbouw koelvries combinatie sleepdeur nofrost
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.5
IKK1220S  Inventum Koelkast 122 cm hoog
IKK1220S Inventum Koelkast 122 cm hoog
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.2
Siemens koelkast (inbouw) KI41RADD0
Siemens koelkast (inbouw) KI41RADD0
Ga naar laagste prjis
10Score: 7
IKK0880S Inventum Koelkast 88 cm hoog
IKK0880S Inventum Koelkast 88 cm hoog
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Inbouw Koelkast Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Je bent op zoek naar een nieuwe keuken en daar hoort een koelkast bij. Is je keuken klein, of wil je een strakke keuken? Dan is een inbouwkoelkast het overwegen waard. Lees hieronder waar je op let bij het kiezen van een inbouw koelkast.

Wat voor soorten inbouwkoelkasten zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten inbouwkoelkasten verkrijgbaar. Er zijn inbouwkoel-vriescombinaties, er zijn inbouw eendeurskoelkasten en er zijn onderbouw-inbouwkoelkasten. Met een koel-vriescombinatie houd je niet alleen je producten koel, maar vries je ze ook in, waardoor ze nog langer houdbaar blijven.

Er zijn verschillende variaties van koel-vriescombinaties te krijgen. Denk aan de verschillende formaten. De meeste nishoogtes zijn 178 centimeter hoog, maar deze kunnen iets kleiner of groter zijn. Daarnaast varieert de inhoud van een koel-vriescombinatie. De manieren waarop de deurtjes bevestigd worden, verschillen ook onderling.

Een eendeurskoelkast heeft, zoals het woord je al doet vermoeden, één deur voor zowel het koel als het vriesgedeelte. Het vriesvak bij een één-deurs koelkast is vaak erg klein. Wil je veel ruimte om producten in te vriezen, kies dan voor een aparte vriezer voor in je garage of voor een grotere koel-vriescombinatie.

Een onderbouwkoelkast bouw je in onder het werkblad. Deze heeft dezelfde soort deur als de rest van je keuken, waardoor je niet ziet dat het een koelkast is. Een onderbouw koelkast is vooral zeer geschikt voor de kleinere keuken.

Hoe verwijder je een inbouwkoelkast?

Het verwijderen van een inbouwkoelkast is eenvoudig. Verwijder eerst het paneel. Dit doe je zowel bij een deur-op-deursysteem als bij een sleepdeursysteem. Vervolgens schroef je de koelkast los en til je de koelkast uit de nis. Vergeet hierbij niet de stekker uit het stopcontact te halen.

Afhankelijk van waarom je de koelkast verwijdert, is het daarnaast een goed idee om eventuele dranken en andere spullen die gemakkelijk omvallen, uit je koelkast te halen. De koelkast blijft vaak tot zes uur lang koel aan de binnenkant, dus als je alleen even de achterkant van de koelkast wilt schoonmaken, laat je alle producten probleemloos in de koelkast staan.

Vervang je je koelkast en gaat dit wat langer duren, dan is het een goed idee om alle producten in koeltassen te doen en afhankelijk van het weer, deze tassen in de tuin te zetten. Bevroren producten ontdooien pas na een paar uur, maar om de versheid van je producten te behouden, zet je ze natuurlijk zo snel mogelijk terug in de koelkast.

Wat voor soorten deuren heb je voor een inbouw koelkast?

Er zijn twee verschillende soorten deuren voor een inbouwkoelkast: een sleepdeur en een deur-op-deur. Het verschil zit in het scharniersysteem. Heb je een inbouwkoelkast met een deur-op-deursysteem, dan kun je helaas niet overstappen op een koelkast met een sleepdeur.

Bij een sleepdeur heeft zowel de deur van de koelkast als de meubeldeur een eigen paar scharnieren. De meubeldeur zit hierdoor niet direct op de koelkast: met behulp van een deurgeleider gaat de deur open en dicht. Allebei de deuren gaan hierdoor tegelijkertijd open en dicht.

Een inbouwkoelkast met een deur-op-deursysteem heeft maar één deurscharnier. De afwerking van een inbouwkoelkast met een deur-op-deur systeem is strakker dan die van een koelkast met een sleepdeur. De meubeldeur zit bij dit systeem direct op de koelkast; er zit geen ruimte tussen de koelkastdeur en de meubeldeur.

Bouw je een inbouwkoelkast zelf in?

Ja, je bouwt een inbouwkoelkast zelf in. Het inbouwen van een koelkast is niet moeilijk. Zorg ervoor dat de koelkast de juiste afmetingen heeft en haal vervolgens alle tape en andere beschermingsmaterialen weg. Maak een touwtje aan de stekker van de koelkast: hierdoor kun je er straks beter bij.

Hoe je de koelkast precies inbouwt, hangt van het merk en het model af, alsook van de deur van de inbouwkoelkast. Lees daarom zorgvuldig de instructies door. Vaak is het inbouwen van een koelkast zo gepiept. Ben je niet zeker van jezelf of heb je twee linkerhanden, dan kun je er voor kiezen om je koelkast in te laten bouwen door een vakman.

Wat is de ideale temperatuur in een koelkast?

De ideale temperatuur in een koelkast ligt tussen de 3 °C en 4 °C. De koudste plaats is boven de saladebakken, dit is dan ook de meest ideale plaats voor je meest bederfelijke producten zoals bijvoorbeeld vlees en vis.

Het warmste is het op de bovenste plank van je koelkast. Dit is de ideale plaats voor de minst bederfelijke producten zoals bijvoorbeeld broodbeleg, jam en kaas. Heb je ook een vriesgedeelte of een vrijstaande vriezer? De meest ideale temperatuur voor je vriezer is -18 °C.

hero illustration

Hoe komt deze handige inbouw koelkast lijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de het winkelonderzoek naar de beste inbouw koelkast ook!
In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over inbouw koelkasten, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle inbouw koelkasten die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke inbouw koelkasten het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van inbouw koelkasten stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

De beste inbouw koelkasten in een makkelijke lijst

1 - AEG SKB410F1AS

Loading..
Ga naar laagste prjis

De koelkast met OptiSpace biedt ideale bewaarmogelijkheden voor het hele gezin, met een overvloed aan ruimte tussen de rekken. De drank-, koel- en vriesbakjes kunnen alle eenvoudig worden losgemaakt, voor optimale en praktische bewaring. RUIM VOLDOENDE IN ÉÉN KEER BEWAREN. MET OPTISPACE.De grote opslagruimte in de koelkast is ideaal voor het hele gezin, met een overvloed aan plaats tussen de rekken. De groentelade, koel- en vriesbakken kunnen allemaal worden losgemaakt. Voor optimaal en praktisch bewaren. RUIME LADE OVER DE VOLLE BREEDTE VOOR GROENTEN MET EEN LANGE, ONREGELMATIGE VORMEen ruime groentelade over de volle breedte, ontworpen om alles wat je koopt te bewaren. Zelfs onregelmatig gevormde, langere groenten passen nu gemakkelijk. Van komkommers tot selderij, alles past in deze groentelade. LED-LAMPEN VERLICHTEN ELKE HOEKDe ingebouwde LED-verlichting zorgt voor een discreet, zacht licht dat gelijkmatig over de hele ruimte schijnt. Bovendien zijn LED-lampen kleiner en energiezuiniger dan standaardlampen - een duurzamere oplossing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Everglades EVBI6030 inbouw koelkast

Loading..
Ga naar laagste prjis

Everglades EVBi6030 E De Everglades EVBi6030 inbouw koel-vriescombinatie met energieklasse E is geschikt voor een nismaat van 178cm hoog. Deze koelkast heeft een inhoud van 181 L in het koelgedeelte en 68 L in vriesgedeelte. Het energieverbruik is 193 kWh per jaar. Het interieur van de EVBi6030 bestaat uit 4 glasplaten, waarvan 1 boven de groentelade en 4 deurbakken. De 3 vrieslades zijn transparant waardoor het vriesgedeelte erg overzichtelijk is. Het geluidsniveau is met 38db laag te noemen. Daarnaast beschikt de koelkast over uitneembare deurrubbers, hierdoor zijn deze makkelijk schoon te maken of eventueel te vervangen. De deuren wordt bevestigd door middel van het sleepdeur systeem, dit betekend dat de deur van uw keukenkastjes met een scharnier aan de keuken is bevestigd. Wijziging draairichting deur De draairichting van de deuren zijn te wijzigen naar eigen inzicht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Inventum IKV0821D

