Bestenu

Beste draagzakken - okt. 2022

Met meer dan 1033 draagzakken op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Op deze pagina vind je de beste draagzakken in een handige lijst
01Score: 9.2
Deryan Meinkind Draagzak
Deryan Meinkind Draagzak
Ga naar laagste prjis
02Score: 8.7
Tula Free to Grow Linen Sand ergonomische draagzak
Tula Free to Grow Linen Sand ergonomische draagzak
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.5
Deryan Meinkind Draagzak
Deryan Meinkind Draagzak
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.4
Ergobaby Embrace Draagzak Baby
Ergobaby Embrace Draagzak Baby
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.2
Ergobaby Omni 360 Draagzak Baby
Ergobaby Omni 360 Draagzak Baby
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.9
Ergonomische Baby Draagzak verwijderbare Hoodie / Capuchon
Ergonomische Baby Draagzak verwijderbare Hoodie / Capuchon
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.6
Multi Power draagzak zwart
Multi Power draagzak zwart
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.4
Minimonkey Mini Sling Draagzak
Minimonkey Mini Sling Draagzak
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.1
Tula Explore Draagzak Baby
Tula Explore Draagzak Baby
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Tula Free to Grow Coast Urbanista ergonomische draagzak
Tula Free to Grow Coast Urbanista ergonomische draagzak
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Draagzak Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Het dragen van je baby zorgt ervoor dat jij je handen vrij hebt, terwijl je baby zich veilig en geborgen voelt! In onderstaande koopgids leg ik je uit waarop je let bij aankoop van een draagzak.

Wat is het voordeel van een draagzak?

Het dragen van je baby heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je je baby altijd dichtbij je hebt. Baby's gaan door allerlei fases heen, maar vooral als een baby nog erg klein is, willen ze de veiligheid van mama, net zoals in de baarmoeder. Dat laatste is natuurlijk niet mogelijk, maar het dragen van je baby komt gevoelsmatig wel dichtbij.

Vaak ligt het hoofdje van je baby tijdens het dragen vlakbij je hart waardoor je baby, net zoals in de baarmoeder, naar je hartslag luistert. Daarnaast neemt je baby een natuurlijke houding aan in de draagzak: de gehurkte kikkerhouding. Jawel, wederom (bijna) hetzelfde als in de baarmoeder. Je baby nestelt zich tegen je aan waardoor hij zich veilig voelt.

Je hoeft alleen naar de natuur om je heen te kijken. Bijna alle zoogdieren houden hun jongen dicht bij het nest voor een korte tijd. Ook voor ons is het natuurlijk: het gaat tegen de natuur in om je baby niet dichtbij te hebben. Denk er maar over na: hoe vaak ga je kijken als je baby heerlijk in de box ligt te slapen?

Behalve dat je baby zich veilig voelt, is een draagzak ook erg praktisch. Je hoeft geen grote kinderwagen mee te slepen. Je doet je kindje in de draagzak, jas aan en je bent klaar. Een draagzak neemt bovendien niet veel ruimte in en de ergonomische varianten geven je geen rugklachten.

Wanneer gebruik je een draagzak?

Je gebruikt een draagzak wanneer dit voor jou en jouw kindje het beste uitkomt. Dit kan zijn als je wilt gaan wandelen, als je gaat winkelen of gewoon thuis. Is je baby onrustig en heeft hij misschien last van krampjes? Gebruik dan de draagzak en vaak zal je baby rustig worden.

Baby's zijn soms onrustig. Misschien komt er een tandje door, misschien is je baby moe, maar wilt niets missen. Door deze fases kom jij vaak niet toe aan dingen zoals het huishouden. Hier geldt ook weer: ga stofzuigen met je baby in de draagzak. Ga afwassen en laat je baby meekijken vanaf de draagzak.

Er zijn zelfs draagzakken beschikbaar waarmee je kunt douchen. Deze zijn ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen.

Hoe lang mag een baby in een draagzak?

Je kunt je kindje net zo lang dragen als je zelf wilt, zolang de baby op de juiste manier, in een ergonomische draagzak wordt gedragen. Door het dragen van je baby kun jij je dagelijkse dingen doen zoals het huishouden, winkelen of wandelen, terwijl je kindje heerlijk meegeniet of zelfs zijn dutje doet.

Vanaf wanneer mag een baby in een draagzak?

Als je de juiste draagzak hebt, mag je pasgeboren baby al meteen in de draagzak. Soms heb je hiervoor een newborn- of baby-insert nodig, maar dit is afhankelijk van de draagzak die je hebt.

