De Bestenu Thermometer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/22/2020


Je bent op zoek naar een manier om je lichaamstemperatuur op te meten. Hiervoor heb je een thermometer nodig, maar wat is de beste? Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een koortsthermometer.

Wat voor soorten thermometers zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende manieren waarop je je lichaamstemperatuur meet. Welke het beste is voor jou, hangt af van jouw behoeften. Zo is er bijvoorbeeld de ouderwetse kwikthermometer. Tegenwoordig zit er geen kwik meer in: dit is al sinds de jaren '90 verboden. Tegenwoordig wordt er een vloeibaar mengsel van gallium, indium en tin gebruikt.

Het nadeel van deze analoge thermometers is dat ze breekbaar zijn, maar ze zijn wel goedkoop en eenvoudig schoon te maken. Bovendien meten deze thermometers erg nauwkeurig. Een analoge thermometer gebruik je oraal, onder de arm of rectaal. Analoge thermometers zijn minder populair sinds de komst van digitale thermometers.

Een digitale thermometer werkt op batterijen en geeft vaak een geluidssignaal als de lichaamstemperatuur is opgemeten. Soms hebben ze een geheugenfunctie waarmee je de laatst opgenomen temperatuur kunt zien. De digitale thermometer is een verzamelnaam voor alle soorten thermometers die elektronisch werken.

Denk bijvoorbeeld aan een goede **oorthermometer: deze meet de lichaamstemperatuur op een digitale manier via de oren. De temperatuur wordt weergegeven op het display. Oorthermometers zijn erg accuraat**, mits je ze op de correcte manier gebruikt. Dit doe je door de oorschelp naar boven te trekken: hierdoor trek je het gehoorkanaal recht.

Meet de temperatuur daarnaast altijd in hetzelfde oor. Heb je net geslapen, kies dan niet het oor waar je net op hebt geslapen. Dit oor is namelijk altijd warmer omdat je erop gelegen hebt. Gebruik daarnaast ook altijd beschermkapjes voor de tuitjes. Je wilt eventuele bacteriën of virussen niet overdragen.

Een voorhoofdsthermometer meet de temperatuur op je voorhoofd of de slapen. Deze manier is minder accuraat omdat de temperatuur beïnvloed kan worden door de omgevingstemperatuur. Het is daarentegen wel een prettige manier om de temperatuur van kinderen te meten. Het is misschien niet altijd even accuraat, maar wel zo gepiept zonder het kind te storen.

Hetzelfde geldt voor contactloze thermometers: deze werken op infrarood en meten de temperatuur zonder het kind aan te hoeven raken. Dit geeft je de kans de temperatuur te meten van iemand die bijvoorbeeld ligt te slapen. Ook deze methode is echter niet erg nauwkeurig: de omgevingstemperatuur kan ook hier de resultaten beïnvloeden.

Een speenthermometer is een andere manier om zo eenvoudig mogelijk de temperatuur van een peuter op te nemen. Het is een speen met een ingebouwde thermometer. Let wel op: deze kan niet worden gebruikt als je kindje een verstopte neus heeft.

Welke thermometer is het meest accuraat?

hide product content

De meest accurate manier van het opmeten van de lichaamstemperatuur is rectaal, met een digitale thermometer. Dit is medisch gezien de meest betrouwbare manier. Het gebruik van een digitale thermometer is eenvoudig en het is bijna onmogelijk hiermee fouten te maken.

Een goede oorthermometer is ook betrouwbaar, maar er worden veel fouten gemaakt door verkeerd gebruik waardoor de gemeten temperatuur niet juist is. Door het onjuiste gebruik van een oorthermometer kan het resultaat maar liefst een hele graad verschillen!

Hoe werkt een infrarood thermometer?

hide product content

Infrarood-licht werkt als zichtbaar licht - het kan worden gefocust, gereflecteerd of geabsorbeerd. Infrarood thermometers gebruiken meestal een lens om het licht te focussen op een object. De infrarood-straling wordt geabsorbeerd en vervolgens omgezet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens gemeten.

Hoe ijk je een thermometer?

hide product content

Een vloeistofthermometer moet soms ge-ijkt worden. Dit doe je door de thermometer in ijswater te houden en tegelijkertijd te roeren. Wacht tot de temperatuur stabiel is en niet meer daalt. Gebruik een stukje plakband en plak dit op de laagste temperatuur (0). Herhaal dit proces, maar gebruik nu kokend water.

Wat betekent "F" op een thermometer?

hide product content

De "F" op een thermometer staat voor Fahrenheit. Dit is een temperatuurschaal die bedacht is door Gabriel Fahrenheit. Deze eenheid werd speciaal ontwikkeld voor kwikthermometers en wordt vooral in de Verenigde Staten gebruikt. De meeste gebruikte eenheid voor temperatuur in Europa is echter Celsius.

Wat is een normale lichaamstemperatuur?

hide product content

Iedereen is anders, maar over het algemeen is een lichaamstemperatuur tot 37,5 °C normaal te noemen. Wanneer je lichaamstemperatuur boven de 38 °C uitkomt, wordt dit koorts genoemd. Is je temperatuur tussen de 37,5 °C en 38 °C, dan wordt dit verhoging genoemd. Er zijn echter mensen die zich nog prima voelen bij een temperatuur van 38 °C.

Heb je koorts, dan betekent dit dat je lichaam aan het vechten is tegen een infectie. Infecties worden veroorzaakt door bacteriën of virussen. Deze moeten door het lichaam onschadelijk worden gemaakt en dit gaat beter wanneer je lichaamstemperatuur hoger is. Door koorts kun je je flink ellendig voelen, maar het is wel een goede reactie van het lichaam.

Hoe komt deze handige thermometer opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste thermometer ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over thermometers, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle thermometers die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke thermometers het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van thermometers stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste thermometers op een rij

Product informatiePlus or Show more

De Braun Thermoscan 3-IRT3030 is een gemakkelijke oorthermometer en erg snel te gebruiken. Binnen 1 seconden wordt het meetresultaat weergeven op het LCD beeldscherm. De thermometer is geschikt voor het hele gezin zelfs voor pasgeborenen. Om het gebruik hygienisch te houden worden er BPA en Latexvrijen wegwerplensfilters meegeleverd. De meter geeft met piepjes aan of er een normale, verhoogde of hoge temperatuur wordt aangegeven. Waardoor meteen duidelijk is of iemand koorts heeft. Productkenmerken: Het door artsen meest gebruikte en vaakst aanbevolen merk Comfortabel en nauwkeuring Met koortsindicator via geluid: het aantal pieptonen geeft de temperatuur aan. Normaal (1 pieptoon), verhoogd (2 pieptonen) en hoog (4 pieptonen) Meetresultaat binnen slechts 1 seconde Ook geschikt voor pasgeborene Batterijklep met vergrendeling om het risico op stikken te voorkomen Laatste meetresultaat is oproepbaar voor vergelijking met nieuw meetresultaat Hygienische wegwerpfilters Specificaties: Beeldscherm: LCD. Breedte: 128 mm Diepte: 31 mm Hoogte: 28 mm Koortsindicator met piepjesweergave

1. Braun IRT 3030 - Oorthermometer


Product informatiePlus or Show more

Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA

2. Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA - Oorthermometer


Product informatiePlus or Show more

Deze thermometer zorgt ervoor dat je op een eenvoudige en accurate manier, de temperatuur van je baby kan meten. De voorhoofdthermometer zorgt ervoor dat jij je kindje niet hoeft wakker te maken voor het meten van koorts. Daarnaast is het ook bruikbaar voor volwassenen. Voordelen thermometer: ✅ Geschikt vanaf 0 maand ✅ Hygiënische design, je hoeft het apparaat achteraf niet te steriliseren ✅ Geschikt om koorts te meten als je baby slaapt: ▶ Beschikt over stille modus: druk 3 seconden op de knop met de “M” ▶ Heldere aflezing in het donker ✅ Geschikt voor het meten van: ▶ Kamertemperatuur ▶ Vloeistoffen, zoals melkflesje en badwater ▶ Voeding ✅ Memory modus: Houdt je temperatuur verloop bij tot wel 35 metingen ✅ Koortswaarschuwing: ▶ 32°C - 37,3°C (normale temperatuur) ➡ Groen lichtje met lange pieptoon ▶ 37,4°C - 37,9°C (lichte koorts) ➡ Oranje lichtje met 3 korte piepjes ▶ 38°C - 42.9°C (hoge koorts) ➡ Rood lichtje met 5 korte pieptonen Snelle & Nauwkeurige Thermometer Deze voorhoofd- en oorthermometer bezit een hoge precisie sensor en de recentste slimme chip die een nauwkeurige, snelle en betrouwbare meting verzekeren. Digitale thermometer met drie functies Voorhoofd-, oor- en oppervlakte-modus. Het kan dus niet alleen het lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van de kamer, vloeistoffen en voorwerpen. Druk simpelweg de knop met de “M” in voor 3 seconden, richt de thermometer op de plek die je wil meten en klik op de 'aan' knop om meteen achter de kamertemperatuur te komen. Geheugen thermometer Geheugen van de thermometer checken? Klik dan een keer kort op de knop met de “M”, en herhaal dit om de laatste 35 metingen te zien. °C of °F Je kan kiezen tussen graden Celsius of graden Fahrenheit. Zet de schakelaar onder de batterijen om, om jouw voorkeur in te stellen. Let op: ✅ Maak de oren schoon voor het meten ✅ Trek het oor omhoog om te zorgen dat de gehoorgang recht is ✅ Mik op de trommelvliezen ✅ Maak na gebruik schoon ✅ Wacht minimaal 15 minuten voor volgend gebruik ✅ Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Specificaties: ✅ Meetbereik: oor en voorhoofd: 22.0 °C – 42,9 °C ✅ Object: 1°C - 99°C ✅ Nauwkeurigheid (laboratorium): oor en voorhoofdmodules: ±0.2°C - ±0.4°F ✅ Object modus: ±0 ✅ Automatische uitschakeling: 10±1s ✅ Operationele omstandigheden: temperatuur: 10°C - 40°C ✅ Vochtigheid: 15-95% RH, niet-condenserend ✅ Atmosferische druk: 86-106kPa ✅Gewicht en dimensie: 66g (zonder batterij), 163,3x39,2x38,9mm

3. Bintoi® - Digitale Infrarood Oorthermometer Thermometer Voorhoofd - Temperatuurmeter - Koortsthermometer voor volwassenen en baby's - Incl. batterijen


Product informatiePlus or Show more

De Braun Thermoscan Lensfilters LF40 zijn veilig, hygiënisch en comfortabel te gebruiken voor kinderen en volwassenen. Met de 40 wegwerpbare lensfilters is de lens van de Thermoscan oorthermometer altijd optimaal beschermd tegen vuil en beschadigingen. Dit zorgt ervoor dat de Braun thermometer altijd nauwkeurig blijft meten. De Braun Thermocan Lensfilters LF40 Passen op alle Braun Thermoscan modellen. Geschikt voor iedere Braun Thermoscan thermometers. Zorg ervoor dat je de bescherm kapjes niet met je blote handen aanraakt maar gebruik maakt van het handige systeem waarin de beschermkapjes zijn ingedeeld in de verpakking. Kenmerken van de Braun Thermoscan Wegwerpbare Lensfilters LF40: 40 stuks Hygiënisch want eenmalig te gebruiken Past op alle Braun Thermoscan modellen

4. Braun LF40 - Navulset Lensfilters Oorthermometer


Product informatiePlus or Show more

FTC Digitale thermometer Eén van de basisproducten in ieder huishouden is natuurlijk de thermometer. Standaard bij de medicijnen of in de EHBO-koffer. hebt tijdens een zieke periode. Meten is weten, en met de FTC digitale thermometer kunt u er zeker van zijn dat de temperatuur juist en accuraat wordt vastgesteld om wanneer nodig de behandeling op koorts aan te passen. Meten kan oraal, rectaal of onder de oksel. Bij de start en het einde van iedere meting geeft de FTC een signaal, en na 8 minuten schakelt hij zichzelf weer uit. Gebruiksvriendelijkheid die kenmerkend is voor Medisana producten en tevens de batterij spaart. Zo weet u zeker dat u kunt meten die enkele keer per jaar dat u een thermometer nodig heeft. En mocht het nodig zijn, dan kunt u de batterij snel en eenvoudig vervangen. Na gebruik even desinfecteren is geen enkel probleem: de FTC is waterdicht en dat is wel zo hygiënisch. De laatste meting kunt u altijd opvragen, zodat u niet onnodig opnieuw hoeft te meten mocht u het getal achter de komma zijn vergeten. Deze thermometer is uiteraard medisch gekeurd en zal u dus lange tijd van de juiste temperatuur blijven voorzien. Specificaties Nauwkeurige koortsmeting: oraal, rectaal of onder de oksel Geluidssignaal bij start en einde meting Geluidssignaal bij koorts Automatische opslag van het laatste meetresultaat Waterdicht Automatische uitschakeling na 8 minuten LCD-scherm Eenvoudig vervangen batterij Inclusief opbergtas Gecertificeerd medisch apparaat

5. Medisana 77030 FTC - Staafthermometer


Product informatiePlus or Show more

De Braun Thermoscan 3-IRT3030 is een gemakkelijke oorthermometer en erg snel te gebruiken. Binnen 1 seconden wordt het meetresultaat weergeven op het LCD beeldscherm. De thermometer is geschikt voor het hele gezin zelfs voor pasgeborenen. Om het gebruik hygienisch te houden worden er BPA en Latexvrijen wegwerplensfilters meegeleverd. De meter geeft met piepjes aan of er een normale, verhoogde of hoge temperatuur wordt aangegeven. Waardoor meteen duidelijk is of iemand koorts heeft. Productkenmerken: Het door artsen meest gebruikte en vaakst aanbevolen merk Comfortabel en nauwkeuring Met koortsindicator via geluid: het aantal pieptonen geeft de temperatuur aan. Normaal (1 pieptoon), verhoogd (2 pieptonen) en hoog (4 pieptonen) Meetresultaat binnen slechts 1 seconde Ook geschikt voor pasgeborene Batterijklep met vergrendeling om het risico op stikken te voorkomen Laatste meetresultaat is oproepbaar voor vergelijking met nieuw meetresultaat Hygienische wegwerpfilters Specificaties: Beeldscherm: LCD. Breedte: 128 mm Diepte: 31 mm Hoogte: 28 mm Koortsindicator met piepjesweergave

6. Braun IRT 3030 - Oorthermometer


Product informatiePlus or Show more

Braun IRT6515MNLA ThermoScan 6 koortsthermometer Snel en gebruiksvriendelijk Het meest gebruikte en aanbevolen merk thermometer onder artsen Display met kleurcodes voor moeiteloze interpretatie van metingen Sonde met brede hoek voor nauwkeurige metingen, ook bij pasgeboren baby's Gepatenteerde voorverwarmde punt met een temperatuur tot 34 °C voor zacht meten en een professionele nauwkeurigheid ExacTemp-technologie Display met achtergrondverlichting voor gebruik in het donker Gebruik de Braun-hygiënecaps voor eenmalig gebruik om kruisbesmetting te voorkomen Kenmerken Soort: Contactthermometer Kleur van het product: Wit, Groen Thermometer locatie: Oor Soort bediening: Knoppen Eenheid van de maatregel: °C Beeldscherm: LCD Backlight display: Ja Compatibele producten: Hygiene capsEnergie Type accu/batterij: IngebouwdInhoud van de verpakking Gebruikershandleiding: Ja Batterijen meegeleverd: Ja

7. Braun ThermoScan® 6 Fever thermometer


Product informatiePlus or Show more

Nieuwe infrarood Thermometer 2018 voor alle familieleden is hier! De infrarood thermometer meet de lichaamstemperatuur via het oor of voorhoofd. Gebruikers kunnen snel meetresultaten krijgen na plaatsen in het oor, voorhoofd, thuis of object. Heel handig voor het opmeten van de temperatuur van uw kind of babyfles. Het Easy back-light scherm maakt het mogelijk om dit te 's nachts te doen zonder uw kind wakker te maken. U kunt dan de thermometer op mute-stand zetten. Kenmerken: - Snelle meting, minder dan een seconde - gemakkelijk bediening, minimalistische ontwerp, meet zowel oor en voorhoofd - multifunctionele: meet temperatuur oor, voorhoofd, kamer, melk, water en object - nauwkeurig en betrouwbaar - Slaat 35 metingen op, gemakkelijk op te vragen - Mute en un-mute modus, stoort de baby niet - koorts alarmfunctie, weergegeven in oranje of rood licht - ℃ en ℉ conversie - Automatische uitschakeling om energie te besparen Specificaties: - Meetbereik: Oord en Voorhoofd: 22.0 ℃-42.5 ℃ (71.6 ℉-108.6 ℉) - Object: 1℃-99℃ (33.8 ℉-209.9 ℉) - Nauwkeurigheid (Laboratorium): Oor en Voorhoofd modus: ± 2℃/± 4℉ - Object modus: ± 0℃/1.8 ℉ - Automatische uitschakeling: 10s±1s - Operationele omstandigheden: Temperatuur: 10℃-40℃ (50℉-104℉) - Vochtigheid: 15-95% RH, niet-condenserend - Atmosferische druk: 86-106 kPa - Gewicht en Dimensie: 66g (zonder batterij), 163.3x39.2x38.9mm Inhoud: - infrarood Thermometer - Draagtas - Handleiding - 2 x AAA batterij.

8. Oor- en Voorhoofdthermometer


Product informatiePlus or Show more

Temperaturen was nog nooit zo gemakkelijk. Met de TM A77 Infrarood lichaamsthermometer kan er een nauwkeurige en snelle meting van de temperatuur worden uitgevoerd op het voorhoofd in slechts enkele seconde. Naast het meten van de lichaamstemperatuur is het apparaat ook geschikt voor het meten van de omgevingstemperatuur, objecten en vloeistoffen (0-100 °C). De thermometer maakt via een optisch en akoestisch koortsalarm kenbaar of de betreffende persoon koorts heeft. Dit optisch alarm beschikt over drie kleuren: groen (temperatuur ok), oranje (temperatuur licht verhoogd) en rood (temperatuur verhoogd). Kenmerken van de Medisana TM A77 Voorhoofdthermometer: Groot, goed leesbaar display Slaat laatste 50 metingen automatisch op Schakelt automatisch uit na 18 seconde Lege batterijweergave Keuze uit °C of °F Gecertificeerd medisch product volgens MDD (Medical Device Directive) Een absolute must have in ieder gezin!

9. Medisana TM A77 - Voorhoofdthermometer


Product informatiePlus or Show more

Volledig waterproof. Voor oraal of rectaal gebruik. Binnen 60 seconden een accuraat resultaat. Flexibele punt voor comfortabele meting. Koortsalarm, bij een temperatuur van 37.8°C of hoger. Smiley indicatie. :) = Gezonde temperatuur <37.2ºC :| = Verhoging 37.3-37.7ºC :( = Koorts >37.8ºC Inclusief doorzichtige kunststof hard-case. De DTR-1221A is een snelle thermometer die binnen 60 seconden accuraat je lichaamstemperatuur meet. Ontworpen door iProven in Nederland en een best-seller in Amerika, deze betrouwbare thermometer is nu ook in Nederland zelf verkrijgbaar! Of je hem nu rectaal of oraal gebruikt, de DTR-1221A is altijd nauwkeurig (gebruik nooit dezelfde thermometer voor beide meetmethodes). Met de flexibele punt is temperatuur meten comfortabeler, wat vooral voor kinderen en beweeglijke baby’s fijn is. Waterdicht voor een betere hygiëne De thermometer is volledig waterdicht, waardoor je hem makkelijk schoonmaakt onder de kraan met een beetje anti-bacteriële zeep. Herken koorts in een oogwenk Een piepend alarm waarschuwt je wanneer de gemeten temperatuur 37.8°C of hoger is. Daarnaast laat de smiley indicatie zien wat je temperatuur betekent. Het pijltje wijst naar de blije smiley bij een gezonde temperatuur, de fronsende smiley bij verhoging en de verdrietige smiley bij koorts. Bestel vandaag je nieuwe thermometer. Zo ligt hij altijd binnen handbereik als je hem echt nodig hebt. iProven maakt thermometers en andere gezondheidsproducten met oog op kwaliteit en gebruiksgemak.

10. iProven DTR-1221A - Digitale staafthermometer met flexibele tip - Rectaal of Oraal - 10 seconden meting


Producten gerelateerd aan thermometers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van thermometers. Er zijn immers 260 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste thermometer kopen.