Wat is de beste Camping koelkast van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het kopen van een goede Camping koelkast is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Camping koelkast van 2024? Na het testen van 306 Camping koelkasten kwam de CHiQ low frost koelkast 117 als beste getest uit onze Camping koelkast-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Camping koelkasten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Camping koelkasten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Camping koelkast-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Camping koelkasten

1Score: 9.8
CHiQ low frost koelkast 117
Beste koelkast voor op de camping
CHiQ low frost koelkast 117
chiq
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Campingkoelkast Koopgids

Ook tijdens het je vakantie wil je je eten vers houden. Een campingkoelkast houdt je eten vers. Lees hier alles over campingkoelkasten!

Hoeveel stroom verbruikt een 12V koelkast?

Het stroomverbruik van een 12V koelkast hangt af van verschillende factoren, waaronder het merk en model van de koelkast, de grootte van de koelkast, de efficiëntie van de compressor, en de omgevingstemperatuur. 

Over het algemeen verbruikt een 12V koelkast tussen de 1,5 en 4 ampère per uur, wat overeenkomt met een stroomverbruik van 18 tot 48 watt per uur.

Om het dagelijkse stroomverbruik van een 12V koelkast te bepalen, moet u het uurlijke stroomverbruik vermenigvuldigen met het aantal uren dat de koelkast aan staat. 

Bijvoorbeeld, als een 12V koelkast gemiddeld 2 ampère per uur verbruikt en 24 uur per dag aan staat, dan zou het dagelijkse stroomverbruik 48 ampère uur zijn (2 x 24 uur).

Het is belangrijk om het stroomverbruik van uw 12V koelkast in de gaten te houden, vooral als u geen toegang hebt tot elektriciteit via een stroomaansluiting of een generator. 

In deze situaties is het essentieel om een ​​geschikte accu te hebben die voldoende stroom kan leveren om de koelkast te laten werken en de accu op te laden wanneer deze niet in gebruik is. 

Ook kan het plaatsen van zonnepanelen op uw kampeervoertuig of boot helpen om de accu op te laden en de koelkast van stroom te voorzien, zonder dat u daarvoor afhankelijk bent van stroomaansluitingen of een generator.

Hoe blijft een koelbox koud?

Een koelbox blijft koud door middel van isolatie en koeling. De isolatie van de koelbox voorkomt dat warme lucht van buiten naar binnen komt en koude lucht van binnen naar buiten lekt. 

Dit helpt de temperatuur binnenin de koelbox te behouden en zorgt ervoor dat de inhoud van de koelbox langer koel blijft.

Koelboxen zijn er in verschillende soorten en maten, en sommige zijn voorzien van extra isolatiemateriaal om de koeling te verbeteren. Populaire isolatiematerialen zijn bijvoorbeeld piepschuim, polyurethaanschuim of vacuümpanelen. 

Dit materiaal helpt de warmte buiten te houden en de koude lucht binnenin te behouden.

Hoeveel kWh verbruik je op de camping?

Hoeveel kWh je verbruikt op de camping hangt af van verschillende factoren, zoals het type en de grootte van uw kampeervoertuig, de apparaten die je gebruikt, hoe lang je deze gebruikt en hoe vaak je deze gebruikt. 

Over het algemeen gebruiken apparaten die worden gebruikt op de camping minder energie dan apparaten thuis, omdat ze meestal ontworpen zijn voor draagbaarheid en efficiëntie.

Hier zijn enkele voorbeelden van het geschatte energieverbruik van veelvoorkomende apparaten op de camping:

  • Een koelkast op 12V DC of op gas kan tussen de 1-2 kWh per dag verbruiken.
  • Een ventilator gebruikt meestal minder dan 0,1 kWh per dag.
  • Een LED-lampje gebruikt meestal minder dan 0,01 kWh per dag.
  • Een kookplaat of grill kan tussen de 0,5-2,5 kWh per uur verbruiken, afhankelijk van de grootte en het type apparaat.
  • Een airconditioner gebruikt doorgaans tussen de 0,5-1,5 kWh per uur, afhankelijk van de grootte van het apparaat en de buitentemperatuur.

Als je wilt weten hoeveel energie u verbruikt op de camping, kun je het beste een energiemeter gebruiken om je verbruik bij te houden. 

Deze meters zijn vaak verkrijgbaar bij kampeerwinkels en helpen je inzicht te krijgen in uw energieverbruik en je te helpen bij het verminderen van je energiekosten.

Hoe lang kan een campingkoelkast op gas?

Hoe lang een campingkoelkast op gas kan werken, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de koelkast, de buitentemperatuur en de instellingen van de koelkast. 

