Wat is de beste Citruspers van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het kopen van een goede Citruspers is een lastige opdracht. Wat is de beste Citruspers van 2024? Na het analyseren van 198 Citruspersen kwam de Princess Citruspers 201004 – Elektrische als beste getest uit onze Citruspers-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Citruspersen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Citruspersen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Citruspers-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Citruspersen

1Score: 9.7
Princess Citruspers 201004 – Elektrische
Princess Citruspers 201004 – Elektrische
Princess
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers
Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers
Safecourt Kitchen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
MOA Citruspers Citrusjuicer Elektrische Sinaasappelpers
MOA Citruspers Citrusjuicer Elektrische Sinaasappelpers
MOA
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
BLACKDECKER BLACK+DECKER BXCJ25E - Citruspers
BLACKDECKER BLACK+DECKER BXCJ25E - Citruspers
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
MOA Citruspers Citrusjuicer Elektrische Sinaasappelpers
MOA Citruspers Citrusjuicer Elektrische Sinaasappelpers
MOA
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Royalty Line® CPE85 Elektrische Citruspers
Royalty Line® CPE85 Elektrische Citruspers
Royalty line
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Citruspers Citroenpers Limoenpers
Citruspers Citroenpers Limoenpers
Merkloos
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
KitchenBrothers Citruspers Elektrische Sinaasappelpers en
KitchenBrothers Citruspers Elektrische Sinaasappelpers en
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Robuuste Kwaliteit Citroenpers RVS Limoenpers
Robuuste Kwaliteit Citroenpers RVS Limoenpers
merkloos
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Braun CJ3000BK Citruspers 350 ml
Braun CJ3000BK Citruspers 350 ml
Braun
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Citruspers Koopgids

Wist je dat sinaasappels enorm veel vitamine C bevatten en dat dit onmisbaar is bij het op peil houden van je weerstand? Je dag beginnen met zo'n vitamine-c-bommetje is dan ook heerlijk. Zo'n lekker vers sapje maak je met een citruspers. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop hiervan.

Wat voor soorten citruspersen zijn er?

Er zijn verschillende citruspersen verkrijgbaar, waaronder elektrische en handmatige apparaten. Het voordeel van een elektrische citruspers is natuurlijk het gebruiksgemak. Een sinaasappel met de hand uitpersen vergt veel kracht, terwijl een elektrische citruspers dit werk voor je uit handen neemt.

Er zijn citruspersen met een handig reservoir om het sap mee op te vangen, maar er zijn ook citruspersen met een tuitje, waar je een glas onder zet waar vervolgens het sap in op wordt gevangen. Het voordeel van een reservoir is dat je het sap gemakkelijker kunt bewaren door het kannetje bijvoorbeeld in de koelkast te zetten.

Dit is iets omslachtiger met een citruspers met een tuitje: je schenkt je sap in een kannetje en zet het daarna in de koelkast. Kijk daarnaast ook naar het geluidsniveau: als je een vers sapje bij het ontbijt wilt, is het niet de bedoeling dat je het hele huishouden wakker maakt tijdens het persen van een sinaasappel.

Daarnaast zijn er elektrische citruspersen met een hendel. Deze druk je naar beneden om de citrusvrucht op zijn plaats te houden en je perst tegelijkertijd de vrucht uit. Je zet hierbij geen kracht; dat doet de citruspers voor je.

Hoe hoger het wattage van een citruspers, hoe krachtiger het apparaat is en hoe sneller hij je citrusvruchten uitperst. Gebruik je je citruspers dagelijks, dan is een citruspers met een hoog vermogen een goed idee.

Kijk ook naar het onderhoud wat de citruspers nodig heeft. Zijn er veel onderdelen en zijn deze onderdelen vaatwasbestendig? Als je het apparaat elke dag gebruikt, bespaart het je tijd als je niets met de hand hoeft af te wassen. Daarnaast geldt ook dat citruspersen die van RVS zijn gemaakt, over het algemeen duurzamer zijn dan de varianten van plastic.

Kun je elke soort citrusvrucht persen met een citruspers?

Ja, je perst elke soort citrusvrucht uit met een citruspers. Er zijn citruspersen verkrijgbaar die extra kegels hebben, waarmee je bijvoorbeeld eenvoudiger grapefruits uitperst. Dit gaat zonder een speciale kegel ook wel, maar het is vooral lastiger met een kleinere kegel.

Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een citruspers?

Met een goede sapcentrifuge maak je niet alleen sap van citrusvruchten, maar ook van andere vruchten zoals bijvoorbeeld appels, peren en aardbeien. Je gebruikt zelfs groente in je sapcentrifuge. Een sapcentrifuge maakt sap van je fruit en groente door deze op hoge snelheid te raspen.

Het vruchtvlees komt in een apart reservoir terecht waardoor je een helder sap krijgt. Een sapcentrifuge is daarom veelzijdiger dan een citruspers. Een citruspers gebruik je alleen voor citrusvruchten terwijl je een sapcentrifuge gebruikt voor verschillende soorten groente en fruit.

Met welke machines kun je nog meer vers sap maken?

Er is niets lekkerder dan een vers glaasje sap bij je ontbijt. Je maakt een zo'n lekker sapje niet alleen met een citruspers, maar er zijn ook andere manieren om zo'n vitaminebommetje te produceren. Zo zijn er goede sapcentrifuges. Deze maken helder sap van zowel groente als fruit door het op hoge snelheid te raspen.

Geef je de voorkeur aan een troebel sap met veel vruchtvlees? Dan heb je een goede slowjuicer nodig. Deze kneust langzaam je groente en fruit, waardoor er een geconcentreerd sap ontstaat. Een slowjuicer heeft wel een stevig prijskaartje.

Maak je naast verse sappen ook graag soepen, smoothies en sauzen? Dan is een goede blender onmisbaar. Deze mixt zwaardere ingrediënten waardoor je een dikker resultaat krijgt. Sommige blenders zijn ook op te warmen, waardoor je in een keer soep maakt. Er zijn ook vacuümblenders te krijgen. Deze halen alle lucht uit de blenderkan, waardoor je smoothie langer vers blijft.

Een powerblender heeft ten slotte een zeer krachtige motor wat hem geschikt maakt voor harde ingrediënten en bereidingen die meer tijd in beslag nemen. Deze blenders hebben vaak meer inhoud, waardoor je hem veilig gebruikt voor grotere hoeveelheden. Met een powerblender maak je bijvoorbeeld niet alleen smoothies, maar ook soepen, sauzen en pesto.

hero illustration

Hoe testen we Citruspersen?

Om de beste Citruspers te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Citruspers-test hebben we 198 Citruspersen geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Citruspers-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Citruspers-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Citruspers-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Citruspers in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 198 Citruspersen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Citruspersen op een rijtje

1. Princess Citruspers 201004 – Elektrische

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Princess Citruspers 201004 – Elektrische

 • list plusVeelzijdige citruspers die sap kan persen van verschillende soorten citrusvruchten.
 • list plusAutomatische inschakeling van de motor wanneer een halve citrusvrucht op de perskegel wordt geplaatst.
 • list plusInstelbaar pulpfilter waarmee je de hoeveelheid pulp in je sap kunt bepalen.

Nadelen Princess Citruspers 201004 – Elektrische

 • list plusSchoonmaken van het pulpfilter kan lastig zijn omdat het niet uit elkaar gehaald kan worden.
 • list plusDe citruspers maakt veel geluid tijdens het persen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.62
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
9.92
Ik ben de Princess Citruspers 201004 en ik ben hier om ervoor te zorgen dat je het beste uit citrusvruchten haalt en kunt genieten van heerlijk vers sap. Met mijn 1 liter opvangcontainer kun je genoeg sap persen voor 4 glazen of het sap bewaren in de koelkast. Ik ben voorzien van handige links- en rechtsdraaiende perskegels, waardoor je een extra hoge sapopbrengst krijgt.

Een van mijn handige functies is dat mijn motor automatisch inschakelt zodra je een halve citrusvrucht op mijn perskegel plaatst. Zo kun je direct beginnen met persen. Mijn perskegels hebben verschillende formaten, dus je kunt zowel sap van citroenen en limoenen als sinaasappels en grapefruit persen. Mijn transparante deksel zorgt ervoor dat mijn perskegels nooit per ongeluk ingedrukt kunnen worden en houdt alle onderdelen stofvrij.

