Wat is de beste Wasmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het kopen van een goede Wasmachine is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Wasmachine van 2024? Na het analyseren van 743 Wasmachines kwam de LG WM6700HBA als beste getest uit onze Wasmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Wasmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Wasmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Wasmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Wasmachines

1Score: 9.5
LG WM6700HBA
LG WM6700HBA
LG
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
GE Profile Top Load Washing
GE Profile Top Load Washing
GE
3Score: 9.4
Electrolux ELFW4222AW
Electrolux ELFW4222AW
Electrolux
4Score: 9.2
GE Appliances UltraFresh Front Load
GE Appliances UltraFresh Front Load
GE Appliances
5Score: 9.1
Samsung RT18M6215SR
Samsung RT18M6215SR
Samsung
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
Maytag Top Load 5.2 cu.
Maytag Top Load 5.2 cu.
Maytag
7Score: 8.8
Amana NTW4516FW
Betaalbare efficiëntie onder $700
Amana NTW4516FW
Amana
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.5
Maytag MHW8630HC
Maytag MHW8630HC
Maytag
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.2
GE Profile UltraFast Combo Washer
GE Profile UltraFast Combo Washer
10Score: 8.2
GE GDE25EYKFS
Biedt schimmelpreventie en langere cycli
GE GDE25EYKFS
GE
hero illustration

De Bestenu Wasmachine Koopgids

Een goede wasmachine houdt het huishouden draaiende. Maar welke wasmachine is goed? Lees hier hoe je rekening mee houdt bij het kiezen van een fijne wasmachine.

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

De levensduur van een wasmachine hangt af van een aantal verschillende factoren. Zo zijn er flinke verschillen tussen merken en prijsklassen van wasmachines. Het ene merk verkoopt duurdere wasmachines dan een ander, maar investeert dan ook weer in duurzamere materialen en past meer ontwikkelde technologie toe. Heel algemeen genomen gaat goedkopere wasmachine zo'n 10 jaar mee, terwijl een duurdere variant van hogere kwaliteit het wel 15 tot 20 jaar uithoudt.

Ga niet al te sterk van de genoemde jaartallen uit, want de levensduur hangt ook af van het gebruik. Hoe meer de wasmachine gebruikt wordt, des te sneller deze zal slijten. Je krijgt een realistischer beeld van de levensduur als je het aantal wasbeurten bekijkt. Een budget variant wasmachine draait naar verwachting ongeveer 1300 wasbeurten voor er iets gaat mankeren. De meest hoogstaande wasmachines draaien naar verwachting bijna het dubbele: zo'n 2400 wasbeurten. De middenmoot wasmachine zit met 1600 verwachte wasbeurten redelijk in het midden.

Nu je dit weet is het wellicht makkelijk om een rekensommetje te maken van de verwachte levensduur. Hoe lang de wasmachine meegaat hangt af van je gebruikt, dus ga eerst even na hoe vaak per week je de wasmachine gemiddeld aanzet. Deel het verwacht aantal wasbeurten door 52 en deel die uitkomst weer door het aantal keer per week dat je de wasmachine gebruikt. Je hebt nu een meer concrete inschatting van de levensverwachting; een handig stukje informatie.

Wat kost een goede wasmachine?

Om te bekijken wat een goede wasmachine kost is het handig om eerst te weten welke wasmachines als goed worden beschouwd. Als je een aantal lijsten van best beoordeelde wasmachines doorneemt zie je al snel dat er geen wasmachines onder de prijs van €500,- uit komen. Je kan dit dus ongeveer als minimum bedrag voor een goede wasmachine beschouwen.

Maar de prijs kan oplopen. De meest voorkomende merken tussen de goed beoordeelde wasmachines zijn Miele, Bosch en Samsung. Elk merk heeft natuurlijk wasmachines met verschillende prijzen. Zo liggen de prijzen van Bosch en Samsung modellen meestal tussen de €600,- en €1000,-. De wasmachines van Miele hebben een wat hoger prijskaartje: die kosten gemiddeld tussen de €800,- en €1500,-.