Wat voor soorten draagzakken zijn er?

Er zijn verschillende soorten draagzakken verkrijgbaar. De meeste populaire zijn: Full Buckle, Half Buckle en de Mei-Tai.

Een Full Buckle is het meest eenvoudig in gebruik en daarmee ook het meest populair. Deze werkt volledig met gespen wat betekent dat er niet geknoopt hoeft te worden: je kunt dus niet fout gaan met een Full Buckle draagzak.

Een Half Buckle sluit met een gesp, maar je moet wel zelf de schouderbanden knopen. Hierdoor kun je de draagzak helemaal naar wens instellen. Het is eenvoudig, maar iets minder eenvoudig dan een Full Buckle. Als je het eenmaal onder de knie hebt, willen de meeste mensen niet anders meer.

Een Mei-Tei of Meh-Dai heeft helemaal geen gespen. Je knoopt zelf de heupband en de schouderbanden. Deze draagzakken zijn vooral geschikt voor de jongere baby's.

Hoewel een draagdoek geen draagzak is, wil ik deze toch benoemen. Een draagdoek knoop je zelf en heeft geen gespen. Het is een eeuwenoude manier van het babydragen en er zijn talloze manieren om te knopen. De meeste draagdoeken zijn meer geschikt voor de gevorderde drager.

Wat is het verschil tussen een sling en een draagzak?

Er isgeen verschil tussen een sling en een draagzak. De term 'sling' wordt vooral veel in Engelstalige landen gebruikt.

Tot welke leeftijd kan een baby in een draagzak?

De meeste draagzakken hebben een maximaal gewicht die ze aankunnen. Dit verschilt per draagzak . Je vindt dit gewicht in de handleiding of op de website van de fabrikant. Er zijn speciale draagzakken verkrijgbaar voor het dragen van peuters en zelfs kleuters.

Als je peuter niet meer in de buggy wilt maar toch snel moe wordt tijdens lange wandelingen, kan een draagzak voor peuters een oplossing bieden.

Wat is het verschil tussen een draagdoek en een draagzak?

Een draagdoek wikkel en knoop je zelf vast op de juiste manier. Het leren knopen en wikkelen neemt vaak wel wat tijd in beslag, maar hier geldt ook: oefening baart kunst.

Er zijn geweven en rekbare draagdoeken verkrijgbaar. Rekbare draagdoeken zijn vooral ideaal voor hele jonge baby's, terwijl voor baby's ouder dan een jaar altijd geweven draagdoeken worden aangeraden. Een geweven draagdoek geeft meer ondersteuning als je baby wat zwaarder wordt.

Een geweven draagdoek heeft bovendien meerdere manieren om te knopen en is vaak veelzijdiger dan een rekbare draagdoek. Met een geweven draagdoek kun je ook je kindje op je rug dragen. Welke doek je ook kiest: je zult het knopen moeten leren en niet iedereen heeft hier zin in. Daarom kiezen sommige mensen voor een draagzak.

Een draagzak knoop je niet zelf: deze heeft vaak gespen of andere (veilige) sluitingen die je eventueel strakker of losser zet. Er zijn draagzakken waarvoor je een baby-insert moet gebruiken (voor hele jonge baby's) en er zijn draagzakken die geschikt zijn voor de jongste baby's waarvoor je geen baby-insert nodig hebt.

Een draagzak doe je gemakkelijk om. Ze zijn daarnaast comfortabel om te dragen en ze bieden de juiste ondersteuning voor jou en je kindje. Daarnaast zijn ze geschikt voor alle temperaturen, omdat de zijkanten open zijn. Draagzakken zijn ideaal voor beginnende dragers. Onder het kopje "wat voor soort draagzakken zijn er" lees je meer over de verschillende draagzakken.

Je baby op je rug dragen: is het moeilijk?

Het dragen van je baby op de rug is pas mogelijk als je baby zelfstandig kan zitten en goede controle heeft over zijn nekje. Het op je rug dragen is ideaal, je hebt je handen vrij en je voelt je meer in balans met je baby op je rug dan op je buik.

Het dragen van je baby op je rug kan in het begin lastig zijn. Zorg ervoor dat je op bed zit en vraag een vriend of vriendin om hulp. YouTube bevat een wereld aan informatie en demonstratie-videos: bekijk de video die bij jouw draagzak hoort en ga dan zelf aan de gang. Voel je je nog niet zelfverzekerd genoeg, probeer het dan eerst met een pop of teddybeer.

Oefen een paar keer op bed: dit is de meest veilige plaats, mocht je baby weg glijden, dan kan hij zich niet bezeren. Binnen de kortste keren heb je het door en wil je je kindje altijd op je rug dragen. Er zijn overigens speciale rugdragers verkrijgbaar: deze hebben een frame en lijken een beetje op een rugzak.

Het gezichtje van je baby naar voren

Het dragen van je baby met zijn gezichtje naar voren, is geen goed idee. Deze houding is niet natuurlijk. Door deze houding wordt het ruggetje een beetje hol getrokken wat niet goed is voor de ontwikkeling van je kindje.

Misschien vind je het sneu voor je kindje dat hij niet voor zich uit kan kijken, en alleen jou kan zien. Of misschien probeert je kindje zich wel om te draaien om zo beter te kunnen zien. Overweeg dan om je kindje op je heup of op je rug te dragen. Dit is bij veel draagzakken mogelijk en is bovendien niet alleen beter voor de ontwikkeling van je kindje, maar ook comfortabel voor jou.

Wat voor kleding moet mijn kindje aan in de draagzak?

Wat voor kleding je kindje aan moet in de draagzak hangt af van de buitentemperatuur, maar hier geldt vooral dat je je gezonde verstand moet gebruiken en vertrouwd op je instinct. Er zijn richtlijnen, maar deze zijn niet gebaseerd op wetenschap.

Als het hard vriest (-10 tot 5 °C) kun je gerust je kindje mee naar buiten nemen in de draagzak. Er zijn speciale draagjassen verkrijgbaar: deze hebben een extra paneel die je over de draagzak heen ritst waardoor je kindje als het ware 'in' je jas zit. Zo'n jas is ideaal, maar wel aan de prijzige kant.

Als je geen draagjas hebt, kun je ook een cover gebruiken. Deze houden de koude wind tegen. Zorg er daarnaast voor dat de beentjes extra warm zijn: beenwarmers zijn ideaal. Daarnaast zorg je ervoor dat je baby's nekje bedekt is en dat je baby een mutsje draagt. Een jas met capuchon is ideaal voor je baby.

Als het regent, in welke temperatuur dan ook, vraag jezelf dan af of je echt perse naar buiten moet. In de regen lopen is simpelweg voor niemand leuk! Soms is het simpelweg handiger om even snel de buggy te pakken, de regenhoes erop te doen en de deur uit te gaan. Als je geen keuze hebt, draag dan een poncho: deze houden jullie beiden droog en ze houden bovendien de wind tegen.

Zodra het kwik oploopt richting de 20 °C, is een dun zomerjasje vaak voldoende. Als het hard waait, is het een goed idee om je baby een paar extra sokken aan te doen, of de beenwarmers mee te nemen. Een hoedje tegen de zon is ook een goed idee.

In de zomer heeft je baby geen jas nodig: gewone kleding volstaat. Let op dat je genoeg zonnebrandcrème gebruikt: het huidje van je baby is gevoelig voor de zon en je wilt verbranding voorkomen. Is het erg warm of zelfs benauwd? Haal je kindje dan af en toe uit de draagzak. Jij hebt het ook warm en deze warmte kan jouw kindje ook opwarmen.

Wat is een ergononomische draagzak?

Een ergonomische draagzak zorgt ervoor dat je baby altijd in de juiste, ergonomische houding wordt gedragen. Een ergonomische draagzak moet aan enkele punten voldoen:

  • Je kindje zit in de kikkerhouding: dit is een gehurkte houding waarbij de knietjes iets zijn opgetrokken, zoals een kikkertje.
  • Er is ondersteuning van knieholte tot knieholte. De onderbeentjes kunnen vrij naar beneden hangen, maar de stof van de draagzak ondersteunt de bovenbeentjes waardoor de baby een de bovengenoemde 'zithouding' aan neemt.
  • Het rugpaneel is soepel en niet hard. Een te hard rugpaneel forceert het ruggetje in een bepaalde positie waardoor een baby te recht zit. Dit is niet goed voor de ontwikkeling van het ruggetje.
  • Je draagt je kindje altijd met het gezicht naar jou toe in een ergonomische drager. Dit is de beste en de meest natuurlijke houding. Als je kindje naar voren kijkt, is het ruggetje hol, wat wederom niet goed is voor de ontwikkeling van de ruggengraat.
  • Het gewicht van je kindje wordt gelijkmatig verdeelt door de schouderbanden en de heupband. Vergelijk je draagzak met een rugzak: een goede rugzak verdeelt het gewicht gelijkmatig waardoor je geen rugklachten krijgt. Dit werkt bij een draagzak hetzelfde. Het gewicht moet verdeelt zijn en in balans zijn.
hero illustration

Hoe komt deze leuke draagzak ranglijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de het winkelonderzoek naar de beste draagzak ook!
In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over draagzakken, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle draagzak die aangeboden worden in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke draagzak het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van undefined stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

Artikelen overeenkomstig aan draagzakken

De beste draagzakken in een handige lijst

1 - Deryan Meinkind Draagzak

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Deryan Meinkind is dé draagzak waarmee je jouw kindje stijlvol mee op pad neemt. Over ieder aspect van de draagtas is bij het ontwerp nagedacht, zodat jij en je kindje verzekerd zijn van gemak en veiligheid. Deryan Meinkind Draagzak is geschikt voor kinderen van 3-20kg. Waarom kiezen voor DERYAN Meinkind ergonomische draagzak voor baby's? ✔ Converteerbare draagzak: draagzak heeft 4 verschillende draagmethoden: 2x voorwaarts dragen (naar binnen en naar buiten gericht); 1x heupdrager; 1x rugdragen; ✔ Comfortabele babydrager: ademend luchtgaas, verbrede en gevoerde schouderbanden, verbrede en verstelbare heupgordel; ✔ Ergonomische draagzak: ontworpen met C-vormig, past bij de vorm van de wervel van de baby, houdt babybenen in M-vorm om de baby gezellig te maken; ✔ Praktische drager voor baby: pasgeboren tot peuter, 3-20kg. (max), ademend luchtgaas, gemakkelijk om je baby te dragen tijdens het winkelen, wandelen, kamperen; ✔ Ademend luchtgaas: gemaakt van ademend luchtgaas, geschikt voor alle seizoenen, vooral voor de hete zomer, houdt de baby koel; ✔ Vergemakkelijkt het dagelijks leven: het is handsfree, het gebruik van een draagzak kan het gemakkelijker maken om uw dagelijkse taken uit te voeren met beide armen en handen beschikbaar; ✔ Bevordert fysieke ontwikkeling: Help de kracht en controle van nek en hoofd te ontwikkelen. Helpt ook de spierkracht te vergroten, aangezien baby's erg actief kunnen worden in draagzakken; ✔ Oefening: Het hebben van een baby in een draagzak helpt bij het sporten. Je krijgt in principe elke dag een gratis workout ; Ergonomische afdekbare drager: in vergelijking met andere vergelijkbare dragers, zorgt de Meinkind-drager ervoor dat onze baby altijd in een "M"-vorm zit. Brede lendensteun heupriem en gevoerde schouderbanden zorgen voor maximaal draagcomfort om rugpijn te voorkomen Praktische converteerbare drager voor baby's: de hoogte van het draagoppervlak is maximaal 35 cm en de belasting is maximaal 20kg. Carrier houdt baby's van geboorte tot peuter stabiel. Mama of papa kunnen de klittenbandpositie en schouderbanden aanpassen om verschillende lichaamsbouwkinderen aan te passen. 4-in-1 converteerbare drager: Meinkind babydrager heeft 4 verschillende draagmethoden: 2x voordrager (naar binnen en naar buiten gericht); 1x heupdrager; 1x rugtas. Stabiele drager is geschikt voor baby's van 3-20kg. Comfortabele afdekbare drager: de zachte babydrager is met extra gevoerde schouderbanden en verstelbare brede tailleband, comfortabeler om te dragen voor mama & papa & kind. Ademende babydragers zijn geschikt voor het hele seizoen Hoofdsteun / zonnescherm: verstelbare hoofdsteun ondersteunt de nek en het hoofd van de baby goed om ervoor te zorgen dat de baby niet moe wordt in de draagzak. Zonnekap beschermt baby tegen UV

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

2 - Tula Free to Grow Linen Sand ergonomische draagzak

Loading..
Ga naar laagste prjis

NIEUW! De Tula baby Linen collectie. De bekendste babydraagzak van Tula is nu ook verkrijgbaar in een geweven uitvoering met 52% Flax linnen en 48% gekamd katoen. Linnen is van nature een koele stof en door de combinatie met de zachte gekamde katoen draagt deze babydraagzak zacht en comfortabel voor je kindje en voor jou. De Tula Free-to-Grow is een comfortabele draagzak, waarin je kindje vrijwel vanaf de geboorte in een goede ergonomische houding dichtbij je kan zijn. De Tula Free-to-Grow is momenteel eigenlijk de standaard als het gaat om ergonomische babydragers. Geschikt als buik- en rugdrager, draag je je kindje zonder insert vrijwel vanaf de geboorte (3,2 kilo) maat 56, in een goede ergonomische houding. Dit betekent dat je kindje een goede knie-tot-knie ondersteuning heeft, de billetjes lager zitten dan de knietjes (M-houding) en dat de rug een natuurlijke bolling kan aannemen. Maar ook dat de drager het gewicht van je kindje goed verdeelt over jouw bovenlichaam. Kortom: alles wat je zoekt in een babydrager! De Free-to-Grow groeit als het ware met je kindje mee omdat het rugpand zowel in de breedte als in de lengte te verstellen is. In de lengte kan dit door handige gespen, in de breedte door een systeem met drukknopen. Hierdoor is de Free-to-Grow in de breedte in 3 standen te gebruiken voor optimale ondersteuning.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

3 - Deryan Meinkind Draagzak

Loading..
Ga naar laagste prjis

Maak een heerlijke wandeling met je kleine in deze Ergonomische draagzak van Deryan Meinkind. De Meinkind draagzak is geschikt voor kinderen van 3-15kg. In de ergonomische Deryan Meinkind draagzak kan je jouw baby in alle veiligheid en comfort meedragen. De Meinkind zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en dankzij de ergonomische M-zitpositie zijn de beentjes en heupen van je kindje steeds optimaal gepositioneerd. Ook de rug en de nek worden op een comfortabele wijze beschermd. De Meinkind draagzak kan op de rug of op de buikgedragen worden. Dankzij de brede en zachte heupgordel en de gewatteerde schouderbanden is deze Meinkind draagzak ook prettig om te dragen. De riemen zijn makkelijk verstelbaar zodat een perfecte pasvorm voor je kindje kan aangenomen worden. Aan de voorkant zit een klein handig vakje waarin je sleutels, geld of telefoon in kunt opbergen. De Meinkind draagzak is geschikt voor kinderen van 3 tot 15kg. De specificaties van deze veelzijdige draagzak: Comfortabele & veilige draagzak Rug- en buikdrager Ergonomische zitpositie Gelijkmatige gewichtsverdeling Beschermt rug & nek Brede & zachte heupgordel Makkelijk verstelbare riemen voor een perfecte pasvorm Gewatteerde schouderbanden Compact opvouwbaar Met klein opbergvakje Wasbaar Geschikt voor kinderen van 3 tot 15 kg Gewicht: 700 g Tailleband: 130 cm x 15cm Afmetingen: 60 cm x 34cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

4 - Ergobaby Embrace Draagzak Baby

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Ergobaby Embrace Draagzak is het mogelijk om uw pasgeboren kindje op een geborgen manier bij u te dragen. De draagzak is geschikt voor kindjes vanaf 3.2 kg tot 11.3 kg. Bovendien is het mogelijk om uw kindje op 2 verschillende manieren te dragen in deze draagzak. Goede zithouding, In de Ergobaby Embrace Draagzak zit uw kindje in en gezonde houding met de beentjes gespreid en ondersteuning van knieholte tot knieholte. Voor de ontwikkeling van de heupen, de bekken en de ruggengraat van uw kindje is dit de goed zithouding. Comfortabel dragen, De Ergobaby Embrace Draagzak biedt optimaal comfort voor u en uw kindje. Om uw kindje te kunnen dragen hoeft u geen banden te knopen, maar u kunt de banden die over de rug kruisen gemakkelijk vastgespen. Wanneer u merkt dat uw kindje meer of minder ruimte nodig heeft dan kunt u de banden gemakkelijk verstellen zonder deze los te maken. Verder zijn de banden breed en zorgen voor minder belasting op uw nek en schouders. Gebruiksgemak, Vanaf de geboorte van uw kindje kunt u hem of haar op de buik dragen. U kunt de draagzak dan ook met één hand omdoen terwijl u met uw andere hand uw kindje tegen uw buik houdt. Wanneer uw kindje ongeveer 6 maanden is kunt u deze met het gezicht naar buiten gaan dragen. Zo kun uw kindje heerlijk om zich heen kijken. Met de draagzak heeft u uw handen vrij en deze is daarom ideaal voor thuis en onderweg. Eigenschappen, - Gemaakt van hoogwaardig materiaal, - Geschikt voor kinderen van 3,2 kg tot 11,3 kg, - 2 draagposities: op de buik met gezicht naar je toe en van je af, - Goede zithouding: gespreide en opgetrokken beentjes en billetjes worden ondersteund, - Brede tailleriem en schouderriemen om gewicht te verdelen, - Kruisbare schouderriemen, - Eenvoudig te verstellen, - Wasbaar in de wasmachine

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

5 - Ergobaby Omni 360 Draagzak Baby

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze ergonomische drager heeft àlles in huis om je kindje vlot en comfortabel te dragen. Zo kan je met de Ergobaby Omni 360-draagzak je kindje op 4 verschillende manieren dragen, vanaf dag 1, zonder verkleinkussen. Want dankzij het unieke velcro-verstelsysteem aan de binnenkant van de comfortabele heupband, kan je deze ergonomische draagzak namelijk perfect aanpassen aan de groei van je baby’tje. Daardoor is de draagzak in elk van de vier posities ergonomisch voor de heupen en ruggengraat van je baby, of die nu 2 maanden of 15 maanden is! De ruggensteun kan voor een deel naar beneden worden gevouwen en het uv-werend kapje groeit mee met je baby. Algemene specificaties •4 ergonomische draagposities •Van pasgeborene tot peuter, zonder verkleinkussen (3,2-20 kg) •Optie ergonomische draagpositie met gezichtje naar buiten •Ergonomische zitting past zich geleidelijk aan aan de groeiende baby •Gewatteerde schouderriemen met optie om te kruisen en een eenvoudige sluiting vooraan •Heupriem met lendensteun •Inclusief afneembaar opbergzakje •Gewatteerde en plooibare hoofd- en neksteun •Aanpasbaar kapje (UPF 50+) •Wasbaar in de machine •Materiaal: 100% Premium Katoen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

6 - Ergonomische Baby Draagzak verwijderbare Hoodie / Capuchon

Loading..
Ga naar laagste prjis

Let op dat u nooit meer betaald dan €39.95 al zal het soms zijn dat ze een aantal dagen bij YiKo niet te koop staan het word altijd binnen 5 werkdagen aangevuld, sommige concurenten vragen soms bijna €50.00 als Yiko even uitverkocht is, Yiko zal nooit meer dan €39.95 vragen. Na negen maanden is het eindelijk zover, je baby wordt geboren. De kraamtijd is ideaal om met je baby in een Arikoqiu draagzak een stukje van de wereld te verkennen. Zo draag je je baby tegen je lichaam aan als je bijvoorbeeld boodschappen doet of een wandelingetje maakt. Ook om de emotionele band met je kind te versterken, is de Arikoqiu draagzak heel geschikt. Je kindje voelt je warmte, je ademhaling en bewegingen. Dat geeft een gevoel van geborgenheid. Bovendien kunnen beide ouders gebruik maken van de Arikoqiu draagzak en elkaar zodoende helpen in de drukke kraamtijd. Ergonomisch: Ergonomie is heel belangrijk voor de Arikoqiu draagzakken. Dit geldt zowel voor de ouders als voor het kind. De M- of kikkerpositie is bijvoorbeeld een goede zithouding voor je kind. De M verwijst hierbij naar de stand van de knietjes, die een beetje opgetrokken moeten zijn en een hoek vormen ten opzichte van de heupen. Daarnaast moet je kind goed ondersteund worden aan de rug en mag de kin niet voorover zakken tot op de borstkas . Je moet je kind steeds een kus kunnen geven op het hoofdje, is een goede stelregel. Bij de M- of kikkerpositie kijkt je kind dus naar jou, maar in de Arikoqiu draagzak kun je je kind ook met het gezicht naar voren dragen. De strakheid is ook een belangrijke factor bij de Arikoqiu draagzak. Een draagzak moet strak genoeg zitten zodat je kind niet kan gaan zakken. Daardoor wordt de rug te bol en kan je kindje moeite krijgen met ademhalen. Ergonomie betekent voor Arikoqiu ook dat de ouders geen hinder mogen ondervinden van de draagzak. . De verstelbare riemen en banden moeten ervoor zorgen dat je geen pijn krijgt aan je schouders, rug of heupen. Veiligheid: Voor Arikoqiu is veiligheid heel belangrijk. Arikoqiu draagzakken voldoen aan internationale normen. Het textiel waaruit de draagzak gemaakt is niet schadelijk. De rug moet goed ondersteund worden zodat je kind zijn hoofdje vrij kan bewegen en gemakkelijk en vrij kan ademhalen. Als je je kind buik-tegen-buik draagt, heb je steeds een goed contact. Voor ontwerpers van de Arikoqiu draagzak geldt het motto dat je kind “close enough to kiss” moet zitten, je moet dus altijd een kus op het hoofdje kunnen geven. Ook moet je gemakkelijk contact kunnen maken met je kindje en woordjes of geluidjes uitwisselen. Kortom, veiligheid voor de Arikoqiu draagzak betekent dat je kindje stevig moet zitten en goed ondersteund moet zijn, maar ook dat je op een affectieve manier het contact met je kind kunt behouden. Ontwikkeling: Met je kind in een Arikoqiu draagzak op stap gaan is heel goed voor zowel het kind als de ouder. Als ze pas geboren zijn, hebben baby's een enorme behoefte aan een dicht huidcontact. Draag je je kindje op je buik, dan ruikt de baby jouw geur en voelt het de vertrouwde hartslag die het nog kent van uit de baarmoeder. Lichaamswarmte en soepele bewegingen geven je kindje een gevoel van geborgenheid. Dit uit zich in de aanmaak van oxytocine, het zogenoemde gelukshormoon dat vrij komt door een intiem en aangenaam huid-op-huid contact. Het vrijkomen van dit gelukshormoon creëert een sterke affectieve band tussen ouders en kinderen. Ook als je kind al wat groter is, kun je het in een Arikoqiu draagzak blijven dragen. Zo geef je je kind de kans om de wereld te ontdekken en veel nieuwe zaken van dichtbij te zien, te horen, te voelen of te ruiken. Tenslotte is de Arikoqiu draagzak ook goed om een affectieve band met beide ouders op te bouwen. Ouders kunnen elkaar dankzij de draagzak aflossen in de drukke tijden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

7 - Multi Power draagzak zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Op zoek naar een ergonomische draagzak die stevigheid garandeert maar tegelijk ontzettend stijlvol is? We laten je graag kennis maken met onze nieuwe, verbeterde variant op het al supergave Power Model! We hebben het Power Model nog mooier kunnen maken. Zwart: Deze prachtige kleur zwart is vanaf nu verkrijgbaar exclusief bij Bol.com. Veilig: Draagzak is uitgerust met YKK gespen, de beste gespen in de markt. Ergonomisch: Door een breed zitvlak hoef jij je geen zorgen te maken of kindje wel goed zit. Beschermingsmutsje: ter ondersteuning van het hoofdje, en eventuele slechte weersomstandigheden is het model voorzien van een mutsje. Gemak: Erg makkelijk te gebruiken, door een instructieflyer wordt de drager optimaal voorbereidt voor het dragen van het kindje. Inclusief schouderriembeschermers: Beschermt je draagzak tegen speeksel en kwijl en geef je baby een veilig en zacht voorwerp om op te bijten. Houdt de drager droog en schoon. De Multi Power draagzak is gemaakt van babyvriendelijk (Oeko-Tex 100 Standard gecertificeerd) materiaal. Het verbeterde Multi Power draagzak model is zonder enige twijfel ons meest stijlvolle model tot nu toe. De kwaliteit die je gewend bent van het Power Model, zoals het brede zitvlak, de stevige hulpband, het zachte materiaal en het stoere karakter. GRATIS opbergtas bij je bestelling Bij aankoop van deze ergonomische draagzak, krijg je er nog een extra verrassing bij (eigenlijk is het geen verrassing want we gaan het toch wel vertellen ). Een prachtige opbergtas om je draagzak zo klein mogelijk op te kunnen bergen! Draagposities De draagzak is gemakkelijk om te doen in twee verschillende standen: op uw buik of rug. Wanneer je de Multi Power draagzak kunt gebruiken Advies draaggewicht voor deze draagzak Met dit model draagzak kan je je kind dragen vanaf 5.4 kg tot 20 kg. Getest en veilig bevonden De GoldBaby Multi Power model voldoet aan de Europese norm EN 13209-2:2015

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

8 - Minimonkey Mini Sling Draagzak

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Minimonkey Mini sling is de kleinste en lichtste ergonomische babydrager ter wereld. Hij weegt maar 175 gr (± zelfde gewicht als een mobiele telefoon) en als je hem opvouwt in het geïntegreerde zakje, is hij niet veel groter dan een blikje fris. Omdat hij zo klein en licht is, is het een perfect item om altijd bij je te hebben in je (luier) tas. Je kunt je baby’tje meteen vanaf de geboorte in de Mini Sling dragen. En je kunt hem gebruiken totdat je kindje ongeveer 2 jaar (max 15kg) is. Je hoeft de sling hiervoor niet aan te passen, hij 'groeit' als het ware met de grootte van je kindje mee. Ook als je twee kleine kinderen hebt die je allebei weleens draagt, kan je de drager gebruiken zonder dat je de grootte van de drager hoeft aan te passen. Deze handige babydrager is gemaakt van een 'mesh' stof. Dit is een stof met allemaal kleine gaatjes waardoor hij lekker licht en luchtig is. Dit maakt dat je hem ook heel goed kunt gebruiken bij wat warmer weer. Daarnaast is hij waterproof, dus ideaal voor onder de douche, in het zwembad of voor op het strand. De Mini Sling is getest volgens de EU veiligheidsnorm, hij is 'One size fits all' en kan gewassen worden in de wasmachine. Hij draagt verrassend fijn en hij is ook nog eens super makkelijk en snel. Na wat oefening heb je je baby er in minder dan 30 seconde in. Om frustratie te voorkomen adviseren wij met klem om de INSTRUCTIE VIDEO en de TIPS op de MINIMONKEY WEBSITE goed te bekijken en op te volgen. Vooral de eerste tip op onze website, 'zorg voor voldoende steun', is erg nuttig. Als je de drager goed gebruikt - het schouderstuk over je schouder en bovenarm spreidt en de bovenrand van de sling aan beide kanten op okselhoogte draagt - krijgt de baby voldoende steun en zal hij ook voor jezelf prettig dragen. Je draagt je baby in de Mini Sling rechtop op je buik, met het hoofdje bovenop de borst. Billetjes laag en gespreide bovenbeentjes hoog; ook wel de M-Positie of Kikkerhouding genoemd. Deskundigen adviseren deze ergonomische manier van dragen omdat het positief kan bijdragen aan de ontwikkeling van de heupjes. Een pasgeboren baby heeft zijn beentjes nog bij elkaar. Hoe ouder de baby hoe meer de beentjes gespreid zijn en hoe meer de baby op de heup (i.p.v. op de buik) gedragen wordt. Vooral nieuwsgierige peuters vinden het leuk om op de heup gedragen te worden zodat ze fijn de wereld in kunnen kijken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

9 - Tula Explore Draagzak Baby

Loading..
Ga naar laagste prjis

Tula Draagzak Explore | Whisper - BuikdragersDe Tula draagzak explore is de eerste babydraagzaak waarmee je ergonomisch op de buik, met het gezichtje naar buiten kan dragen. De babydraagzak kent drie ergonomische draagposities: Op je buik of op je ruig (met het gezicht naar binnen en buiten). Dankzij het handige knopensysteem is de grootte van de Tula Draagzak Explore gemakkelijk aan te passen aan de grootte van je kind. Hierdoor krijgt je kleintje voldoende ondersteuning van knie tot knie, zo is de ergonomische M-houding verzekerd. Daarnaast is de Tula Draagzak Explore ideaal voor pasgeborenen, je kan de babydraagzak namelijk al gebruken vanaf de geboorte, zonder verkleinkussen. Tot maximaal 20 kilogram. Kenmerken: Tula Draagzak Explore | Whisper - Buikdragers • Vanaf de geboorte (3,2 kg) tot 20 kg zonder verkleinkussen • Ergonomische draagpositie met gezichtje naar buiten • 3 ergonomische draagposities: rug en buik (2x) • Innovatief rugpand: verstelbaar in 3 breedtes en 2 hoogtes • Gemakkelijk aanpasbaar • Aanpasbare gewatteerde schouderriemen • Brede gewatteerde heupriem met zakje vooraan • Extra gewatteerd aan de benen • Inclusief afneembaar kapje • Materiaal: ademende lightgewicht keperstof, 100% Oeko-tex standard 100

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

10 - Tula Free to Grow Coast Urbanista ergonomische draagzak

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Tula Free-to-Grow is momenteel eigenlijk de standaard als het gaat om ergonomische babydragers. Geschikt als buik- en rugdrager, draag je je kindje zonder insert vrijwel vanaf de geboorte (3,2 kilo) maat 56, in een goede ergonomische houding. Dit betekent dat je kindje een goede knie-tot-knie ondersteuning heeft, de billetjes lager zitten dan de knietjes (M-houding) en dat de rug een natuurlijke bolling kan aannemen. Maar ook dat de drager het gewicht van je kindje goed verdeelt over jouw bovenlichaam. Kortom: alles wat je zoekt in een babydrager!De Free-to-Grow groeit als het ware met je kindje mee omdat het rugpand zowel in de breedte als in de lengte te verstellen is. In de lengte kan dit door handige gespen, in de breedte door een systeem met drukknopen. Hierdoor is de Free-to-Grow in de breedte in 3 standen te gebruiken voor optimale ondersteuning.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van draagzakken. Er zijn immers 1033 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste