Wat is de beste Oorthermometer van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Oorthermometer is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Oorthermometer van 2024? Na het analyseren van 1259 Oorthermometers kwam de Braun IRT 3030 - Oorthermometer als beste getest uit onze Oorthermometer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Oorthermometers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Oorthermometers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Oorthermometer-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Oorthermometers

1Score: 9.9
Braun IRT 3030 - Oorthermometer
Braun IRT 3030 - Oorthermometer
Braun
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Braun IRT 6520 ThermoScan 7
Beste oorthermometer
Braun IRT 6520 ThermoScan 7
Braun
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter
Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter
BINTOI
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer
Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer
BINTOI
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Braun LF40 - Navulset Lensfilters
Braun LF40 - Navulset Lensfilters
Braun
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Braun ThermoScan 3 - Lichaamsthermometer
Braun ThermoScan 3 - Lichaamsthermometer
Braun
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
MostEssential Premium Koortsthermometer Oorthermometer Infrarood
MostEssential Premium Koortsthermometer Oorthermometer Infrarood
MostEssential
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Braun Thermoscan 7 Oorthermometer met
Braun Thermoscan 7 Oorthermometer met
Braun
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Medisana TM 750
Medisana TM 750
Medisana
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Librie Oorthermometer voorhoofdthermometer medische thermometer
Librie Oorthermometer voorhoofdthermometer medische thermometer
LIBRIE
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Oorthermometer Koopgids

Het opnemen van de lichaamstemperatuur is voor de meeste mensen niet de meest favoriete activiteit. Een oorthermometer maakt het hele proces comfortabeler. Hieronder vind je handige informatie over de oorthermometer.

Wanneer gebruik je een oorthermometer?

Een oorthermometer is ideaal om op een hygiënische manier je lichaamstemperatuur mee op te meten. Zodra je je koortsig voelt, neem je je temperatuur op. Is je lichaamstemperatuur te hoog dan weet je dat je lichaam aan het vechten is tegen een indringer: dit kan een virus, bacterie of iets anders zijn.

Als je je zorgen maakt over je lichaamstemperatuur, vraag dan altijd een huisarts of andere arts om raad.

Hoe gebruik je een oorthermometer?

Om de juiste meting van je lichaamstemperatuur te krijgen, is het belangrijk dat je de oorthermometer op de juiste manier gebruikt. Je trekt je oorkanaal recht: dit doe je door je oorschelp naar boven te trekken. Je houdt dan het tuitje van de oorthermometer een paar seconden in het oorkanaal. Meestal is er een geluidsignaal als de temperatuur is gemeten.

Het gebruik van een oorthermometer vergt wat oefening, maar als je het eenmaal doorhebt, is het zo gepiept. Vergeet niet elke keer een nieuw beschermhoesje op het tuitje van de oorthermometer te zetten: deze zorgt ervoor dat eventuele ziektekiemen niet worden overgedragen.

Welke soorten thermometers zijn er?

Behalve de oorthermometer is er ook de digitale thermometer, de voorhoofdsthermometer en contactloze thermometer, een kwikthermometer en een speenthermometer.

De kwikthermometer mag al sinds de jaren 90 niet meer gebruikt worden, omdat kwik gevaarlijk voor de gezondheid is. Dit is vervangen door een mengsel van gallium, indium en tin. De meeste thermometers zijn daarentegen digitaal.

Wat is er beter: een oorthermometer of een voorhoofdthermometer?

Een voorhoofdsthermometer is minder betrouwbaar dan een oorthermometer. Dit komt doordat de temperatuur van je voorhoofd beïnvloed kan worden door de omgevingstemperatuur: de gemeten temperatuur is hierdoor niet altijd even accuraat.

Om de meting met een voorhoofdsthermometer zo accuraat mogelijk te laten zijn, zorg je dat de thermometer in dezelfde ruimte ligt als waar je je temperatuur gaat opmeten. Dit doe je door hem bijvoorbeeld op tafel te leggen. Zorg er ook voor dat je ongeveer een half uur niet buiten bent geweest voordat je je temperatuur opneemt. Zo voorkom je temperatuurverschillen.

Hoe werkt een oorthermometer?

Een oorthermometer meet de temperatuur van het trommelvlies en het omringende weefsel. Dit wordt opgemeten met behulp van infrarood. Het is belangrijk dat je de oorthermometer op de correcte manier gebruikt om onjuiste resultaten te voorkomen.

Wat is de normale lichaamstemperatuur?

Een normale lichaamstemperatuur ligt tussen de 35,5c en 37,5c. Een lichaamstemperatuur tussen 37,5c en 38c wordt verhoging genoemd en een lichaamstemperatuur boven 38c wordt koorts genoemd.

