Bestenu

Beste draagdoeken - dec. 2022

Met meer dan 761 draagdoeken op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste draagdoeken op een rij
01Score: 10
Baby Garden draagdoek zwart
Baby Garden draagdoek zwart
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.9
ByKay Stretchy Wrap de Luxe Draagdoek
ByKay Stretchy Wrap de Luxe Draagdoek
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.8
Baby Garden draagdoek grijs
Baby Garden draagdoek grijs
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.6
Hoogwaardige Draagzak
Hoogwaardige Draagzak
Ga naar laagste prjis
05Score: 9.4
PORA Draagdoek
PORA Draagdoek
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.5
Baby Garden draagdoek groen | Ergonomisch
Baby Garden draagdoek groen | Ergonomisch
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.9
ByKay Stretchy Wrap de Luxe Draagdoek
ByKay Stretchy Wrap de Luxe Draagdoek
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.5
Yaro Broken Twill 33 Ring Sling
Yaro Broken Twill 33 Ring Sling
Ga naar laagste prjis
09Score: 6.9
ByKay Stretchy Wrap de Luxe Draagdoek
ByKay Stretchy Wrap de Luxe Draagdoek
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Cuddie Baby Draagdoek
Cuddie Baby Draagdoek
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Draagdoek Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Je wilt een draagdoek voor je baby kopen, maar weet niet zo goed welke draagdoek het beste voor je is. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een draagdoek.

Wat voor soorten draagdoeken zijn er?

Er zijn verschillende soorten draagdoeken verkrijgbaar. Er zijn om te beginnen rekbare draagdoeken. Deze draagdoeken zijn ideaal om te gebruiken vanaf de geboorte. De meeste rekbare draagdoeken zijn geschikt voor baby's tot 15 kilo.

Er zijn ook geweven draagdoeken verkrijgbaar. Door de weeftechniek van deze doeken gebruik je deze doeken langer dan een rekbare draagdoek en zijn ze geschikt om meer gewicht te dragen. Er zijn meerdere manieren om deze doeken te knopen. Geweven draagdoeken zijn ideaal voor de meer ervaren dragers.

Er zijn ook draagdoeken met een ring te krijgen, deze worden ook wel ringsling genoemd. Deze zijn praktisch in gebruik en vaak geschikt tot 15 kilo. Ze hebben een ring die je helpt de draagdoek op verschillende manieren te dragen. Als je kindje wat ouder is gebruik je deze draagdoek ook als heupdrager.

De Mei-Tai of Meh Dai draagdoek is een combinatie van een draagzak en een draagdoek. Deze hebben een lap stof in het midden met daaraan materiaal waarmee je de draagzak vast knoopt. Deze draagzakken zijn eenvoudig op verschillende manieren te dragen en bieden veel comfort.

Welke draagdoek is geschikt vanaf de geboorte?

De meeste draagdoeken zijn geschikt voor pasgeboren baby's. Vooral draagdoeken van rekbaar materiaal zijn ideaal voor kleine baby's. Deze zijn eenvoudig te knopen en bieden meer comfort omdat ze je baby volledige ondersteuning geven.

Een geweven draagdoek is ook geschikt voor pasgeborenen, maar omdat een geweven draagdoek vaak meer stof bevat, is het belangrijk dat je deze goed knoopt. Lees ook altijd de instructies voordat je je pasgeborene draagt.

Het is daarnaast een goed idee om het advies te vragen van een draagconsulente. Deze kosten je ongeveer €35 per uur, maar deze helpen je bij het kiezen van de beste draagdoek en leggen je ook uit hoe je het beste knoopt.

Wat zijn de voordelen van een draagdoek?

Je baby dragen in een draagdoek heeft meerdere voordelen. Vooral erg jonge baby's willen graag dicht bij hun vader of moeder zijn en worden meteen rustig op schoot of bij het rondlopen. Het nadeel van je baby continue op schoot hebben of op de arm dragen, is dat je niet alleen rugklachten krijgt, maar dat je erg beperkt bent in wat je kunt doen.

Draag je je baby in een draagzak, dan heb je je handen vrij en kun je bijna alles doen wat je normaal, zonder baby, ook zou doen. Denk hierbij vooral aan huishoudelijke klusjes zoals afwassen, was vouwen en zelfs stofzuigen.

