Wat is de beste Vleesmolen van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het kopen van een goede Vleesmolen is een lastige opdracht. Wat is de beste Vleesmolen van 2024? Na het testen van 1433 Vleesmolens kwam de Bosch MFW67440 als beste uit onze Vleesmolen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Vleesmolens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Vleesmolens-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Vleesmolen-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Vleesmolen selectie

De top 10 beste Vleesmolens

1Score: 9.6
Bosch MFW67440
Bosch MFW67440
Bosch
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Zeegma Molen Chef Vleesmolen 3kg/min
Zeegma Molen Chef Vleesmolen 3kg/min
Zeegma
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
Mesko MS 4805 Vleesmolen
Mesko MS 4805 Vleesmolen
Mesko
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Adler AD 4803 - Gehaktmolen
Adler AD 4803 - Gehaktmolen
Adler
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.4
Metaltex Vleesmolen 3-in-1 Tartaar
Metaltex Vleesmolen 3-in-1 Tartaar
Metaltex
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.1
Browin Natuurlijke darmen varken 28/30
Browin Natuurlijke darmen varken 28/30
Browin
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.8
Bosch MFW45020 - Vleesmolen
Bosch MFW45020 - Vleesmolen
Bosch
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Tefal HV8 NE6888 Gehaktmolen
Tefal HV8 NE6888 Gehaktmolen
Tefal
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Elektrische Gehaktmolen Voor alle soorten
Elektrische Gehaktmolen Voor alle soorten
Merkloos
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen 800
Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen 800
Bosch
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vleesmolen Koopgids

Thuis vers gehakt of zelfs worst maken doe je met een goede vleesmolen, maar hoe kies je de beste? Lees hier waar je allemaal op let wanneer je een vleesmolen koopt.

Welke soorten vleesmolens zijn er?

Hoewel de meeste vleesmolens tegenwoordig een automatische aandrijving hebben, zijn er ook nog steeds handmatige vleesmolens verkrijgbaar. Het handige aan een automatische vleesmolen is dat het apparaat zelfstandig functioneert en moeiteloos grote hoeveelheden vlees verwerkt. Terwijl de molen maalt, kun jij iets anders gaan doen.

De handmatige vleesmolen is fijn om kleine hoeveelheden vlees mee te verwerken. Het apparaat maalt niet zelfstandig, maar je zit ook niet vast aan een groot apparaat dat in de buurt van een stopcontact moet staan en hebt meer controle over het proces.

Automatische vleesmolens zijn dan ook gemiddeld een stuk groter dan een handmatige vleesmolen. Dankzij het formaat en gewicht staat het apparaat stabiel. Om een handmatige vleesmolen stabiel te gebruiken, gebruik je een tafelklem. Houd er wel rekening mee dat niet alle handmatige vleesmolens hier per definitie mee zijn uitgerust.

Kan elk soort vlees worden gesneden in mijn vleesmolen?

In principe maal je met een vleesmolen elk soort vlees. Wat per vleesmolen verschilt, is of het apparaat kraakbeen en botten kan vermalen. Kraakbeen is vergelijken met bot relatief zacht, dus in de meeste gevallen kan de vleesmolen dit ook verwerken.

Heb je huisdieren die je vers vlees voert, dan is het fijn om ook botten en ander restvlees te kunnen vermalen. De gemiddelde vleesmolen kan meestal kleine, lichte botten zoals kippennekken vermalen. Kijk wel uit dat je de vleesmolen niet overbelast. Gebruik het liefst dus zo min mogelijk harde, zware en dikke boten en maal voornamelijk zachter vlees.

De vuistregel is: hoe sterker de vleesmolen, des te zwaardere botten het apparaat kan verwerken. Hoe sterk een vleesmolen is, lees je af aan het vermogen.

Hoeveel vermogen heeft mijn vleesmolen nodig?

Het vermogen geeft je een idee van de kracht en formaat van het apparaat. De meeste automatische vleesmolens hebben een vermogen dat tussen de 500 en 2000 watt ligt; daar zit dus nogal verschil tussen. Het gemiddelde vermogen van een middelgrote vleesmolen is meestal ± 1200 wat.

Molens van 500 watt zijn vaak kleine, compacte modellen, terwijl een vleesmolen van 2000 watt of meer flink wat ruimte inneemt in de keuken. Het voordeel van een grote molen is wel dat het apparaat meer vlees tegelijk kan verwerken en krachtiger is.

Wil je alleen zelf af en toe wat gehakt of worst maken, dan voldoet een klein model. Als je op regelmatige basis grote hoeveelheden vlees verwerkt, is een grote vleesmolen met een hoog vermogen waarschijnlijk de betere keuze.

Heeft een vleesmolen naast vlees snijden nog meer mogelijkheden?

Naast vlees malen kunnen bepaalde vleesmolens ook gebruikt worden om bijvoorbeeld groente mee te snijden. Er worden dan extra opzetstukken meegeleverd die groenten in verschillende groottes en diktes snijden. Wil je voor de smaak bijvoorbeeld kruiden of uien door het gemalen vlees verwerkt hebben, dan kunnen die tegelijk met het vlees de molen in.

Hoe maak je een vleesmolen schoon?

Om langer plezier te hebben van jouw vleesmolen, houd je het apparaat goed schoon. Maak het apparaat na elk gebruik het liefst direct schoon. Resten en vuil krijgen zo minder kans om in te trekken en het schoonmaken gaat zo ook makkelijker.

Was vervolgens de onderdelen met de hand af. Om snelle slijtage te voorkomen wordt het afgeraden de vaatwasser te gebruiken. Doe dus ouderwets de vaat van de vleesmolen met warm water en afwasmiddel. Wanneer je klaar bent met afwassen, droog je de onderdelen af met een droge, schone vaatdoek. Laat alles nog even nadrogen voordat je het apparaat opruimt.

Nog een extra tip om de vleesmolen te onderhouden: doe een beetje plantaardige olie in de vleesmolen voordat je het gebruikt. Het vlees loopt zo soepeler door het apparaat, en wat olie komt ook de onderdelen ten goede.

hero illustration

Hoe testen we Vleesmolens?

Om de beste Vleesmolen te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Vleesmolen-test hebben we 1433 Vleesmolens geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Vleesmolen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Vleesmolen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Vleesmolen-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Vleesmolen in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1433 Vleesmolens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Vleesmolens op een rij

1. Bosch MFW67440

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch MFW67440

 • list plusKrachtige vleesmolen met 700 Watt vermogen
 • list plusVeelzijdigheid met 10 verschillende functies
 • list plusHandig opbergvak voor accessoires

Nadelen Bosch MFW67440

 • list plusVlees blijft achter in de machine
 • list plusHulpstukken kunnen niet goed worden vastgeklikt
 • list plusPlastic schaal voor vleesinvoer zit los

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.81
Functionaliteit
9.67
Gebruiksgemak
9.41
Ik ben dolenthousiast om je kennis te laten maken met de krachtige Bosch MFW67440 vleesmolen. Met een vermogen van 700 Watt kan ik maar liefst 3,5 kilo vlees per minuut verwerken! 🥩 Dit maakt mij perfect voor het maken van heerlijke worstjes en het draaien van gehakt. Maar weet je wat het mooie is? Mijn veelzijdigheid stopt daar niet. Ik kan ook vis, groenten en kaas fijnmalen dankzij mijn 10 verschillende functies.

Wat ik extra speciaal maakt, is mijn handige opbergvak voor alle bijgeleverde accessoires. Op die manier kun je alles netjes opbergen en raak je geen onderdelen kwijt. En wist je dat ik zelfs een handige achteruitknop heb? Hiermee kun je vastzittend voedsel moeiteloos loskrijgen. Geen gedoe meer!

Nu moet ik wel eerlijk zijn en je vertellen dat er enkele nadelen zijn waar je rekening mee moet houden. Sommige gebruikers geven aan dat er te veel vlees achterblijft in mijn machine, zelfs bij het malen van biefstuk. Ook kunnen de bijgeleverde hulpstukken niet goed worden vastgeklikt, wat een minpunt is. En dan is er nog de plastic schaal voor de vleesinvoer, die soms te los zit en loskomt van mijn stevige metalen onderdelen. En oh ja, mijn metalen onderdelen zijn niet geschikt voor de vaatwasser, dus even met de hand afwassen.

Maar laten we niet vergeten dat er ook veel positieve ervaringen zijn met mij, de Bosch MFW67440. Sommige gebruikers vinden mij perfect voor kleinschalig gebruik, zoals het draaien van gehakt en het maken van worst. Ik ben super gebruiksvriendelijk, eenvoudig te bedienen en makkelijk schoon te maken. Een andere gebruiker is zelfs razend enthousiast en heeft geen spijt van zijn aankoop. Ik maal het vlees snel en efficiënt, zelfs vlees met veel velletjes. En het beste van alles? Al mijn onderdelen zijn eenvoudig schoon te maken en uit elkaar te halen. Bovendien worden er veel opzetstukjes meegeleverd voor allerlei bereidingen.

Dus, om het samen te vatten, de Bosch MFW67440 is een krachtige vleesmolen met een breed scala aan functies. Met mijn vermogen van 700 Watt kan ik snel en betrouwbaar vlees malen en allerlei andere ingrediënten verwerken. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals het achterblijven van vlees en problemen met de hulpstukken, zijn de meeste gebruikers tevreden met hun aankoop. Ik ben gebruiksvriendelijk, makkelijk schoon te maken en biedt talloze mogelijkheden voor diverse bereidingen. Met mijn stevige constructie en snelle prestaties ben ik de ideale keuze voor thuisgebruik. Dus waar wacht je nog op? Laten we aan de slag gaan en de lekkerste gerechten creëren!️

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Zeegma Molen Chef Vleesmolen 3kg/min

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zeegma Molen Chef Vleesmolen 3kg/min

 • list plusKrachtige motor met een vermogen van 1900W
 • list plusSnelle maalsnelheid van 3 kg vlees per minuut
 • list plusUitgebreide set accessoires voor veelzijdig gebruik

Nadelen Zeegma Molen Chef Vleesmolen 3kg/min

 • list plusOnderdelen zijn niet vaatwasserbestendig
 • list plusOnduidelijke vermelding in de handleiding over de vaatwasserbestendigheid
 • list plusSommige gebruikers hebben problemen met het reinigen van het apparaat

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
9.77
Ik ben helemaal weg van de Zeegma Molen Chef, een krachtige en multifunctionele vleesmolen die gewoon onmisbaar is in mijn keuken. Met een vermogen van 1900W kan ik met deze molen tot wel 3 kg vlees per minuut malen. Dat betekent dat ik in een mum van tijd grote hoeveelheden vlees kan verwerken. En het beste is nog wel dat deze molen gemaakt is van hoogwaardige materialen en voorzien is van roestvrijstalen messen en schijven, wat ervoor zorgt dat hij duurzaam en betrouwbaar is.

Wat de Zeegma Molen Chef echt onderscheidt, is de uitgebreide set accessoires die erbij zit. Naast de vleesmolen krijg ik ook een groentesnijder met drie verschillende trommels, waardoor ik groenten supersnel en makkelijk kan snijden en hakken. Daarnaast krijg ik ook nog drie snijschijven met verschillende maaswijdtes, waardoor ik allerlei verschillende gerechten kan bereiden. En alsof dat nog niet genoeg is, zitten er ook nog accessoires bij voor het maken van worsten en vleeswaren, en zelfs een kebbe-opzetstuk voor het bereiden van traditionele Midden-Oosterse gerechten.

Over het algemeen zijn gebruikers heel tevreden over de prestaties van de Zeegma Molen Chef. Deze molen werkt geweldig en kan vlees en groenten efficiënt malen en snijden. Er zijn wel een paar opmerkingen over de kwaliteit van de onderdelen en de handleiding. Sommige gebruikers hebben gemerkt dat de losse onderdelen niet vaatwasserbestendig zijn, maar dit staat niet duidelijk vermeld in de handleiding of op de verpakking. Dit heeft ervoor gezorgd dat het schoonmaken van het apparaat een probleem is geworden en dat sommige gebruikers het niet meer kunnen gebruiken.

Maar ondanks deze kleine minpuntjes heeft de Zeegma Molen Chef een aantal sterke punten die hem echt onderscheiden van de concurrentie. Het hoge vermogen en de snelle maalsnelheid maken hem ideaal voor het malen van grote hoeveelheden vlees. En de uitgebreide set accessoires is echt een enorme plus, omdat je er zoveel verschillende dingen mee kunt doen. De kwaliteit van de materialen en het gebruiksgemak maken het plaatje helemaal compleet.

Kortom, de Zeegma Molen Chef is een krachtige en veelzijdige vleesmolen die geschikt is voor zowel professioneel gebruik als voor hobbykoks zoals ik. Met zijn snelle maalsnelheid, uitgebreide set accessoires en duurzame materialen is het een betrouwbare keukenhulp. Ja, er zijn een paar kleine minpuntjes, maar de sterke punten van dit product maken het echt de moeite waard. Dus als je op zoek bent naar een hoogwaardige vleesmolen, dan is de Zeegma Molen Chef zeker een goede keuze. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Mesko MS 4805 Vleesmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mesko MS 4805 Vleesmolen

 • list plusSterke motor
 • list plusGemak in gebruik
 • list plusMooi eindresultaat

Nadelen Mesko MS 4805 Vleesmolen

 • list plusKwetsbaarheid van het apparaat

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
8.81
De Mesko MS 4805 Vleesmolen is mijn favoriete keuze voor het maken van zelfgemaakte worstjes en gemalen vlees. Met deze traditionele vleesmolen krijg je 3 verschillende zeven, een zuiger en een worstenvuller, waardoor je veelzijdigheid hebt bij het malen van vlees. Met een maximaal vermogen van 1500W en een nominaal vermogen van 600W, levert deze vleesmolen een krachtige prestatie.

Wat ik meteen opvalt aan de Mesko Gehaktmolen MS-4805 is de solide uitstraling en nette afwerking. Het apparaat wordt ook goed verpakt geleverd, dus je kunt er zeker van zijn dat het veilig aankomt. Deze vleesmolen is super eenvoudig te gebruiken. Het in elkaar zetten is intuïtief, maar je kunt altijd de handleiding raadplegen als je hulp nodig hebt. Het bakje bovenop en de stamper zijn handige functies. En met de meerdere schijven kun je verschillende texturen creëren, zoals bijvoorbeeld filet americain.

De prestaties van de Mesko Gehaktmolen MS-4805 zijn gewoonweg uitstekend. De motor is krachtig en kan zelfs bevroren rundvlees aan. Het apparaat maakt wel wat geluid tijdens het malen, maar dat is normaal voor keukenapparatuur.

Het schoonmaken van de vleesmolen is een fluitje van een cent. Hoewel het niet vaatwasserbestendig is, kan je de molen eenvoudig van de motor schroeven en uit elkaar halen. Even afspoelen met warm water en zeep en een borsteltje erdoorheen, en klaar is kees.

Een klein minpuntje is dat de as van de doorvoerspiraal in de zeef zit en soms zwarte vlekken kan achterlaten op het gehakt. Maar maak je geen zorgen, zolang je ervoor zorgt dat je het gehakt rond de as verwijdert wanneer je de zeef losmaakt, komt het niet in het gehakt terecht.

De Mesko MS 4805 Vleesmolen wordt over het algemeen zeer goed beoordeeld door gebruikers. Ze prijzen de sterke motor, het gebruiksgemak en het mooie eindresultaat. Een gebruiker benadrukt zelfs dat het een duurzaam product is en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Een ander noemt het zelfs een perfecte machine. Een minpunt dat genoemd wordt, is dat het apparaat misschien iets kwetsbaarder is.

Al met al is de Mesko MS 4805 Vleesmolen een uitstekende keuze voor iedereen die graag zelf worstjes maakt of vlees maalt. Met zijn sterke motor, gebruiksgemak en mooie eindresultaat overtreft deze vleesmolen de verwachtingen van veel gebruikers. En hoewel er een klein minpuntje is met betrekking tot de as in de zeef, is dit gemakkelijk op te lossen en heeft het geen invloed op de kwaliteit van het gehakt. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

4. Adler AD 4803 - Gehaktmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Adler AD 4803 - Gehaktmolen

 • list plusVeelzijdigheid voor diverse toepassingen, zoals vlees, gevogelte, vis, vullingen, worsten, groenten, fruit en koekjes
 • list plusKrachtige motor van 800 W met een piekvermogen van 2000 W voor efficiënte prestaties
 • list plusToegevoegde functies van vario speed en 'puls' functie voor extra controle en precisie

Nadelen Adler AD 4803 - Gehaktmolen

 • list plusHet formaat kan enigszins omvangrijk zijn voor kleinere keukens

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
8.31
Gebruiksgemak
8.76
Ik ben enthousiast om de Adler AD 4803 - Gehaktmolen te introduceren, een indrukwekkende toevoeging aan elke keuken. Met zijn Europese, professionele kwaliteit is deze vleesmolen een veelzijdig apparaat dat ideaal is voor diverse toepassingen. Ik kan moeiteloos vlees, gevogelte en vis verwerken voor het draaien van gehakt, maar ook diverse vullingen, worsten, groenten, fruit en zelfs koekjes maken. Dit multifunctionele apparaat wordt geleverd met diverse opzetstukken, zeven en een kom, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor elke (hobby)kok.

Met mijn krachtige motor van 800 W en een piekvermogen van maar liefst 2000 W zorg ik voor een perfect resultaat bij elke toepassing. Mijn toegevoegde functies van vario speed en 'puls' functie bieden extra controle en precisie tijdens het gebruik. De inbegrepen worstvuller maakt het maken van worsten een eenvoudige en leuke activiteit in de keuken. Mijn strakke witte afwerking geeft mij een eigentijdse uitstraling die in elke keuken past.

Ik onderscheid me van mijn concurrenten door mijn veelzijdigheid en krachtige prestaties. Mijn vermogen van 800 W, met een piekvermogen van 2000 W, plaatst mij bovenaan de lijst in termen van kracht en efficiëntie. Mijn toegevoegde functies van vario speed en 'puls' functie maken het mogelijk om de snelheid en kracht aan te passen aan de specifieke behoeften van het voedsel dat wordt verwerkt.

Ik ben perfect voor zowel huishoudelijk gebruik als voor hobbykoks die op zoek zijn naar een veelzijdige en krachtige vleesmolen. Of het nu gaat om het bereiden van gehakt, worsten, vullingen of zelfs het verwerken van groenten en fruit, ik bied de betrouwbaarheid en prestaties die elke kok nodig heeft.

Hoewel ik indruk maak met mijn veelzijdigheid en krachtige prestaties, kan mijn formaat enigszins omvangrijk zijn voor kleinere keukens. Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte bij het overwegen van mijn aanschaf. Echter, voor degenen die ruimte hebben en op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing, bied ik ongeëvenaarde prestaties en veelzijdigheid.

Kortom, ik overtreft de verwachtingen en bied een krachtige en veelzijdige oplossing voor het verwerken van vlees, vis, groenten, fruit en meer. Met mijn indrukwekkende vermogen, diverse opzetstukken en strakke ontwerp ben ik een uitstekende keuze voor elke keuken. 🍔

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Metaltex Vleesmolen 3-in-1 Tartaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metaltex Vleesmolen 3-in-1 Tartaar

 • list plusVeelzijdig in gebruik voor vlees, noten, groenten, koekjes, biscuits, pasta, en noedels
 • list plusDuurzaam roestvrijstalen inzetstukken voor efficiënte verwerking van ingrediënten
 • list plusVeilige en gemakkelijke bediening met grote zuigvoet en veiligheidsvergrendeling met vingerbescherming

Nadelen Metaltex Vleesmolen 3-in-1 Tartaar

 • list plusVoorkeur voor volledig roestvrijstalen constructie in plaats van combinatie met kunststof
 • list plusMogelijke vragen over kwaliteitscontrole door productie in China

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.75
Functionaliteit
8.43
Gebruiksgemak
7.99
Ik ben dol op de veelzijdigheid van de Metaltex Vleesmolen 3-in-1! Met dit handige keukenapparaat kan ik vlees, noten en groenten fijnhakken, maar ook heerlijke koekjes, biscuits, pasta en noedels maken. De roestvrijstalen inzetstukken zorgen ervoor dat ik verschillende ingrediënten efficiënt kan verwerken, terwijl de grote zuigvoet stabiliteit biedt tijdens gebruik. En met de veiligheidsvergrendeling en vingerbescherming kan ik met een gerust hart aan de slag, zelfs als de kinderen in de keuken zijn.

Dit apparaat is echt een alleskunner! Het Swiss design toont de aandacht voor detail en kwaliteit, terwijl de productie in China heeft bijgedragen aan een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben vooral blij met de diversiteit aan inzetstukken, waardoor ik verschillende gerechten kan bereiden met verse ingrediënten. Zelfgemaakte gehaktmengsels, koekjes, pasta - ik kan mijn creativiteit echt de vrije loop laten!

Hoewel ik erg tevreden ben over de veelzijdigheid en het gebruiksgemak, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan een volledig roestvrijstalen constructie in plaats van een mix met kunststof. En ondanks het Swiss design, kan de productie in China vragen oproepen over de kwaliteitscontrole. Maar al met al biedt de Metaltex Vleesmolen 3-in-1 een geweldige combinatie van functionaliteit, veiligheid en gebruiksgemak. Het is een waardevolle aanwinst in elke keuken! 🍲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Browin Natuurlijke darmen varken 28/30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Browin Natuurlijke darmen varken 28/30

 • list plusHoge kwaliteit en veiligheid
 • list plusEenvoudig in gebruik
 • list plusKosteneffectief

Nadelen Browin Natuurlijke darmen varken 28/30

 • list plusDarmen kunnen in de knoop raken

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.09
Gebruiksgemak
7.78
Als jij graag je eigen vleeswaren maakt, dan zijn deze natuurlijke varkensdarmen echt iets voor jou. Ze zijn perfect om zelf worsten te maken en geschikt voor consumptie. Wat deze darmen zo bijzonder maakt, is hun hoge kwaliteit en veiligheid. Geen ongezonde toevoegingen en conserveringsmiddelen die je vaak in kant-en-klare producten vindt.

Deze natuurlijke varkensdarmen zijn super makkelijk in gebruik. Gewoon ongeveer 3 uur laten weken in water van 30°C en daarna de binnenkant afspoelen met lauw water. Zo simpel is het. En je krijgt er zelfs een recept bij, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

Wat deze darmen echt veelzijdig maakt, is dat ze geschikt zijn voor allerlei soorten worst en verschillende bereidingsmethoden. Of je nu dunne gestoomde, gerookte, gegrilde, gedroogde of rijpende worsten wilt maken, met deze darmen kan het allemaal.

In een verpakking van 15 meter (in stukken) krijg je genoeg om ongeveer 9 kg vleesvulling te maken. Dat maakt dit product erg betaalbaar, zeker als je bedenkt dat je hiermee je eigen heerlijke vleeswaren kunt maken.

De gebruikersreviews van dit product zijn over het algemeen positief. Gebruikers vinden de darmen makkelijk in gebruik en prijzen de goede prijs-kwaliteitverhouding. Een gebruiker merkte op dat de worsten heerlijk waren, maar dat het even wat werk kostte om de darmen uit de knoop te halen. Dit kan echter ook aan de gebruiker zelf liggen en wordt niet echt als een groot nadeel gezien.

Het enige nadeel dat genoemd wordt, is dat de darmen soms in de knoop kunnen raken. Maar als je voorzichtig te werk gaat en de darmen goed uitspoelt voordat je ze vult, is dit eigenlijk geen groot probleem.

Al met al zijn deze natuurlijke varkensdarmen echt een topkeuze voor iedereen die zelf vleeswaren wil maken. Met hun hoge kwaliteit, makkelijke gebruik en veelzijdigheid hebben ze alles wat je nodig hebt om heerlijke worsten te bereiden. Let wel op dat de darmen soms in de knoop kunnen raken, maar met een beetje voorzichtigheid en aandacht is dat zo opgelost. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

7. Bosch MFW45020 - Vleesmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch MFW45020 - Vleesmolen

 • list plusKrachtig vermogen van 500 Watt
 • list plusVeelzijdig met diverse hulpstukken en snijschijven
 • list plusGebruiksvriendelijk met handvat, snoerberging, en opslagruimte voor accessoires

Nadelen Bosch MFW45020 - Vleesmolen

 • list plusBeperkte variatie aan snijschijven
 • list plusReiniging van de vleesmolen en accessoires vergt tijd en moeite
 • list plusSommige gebruikers zouden een grotere variatie aan snijschijven op prijs stellen

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.33
Functionaliteit
7.72
Gebruiksgemak
8.32
Ik ben dol op mijn Bosch MFW45020 Vleesmolen! Met een vermogen van 500 Watt kan ik maar liefst 2,7 kilo vlees per minuut verwerken. Dat maakt deze vleesmolen perfect voor zowel hobbykoks als professionele chefs. Dankzij het handvat, de snoerberging en de opslagruimte voor schijven is hij super makkelijk in gebruik. En met de rubberen voetjes staat hij ook nog eens stevig op het aanrecht, wel zo veilig!

Wat deze vleesmolen echt speciaal maakt, is de meegeleverde hulpstukken voor worst en kebbe, samen met de twee snijschijven van 3,8 mm en 8 mm. Hiermee kan ik vlees malen op de perfecte dikte, en heb ik volledige controle over het eindresultaat. Ook de veiligheidssnelkoppeling en de opslag voor accessoires maken het werken met deze vleesmolen extra prettig.

Een groot voordeel is de overbelastingbeveiliging, zodat ik me geen zorgen hoef te maken tijdens het malen. En met de grote vulkom en handige vuller is het malen van vlees zo gepiept. Het apparaat is ook nog eens makkelijk op te bergen, dus het neemt niet te veel ruimte in beslag in mijn keuken.

Hoewel ik veel plezier beleef aan mijn Bosch MFW45020 Vleesmolen, zijn er een paar mogelijke nadelen om rekening mee te houden. Sommige gebruikers zouden graag meer variatie aan snijschijven willen, en het schoonmaken van de vleesmolen en accessoires kan wat tijd en moeite kosten.

Kortom, deze vleesmolen is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, veelzijdige en gebruiksvriendelijke vleesmolen. Met zijn indrukwekkende vermogen, handige functies en meegeleverde accessoires, biedt de Bosch MFW45020 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

8. Tefal HV8 NE6888 Gehaktmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal HV8 NE6888 Gehaktmolen

 • list plusKrachtige motor van 2200W kan 4,5 kg vlees per minuut verwerken
 • list plusVeelzijdigheid met vier bijgeleverde messen voor verschillende functies
 • list plusGeïntegreerd veiligheidssysteem voor omkeren van draairichting en zelfslijpende messen

Nadelen Tefal HV8 NE6888 Gehaktmolen

 • list plusNeemt mogelijk meer ruimte in beslag dan lichtere modellen

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.19
Functionaliteit
8.04
Gebruiksgemak
7.78
Ik ben dol op de Tefal HV8 NE6888 Gehaktmolen vanwege zijn verbazingwekkende kracht en veelzijdigheid. Met een krachtige motor van 2200W kan ik moeiteloos 4,5 kg vlees per minuut verwerken, waardoor ik in een handomdraai heerlijke gerechten kan bereiden. Met de vier bijgeleverde messen kan ik verschillende texturen bereiken, van fijn tot grof vermalen, en zelfs Parmezaanse kaas raspen.

Een geweldige eigenschap van deze gehaktmolen is het geïntegreerde veiligheidssysteem voor het omkeren van de draairichting, waardoor de motor beschermd wordt tegen slijtage. Het product wordt geleverd met drie roosters voor verschillende verwerkingsmogelijkheden, en de sterke metalen assen kunnen zelfs het meest veeleisende vlees aan. En het beste van alles is dat de messen zichzelf slijpen, dus ik hoef me geen zorgen te maken over de levensduur ervan.

De accessoires voor het maken van worsten en diverse andere recepten maken deze gehaktmolen een onmisbare aanvulling in mijn keuken. De eenvoudige bediening en opbergruimte voor snoer en accessoires maken het een praktische keuze. En als er ooit iets gerepareerd moet worden, kan ik rekenen op snelle en goedkope levering van onderdelen gedurende 15 jaar, met 6200 reparatiecentra wereldwijd beschikbaar.

De Tefal HV8 NE6888 Gehaktmolen is echt een topkeuze vanwege zijn indrukwekkende prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid. Het is een fantastische investering voor zowel enthousiaste koks als professionele keukens. Het enige nadeel is dat het een krachtige en robuuste machine is, dus het kan wat meer ruimte in beslag nemen dan lichtere modellen. Maar voor mij is dat het zeker waard! 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Elektrische Gehaktmolen Voor alle soorten

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Elektrische Gehaktmolen Voor alle soorten

 • list plusEenvoudige bediening en onderhoudsgemak
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusVeelzijdigheid bij het malen van vlees en de mogelijkheid om worsten te maken

Nadelen Elektrische Gehaktmolen Voor alle soorten

 • list plusMogelijk niet geschikt voor gebruik in de buurt van kinderen

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.55
Functionaliteit
7.28
Gebruiksgemak
7.34
De Elektrische Gehaktmolen is dé oplossing voor iedereen die zonder gedoe gehakt wil malen. Met deze vleesmolen wordt het malen van vlees snel en eenvoudig, wat een hoop tijd bespaart. Met een krachtige 1200W motor is deze molen geschikt voor professioneel gebruik en kan het alle soorten vlees aan.

Het gebruiksgemak van deze vleesmolen is een van de belangrijkste kenmerken. Leg simpelweg het vlees op de machine en laat de molen zijn werk doen. Zo wordt het malen van gehakt een stuk minder tijdrovend en vervelend. Daarnaast is de molen gemaakt van roestvrij staal, wat zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. De scherpe messen malen moeiteloos het vlees in de juiste vorm, waardoor je altijd kunt vertrouwen op een perfect resultaat.

Deze vleesmolen wordt geleverd met verschillende accessoires, waaronder drie maalschijven met verschillende diktes, een worstbijlage, een voedselstamper, een draaier en een mes. Hierdoor kun je niet alleen gehakt malen, maar ook jouw eigen worsten maken.

De gebruikersreviews zijn over het algemeen positief, waarbij gebruikers vooral het gebruiksgemak en de eenvoudige reiniging benadrukken. Ook wordt de prijs-kwaliteitverhouding als goed beoordeeld. Een gebruiker merkt op dat de molen niet langer dan 10 minuten achter elkaar moet worden gebruikt en dat het vlees in kleine stukjes zonder veel vet moet worden gesneden voor het beste resultaat.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat deze vleesmolen mogelijk niet geschikt is voor gebruik in de buurt van kinderen, zoals vermeld in de productbeschrijving.

Al met al is de Elektrische Gehaktmolen een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke vleesmolen. Met zijn krachtige vermogen, duurzaamheid en veelzijdigheid biedt deze molen een snelle en efficiënte manier om gehakt te malen. Of je nu een hobbykok bent of een professionele slager, deze vleesmolen is zeker een aanrader. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen 800

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen 800

 • list plusKrachtige en betrouwbare prestaties
 • list plusVeelzijdigheid met meer dan 20 functies
 • list plusGemakkelijk schoon te maken

Nadelen Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen 800

 • list plusNiet geschikt voor geavanceerd en professioneel gebruik

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.73
Functionaliteit
6.58
Gebruiksgemak
7.5
De Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen is echt een krachtpatser! Met meer dan 20 functies is deze machine super veelzijdig en perfect voor al je keukenavonturen. Hij kan moeiteloos vlees en vis malen, groenten snijden en zelfs sap persen. Zo handig!

Met een indrukwekkende capaciteit van 3 kg per minuut, kun je in een mum van tijd maaltijden bereiden. En weet je wat echt handig is? De terugloopfunctie! Hiermee kun je gemakkelijk vastzittende ingrediënten verwijderen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over gedoe of blokkades.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook een doorloopsnijder meegeleverd. Hiermee kun je fruit, groenten en andere ingrediënten raspen en wrijven. Zo kun je echt alles maken wat je maar wilt!

Met een sterke motor van 2200 W is deze vleesmolen echt een krachtpatser. Hij kan zonder moeite zelfs de zwaarste klussen aan. En wist je dat er ook een kebbe-accessoire bij zit? Hiermee kun je kebbe maken, een heerlijk traditioneel Midden-Oosters gerecht.

De gebruikers van de Bosch ProPower MFW68660 Vleesmolen zijn er dol op! Ze vinden hem licht, handig en hij neemt niet veel ruimte in beslag. En het beste van alles? Hij is super makkelijk schoon te maken. Geen gedoe meer met vieze keukenapparatuur!

Hoewel deze vleesmolen misschien niet geschikt is voor professioneel gebruik, is hij perfect voor dagelijks gebruik in je eigen keuken. Hij biedt krachtige prestaties, veel functies en gebruiksgemak. Wat wil je nog meer?

Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige vleesmolen, is de Bosch ProPower MFW68660 echt een topkeuze! Hij is misschien niet de meest geavanceerde machine op de markt, maar hij doet absoluut wat hij moet doen. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en maak de lekkerste gerechten in een handomdraai! 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vleesmolens. Er zijn immers 1433 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!