De Bestenu Voetenbad Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/21/2020


Met een voetenbad haal je de luxe van een pedicure in eigen huis. Hoe je het beste voetenbad kiest om jouw voeten op en top te verwennen, lees je in deze koopgids.

Welke soorten voetenbaden zijn er?

show product content

Het belangrijkste onderscheid tussen voetenbaden ligt aan de verschillende massagefuncties. Er zijn een aantal verschillende massagefuncties, die in wisselende combinaties onder de voetenbaden voorkomen. Een simpel maar functioneel voetenbad heeft een paar basisfuncties, terwijl een uitgebreide voetenspa een stuk meer voor je voeten kan doen.

Elk type massagefunctie werkt weer op een andere manier. Zo kunnen de voeten gemasseerd worden door rollers in de bodem van het voetenbad of je krijgt een vibratiemassage. Ook zijn er massages die met infrarood worden uitgevoerd; weer andere modellen masseren zelfs zonder water in de bak je voeten. Om het af te maken kun je bij sommige voetenbaden de massage ook aanvullen met bubbels.

Welke functies heeft een voetenbad?

show product content

De massage standen vormen de hoofdfuncties van een voetenbad. Het verschilt per voetenbad hoeveel standen het apparaat heeft, maar de meeste voetenbaden hebben er minstens drie. Daarnaast komen er bij voetenbaden ook meer functies kijken.

Sommige voetenbaden zijn uitgerust met een aanpasbare intensiteit. Je maakt hierbij zelf met een druk op de knop de massage intenser of juist wat rustiger. Zo is het voetenbad beter af te stemmen op jouw behoeftes.

Het verschilt ook per voetenbad of het apparaat water kan verwarmen. Als dit niet het geval is, moet je zelf warm water in het voetenbad doen. Houd er dan rekening mee dat het voetenbad tijdens gebruik afkoelt. Een voetenbad met verwarmingsfunctie verwarmt het water tot een aangename, warme temperatuur die niet te heet of koel is.

Ten slotte kunnen voetenbaden zijn uitgerust met enkele toevoegingen die het apparaat makkelijker in gebruik maken. Denk dan aan anti-slipvoetjes, anti spatschermen zodat het water niet buiten het voetenbad rond spettert, of een inklapbare constructie.

Welke soda gebruik je voor een voetenbad?

show product content

Het is bij een voetenbad juist aan te raden om geen soda te gebruiken. Je wilt waarschijnlijk zachte en verzorgde voeten, maar soda zorgt ervoor dat de huid juist harder en stugger wordt. Zoek je naar een middel voor in je voetenbad dat je waarschijnlijk al in huis hebt, gebruik dan keukenzout. Dit is een stuk milder en dus beter voor je voeten. Let wel op met wondjes in de voeten.

Er zijn tegenwoordig ook speciale badzouten voor voetenbaden. Die zijn dus het meest geschikt om te gebruiken, want ze zijn er speciaal voor gemaakt. Je kunt ten slotte ook een klein stukje van een badbruisbal gebruiken. Gebruik alleen niet een te groot stuk, vooral als je de bubbel functie tegelijkertijd gebruikt.

Hebben voetenbaden contra-indicaties?

show product content

Contra-indicaties zijn redenen om bepaalde behandeling, methode of geneesmiddel niet te gebruiken, omdat je lichaam hier een negatieve reactie op kan hebben. Gebruik je bijvoorbeeld een geneesmiddel voor een bepaalde klacht, maar ben je allergisch voor een bestanddeel, dan is die allergie een contra-indicatie.

In het geval van voetenbaden geldt dit als je wondjes op je voeten hebt. Je werkt de genezing van de wondjes met het voetenbad namelijk tegen. Als je door een bepaalde aandoening regelmatig wondjes op de voeten hebt, is een voetenbad dus helaas niet de oplossing.

Let ook op met de ingrediënten van badbruisballen, zouten en zeep als je een gevoelige huid of allergieën hebt. Gebruik een middel dat geschikt is voor jouw voeten. Weet je niet zeker of een middel geschikt is, vraag het dan altijd voor de zekerheid van te voren na bij een (huid)arts of pedicure specialist.

Hoe maak je een voetenbad schoon?

show product content

Het voordeel van een voetenbad is dat het apparaat goed met water overweg kan; dat maakt het schoonmaken een stuk makkelijker. Gebruik een mild reinigingsmiddel dat niet schuimt. Het schuim kan niet alleen gaan knoeien, maar kan ook te ver doordringen in de onderdelen van het voetenbad. Een milde zeep of ander mild schoonmaakmiddel is geschikt.

Raadpleeg voordat je het voetenbad schoonmaakt altijd de handleiding. Het exacte advies voor reiniging kan namelijk per model verschillen, en de fabrikant van een apparaat weet wat het beste is.

Schakel eerst het voetenbad uit, zorg dat het leeg is en verwijder eventuele uitneembare onderdelen. De uitneembare onderdelen kun je los en met de hand schoonmaken. Spoel het voetenbad eerst uit met schoon water en gebruik daarna het milde reinigingsmiddel. Je kunt de binnenkant afnemen met een vochtige doek, of een massage stand van het bad gebruiken.

Gebruik je een massage stand, zet die dan op een lage intensiteit. Voeg een laagje lauwwarm water toe en laat het apparaat een minuut of vijf werken. Houd het apparaat ondertussen altijd in zicht. Spoel hierna het voetenbad weer goed door met schoon water. Ook dit kan eventueel met een lage massage stand.

Hoe komt deze super Voetenbad opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. En dus de speurtocht naar de beste Voetenbad ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Voetenbads, maar nu helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Voetenbads die te koop zijn in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Voetenbads het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Voetenbads stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Voetenbads op een rij

Product informatiePlus or Show more

Een avond ontspannen doe je met een maskertje op, een magazine in je handen en je voeten in het Beurer FB35 voetenbad. Het bad zorgt niet alleen voor warm water, maar ook voor een vibratie- of bruismassage. De infrarood lampen en magneetvelden zijn ingebouwd en zorgen samen met de massages voor een betere doorbloeding en ontspannen spieren. Zijn je voeten helemaal ontspannen? Dan gebruik je de pedicure opzetstukken om eelt te verwijderen of je voeten te borstelen. Om de beleving van een spa helemaal naar je huis te halen gebruik je het afneembare aroma-filter. Het spatscherm zorgt ervoor dat je vloer droog blijft en het handvat maakt het gemakkelijk om de FB35 te verplaatsen.

1. Beurer FB35


Product informatiePlus or Show more

De Beurer FB50 is een luxe voetenbad en kan door iedereen worden gebruikt. Een vibrerende massage, een warmwaterbehandeling of magneet therapie. De Beurer FB50 kan het allemaal. Ook beschikt hij over een infraroodfunctie. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en geeft een ontspannen gevoel aan de voeten. Naast de standaard meegeleverde massagerollers worden ook 3 verschillende pedicure opzetstukken meegeleverd. Vind je het water toch de koud? Dit voetenbad kan niet alleen warmhouden maar ook verwarmen. De temperatuur kan worden ingesteld op het display.

2. Beurer FB50


Product informatiePlus or Show more

Kenmerken van het Ecomed voetbubbelbad: Krachtige voetenbubbelbad-massage Intensieve voetreflexmassage Gemakkelijke bediening dankzij voetknop Keuze uit 2 programmacombinaties:1 bubbels + warmte en 2 bubbels + warmte + massage Inclusief verwisselbare massagerollers Aangename pasvorm, geschikt tot en met maat 46 Inhoud VoetenbubbelMassagerollersbad Massagerollers Technische gegevens Afmetingen: 41 x 34 x 17 cm 60 watt, 230 V / 50 Hz Kijk hier voor alle informatie over Medisana. Let op, deze voetenwarmer kan koud water niet volledig opwarmen, maar warm water wel langer warmhouden.

3. Ecomed 23100 - Voetenbad


Product informatiePlus or Show more

Met een Foot Spa voetbubbelbad geniet u van alle weldaden van de reflexologie, een massagetechniek die in de thalassotherapie wordt gebruikt. Dankzij de vorming van luchtbellen begint het water te trillen en te bewegen. Op die manier worden de reflexzones van de voet gemasseerd. Het massagepunt alsook de drukpunten in het voetbubbelbad zelf masseren ondertussen de voetzolen. Tot slot verlichten de trillingen van de Foot Spa vermoeide voeten. De constante temperatuur van het water zorgt voor een moment van welzijn.

4. Lanaform Foot Spa - Voetenbad - Relaxapparaat


Product informatiePlus or Show more

Clatronic FM 3389

5. Clatronic FM 3389


Product informatiePlus or Show more

Na een lange dag toe aan wat rust en ontspanning? Met het tGenot® massagebad komen jouw voeten volledig tot rust en voel je je als herboren! Met dit ruime voetenbad geniet je van een heerlijke massage en gun je jezelf dat verwenmoment waar je al dagen naar verlangt. Na wat welverdiende ontspanning met warmtetherapie, bubbels en automatische massage rollers voel jij je weer als herboren! Optimale verzorging Je voeten ondersteunen je ieder uur van de dag en krijgen tijdens jouw drukke schema dan ook vaak meer te verduren dan verwacht. Met het tGenot® voetmassagebad houd je jouw voeten sterk en gezond en bedank je je stappers voor al het harde werk dat ze doen. De perfecte massage Met elektrische massagerollers, jetstream bubbels en roterend puimsteen krijgen jouw voeten met dit heerlijke massagebad precies wat ze nodig hebben. Zo worden de voetspieren volledig los gemasseerd, ervaar je een boost van nieuwe energie en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Tip! Gebruik een hydraterende crème na het voetenbad om jouw voetverzorgingsroutine compleet te maken. Volledig automatisch Jouw nieuwe voetenbad is voorzien van automatische rol en bubbel massagetechnieken waarmee jij van een professioneel wellness moment in jouw eigen huiskamer kunt genieten. Zo kom je volledig tot rust bij een uitgebreide massage zonder zelf aan de slag te hoeven gaan. Multifunctioneel Met uitgebreide mogelijkheden in massagestanden en temperatuur geniet jij van een heerlijke massage, persoonlijk afgestemd op jouw voorkeuren. Zo biedt het tGenot® massage voetenbad jou meer dan ieder ander voetmassageapparaat! 3 massagestanden ✸ Langzaam Deze stand is gericht op ultiem comfort en is ideaal wanneer je wilt genieten van een rustige massage en een ontspannen gevoel. Ook is deze stand perfect geschikt als startersmassage om te kunnen wennen aan het apparaat. ✸ Medium The best of both worlds! Een heerlijke massage om bij tot rust te komen mét wat extra bewegingen voor specifieke drukpunten. ✸ Snel Deze massagestand richt zich op een snellere en meer intensieve massage waarin drukpunten en knopen optimaal worden gestimuleerd. Temperatuur balanceringssysteem Waar het warme water in een standaard voetenbad alsmaar kouder wordt geniet je van een constant aangename temperatuur met het voetmassagebad van tGenot®! Met een slim balanceringssysteem stel jij simpelweg de gewenste temperatuur in en zal het bad steeds automatisch verwarmd worden wanneer het water afkoelt. Temperatuurinstellingen Het voetenbad is standaard ingesteld op 35°C en is vanaf deze temperatuur in stappen van 1°C te verhogen tot 48°C. Zo stel je het voetenbad met precisie in en kun je stap voor stap bepalen welke warmtegraad het prettigst aanvoelt. Infrarood en Bubbel functie Een andere functie is die van rood licht. Met een druk op de knop zet je rood licht aan voor tijdens de massage. Dit rode licht valt dan op de voeten en doet zijn werking door bacteriën te doden. Bij dit uitgebreide apparaat voor een kwalitatieve voetmassage zit verder ook nog een bubbelfunctie inbegrepen om extra zuurstof aan de voeten te geven tijdens jouw ontspannende voetmassage. Ergonomisch verantwoord Met een handige afstandsbediening kun jij het bad volledig instellen en controleren zonder ook maar één keer te hoeven bukken. Met slechts een druk op de knop kies je jouw favoriete instellingen en start je jouw ontspanningsmoment wanneer je maar wilt. Handig in gebruik Jouw nieuwe voetenbad is voorzien van handige wieltjes en een stevig handvat zodat je het apparaat moeiteloos kunt verplaatsen. Bovendien is het badwater met een automatisch leegloopventiel gemakkelijk af te voeren en kun je zorgeloos van jouw aankoop genieten. LED screen Het LED screen is een schermpje van zeer hoge kwaliteit dat op elk moment aangeeft wat de huidige temperatuur in het waterreservoir is. Hiermee kun je dus aflezen hoe hoog de temperatuur op een bepaald moment is en aan de hand daarvan aanpassingen doorvoeren. Het LED screen is duidelijk zichtbaar en vergroot het gemak waarmee het massage voetenbad gebruikt kan worden aanzienlijk. Jouw voordelen ✓ Versterkt het immuunsysteem ✓ Bevordert de nachtrust en helpt bij slaapproblemen ✓ Verbetert de bloedcirculatie ✓ Zuurstof bubbels en Infrarood tegen bacteriën ✓ Een persoonlijke ervaring door de vele functies ✓ Verschillende massagestanden voor een persoonlijke en unieke ervaring ✓ Optimale voetverzorging voor een ontspannen gevoel ✓ Heel snel opgewarmd en behoud zijn temperatuur door het temperatuur balanceringssysteem ✓ Ergonomisch door afstandsbediening ✓ Zeer gebruiksvriendelijk ✓ Te gebruiken met badzout of badolie Specificaties 3 massagestanden voor ideaal comfort op de acupunctuurpunten 8 volautomatische massagerollers en automatisch draaiende puimsteen 6 timerstanden: 10 - 20 - 30 - 40 - 50 - 60 min Afvoerbuisje: Vuil water makkelijk en snel laten aflopen Multi-isolatie bescherming: ja Dubbele oververhitting bescherming: ja Temperatuur: 35°C t.e.m. 48°C per graad instelbaar Volume: 8 liter Het voetenbad is geschikt voor maten t.e.m. 46 4 bijgeleverde wielen om makkelijk te verplaatsen De All-In-One voetmassagebad van tGenot® is een ware verwennerij voor je voeten en je algehele gestel, want jij zult je als herboren voelen. Het is niet voor niks dat dit massage voetenbad bij ons het beste uit de test kwam. Goedkoop is vaak duurkoop, maar je wilt ook geen kapitalen uitgeven. Wij hebben daarom extra gelet op een degelijke prijs/kwaliteit verhouding en met de All-In-One massage voetenbad van tGenot® krijg jij dus de beste waar voor je geld. Bestel jouw voetenbad vandaag nog en geniet van een professionele massage! Tip! In tegenstelling tot andere voetenbaden kan je tijdens je ontspannende voetmassage van tGenot® gebruik maken van badzout of badolie voor extra sensatie tijdens je massage.

6. tGenot® | Massage Voetenbad met Afstandsbediening - XXL - Automatische Voetmassage - Tot 48°C Verwarming


Product informatiePlus or Show more

Verzorg je voeten met dit Beurer voetenbad en geniet van de weldadige massage. Kies uit een licht- en infrarood warmtebehandeling, een vibrerende of een bruismassage. De afneembare rolleropzetstukken zorgen voor een voetreflexmassage en het voetenbad beschikt over drie verwisselbare pedicure opzetstukken met een praktische houder. Dit voetenbad is ook geschikt voor een droge massage. Productspecificaties: - Afneembare rolleropzetstukken voor voetreflexmassage. - Zachte vibrerende massage. - Voetenbad met bruiswerking en functie voor voetreflexmassage. - Anti-slip rubberen voetjes. - Geschikt voor droge massage. - Kalmerende punten van infrarood licht. - Voetbed met massagefunctie. - Spetterbeveiliging. - Koordhaspel.

7. Beurer FB20 - Voetenbad - 3 pedicure opzetstukken - Infrarood


Product informatiePlus or Show more

Hoe heerlijk is het om na een lange dag werken heerlijk de voeten te kunnen ontspannen met een massage? En bedenk dan eens hoe lekker dat is in combinatie met een voetenbubbelbad met vibratie-voetreflexmassage. Dat gevoel geeft de FS 881 u wanneer u thuis komt. Zonder tussenkomst van een masseur of een ritje naar een massagesalon. Heerlijk bij u thuis. De FS 881 is voorzien van een warmtefunctie zodat uw ondergedompelde voetjes heerlijk op temperatuur blijven terwijl u geniet van een bubbel- en vibratiemassage. Geniet van de voetreflexmassage door uw voeten over het massagehulpstuk te bewegen waarbij u zelf de juiste plek en intensiteit van de prikkels kunt bepalen. Dit kan natuurlijk ook prima zonder water, als droge voetmassage. De onderhoudsvriendelijke FS 881 is ook na gebruik erg handig: het water laat zich heel eenvoudig verwijderen door de schenktuit. Het degelijke materiaal en de duurzame bouw van Medisana zorgen voor een zorgeloze ervaring en daarom krijgt u maar liefst 3 jaar garantie op het FS 881 voetenbubbelbad. 3-in-1: bubbel- en vibratiemassage plus warmte Acupressuur puntmassage Intensieve voetreflex-zonemassage Anti-slip rubberen voetjes Eenvoudige waterafvoer Massagehulpstuk Handige éénknops-bediening