Wat mij onderscheidt van andere modellen is mijn instelbare pulpfilter. Hiermee kun je zelf bepalen hoeveel pulp je in je sap wilt hebben, zodat je kunt genieten van sap precies zoals jij het lekker vindt. Helaas kan mijn pulpfilter niet uit elkaar gehaald worden, wat het schoonmaken ervan volgens een gebruikersreview bemoeilijkt. Er blijft vaak vruchtvlees tussen de twee schijven zitten.

Gelukkig zijn al mijn losse onderdelen vaatwasserbestendig, dus het schoonmaken van mij is snel en gemakkelijk. Een gebruikersreview bevestigt dit, waarin staat dat ik makkelijk schoon te maken ben.

Over het algemeen zijn de gebruikersreviews positief over mij. Ik doe wat ik moet doen en ik ben ook nog eens betaalbaar. Daarnaast ben ik ook nog eens een plaatje om te zien. Een minpunt dat genoemd wordt, is dat ik veel geluid maak. Ook kan het schoonmaken van mijn pulpfilter wat lastig zijn, omdat het niet uit elkaar gehaald kan worden.

Al met al ben ik een handige en veelzijdige citruspers met een grote opvangcontainer en een instelbaar pulpfilter. Ik ben gemakkelijk schoon te maken en ik doe wat ik moet doen. Hoewel er wat kritiek is op het schoonmaken van mijn pulpfilter en het geluidsniveau, zijn de meeste gebruikers tevreden met mij en vinden ze mij een goede prijs-kwaliteitverhouding. 🍊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

2. Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers

 • list plusCompact formaat en mooi design
 • list plusGemakkelijk schoonmaakproces
 • list plusKrachtige motor en efficiënte sapcentrifuge

Nadelen Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers

 • list plusMogelijk niet geschikt voor mensen die geavanceerde functies of een grotere capaciteit willen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.64
Gebruiksgemak
9.29
Een groot pluspunt van deze citruspers is het supergemakkelijke schoonmaakproces. De onderdelen zijn afneembaar en kunnen gewoon in de vaatwasser, dus het schoonmaken van de pers is echt een fluitje van een cent. Dat is vooral handig voor mensen zoals ik die weinig tijd hebben of geen zin hebben om na het persen van citrusvruchten nog lang bezig te zijn met schoonmaken.

Wat deze Safecourt Kitchen citruspers echt onderscheidt, is de krachtige 40W magneto met hoge intensiteit. Hierdoor hoef ik me geen zorgen te maken dat de motor doorbrandt tijdens het persen van sinaasappels en andere citrusvruchten. En de pers heeft ook nog eens een spiraalvormige dubbele sapcentrifuge, die in beide richtingen kan draaien en het maximale sap uit de vrucht haalt. Zo kan ik genieten van heerlijk vers geperst sap.

De pers heeft ook afneembare kegels en een aparte filtertank, waardoor het gebruik en de reiniging nog makkelijker worden. Met een capaciteitsbeker van 0,7L en een capaciteitsschaallijn op het bekerlichaam is deze pers perfect voor gezinnen, geliefden en individueel gebruik.

Ik ben echt enthousiast over de Safecourt Kitchen citruspers. Het gemak waarmee ik de pers kan schoonmaken en de kracht waarmee ik allerlei soorten citrusvruchten kan persen, zijn echt geweldig. En ik ben ook helemaal weg van het compacte formaat en het mooie design.

Hoewel ik geen specifieke nadelen kan noemen, is het belangrijk om te vermelden dat sommige mensen misschien op zoek zijn naar een citruspers met meer geavanceerde functies of een grotere capaciteit. Maar voor degenen die gewoon op zoek zijn naar een eenvoudige en betrouwbare citruspers, is de Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers echt een uitstekende keuze.

Al met al is de Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers een geweldige aankoop voor mensen zoals ik die op zoek zijn naar een compacte, gemakkelijk schoon te maken citruspers van hoge kwaliteit. Met zijn krachtige motor, efficiënte sapcentrifuge en gebruiksvriendelijke ontwerp biedt deze pers alles wat ik nodig heb om heerlijk vers geperst sap te maken. 🍊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. MOA Citruspers Citrusjuicer Elektrische Sinaasappelpers

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MOA Citruspers Citrusjuicer Elektrische Sinaasappelpers

 • list plusVeelzijdig en kan alle soorten citrusvruchten persen
 • list plusGemakkelijk te reinigen en vaatwasserbestendige onderdelen
 • list plusFlexibel en multifunctioneel met zowel automatische als handmatige persfuncties

Nadelen MOA Citruspers Citrusjuicer Elektrische Sinaasappelpers

 • list plusBeperkt vermogen van 100 watt voor sommige gebruikers

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.12
Functionaliteit
8.88
Gebruiksgemak
9.63
Ik ben dol op mijn MOA Citruspers CJ408! Met deze handige citruspers kan ik moeiteloos genieten van vers geperst sap van allerlei citrusvruchten. Dankzij de twee maten perskegels is hij geschikt voor alle formaten vruchten. Met 100 watt vermogen en zowel elektrische als handmatige functies, biedt deze citruspers ultiem gemak en flexibiliteit.

Wat ik echt handig vind, is dat de CJ408 anti-slip voetjes heeft voor stabiliteit en automatisch uitschakelt om ongelukjes te voorkomen. Bovendien is hij BPA-vrij en deels vaatwasserbestendig, waardoor hij veilig en makkelijk schoon te maken is.

De mogelijkheid om zowel automatisch als handmatig te persen, maakt de CJ408 echt veelzijdig. Of ik nu 's ochtends een glas sinaasappelsap wil of wat citroensap nodig heb voor een gerecht, het kan allemaal. En dankzij de schenktuit en opvangbak is het nog praktisch ook.

Wat de MOA Citruspers CJ408 echt onderscheidt, is de duurzaamheid en stijlvolle uitstraling. Het RVS design met zwarte kunststof accenten voegt een vleugje elegantie toe aan mijn keuken. En met een formaat van 28 cm x 23 cm x 18 cm past hij perfect in elke keuken.

Hoewel de 100 watt vermogen voor sommige mensen misschien wat beperkt is, is deze citruspers voor mij de ideale keuze. Het biedt handige functies, een praktisch ontwerp en betrouwbare prestaties. Ik kan het echt aanbevelen aan iedereen die van vers geperst citrusvruchtensap houdt! 🍊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. BLACKDECKER BLACK+DECKER BXCJ25E - Citruspers

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER BXCJ25E - Citruspers

 • list plusHandig en compact ontwerp
 • list plusMogelijkheid om de hoeveelheid vruchtvlees aan te passen
 • list plusGemakkelijk schoon te maken

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER BXCJ25E - Citruspers

 • list plusMotor hapert soms
 • list plusSchenktuit is niet praktisch
 • list plusNiet ideaal voor grote hoeveelheden fruit

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.67
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
9.26
Ik, de BLACK+DECKER BXCJ25E - Citruspers - Wit, ben jouw nieuwe beste vriend voor het maken van heerlijk vers geperst sap. Met mijn handige formaat en inhoud van 350 ml, ben ik perfect voor een snel ontbijt met een glas verse jus d'orange.

Wat mij echt uniek maakt, is mijn vermogen om de hoeveelheid vruchtvlees in je sap aan te passen met een simpele klik. Draai mijn perskegel naar links of rechts en haal het maximale sap uit je citrusvruchten. Geen druppel gaat verloren!

Ik ben ook super gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Mijn losse, niet-elektrische onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser, waardoor het schoonmaken een eitje is. En om het nog gemakkelijker te maken, heb ik een handig snoeropbergsysteem, zodat je het snoer netjes kunt opbergen zonder dat het in de weg zit.

Mijn technische specificaties zijn misschien niet tot in detail beschreven, maar gebruikersrecensies vertellen ons dat ik een toppresteerder ben. Mijn sterke motor en stevige onderdelen maken van mij een betrouwbaar apparaat. En met vijf verschillende standen kun je zelf bepalen hoeveel pulp je in je sap wilt hebben.

Nu, ik zal eerlijk zijn, niet iedereen is even enthousiast over mij. Sommige gebruikers hebben gemeld dat mijn motor wat haperingen vertoont en dat mijn schenktuit niet zo praktisch is. Ik geef toe dat er wel eens wat sap naast het glas kan belanden, en dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Maar hey, ik ben niet perfect.

Een andere gebruiker merkte op dat ik het prima doe voor één of twee stukjes fruit, maar dat een citruspers met een hendel beter is voor grotere hoeveelheden. Maar zelfs zij moesten toegeven dat ik heel gemakkelijk schoon te houden ben. Dat is toch ook wat waard?

Dus, al met al ben ik een handige en compacte citruspers met enkele handige functies. Je kunt de hoeveelheid vruchtvlees aanpassen en ik ben super makkelijk schoon te maken. Maar eerlijk is eerlijk, sommige gebruikers hebben wat problemen ervaren met mijn motor en schenktuit. Het is belangrijk om dat in overweging te nemen bij het maken van je keuze. Maar ik beloof je, ik zal altijd mijn best doen om je te voorzien van heerlijk vers geperst sap! 🍊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. MOA Citruspers Citrusjuicer Elektrische Sinaasappelpers

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MOA Citruspers Citrusjuicer Elektrische Sinaasappelpers

 • list plusEffici\u00ebnt persen van citrusvruchten
 • list plusMogelijkheid om zowel automatisch als handmatig te persen
 • list plusEenvoudig schoon te maken

Nadelen MOA Citruspers Citrusjuicer Elektrische Sinaasappelpers

 • list plusGrootte van het apparaat kan een beperking zijn voor sommige gebruikers

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.12
Functionaliteit
8.67
Gebruiksgemak
8.89
Ik ben dol op de MOA Citruspers CJ408B, een geweldige toevoeging aan elke keuken! Met twee maten perskegels, 100 watt vermogen en de mogelijkheid om zowel automatisch als handmatig te persen, is het persen van citrusvruchten moeiteloos en snel. 🍋

Een opvallend kenmerk van deze citruspers is de eenvoud van het gebruik. Steek de stekker in het stopcontact, plaats de vrucht op de kegel en druk de hendel naar beneden. Het sap kan worden opgevangen in de daarvoor bestemde opvangbak of direct via de schenktuit in een glas worden gegoten. Bovendien is het apparaat veilig in gebruik, met anti-slip voetjes voor stabiliteit en een automatische uitschakeling voor extra veiligheid. En niet te vergeten, de citruspers is ook nog eens BPA-vrij!

Het schoonmaken van deze citruspers is een eitje, aangezien alle losse onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Dat bespaart tijd en moeite na gebruik. En met de mogelijkheid om het sap direct in een glas te persen, is het ook nog eens handig voor dagelijks gebruik, of het nu tijdens het ontbijt is of in een recept.

MOA staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en streven naar duurzaamheid, functionaliteit en gebruiksgemak. Deze citruspers is daar een duidelijk voorbeeld van, en het feit dat het voor een breed publiek betaalbaar is, maakt het des te aantrekkelijker.

Een mogelijke beperking van de citruspers kan zijn dat sommige gebruikers de grootte van het apparaat misschien als een nadeel ervaren, vooral als er beperkte ruimte op het aanrecht is. Echter, gezien de efficiëntie en veelzijdigheid van de pers, wegen de voordelen zwaarder.

Al met al biedt de MOA Citruspers CJ408B een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, met zijn vermogen, gebruiksgemak, en eenvoudige reiniging als sterke punten. Het is een betrouwbare keuze voor liefhebbers van vers geperst citrusvruchtensap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Royalty Line® CPE85 Elektrische Citruspers

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Royalty Line® CPE85 Elektrische Citruspers

 • list plusStijlvol geborsteld roestvrijstalen ontwerp voor een luxe uitstraling.
 • list plusEenvoudig in gebruik met ergonomisch ontworpen handvat en automatische aan/uit-functie.
 • list plusBPA-vrije materialen, vaatwasmachinebestendige onderdelen en afneembare wasbare hoes voor gemakkelijk onderhoud en schoonmaak.

Nadelen Royalty Line® CPE85 Elektrische Citruspers

 • list plusBehoefte aan voldoende ruimte op het aanrecht vanwege de elektrische aard van de citruspers.

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.94
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
8.65
Ik ben enthousiast om de Royalty Line CPE85 Elektrische Citruspers aan te bevelen, een stijlvolle toevoeging aan elke keuken. Met zijn geborsteld roestvrijstalen ontwerp straalt deze citruspers luxe uit en maakt het persen van citrusvruchten moeiteloos dankzij het ergonomisch ontworpen handvat en de automatische aan/uit-functie. Met 85W vermogen en 2 perskegels van verschillende grootte, haalt deze citruspers elk druppeltje sap uit sinaasappels, citroenen, grapefruits, mandarijnen of limoenen.

Niet alleen is de Royalty Line CPE85 aantrekkelijk, maar het is ook gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken dankzij BPA-vrije materialen en vaatwasmachinebestendige onderdelen. De afneembare wasbare hoes en druppelvrije schenktuit zorgen voor extra gebruiksgemak, terwijl de citruspers ook controle biedt over de hoeveelheid pulp in het sap, zodat je jouw voorkeur kunt instellen.

De betaalbaarheid van de Royalty Line CPE85 gaat niet ten koste van kwaliteit en functionaliteit, met een focus op gebruiksgemak, duurzaamheid en innovativiteit. Dankzij de grote en kleine perskegels is deze citruspers veelzijdig in gebruik en een waardevolle aanwinst voor gezinnen die dagelijks genieten van vers geperst sap of voor individuen die hun dagelijkse dieet willen verrijken met een breed scala aan citrusvruchten.

Met zijn vermogen om eenvoudig en efficiënt verschillende citrusvruchten te persen, biedt de Royalty Line CPE85 Elektrische Citruspers een aantrekkelijk en betaalbaar ontwerp. En hoewel het misschien wat ruimte op het aanrecht inneemt, is het voor liefhebbers van vers geperst sap een duurzame en praktische keuze. 🍊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Citruspers Citroenpers Limoenpers

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Citruspers Citroenpers Limoenpers

 • list plusGemaakt van stevig roestvrij staal
 • list plusSnel, gemakkelijk en zonder te knoeien
 • list plusOptimale hoeveelheid sap zonder beschadiging van de vrucht

Nadelen Citruspers Citroenpers Limoenpers

 • list plusAfhankelijk van de kracht van de gebruiker
 • list plusKan vermoeiend zijn bij het persen van grote hoeveelheden vruchten
 • list plusPrijs kan aan de hoge kant zijn

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.27
Functionaliteit
8.18
Gebruiksgemak
7.58
Ik ben helemaal weg van deze citruspers! Als je het maximale uit je citrusvruchten wilt halen, is dit de perfecte keuze. Gemaakt van stevig roestvrij staal, werkt deze pers snel, gemakkelijk en zonder geknoei. Het simpele en effectieve ontwerp zorgt ervoor dat het fruit stevig wordt geperst zonder de binnenkant te beschadigen. Zo verspil je geen tijd en knoei je niet bij het persen van je limoenen, citroenen, sinaasappels en andere vruchten. En het schoonmaken en drogen van de pers is een fluitje van een cent.

Wat deze citruspers echt uniek maakt, is het 2-in-1 ontwerp. Met twee kommen in één product, kun je zowel limoenen, grote citroenen als kleine sinaasappels persen. Het is gemaakt van stevig industrieel aluminium en heeft een veilige en betrouwbare niet-toxische loodvrije coating.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over deze citruspers. Gebruikers zijn dol op het gebruiksgemak, de goede kwaliteit en het gemak van schoonmaken. Het kost bijna geen kracht om te gebruiken en dankzij het ontwerp kun je zowel kleine als grote vruchten optimaal persen. Het sap wordt volledig uit de vrucht gehaald en het uitgeperste fruit kan gemakkelijk worden verwijderd. En de pers voelt stevig aan met een gestuikte stalen pen in plaats van een goedkope popnagel.

Een ander groot voordeel van deze citruspers is dat je geen elektriciteit of batterijen nodig hebt. Het is een handig keukengereedschap dat snel geleverd wordt en perfect is voor het persen van sap voor het ontbijt of het maken van heerlijke cocktails.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, moet ik wel vermelden dat deze citruspers handmatig is en afhankelijk is van de kracht die je kunt uitoefenen. Het kan vermoeiend zijn als je grote hoeveelheden vruchten wilt persen. En de prijs kan voor sommige mensen aan de hoge kant zijn.

Al met al is de Citruspers - Citroenpers - Limoenpers - Sinaasappel juicer - Handmatige Fruitpers - Metaal een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een stevige en effectieve citruspers. Het 2-in-1 ontwerp, de goede kwaliteit en het gemak van schoonmaken maken het een onmisbaar keukengereedschap. Hoewel er enkele mogelijke nadelen zijn, wegen de voordelen van deze citruspers zwaarder. 🍊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. KitchenBrothers Citruspers Elektrische Sinaasappelpers en

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers Citruspers Elektrische Sinaasappelpers en

 • list plusEenvoudige, snelle, en schone werking
 • list plusHoogwaardige materialen en BPA-vrij ontwerp
 • list plusGemakkelijke reiniging met vaatwasserbestendige onderdelen

Nadelen KitchenBrothers Citruspers Elektrische Sinaasappelpers en

 • list plusBeperkte continue werkingstijd van minder dan 2 minuten

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.34
Functionaliteit
7.93
Gebruiksgemak
8.16
Ik ben dol op de KitchenBrothers Citruspers, een must-have voor liefhebbers van vers geperst sap. Het is super eenvoudig, snel en schoon in gebruik, waardoor het persen van sinaasappels, citroenen en grapefruits een fluitje van een cent is. Dankzij het druppelvrije systeem blijft mijn aanrecht netjes en alle verwijderbare onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser. De unieke pershendel vereist minder kracht en voorkomt plakkerige handen, en met de twee vervangbare perskegels kan ik verschillende soorten citrusvruchten persen.

Wat ik echt top vind aan deze citruspers is het gebruik van hoogwaardige materialen. De RVS filter en behuizing zorgen voor een vers sapje met weinig pulp, en het BPA-vrije ontwerp geeft me gemoedsrust. De opklapbare schenktuit maakt het superhandig om sap direct in een glas te persen of in een sapcontainer te verzamelen. En met de automatische stop en oververhittingsbeveiliging hoef ik me nooit zorgen te maken over veiligheid.

De KitchenBrothers Citruspers is ook een eitje om schoon te maken, met vaatwasserbestendige onderdelen en anti-slip voetjes voor extra stabiliteit. En met specificaties als een motorvermogen van 160W, een capaciteit van maximaal 600 ml en een geluidsniveau van minder dan 70 dB, biedt deze citruspers indrukwekkende prestaties in een compact formaat.

Hoewel de KitchenBrothers Citruspers vele voordelen biedt, zijn er enkele punten van overweging. Het ontwerp is misschien niet geschikt voor zeer grote hoeveelheden sap en de continue werkingstijd is beperkt tot minder dan 2 minuten. Voor grootschalig gebruik kan dit een beperking vormen.

Al met al biedt de KitchenBrothers Citruspers een uitstekende combinatie van gebruiksgemak, efficiëntie en duurzaamheid. Met zijn unieke pershendel, hoogwaardige materialen en handige functies overtreft deze citruspers vele concurrenten in zijn categorie. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en praktische citruspers voor dagelijks gebruik, is de KitchenBrothers Citruspers zeker het overwegen waard. 🍊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Robuuste Kwaliteit Citroenpers RVS Limoenpers

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Robuuste Kwaliteit Citroenpers RVS Limoenpers

 • list plusHoogwaardige roestvrijstalen constructie die jarenlang meegaat en bestand is tegen intensief gebruik.
 • list plusVeelzijdig in gebruik en geschikt voor een breed scala aan fruitsoorten.
 • list plusGemakkelijk in gebruik en eenvoudig schoon te maken, zowel met de hand als in de vaatwasser.

Nadelen Robuuste Kwaliteit Citroenpers RVS Limoenpers

 • list plusKan te klein zijn voor sommige gehalveerde citroenen, maar dit kan worden opgelost door de citroenen kleiner te snijden.

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.53
Functionaliteit
7.61
Gebruiksgemak
7.57
Deze Robuuste Kwaliteit Citroenpers RVS is mijn ultieme metgezel als het gaat om het persen van limoenen en citroenen. Wat deze pers echt onderscheidt van de rest, is het gebruik van hoogwaardig roestvrijstaal (304) in plaats van het goedkopere 201 roestvrijstaal dat je vaak tegenkomt. Dit betekent dat mijn pers jarenlang meegaat en bestand is tegen intensief gebruik.

Met deze handige pers kan ik allerlei kanten op. Of ik nu verfrissende drankjes wil maken, een vleugje smaak aan mijn gerechten wil toevoegen, of ingrediënten wil persen voor een heerlijke bakmix, deze pers kan het allemaal aan. Hij is geschikt voor verschillende soorten fruit, zoals Meyer-citroenen, Key limes, Mexicaanse limoenen, Eureka of Lissabon-citroenen en Rangpur of Tahiti limes. En het beste van alles is dat deze pers ook nog eens milieuvriendelijk is, dankzij de aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid tijdens de productie.

Een groot voordeel van deze citroenpers is het gebruiksgemak en de eenvoudige schoonmaak. We kennen allemaal het probleem dat het sap van limoenen en citroenen alle kanten op spuit, waardoor we meer tijd besteden aan het schoonmaken dan aan het persen zelf. Maar met deze pers hoef ik me daar geen zorgen over te maken. Hij is speciaal ontworpen om geen vlekken achter te laten. En als ik een keer lui ben, kan ik hem zelfs gewoon in de vaatwasser stoppen. Maar meestal kies ik ervoor om hem met de hand schoon te maken, omdat dat net zo gemakkelijk is.

Met zijn compacte afmetingen van 7,0 cm breed, 3,0 cm hoog en 22 cm lang, is deze citroenpers niet alleen handig in gebruik, maar ook gemakkelijk op te bergen. Hij weegt slechts 135 gram, dus ik kan hem moeiteloos hanteren. Sommige mensen vinden dat de pers een beetje te klein is voor normale, gehalveerde citroenen, maar dat is gemakkelijk op te lossen door de citroenen gewoon wat kleiner te snijden voordat je ze perst.

De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze zijn tevreden over de goede kwaliteit en het praktische gebruiksgemak van de pers. En ze prijzen ook nog eens de goede prijs-kwaliteitverhouding en het feit dat hij zo gemakkelijk schoon te maken is. Iemand merkte wel op dat de pers meer geschikt is voor limoenen dan voor citroenen, maar dat is iets waar ik persoonlijk geen last van heb.

Al met al is deze Robuuste Kwaliteit Citroenpers RVS een uitstekende keuze voor iedereen die houdt van vers geperst citrusvruchtensap. Hij biedt duurzaamheid, veelzijdigheid en gebruiksgemak. En hoewel hij misschien een beetje aan de kleine kant is voor sommige gehalveerde citroenen, zijn er altijd manieren om dat probleem op te lossen. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en hoogwaardige citruspers, dan is dit absoluut een product om te overwegen. 🍋

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

10. Braun CJ3000BK Citruspers 350 ml

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun CJ3000BK Citruspers 350 ml

 • list plusRoyale capaciteit van 350 ml

Nadelen Braun CJ3000BK Citruspers 350 ml

 • list plusMogelijk niet geschikt voor het persen van grotere hoeveelheden sap

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.37
Functionaliteit
7.72
Gebruiksgemak
6.78
Als ik op zoek ben naar een citruspers, dan is de Braun CJ3000BK echt een must-have voor mijn keuken. Met een royale capaciteit van 350 ml en een handige maatverdeling, is het super gemakkelijk om precies de juiste hoeveelheid sap te persen. En het beste van alles is de automatische links- en rechtsdraaiende perskegel, waardoor ik het maximale sap uit mijn fruit kan halen. Met 20W vermogen kan deze citruspers moeiteloos verschillende soorten fruit persen. En niet te vergeten, de moderne zwarte kleur geeft mijn keuken een stijlvolle uitstraling.

De Braun CJ3000BK citruspers heeft een aantal indrukwekkende verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen. Het ontwerp is gestroomlijnd en gebruiksvriendelijker, met de nadruk op efficiëntie en prestaties. En die automatische perskegel maakt het persen van sap nog makkelijker en effectiever. Wat deze citruspers echt onderscheidt, is de betrouwbare merknaam, duurzaamheid en consistente prestaties. Het levert echt moeiteloos een bevredigende hoeveelheid sap, wat het perfect maakt voor dagelijks gebruik.

Of ik nu mijn dag wil beginnen met vers geperst sinaasappelsap of een verfrissend citrussapje wil maken voor een gezonde levensstijl, deze citruspers is ideaal. Het is een geweldige toevoeging aan mijn keuken, of ik nu voor mezelf kook of voor mijn hele gezin. Het enige nadeel is misschien dat sommige mensen een grotere capaciteit willen voor het persen van grotere hoeveelheden sap in één keer.

Al met al biedt de Braun CJ3000BK citruspers uitstekende waar voor zijn geld en is het een betrouwbare keuze voor liefhebbers van vers geperst sap. Met zijn efficiënte prestaties, gebruiksvriendelijkheid en stijlvolle ontwerp overtreft dit model echt mijn verwachtingen. Dus, als ik op zoek ben naar een praktische en duurzame citruspers, dan is de Braun CJ3000BK absoluut de juiste keuze voor mij. 🍊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Citruspersen. Er zijn immers 198 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!