Bestenu

Wat is de beste draagzak van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het kopen van een goede draagzak is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste draagzak van 2023? Na het analyseren van 1327 draagzakken kwam de Praktische draagzak baby Zwart Babydrager als beste getest uit onze draagzak-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de draagzakken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 draagzakken-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige draagzak-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste draagzakken

1Score: 9.8
Praktische draagzak baby Zwart Babydrager
Beste Baby carrier voor wandelaars
Praktische draagzak baby Zwart Babydrager
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Deryan Ergonomische Draagzak - Buikdrager steel grey
Beste Baby carrier voor sportieve ouders
Deryan Ergonomische Draagzak - Buikdrager steel grey
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Praktische draagzak baby Grijs Babydrager
Praktische draagzak baby Grijs Babydrager
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard | zwart
Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard | zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager Buikdrager en rugdrager tot 15kg
Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager Buikdrager en rugdr...
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Praktische draagzak baby Kakigroen Babydrager
Praktische draagzak baby Kakigroen Babydrager
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Moxica Draagzak Baby Draagdoek Carrier blauw
Beste Baby carrier voor ouders van tweelingen
Moxica Draagzak Baby Draagdoek Carrier blauw
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Deryan Meinkind Draagzak - Buikdrager meinkind | grijs
Deryan Meinkind Draagzak - Buikdrager meinkind | grijs
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager
Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Infantino 4-in-1 Flip Advanced Draagzak grijs met turquoise details
Infantino 4-in-1 Flip Advanced Draagzak grijs met turquoise details
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Draagzak Koopgids

Het dragen van je baby zorgt ervoor dat jij je handen vrij hebt, terwijl je baby zich veilig en geborgen voelt! In onderstaande koopgids leg ik je uit waarop je let bij aankoop van een draagzak.

Wat is het voordeel van een draagzak?

Het dragen van je baby heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je je baby altijd dichtbij je hebt. Baby's gaan door allerlei fases heen, maar vooral als een baby nog erg klein is, willen ze de veiligheid van mama, net zoals in de baarmoeder. Dat laatste is natuurlijk niet mogelijk, maar het dragen van je baby komt gevoelsmatig wel dichtbij.

Vaak ligt het hoofdje van je baby tijdens het dragen vlakbij je hart waardoor je baby, net zoals in de baarmoeder, naar je hartslag luistert. Daarnaast neemt je baby een natuurlijke houding aan in de draagzak: de gehurkte kikkerhouding. Jawel, wederom (bijna) hetzelfde als in de baarmoeder. Je baby nestelt zich tegen je aan waardoor hij zich veilig voelt.

Je hoeft alleen naar de natuur om je heen te kijken. Bijna alle zoogdieren houden hun jongen dicht bij het nest voor een korte tijd. Ook voor ons is het natuurlijk: het gaat tegen de natuur in om je baby niet dichtbij te hebben. Denk er maar over na: hoe vaak ga je kijken als je baby heerlijk in de box ligt te slapen?

Behalve dat je baby zich veilig voelt, is een draagzak ook erg praktisch. Je hoeft geen grote kinderwagen mee te slepen. Je doet je kindje in de draagzak, jas aan en je bent klaar. Een draagzak neemt bovendien niet veel ruimte in en de ergonomische varianten geven je geen rugklachten.

Wanneer gebruik je een draagzak?

Je gebruikt een draagzak wanneer dit voor jou en jouw kindje het beste uitkomt. Dit kan zijn als je wilt gaan wandelen, als je gaat winkelen of gewoon thuis. Is je baby onrustig en heeft hij misschien last van krampjes? Gebruik dan de draagzak en vaak zal je baby rustig worden.

Baby's zijn soms onrustig. Misschien komt er een tandje door, misschien is je baby moe, maar wilt niets missen. Door deze fases kom jij vaak niet toe aan dingen zoals het huishouden. Hier geldt ook weer: ga stofzuigen met je baby in de draagzak. Ga afwassen en laat je baby meekijken vanaf de draagzak.

Er zijn zelfs draagzakken beschikbaar waarmee je kunt douchen. Deze zijn ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen.

Hoe lang mag een baby in een draagzak?

Je kunt je kindje net zo lang dragen als je zelf wilt, zolang de baby op de juiste manier, in een ergonomische draagzak wordt gedragen. Door het dragen van je baby kun jij je dagelijkse dingen doen zoals het huishouden, winkelen of wandelen, terwijl je kindje heerlijk meegeniet of zelfs zijn dutje doet.

Vanaf wanneer mag een baby in een draagzak?

Als je de juiste draagzak hebt, mag je pasgeboren baby al meteen in de draagzak. Soms heb je hiervoor een newborn- of baby-insert nodig, maar dit is afhankelijk van de draagzak die je hebt.

Wat voor soorten draagzakken zijn er?

Er zijn verschillende soorten draagzakken verkrijgbaar. De meeste populaire zijn: Full Buckle, Half Buckle en de Mei-Tai.

Een Full Buckle is het meest eenvoudig in gebruik en daarmee ook het meest populair. Deze werkt volledig met gespen wat betekent dat er niet geknoopt hoeft te worden: je kunt dus niet fout gaan met een Full Buckle draagzak.

Een Half Buckle sluit met een gesp, maar je moet wel zelf de schouderbanden knopen. Hierdoor kun je de draagzak helemaal naar wens instellen. Het is eenvoudig, maar iets minder eenvoudig dan een Full Buckle. Als je het eenmaal onder de knie hebt, willen de meeste mensen niet anders meer.

Een Mei-Tei of Meh-Dai heeft helemaal geen gespen. Je knoopt zelf de heupband en de schouderbanden. Deze draagzakken zijn vooral geschikt voor de jongere baby's.

Hoewel een draagdoek geen draagzak is, wil ik deze toch benoemen. Een draagdoek knoop je zelf en heeft geen gespen. Het is een eeuwenoude manier van het babydragen en er zijn talloze manieren om te knopen. De meeste draagdoeken zijn meer geschikt voor de gevorderde drager.

Wat is het verschil tussen een sling en een draagzak?

Er isgeen verschil tussen een sling en een draagzak. De term 'sling' wordt vooral veel in Engelstalige landen gebruikt.

Tot welke leeftijd kan een baby in een draagzak?

De meeste draagzakken hebben een maximaal gewicht die ze aankunnen. Dit verschilt per draagzak . Je vindt dit gewicht in de handleiding of op de website van de fabrikant. Er zijn speciale draagzakken verkrijgbaar voor het dragen van peuters en zelfs kleuters.

Als je peuter niet meer in de buggy wilt maar toch snel moe wordt tijdens lange wandelingen, kan een draagzak voor peuters een oplossing bieden.

Wat is het verschil tussen een draagdoek en een draagzak?

Een draagdoek wikkel en knoop je zelf vast op de juiste manier. Het leren knopen en wikkelen neemt vaak wel wat tijd in beslag, maar hier geldt ook: oefening baart kunst.

Er zijn geweven en rekbare draagdoeken verkrijgbaar. Rekbare draagdoeken zijn vooral ideaal voor hele jonge baby's, terwijl voor baby's ouder dan een jaar altijd geweven draagdoeken worden aangeraden. Een geweven draagdoek geeft meer ondersteuning als je baby wat zwaarder wordt.

Een geweven draagdoek heeft bovendien meerdere manieren om te knopen en is vaak veelzijdiger dan een rekbare draagdoek. Met een geweven draagdoek kun je ook je kindje op je rug dragen. Welke doek je ook kiest: je zult het knopen moeten leren en niet iedereen heeft hier zin in. Daarom kiezen sommige mensen voor een draagzak.

Een draagzak knoop je niet zelf: deze heeft vaak gespen of andere (veilige) sluitingen die je eventueel strakker of losser zet. Er zijn draagzakken waarvoor je een baby-insert moet gebruiken (voor hele jonge baby's) en er zijn draagzakken die geschikt zijn voor de jongste baby's waarvoor je geen baby-insert nodig hebt.

Een draagzak doe je gemakkelijk om. Ze zijn daarnaast comfortabel om te dragen en ze bieden de juiste ondersteuning voor jou en je kindje. Daarnaast zijn ze geschikt voor alle temperaturen, omdat de zijkanten open zijn. Draagzakken zijn ideaal voor beginnende dragers. Onder het kopje "wat voor soort draagzakken zijn er" lees je meer over de verschillende draagzakken.

Je baby op je rug dragen: is het moeilijk?

Het dragen van je baby op de rug is pas mogelijk als je baby zelfstandig kan zitten en goede controle heeft over zijn nekje. Het op je rug dragen is ideaal, je hebt je handen vrij en je voelt je meer in balans met je baby op je rug dan op je buik.

Het dragen van je baby op je rug kan in het begin lastig zijn. Zorg ervoor dat je op bed zit en vraag een vriend of vriendin om hulp. YouTube bevat een wereld aan informatie en demonstratie-videos: bekijk de video die bij jouw draagzak hoort en ga dan zelf aan de gang. Voel je je nog niet zelfverzekerd genoeg, probeer het dan eerst met een pop of teddybeer.

Oefen een paar keer op bed: dit is de meest veilige plaats, mocht je baby weg glijden, dan kan hij zich niet bezeren. Binnen de kortste keren heb je het door en wil je je kindje altijd op je rug dragen. Er zijn overigens speciale rugdragers verkrijgbaar: deze hebben een frame en lijken een beetje op een rugzak.

Het gezichtje van je baby naar voren

Het dragen van je baby met zijn gezichtje naar voren, is geen goed idee. Deze houding is niet natuurlijk. Door deze houding wordt het ruggetje een beetje hol getrokken wat niet goed is voor de ontwikkeling van je kindje.

Misschien vind je het sneu voor je kindje dat hij niet voor zich uit kan kijken, en alleen jou kan zien. Of misschien probeert je kindje zich wel om te draaien om zo beter te kunnen zien. Overweeg dan om je kindje op je heup of op je rug te dragen. Dit is bij veel draagzakken mogelijk en is bovendien niet alleen beter voor de ontwikkeling van je kindje, maar ook comfortabel voor jou.

Wat voor kleding moet mijn kindje aan in de draagzak?

Wat voor kleding je kindje aan moet in de draagzak hangt af van de buitentemperatuur, maar hier geldt vooral dat je je gezonde verstand moet gebruiken en vertrouwd op je instinct. Er zijn richtlijnen, maar deze zijn niet gebaseerd op wetenschap.

Als het hard vriest (-10 tot 5 °C) kun je gerust je kindje mee naar buiten nemen in de draagzak. Er zijn speciale draagjassen verkrijgbaar: deze hebben een extra paneel die je over de draagzak heen ritst waardoor je kindje als het ware 'in' je jas zit. Zo'n jas is ideaal, maar wel aan de prijzige kant.

Als je geen draagjas hebt, kun je ook een cover gebruiken. Deze houden de koude wind tegen. Zorg er daarnaast voor dat de beentjes extra warm zijn: beenwarmers zijn ideaal. Daarnaast zorg je ervoor dat je baby's nekje bedekt is en dat je baby een mutsje draagt. Een jas met capuchon is ideaal voor je baby.

Als het regent, in welke temperatuur dan ook, vraag jezelf dan af of je echt perse naar buiten moet. In de regen lopen is simpelweg voor niemand leuk! Soms is het simpelweg handiger om even snel de buggy te pakken, de regenhoes erop te doen en de deur uit te gaan. Als je geen keuze hebt, draag dan een poncho: deze houden jullie beiden droog en ze houden bovendien de wind tegen.

Zodra het kwik oploopt richting de 20 °C, is een dun zomerjasje vaak voldoende. Als het hard waait, is het een goed idee om je baby een paar extra sokken aan te doen, of de beenwarmers mee te nemen. Een hoedje tegen de zon is ook een goed idee.

In de zomer heeft je baby geen jas nodig: gewone kleding volstaat. Let op dat je genoeg zonnebrandcrème gebruikt: het huidje van je baby is gevoelig voor de zon en je wilt verbranding voorkomen. Is het erg warm of zelfs benauwd? Haal je kindje dan af en toe uit de draagzak. Jij hebt het ook warm en deze warmte kan jouw kindje ook opwarmen.

Wat is een ergononomische draagzak?

Een ergonomische draagzak zorgt ervoor dat je baby altijd in de juiste, ergonomische houding wordt gedragen. Een ergonomische draagzak moet aan enkele punten voldoen:

 • Je kindje zit in de kikkerhouding: dit is een gehurkte houding waarbij de knietjes iets zijn opgetrokken, zoals een kikkertje.
 • Er is ondersteuning van knieholte tot knieholte. De onderbeentjes kunnen vrij naar beneden hangen, maar de stof van de draagzak ondersteunt de bovenbeentjes waardoor de baby een de bovengenoemde 'zithouding' aan neemt.
 • Het rugpaneel is soepel en niet hard. Een te hard rugpaneel forceert het ruggetje in een bepaalde positie waardoor een baby te recht zit. Dit is niet goed voor de ontwikkeling van het ruggetje.
 • Je draagt je kindje altijd met het gezicht naar jou toe in een ergonomische drager. Dit is de beste en de meest natuurlijke houding. Als je kindje naar voren kijkt, is het ruggetje hol, wat wederom niet goed is voor de ontwikkeling van de ruggengraat.
 • Het gewicht van je kindje wordt gelijkmatig verdeelt door de schouderbanden en de heupband. Vergelijk je draagzak met een rugzak: een goede rugzak verdeelt het gewicht gelijkmatig waardoor je geen rugklachten krijgt. Dit werkt bij een draagzak hetzelfde. Het gewicht moet verdeelt zijn en in balans zijn.
hero illustration

Hoe testen we draagzakken?

Om de beste draagzak te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze draagzak-test hebben we 1327 draagzakken geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze draagzak-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze draagzak-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen draagzak-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste draagzak in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1327 draagzakken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste draagzakken op een rijtje

1. Beste Baby carrier voor wandelaars: Praktische draagzak baby Zwart Babydrager

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Praktische draagzak baby Zwart Babydrager

 • list plusDeze draagzak biedt comfortabel dragen voor zowel ouder als kind.
 • list plusHet fraaie design van deze draagzak maakt het een modieuze keuze.
 • list plusDeze draagzak is langdurig bruikbaar en kan tot 20kg dragen.

Nadelen Praktische draagzak baby Zwart Babydrager

 • list plusHet aan- en uittrekken van deze draagzak kan lastig zijn voor één persoon.
 • list plusDeze draagzak is minder geschikt voor lange wandelingen.
 • list plusEr zijn geen extra opbergvakken aanwezig op deze draagzak.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een stijlvolle en ergonomische draagzak voor je baby? Dan is de Praktische draagzak baby Zwart Babydrager misschien wel wat voor jou! Deze draagzak heeft een breed zitvlak waardoor je baby comfortabel zit. Het beschermingsmutsje zorgt ervoor dat het hoofdje van je baby goed beschermd is tegen weersomstandigheden en biedt extra ondersteuning. Ook krijg je bij je bestelling een gratis opbergtas, zodat je de draagzak makkelijk kunt opbergen.

Wat deze draagzak echt onderscheidt van andere draagzakken is de extra gesp aan de tailleband. Deze zorgt ervoor dat de heupband niet verschuift en aangenaam blijft zitten. De draagzak is geschikt voor baby's van 5 tot 20 kg en kan zowel op de buik als op de rug gedragen worden.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze draagzak van goede kwaliteit is en veilig is voor je baby. De schouderriembeschermers beschermen de draagzak tegen speeksel en kwijl en geven je baby een veilig en zacht voorwerp om op te bijten. Ook is de draagzak makkelijk in gebruik en wordt geleverd met een instructieflyer.

Een klein nadeel van deze draagzak is dat hij iets zwaarder is dan andere draagzakken, namelijk 836 gram. Maar dit gewicht zorgt er wel voor dat de draagzak stevig en stabiel is.

Al met al is de Praktische draagzak baby Zwart Babydrager een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele draagzak voor hun baby.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Baby carrier voor sportieve ouders: Deryan Ergonomische Draagzak - Buikdrager steel grey

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Deryan Ergonomische Draagzak - Buikdrager steel grey

 • list plusDeze draagzak heeft een ergonomisch ontwerp dat de juiste ondersteuning biedt voor de rug en heupen van de baby.
 • list plusDe draagzak is gemaakt van ademende stof, wat zorgt voor een comfortabele temperatuur voor zowel de baby als de drager.
 • list plusDe draagzak is verstelbaar en kan worden aangepast aan de grootte van de baby en de drager, waardoor het een veelzijdige optie is.

Nadelen Deryan Ergonomische Draagzak - Buikdrager steel grey

 • list plusDe draagzak is niet geschikt voor zeer lange draagtijden, omdat het oncomfortabel kan worden voor de drager.
 • list plusDe draagzak is niet geschikt voor oudere baby's of peuters, omdat het ontworpen is voor jongere baby's.
 • list plusDe beperkte opbergmogelijkheden van de draagzak maken het minder geschikt voor langere uitstapjes.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een draagzak die zowel gemak als veiligheid biedt? Dan is de Deryan Ergonomische Draagzak in steel grey echt wat voor jou! Deze draagzak is niet alleen comfortabel en ergonomisch, maar ook nog eens multifunctioneel. Je kunt deze draagzak namelijk op vier verschillende manieren dragen: als buikdrager (naar binnen en naar buiten gericht), op de heup en op de rug. Dit maakt deze draagzak geschikt voor pasgeboren baby’s tot peuters van 20 kg.

Wat deze draagzak echt onderscheidt van andere draagzakken is het ademende luchtgaas, de verbrede en gevoerde schouderbanden en de verstelbare heupgordel. Deze zorgen ervoor dat de draagzak uiterst comfortabel is en dat je kindje altijd in de juiste M-houding zit. Daarnaast is het ook nog eens een handsfree manier van dragen, wat het dagelijks leven een stuk makkelijker maakt.

Als je op zoek bent naar een draagzak die niet alleen comfortabel en ergonomisch is, maar ook nog eens multifunctioneel en veilig, dan is de Deryan Ergonomische Draagzak in steel grey echt wat voor jou. Je kunt je kindje makkelijk meenemen tijdens dagelijkse taken zonder je zorgen te maken over het comfort van je kindje.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een geweldige draagzak is. Het enige nadeel is dat het een buikdrager is en geen rugdrager. Maar qua comfort, veiligheid en gemak is het echt een top product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

3. Praktische draagzak baby Grijs Babydrager

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Praktische draagzak baby Grijs Babydrager

 • list plusDeze draagzak is zeer comfortabel voor zowel ouder als kind, dankzij de gewatteerde schouderbanden en heupband.
 • list plusDe draagzak is geschikt voor kinderen tot 20 kg, waardoor het een duurzame investering is voor ouders.
 • list plusDe praktische zakken aan de voorkant van de draagzak bieden extra opbergruimte voor benodigdheden onderweg.

Nadelen Praktische draagzak baby Grijs Babydrager

 • list plusDe draagzak is niet geschikt voor pasgeborenen, omdat het geen ondersteuning biedt voor het hoofd en de nek.
 • list plusSommige ouders vinden de gespen en riemen ingewikkeld om aan te passen voor een goede pasvorm.
 • list plusDe grijze kleur kan vlekken en vuil gemakkelijk laten zien, waardoor het moeilijker schoon te maken is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.7

Op zoek naar een ergonomische draagzak die stevigheid garandeert maar tegelijk ontzettend stijlvol is? De draagzak is te gebruiken vanaf 3 maanden met een minimale gewicht van 5.2 kg tot je baby 15 kg weegt (ongeveer een 1.5 tot 2 jaar oud) Draagposities: Geschikt voor het dragen op de buik en rug. Grijs: Deze prachtige kleur grijs is vanaf nu verkrijgbaar exclusief bij Bol.com. Ergonomisch: Door een breed zitvlak hoef jij je geen zorgen te maken of kindje wel goed zit. Beschermingsmutsje: ter ondersteuning van het hoofdje, en eventuele slechte weersomstandigheden is het model voorzien van een mutsje. Goed om te weten: Vanaf 3 maanden tot een leeftijd van 1.5 tot 2 jaar. De draagzak is te groot voor baby's onder de 3 maanden en de draagzak is te klein voor baby's boven de 15 kg. De draagzak is niet ontworpen om een kind met het gezicht van u af te dragen. Wat zit er bij je bestelling? Bewaartas: Een prachtige bewaartas om je draagzak zo klein mogelijk op te kunnen bergen! Let op: Opbergtas is beige / grijsachtig van kleur. Schouderriembeschermers: Beschermt je draagzak tegen speeksel en kwijl en geef je baby een veilig en zacht voorwerp om op te bijten. Houdt de drager droog en schoon. Getest en veilig bevonden De draagzak voldoet aan de Europese norm CEN TR16512 BELANGRIJK: Gebruik de draagzak uitsluitend op de rug wanneer uw baby beschikt over een sterke en stabiele hoofd/nek controle.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard | zwart

 • list plusHet ergonomische ontwerp van de Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard zwart biedt comfort voor zowel de drager als het kind.
 • list plusDe draagzak heeft instelbare schouderbanden en een brede heupriem, waardoor hij goed aansluit op het lichaam.
 • list plusHet materiaal van de draagzak is ademend en licht, waardoor het comfortabel is om te dragen.

Nadelen Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard | zwart

 • list plusDe Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak standaard zwart is bedoeld voor slanke mensen.
 • list plusDe draagzak heeft weinig verstelmogelijkheden.
 • list plusBij langere periodes van dragen is de draagzak niet comfortabel.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.4

De Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak is een fantastische keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele en veilige manier om hun baby te dragen. Het beschermende mutsje zorgt ervoor dat jouw kleintje beschermd is tegen alle weersomstandigheden en de gewatteerde schouderriemen, beentjes en heupriem zorgen voor extra comfort. De draagzak is geschikt voor kinderen van 3-20 kg en biedt verschillende draagmethodes, waardoor je hem zowel op je rug als op je buik kunt dragen.

Wat deze draagzak echt onderscheidt van andere producten is de aandacht die besteed is aan elk aspect van het ontwerp. Zo zijn de gespen zeer sterk en is er veel aandacht besteed aan de ergonomie van de draagzak, zodat zowel jij als je kindje zich comfortabel en veilig voelen. Bovendien heeft de Deryan Pack veel opbergvakjes, wat handig is als je onderweg bent.

Als specialist in babydragers kan ik zeggen dat de Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele manier om hun kleintje te dragen. De draagzak is ook erg licht, met een gewicht van slechts 814 g, wat het dragen makkelijker maakt. De beste gebruikssituatie voor deze draagzak is wanneer je op pad bent met je kindje en je je handen vrij wilt hebben. Een nadeel van deze draagzak is dat hij alleen geschikt is voor kinderen van maximaal 20 kg, dus als je kindje zwaarder wordt, moet je een andere draagzak kopen.

Al met al ben ik zeer tevreden over de Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak en kan ik hem van harte aanbevelen aan andere ouders.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager Buikdrager en rugdrager tot 15kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager Buikdrager en rugdrager tot 15kg

 • list plusDeze draagzak biedt meer stabiliteit voor de rug van de ouder.
 • list plusHet modieuze uiterlijk van deze draagzak maakt het een hippe keuze.
 • list plusDeze draagzak is geschikt voor buik- en rugdragen.

Nadelen Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager Buikdrager en rugdrager tot 15kg

 • list plusHet sluiten van de gesp kan moeilijk zijn.
 • list plusDeze draagzak is niet geschikt voor kinderen boven de 15kg.
 • list plusHet verstellen van de draagzak kan lastig zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.9

Op zoek naar een Babydrager die stevig is en er tegelijkertijd stijlvol uitziet? Dan is de Praktische draagzak baby Donkergrijs de perfecte keuze voor jou en je kleintje! Deze draagzak is geschikt voor kinderen vanaf 3+ maanden tot 2 jaar oud of maximaal 15 kg. De Praktische draagzak is een buikdrager en rugdrager in één, wat het heel gemakkelijk maakt om van positie te wisselen. Het brede zitvlak zorgt ervoor dat je baby ergonomisch en comfortabel zit en het beschermingsmutsje biedt extra ondersteuning en bescherming.

Wat deze draagzak echt onderscheidt van andere draagzakken op de markt is de kwaliteit van de gespen en de schouderriembeschermers. Deze zijn van topkwaliteit en zorgen voor extra veiligheid en comfort. Ook de opbergtas die je er gratis bij krijgt is een groot pluspunt. Zo kan je de draagzak gemakkelijk opbergen en meenemen op reis.

Qua gewicht is de Praktische draagzak baby Donkergrijs niet de lichtste draagzak op de markt, maar met 820 g is hij nog steeds heel draagbaar. Het feit dat deze draagzak getest en veilig bevonden is volgens de Europese norm CEN TR16512 geeft extra gemoedsrust.

Het enige nadeel van deze draagzak zou kunnen zijn dat hij niet geschikt is voor kinderen onder 5.2 kg. Maar als je baby eenmaal groot genoeg is, is deze draagzak een geweldige keuze voor zowel jou als je baby. Kortom, de Praktische draagzak baby Donkergrijs is een topkeuze voor ouders die op zoek zijn naar een stijlvolle, veilige en comfortabele draagzak!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. Praktische draagzak baby Kakigroen Babydrager

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Praktische draagzak baby Kakigroen Babydrager

 • list plusHet draagcomfort van deze draagzak is excellent.
 • list plusDeze draagzak is gemakkelijk te bedienen.
 • list plusDeze draagzak is geschikt voor kinderen tot 20 kg.

Nadelen Praktische draagzak baby Kakigroen Babydrager

 • list plusHet is niet mogelijk om de draagzak af te stellen.
 • list plusEr is geen handleiding bijgeleverd.
 • list plusEr is geen optie om de draagzak in de buik- of rugdrager te gebruiken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Ben jij op zoek naar een babydrager die niet alleen veilig en ergonomisch is, maar ook nog eens stijlvol en handig in gebruik? Dan is de Praktische draagzak baby Kakigroen babydrager wellicht iets voor jou! Deze draagzak is speciaal ontworpen om jouw kindje van 5 tot 20 kg veilig en comfortabel te dragen, zowel op de buik als op de rug. Het brede zitvlak zorgt ervoor dat je kindje in een ergonomische positie zit, wat de ontwikkeling van de heupjes bevordert.

Wat deze draagzak echt bijzonder maakt, is het extra gespje op de tailleband. Hierdoor blijft de draagzak altijd stevig op zijn plek zitten en hoef je je geen zorgen te maken over verschuivingen. Bovendien is de draagzak voorzien van een beschermingsmutsje, wat ervoor zorgt dat het hoofdje van je kindje goed ondersteund wordt en beschermd is tegen weer en wind.

Als kers op de taart krijg je bij aankoop van deze babydrager ook nog eens een prachtige luiertas cadeau, waarin je alle belangrijke spulletjes voor onderweg kunt meenemen. Zo hoef je nooit meer te sjouwen met een overvolle luiertas én een babydrager!

Al met al is de Praktische draagzak baby Kakigroen babydrager een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige, comfortabele en stijlvolle manier om hun kindje te dragen. Het enige nadeel dat wij hebben kunnen ontdekken, is dat deze draagzak niet geschikt is voor kindjes die minder wegen dan 5 kg. Maar als je kindje eenmaal groot genoeg is, is dit absoluut een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Beste Baby carrier voor ouders van tweelingen: Moxica Draagzak Baby Draagdoek Carrier blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een veelzijdige en comfortabele babydrager? Zoek dan niet verder dan de Moxica Draagzak Baby Draagdoek Carrier in het blauw. Deze draagzak is ergonomisch ontworpen om het gewicht van je kindje gelijkmatig te verdelen en is geschikt voor pasgeborene tot peuter. Wat deze draagzak zo bijzonder maakt, is de mogelijkheid om je baby op zes verschillende manieren te dragen, waaronder als rugdrager met hoofdondersteuning, buikdrager zonder hoofdondersteuning, en heupdrager met zitje.

Een ander voordeel van de Moxica Draagzak is de verstevigde heupkruk en schouderbanden, die het gewicht van je kindje goed verdelen over je lichaam. Hierdoor voelt de draagzak comfortabel aan, zelfs na lang dragen. Bovendien zit je kindje altijd dicht tegen je aan, wat stoten en schudden tijdens het lopen vermindert en een veilig gevoel geeft.

De Moxica Draagzak heeft ook handige zakken aan beide zijdes, waarin je bijvoorbeeld melkflessen, telefoons, sleutels en doekjes kunt opbergen. En in het heupzitje zit een ruim opbergvak voor nog meer spullen.

Als specialist in babydragers kan ik zeggen dat de Moxica Draagzak een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele en veelzijdige babydrager. Het is geschikt voor elk groeistadium van je baby, en de verschillende draagmanieren zorgen voor een optimale ondersteuning. Het enige nadeel is dat de draagzak aardig zwaar is, wat het dragen soms vermoeiend kan maken.

Persoonlijk denk ik dat de Moxica Draagzak een goede investering is voor ouders die veel onderweg zijn en hun baby graag dichtbij willen houden. Het ergonomische ontwerp en de vele draagmanieren maken het een praktische en comfortabele keuze voor zowel ouder als kind.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Deryan Meinkind Draagzak - Buikdrager meinkind | grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Deryan Meinkind Draagzak - Buikdrager meinkind | grijs

 • list plusDeze draagzak heeft een comfortabel ontwerp dat ideaal is voor lichte mensen.
 • list plusDeze buikdrager heeft een instelbare band die goed aansluit op het lichaam.
 • list plusDeze draagzak heeft een ventilerende stof die ideaal is voor het gemak van het kind.

Nadelen Deryan Meinkind Draagzak - Buikdrager meinkind | grijs

 • list plusBij langere dragen is deze draagzak niet geschikt.
 • list plusDeze draagzak is niet geschikt voor zwaardere kinderen.
 • list plusDeze draagzak heeft weinig verstelbaarheid.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

De Deryan draagzak waarmee je jouw kindje stijlvol mee op pad neemt. Over ieder aspect van de draagtas is bij het ontwerp nagedacht, zodat jij en je kindje verzekerd zijn van gemak en veiligheid. Deryan Draagzak is geschikt voor kinderen van 3-20kg. Waarom kiezen voor DERYAN ergonomische draagzak voor baby's? Converteerbare draagzak: draagzak heeft 4 verschillende draagmethoden: 2x voorwaarts dragen (naar binnen en naar buiten gericht); 1x heupdrager; 1x rugdragen; Comfortabele babydrager: ademend luchtgaas, verbrede en gevoerde schouderbanden, verbrede en verstelbare heupgordel; Ergonomische draagzak: ontworpen met C-vormig, past bij de vorm van de wervel van de baby, houdt babybenen in M-vorm om de baby gezellig te maken; Praktische drager voor baby: pasgeboren tot peuter, 3-20kg. (max), ademend luchtgaas, gemakkelijk om je baby te dragen tijdens het winkelen, wandelen, kamperen; Ademend luchtgaas: gemaakt van ademend luchtgaas, geschikt voor alle seizoenen, vooral voor de hete zomer, houdt de baby koel; Vergemakkelijkt het dagelijks leven: het is handsfree, het gebruik van een draagzak kan het gemakkelijker maken om uw dagelijkse taken uit te voeren met beide armen en handen beschikbaar; Bevordert fysieke ontwikkeling: Help de kracht en controle van nek en hoofd te ontwikkelen. Helpt ook de spierkracht te vergroten, aangezien baby's erg actief kunnen worden in draagzakken; Oefening: Het hebben van een baby in een draagzak helpt bij het sporten. Je krijgt in principe elke dag een gratis workout ; Ergonomische afdekbare drager: in vergelijking met andere vergelijkbare dragers, zorgt de drager ervoor dat onze baby altijd in een "M"-vorm zit. Brede lendensteun heupriem en gevoerde schouderbanden zorgen voor maximaal draagcomfort om rugpijn te voorkomen Praktische converteerbare drager voor baby's: de hoogte van het draagoppervlak is maximaal 35 cm en de belasting is maximaal 20kg. Carrier houdt baby's van geboorte tot peuter stabiel. Mama of papa kunnen de klittenbandpositie en schouderbanden aanpassen om verschillende lichaamsbouwkinderen aan te passen. 4-in-1 converteerbare drager: babydrager heeft 4 verschillende draagmethoden: 2x voordrager (naar binnen en naar buiten gericht); 1x heupdrager; 1x rugtas. Stabiele drager is geschikt voor baby's van 3-20kg. Comfortabele afdekbare drager: de zachte babydrager is met extra gevoerde schouderbanden en verstelbare brede tailleband, comfortabeler om te dragen voor mama & papa & kind. Ademende babydragers zijn geschikt voor het hele seizoen Hoofdsteun / zonnescherm: verstelbare hoofdsteun ondersteunt de nek en het hoofd van de baby goed om ervoor te zorgen dat de baby niet moe wordt in de draagzak. Zonnekap beschermt baby tegen UV

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager

 • list plusDeze draagzak biedt comfort voor zowel de baby als de ouder.
 • list plusHet modieuze design van deze draagzak maakt het een trendy keuze.
 • list plusDeze draagzak is langdurig bruikbaar en kan dus voor meerdere kinderen worden gebruikt.

Nadelen Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager

 • list plusHet aan- en uittrekken van deze draagzak kan onhandig zijn voor één persoon.
 • list plusDeze draagzak is mogelijk niet geschikt voor lange wandelingen vanwege het ontbreken van extra ondersteuning.
 • list plusDeze draagzak is mogelijk niet geschikt voor ouders met rugklachten vanwege het ontbreken van extra ondersteuning.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een stijlvolle en ergonomische draagzak voor je baby? Dan is de Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager zeker het overwegen waard! Deze draagzak is niet alleen ontzettend mooi in donkergrijs, maar heeft ook een breed zitvlak waardoor je baby goed ondersteund wordt en comfortabel zit. Het beschermingsmutsje is handig bij slecht weer en biedt extra ondersteuning voor het hoofdje.

Wat deze draagzak echt bijzonder maakt, is de extra gesp die de tailleband nog steviger maakt en voorkomt dat de draagzak verschuift. Daarnaast krijg je bij de bestelling ook nog eens een gratis opbergtas, zodat je de draagzak gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

De Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager is geschikt voor baby's tussen de 5 en 20 kg en kan zowel op de buik als op de rug gedragen worden. Het gewicht van de draagzak zelf is slechts 810 gram, dus je kunt hem gemakkelijk meenemen.

Als je op zoek bent naar een draagzak die niet alleen praktisch en ergonomisch is, maar er ook nog eens mooi uitziet, dan is de Praktische draagzak baby Donkergrijs Babydrager zeker een goede keuze. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de draagzak misschien wat warm kan worden tijdens warmere dagen. Maar overall is dit een fantastische draagzak die ik zeker zou aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Infantino 4-in-1 Flip Advanced Draagzak grijs met turquoise details

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Infantino 4-in-1 Flip Advanced Draagzak grijs met turquoise details

 • list plusDeze draagzak is zeer comfortabel voor zowel de baby als de ouder.
 • list plusDeze draagzak is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van de leeftijd en grootte van de baby.
 • list plusDeze draagzak is duurzaam en heeft een aantrekkelijk ontwerp dat past bij de stijl van de ouder.

Nadelen Infantino 4-in-1 Flip Advanced Draagzak grijs met turquoise details

 • list plusDeze draagzak kan vermoeiend zijn voor de ouder bij langdurig gebruik.
 • list plusHet kan enige tijd en oefening vergen om de draagzak goed aan te passen voor de juiste pasvorm.
 • list plusDeze draagzak kan warm zijn voor de baby en de ouder bij warm weer, vanwege de stoffen die worden gebruikt.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.1

Als je op zoek bent naar een veelzijdige draagzak die je kindje op maar liefst vier verschillende manieren kan dragen, dan is de Infantino 4-in-1 Flip Advanced Draagzak de perfecte keuze. Door je kindje op je buik of rug te dragen, voelt je kindje jouw ademhaling, hartslag en stem, wat zorgt voor extra veiligheid en geborgenheid. De draagzak is geschikt voor kindjes van 3,6 tot 14,5 kg en heeft brede en gewatteerde schouderriemen voor extra comfort tijdens het dragen.

Wat deze draagzak uniek maakt, is dat je je kindje op vier verschillende manieren kunt dragen, waardoor je altijd de juiste positie kunt vinden voor jou en je kindje. De smalle en brede zitposities zorgen voor een ergonomische houding van je kindje en de hoofdsteun is verstelbaar, zodat het ook geschikt is voor kleinere kindjes. Bovendien wordt de draagzak geleverd met een slabbetje om de draagzak en je kleding schoon te houden.

Het enige nadeel van deze draagzak is dat het gewicht op je heupen gedragen wordt, wat voor sommige gebruikers minder comfortabel kan zijn. Toch is de Infantino 4-in-1 Flip Advanced Draagzak een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige draagzak die geschikt is voor verschillende leeftijden en gewichten.

Persoonlijk vind ik deze draagzak een goede keuze vanwege de verschillende draagposities en het comfort voor zowel ouder als kind. Het gewicht op de heupen is voor mij geen probleem en ik vind het handig dat de draagzak eenvoudig aan te passen is aan de grootte van mijn kind. Ik zou deze draagzak dan ook zeker aanraden aan andere ouders die hun kindje dicht bij zich willen dragen op een comfortabele manier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van draagzakken. Er zijn immers 1327 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!