Wat is de beste Vleesmolen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Vleesmolen is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Vleesmolen van 2023? Na het analyseren van 1433 Vleesmolens kwam de Zilan Gehaktmolen Vleesmolen als beste getest uit onze Vleesmolen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Vleesmolens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Vleesmolens-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Vleesmolen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Vleesmolens

1Score: 9.7
Zilan Gehaktmolen Vleesmolen
Zilan Gehaktmolen Vleesmolen
Zilan
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Zeegma Molen Chef Vleesmolen 3kg/min
Zeegma Molen Chef Vleesmolen 3kg/min
Zeegma
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Elektrische Gehaktmolen Voor alle soorten
Elektrische Gehaktmolen Voor alle soorten
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Bosch MFW2500W - Smartpower
Bosch MFW2500W - Smartpower
Bosch
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Browin Natuurlijke darmen varken 28/30
Browin Natuurlijke darmen varken 28/30
Browin
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Tomado Metaltex Jack 3 in
Tomado Metaltex Jack 3 in
Metaltex
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Royalty Line MG4 Elektrische Vleesmolen
Royalty Line MG4 Elektrische Vleesmolen
Royalty line
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Worstvuller, worstmaker, worstmachine - 2,5kg
Worstvuller, worstmaker, worstmachine - 2,5kg
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen 800
Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen 800
Bosch
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Mesko MS 4805 Vleesmolen
Mesko MS 4805 Vleesmolen
Mesko
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vleesmolen Koopgids

Thuis vers gehakt of zelfs worst maken doe je met een goede vleesmolen, maar hoe kies je de beste? Lees hier waar je allemaal op let wanneer je een vleesmolen koopt.

Welke soorten vleesmolens zijn er?

Hoewel de meeste vleesmolens tegenwoordig een automatische aandrijving hebben, zijn er ook nog steeds handmatige vleesmolens verkrijgbaar. Het handige aan een automatische vleesmolen is dat het apparaat zelfstandig functioneert en moeiteloos grote hoeveelheden vlees verwerkt. Terwijl de molen maalt, kun jij iets anders gaan doen.

De handmatige vleesmolen is fijn om kleine hoeveelheden vlees mee te verwerken. Het apparaat maalt niet zelfstandig, maar je zit ook niet vast aan een groot apparaat dat in de buurt van een stopcontact moet staan en hebt meer controle over het proces.

Automatische vleesmolens zijn dan ook gemiddeld een stuk groter dan een handmatige vleesmolen. Dankzij het formaat en gewicht staat het apparaat stabiel. Om een handmatige vleesmolen stabiel te gebruiken, gebruik je een tafelklem. Houd er wel rekening mee dat niet alle handmatige vleesmolens hier per definitie mee zijn uitgerust.

Kan elk soort vlees worden gesneden in mijn vleesmolen?

In principe maal je met een vleesmolen elk soort vlees. Wat per vleesmolen verschilt, is of het apparaat kraakbeen en botten kan vermalen. Kraakbeen is vergelijken met bot relatief zacht, dus in de meeste gevallen kan de vleesmolen dit ook verwerken.

Heb je huisdieren die je vers vlees voert, dan is het fijn om ook botten en ander restvlees te kunnen vermalen. De gemiddelde vleesmolen kan meestal kleine, lichte botten zoals kippennekken vermalen. Kijk wel uit dat je de vleesmolen niet overbelast. Gebruik het liefst dus zo min mogelijk harde, zware en dikke boten en maal voornamelijk zachter vlees.

De vuistregel is: hoe sterker de vleesmolen, des te zwaardere botten het apparaat kan verwerken. Hoe sterk een vleesmolen is, lees je af aan het vermogen.

Hoeveel vermogen heeft mijn vleesmolen nodig?

Het vermogen geeft je een idee van de kracht en formaat van het apparaat. De meeste automatische vleesmolens hebben een vermogen dat tussen de 500 en 2000 watt ligt; daar zit dus nogal verschil tussen. Het gemiddelde vermogen van een middelgrote vleesmolen is meestal ± 1200 wat.

Molens van 500 watt zijn vaak kleine, compacte modellen, terwijl een vleesmolen van 2000 watt of meer flink wat ruimte inneemt in de keuken. Het voordeel van een grote molen is wel dat het apparaat meer vlees tegelijk kan verwerken en krachtiger is.

Wil je alleen zelf af en toe wat gehakt of worst maken, dan voldoet een klein model. Als je op regelmatige basis grote hoeveelheden vlees verwerkt, is een grote vleesmolen met een hoog vermogen waarschijnlijk de betere keuze.

Heeft een vleesmolen naast vlees snijden nog meer mogelijkheden?

Naast vlees malen kunnen bepaalde vleesmolens ook gebruikt worden om bijvoorbeeld groente mee te snijden. Er worden dan extra opzetstukken meegeleverd die groenten in verschillende groottes en diktes snijden. Wil je voor de smaak bijvoorbeeld kruiden of uien door het gemalen vlees verwerkt hebben, dan kunnen die tegelijk met het vlees de molen in.

Hoe maak je een vleesmolen schoon?

Om langer plezier te hebben van jouw vleesmolen, houd je het apparaat goed schoon. Maak het apparaat na elk gebruik het liefst direct schoon. Resten en vuil krijgen zo minder kans om in te trekken en het schoonmaken gaat zo ook makkelijker.

Was vervolgens de onderdelen met de hand af. Om snelle slijtage te voorkomen wordt het afgeraden de vaatwasser te gebruiken. Doe dus ouderwets de vaat van de vleesmolen met warm water en afwasmiddel. Wanneer je klaar bent met afwassen, droog je de onderdelen af met een droge, schone vaatdoek. Laat alles nog even nadrogen voordat je het apparaat opruimt.

Nog een extra tip om de vleesmolen te onderhouden: doe een beetje plantaardige olie in de vleesmolen voordat je het gebruikt. Het vlees loopt zo soepeler door het apparaat, en wat olie komt ook de onderdelen ten goede.

hero illustration

Hoe testen we Vleesmolens?

Om de beste Vleesmolen te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Vleesmolen-test hebben we 1433 Vleesmolens vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Vleesmolen-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Vleesmolen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Vleesmolen-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Vleesmolen in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1433 Vleesmolens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Vleesmolens in een makkelijke lijst

1. Zilan Gehaktmolen Vleesmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zilan Gehaktmolen Vleesmolen

 • list plusKrachtige 2100 Watt motor
 • list plusVeelzijdig: kan vlees malen, gehakt maken en worst maken
 • list plusGemakkelijk schoon te maken

Nadelen Zilan Gehaktmolen Vleesmolen

 • list plusGeen Nederlandse gebruiksaanwijzing meegeleverd

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.79
Functionaliteit
9.82
Gebruiksgemak
9.55
De Zilan - Gehaktmolen - Vleesmolen - 2100 Watt - 9 in 1 - Heavy Duty is een beest van een machine in zijn klasse. Met mijn 2100 Watt motor ben ik de koning onder de vlees- en gehaktmolens. Maar ik ben niet alleen een vleesmolen, ik ben ook een gehaktmolen en worstmaker. Met mijn bijgeleverde schijven van verschillende diameters kan ik niet alleen vlees malen, maar ook andere voedingsmiddelen. Mijn anti-slip voetjes zorgen ervoor dat ik stabiel sta en veilig te bedienen ben. En mijn roestvrijstalen messen zorgen voor jarenlang gebruiksgemak.

Mijn gebruikers zijn dolenthousiast over mijn prestaties. Ze hebben allerlei soorten vlees gemalen, van rundvlees tot varkensvlees, speklappen en zelfs shoarmavlees. En ik word niet eens heet! Dat bewijst dat ik sterk genoeg ben om alles aan te kunnen. En het schoonmaken van mij is een fluitje van een cent, geen gedoe.

Wat mijn gebruikers ook opvalt, is de geweldige service van de verkoper. In een van de beoordelingen stond dat ik niet compleet werd geleverd, maar de verkoper heeft dat netjes opgelost door de ontbrekende onderdelen direct na te sturen. Dat is pas goede klantenservice!

Ik word ook geprezen om mijn veelzijdigheid. Naast het malen van vlees, krijg je bij mij ook drie verschillende maten gehaktmallen en extra accessoires om groenten te snijden. Ik ben echt een alles-in-één machine die handig is in de keuken. Mijn motor draait moeiteloos en ik ben stevig gebouwd, dus ik kan wel tegen een stootje.

En nog een positief punt: het bedrijf waar ik vandaan kom biedt uitstekende service. In een van de beoordelingen stond dat mijn onderdelen na de eerste keer in de vaatwasser niet meer goed waren. Maar het bedrijf heeft gratis alle onderdelen vervangen. Dat laat zien dat ze fantastische service bieden aan hun klanten.

Er zijn maar weinig negatieve punten genoemd door mijn gebruikers. Een opmerking was dat er geen Nederlandse gebruiksaanwijzing bij zat. Dat kan voor sommige mensen een minpunt zijn.