8. Medisana FS 881 - Voetenbad


Product informatiePlus or Show more

Geef nu uw voeten de optimale verzorging met het Luxe RelaxLife voetenbad met massage en automatische roterende massagerollers. Niet alleen verzorging van uw voeten, maar tegelijkertijd ultieme ontspanning. Geniet van het voetenbadje als u tv kijkt of druk aan het werk bent aan de keukentafel of bureau. Het kan overal! De Ferrari onder de voetenbaden. Just sit and relax! Eigenschappen 6 Volautomatisch gemotoriseerde Thai Chi rollers die het acupunctuurpunt van uw voeten masseert Het voetenbad creëert kleine luchtbellen om stijfheid van de spieren tegen te gaan. De infrarood lampen creëren een energie die goed is voor het doden van bacteriën op de voeten. Lcd-scherm met verschillende functies. Het voetenbad is licht in gewicht en makkelijk mee te dragen door de hendel die eraan is vast gemonteerd. Afvoerbuis om het water makkelijk te laten weglopen. Timer Verwarming in het voetenbad verwerkt. Het apparaat kan worden opgewarmd tot wel 48º. Wieltjes voor onder het voetenbad. Makkelijk om het te verplaatsen Let op: De druk van de bubbels is zeer laag. Het voetenbad is voor de ultieme massage van de voeten en is voornamelijk gericht op massage. Uw voeten, daar loopt u uw hele leven op. Een goede verzorging is daarom uiterst belangrijk! Het eenvoudige en gebruiksvriendelijke digitale display maakt met slechts 5 knoppen alle functies voor u beschikbaar. Op het voetenbad kan een timer worden ingesteld. De tijd kan worden ingesteld van 10 t/m 60 min. De luchtbellen, infrarood en de massage rollers kan u hier ook bedienen. De 6 Thai Chi slim geplaatste wielbal rollers op de bodem van het voetenbad stimuleert de bloedcirculatie in uw voeten. Een goede bloedcirculatie helpt het verminderen van koude voeten, pijn aan de voeten en een doof gevoel. Daarnaast dient de voetreflexmassage voor ontspanning. De temperatuur van het water kan ingesteld worden op de door u gewenste temperatuur. Tot maar liefst 48°c Goed om te weten Versterkt het immuunsysteem Helpt bij chronische koude voeten Verlicht hoofdpijn Helpt bij slaapproblemen Bevordert de bloedcirculatie Helpt tegen lage bloeddruk en stabiliseert de bloedsomloop Helpt bij uitputting en vermoeidheid Ideale voorbereiding bij voetverzorging Bevordert de stofwisseling Onder de voeten zitten verschillende acupunctuur punten. Door de massagerollers worden blokkades opgeheven en wordt het lichaam in balans gebracht. Zorgt voor ontspanning, dus vermindert stress. Het voetenbad is geschikt voor maten t/m 46 Het voetenbad is een ideaal product om heerlijk thuis te ontspannen. Terwijl u een boek leest, aan het werk bent of gewoon lekker op de bank zit. Bestel het nu en geniet van een heerlijk elektrisch voetenbad met automatisch roterende wielmassage. Druk voor 23.59 op ‘in winkelmandje’ en ontvang dit product morgen al in huis!’ Just Relax!

9. RelaxLife® XXL Voetenbad met Massage - Automatisch wielmassage - Infrarood - Voetbad - Voetmassage - Shiatsu


Product informatiePlus or Show more

De SFB07 voetenbad van Sanitas biedt ontspanning voor vermoeide voeten. Eigenlijk het perfecte kado het gehele jaar door. Het heeft drie functies; watertemperatuurregeling, vibratie- en bruismassage. Om heerlijk te ontspannen! Ontspannende massage Het massageopzetstuk in het midden zorgt voor een aangename massage van de voeten en stimuleert de doorbloeding. Het opzetstuk kan voor de reiniging worden verwijderd. Door een bepaald punt op de zool van de voet te masseren, kunnen bepaalde organen van het lichaam worden beïnvloed. Het wordt echter aangeraden om vóór de puntreflexzonemassage eerst informatie in te winnen door de juiste literatuur te lezen of u door uw arts te laten informeren. Op die manier kunt u het gewenste resultaat bereiken. Lekker langer warm Onder het voetbed is een verwarming ingebouwd. Warm water kan door de ingeschakelde verwarming enige tijd warm worden gehouden. De verwarming is niet geschikt om koud water te verwarmen. Voor een optimale werking wordt een massageduur van max. 40 minuten aanbevolen. Na het gebruik giet u het water via de smalle afgiettuit uit het voetenbad. Belangrijkste specificaties: ✔ Weldadig voetenbad met bruiswerking ✔ 3 functies: watertemperatuurregeling, vibratie- en bruismassage ✔ Met massageopzetstuk ✔ Voetbed met massagefunctie ✔Afneembaar spatschild ✔ Afgiettuit ✔ Slipbestendige rubberen voetjes ✔ Snoerlengte 1.8 meter ✔ verbruik: 60 Watt ✔ 2 jaar garantie

10. Sanitas SFB07 - Elektrisch massage voetenbad


Gerelateerde producten aan Voetenbads


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Voetenbads er zijn immers 29 verschillende aan te schaffen..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Voetenbad kopen.