Daarnaast voelt je baby zich veilig bij je in de draagdoek. Je baby is vaak op zoek naar genegenheid en dat is precies wat hij vindt bij jou in de draagdoek. Baby's voelen zich vaak zo veilig, dat ze in slaap vallen. Soms kun je je baby vanuit de draagdoek in bed leggen. Sommige baby's laten dit echter niet toe en worden helaas meteen wakker.

Is je baby wat groter, dan draag je je baby op je rug. Dit is vaak comfortabeler voor jou. Je draagt een draagdoek op verschillende manieren door deze op verschillende manieren te knopen. Het is even experimenteren en oefenen, maar zodra je de beste manier voor jou hebt gevonden, wil je niet anders meer dan je draagdoek gebruiken.

Hoe lang mag een baby in een draagdoek?

Je draagt je baby net zo lang tot dit niet meer comfortabel is voor jou of voor je kindje. Zolang jouw baby in de juiste houding wordt gedragen, is er geen limiet.

Vanaf wanneer mag een baby in een draagdoek?

Een baby mag vanaf de geboorte in een draagdoek. De meeste draagdoeken zijn geschikt om te gebruiken vanaf de geboorte: controleer dit altijd voordat je de doek gebruikt. Rekbare doeken zijn vaak het meest comfortabel om te gebruiken bij hele jonge baby's.

Wat is beter, een draagdoek of een draagzak?

Welke beter is, hangt volledig van jouw voorkeur af. Een draagdoek is veelal veelzijdiger omdat je deze op een manier draagt die het beste op jouw lichaam en houding aansluit. Je knoopt een draagdoek op verschillende manieren en draagt daarmee je kindje ook op verschillende manieren. Het is wel even oefenen met een draagdoek. Zodra je het knopen doorhebt, is het echter niet moeilijk meer.

Een goede draagzak is gemakkelijker in gebruik. Deze hoef je niet volledig te knopen en heeft vaak al sluitingen die je eenvoudig dicht klikt. Let er wel op dat de draagzak ergonomisch is: je kindje moet altijd in de juiste houding in de draagzak zitten, anders is het gebruik hiervan nadelig voor zijn of haar ontwikkeling.

De juiste houding in de draagzak of draagdoek wordt ook wel de kikkerhouding genoemd. De knieën van je baby zijn hierbij gebogen en de benen gespreid. Hierbij liggen de knieën van je kindje hoger dan de billen.

hero illustration

Hoe komt deze leuke draagdoek lijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de zoektocht naar de beste draagdoek ook!
In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over draagdoeken, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle draagdoeken die op de markt zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke draagdoeken het best verkopen
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van draagdoeken stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

Producten overeenkomstig aan draagdoeken

De beste draagdoeken in een oogopslag

1 - Baby Garden draagdoek zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze comfortabele draagdoek is geschikt voor pasgeboren baby's tot 4 jaar (gewicht 2.5 kg tot 18 kg), zorgt voor perfecte balans en verdeling van het gewicht over de schouders en de gehele rug van de drager. Wat maakt deze draagdoek uniek? De draagdoeken van Baby Garden zijn gemaakt van 95% zacht maar toch stevig katoen in combinatie met 5% elastaan. Dit zorgt voor flexibiliteit, ultieme draagcomfort en de draagdoek behoudt zijn vorm waardoor het langer mee gaat dan de gewone draagdoek! Op de productafbeelding kunt u zien dat de draagdoek zich perfect aan de lichaamspositie aansluit en het kindje die ook wat ouder is nog steeds stevig en veilig gedragen wordt. Een draagdoek geeft de baby een vertrouwd en veilig gevoel! Je hebt je handen vrij, je baby lekker dichtbij en het is goed emotionele ontwikkeling voor je kind. Uit onderzoek blijkt dat baby’s over het algemeen minder huilen en rustiger zijn als ze dagelijks worden gedragen in een draagdoek. Kenmerken: •Materiaal: 95% katoen, 5% Elastan •Wasvoorschrift: 30 graden in de wasmachine •Maat: one size. Geschikt vanaf de geboorte tot 18 kg •Wordt geleverd met geïllustreerde gebruiksaanwijzing en opbergzak •Kleur: zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - ByKay Stretchy Wrap de Luxe Draagdoek

