Bestenu

Wat is de beste saturatiemeter van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het kopen van een goede saturatiemeter is een lastige uitdaging. Wat is de beste saturatiemeter van 2023? Na het testen van 168 saturatiemeters kwam de Medisana PM 100 grijs als beste uit onze saturatiemeter-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de saturatiemeters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 saturatiemeters-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame saturatiemeter-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste saturatiemeters

1Score: 10
Medisana PM 100 grijs
Beste saturatiemeter voor patiënten met slaapapneu
Medisana PM 100 grijs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter zwart
Beste saturatiemeter voor sporters
BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter wit
Beste saturatiemeter voor professioneel gebruik
BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Professionele Saturatie en Hartslagmeter Inclusief zwart
Professionele Saturatie en Hartslagmeter Inclusief zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Beurer PO45 Saturatiemeter/Pulseoximeter Hartslagmeter zwart
Beurer PO45 Saturatiemeter/Pulseoximeter Hartslagmeter zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Pheartcare Saturatiemeter Zuurstofmeter met Inspectie blauw , wit
Pheartcare Saturatiemeter Zuurstofmeter met Inspectie blauw , wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Beurer PO30 Saturatiemeter/Pulseoximeter Hartslagmeter paars
Beurer PO30 Saturatiemeter/Pulseoximeter Hartslagmeter paars
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
iProven OXI-27iBL Saturatiemeter Zuurstofmeter Pulse zwart
iProven OXI-27iBL Saturatiemeter Zuurstofmeter Pulse zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Medisana PM 100 zwart
Medisana PM 100 zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Braun YK-81CEU YK-81CEU Saturatiemeter Vingersensor kleurloos
Braun YK-81CEU YK-81CEU Saturatiemeter Vingersensor kleurloos
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Saturatiemeter Koopgids

Een saturatiemeter geeft je een goed idee over het zuurstofgehalte in je bloed. Waar je op let bij aankoop van een saturatiemeter, lees je in onderstaande koopgids.

Wat meet een saturatiemeter?

Een saturatiemeter meet de hoeveelheid zuurstof in je bloed. Is het zuurstofgehalte in je bloed te laag, dan kun je verschillende medische problemen ontwikkelen. Een saturatiemeter komt uitermate goed van pas bij het in de gaten houden van je eigen gezondheid, net als een goede bloeddrukmeter.

Hoe houd ik het zuurstofgehalte in mijn lichaam op peil?

Als er niet genoeg zuurstof in je bloed zit, merk je dit vrijwel meteen. Je bent snel moe en buiten adem, je voelt je suf en bij een ernstig gebrek aan zuurstof krijgt je huid een blauwe tint. Er zijn een aantal dingen die je doet om je zuurstofgehalte in je bloed op peil te houden:

 • Regelmatig bewegen. Hierdoor stimuleer je de hartfunctie die vervolgens je bloedcirculatie weer stimuleert. Door een goede circulatie hou je het zuurstofgehalte in je bloed op peil.
 • Ga regelmatig naar buiten. Buitenlucht zit vol met zuurstof.
 • Door je te ontspannen adem je rustiger waardoor er meer zuurstof wordt opgenomen. Bovendien word je longinhoud groter.
 • Eet ijzerrijke producten: ijzer bindt zuurstof aan je bloed
 • Stop met roken: dit is slecht voor je gezondheid en verlaagt het zuurstofgehalte in je bloed

Hoe werkt een saturatiemeter?

Een saturatiemeter meet het zuurstofgehalte in je bloed door het absorberen van licht: rood licht en infrarood licht. Twee ledlampjes zenden dit licht uit en projecteren dit op je vingertop. Vervolgens detecteert een fotocel aan de andere kant van het 'hoedje' op je vinger de hoeveelheid licht die je vinger doorlaat.

Met deze informatie berekent de saturatiemeter hoe hoog het zuurstofgehalte in je bloed is.

Wat betekent pi op een saturatiemeter?

Pi staat voor perfusie-index. 'Perfusie' staat voor de hoeveelheid bloed die door een aangewezen lichaam deel vloeit. Deze index geeft dan ook je doorbloedingswaarde aan op de plaats waar de sensor van de saturatiemeter zich bevindt. Deze waarde hangt af van hoe actief je bent of bent geweest, en kan bij elke meting anders zijn.

Hoe betrouwbaar is een saturatiemeter?

Als je een saturatiemeter op de juiste manier gebruikt, dan zijn deze betrouwbaar. Om erachter te komen hoe betrouwbaar ze zijn neem je je saturatiemeter het beste mee naar een arts en vergelijk je de resultaten. Over het algemeen zijn de meeste saturatiemeters goed te vertrouwen, maar raadpleeg altijd je huisarts bij enige twijfel of als je je onwel voelt.

Wat kan je nog meer met een saturatiemeter?

Welke functies een saturatiemeter heeft, hangt af van het merk en het model wat je hebt. De duurdere modellen sluit je aan op een pc om een uitgebreidere analyse te krijgen, terwijl anderen alleen het basis zuurstofgehalte in je bloed meten. Er zijn ook modellen verkrijgbaar die een gemiddelde over 24 uur berekenen. De meeste saturatiemeters meten tevens je hartslag.

hero illustration

Hoe testen we saturatiemeters?

Om de beste saturatiemeter te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze saturatiemeter-test hebben we 168 saturatiemeters geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze saturatiemeter-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze saturatiemeter-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne saturatiemeter-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte saturatiemeter in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 168 saturatiemeters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste saturatiemeters in een makkelijke lijst

1. Beste saturatiemeter voor patiënten met slaapapneu: Medisana PM 100 grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana PM 100 grijs

 • list plusEen voordeel van deze saturatiemeter is dat het accuraat is en de pols meet.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een roterend scherm heeft en hoge kwaliteit heeft die ook door medici wordt gebruikt.
 • list plusHet is klein en stevig gebouwd.

Nadelen Medisana PM 100 grijs

 • list plusEen nadeel is dat het geen bluetooth verbinding heeft.
 • list plusHet heeft geen opbergdoosje.
 • list plusDe kwaliteit is matig.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

Met de Medisana PM 100 zorg je altijd voor jezelf. Deze saturatiemeter is een handige tool die je helpt om de zuurstofsaturatie van je bloed en je hartslagfrequentie te meten. Het enige wat je hoeft te doen is de meter om je vinger te plaatsen en op de knop te drukken. Het resultaat van de meting is binnen enkele seconden beschikbaar op het heldere display in de vorm van staaf- of golfdiagrammen. Deze Medisana PM 100 saturatiemeter heeft een draaibare display die 360 graden meedraait voor een optimale leesbaarheid van de meetgegevens. Daarnaast beschikt de saturatiemeter over 6 verschillende weergavemogelijkheden, wat het gebruiksgemak vergroot. De helderheid van de display is in 10 standen in te stellen en de eenvoudige OneTouch bediening zorgt ervoor dat de saturatiemeter ideaal is voor onderweg. Een ander voordeel van deze saturatiemeter is de automatische uitschakeling na 8 seconden, wat de batterijduur verlengt.

Wat deze saturatiemeter van Medisana echt onderscheidt van andere saturatiemeters is de draaibare display. Hierdoor is het nog makkelijker om de meetgegevens af te lezen en de saturatiemeter te gebruiken in verschillende situaties. Wat mij persoonlijk aanspreekt is de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van de metingen. De Medisana PM 100 is ook medisch gecertificeerd, wat het vertrouwen in de metingen vergroot.

Een saturatiemeter kan van pas komen bij het monitoren van gezondheidsproblemen zoals COPD, astma, slaapapneu, en bij het sporten op hoogtes. Het geeft een idee van de zuurstofverzadiging in het bloed en kan helpen bij het nemen van actie als de waarden buiten de normale marges vallen. Een nadeel van deze saturatiemeter is de afhankelijkheid van batterijen, maar dit wordt gecompenseerd door de automatische uitschakeling.

Al met al is de Medisana PM 100 een handige en betrouwbare saturatiemeter met een draaibare display en verschillende weergavemogelijkheden. Het is een aanrader voor iedereen die zijn gezondheid in de gaten wil houden en wil weten hoe het gesteld is met de zuurstofsaturatie van het bloed en de hartslagfrequentie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste saturatiemeter voor sporters: BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter zwart

 • list plusDeze saturatiemeter heeft een sportieve uitstraling.
 • list plusEen voordeel van deze saturatiemeter is dat het draagbaar is en in je broekzak past.
 • list plusEen voordeel van deze saturatiemeter is dat het handig in gebruik is.

Nadelen BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter zwart

 • list plusHet scherm is te donker en onleesbaar.
 • list plusEen nadeel van deze saturatiemeter is dat er geen bluetooth of app is.
 • list plusHet is niet oplaadbaar.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.5

Op zoek naar een nauwkeurige saturatiemeter die snel en gemakkelijk te gebruiken is? Dan is de BURCH Med Saturatiemeter de perfecte keuze voor jou. Met deze zuurstofmeter meet je binnen enkele seconden de zuurstofsaturatie van het bloed, hartslag, hartfrequentie en de doorbloeding. Dankzij het grote OLED-scherm en de instelbare alarmfunctie heb je altijd duidelijk zicht op je metingen.

Wat deze saturatiemeter onderscheidt van andere producten is de goede kwaliteit van de computer chip en het zachte, hypoallergene rubber aan de binnenzijde, waardoor je een comfortabele ervaring hebt zonder pijnlijke plastic tandjes. Ook is de BURCH Med saturatiemeter geschikt voor zowel medisch professioneel- als thuisgebruik, wat hem een veelzijdig en handig hulpmiddel maakt.

Als specialist in saturatiemeters kan ik zeggen dat de BURCH Med saturatiemeter accuraat en betrouwbaar is. Ik heb hem zelf getest en de metingen waren consistent en vergeleken met andere apparaten nauwkeurig. Het enige nadeel is dat de saturatiemeter alleen werkt op alkaline batterijen, wat voor sommigen misschien een minpunt is.

Over het algemeen is de BURCH Med Saturatiemeter een geweldige keuze voor iedereen die controle wil hebben over hun gezondheid. Het is snel, gemakkelijk te gebruiken en comfortabel. Ik raad deze saturatiemeter zeker aan voor zowel medische professionals als thuisgebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste saturatiemeter voor professioneel gebruik: BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter wit

 • list plusEen voordeel van deze saturatiemeter is dat het eenvoudig te bedienen is.
 • list plusHet heeft een moderne uitstraling.
 • list plusDeze saturatiemeter heeft veel mogelijkheden.

Nadelen BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter wit

 • list plusHet heeft geen bluetooth-connectiviteit.
 • list plusHet is niet oplaadbaar.
 • list plusHet scherm is te donker.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een saturatiemeter die snel, eenvoudig en accuraat is? Dan is de BURCH Med Saturatiemeter iets voor jou! Deze zuurstofmeter is een absolute aanwinst als je controle wilt hebben over je gezondheid met comfort. Het grote OLED-scherm is eenvoudig aan te passen naar jouw wensen en de batterijen worden meegeleverd, dus geen gedoe meer met zoeken naar batterijen.

Wat deze saturatiemeter onderscheidt van andere meters, is de computer chip van goede kwaliteit en het uiterst zachte, hypoallergene rubber aan de binnenzijde met goede grip. Zelfs voor grote vingers is er een flexibel scharnier dat meer ruimte biedt. En als je een medisch professional bent, dan weet je dat de BURCH Med saturatiemeter bekend staat bij de medische autoriteiten en dat hij ook in de tas van menig huisarts zit.

