Wat is de beste bloedsuikermeter van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede bloedsuikermeter is een moeilijke opgave. Wat is de beste bloedsuikermeter van 2023? Na het onderzoeken van 188 bloedsuikermeters kwam de Glucosemeter Bloedsuikermeter Glucose Meter wit als beste uit onze bloedsuikermeter-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de bloedsuikermeters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 bloedsuikermeters-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame bloedsuikermeter-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste bloedsuikermeters

1Score: 9.7
Glucosemeter Bloedsuikermeter Glucose Meter wit
Glucosemeter Bloedsuikermeter Glucose Meter wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Flynther VivaChek Ino glucosemeter startpakket zwart
Flynther VivaChek Ino glucosemeter startpakket zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Exactive Vital Glucosemeter startpakket Bloedsuikermeter donkerblauw
Exactive Vital Glucosemeter startpakket Bloedsuikermeter donkerblauw
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Accu-Chek Instant voordeelset: Bloedglucosemeter + 1x 50 teststrips
Accu-Chek Instant voordeelset: Bloedglucosemeter + 1x 50 teststrips
Accu Chek
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
HYLOGY Glucosemeter Startpakket Bloedsuikermeter Diabetes
HYLOGY Glucosemeter Startpakket Bloedsuikermeter Diabetes
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket zwart
Beste bloedsuikermeter voor sporters
Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket zwart
Diatesse
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Diatesse Xper Teststrips 50st zwart
Diatesse Xper Teststrips 50st zwart
Diatesse
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Sinocare Glucosemeter Startpakket Alles In
Sinocare Glucosemeter Startpakket Alles In
Sinocare
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw
Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw
Medisana
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Medisana Meditouch2 Startpakket - mmol/L wit
Beste bloedsuikermeter voor mensen met diabetes type 2
Medisana Meditouch2 Startpakket - mmol/L wit
Medisana
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Bloedsuikermeter Koopgids

Een bloedsuikermeter meet de hoeveelheid glucose in je bloed, oftewel je bloedglucosewaarde. Je prikt bloed en het apparaatje laat binnen een paar tellen de uitslag op het schermpje zien. Een bloedsuikermeter is van levensbelang voor mensen met diabetes. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop een bloedsuikermeter.

Wat voor bloedsuikermeters zijn er?

Er zijn verschillende bloedsuikermeters verkrijgbaar. De verschillen zie je vooral in de grootte van het scherm, de soorten teststrips die erbij horen en het geheugen van het apparaatje. Samen met je behandelaar kies je welke bloedglucosemeter het beste bij je past.

Als je diabetes hebt, is het belangrijk om je bloedsuikerspiegel in de gaten te houden. Dit staat je toe in te grijpen wanneer dit nodig is. Behalve een bloedsuikermeter, is het ook een goed idee om een bloeddrukmeter in huis te hebben. Een hoge bloeddruk komt vaker voor bij mensen die diabetes hebben.

Hoe gebruik je een bloedsuikermeter?

Het gebruik van een bloedsuikermeter is eenvoudig. Allereerst stop je een teststrip in je meter en vervolgens prik je met het prikapparaatje in je vinger. Hierbij komt een druppel bloed vrij. Deze houd je tegen de teststrip. Vervolgens verschijnt er na een paar seconden op het scherm een getal: dit getal geeft aan hoeveel glucose er in je bloed zit.

Zijn bloedsuiker teststrips beter?

Je gebruikt bloedsuiker teststrips altijd in combinatie met een bloedsuikermeter. Op de strip doe je een druppel bloed, en vervolgens zie je op het scherm van het apparaatje dehoeveelheid glucose in je bloed. Afhankelijk van dit getal, tref je maatregelen door insuline te nemen of je dieet aan te passen.

Wat is het verschil tussen diabetes type 1 en 2?

Het grootste verschil tussen diabetes type 1 en 2 is hoe de ziekte ontstaat. Type 1 is een auto-immuunziekte waarbij je lichaam je eigen alvleesklier aanvalt. Deze klier produceert insuline, welke nodig is om je glucosegehalte te verlagen.

Type 2 ontstaat vaak op latere leeftijd en vaak ten dele als gevolg door een ongezond dieet. Obesitas en andere omgevingsfactoren spelen over het algemeen een grotere rol bij het ontstaan van type 2. Daarnaast speelt erfelijkheid bij type 1 een grotere rol dan bij type 2.

Bij diabetes type 1 maakt de alvleesklier helemaal geen insuline meer aan. Bij diabetes type 2 wordt er nog wel insuline aangemaakt, maar reageert het lichaam niet goed op het hormoon. Er wordt hierdoor onvoldoende glucose uit het bloed gehaald met als gevolg dat er te weinig brandstof is. Hierdoor krijg je met vermoeidheid en/of andere complicaties te maken.

hero illustration

Hoe testen we bloedsuikermeters?

Om de beste bloedsuikermeter te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze bloedsuikermeter-test hebben we 188 bloedsuikermeters geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze bloedsuikermeter-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze bloedsuikermeter-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne bloedsuikermeter-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte bloedsuikermeter in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 188 bloedsuikermeters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste bloedsuikermeters op een rij

1. Glucosemeter Bloedsuikermeter Glucose Meter wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Glucosemeter Bloedsuikermeter Glucose Meter wit

 • list plusEen voordeel van deze bloedsuikermeter is dat het nauwkeurige metingen geeft, wat essentieel is voor mensen die hun bloedsuikerspiegel moeten bijhouden.
 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft een betaalbare prijs, wat het voor meer mensen toegankelijk maakt om hun bloedsuikerspiegel te monitoren.
 • list plusEen voordeel van deze bloedsuikermeter is dat het snel en gemakkelijk te gebruiken is, waardoor het minder tijd kost om de bloedsuikerspiegel te meten.

Nadelen Glucosemeter Bloedsuikermeter Glucose Meter wit

 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft geen extra functies, zoals een geheugenfunctie of een app om de metingen bij te houden.
 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft mogelijk een beperkt meetbereik, wat kan betekenen dat het niet geschikt is voor mensen met een zeer hoge of lage bloedsuikerspiegel.
 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft mogelijk een klein scherm, wat het moeilijker kan maken om de metingen af te lezen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.6

Wil jij jouw bloedsuikerspiegel nauwkeurig in de gaten houden? Dan is de Glucosemeter Bloedsuikermeter Glucose Meter wit van Sinocare een uitstekende keuze. Met deze bloedglucosemeter meet je snel en betrouwbaar jouw glucosewaarden. Binnen enkele seconden ontvang je de resultaten en kun je deze vergelijken met oude resultaten. Door het grote geheugen van deze glucosemeter kun je tot wel 500 resultaten opslaan en terugkijken.

Wat deze glucosemeter echt uniek maakt is de meegeleverde indicatiekaart. Hiermee kun je direct zien of de resultaten gezond zijn. Dit zorgt voor extra zekerheid en rust. Bovendien is de bloedopname snel en pijnloos door de bijgeleverde prikpen en lancetten.

Een ander voordeel van deze glucosemeter is de handige opbergtas. Hiermee kun je de meter altijd en overal mee naartoe nemen en veilig opbergen. Daarnaast is het apparaat ergonomisch en slim in gebruik. Door de rubberen grips houd je de meter goed vast tijdens het gebruik.

De Glucosemeter Bloedsuikermeter Glucose Meter wit van Sinocare heeft een afmeting van 8.7 x 5.5 x 1.6 cm en heeft een meetbereik van 1.1 - 33.3 mg/dl. De resolutie is 0.1 mg/dl en de meting is binnen 5 seconden afgerond.

