De Bestenu Bloedsuikermeter Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 12/22/2020


Een bloedsuikermeter meet de hoeveelheid glucose in je bloed, oftewel je bloedglucosewaarde. Je prikt bloed en het apparaatje laat binnen een paar tellen de uitslag op het schermpje zien. Een bloedsuikermeter is van levensbelang voor mensen met diabetes. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop een bloedsuikermeter.

Wat voor bloedsuikermeters zijn er?

Er zijn verschillende bloedsuikermeters verkrijgbaar. De verschillen zie je vooral in de grootte van het scherm, de soorten teststrips die erbij horen en het geheugen van het apparaatje. Samen met je behandelaar kies je welke bloedglucosemeter het beste bij je past.

Als je diabetes hebt, is het belangrijk om je bloedsuikerspiegel in de gaten te houden. Dit staat je toe in te grijpen wanneer dit nodig is. Behalve een bloedsuikermeter, is het ook een goed idee om een bloeddrukmeter in huis te hebben. Een hoge bloeddruk komt vaker voor bij mensen die diabetes hebben.

Hoe gebruik je een bloedsuikermeter?

Het gebruik van een bloedsuikermeter is eenvoudig. Allereerst stop je een teststrip in je meter en vervolgens prik je met het prikapparaatje in je vinger. Hierbij komt een druppel bloed vrij. Deze houd je tegen de teststrip. Vervolgens verschijnt er na een paar seconden op het scherm een getal: dit getal geeft aan hoeveel glucose er in je bloed zit.

Zijn bloedsuiker teststrips beter?

Je gebruikt bloedsuiker teststrips altijd in combinatie met een bloedsuikermeter. Op de strip doe je een druppel bloed, en vervolgens zie je op het scherm van het apparaatje de hoeveelheid glucose in je bloed. Afhankelijk van dit getal, tref je maatregelen door insuline te nemen of je dieet aan te passen.

Wat is het verschil tussen diabetes type 1 en 2?

Het grootste verschil tussen diabetes type 1 en 2 is hoe de ziekte ontstaat. Type 1 is een auto-immuunziekte waarbij je lichaam je eigen alvleesklier aanvalt. Deze klier produceert insuline, welke nodig is om je glucosegehalte te verlagen.

Type 2 ontstaat vaak op latere leeftijd en vaak ten dele als gevolg door een ongezond dieet. Obesitas en andere omgevingsfactoren spelen over het algemeen een grotere rol bij het ontstaan van type 2. Daarnaast speelt erfelijkheid bij type 1 een grotere rol dan bij type 2.

Bij diabetes type 1 maakt de alvleesklier helemaal geen insuline meer aan. Bij diabetes type 2 wordt er nog wel insuline aangemaakt, maar reageert het lichaam niet goed op het hormoon. Er wordt hierdoor onvoldoende glucose uit het bloed gehaald met als gevolg dat er te weinig brandstof is. Hierdoor krijg je met vermoeidheid en/of andere complicaties te maken.

Hoe komt deze geweldige bloedsuikermeter ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste bloedsuikermeter ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over bloedsuikermeters, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle bloedsuikermeters die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke bloedsuikermeters het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van bloedsuikermeters stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen die overeenkomstig zijn aan bloedsuikermeters

De beste bloedsuikermeters in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Productinformatie over het CareSens N Premier glucosemeter startpakket Met de CareSens N Premier bloedglucosemeter kun je elke dag vertrouwen op betrouwbare en nauwkeurige meetresultaten. Binnen 5 seconden wordt het resultaat al getoond. Deze handige bloedglucosemeter is zeer eenvoudig in gebruik; coderen is niet nodig, direct klaar voor gebruik. De CareSens N Premier is een gebruiksvriendelijke glucosemeter waarmee u zelf een betrouwbare meting kunt doen. De meter kent een groot en helder display, grote knoppen en eenvoudige icoontjes. Voor de meting heeft u een bloeddruppel nodig van 0,5 µL. De vingerprik hoeft minder diep, wat resulteert in minder pijn bij het prikken. Het bloedsuikergehalte wordt weergegeven in mmol/L. Verbinding via Bluetooth en USB Verbind de CareSens N Premier met Bluetooth SMART om de resultaten in overzichtelijke tabellen en grafieken op uw smartphone te bekijken in de SmartLog app (voor iOS en Android) van CareSens. Het apparaatje heeft ook een USB-aansluiting, zodat u uw gegevens snel kunt downloaden. Zo bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw bloedsuikerwaarden. Met maaltijdmarkering Op een nuchtere maag of na een maaltijd meten? Dat kan allebei dankzij de maaltijdmarkering, waarmee u aangeeft of u op het moment van de meting heeft gegeten. De CareSens N Premier neemt dit mee in de meting van uw bloedsuikerspiegel voor een betrouwbaar resultaat. Dankzij de LCD-achtergrondverlichting is het resultaat duidelijk zichtbaar. De meter slaat maar liefst 1000 testresultaten op en berekent het gemiddelde van 1, 7, 14, 30 of 90 dagen. Wat zit er in het pakket ? CareSens N Premier glucosemeterPrikapparaat10 CareSens N teststrips10 lancettenNederlandse handleidingEen handig logboekjeOpbergtasjeGarantiebewijs2 batterijen (3,0 V Lithium) Tip! Bestel ook voordelig de CareSens N teststrips mee, klik hier. Let op andere modellen teststrips passen niet op deze meter. Wat zijn de voordelen van de CareSens N Premier bloedglucosemeter ? De CareSens N Premier is gebruiksvriendelijk en eenvoudig testen. Geheugen voor 1000 metingenResultaat in slechts 5 secondenGroot en duidelijk schermMaaltijdmarkeringVerbinding via Bluetooth en USBWerkt met de CareSens N teststripsCE-keurmerk2 jaar garantie Bewaren van CareSens N Teststrips Teststrips bewaren bij een temperatuur tussen +2°C en +33°CNiet invriezenGebruik de teststrips bij een temperatuur tussen +6°C en +44°C en bij een relatieve luchtvochtigheid tussen 10% en 90%Bewaar de teststrips nooit bij een hoge temperatuur of hoge luchtvochtigheid zoals bv. in de badkamer of de keukenBewaar de teststrips in hun originele flaconGebruik de teststrip onmiddellijk nadat deze uit de flacon is genomenGooi de teststrips weg als deze vervallen zijn

1. CareSens N Premier glucosemeter startpakket


Product informatiePlus or Show more

Productbeschrijving over het Contour TS glucosemeter startpakket Met de Contour TS bloedglucosemeter (voorheen de Bayer Contour TS bloedglucosemeter) kunt u, dag in dag uit, vertrouwen op betrouwbare en nauwkeurige meetresultaten. Binnen 5 seconden wordt het resultaat al getoond.Bovendien is de meter eenvoudig in het gebruik. Een voordeel van deze glucosemeter is dat hij zichzelf codeert en een seintje geeft wanneer er onvoldoende bloed is toegevoegd. Dit Contour TS startpakket wordt geleverd in een handig etui. Het bloedsuikergehalte wordt weergegeven in mmol/L. Wat zit er in het startpakket van de Contour TS glucosemeter? Contour TS bloedglucosemeter inclusief batterijMicrolet 2 prikapparaat10 Microlet gekleurde lancetten10 Contour TS bloedglucosetestenKorte handleidingUitgebreide handleidingLogboekDraagetuiGarantiekaart Let op! De teststrips voor deze meter dient u apart te bestellen, klik hier. Wat zijn de voordelen van de Bayer Contour TS bloedglucosemeter? De Contour TS is gebruiksvriendelijk en eenvoudig testen. Eenvoudig, snel absorberende teststripZeer kleine bloeddruppel nodig (0.6µl)Coderen niet nodigPlasma gekalibreerdGeluidssignalenWeergave gemiddelde waardenMeetresultaat binnen vijf secondenMeetmethode elektrochemische sensorMeetbereik tussen 0.6-33.3mmol/LGeheugencapaciteit 250 testresultaten Bewaren van Bayer Contour TS Teststroken Teststrips bewaren bij een temperatuur tussen +2°C en +33°CNiet invriezenGebruik de teststrips bij een temperatuur tussen +6°C en +44°C en bij een relatieve luchtvochtigheid tussen 10% en 90%Bewaar de teststrips nooit bij een hoge temperatuur of hoge luchtvochtigheid zoals bv. in de badkamer of de keukenBewaar de teststrips in hun originele flaconGebruik de teststrip onmiddellijk nadat deze uit de flacon is genomenGooi de teststrips weg als deze vervallen zijn

2. Contour TS Glucosemeter (Startpakket)


Product informatiePlus or Show more

Bloedprikken kan vervelend zijn maar het zijn dingen die er bij horen als je diabetes hebt, daarom hebben wij de ultra dunne Second Aid lancetten ontwikkeld. Onze lancetten zijn zo dun als je ze maar kan krijgen! Doordat onze lancetten zo dun zijn verminderd dit de pijn heel erg en maakt dit de ervaring om bloed te prikken een stuk aangenamer. Hoe werkt het? Bloedprikken met lancetten is super eenvoudig (er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden). Zorg dat je wanneer je bloed gaat prikken de huid goed schoon maakt met alcohol of zeep zodat infecties en bacteriën buiten de wond blijven. Prik altijd net iets naast het midden van de vinger, dit vermindert de pijn een stuk meer. Gebruikstips: Wrijf voor het bloedprikken goed in je handen en vingers, dit verbeterd de bloed circulatie en verminderd de pijn tijdens het bloedprikken. Druk niet te hard met het lancet in de vinger. Vermijd om in de duim en wijsvinger te prikken, dit zijn de vingers die men in het dagelijkse leven het meest gebruik en kan tot irritatie lijden. Probeer af te wisselen tussen de prik vingers. Herbruik NOOIT lancetten. Lancetten zijn bruikbaar met of zonder prikpen. Voordelen van Second Aid lancetten: ✔ Geschikt voor iedereen ✔ Voordelig in prijs ✔ Stapelkorting ✔ Ultradunne naald ✔ Hoogwaardige kwaliteit 100% Tevredenheidsgarantie Wij geloven in de kwaliteit van onze producten en streven ernaar iedereen optimaal te kunnen helpen. Ben je niet tevreden met jouw aankoop? Wij kijken graag samen naar een gepaste oplossing. Haal onze lancetten nu in huis om op de meest prettige manier bloed te prikken

3. 100 Stuks lancetten voor bloedsuikermeter - Prikpen - Bloedsuikermeting - Glucose Meter - Bloedsuikermeter - eenmalige lancetten


Product informatiePlus or Show more

Dit is de verbeterde versie van de CONTOUR meter die u wellicht in het verleden al eens heeft gebruikt. De meter is aangepast en voldoet aan de strengere Europese veiligheidseisen EN ISO 15197:2015 maar werkt exact op de voor u vertrouwde manier en werkt met dezelfde teststrips. Het enige zichtbare verschil is de kleur. Voorheen had u wellicht een blauwe/paarse/oranje of groene Contour. De nieuwe CONTOUR® meter is alleen in het zwart verkrijgbaar. Groot, makkelijk af te lezen display Groot, praktische bedieningsknoppen Eenvoudig door de resultaten op en neer scrollen Coderen van de meter is niet nodig Persoonlijk instelling voor hypo/hyper Maaltijdmarkering Geheugen voor 480 testresultaten Gemiddelden voor 7, 14, 30 dagen Startpakket bevat de verbeterde Microlet Next prikpen

4. Contour glucosemeter startpakket


Product informatiePlus or Show more

De MediTouch® 2 teststrips zijn gebaseerd op een verbeterde enzymverbinding (GDH-FAD) welke specifiek op glucose reageert en zo de invloed van andere stoffen minimaliseert. Daarnaast detecteert de teststrip wanneer de gebruikte hoeveelheid bloed te gering is en zal dan geen meting starten.De MediTouch® 2 zorgt dus voor een meer accurate meting en zorgt er zo voor dat diabetespatiënten zich verzekerd voelen van optimale ondersteuning in hun gezondheidsmanagement. Uitgerust met verschillende andere nuttige functies zoals berekening van gemiddelde waarden, testherinneringen en maaltijdmarkeringen, is de MediTouch® 2 de optimale partner voor uw dagelijks leven met diabetes. Met VitaDock online Zet uw bloedglucosegegevens eenvoudig over naar VitaDock® Online en ontdek de veelzijdige evaluatie en analysemogelijkheden.VitaDock® Online van Medisana® maakt het opslaan, opvragen, analyseren en exporteren van uw persoonlijke vitale gegevens zoals bloeddruk, bloedglucoseniveau, lichaamstemperatuur, gewicht of uw activiteit mogelijk. Bovendien kunt u uw online opgeslagen meetwaarden met de VitaDock® app op uw iPhone®, iPad® en iPod touch® en diverse Android toestellen synchronisieren zodat u altijd uw gegevens binnen handbereik heeft. Kenmerken Pre- en post-maaltijdmarkering 480 geheugenplaatsen Geluidssignaal bij testherinnering USB-verbinding met het gratis VitaDock Online portal en synchronisatie met de VitaDock app De certificering van de MediTouch® 2 bloedglucosemeter volgens de IVD-richtlijnen verzekerd exacte meetresultaten Medisana staat voor kwaliteit en daarom verzekeren zij 3 jaar garantie Kijk hier voor alle informatie over Medisana.

5. Medisana Meditouch2 - Bloedsuikermeter


Product informatiePlus or Show more

HT One TD Bluetooth glucosemeter startpakketMet deze uiterst betrouwbare glucosemeter (bloedsuiker) kan je vertrouwen op nauwkeurige metingen welke maar liefst binnen 5 seconden worden getoond. Doordat je deze makkelijk via bluetooth koppelt met de ProCheck app voor smartphone kan je alle gegevens heel gemakkelijk vastleggen in overzichtelijke tabellen en zodoende bespreken met de diabetes verpleegkundige of huisarts.Deze uiterst gebruiksvriendelijke glucosemeter wordt geleverd in een startpakket met de volgende onderdelen: 1 x HT One bluetooth glucosemeter 1 x HT One prikapparaat 10 x HT One lancetten 10 x HT One glucosemeter teststrips Nederlandstalige handleiding Opbergtasje Garantiebewijs 2 x AAA 1,5 volt batterijenVoor aanvullende teststrips voor de HT One glucosemeter klik hier. De lancetten zijn verkrijgbaar in 2 maten. Voor de dunnere maat naald, de 28G klikt u hier, voor de iets dikkere naald voor de wat dikkere huid, de 30G klikt u hier.Heeft u liever een glucosemeter waarmee u ook de ketonen kunt meten, klik dan hier.

6. HT One TD Bluetooth glucosemeter startpakket


Product informatiePlus or Show more

De Accu Chek Mobile meter is uitsluitend geschikt voor zelfcontrole van bloedglucose en is zeer gebruiksvriendelijk. U heeft geen gedoe met losse strips, het apparaat werkt namelijk met de Accu Chek Mobile cassette die 50 testen bevat op een doorlopende tape. Meten gebeurt in slechts 4 simpele stappen. Meetresultaat in 5 seconde en een geheugencapaciteit voor 2000 waarden met tijd, datum en gemiddelde waarde van 7, 14, 30 en 90 dagen. Voldoet aan de ISO 15197:2013 standaard. Inhoud: 1 x Accu Chek Mobile meter 1 x Accu Chek Mobile cassette (50 testen in 1 cassette) 1 x FastClix prikpen (34 + 2) x FastClix lancetten-houders met elk 6 lancetten 1x USB kabel 2 AAA batterijen Na opening zijn de teststrips 3 maanden houdbaar

7. Roche Diabetes Care Accu-Chek Mobile Set - Bloedsuikermeter


Product informatiePlus or Show more

Bloedglucosekit: Deze kit bevat een sinocare Safe-Accu2-bloedglucosemeter + bloedglucoseteststrips x 50 + lancetten x 50 + prikpen met 5 selecteerbare penetratiediepten + doos + handleiding. Het voldoet aan al uw bloedglucosecontrolebehoeften. Snel en gebruiksvriendelijk: teststrips zonder code, slechts 10 seconden testtijd, 0,6 microliter bloedmonstervolume. De teststrips hebben geavanceerde technologie en stabiliteit. Het instrument is voorzien van een display. alle indicatoren zijn gekalibreerd in het Quality Control Center. Het is niet nodig om de controleoplossing zelf uit te voeren. De controleoplossing is niet inbegrepen. Hoge kosten en praktische prestaties: lage prijs, volledig functioneel, geschikt voor langdurig gebruik. Dit product biedt de voordelen van voortreffelijk en laag gewicht. Makkelijk overal mee naartoe te nemen. Hiermee kunt u gemakkelijk uw bloedsuikerspiegel beoordelen terwijl u op zakenreis bent of onderweg. Grote opslagcapaciteit: de opslagcapaciteit bereikt 200, met de gegevensgemiddelden van 7 dagen, 14 dagen en 28 dagen. Gemakkelijke toegang tot historische gegevens op elk moment.Wij bieden de Engelse papier handleiding. Neem contact met ons op via Bol.com als u de handleiding van Ducth PDF nodig hebt. Klanttevredenheid gegarandeerd: Wij bieden u 100% bevredigende service na verkoop. Als u niet tevreden bent met uw product, kunnen we een vervanging of volledige terugbetaling voor u regelen.

8. Sinocare - sinocare bloedglucosemeter, Safe-Accu bloedglucosetestkit met bloedglucoseteststrips x 50 + bloedsuikertestlancet x 50 + diabetische prikpen zonder code - mg/dL


Product informatiePlus or Show more

Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket Deze uiterst betrouwbare glucosemeter met optie om ketonen te meten is uiterst nauwkeurig en snel. U kunt deze koppelen aan de ProCheck app voor smartpohone via bluetooth. Met deze Procheck app kunt u overzichtelijke grafieken en statistieken vastleggen om deze zodoende nodig met uw huisarts te bespreken. De ProCheck app is te vinden in de Playstore voor android en de Appstore voor Apple. Inhoud van het XPER glucose/ketonen startpakket Diatesse XPER glucosemeter HT One prikapparaat 10 HT One lancetten 10 Diatesse XPER glucosemeter teststrips (andere modellen/merken passen niet op dit model) Nederlandse handleiding Opbergtasje Garantiebewijs 2 x AAA 1.5 volt batterijen Met deze meter kunt u ook uw ketonen waarde meten. Hiervoor heeft u de ketonen teststrips nodig, deze besteld u hier. Deze zitten niet standaard in dit startpakket. De glucosestrips kunt u hier bestellen. De lancetten zijn verkrijgbaar in 2 maten. Voor de dunnere maat, de 28G klikt u hier, de iets dikkere voor de wat dikkere huid, de 30G klikt u hier. Voordelen van de XPER glucose/ketonen startpakket De Diatesse XPER glucos/ketonen meter is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Dit startpakket wordt standaar geleverd met een bepaalde hoeveelheid materiaal maar is ook nog eens super snel. Binnen 5 seconden heeft u het resultaat. Tevens is dit apparaat te koppelen via bleutooth met uw smartphone. Geen bluetooth dan kan het ook via een usb kabeltje. De meter heeft tevens een strip uitwerp functie en maaltijdmarkering. Behalve glucose heeft de meter ook een Ketonen test functie. Ketonen meten op de Diatesse XPER meter Ons lichaam verbruikt suikers, vooral bij inspanning zoals sporten, lopen etc. Soms zijn dit vetten. Bij het verbruik daarvan ontstaan ketonen. Deze kunnen ons bloed verzuren, zeker als dit in grote hoeveelheden gebeurt. Er ontstaat dan een verhoogde ketonen spiegel, dit noemt men dan ketose. Een sterk verhoogde ketonenspiegel met verzuring noem je een ketoacidose. Een ketoacidose in combi met diabetisch kan leiden tot een diabetische coma. Daarom is het meten van ketonen in sommige situaties sterk aan te raden. U heeft hiervoor speciale teststrips nodig, deze vindt u hier.

9. Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket


Product informatiePlus or Show more

insulinespuitjes van 1ml verpakt per zakje van 10 stuks U-100 Is verdeling per mm. naald is 0,33x12,7 = 29G

10. Insulinespuitjes 1ml + 0,33x12,7mm, 10 stuks


Artikelen die overeenkomstig zijn aan bloedsuikermeters


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van bloedsuikermeters. Er zijn namelijk 186 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste bloedsuikermeter kopen.