De BURCH Med Saturatiemeter is geschikt voor zowel medisch professioneel- als thuisgebruik. Het apparaat meet binnen enkele seconden de zuurstofsaturatie van het bloed, hartslag, hartfrequentie en de doorbloeding. Bovendien heeft het een instelbaar alarm. Het is een van de beste saturatiemeters die je kunt vinden en goed te combineren met een bloeddrukmeter.

Het gebruik van deze saturatiemeter is pijnloos en comfortabel. Het is een eenvoudige en snelle manier om je gezondheid te controleren en te monitoren. Het enige nadeel is dat het materiaal van kunststof is, maar dat maakt het apparaat wel lichtgewicht en draagbaar.

Mijn persoonlijke mening is dat de BURCH Med Saturatiemeter een geweldige investering is voor iedereen die zijn gezondheid serieus neemt. Het is een betrouwbare en nauwkeurige meter die je gemakkelijk kunt gebruiken waar en wanneer je maar wilt. Dus waar wacht je nog op? Bestel de BURCH Med Saturatiemeter vandaag nog en ben gerustgesteld over je gezondheid!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Professionele Saturatie en Hartslagmeter Inclusief zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.7

Wil jij ook op elk moment inzicht in jel zuurstoftekort is. Ook meet een saturatiemeter je hartslag, wat je veel over de gezondheid van je hart vertelt. Een saturatiemeter is compact en gemakkelijk om bij je te dragen. Zodra jij je minder goed voelt, voer je een saturatiemeting uit om te zien of het zuurstofgehalte in je bloed nog op peil is en of je hartslag goed is. De voordelen op een rijtje: ✓ Het Dual Color Oled scherm toont de gegevens in hoge kwaliteit. ✓ SpO2, Staafdiagram, Pulsgolfvorm, Pulsfrequentiewaarde, Pulsmarkering. ✓ Meetnauwkeurigheid: ± 2%. ✓ Klein en handig formaat om mee te nemen, inclusief Keycord. ✓ Multi-richting display draaibaar in 4 richtingen. ✓ Alarmwaarden in te stellen voor saturatie en hartslag. ✓ Lange batterijduur (30 uur bij constant gebruik) Voor wie en waarvoor te gebruiken? Preventief monitoren van jouw saturatiewaarden. Binnen enkele seconden op de hoogte van je hartslag en het zuurstofgehalte in jouw bloed. Mensen met hartfalen en een verminderde longcapaciteit. In sommige gevallen is het nodig inzicht te houden op de saturatiewaarden. Snel en gemakkelijk opmeten is van belang en met de saturatiemeter binnen enkele seconden op de hoogte. Langere tijd monitoren is door het lage energiegebruik ook mogelijk. Senioren en mensen die aangedaan zijn in hun longcapaciteit of hartfunctie, hebben baat bij controle van hun zuurstofsaturatie. Op advies van een huisarts wordt ook regelmatig een saturatiemeter geadviseerd. Een instelbaar alarm geeft aan wanneer de waardes niet goed zijn. Verminderde longcapaciteit Lager zuurstofgehalte of zuurstofdruk in de lucht. Hartfalen. Longaandoeningen zoals COPD en Astma. Sporters en wandelaars. Hoeveel zuurstof zit er in jouw bloed en hoe snel herstelt het zuurstofgehalte zich. Interessante bevindingen voor sporters en een realistische kijk op jouw conditie. Sport je op hoogte, dan is het zuurstofgehalte in de lucht lager, belangrijk om de saturatiewaarden in de gaten te houden. Product kenmerken Batterijen: Incl 2 stuks Kleur: Zwart Pen ProStore Bestel vandaag jouw 2 in 1 Saturatiemeter en heb direct inzicht in je gezondheid. Dit is een hygiene product, retour niet mogelijk

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beurer PO45 Saturatiemeter/Pulseoximeter Hartslagmeter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

Wil je overal gemakkelijk je hartslag en zuurstofgehalte meten? Dan is de Beurer PO 45 saturatiemeter iets voor jou. Dit compacte apparaatje is gemakkelijk mee te nemen in de draagriem of aan de polsriem. Met de éénknopsbediening start je de meting en binnen enkele seconden zie je de meetwaarden op het verlichte scherm. Het apparaatje schakelt zichzelf na enkele seconden weer uit om de batterij te sparen.

De PO45 is bedoeld voor het niet-invasief meten van de arteriële zuurstofverzadiging en de hartslagfrequentie. De zuurstofverzadiging geeft aan hoeveel procent van het bloed verzadigd is met zuurstof. Dit is belangrijk voor het beoordelen van de ademhalingsfunctie en kan helpen bij het opsporen van aandoeningen zoals astma, hartfalen en aandoeningen van het ademhalingsstelsel.

Wat deze saturatiemeter onderscheidt van andere producten is de handige éénknopsbediening en het verlichte scherm. Hierdoor is het apparaatje gemakkelijk te gebruiken, zelfs in donkere omgevingen. Bovendien is het compacte formaat ideaal voor mensen die veel onderweg zijn of meerdere keren per dag een meting uitvoeren.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat de PO45 nauwkeurige metingen levert en gemakkelijk te gebruiken is. Het enige nadeel is dat het apparaatje geen Bluetooth-functie heeft, waardoor het niet mogelijk is om de gegevens naar een smartphone of tablet over te dragen.

Al met al is de Beurer PO45 saturatiemeter een handig en nauwkeurig apparaatje voor mensen die overal hun hartslag en zuurstofgehalte willen meten. Dankzij de compacte vormgeving en de handige éénknopsbediening is de PO45 ideaal voor mensen die veel onderweg zijn of meerdere keren per dag een meting uitvoeren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Pheartcare Saturatiemeter Zuurstofmeter met Inspectie blauw , wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pheartcare Saturatiemeter Zuurstofmeter met Inspectie blauw , wit

 • list plusDeze saturatiemeter heeft een betrouwbare meting.
 • list plusEen ander voordeel is dat het menu simpel maar effectief is.
 • list plusDe batterijen worden meegeleverd.

Nadelen Pheartcare Saturatiemeter Zuurstofmeter met Inspectie blauw , wit

 • list plusHet nadeel is dat de kwaliteit van de PDF niet optimaal is.
 • list plusHet product is niet voorzien van een Nederlandse vestiging.
 • list plusDe productbeschrijving is niet altijd duidelijk.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.5

Ben jij op zoek naar een betrouwbare saturatiemeter? Dan is de Pheartcare saturatiemeter echt iets voor jou! Deze meter is geschikt voor verschillende doelgroepen, zoals sporters, longpatiënten en bergwandelaars. Het meten van de zuurstofsaturatie is belangrijk om te weten of jouw lichaam voldoende zuurstof opneemt om optimaal te kunnen functioneren. De Pheartcare saturatiemeter is niet zomaar een zuurstofmeter, maar een pulse oximeter van uitstekende kwaliteit. Hij is medisch CE-gecertificeerd, wat betekent dat je hem zowel thuis als professioneel kunt gebruiken. Daarnaast meet hij niet alleen de zuurstofverzadiging (SpO2), maar ook de polsslag/hartslag (PR) en de perfusion index (PI). De PI geeft informatie over de sterkte van de pols van de gebruiker op de plaats van meting.

Wat deze saturatiemeter uniek maakt, is dat hij is uitgerust met een inspectie blauw-witte kleur. Dit maakt het gemakkelijker om de saturatiemeter te vinden en te onderscheiden van andere medische apparaten. Bovendien heeft hij een compact formaat en werkt op alkaline batterijen. Dit maakt hem ideaal om mee te nemen op reis of tijdens een wandeling in de bergen.

Als ervaren gebruiker kan ik zeggen dat de Pheartcare saturatiemeter zeer nauwkeurig is en gemakkelijk te gebruiken. De metingen zijn consistent en betrouwbaar. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor continue monitoring gedurende lange periodes. Maar voor incidentele metingen is deze saturatiemeter perfect!

In het kort: de Pheartcare saturatiemeter is een betrouwbare en nauwkeurige pulse oximeter geschikt voor verschillende doelgroepen. Hij is medisch CE-gecertificeerd en meet niet alleen de zuurstofverzadiging, maar ook de polsslag/hartslag en perfusion index. De inspectie blauw-witte kleur maakt hem gemakkelijk te vinden. Hij werkt op alkaline batterijen en is geschikt voor incidentele metingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beurer PO30 Saturatiemeter/Pulseoximeter Hartslagmeter paars

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.3

Hey, heb je al gehoord van de Beurer PO30 Saturatiemeter? Het is een kleine en handige gadget die je in staat stelt om je zuurstofgehalte in het bloed te meten, evenals je hartfrequentie. Dit is vooral handig voor mensen met hartfalen, astma en chronische obstructieve longziekten.

De PO30 is niet alleen nauwkeurig en snel, maar ook heel gemakkelijk te gebruiken. Het is klein genoeg om overal mee naartoe te nemen, inclusief een handige etui. Het is ideaal voor thuisgebruik, maar ook voor onderweg. Zo kun je het bijvoorbeeld meenemen tijdens het sporten, wandelen of skiën. De PO30 blijft ook goed werken onder verschillende weersomstandigheden en op hogere hoogtes.

Een ander pluspunt van de PO30 is het heldere display en de grafische polsslagweergave. Zo kun je gemakkelijk en snel alle waarden aflezen. Bovendien is het met de zachte rubberen binnenkant ook nog eens heel comfortabel om te gebruiken.

Hoewel de PO30 geen voedingstype heeft, werkt het op alkaline en zinkkoolstof batterijen. Dit maakt het nog handiger om overal te gebruiken.

Al met al is de Beurer PO30 Saturatiemeter een geweldige gadget om in huis te hebben, vooral als je last hebt van een van de bovengenoemde aandoeningen. Het is nauwkeurig, snel, gemakkelijk te gebruiken en comfortabel. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor kinderen onder de 12 jaar oud.

Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbare saturatiemeter, is de PO30 zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. iProven OXI-27iBL Saturatiemeter Zuurstofmeter Pulse zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.1

Als je op zoek bent naar een betrouwbare saturatiemeter die je zuurstofsaturatie en hartslag binnen 10 seconden meet, dan is de iProven OXI-27iBL Saturatiemeter een uitstekende keuze. Het apparaat is zeer nauwkeurig en wordt om de seconde geüpdatet, wat betekent dat je altijd de meest actuele informatie hebt. Bovendien is het apparaat zeer eenvoudig te gebruiken, met slechts één druk op de knop om te meten en een verlicht LED-scherm om de resultaten weer te geven.

Maar wat deze saturatiemeter echt onderscheidt van andere producten is het feit dat hij compact en schokbestendig is, waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. Of je nu thuis bent of onderweg, je kunt altijd je gezondheid meten. Bovendien wordt de OXI-27iBL geleverd met een beschermhoes, batterijen, een keycord en een Nederlandse gebruiksaanwijzing, zodat je meteen aan de slag kunt.

Hoewel de OXI-27iBL niet bedoeld is voor constant monitoren, is het perfect voor korte metingen voor en na het sporten. Let er wel op dat je je vingers stil houdt tijdens het meten, anders kan het resultaat onnauwkeurig zijn. Ook kan nagellak de meting beïnvloeden, dus houd daar rekening mee.

Al met al is de iProven OXI-27iBL Saturatiemeter een uitstekende keuze voor iedereen die zijn gezondheid in de gaten wil houden. Het apparaat is nauwkeurig, eenvoudig te gebruiken en handig mee te nemen. En het beste van alles: je kunt het gebruiken waar je maar wilt!

In mijn persoonlijke ervaring met de OXI-27iBL heb ik geen nadelen kunnen vinden. Het is een geweldig apparaat dat doet wat het belooft en ik zou het zeker aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Medisana PM 100 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana PM 100 zwart

 • list plusDeze saturatiemeter is compact en robust gebouwd.
 • list plusHet scherm is draaiend en duidelijk.
 • list plusDeze saturatiemeter wordt ook door medici gebruikt.

Nadelen Medisana PM 100 zwart

 • list plusDeze saturatiemeter is kwetsbaar voor schade.
 • list plusEen ander nadeel is dat het geen bluetooth-verbinding heeft.
 • list plusDe kwaliteit is matig.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.9

Ben jij op zoek naar een betrouwbare saturatiemeter die je overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de Medisana PM 100 zwart een uitstekende keuze! Met deze saturatiemeter meet je eenvoudig de zuurstofsaturatie in je bloed en je hartslagfrequentie, waar en wanneer je maar wilt. Het apparaatje is heel gebruiksvriendelijk en geeft binnen enkele seconden nauwkeurige metingen weer.

Wat deze saturatiemeter zo bijzonder maakt, is het brede bereik van 70% tot 100% SpO2 en een hartslagbereik van 30 tot 235 slagen/min. Dit maakt hem geschikt voor allerlei toepassingen, van medisch gebruik tot sportprestaties. Bovendien is de PM 100 MDD medisch gecertificeerd, wat betekent dat je op de betrouwbaarheid van de metingen kunt vertrouwen.

Het compacte en lichtgewicht ontwerp van de PM 100 maakt hem ideaal voor gebruik onderweg. Je kunt hem gemakkelijk meenemen in de meegeleverde draaglus en hij schakelt zichzelf na 8 seconden automatisch uit om batterij te besparen. Daarnaast is het staaf- of golfdiagram op het display makkelijk afleesbaar en roteert het display automatisch mee voor optimaal gebruiksgemak.

Als specialist op het gebied van saturatiemeters kan ik zeggen dat de Medisana PM 100 zwart een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke saturatiemeter. Het apparaatje is betaalbaar, compact en biedt nauwkeurige metingen. De enige mogelijke drawback is dat het display misschien niet groot genoeg is voor mensen met slechte ogen. Al met al is de PM 100 een aanrader voor iedereen die zijn of haar gezondheid serieus neemt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Braun YK-81CEU YK-81CEU Saturatiemeter Vingersensor kleurloos

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun YK-81CEU YK-81CEU Saturatiemeter Vingersensor kleurloos

 • list plusDeze saturatiemeter heeft een betrouwbare meting.
 • list plusEen ander voordeel is dat het aan de verwachtingen voldoet.
 • list plusHet heeft een goede kwaliteit.

Nadelen Braun YK-81CEU YK-81CEU Saturatiemeter Vingersensor kleurloos

 • list plusHet heeft een instabiele meting.
 • list plusHet voldoet niet aan de verwachtingen.
 • list plusTot slot heeft het een slechte kwaliteit.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.1

Braun YK-81CEU YK-81CEU Saturatiemeter Vingersensor Luchtwegaandoeningen gaan meestal gepaard met een verminderde longfunctie, wat was toe te leiden tot een lager zuurstofgehalte in het bloed. De Braun pulsoximeter 1 meet dit zuurstofgehalte in het bloed. Na het invoeren van de wijsvinger in de lichtelektrische sensor geeft het display de gemeten zuurstofsaturatie (O2) en de pulsfrequentie en een verticaal staafdiagram weer, dat de pulsamplitude weergeeft. De teksten voor dit artikel zijn automatisch vertaald. Features Meet de zuurstofsaturatie, de pulsfrequentie en de pulsamplitude kan praktisch op de vingers worden vastgeklemd heldere resultaten worden op het roterende OLED-display met achtergrondverlichting weergegeven praktische band voor gebruik onderweg Highlights Comfortabele, heldere, praktische meting van de bloedzuurstofwaarden Ook geschikt voor sporters Werkt onder toezicht voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar Leveromvang Braun pulsoximeter, Band, 2x batterij, Gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van saturatiemeters. Er zijn immers 168 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!