Bestenu

Beste draagzakken - feb. 2023

Met meer dan 1177 draagzakken op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste draagzakken op een rij

De top 10 beste draagzakken

01Score: 9.9
Deryan Meinkind Draagzak - ergonomische meinkind | antraciet
Deryan Meinkind Draagzak - ergonomische meinkind | antraciet
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.8
Praktische draagzak baby Zwart Babydrager
Praktische draagzak baby Zwart Babydrager
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.7
Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager
Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.6
Deryan Meinkind Draagzak - Buikdrager meinkind | grijs
Deryan Meinkind Draagzak - Buikdrager meinkind | grijs
Ga naar laagste prijs
05Score: 9.5
Praktische draagzak baby Kakigroen Babydrager
Praktische draagzak baby Kakigroen Babydrager
Ga naar laagste prijs
06Score: 9.3
Ergobaby Embrace Babydraagzak - Cream creme
Ergobaby Embrace Babydraagzak - Cream creme
Ga naar laagste prijs
07Score: 9.3
Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard | zwart
Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard | zwart
Ga naar laagste prijs
08Score: 9.1
Draagzak Star 3.0 zwart Premium
Draagzak Star 3.0 zwart Premium
Ga naar laagste prijs
09Score: 9.1
Tula Draagzak Free To Grow beige
Tula Draagzak Free To Grow beige
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Minimonkey Mini Sling Draagzak zwart
Minimonkey Mini Sling Draagzak zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Draagzak Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Het dragen van je baby zorgt ervoor dat jij je handen vrij hebt, terwijl je baby zich veilig en geborgen voelt! In onderstaande koopgids leg ik je uit waarop je let bij aankoop van een draagzak.

Wat is het voordeel van een draagzak?

Het dragen van je baby heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je je baby altijd dichtbij je hebt. Baby's gaan door allerlei fases heen, maar vooral als een baby nog erg klein is, willen ze de veiligheid van mama, net zoals in de baarmoeder. Dat laatste is natuurlijk niet mogelijk, maar het dragen van je baby komt gevoelsmatig wel dichtbij.

Vaak ligt het hoofdje van je baby tijdens het dragen vlakbij je hart waardoor je baby, net zoals in de baarmoeder, naar je hartslag luistert. Daarnaast neemt je baby een natuurlijke houding aan in de draagzak: de gehurkte kikkerhouding. Jawel, wederom (bijna) hetzelfde als in de baarmoeder. Je baby nestelt zich tegen je aan waardoor hij zich veilig voelt.

Je hoeft alleen naar de natuur om je heen te kijken. Bijna alle zoogdieren houden hun jongen dicht bij het nest voor een korte tijd. Ook voor ons is het natuurlijk: het gaat tegen de natuur in om je baby niet dichtbij te hebben. Denk er maar over na: hoe vaak ga je kijken als je baby heerlijk in de box ligt te slapen?

Behalve dat je baby zich veilig voelt, is een draagzak ook erg praktisch. Je hoeft geen grote kinderwagen mee te slepen. Je doet je kindje in de draagzak, jas aan en je bent klaar. Een draagzak neemt bovendien niet veel ruimte in en de ergonomische varianten geven je geen rugklachten.

Wanneer gebruik je een draagzak?

Je gebruikt een draagzak wanneer dit voor jou en jouw kindje het beste uitkomt. Dit kan zijn als je wilt gaan wandelen, als je gaat winkelen of gewoon thuis. Is je baby onrustig en heeft hij misschien last van krampjes? Gebruik dan de draagzak en vaak zal je baby rustig worden.

Baby's zijn soms onrustig. Misschien komt er een tandje door, misschien is je baby moe, maar wilt niets missen. Door deze fases kom jij vaak niet toe aan dingen zoals het huishouden. Hier geldt ook weer: ga stofzuigen met je baby in de draagzak. Ga afwassen en laat je baby meekijken vanaf de draagzak.

Er zijn zelfs draagzakken beschikbaar waarmee je kunt douchen. Deze zijn ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen.

Hoe lang mag een baby in een draagzak?

Je kunt je kindje net zo lang dragen als je zelf wilt, zolang de baby op de juiste manier, in een ergonomische draagzak wordt gedragen. Door het dragen van je baby kun jij je dagelijkse dingen doen zoals het huishouden, winkelen of wandelen, terwijl je kindje heerlijk meegeniet of zelfs zijn dutje doet.

Vanaf wanneer mag een baby in een draagzak?

Als je de juiste draagzak hebt, mag je pasgeboren baby al meteen in de draagzak. Soms heb je hiervoor een newborn- of baby-insert nodig, maar dit is afhankelijk van de draagzak die je hebt.

Wat voor soorten draagzakken zijn er?

Er zijn verschillende soorten draagzakken verkrijgbaar. De meeste populaire zijn: Full Buckle, Half Buckle en de Mei-Tai.

Een Full Buckle is het meest eenvoudig in gebruik en daarmee ook het meest populair. Deze werkt volledig met gespen wat betekent dat er niet geknoopt hoeft te worden: je kunt dus niet fout gaan met een Full Buckle draagzak.