Extra functies en luxe eigenschappen hebben natuurlijk ook invloed op de prijs van een wasmachine. De duurste hoeft niet per se de beste te zijn: het zou heel goed kunnen dat deze machine naast kwaliteit ook veel extra eigenschappen heeft en opties biedt. Een goedkopere, goede wasmachine vinden is dus ook mogelijk! Zoek in dat geval naar wasmachines van hoge kwaliteit die goed beoordeeld zijn, maar geen extra fratsen hebben.

Wat zijn de beste wasmachine merken?

Er zijn enorm veel wasmachine merken op de markt, maar bij welke moet je zijn? Je hebt net al gelezen dat Bosch, Samsung en Miele erg goed beoordeelde wasmachines verkopen. Ze zijn niet goedkoop, maar komen wel regelmatig als beste uit de test of eindigen hoog in een vergelijking.

Dan blijven er natuurlijk meer merken over die ook degelijke wasmachines aanbieden. Als je de merken achter de best geteste losse modellen vergelijkt met de hoogst beoordeelde merken zit daar eigenlijk bijna geen verschil tussen. Het lijkt er dus op dat verschillende wegen naar dezelfde fabrikanten leiden.

Per toeval zijn Bosch, Samsung en Miele ook precies de fabrikanten die in de top 3 van beste wasmachine merken eindigen. Verder hebben Siemens, AEG, LG en Whirpool ook een goede reputatie.

Overige merken zijn niet per definitie een slechte wasmachine aankoop. Elk merk heeft betere en mindere producten en modellen. Het zou zomaar eens goed kunnen zijn dat zo'n merk een paar geweldige en een aantal mindere wasmachines. Als je minder op het merk let en meer op modelniveau gaat zoeken ontdek je misschien wel een parel van een wasmachine.

Wat weegt een wasmachine?

Wasmachines zijn geen lichte apparaten. Vooral het betonblok in de bodem draagt bij aan het gewicht. Die zit erin om wasmachines stabiliteit te geven, zodat het apparaat zich niet verplaatst als er bijvoorbeeld gecentrifugeerd wordt.

Het gewicht hangt natuurlijk ook af van het formaat, maar je kan stellen dat de gemiddelde wasmachine tussen de 60 en 85 kilo weegt. Dat is nogal wat, vooral als je wasmachine toevallig op de zolderverdieping moet staan.

Moet je oude wasmachine naar beneden en de nieuwe weer naar boven? Sommige verkopers bieden dit als extra service! Mocht je de klus zelf met wat hulp uit gaan voeren, zorg er dan voor dat je oude wasmachine goed leeg is gelopen. Water dat in de onderdelen is blijven hangen is extra verzwarend, terwijl die machine al meer dan genoeg gewicht heeft.

 

hero illustration

Hoe testen we Wasmachines?

Om de beste Wasmachine te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Wasmachine-test hebben we 743 Wasmachines geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Wasmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Wasmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Wasmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Wasmachine in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 743 Wasmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Wasmachines in een makkelijke lijst

1. LG WM6700HBA

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG WM6700HBA

 • list plus5-cubic-foot wash drum

Nadelen LG WM6700HBA

 • list plusHeeft een ketchupvlek achtergelaten in de Heavy Duty test
 • list plusConcurrentie van de Electrolux ELFW7637AT
 • list plusGeprijsd op $1,199.99

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.56
Functionaliteit
9.08
Gebruiksgemak
9.89
De LG WM6700HBA voorlader wasmachine is een futuristisch en visueel aantrekkelijk apparaat dat indrukwekkende functies biedt voor gezinnen met veel was. Met een wastrommel van 5 kubieke voet, snelle wascycli en specifieke programma's zoals Sanitair en Kinderkleding, is het efficiënt voor grote gezinnen. Zoals opgemerkt door Reviewed, is het ideaal voor grote gezinnen vanwege de "grote trommel en snelle cycli." De NeveRust roestvrijstalen trommel met levenslange garantie draagt bij aan de duurzaamheid en de compatibiliteit met de LG SideKick Pedestal Washer biedt extra capaciteit wanneer dat nodig is.

