De Bestenu Traphekje Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/11/2020


Een traphekje voorkomt dat je kruipende baby of kleine peuter de trap op klautert en daarmee het risico neemt de trap af te vallen. Waar je op let bij het kopen van een traphekje, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soort traphekjes zijn er?

Er zijn verschillende traphekjes te krijgen. De meest populaire traphekjes zijn toch wel de traphekjes waarvoor je gaatjes in de muur boort en hier vervolgens het hekje mee vast zet. Hierdoor zijn ze erg veilig en kunnen ze niet zomaar los van de muur komen. Vaak til je het hekje een klein beetje op om hem zo in het scharnier te klemmen.

Er zijn ook traphekjes verkrijgbaar waarvoor je geen gaatjes hoeft te boren. Deze hekjes klemmen zich vast tussen de muur. Je draait ze vaak vast met grote draaischijven. Het voordeel van deze hekjes is dat je ze gemakkelijk weer weg haalt - ideaal voor bijvoorbeeld een huurhuis of zelfs een vakantiehuis.

Kan ik een traphekje gebruiken voor mijn hond?

Zolang je trouwe viervoeter niet in staat is om over je traphekje heen te springen, is je traphekje prima te gebruiken voor je hond. Er zijn speciale traphekjes te krijgen voor huisdieren, maar deze zijn vaak duurder, waardoor een traphekje voor kinderen nog niet zo'n gek idee is.

Hoe hoog moet een traphekje zijn

De consumentenbond adviseert dat een traphekje minimaal 75cm hoog moet zijn. Is deze lager, dan bestaat de mogelijkheid dat je kindje eroverheen kan klimmen of zelfs overheen kan vallen, met alle gevolgen van dien.

Tot welke leeftijd gebruik ik een traphekje?

Je gebruikt een traphekje net zo lang totdat het niet meer nodig is, of dat het niet praktisch meer is. Sommige kindjes maken het traphekje zelf open als ze een jaar of drie zijn, andere kindjes kunnen dit sneller. Het hangt van je kindje en van het traphekje af.

Zodra je kindje het hekje open kan doen, is het traphekje eigenlijk nutteloos. In dat geval haal je het traphekje helemaal weg, of je vervangt het met een andere.

Mijn trapgat is extra breed, kan ik een traphekje gebruiken?

Ja, er zijn speciale traphekjes te krijgen die extra breed zijn. Er zijn bovendien ook verlengstukken verkrijgbaar voor bestaande traphekjes waardoor je je traphekje breder maakt. Koop je een speciaal, extra breed traphekje? Kijk dan goed naar de minimale en maximale afmetingen van het hekje.

Waar kan ik een traphekje nog meer voor gebruiken?

Een traphekje is niet alleen geschikt voor de trap! Je gebruikt een traphekje bijvoorbeeld ook in de deuropening van je keuken waardoor je kindje niet de keuken in kan, terwijl je bijvoorbeeld kookt. Je gebruikt een traphekje bij elke deuropening. Een andere populaire optie is de slaapkamerdeur.

Als je kindje in zijn eigen slaapkamer slaapt, maar wel eens in zijn slaap aan de wandel gaat, kan dit voor gevaarlijke taferelen zorgen. Een traphekje voor of achter de deur voorkomt deze gevaarlijke taferelen. Gebruik daarnaast een goede babyfoon en je grijpt meteen in als je ziet dat je kindje uit bed is.

Hoe bevestig ik een traphekje?

Hoe je je traphekje bevestigt, hangt van het soort traphekje af. Er zijn traphekjes verkrijgbaar die je in de muur schroeft, maar er zijn ook traphekjes verkrijgbaar die je tussen de muur klemt. Voor de laatste hoef je geen gaten te boren.

Waar let ik op bij het kopen van een traphekje?

Het allerbelangrijkste waar je op let bij het kopen van een traphekje is de veiligheid: gaat hij makkelijk op slot? Voel het hekje degelijk aan? Daarnaast let je op de afmetingen. Het traphekje moet natuurlijk wel in de ruimte passen waar jij hem wilt plaatsen. Let daarnaast ook op de hoogte van het traphekje: kies een traphekje wat hoger is dan 75cm.

Hoe komt deze handige Traphekje ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Traphekje ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Traphekjes, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Traphekjes die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Traphekjes het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Traphekjes stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Traphekjes

De beste Traphekjes in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Gebruik het verstelbare traphek Wall Fix Extending Metal Gate van Safety 1st voor een veilige omgeving in huis voor klimmende en klauterende kleintjes. Dit witte stalen traphek Wall Fix Extending Metal Gate van Safety 1st met spijlen is verstelbaar van 62 tot 102, zodat je ook grote openingen kan afsluiten voor ondernemende kleintjes. Bevestig het veiligheidshek van Safety 1st met het montagemateriaal aan de muur en hang hier vervolgens het traphek in. Met één hand open en sluit je als volwassene het traphek eenvoudig, door het uiteinde in of uit het montagemateriaal aan de muur te tillen. Het traphek kan in twee richtingen geopend worden, heeft geen drempel en is zeer gebruiksvriendelijk. Kenmerken * Uitschuifbaar veiligheidsrekje * In breedte verstelbaar van 62-102 cm * Materiaal: metaal * 4 bevestigingspunten * Ingenieus openingssysteem voor extra veiligheid * In 2 richtingen te openen * Met 1 hand te openen * Eenvoudig te bevestigen aan muren en deurposten * Montagemateriaal inbegrepen

1. Safety 1st Wall Fix Extending Metal Gate Traphekje - 62-102 cm - Wit


Product informatiePlus or Show more

Het traphek SafetyDoor van A3 Baby & Kids is uitgevoerd in robuust metaal en voorzien van een poedercoating in wit, matzwart of titaniumgrijs. Het is voorzien van een sluiting waarbij 2 handelingen nodig zijn om het hek te kunnen openen, voor kleine kindjes dus onmogelijk! Voor ouders is het hek met 1 hand te openen, wel zo makkelijk met je kindje op de arm. Het traphek is verstelbaar van 75.5 cm tot 116 cm breed waardoor deze voor bijna alle deuropeningen en trappen geschikt is. De SafetyDoor voldoet uiteraard volledig aan de Europese norm NEN EN 1930:2011. Dit traphek wordt met schroeven aan de muur bevestigd, naast dat dit natuurlijk veel veiliger is als klemmen heb je hier dus geen gevaarlijke drempel op de vloer. Ook is het hek voorzien van een visuele indicatie of de sluitpen goed gesloten zit d.m.v. groen of rood Op de site van VeiligheidNL adviseert men in tegenstelling tot de norm een minimale hoogte , gemeten vanaf de vloer, van 80 cm. Dit is 5 cm hoger dan de eis uit de norm. Dit advies is gebaseerd op berekeningen van de hoogte van het zwaartepunt van een 1-jarig kind. Bron: website VeiligheidNL Wij zijn het hier mee eens en hebben ons hek de extra veilige hoogte gegeven van 80 cm gemeten vanaf de grond. Omdat kwaliteit bij ons al 30 jaar hoog in het vaandel staat geven wij 5 jaar garantie op het traphek SafetyDoor. Dit traphek is als best getest door de Consumentenbond (Okt 2018, rapportcijfer 8,3) Eigenschappen: Kleur Wit Breedte verstelbaar van 75,5 tot 116 cm Hoogte traphek: 75 cm hekje zelf, gemonteerd 80 cm Voorzien van visuele indicatie of hekje goed gesloten is. 5 jaar garantie Met 1 hand te openen

2. A3 Baby & Kids SafetyDoor Traphekje - Wit


Product informatiePlus or Show more

Het traphekje van AD Commerce creëert een veilige omgeving voor uw kind/huisdier. In tegenstelling tot andere traphekjes is dit traphekje voorzien van een oprolsysteem, erg handig wanneer u het hekje niet nodig heeft en/of ruimte wil besparen. Praktisch en extra veiligheid Doordat dit traphekje gebruikmaakt van een oprolsysteem is dit hekje inzetbaar tussen iedere deuropening, gang of trap tot een maximale opening van 150cm. Heeft u het hekje niet nodig? Dan kunt u door gebruik van het oprolsysteem het hekje gemakkelijk opbergen. Naast het feit dat het hekje erg praktisch is, bevat het ook nog eens extra veiligheid d.m.v. de Push & Turn vergrendeling. De Push & Turn vergrendeling zorgt ervoor dat kinderen het hekje onmogelijk open kunnen krijgen. Voordelen ✅ Geen drempel aanwezig ✅ Vergrendelings Optie ✅ Bruikbaar voor openingen tot 150cm ✅ Eenvoudige installatie & verwijdering ✅ Compact ✅ Oprolsysteem ✅ Duurzaam materiaal ✅ Voldoet aan Europese norm NEN EN 1930:2011 Inhoud Oprolbaar traphekje 2 x Bevestigingsmaterialen Handleiding (ENG/NL) Kiest u voor het oprolbare traphekje van AD Commerce? Dan kiest u voor het waarborgen van de veiligheid van zowel uw trouwe viervoeter als uw kleine! Bestel vandaag nog!

3. ADSafety - Oprolbaar Traphekje - Veiligheid in huis - Luxe Mesh - Veiligheidshekje voor Baby - Kinderhekje - Hondenhek


Product informatiePlus or Show more

Zacht sluitingssysteem (soft close), dubbel sluit en open ingssysteem, schuift in en vergrendelt op kleine, muurbevestiging,snel verwijderbaar muurscharnier,optomaal afstelsysteem (OAS)met snelsluiting,boven en onder vergrendelpunten. Opent in beide richtingen voor deuropeningen en in een enkele richting voor trapopeningen. Past in openingen van min 62 cm tot max 102 cm. Direkte bevestiging op de muur, Dit veiligheidshek voldoet aan EN 1930:2011. Geschikt voor kinderen tot 24 maanden Dit traphekje is geschikt voor kinderen tot 24 maanden en kan alleen in huis gebruikt worden. Het kan dus niet buiten gebruikt worden. Installatie Je bevestigt dit hekje direct aan de muur en het hekje is geschikt voor openingen van 62 centimeter tot 102 centimeter. Belangrijkste Kenmerken Noma Configure Hekje • Soft close systeem • Dubbel sluit en openingssysteem • Schuift in en vergrendelt • Snel verwijderbaar • Boven en onder vergrendelpunten • Past in openingen van 62 centimeter tot maximaal 102 centimeter • Voldoet aan EN 1930:2011

4. Noma Wall Fix Traphekje - Zwart


Product informatiePlus or Show more

BabyDan trap en deurhekjes worden in Denemarken geproduceerd volgens de Europese EN:1930. Het Danamic traphekje (2 ext) ( 73-93,5 cm ) is geschikt voor openingen tussen de 73 en 93,5 cm. Wordt geleverd inclusief wallcups en is door een volwassene met een hand te openen. Het hekje wordt standaard geleverd met een montage sleutel. Gebruik je het hekje breeder dan 86 cm dan moeten de bijgeleverde wallpcups worden gebruikt. Tevens geeft een indicator aan of het hekje goed is gemonteerd. Lees altijd aandachtig de gebruiksaanwijzing voor correct en veilig gebruik.

5. Babydan Danamic Traphekje - 73 t/m 93,5 cm - Wit


Product informatiePlus or Show more

Luxe hardhouten traphek van Noma. Dit traphekje is handig in breedte verstelbaar. U hoeft dus geen extra verlengstuk nodig. Het traphekje past in een opening van 62 cm tot maar liefst 100 cm. Kenmerken Noma traphekje Hout •Traphek in sterk beukenhout vervaardigd •Zeer eenvoudig openingsmechanisme voor extra comfort. •Gemakkelijk met 1 hand te openen. •Softclose sluiting •Makkelijk van de wand wegnemen met een tweevoudig ontgrendelingsmechanisme •Met klemmen aan de boven- en onderkant worden de veiligheidshekken op hun plaats gehouden en kunt u ze snel en gemakkelijk in de breedte aan passen. •Extra brede doorgang. •Opent in 2 richtingen voor maximale flexibiliteit •Gekeurd volgens norm BSEN 1930 : 2000 •Traphek is verstelbaar van 62 – 100 cm Dit veiligheidshek voldoet aan de EN 1930:2011 veiliheidsnorm.

6. Noma Wall Fix Wood Traphekje - 64-100 cm - zwart


Product informatiePlus or Show more

Stijlvol Metalen veiligheids deurhek van Noma. Het klemhekje is eenvoudig door een volwassene met 1 hand te openen door de ergonomische handgreep. Het klemhekje kan naar 1 of 2 richtingen geopend worden voor optimale flexibiliteit. Het hekje past in openingen tussen 75 en 82 cm. Met de los verkrijgbare verlengstukken is deze verstelbaar tot maar liefst 138cm. Kenmerken Noma deurhekje Easyclose metaal Ergonomische handgreep is eenvoudig met een hand te openen en sluiten Secundair lock systeem zodat zelfs het meest avontuurlijke kind het hekje niet kan openen Sterk frame met 4 drukpunten biedt een stevige sluiting en maakt boren niet nodig Extra brede opening maakt het gemakkelijk om doorheen te lopen Opening naar 1 of 2 richtingen voor maximale flexibiliteit Vervaardigd in stevig staal Gemonteerd en gebruiksklaar Aanpasbaar voor openingen van 75 cm tot 82 cm veiligheidshek voldoen aan EN 1930;201 Geschikt voor kinderen tot 24 maanden Afmetingen: 73,2 x 4 x 75,4 cm Let op: Dit traphekje heeft een zogenaamd "power frame". Als je de doos opent dan lijkt het of het hekje "scheef" gelast is. Maar als het hekje "klem"gaat zetten tussen de muur dan zul je zien dat het hekje toch perfect past.

7. Noma Pressure Fit Gate Traphekje - 75-82 cm - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Dit klemhekje van het merk Safety 1st beschikt over Easyclose. Het klemhekje is hierdoor gemakkelijk met een hand te openen door de nieuwe ergonomische handgreep. Het traphekje past in een opening van 73 cm tot 80 cm. Voor grotere openingen kan er een extra verlengstuk worden aangeschaft. Deze zijn beschikbaar in 7 cm, 14 cm en 28 cm. De Safety 1st Easy Close Metal Traphek kan dan tot maar liefst 136 cm lang worden.

8. Safety 1st Easy Close Metal Traphekje - 73 t/m 80 cm - Uitbreidbaar - Wit


Product informatiePlus or Show more

Het Traphekje Danamic is een handig en veilig klemhek geschikt voor openingen van 73 tot 87 cm. Naast bevestiging bij een trap is het hekje ook geschikt om te bevestigen aan een deurstijl. Zo houdt u de trap vrij terwijl uw kind toch veilig kan spelen in de kinderkamer! Het traphekje heeft een dun handvat dat erg makkelijk met één hand te bedienen is. In het handvat zit een indicator ingebouwd die aangeeft of het traphekje goed bevestigd is. Wit betekent dat het hekje veilig hangt, terwijl het bij rood nog wat strakker tegen de muur aangedraaid moet worden. Het monteren van het traphekje gaat erg makkelijk en er komen geen schroeven of boormachines aan te pas. Het hekje laat daarom ook geen sporen achter op de muur of deurstijl. Het traphekje is zonder verlengstukken maximaal 80,5 cm breed. Met het meegeleverde verlengdeel kun je het traphekje verlengen tot max. 87 cm. Gebruik je meer dan 1 verlengdeel, dan moeten de bijgeleverde muurdopjes worden gebruikt. Kenmerken klemhekje Babydan Danamic Sterk metalen veiligheidshek Gemakkelijk met 1 hand te openen. Kan op de wand of op de deurpost worden bevestigd Gemakkelijk te plaatsen. Gekeurd volgens norm BSEN 1930 : 2011 Inclusief 1 verlengdeel waardoor het klemhek verstelbaar is van 73 – 87 cm. Hoogte traphek: 75cm

9. Babydan Danamic Traphekje - 73 t/m 87 cm - Wit


Product informatiePlus or Show more

Stijlvol Metalen veiligheids deurhek van Noma. Het klemhekje is eenvoudig door een volwassene met 1 hand te openen door de ergonomische handgreep. Het klemhekje kan naar 1 of 2 richtingen geopend worden voor optimale flexibiliteit. Het hekje past in openingen tussen 75 en 82 cm. Met de los verkrijgbare verlengstukken is deze verstelbaar tot maar liefst 138cm. Kenmerken Noma deurhekje Easyclose metaal Ergonomische handgreep is eenvoudig met een hand te openen en sluiten Secundair lock systeem zodat zelfs het meest avontuurlijke kind het hekje niet kan openen Sterk frame met 4 drukpunten biedt een stevige sluiting en maakt boren niet nodig Extra brede opening maakt het gemakkelijk om doorheen te lopen Opening naar 1 of 2 richtingen voor maximale flexibiliteit Vervaardigd in stevig staal Gemonteerd en gebruiksklaar Aanpasbaar voor openingen van 75 cm tot 82 cm veiligheidshek voldoen aan EN 1930;201 Geschikt voor kinderen tot 24 maanden Afmetingen: 73,2 x 4 x 75,4 cm Let op: Dit traphekje heeft een zogenaamd "power frame". Als je de doos opent dan lijkt het of het hekje "scheef" gelast is. Maar als het hekje "klem"gaat zetten tussen de muur dan zul je zien dat het hekje toch perfect past.

10. Noma Pressure Fit Gate Traphekje - 75 t/m 82 cm - Wit


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Traphekjes. Er zijn immers 142 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Traphekje kopen.