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Stretchy Wrap Deluxe Maat M wordt vaak gebruikt voor pasgeborenen omdat ze zich zo heerlijk geborgen voelen in deze wrap. Het is net alsof ze weer terug zijn in de buik! Maar de Stretchy Wrap Deluxe is ook geschikt voor grotere kinderen, de perfecte geborgenheid vanaf newborn tot 18 kilo. Deze rekbare Wraps sluiten naadloos aan op de ideale lichaamspositie van drager en kind, te dragen op buik en heup. 
 Kenmerken van de Stretchy Wrap Deluxe: 
• vanaf newborn tot 18 kilo 
• ergonomisch 
• 100% katoen 
• lengte doek: 4,60 meter 
• breedte doek: 70 centimeter 
• dragen op buik en heup 
 Maattabel voor rekbare draagdoeken Min aanbevolen gewicht kind: 0kg Max aanbevolen gewicht kind: 18kg Min leeftijd kind: 0 jaar Max leeftijd kind: 4 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Baby Garden draagdoek grijs

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze comfortabele draagdoek is geschikt voor pasgeboren baby's tot 4 jaar (gewicht 2.5 kg tot 18 kg), zorgt voor perfecte balans en verdeling van het gewicht over de schouders en de gehele rug van de drager. Wat maakt deze draagdoek van Baby Garden uniek? De draagdoeken zijn gemaakt van 95% zacht maar toch stevig katoen in combinatie met 5% elastaan. Dit zorgt voor flexibiliteit, ultieme draagcomfort en de draagdoek behoudt zijn vorm waardoor het langer mee gaat dan de gewone draagdoek! Op de productafbeelding kunt u zien dat de draagdoek zich perfect aan de lichaamspositie aansluit en het kindje die ook wat ouder is nog steeds stevig en veilig gedragen wordt. Een draagdoek geeft de baby een vertrouwd en veilig gevoel! Je hebt je handen vrij, je baby lekker dichtbij en het is goed emotionele ontwikkeling voor je kind. Uit onderzoek blijkt dat baby’s over het algemeen minder huilen en rustiger zijn als ze dagelijks worden gedragen in een draagdoek. Kenmerken: •Materiaal: 95% katoen, 5% Elastan •Wasvoorschrift: 30 graden in de wasmachine •Maat: one size. Geschikt vanaf de geboorte tot 18 kg •Wordt geleverd met geïllustreerde gebruiksaanwijzing en opbergzak •Kleur: grijs

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Hoogwaardige Draagzak

Loading..
Ga naar laagste prjis

Onze draagzak is speciaal ontworpen met behulp van rekbare en toch duurzame stof, zodat het gewicht van je baby na langdurig gebruik niet op je vermoeide rug en schouders drukt. Makkelijk te gebruiken voor het dragen van moeders van de nieuwe baby. Praktisch, veilig, veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Duurzame stof houdt je baby veilig en beschermd. Houd je kleintje veilig en lach. One size fits all, onze ergonomische draagzak voor baby's bundelt je perfect, welke maat je ook hebt. Bewezen door moeders van alle soorten en maten. Het is ergonomisch ontworpen om het gewicht gelijkmatig te verdelen en je handen vrij te houden. 4 in 1 multifunctioneel ontwerp, voorkant naar binnen, voorkant naar buiten, heuptas en rugzakriem; hoe je baby ook in de wereld slaat, de draagdoek biedt ruimte voor jou. De juiste hoeveelheid elasticiteit zorgt er ook voor dat je baby veilig en stevig in de swaddle zit zonder dat je de draagdoek steeds opnieuw hoeft aan te passen. ❤ Geschikt voor pasgeborenen tot 18 maanden. Krijg je vrijheid terug. Huishoudelijk werk doen, koffie drinken, kopen en voor andere kinderen zorgen terwijl de baby in de buurt is. Je baby blijft gelukkig terwijl jij productiever en minder gestrest bent. Ideaal voor pingy baby's.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - PORA Draagdoek

Loading..
Ga naar laagste prjis

Wil je graag de baby dichtbij je dragen en je handen vrij hebben? De babydraagdoek versterkt de binding tussen moeder en kind. De baby voelt zich geborgen in de babyhanddoek en geniet van de warme nabijheid van het lichaam. Het nauwe contact kalmeert en maakt gelukkig Bescherming tegen de zon Je kunt de baby wrap-carrier bij het geven van borstvoeding beschermen tegen externe blikken en de baby tegen de zon beschermen. Vooral in de zomer voelt het door de "licht" stof niet te warm voor de baby en de moeder. Dit is natuurlijk erg fijn voor ouder en kind. Prikkel de zintuigen Je kind in de draagwikkel te dragen zorgt ervoor dat de zintuigen van je kind constant worden benaderd. Deze extra prikkels maken uw kind overdag nog mooier, waardoor het 's nachts steviger wordt en je dus ook nog eens lekker slaapt! Meer vrijheid voor ouders Doordat de zuigeling voortdurend aan het lichaam wordt gedragen en hem de nabijheid wordt geboden, heeft men beide handen vrij. Je kunt dagelijkse taken in het huishouden of winkelen probleemloos uitvoeren zonder dat je daarbij beperkt voelt. Ook werkt dit minder belastend op de rug. M-positie In onze baby draagdoek zit uw baby altijd in de door verloskundigen en artsen aanbevolen M- positie met de baby doek wordt een zeer mooie M-positie bereikt, ook de rug is goed ondersteund en de baby zit veilig en vast! Voordelen ✓ Eenvoudig te bevestigen ✓ Zacht materiaal ✓ Praktisch ✓ Houd de handen vrij ✓ Verlicht rug klachten Product kenmerken Merk: PORA Kleur: Grijs Maat: one size Materiaal: Katoen Garantie: Ja, 30 dagen 100% tevredenheidsgarantie van PORA Risicoloos bestellen: 30 dagen tevredenheidsgarantie. 30 dagen kosteloos retourneren. Wij verzenden iedere bestelling met gratis Track and trace. Bestel vandaag nog de Babydrager van PORA en u heeft uw kind vanaf morgen al dicht tegen u aan tijdens het dragen van de draagdoek.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Baby Garden draagdoek groen | Ergonomisch

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze comfortabele draagdoek is geschikt voor pasgeboren baby's tot 4 jaar (gewicht 2.5 kg tot 18 kg), zorgt voor perfecte balans en verdeling van het gewicht over de schouders en de gehele rug van de drager. Wat maakt deze draagdoek uniek? De draagdoeken van Baby Garden zijn gemaakt van 95% zacht maar toch stevig katoen in combinatie met 5% elastaan. Dit zorgt voor flexibiliteit, ultieme draagcomfort en de draagdoek behoudt zijn vorm waardoor het langer mee gaat dan de gewone draagdoek! Op de productafbeelding kunt u zien dat de draagdoek zich perfect aan de lichaamspositie aansluit en het kindje die ook wat ouder is nog steeds stevig en veilig gedragen wordt. Een draagdoek geeft de baby een vertrouwd en veilig gevoel! Je hebt je handen vrij, je baby lekker dichtbij en het is goed emotionele ontwikkeling voor je kind. Uit onderzoek blijkt dat baby’s over het algemeen minder huilen en rustiger zijn als ze dagelijks worden gedragen in een draagdoek. Kenmerken: •Materiaal: 95% katoen, 5% Elastan •Wasvoorschrift: 30 graden in de wasmachine •Maat: one size. Geschikt vanaf de geboorte tot 18 kg •Wordt geleverd met geïllustreerde gebruiksaanwijzing en opbergzak •Kleur: groen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - ByKay Stretchy Wrap de Luxe Draagdoek

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Stretchy Wrap Deluxe Maat M wordt vaak gebruikt voor pasgeborenen omdat ze zich zo heerlijk geborgen voelen in deze wrap. Het is net alsof ze weer terug zijn in de buik! Maar de Stretchy Wrap Deluxe is ook geschikt voor grotere kinderen, de perfecte geborgenheid vanaf newborn tot 18 kilo. Deze rekbare Wraps sluiten naadloos aan op de ideale lichaamspositie van drager en kind, te dragen op buik en heup. 
 Kenmerken van de Stretchy Wrap Deluxe: 
• vanaf newborn tot 18 kilo 
• ergonomisch 
• 100% katoen 
• lengte doek: 4,60 meter 
• breedte doek: 70 centimeter 
• dragen op buik en heup 
 Maattabel voor rekbare draagdoeken Min aanbevolen gewicht kind: 0kg Max aanbevolen gewicht kind: 18kg Min leeftijd kind: 0 jaar Max leeftijd kind: 4 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Yaro Broken Twill 33 Ring Sling