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Inventum onderbouw koelkast IKV0821D is geschikt voor een standaard nismaat van 82 cm en heeft een netto inhoud van 115 liter. Het is een zuinige koelkast met energieklasse F. Het 4 sterren vriesgedeelte met een netto inhoud van 17 liter, heeft een invriesvermogen van 2,6 kg/24u. De koelkast heeft twee draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Met een deurvak, een flesvak en twee eierrekjes berg je al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. Productkenmerken Inventum IKV0821D onderbouw koelkast Energieklasse F Totale netto inhoud 115 liter Geluidsniveai 39 dB Deur-op-deur Led-verlichting

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Sharp SJLE300E00XEU inbouw koeler NIS 178 Deur op Deur

Loading..
Ga naar laagste prjis

Lekker ruim, Een ruime inbouwkoelkast past helemaal bij deze tijd. Drukke mensen die zo min mogelijk tijd aan boodschappen willen besteden kopen vaak grote hoeveelheden verse producten voor de hele week. En dan is het heerlijk als je een Sharp Koelkast van maar liefst 295 liter hebt, zodat je alles makkelijk kwijt kan. Overzichtelijke indeling. Deze Sharp koelkast heeft 5 draagplateaus, waardoor alle producten overzichtelijk kunnen worden opgeborgen. De koelkast is uitgerust met 2 ruime groentelades met instelbare luchtvochtigheid. Zo blijven verse groenten altijd lekker lang vers en knapperig. Wijntje erbij? Houd je van een lekker koud wijntje? Dan is het meegeleverde wijnrek echt iets voor jou. Met ruimte voor maar liefst 4 flessen heb je altijd een gekoeld wijntje bij de hand. Geen wijndrinker? Je kunt het wijnrek natuurlijk ook gewoon voor flessen frisdrank of water gebruiken. Voedsel lekker lang vers: Met de Multi Airflow Cooling circuleert de lucht gelijkmatig in de koelruimte, zodat voedsel langer vers blijft. Deur-op-deur systeem: De paneeldeur wordt direct op de inbouwkoelkast gemonteerd. Hierdoor kan de koelkastdeur maximaal open. In de deur zitten 5 vakken, waarvan één in hoogte verstelbaar is. Zo kun je de Sharp inbouwkoelkast optimaal aanpassen aan je persoonlijke wensen. De draairichting van de deur is trouwens aan te passen, dus de Sharp koelkast past in iedere keuken. Gebruiksvriendelijke bediening:Aan de bovenzijde van de Sharp koelkast bevindt zich de gebruiksvriendelijke elektronische bediening. Heldere LED-verlichting:De Twin LED-verlichting in deze Sharp Koelkast is ideaal. Aan beide zijden van de koelkast zit een LED-strip, die ervoor zorgt dat je alle producten goed kunt bekijken. Sharp inbouw koeler met 2 jaar garantie aan huis Bijpassend inbouwvriezer( SJS2197EOOXEU) Vaste deur montage LED binnenverlichting Inhoud van de koelcompartimenten: 294 liter Luchtgeluidemissie: 39 dB (A) Display met temperatuurweergave Waarschuwingsbord Flessenrek Aantal planken: 5 Aantal in hoogte verstelbare planken: 4 Aantal deurplanken: 5 Aantal koelkastladen: 2 Snelle koelfunctie 2 groentelades Temperatuurweergave: digitaal Minimale nishoogte: 177 cm Maximale nishoogte: 179 cm Minimale nisbreedte: 56 cm Maximale nisbreedte: 57 cm Nisdiepte: 55 cm Het deurscharnier kan worden gewijzigd!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Samsung BRB26605DWW Inbouw Koel-vriescombinatie

