Wat is de beste saturatiemeter van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 16 juli, 2024

Het kopen van een goede saturatiemeter is een moeilijke opgave. Wat is de beste saturatiemeter van 2024? Na het analyseren van 673 saturatiemeters kwam de Masimo MightySat als beste uit onze saturatiemeter-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de saturatiemeters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 saturatiemeters-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige saturatiemeter-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste saturatiemeters

1Score: 9.8
Masimo MightySat
Masimo MightySat
Masimo
Ga naar laagste prijs
2Score: 8.9
Innovo Deluxe iP900AP
Kosteneffectief met een informatieve display
Innovo Deluxe iP900AP
Innovo
3Score: 8
Zacurate Children Digital
Beste verzadigingsmeter
Zacurate Children Digital
Zacurate
Ga naar laagste prijs
4Score: 7.1
Wellue SleepU Wrist
Hoog comfort en betrouwbaarheid, met oplaadbaarheid
Wellue SleepU Wrist
Wellue
Ga naar laagste prijs
5Score: 6.2
Nonin Onyx Vantage 9590
Nonin Onyx Vantage 9590
Nonin
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Saturatiemeter Koopgids

Een saturatiemeter geeft je een goed idee over het zuurstofgehalte in je bloed. Waar je op let bij aankoop van een saturatiemeter, lees je in onderstaande koopgids.

Wat meet een saturatiemeter?

Een saturatiemeter meet de hoeveelheid zuurstof in je bloed. Is het zuurstofgehalte in je bloed te laag, dan kun je verschillende medische problemen ontwikkelen. Een saturatiemeter komt uitermate goed van pas bij het in de gaten houden van je eigen gezondheid, net als een goede bloeddrukmeter.

Hoe houd ik het zuurstofgehalte in mijn lichaam op peil?

Als er niet genoeg zuurstof in je bloed zit, merk je dit vrijwel meteen. Je bent snel moe en buiten adem, je voelt je suf en bij een ernstig gebrek aan zuurstof krijgt je huid een blauwe tint. Er zijn een aantal dingen die je doet om je zuurstofgehalte in je bloed op peil te houden:

 • Regelmatig bewegen. Hierdoor stimuleer je de hartfunctie die vervolgens je bloedcirculatie weer stimuleert. Door een goede circulatie hou je het zuurstofgehalte in je bloed op peil.
 • Ga regelmatig naar buiten. Buitenlucht zit vol met zuurstof.
 • Door je te ontspannen adem je rustiger waardoor er meer zuurstof wordt opgenomen. Bovendien word je longinhoud groter.
 • Eet ijzerrijke producten: ijzer bindt zuurstof aan je bloed
 • Stop met roken: dit is slecht voor je gezondheid en verlaagt het zuurstofgehalte in je bloed

Hoe werkt een saturatiemeter?

Een saturatiemeter meet het zuurstofgehalte in je bloed door het absorberen van licht: rood licht en infrarood licht. Twee ledlampjes zenden dit licht uit en projecteren dit op je vingertop. Vervolgens detecteert een fotocel aan de andere kant van het 'hoedje' op je vinger de hoeveelheid licht die je vinger doorlaat.

Met deze informatie berekent de saturatiemeter hoe hoog het zuurstofgehalte in je bloed is.

Wat betekent pi op een saturatiemeter?

Pi staat voor perfusie-index. 'Perfusie' staat voor de hoeveelheid bloed die door een aangewezen lichaam deel vloeit. Deze index geeft dan ook je doorbloedingswaarde aan op de plaats waar de sensor van de saturatiemeter zich bevindt. Deze waarde hangt af van hoe actief je bent of bent geweest, en kan bij elke meting anders zijn.

Hoe betrouwbaar is een saturatiemeter?

Als je een saturatiemeter op de juiste manier gebruikt, dan zijn deze betrouwbaar. Om erachter te komen hoe betrouwbaar ze zijn neem je je saturatiemeter het beste mee naar een arts en vergelijk je de resultaten. Over het algemeen zijn de meeste saturatiemeters goed te vertrouwen, maar raadpleeg altijd je huisarts bij enige twijfel of als je je onwel voelt.

Wat kan je nog meer met een saturatiemeter?

