De Bestenu Traphekje Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/11/2020


Een traphekje voorkomt dat je kruipende baby of kleine peuter de trap op klautert en daarmee het risico neemt de trap af te vallen. Waar je op let bij het kopen van een traphekje, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soort traphekjes zijn er?

show product content

Er zijn verschillende traphekjes te krijgen. De meest populaire traphekjes zijn toch wel de traphekjes waarvoor je gaatjes in de muur boort en hier vervolgens het hekje mee vast zet. Hierdoor zijn ze erg veilig en kunnen ze niet zomaar los van de muur komen. Vaak til je het hekje een klein beetje op om hem zo in het scharnier te klemmen.

Er zijn ook traphekjes verkrijgbaar waarvoor je geen gaatjes hoeft te boren. Deze hekjes klemmen zich vast tussen de muur. Je draait ze vaak vast met grote draaischijven. Het voordeel van deze hekjes is dat je ze gemakkelijk weer weg haalt - ideaal voor bijvoorbeeld een huurhuis of zelfs een vakantiehuis.

Kan ik een traphekje gebruiken voor mijn hond?

show product content

Zolang je trouwe viervoeter niet in staat is om over je traphekje heen te springen, is je traphekje prima te gebruiken voor je hond. Er zijn speciale traphekjes te krijgen voor huisdieren, maar deze zijn vaak duurder, waardoor een traphekje voor kinderen nog niet zo'n gek idee is.

Hoe hoog moet een traphekje zijn

show product content

De consumentenbond adviseert dat een traphekje minimaal 75cm hoog moet zijn. Is deze lager, dan bestaat de mogelijkheid dat je kindje eroverheen kan klimmen of zelfs overheen kan vallen, met alle gevolgen van dien.

Tot welke leeftijd gebruik ik een traphekje?

show product content

Je gebruikt een traphekje net zo lang totdat het niet meer nodig is, of dat het niet praktisch meer is. Sommige kindjes maken het traphekje zelf open als ze een jaar of drie zijn, andere kindjes kunnen dit sneller. Het hangt van je kindje en van het traphekje af.

Zodra je kindje het hekje open kan doen, is het traphekje eigenlijk nutteloos. In dat geval haal je het traphekje helemaal weg, of je vervangt het met een andere.

Mijn trapgat is extra breed, kan ik een traphekje gebruiken?

show product content

Ja, er zijn speciale traphekjes te krijgen die extra breed zijn. Er zijn bovendien ook verlengstukken verkrijgbaar voor bestaande traphekjes waardoor je je traphekje breder maakt. Koop je een speciaal, extra breed traphekje? Kijk dan goed naar de minimale en maximale afmetingen van het hekje.

Waar kan ik een traphekje nog meer voor gebruiken?

show product content

Een traphekje is niet alleen geschikt voor de trap! Je gebruikt een traphekje bijvoorbeeld ook in de deuropening van je keuken waardoor je kindje niet de keuken in kan, terwijl je bijvoorbeeld kookt. Je gebruikt een traphekje bij elke deuropening. Een andere populaire optie is de slaapkamerdeur.

Als je kindje in zijn eigen slaapkamer slaapt, maar wel eens in zijn slaap aan de wandel gaat, kan dit voor gevaarlijke taferelen zorgen. Een traphekje voor of achter de deur voorkomt deze gevaarlijke taferelen. Gebruik daarnaast een goede babyfoon en je grijpt meteen in als je ziet dat je kindje uit bed is.

Hoe bevestig ik een traphekje?

show product content

Hoe je je traphekje bevestigt, hangt van het soort traphekje af. Er zijn traphekjes verkrijgbaar die je in de muur schroeft, maar er zijn ook traphekjes verkrijgbaar die je tussen de muur klemt. Voor de laatste hoef je geen gaten te boren.

Waar let ik op bij het kopen van een traphekje?

show product content

Het allerbelangrijkste waar je op let bij het kopen van een traphekje is de veiligheid: gaat hij makkelijk op slot? Voel het hekje degelijk aan? Daarnaast let je op de afmetingen. Het traphekje moet natuurlijk wel in de ruimte passen waar jij hem wilt plaatsen. Let daarnaast ook op de hoogte van het traphekje: kies een traphekje wat hoger is dan 75cm.

Hoe komt deze geweldige Traphekje lijst tot stand..?

De wereld verandert.. En dus de speurtocht naar de beste Traphekje ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Traphekjes, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Traphekjes die te koop zijn in Nederland, hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Traphekjes het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Traphekjes stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Soortgelijke producten aan Traphekjes

De beste Traphekjes in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Het traphekje Oslo zorgt maakt je huis een stuk veiliger als je kleine op avontuur gaat, de sluiting kun je met 1 hand bedienen en is niet te openen door jouw kindje. Dit hekje moet aan de wand of muur geschroefd worden, het grote voordeel van boren/schroeven is dat je geen gevaarlijke drempel op de vloer hebt wat een schroef/klemhek wel heeft. Het laatste wat je tenslotte wil is struikelen met je kleintje op de arm. Het hekje is gemaakt van robuust hout en is traploos verstelbaar van 71 t/m 102 cm, je bent dus geen extensies nodig wat sommige andere traphekjes wel hebben. Het houten traphekje Oslo voldoet aan de EN 1930:2011 norm • Verstelbaar van 71 t/m 102 cm • Materiaal: hout, kleur: wit • Geschikt voor montage op een houten, metalen of stenen ondergrond • Geschikt voor kinderen van 0-24 maanden • Traphek Oslo moet vast aan de wand gemonteerd worden • Openen en sluiten met 1 hand

1. A3 Baby & Kids Oslo Traphekje - 71-102 cm - Wit


Product informatiePlus or Show more

Gebruik het verstelbare traphek Wall Fix Extending Metal Gate van Safety 1st voor een veilige omgeving in huis voor klimmende en klauterende kleintjes. Dit witte stalen traphek Wall Fix Extending Metal Gate van Safety 1st met spijlen is verstelbaar van 62 tot 102, zodat je ook grote openingen kan afsluiten voor ondernemende kleintjes. Bevestig het veiligheidshek van Safety 1st met het montagemateriaal aan de muur en hang hier vervolgens het traphek in. Met één hand open en sluit je als volwassene het traphek eenvoudig, door het uiteinde in of uit het montagemateriaal aan de muur te tillen. Het traphek kan in twee richtingen geopend worden, heeft geen drempel en is zeer gebruiksvriendelijk. Kenmerken * Uitschuifbaar veiligheidsrekje * In breedte verstelbaar van 62-102 cm * Materiaal: metaal * 4 bevestigingspunten * Ingenieus openingssysteem voor extra veiligheid * In 2 richtingen te openen * Met 1 hand te openen * Eenvoudig te bevestigen aan muren en deurposten * Montagemateriaal inbegrepen

2. Safety 1st Wall Fix Extending Metal Gate Traphekje - 62-102 cm - Wit


Product informatiePlus or Show more

Sterk Metalen veiligheids deurhek van Safety 1st met Easyclose. Het klemhekje is eenvoudig met 1 hand te openen door de nieuwe ergonomische handgreep. Het klemhekje past in een opening van 73 cm tot 80 cm. Met de los verkrijgbare verlengstukken van 7cm, 14cm en 28cm is deze verstelbaar tot maar liefst 136cm. Kenmerken Safety 1st deurhekje Easyclose metaal Nieuwe ergonomische handgreep is eenvoudig met een hand te openen en sluiten Secundair lock systeem zodat zelfs het meest avontuurlijke kind het hekje niet kan openen U-vormig frame met 4 drukpunten biedt een stevige sluiting en maakt boren niet nodig Extra brede opening maakt het gemakkelijk om doorheen te lopen Opening naar 1 of 2 richtingen voor maximale flexibiliteit Vervaardigd in stevig staal Gemonteerd en gebruiksklaar Aanpasbaar voor openingen van 73 cm tot 80 cm Kan worden verlengd tot 136 cm met afzonderlijke verlengstukken van 7cm, 14cm en 28cm

3. Safety 1st Easy Close Metal Traphekje - 73 tot 80 cm - Uitbreidbaar - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Dit klemhekje van het merk Safety 1st beschikt over Easyclose. Het klemhekje is hierdoor gemakkelijk met een hand te openen door de nieuwe ergonomische handgreep. Het traphekje past in een opening van 73 cm tot 80 cm. Voor grotere openingen kan er een extra verlengstuk worden aangeschaft. Deze zijn beschikbaar in 7 cm, 14 cm en 28 cm. De Safety 1st Easy Close Metal Traphek kan dan tot maar liefst 136 cm lang worden.

4. Safety 1st Easy Close Metal Traphekje - 73 t/m 80 cm - Uitbreidbaar - Wit


Product informatiePlus or Show more

Het Hauck traphekje Open 'n Stop biedt kindvriendelijke veiligheid voor in huis. De bevestiging is zeer eenvoudig. Het metalen hek wordt geklemd door druk op muren of deuren. Boren of schroeven is niet nodig. Het Hauck Open 'n Stop veiligheidshek is geschikt voor breedtes van 75-80 cm en heeft een tweeledige handmatige vergrendeling. Het hekje kan met één hand geopend en gesloten worden door de kinderveilige sluiting. Het Hauck Open 'n Stop traphekje is SGS gecertificeerd en biedt optimale veiligheid voor je kindje. Met apart verkrijgbare verlengstukken kan het traphekje in lengte uitgebreid worden. Wanner je thuis een trapleuning met ronde staven hebt, kun je op het hekje naast de uitbreidingen van 9 en 21 cm de apart verkrijgbare Y-assen bevestigen. Opening afmetingen met de extensies: met extensie: 9 cm = openingsbreedten 84-90 cm met verlenging van 9 cm + 9 cm = openingsbreedten 93-99 cm met verlenging van 21 cm = opening breedte 96-102 cm met de extensies van 21 cm + 21 cm = opening breedtes 117-123 cm met extensies: 9 cm + 21 cm = opening breedtes 105-111 cm De apart verkrijgbare Hauck Y-assen zijn te gebruiken in combinatie met de 9 cm en 21 cm uitbreidingen en dit geeft de volgende mogelijkheden: Deur gate + uitbreiding 9 cm + Y-assen Deur gate + uitbreiding 9 cm + 9 cm + Y-assen Deur gate + extensie 21 cm + Y-assen Deur gate + extensie 21 cm + 21 cm + Y-assen Deur gate + uitbreiding 9 cm + 21 cm + Y-assen Dit hekje heeft een z.g. "power frame". Als je de doos opent dan lijkt het of het hekje "scheef" gelast is. Maar als het hekje "klem"gaat zetten tussen de muur dan zul je zien dat het hekje toch perfect past.

5. Hauck Open N Stop Traphekje - 75-80cm - Wit


Product informatiePlus or Show more

Het traphek SafetyDoor van A3 Baby & Kids is uitgevoerd in robuust metaal en voorzien van een poedercoating in wit, matzwart of titaniumgrijs. Het is voorzien van een sluiting waarbij 2 handelingen nodig zijn om het hek te kunnen openen, voor kleine kindjes dus onmogelijk! Voor ouders is het hek met 1 hand te openen, wel zo makkelijk met je kindje op de arm. Het traphek is verstelbaar van 75.5 cm tot 116 cm breed waardoor deze voor bijna alle deuropeningen en trappen geschikt is. De SafetyDoor voldoet uiteraard volledig aan de Europese norm NEN EN 1930:2011. Dit traphek wordt met schroeven aan de muur bevestigd, naast dat dit natuurlijk veel veiliger is als klemmen heb je hier dus geen gevaarlijke drempel op de vloer. Ook is het hek voorzien van een visuele indicatie of de sluitpen goed gesloten zit d.m.v. groen of rood Op de site van VeiligheidNL adviseert men in tegenstelling tot de norm een minimale hoogte , gemeten vanaf de vloer, van 80 cm. Dit is 5 cm hoger dan de eis uit de norm. Dit advies is gebaseerd op berekeningen van de hoogte van het zwaartepunt van een 1-jarig kind. Bron: website VeiligheidNL Wij zijn het hier mee eens en hebben ons hek de extra veilige hoogte gegeven van 80 cm gemeten vanaf de grond. Omdat kwaliteit bij ons al 30 jaar hoog in het vaandel staat geven wij 5 jaar garantie op het traphek SafetyDoor. Dit traphek is als best getest door de Consumentenbond (Okt 2018, rapportcijfer 8,3) Eigenschappen: Kleur Wit Breedte verstelbaar van 75,5 tot 116 cm Hoogte traphek: 75 cm hekje zelf, gemonteerd 80 cm Voorzien van visuele indicatie of hekje goed gesloten is. 5 jaar garantie Met 1 hand te openen

6. A3 Baby & Kids SafetyDoor Traphekje - Wit


Product informatiePlus or Show more

BabyDan trap en deurhekjes worden in Denemarken geproduceerd volgens de Europese EN:1930. Het Danamic traphekje (2 ext) ( 73-93,5 cm ) is geschikt voor openingen tussen de 73 en 93,5 cm. Wordt geleverd inclusief wallcups en is door een volwassene met een hand te openen. Het hekje wordt standaard geleverd met een montage sleutel. Gebruik je het hekje breeder dan 86 cm dan moeten de bijgeleverde wallpcups worden gebruikt. Tevens geeft een indicator aan of het hekje goed is gemonteerd. Lees altijd aandachtig de gebruiksaanwijzing voor correct en veilig gebruik.

7. Babydan Danamic Traphekje - 73 t/m 93,5 cm - Wit


Product informatiePlus or Show more

Zacht sluitingssysteem (soft close), dubbel sluit en open ingssysteem, schuift in en vergrendelt op kleine, muurbevestiging,snel verwijderbaar muurscharnier,optomaal afstelsysteem (OAS)met snelsluiting,boven en onder vergrendelpunten. Opent in beide richtingen voor deuropeningen en in een enkele richting voor trapopeningen. Past in openingen van min 62 cm tot max 102 cm. Direkte bevestiging op de muur, Dit veiligheidshek voldoet aan EN 1930:2011. Geschikt voor kinderen tot 24 maanden Dit traphekje is geschikt voor kinderen tot 24 maanden en kan alleen in huis gebruikt worden. Het kan dus niet buiten gebruikt worden. Installatie Je bevestigt dit hekje direct aan de muur en het hekje is geschikt voor openingen van 62 centimeter tot 102 centimeter. Belangrijkste Kenmerken Noma Configure Hekje • Soft close systeem • Dubbel sluit en openingssysteem • Schuift in en vergrendelt • Snel verwijderbaar • Boven en onder vergrendelpunten • Past in openingen van 62 centimeter tot maximaal 102 centimeter • Voldoet aan EN 1930:2011

8. Noma Wall Fix Traphekje - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Dankzij het handige oprolsysteem heeft dit traphekje van Rudolphy alles in huis. Geluidsarm, Veilig, compact en stijlvol met een mooie aluminium behuizing. SPECIFICATIES Gepatenteerd design; Geluidsarm op en af rollen; Oprolbaar tot 1,30 meter; Extra veilige hoogte van 90 cm; Eenvoudige installatie; LET OP: Te bevestigen van links naar rechts; ( voor een andere montagewijze zie onze verkoop pagina) Geborstelde Aluminium behuizing; Uitvoeringskleur: Zwart; Voldoet aan EN1930:2011 Montage Dit traphekje is ontworpen voor een montagebevestiging van links naar rechts. Bij twijfel kunt u altijd de verkoper raadplegen voor advies. Voor een montage van rechts naar links of een ander positie hebben wij een alternatief. Zie onze verkooppagina. Tip! Om te voorkomen dat kinderen onder de twee jaar van de trap vallen, is het aan te raden om zowel boven als onderaan de trap een hekje te bevestigen, zodat de trap onbereikbaar wordt. Productbeveiliging Lees vóór montage altijd de handleiding. Het niet lezen van de handleiding en het niet opvolgen van de beschreven instructies kan leiden tot gevaarlijke situaties • Het traprolhek is volgens Europese en internationale veiligheidsnormen getest en goedgekeurd. Voldoet aan EN1930. INHOUD Rudolphy Oprolbaar traphek; Nederlands en Engelse handleiding; Installatiebevestigingen; Aftekenpapier schroefpositie; Afstandshouders voor oneven oppervlakte.

9. Oprolbaar traphekje van luxe aluminium - Zwart veiligheidshekje en deurhekje voor baby kind en dier


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Traphekjes er zijn immers 142 verschillende te bestellen..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en kun je straks de beste Traphekje kopen.