Neem altijd contact op met je huisarts als je je zorgen maakt over je lichaamstemperatuur.

Gebruik je voor kinderen ook een oorthermometer?

Ja, juist bij kinderen gebruik je een oorthermometer. Het is een comfortabele manier van de temperatuur opnemen. Let wel op: bij baby's onder de drie maanden gebruik je geen oorthermometer: het oorkanaal is te nauw waardoor de temperatuur van het trommelvlies niet wordt bereikt.

Welk type thermometer is het meest accuraat?

Hierover zijn de meningen verdeelt, maar de meeste artsen zijn het erover eens dat het rectaal opnemen van de lichaamstemperatuur met een staafthermometer het meest accurate resultaat geeft.

Hoe betrouwbaar is een oorthermometer?

Een oorthermometer is een betrouwbare manier voor het opmeten van de lichaamstemperatuur. Het is niet zo accuraat als bijvoorbeeld het rectaal opnemen van de lichaamstemperatuur. De kromming van het oorkanaal of oorsmeer kan het resultaat beïnvloeden. Daarnaast is het erg belangrijk dat je de oorthermometer op de juiste manier gebruikt.

hero illustration

Hoe testen we Oorthermometers?

Om de beste Oorthermometer te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Oorthermometer-test hebben we 1259 Oorthermometers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Oorthermometer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Oorthermometer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Oorthermometer-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste Oorthermometer in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1259 Oorthermometers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Oorthermometers in een makkelijke lijst

1. Braun IRT 3030 - Oorthermometer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun IRT 3030 - Oorthermometer

 • list plusGemakkelijk en snel meten van lichaamstemperatuur
 • list plusInclusief koortsindicator via geluid
 • list plusGeschikt voor pasgeborenen

Nadelen Braun IRT 3030 - Oorthermometer

 • list plusOnjuiste informatie op de website
 • list plusMogelijke onbetrouwbare metingen

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.78
Functionaliteit
9.96
Gebruiksgemak
9.96
Ik ben dol op de Braun IRT 3030! Het is een supergemakkelijke en snelle oorthermometer die perfect is voor ons hele gezin, zelfs voor onze pasgeborenen. Binnen slechts 1 seconde krijg ik het meetresultaat op het LCD-scherm te zien, waardoor het meten van de lichaamstemperatuur een fluitje van een cent is. En weet je wat? Het wordt geleverd met BPA- en latexvrije wegwerplensfilters, zodat ik me geen zorgen hoef te maken over hygiëne.

Wat deze thermometer echt onderscheidt, is de koortsindicator. Het aantal pieptonen geeft de temperatuur aan, met één pieptoon voor normale temperatuur, twee pieptonen voor verhoogde temperatuur en vier pieptonen voor hoge temperatuur. Hoe handig is dat? Ik kan meteen zien of iemand koorts heeft.

De Braun IRT 3030 is de nieuwste toevoeging aan de Thermoscan-serie van Braun, waar artsen het meest op vertrouwen en aanbevelen. En ik begrijp waarom! Het is supercomfortabel en nauwkeurig, waardoor ik erop kan vertrouwen bij het meten van de lichaamstemperatuur.

Een van de beste dingen aan deze thermometer is dat het ook geschikt is voor pasgeborenen. Dat is echt handig voor ouders zoals ik die de temperatuur van hun kleintje willen meten. En weet je wat nog meer? Het heeft een batterijklep met vergrendeling, zodat ik me geen zorgen hoef te maken dat mijn kinderen het in hun mond stoppen. Veiligheid gaat voor alles!

En weet je wat nog handiger is? Ik kan het laatste meetresultaat oproepen en vergelijken met een nieuwe meting. Zo kan ik veranderingen in de lichaamstemperatuur gemakkelijk bijhouden.

Hoewel de Braun IRT 3030 over het algemeen positieve beoordelingen ontvangt, zijn er een paar punten van kritiek. Een gebruiker merkte op dat de informatie op de website niet klopt, want er worden wel degelijk 21 lensfilters meegeleverd. Dat kan verwarrend zijn voor mensen die overwegen om het te kopen.

Een andere gebruiker deelde zijn ervaring met een oudere versie van deze thermometer. Hij merkte op dat de thermometer "lo" aangaf, maar ontdekte dat het metalen meetpuntje gereinigd moest worden met ontsmettingsmiddel. Daarna werkte de thermometer weer perfect. Dat is een handige tip voor anderen die hetzelfde probleem ervaren.

Er was ook een negatieve beoordeling waarin werd gewezen op enkele meetproblemen. Volgens de gebruiker leken de metingen onbetrouwbaar te zijn, met verschillende temperaturen bij opeenvolgende metingen en verschillen tussen het linker- en rechteroor. Dat kan het moeilijk maken om te bepalen of iemand koorts heeft, vooral tijdens een infectie.

Al met al is de Braun IRT 3030 een geweldige oorthermometer met enkele unieke functies, zoals de koortsindicator via geluid. Het is geschikt voor het hele gezin, zelfs voor pasgeborenen, en biedt comfortabele en nauwkeurige metingen. Hoewel er een paar kritiekpunten zijn, lijkt de meerderheid van de gebruikers tevreden te zijn met dit product. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste oorthermometer: Braun IRT 6520 ThermoScan 7

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun IRT 6520 ThermoScan 7

 • list plusZeer nauwkeurige metingen.
 • list plusHandige Age Precision functie.
 • list plusMakkelijk te interpreteren kleurgecodeerd display.

Nadelen Braun IRT 6520 ThermoScan 7

 • list plusLeeftijdsmaanden niet vast te zetten.
 • list plusHoge prijs in vergelijking met andere oorthermometers.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.94
Ik ben absoluut weg van de Braun IRT 6520 ThermoScan 7! Deze oorthermometer is een absolute must-have voor elk gezin. Met zijn ongelooflijke nauwkeurigheid en snelle metingen, is hij de perfecte metgezel voor drukke ouders zoals ik. Maar dat is nog niet alles, deze thermometer heeft ook een speciale functie genaamd Age Precision. Hiermee kan ik eerst de leeftijdsgroep van mijn kind selecteren voordat ik begin met meten. Dit is vooral handig omdat wat als koorts wordt beschouwd voor een volwassene of een kind ouder dan drie jaar, heel anders kan zijn voor een baby of peuter. Ik hoef me geen zorgen te maken, want het display verandert van kleur om de temperatuur weer te geven, en groen betekent dat alles in orde is. 🌡️

De Braun IRT 6520 ThermoScan 7 is niet alleen nauwkeurig, maar ook super eenvoudig te gebruiken. Zelfs in het donker is het geen probleem dankzij de handige verlichting. En ik hoef me geen zorgen te maken dat ik de metingen vergeet, want hij heeft een geheugen voor 9 metingen. Dat is geweldig, vooral als je regelmatig de temperatuur van je kind moet controleren. En laten we het hebben over de kwaliteit van deze thermometer. Hij voelt solide aan en is van topkwaliteit. Ik hou er ook van dat de weergegeven waarden het minst afwijken in vergelijking met andere oorthermometers.️

Nu, ik moet eerlijk zijn, er is één klein minpuntje. De (leeftijds)maanden zijn niet vast te zetten, wat betekent dat ik elke keer opnieuw moet aangeven welke leeftijdsgroep ik wil meten. Dat kan lastig zijn als ik zelf ziek ben en moeite heb om de juiste optie in te stellen. En sommige mensen vinden de prijs een beetje aan de hoge kant in vergelijking met andere oorthermometers op de markt.

Al met al ben ik ontzettend blij met de Braun IRT 6520 ThermoScan 7. Het is een geweldige thermometer die aan al mijn verwachtingen voldoet. Hij is nauwkeurig, snel en heeft handige functies zoals Age Precision en het kleurgecodeerde display. Het is perfect voor gezinnen met jonge kinderen, of voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke thermometer. Het enige nadeel is dat de (leeftijds)maanden niet vastgezet kunnen worden en dat de prijs een beetje aan de hoge kant is. Desondanks raad ik de Braun IRT 6520 ThermoScan 7 ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve oorthermometer.️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

 • list plusHygiënisch ontwerp, geen sterilisatie nodig
 • list plusGoedgekeurd door FDA, CE en FCC
 • list plusMeet lichaamstemperatuur, kamertemperatuur, vloeistoffen en voorwerpen

Nadelen Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

 • list plusGeen nadelen ontdekt door gebruikers

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
8.95
Gebruiksgemak
9.77
De Bintoi ® XE200 - Thermometer - Temperatuurmeter - Koortsthermometer is gewoonweg geweldig! Met dit geavanceerde model in mijn hand kan ik de temperatuur meten als een pro. Of het nu gaat om het meten van mijn eigen lichaamstemperatuur of die van anderen, deze thermometer is mijn go-to keuze.

Wat deze thermometer echt onderscheidt van de rest, is het feit dat het contactloos werkt. Dat klopt, ik kan de temperatuur meten zonder ook maar iets aan te raken! Dit maakt het perfect voor het meten van de temperatuur van mijn slapende baby zonder hem wakker te maken. Hoe handig is dat?

Ik ben ook dol op het hygiënische ontwerp van deze thermometer. Na gebruik hoef ik het niet eens te steriliseren, wat me veel tijd en moeite bespaart. En als kers op de taart is deze thermometer ook nog goedgekeurd door de FDA, CE en FCC. Dat betekent dat ik erop kan vertrouwen dat de metingen nauwkeurig en betrouwbaar zijn. Geen gedoe met onbetrouwbare metingen meer voor mij!

Maar dat is nog niet alles. Deze thermometer kan niet alleen de lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van de kamer, vloeistoffen en voorwerpen. Het is echt een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor allerlei situaties. En als ik me zorgen maak over de temperatuur van mijn baby, kan ik tot 35 metingen opslaan in de geheugenmodus. Zo kan ik gemakkelijk het temperatuurverloop bijhouden. Geweldig, toch?

Een ander handig kenmerk is de koortswaarschuwing. Deze thermometer geeft verschillende kleuren en pieptonen afhankelijk van de gemeten temperatuur. Zo kan ik snel zien of er sprake is van normale temperatuur, lichte koorts of hoge koorts. Geen giswerk meer, ik heb alle informatie die ik nodig heb binnen handbereik.

Wat betreft de nauwkeurigheid hoef ik me geen zorgen te maken. Deze thermometer heeft een hoge precisie sensor en een slimme chip die zorgen voor een snelle en nauwkeurige meting. Het meetbereik voorhoofd ligt tussen 32.0 °C en 42,9 °C, met een nauwkeurigheid van ±0,2 °C. Het meetbereik voor objecten ligt tussen 1 °C en 99 °C, met een nauwkeurigheid van ±1,0 °C. Ik kan erop vertrouwen dat ik altijd de juiste meting krijg.

En laten we het gebruiksgemak niet vergeten. Deze thermometer is zeer intuïtief in gebruik en heeft een handzaam design. Ik kan zelfs kiezen tussen graden Celsius of graden Fahrenheit, afhankelijk van mijn voorkeur. Het wordt geleverd met een handig opberg-/beschermzakje en werkt op 2 AAA-batterijen. Geen gedoe met ingewikkelde installaties of extra kosten.

Maar geloof me niet alleen op mijn woord. De gebruikersreviews spreken voor zich. Mensen zijn enthousiast over de nauwkeurigheid, handzaamheid en snelle meting van de Bintoi XE200. Het wordt beschouwd als gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Enkele gebruikers hebben zelfs geen enkel nadeel ontdekt. Dat zegt toch wel wat, nietwaar?

Dus, als je op zoek bent naar een thermometer die nauwkeurig, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken is, dan is de Bintoi XE200 - Thermometer - Temperatuurmeter - Koortsthermometer de juiste keuze voor jou. Het biedt verschillende handige functies en is geschikt voor zowel baby's als volwassenen. Met zijn hygiënische ontwerp en goedgekeurde certificeringen kun je erop vertrouwen dat je altijd de juiste meting krijgt. Waar wacht je nog op? Haal vandaag nog jouw eigen Bintoi XE200 in huis!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer

 • list plusHygiënisch design, geen noodzaak tot sterilisatie.
 • list plusGeschikt voor het meten van koorts terwijl de baby slaapt.
 • list plusKleurcodering en geluidssignaal bij koorts voor snelle interpretatie.

Nadelen Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer

 • list plusZorgvuldig de instructies voor gebruik volgen voor nauwkeurige metingen.
 • list plusReinigen van de oren voor het meten en wachten tussen metingen.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.88
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.76
Als ouder wil ik altijd de beste zorg bieden aan mijn kind. Het meten van de lichaamstemperatuur is een belangrijk onderdeel van het monitoren van de gezondheid van mijn baby. De Bintoi X200 is speciaal ontworpen om het meten van koorts gemakkelijk en accuraat te maken. Deze thermometer is geschikt voor zowel baby's als volwassenen en heeft handige functies die het gebruik ervan nog prettiger maken.

Een van de voordelen van de Bintoi X200 is het hygiënische design. Ik hoef het apparaat niet achteraf te steriliseren, wat zorgt voor extra gemak en tijdsbesparing. Daarnaast kan ik met deze thermometer koorts meten terwijl mijn baby slaapt. Dit is mogelijk dankzij de stille modus, waarbij ik eenvoudigweg 3 seconden op de knop met de "M" druk. Bovendien heeft de thermometer een helder afleesbaar scherm, zelfs in het donker, wat het meten van de temperatuur tijdens de nacht nog gemakkelijker maakt.