Een van de opvallende kenmerken van de machine, benadrukt door Trusted Reviews, is de uitbreidbaarheid, waardoor de LG 27-inch SideKick Pedestal Washer kan worden toegevoegd om twee ladingen tegelijk te verwerken. Het LED-licht in de trommel voegt een handige touch toe, verbetering van de zichtbaarheid tijdens het laden en lossen. Het bedieningssysteem, zoals vermeld, is gebruiksvriendelijk, met verschillende wasopties zoals AI Wash, Beddengoed, Fijne Was en Handdoeken toegankelijk via de draaiknop aan de voorkant en LCD-scherm. Het is echter de moeite waard om op te merken dat het in de Heavy Duty-test een ketchupvlek achterliet, zoals opgemerkt in de review.

Hoewel de LG WM6700HBA uitblinkt op verschillende gebieden, staat het in concurrentie met de Electrolux ELFW7637AT op het gebied van vlekbestrijdingskracht en prijs, zoals benadrukt door Reviewed. Wat betreft de prijs is de LG WM6700HBA geprijsd op $1,199.99, waardoor het in een competitieve categorie valt. De compatibiliteit van de machine met de LG ThinQ app en de optie om het te stapelen met een compatibele wasdroger voegt toe aan de veelzijdigheid, zoals opgemerkt door Trusted Reviews.

In vergelijking met zijn voorganger, de LG WM3600HWA, biedt de WM6700HBA verbeterde functies, uitbreidbaarheid en betere wasprestaties, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een moderne en efficiënte wasmachine. Het is echter belangrijk om potentiële beperkingen te overwegen, zoals de vlekbestrijdingskracht van de concurrentie, evenals het prijsaspect. Als gebruiksvriendelijke, uitbreidbare en visueel aantrekkelijke wasmachine, onderscheidt de LG WM6700HBA zich als een topkeuze voor gezinnen met aanzienlijke wasbehoeften, ondanks de opgemerkte kleine nadelen, zoals het ketchupvlekkenprobleem.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. GE Profile Top Load Washing

Loading ...

Voordelen GE Profile Top Load Washing

 • list plusUitzonderlijke reinigingsprestaties

Nadelen GE Profile Top Load Washing

 • list plusOpzetten van slimme functies kan verbeterd worden
 • list plusGeprijsd op $899.99

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.45
Functionaliteit
9.81
Gebruiksgemak
8.91
De GE Profile Top Load Wasmachine biedt uitzonderlijke waarde met zijn 5,4 kubieke voet trommel, ingebouwde wasmiddelreservoirs en unieke kenmerken zoals stoomcycli en Microban antibacteriële coating. Met een prijs van $899,99 valt het op door zijn uitstekende vlekverwijdering en uitstekende reinigingsprestaties, waardoor het zich onderscheidt als de Beste Waarde in de categorie van bovenladers. Met de Normale cyclus die 72,91% van de testvlekken verwijdert en de Fijne cyclus die op 65,5% zit, blinkt het uit in het leveren van smetteloze was. Zoals opgemerkt door het Good Housekeeping Institute Cleaning Lab, "GE Top-Load Wasmachine als Beste Waarde" toont zijn uitzonderlijke waarde en vlekverwijderende vaardigheden.

Wat betreft betrouwbaarheid heeft de GE Profile wasmachine een servicetarief van 5,1%, waarmee het zich positioneert onder de meest betrouwbare bovenlader merken voor 2023. Het heeft een capaciteit van 4,9 kubieke voet met een agitator, aanpasbare wasmiddelcombinaties en een knoopcyclus om klitten te voorkomen, waarmee het zijn praktische en gebruiksvriendelijke ontwerp benadrukt. Onder zijn concurrenten, LG en Speed Queen vallen op door hun slimme functionaliteit en solide constructie, respectievelijk, maar de mix van functies en betrouwbaarheid van de GE Profile bevestigt zijn positie als een topconcurrent in de markt.

De grote trommel van de GE Profile Top Load Wasmachine maakt het geschikt voor grotere gezinnen, waarbij de praktische bruikbaarheid voor het verwerken van grote wasladingen wordt benadrukt. De prestaties en betrouwbaarheid van de wasmachine maken het een ideale keuze voor huishoudens die streven naar een balans tussen functionaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid. Echter, de installatie van zijn slimme functies is opgemerkt als een potentieel verbeterpunt, wat een lichte tekortkoming in termen van gebruikerservaring weerspiegelt.

In het veranderende landschap van bovenlader wasmachines valt het GE Profile model op door zijn mix van innovatieve functies, reinigingsprestaties en betrouwbaarheid. Het biedt een overtuigende optie voor degenen die een wasmachine zoeken die uitblinkt in het leveren van smetteloze was, het verwerken van grote wasladingen en het waarborgen van langdurige betrouwbaarheid. Als de topper voor Beste Waarde combineert de GE Profile Top Load Wasmachine praktische bruikbaarheid en prestaties, waardoor het een opvallende keuze is in de competitieve markt van bovenlader wasmachines.

Verkrijgbaar bij:

3. Electrolux ELFW4222AW

Loading ...

Voordelen Electrolux ELFW4222AW

 • list plusMet een maximale centrifugesnelheid van 1400 toeren per minuut.
 • list plusEen lager jaarlijks energieverbruik van slechts 90 kWh.
 • list plusStapelbaar met een voorladerontwerp.
 • list plusBeschikt over zes verschillende temperatuurinstellingen.
 • list plusHoogste energie-effici"entieklasse.
 • list plusCompact vormgegeven, dus past gemakkelijk thuis.
 • list plusDoorzichtige deur om de was in de gaten te houden.
 • list plusVoorzien van een aansluiting voor warm water.
 • list plusPositieve klantenbeoordelingen, met een gemiddelde van 4,6 van de 5 sterren.
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksgemak.

Nadelen Electrolux ELFW4222AW

 • list plusHeeft geen directe aandrijfmotor.
 • list plusDe hoogte is niet verstelbaar.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.17
Functionaliteit
9.16
Gebruiksgemak
9.87
De Electrolux ELFW4222AW wasmachine is een overtuigende optie voor wie op zoek is naar een geavanceerde en efficiënte oplossing voor de was. Met een maximale centrifugesnelheid van 1400 toeren per minuut, een lager jaarlijks energieverbruik van 90kWh, en een stapelbare, voorlader ontwerp, presteert het beter dan zijn concurrenten op verschillende belangrijke gebieden. Met zijn zes temperatuurinstellingen en top energie-efficiëntie classificatie, bevestigt het zijn status als een opvallend product op de markt.

Volgens Consumer Reports is "de Electrolux ELFW4222AW wasmachine beter dan het gemiddelde," wat de bovengemiddelde prestaties benadrukt. Daarnaast verbeteren het compacte ontwerp, de transparante deur en de aansluiting op warm water zijn aantrekkingskracht, waardoor het een veelzijdige en praktische keuze is voor verschillende huishoudelijke configuraties. Het LuxCare Wash System en stoomverfrissingsfunctie benadrukken verder de geavanceerde mogelijkheden van de machine, wat zorgt voor grondige en effectieve reiniging.

De Electrolux ELFW4222AW heeft positieve feedback gekregen van klanten, met een gemiddelde beoordeling van 4,6 van de 5 sterren op basis van 18 beoordelingen op Best Buy. Klanten prijzen de waarde, kwaliteit en gebruiksgemak, wat zijn aantrekkingskracht als betrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat aantoont.

Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel de Electrolux ELFW4222AW uitblinkt in prestaties en efficiëntie, het ontbreekt aan een direct drive motor en de mogelijkheid om zijn hoogte aan te passen, zoals vermeld in de review van Versus. Deze beperking kan een factor zijn om rekening mee te houden voor mensen die specifieke functionaliteiten zoeken in hun wasmachines.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Electrolux ELFW4222AW op door zijn compacte ontwerp, geavanceerd was systeem en energiezuinige werking. Zijn dichtstbijzijnde concurrenten bieden misschien vergelijkbare functies, maar kunnen niet matchen met zijn uitgebreide mix van prestatie-indicatoren en innovatieve technologieën.

Concluderend presenteert de Electrolux ELFW4222AW zichzelf als een top speler op de markt voor wasmachines, met een overtuigende mix van prestaties, efficiëntie en gebruiksvriendelijke functies. Zijn geavanceerde technologieën en compacte ontwerp maken het een aantrekkelijke optie voor individuen of gezinnen die op zoek zijn naar een betrouwbare en ruimtebesparende oplossing voor de was. Hoewel het misschien kleine beperkingen heeft, positioneren zijn algehele prestaties en positieve gebruikersfeedback het als een sterke speler op de markt, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar een hoogwaardige, compacte wasmachine.

Verkrijgbaar bij:

4. GE Appliances UltraFresh Front Load

Loading ...

Voordelen GE Appliances UltraFresh Front Load

 • list plusInnovatieve functies om vocht- en geurproblemen aan te pakken
 • list plusBrede afdichting voert effectief restwater af en remt de groei van bacteriën af
 • list plusUltraFresh Vent System met OdorBlock verwijdert overtollig vocht en voorkomt onaangename geuren

Nadelen GE Appliances UltraFresh Front Load

 • list plusMogelijke beperkingen in geavanceerde slimme functies

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
8.76
De GE UltraFresh Front Load Washer with OdorBlock is dé oplossing voor het eeuwenoude probleem van schimmel en geur in voorladers. Met innovatieve kenmerken zoals een bredere dichting die effectief water afvoert en de UltraFresh Vent System met OdorBlock ™ die overtollig vocht elimineert, blijft deze wasmachine fris en geurvrij. De toevoeging van Microban-technologie remt de groei van geurveroorzakende bacteriën, waardoor de wasmachine schoon blijft, een veelvoorkomende zorg bij voorladers.

Volgens Good Housekeeping is de GE UltraFresh Front Load Washer with OdorBlock de "Best Value" onder zijn collega's, vanwege zijn uitzonderlijke kenmerken tegen een aantrekkelijke prijs. Consumer Reports benadrukt de innovatie van deze wasmachine, vooral in de aanpak van het schimmelprobleem bij voorladers. In vergelijking met andere toonaangevende voorladers concurreert de GE UltraFresh Front Load Washer with OdorBlock niet alleen op waarde, maar ook op prestaties en functionaliteit.

Deze wasmachine is ideaal voor gebruikers die een betrouwbare en betaalbare oplossing zoeken voor schimmel- en geurproblemen bij voorladers. Ondanks mogelijke beperkingen in geavanceerde slimme functies, blijft de GE UltraFresh Front Load Washer with OdorBlock een topkeuze dankzij zijn innovatieve kenmerken en bewezen effectiviteit.

Verkrijgbaar bij:

5. Samsung RT18M6215SR

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
8.99
Gebruiksgemak
9.45
Als ik kijk naar de Samsung RT18M6215SR wasmachine, zie ik een veelzijdige en betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar een koelkast met vriesvak bovenin. De gebruikershandleiding, beschikbaar in het Engels, Spaans en Frans, biedt uitgebreide begeleiding op het gebied van veiligheid, installatie, gebruik, onderhoud en probleemoplossing. Het is gestructureerd met hoofdstukken in elke taal, met specifieke begeleiding voor verschillende regio's. De 192 pagina's tellende handleiding wordt geprezen om zijn grondigheid en duidelijkheid, waardoor het een waardevolle bron is voor gebruikers. Zoals een gebruiker opmerkte: "De handleiding is uitgebreid en biedt alle noodzakelijke informatie voor veilig en efficiënt gebruik."

Uitgerust met een ruim vriesvak en geavanceerde functies, valt de Samsung RT18M6215SR op door zijn efficiënte koel- en opslagmogelijkheden. De koelkast beschikt over gebruiksvriendelijke bediening en speciale functies, waardoor het een ideale keuze is voor gezinnen en individuen. Met zijn aandacht voor details in veiligheidssymbolen, voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen voor verwijdering, zorgt dit model voor een veilige en milieubewuste gebruikerservaring.

In vergelijking met andere koelkasten met vriesvak bovenin, blinkt de Samsung RT18M6215SR uit door zijn uitgebreide gebruikershandleiding die een divers publiek bedient met zijn ondersteuning in meerdere talen. De uitgebreide dekking van veiligheid, installatie en onderhoud onderscheidt het als een betrouwbare en gebruikersgerichte keuze. Echter, het ontbreken van specifieke gebruikersbeoordelingen voor deze koelkast op consumentenrapporten beperkt een uitgebreide vergelijkende analyse met andere modellen op de markt.

Hoewel de Samsung RT18M6215SR geen gespecialiseerde functie of uniek verkoopargument heeft dat wordt benadrukt in de beschikbare beoordelingen, positioneert zijn algehele uitgebreide gebruikershandleiding en efficiënte koel- en opslagmogelijkheden het als een betrouwbare keuze voor huishoudens. De nadruk van de koelkast op veiligheid en milieubewuste overwegingen voegt verder toe aan zijn aantrekkingskracht. Echter, het gebrek aan specifieke gebruikersfeedback over zijn prestaties en duurzaamheid vormt een beperking bij het volledig beoordelen van zijn concurrentiepositie op de markt.

Samenvattend, biedt de Samsung RT18M6215SR wasmachine een betrouwbare en gebruiksvriendelijke ervaring met zijn uitgebreide gebruikershandleiding, geavanceerde functies en nadruk op veiligheid. Zijn efficiënte koeling en opslag maken het een praktische keuze voor huishoudens. Echter, het ontbreken van gedetailleerde gebruikersbeoordelingen belemmert een volledige beoordeling van zijn prestaties en gebruikerstevredenheid.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Maytag Top Load 5.2 cu.

Loading ...

Voordelen Maytag Top Load 5.2 cu.

 • list plusGrote capaciteit van 5.2 cu. ft. voor voldoende ruimte voor grote wasladingen
 • list plusEffectieve reinigingskracht met een kurkentrekker agitator en PowerWash-cyclus
 • list plusSolide constructie en ondersteund door een garantie van 10 jaar

Nadelen Maytag Top Load 5.2 cu.

 • list plusLangere cycli dan gemiddeld
 • list plusVerbruikt een aanzienlijke hoeveelheid water
 • list plusMatige kwaliteit wasmiddel- en bleekbekers gemaakt van lichtgewicht plastic

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
9.19
Gebruiksgemak
8.84
Ik ben zo enthousiast over de Maytag Top Load 5.2 cu. ft. Capacity Agitator Washer! Met een capaciteit van 5.2 cu. ft., biedt deze wasmachine voldoende ruimte voor grote ladingen wasgoed. De corkscrew agitator garandeert effectieve reiniging, en met de glazen deur kan ik zelfs tijdens de cycli zien wat er gebeurt. De PowerWash cyclus verwijdert vlekken effectief en de Spin cyclus vermindert de droogtijd. Ik moet wel zeggen dat de cycli langer zijn dan gemiddeld en dat de machine veel water verbruikt. Ook zijn de wasmiddel- en bleekmengbekers van lichte plastic kwaliteit. Maar met een ingebouwde kraan en een 10-jarige garantie, biedt deze wasmachine toch wel gemiddelde prestaties.

De Maytag Top Load 5.2 cu. ft. Capacity Agitator Washer is een solide keuze in de categorie traditionele bovenladers. De stevige constructie en 10-jarige garantie zijn pluspunten, maar de ondermaatse reinigingskracht en het vochtig achterlaten van de was zijn nadelen. In vergelijking met andere modellen, wordt de Frigidaire FFTW4120SW geprezen om zijn transparante, langzaam sluitende deksel en intuïtieve bediening, maar de reinigingsprestaties en waarde worden als ondermaats beschouwd. De GE GTW335ASNWW is een redelijk geprijsde optie met goede reinigingsprestaties, maar mist extra functies.

Volgens Good Housekeeping behoort de Maytag Top Load 5.2 cu. ft. Capacity Agitator Washer tot de topkeuzes voor bovenladers. Met een capaciteit van 5.2 cu. ft. en goede reinigingsprestaties is deze wasmachine een competitieve keuze op de markt.

In de wereld van bovenladers met agitator is de Maytag Top Load 5.2 cu. ft. Capacity Agitator Washer een solide optie, met een goede balans tussen capaciteit en prestaties. De langere cycli en waterverbruik zijn belangrijke overwegingen, maar de krachtige reinigingsmogelijkheden en ruime ontwerp maken het een overtuigende keuze voor huishoudens met veel wasgoed. Als je op zoek bent naar een bovenlader met aanzienlijke capaciteit en betrouwbare reinigingsprestaties, zou de Maytag Top Load 5.2 cu. ft. Capacity Agitator Washer een ideale keuze kunnen zijn.

Al met al, de Maytag Top Load 5.2 cu. ft. Capacity Agitator Washer blinkt uit in zijn grote capaciteit, effectieve reinigingskracht en solide constructie, versterkt door de 10-jarige garantie. De langere cycli en waterverbruik zijn punten om af te wegen tegen de voordelen. Als je prioriteit geeft aan capaciteit en reinigingsprestaties, zou deze wasmachine wel eens perfect kunnen zijn voor jouw wasbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

7. Betaalbare efficiëntie onder $700: Amana NTW4516FW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amana NTW4516FW

 • list plusGrondige reinigingsmogelijkheid met dubbele werking agitator en diepwaterwasoptie
 • list plusPositieve klantbeoordelingen voor waarde, kwaliteit en gebruiksgemak
 • list plusGeschikt voor middelgrote huishoudens met een capaciteit van 3,5 cu. ft.

Nadelen Amana NTW4516FW

 • list plusGebrek aan gedetailleerde informatie over specifieke nadelen die door klanten worden genoemd en het ontbreken van expertrecensies
 • list plusNiet Energy Star-gekwalificeerd, mogelijk niet energiezuinig

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.12
Functionaliteit
9.06
Gebruiksgemak
8.26
De Amana NTW4516FW is een bovenlader wasmachine die een beoordeling van 4,4 op 5 sterren heeft gekregen van meer dan 15.000 klantbeoordelingen. Met een capaciteit van 3,5 cu. ft. en een dubbele actie agitator, is deze wasmachine ontworpen om grondige reiniging te leveren terwijl je stoffen beschermt. Het beschikt over een optie voor diep water wassen, een porseleinen kuip en een late dekselvergrendeling voor extra gemak. Bovendien biedt de wasmachine 8 wascycli, 5 temperatuurinstellingen en een extra spoeloptie, die voldoen aan verschillende wasbehoeften. Met een gewicht van 117 lbs en een breedte van 27-1/2", is deze wasmachine geschikt voor middelgrote huishoudens.

Volgens Consumer Reports is de Amana NTW4516FW een bovenlader agitator wasmachine met externe afmetingen van ongeveer 43 inch hoog, 27 inch breed en 27 inch diep. Hoewel specifieke beoordelingen niet toegankelijk zijn, maken de afmetingen het geschikt voor standaard wasruimtes.

Klanten hebben deze Amana wasmachine geprezen om zijn waarde, kwaliteit en gebruiksgemak, waarbij de meerderheid het een 5-sterrenbeoordeling geeft. Een klant van Best Buy merkt op: "Ik ben dol op het filter dat al het vuil opvangt dat van de kleding afkomt. Het is gemakkelijk schoon te maken en geeft me het gevoel dat mijn kleding schoner wordt." De dubbele actie agitator en de optie voor diep water wassen dragen waarschijnlijk bij aan de reinigingsefficiëntie, wat aanspreekt bij gebruikers die grondige reiniging voor hun wasgoed zoeken.

Er ontbreekt echter gedetailleerde informatie over de nadelen die door klanten worden genoemd, waardoor het moeilijk is om mogelijke tekortkomingen nauwkeurig te beoordelen. Expertbeoordelingen en meningen zijn ook niet beschikbaar, wat een algehele evaluatie van de prestaties van de wasmachine vanuit een professioneel oogpunt beperkt.

In vergelijking met andere modellen valt de Amana NTW4516FW op door zijn nadruk op grondige reiniging, stofbescherming en gebruiksvriendelijke functies. De dubbele actie agitator en de optie voor diep water wassen plaatsen het in de categorie van wasmachines die reinigingsefficiëntie prioriteren, vooral voor sterk vervuilde kledingstukken of grote ladingen.

Hoewel de Amana NTW4516FW uitblinkt in waarde, kwaliteit en gebruiksvriendelijke bediening, laat het ontbreken van gedetailleerde expertbeoordelingen en specifieke nadelen die door gebruikers worden benadrukt, sommige aspecten open voor interpretatie. Bovendien kan het ontbreken van een Energy Star kwalificatie een overweging zijn voor degenen die energiezuinige apparaten zoeken.

Samenvattend presenteert de Amana NTW4516FW zich als een betrouwbare en efficiënte bovenlader wasmachine, vooral geschikt voor gebruikers die grondige reiniging en zorg voor stoffen prioriteren. Zijn gebruiksvriendelijke ontwerp en gunstige klantbeoordelingen positioneren het als een sterke concurrent op de markt, met name voor degenen die een betrouwbare wasmachine zoeken zonder de bank te breken. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Maytag MHW8630HC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Maytag MHW8630HC

 • list plusUitzonderlijke vlekverwijderingscapaciteiten
 • list plusRuime 5-kubieke-voet trommel
 • list plusTrue Sanitize-cyclus

Nadelen Maytag MHW8630HC

 • list plusVerlengde duur van cycli, vooral de Heavy Duty-cyclus met Extra Power geactiveerd

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.65
Functionaliteit
8.25
Gebruiksgemak
8.54
Ik ben dol op de Maytag MHW8630HC Front-Load Washer vanwege zijn uitzonderlijke vlekverwijderingsvermogen, ruime 5-kubieke-voet trommel en echte Sanitize-cyclus. Dit maakt het een overtuigende keuze voor huishoudens met zware wasbeurten en hardnekkige vlekken. De ingebouwde waterverwarmer zorgt voor grondige reiniging en bacteriedodende eigenschappen, terwijl de flexibele cyclusopties, centrifugesnelheden, vuilniveaus en temperatuurinstellingen voldoen aan diverse wasbehoeften. Bovendien voegen de opties Fresh Hold en Overnight Wash & Dry gemak toe aan de gebruikservaring. Sommige gebruikers vinden echter de lange duur van de cycli, vooral de Heavy Duty-cyclus met Extra Power geactiveerd, misschien onhandig.

In vergelijking met de Maytag MHW5630HW biedt de MHW8630HC een grotere trommelcapaciteit, geavanceerdere functies en superieure vlekverwijderingsmogelijkheden, waardoor het een waardevolle investering is voor degenen die zware prestaties en grondige reiniging prioriteren. De MHW5630HW is geschikt voor gezinnen met zware wasbeurten en hardnekkige vlekken, maar schiet tekort wat betreft de Extra Power-functie voor de Heavy Duty-cyclus, die extra tijd toevoegt zonder significante verbetering in reinigingskracht. Bovendien overtreft de MHW8630HC de MHW5630HW met zijn echte Sanitize-cyclus en geavanceerde opties zoals Fresh Hold en Overnight Wash & Dry, wat extra flexibiliteit en gemak biedt.

In een breder marktcontext concurreert de Maytag MHW8630HC met bovenladers en voorladers zoals de Samsung WF42H5000AW en de Samsung WA55A7700AV. Terwijl de Samsung-modellen grote capaciteiten, slimme functies en positieve gebruikersbeoordelingen bieden, onderscheidt de MHW8630HC zich door zijn uitzonderlijke vlekverwijderingsvermogen, echte Sanitize-cyclus en ruime trommel. Het excelleert in zware prestaties en grondige reiniging, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die deze eigenschappen prioriteren.

Kortom, de Maytag MHW8630HC Front-Load Washer maakt indruk met zijn uitzonderlijke vlekverwijderingsvermogen en ruime trommel, waardoor het een ideale keuze is voor huishoudens met zware wasbeurten en hardnekkige vlekken. Ondanks de langere cyclustijden onderscheidt het zich door grondige reiniging en bacteriedodende eigenschappen. Als je zware prestaties en grondige reiniging prioriteert, is de MHW8630HC een overtuigende investering. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. GE Profile UltraFast Combo Washer

Loading ...

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.53
Functionaliteit
8.53
Gebruiksgemak
7.74

Verkrijgbaar bij:

10. Biedt schimmelpreventie en langere cycli: GE GDE25EYKFS

Loading ...

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.36
Functionaliteit
7.81
Gebruiksgemak
8.28

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wasmachines. Er zijn namelijk 743 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!