Bestenu

Beste Bloeddrukmeter - Jan. 2022

Met meer dan 493 bloeddrukmeters op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste bloeddrukmeters in een handige lijst
01Score: 10
Medisana BU510
Medisana BU510
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.6
Medisana BU 512
Medisana BU 512
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.3
Omron X7 Smart
Omron X7 Smart
Ga naar laagste prijs
04Score: 8.7
Omron X2 Basic
Omron X2 Basic
Ga naar laagste prijs
05Score: 8.5
Omron X4 Smart
Omron X4 Smart
Ga naar laagste prijs
06Score: 7.8
Omron M3 Comfort
Omron M3 Comfort
Ga naar laagste prijs
07Score: 7.6
Omron M6 Comfort
Omron M6 Comfort
Ga naar laagste prijs
08Score: 7.5
Beurer BM44
Beurer BM44
Ga naar laagste prijs
09Score: 7.2
Medisana BU 540 Connect
Medisana BU 540 Connect
Ga naar laagste prijs
10Score: 6.8
Beurer BM27
Beurer BM27
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Bloeddrukmeter Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Met een bloeddrukmeter meet je zowel de onder- als de bovendruk op. Door dit zelf te doen hou je een oogje in het zeil en trek je eerder aan de bel als je je zorgen maakt. Waar je op let bij het kopen van een bloeddrukmeter, lees je hieronder.

Hoe lang gaat een bloeddrukmeter mee?

Een bloeddrukmeter gaat tussen de vijf en tien jaar mee. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe vaak je deze gebruikt. Het manchet (de band om je arm) heeft meer te lijden dan de bloeddrukmeter zelf. Als je twee keer per dag je bloeddruk meet, dan vervang je deze na ongeveer drie jaar. Dit is overigens afhankelijk van de kwaliteit van het manchet.

Wat is het verschil tussen een handmatige en automatische bloeddrukmeter?

We kennen ze vooral van vroeger: de bloeddrukmeter met een kwikkolom en een handmatig pompje. Deze kwikmanometer wordt nog steeds als de meest betrouwbare manier gezien om je bloeddruk te meten, mits deze op de juiste manier wordt gebruikt. Dit is ook waar het mis gaat: ze zijn lastig in gebruik en moeten eigenlijk in de spreekkamer van de dokter blijven liggen.

Tegenwoordig gebruiken veel artsen een digitale bloeddrukmeter. Deze vergen minder nauwkeurigheid en zijn bovendien veel eenvoudiger in gebruik dan een kwikmanometer. Je krijgt vrijwel altijd een goede meting, en is deze niet correct, dan krijg je een melding op het scherm om het proces te herhalen.

Een automatische bloeddrukmeter is daarom ideaal voor thuisgebruik.

Wat is pulse op een bloeddrukmeter?

De pulse op een bloeddrukmeter is jouw hartslag. Elke automatische bloeddrukmeter meet behalve je bloeddruk, ook je hartslag.

Welke arm gebruik ik om mijn bloeddruk te meten?

Welke arm je gebruikt om je bloeddruk mee te meten, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk dat je ontspant en je arm laat rusten tijden het bloeddruk meten. Kun je dat beter met je linkerarm? Dan is het een goed idee om links te gebruiken.

Ben je linkshandig en vind je het gemakkelijker om het manchet om je rechterarm te krijgen, dan gebruik je je rechterarm. Er is geen verschil in de meting - beide armen zijn geschikt om je bloeddruk te meten.

Hoe meet je je bloeddruk?

Er zijn twee verschillende automatische bloeddrukmeters: eentje meet de bloeddruk vanaf je arm, en de andere meet je bloeddruk vanaf je pols. De laatste is wat lastiger omdat je je pols op de hoogte van je hart moet houden om een correcte meting te krijgen. Hierdoor is het lastiger om je arm stil te houden.

Een bloeddrukmeter met een manchet die om je arm heen gaat, is eenvoudiger in gebruik. Je plaatst het manchet om je arm, legt je arm op tafel of op de armleuning van een stoel, drukt op de knop en je wacht af. Als de juiste druk bereikt is, loopt het manchet weer leeg en lees je het resultaat af op het scherm van de bloeddrukmeter.

Sommige bloeddrukmeters geven ook het resultaat van de vorige meting weer, zodat je kunt vergelijken. Dit is vooral handig om te zien of eventuele medicatie zijn werk doet.

Wat wordt er met bovendruk en onderdruk bedoeld?

De bovendruk wordt ook wel systolische bloeddruk genoemd en geeft de druk in je slagaders aan wanneer het hart zich samenknijpt. De onderdruk, ook wel diastolische bloeddruk genoemd, geeft de druk aan wanneer het hart zich ontspant.

Hoe hoger je bloeddruk is, hoe meer kans er is op verschillende hart- en vaatziekten. Het hebben van een gezonde bloeddruk is dan ook erg belangrijk.

Kan ik mijn automatische bloeddrukmeter voor mijn kind gebruiken?

Nee, je gebruikt jouw automatische bloeddrukmeter niet voor kinderen. Het manchet is hiervoor te groot. Om de bloeddruk van je kind te meten heb je een speciale bloeddrukmeter voor kinderen nodig. Bovendien liggen de bloeddrukwaarden bij kinderen anders dan bij volwassenen.

Wat is een slimme bloeddrukmeter?

Een slimme bloeddrukmeter heeft een WifI-verbinding en een bijbehorende app. Via de app worden alle metingen opgeslagen waardoor je snel een overzicht hebt van alle waardes. Bovendien gebruik je de bloeddrukmeter voor meerdere personen en kun je de bloeddrukgeschiedenis voor beide personen opslaan.

Een slimme bloeddrukmeter is vooral handig als je voor medische redenen je bloeddruk meerdere malen per dag moet opnemen.

hero illustration

Hoe komt deze handige bloeddrukmeter reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de zoektocht naar de beste bloeddrukmeter ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over bloeddrukmeters, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle bloeddrukmeters die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke bloeddrukmeters het best verkopen
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van bloeddrukmeters stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste bloeddrukmeters op een rij

1 - Medisana BU510

Loading..
Ga naar laagste prijs

Het eerste dat opvalt aan de Medisana BU510 bloeddrukmeter is het grote lcd-display. Op dit display vind je alle belangrijke informatie zoals bloeddrukwaarden, je hartslag, WHO-indicator, geheugennummer en gemiddelde meting. Mocht de BU510 een onregelmatige hartslag hebben ontdekt dan wordt dit door een knipperend icoontje weergegeven. Het is niet nodig om alle waarden met pen en papier te noteren, de BU510 heeft een uitgebreide geheugenfunctie met maar liefst 90 geheugenplaatsen per persoon. Daarnaast hoef je ook niet aan de slag met een rekenmachine, want de BU510 kan ook het gemiddelde voor je uitrekenen. Ben je niet heel ervaren met je bloeddruk meten? De bloeddrukmeter geeft een foutmelding wanneer de manchet niet goed bevestigd is.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Medisana BU 512

Loading..
Ga naar laagste prijs

Met deze volautomatische bovenarm bloeddrukmeter BU 512 van Medisana meet u zeer betrouwbaar en nauwkeurig uw bloeddruk. U bevestigt de extra grote manchet (22 – 36cm) rond uw bovenarm en start de meting eenvoudig met slechts één druk op de knop. Op overzichtelijke wijze ziet u vervolgens uw bovendruk, onderdruk en hartslag op het display verschijnen, samen met de datum en tijd van de meting. Hierbij kunt u direct zien of uw bloeddruk zich in de gevarenzone bevindt, dankzij de kleurenschaal indicatie volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO): van groen (normaal) tot rood (te hoog). Tevens herkent de BU 512 bloeddrukmeter een onregelmatige hartslag (aritmie); ook dit wordt weergegeven op het heldere en extra grote display. Deze bloeddrukmeter beschikt over 90 opslagplaatsen per gebruiker, voor in totaal 2 gebruikers. Daarnaast berekent het apparaat zelf het gemiddelde van alle metingen (per gebruiker). Productvoordelen van de Medisana BU 512: Nauwkeurige bloeddrukmeting aan bovenarm Displayweergave: systole, diastole, hartslag, datum, tijd Aritmie-weergave Diagnose m.b.v. een kleurenschaal volgens de richtlijnen van de WHO (World Health Organization) 90 opslagplaatsen voor elk van de 2 gebruikers Berekent het gemiddelde van alle metingen (per persoon) Bijzonder ruim manchet (armomvang 22-36cm) Grote cijfers voor gemakkelijk aflezen resultaten (cijfers zijn 22 mm groot) Inclusief opbergetui en batterijen Gecertificeerd medisch product (MDD (Medical Device Directive))

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Omron X7 Smart

Loading..
Ga naar laagste prijs

De Omron X7 Smart bloeddrukmeter meet niet alleen je bloeddruk en hartslag, maar detecteert ook atriale fibrillatie. Dit is een vaak onopgemerkte hartritmestoornis die een verhoogt risico op hart- en vaatziektes geeft. Je slaat jouw metingen automatisch op in de Omron Connect app, zodat je al jouw metingen overzichtelijk bekijkt en patronen ontdekt. De metingen zijn altijd nauwkeurig dankzij de speciale Intelli-Wrap manchet. Deze kun je niet verkeerd om je bovenarm bevestigen, waardoor je nooit per ongeluk verkeerde metingen krijgt. Ook krijg je een melding als de band te los of te strak zit. De X7 Smart heeft een dubbel scherm, zodat je je laatste meetwaarden vergelijkt met vorige meetwaarden en met je wekelijkse gemiddelde. Let op: De X serie van Omron is hetzelfde als de M serie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Omron X2 Basic

Loading..
Ga naar laagste prijs

Met de Omron X2 Basic meet je zonder gedoe je bloeddruk en detecteer je een onregelmatige hartslag. Deze bloeddrukmeter bevestig je om je bovenarm en met slechts één druk op de knop start je de meting. Dankzij de Intellisense technologie drukt de manchet niet te hard op je arm tijdens de meting, wat het comfortabeler maakt. Het scherm heeft geen extra poespas of technische snufjes waardoor je in de war raakt. Wel geeft de X2 Basic een melding als je een onregelmatige hartslag hebt of als je de manchet niet strak genoeg bevestigt. Zo kan de meting nooit verkeerd gaan. Let op: De X serie van Omron is hetzelfde als de M serie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Omron X4 Smart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Bevestig de Omron X4 Smart bloeddrukmeter om je bovenarm voor inzicht in je bloeddruk en hartslag. Deze bloeddrukmeter verbind je met de Omron Connect app, waar de waardes automatisch worden opgeslagen via de bluetooth verbinding. Je notitieboek laat je dus lekker dicht. De X4 Smart heeft een speciale Intelli-Wrap manchet die op elke positie om je bovenarm een nauwkeurige meting geeft. Ook heeft het apparaat een bewegingsdetectie zodat je geen onbetrouwbare metingen krijgt. Daarnaast hoef je geen expert te zijn om jouw waardes af te lezen. Deze worden aan de hand van stoplichtkleuren weergegeven op het extra grote scherm, zodat het voor iedereen te begrijpen is. Wanneer je bloeddruk of hartslag onregelmatig is, geeft de X4 Smart je een waarschuwing. Let op: De X serie van Omron is hetzelfde als de M serie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Omron M3 Comfort

Loading..
Ga naar laagste prijs

De OMRON M3 Comfort beschikt over de Intelli Wrap-manchettechnologie die een nauwkeurigheid van 360° ondersteunt voor nauwkeurige resultaten in elke positie rond de bovenarm. Intelli Wrap Cuff - 360° nauwkeurig1: Nauwkeurige metingen in elke positie rond de bovenarm (manchetmaat: 22-42 cm) Intellisense-technologie - Meting zonder de manchet onnodig te hard op te blazen Manchetcontrolesysteem - Geeft aan of de manchet correct rond de arm is aangebracht: niet te los of te strak Detectie van onregelmatige hartslag - Geeft aan of er een onregelmatige hartslag wordt gedetecteerd tijdens de meting Onmiddellijke interpretatie van resultaten met de eenvoudige hogebloeddrukindicator met kleuren Geeft aan wanneer het resultaat boven het aanbevolen niveau ligt Gemiddeldeberekening - Berekent de gemiddelde waarde op basis van de laatste 3 metingen binnen de 10 minuten 2 gebruikers x geheugen voor 60 metingen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Omron M6 Comfort

Loading..
Ga naar laagste prijs

De Omron M6 Comfort is gemaakt om een bloeddrukmeting zo comfortabel mogelijk te maken. De meegeleverde manchet kan ingesteld worden op twee verschillende maten (M & L) en pompt precies voldoende op voor een goede meting. Op het verlichte LED display lees je gemakkelijk je waarden af. Productvoordelen: Meet onregelmatige hartslag Deze bloeddrukmeter wordt aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting Detecteert onjuist aangebracht manchet Goed om te weten: Is niet koppelbaar met een ander meetapparaat Niet koppelbaar met een mobiele app. Bekijk hier alle bloeddrukmeters met smartfunctie Maat meegeleverd manchet: M: 22 tot 32 cm L: 32 tot 42 cm Standaard meegeleverd in de doos: Bloeddrukmeter M6 Comfort Nederlandstalige gebruiksaanwijzing Set batterijen (levensduur batterij circa 1.000 metingen) Opbergetui Bloeddrukpas Omron Bloeddrukmeters De Omron bloeddrukmeters zijn een hulpmiddel om hoge bloeddruk te bewaken, de voornaamste risicofactor voor beroerten. Grote nauwkeurigheid en hoge kwaliteit zijn essentiële eigenschappen bij de keuze van een bloeddrukmeter. Om deze reden innoveert OMRON voortdurend om de nauwkeurigheid van bloeddrukmeting thuis te verbeteren. Onze bloeddrukmeters en manchetten zijn zodanig ontworpen dat het risico van foutieve metingen wordt beperkt. Omron heeft een uitgebreid assortiment bovenarm- en polsbloeddrukmeters, die alle aan belangrijke voorwaarden voldoen die bijdragen aan nauwkeurige metingen: Klinische validatie Innovatieve Intellisense technologie Detectie van onregelmatige hartslag Bewaking van bloeddrukgegevens over een lange periode

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Beurer BM44

Loading..
Ga naar laagste prijs

De Beuer BM44 bloeddrukmeter voor de bovenarm is snel en veilig in gebruik, zodat u zelf eenvoudig veel kunt doen voor uw gezondheid. Het zelf bijhouden van uw bloeddruk biedt zowel u als uw huisarts belangrijke gegevens. Het heeft een elegant design en meet eenvoudig volautomatisch thuis of buitenshuis. Is voorzien een functie voor automatisch uitschakelen, een batterij vervangings indicator en is geschikt voor gebruik met lichtnetadapter. Door de grote en duidelijke display en de 1 knops bediening is hij ideaal voor bijvoorbeeld senioren. De bediening gaat simpel via een enkele knop. Productvoordelen: Meet onregelmatige hartslag Goed om te weten: Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd Meet niet het gemiddelde over 3 metingen Niet koppelbaar met een mobiele app Is niet koppelbaar met een ander meetapparaat Maat meegeleverd manchet: M: 22 tot 30 cm Standaard meegeleverd in de doos: Bloeddrukmeter Beurer Nederlandstalige gebruiksaanwijzing Set batterijen (levensduur batterij circa 1.000 metingen) Opbergetui Kenmerken van de Beurer BM44: Verlichte knop Zeer goed te lezen blauw verlichte XL display Waarschuwt voor hartritme stoornis (Arrhytmie herkenning) WHO classificatie Manchet omvanggrootte bovenarm 22-32 cm Automatische uitschakelfunctie Error signaal Low batterij indicator Opbergetui Incl 4 x 1,5V AAA batterij

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Medisana BU 540 Connect

Loading..
Ga naar laagste prijs

Het managen van uw bloeddruk was nog nooit zo gemakkelijk! Medisana ontwikkelt met haar jarenlange ervaring geavanceerde en gecertificeerde bloeddrukmeters, voorzien van de nieuwste technologieën. Deze voldoen aan de strengste richtlijnen van de Europese Unie en geven tevens kinderlijk eenvoudig inzicht in uw persoonlijke gezondheid, waar en wanneer u dat wenst. Medisana BU 540 Connect - Bovenarm bloeddrukmeter biedt u niet alleen een nauwkeurige en betrouwbare bloeddrukmeting, maar voegt daarnaast enkele nuttige en handige functionaliteiten toe, zoals de diagnose naar aanleiding van de kleurenschaal van de World Health Organization (WHO), aritmie-weergave, opslag van maar liefst 250 metingen per gebruiker, een bijzonder goed afleesbaar display en een gemiddelde berekening van de laatste 3 metingen. Bovendien is deze bloeddrukmeter voorzien van een Bluetooth® chip! Digitale voordelen Dankzij deze Bluetooth® chip zijn uw meetresultaten altijd en overal beschikbaar met behulp van de bijbehorende VitaDock+ app voor Apple en Android. Hiermee wordt uw bloeddruk nóg inzichtelijker, want de duidelijke grafieken laten u goed zien wat de invloed van uw levensstijl is op uw bloeddruk. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een Activity Tracker en/of een weegschaal van Medisana ziet u precies welke invloed beweging en gewicht op uw bloeddruk hebben. Kortom, de BU 540 Connect is uw betrouwbare partner in uw bloeddrukmanagement én een mooie aanvulling in uw algehele gezondheidsmanagement. Kenmerken Nauwkeurige bloeddrukmeting aan de bovenarm Aritmie-weergave 250 opslagplaatsen voor elk van de 2 gebruikers Bijzonder goed afleesbaar display Bluetooth® 4.0 dataoverdracht naar de VitaDock+ app (iOS en Android) en naar VitaDock Online Displayweergave: systole, diastole, hartslag, datum en tijd Diagnose m.b.v. de kleurenschaal volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO) Berekent het gemiddelde van de laatste 3 metingen Bijzonder ruim manchet geschikt voor armomvang 22-42 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Beurer BM27

Loading..
Ga naar laagste prijs

De Beurer BM27 is een volautomatische bovenarm bloeddrukmeter met een eenvoudig te lezen display. De BM27 heeft voor 4 gebruikers geheugenplaatsen waarbij de gemiddelde waarden worden bijgehouden. De bediening is erg eenvoudig waardoor de bloeddrukmeter voor iedereen geschikt is. De bijgeleverde manchet is geschikt voor een bovenarmomtrek van 22 tot 42 cm. Kenmerken van de Beurer BM27: - Volautomatische bloeddruk en hartslag meten op de bovenarm - Eenvoudig te lezen display - Gemiddelde van alle metingen - 4 x 30 geheugenplaatsen - Door middel van een kleurenkaart worden de gemeten waarden geclassificeerd - WHO indicatie - Aritmiedetectie: waarschuwen in geval van mogelijke hartritmestoornis - Advies voor manchet gebruik, voor bovenarm omtrek 22-42 cm - Medisch product - Datum en tijd weergave - Schakelt automatisch in en uit. - Signaal in geval van foutieve toepassing - Automatische druk voorselectie en deflatie - Bloeddruk paspoort - Vervangen van de batterij-indicator - Met opbergtas - Incl. 4 x 1.5V AA-batterijen - Product afmetingen (L/B/H): 112 x 110 x 58 mm - 3 jaar garantie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van bloeddrukmeters. Er zijn namelijk 493 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste bloeddrukmeter kopen.