Bestenu

Wat is de beste oorthermometer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede oorthermometer is een lastige opdracht. Wat is de beste oorthermometer van 2023? Na het testen van 147 oorthermometers kwam de Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter als beste uit onze oorthermometer-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de oorthermometers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 oorthermometers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige oorthermometer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste oorthermometers

1Score: 9.7
Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter
Beste Oorthermometer voor kinderen
Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Braun LF40 - Navulset Lensfilters wit
Braun LF40 - Navulset Lensfilters wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Braun IRT 3030 - Oorthermometer wit
Beste Oorthermometer voor sporters
Braun IRT 3030 - Oorthermometer wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer
Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Medisana TM 750 - Lichaamsthermometer wit , groen
Beste Oorthermometer voor ouderen
Medisana TM 750 - Lichaamsthermometer wit , groen
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Bintoi® X100 Digitale Oorthermometer Infrarood
Bintoi® X100 Digitale Oorthermometer Infrarood
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Bintoi® Thermometer voorhoofd Temperatuurmeter Koortsthermometer xe300
Bintoi® Thermometer voorhoofd Temperatuurmeter Koortsthermometer xe300
BINTOI
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Braun IRT 6520 ThermoScan 7 wit
Braun IRT 6520 ThermoScan 7 wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Grundig Thermometer Infrarood Meting via wit
Grundig Thermometer Infrarood Meting via wit
Grundig
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Braun IRT 6515 ThermoScan 6 irt6515mnla
Braun IRT 6515 ThermoScan 6 irt6515mnla
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Oorthermometer Koopgids

Het opnemen van de lichaamstemperatuur is voor de meeste mensen niet de meest favoriete activiteit. Een oorthermometer maakt het hele proces comfortabeler. Hieronder vind je handige informatie over de oorthermometer.

Wanneer gebruik je een oorthermometer?

Een oorthermometer is ideaal om op een hygiënische manier je lichaamstemperatuur mee op te meten. Zodra je je koortsig voelt, neem je je temperatuur op. Is je lichaamstemperatuur te hoog dan weet je dat je lichaam aan het vechten is tegen een indringer: dit kan een virus, bacterie of iets anders zijn.

Als je je zorgen maakt over je lichaamstemperatuur, vraag dan altijd een huisarts of andere arts om raad.

Hoe gebruik je een oorthermometer?

Om de juiste meting van je lichaamstemperatuur te krijgen, is het belangrijk dat je de oorthermometer op de juiste manier gebruikt. Je trekt je oorkanaal recht: dit doe je door je oorschelp naar boven te trekken. Je houdt dan het tuitje van de oorthermometer een paar seconden in het oorkanaal. Meestal is er een geluidsignaal als de temperatuur is gemeten.

Het gebruik van een oorthermometer vergt wat oefening, maar als je het eenmaal doorhebt, is het zo gepiept. Vergeet niet elke keer een nieuw beschermhoesje op het tuitje van de oorthermometer te zetten: deze zorgt ervoor dat eventuele ziektekiemen niet worden overgedragen.

Welke soorten thermometers zijn er?

Behalve de oorthermometer is er ook de digitale thermometer, de voorhoofdsthermometer en contactloze thermometer, een kwikthermometer en een speenthermometer.

De kwikthermometer mag al sinds de jaren 90 niet meer gebruikt worden, omdat kwik gevaarlijk voor de gezondheid is. Dit is vervangen door een mengsel van gallium, indium en tin. De meeste thermometers zijn daarentegen digitaal.

Wat is er beter: een oorthermometer of een voorhoofdthermometer?

Een voorhoofdsthermometer is minder betrouwbaar dan een oorthermometer. Dit komt doordat de temperatuur van je voorhoofd beïnvloed kan worden door de omgevingstemperatuur: de gemeten temperatuur is hierdoor niet altijd even accuraat.

Om de meting met een voorhoofdsthermometer zo accuraat mogelijk te laten zijn, zorg je dat de thermometer in dezelfde ruimte ligt als waar je je temperatuur gaat opmeten. Dit doe je door hem bijvoorbeeld op tafel te leggen. Zorg er ook voor dat je ongeveer een half uur niet buiten bent geweest voordat je je temperatuur opneemt. Zo voorkom je temperatuurverschillen.

Hoe werkt een oorthermometer?

Een oorthermometer meet de temperatuur van het trommelvlies en het omringende weefsel. Dit wordt opgemeten met behulp van infrarood. Het is belangrijk dat je de oorthermometer op de correcte manier gebruikt om onjuiste resultaten te voorkomen.

Wat is de normale lichaamstemperatuur?

Een normale lichaamstemperatuur ligt tussen de 35,5c en 37,5c. Een lichaamstemperatuur tussen 37,5c en 38c wordt verhoging genoemd en een lichaamstemperatuur boven 38c wordt koorts genoemd.

Neem altijd contact op met je huisarts als je je zorgen maakt over je lichaamstemperatuur.

Gebruik je voor kinderen ook een oorthermometer?

Ja, juist bij kinderen gebruik je een oorthermometer. Het is een comfortabele manier van de temperatuur opnemen. Let wel op: bij baby's onder de drie maanden gebruik je geen oorthermometer: het oorkanaal is te nauw waardoor de temperatuur van het trommelvlies niet wordt bereikt.

Welk type thermometer is het meest accuraat?

Hierover zijn de meningen verdeelt, maar de meeste artsen zijn het erover eens dat het rectaal opnemen van de lichaamstemperatuur met een staafthermometer het meest accurate resultaat geeft.

Hoe betrouwbaar is een oorthermometer?

Een oorthermometer is een betrouwbare manier voor het opmeten van de lichaamstemperatuur. Het is niet zo accuraat als bijvoorbeeld het rectaal opnemen van de lichaamstemperatuur. De kromming van het oorkanaal of oorsmeer kan het resultaat beïnvloeden. Daarnaast is het erg belangrijk dat je de oorthermometer op de juiste manier gebruikt.

hero illustration

Hoe testen we oorthermometers?

Om de beste oorthermometer te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze oorthermometer-test hebben we 147 oorthermometers vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze oorthermometer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze oorthermometer-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne oorthermometer-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste oorthermometer in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 147 oorthermometers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste oorthermometers in een handige lijst

1. Beste Oorthermometer voor kinderen: Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

 • list plusDe Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter is accuraat en betrouwbaar.
 • list plusHet is handzaam en eenvoudig mee te nemen.
 • list plusDe meting wordt snel voltooid.

Nadelen Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

 • list plusEen nadeel van de Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter is dat het nodig is om afstand in te schatten bij gebruik.
 • list plusDaarnaast is de meting minder accuraat dan een oor- of rectale thermometer.
 • list plusTot slot is er geen geluid als de temperatuur klaar is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en nauwkeurige thermometer, dan is de Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter absoluut een aanrader! Deze thermometer meet de lichaamstemperatuur contactloos en op afstand, waardoor je je kindje niet hoeft te storen terwijl het slaapt. Bovendien is deze thermometer goedgekeurd door FDA, CE en FCC, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid.

Wat deze thermometer echt uniek maakt, is dat het niet alleen de lichaamstemperatuur kan meten, maar ook de temperatuur van vloeistoffen, kamers en voorwerpen. Dit maakt het een multifunctioneel apparaat dat jou kan helpen om de temperatuur van de babykamer, het badwater of de melkflesjes te meten. Het heeft zelfs een memory modus waarin je tot wel 35 metingen kunt opslaan.

Een ander groot voordeel van de Bintoi® XE200 is de koortswaarschuwing die het biedt. Het apparaat heeft drie verschillende lichtjes en pieptonen om je te waarschuwen voor een normale temperatuur, lichte koorts of hoge koorts. Dit maakt het gemakkelijk om te weten wanneer het tijd is om actie te ondernemen.

Ik heb persoonlijk ervaren dat deze thermometer zeer eenvoudig te gebruiken is en zeer snel en accuraat meet. Het hygiënische design is ook een groot pluspunt, omdat het apparaat niet achteraf gesteriliseerd hoeft te worden. Het enige nadeel is dat het apparaat niet waterdicht is, dus je moet het toestel steeds op afstand houden bij het meten van vloeistoffen.

Kortom, als je op zoek bent naar een snelle, nauwkeurige en multifunctionele thermometer die geschikt is voor baby's en volwassenen, dan is de Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Braun LF40 - Navulset Lensfilters wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun LF40 - Navulset Lensfilters wit

 • list plusHet voordeel van deze lensfilters is dat ze een goede kwaliteit hebben en zorgen ervoor dat de oorthermometer nauwkeurige resultaten levert.
 • list plusDe lensfilters zijn gemakkelijk in gebruik.
 • list plusDe lensfilters passen perfect bij een oorthermometer.

Nadelen Braun LF40 - Navulset Lensfilters wit

 • list plusEen nadeel is dat het lastig is om te bepalen bij welke leverancier je de lensfilters moet bestellen.
 • list plusDe prijs van de lensfilters kan bij sommige leveranciers hoog zijn.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de naam van het product (LF40 vs 2xLF20) onduidelijk is.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.6

De Braun LF40 Navulset Lensfilters zijn een onmisbaar accessoire voor iedereen die een Braun Thermoscan oorthermometer gebruikt. Deze witte lensfilters zijn hygiënisch, comfortabel en veilig te gebruiken voor zowel kinderen als volwassenen. Met de 40 wegwerpbare lensfilters blijft de lens van de oorthermometer altijd beschermd tegen vuil en beschadigingen, waardoor de nauwkeurigheid van de metingen wordt gegarandeerd.

Een groot voordeel van deze lensfilters is dat ze passen op alle Braun Thermoscan modellen, wat betekent dat je ze niet hoeft te vervangen als je een nieuwe thermometer koopt. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk te gebruiken, omdat je de beschermkapjes niet met je blote handen hoeft aan te raken.

Als specialist in oorthermometers kan ik beamen dat deze lensfilters echt een verschil maken. Ze zorgen ervoor dat je altijd nauwkeurige metingen krijgt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de hygiëne van het apparaat. Bovendien zijn ze heel betaalbaar en gaan ze lang mee.

Er zijn eigenlijk geen nadelen aan deze lensfilters te noemen, behalve misschien dat je ze af en toe moet vervangen. Maar dat geldt voor alle wegwerpartikelen, dus dat is geen reden om ze niet te gebruiken.

Al met al zijn de Braun LF40 Navulset Lensfilters een geweldige investering voor iedereen die een Braun Thermoscan oorthermometer gebruikt. Ze zijn hygiënisch, gemakkelijk te gebruiken en zorgen voor nauwkeurige metingen. Ik zou deze lensfilters absoluut aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en betaalbare manier om hun oorthermometer schoon te houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Oorthermometer voor sporters: Braun IRT 3030 - Oorthermometer wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun IRT 3030 - Oorthermometer wit

 • list plusEen voordeel van deze oorthermometer is de hoge precisie, met een meetprecisie van 0,1°C.
 • list plusHet heeft een duidelijk LCD-scherm met achtergrondverlichting, waardoor het gemakkelijk af te lezen is.
 • list plusDoor zijn kleine en lichte ontwerp is het gemakkelijk mee te nemen.

Nadelen Braun IRT 3030 - Oorthermometer wit

 • list plusEen nadeel van deze oorthermometer is dat de batterij snel leeg gaat.
 • list plusHet kan lastig te bedienen zijn voor mensen met een klein handomvang.
 • list plusDe oorthermometer is relatief duur.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een snelle en nauwkeurige manier om de temperatuur van jezelf of je gezin te meten? Dan is de Braun IRT 3030 oorthermometer een goede keuze! Deze thermometer is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar geeft ook binnen 1 seconde een meetresultaat op het LCD-scherm.

Wat deze thermometer nog beter maakt, is dat hij geschikt is voor het hele gezin, zelfs voor pasgeborenen. Dit komt mede door de bijgeleverde BPA en Latexvrije wegwerplensfilters, waardoor je het gebruik hygiënisch kunt houden. De thermometer geeft met piepjes aan of er sprake is van een normale, verhoogde, of hoge temperatuur, waardoor het meteen duidelijk is of iemand koorts heeft.

Een ander handig kenmerk is het feit dat het laatste meetresultaat oproepbaar is voor vergelijking met een nieuw meetresultaat. Ook is er een batterijklep met vergrendeling om het risico op stikken te voorkomen.

Qua specificaties heeft deze oorthermometer een LCD-beeldscherm en meet hij 128 mm breed, 31 mm diep en 28 mm hoog. De koortsindicator met piepjesweergave is een handig hulpmiddel om snel te kunnen handelen.

Wat deze thermometer echt onderscheidt van andere producten is het feit dat het door artsen het meest gebruikt en aanbevolen merk is. Dat geeft toch een extra stukje vertrouwen en betrouwbaarheid.

Kortom, de Braun IRT 3030 oorthermometer is een handig en betrouwbaar hulpmiddel voor het meten van koorts en temperatuur, zowel voor volwassenen als kinderen. Het is snel, nauwkeurig en hygiënisch in gebruik.

Persoonlijk vind ik het fijn dat deze thermometer geschikt is voor het hele gezin en dat er wegwerplensfilters worden meegeleverd voor een hygiënisch gebruik. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de thermometer iets duurder is dan sommige andere opties op de markt. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbaar merk en snel meetresultaat, dan is deze thermometer zeker de investering waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer

 • list plusDeze thermometer heeft diverse meetmethoden, waardoor het secuur is.
 • list plusHet is makkelijk te gebruiken en inclusief met batterijen.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding is goed.

Nadelen Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer

 • list plusDeze thermometer is eenvoudig zonder extra uitleg.
 • list plusHet is te laat ontdekt om er nog meer voordelen van te vinden.
 • list plusHet is niet mogelijk om te meten met koortsigheid.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.8

Ben jij op zoek naar een nauwkeurige thermometer die geschikt is voor het meten van de temperatuur van je baby, maar ook voor volwassenen? Dan is de Bintoi® X200 thermometer voorhoofd oorthermometer wellicht iets voor jou!

De thermometer is geschikt vanaf 0 maanden en heeft een hygiënisch design, waardoor je het apparaat achteraf niet hoeft te steriliseren. Wat deze thermometer echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om koorts te meten zonder dat je je kindje hoeft wakker te maken. Dankzij de stille modus en heldere aflezing in het donker kun je de temperatuur van je baby meten terwijl hij of zij slaapt.

Daarnaast is de Bintoi® X200 thermometer voorhoofd oorthermometer ook geschikt voor het meten van kamertemperatuur, vloeistoffen en voeding. Met de memory modus houd je het temperatuurverloop bij tot wel 35 metingen en dankzij de koortswaarschuwing weet je precies wanneer er sprake is van koorts.

Het beste van alles is dat de thermometer zowel voorhoofd-, oor- als oppervlakte-modus heeft en beschikt over een snelle en nauwkeurige meting. Dit zorgt voor meer gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Al met al is de Bintoi® X200 thermometer voorhoofd oorthermometer een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een nauwkeurige thermometer die gemakkelijk te gebruiken is en geschikt is voor verschillende toepassingen. Het enige nadeel is dat de app niet nodig is voor de gehele functionaliteit, maar dit is geen groot probleem.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare thermometer die geschikt is voor het meten van de temperatuur van je baby of volwassene, dan is de Bintoi® X200 thermometer voorhoofd oorthermometer zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Oorthermometer voor ouderen: Medisana TM 750 - Lichaamsthermometer wit , groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana TM 750 - Lichaamsthermometer wit , groen

 • list plusDe Medisana TM 750 is handzaam en past perfect in de hand.
 • list plusHet voordeel van de Medisana TM 750 is dat het betaalbaar is en een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.
 • list plusHet voordeel van de Medisana TM 750 is dat het eenvoudig te gebruiken en te reinigen is.

Nadelen Medisana TM 750 - Lichaamsthermometer wit , groen

 • list plusEen nadeel van de Medisana TM 750 is dat het niet zo nauwkeurig is bij hoofdmetingen.
 • list plusDe gebruiksaanwijzing van de Medisana TM 750 kan beter.
 • list plusHet plastic van de Medisana TM 750 is goedkoop, waardoor het kwetsbaar is.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een thermometer die snel en makkelijk de lichaamstemperatuur meet? Dan is de Medisana TM 750 infrarood thermometer wellicht iets voor jou! Deze thermometer meet contactloos via het voorhoofd of via de oor en berekent binnen enkele seconden de juiste lichaamstemperatuur. Daarnaast slaat de thermometer automatisch de laatste 30 metingen op, zodat je gemakkelijk jouw koortsverloop kan bijhouden.

Wat deze thermometer nog handiger maakt, is dat je ook oppervlakken en vloeistoffen kan meten tot een maximum van 100 graden Celsius. Zo kan je bijvoorbeeld de temperatuur van je babyflesje meten of de temperatuur van het badwater van je kindje.

Het koortsalarm van de TM 750 is ook een handige functie. Wanneer je koorts hebt, kleurt het display rood en hoor je een waarschuwingsgeluid. Zo weet je meteen dat je actie moet ondernemen en kan je tijdig maatregelen nemen.

De Medisana TM 750 infrarood thermometer is dus een multifunctionele thermometer die geschikt is voor zowel het meten van lichaamstemperatuur als het meten van oppervlakken en vloeistoffen. Door de contactloze meting is het ook nog eens een hygiënische manier van meten.

Mijn persoonlijke mening is dat de TM 750 een handige toevoeging is aan het huishouden. Het is snel, hygiënisch en multifunctioneel. Het enige nadeel is dat de app vereist is voor de gehele functionaliteit, maar dat is een kleine moeite voor de vele voordelen die deze thermometer te bieden heeft.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Bintoi® X100 Digitale Oorthermometer Infrarood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® X100 Digitale Oorthermometer Infrarood

 • list plusEen voordeel van deze oorthermometer is dat hij accuraat en efficiënt is in het meten van de temperatuur.
 • list plusHet is veilig om te gebruiken, omdat er geen contact nodig is met het oor.
 • list plusHet product is klein en eenvoudig op te bergen.

Nadelen Bintoi® X100 Digitale Oorthermometer Infrarood

 • list plusDe waarden kunnen verschillen afhankelijk van de omgevingstemperatuur.
 • list plusDaarnaast is het product alleen geschikt voor baby's vanaf 0 maanden.
 • list plusTenslotte is het mogelijk dat er een korte oefening nodig is om het product goed te gebruiken.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.3

Deze thermometer zorgt ervoor dat je op een eenvoudige en accurate manier de temperatuur van je baby kan meten. De voorhoofdthermometer zorgt ervoor dat jij je kindje niet hoeft wakker te maken voor het meten van koorts. Voordelen thermometer: Geschikt vanaf de geboorte Niet voor premature baby's Goedgekeurd doorFDA CE FCC Hygiënische design, je hoeft het apparaat achteraf niet te steriliseren Geschikt om koorts te meten als je baby slaapt: Beschikt over stille modus: druk op de 'mute' knop Geschikt voor het meten van: Kamertemperatuur Vloeistoffen, zoals melkflesje en badwater Voeding Memory modus: Houdt het temperatuur verloop bij, tot wel 35 metingen Koortswaarschuwing: 32°C - 37,3°C (normale temperatuur) Groen lichtje met lange pieptoon 37,4°C - 37,9°C (lichte koorts) Oranje lichtje met 3 korte piepjes 38°C - 42.9°C (hoge koorts) Rood lichtje met 5 korte pieptonen Snelle & Nauwkeurige Thermometer Deze voorhoofd- en oorthermometer bezit een hoge precisie sensor en de recentste slimme chip die een nauwkeurige, snelle en betrouwbare meting verzekeren. Digitale thermometer met drie functies Voorhoofd-, oor- en oppervlakte-modus. Het kan dus niet alleen de lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van de kamer, vloeistoffen en voorwerpen. Hoe de ruimtemodus te gebruiken? Als de thermometer is uitgeschakeld, drukt u 5 seconden op de geheugen-/babyknop totdat deze wordt weergegeven. Druk dan op de 'memory/baby' knop om te meten. Houd de thermometer ongeveer 1-5cm van het object vandaan.; Na 1 seconde kunt u de waarde aflezen. Geheugen thermometer Geheugen van de thermometer checken? Klik dan een keer kort op de knop met de “Memory/baby”, en herhaal dit om de laatste 35 metingen te zien. Let op: Maak de oren schoon voor het meten Trek het oor omhoog om te zorgen dat de gehoorgang recht is, mik op de trommelvliezen Maak na gebruik schoon en wacht minimaal 15 minuten voor volgend gebruik Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Specificaties: Meetbereik: oor en voorhoofd: 22.0 °C – 42,9 °C Object: 1°C - 99°C Nauwkeurigheid (laboratorium): oor en voorhoofdmodules: ±0.2°C - ±0.4°F Object modus: ±1°C Automatische uitschakeling: 10±1s Operationele omstandigheden: temperatuur: 10°C - 40°C Vochtigheid: 15-95% RH, niet-condenserend Atmosferische druk: 86-106kPa Gewicht en dimensie: 60.8g (zonder batterij), 120x53x43mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Bintoi® Thermometer voorhoofd Temperatuurmeter Koortsthermometer xe300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® Thermometer voorhoofd Temperatuurmeter Koortsthermometer xe300

 • list plusDe Bintoi® Thermometer voorhoofd Temperatuurmeter Koortsthermometer xe300 is accuraat.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een gebruiksvriendelijk apparaat is.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een helder scherm heeft.

Nadelen Bintoi® Thermometer voorhoofd Temperatuurmeter Koortsthermometer xe300

 • list plusEen nadeel is dat het geen biep geluid heeft om aan te duiden dat de meting klaar is.
 • list plusHet is een Chinese import zonder betrouwbare referentie.
 • list plusHonden houden niet van het piepje.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Deze thermometer zorgt ervoor dat je vanop een afstand op een eenvoudige en accurate manier, de temperatuur kan meten. De voorhoofdthermometer zorgt ervoor dat jij je kindje niet hoeft wakker te maken voor het meten van koorts. Daarnaast is het ook bruikbaar voor volwassenen. Voordelen thermometer: ✅ Geschikt vanaf 0 maand ✅ Hygiënische design, je hoeft het apparaat achteraf niet te steriliseren ✅ Goedgekeurd door✔️FDA ✔️CE ✔️FCC ✅ Geschikt om koorts te meten als je baby slaapt: ▶ Beschikt over stille modus: druk 3 seconden op de knop met de “M” ▶ Heldere aflezing in het donker ✅ Geschikt voor het meten van: ▶ Kamertemperatuur ▶ Vloeistoffen, zoals melkflesje en badwater ▶ Voeding ✅ Memory modus: Houdt je temperatuur verloop bij tot wel 35 metingen ✅ Koortswaarschuwing: ▶ 32°C - 37,3°C (normale temperatuur) ➡ Groen lichtje met lange pieptoon ▶ 37,4°C - 37,9°C (lichte koorts) ➡ Oranje lichtje met 3 korte piepjes ▶ 38°C - 42.9°C (hoge koorts) ➡ Rood lichtje met 5 korte pieptonen Snelle & Nauwkeurige Thermometer Deze voorhoofdthermometer bezit een hoge precisie sensor en de recentste slimme chip die een nauwkeurige, snelle en betrouwbare meting verzekeren. Digitale thermometer met twee functies Voorhoofd- en oppervlakte-modus. Het kan dus niet alleen het lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van de kamer, vloeistoffen en voorwerpen. Druk simpelweg de knop met de “M” in voor 3 seconden, richt de thermometer op de plek die je wil meten en klik op de 'aan' knop om meteen achter de kamertemperatuur te komen. Geheugen thermometer Geheugen van de thermometer checken? Klik dan een keer kort op de knop met de “M”, en herhaal dit om de laatste 35 metingen te zien. °C of °F Je kan kiezen tussen graden Celsius of graden Fahrenheit. Zet de schakelaar onder de batterijen om, om jouw voorkeur in te stellen. Specificaties: ✅ Meten van afstand: 1-3cm ✅ Meetbereik: 22.0 °C – 42,9 °C ✅ Object: 0°C - 100°C ✅ Nauwkeurigheid (laboratorium): ±0.2°C - ±0.4°F ✅ Object modus: ±0 ✅ Automatische uitschakeling: 10±1s ✅ Operationele omstandigheden: temperatuur: 10°C - 40°C ✅ Vochtigheid: 15-95% RH, niet-condenserend ✅ Atmosferische druk: 86-106kPa ✅Gewicht en dimensie: 66g (zonder batterij), 160x39x27,3mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Braun IRT 6520 ThermoScan 7 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun IRT 6520 ThermoScan 7 wit

 • list plusEen voordeel van deze thermometer is dat het snel is bij het meten van de temperatuur.
 • list plusHet heeft een kleuren display, waardoor de resultaten gemakkelijk te lezen zijn.
 • list plusDaarnaast heeft het een opberghouder waardoor je het gemakkelijk kunt opbergen.

Nadelen Braun IRT 6520 ThermoScan 7 wit

 • list plusHet is redelijk prijzig.
 • list plusJe moet elke keer de leeftijd instellen bij elke meting.
 • list plusEr worden maar 21 lensfilters meegeleverd.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een betrouwbare oorthermometer? Dan is de Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA misschien iets voor jou! Deze thermometer staat bekend om zijn nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien is de thermometer geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Een groot voordeel van deze thermometer is dat er geen app vereist is voor de gehele functionaliteit. Dit betekent dat je de thermometer gemakkelijk kunt gebruiken zonder gedoe met apps en extra functionaliteiten.

Wat deze thermometer ook onderscheidt van andere oorthermometers is de Age Precision-technologie. Met deze technologie kun je de koortsinterpretatie aanpassen op basis van de leeftijd van de persoon. Dit zorgt voor een nog nauwkeuriger resultaat.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze thermometer zeer nauwkeurig is en snel een resultaat geeft. Het LCD-scherm maakt het gemakkelijk om de temperatuur af te lezen en de thermometer is gemakkelijk schoon te maken.

Een nadeel van deze thermometer is dat de prijs hoger ligt dan bij sommige andere oorthermometers op de markt. Ook kan het soms lastig zijn om de juiste positie te vinden voor een nauwkeurige meting.

Al met al is de Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare oorthermometer met handige functies en nauwkeurige metingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Grundig Thermometer Infrarood Meting via wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Grundig Thermometer Infrarood Meting via wit

 • list plusHet voordeel van deze thermometer is dat hij klein en gemakkelijk in gebruik is.
 • list plusHet voordeel van deze thermometer is dat hij een goede nauwkeurigheid heeft bij voorhoofdmetingen.
 • list plusHij biedt meerdere manieren om de temperatuur te meten.

Nadelen Grundig Thermometer Infrarood Meting via wit

 • list plusEen nadeel van deze thermometer is dat er geen batterijen meegeleverd worden.
 • list plusDe consistentie tussen oormetingen kan beter.
 • list plusEen nadeel van deze thermometer is dat er geen beschermhoesje is voor gebruik van de oorthermometer.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.4

Voel je je niet helemaal fit en wil je weten of je verhoging of koorts hebt? Of ziet je kind er wat ziek uit? Met deze infrarood voorhoofd- en oorthermometer van Grundig zie je in slechts 1 seconde zeer nauwkeurig wat je lichaamstemperatuur is. De thermometer is geschikt voor volwassenen, kinderen en baby's. Je kan hem zelfs gebruiken voor een temperatuurmeting van objecten. Daarnaast heeft deze koortsthermometer nog allerlei handige functies. Oor of voorhoofd via infrarood Temperatuur meten gaat heel gemakkelijk via infrarood. Richt de sensor van het apparaat gewoon op het te meten oppervlak. Naar wens gebruik je deze thermometer als oorthermometer in je gehoorgang of als voorhoofdthermometer. Schakelen tussen deze 2 standen doe je door de meetdop voor de voorhoofdtemperatuur te verwijderen of juist te plaatsen. De LCD-display toont met een tekentje van een oor of hoofd welke meetvorm je hanteert. Nauwkeurig en betrouwbaar De thermometer heeft een hoge betrouwbaarheid, hoge nauwkeurigheid en een breed temperatuurbereik van 32,0°C tot 43,0°C. Naar wens kun je de meeteenheid ook heel gemakkelijk omzetten naar Fahrenheit (meetbereik 89,6°F - 109,4°F). Dat doe je met een knopje aan de zijkant. Gaat de gemeten temperatuur buiten het bereik, dan geeft de thermometer een melding 'Lo' (laag) of 'Hi' (hoog). Met de melding 'Err' (error/ fout) zie je of er iets mis gaat bij het meten. Kleurcodering en geluid Naast zeer nauwkeurige, digitale weergave van je lichaamstemperatuur, heeft deze thermometer aanvullend een speciale driekleurige achtergrondverlichting die het temperatuurbereik benadrukt. Onder de 37,5°C licht de LCD groen op, tussen 37,5°C en 38°C kleurt het scherm oranje ten teken van verhoging en bij een temperatuur boven de 38°C is de kleurcode rood. Bij de groene kleur klinkt ook 1 lange pieptoon. Kleurt het scherm oranje of rood, dan hoor je 3 korte pieptonen. Liever geen geluid? Je kan de pieptoon ook uitschakelen. Handige extra's In de geheugenmodus slaat de thermometer de laatste temperatuurmetingen op. In totaal kan hij 32 metingen onthouden. Tijdens het meten kleurt een indicatielampje groen ten teken dat je het apparaat hebt geactiveerd. Om energie te besparen, schakelt de thermometer zich na ongeveer een minuut automatisch uit. Zijn de batterijen bijna leeg? Dan krijg je een melding. Ook kun je hem instellen op verschillende modi voor kinderen en volwassenen voor een specifieker meetresultaat. Details Grundig infrarood-thermometer Voor volwassenen, kinderen, baby's en objecten Display met achtergrondverlichting Snelle meting in 1 seconde Meeteenheid: Celsius (°C) en Fahrenheit (°F) Kleurgecodeerde koortsbegeleiding Slaat de 32 meest recente metingen op Model: MDI231 Metingswijze: Contact/ contactloos Relatieve vochtigheid: ≤85% Barometerdruk: 70kPa-106kPa Breed temperatuurbereik: 32.0°C~43.0°C/89.6°F~109.4°F Zeer nauwkeurig: nauwkeurigheid: ±0.2°C/±0.4°F (35.0°C~42.0°C/95.0°F~107.6°F), ±0.3°C/±0.5°F voor andere range Batterijspanning: DC.3V (2 stuks AAA, niet inbegrepen) Automatische uitschakeling: na 60 seconden

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 februari in huis

Bekijk prijs

10. Braun IRT 6515 ThermoScan 6 irt6515mnla

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.9

Wil je snel en gemakkelijk de temperatuur van je baby of kind meten? De Braun IRT6515MNLA ThermoScan 6 koortsthermometer is dan een uitstekende keuze. Deze oorthermometer is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook het meest aanbevolen merk thermometer onder artsen. Dankzij de gepatenteerde voorverwarmde punt met een temperatuur tot 34 °C meet je zacht en nauwkeurig de temperatuur van je kindje. De sonde heeft bovendien een brede hoek voor nog nauwkeurigere metingen, zelfs bij pasgeboren baby's.

Een handig kenmerk van de Braun IRT6515MNLA ThermoScan 6 koortsthermometer is het display met kleurcodes, waardoor je de metingen moeiteloos kunt interpreteren. De ExacTemp-technologie zorgt voor een professionele nauwkeurigheid en de achtergrondverlichting maakt het mogelijk om de thermometer ook in het donker te gebruiken.

Geen zorgen over kruisbesmetting, want je kunt de Braun-hygiënecaps voor eenmalig gebruik gebruiken. Deze oorthermometer is wit en groen van kleur, werkt op een ingebouwde batterij en wordt geleverd inclusief batterijen en gebruikershandleiding.

Al met al is de Braun IRT6515MNLA ThermoScan 6 koortsthermometer een uitstekende keuze voor ouders die snel en nauwkeurig de temperatuur van hun kindje willen meten. Het enige nadeel is dat het gebruik van de hygiënecaps extra kosten met zich meebrengt. Maar al met al is deze oorthermometer zeker de investering waard voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare manier om de temperatuur van hun kindje te meten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van oorthermometers. Er zijn namelijk 147 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!