De Bestenu Condensdroger Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/22/2020


Een condensdroger droogt je was zonder dat je een slang uit het raam hangt: je kunt hem dus overal kwijt. Waar je op let bij aankoop van een condensdroger, lees je hieronder.

Wat is het verschil tussen een condensdroger en een warmtepompdroger?

Zowel de condensdroger en de warmtepompdroger drogen je wasgoed door het vocht af te voeren. Een condensdroger gebruikt hiervoor een reservoir en een luchtafvoerdroger voert de lucht af via een buis naar buiten. Beide machines gebruiken hiervoor een andere techniek.

Een warmtepompdroger droogt je was langzaam en op lage temperatuur, waardoor je was minder snel slijt. Hierdoor is de warmtepompdroger bovendien erg energiezuinig. Het nadeel van een warmtepompdroger is dat er een stevig prijskaartje aan hangt.

Een condensdroger bereikt hogere temperaturen en droogt hierdoor je was sneller, maar dit kost je meer energie en bovendien slijten je kleren sneller als je ze op hogere temperatuur droogt. Condensdrogers zijn voordelig in prijs.

Wat kost het om een condensdroger te gebruiken?

Wat het kost om een condensdroger te gebruiken, hangt van het energieverbruik af. Een klasse B condensdroger verbruikt ongeveer 561 kWh per jaar: dit kost je ruim €129 per jaar aan energiekosten.

Als je een condensdroger hebt in energieklasse A+++, dan kost dit je ongeveer €40 per jaar aan energiekosten. Let op: de zuinigste drogers zijn warmtepompdrogers.

Hoe lang gaat een condensdroger mee?

Als je 2,5 keer per week je was droogt in een condensdroger, dan gaat je condensdroger gemiddeld tien jaar mee. Dit hangt ook af van het merk en de gebruikte materialen. Merken die duurzamere materialen gebruiken, gaan vaak langer mee dan de goedkopere condensdrogers.

Welke soort drogers zijn er allemaal?

Er zijn drie soorten wasdrogers verkrijgbaar: een condensdroger, een warmtepompdroger en een luchtafvoerdroger.

Een luchtafvoerdroger is niet energiezuinig waardoor deze steeds minder verkocht wordt en moeilijker te krijgen is. Bij deze wasdroger word de vochtige lucht afgevoerd via een buis. Deze buis hang je uit het raam: het is dus noodzakelijk dat je een luchtafvoerdroger bij het raam plaatst. Doe je dit niet, dan gaat de vochtige lucht je huis in waardoor er schimmel kan ontstaan.

Bij een condensdroger wordt de warme lucht opgevangen in een reservoir. Als deze vol is, maak je deze leeg. Een condensdroger kan op hoge temperatuur drogen waardoor je was erg snel droog is. Dit gaat wel ten koste van je kleding: deze slijt sneller. Bovendien is een condensdroger niet erg energiezuinig.

Een warmtepompdroger is de meest energiezuinige manier van drogen. Hij droogt op lage temperatuur waardoor je kleding minder snel slijt, maar is wel een stuk langzamer dan een luchtafvoerdroger of een condensdroger. Het grootste voordeel van een warmtepompdroger is dat deze erg energiezuinig zijn. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan deze wasdroger.

Het vulgewicht van de condensdroger

Dit is misschien niet iets waar je meteen aan denkt bij aankoop van een condensdroger. Toch is het belangrijk. Als je een wasmachine met een vulgewicht van 10 kilo hebt, en je koopt een droger met een vulgewicht van 7 kilo, kun je niet je hele lading was in de wasdroger stoppen. Dit zorgt ervoor dat je nog steeds was op moet hangen.

Het vulgewicht van je wasdroger afstemmen op het vulgewicht van je wasmachine is dus een goed idee.

Verschillende droogprogramma's

Sommige condensdrogers maken gebruik van droogprogramma's waardoor je met één druk op de knop op de juiste temperatuur je wasgoed droogt. Zo zijn er vaak programma's voor jeans, katoen of beddengoed.

Lees altijd wel de labels van je wasgoed: kleding van kwetsbare stoffen mogen vaak niet in de wasdroger worden gedroogd, ook niet op de laagste temperatuur.