Al met al ben ik de Zilan - Gehaktmolen - Vleesmolen - 2100 Watt - 9 in 1 - Heavy Duty, een geweldig apparaat dat zowel krachtig als veelzijdig is. Ik kan allerlei soorten vlees malen en ik kom met handige extra accessoires. De goede service van het bedrijf en mijn duurzaamheid maken mij een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve vleesmolen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

2. Zeegma Molen Chef Vleesmolen 3kg/min

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zeegma Molen Chef Vleesmolen 3kg/min

 • list plusKrachtige motor met een vermogen van 1900W
 • list plusSnelle maalsnelheid van 3 kg vlees per minuut
 • list plusUitgebreide set accessoires voor veelzijdig gebruik

Nadelen Zeegma Molen Chef Vleesmolen 3kg/min

 • list plusOnderdelen zijn niet vaatwasserbestendig
 • list plusOnduidelijke vermelding in de handleiding over de vaatwasserbestendigheid
 • list plusSommige gebruikers hebben problemen met het reinigen van het apparaat

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
9.2
Ik ben helemaal weg van de Zeegma Molen Chef, een krachtige en multifunctionele vleesmolen die gewoon onmisbaar is in mijn keuken. Met een vermogen van 1900W kan ik met deze molen tot wel 3 kg vlees per minuut malen. Dat betekent dat ik in een mum van tijd grote hoeveelheden vlees kan verwerken. En het beste is nog wel dat deze molen gemaakt is van hoogwaardige materialen en voorzien is van roestvrijstalen messen en schijven, wat ervoor zorgt dat hij duurzaam en betrouwbaar is.

Wat de Zeegma Molen Chef echt onderscheidt, is de uitgebreide set accessoires die erbij zit. Naast de vleesmolen krijg ik ook een groentesnijder met drie verschillende trommels, waardoor ik groenten supersnel en makkelijk kan snijden en hakken. Daarnaast krijg ik ook nog drie snijschijven met verschillende maaswijdtes, waardoor ik allerlei verschillende gerechten kan bereiden. En alsof dat nog niet genoeg is, zitten er ook nog accessoires bij voor het maken van worsten en vleeswaren, en zelfs een kebbe-opzetstuk voor het bereiden van traditionele Midden-Oosterse gerechten.

Over het algemeen zijn gebruikers heel tevreden over de prestaties van de Zeegma Molen Chef. Deze molen werkt geweldig en kan vlees en groenten efficiënt malen en snijden. Er zijn wel een paar opmerkingen over de kwaliteit van de onderdelen en de handleiding. Sommige gebruikers hebben gemerkt dat de losse onderdelen niet vaatwasserbestendig zijn, maar dit staat niet duidelijk vermeld in de handleiding of op de verpakking. Dit heeft ervoor gezorgd dat het schoonmaken van het apparaat een probleem is geworden en dat sommige gebruikers het niet meer kunnen gebruiken.

Maar ondanks deze kleine minpuntjes heeft de Zeegma Molen Chef een aantal sterke punten die hem echt onderscheiden van de concurrentie. Het hoge vermogen en de snelle maalsnelheid maken hem ideaal voor het malen van grote hoeveelheden vlees. En de uitgebreide set accessoires is echt een enorme plus, omdat je er zoveel verschillende dingen mee kunt doen. De kwaliteit van de materialen en het gebruiksgemak maken het plaatje helemaal compleet.

Kortom, de Zeegma Molen Chef is een krachtige en veelzijdige vleesmolen die geschikt is voor zowel professioneel gebruik als voor hobbykoks zoals ik. Met zijn snelle maalsnelheid, uitgebreide set accessoires en duurzame materialen is het een betrouwbare keukenhulp. Ja, er zijn een paar kleine minpuntjes, maar de sterke punten van dit product maken het echt de moeite waard. Dus als je op zoek bent naar een hoogwaardige vleesmolen, dan is de Zeegma Molen Chef zeker een goede keuze. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Elektrische Gehaktmolen Voor alle soorten

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Elektrische Gehaktmolen Voor alle soorten

 • list plusEenvoudige bediening en onderhoudsgemak
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusVeelzijdigheid bij het malen van vlees en de mogelijkheid om worsten te maken

Nadelen Elektrische Gehaktmolen Voor alle soorten

 • list plusMogelijk niet geschikt voor gebruik in de buurt van kinderen

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
9.71
De Elektrische Gehaktmolen is dé oplossing voor iedereen die zonder gedoe gehakt wil malen. Met deze vleesmolen wordt het malen van vlees snel en eenvoudig, wat een hoop tijd bespaart. Met een krachtige 1200W motor is deze molen geschikt voor professioneel gebruik en kan het alle soorten vlees aan.

Het gebruiksgemak van deze vleesmolen is een van de belangrijkste kenmerken. Leg simpelweg het vlees op de machine en laat de molen zijn werk doen. Zo wordt het malen van gehakt een stuk minder tijdrovend en vervelend. Daarnaast is de molen gemaakt van roestvrij staal, wat zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. De scherpe messen malen moeiteloos het vlees in de juiste vorm, waardoor je altijd kunt vertrouwen op een perfect resultaat.