De Bintoi X200 is niet alleen geschikt voor het meten van de lichaamstemperatuur, maar ook voor het meten van de kamertemperatuur, vloeistoffen zoals melkflesjes en badwater, en voeding. Met slechts één druk op de knop met de "M" krijg ik direct de kamertemperatuur te zien. Bovendien heeft de thermometer een geheugenmodus waarmee ik tot wel 35 metingen kan bijhouden en controleren.

Een ander belangrijk kenmerk van de Bintoi X200 is de kleurcodering en het geluidssignaal bij koorts. Met een groen lichtje en een lange pieptoon geeft de thermometer aan dat de temperatuur normaal is (32°C - 37,3°C). Bij lichte koorts (37,4°C - 37,9°C) geeft de thermometer een oranje lichtje en drie korte piepjes. En bij hoge koorts (38°C - 42.9°C) geeft de thermometer een rood lichtje en vijf korte pieptonen. Dit maakt het gemakkelijk om snel te bepalen of er sprake is van koorts.

De Bintoi X200 is een snelle en nauwkeurige thermometer dankzij de hoge precisie sensor en de nieuwste slimme chip. Bovendien heeft de thermometer drie functies: voorhoofd-, oor- en oppervlaktemodus. Hierdoor kan ik niet alleen de lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van de omgeving, vloeistoffen en voorwerpen.

De Bintoi X200 biedt veel gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Het is een thermometer die zeker de moeite waard is om te overwegen, vooral voor mensen die gemak vooropstellen. De thermometer wordt geleverd in een mooie verpakking, inclusief batterijen. Daarnaast is er zelfs extra uitleg beschikbaar om de thermometer optimaal te gebruiken. Dit getuigt van de aandacht en zorg die het merk besteedt aan zijn klanten.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om de instructies voor gebruik zorgvuldig op te volgen om de meest nauwkeurige metingen te krijgen. Het reinigen van de oren voor het meten en het wachten van minimaal 15 minuten voor volgend gebruik zijn enkele belangrijke aanbevelingen.

Al met al is de Bintoi X200 een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke thermometer. Met zijn geavanceerde functies en handige design maakt deze thermometer het meten van koorts een stuk eenvoudiger en nauwkeuriger. De Bintoi X200 tilt de zorg voor mijn baby naar een hoger niveau.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5. Braun LF40 - Navulset Lensfilters

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun LF40 - Navulset Lensfilters

 • list plusBiedt een veilige, hygiënische en comfortabele manier om de thermometer te gebruiken.
 • list plusPast op alle Braun Thermoscan modellen.
 • list plusHandig systeem om lensfilters hygiënisch te gebruiken zonder aanraking met blote handen.

Nadelen Braun LF40 - Navulset Lensfilters

 • list plusDe prijs kan als hoog worden ervaren.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.46
Functionaliteit
8.82
Gebruiksgemak
8.58
Ik ben dol op de Braun LF40 - Navulset Lensfilters Oorthermometer. Het is een must-have accessoire voor mijn Braun Thermoscan oorthermometer. Met deze lensfilters kan ik de thermometer veilig, hygiënisch en comfortabel gebruiken, zowel voor mijzelf als voor mijn kinderen. Dankzij de 40 wegwerp lensfilters blijft de lens van mijn Thermoscan beschermd tegen vuil en beschadigingen, zodat ik altijd nauwkeurige metingen kan doen.

Wat ik echt geweldig vind aan de Braun LF40 is dat deze lensfilters passen op alle Braun Thermoscan modellen. Geweldig toch? Het maakt niet uit welke versie van de Thermoscan je hebt, deze lensfilters zijn altijd compatibel. En het handige systeem waarin de lensfilters zijn verpakt, zorgt ervoor dat ik ze hygiënisch kan gebruiken zonder ze met mijn blote handen aan te raken. Super handig!

Er kan wel wat verwarring ontstaan over de productnaam, want de originele verpakking van de Thermoscan vermeldt het type nummer LF20. Maar maak je geen zorgen, de LF40 verpakking bevat twee keer zoveel lensfilters als de LF20. Dat is toch mooi meegenomen? Zo heb ik meer lensfilters in één verpakking.

Wat betreft de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de Braun LF40, ben ik zeer tevreden. De lensfilters zijn van goede kwaliteit en makkelijk in gebruik. Ze passen perfect op mijn Braun Thermoscan thermometer, wat mijn hele ervaring verbetert.

Het enige nadeel van de Braun LF40 is de prijs. Sommige mensen vinden hem wat aan de hoge kant. Dat is iets om rekening mee te houden als je op zoek bent naar een meer betaalbare optie.

Al met al is de Braun LF40 - Navulset Lensfilters Oorthermometer een handig en schoon accessoire voor mijn Braun Thermoscan oorthermometer. Het beschermt de lens van de thermometer en is compatibel met alle Thermoscan modellen. Ondanks de verwarring over de productnaam, biedt de LF40 goede kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De prijs kan een overweging zijn, maar voor nauwkeurige temperatuurmetingen is dit accessoire onmisbaar. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. Braun ThermoScan 3 - Lichaamsthermometer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun ThermoScan 3 - Lichaamsthermometer

 • list plusSnel en nauwkeurig meten van lichaamstemperatuur binnen 1 seconde.
 • list plusComfortabel en nauwkeurig ontwerp, geschikt voor zowel volwassenen als pasgeborenen.
 • list plusVoorzien van handige functies zoals koortsindicator, oproepbaar laatste meetresultaat, en batterijklep met vergrendeling voor veiligheid.

Nadelen Braun ThermoScan 3 - Lichaamsthermometer

 • list plusDoorlopende kostenpost door het gebruik van wegwerpfilters.

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.25
Functionaliteit
8.45
Gebruiksgemak
8.62
Ik ben de Braun ThermoScan 3 - Lichaamsthermometer, jouw betrouwbare metgezel voor het meten van lichaamstemperatuur. In slechts 1 seconde geef ik je een nauwkeurig resultaat, en mijn comfortabele ontwerp maakt mij geschikt voor zowel volwassenen als pasgeborenen. Met mijn hygiënische wegwerpfilters zorg ik voor een schoon en veilig gebruik. En met mijn koortsindicator via geluid, weet je meteen of er sprake is van een normale, verhoogde of hoge temperatuur, met respectievelijk 1, 2 of 4 pieptonen.

Artsen vertrouwen op mij en bevelen mij vaak aan, wat zegt dat ik betrouwbaar ben. Mijn handige functie laat je het laatste meetresultaat oproepen voor vergelijking, zodat je de temperatuurontwikkeling kunt volgen. En dankzij mijn batterijklep met vergrendeling, hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid.

Met mijn handige afmetingen en duidelijk LCD-beeldscherm ben ik gemakkelijk in gebruik en af te lezen. En niet alleen voor thuis, maar ook voor professioneel gebruik ben ik jouw beste vriend.

Soms brengen mijn wegwerpfilters extra kosten met zich mee, maar de voordelen van hygiëne en nauwkeurigheid maken dit meer dan goed.

In het kort, ik ben de Braun ThermoScan 3 - Lichaamsthermometer, jouw snelle, nauwkeurige en hygiënische metgezel voor het meten van lichaamstemperatuur. Ik ben onmisbaar voor gezinnen en professionals, en mijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak maken mij een topkeuze in de wereld van lichaamsthermometers. 🌡️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7. MostEssential Premium Koortsthermometer Oorthermometer Infrarood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MostEssential Premium Koortsthermometer Oorthermometer Infrarood

 • list plusContactloze en hygiënische temperatuurmeting.
 • list plusGeheugen voor 40 metingen om temperatuurtrends bij te houden.
 • list plusNauwkeurige metingen binnen 1 seconde.

Nadelen MostEssential Premium Koortsthermometer Oorthermometer Infrarood

 • list plusMeet geen omgevingstemperatuur.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.29
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
7.59
De MostEssential Premium Koortsthermometer is dé thermometer die je nodig hebt - betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en nauwkeurig. Hij wordt aanbevolen door het Ministerie van Volksgezondheid en heeft unieke functies die hem onderscheiden van andere thermometers.

Een van de belangrijkste kenmerken is het contactloos meten van de temperatuur. Jij beslist of je fysiek contact wilt maken of niet. Zo meet je niet alleen veilig, maar ook hygiënisch. Bovendien kun je de sonde dop verwijderen om de temperatuur via het oor te meten.

Met het geheugen voor 40 metingen kun je de temperatuurtrend van je hele gezin volgen en beter voor ze zorgen. Het handige vierkleurige display laat de temperatuur duidelijk zien, met verschillende kleuren voor normale temperatuur, verhoging en koorts. Je kunt zelfs de temperatuurinstellingen aanpassen als je een hogere of lagere lichaamstemperatuur hebt.

De MostEssential Premium Koortsthermometer biedt nauwkeurige metingen binnen 1 seconde, dankzij de geavanceerde medische smart-chip die erin zit. Je kunt de thermometer ook dempen, zodat je de temperatuur van je kind geluidloos kunt meten zonder ze wakker te maken.

Deze thermometer is ook geschikt voor baby's en kinderen, met specifieke leeftijdsinstellingen. Je kunt kiezen tussen 0-6 maanden, 6-12 maanden en 12 jaar en ouder. En je kunt ook de temperatuur van voorwerpen meten, zoals de kamertemperatuur, vloeistoffen en voedsel.

De MostEssential Premium Koortsthermometer is zuinig in gebruik, de batterij gaat wel tot 3000 metingen mee. En hij schakelt automatisch uit na 12 seconden om batterij te besparen. Zo werkt hij langdurig en efficiënt.

Niet alleen het Ministerie van Volksgezondheid, maar ook gebruikers zijn enthousiast over deze thermometer. Ze prijzen de snelheid en nauwkeurigheid van de metingen, het handzame ontwerp en het duidelijk afleesbare scherm.

Hoewel gebruikers geen nadelen noemen, is het goed om te weten dat sommige mensen misschien een thermometer willen die ook de omgevingstemperatuur kan meten. Maar voor de meeste mensen is dit geen essentiële functie.

Kortom, de MostEssential Premium Koortsthermometer is dé keuze als je een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en nauwkeurige thermometer zoekt. Met contactloos meten, geheugen voor 40 metingen, handig display en geschiktheid voor baby's en kinderen, heeft deze thermometer alles wat je nodig hebt om de gezondheid van jezelf en je familie te verzorgen. 💚

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

8. Braun Thermoscan 7 Oorthermometer met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun Thermoscan 7 Oorthermometer met

 • list plusNauwkeurige metingen dankzij voorverwarmde punt
 • list plusNachtmodus voor meten zonder licht
 • list plusHygiënisch ontwerp met Braun-hygiënecaps

Nadelen Braun Thermoscan 7 Oorthermometer met

 • list plusNoodzaak van wegwerp-hoesjes kan extra kosten met zich meebrengen

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.17
Functionaliteit
8.09
Gebruiksgemak
7.22
Als ouder weet ik hoe belangrijk het is om de lichaamstemperatuur van mijn kind nauwkeurig te meten. Daarom vertrouw ik op de Braun Thermoscan 7 Oorthermometer met nachtmodus. Met zijn voorverwarmde punt zorgt deze oorthermometer voor de meest nauwkeurige metingen, zonder het risico op verkeerde resultaten. Dankzij de handige nachtmodus kan ik zelfs 's nachts de temperatuur van mijn kind meten, zonder het licht aan te hoeven doen. En met het slimme kleurcoderingssysteem is het interpreteren van de metingen een fluitje van een cent.

Een ander voordeel van de Braun Thermoscan 7 is het hygiënische ontwerp. Met de speciale hygiënecaps hoef ik me geen zorgen te maken over kruisbesmetting, wat vooral handig is in een druk gezin of op plekken zoals kinderdagverblijven. Natuurlijk zijn er ook wat nadelen, zoals het gebruik van wegwerp-hoesjes, maar voor mij wegen de voordelen van nauwkeurigheid en hygiëne zwaarder.

Kortom, de Braun Thermoscan 7 Oorthermometer met nachtmodus is een onmisbaar stukje technologie voor ouders en verzorgers, en zelfs medische professionals. Met zijn betrouwbare metingen en handige functies is dit een waardevolle toevoeging aan elke huisapotheek of medische uitrusting. 🌡️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Medisana TM 750

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana TM 750

 • list plusContactloze meting van temperatuur via voorhoofd en oor
 • list plusMogelijkheid om temperatuur van oppervlakken en vloeistoffen te meten
 • list plusHandige opbergetui en eenvoudig in gebruik

Nadelen Medisana TM 750

 • list plusMogelijke onbetrouwbaarheid van metingen in vergelijking met andere meetmethoden

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.53
Functionaliteit
7.26
Gebruiksgemak
7.35
Mijn review van de Medisana TM 750

De Medisana TM 750 is echt een topper! Met deze contactloze infraroodthermometer kun je niet alleen je temperatuur meten via je voorhoofd, maar ook via je oor. Dat is super handig, want zo is hij geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. En het beste van alles? Deze thermometer heeft een koortsalarm, zodat je meteen weet wanneer je temperatuur te hoog is. Geen zorgen meer!

Wat deze thermometer echt speciaal maakt, is dat je er ook oppervlakken en vloeistoffen mee kunt meten. Hij kan temperaturen tot wel 100 graden Celsius aan. Dus naast het meten van je lichaamstemperatuur, kun je ook de temperatuur van bijvoorbeeld flesvoeding of badwater checken. 👶️ Geen giswerk meer!

En weet je wat ook handig is? De TM 750 slaat automatisch de laatste 30 metingen op. Zo kun je gemakkelijk het verloop van je koorts volgen. En hij wordt ook nog eens geleverd met een handig opbergetui, zodat je hem altijd bij je kunt dragen.️

Oké, ik moet eerlijk zijn. Er zijn een paar negatieve reviews waarin wordt gezegd dat de metingen van de TM 750 niet betrouwbaar zijn. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de waarden sterk verschillen met andere meetmethoden, zoals een rectale meting. Dat is natuurlijk iets om in gedachten te houden als je deze thermometer wilt kopen.

Maar laten we niet vergeten dat er ook positieve dingen zijn gezegd door gebruikers. Ze vinden het apparaat makkelijk in gebruik en de mogelijkheid om zowel via het voorhoofd als via het oor te meten, is echt handig. En natuurlijk is het meten van oppervlakken en vloeistoffen een geweldige bonus.️

Over het algemeen heeft de Medisana TM 750 echt sterke punten, zoals het contactloos meten van de temperatuur via het voorhoofd of het oor, en het meten van oppervlakken en vloeistoffen. Maar de betrouwbaarheid van de metingen lijkt een punt van zorg te zijn op basis van de negatieve reviews. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden voordat je hem koopt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10. Librie Oorthermometer voorhoofdthermometer medische thermometer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Librie Oorthermometer voorhoofdthermometer medische thermometer

 • list plusNauwkeurige metingen zonder direct contact
 • list plusMultifunctioneel, meet lichaamstemperatuur, omgevingstemperatuur en objecttemperaturen
 • list plusStille modus, geheugenfunctie en automatische uitschakeling voor energiebesparing

Nadelen Librie Oorthermometer voorhoofdthermometer medische thermometer

 • list plusVariabiliteit in temperatuurmetingen

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.53
Functionaliteit
7.53
Gebruiksgemak
6.55
Ik ben de Librie® IRT-68M3 Klinische Voorhoofd - Oorthermometer, en ik ben een onmisbare tool voor het controleren van koorts bij mensen van alle leeftijden, zelfs bij pasgeborenen. Ik ben een contactloze thermometer die nauwkeurige metingen levert zonder direct contact, waardoor ik perfect ben voor zowel volwassenen als baby's. Met mijn klinisch geteste nauwkeurigheid van ±2 °C, kun je op mij vertrouwen voor betrouwbare temperatuurmetingen. Bovendien hoef je geen direct lichamelijk contact te maken, wat de hygiëne bevordert. Ik geef je binnen één seconde nauwkeurige resultaten, ideaal voor ongeduldige baby's en kinderen. En ik ben multifunctioneel. Ik kan niet alleen lichaamstemperatuur meten, maar ook omgevingstemperatuur en objecttemperaturen. Dit maakt mij handig voor verschillende toepassingen, zoals het controleren van de babykamer of voedseltemperatuur.

Een van mijn opvallende kenmerken is mijn stille modus, perfect voor gevoelige baby's, en mijn geheugenfunctie slaat automatisch de laatste 35 metingen op, zodat je de temperatuurontwikkeling kunt volgen. Ik schakel ook automatisch uit na 10 seconden inactiviteit, wat helpt om energie te besparen. Ik ben goedgekeurd door FDA CE FCC en heb diverse functies zoals het meten van kamertemperatuur, geheugenopslag, stille modus, en eenvoudige conversie tussen Celsius en Fahrenheit.

Gebruikers hebben mijn handigheid en nauwkeurigheid opgemerkt. Een gebruiker merkte op dat ik meer opties bood dan verwacht en snel geleverd werd. Anderen waardeerden de mogelijkheid om zowel oor- als voorhoofdmetingen te verrichten, zonder dat er hoesjes nodig waren voor de oormeting. Dit maakte het schoonmaken met alcohol eenvoudig. Echter, een gebruiker meldde dat ik onjuiste temperaturen aangaf, wat aangeeft dat er mogelijk variabiliteit in mijn prestaties is.

Al met al bied ik diverse voordelen, zoals nauwkeurige metingen, hygiënische contactloze werking, multifunctionaliteit en handige functies zoals geheugenopslag en stille modus. Desalniettemin, kan de variabiliteit in temperatuurmetingen een potentieel aandachtspunt zijn. Over het geheel genomen ben ik een waardevolle aanwinst voor zowel persoonlijk gebruik als professioneel gebruik, bijvoorbeeld in de wijkverpleging.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Oorthermometers. Er zijn immers 1259 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!