Welke functies een saturatiemeter heeft, hangt af van het merk en het model wat je hebt. De duurdere modellen sluit je aan op een pc om een uitgebreidere analyse te krijgen, terwijl anderen alleen het basis zuurstofgehalte in je bloed meten. Er zijn ook modellen verkrijgbaar die een gemiddelde over 24 uur berekenen. De meeste saturatiemeters meten tevens je hartslag.

hero illustration

Hoe testen we saturatiemeters?

Om de beste saturatiemeter te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze saturatiemeter-test hebben we 673 saturatiemeters geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze saturatiemeter-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze saturatiemeter-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne saturatiemeter-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste saturatiemeter in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 673 saturatiemeters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste saturatiemeters in een oogopslag

1. Masimo MightySat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Masimo MightySat

 • list plusMaakt gebruik van Masimo SET pulse oximetrietechnologie voor nauwkeurige metingen tijdens beweging en lage bloedstroom.
 • list plusMeet 5 belangrijke gezondheidsparameters, waaronder bloedzuurstof, hartslag, perfusie-index, ademhalingen per minuut en pleth-variabiliteitsindex.
 • list plusBluetooth-connectiviteit en bijbehorende app voor naadloze gegevensregistratie, delen en integratie met slimme apparaten.

Nadelen Masimo MightySat

 • list plusKomt tegen een hogere prijs in vergelijking met sommige vrij verkrijgbare opties.
 • list plusOntbreekt de technologische kenmerken en uitgebreide metingen die worden geboden door de Nonin Onyx Vantage 9590, erkend als de beste medische kwaliteit pulse oximeter.
 • list plusPremium prijsstelling kan een belemmering vormen voor sommige individuen die uitgebreide gezondheidsmonitoring zoeken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.68
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
10
De Masimo MightySat vingertop pulsoximeter is een baanbrekend apparaat dat opvalt in de verzadigde markt van saturatiemeters. Het beschikt over de Masimo SET® pulsoximetrietechnologie, ontworpen om uitdagingen van lage perfusie en bewegingsartefacten te overwinnen, waarmee het zich onderscheidt van zijn concurrenten. Dit apparaat meet SpO2, hartslag, perfusie-index (Pi), plethysmografische variabiliteitsindex (PVi) en ademhalingsfrequentie van de pleth (RRp), en biedt zo een uitgebreid beeld van de ademhalingsgezondheid. De hoge-resolutie pleth-golfvorm en aanpasbare instellingen, samen met een draaibaar kleurenscherm voor real-time display, bieden gebruikers een naadloze en informatieve ervaring. De toevoeging van unieke parameters zoals Signal IQ (SIQ) en plethysmografische golfvorm verbetert verder de bruikbaarheid ervan.

"Ik ben de Masimo MightySat Vingertop Pulsoximeter met Bluetooth, klinisch bewezen en meet 5 belangrijke gezondheidsparameters, waaronder Bloedzuurstof, Hartslag, Perfusie-index, Ademhalingen per minuut en Pleth Variabiliteitsindex." Deze quote benadrukt de alomvattende benadering van het apparaat voor gezondheidsmonitoring, waarbij essentiële metingen cruciaal zijn voor besluitvorming in gezondheidsbeheer.

In vergelijking met andere pulsoximeters onderscheidt de Masimo MightySat zich door zijn Masimo SET pulsoximetrietechnologie, wat zorgt voor nauwkeurige metingen zelfs tijdens beweging en lage bloedstroom, een functie die wereldwijd vertrouwd wordt door ziekenhuizen. Daarnaast maakt de Bluetooth-connectiviteit van het apparaat en bijbehorende app naadloze datatracking, delen en integratie met slimme apparaten mogelijk, waardoor de bruikbaarheid en gemak ervan worden verbeterd.

Hoewel de Nonin Onyx Vantage 9590 wordt erkend als de beste medische pulsoximeter, blinkt de Masimo MightySat uit als een veelzijdige en betrouwbare optie voor zowel klinisch als thuisgebruik, met een uitgebreid scala aan metingen met het extra voordeel van Bluetooth-connectiviteit, waarmee het zich onderscheidt van zijn concurrenten. De Innovo Deluxe iP900AP, aanbevolen als de beste over-the-counter pulsoximeter, mist de technologische functies en uitgebreide metingen die de Masimo MightySat biedt, waardoor de laatste wordt gepositioneerd als een premium keuze voor degenen die een compleet beeld van de ademhalingsgezondheid zoeken.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Masimo MightySat geprijsd is tegen een hogere prijs in vergelijking met sommige over-the-counter opties. Ondanks de premium prijs, maken de nauwkeurigheid, geavanceerde functies en naadloze datatracking via Bluetooth het een waardevolle investering voor individuen die uitgebreide gezondheidsmonitoring prioriteren.

Tot slot overtreft de Masimo MightySat vingertop pulsoximeter de verwachtingen met zijn geavanceerde technologie, uitgebreide metingen en naadloze datatrackingmogelijkheden. Zijn nauwkeurigheid en betrouwbaarheid maken het een overtuigende keuze voor zowel klinisch als thuisgebruik, waarmee het zichzelf positioneert als een topproduct in de categorie saturatiemeters.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Kosteneffectief met een informatieve display: Innovo Deluxe iP900AP

Loading ...

Voordelen Innovo Deluxe iP900AP

 • list plusKosteneffectieve oplossing

Nadelen Innovo Deluxe iP900AP

 • list plusConcurrerend met andere pulsoximeters in dezelfde prijsklasse
 • list plusNiet geschikt voor specifieke medische diagnose of behandeling

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.45
Functionaliteit
8.59
Gebruiksgemak
9.41
Als ik op zoek ben naar een betrouwbare en betaalbare saturatiemeter, dan is de Innovo Deluxe iP900AP pulse oximeter een uitstekende keuze. Voor slechts $34,99 biedt deze opvallende meter een informatief display en nauwkeurige metingen van mijn zuurstofsaturatie en hartslag. Ik ben vooral onder de indruk van de aanpasbare helderheid van het scherm, de aanpasbare alarmen en de meegeleverde AAA-batterijen, die het gebruiksgemak vergroten.

Volgens Forbes is de Innovo iP900AP Deluxe Pulse Oximeter een aantrekkelijk pakket vanwege de aanpasbare helderheid van het scherm en de aanpasbare alarmen. Het apparaat concurreert met andere pulse oximeters in dezelfde prijsklasse en biedt vergelijkbare functies, zoals auditieve signalen bij het detecteren van de pols en numerieke weergave van de polskracht. Dit maakt het een veelzijdig hulpmiddel voor diverse activiteiten en gezondheidsproblemen, en dus een waardevolle tool voor het monitoren van zuurstofniveaus en hartslag in verschillende situaties.

De Innovo Deluxe iP900AP concurreert met andere apparaten zoals de Wellue O2Ring, Insignia Pulse Oximeter en iHealth AIR PO3M Wireless Fingertip Pulse Oximeter. Terwijl de Wellue O2Ring gericht is op slaapapneu of COPD en de iHealth AIR PO3M Bluetooth smart-technologie en een gratis app biedt, onderscheidt de Innovo Deluxe iP900AP zich met zijn aanpasbare schermhelderheid en sensorcorrectie voor bewegingen, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke saturatiemeter.

Healthline benadrukt het belang van FDA-goedkeuring voor medische apparaten en wijst erop dat niet alle saturatiemeters deze goedkeuring hebben, vooral niet die welke worden gepromoot voor algemeen welzijn in plaats van medische diagnose of behandeling. Dit onderscheid is cruciaal voor gebruikers die op zoek zijn naar saturatiemeters voor specifieke medische behoeften, en benadrukt het belang van het begrijpen van het beoogde gebruik en de wettelijke status van deze apparaten.

Kortom, de Innovo Deluxe iP900AP saturatiemeter is een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar apparaat met een informatief display voor het monitoren van zuurstofniveaus en hartslag. De aanpasbare schermhelderheid, sensorcorrectie voor bewegingen en aanpasbare alarmen maken het een veelzijdig hulpmiddel voor verschillende activiteiten en gezondheidsproblemen. Hoewel het concurreert met andere saturatiemeters in dezelfde prijsklasse, positioneren de unieke kenmerken ervan het als een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke saturatiemeter.

Verkrijgbaar bij:

3. Beste verzadigingsmeter: Zacurate Children Digital

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zacurate Children Digital

 • list plusPrecisie en nauwkeurigheid voor kinderen en personen met kleine vingers.
 • list plusComfort en gebruiksvriendelijke functies op maat gemaakt voor een specifieke gebruikersgroep.
 • list plusVerstelbare helderheid en multidirectioneel display voor verbeterde zichtbaarheid en bruikbaarheid.

Nadelen Zacurate Children Digital

 • list plusGebrek aan geavanceerde technologische functies zoals app-connectiviteit of Bluetooth-compatibiliteit.

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.08
Als ouder wil ik het beste voor mijn kinderen, en dat is waarom ik dol ben op de Zacurate Children Digital Fingertip Pulse Oximeter. Dit saturatiemeter is speciaal ontworpen voor kinderen en volwassenen met kleine vingers, waardoor het de perfecte keuze is voor nauwkeurige metingen en gebruiksgemak. Met verstelbare helderheid en een multidirectioneel display, zorgt deze oximeter ervoor dat mijn kleintjes comfortabel en gemakkelijk kunnen worden gecontroleerd. Het is misschien niet de meest geavanceerde optie, maar het is zeker de beste keuze voor mijn kinderen. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Hoog comfort en betrouwbaarheid, met oplaadbaarheid: Wellue SleepU Wrist

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wellue SleepU Wrist

 • list plusUitgebreide gegevens over zuurstofniveaus en hartslag tijdens de slaap

Nadelen Wellue SleepU Wrist

 • list plusKan beperkingen hebben voor activiteiten buiten de slaap

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.64
Functionaliteit
6.92
Gebruiksgemak
7.56
Ik ben razend enthousiast over de Wellue SleepU Wrist saturatiemeter! Deze meter is perfect voor het monitoren van mijn zuurstofniveaus en hartslag tijdens het slapen. Met zijn oplaadbare ontwerp en continue hele nacht metingen, is deze meter echt een krachtig instrument om mijn zuurstofniveaus 's nachts bij te houden. De SleepU Wrist biedt gedetailleerde inzichten in mijn slaap met continue metingen met behulp van een sensorvrije en draagbare gepatenteerde ring. Het geeft me real-time zuurstof trendgeschiedenis en inzichten, waardoor elke gebeurtenis van zuurstofverlaging wordt vastgelegd. Ik kan zelfs rapporten delen met mijn dokter, waardoor het een onmisbaar hulpmiddel is voor uitgebreide slaapmonitoring en samenwerking in de gezondheidszorg.

Een ander geweldig kenmerk van de Wellue SleepU Wrist saturatiemeter is zijn vermogen om uitgebreide gegevens te verstrekken over zuurstofniveaus en hartslag tijdens de slaap, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor het monitoren van mijn ademhalings- en cardiovasculaire gezondheid 's nachts. Het is FDA-geregistreerd en kan zuurstofniveaus, hartslag en lichaamsbewegingen monitoren, en biedt een stille trilalarm en de mogelijkheid om te synchroniseren met smartphones of computers. Deze nadruk op comfort en functionaliteit maakt de SleepU Wrist een ideale keuze voor degenen die gebruiksgemak en naadloze integratie met moderne technologie hoog in het vaandel hebben staan.

In vergelijking met andere producten op de markt blinkt de Wellue SleepU Wrist saturatiemeter uit in zijn focus op slaapmonitoring en de bijbehorende inzichten. Terwijl andere saturatiemeters zich kunnen richten op sport- of luchtvaartactiviteiten, onderscheidt de SleepU Wrist zich door zijn specialisatie in uitgebreide slaaptracking. Deze specialisatie, in combinatie met zijn oplaadbare ontwerp en naadloze integratie met moderne technologie, maakt het tot een topkeuze voor mensen die op zoek zijn naar een saturatiemeter die is afgestemd op hun slaapmonitoringbehoeften.

Het is belangrijk op te merken dat de Wellue SleepU Wrist saturatiemeter mogelijk beperkingen heeft voor mensen die voornamelijk een saturatiemeter nodig hebben voor activiteiten buiten de slaap. In dergelijke gevallen kunnen alternatieve producten zoals de Insignia Pulse Oximeter of de Nonin Onyx Vantage 9590 meer geschikt zijn vanwege hun focus op sport, luchtvaartactiviteiten en medische nauwkeurigheid. Echter, voor mensen die op zoek zijn naar een saturatiemeter met specialisatie in slaapmonitoring, is de Wellue SleepU Wrist saturatiemeter de beste budgetoptie voor dit specifieke doel, met hoog comfort, betrouwbaarheid en oplaadbaarheid.

Al met al is de Wellue SleepU Wrist saturatiemeter een uitstekende keuze voor mensen die een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing zoeken voor het monitoren van zuurstofniveaus en hartslag tijdens de slaap. Zijn oplaadbare ontwerp, naadloze integratie met moderne technologie en focus op uitgebreide slaaptracking maken het tot een topkeuze op de saturatiemetermarkt, vooral voor mensen die comfort en betrouwbaarheid hoog in het vaandel hebben staan.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Nonin Onyx Vantage 9590

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nonin Onyx Vantage 9590

 • list plusUitzonderlijke nauwkeurigheid bij individuen met een lage perfusie of een donkerdere huidskleur
 • list plusNonin PureSAT-technologie voor snelle en nauwkeurige SpO2- en polsslagmetingen
 • list plusOntworpen om extreme omstandigheden te doorstaan, voldoet aan FDA-vereisten en overstijgt deze

Nadelen Nonin Onyx Vantage 9590

 • list plusVereist een recept, waardoor het minder toegankelijk is voor het grote publiek
 • list plusHogere prijs in vergelijking met vrij verkrijgbare alternatieven
 • list plusKan worden beschouwd als een premium product vanwege de receptvereiste en prijs

Beoordeling

6.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6
Functionaliteit
5.84
Gebruiksgemak
6.7
Ik ben enthousiast over de Nonin Onyx Vantage 9590 vingertop pulsoximeter, een opvallend medisch apparaat dat bekend staat om zijn precisie, snelheid en aanpassingsvermogen aan diverse huidtinten en patiëntcondities. Met zijn uitzonderlijke nauwkeurigheid kan het snelle en consistente metingen leveren, zelfs bij individuen met lage perfusie of donkere huidtinten. Dit maakt het een uitstekende keuze voor zorgprofessionals die betrouwbare prestaties zoeken voor een breed scala aan patiënten.

De Nonin PureSAT-technologie zorgt voor snelle en nauwkeurige metingen van de zuurstofsaturatie en hartslag, en de mogelijkheid om verschillende vingerdiktes te accommoderen, maakt het tot een eersteklas keuze voor medische professionals. Bovendien is de Onyx Vantage 9590 ontworpen om extreme omstandigheden te trotseren, waardoor het een robuuste en duurzame optie is voor klinische omgevingen.

Het voorschriftvereiste en de prijs van de Onyx Vantage 9590 onderscheiden het van vrij verkrijgbare opties, waardoor het zijn gespecialiseerde medische status versterkt. In tegenstelling tot vrij verkrijgbare alternatieven, zoals de Innovo Deluxe iP900AP, mist het voorschriftvereiste en de geavanceerde precisie die geassocieerd wordt met de Onyx Vantage 9590. Dit benadrukt de unieke positie van de Onyx Vantage 9590 als een eersteklas medisch apparaat, waardoor het ongeëvenaarde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid biedt in professionele zorgomgevingen.

Met zijn mogelijkheid om tot 6.000 spotchecks uit te voeren op twee AAA-batterijen en een garantie van 4 jaar, biedt het een kosteneffectieve oplossing voor continu gebruik in klinische omgevingen.

Kortom, de Nonin Onyx Vantage 9590 vingertop pulsoximeter is een superieure keuze voor zorgprofessionals die ongeëvenaarde nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en aanpassingsvermogen zoeken voor diverse patiëntenpopulaties. Zijn FDA-goedgekeurde precisie, effectiviteit op diverse huidtinten en robuuste ontwerp maken het de beste optie voor medische pulsoximetrie, waardoor het een hoge standaard zet voor nauwkeurigheid en consistentie in klinische omgevingen. Hoewel het voorschriftvereiste en de prijs het tot een premium product maken, maken zijn uitzonderlijke prestaties en duurzaamheid het een waardevolle investering voor zorgprofessionals die nauwkeurigheid en betrouwbaarheid prioriteren in zuurstofsaturatie- en hartslagmetingen. 🩺

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van saturatiemeters. Er zijn immers 673 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!