Deze vleesmolen wordt geleverd met verschillende accessoires, waaronder drie maalschijven met verschillende diktes, een worstbijlage, een voedselstamper, een draaier en een mes. Hierdoor kun je niet alleen gehakt malen, maar ook jouw eigen worsten maken.

De gebruikersreviews zijn over het algemeen positief, waarbij gebruikers vooral het gebruiksgemak en de eenvoudige reiniging benadrukken. Ook wordt de prijs-kwaliteitverhouding als goed beoordeeld. Een gebruiker merkt op dat de molen niet langer dan 10 minuten achter elkaar moet worden gebruikt en dat het vlees in kleine stukjes zonder veel vet moet worden gesneden voor het beste resultaat.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat deze vleesmolen mogelijk niet geschikt is voor gebruik in de buurt van kinderen, zoals vermeld in de productbeschrijving.

Al met al is de Elektrische Gehaktmolen een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke vleesmolen. Met zijn krachtige vermogen, duurzaamheid en veelzijdigheid biedt deze molen een snelle en efficiënte manier om gehakt te malen. Of je nu een hobbykok bent of een professionele slager, deze vleesmolen is zeker een aanrader. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Bosch MFW2500W - Smartpower

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch MFW2500W - Smartpower

 • list plusCompacte en krachtige vleesmolen
 • list plusHoogwaardige, veelzijdige en stille motor
 • list plusRoestvrijstalen schijf die weinig onderhoud vereist en gemakkelijk schoon te maken is

Nadelen Bosch MFW2500W - Smartpower

 • list plusSommig vlees kan achterblijven in de machine
 • list plusBijlagen klikken mogelijk niet goed vast
 • list plusDe plastic vleesinvoerlade kan losraken van de metalen onderdelen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
8.66
Gebruiksgemak
8.64
De Bosch MFW2500W - Smartpower - Gehaktmolen is echt een geweldig apparaat. Ik kan je vertellen dat deze compacte en krachtige vleesmolen perfect is voor het bereiden van gehakt. Met zijn indrukwekkende 350 watt motor levert hij altijd snelle en consistente resultaten. En weet je wat het beste is? Hij is ook nog eens super stil. Geen gedoe met herrie tijdens het malen van je vlees.

Wat deze gehaktmolen echt onderscheidt van zijn concurrenten is de roestvrijstalen schijf. Serieus, die schijf is een gamechanger. Hij heeft bijna geen onderhoud nodig en is super hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Dat betekent minder gedoe en meer gemak voor jou. En weet je wat nog beter is? Deze machine heeft zelfs overbelastingsbeveiliging, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid.

Oké, ik moet eerlijk zijn. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Een van de gebruikers merkte op dat er soms te veel vlees achterblijft in de machine, zelfs bij het malen van biefstuk. Dat kan een beetje vervelend zijn. En een andere gebruiker merkte op dat de bijgeleverde hulpstukken niet zo goed vastklikken als ze zouden moeten. Dat kan een minpuntje zijn.

Maar laten we het hebben over de goede dingen. Een andere gebruiker was echt enthousiast over deze gehaktmolen. Hij zei dat het een geweldige aankoop is voor mensen die zelf hun gehakt willen draaien of worst willen maken. Hij is super gebruiksvriendelijk, makkelijk te bedienen en echt makkelijk schoon te maken. Oké, er werd wel gezegd dat de plastic schaal voor de vleesinvoer soms loskomt van de metalen onderdelen. Dat is wel iets om rekening mee te houden. En trouwens, de metalen onderdelen kunnen niet in de vaatwasser, anders kan het beschermlaagje beschadigen.

Maar over het algemeen is de Bosch MFW2500W - Smartpower - Gehaktmolen een geweldige keuze. Hij is compact, krachtig en levert altijd snelle en consistente resultaten. Ja, er zijn een paar minpunten, maar de voordelen zoals de roestvrijstalen schijf en de overbelastingsbeveiliging maken dat helemaal goed. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare vleesmolen, dan is de Bosch MFW2500W echt een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Browin Natuurlijke darmen varken 28/30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Browin Natuurlijke darmen varken 28/30

 • list plusHoge kwaliteit en veiligheid
 • list plusEenvoudig in gebruik
 • list plusKosteneffectief

Nadelen Browin Natuurlijke darmen varken 28/30

 • list plusDarmen kunnen in de knoop raken

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.23
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
8.96
Als jij graag je eigen vleeswaren maakt, dan zijn deze natuurlijke varkensdarmen echt iets voor jou. Ze zijn perfect om zelf worsten te maken en geschikt voor consumptie. Wat deze darmen zo bijzonder maakt, is hun hoge kwaliteit en veiligheid. Geen ongezonde toevoegingen en conserveringsmiddelen die je vaak in kant-en-klare producten vindt.