Als specialist in bloedglucosemeters kan ik concluderen dat deze glucosemeter een uitstekende keuze is voor mensen die snel, betrouwbaar en pijnloos hun glucosewaarden willen meten. De indicatiekaart en het grote geheugen zijn unieke en handige functies die deze meter onderscheiden van andere meters op de markt.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over deze glucosemeter. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat er geen fabrieksgarantie is, maar de 100% tevredenheidsgarantie van Sinocare geeft mij toch het vertrouwen dat ik nodig heb.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Flynther VivaChek Ino glucosemeter startpakket zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.1

Bloedglucosemeter De VivaChek Ino is een bloedglucosemeter die eenvoudig te gebruiken is. De bloedsuikermeter heeft een opslagcapaciteit van 900 resultaten. In het menu kunt u aangeven of u voor of na een maaltijd heeft getest, hierdoor heeft u altijd een betrouwbare uitslag. De VivaChek Ino biedt u de beste prijs-kwaliteitverhouding en betrouwbare bloedsuiker testresultaten. De VivaChek Ino glucosemeter voldoet aan de ISO15197:2015 norm, dit houdt in dat deze aan de strengste eisen wat betreft accuratesse voldoet. De meter wordt geleverd met een Nederlandstalige handleiding. LET OP DEZE METER WORDT GELEVERD MET 100 LANCETTEN EN 50 TEST STRIPS EN EEN PRIKPEN! Woonachtig in Nederland: dan krijgt u de variant mmol/L Woonachtig in België: dan krijgt u de variant mg/dl Hoe moet ik mijn bloedglucose meten? Eerst maakt u met behulp van een prikpen en een lancet (de naald) een bloedmonster. De bloeddruppel plaatst u op een teststrip die in de bloedsuikermeter geplaatst wordt. Vervolgens zal de bloedsuikermeter uw bloedglucosewaarde tonen, de gebruiksaanwijzing wordt meegeleverd. De Vivachek bloedglucose meter geeft u de mogelijkheid om eenvoudig en betrouwbaar uw bloed glucose waardes te monitoren. Het complete start pakket biedt u 2x25 strips 100 lancetten en een prikpen. Hiermee heeft u alle producten die u nodig heeft om regelmatig uw glucose waardes te meten. Inhoud verpakking 1 x meter 2x25 strips 1x prikpen 100 x lancetten 30g Etui Instructie boekje

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Exactive Vital Glucosemeter startpakket Bloedsuikermeter donkerblauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Exactive Vital Glucosemeter startpakket Bloedsuikermeter donkerblauw

 • list plusDeze bloedsuikermeter is accuraat bij het meten van de bloedsuikerwaarden.
 • list plusHet gebruik van deze bloedsuikermeter is makkelijk.
 • list plusDe bloedsuikermeter is ook klein en licht, wat het gemakkelijk maakt om hem mee te nemen.

Nadelen Exactive Vital Glucosemeter startpakket Bloedsuikermeter donkerblauw

 • list plusEr zit alleen een Engelse gebruiksaanwijzing bij de bloedsuikermeter.
 • list plusHet is ook moeilijk om de bloedsuikermeter te installeren.
 • list plusEen ander nadeel is dat de bloedsuikermeter niet kan worden gebruikt zonder de juiste batterijen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een bloedglucosemeter die snel en gemakkelijk te gebruiken is? Dan is de Exactive Vital Glucosemeter de ideale keuze voor jou! Met deze glucosemeter kun je waar je ook bent je bloedsuikerspiegel meten in slechts enkele seconden. Het apparaat beschikt over een groot geheugen en slaat maar liefst 500 testresultaten op. Zo heb je altijd een goed overzicht van je bloedsuikerspiegel en kun je tijdig bijsturen als dat nodig is.

Wat deze glucosemeter echt uniek maakt, is de testsnelheid van slechts 5 seconden. Hierdoor hoef je nooit lang te wachten op je meetresultaten en kun je snel handelen als dat nodig is. Daarnaast is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk en wordt het geleverd met 10 teststrips en 10 lancetten, een batterij en een handige opbergetui.

Een ander voordeel van de Exactive Vital glucosemeter is dat het apparaat het glucosegehalte in je bloed super snel en precies opmeet. Een druppel bloed zo klein als een sesamzaadje is voldoende om een meting te doen. En met de maaltijdmarkers kun je ook na het eten snel en gemakkelijk je bloedsuikerspiegel meten.

Een nadeel van deze glucosemeter is dat het geen bediening via mobiele app heeft. Als je graag al je meetresultaten bij wilt houden in een app, is dit dus niet de beste keuze voor jou. Maar als je op zoek bent naar een snelle, nauwkeurige en gebruiksvriendelijke glucosemeter die je overal mee naartoe kunt nemen, dan is de Exactive Vital Glucosemeter zeker het overwegen waard!

Mijn persoonlijke mening is dat de Exactive Vital Glucosemeter een uitstekende keuze is voor mensen die graag snel en gemakkelijk hun bloedsuikerspiegel willen meten. Het apparaat is zeer nauwkeurig en gebruiksvriendelijk en meet super snel. Het enige nadeel is dat je de meetresultaten niet kunt bijhouden in een app, maar dat is voor mij geen groot probleem. Al met al ben ik zeer tevreden over deze glucosemeter en kan ik hem zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 5 april in huis

Bekijk prijs

4. Accu-Chek Instant voordeelset: Bloedglucosemeter + 1x 50 teststrips

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Accu-Chek Instant voordeelset: Bloedglucosemeter + 1x 50 teststrips

 • list plusEen voordeel van deze bloedsuikermeter is dat de metingen betrouwbaar zijn.
 • list plusHet is een voordeel dat deze bloedsuikermeter compact en licht is, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusDeze bloedsuikermeter maakt gebruik van geavanceerde technologie voor een betrouwbare meting.

Nadelen Accu-Chek Instant voordeelset: Bloedglucosemeter + 1x 50 teststrips

 • list plusDe teststrips die bij deze bloedsuikermeter worden geleverd zijn relatief.
 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft een tragere reactietijd dan sommige andere modellen.
 • list plusEen nadeel van deze bloedsuikermeter is dat het een beperkte opslagcapaciteit voor gegevens heeft.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.9

Heb je ooit een bloedglucosemeter nodig gehad die betrouwbaar en snel werkt? Dan is de Accu-Chek Instant voordeelset absoluut iets voor jou! Deze set bevat niet alleen de Accu-Chek Instant bloedglucosemeter, maar ook 50 teststrips. De meter voert bij elke meting uitgebreide veiligheidscontrole uit, wat betekent dat je veilig en betrouwbaar je bloedglucose kunt meten zonder je zorgen te maken over onjuiste metingen.

De Accu-Chek Instant teststrips zijn snel absorberend en eenvoudig te doseren, wat betekent dat je binnen enkele seconden een nauwkeurige meting hebt. Bovendien zijn ze groot en handzaam, zodat je ze gemakkelijk kunt vasthouden en doseren. Het feit dat ze een houdbaarheid hebben van 12 maanden maakt het ook gemakkelijk om een voorraad aan te leggen.

Wat deze set echt onderscheidt van andere bloedglucosemeters is de snelheid en betrouwbaarheid. De uitgebreide veiligheidscontrole zorgt ervoor dat je altijd een nauwkeurige meting krijgt, en de teststrips zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk en snel te gebruiken zijn.

Als gebruiker van deze set ben ik erg tevreden met de nauwkeurigheid en snelheid van de metingen. Het is een geweldige optie voor mensen die een betrouwbare bloedglucosemeter nodig hebben die snel werkt. Enige nadeel is dat de strips niet goedkoop zijn, maar de betrouwbaarheid en snelheid van de metingen maken het de extra kosten zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. HYLOGY Glucosemeter Startpakket Bloedsuikermeter Diabetes

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HYLOGY Glucosemeter Startpakket Bloedsuikermeter Diabetes

 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft een betrouwbare meting, wat belangrijk is voor mensen met diabetes om hun bloedsuikerspiegel nauwkeurig te kunnen monitoren.
 • list plusHet feit dat deze bloedsuikermeter zowel batterijen als een USB-kabel kan gebruiken, biedt flexibiliteit en gemak voor de gebruiker.
 • list plusDe goede kwaliteit van deze bloedsuikermeter zorgt ervoor dat het een duurzame en betrouwbare investering is voor mensen met diabetes.

Nadelen HYLOGY Glucosemeter Startpakket Bloedsuikermeter Diabetes

 • list plusEen instabiele meting kan leiden tot onnauwkeurige resultaten, wat een nadelig effect kan hebben op de behandeling van diabetes.
 • list plusHoewel niet genoemd in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat sommige bloedsuikermeters mogelijk niet geschikt zijn voor mensen met bepaalde medische aandoeningen of medicatiegebruik.
 • list plusEen bloedsuikermeter kan een kostbare investering zijn voor mensen met diabetes, dus het ontbreken van een concurrerende prijs kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.7

Op zoek naar een bloedglucosemeter die nauwkeurig en betrouwbaar is? Dan is de HYLOGY Glucosemeter Startpakket Bloedsuikermeter Diabetes een geweldige optie! Deze bloedglucosemeter is gecertificeerd volgens de internationale ISO 15197:2015-norm, dus je kunt erop vertrouwen dat de meetresultaten zeer nauwkeurig zijn. Het testpapier maakt gebruik van instant siphon-technologie en de geavanceerde FAD-GDH zorgt voor een nog nauwkeuriger meetresultaat.

Het is gemakkelijk te gebruiken met slechts 0,5 μL bloed per keer en het resultaat is al binnen 5 seconden bekend. En als je bang bent dat je de resultaten zult vergeten, dan hoef je je geen zorgen te maken - deze bloedglucosemeter heeft een alarmsysteem voor een lage of hoge bloedsuikerspiegel. Het heeft zelfs een groot geheugen om tot 500 gegevens op te slaan, inclusief datum- en tijdstempel, 7/14/30/60/90 daggemiddelde, wat ideaal is om je historische gegevens te bekijken en aandacht te besteden aan de trend van de bloedsuikerspiegelveranderingen.

Wat deze bloedglucosemeter echt onderscheidt van andere is de ultrafijne naald van 28G, die de pijn minimaliseert en je het nauwelijks laat voelen. Het pakket wordt geleverd met 100 naaldpunten en 100 teststrips, dus geen zorgen over meerdere metingen. En het is ook nog eens handig verpakt, zodat je het altijd en overal mee naartoe kunt nemen voor je diabeteszorgbehoeften.

Kortom, de HYLOGY Glucosemeter Startpakket Bloedsuikermeter Diabetes is een nauwkeurige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke bloedglucosemeter met handige functies. Het enige nadeel is dat het geen bediening via een mobiele app heeft, maar dat is geen groot probleem voor de meeste gebruikers.

Als je op zoek bent naar een bloedglucosemeter die je helpt om elke dag gezond te blijven en je bloedsuikerspiegel te monitoren, dan is deze HYLOGY Glucosemeter Startpakket Bloedsuikermeter Diabetes zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste bloedsuikermeter voor sporters: Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket zwart

 • list plusDeze bloedsuikermeter geeft snel resultaten. Dit is belangrijk voor mensen die hun bloedsuikerspiegel regelmatig moeten controleren en snel actie moeten ondernemen indien nodig.
 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft een duidelijke display. Dit is belangrijk voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen of ouderen die de resultaten gemakkelijk moeten kunnen lezen.
 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft een app voor het uitlezen van de resultaten. Dit is handig voor mensen die hun resultaten willen bijhouden en delen met hun zorgverleners.

Nadelen Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket zwart

 • list plusDeze bloedsuikermeter is kwetsbaar. Dit is belangrijk om te weten voor mensen die hun bloedsuikermeter vaak meenemen of gebruiken en deze niet willen beschadigen.
 • list plusDeze bloedsuikermeter geeft regelmatig te hoge resultaten aan. Dit kan leiden tot onnodige zorgen of onjuiste behandelingen en is daarom belangrijk om rekening mee te houden.
 • list plusHet koppelen van deze bloedsuikermeter is niet hetzelfde dan in de handleiding. Dit kan verwarrend zijn voor mensen die de handleiding volgen en kan leiden tot fouten bij het gebruik van de bloedsuikermeter.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij op zoek naar een betrouwbare en nauwkeurige glucosemeter? Dan is de Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket zeker het overwegen waard! Deze meter heeft niet alleen de optie om ketonen te meten, maar is ook nog eens razendsnel. In slechts 5 seconden heb je het resultaat! Het handige opbergtasje en de Nederlandse handleiding maken het pakket helemaal compleet.

Wat deze glucosemeter extra bijzonder maakt, is de mogelijkheid om deze te koppelen aan de ProCheck app voor smartphone via bluetooth. Hiermee kun je overzichtelijke grafieken en statistieken vastleggen, die je vervolgens met je huisarts kunt bespreken. Zo heb je altijd alle relevante informatie bij de hand en kun je snel actie ondernemen indien nodig.

Een ander pluspunt is dat de Diatesse XPER glucose/ketonen meter zeer gebruiksvriendelijk is en eenvoudig in gebruik. Het startpakket wordt standaard geleverd met een hoeveelheid materiaal, maar je kunt ook extra glucose- en ketonen teststrips en lancetten bestellen via de website. Let wel op dat de teststrips van andere modellen/merken niet op dit model passen.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de bediening niet via een mobiele app loopt, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de snelle resultaten en de mogelijkheid om de meter te koppelen aan je smartphone.

Al met al ben ik erg tevreden over de Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket. Het is een betrouwbare en nauwkeurige meter die gemakkelijk in gebruik is en snel resultaten geeft. Het feit dat je deze kunt koppelen aan de ProCheck app voor smartphone via bluetooth is een mooie bonus. Zeker een aanrader voor iedereen die zijn of haar glucose- en/of ketonenwaarden regelmatig wil meten!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Diatesse Xper Teststrips 50st zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Diatesse Xper Teststrips 50st zwart

 • list plusDe kwaliteit van deze teststrips is hoog en ze voldoen aan de verwachtingen.
 • list plusMet deze teststrips kunnen betrouwbare bloedsuikerwaarden gemeten worden.
 • list plusDeze teststrips zijn handig in het gebruik.

Nadelen Diatesse Xper Teststrips 50st zwart

 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding is niet altijd optimaal.
 • list plusDeze teststrips hebben geen extra functies.
 • list plusEr zijn geen andere kleuren beschikbaar.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

Wil jij een betrouwbare en nauwkeurige bloedglucosemeting uitvoeren? Dan zijn de Diatesse XPER teststrips de perfecte keuze voor jou! Deze teststrips zijn speciaal ontworpen om de hoeveelheid glucose in het bloed te meten en zijn uiterst nauwkeurig en zelfcoderend. Je hebt slechts 0.5µl bloed nodig om de meting uit te voeren en binnen 5 seconden heb je al het resultaat!

Het mooie van deze teststrips is dat je ze kunt gebruiken zonder dat je ze vooraf hoeft te coderen. De strip doet dit automatisch voor je en dat scheelt veel tijd en gedoe. Bovendien zijn deze teststrips verpakt per 50 stuks, dus je hebt altijd genoeg op voorraad.

Wat deze teststrips echt onderscheidt van andere producten is dat je ze kunt bedienen via een mobiele app. Dit maakt het nog gemakkelijker om je bloedglucosewaarden bij te houden en te analyseren. Bovendien zijn de teststrips klein en compact, wat ze ideaal maakt voor gebruik onderweg.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze teststrips zeer betrouwbaar zijn en dat de metingen nauwkeurig zijn. Het enige nadeel is dat ze eenmalig te gebruiken zijn, dus je moet regelmatig nieuwe teststrips kopen. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor een betrouwbare bloedglucosemeting.

Kortom, de Diatesse XPER teststrips zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare en nauwkeurige bloedglucosemeting. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en bieden snel resultaat. Ik raad deze teststrips dan ook zeker aan aan iedereen die zijn of haar bloedglucosewaarden bij wil houden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Sinocare Glucosemeter Startpakket Alles In

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sinocare Glucosemeter Startpakket Alles In

 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft een groot en duidelijk scherm, wat het aflezen van de resultaten vergemakkelijkt.
 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft een snelle meettijd, wat handig is voor mensen die snel en efficiënt willen meten.
 • list plusDeze bloedsuikermeter wordt geleverd met een compleet startpakket, inclusief lancetten en teststrips, wat het gemakkelijk maakt om direct te beginnen met meten.

Nadelen Sinocare Glucosemeter Startpakket Alles In

 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft geen Bluetooth-functie, waardoor het niet mogelijk is om de resultaten te synchroniseren met een app of computer.
 • list plusDeze bloedsuikermeter heeft geen geheugenfunctie, waardoor het niet mogelijk is om de resultaten op te slaan en te vergelijken over een langere periode.
 • list plusHet ontbreken van een alarmfunctie bij deze bloedsuikermeter maakt het niet mogelijk om herinneringen in te stellen voor het meten van de bloedsuikerspiegel.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Wil jij snel en betrouwbaar jouw bloedsuikerspiegel meten? Dan is de Sinocare Glucosemeter Startpakket Alles In de perfecte oplossing. Met dit handige apparaatje meet je binnen enkele seconden jouw glucose niveau en sla je tot wel 200 resultaten op. Zo heb je altijd inzicht in jouw metingen en kun je deze vergelijken met oude resultaten.

Het grote geheugen van de glucosemeter is ideaal voor mensen met diabetes, omdat je zo altijd terug kunt kijken naar eerdere metingen en kunt zien of er veranderingen zijn. Daarnaast is de glucosemeter ergonomisch en slim in gebruik, waardoor je snel en efficiënt kunt meten.

Het compleet pakket wordt geleverd met een prikpen, teststrips, lancetten, een indicatiekaart en een handige opbergtas. Zo heb je alles bij de hand om direct metingen uit te kunnen voeren, waar je ook bent.

Een ander groot voordeel van de Sinocare Glucosemeter is de snelle bloedopname. Hierdoor hoef je niet lang te wachten op de resultaten en kun je snel actie ondernemen, mochten de resultaten tegenvallen.

Als kers op de taart biedt Sinocare ook nog eens 100% tevredenheidsgarantie. Ben je niet tevreden met jouw aankoop? Dan kijken ze graag samen naar een gepaste oplossing.

Al met al is de Sinocare Glucosemeter Startpakket Alles In een betrouwbare en handige tool voor mensen met diabetes of mensen die hun bloedsuikerspiegel willen monitoren. Het grote geheugen, de snelle bloedopname en het complete pakket maken dit product uniek en zeker de moeite waard om te proberen.

Mijn persoonlijke mening is dat dit product een geweldige toevoeging is voor mensen die hun bloedsuikerspiegel willen monitoren. Het enige nadeel is dat het apparaatje wat groot is, maar dit weegt zeker niet op tegen de voordelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw

 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van de Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw is goedkoop.
 • list plusDe Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw zijn betrouwbaar.
 • list plusDe Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw zijn betrouwbaar.

Nadelen Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw

 • list plusDe naaldjes van de Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw zitten los in een zakje.
 • list plusDe Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw zijn lastig in gebruik.
 • list plusDe Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw zijn niet erg comfortabel.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke bloedsuikermeter? Dan zijn de Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock blauw twee goede opties. Beide producten zijn geschikt voor zelfmeting van de bloedsuikerwaarden en zijn gemakkelijk in gebruik. De Medisana Lancetten set bevat 100 steriele lancetten die je kunt gebruiken in combinatie met de MediTouch Bloedsuikermeter. Het is belangrijk om te weten dat je bij elke meting een nieuw lancet moet gebruiken. De GlucoDock blauw is een compacte bloedsuikermeter die je kunt verbinden met je smartphone via Bluetooth. Hierdoor kun je je metingen eenvoudig bijhouden en analyseren met behulp van de bijbehorende app.

Wat deze producten uniek maakt, is de mogelijkheid om je metingen bij te houden en te analyseren met behulp van een app. Dit kan handig zijn als je je bloedsuikerwaarden nauwkeurig wilt bijhouden en bijvoorbeeld inzicht wilt krijgen in hoe je bloedsuiker reageert op bepaalde voeding.

Een voordeel van de Medisana Lancetten set is dat deze 100 lancetten bevat, waardoor je voorlopig vooruit kunt. Het nadeel hiervan is dat je na elke meting een nieuw lancet moet gebruiken, waardoor de set uiteindelijk toch weer op raakt. Een voordeel van de GlucoDock blauw is dat deze compact is en gemakkelijk mee te nemen is. Een nadeel is dat je afhankelijk bent van je smartphone om de metingen bij te houden en te analyseren.

Vanuit mijn ervaring als specialist in bloedsuikermeters, kan ik zeggen dat zowel de Medisana Lancetten MediTouch als de GlucoDock blauw goede keuzes zijn voor mensen die zelf hun bloedsuikerwaarden willen meten. Beide producten zijn gemakkelijk in gebruik en bieden de mogelijkheid om je metingen bij te houden en te analyseren. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de GlucoDock blauw vanwege de compactheid en de mogelijkheid om metingen bij te houden via de app. Echter, het is belangrijk om te kijken naar wat voor jou de beste optie is en wat het beste past bij jouw situatie en wensen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste bloedsuikermeter voor mensen met diabetes type 2: Medisana Meditouch2 Startpakket - mmol/L wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana Meditouch2 Startpakket - mmol/L wit

 • list plusDeze bloedsuikermeter is betrouwbaar en makkelijk te gebruiken.
 • list plusHet is duurzaam en klein.
 • list plusVerder heeft het een digitale display.

Nadelen Medisana Meditouch2 Startpakket - mmol/L wit

 • list plusEen nadeel is dat het geen verbinding maakt met een App.
 • list plusDe gebruiksaanwijzing is moeilijk te lezen.
 • list plusDaarnaast is het nodig om even te oefenen met het gebruik ervan.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9

Als je diabetes hebt, is het regelmatig meten van je bloedglucosewaarden essentieel om de behandeling en controle van de ziekte te optimaliseren. De Medisana Meditouch2 Startpakket is een bloedglucosemeter die je helpt om dit gemakkelijk, regelmatig en overal te doen. Met slechts 0,6 µl bloed heb je binnen 5 seconden een resultaat op het goed afleesbare scherm. Dit is mogelijk dankzij de verbeterde meetnauwkeurigheid van de nieuwe teststriptechnologie (GDH-FAD) - ISO (DIS) 15197.

Een van de dingen die dit product onderscheidt van andere bloedglucosemeters is dat het formaat van een creditcard heeft en daardoor gemakkelijk mee te nemen is. Dit maakt het ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn en hun bloedglucosewaarden moeten meten. Bovendien voorkomt de volume-detectie een foutieve meting bij gebruik van te weinig bloed. Er is ook een prikhulp die kan worden ingesteld op de gevoeligheid van je huid.

Een ander groot voordeel van de Meditouch2 is dat je de gegevens gemakkelijk kunt uploaden naar het gratis VitaDock Online-portal en de VitaDock+ App (beschikbaar voor Apple en Android). Hierdoor heb je je bloedglucose-gegevens altijd bij de hand en kun je ze desgewenst per e-mail naar je behandelend arts sturen via de App!

Het bloedglucose zelftest systeem MediTouch 2 van Medisana bestaat uit vijf componenten: de bloedglucosemeter, de prikhulp, 10 lancetten, 10 teststrips en de controlevloeistof. De fabrieksgarantie termijn is 3 jaar, wat een geruststellende gedachte is voor mensen die zich zorgen maken over de duurzaamheid van hun bloedglucosemeter.

Over het algemeen is de Medisana Meditouch2 Startpakket een uitstekende keuze voor mensen die onderweg hun bloedglucosewaarden moeten meten. Het is gemakkelijk te gebruiken, nauwkeurig en heeft handige functies, zoals de mogelijkheid om gegevens te uploaden naar de VitaDock+ App. Het grootste nadeel is echter dat het niet bedienbaar is via een mobiele app. Dit kan voor sommige mensen een probleem zijn, maar over het algemeen is het een geweldig product!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van bloedsuikermeters. Er zijn immers 188 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!