Over het algemeen kan een campingkoelkast op gas met een volle gastank en onder optimale omstandigheden, enkele dagen tot zelfs enkele weken werken voordat de gastank moet worden vervangen.

Om ervoor te zorgen dat uw campingkoelkast optimaal werkt op gas, moet je ervoor zorgen dat de gastank volledig is gevuld en dat de aansluitingen goed zijn vastgedraaid. 

Het is ook belangrijk om de temperatuurinstellingen van de koelkast te controleren en ervoor te zorgen dat deze niet te hoog zijn ingesteld, wat kan leiden tot overmatig gasverbruik.

Als je je campingkoelkast op gas gebruikt, moet u regelmatig controleren of er voldoende gas in de tank zit en deze tijdig bijvullen of vervangen om te voorkomen dat de koelkast uitvalt en bederfelijke producten in de koelkast bederven.

Over het algemeen is het een goed idee om de handleiding van je specifieke campingkoelkast te raadplegen voor meer informatie over de maximale werktijd op gas en andere belangrijke informatie over het gebruik van de koelkast op gas.

hero illustration

Hoe testen we Camping koelkasten?

Om de beste Camping koelkast te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Camping koelkast-test hebben we 306 Camping koelkasten geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Camping koelkast-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Camping koelkast-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Camping koelkast-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Camping koelkast in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 306 Camping koelkasten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Camping koelkasten in een makkelijke lijst

1. Beste koelkast voor op de camping: CHiQ low frost koelkast 117

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CHiQ low frost koelkast 117

  • list plusCompacte koelkast met voldoende opbergruimte
  • list plusEenvoudige temperatuurinstelling met vijf temperatuurfuncties
  • list plusWeinig ijsvorming voor minder onderhoud en energiebesparing

Nadelen CHiQ low frost koelkast 117

  • list plusOntbreken van een extra legplankje in zowel de koelruimte als het vriesvak
  • list plusNiet heldere verlichting en groot verlichtingsblok dat ruimte inneemt

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.86
Functionaliteit
9.61
Gebruiksgemak
9.78
De CHiQ low frost koelkast - 117 liter - Zwart is echt dé oplossing voor mensen zoals ik die op zoek zijn naar een compacte koelkast met genoeg ruimte. Met een inhoud van 117 liter is er genoeg plek voor mijn sapjes, biertjes, fruit en andere dagelijkse boodschappen. En het beste is dat ik met één druk op de knop de temperatuur kan instellen! Met vijf verschillende temperatuurinstellingen kan ik de koelkast precies aanpassen aan mijn behoeften.

Wat deze koelkast echt bijzonder maakt, is het ontwerp met weinig ijsvorming. Dit betekent niet alleen minder onderhoud, maar ook energiebesparing en een stillere werking. En het is geweldig dat ik de vriezeraccessoires kan aanpassen en de indeling kan veranderen, zodat ik flexibele opbergruimte heb.

De koelkast heeft verschillende niveaus van temperatuurregeling en aanpasbare vriesfuncties voor elk seizoen. Ik kan de compartimentplaten aanpassen voor het opbergen van verschillende soorten voedsel en drankjes, waardoor ik nog meer opslagmogelijkheden heb. Deze koelkast is perfect voor sap, fruit, groenten, eieren, gekookt eten en nog veel meer.

Dankzij het effectieve en snelle invriesproces blijft mijn eten altijd lekker vers en behoudt het zijn voedingswaarde. Daarom is deze koelkast ideaal voor het bewaren van voedsel voor langere tijd.

Wat ik ook zo fijn vind, is dat deze koelkast over het algemeen zeer positieve reviews krijgt. Mensen zijn enthousiast over het aantrekkelijke design, de goede kwaliteit en het feit dat de koelkast zo stil is. En het is echt geweldig dat deze koelkast compact is en perfect past in kleine keukens.

Er zijn wel een paar kleine nadelen genoemd, zoals het ontbreken van een extra plankje in zowel de koelruimte als de vriezer. Ook vinden sommige mensen de verlichting niet zo helder en ervaren ze het verlichtingsblok als vrij groot, wat wat ruimteverlies met zich meebrengt.

Al met al is de CHiQ low frost koelkast - 117 liter - Zwart een geweldige keuze voor mensen zoals ik die op zoek zijn naar een compacte koelkast met genoeg ruimte. Het aantrekkelijke design, de goede kwaliteit en de stille werking maken deze koelkast echt een aanrader voor kleine ruimtes. Hoewel er een paar kleine nadelen zijn, wegen de voordelen van deze koelkast zeker zwaarder. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Camping koelkasten. Er zijn immers 306 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!