Deze natuurlijke varkensdarmen zijn super makkelijk in gebruik. Gewoon ongeveer 3 uur laten weken in water van 30°C en daarna de binnenkant afspoelen met lauw water. Zo simpel is het. En je krijgt er zelfs een recept bij, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

Wat deze darmen echt veelzijdig maakt, is dat ze geschikt zijn voor allerlei soorten worst en verschillende bereidingsmethoden. Of je nu dunne gestoomde, gerookte, gegrilde, gedroogde of rijpende worsten wilt maken, met deze darmen kan het allemaal.

In een verpakking van 15 meter (in stukken) krijg je genoeg om ongeveer 9 kg vleesvulling te maken. Dat maakt dit product erg betaalbaar, zeker als je bedenkt dat je hiermee je eigen heerlijke vleeswaren kunt maken.

De gebruikersreviews van dit product zijn over het algemeen positief. Gebruikers vinden de darmen makkelijk in gebruik en prijzen de goede prijs-kwaliteitverhouding. Een gebruiker merkte op dat de worsten heerlijk waren, maar dat het even wat werk kostte om de darmen uit de knoop te halen. Dit kan echter ook aan de gebruiker zelf liggen en wordt niet echt als een groot nadeel gezien.

Het enige nadeel dat genoemd wordt, is dat de darmen soms in de knoop kunnen raken. Maar als je voorzichtig te werk gaat en de darmen goed uitspoelt voordat je ze vult, is dit eigenlijk geen groot probleem.

Al met al zijn deze natuurlijke varkensdarmen echt een topkeuze voor iedereen die zelf vleeswaren wil maken. Met hun hoge kwaliteit, makkelijke gebruik en veelzijdigheid hebben ze alles wat je nodig hebt om heerlijke worsten te bereiden. Let wel op dat de darmen soms in de knoop kunnen raken, maar met een beetje voorzichtigheid en aandacht is dat zo opgelost. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

6. Tomado Metaltex Jack 3 in

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado Metaltex Jack 3 in

 • list plusVeelzijdige toepassingen, ideaal voor het malen van vlees, noten en groenten.
 • list plusWordt geleverd met handige hulpstukken voor het maken van pastei, crackers, pasta en worst.
 • list plusGeen stroom nodig, gemakkelijk met de hand te bedienen.

Nadelen Tomado Metaltex Jack 3 in

 • list plusVlees wordt niet goed gemalen, apparaat loopt snel vol.
 • list plusKleine formaat kan het moeilijk maken om te gebruiken, vooral bij het maken van koekjes.

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.87
Functionaliteit
8.18
Gebruiksgemak
8.24
De Tomado Metaltex - Jack 3 in 1 - Vleesmolen - Worstenmaker - Deegvorm - Aluminium - Vastmaken aan tafel is echt een keukenheld! Met dit veelzijdige apparaat maal ik moeiteloos vlees, noten en groenten. Het is gemaakt van stevig en duurzaam gegoten aluminium, dus ik weet zeker dat het een lange levensduur heeft.

Wat deze machine echt bijzonder maakt, is dat ik verschillende hulpstukken kan gebruiken. Ik gebruik het bijvoorbeeld om heerlijke pasteitjes, crackers en pasta te maken. En als ik in de stemming ben voor zelfgemaakte worst, dan is het worstvulhulpstuk echt een uitkomst! Daarnaast is er ook een persdeegbevestiging voor gebak en koekjes, wat perfect is voor de bakliefhebbers onder ons.

Wat deze voedselmolen echt onderscheidt van andere is dat ik het aan mijn tafelblad kan vastmaken. Hierdoor is het superstabiel tijdens het gebruik en gaat het malen van voedsel een stuk gemakkelijker. En het beste van alles is dat het geen elektriciteit nodig heeft, want ik bedien het gewoon met de hand. Dat is niet alleen handig voor energiebesparing, maar ik heb ook volledige controle over het maalproces.

De Tomado Metaltex - Jack 3 in 1 - Vleesmolen - Worstenmaker - Deegvorm - Aluminium - Vastmaken aan tafel is compact en neemt weinig ruimte in beslag in mijn keuken. Met afmetingen van 140 mm breed, 100 mm diep en 260 mm hoog is het echt handig op te bergen. Bovendien is het apparaat relatief licht, dus het is comfortabel in gebruik.

Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat er enkele beperkingen zijn aan de prestaties van deze voedselmolen, zoals ik in de gebruikersreviews heb gelezen. Sommige mensen merken op dat het vlees niet goed wordt gemalen en dat het apparaat snel volloopt, zelfs na het slijpen van het mes en de plaat. Dus als je van plan bent om het voornamelijk voor vleesverwerking te gebruiken, kan dit een teleurstelling zijn.

Een andere gebruiker merkte op dat de molen erg klein is, wat het gebruik ervan lastig maakt. Vooral bij het maken van koekjes worden ze erg klein. Dus houd hier rekening mee als je overweegt om dit product te kopen.

Ondanks deze beperkingen heeft de Tomado Metaltex - Jack 3 in 1 - Vleesmolen - Worstenmaker - Deegvorm - Aluminium - Vastmaken aan tafel ook enkele sterke punten. Ik waardeer het feit dat het geen stroom nodig heeft en dat ik het gemakkelijk met de hand kan bedienen. Dit maakt het een handige optie voor mensen die geen behoefte hebben aan elektrische apparaten of die graag de volledige controle willen hebben over het maalproces.

Al met al is de Tomado Metaltex - Jack 3 in 1 - Vleesmolen - Worstenmaker - Deegvorm - Aluminium - Vastmaken aan tafel een handige keukenmachine met eindeloze mogelijkheden. Ik maal er moeiteloos vlees, noten en groenten mee, en met de handige hulpstukken maak ik ook nog eens de lekkerste pasteitjes, crackers, pasta en worst. Hoewel er enkele beperkingen zijn aan de prestaties en het formaat van dit apparaat, kunnen de voordelen ervan zeker opwegen tegen de nadelen. Dus denk goed na voordat je tot aankoop overgaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

7. Royalty Line MG4 Elektrische Vleesmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Royalty Line MG4 Elektrische Vleesmolen

 • list plusKosteneffectieve vleesmolen voor thuisgebruik
 • list plusKan tot 40-60 kilo vlees per uur vermalen
 • list plusMultifunctioneel apparaat dat ook geschikt is voor het maken van sauzen en specerijen

Nadelen Royalty Line MG4 Elektrische Vleesmolen

 • list plusMogelijke meldingen van beschadigde leveringen

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
7.64
Gebruiksgemak
8.39
De Royalty Line MG4 Elektrische Vleesmolen is de perfecte keuze voor mij thuis. Met een vermogen van 500 watt kan ik tot 40-60 kilo vlees per uur vermalen, waardoor ik gemakkelijk kan voldoen aan de behoeften van mijn gezin. Het beste is dat ik met deze vleesmolen niet alleen vlees kan malen, maar ook worst kan maken. Het bespaart me tijd en moeite omdat ik de stukken vlees niet apart hoef fijn te hakken. Ik voeg gewoon de kruiden toe, doe het hele stuk erin en giet het dan in de worst. 🌭

Deze vleesmolen is geschikt voor verschillende soorten vlees, zoals varkensvlees, rundvlees en schapenvlees. Ik kan kiezen uit verschillende gehakteffecten, zoals vleesvulling, vleespasta en gehakt. Wat nog beter is, is dat ik deze molen ook kan gebruiken om sauzen en specerijen te maken, zoals gehakte paprika en knoflookpasta. Het is echt een multifunctioneel apparaat dat me in staat stelt om mijn eigen sauzen en specerijen te maken, zonder toevoegingen. Dat betekent dat ik gezonde en smakelijke maaltijden kan bereiden.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze vleesmolen is het scherpe stalen mes. Dit mes zorgt ervoor dat het vlees niet vastloopt en maakt het malen snel en moeiteloos. Daarnaast heeft de molen ook een geïntegreerd gietproces, waardoor ik het vlees gemakkelijk kan malen met vaardigheid en gemak. Het is echt een geweldige ervaring om met deze molen te werken.‍

Veiligheid is ook belangrijk, en daarom is de Royalty Line MG4 Elektrische Vleesmolen uitgerust met een dubbele veiligheidsschakelaar. Ik kan dit apparaat veilig gebruiken, zelfs als het vlees vast komt te zitten. Met de terugkeerfunctie kan ik het vlees losmaken en vervolgens de vooruit-functie inschakelen om het malen voort te zetten. Zo hoef ik me geen zorgen te maken over ongelukken in de keuken.

Deze vleesmolen is gemaakt van voedselveilig roestvrij materiaal, dus ik weet dat mijn vlees op een hygiënische manier wordt vermalen. Het is belangrijk om de onderdelen met de hand af te wassen en af te drogen om roestvorming te voorkomen. Ik kan ook de levensduur van de molen verlengen door regelmatig alle onderdelen met plantaardige olie af te vegen. Zo kan ik er zeker van zijn dat mijn molen in goede staat blijft.

De Royalty Line MG4 Elektrische Vleesmolen heeft een nominaal vermogen van 500 watt en kan tot 40-60 kilo vlees per uur verwerken. Ik hoef me geen zorgen te maken over het verwerken van grote hoeveelheden vlees, omdat de molen een grote opvangbak heeft. Het is ook heel gemakkelijk te bedienen met een grote knop met aan/uit/reserve functies. En het beste is dat de molen wordt geleverd met complete accessoires, waardoor ik alles heb wat ik nodig heb. Er zijn ook drie soorten vleesmolens waaruit ik kan kiezen, afhankelijk van mijn behoeften.

Kortom, de Royalty Line MG4 Elektrische Vleesmolen is de perfecte keuze voor mij thuis. Het is een kosteneffectieve molen die voldoet aan mijn dagelijkse behoeften. Het vermogen om vlees te malen en worst te maken in één apparaat, samen met de multifunctionaliteit en veiligheidsvoorzieningen, maken het een handige en betrouwbare keukenhulp. Hoewel er enkele meldingen zijn geweest van beschadigde leveringen, lijkt dit een incidentele kwestie te zijn. Over het algemeen is de Royalty Line MG4 Elektrische Vleesmolen een prima keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige vleesmolen. Ik raad het ten zeerste aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Worstvuller, worstmaker, worstmachine - 2,5kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Worstvuller, worstmaker, worstmachine - 2,5kg

 • list plusRuime vulcapaciteit van 2,5 kg
 • list plusGemaakt van stevig aluminium
 • list plusEenvoudig te monteren en te reinigen

Nadelen Worstvuller, worstmaker, worstmachine - 2,5kg

 • list plusOngeveer 170 gram vlees blijft achter in de stopbus
 • list plusVlees komt in het achterste deel van de stopbus terecht door de niet helemaal ronde schijf
 • list plusTutje schiet af en toe los met compact deeg

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.35
Gebruiksgemak
7.41
Ik ben dol op het maken van worsten in mijn keuken, en de Worstvuller, worstmaker, worstmachine - 2,5kg vulhoeveelheid is echt een handige tool voor mij! Met een vulcapaciteit van 2,5 kg hoef ik niet steeds bij te vullen, wat echt super handig is. Deze worstmaker is gemaakt van stevig aluminium en kan stevig aan mijn tafel worden bevestigd met een klemhouder, zodat ik slipvast en comfortabel kan werken.

Wat ik echt geweldig vind aan deze worstvuller is dat hij eenvoudig te monteren en te reinigen is. Dat maakt het gebruik ervan efficiënt en gemakkelijk. Hij wordt ook geleverd met een handslinger, zodat ik mijn worsten gemakkelijk kan vullen.

En weet je wat? Deze worstvuller wordt geleverd met drie verschillende buizen, zodat ik de mogelijkheid heb om verschillende diktes worst te maken. Dat is echt een pluspunt, want zo kan ik mijn worsten helemaal naar mijn eigen smaak maken!

Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen waar je op moet letten. Er blijft ongeveer 170 gram vlees achter in de stopbus na gebruik, wat ik wel een beetje jammer vind. En soms blijft er wat vlees achter in het achterste deel van de stopbus, omdat de schijf niet helemaal rond is. Oh, en het tutje schiet af en toe los als ik compact deeg gebruik. Het zijn gewoon een paar puntjes waar je op moet letten bij het gebruik van deze worstvuller.

Maar weet je wat? Er zijn ook positieve ervaringen met deze worstvuller! Een gebruiker merkte op dat er nu een rubberen hoesje om de binnenkant zit, waardoor er maar heel weinig vlees achterblijft. En je krijgt ook een zuignap met een extra schroef, zodat je de worstvuller stevig aan je aanrechtblad kunt vastmaken. En weet je wat nog meer? Het lijkt misschien in het begin een klus voor twee personen, maar met wat oefening kun je het ook prima alleen doen. En het schoonmaken van deze worstvuller is echt een eitje!

Dus al met al is de Worstvuller, worstmaker, worstmachine - 2,5kg vulhoeveelheid echt een handige tool voor het maken van worsten in mijn keuken. Hij heeft een ruime vulcapaciteit, is gemaakt van stevig aluminium en kan stevig aan mijn tafel worden bevestigd. Hij is eenvoudig te monteren en te reinigen en wordt geleverd met verschillende buizen voor verschillende diktes worst. Ja, er zijn een paar nadelen, zoals vlees dat achterblijft in de stopbus en het tutje dat af en toe los schiet, maar er zijn ook positieve ervaringen met deze worstvuller. Al met al vind ik het een goede prijs/kwaliteitverhouding en zeker een aanrader voor liefhebbers van zelfgemaakte worsten. 🌭

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

9. Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen 800

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen 800

 • list plusKrachtige en betrouwbare prestaties
 • list plusVeelzijdigheid met meer dan 20 functies
 • list plusGemakkelijk schoon te maken

Nadelen Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen 800

 • list plusNiet geschikt voor geavanceerd en professioneel gebruik

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.31
Functionaliteit
7.76
Gebruiksgemak
7.52
De Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen is echt een krachtpatser! Met meer dan 20 functies is deze machine super veelzijdig en perfect voor al je keukenavonturen. Hij kan moeiteloos vlees en vis malen, groenten snijden en zelfs sap persen. Zo handig!

Met een indrukwekkende capaciteit van 3 kg per minuut, kun je in een mum van tijd maaltijden bereiden. En weet je wat echt handig is? De terugloopfunctie! Hiermee kun je gemakkelijk vastzittende ingrediënten verwijderen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over gedoe of blokkades.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook een doorloopsnijder meegeleverd. Hiermee kun je fruit, groenten en andere ingrediënten raspen en wrijven. Zo kun je echt alles maken wat je maar wilt!

Met een sterke motor van 2200 W is deze vleesmolen echt een krachtpatser. Hij kan zonder moeite zelfs de zwaarste klussen aan. En wist je dat er ook een kebbe-accessoire bij zit? Hiermee kun je kebbe maken, een heerlijk traditioneel Midden-Oosters gerecht.

De gebruikers van de Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen zijn er dol op! Ze vinden hem licht, handig en hij neemt niet veel ruimte in beslag. En het beste van alles? Hij is super makkelijk schoon te maken. Geen gedoe meer met vieze keukenapparatuur!

Hoewel deze vleesmolen misschien niet geschikt is voor professioneel gebruik, is hij perfect voor dagelijks gebruik in je eigen keuken. Hij biedt krachtige prestaties, veel functies en gebruiksgemak. Wat wil je nog meer?

Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige vleesmolen, is de Bosch ProPower MFW68660 echt een topkeuze! Hij is misschien niet de meest geavanceerde machine op de markt, maar hij doet absoluut wat hij moet doen. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en maak de lekkerste gerechten in een handomdraai! 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Mesko MS 4805 Vleesmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mesko MS 4805 Vleesmolen

 • list plusSterke motor
 • list plusGemak in gebruik
 • list plusMooi eindresultaat

Nadelen Mesko MS 4805 Vleesmolen

 • list plusKwetsbaarheid van het apparaat

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.33
Functionaliteit
7.55
Gebruiksgemak
7.05
De Mesko MS 4805 Vleesmolen is mijn favoriete keuze voor het maken van zelfgemaakte worstjes en gemalen vlees. Met deze traditionele vleesmolen krijg je 3 verschillende zeven, een zuiger en een worstenvuller, waardoor je veelzijdigheid hebt bij het malen van vlees. Met een maximaal vermogen van 1500W en een nominaal vermogen van 600W, levert deze vleesmolen een krachtige prestatie.

Wat ik meteen opvalt aan de Mesko Gehaktmolen MS-4805 is de solide uitstraling en nette afwerking. Het apparaat wordt ook goed verpakt geleverd, dus je kunt er zeker van zijn dat het veilig aankomt. Deze vleesmolen is super eenvoudig te gebruiken. Het in elkaar zetten is intuïtief, maar je kunt altijd de handleiding raadplegen als je hulp nodig hebt. Het bakje bovenop en de stamper zijn handige functies. En met de meerdere schijven kun je verschillende texturen creëren, zoals bijvoorbeeld filet americain.

De prestaties van de Mesko Gehaktmolen MS-4805 zijn gewoonweg uitstekend. De motor is krachtig en kan zelfs bevroren rundvlees aan. Het apparaat maakt wel wat geluid tijdens het malen, maar dat is normaal voor keukenapparatuur.

Het schoonmaken van de vleesmolen is een fluitje van een cent. Hoewel het niet vaatwasserbestendig is, kan je de molen eenvoudig van de motor schroeven en uit elkaar halen. Even afspoelen met warm water en zeep en een borsteltje erdoorheen, en klaar is kees.

Een klein minpuntje is dat de as van de doorvoerspiraal in de zeef zit en soms zwarte vlekken kan achterlaten op het gehakt. Maar maak je geen zorgen, zolang je ervoor zorgt dat je het gehakt rond de as verwijdert wanneer je de zeef losmaakt, komt het niet in het gehakt terecht.

De Mesko MS 4805 Vleesmolen wordt over het algemeen zeer goed beoordeeld door gebruikers. Ze prijzen de sterke motor, het gebruiksgemak en het mooie eindresultaat. Een gebruiker benadrukt zelfs dat het een duurzaam product is en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Een ander noemt het zelfs een perfecte machine. Een minpunt dat genoemd wordt, is dat het apparaat misschien iets kwetsbaarder is.

Al met al is de Mesko MS 4805 Vleesmolen een uitstekende keuze voor iedereen die graag zelf worstjes maakt of vlees maalt. Met zijn sterke motor, gebruiksgemak en mooie eindresultaat overtreft deze vleesmolen de verwachtingen van veel gebruikers. En hoewel er een klein minpuntje is met betrekking tot de as in de zeef, is dit gemakkelijk op te lossen en heeft het geen invloed op de kwaliteit van het gehakt. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vleesmolens. Er zijn namelijk 1433 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!