Het geluidsniveau van de condensdroger

Het geluidsniveau van de condensdroger is in principe alleen belangrijk als je deze in bijvoorbeeld een open keuken plaatst. Als hij luidruchtig is, kan dit frustratie opleveren tijdens het tv kijken. Bovendien is het lawaai van een droger ook niet erg prettig tijdens het eten van je avondeten.

Wil je een stille wasdroger, dan kies je het beste ene wasdroger met een geluidsniveau van maximaal 64 decibel.

Hoe komt deze fantastische Condensdroger reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Condensdroger ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Condensdrogers, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Condensdrogers die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Condensdrogers het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Condensdrogers stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Producten die overeenkomstig zijn aan Condensdrogers

De beste Condensdrogers in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

De Bosch WTN83202NL condensdroger beschikt over AutoDry sensoren die tijdens het droogprogramma de hoeveelheid vocht in je kleding meten. Is je kleding droog genoeg? Dan stopt de droger zelf het programma. Zo bespaar je energie en hoef je niet te vrezen voor een gekrompen trui. Je beschikt over 15 droogprogramma's voor onder meer sportkleding, wol en overhemden. Heb je last van een allergie? Dan gebruik je AllergyPlus om dierenharen en pollen uit je kleding te verwijderen. De condensdroger sluit je ook aan op de waterafvoer. Dan hoef je niet elke keer handmatig het condensreservoir te legen.

1. Bosch WTN83202NL


Product informatiePlus or Show more

Op zoek naar een eenvoudige condensdroger zonder uitgebreide extra's? Dan is de Beko DC7230BX ideaal voor jou. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is. Het programma stopt dan automatisch, waardoor de droogbeurt nooit langer duurt dan nodig is. Op het digitale display zie je hoe lang de droger nog bezig is. Wanneer de droger klaar is geeft hij een geluidssignaal, zodat je precies weet wanneer je je was er uit kan halen. Productvoordelen van de Beko DC7230BX: Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan Digitaal display waarop je precies ziet hoe lang het programma nog duurt Goed om rekening mee te houden: Heeft met een laadvermogen van 7 kg een relatief kleine trommel Heeft een vrij hoog energieverbruik en is daardoor minder zuinig Een condensdroger droogt op hoge temperaturen en is daardoor minder geschikt voor kwetsbare stoffen Het opvangreservoir zit aan de onderzijde van de condensdroger De Beko DC7230BX beschikt over 12 droogprogramma's, waaronder: Katoen: Standaard droogprogramma voor katoenen wasgoed Snel: Met dit snelle programma kun je kleding kort opfrissen Sportkleding: Dit programma is wat minder heet dan andere programma's, zodat de elasticiteit van de stof behouden blijft Overhemden: Dit droogprogramma zorgt er voor dat er zo min mogelijk kreukels in overhemden komen

2. Beko DC7230BX - Condensdroger


Product informatiePlus or Show more

De Zanussi ZDC8200NW heeft een vulgewicht van 8 kg, door het strijkvrij programma ben je minder tijd kwijt met het strijken van je was want vouwen en kreukels worden vermindert. Dankzij de XXL-deur is het in- en uitladen van de was erg gemakkelijk, de XXL-trommel zorgt ervoor dat je per keer een grote hoeveelheid was kunt drogen. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is, het programma stopt dan automatisch waardoor de droogbeurt nooit langer duurt dan nodig is. Wanneer de droger klaar is geeft hij een geluidssignaal, zodat je precies weet wanneer je je was er uit kan halen. Grote hoeveelheden was in één keer drogen Met deze handige droger met een grote capaciteit van 8 kg kun je meer of grotere items in één keer drogen. Dat deze droger geschikt is voor grote hoeveelheden was blijkt ook uit de handige extra’s van deze droger. Dankzij de XXL-trommel kun je per keer een grote hoeveelheid was drogen. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je wekelijkse was weg te werken. Inverter motor 10 jaar garantie De motor in deze droger gaat langer mee, op deze motor zit maar liefst 10 jaar garantie. De fabrieksgarantie op de droger is 2 jaar. Eenvoudig in- en uitladen Dankzij de XXL-deur is het in- en uitladen van de was veel gemakkelijker. Je kunt er namelijk gemakkelijker bij door de extra grote deuropening. Ultiem gemak door diverse droogprogramma’s Geniet van het gemak van deze gebruiksvriendelijke droger. Wil je was alleen even opfrissen omdat er nare geurtjes in je kleding zitten maar het niet vies is? Daar heeft deze droger een speciaal opfris programma voor. Zo voorkom je dat kleding onnodig gewassen en gedroogd wordt. Met het programma Strijkvrij wordt strijken makkelijker omdat het kreukels en vouwen vermindert. Ideaal want zo ben je dus minder tijd kwijt met strijken. Reverserende trommel voor een beter droogresultaat Deze Zanussi droger is uitgerust met een reverserende trommel. Dit betekent dat de trommel tijdens het drogen twee kanten opdraait. Dit heeft als voordeel dat grote stukken wasgoed minder snel in elkaar draaien. Ook wordt de was hierdoor gelijkmatiger gedroogd. Condenswaterafvoer Het condenswater dat vrij komt bij het drogen wordt standaard opgevangen in de condensbak. Zodra de condensbak volraakt en dus geleegd moet worden, geeft de wasdroger een signaal (indicator). Het is ook mogelijk om het condenswater direct af te voeren via de waterafvoer, dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar. De benodigde afvoerslang wordt niet standaard meegeleverd, maar kun je gewoon zelf aanschaffen. Kies hiervoor de Electrolux E2YH01 afvoerset. Startuitstel Met startuitstel kun je het programma laten starten wanneer jij dat wil. Ja kan deze droger laten starten tussen de 3 en 9 uur. Bijvoorbeeld 's nachts of tijdens de daluren, om energie te besparen, dit scheelt weer in energiekosten. Omkeerbare deur Wil je dat de deur naar links of naar rechts opengaat? Geen probleem, het kan bij deze droger allebei. De volledige omkeerbaarheid van de deur van de droger geeft je vier verschillende handgreepopties waardoor je de droger neer kunt zetten waar je maar wilt. Deze droger is ook gemakkelijk op een wasmachine te plaatsen. De Zanussi ZDC8200NW beschikt over 8 droogprogramma's, waaronder: Dekbed: Met dit speciale programma blijft de vorm van de deken behouden Mix: Dit programma is bedoeld om wasgoed met verschillende textielsoorten door elkaar te drogen Kreukherstellend: Na afloop van dit droogprogramma blijft de trommel zachtjes ronddraaien, zodat het textiel niet in een prop opdroogt Verfrissen: Dankzij dit korte opfrisprogramma verdwijnen ongewenste geurtjes uit textiel

3. Zanussi ZDC8200NW - Condensdroger


Product informatiePlus or Show more

Whirlpool FT CM11 8XB EU Condensdroger 8 kg XXL programma Jeans Zijde Sportkleding FRESHCARE+ Uw kleding blijft fris in de machine, zelfs tot 6 uur na het einde van de cyclus. Het innovatieve FreshCare+ systeem neemt de zorgen over uw kleding weg, dankzij delicate trommelbewegingen en nauwkeurige temperatuurcontrole. EASY CLEANING Het makkelijk verwijderen en schoonmaken van het filter in slechts drie simpele stappen. XXL PROGRAMMA Extra veel ruimte. In de grote trommel heeft uw wasgoed alle ruimte die het nodig heeft. Met dit programma worden zelfs grote ladingen perfect gedroogd. JEANS Perfect voor jeans. Voor het drogen van wasgoed van spijkerstof of kledingstukken van zwaar, op spijkerstof lijkend, materiaal . ZIJDE Behoedzaam drogen van zijden kleding. Het Zijde programma droogt tot wel 1.5 kg aan zijde kledingstukken, voorzichtig en op een zeer lage temperatuur. SPORTKLEDING Perfect voor sporkleding. Het sportprogramma is speciaal ontwikkeld Voor het drogen van sportkleding van synthetische stoffen of katoen. 8KG CAPACITEIT Alle ruimte die je nodig hebt. Met 8 kg trommelcapaciteit biedt deze Whirlpooldroger je alle ruimte die je nodig hebt voor het drogen van je wasgoed. ZEER STIL Ervaar de stilte. Deze Whirlpooldroger geeft je de beste resultaten tegen een zeer laag geluidsniveau Comfort SoftMove: aangepaste trommelbewegingen voor elk droogprogramma Elektronisch besturingssysteem Omkeerbare trommelrichting Kinderbeveiliging Waterreservoir bovenaan Capaciteit waterreservoir 5 liter Witte glazen deur Programma's SoftFinish programma Katoen programma Synthetisch programma Sport programma Jeans programma Zijde programma Opties Zoemer Display Tekstpaneel met symbolen Startuitstel 24 Resttijdindicatie Weergave programmaverloop Verbruikswaarden Energieklasse B Condensatie-efficiëntie klasse B Geluidsniveau 65 dBA Vulgewicht 8 kg Afmetingen en aansluiting Zekering: 13 A Spanning: 220-240 V Aansluitwaarde: 2,7 W Frequentie: 50 Hz Lengte aansluitkabel: 150 cm Hoogte zonder bovenblad 84,9 cm Gewicht apparaat: 37 kg Gewicht verpakt apparaat: 38,5 kg Afmetingen apparaat (HxBxD): 84,9 x 59,5 x 64,9 cm Afmetingen verpakt apparaat (HxBxD): 87,2 X 65,5 x 69,3 cm TECHNISCHE GEGEVENS Breedte apparaat (mm)595 Breedte verpakt apparaat (mm)655 Diepte apparaat (mm)649 Diepte verpakt apparaat (mm)693 Hoogte apparaat (mm)860 Hoogte verpakt apparaat (mm)872 Gewicht apparaat (kg)37 Gewicht verpakt apparaat (kg)38.5 Stroomafname (A)13 Lengte aansluitkabel (cm)150 Aansluitwaarde (W)2700 Geluidsniveau (dB(A))66 EAN-code8003437235634 Uitvoering Vrijstaand BELANGRIJKSTE KENMERKEN Verstelbare voetjes ja Vulgewicht katoen 8kg Indicator einde programma Optisch Indicator waterreservoir ledigen Ja Alternerende trommelbeweging Ja Startuitstel Vast in te stellen tijd Maximale startuitstel (uren)24 Programmaduur standaard katoenprogramma bij maximale lading 130 Condensation Efficiency B VERBRUIKSWAARDEN Energie-efficiëntieklasse. Van A+++ tot D voor deze productcategorie B Energieverbruik (kWh) programma Katoen kastdroog - centrifugeren 1400 t/m - restvochtheid 50%4.74 Energieverbruik (kWh) programma Synthetisch kastdroog - centrifugeren 1000 t/m - restvochtheid 50%1.84

4. Whirlpool FTNLCM118XB - Condensdroger


Product informatiePlus or Show more

Op zoek naar een condensdroger met speciaal Outdoor programma? Dan is de Siemens WT43N202NL ideaal voor jou. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig dan een warmtepompdroger. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is. Het programma stopt dan automatisch, waardoor de droogbeurt nooit langer duurt dan nodig is. Op het digitale display zie je hoe lang de droger nog bezig is. Wanneer de droger klaar is geeft hij een geluidssignaal, zodat je precies weet wanneer je je was er uit kan halen. Programma voor outdoor-kleding Dankzij het Outdoor-programma van Siemens, gaan gevoelige materialen veel langer mee. Zo kunnen waterafstotende textielsoorten worden gereinigd zonder dat dit ten koste gaat van hun ademende werking. Op deze manier behoudt zelfs intensief gebruikte kleding langdurig zijn kwaliteit. Ideaal voor sport- actieve outdoorkleding. Slimme sensoren voor vocht- en temperatuurmeting De ‘autoDry’ sensoren zorgen voor constante meting van de vochtigheid en temperatuur van het wasgoed. De volledige elektronische besturing wordt hierop aangepast, zodat de was perfect droogt op een energiezuinige en efficiënte manier. Drogen in 40 minuten Deze Siemens condensdroger heeft een droogprogramma waarmee je wasgoed in slechts 40 minuten kunt drogen. Het superKort40-programma heeft een optimaal temperatuurverloop en een speciale koelfase. Ideaal wanneer je een shirtje nog snel wilt drogen, voordat je de deur uit gaat.

5. Siemens WT43N202NL - iQ300 - Condensdroger


Product informatiePlus or Show more

De WLA 7DC1000M is een vrijstaande en energiezuinige (B klasse) condensdroger voor maximaal 7kg wasgoed. Voorzien van 15 droog programma`s, kinderslot en startuitstel functie. Fodor heeft geen aansluitservice, wij leveren alleen af.

6. WLA 7DC1000m - Condensdroger


Product informatiePlus or Show more

De AEG Lavatherm T6DB72GP is een condensdroger voor huishoudens van 1 of 2 personen. In de trommel is plek voor 7 kilo wasgoed. Zodra je 1 van de 10 programma's hebt gestart, draait de trommel verschillende richtingen op. Je wasgoed draait hierdoor niet in elkaar en je krijgt een gelijkmatig droog resultaat. ProSense sensoren houden voortdurend de vochtigheid van de stof in de gaten. Is het wasgoed droog genoeg dan stopt de wasdroger automatisch met drogen. Een volle belading wasgoed is in 129 minuten droog. Door de hoge droogtemperatuur droog je wel minder zuinig. Het vocht uit je wasgoed komt in het condensreservoir. Wil je dit vocht met een slang afvoeren via de waterafvoer, koop er dan apart een condensafvoerslang bij.

7. AEG T6DB72GP


Product informatiePlus or Show more

Op zoek naar een condensdroger met 8 kg laadvermogen zonder uitgebreide extra's? Dan is de Indesit G45X B H PS(NL) ideaal voor jou. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig. Afvoer van condenswater zowel via reservoir als waterafvoer mogelijk. Productvoordelen van de Indesit G45X B H PS: De optie Energy Saver zorgt ervoor dat de condensdroger een relatief laag energieverbruik gebruikt. Ook bij een kleine belading. De sensoren in de trommel nemen het gewicht van het wasgoed waar en past automatisch de droogtijd aan. Zo bespaar je naast energie, ook tijd. Goed om rekening mee te houden: Een condensdroger is een stuk minder zuinig dan een warmtepompdroger Is met een geluidsniveau van 68 dB vrij luid voor een droger Een condensdroger droogt op hoge temperaturen en is daardoor minder geschikt voor kwetsbare stoffen Beschikt niet over een kinderslot De Indesit G45X B H PS beschikt over 16 droogprogramma's, waaronder: Jeans: Dit speciale jeans-programma droogt jouw jeans, zonder de pasvorm aan te tasten Sportkleding: Dit programma is wat minder heet dan andere programma's, zodat de elasticiteit van de stof behouden blijft Synthetisch textiel: Programma voor diverse synthetische kledingvezels zoals fleece, polyester of elastan Snel: Met dit snelle programma kun je kleding kort opfrissen

8. Indesit G45X B H PS(NL) - Condensdroger - NL/FR


Product informatiePlus or Show more

De Siemens WT43N272NL is een gebruiksvriendelijke condensdroger met een vulgewicht van 8 kilo. Daarmee is hij geschikt voor een huishouden van 4 personen. De Siemens blinkt uit in snelheid met het superKort 40 programma. Na slechts 40 minuten haal jij je kleding weer droog uit de trommel. Mocht je één van de andere 14 programma's kiezen, dan droog je dankzij AutoDry geen minuut te lang. Sensoren meten de vochtigheid van je wasgoed en stoppen het droogprogramma als je kleding droog genoeg is. De Siemens past dankzij het speciale outdoor programma ook bij avontuurlijke huishoudens. Hiermee droog je veilig je sportkleding en waterdichte jassen.

9. Siemens WT43N272NL


Product informatiePlus or Show more

Met het Perfect Dry systeem van de Miele TDA 150 C hoef je niet bang te zijn dat je 7 kilo wasgoed te lang in de trommel zit. De kalksensor meet precies hoeveel vocht er in je kleding zit. Is je wasgoed droog? Dan stopt de condensdroger automatisch met drogen. De antikreukfase houdt je kleding tot 2 uur in beweging, zodat het minder kreukt. Ben je dol op fris ruikend wasgoed, gebruik dan FragranceDos. De geurflacons maken jouw wasgoed zacht en laten dit bloemig ruiken. Met één flacon doe je zo'n 50 droogbeurten. Je stopt de flacon in de uitsparing van het pluizenfilter en bepaalt zelf hoe intens de geur moet zijn.

10. Miele TDA 150 C


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Condensdrogers. Er zijn namelijk 57 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Condensdroger kopen.