Loading..
Ga naar laagste prjis

De ring sling is speciaal gemaakt voor het heupdragen van je baby/dreumes/peuter. De ring sling is gemaakt van geweven draagdoekenstof, maar toegevoegd zijn ook twee ringen. Door deze op een speciale manier te ‘bevestigen’ kun je op een hele makkelijke manier je kindje op de heup dragen. Heerlijk, die handen vrij!Kenmerken van deze ring sling- geschikt voor alle leeftijden- ergonomisch- - 100% katoen De ringsling op de foto is NIET de broken twill maar dient puur als voorbeeld van hoe een ringsling gebruikt moet worden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - ByKay Stretchy Wrap de Luxe Draagdoek

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Stretchy Wrap Deluxe Maat L wordt vaak gebruikt voor pasgeborenen omdat ze zich zo heerlijk geborgen voelen in deze wrap. Het is net alsof ze weer terug zijn in de buik! Maar de Stretchy Wrap Deluxe is ook geschikt voor grotere kinderen, de perfecte geborgenheid vanaf newborn tot 18 kilo. Deze rekbare Wraps sluiten naadloos aan op de ideale lichaamspositie van drager en kind, te dragen op buik en heup. 

 Kenmerken van de Stretchy Wrap Deluxe: 

 • vanaf newborn tot 18 kilo 
 • ergonomisch 
 • 100% katoen 
 • lengte doek: 5,50 meter 
 • breedte doek: 70 centimeter 
 • dragen op buik en heup 

 Maattabel voor rekbare draagdoeken Min aanbevolen gewicht kind: 0kg Max aanbevolen gewicht kind: 18kg Min leeftijd kind: 0 jaar Max leeftijd kind: 4 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Cuddie Baby Draagdoek

Loading..
Ga naar laagste prjis

Wil jij je baby dichtbij je houden om lekker te knuffelen? De Cuddie Baby Draagdoek is perfect voor pasgeborenen zodat ze zich knus en beschermd voelen in de draagdoek. Het is net alsof ze weer terug zijn in de buik en dit draagt bij aan hun emotionele ontwikkeling. Even een boodschap doen? Met de draagdoek van Cuddie draag jij je baby dicht tegen je borst. Daarbij geeft het de ruimte om je handen vrij te bewegen zodat je jouw dagelijkse bezigheden kunt blijven doen. De draagdoek biedt heup tot heup ondersteuning waardoor je lichaam in balans blijft en door het ergonomische design blijft je gewichtsverdeling gelijk. De Cuddie Baby Draagdoek is zowel geschikt voor de grotere als de kleinere kinderen en is te gebruiken tot een gewicht van 15kg. Als Cuddie dragen wij ook graag ons steentje bij aan een betere wereld. Op deze manier helpen we niet alleen jou met dit product maar ook de wereld waarin jouw baby zal opgroeien. Om deze reden zijn de draagdoeken op een duurzame manier gemaakt van organisch bio katoen. Kenmerken van de Cuddie Baby Draagdoek: 

 Ergonomisch: De gewichtsverdeling op je heupen wordt ergonomisch verdeeld waardoor jij je rug en heupen niet worden belast. Met de draagdoek creëer je een mooi zitje voor je baby. Superzacht: De Cuddie is gemaakt van 100% organisch bio katoen. Hij voelt superzacht aan en is zeer comfortabel in gebruik. Hands Free: Met de draagdoek kun je je baby dichtbij je borst houden. Het geeft je ook de ruimte om je handen vrij te hebben om toch je dagelijkse bezigheden te doen. For cuddles and comfort: De Cuddie draagdoek is koel, ademend en fijn geweven waardoor je baby zich prettig voelt. Draag je baby dichtbij om je hartslag te verbinden. Pasgeborenen tot 15 kg: De draagdoek is perfect voor pasgeborenen omdat ze zich knus en beschermd voelen in de draagdoek. Daarbij is hij ook geschikt voor grotere kinderen, de perfecte geborgenheid is vanaf pasgeborenen tot 15 kilo. Simpel in gebruik: De Cuddie is makkelijk in gebruik en wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke handleiding. Hierin kan je stap voor stap zien hoe je de Cuddie het beste kan gebruiken. Kraamcadeau: De Cuddie draagdoek is het perfecte baby of kraamcadeau. De nieuwe ouders kunnen de draagdoek vanaf het eerste moment gebruiken en zullen gegarandeerd blij met dit cadeau zijn!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van draagdoeken. Er zijn namelijk 761 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste