Bestenu

Beste bloeddrukmeters - dec. 2022

Met meer dan 491 bloeddrukmeters op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Op deze pagina vind je de beste bloeddrukmeters in een handige lijst
01Score: 10
Omron X3 Comfort
Omron X3 Comfort
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.8
Omron X2 Basic
Omron X2 Basic
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.4
Medisana BU 512 Bovenarm bloeddrukmeter
Medisana BU 512 Bovenarm bloeddrukmeter
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.6
Omron X7 Smart
Omron X7 Smart
Ga naar laagste prjis
05Score: 8
Omron X4 Smart
Omron X4 Smart
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.9
Medisana BU510
Medisana BU510
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.6
Omron M6 Comfort
Omron M6 Comfort
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.4
Medicare® Bovenarm Bloeddrukmeter
Medicare® Bovenarm Bloeddrukmeter
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.3
Bintoi® BX200
Bintoi® BX200
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.1
Omron M3
Omron M3
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Bloeddrukmeter Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Met een bloeddrukmeter meet je zowel de onder- als de bovendruk op. Door dit zelf te doen hou je een oogje in het zeil en trek je eerder aan de bel als je je zorgen maakt. Waar je op let bij het kopen van een bloeddrukmeter, lees je hieronder.

Hoe lang gaat een bloeddrukmeter mee?

Een bloeddrukmeter gaat tussen de vijf en tien jaar mee. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe vaak je deze gebruikt. Het manchet (de band om je arm) heeft meer te lijden dan de bloeddrukmeter zelf. Als je twee keer per dag je bloeddruk meet, dan vervang je deze na ongeveer drie jaar. Dit is overigens afhankelijk van de kwaliteit van het manchet.

Wat is het verschil tussen een handmatige en automatische bloeddrukmeter?

We kennen ze vooral van vroeger: de bloeddrukmeter met een kwikkolom en een handmatig pompje. Deze kwikmanometer wordt nog steeds als de meest betrouwbare manier gezien om je bloeddruk te meten, mits deze op de juiste manier wordt gebruikt. Dit is ook waar het mis gaat: ze zijn lastig in gebruik en moeten eigenlijk in de spreekkamer van de dokter blijven liggen.

Tegenwoordig gebruiken veel artsen een digitale bloeddrukmeter. Deze vergen minder nauwkeurigheid en zijn bovendien veel eenvoudiger in gebruik dan een kwikmanometer. Je krijgt vrijwel altijd een goede meting, en is deze niet correct, dan krijg je een melding op het scherm om het proces te herhalen.

Een automatische bloeddrukmeter is daarom ideaal voor thuisgebruik.

Wat is pulse op een bloeddrukmeter?

De pulse op een bloeddrukmeter is jouw hartslag. Elke automatische bloeddrukmeter meet behalve je bloeddruk, ook je hartslag.

Welke arm gebruik ik om mijn bloeddruk te meten?

Welke arm je gebruikt om je bloeddruk mee te meten, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk dat je ontspant en je arm laat rusten tijden het bloeddruk meten. Kun je dat beter met je linkerarm? Dan is het een goed idee om links te gebruiken.

Ben je linkshandig en vind je het gemakkelijker om het manchet om je rechterarm te krijgen, dan gebruik je je rechterarm. Er is geen verschil in de meting - beide armen zijn geschikt om je bloeddruk te meten.

Hoe meet je je bloeddruk?

Er zijn twee verschillende automatische bloeddrukmeters: eentje meet de bloeddruk vanaf je arm, en de andere meet je bloeddruk vanaf je pols. De laatste is wat lastiger omdat je je pols op de hoogte van je hart moet houden om een correcte meting te krijgen. Hierdoor is het lastiger om je arm stil te houden.

Een bloeddrukmeter met een manchet die om je arm heen gaat, is eenvoudiger in gebruik. Je plaatst het manchet om je arm, legt je arm op tafel of op de armleuning van een stoel, drukt op de knop en je wacht af. Als de juiste druk bereikt is, loopt het manchet weer leeg en lees je het resultaat af op het scherm van de bloeddrukmeter.

Sommige bloeddrukmeters geven ook het resultaat van de vorige meting weer, zodat je kunt vergelijken. Dit is vooral handig om te zien of eventuele medicatie zijn werk doet.

Wat wordt er met bovendruk en onderdruk bedoeld?

De bovendruk wordt ook wel systolische bloeddruk genoemd en geeft de druk in je slagaders aan wanneer het hart zich samenknijpt. De onderdruk, ook wel diastolische bloeddruk genoemd, geeft de druk aan wanneer het hart zich ontspant.

Hoe hoger je bloeddruk is, hoe meer kans er is op verschillende hart- en vaatziekten. Het hebben van een gezonde bloeddruk is dan ook erg belangrijk.

Kan ik mijn automatische bloeddrukmeter voor mijn kind gebruiken?

Nee, je gebruikt jouw automatische bloeddrukmeter niet voor kinderen. Het manchet is hiervoor te groot. Om de bloeddruk van je kind te meten heb je een speciale bloeddrukmeter voor kinderen nodig. Bovendien liggen de bloeddrukwaarden bij kinderen anders dan bij volwassenen.

Wat is een slimme bloeddrukmeter?

Een slimme bloeddrukmeter heeft een WifI-verbinding en een bijbehorende app. Via de app worden alle metingen opgeslagen waardoor je snel een overzicht hebt van alle waardes. Bovendien gebruik je de bloeddrukmeter voor meerdere personen en kun je de bloeddrukgeschiedenis voor beide personen opslaan.

Een slimme bloeddrukmeter is vooral handig als je voor medische redenen je bloeddruk meerdere malen per dag moet opnemen.

hero illustration

Hoe komt deze leuke bloeddrukmeter ranglijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de het winkelonderzoek naar de beste bloeddrukmeter ook!
Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over bloeddrukmeters, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle bloeddrukmeters die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke bloeddrukmeters het best verkopen
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van bloeddrukmeters stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan bloeddrukmeters

De beste bloeddrukmeters in een handige lijst

1 - Omron X3 Comfort

Loading..
Ga naar laagste prjis

Ben je niet altijd Pietje precies? Met de Omron X3 Comfort bloeddrukmeter plaats zelfs jij de band precies goed om je bovenarm. Deze bloeddrukmeter heeft namelijk een speciale Intelli-Wrap manchet die op elke plek op je bovenarm een nauwkeurige meting geeft. Ook krijg je een melding als de band te los of te strak zit en zorgt de bewegingsdetectie ervoor dat je meting betrouwbaar is. Zit de X3 Comfort goed? Dan lees je op het scherm je bloeddrukwaardes en hartslag af. Je hoeft niet met pen en papier klaar te zitten, want hij heeft geheugenruimte voor 2 keer 60 metingen. Wanneer je bloeddruk boven de aanbevolen waardes komt, krijg je een waarschuwing. Let op: De X serie van Omron is hetzelfde als de M serie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Omron X2 Basic

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Omron X2 Basic meet je zonder gedoe je bloeddruk en detecteer je een onregelmatige hartslag. Deze bloeddrukmeter bevestig je om je bovenarm en met slechts één druk op de knop start je de meting. Dankzij de Intellisense technologie drukt de manchet niet te hard op je arm tijdens de meting, wat het comfortabeler maakt. Het scherm heeft geen extra poespas of technische snufjes waardoor je in de war raakt. Wel geeft de X2 Basic een melding als je een onregelmatige hartslag hebt of als je de manchet niet strak genoeg bevestigt. Zo kan de meting nooit verkeerd gaan. Let op: De X serie van Omron is hetzelfde als de M serie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Medisana BU 512 Bovenarm bloeddrukmeter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze volautomatische bovenarm bloeddrukmeter BU 512 van Medisana meet u zeer betrouwbaar en nauwkeurig uw bloeddruk. U bevestigt de extra grote manchet (22 – 36cm) rond uw bovenarm en start de meting eenvoudig met slechts één druk op de knop. Op overzichtelijke wijze ziet u vervolgens uw bovendruk, onderdruk en hartslag op het display verschijnen, samen met de datum en tijd van de meting. Hierbij kunt u direct zien of uw bloeddruk zich in de gevarenzone bevindt, dankzij de kleurenschaal indicatie volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO): van groen (normaal) tot rood (te hoog). Tevens herkent de BU 512 bloeddrukmeter een onregelmatige hartslag (aritmie); ook dit wordt weergegeven op het heldere en extra grote display. Deze bloeddrukmeter beschikt over 90 opslagplaatsen per gebruiker, voor in totaal 2 gebruikers. Daarnaast berekent het apparaat zelf het gemiddelde van alle metingen (per gebruiker). Specificaties •Nauwkeurige bloeddrukmeting aan bovenarm •Displayweergave: systole, diastole, hartslag, datum, tijd •Aritmie-weergave •Diagnose m.b.v. een kleurenschaal volgens de richtlijnen van de WHO (World Health Organization) •90 opslagplaatsen voor elk van de 2 gebruikers •Berekent het gemiddelde van alle metingen (per persoon) •Bijzonder ruim manchet (armomvang 22-36cm) •Grote cijfers voor gemakkelijk aflezen resultaten (cijfers zijn 22 mm groot) •Inclusief opbergetui en batterijen •Gecertificeerd medisch product (MDD (Medical Device Directive))

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Omron X7 Smart

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Omron X7 Smart bloeddrukmeter meet niet alleen je bloeddruk en hartslag, maar detecteert ook atriale fibrillatie. Dit is een vaak onopgemerkte hartritmestoornis die een verhoogt risico op hart- en vaatziektes geeft. Je slaat jouw metingen automatisch op in de Omron Connect app, zodat je al jouw metingen overzichtelijk bekijkt en patronen ontdekt. De metingen zijn altijd nauwkeurig dankzij de speciale Intelli-Wrap manchet. Deze kun je niet verkeerd om je bovenarm bevestigen, waardoor je nooit per ongeluk verkeerde metingen krijgt. Ook krijg je een melding als de band te los of te strak zit. De X7 Smart heeft een dubbel scherm, zodat je je laatste meetwaarden vergelijkt met vorige meetwaarden en met je wekelijkse gemiddelde. Let op: De X serie van Omron is hetzelfde als de M serie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Omron X4 Smart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bevestig de Omron X4 Smart bloeddrukmeter om je bovenarm voor inzicht in je bloeddruk en hartslag. Deze bloeddrukmeter verbind je met de Omron Connect app, waar de waardes automatisch worden opgeslagen via de bluetooth verbinding. Je notitieboek laat je dus lekker dicht. De X4 Smart heeft een speciale Intelli-Wrap manchet die op elke positie om je bovenarm een nauwkeurige meting geeft. Ook heeft het apparaat een bewegingsdetectie zodat je geen onbetrouwbare metingen krijgt. Daarnaast hoef je geen expert te zijn om jouw waardes af te lezen. Deze worden aan de hand van stoplichtkleuren weergegeven op het extra grote scherm, zodat het voor iedereen te begrijpen is. Wanneer je bloeddruk of hartslag onregelmatig is, geeft de X4 Smart je een waarschuwing. Let op: De X serie van Omron is hetzelfde als de M serie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Medisana BU510

Loading..
Ga naar laagste prjis

Het eerste dat opvalt aan de Medisana BU510 bloeddrukmeter is het grote lcd-display. Op dit display vind je alle belangrijke informatie zoals bloeddrukwaarden, je hartslag, WHO-indicator, geheugennummer en gemiddelde meting. Mocht de BU510 een onregelmatige hartslag hebben ontdekt dan wordt dit door een knipperend icoontje weergegeven. Het is niet nodig om alle waarden met pen en papier te noteren, de BU510 heeft een uitgebreide geheugenfunctie met maar liefst 90 geheugenplaatsen per persoon. Daarnaast hoef je ook niet aan de slag met een rekenmachine, want de BU510 kan ook het gemiddelde voor je uitrekenen. Ben je niet heel ervaren met je bloeddruk meten? De bloeddrukmeter geeft een foutmelding wanneer de manchet niet goed bevestigd is.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Omron M6 Comfort

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Omron M6 Comfort is gemaakt om een bloeddrukmeting zo comfortabel mogelijk te maken. De meegeleverde manchet kan ingesteld worden op twee verschillende maten (M & L) en pompt precies voldoende op voor een goede meting. Op het verlichte LED display lees je gemakkelijk je waarden af. Productvoordelen: Meet onregelmatige hartslag Deze bloeddrukmeter wordt aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting Detecteert onjuist aangebracht manchet Goed om te weten: Is niet koppelbaar met een ander meetapparaat Niet koppelbaar met een mobiele app. Bekijk hier alle bloeddrukmeters met smartfunctie Maat meegeleverd manchet: M: 22 tot 32 cm L: 32 tot 42 cm Standaard meegeleverd in de doos: Bloeddrukmeter M6 Comfort Nederlandstalige gebruiksaanwijzing Set batterijen (levensduur batterij circa 1.000 metingen) Opbergetui Bloeddrukpas Omron Bloeddrukmeters De Omron bloeddrukmeters zijn een hulpmiddel om hoge bloeddruk te bewaken, de voornaamste risicofactor voor beroerten. Grote nauwkeurigheid en hoge kwaliteit zijn essentiële eigenschappen bij de keuze van een bloeddrukmeter. Om deze reden innoveert OMRON voortdurend om de nauwkeurigheid van bloeddrukmeting thuis te verbeteren. Onze bloeddrukmeters en manchetten zijn zodanig ontworpen dat het risico van foutieve metingen wordt beperkt. Omron heeft een uitgebreid assortiment bovenarm- en polsbloeddrukmeters, die alle aan belangrijke voorwaarden voldoen die bijdragen aan nauwkeurige metingen: Klinische validatie Innovatieve Intellisense technologie Detectie van onregelmatige hartslag Bewaking van bloeddrukgegevens over een lange periode

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Medicare® Bovenarm Bloeddrukmeter

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Medicare bloeddrukmeter is een klinisch gevalideerde bloeddrukmeter waarmee je thuis eenvoudig je hypertensie kunt controleren. Gemaakt door Medicare, Europa's meest door cardiologen aanbevolen merk bloeddrukmeters voor thuis. Productvoordelen: ✔ De Medicare bloeddrukmeter is een klinisch gevalideerde bloeddrukmeter waarmee je thuis eenvoudig je hypertensie kunt controleren. ✔ De eenvoudige manier om nauwkeurige resultaten te krijgen: door de unieke manchet van Medicare plaats je de manchet moeiteloos op je bovenarm, zodat hij in elke positie rond de bovenarm nauwkeurige bloeddrukmetingen doet. ✔ Hulp voor nauwkeurige metingen: door indicators voor het juist aanbrengen van de manchet en lichaamsbewegingdetectie kunt u veelgemaakte fouten vermijden die voor onnauwkeurige bloeddrukmetingen kunnen zorgen. ✔ Een geheel nieuw, intuïtief en gebruiksvriendelijk ontwerp: de Medicare kan worden gebruikt door twee gebruikers en een gastgebruiker. Hij bewaart 90 bloeddrukmetingen. Tip Maat meegeleverd manchet: Manchet 22 tot 42 cm Productspecificatie: Correct aanbrengen van de manchet Gemakkelijk afleesbare kleurindicator voor hoge bloeddruk Lichaamsbewegingdetectie Detectiesysteem voor onregelmatige hartslag Functie voor gemiddelden Intellisense-technologie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Bintoi® BX200

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bintoi BX200 Automatische Bovenarm Bloeddrukmeter voor thuis én onderweg. De Bintoi BX200 is een eenvoudig, draagbaar en nauwkeurig apparaat dat geschikt is voor alle lichaamstypen. De manchet past om een bovenarmomtrek van 22 tot 40 cm – en is zo geschikt voor bijna iedereen. Je bevestigt de manchet rond je bovenarm en start de meting eenvoudig met slechts één druk op de knop. De BX200 is klein en compact waardoor u ze overal mee naar toe kunt nemen om uw bloeddruk gedurende de dag bij te houden. 1. Meetresultaten De meetresultaten vergelijkt u eenvoudig met de kleurenschaal die door de Wereldgezondheidsorganisatie is vastgesteld. Daarnaast registreert deze meter automatisch de meest voorkomende hartritmestoornissen (aritmie) en laat dit na afloop van de meting zien op het scherm. De meetresultaten worden automatisch, met vermelding van datum en tijdstip van de meting, opgeslagen in het geheugen van de bovenarm bloeddrukmeter. U kunt deze gebruiken voor twee personen, waarbij u per persoon 120 metingen kunt opslaan. Dit is niet alleen ideaal voor thuis, maar ook wanneer u bijvoorbeeld op reis het verloop van uw bloeddruk wilt bijhouden, of de laatste metingen wilt doornemen met uw (huis)arts. 2. Specificaties ✔ Automatische bovenarm bloeddrukmeter met klinisch gevalideerde nauwkeurigheid. ✔ Onze iSense-technologie biedt een comfortabele en snelle meting doordat het onnodig hard opblazen van de manchet wordt voorkomen. ✔ De diastolische en systolische bloeddrukmetingen worden weergegeven op een simpel, eenvoudig te lezen scherm. ✔ Inclusief indicator van een onregelmatige hartslag. ✔ Een all-in-one apparaat waarmee u uw bloeddruk thuis of onderweg kunt meten. 3. Kenmerken ✔ 120 geheugenplaatsen voor elk van de 2 gebruikers ✔ Weergave van systole, diastole, hartslag, datum en tijd ✔ Berekening gemiddelde van de laatste 3 metingen ✔ Aritmie-herkenning ✔ Diagnose volgens de richtlijnen van de WHO* d.m.v. een kleurenschaal ✔ Bijzonder ruim manchet (polsomvang 22 - 40 cm) ✔ Easy-to-read display ✔ Zowel batterijen als USB oplaadkabel 4. Inclusief ✔ Bintoi BX200 - Bovenarm Bloeddrukmeter ✔ USB Oplaadsnoer ✔ Batterijen ✔ Bloeddrukmeter reistas ✔ Nederlandstalige/Engelstalige handleiding ✔ Klantenservice 7/7 beschikbaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Omron M3

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Omron M3 bloeddrukmeter heeft alles wat nodig is om een betrouwbare meting te verrichten. Daarnaast herkent deze bloeddrukmeter een onregelmatige hartslag. Dit model wordt geleverd met een medium/large manchet geschikt voor bovenarm met een omtrek tussen 22 centimeter en 42 centimeter. Het manchet is een flexibel manchet en wordt door Omron "Easy Cuff" genoemd. Het apparaat heeft een groot en duidelijk afleesbaar scherm en is eenvoudig te bedienen, dit maakt de Omron M3 geschikt voor dagelijks gebruik. Met zijn 60 geheugenplaatsen is dit toestel geschikt voor 2 gebruikers. Alle voordelen van de M3 bloeddrukmeter in comfortabele uitvoering: de Omron M3 wordt dan ook aanbevolen door de Hartstichting. De Omron M3 wordt compleet geleverd met armmanchet, opbergetui, een set batterijen, gebruiksaanwijzing en bloeddrukpas.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van bloeddrukmeters. Er zijn immers 491 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste