Bestenu

Wat is de beste bloeddrukmeter van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het kopen van een goede bloeddrukmeter is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste bloeddrukmeter van 2023? Na het testen van 299 bloeddrukmeters kwam de Bintoi® BX200 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit
als beste uit onze bloeddrukmeter-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de bloeddrukmeters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 bloeddrukmeters-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame bloeddrukmeter-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste bloeddrukmeters

1Score: 9.8
Bintoi® BX200 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit
Beste bloeddrukmeter voor thuisgebruik
Bintoi® BX200 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit
BINTOI
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Medisana BU510 wit
Medisana BU510 wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Omron X2 Basic wit
Omron X2 Basic wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Bintoi® BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit | zwart
Bintoi® BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit | zwart
BINTOI
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Beurer BM26 - Bloeddrukmeter bovenarm wit
Beurer BM26 - Bloeddrukmeter bovenarm wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Medisana BU 512 Bovenarm bloeddrukmeter wit
Medisana BU 512 Bovenarm bloeddrukmeter wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Microlife BPB1 Classic wit
Microlife BPB1 Classic wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Omron X3 Comfort wit
Beste bloeddrukmeter voor sporters
Omron X3 Comfort wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Beurer BM27 - Bloeddrukmeter bovenarm kleurloos
Beurer BM27 - Bloeddrukmeter bovenarm kleurloos
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Omron X7 Smart wit
Beste bloeddrukmeter voor professioneel gebruik
Omron X7 Smart wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Bloeddrukmeter Koopgids

Met een bloeddrukmeter meet je zowel de onder- als de bovendruk op. Door dit zelf te doen hou je een oogje in het zeil en trek je eerder aan de bel als je je zorgen maakt. Waar je op let bij het kopen van een bloeddrukmeter, lees je hieronder.

Hoe lang gaat een bloeddrukmeter mee?

Een bloeddrukmeter gaat tussen de vijf en tien jaar mee. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe vaak je deze gebruikt. Het manchet (de band om je arm) heeft meer te lijden dan de bloeddrukmeter zelf. Als je twee keer per dag je bloeddruk meet, dan vervang je deze na ongeveer drie jaar. Dit is overigens afhankelijk van de kwaliteit van het manchet.

Wat is het verschil tussen een handmatige en automatische bloeddrukmeter?

We kennen ze vooral van vroeger: de bloeddrukmeter met een kwikkolom en een handmatig pompje. Deze kwikmanometer wordt nog steeds als de meest betrouwbare manier gezien om je bloeddruk te meten, mits deze op de juiste manier wordt gebruikt. Dit is ook waar het mis gaat: ze zijn lastig in gebruik en moeten eigenlijk in de spreekkamer van de dokter blijven liggen.

Tegenwoordig gebruiken veel artsen een digitale bloeddrukmeter. Deze vergen minder nauwkeurigheid en zijn bovendien veel eenvoudiger in gebruik dan een kwikmanometer. Je krijgt vrijwel altijd een goede meting, en is deze niet correct, dan krijg je een melding op het scherm om het proces te herhalen.

Een automatische bloeddrukmeter is daarom ideaal voor thuisgebruik.

Wat is pulse op een bloeddrukmeter?

De pulse op een bloeddrukmeter is jouw hartslag. Elke automatische bloeddrukmeter meet behalve je bloeddruk, ook je hartslag.

Welke arm gebruik ik om mijn bloeddruk te meten?

Welke arm je gebruikt om je bloeddruk mee te meten, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk dat je ontspant en je arm laat rusten tijden het bloeddruk meten. Kun je dat beter met je linkerarm? Dan is het een goed idee om links te gebruiken.

Ben je linkshandig en vind je het gemakkelijker om het manchet om je rechterarm te krijgen, dan gebruik je je rechterarm. Er is geen verschil in de meting - beide armen zijn geschikt om je bloeddruk te meten.

Hoe meet je je bloeddruk?

Er zijn twee verschillende automatische bloeddrukmeters: eentje meet de bloeddruk vanaf je arm, en de andere meet je bloeddruk vanaf je pols. De laatste is wat lastiger omdat je je pols op de hoogte van je hart moet houden om een correcte meting te krijgen. Hierdoor is het lastiger om je arm stil te houden.

Een bloeddrukmeter met een manchet die om je arm heen gaat, is eenvoudiger in gebruik. Je plaatst het manchet om je arm, legt je arm op tafel of op de armleuning van een stoel, drukt op de knop en je wacht af. Als de juiste druk bereikt is, loopt het manchet weer leeg en lees je het resultaat af op het scherm van de bloeddrukmeter.

Sommige bloeddrukmeters geven ook het resultaat van de vorige meting weer, zodat je kunt vergelijken. Dit is vooral handig om te zien of eventuele medicatie zijn werk doet.

Wat wordt er met bovendruk en onderdruk bedoeld?

De bovendruk wordt ook wel systolische bloeddruk genoemd en geeft de druk in je slagaders aan wanneer het hart zich samenknijpt. De onderdruk, ook wel diastolische bloeddruk genoemd, geeft de druk aan wanneer het hart zich ontspant.

Hoe hoger je bloeddruk is, hoe meer kans er is op verschillende hart- en vaatziekten. Het hebben van een gezonde bloeddruk is dan ook erg belangrijk.

Kan ik mijn automatische bloeddrukmeter voor mijn kind gebruiken?

Nee, je gebruikt jouw automatische bloeddrukmeter niet voor kinderen. Het manchet is hiervoor te groot. Om de bloeddruk van je kind te meten heb je een speciale bloeddrukmeter voor kinderen nodig. Bovendien liggen de bloeddrukwaarden bij kinderen anders dan bij volwassenen.

Wat is een slimme bloeddrukmeter?

Een slimme bloeddrukmeter heeft een WifI-verbinding en een bijbehorende app. Via de app worden alle metingen opgeslagen waardoor je snel een overzicht hebt van alle waardes. Bovendien gebruik je de bloeddrukmeter voor meerdere personen en kun je de bloeddrukgeschiedenis voor beide personen opslaan.

Een slimme bloeddrukmeter is vooral handig als je voor medische redenen je bloeddruk meerdere malen per dag moet opnemen.

hero illustration

Hoe testen we bloeddrukmeters?

Om de beste bloeddrukmeter te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze bloeddrukmeter-test hebben we 299 bloeddrukmeters vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze bloeddrukmeter-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze bloeddrukmeter-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne bloeddrukmeter-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte bloeddrukmeter in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 299 bloeddrukmeters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste bloeddrukmeters in een oogopslag

1. Beste bloeddrukmeter voor thuisgebruik: Bintoi® BX200 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® BX200 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit

 • list plusDeze bloeddrukmeter is zeer accuraat en betrouwbaar, wat belangrijk is voor het monitoren van de bloeddruk.
 • list plusHet apparaat is licht en compact, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is voor onderweg.
 • list plusDe meting is snel en efficiënt, wat handig is voor mensen met een drukke levensstijl.

Nadelen Bintoi® BX200 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit

 • list plusDe manchet kan soms pijnlijk zijn, wat oncomfortabel kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusDe handleiding is alleen beschikbaar in het Engels, wat een nadeel kan zijn voor mensen die de taal niet goed begrijpen.
 • list plusEr zijn geen extra functies beschikbaar, zoals het opslaan van meerdere gebruikersprofielen of het koppelen met een app, wat sommige gebruikers misschien wel willen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

De Bintoi BX200 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit is een compact en eenvoudig apparaat dat geschikt is voor mensen van alle lichaamstypen. De manchet past om een bovenarmomtrek van 22 tot 40 cm en is geschikt voor bijna iedereen. Je bevestigt de manchet rond je bovenarm en start de meting eenvoudig met slechts één druk op de knop. De BX200 slaat automatisch 240 gegevens op en detecteert onjuist aangebracht manchet. De bloeddrukmeter maakt betrouwbare metingen van de bovendruk, onderdruk en hartslag via de oscillometrische methode.

Wat de BX200 zo bijzonder maakt, is dat deze meter automatisch de meest voorkomende hartritmestoornissen (aritmie) registreert en dit na afloop van de meting op het scherm laat zien. Daarnaast kun je de meetresultaten eenvoudig vergelijken met de kleurenschaal die door de Wereldgezondheidsorganisatie is vastgesteld, waardoor je meteen weet of je bloeddruk goed zit.

De BX200 heeft ook een bewegingssensor, wat betekent dat het apparaat automatisch detecteert als je beweegt tijdens de meting en je waarschuwt als de meting onnauwkeurig zou kunnen zijn. Dit is een handige functie voor mensen die tijdens de meting nog wat willen rondlopen of praten.

Het maximaal meetbereik voor bloeddruk is 230 mm Hg en het maximaal meetbereik voor hartslagen per minuut is 170. De Nederlandstalige bijsluiter en de klantenservice die 7/7 beschikbaar is, maken de BX200 nog gebruiksvriendelijker.

Al met al is de Bintoi BX200 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit een zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat dat de gezondheid van je hart in de gaten houdt. Het is perfect voor mensen die hun bloeddruk regelmatig willen meten en de resultaten willen bijhouden. Het enige nadeel is dat de manchet alleen geschikt is voor een bovenarmomtrek van 22 tot 40 cm, wat betekent dat het niet geschikt is voor mensen met een grotere bovenarm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Medisana BU510 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana BU510 wit

 • list plusDeze bloeddrukmeter is zeer nauwkeurig en betrouwbaar, wat belangrijk is voor het monitoren van de bloeddruk.
 • list plusHet apparaat is gemakkelijk in gebruik en heeft een groot en duidelijk display, wat het aflezen van de resultaten vergemakkelijkt.
 • list plusDe bloeddrukmeter heeft een intern geheugen voor het opslaan van metingen, wat handig is voor het bijhouden van de bloeddruk over een langere periode.

Nadelen Medisana BU510 wit

 • list plusHet apparaat werkt op batterijen, wat extra kosten met zich meebrengt en minder milieuvriendelijk is dan een oplaadbare batterij.
 • list plusDe bloeddrukmeter heeft geen mogelijkheid om de metingen te delen met een arts of zorgverlener, wat belangrijk kan zijn voor mensen met een hoge bloeddruk.
 • list plusHet apparaat heeft geen ingebouwde alarmfunctie om te waarschuwen bij een te hoge of te lage bloeddruk, wat belangrijk kan zijn voor mensen met een risico op hart- en vaatziekten.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Met de Medisana BU510 bloeddrukmeter heb je een zeer betrouwbare en nauwkeurige bloeddrukmeter in handen. Het grote lcd-display geeft op overzichtelijke wijze je bloeddrukwaarden, hartslag, WHO-indicator, geheugennummer en gemiddelde meting weer. Een bijzonder handige functie van deze bloeddrukmeter is de uitgebreide geheugenfunctie met maar liefst 90 geheugenplaatsen per persoon. Zo kun je eenvoudig meerdere metingen achter elkaar doen en later terugzien hoe je bloeddruk zich heeft ontwikkeld. Ook fijn is dat de BU510 het gemiddelde voor je kan uitrekenen, zodat je niet zelf met een rekenmachine aan de slag hoeft.

Een ander voordeel van deze bloeddrukmeter is de kleurenschaal indicatie volgens de richtlijnen van de World Health Organisation (WHO). Hierdoor kun je snel zien of je bloeddruk zich in de gevarenzone bevindt. En mocht de BU510 een onregelmatige hartslag detecteren, dan geeft hij dit aan met een knipperend icoontje. Zo weet je dat je extra alert moet zijn en eventueel contact moet opnemen met je huisarts.

Een nadeel van deze bloeddrukmeter is dat hij niet beschikt over een bewegingssensor. Hierdoor kan het zijn dat je meting niet helemaal accuraat is als je bijvoorbeeld beweegt tijdens het meten. Maar als je gewoon rustig zit en de manchet goed bevestigd is, dan krijg je zeer betrouwbare metingen.

Wat deze bloeddrukmeter echt onderscheidt van andere bloeddrukmeters is het grote lcd-display en de uitgebreide geheugenfunctie. Ook de kleurenschaal indicatie volgens de WHO-richtlijnen is een fijne toevoeging. Al met al is de Medisana BU510 bloeddrukmeter een zeer goede keuze voor iedereen die zijn bloeddruk regelmatig wil controleren.

Mijn persoonlijke mening is dat de BU510 een uitstekende bloeddrukmeter is. De uitgebreide geheugenfunctie is erg handig en het grote lcd-display is zeer overzichtelijk. Het nadeel van het ontbreken van een bewegingssensor weegt voor mij niet op tegen de vele voordelen van deze bloeddrukmeter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Omron X2 Basic wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Omron X2 Basic wit

 • list plusDeze bloeddrukmeter is zeer nauwkeurig in het meten van de bloeddruk, wat belangrijk is voor mensen die hun bloeddruk regelmatig moeten controleren.
 • list plusHet apparaat is compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is voor onderweg.
 • list plusDe bloeddrukmeter is eenvoudig te bedienen en heeft geen overbodige knoppen, wat het gebruiksgemak vergroot.

Nadelen Omron X2 Basic wit

 • list plusHet manchet is aan de kleine kant, wat kan leiden tot onnauwkeurige metingen bij mensen met een grotere armomtrek.
 • list plusEr is geen opslagmogelijkheid voor meerdere metingen, wat het lastig maakt om de bloeddruk over een langere periode te monitoren.
 • list plusEr wordt geen etui meegeleverd, wat het lastig maakt om de bloeddrukmeter mee te nemen op reis.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

Met de Omron X2 Basic hoef je je geen zorgen te maken over het meten van je bloeddruk. Met slechts één druk op de knop meet je snel en makkelijk je bloeddruk en detecteer je onregelmatige hartslagen. Dankzij de Intellisense-technologie wordt de manchet niet te hard opgeblazen, wat het meten comfortabel maakt. Bovendien geeft de X2 Basic een melding als je de manchet niet strak genoeg hebt bevestigd. Zo weet je zeker dat je meting nauwkeurig is.

Wat deze bovenarm bloeddrukmeter van Omron onderscheidt, is dat het apparaat klinisch gevalideerd is en speciaal ontwikkeld is voor consumenten. Hierdoor ben je verzekerd van een nauwkeurige meting, zonder dat je daarvoor naar een arts hoeft te gaan. De X2 Basic heeft een geheugen voor de laatste meting en een medium manchet (22-32 cm). Het scherm heeft geen overbodige informatie, wat het makkelijk te begrijpen maakt.

Het gebruik van een bloeddrukmeter kan van groot belang zijn om op tijd veranderingen in je bloeddruk te signaleren en daarop actie te ondernemen. Het kan helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen. De Omron X2 Basic is daarbij een betrouwbare metgezel.

Er zijn geen noemenswaardige nadelen aan deze bloeddrukmeter. Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat de manchet niet past bij mensen met een grote bovenarm.

Al met al is de Omron X2 Basic een uitstekende bovenarm bloeddrukmeter voor thuisgebruik. Het is makkelijk te gebruiken, comfortabel en betrouwbaar. Je hoeft niet naar de dokter voor een bloeddrukmeting en je kunt altijd je bloeddruk in de gaten houden. Het is een slimme investering in je gezondheid.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Bintoi® BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit | zwart

 • list plusDe Bintoi® BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit zwart is betrouwbaar en geeft een nauwkeurige bloeddrukwaarde.
 • list plusHet apparaat is klein en makkelijk mee te nemen, waardoor je altijd je bloeddruk kunt meten.
 • list plusHet heeft een duidelijke en niet oververlichte display, waardoor je de waarden gemakkelijk kunt lezen.

Nadelen Bintoi® BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter wit | zwart

 • list plusDe stekker voor netstroom zit er niet bij, waardoor je de bloeddrukmeter alleen op batterijen kunt aansluiten.
 • list plusDe manchet is niet gemakkelijk te ontsmetten, waardoor je de bloeddrukmeter niet optimaal kunt reinigen.
 • list plusEr is geen spraakfunctie, waardoor je de waarden alleen kunt zien, maar niet kunt horen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9

✓ Inclusief Batterijen en Manchet ✓ Nederlandstalige bijsluiter ✓ Makkelijk in gebruik ✓ Klantenservice 7/7 beschikbaar ✓ Slaat automatisch 240 gegevens op ✓ Detecteert onjuist aangebracht manchet ✓ Meet onregelmatige hartslag ✓ Meet gemiddelde over 3 metingen "De bloeddrukmeter die compact en eenvoudig in gebruik is!" De Bintoi BX300 is een eenvoudig, draagbaar en nauwkeurig apparaat dat geschikt is voor alle lichaamstypen. De manchet past om een bovenarmomtrek van 22 tot 40 cm en is zo geschikt voor bijna iedereen. Je bevestigt de manchet rond je bovenarm en start de meting eenvoudig met slechts één druk op de knop. De BX300 is klein en compact waardoor u ze overal mee naar toe kunt nemen om uw bloeddruk gedurende de dag bij te houden. Wat doet de BX300 precies? De bloeddrukmeter maakt betrouwbare meting van de bovendruk (systole), onderdruk (diastole) en de hartslag via de oscillometrische methode. Wat maakt de BX300 zo bijzonder? ✓ Eenvoudig in gebruik Je bevestigt de manchet rond je bovenarm en start de meting eenvoudig met slechts één druk op de knop. De meetresultaten vergelijkt u eenvoudig met de kleurenschaal die door de Wereldgezondheidsorganisatie is vastgesteld. Hierdoor weet je dus meteen of je bloeddruk goed zit Daarnaast registreert deze meter automatisch de meest voorkomende hartritmestoornissen (aritmie) en laat dit na afloop van de meting zien op het scherm. ✓ Gebruiken voor twee personen De meetresultaten worden automatisch, opgeslagen in het geheugen van de bovenarm bloeddrukmeter. U kunt deze gebruiken voor twee personen, waarbij u per persoon 120 metingen kunt opslaan. ✓ Goed voor mensen met een zwak zicht Voorleesfunctie, waar je meteen wordt meegegeven wat je bloeddrukwaarden zijn en wat ze juist willen zeggen. Grote digits op een zwart achtergrond, waardoor de cijfers beter af te lezen zijn. ✓ Compact De BX300 is niet alleen ideaal voor thuis, maar ook wanneer u bijvoorbeeld op reis het verloop van uw bloeddruk wilt bijhouden, of de laatste metingen wilt doornemen met uw (huis)arts. Belangrijkste voordelen ✓ Automatische bovenarm bloeddrukmeter met klinisch gevalideerde nauwkeurigheid. ✓ Onze iSense-technologie biedt een comfortabele en snelle meting doordat het onnodig hard opblazen van de manchet wordt voorkomen. ✓ De diastolische en systolische bloeddrukmetingen worden weergegeven op een simpel, eenvoudig te lezen scherm. ✓ Inclusief indicator van een onregelmatige hartslag. ✓ Een all-in-one apparaat waarmee u uw bloeddruk thuis of onderweg kunt meten. Kenmerken 120 geheugenplaatsen voor elk van de 2 gebruikers Weergave van systole, diastole, hartslag Meet gemiddelde over 3 metingen Aritmie-herkenning Diagnose volgens de richtlijnen van de WHO d.m.v. een kleurenschaal Bijzonder ruim manchet (omvang 22 - 40 cm) Easy-to-read display Batterijen aanwezig, maar je kan ook aansluiten aan een USB C oplaadkabel Voorleesfunctie Wat is er inbegrepen? Bintoi BX300 - Bovenarm Bloeddrukmeter 3 AA Batterijen Bloeddrukmeter reistas Nederlandstalige/Engelstalige handleiding Klantenservice 7/7 beschikbaar USB-C poort Bintoi, uw gezondheid in goede handen! Bintoi is een Belgisch merk die geavanceerde gezondheidszorg geeft op maat gemaakt en dit aan een scherpe prijs. Naast de kwaliteit van onze producten, maken wij het verschil met onze persoonlijke service. Je kunt ons 7/7 mailen of bellen en wordt dan ook meteen geholpen door iemand die alles van de bloeddrukmeter weet. Direct naar jou, voor de scherpste prijzen! Wij verkopen onze producten alleen direct naar de klant. Er zit dus geen importeur, groothandel of retailer meer tussen. Hierdoor kunnen we de beste producten met de nieuwste techniek tegen een scherpe prijs aanbieden. Daarnaast hebben we een super snelle levering, bestel op werkdagen voor 23:59 uur en je hebt de Bloeddrukmeter BX300 de volgende dag in huis. Ervaar de Bloeddrukmeter BX300 zelf en kijk of deze goed bevalt! We hebben namelijk een 30 dagen niet goed, geld terug garantie. Hiermee willen we zorgen dat elke klant ten alle tijden tevreden is. Dit alles zorgt ervoor dat we alleen al op Bol.com meer dan 3100 productreviews hebben! Daarnaast hebben we 2475 verkoper beoordelingen ontvangen (over klantenservice en levertijden).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beurer BM26 - Bloeddrukmeter bovenarm wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beurer BM26 - Bloeddrukmeter bovenarm wit

 • list plusDeze bloeddrukmeter is zeer nauwkeurig in het meten van de bloeddruk, wat belangrijk is voor het monitoren van de gezondheid.
 • list plusDeze bloeddrukmeter is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen, wat handig is voor mensen die niet bekend zijn met technologie.
 • list plusDeze bloeddrukmeter heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, wat belangrijk is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare optie.

Nadelen Beurer BM26 - Bloeddrukmeter bovenarm wit

 • list plusDeze bloeddrukmeter heeft geen Bluetooth-connectiviteit, wat een nadeel kan zijn voor mensen die hun gegevens willen synchroniseren met een app.
 • list plusDeze bloeddrukmeter heeft geen ingebouwd geheugen, wat betekent dat gebruikers hun metingen handmatig moeten bijhouden.
 • list plusDeze bloeddrukmeter heeft geen extra functies, zoals een hartslagmeter of een onregelmatige hartslagdetector, wat een nadeel kan zijn voor mensen die meer geavanceerde functies nodig hebben.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Met de Beurer BM26 bovenarm bloeddrukmeter meet je gemakkelijk en nauwkeurig je bloeddruk en hartslag. De royale manchet (22-35 cm) is geschikt voor de meeste bovenarmen en zorgt voor comfortabele metingen. De BM26 werkt volautomatisch en geeft met slechts één druk op de knop de metingen weer op het duidelijke display. Wat deze bloeddrukmeter extra handig maakt, is dat het vier gebruikersprofielen heeft met elk 30 opslagplaatsen. Zo kan je de bloeddruk van je hele gezin bijhouden.

De BM26 is uitgeroepen tot "Beste Koop" door de Consumentenbond in september 2022. Het apparaat heeft ook een WHO-classificatie, waardoor je in één oogopslag kan zien of je bloeddruk zich in het normale bereik bevindt. Bovendien waarschuwt de bloeddrukmeter voor hartritmestoornissen en geeft het een melding als de manchet verkeerd is aangebracht.

De Beurer BM26 heeft een maximaal meetbereik van 280 mm Hg en 180 hartslagen per minuut. Het apparaat heeft geen bewegingssensor, maar dat is ook niet nodig voor een bovenarm bloeddrukmeter. Het is een medisch product dat betrouwbaar en nauwkeurig werkt, wat belangrijk is bij het monitoren van je gezondheid.

Het enige nadeel van de BM26 is dat het geen Bluetooth-connectiviteit heeft, waardoor het niet mogelijk is om de gegevens naar een app te sturen. Maar dit is geen groot probleem, omdat je de gegevens nog steeds handmatig kan noteren en bijhouden.

Kortom, met de Beurer BM26 bovenarm bloeddrukmeter kan je gemakkelijk de bloeddruk en hartslag van jezelf en je gezin bijhouden. Het is een betrouwbaar en nauwkeurig apparaat dat ook nog eens gebruiksvriendelijk is. Het enige nadeel is het gebrek aan Bluetooth-connectiviteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Medisana BU 512 Bovenarm bloeddrukmeter wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en nauwkeurige bloeddrukmeter, dan is de Medisana BU 512 bovenarm bloeddrukmeter een goede keuze. Deze volautomatische bloeddrukmeter is eenvoudig in gebruik en meet zowel je bovendruk, onderdruk en hartslag. Dankzij de kleurenschaal indicatie volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO) zie je direct of je bloeddruk zich in de gevarenzone bevindt. Ook herkent de BU 512 bloeddrukmeter een onregelmatige hartslag (aritmie).

Wat deze bloeddrukmeter onderscheidt van andere producten is de bijzonder ruime manchet (armomvang 22-36 cm) en de grote cijfers op het display voor gemakkelijk aflezen van de resultaten. Daarnaast beschikt de BU 512 over 90 opslagplaatsen per gebruiker en berekent het apparaat zelf het gemiddelde van alle metingen (per persoon).

Een ander voordeel van deze bloeddrukmeter is dat het een gecertificeerd medisch product (MDD) is. Dit betekent dat het voldoet aan strenge kwaliteitseisen en betrouwbaarheid biedt bij het meten van je bloeddruk.

Het enige nadeel dat ik heb gevonden, is dat deze bloeddrukmeter niet beschikt over een bewegingssensor. Dit betekent dat het belangrijk is om tijdens het meten stil te blijven zitten en niet te bewegen.

Al met al is de Medisana BU 512 bovenarm bloeddrukmeter een betrouwbare en nauwkeurige bloeddrukmeter met veel handige functies. Het is een aanrader voor iedereen die zijn of haar bloeddruk regelmatig wil meten en monitoren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Microlife BPB1 Classic wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microlife BPB1 Classic wit

 • list plusDeze bloeddrukmeter heeft een compact formaat en is daardoor makkelijk mee te nemen.
 • list plusHet apparaat slaat de uitkomsten van de metingen op, inclusief de datum van de meting.
 • list plusDe bloeddrukmeter heeft een flexibele armband, wat zorgt voor meer comfort tijdens het meten.

Nadelen Microlife BPB1 Classic wit

 • list plusHet apparaat pompt langzaam op voordat de uitslag wordt gegeven, wat als vervelend kan worden ervaren.
 • list plusDe software is niet beschikbaar in het Nederlands, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusHet apparaat pompt niet eerst op en loopt dan leeg, wat voor sommige gebruikers verwarrend kan zijn.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

De Microlife BPB1 Classic is een fantastisch hulpmiddel om je bloeddruk en hartslag regelmatig te controleren. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en de manchet is gemakkelijk om je bovenarm te plaatsen dankzij de bevestigingsfout melding. Het heeft slechts één knop om de meting te starten en het duurt slechts een paar seconden voordat je resultaten ziet. De IHB technologie detecteert een eventuele onregelmatige hartslag en de stoplichtkleuren geven direct aan of je bloeddruk te hoog of te laag is. Het slaat tot 30 metingen op in het geheugen, zodat je later rustig je resultaten kunt terugkijken.

Wat deze bloeddrukmeter onderscheidt van andere producten is de bewegingssensor die het apparaat heeft. Dit betekent dat het tijdens het meten rekening houdt met eventuele bewegingen die je maakt, waardoor de meting nauwkeuriger wordt. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld last hebt van trillende handen.

Het maximale meetbereik van deze bloeddrukmeter is 280 mm Hg en de maximale hartslag is 200 per minuut. Het wordt aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting voor betrouwbare bloeddrukmetingen thuis, net zoals bij de huisarts en/of specialist. Het is ook ideaal als je graag je bloeddruk en hartslag regelmatig wilt controleren.

Het enige nadeel van dit product is dat de meegeleverde manchet alleen geschikt is voor een armomtrek M-L ( 22 - 42 cm). Als je een grotere of kleinere armomtrek hebt, moet je een andere manchet aanschaffen.

Over het geheel genomen is de Microlife BPB1 Classic een geweldige bloeddrukmeter die gemakkelijk te gebruiken is, nauwkeurige resultaten geeft en een handig geheugen heeft. Het is een goede investering als je je gezondheid serieus neemt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste bloeddrukmeter voor sporters: Omron X3 Comfort wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Omron X3 Comfort wit

 • list plusDe voorvervormde manchet werkt praktisch, met één hand kan je deze plaatsen.
 • list plusZonder app kan het apparaat tot wel 60 metingen opslaan.
 • list plusBetrouwbare kwaliteit, zelfs mijn huisarts werkt er al jaren mee.

Nadelen Omron X3 Comfort wit

 • list plusHet ontbreken van een adapter bij de prijs is een nadeel, gezien dit wel verwacht mag worden.
 • list plusHet apparaat is aan de dure kant.
 • list plusEr is geen fatsoenlijk opbergvakje voor batterij en/of adapter.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

Ben jij op zoek naar een bloeddrukmeter die gemakkelijk en nauwkeurig te gebruiken is? Dan is de Omron X3 Comfort bloeddrukmeter echt iets voor jou! Deze meter heeft een Intelli-Wrap manchet die op elke plek op je bovenarm een nauwkeurige meting geeft en waarschuwt je als de band te los of te strak zit. Ook heeft de X3 Comfort een handige bewegingsdetectie waardoor je meting betrouwbaar is. Op het scherm lees je gemakkelijk je bloeddrukwaardes en hartslag af en de meter kan gegevens opslaan voor 2 aparte gebruikers, zodat je individuele metingen en trends kunt bijhouden. De X3 Comfort is klinisch gevalideerd voor nauwkeurigheid en heeft een functie voor gemiddelden. Bovendien detecteert deze hartslagmeter een onregelmatige hartslag tijdens je gebruikelijke bloeddrukmeting.

Wat deze bloeddrukmeter echt uniek maakt, is de Intellisense-technologie die ervoor zorgt dat de manchet nooit te strak wordt opgepompt en je meting altijd comfortabel en nauwkeurig is. Een ander voordeel is de eenvoudige en gemakkelijk afleesbare kleurindicator voor hoge bloeddruk. Daarnaast is de X3 Comfort gemakkelijk te gebruiken en ideaal voor thuisgebruik.

Het enige nadeel dat we hebben kunnen vinden, is dat de bewegingssensor ontbreekt. Dit kan een nadeel zijn als je graag wilt meten tijdens het sporten of als je last hebt van trillende handen.

Al met al is de Omron X3 Comfort bloeddrukmeter een betrouwbaar en nauwkeurig apparaat dat gemakkelijk te gebruiken is en veel handige functies heeft. Het is een slimme keuze voor thuisgebruik en zal je helpen bij het bijhouden van je bloeddruk en hartslag.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beurer BM27 - Bloeddrukmeter bovenarm kleurloos

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beurer BM27 - Bloeddrukmeter bovenarm kleurloos

 • list plusDeze bloeddrukmeter heeft een groot en duidelijk display, wat het aflezen van de metingen vergemakkelijkt.
 • list plusDeze bloeddrukmeter heeft een geheugenfunctie, waardoor meerdere gebruikers hun metingen kunnen opslaan.
 • list plusDeze bloeddrukmeter heeft een comfortabele manchet die geschikt is voor verschillende armomtrekken.

Nadelen Beurer BM27 - Bloeddrukmeter bovenarm kleurloos

 • list plusDeze bloeddrukmeter heeft geen Bluetooth-functie, waardoor het niet mogelijk is om de metingen te synchroniseren met een app.
 • list plusDeze bloeddrukmeter heeft geen spraakfunctie, waardoor het niet geschikt is voor slechtzienden.
 • list plusDeze bloeddrukmeter heeft geen oplaadbare batterij, waardoor er regelmatig nieuwe batterijen nodig zijn.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.2

Op zoek naar een nauwkeurige en betrouwbare bloeddrukmeter? Dan is de Beurer BM27 bovenarm bloeddrukmeter zeker een goede keuze. Deze volautomatische bloeddrukmeter is erg makkelijk in gebruik en heeft een helder display waarop je gemakkelijk je bloeddruk en hartslag af kunt lezen. Met de kleurenschaal zie je meteen of je bloeddruk binnen de normale waarden valt. De BM27 heeft ook een detectie voor een onjuist aangebracht manchet, wat voorkomt dat je onnauwkeurige metingen doet.

Wat deze bloeddrukmeter echt onderscheidt van andere modellen is het gemiddelde van alle metingen. Zo krijg je een compleet beeld van het verloop van je bloeddruk over een langere periode. Ook handig is dat je met de BM27 tot wel 4 gebruikersprofielen kunt instellen met ieder 30 geheugenplaatsen, waardoor het hele gezin de bloeddruk kan meten.

Een andere handige feature is de aritmiedetectie. Deze waarschuwt je als er mogelijk sprake is van een hartritmestoornis. En dankzij de automatische voorselectie en deflatie van de manchet is meten nog makkelijker geworden. Het meegeleverde opbergtasje maakt het transporteren van de bloeddrukmeter eenvoudig.

Zijn er ook nadelen aan deze bloeddrukmeter? Het enige nadeel dat ik heb kunnen vinden is dat de manchet geschikt is voor een bovenarmomtrek van 22 tot 42 cm. Dit kan problemen opleveren voor mensen met een grotere of kleinere bovenarmomtrek.

Al met al is de Beurer BM27 bovenarm bloeddrukmeter een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige en betrouwbare bloeddrukmeter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste bloeddrukmeter voor professioneel gebruik: Omron X7 Smart wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Omron X7 Smart wit

 • list plusMet deze bloeddrukmeter kunnen tot wel 3 metingen achter elkaar worden gedaan, wat zorgt voor een nauwkeuriger resultaat.
 • list plusDe manchet van deze bloeddrukmeter heeft een goede pasvorm en sluit goed aan op de bovenarm, wat zorgt voor een betrouwbaarder resultaat.
 • list plusDe materialen van deze bloeddrukmeter zijn van degelijke kwaliteit, wat zorgt voor een langere levensduur.

Nadelen Omron X7 Smart wit

 • list plusDe backlight display verlichting van deze bloeddrukmeter is licht, wat het aflezen van de resultaten in het donker bemoeilijkt.
 • list plusEr is geen fatsoenlijk opbergvakje voor de batterij en/of adapter, wat het opbergen van de bloeddrukmeter bemoeilijkt.
 • list plusEr zijn geen nadelen bekend van deze bloeddrukmeter.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.9

Als je op zoek bent naar een betrouwbare bloeddrukmeter met extra functies, dan is de Omron X7 Smart een uitstekende keuze. Deze slimme bloeddrukmeter meet niet alleen je bloeddruk en hartslag, maar detecteert ook atriale fibrillatie, wat een verhoogd risico op hart- en vaatziektes kan geven. Dankzij de speciale Intelli-Wrap manchet kun je de X7 Smart nooit verkeerd om je bovenarm bevestigen, waardoor je altijd nauwkeurige metingen krijgt. Bovendien sla je jouw metingen automatisch op in de Omron Connect app, zodat je patronen ontdekt en je gezondheidsdoelen beter kunt behalen.

Wat deze bloeddrukmeter echt onderscheidt van andere modellen, is de dubbele schermfunctie. Hierdoor vergelijk je jouw laatste meetwaarden met vorige meetwaarden en met je wekelijkse gemiddelde. Bovendien krijg je een melding als de band te los of te strak zit, wat de nauwkeurigheid van de metingen nog verder verbetert.

De X7 Smart is ook uitgerust met een lichaamsbewegingdetectiesysteem en een functie voor gemiddelden. Dit maakt het gemakkelijk om jouw bloeddruk en hartslag te controleren en te begrijpen hoe deze veranderen bij verschillende activiteiten.

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke en nauwkeurige bloeddrukmeter die je helpt om je gezondheid beter te begrijpen, dan is de Omron X7 Smart een uitstekende keuze. Het enige nadeel is de prijs, die hoger is dan die van andere bloeddrukmeters.

Mijn persoonlijke mening is dat de X7 Smart een uitstekende keuze is voor iedereen die serieus bezig is met het monitoren van zijn of haar gezondheid. De extra functies en nauwkeurige metingen maken het een waardevolle investering. Als je echter op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie, dan zijn er andere bloeddrukmeters die ook goed presteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van bloeddrukmeters. Er zijn immers 299 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!