Loading..
Ga naar laagste prjis

Samsung BRB26605DWW Inbouw Koel-vriescombinatie De Samsung BRB26605DWW koel-vriescombinatie bevat vele gemakken zoals de NoFrost technologie. Deze slimme technologie zorgt ervoor dat de koelkast sneller de ingestelde temperatuur bereikt zelfs de koeling. Het zorgt er tevens voor dat de vriezer niet hoeft te worden ontdooid. De koelkast beschikt over een vakantiemodus, ideaal wanneer je lang op vakantie of zakenreis bent om zo het energiegebruik in die periode te verlagen. De koelkast bevat over een CoolSelect zone. Zo kun je zelf de temperatuur van de verschillende zones in de koelkast instellen. Het is een lade in de koelkast en kan ingesteld worden op: 2 ° C (koelkastmodus), -1 ° C (koelen), -5 ° C (lichte koeling) of invriezen. Tevens bevat deze koel-vriescombinatie Cooling Plus™. Dit zorgt ervoor dat de koelkast en het vriescompartiment apart worden gekoeld als twee onafhankelijke werkende systemen voor optimale koeling en luchtvochtigheid. Zo blijft voedsel langer vers en vermengen geuren niet met elkaar. Eigenschappen Samsung BRB26605DWW Energieklasse: D Twin Cooling Plus™ koelsysteem Elektronische besturing NoFrost technologie Totale inhoud: 267 L Capaciteit van het koelgedeelte: 190 L Inhoud vriezer: 74 L Vakantiemodus Wijnwerk Zero Optimal Fresh lade voor vlees en kaas Vochtigheid Verslade voor groente en fruit Deurbevestiging: rechts, kan worden gewijzigd Geluidsniveau: 35 dB Gewicht: 72 kg Afmetingen: (hxbxd): 177,5x54x55 cm Energieverbruik: 185 kWh per jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Exquisit EKS131-V-040F

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Exquisit EKS131-V-040F Inbouw koeler Deze inbouw koeler met nis 88 cm heeft een netto inhoud van maar liefs 129 liter. De 2 verstelbare legplanken, groentelade en 3 deurvakken zorgen voor voldoende ruimte. De kast is voorzien van binnenverlichting. Deze koeler heeft een van en een geluidsniveau van slechts 39 dB, een echte aanwinst voor je keuken. De maten zijn 88 x 54 x 54 cm en deur is zowel links als rechts te plaatsen. Productspecificaties Kleur: Wit Energieverbruik [kWh /jaar]: 115 Netto-inhoud koelgedeelte [liter]: 129 Geluidsniveau [dBa): 39 Draairichting deur: verwisselbaar Voorzien van een temperatuurregelaar Voorzien van binnenverlichting Glazen legplanken/verstelbaar: 2/2 Afmetingen onverpakt: [H x B x T]: 88 x 54 x 54 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Sharp SJBE237M01XEU inbouw koelvries combinatie sleepdeur nofrost

Loading..
Ga naar laagste prjis

Sharp SJBE237M01XEU Koel/vriescombinatie Overzichtelijke indeling Het koelgedeelte van deze Sharp koel/vriescombinatie heeft 4 draagplateaus, waardoor alle producten overzichtelijk kunnen worden opgeborgen. De koelkast is uitgerust met een ruime groentelade met instelbare luchtvochtigheid. Zo blijven verse groenten altijd lekker lang vers en knapperig. Het vriesgedeelte van deze Sharp koel/vriescombinatie heeft 3 lades. Door de transparante voorzijdes van de lades kun je in 1 oogopslag zien wat er in de lades wordt bewaard. De Sharp koel- vriescombinatie heeft een koelruimte van maar liefst 180 liter en het diepvriesgedeelte 63 liter. Wijntje erbij? Houd je van een lekker koud wijntje? Dan is het meegeleverde wijnrek echt iets voor jou. Met ruimte voor maar liefst 4 flessen heb je altijd een gekoeld wijntje bij de hand. Geen wijndrinker? Je kunt het wijnrek natuurlijk ook gewoon voor flessen frisdrank of water gebruiken. Nooit meer ontdooien Met het No Frost systeem hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien! Dit systeem zorgt verder ook voor een stabiele luchtvochtigheid, maar ook een betere temperatuurverdeling en een lager energieverbruik (energieklasse E). Sliding deur systeem De paneeldeur wordt middels een sleep systeem op de inbouw koel/vriescombinatie gemonteerd. In de deur zitten 4 opbergvakken, waarvan één in hoogte verstelbaar is. Zo kun je de Sharp inbouw koel/vriescombinatie optimaal aanpassen aan je persoonlijke wensen. De draairichting van de deur is trouwens aan te passen, dus de Sharp koel/vriescombinatie past in iedere keuken. Heldere LED-verlichting en mechanische bediening De LED-verlichting in deze Sharp Koelkast met mechanische bediening is prettig en helder

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - IKK1220S Inventum Koelkast 122 cm hoog

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Inventum inbouw koeler IKK1220S is geschikt voor een standaard nismaat van 122 cm en heeft een netto inhoud van 197 liter. Het is een koeler met energieklasse F. De koeler heeft vier glazen draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Met drie deurvakken, een flesvak en een eierrekje berg je al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. Energieklasse: F Totale netto inhoud: 197 liter Aantal glazen draagplateaus: 4 Aantal transparante groentelades: 1 Deurvakken: 3 Flessenvakken: 1 Eierrekjes: 1 Binnenverlichting: ja, LED Ontdooisysteem koelgedeelte: automatisch Draairichting deur omkeerbaar: ja Kleur: wit Afmetingen (hxbxd): 1221 x 540 x 545 mm Klimaatklasse: ST Aansluitwaarde: 65 watt Energieverbruik per jaar: 125 kWh Montage: sleepdeur Geluidsniveau: 39 dB Geluidsklasse: C Koelmiddel: R600a Lengte aansluitsnoer: 160 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Siemens koelkast (inbouw) KI41RADD0

Loading..
Ga naar laagste prjis

Efficiënt koelen met de Siemens KI41RADD0 Levensmiddelen blijven langer vers De Siemens KI41RAD40 inbouw koelkast met een royale inhoud van 214 liter en een A+++ energielabel maakt deze koelkast energiezuinig. Fruit en groente blijven dankzij de hyperFresh Plus lade met vochtigheidsregeling twee keer langer vers. Bovendien maakt de superCooling-knop het mogelijk om de temperatuur in de koelkast uiterst snel tot +2 °C te verlagen. Dit maakt dat voedingswaren die reeds zijn afgekoeld weer warm worden als ander, gekoeld eten in de koelkast wordt geplaatst. Deze inbouw koelkast met slechts 34 decibel één van de rustigere geluidsniveaus behorende bij koelkasten van dit type. De Siemens KI41RAD40 is een heel stille koelkast, die uitstekend koelt. Met een heldere en mooi verdeelde verlichting, is het een perfect apparaat voor wie op zoek is naar een zuinige koelkast met diverse handigheidjes. Met de softClose deursluiting sluit de deur automatisch en zacht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - IKK0880S Inventum Koelkast 88 cm hoog

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Inventum inbouw koeler IKK0880S is geschikt voor een standaard nismaat van 88 cm en heeft een netto inhoud van 135 liter. Het is een zuinige koeler met energieklasse F. De koeler heeft vier draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Met twee deurvakken, een flesvak en een eierrekje berg je al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. Energieklasse: F Totale netto inhoud: 135 liter Aantal glazen draagplateaus: 4 Aantal transparante groentelades: 1 Deurvakken: 3 Flessenvakken: 1 Eierrekjes: 1 Binnenverlichting: ja, LED Ontdooisysteem koelgedeelte: automatisch Draairichting deur omkeerbaar: ja Kleur: wit Afmetingen (hxbxd): 871 x 540 x 545 mm Klimaatklasse: ST Aansluitwaarde: 65 watt Energieverbruik per jaar: 116 kWh Montage: sleepdeur Geluidsniveau: 39 dB Geluidsklasse: C Koelmiddel: R600a Lengte aansluitsnoer: 160 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van inbouw koelkasten. Er zijn immers 210 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste