Bestenu

Wat is de beste thermometer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het kopen van een goede thermometer is een lastige uitdaging. Wat is de beste thermometer van 2023? Na het onderzoeken van 460 thermometers kwam de Bintoi® XR210 Digitale Thermometer lichaam wit , blauw
als beste uit onze thermometer-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de thermometers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 thermometers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige thermometer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste thermometers

1Score: 9.7
Bintoi® XR210 Digitale Thermometer lichaam wit , blauw
Beste thermometer voor medische doeleinden
Bintoi® XR210 Digitale Thermometer lichaam wit , blauw
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter
Beste thermometer voor voedselbereiding
Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Braun LF40 - Navulset Lensfilters wit
Braun LF40 - Navulset Lensfilters wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer
Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Braun IRT 3030 - Oorthermometer wit
Beste thermometer voor industriële toepassingen
Braun IRT 3030 - Oorthermometer wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
iProven DTR-1221A Digitale thermometer met wit , grijs
iProven DTR-1221A Digitale thermometer met wit , grijs
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Medisana TM 750 - Lichaamsthermometer wit , groen
Medisana TM 750 - Lichaamsthermometer wit , groen
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Bintoi® X100 Digitale Oorthermometer Infrarood
Bintoi® X100 Digitale Oorthermometer Infrarood
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Braun PRT1000 - Lichaamsthermometer wit
Braun PRT1000 - Lichaamsthermometer wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Bintoi® Thermometer voorhoofd Temperatuurmeter Koortsthermometer xe300
Bintoi® Thermometer voorhoofd Temperatuurmeter Koortsthermometer xe300
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Thermometer Koopgids

Je bent op zoek naar een manier om je lichaamstemperatuur op te meten. Hiervoor heb je een thermometer nodig, maar wat is de beste? Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een koortsthermometer.

Wat voor soorten thermometers zijn er?

Er zijn verschillende manieren waarop je je lichaamstemperatuur meet. Welke het beste is voor jou, hangt af van jouw behoeften. Zo is er bijvoorbeeld de ouderwetse kwikthermometer. Tegenwoordig zit er geen kwik meer in: dit is al sinds de jaren '90 verboden. Tegenwoordig wordt er een vloeibaar mengsel van gallium, indium en tin gebruikt.

Het nadeel van deze analoge thermometers is dat ze breekbaar zijn, maar ze zijn wel goedkoop en eenvoudig schoon te maken. Bovendien meten deze thermometers erg nauwkeurig. Een analoge thermometer gebruik je oraal, onder de arm of rectaal. Analoge thermometers zijn minder populair sinds de komst van digitale thermometers.

Een digitale thermometer werkt op batterijen en geeft vaak een geluidssignaal als de lichaamstemperatuur is opgemeten. Soms hebben ze een geheugenfunctie waarmee je de laatst opgenomen temperatuur kunt zien. De digitale thermometer is een verzamelnaam voor alle soorten thermometers die elektronisch werken.

Denk bijvoorbeeld aan een goede oorthermometer: deze meet de lichaamstemperatuur op een digitale manier via de oren. De temperatuur wordt weergegeven op het display. Oorthermometers zijn erg accuraat, mits je ze op de correcte manier gebruikt. Dit doe je door de oorschelp naar boven te trekken: hierdoor trek je het gehoorkanaal recht.

Meet de temperatuur daarnaast altijd in hetzelfde oor. Heb je net geslapen, kies dan niet het oor waar je net op hebt geslapen. Dit oor is namelijk altijd warmer omdat je erop gelegen hebt. Gebruik daarnaast ook altijd beschermkapjes voor de tuitjes. Je wilt eventuele bacteriën of virussen niet overdragen.

Een voorhoofdsthermometer meet de temperatuur op je voorhoofd of de slapen. Deze manier is minder accuraat omdat de temperatuur beïnvloed kan worden door de omgevingstemperatuur. Het is daarentegen wel een prettige manier om de temperatuur van kinderen te meten. Het is misschien niet altijd even accuraat, maar wel zo gepiept zonder het kind te storen.

Hetzelfde geldt voor contactloze thermometers: deze werken op infrarood en meten de temperatuur zonder het kind aan te hoeven raken. Dit geeft je de kans de temperatuur te meten van iemand die bijvoorbeeld ligt te slapen. Ook deze methode is echter niet erg nauwkeurig: de omgevingstemperatuur kan ook hier de resultaten beïnvloeden.

Een speenthermometer is een andere manier om zo eenvoudig mogelijk de temperatuur van een peuter op te nemen. Het is een speen met een ingebouwde thermometer. Let wel op: deze kan niet worden gebruikt als je kindje een verstopte neus heeft.

Welke thermometer is het meest accuraat?

De meest accurate manier van het opmeten van de lichaamstemperatuur is rectaal, met een digitale thermometer. Dit is medisch gezien de meest betrouwbare manier. Het gebruik van een digitale thermometer is eenvoudig en het is bijna onmogelijk hiermee fouten te maken.

Een goede oorthermometer is ook betrouwbaar, maar er worden veel fouten gemaakt door verkeerd gebruik waardoor de gemeten temperatuur niet juist is. Door het onjuiste gebruik van een oorthermometer kan het resultaat maar liefst een hele graad verschillen!

Hoe werkt een infrarood thermometer?

Infrarood-licht werkt als zichtbaar licht - het kan worden gefocust, gereflecteerd of geabsorbeerd. Infrarood thermometers gebruiken meestal een lens om het licht te focussen op een object. De infrarood-straling wordt geabsorbeerd en vervolgens omgezet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens gemeten.

Hoe ijk je een thermometer?

Een vloeistofthermometer moet soms ge-ijkt worden. Dit doe je door de thermometer in ijswater te houden en tegelijkertijd te roeren. Wacht tot de temperatuur stabiel is en niet meer daalt. Gebruik een stukje plakband en plak dit op de laagste temperatuur (0). Herhaal dit proces, maar gebruik nu kokend water.

Wat betekent F op een thermometer?

De F op een thermometer staat voor Fahrenheit. Dit is een temperatuurschaal die bedacht is door Gabriel Fahrenheit. Deze eenheid werd speciaal ontwikkeld voor kwikthermometers en wordt vooral in de Verenigde Staten gebruikt. De meeste gebruikte eenheid voor temperatuur in Europa is echter Celsius.

Wat is een normale lichaamstemperatuur?

Iedereen is anders, maar over het algemeen is een lichaamstemperatuur tot 37,5 °C normaal te noemen. Wanneer je lichaamstemperatuur boven de 38 °C uitkomt, wordt dit koorts genoemd. Is je temperatuur tussen de 37,5 °C en 38 °C, dan wordt dit verhoging genoemd. Er zijn echter mensen die zich nog prima voelen bij een temperatuur van 38 °C.

Heb je koorts, dan betekent dit dat je lichaam aan het vechten is tegen een infectie. Infecties worden veroorzaakt door bacteriën of virussen. Deze moeten door het lichaam onschadelijk worden gemaakt en dit gaat beter wanneer je lichaamstemperatuur hoger is. Door koorts kun je je flink ellendig voelen, maar het is wel een goede reactie van het lichaam.

hero illustration

Hoe testen we thermometers?

Om de beste thermometer te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze thermometer-test hebben we 460 thermometers vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze thermometer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze thermometer-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen thermometer-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte thermometer in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 460 thermometers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste thermometers op een rijtje

1. Beste thermometer voor medische doeleinden: Bintoi® XR210 Digitale Thermometer lichaam wit , blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® XR210 Digitale Thermometer lichaam wit , blauw

 • list plusDeze thermometer heeft een soepele meting.
 • list plusDe thermometer wordt geleverd met een praktisch opbergdoosje.
 • list plusDe batterijen zijn verwisselbaar, wat zorgt voor een langere levensduur van de thermometer.

Nadelen Bintoi® XR210 Digitale Thermometer lichaam wit , blauw

 • list plusHet venster van de thermometer is niet goed leesbaar, wat het aflezen van de temperatuur bemoeilijkt.
 • list plusDe handleiding van de thermometer is onduidelijk, waardoor het gebruik ervan lastig kan zijn.
 • list plusDe temperatuurmeting van de thermometer is niet altijd accuraat, wat kan leiden tot verkeerde metingen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een betrouwbare en functionele thermometer? Dan is de Bintoi® XR210 Digitale Thermometer lichaam wit, blauw perfect voor jou! Met deze staafthermometer krijg je een nauwkeurige en snelle aflezing van je lichaamstemperatuur. Het kost slechts 10 seconden om een resultaat te krijgen, wat ideaal is voor ongeduldige kinderen of volwassenen. Bovendien kun je de thermometer veilig gebruiken om oraal, rectaal of via de oksel een meting te doen.

Wat deze thermometer uniek maakt, is de zachte buigzame punt die het meten van de temperatuur comfortabeler maakt. Dit is vooral handig als je met kinderen of beweeglijke baby's werkt. Daarnaast is de thermometer waterdicht, wat zorgt voor een eenvoudige en hygiënische manier van schoonmaken. Ook is het LCD-display goed afleesbaar, waardoor je snel kunt zien of je koorts hebt.

De Bintoi® XR210 Digitale Thermometer lichaam wit, blauw is ook BPA-vrij, wat betekent dat het veilig is voor kinderen. Je kunt het gebruiken om metingen rectaal, via de oksel en oraal uit te voeren. Het laatste meetresultaat is oproepbaar uit het geheugen, wat handig is als je de temperatuur gedurende een bepaalde periode in de gaten moet houden.

Deze thermometer is perfect voor thuisgebruik en voor onderweg. Het wordt geleverd met een reisetui en een gebruiksaanwijzing in het Nederlands/Frans. Het is ook gemakkelijk te gebruiken, wat betekent dat je het snel kunt gebruiken als je een temperatuurcontrole nodig hebt.

Persoonlijk vind ik deze thermometer erg handig en betrouwbaar. Het is gemakkelijk te gebruiken en het resultaat is snel en nauwkeurig. Het enige nadeel is dat het maximaal aantal personen dat kan worden onthouden slechts één is, dus het is niet ideaal voor gezinnen met meer dan één kind. Maar over het algemeen is deze thermometer een geweldige aankoop voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en functionele thermometer!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste thermometer voor voedselbereiding: Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

 • list plusDeze oorthermometer heeft een snel meting, wat handig is voor ongeduldige patiënten.
 • list plusDe thermometer heeft een duidelijk display, wat het aflezen van de temperatuur gemakkelijk maakt.
 • list plusDe oorthermometer is hygiënisch, omdat er geen contact nodig is met de huid.

Nadelen Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

 • list plusDe oorthermometer kan niet precies zijn bij verkeerd gebruik, wat kan leiden tot verkeerde diagnoses.
 • list plusDe thermometer is ongemakkelijk voor gebruik bij baby's en jonge kinderen, omdat het lastig kan zijn om hun oren stil te houden.
 • list plusDe oorthermometer is duurder dan andere soorten thermometers, wat een nadeel kan zijn voor mensen met een beperkt budget.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.7

De Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter is een geweldig hulpmiddel voor ouders die op zoek zijn naar een nauwkeurige en eenvoudige manier om de temperatuur van hun kind te meten. Met de afstandssensor hoef je je kind niet wakker te maken en kun je de temperatuur meten vanop een afstand. De thermometer heeft een hygiënisch ontwerp en hoeft niet achteraf gesteriliseerd te worden. Bovendien is het apparaat goedgekeurd door de FDA, CE en FCC, wat de betrouwbaarheid van de metingen bevestigt.

Een ander groot voordeel van deze thermometer is dat het geschikt is voor baby's vanaf 0 maanden. Met de stille modus en de heldere aflezing in het donker, is het ook mogelijk om de temperatuur van je baby te meten terwijl hij of zij slaapt. De thermometer kan ook worden gebruikt om de kamertemperatuur te meten, evenals vloeistoffen zoals melkflesjes en badwater.

Wat deze thermometer onderscheidt van andere producten is dat het beschikt over een koortswaarschuwingssysteem. Het groene lichtje met een lange pieptoon geeft aan dat de temperatuur binnen het normale bereik ligt. Een oranje lichtje met drie korte piepjes geeft aan dat er sprake is van lichte koorts. Bij hoge koorts geeft het rode lichtje met vijf korte pieptonen een waarschuwing.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat de thermometer zeer nauwkeurig is en snel werkt. Het kan ook worden gebruikt om de temperatuur van andere oppervlakken te meten, zoals voeding. Het enige nadeel van deze thermometer is dat het niet waterbestendig is, dus je moet het apparaat op afstand houden bij het meten van vloeistoffen.

Mijn persoonlijke mening over de Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter is dat het een uitstekend hulpmiddel is voor ouders die snel en nauwkeurig de temperatuur van hun kind willen meten. Het is gemakkelijk te gebruiken en het koortswaarschuwingssysteem is een geweldige toevoeging. Het nadeel van het niet waterbestendig zijn is minimaal en weegt niet op tegen de voordelen die deze thermometer biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Braun LF40 - Navulset Lensfilters wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun LF40 - Navulset Lensfilters wit

 • list plusDeze lensfilters zijn van goede kwaliteit en passen perfect op de oorthermometer.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze lensfilters is goed.
 • list plusDeze lensfilters zijn eenvoudig in gebruik en voorkomen verspreiding van bacteriën.

Nadelen Braun LF40 - Navulset Lensfilters wit

 • list plusDe prijs van deze lensfilters is aan de hoge kant.
 • list plusSommige leveranciers bieden deze lensfilters aan voor een hogere prijs dan andere.
 • list plusHet kan verwarrend zijn dat er ook een LF20 variant bestaat, terwijl deze niet hetzelfde is als de LF40.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

Als je op zoek bent naar een veilige, hygiënische en comfortabele manier om de temperatuur van je kind of jezelf te meten, dan zijn de Braun Thermoscan Lensfilters LF40 een uitstekende keuze. Deze lensfilters passen op alle Braun Thermoscan modellen en zijn eenmalig te gebruiken, waardoor je altijd zeker weet dat je thermometer schoon en nauwkeurig blijft.

Met de 40 wegwerpbare lensfilters in de verpakking, hoef je je geen zorgen te maken over vuil en beschadigingen aan de lens van je oorthermometer. Je kunt de beschermkapjes gemakkelijk gebruiken zonder ze met je blote handen aan te raken, dankzij het handige systeem waarin ze zijn ingedeeld.

Wat deze lensfilters zo bijzonder maakt, is het feit dat ze geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Bovendien zijn ze gemaakt van synthetisch materiaal en zijn ze veilig en hygiënisch in het gebruik.

Of je nu een ouder bent die de temperatuur van zijn kind wil meten, of een volwassene die zijn eigen temperatuur wil controleren, de Braun Thermoscan Lensfilters LF40 zijn een slimme keuze. Ze zijn handig, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken.

Als specialist in thermometers kan ik je vertellen dat deze lensfilters een uitstekende keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar een veilige, hygiënische en nauwkeurige manier om de temperatuur te meten. Ik raad ze dan ook van harte aan en heb geen enkel nadeel kunnen ontdekken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer

 • list plusDeze thermometer heeft twee meetmethoden, waardoor het gemakkelijk is om de temperatuur van een kind te meten.
 • list plusDe thermometer is eenvoudig te gebruiken en heeft een mooi ontwerp.
 • list plusDe thermometer wordt geleverd met batterijen, wat handig is voor direct gebruik.

Nadelen Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer

 • list plusDe voorhoofdmeting werkt niet bij alle gebruikers, waardoor de oorthermometer de enige optie is.
 • list plusEr worden geen hygiënische dopjes bijgeleverd, wat kan leiden tot onhygiënisch gebruik.
 • list plusDe metingen wijken snel af, wat twijfel kan zaaien over de nauwkeurigheid van de thermometer.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

De Bintoi® X200 thermometer is een must-have voor ouders die zich zorgen maken over de gezondheid van hun baby. Het apparaat is goedgekeurd door de FDA, CE en FCC, en heeft een hygiënisch design dat het apparaat makkelijk te gebruiken en schoon te houden maakt.

De thermometer heeft een accuraat meetsysteem met kleurcodering en geluidssignalen om koorts snel en eenvoudig te detecteren. Het beschikt ook over een stille modus waarmee je koorts kunt meten zonder je baby te storen terwijl hij slaapt. Het apparaat kan ook worden gebruikt om kamertemperatuur, vloeistoffen en voeding te meten.

Een groot voordeel van de Bintoi® X200 thermometer is de memory modus, waarmee je tot wel 35 metingen kunt bijhouden. Het apparaat heeft ook een koortswaarschuwing die je waarschuwt bij normale temperatuur, lichte koorts en hoge koorts.

De thermometer is snel, nauwkeurig en betrouwbaar, en kan worden gebruikt in drie verschillende modi: voorhoofd-, oor- en oppervlakte-modus. Het apparaat heeft ook een handige nachtverlichting en schakelt automatisch uit om de batterij te sparen.

De Bintoi® X200 thermometer is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare en nauwkeurige thermometer om de gezondheid van hun baby te monitoren. Het apparaat is ook geschikt voor volwassenen en kan worden gebruikt om de temperatuur te meten van vloeistoffen en voeding.

Mijn persoonlijke mening over de Bintoi® X200 thermometer is zeer positief. De thermometer is zeer accuraat en betrouwbaar, en ik vind het erg handig dat het apparaat beschikt over verschillende meetmodi. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de thermometer niet werkt met een app, maar dat is voor mij persoonlijk geen groot probleem. Al met al zou ik deze thermometer zeker aanbevelen aan andere ouders en volwassenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en eenvoudige manier om de temperatuur te meten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste thermometer voor industriële toepassingen: Braun IRT 3030 - Oorthermometer wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun IRT 3030 - Oorthermometer wit

 • list plusDe oorthermometer is zeer nauwkeurig en meet de temperatuur in slechts enkele seconden, wat handig is voor drukke ouders.
 • list plusDe oorthermometer is hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken, wat belangrijk is voor het voorkomen van verspreiding van ziektekiemen.
 • list plusDe oorthermometer heeft een groot display en is gemakkelijk af te lezen, wat handig is voor mensen met verminderd zicht.

Nadelen Braun IRT 3030 - Oorthermometer wit

 • list plusDe oorthermometer vereist extra lensfilters, wat extra kosten met zich meebrengt en het gebruik minder duurzaam maakt.
 • list plusDe oorthermometer kan soms onjuiste metingen geven als deze niet correct in het oor wordt geplaatst, wat frustrerend kan zijn voor gebruikers.
 • list plusDe oorthermometer heeft geen verlicht display, wat het moeilijker kan maken om de temperatuur af te lezen in donkere omgevingen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.2

Als je op zoek bent naar een snelle en nauwkeurige oorthermometer, dan is de Braun Thermoscan 3-IRT3030 een goede keuze. Deze thermometer is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar ook geschikt voor het hele gezin, zelfs voor pasgeborenen. Het meetresultaat wordt binnen slechts 1 seconde op het LCD beeldscherm weergegeven en de thermometer geeft met piepjes aan of er een normale, verhoogde of hoge temperatuur wordt aangegeven. Dit is handig omdat je meteen weet of iemand koorts heeft. Bovendien worden er hygiënische wegwerplensfilters meegeleverd om het gebruik schoon en veilig te houden.

Wat deze thermometer onderscheidt van andere modellen is het merk, Braun, dat door artsen het meest wordt gebruikt en aanbevolen. Ook heeft het een comfortabele en nauwkeurige meting, een vergrendelingsmechanisme om verstikking te voorkomen en de laatste meting is oproepbaar voor vergelijking met een nieuw meetresultaat.

Een nadeel is dat de thermometer slechts één persoon tegelijk kan onthouden. Bovendien vereist het geen app om te gebruiken, maar als je graag je temperatuurhistorie bij wilt houden, moet je het handmatig noteren.

Over het algemeen is de Braun Thermoscan 3-IRT3030 een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en nauwkeurige oorthermometer die geschikt is voor het hele gezin. Het is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met hygiënische wegwerplensfilters. Het enige nadeel is dat het slechts één persoon tegelijk kan onthouden en geen app heeft om de temperatuurhistorie bij te houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. iProven DTR-1221A Digitale thermometer met wit , grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen iProven DTR-1221A Digitale thermometer met wit , grijs

 • list plusDeze thermometer geeft nauwkeurige metingen, wat belangrijk is voor het monitoren van de gezondheid.
 • list plusDeze thermometer heeft een buigzame punt, wat het comfortabel maakt om te gebruiken.
 • list plusDeze thermometer heeft een snel resultaat, wat handig is voor drukke mensen.

Nadelen iProven DTR-1221A Digitale thermometer met wit , grijs

 • list plusEen nadeel van deze thermometer is dat het piepje te zacht is, waardoor het moeilijk kan zijn om te weten wanneer de meting klaar is.
 • list plusDeze thermometer heeft geen extra functies, zoals een koortsalarm.
 • list plusDeze thermometer heeft geen achtergrondverlichting, wat het moeilijk kan maken om te gebruiken in het donker.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.1

De iProven DTR-1221A Digitale thermometer is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare thermometer voor thuisgebruik. Deze thermometer is volledig waterdicht en kan gebruikt worden voor orale of rectale metingen. Het is ook zeer geschikt als baby thermometer. De flexibele punt maakt het makkelijker om de temperatuur te meten, wat vooral handig is voor kinderen en baby's die beweeglijk zijn.

Wat deze thermometer echt onderscheidt van anderen, is de smiley indicatie. De smiley laat je in één oogopslag zien wat je temperatuur betekent. Het pijltje wijst naar de blije smiley bij een gezonde temperatuur, de fronsende smiley bij verhoging en de verdrietige smiley bij koorts. Dit maakt het gemakkelijk voor iedereen om hun temperatuur te lezen en te begrijpen.

De DTR-1221A is ook zeer nauwkeurig en geeft binnen 10 seconden een accuraat resultaat. Het koortsalarm waarschuwt je wanneer de gemeten temperatuur 37.8°C of hoger is. De thermometer wordt geleverd met een doorzichtige kunststof hard-case, die het makkelijk maakt om hem op te bergen en te beschermen.

Hoewel deze thermometer is ontworpen voor thuisgebruik, is het ook een prima keuze voor professionele toepassingen. Het heeft een maximaal aantal personen dat je kunt onthouden en vereist geen app voor de volledige functionaliteit.

Over het algemeen is de iProven DTR-1221A Digitale thermometer een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, eenvoudig te gebruiken thermometer. Het is nauwkeurig, snel en waterdicht, wat betekent dat het gemakkelijk schoon te maken is. Het is ook betaalbaar en wordt geleverd met een handige opbergdoos. Mijn enige nadeel is dat het slechts één persoon kan onthouden, maar dit is geen groot probleem voor de meeste mensen.

Kortom, ik zou deze thermometer zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, nauwkeurige en gebruiksvriendelijke thermometer voor thuisgebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Medisana TM 750 - Lichaamsthermometer wit , groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana TM 750 - Lichaamsthermometer wit , groen

 • list plusDe thermometer meet zowel in het oor als op het gezicht, waardoor het veelzijdig is in gebruik.
 • list plusDe thermometer heeft een app waarmee de metingen digitaal opgeslagen kunnen worden, wat handig is voor het bijhouden van koorts.
 • list plusDe thermometer schakelt automatisch uit om batterij te besparen.

Nadelen Medisana TM 750 - Lichaamsthermometer wit , groen

 • list plusDe bijsluiter kan onduidelijk zijn, waardoor het lastig kan zijn om de thermometer correct te gebruiken.
 • list plusBij oormeting moet het kapje eraf gehaald worden, wat onhandig kan zijn.
 • list plusDe meting in het gezicht kan afwijken van de oormeting, wat verwarrend kan zijn voor gebruikers.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke en betrouwbare thermometer? Dan is de Medisana TM 750 wellicht iets voor jou! Deze lichaamsthermometer meet op een contactloze manier jouw temperatuur via het voorhoofd of via een oormeting. Dit is niet alleen snel en efficiënt, maar ook hygiënisch! Bovendien slaat de thermometer jouw laatste 30 metingen automatisch op, waardoor je jouw koortsverloop gemakkelijk kunt bijhouden.

Wat deze thermometer onderscheidt van andere producten is het koortsalarm. Het waarschuwingslampje brandt rood en er klinkt een waarschuwingsgeluid wanneer jouw temperatuur te hoog is. Dit maakt het gemakkelijk om te weten wanneer het tijd is om de huisarts te raadplegen. Een ander voordeel is dat de TM 750 niet alleen geschikt is voor het meten van lichaamstemperatuur, maar ook voor het meten van oppervlakken en vloeistoffen tot een maximum van 100 graden Celsius.

Een belangrijk aspect van deze thermometer is de bijbehorende app. Deze werkt op zowel iOS als Android en is vereist voor de gehele functionaliteit van de TM 750. De app maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de metingen van meerdere personen bij te houden en geeft inzicht in het koortsverloop.

Een mogelijke drawback is dat de TM 750 geen mogelijkheid biedt om het aantal personen te onthouden. Dit kan vervelend zijn als je de thermometer deelt met meerdere personen. Ook kan het zijn dat de contactloze meting minder nauwkeurig is dan een meting via het oor of de mond.

Al met al is de Medisana TM 750 een handige en gebruiksvriendelijke thermometer die je snel en betrouwbaar kan informeren over jouw lichaamstemperatuur. Met het koortsalarm en de mogelijkheid om het koortsverloop bij te houden, is deze thermometer een aanrader voor iedereen die zijn of haar gezondheid serieus neemt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Bintoi® X100 Digitale Oorthermometer Infrarood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® X100 Digitale Oorthermometer Infrarood

 • list plusDe oorthermometer heeft een snelle en nauwkeurige meting, wat belangrijk is voor het monitoren van de gezondheid van een persoon.
 • list plusDe oorthermometer wordt geleverd met batterijen die gemakkelijk verkrijgbaar zijn in de supermarkt, wat handig is voor gebruikers die snel een vervanging nodig hebben.
 • list plusDe oorthermometer heeft geen opbergruimte nodig en is compact, waardoor het gemakkelijk op te bergen is en handig is voor op reis.

Nadelen Bintoi® X100 Digitale Oorthermometer Infrarood

 • list plusEr is een verschil in waardes, wat kan leiden tot verwarring en onnauwkeurige metingen.
 • list plusDe klachtafhandeling van de fabrikant is slecht, wat kan leiden tot frustratie bij gebruikers die problemen ondervinden.
 • list plusEr is geen oordopje bijgeleverd, wat kan leiden tot ongemak bij het gebruik van de oorthermometer.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Deze thermometer zorgt ervoor dat je op een eenvoudige en accurate manier de temperatuur van je baby kan meten. De voorhoofdthermometer zorgt ervoor dat jij je kindje niet hoeft wakker te maken voor het meten van koorts. Voordelen thermometer: Geschikt vanaf de geboorte Niet voor premature baby's Goedgekeurd doorFDA CE FCC Hygiënische design, je hoeft het apparaat achteraf niet te steriliseren Geschikt om koorts te meten als je baby slaapt: Beschikt over stille modus: druk op de 'mute' knop Geschikt voor het meten van: Kamertemperatuur Vloeistoffen, zoals melkflesje en badwater Voeding Memory modus: Houdt het temperatuur verloop bij, tot wel 35 metingen Koortswaarschuwing: 32°C - 37,3°C (normale temperatuur) Groen lichtje met lange pieptoon 37,4°C - 37,9°C (lichte koorts) Oranje lichtje met 3 korte piepjes 38°C - 42.9°C (hoge koorts) Rood lichtje met 5 korte pieptonen Snelle & Nauwkeurige Thermometer Deze voorhoofd- en oorthermometer bezit een hoge precisie sensor en de recentste slimme chip die een nauwkeurige, snelle en betrouwbare meting verzekeren. Digitale thermometer met drie functies Voorhoofd-, oor- en oppervlakte-modus. Het kan dus niet alleen de lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van de kamer, vloeistoffen en voorwerpen. Hoe de ruimtemodus te gebruiken? Als de thermometer is uitgeschakeld, drukt u 5 seconden op de geheugen-/babyknop totdat deze wordt weergegeven. Druk dan op de 'memory/baby' knop om te meten. Houd de thermometer ongeveer 1-5cm van het object vandaan.; Na 1 seconde kunt u de waarde aflezen. Geheugen thermometer Geheugen van de thermometer checken? Klik dan een keer kort op de knop met de “Memory/baby”, en herhaal dit om de laatste 35 metingen te zien. Let op: Maak de oren schoon voor het meten Trek het oor omhoog om te zorgen dat de gehoorgang recht is, mik op de trommelvliezen Maak na gebruik schoon en wacht minimaal 15 minuten voor volgend gebruik Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Specificaties: Meetbereik: oor en voorhoofd: 22.0 °C – 42,9 °C Object: 1°C - 99°C Nauwkeurigheid (laboratorium): oor en voorhoofdmodules: ±0.2°C - ±0.4°F Object modus: ±1°C Automatische uitschakeling: 10±1s Operationele omstandigheden: temperatuur: 10°C - 40°C Vochtigheid: 15-95% RH, niet-condenserend Atmosferische druk: 86-106kPa Gewicht en dimensie: 60.8g (zonder batterij), 120x53x43mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Braun PRT1000 - Lichaamsthermometer wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun PRT1000 - Lichaamsthermometer wit

 • list plusDeze thermometer is zeer nauwkeurig en meet snel de temperatuur.
 • list plusDe thermometer heeft een zachte en flexibele punt, wat het comfortabel maakt voor de gebruiker.
 • list plusDe temperatuur blijft lang in beeld, waardoor het gemakkelijk is om de meting af te lezen.

Nadelen Braun PRT1000 - Lichaamsthermometer wit

 • list plusHet vervangen van de batterij kan lastig zijn.
 • list plusDeze thermometer is niet geschikt voor het meten van de temperatuur bij volwassenen.
 • list plusDe prijs van deze thermometer is aan de hoge kant.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.7

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke lichaamsthermometer, dan is de Braun PRT1000 een uitstekende keuze. Deze staafthermometer is compact en handig in gebruik, met een zachte buigzame punt die het meten van de lichaamstemperatuur snel en eenvoudig maakt. Het meetresultaat wordt binnen tien seconden op het display weergegeven, en je kunt het laatste meetresultaat oproepen uit het geheugen. Bovendien is deze thermometer waterbestendig, waardoor hij gemakkelijk schoon te maken is.

Wat deze thermometer echt onderscheidt van andere producten is de bewezen professionele nauwkeurigheid, innovatie en betrouwbaarheid van Braun. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor professionele toepassingen zoals in de gezondheidszorg. En dankzij het feit dat hij BPA-vrij is, is hij ook veilig voor kinderen.

Een ander voordeel van deze thermometer is dat hij wordt geleverd met een handige app. Hoewel de app niet noodzakelijk is voor de volledige functionaliteit van de thermometer, kan hij wel helpen bij het bijhouden van de temperatuur van meerdere personen en het volgen van symptomen. De app is echter niet compatibel met alle besturingssystemen.

Als specialist in thermometers kan ik zeggen dat de Braun PRT1000 een uitstekende keuze is voor zowel thuisgebruik als professionele toepassingen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de app niet compatibel is met alle besturingssystemen. Maar al met al is dit een geweldige thermometer die nauwkeurig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. Bintoi® Thermometer voorhoofd Temperatuurmeter Koortsthermometer xe300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® Thermometer voorhoofd Temperatuurmeter Koortsthermometer xe300

 • list plusDeze voorhoofdthermometer is zeer nauwkeurig en betrouwbaar, wat belangrijk is voor het meten van koorts bij kinderen en volwassenen.
 • list plusHet intuïtieve ontwerp en de duidelijke schermweergave maken het gemakkelijk om de metingen af te lezen en te begrijpen.
 • list plusDe snelle meting en het piepje om aan te geven dat de meting klaar is, maken het gebruik van deze thermometer snel en efficiënt.

Nadelen Bintoi® Thermometer voorhoofd Temperatuurmeter Koortsthermometer xe300

 • list plusHet ontbreken van een betrouwbare referentie kan een nadeel zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een thermometer van een bekend merk.
 • list plusSommige gebruikers kunnen het ontbreken van een biep geluid als een nadeel ervaren, hoewel anderen dit juist als een voordeel zien.
 • list plusDe thermometer kan minder geschikt zijn voor gebruik bij huisdieren, omdat zij mogelijk niet van het piepje houden dat aangeeft dat de meting klaar is.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.8

Deze thermometer zorgt ervoor dat je vanop een afstand op een eenvoudige en accurate manier, de temperatuur kan meten. De voorhoofdthermometer zorgt ervoor dat jij je kindje niet hoeft wakker te maken voor het meten van koorts. Daarnaast is het ook bruikbaar voor volwassenen. Voordelen thermometer: ✅ Geschikt vanaf 0 maand ✅ Hygiënische design, je hoeft het apparaat achteraf niet te steriliseren ✅ Goedgekeurd door✔️FDA ✔️CE ✔️FCC ✅ Geschikt om koorts te meten als je baby slaapt: ▶ Beschikt over stille modus: druk 3 seconden op de knop met de “M” ▶ Heldere aflezing in het donker ✅ Geschikt voor het meten van: ▶ Kamertemperatuur ▶ Vloeistoffen, zoals melkflesje en badwater ▶ Voeding ✅ Memory modus: Houdt je temperatuur verloop bij tot wel 35 metingen ✅ Koortswaarschuwing: ▶ 32°C - 37,3°C (normale temperatuur) ➡ Groen lichtje met lange pieptoon ▶ 37,4°C - 37,9°C (lichte koorts) ➡ Oranje lichtje met 3 korte piepjes ▶ 38°C - 42.9°C (hoge koorts) ➡ Rood lichtje met 5 korte pieptonen Snelle & Nauwkeurige Thermometer Deze voorhoofdthermometer bezit een hoge precisie sensor en de recentste slimme chip die een nauwkeurige, snelle en betrouwbare meting verzekeren. Digitale thermometer met twee functies Voorhoofd- en oppervlakte-modus. Het kan dus niet alleen het lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van de kamer, vloeistoffen en voorwerpen. Druk simpelweg de knop met de “M” in voor 3 seconden, richt de thermometer op de plek die je wil meten en klik op de 'aan' knop om meteen achter de kamertemperatuur te komen. Geheugen thermometer Geheugen van de thermometer checken? Klik dan een keer kort op de knop met de “M”, en herhaal dit om de laatste 35 metingen te zien. °C of °F Je kan kiezen tussen graden Celsius of graden Fahrenheit. Zet de schakelaar onder de batterijen om, om jouw voorkeur in te stellen. Specificaties: ✅ Meten van afstand: 1-3cm ✅ Meetbereik: 22.0 °C – 42,9 °C ✅ Object: 0°C - 100°C ✅ Nauwkeurigheid (laboratorium): ±0.2°C - ±0.4°F ✅ Object modus: ±0 ✅ Automatische uitschakeling: 10±1s ✅ Operationele omstandigheden: temperatuur: 10°C - 40°C ✅ Vochtigheid: 15-95% RH, niet-condenserend ✅ Atmosferische druk: 86-106kPa ✅Gewicht en dimensie: 66g (zonder batterij), 160x39x27,3mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van thermometers. Er zijn immers 460 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!