Een Half Buckle sluit met een gesp, maar je moet wel zelf de schouderbanden knopen. Hierdoor kun je de draagzak helemaal naar wens instellen. Het is eenvoudig, maar iets minder eenvoudig dan een Full Buckle. Als je het eenmaal onder de knie hebt, willen de meeste mensen niet anders meer.

Een Mei-Tei of Meh-Dai heeft helemaal geen gespen. Je knoopt zelf de heupband en de schouderbanden. Deze draagzakken zijn vooral geschikt voor de jongere baby's.

Hoewel een draagdoek geen draagzak is, wil ik deze toch benoemen. Een draagdoek knoop je zelf en heeft geen gespen. Het is een eeuwenoude manier van het babydragen en er zijn talloze manieren om te knopen. De meeste draagdoeken zijn meer geschikt voor de gevorderde drager.

Wat is het verschil tussen een sling en een draagzak?

Er isgeen verschil tussen een sling en een draagzak. De term 'sling' wordt vooral veel in Engelstalige landen gebruikt.

Tot welke leeftijd kan een baby in een draagzak?

De meeste draagzakken hebben een maximaal gewicht die ze aankunnen. Dit verschilt per draagzak . Je vindt dit gewicht in de handleiding of op de website van de fabrikant. Er zijn speciale draagzakken verkrijgbaar voor het dragen van peuters en zelfs kleuters.

Als je peuter niet meer in de buggy wilt maar toch snel moe wordt tijdens lange wandelingen, kan een draagzak voor peuters een oplossing bieden.

Wat is het verschil tussen een draagdoek en een draagzak?

Een draagdoek wikkel en knoop je zelf vast op de juiste manier. Het leren knopen en wikkelen neemt vaak wel wat tijd in beslag, maar hier geldt ook: oefening baart kunst.

Er zijn geweven en rekbare draagdoeken verkrijgbaar. Rekbare draagdoeken zijn vooral ideaal voor hele jonge baby's, terwijl voor baby's ouder dan een jaar altijd geweven draagdoeken worden aangeraden. Een geweven draagdoek geeft meer ondersteuning als je baby wat zwaarder wordt.

Een geweven draagdoek heeft bovendien meerdere manieren om te knopen en is vaak veelzijdiger dan een rekbare draagdoek. Met een geweven draagdoek kun je ook je kindje op je rug dragen. Welke doek je ook kiest: je zult het knopen moeten leren en niet iedereen heeft hier zin in. Daarom kiezen sommige mensen voor een draagzak.

Een draagzak knoop je niet zelf: deze heeft vaak gespen of andere (veilige) sluitingen die je eventueel strakker of losser zet. Er zijn draagzakken waarvoor je een baby-insert moet gebruiken (voor hele jonge baby's) en er zijn draagzakken die geschikt zijn voor de jongste baby's waarvoor je geen baby-insert nodig hebt.

Een draagzak doe je gemakkelijk om. Ze zijn daarnaast comfortabel om te dragen en ze bieden de juiste ondersteuning voor jou en je kindje. Daarnaast zijn ze geschikt voor alle temperaturen, omdat de zijkanten open zijn. Draagzakken zijn ideaal voor beginnende dragers. Onder het kopje "wat voor soort draagzakken zijn er" lees je meer over de verschillende draagzakken.

Je baby op je rug dragen: is het moeilijk?

Het dragen van je baby op de rug is pas mogelijk als je baby zelfstandig kan zitten en goede controle heeft over zijn nekje. Het op je rug dragen is ideaal, je hebt je handen vrij en je voelt je meer in balans met je baby op je rug dan op je buik.

Het dragen van je baby op je rug kan in het begin lastig zijn. Zorg ervoor dat je op bed zit en vraag een vriend of vriendin om hulp. YouTube bevat een wereld aan informatie en demonstratie-videos: bekijk de video die bij jouw draagzak hoort en ga dan zelf aan de gang. Voel je je nog niet zelfverzekerd genoeg, probeer het dan eerst met een pop of teddybeer.

Oefen een paar keer op bed: dit is de meest veilige plaats, mocht je baby weg glijden, dan kan hij zich niet bezeren. Binnen de kortste keren heb je het door en wil je je kindje altijd op je rug dragen. Er zijn overigens speciale rugdragers verkrijgbaar: deze hebben een frame en lijken een beetje op een rugzak.

Het gezichtje van je baby naar voren

Het dragen van je baby met zijn gezichtje naar voren, is geen goed idee. Deze houding is niet natuurlijk. Door deze houding wordt het ruggetje een beetje hol getrokken wat niet goed is voor de ontwikkeling van je kindje.

Misschien vind je het sneu voor je kindje dat hij niet voor zich uit kan kijken, en alleen jou kan zien. Of misschien probeert je kindje zich wel om te draaien om zo beter te kunnen zien. Overweeg dan om je kindje op je heup of op je rug te dragen. Dit is bij veel draagzakken mogelijk en is bovendien niet alleen beter voor de ontwikkeling van je kindje, maar ook comfortabel voor jou.

Wat voor kleding moet mijn kindje aan in de draagzak?

Wat voor kleding je kindje aan moet in de draagzak hangt af van de buitentemperatuur, maar hier geldt vooral dat je je gezonde verstand moet gebruiken en vertrouwd op je instinct. Er zijn richtlijnen, maar deze zijn niet gebaseerd op wetenschap.

Als het hard vriest (-10 tot 5 °C) kun je gerust je kindje mee naar buiten nemen in de draagzak. Er zijn speciale draagjassen verkrijgbaar: deze hebben een extra paneel die je over de draagzak heen ritst waardoor je kindje als het ware 'in' je jas zit. Zo'n jas is ideaal, maar wel aan de prijzige kant.

Als je geen draagjas hebt, kun je ook een cover gebruiken. Deze houden de koude wind tegen. Zorg er daarnaast voor dat de beentjes extra warm zijn: beenwarmers zijn ideaal. Daarnaast zorg je ervoor dat je baby's nekje bedekt is en dat je baby een mutsje draagt. Een jas met capuchon is ideaal voor je baby.

Als het regent, in welke temperatuur dan ook, vraag jezelf dan af of je echt perse naar buiten moet. In de regen lopen is simpelweg voor niemand leuk! Soms is het simpelweg handiger om even snel de buggy te pakken, de regenhoes erop te doen en de deur uit te gaan. Als je geen keuze hebt, draag dan een poncho: deze houden jullie beiden droog en ze houden bovendien de wind tegen.

Zodra het kwik oploopt richting de 20 °C, is een dun zomerjasje vaak voldoende. Als het hard waait, is het een goed idee om je baby een paar extra sokken aan te doen, of de beenwarmers mee te nemen. Een hoedje tegen de zon is ook een goed idee.

In de zomer heeft je baby geen jas nodig: gewone kleding volstaat. Let op dat je genoeg zonnebrandcrème gebruikt: het huidje van je baby is gevoelig voor de zon en je wilt verbranding voorkomen. Is het erg warm of zelfs benauwd? Haal je kindje dan af en toe uit de draagzak. Jij hebt het ook warm en deze warmte kan jouw kindje ook opwarmen.

Wat is een ergononomische draagzak?

Een ergonomische draagzak zorgt ervoor dat je baby altijd in de juiste, ergonomische houding wordt gedragen. Een ergonomische draagzak moet aan enkele punten voldoen:

 • Je kindje zit in de kikkerhouding: dit is een gehurkte houding waarbij de knietjes iets zijn opgetrokken, zoals een kikkertje.
 • Er is ondersteuning van knieholte tot knieholte. De onderbeentjes kunnen vrij naar beneden hangen, maar de stof van de draagzak ondersteunt de bovenbeentjes waardoor de baby een de bovengenoemde 'zithouding' aan neemt.
 • Het rugpaneel is soepel en niet hard. Een te hard rugpaneel forceert het ruggetje in een bepaalde positie waardoor een baby te recht zit. Dit is niet goed voor de ontwikkeling van het ruggetje.
 • Je draagt je kindje altijd met het gezicht naar jou toe in een ergonomische drager. Dit is de beste en de meest natuurlijke houding. Als je kindje naar voren kijkt, is het ruggetje hol, wat wederom niet goed is voor de ontwikkeling van de ruggengraat.
 • Het gewicht van je kindje wordt gelijkmatig verdeelt door de schouderbanden en de heupband. Vergelijk je draagzak met een rugzak: een goede rugzak verdeelt het gewicht gelijkmatig waardoor je geen rugklachten krijgt. Dit werkt bij een draagzak hetzelfde. Het gewicht moet verdeelt zijn en in balans zijn.
hero illustration

Hoe komt deze fantastische draagzak lijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de speurtocht naar de beste draagzak ook!
Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over draagzakken, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle draagzakken die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke draagzakken het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van draagzakken stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste draagzakken op een rijtje

1 - Deryan Meinkind Draagzak - ergonomische meinkind | antraciet

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Deryan Meinkind Draagzak - ergonomische meinkind | antraciet

 • list plusDeze draagzak heeft een ergonomisch ontwerp voor de baby.
 • list plusDe stof is ventilerend en lichtgewicht.
 • list plusDe verstelbare banden maken deze draagzak geschikt voor baby's van verschillende maten.

Nadelen Deryan Meinkind Draagzak - ergonomische meinkind | antraciet

 • list plusDe draagzak is minder comfortabel bij langere dragetijd.
 • list plusDe draagzak is vooral bedoeld voor slanke mensen.
 • list plusEr is weinig verstelbaarheid.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Maak een heerlijke wandeling met je kleine in deze Ergonomische draagzak van Deryan Meinkind. De Meinkind draagzak is geschikt voor kinderen van 3-15kg. In de ergonomische Deryan Meinkind draagzak kan je jouw baby in alle veiligheid en comfort meedragen. De Meinkind zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en dankzij de ergonomische M-zitpositie zijn de beentjes en heupen van je kindje steeds optimaal gepositioneerd. Ook de rug en de nek worden op een comfortabele wijze beschermd. De Meinkind draagzak kan op de rug of op de buikgedragen worden. Dankzij de brede en zachte heupgordel en de gewatteerde schouderbanden is deze Meinkind draagzak ook prettig om te dragen. De riemen zijn makkelijk verstelbaar zodat een perfecte pasvorm voor je kindje kan aangenomen worden. Aan de voorkant zit een klein handig vakje waarin je sleutels, geld of telefoon in kunt opbergen. De Meinkind draagzak is geschikt voor kinderen van 3 tot 15kg. De specificaties van deze veelzijdige draagzak: Comfortabele & veilige draagzak Rug- en buikdrager Ergonomische zitpositie Gelijkmatige gewichtsverdeling Beschermt rug & nek Brede & zachte heupgordel Makkelijk verstelbare riemen voor een perfecte pasvorm Gewatteerde schouderbanden Compact opvouwbaar Met klein opbergvakje Wasbaar Geschikt voor kinderen van 3 tot 15 kg Gewicht: 700 g Tailleband: 130 cm x 15cm Afmetingen: 60 cm x 34cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

2 - Praktische draagzak baby Zwart Babydrager

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Praktische draagzak baby Zwart Babydrager

 • list plusHet voordeel van deze draagzak is dat hij zeer comfortabel is voor kinderen.
 • list plusDeze draagzak heeft een handig ontwerp.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze draagzak sterk is en tot 20kg kan dragen.

Nadelen Praktische draagzak baby Zwart Babydrager

 • list plusEen nadeel van deze draagzak is dat hij moeilijk af te stellen is.
 • list plusEr is geen handleiding bij deze draagzak.
 • list plusDe prijs is soms te hoog.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

Op zoek naar een ergonomische draagzak die stevigheid garandeert maar tegelijk ontzettend stijlvol is? We laten je graag kennis maken met onze nieuwe, verbeterde draagzak model. Zwart: Deze prachtige kleur zwart is vanaf nu verkrijgbaar exclusief bij Bol.com. Ergonomisch: Door een breed zitvlak hoef jij je geen zorgen te maken of kindje wel goed zit. Beschermingsmutsje: ter ondersteuning van het hoofdje, en eventuele slechte weersomstandigheden is het model voorzien van een mutsje. Gemak: Erg makkelijk te gebruiken, door een instructieflyer wordt de drager optimaal voorbereidt voor het dragen van het kindje. Inclusief schouderriembeschermers: Beschermt je draagzak tegen speeksel en kwijl en geef je baby een veilig en zacht voorwerp om op te bijten. Houdt de drager droog en schoon. Het verbeterde Praktische draagzak model is zonder enige twijfel ons meest stijlvolle model tot nu toe. De kwaliteit die je gewend bent, zoals het brede zitvlak, de stevige hulpband, het zachte materiaal en het stoere karakter. Veilig – Om de heupband oftewel tailleband extra te verstevigen tegen verschuivingen is er een extra gesp toegevoegd aan de tailleband, waardoor het mooi aansluit en aangenaam zit en niet verschuift. GRATIS opbergtas bij je bestelling Een prachtige opbergtas om je draagzak zo klein mogelijk op te kunnen bergen! Draagposities De draagzak is gemakkelijk om te doen in twee verschillende standen: op uw buik of rug. Wanneer je de Praktische draagzak kunt gebruiken Advies draaggewicht voor deze draagzak is 5.2 kg tot 20 kg. Getest en veilig bevonden De draagzak voldoet aan de Europese norm EN 13209-2:2015

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager

 • list plusDeze draagzak is erg comfortabel voor het kind.
 • list plusDeze draagzak is eenvoudig te gebruiken.
 • list plusHet design van deze draagzak is modern.

Nadelen Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager

 • list plusDeze draagzak is niet verstelbaar.
 • list plusHet gebruik van deze draagzak wordt niet uitgelegd in een handleiding.
 • list plusDeze draagzak is alleen geschikt voor kinderen tot 20 kg, waardoor het niet geschikt is voor alle leeftijden.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.4

Op zoek naar een ergonomische draagzak die stevigheid garandeert maar tegelijk ontzettend stijlvol is? We laten je graag kennis maken met onze nieuwe, verbeterde draagzak model. Donkergrijs: Deze prachtige kleur donkergrijs is vanaf nu verkrijgbaar exclusief bij Bol.com. Ergonomisch: Door een breed zitvlak hoef jij je geen zorgen te maken of kindje wel goed zit. Beschermingsmutsje: ter ondersteuning van het hoofdje, en eventuele slechte weersomstandigheden is het model voorzien van een mutsje. Gemak: Erg makkelijk te gebruiken, door een instructieflyer wordt de drager optimaal voorbereidt voor het dragen van het kindje. Inclusief schouderriembeschermers: Beschermt je draagzak tegen speeksel en kwijl en geef je baby een veilig en zacht voorwerp om op te bijten. Houdt de drager droog en schoon. Het verbeterde Praktische draagzak model is zonder enige twijfel ons meest stijlvolle model tot nu toe. De kwaliteit die je gewend bent, zoals het brede zitvlak, de stevige hulpband, het zachte materiaal en het stoere karakter. Veilig – Om de heupband oftewel tailleband extra te verstevigen tegen verschuivingen is er een extra gesp toegevoegd aan de tailleband, waardoor het mooi aansluit en aangenaam zit en niet verschuift. GRATIS opbergtas bij je bestelling Een prachtige opbergtas om je draagzak zo klein mogelijk op te kunnen bergen! Draagposities De draagzak is gemakkelijk om te doen in twee verschillende standen: op uw buik of rug. Wanneer je de Praktische draagzak kunt gebruiken Advies draaggewicht voor deze draagzak is 5.2 kg tot 20 kg. Getest en veilig bevonden De draagzak voldoet aan de Europese norm EN 13209-2:2015

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Deryan Meinkind Draagzak - Buikdrager meinkind | grijs

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Deryan Meinkind Draagzak - Buikdrager meinkind | grijs

 • list plusDeze draagzak heeft een comfortabel ontwerp dat goed is voor slanke mensen.
 • list plusDankzij de instelbare band sluit deze buikdrager goed aan op het lichaam.
 • list plusDeze draagzak heeft een ventilerende stof die ideaal is voor het gemak van het kind.

Nadelen Deryan Meinkind Draagzak - Buikdrager meinkind | grijs

 • list plusBij langere dragen is deze draagzak minder comfortabel.
 • list plusDeze draagzak is niet geschikt voor grotere kinderen.
 • list plusDe verstelbaarheid van deze draagzak is beperkt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

De Deryan draagzak waarmee je jouw kindje stijlvol mee op pad neemt. Over ieder aspect van de draagtas is bij het ontwerp nagedacht, zodat jij en je kindje verzekerd zijn van gemak en veiligheid. Deryan Draagzak is geschikt voor kinderen van 3-20kg. Waarom kiezen voor DERYAN ergonomische draagzak voor baby's? Converteerbare draagzak: draagzak heeft 4 verschillende draagmethoden: 2x voorwaarts dragen (naar binnen en naar buiten gericht); 1x heupdrager; 1x rugdragen; Comfortabele babydrager: ademend luchtgaas, verbrede en gevoerde schouderbanden, verbrede en verstelbare heupgordel; Ergonomische draagzak: ontworpen met C-vormig, past bij de vorm van de wervel van de baby, houdt babybenen in M-vorm om de baby gezellig te maken; Praktische drager voor baby: pasgeboren tot peuter, 3-20kg. (max), ademend luchtgaas, gemakkelijk om je baby te dragen tijdens het winkelen, wandelen, kamperen; Ademend luchtgaas: gemaakt van ademend luchtgaas, geschikt voor alle seizoenen, vooral voor de hete zomer, houdt de baby koel; Vergemakkelijkt het dagelijks leven: het is handsfree, het gebruik van een draagzak kan het gemakkelijker maken om uw dagelijkse taken uit te voeren met beide armen en handen beschikbaar; Bevordert fysieke ontwikkeling: Help de kracht en controle van nek en hoofd te ontwikkelen. Helpt ook de spierkracht te vergroten, aangezien baby's erg actief kunnen worden in draagzakken; Oefening: Het hebben van een baby in een draagzak helpt bij het sporten. Je krijgt in principe elke dag een gratis workout ; Ergonomische afdekbare drager: in vergelijking met andere vergelijkbare dragers, zorgt de drager ervoor dat onze baby altijd in een "M"-vorm zit. Brede lendensteun heupriem en gevoerde schouderbanden zorgen voor maximaal draagcomfort om rugpijn te voorkomen Praktische converteerbare drager voor baby's: de hoogte van het draagoppervlak is maximaal 35 cm en de belasting is maximaal 20kg. Carrier houdt baby's van geboorte tot peuter stabiel. Mama of papa kunnen de klittenbandpositie en schouderbanden aanpassen om verschillende lichaamsbouwkinderen aan te passen. 4-in-1 converteerbare drager: babydrager heeft 4 verschillende draagmethoden: 2x voordrager (naar binnen en naar buiten gericht); 1x heupdrager; 1x rugtas. Stabiele drager is geschikt voor baby's van 3-20kg. Comfortabele afdekbare drager: de zachte babydrager is met extra gevoerde schouderbanden en verstelbare brede tailleband, comfortabeler om te dragen voor mama & papa & kind. Ademende babydragers zijn geschikt voor het hele seizoen Hoofdsteun / zonnescherm: verstelbare hoofdsteun ondersteunt de nek en het hoofd van de baby goed om ervoor te zorgen dat de baby niet moe wordt in de draagzak. Zonnekap beschermt baby tegen UV

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5 - Praktische draagzak baby Kakigroen Babydrager

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Praktische draagzak baby Kakigroen Babydrager

 • list plusHet draagcomfort van deze draagzak is excellent.
 • list plusHet is makkelijk te gebruiken
 • list plusHet is geschikt voor tot 20 kg.

Nadelen Praktische draagzak baby Kakigroen Babydrager

 • list plusDe draagzak is niet afstelbaar..
 • list plusDe draagzak wordt geleverd zonder handleiding..
 • list plusDeze draagzak kan alleen als schouderdrager gebruikt worden..

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.8

Op zoek naar een ergonomische draagzak die stevigheid garandeert maar tegelijk ontzettend stijlvol is? We laten je graag kennis maken met onze nieuwe, verbeterde draagzak model. Kakigroen: Deze prachtige kleur kakigroen is vanaf nu verkrijgbaar exclusief bij Bol.com. Veilig: Om de heupband oftewel tailleband extra te verstevigen tegen verschuivingen is er een extra gesp toegevoegd aan de tailleband, waardoor het mooi aansluit, aangenaam zit en niet verschuift. Ergonomisch: Door een breed zitvlak hoef jij je geen zorgen te maken of kindje wel goed zit. Beschermingsmutsje: ter ondersteuning van het hoofdje, en eventuele slechte weersomstandigheden is het model voorzien van een mutsje. Gemak: Erg makkelijk te gebruiken, door een instructieflyer wordt de drager optimaal voorbereidt voor het dragen van het kindje. Inclusief schouderriembeschermers: Beschermt je draagzak tegen speeksel en kwijl en geef je baby een veilig en zacht voorwerp om op te bijten. Houdt de drager droog en schoon. Verrassing - Bij aankoop van deze ergonomische draagzak, krijg je er nog een extra verrassing bij. Een prachtige luiertas waar je de belangrijkste babyspullen in kunt stoppen om mee te nemen voor onderweg. ( t.w.v. 59,00 nieuwprijs ) Het verbeterde Praktische draagzak model is zonder enige twijfel ons meest stijlvolle model tot nu toe. De kwaliteit die je gewend bent, zoals het brede zitvlak, de stevige hulpband, het zachte materiaal en het stoere karakter. GRATIS opbergtas bij je bestelling Een prachtige opbergtas om je draagzak zo klein mogelijk op te kunnen bergen! Draagposities De draagzak is gemakkelijk om te doen in twee verschillende standen: op uw buik of rug. Wanneer je de Praktische draagzak kunt gebruiken Advies draaggewicht voor deze draagzak is 5.2 kg tot 20 kg. Getest en veilig bevonden De draagzak voldoet aan de Europese norm EN 13209-2:2015

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6 - Ergobaby Embrace Babydraagzak - Cream creme

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ergobaby Embrace Babydraagzak - Cream creme

 • list plusHet voordeel van deze draagzak is dat het ergonomisch ontworpen is voor lange draagtijden.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze draagzak licht en eenvoudig mee te nemen is.
 • list plusDaarnaast is deze draagzak verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je een kleur kunt kiezen die bij je past.

Nadelen Ergobaby Embrace Babydraagzak - Cream creme

 • list plusEen nadeel van deze draagzak is dat de prijs relatief is.
 • list plusDeze draagzak is niet geschikt voor baby's die jonger zijn dan 3 maanden.
 • list plusDeze draagzak is niet geschikt voor baby's die meer dan 15 kg wegen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.5

Zoek je een fijne zachte ergonomische draagzak die je vanaf de geboortje van je kindje kunt gebruiken. De Ergobaby Embrace Soft & Snug Knit baby draagzak is zo ontworpen dat deze super gemakkelijk om te doen is. Hoe gebruik je de Ergobaby Embrace Soft & Snug Knit Met de Ergobaby Embrace draagzak hoef je alleen maar de drie gespen (heupgordel en schouderbanden) te sluiten en je baby is veilig en geborgen, kan je hartslag voelen en je geur inademen en voelt zich thuis. De Embrace draagzak groeit met je kindje mee, vanaf de geboorte tot je baby ongeveer een jaar oud is of 11,3 kilo weegt. Bij een pasgeboren baby (vanaf 3,2 kilo) vouw je de tailleband gewoon dubbel. Hierdoor wordt het rugpaneel korter. Zo verdwijnt je kleintje niet in de drager. Zodra je baby groter en steviger wordt, kun je deze stap weglaten. Op deze manier worden de volledige lengte en breedte van de Ergobaby Embrace draagzak benut en zit je kleintje in de voor zijn ontwikkeling geschikte ergonomische M-positie (kikkerpositie) in de draagzak. Veel draagcomfort in de Ergobaby draagzak De Embrace draagzak heeft gekruiste schouderbanden die kunnen worden uitgespreid om je rug te ontlasten. Bovendien verdeelt de ondersteunende tailleband het gewicht van je baby gelijkmatig. De verhoogde schouderriemen stabiliseren ook het hoofdje van je baby en zorgen voor een optimale pasvorm en een perfect draaggevoel. En als je onderweg bent, kun je de Embrace draagzak, die minder dan 500 gram weegt, oprollen en opbergen in je luiertas. Draagposities in Ergobaby Embrace baby draagzak Je kan in de Ergobaby Embrace draagzak op twee manieren dragen Buikdragen met gezicht naar je toe (vanaf geboorte) Buikdragen met gezicht van je af (vanaf ca. 5 maanden) Goed om te weten Deze draagzak maakt het mogelijk om op een zo ergonomisch mogelijke manier je kindje met het gezichtje naar voren te dragen. Echter, aangeraden wordt om je baby alleen met gezichtje van je af te dragen vanaf de leeftijd van 5-6 maanden (niet jonger ivm prikkels) en ook alleen voor maximaal 15 minuten en als je kleintje wakker is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard | zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard | zwart

 • list plusHet comfortabele ontwerp van de Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard zwart biedt comfort voor zowel de drager als het kind.
 • list plusDe draagzak heeft verstelbare schouderbanden en een brede heupriem, waardoor hij goed aansluit op het lichaam.
 • list plusHet materiaal van de draagzak is ademend en licht, waardoor het comfortabel is om te dragen.

Nadelen Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard | zwart

 • list plusDe Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard zwart is vooral geschikt voor slanke mensen.
 • list plusDe draagzak heeft weinig verstelmogelijkheden.
 • list plusDe draagzak is niet comfortabel bij langere periodes van dragen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.2

De Deryan PACK is dé draagzak waarmee je jouw kindje stijlvol mee op pad neemt. Over ieder aspect van de draagtas is bij het ontwerp nagedacht, zodat jij en je kindje verzekerd zijn van gemak en veiligheid. Deryan Pack Draagzak is geschikt voor kinderen van 3-20kg. De voordelen: ✔ Luxueus en Ergonomische draagzak . ✔ Comfortabele & veilige draagzak ✔ Beschermt rug & nek ✔ Verschillende draagmethodes. ✔ Veel opbergvakjes ✔ Veilig, door zeer sterke gespen. ✔ Met beschermend mutsje. ✔ Gewatteerd bij schouderriemen, beentjes en heupriem. Comfortabel: houd jij je kindje ook buiten de deur graag zo dicht mogelijk bij je? Dat is mogelijk. De Deryan Pack zorgt ervoor dat jullie samen, comfortabel op pad kunnen. De draagzak is extra gewatteerd bij de beentjes van je kindje, de schouderriemen en niet te vergen bij de heupriem. Handig! Met de Deryan Pack kun je jouw kindje zowel op je rug als op je buik dragen. Veilig: jullie gezondheid en veiligheid staan voorop, dat nemen wij mee bij ieder ontwerp van onze producten. Zo verzekerd de Deryan Pack dat jouw baby zich continu in een comfortabele en ergonomisch gezonde houding bevindt. Daarnaast ontlasten wij ook jou, doordat de Deryan Pack zo is ontworpen dat het gewicht van je kleintje perfect verdeeld wordt over jouw lichaam. Extra: het beschermende mutsje is een fijne en onmisbare toevoeging aan de Deryan Pack. Hij zorgt ervoor dat jouw kleine beschermd is onder alle weersomstandigheden. Extra specificaties van deze veelzijdige draagzak: Brede & zachte heupgordel Makkelijk verstelbare riemen voor een perfecte pasvorm Gewatteerde schouderbanden Compact opvouwbaar Met klein opbergvakje Wasbaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Draagzak Star 3.0 zwart Premium

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Draagzak Star 3.0 zwart Premium

 • list plusHet verstelbare zitvlak en de ergonomische vorm maken deze draagzak comfortabel voor het kind.
 • list plusDe draagzak heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHet moderne design van deze draagzak maakt het een aantrekkelijk product.

Nadelen Draagzak Star 3.0 zwart Premium

 • list plusDe draagzak is niet comfortabel voor de drager, waardoor het gebruik moeilijker wordt gemaakt.
 • list plusDe draagzak is niet sterk genoeg om lang mee te gaan.
 • list plusDe draagzak is moeilijk in gebruik.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Draagzak Star 3.0 is een premium draagzak die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Zo is de breedte van de zitting bijvoorbeeld verstelbaar dat ervoor zorgt dat je kindje altijd in de ergonomische kikkerhouding (M-houding) zit. De draagzak is geschikt voor kindjes vanaf 3,5 tot 20 kg. Zo heb je jarenlang plezier van deze praktische drager. Comfortabel dragen Je kan met de premium draagzak Star 3.0 je kindje zowel op de rug als op de buik gedragen worden. De draagzak heeft extra gevoerde schouderriemen en een brede heupriem voor maximaal draagcomfort. De ergonomische draagzakken zijn gemaakt van babyvriendelijk katoen en ze zijn Oeko-Tex 100 gecertificeerd. De stof is extra zacht voor je kindje, maar sterk genoeg om dagelijks te gebruiken. Gebruiksgemak De draagzak is eenvoudig in gebruik en is te bevestigen met slechts vier klikken. Bovendien kan de draagzak worden gewassen in de wasmachine op een laag programma. Ook kan de draagzak Star 3.0 eenvoudig opgevouwen worden zodat deze gemakkelijk mee te nemen is met de bijgeleverde opbergtas t.w.v. 14.95 Euro. Eigenschappen Geschikt vanaf de geboorte ( van 3.5 tot 20 kg mogelijk) Verstelbaar zitvlak 2 ergonomische draagposities: rug en buik Ergonomische voor zowel jou als je kindje Extra gewatteerd aan de benen Ook voor grote mensen of mensen met een maatje meer zit hij super. Aanpasbare gewatteerde schouderriemen en heupband Inclusief slaapmutsje ter bescherming of als extra neksteun Inclusief opbergtas GoldBaby Wij zijn een Nederlands babymerk dat gespecialiseerd is in eenvoudige en praktische babyproducten voor onderweg. Onze draagzakken, luiertassen, babynestjes en baby picknickkleden zijn ideaal voor ouders die graag met hun kleintje reizen. De GoldBaby On-The-Go serie staat voor producten van Europese kwaliteit. Zo ben je altijd verzekerd van de hoogste prioriteit in veiligheid, comfort én kwaliteit als het gaat om jouw meest waardevolle bezit. Bij GoldBaby begrijpen we dat als geen ander. GoldBaby maakt van elk avontuur een herinnering met een gouden randje

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Tula Draagzak Free To Grow beige

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tula Draagzak Free To Grow beige

 • list plusHet verstelbare rugpand maakt deze draagzak comfortabel voor zowel kleine als grote kledingmaat.
 • list plusHij is vanaf de geboorte te gebruiken en heeft veel keus.
 • list plusEen mooi design en makkelijk in gebruik.

Nadelen Tula Draagzak Free To Grow beige

 • list plusHet materiaal trekt stof en vuil aan, wat lastig te verwijderen is.
 • list plusHet gespje op de rug is lastig dicht te doen.
 • list plusDe prijs is hoog in verhouding tot de tijd dat je hem gebruikt.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8

NIEUW! De Tula baby Linen collectie. De bekendste babydraagzak van Tula is nu ook verkrijgbaar in een geweven uitvoering met 52% Flax linnen en 48% gekamd katoen. Linnen is van nature een koele stof en door de combinatie met de zachte gekamde katoen draagt deze babydraagzak zacht en comfortabel voor je kindje en voor jou. De Tula Free-to-Grow is een comfortabele draagzak, waarin je kindje vrijwel vanaf de geboorte in een goede ergonomische houding dichtbij je kan zijn. De Tula Free-to-Grow is momenteel eigenlijk de standaard als het gaat om ergonomische babydragers. Geschikt als buik- en rugdrager, draag je je kindje zonder insert vrijwel vanaf de geboorte (3,2 kilo) maat 56, in een goede ergonomische houding. Dit betekent dat je kindje een goede knie-tot-knie ondersteuning heeft, de billetjes lager zitten dan de knietjes (M-houding) en dat de rug een natuurlijke bolling kan aannemen. Maar ook dat de drager het gewicht van je kindje goed verdeelt over jouw bovenlichaam. Kortom: alles wat je zoekt in een babydrager! De Free-to-Grow groeit als het ware met je kindje mee omdat het rugpand zowel in de breedte als in de lengte te verstellen is. In de lengte kan dit door handige gespen, in de breedte door een systeem met drukknopen. Hierdoor is de Free-to-Grow in de breedte in 3 standen te gebruiken voor optimale ondersteuning.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Minimonkey Mini Sling Draagzak zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Minimonkey Mini Sling Draagzak zwart

 • list plusHet voordeel van deze draagzak is dat het licht en klein is, waardoor het makkelijk mee te nemen is.
 • list plusDe stof is luchtig en geschikt voor warme dagen.
 • list plusHet design is fraai en het is comfortabel voor het kind.

Nadelen Minimonkey Mini Sling Draagzak zwart

 • list plusEen nadeel van deze draagzak is dat het niet geschikt is voor baby’s jonger dan +- 3 maanden.
 • list plusDeze draagzak is ook niet geschikt voor langere afstanden.
 • list plusDe draagzak is niet geschikt om het kind op de heupen te dragen.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.2

De Minimonkey Mini sling is de kleinste en lichtste ergonomische babydrager ter wereld. Hij weegt maar 175 gr (± zelfde gewicht als een mobiele telefoon) en als je hem opvouwt in het geïntegreerde zakje, is hij niet veel groter dan een blikje fris. Omdat hij zo klein en licht is, is het een perfect item om altijd bij je te hebben in je (luier) tas. Je kunt je baby’tje meteen vanaf de geboorte in de Mini Sling dragen. En je kunt hem gebruiken totdat je kindje ongeveer 2 jaar (max 15kg) is. Je hoeft de sling hiervoor niet aan te passen, hij 'groeit' als het ware met de grootte van je kindje mee. Ook als je twee kleine kinderen hebt die je allebei weleens draagt, kan je de drager gebruiken zonder dat je de grootte van de drager hoeft aan te passen. Deze handige babydrager is gemaakt van een 'mesh' stof. Dit is een stof met allemaal kleine gaatjes waardoor hij lekker licht en luchtig is. Dit maakt dat je hem ook heel goed kunt gebruiken bij wat warmer weer. Daarnaast is hij waterproof, dus ideaal voor onder de douche, in het zwembad of voor op het strand. De Mini Sling is getest volgens de EU veiligheidsnorm, hij is 'One size fits all' en kan gewassen worden in de wasmachine. Hij draagt verrassend fijn en hij is ook nog eens super makkelijk en snel. Na wat oefening heb je je baby er in minder dan 30 seconde in. Om frustratie te voorkomen adviseren wij met klem om de INSTRUCTIE VIDEO en de TIPS op de MINIMONKEY WEBSITE goed te bekijken en op te volgen. Vooral de eerste tip op onze website, 'zorg voor voldoende steun', is erg nuttig. Als je de drager goed gebruikt - het schouderstuk over je schouder en bovenarm spreidt en de bovenrand van de sling aan beide kanten op okselhoogte draagt - krijgt de baby voldoende steun en zal hij ook voor jezelf prettig dragen. Je draagt je baby in de Mini Sling rechtop op je buik, met het hoofdje bovenop de borst. Billetjes laag en gespreide bovenbeentjes hoog; ook wel de M-Positie of Kikkerhouding genoemd. Deskundigen adviseren deze ergonomische manier van dragen omdat het positief kan bijdragen aan de ontwikkeling van de heupjes. Een pasgeboren baby heeft zijn beentjes nog bij elkaar. Hoe ouder de baby hoe meer de beentjes gespreid zijn en hoe meer de baby op de heup (i.p.v. op de buik) gedragen wordt. Vooral nieuwsgierige peuters vinden het leuk om op de heup gedragen te worden zodat ze fijn de wereld in kunnen kijken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van draagzakken. Er zijn immers 1177 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste