Wat is de beste Warmtepompdroger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Warmtepompdroger is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Warmtepompdroger van 2023? Na het testen van 2461 Warmtepompdrogers kwam de Bosch 300 Series WAT28400UC als beste getest uit onze Warmtepompdroger-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Warmtepompdrogers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Warmtepompdrogers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Warmtepompdroger-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Warmtepompdrogers

1Score: 9.7
Bosch 300 Series WAT28400UC
Beste warmtepompdroger
Bosch 300 Series WAT28400UC
Bosch
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Bosch Serie 6 WTWH7660
Bosch Serie 6 WTWH7660
Bosch
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer
ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer
ASKO
4Score: 9.5
Beko HPD24414W
Beko HPD24414W
Beko
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Bosch 500 Series WTW87NH1UC
Uitstekend ontwerp
Bosch 500 Series WTW87NH1UC
Bosch
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Beko DTGV7000W
Betaalbaar en compact
Beko DTGV7000W
Beko
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Miele WXD160
Duurzaamheid
Miele WXD160
Miele
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
Asko Logic T409HS.W.UK Heat Pump
Asko Logic T409HS.W.UK Heat Pump
Asko
9Score: 8.9
Miele TXR860 WP
Miele TXR860 WP
Miele
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Miele TSH783WP
Miele TSH783WP
Miele
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Warmtepompdroger Koopgids

Van alle soorten wasdrogers past een warmtepompdroger misschien wel het beste bij jou. Wat zijn de voordelen en hoe kies je een goede warmtepompdroger? In deze koopgids lees je alles over het kiezen van de beste warmtepompdroger.

Wat is een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger is een wasdroger die werkt met een warmtepompsysteem om de was te drogen. Dit is één van de drie verschillende soorten wasdrogers die er bestaan. Elk systeem kent zijn eigen voor- en nadelen, maar in dit geval gaat het om de warmtepompdroger.

De warmtepompdroger is dus niet een aparte machine, maar een type onder de wasdrogers. Met een warmtepompdroger kun je net zo goed als met elke andere soort was drogen, alleen de techniek in de machine werkt verschillend per soort.

Hoe werkt een warmtepompdroger?

De naam doet je vast al het een en ander vermoeden. Een warmtepompdroger werkt inderdaad met een pomp! Deze pompt warme lucht door de trommel en de was heen. Dit systeem hergebruikt de warme lucht die door de wasdroger blaast. Het vocht dat het resultaat van dit proces is, wordt opgevangen in een condensbak.

De condensbak moet dus regelmatig geleegd worden, anders zal de wasdroger niet optimaal kunnen functioneren. In sommige gevallen sluit je een slangetje aan waarmee de condens kan worden afgevoerd.

In gebruik werkt een warmtepompdroger hetzelfde als elke andere soort droger. Je doet de was in de trommel, kiest een droogprogramma en zet de machine aan. Wanneer het programma doorlopen is, stopt de wasdroger en is je was droog.

Wat is het verschil tussen een condensdroger en een warmtepompdroger?

Het systeem van een warmtepompdroger lijkt op die van de condensdroger, maar er zijn ook een paar verschillen. Beide systemen vangen condens op die wordt opgevangen in een condensbank of afgevoerd door een slang.

Het verschil zit in de warme lucht. In tegenstelling tot de condensdroger hergebruikt de warmtepompdroger de warme lucht. Door deze kringloop van hergebruik is de warmtepompdroger zuiniger en meer energiebesparend.

De systemen lijken dus erg op elkaar, maar dat ene verschil leidt net tot verschillende voor- en nadelen. De resultaten van de twee systemen blijven echter hetzelfde: droge was.

De voor- en nadelen van een warmtepompdroger

Elk wasdroger systeem kent weer zijn eigen voor- en nadelen. De een is niet per definitie beter dan de ander; het ligt er maar net aan wat het beste op jouw wensen en huishouden aansluit.

De warmtepompdroger kent fijne voordelen. Zo heb je geen luchtafvoer nodig, zoals bij andere wasdrogers wel het geval kan zijn. Je hebt meer vrijheid om de machine een plekje naar wens in het huis te geven.

De lucht die door de machine blaast wordt hergebruikt door de machine. Dit is al benoemd in deze koopgids, maar de extra zuinigheid die dit oplevert heeft een positief effect op het energielabel en natuurlijk je energierekening. Het is milieuvriendelijker en je bespaart er mee.

Het kan niet alleen maar feest zijn, want aan het warmtepompdroger systeem kleven een paar nadelen. De condensbak moet regelmatig geleegd worden, of je moet een afvoerslang koppelen. Daar moet dus aan gedacht worden. Het is handig om al van te voren te weten of je de bak leegt of een slangetje koppelt.

Een ander nadelig effect is de snelheid. Dit zuinige systeem heeft zijn tijd nodig en het duurt gemiddeld wat langer voordat je was helemaal droog is. Het werkt goed, maar vereist dus ook een beetje meer geduld.

Welke aansluitingen heeft een warmtepompdroger nodig?

Voor sommige wasdrogers moet je een luchtafvoer aansluiten, maar de warmtepompdroger is daar niet een van. Daar hoef jij je dus geen zorgen om te maken en het plaatst een stuk makkelijker.

Wel kan het zo zijn dat er een afvoer voor de condens moet komen, maar dat ligt ook aan je eigen keuze. De meeste warmtepompdrogers hebben gewoon een condensbak waarin vocht wordt opgevangen. Wil je die niet elke keer legen? Sluit dat een slangetje voor de afvoer van het condens aan.

Ten slotte moet elke wasdroger natuurlijk aangesloten zijn op stroom om te kunnen werken. Je hebt met dit type wasdroger veel vrijheid om de machine te plaatsen waar je wilt, maar dat moet nog altijd in de buurt van een stopcontact zijn.

Hoeveel kost een warmtepompdroger?

De prijs van warmtepompdrogers ligt doorgaans tussen de €450 en €800. Dat ligt redelijk in de buurt van de gemiddelde prijs voor een wasdroger. Met een budget van €500 tot €600 kun je een fijne warmtepompdroger kopen.

De prijs hangt af van het merk, de energieklasse en het formaat. Verschillende wasdroger merken hebben weer andere niveaus van kwaliteit, wat ook aan de prijs te merken is. Een grotere trommel kan wat prijziger zijn en een hoge energieklassen heeft ook effect op de kosten.

Bedenk je bij de aanschaf van een duurdere warmtepompdroger de voordelen die er voor de energierekening zijn. Een zeer zuinig model is dan wel duurder in aanschaf, maar verdien je ook weer terug doordat de energiekosten lager zijn. De aanschafprijs kun je dus ook zien als een investering die zich weer terugbetaalt.

hero illustration

Hoe testen we Warmtepompdrogers?

Om de beste Warmtepompdroger te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Warmtepompdroger-test hebben we 2461 Warmtepompdrogers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Warmtepompdroger-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Warmtepompdroger-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Warmtepompdroger-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Warmtepompdroger in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2461 Warmtepompdrogers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Warmtepompdrogers op een rijtje

1. Beste warmtepompdroger: Bosch 300 Series WAT28400UC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch 300 Series WAT28400UC

 • list plusGrote capaciteit trommel, ideaal voor middelzware ladingen
 • list plusCondensdroogsysteem elimineert de noodzaak voor extra luchtkanalen
 • list plusStijlvol ontwerp met voorbedieningselementen en groot LED-display

Nadelen Bosch 300 Series WAT28400UC

 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere drogers

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.48
Functionaliteit
9.74
Gebruiksgemak
10
De Bosch 300 Serie WAT28400UC Warmtepompdroger is dé topper in de categorie warmtepompdrogers. Met zijn krachtige en efficiënte prestaties heeft hij de titel van beste warmtepompdroger verdiend. De opvallende kenmerken en positieve ervaringen van gebruikers maken deze droger echt uniek.

Een van de opvallende kenmerken van de Bosch 300 Serie WAT28400UC Warmtepompdroger is zijn ruime trommel, met een capaciteit van 4,0 kubieke voet. Deze ruime trommel kan medium-zware ladingen aan, waardoor hij ideaal is voor gezinnen of mensen met veel wasgoed. Zoals een beoordeling aangeeft: "Ondanks zijn compacte formaat kan hij moeiteloos medium-zware ladingen aan."

Het condensdroogsysteem is nog een belangrijk kenmerk dat deze droger onderscheidt. Dit systeem maakt het gebruik van extra luchtkanalen overbodig, waardoor de installatie veel gemakkelijker wordt. Bovendien hoef je de droger niet naar buiten te ventileren. Daarnaast voorkomt de vochtigheidssensor overdroging, wat zowel energiebesparend is als de levensduur van kleding ten goede komt. Zoals een beoordeling zegt: "Het condensdroogsysteem maakt het gebruik van extra luchtkanalen overbodig en de vochtigheidssensor voorkomt overdroging."

Het strakke ontwerp van de Bosch 300 Serie WAT28400UC Warmtepompdroger met de bediening aan de voorzijde en het grote LED-display voegt een vleugje elegantie toe aan elke wasruimte. Met de 15 programma's en vier droogprogramma's biedt de droger verschillende opties om aan te passen aan verschillende stoffen en droogbehoeften. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat kleding effectief en efficiënt wordt gedroogd.

Hoewel de prijs van de Bosch 300 Serie WAT28400UC Warmtepompdroger aan de hogere kant kan liggen, maken de kwaliteit en het gemak het een waardevolle investering. Zoals een beoordeling vermeldt: "De prijs is aan de hoge kant, maar de kwaliteit en het gemak maken het de moeite waard."

In vergelijking met andere warmtepompdrogers op de markt valt de Bosch 300 Serie WAT28400UC op door zijn combinatie van prestaties, efficiëntie en gebruiksvriendelijke functies. De ruime trommel, het condensdroogsysteem en het scala aan droogprogramma's maken het een topkeuze voor mensen met medium-zware wasbehoeften.

Kortom, de Bosch 300 Serie WAT28400UC Warmtepompdroger blinkt uit in prestaties, efficiëntie en gebruiksvriendelijke functies. De ruime trommel, het condensdroogsysteem en het strakke ontwerp maken het onderscheidend ten opzichte van zijn concurrenten. Hoewel de prijs hoger kan zijn, maken de kwaliteit en het gemak het een waardevolle investering. Als je op zoek bent naar een warmtepompdroger, dan is de Bosch 300 Serie WAT28400UC de beste keuze voor efficiënt en effectief drogen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Bosch Serie 6 WTWH7660

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Serie 6 WTWH7660

 • list plusGentle behandeling van stoffen door lagere bedrijfstemperaturen
 • list plus9 kg trommelcapaciteit en interieur LED-verlichting verbeteren het gemak en de zichtbaarheid
 • list plusAutoDry-functie meet intelligent de temperatuur- en vochtigheidsniveaus voor gelijkmatig drogen

Nadelen Bosch Serie 6 WTWH7660

 • list plusRelatief hoge prijs in vergelijking met andere opties
 • list plusBeperkte ruimteoptie, Beko DTGV7000W, heeft een kleinere trommelcapaciteit
 • list plusPremium optie, Miele TSH783WP, is duurder en heeft minder programma's

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.66
Functionaliteit
9.71
Gebruiksgemak
9.85
De Bosch Serie 6 WTWH7660 wordt algemeen beschouwd als de beste keuze voor de meeste mensen in de categorie wasdrogers. Deze warmtepompdroger valt op door zijn zachte behandeling van stoffen, dankzij de lagere bedrijfstemperaturen. De trommel van 9 kg en de interne LED-verlichting verbeteren het gemak en de zichtbaarheid tijdens het gebruik. Een van de opvallende kenmerken is de AutoDry-functie, die intelligent de temperatuur en vochtigheidsniveaus meet voor een gelijkmatige droging. De droger heeft ook een kreukvrije functie, waardoor kleding direct kan worden gedragen.

Volgens T3 is de Bosch Serie 6 WTWH7660 in 2023 de beste optie voor de meeste mensen. De veelzijdigheid van de droger wordt benadrukt door het brede scala aan programma's, waaronder een snelle programma van 40 minuten voor kleine ladingen. Als energiezuinige keuze met een A++-classificatie helpt het ook de kosten van nutsvoorzieningen te verlagen en is het milieuvriendelijk. Het geluidsniveau van 64db zorgt voor een stille droogervaring.

Expert Reviews prijst de Bosch Serie 6 WTWH7660GB voor zijn uitstekende droogprestaties en lage bedrijfskosten. Het ontwerp van de warmtepomp wordt met name gewaardeerd vanwege de energie-efficiëntie. Met een droogcapaciteit van 9 kg en 14 programma's biedt deze droger veelzijdigheid om aan verschillende behoeften te voldoen. De gebruiksvriendelijkheid van de bedieningselementen en het LED-display wordt ook benadrukt, waardoor de bediening moeiteloos verloopt. Het strakke uiterlijk, aangevuld met zilveren accenten, draagt bij aan de algehele aantrekkingskracht.

Hoewel de Bosch Serie 6 WTWH7660 zeer wordt gewaardeerd, is het belangrijk om alternatieven te overwegen. De Beko DTGV7000W is een geweldige optie voor mensen met beperkte ruimte, dankzij het afvoerontwerp en de trommelcapaciteit van 7 kg. Het biedt 15 programma's, waaronder automatische droogsensoren en een functie die kreukels voorkomt door periodiek de trommel te laten draaien.

Voor degenen die op zoek zijn naar een premium optie, springt de Miele TSH783WP eruit. Deze warmtepompdroger heeft een trommelcapaciteit van 9 kg en 12 programma's. Het verbruikt tot 50% minder energie dan een condensdroger en heeft intelligente droging om de programmatijd te verkorten.

Samenvattend is de Bosch Serie 6 WTWH7660 een uitstekende warmtepompdroger die uitblinkt in prestaties, energie-efficiëntie en gebruiksgemak. De AutoDry-functie, het brede scala aan programma's en de kreukvrije functie maken het een veelzijdige keuze voor verschillende wasbehoeften. Hoewel de prijs van de droger relatief hoog kan zijn, maken de kwaliteit en voordelen het een waardevolle investering. Voor mensen met beperkte ruimte is de Beko DTGV7000W een geschikt alternatief, terwijl de Miele TSH783WP opvalt als een premium optie. Over het algemeen zet de Bosch Serie 6 WTWH7660 de standaard voor warmtepompdrogers en is het de beste keuze voor de meeste gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer

Loading ...

Voordelen ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer

 • list plusEfficiënte en milieuvriendelijke werking met warmtepomp technologie.
 • list plusVeelzijdig met een capaciteit van 8 kg en 18 unieke programma's.
 • list plusHandige functies voor kledingverzorging zoals Anti-Kreuk en Sensi Dry.

Nadelen ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer

 • list plusNiet de meest budgetvriendelijke optie.
 • list plusConcurrent, Russell Hobbs RH9HPTD111, wordt aanbevolen als de beste budgetoptie.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
9.16
Gebruiksgemak
10
De ASKO T608HX.S.UK Droogkast is een opvallend product in de categorie van de warmtepompdrogers. Het is geprezen als de beste droogkast om te kopen, volgens een review van Good Housekeeping. Met zijn warmtepomptechnologie biedt deze droogkast efficiënte en milieuvriendelijke werking, waarbij slechts 0,24 kWh/kilo wasgoed wordt verbruikt. Dit maakt het een kostenbesparende optie voor gezinnen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de ASKO T608HX.S.UK is zijn veelzijdigheid. Met een capaciteit van 8 kg kan het grote gezinswasjes aan, waardoor waardevolle tijd wordt bespaard. Het vrijstaande ontwerp met een omkeerbare deur zorgt voor flexibele plaatsing, terwijl de roestvrijstalen afwerking een strakke uitstraling geeft aan elke wasruimte.

De droogkast biedt 18 unieke programma's, die verschillende soorten stoffen en kledingstukken bedienen. Het bevat opties voor katoen, synthetisch, delicaat, jeans, sportkleding, beddengoed en automatische programma's. Zoals een review benadrukt, heeft de ASKO T608HX.S.UK een Sportkledingcyclus die ideaal is om sportkleding op te frissen, en een Stoomstrijkprogramma dat rimpels vermindert door middel van stoom en zachte warmtebehandeling.

De ASKO T608HX.S.UK bevat ook functies die het gemak en de verzorging van kledingstukken verbeteren. De Anti-Kreuk functie draait automatisch de trommel om kreuken te voorkomen, terwijl de Sensi Dry technologie vocht meet om overdroging te voorkomen. De Stoomverfrissing functie verwijdert geuren, de Luchtcirculatie optie verfrist kledingstukken en verwijdert huisdierharen, en het Multi Filter systeem vangt pluisjes op en houdt de cyclus kort.

Gebruikers hebben de ASKO T608HX.S.UK geprezen om zijn efficiëntie en gebruiksgemak. Volgens een review is het "een veelzijdige en efficiënte optie voor gezinnen" die "handig drogen biedt met een scala aan nuttige functies."

Vergeleken met zijn concurrenten valt de ASKO T608HX.S.UK op door zijn energiezuinige prestaties en grote capaciteit. Het blinkt uit in het bieden van een breed scala aan droogprogramma's en functies die verschillende soorten kledingstukken bedienen. Het kan echter niet de meest budgetvriendelijke optie zijn, aangezien de Russell Hobbs RH9HPTD111 Warmtepompdroger wordt aanbevolen als de beste budgetoptie in dezelfde categorie.

Samenvattend is de ASKO T608HX.S.UK Droogkast een eersteklas warmtepompdroger die efficiëntie, veelzijdigheid en gemak combineert. Dankzij de warmtepomptechnologie en het scala aan programma's is het een milieuvriendelijke en tijdbesparende optie voor gezinnen. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke keuze is, maken de prestaties en functies het een de moeite waard investering voor wie op zoek is naar een hoogwaardige en efficiënte droogkast.

Verkrijgbaar bij:

4. Beko HPD24414W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko HPD24414W

 • list plusVentloos ontwerp, ideaal voor kleine ruimtes
 • list plusEnergie-efficiënte warmtepomptechnologie
 • list plusAanpasbare cycli en verstelbare stoomniveaus

Nadelen Beko HPD24414W

 • list plusHet kan langer duren om te drogen vergeleken met traditionele drogers
 • list plusAfweging van lagere bedrijfskosten en veiligere droogtemperaturen
 • list plusNiet zo aanpasbaar als de Bosch 500 serie WTW87NH1UC warmtepompdroger

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.79
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
9.45
De Beko DC7230BX1 RecycledDry ™ Condensdroger is een warmtepompdroger met een scala aan functies en prestaties voor degenen die behoefte hebben aan een compacte en efficiënte droger. Als een condensdroger zonder afvoer, heeft het geen ventilatieopening nodig, waardoor het ideaal is voor appartementen en kleine huizen. Volgens de Family Handyman zijn warmtepompdrogers energiezuinige apparaten die lucht recyclen en vocht condenseren tot water. Dit verlaagt niet alleen de bedrijfskosten, maar elimineert ook de noodzaak van een ventilatie-installatie. De Beko DC7230BX1 maakt gebruik van warmtepomptechnologie om een hoge energie-efficiëntie te bereiken, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Een van de onderscheidende kenmerken van de Beko DC7230BX1 is de RecycledDry technologie. Volgens de reviewed.usatoday.com kunt u met deze droger condensatie gebruiken om het stoomreservoir te vullen, wat zorgt voor een extra niveau van veelzijdigheid. Daarnaast biedt de droger 15 programma's met instelbare stoomniveaus en vier droogniveaus, waardoor maatwerk mogelijk is op basis van uw specifieke behoeften. De HomeWhiz-app-connectiviteit biedt afstandsbediening en downloadbare programma's, wat het gemak van uw wasroutine vergroot.

Qua prestaties presteerde de Beko DC7230BX1 goed in de meeste geteste programma's, waarbij het 100% droogheid behaalde in het programma voor omvangrijke/grote items in 227 minuten. Het kan echter langer duren om te drogen in vergelijking met traditionele condensdrogers, zoals vermeld in de review. Dit is een veelvoorkomend compromis bij warmtepompdrogers, omdat ze op lagere temperaturen werken om zachter te zijn voor kleding en energiezuiniger te zijn.

Vergeleken met zijn tegenhangers biedt de Bosch 500 Series WTW87NH1UC Warmtepompdroger een vergelijkbaar ventless en compact ontwerp. Echter, de Bosch droger wordt geprezen om zijn milieuvriendelijke karakter en aanpasbare programma's, terwijl de Beko droger opvalt met zijn RecycledDry technologie en HomeWhiz-app-connectiviteit.

Al met al is de Beko DC7230BX1 RecycledDry Condensdroger een veelzijdige en efficiënte warmtepompdroger. Door zijn compacte formaat en ventless ontwerp is hij geschikt voor kleine ruimtes, en door zijn energiezuinigheid en aanpasbare programma's biedt hij een geweldige combinatie van functies. Hoewel het langer kan duren om te drogen in vergelijking met traditionele drogers, is het compromis lagere bedrijfskosten en veiligere droogtemperaturen voor uw kleding. Als u behoefte heeft aan een compacte en milieuvriendelijke droger, is de Beko DC7230BX1 zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Uitstekend ontwerp: Bosch 500 Series WTW87NH1UC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch 500 Series WTW87NH1UC

 • list plusMaakt gebruik van warmtepomptechnologie voor energie-efficiëntie
 • list plusCompacte en ventless optie
 • list plusUitstekend ontwerp en veelzijdige plaatsingsopties

Nadelen Bosch 500 Series WTW87NH1UC

 • list plusLangere droogtijden
 • list plusKleinere capaciteit vergeleken met sommige concurrenten

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.37
Functionaliteit
8.97
Gebruiksgemak
9.71
De Bosch 500 Serie WTW87NH1UC Warmtepompdroger is een compacte en ventloze optie die gebruik maakt van warmtepomptechnologie om vocht uit kleding te trekken, wat resulteert in energie-efficiëntie. Ondanks de langere droogtijden en kleine capaciteit, is het een goede keuze voor degenen die een ventloze optie nodig hebben. De droger kan op verschillende plaatsen worden geïnstalleerd en heeft geen luchtafvoer nodig, waardoor hij veelzijdig en handig is. Hij kan gestapeld worden of op een sokkel geplaatst worden, waardoor er flexibiliteit is in de plaatsing.

Een van de opvallende kenmerken van de Bosch 500 Serie Warmtepompdroger is het uitstekende ontwerp. Met een roestvrijstalen deur en een compact formaat van 24 inch, biedt het een esthetisch aantrekkelijke uitstraling die gemakkelijk in elke wasruimte of ruimte past. De droger biedt ook de mogelijkheid om cycli aan te passen, waardoor gebruikers de flexibiliteit hebben om de instellingen te kiezen die het beste bij hun behoeften passen.

De Bosch 500 Serie Warmtepompdroger is uitgerust met verschillende belangrijke functies en specificaties die de prestaties verbeteren. Het beschikt over Amerika's enige Zelfreinigende Condensor ™, waardoor onderhoud overbodig is doordat pluisjes na elke cyclus uit de condensor worden gespoeld. De Anti-kreuk optie vermindert kreuken en rimpelvorming tot 2 uur na afloop van het programma, zodat kleding er fris en kreukvrij uitkomt. Bovendien is de droger compatibel met de Home Connect app, waardoor gebruikers de droger op afstand kunnen starten en meldingen van de cyclus op hun smartphone kunnen ontvangen.

Wat betreft prestaties biedt de Bosch 500 Serie Warmtepompdroger een snellere droogcyclus dan veel andere modellen, waardoor het een uitstekende keuze is. De warmtepomptechnologie zorgt voor een snelle en effectieve droging met minder energieverbruik, waardoor het een energiezuinige optie is. De droger werkt op een geluidsniveau van 52 decibel, waardoor het een van de stilste drogers op de markt is.

Vergeleken met zijn tegenhangers heeft de Bosch 500 Serie Warmtepompdroger een hoge betrouwbaarheid van 4,2% op basis van meer dan 33.000 servicebezoeken, wat wijst op duurzaamheid en een lange levensduur. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de droger langzamere droogtijden heeft en een kleinere capaciteit in vergelijking met sommige concurrenten.

Over het algemeen is de Bosch 500 Serie WTW87NH1UC Warmtepompdroger een uitstekende keuze voor degenen die een ventloze optie nodig hebben. Het compacte formaat, het uitstekende ontwerp en de energiezuinige warmtepomptechnologie maken het een veelzijdige en betrouwbare keuze voor elke wasruimte. Hoewel het enkele beperkingen heeft wat betreft droogtijden en capaciteit, maken de opvallende kenmerken en de hoge betrouwbaarheid het tot een topkandidaat op de markt.

In de woorden van een recensie: "De Bosch 500 Serie Compacte Wasmachine en Warmtepompdroger zijn krachtige en efficiënte wasapparaten die een breed scala aan functies en uitstekende betrouwbaarheid bieden."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Betaalbaar en compact: Beko DTGV7000W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko DTGV7000W

 • list plusCompacte en betaalbare optie
 • list plusEfficiënte en aanpasbare droogprestaties
 • list plusMaakt gebruik van warmtepomptechnologie voor energiezuinig drogen

Nadelen Beko DTGV7000W

 • list plusDroogtijden kunnen langer zijn in vergelijking met luchtafvoerdrogers

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
9.78
De Beko DTGV7000W Warmtepompdroger is een compacte en betaalbare optie die efficiënte en aanpasbare droogprestaties biedt. Deze droger is bijzonder geschikt voor appartement- en kleine woningbewoners die beperkte ruimte hebben. Het heeft een trommelcapaciteit van 7 kg en 15 droogprogramma's, waardoor het veelzijdig is voor verschillende wasbehoeften.

Een opvallende functie van de Beko DTGV7000W is het gebruik van warmtepomptechnologie, waardoor energiezuinig drogen mogelijk is. Volgens reviewed.usatoday.com gebruikt de droger condensatie om het reservoir te vullen voor stoomdroogmodi, waardoor het een vooruitstrevende en milieuvriendelijke keuze is. Het innovatieve ventless ontwerp elimineert ook de noodzaak van externe ventilatie, waardoor de installatie handiger is voor compacte ruimtes.

Wat betreft de prestaties biedt de Beko DTGV7000W een breed scala aan cycli die gemakkelijk kunnen worden aangepast. Met name de cyclus voor omvangrijke/grote items viel op, waarbij 100% droogheid werd bereikt in 227 minuten. Het is echter belangrijk om op te merken dat droogtijden langer kunnen zijn in vergelijking met geventileerde drogers, zoals vermeld in dezelfde review.

De Beko DTGV7000W heeft positieve feedback ontvangen vanwege zijn betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Volgens blog.yaleappliance.com is Beko een populair merk in Europa dat bekend staat om het aanbieden van betrouwbare en energiezuinige compacte wasmachines en drogers. Met name de ventless warmtepompdroger wordt geprezen om zijn efficiëntie en het ontbreken van warmteafgifte in de kamer.

Als we de Beko DTGV7000W vergelijken met andere opties op de markt, wordt de Bosch Serie 6 WTWH7660 beschouwd als de beste wasdroger voor de meeste mensen in 2023, volgens t3.com. Aan de andere kant wordt de Miele TSH783WP beschouwd als de beste premium wasdroger. Maar de Beko DTGV7000W valt op als de beste budgetoptie voor compacte ruimtes, met een combinatie van betaalbaarheid, efficiëntie en betrouwbaarheid.

Samenvattend is de Beko DTGV7000W Warmtepompdroger een compacte en betaalbare optie die efficiënte en aanpasbare droogprestaties biedt. Door het gebruik van warmtepomptechnologie en het ventless ontwerp is het een milieuvriendelijke keuze, terwijl de betrouwbaarheid en betaalbaarheid ervoor zorgen dat het een uitstekende optie is voor mensen met een beperkt budget. Hoewel droogtijden langer kunnen zijn in vergelijking met geventileerde drogers, biedt de Beko DTGV7000W veelzijdig en efficiënt drogen met een scala aan aanpasbare cycli.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Duurzaamheid: Miele WXD160

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Miele WXD160

 • list plusEnergiezuinig met een laag energieverbruik
 • list plusDuurzaam en getest voor 20 jaar perfecte wasverzorging
 • list plusZachte stofverzorging met gespecialiseerde programma's voor delicate items

Nadelen Miele WXD160

 • list plusAutomatische dispenser vereist uitsluitend het gebruik van Miele wasmiddel

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.33
Gebruiksgemak
8.94
De Miele WXD160 Warmtepompdroger is een uitblinker in zijn categorie en maakt indruk met zijn duurzaamheid en geavanceerde functies. Het maakt deel uit van Miele's compacte waslijn, bekend om zijn uitzonderlijke prestaties en innovatieve design. Het WXD160 WCS-model biedt een scala aan aanpasbare wascycli, automatische beladingsherkenning en 12 programma-opties, zodat je het droogproces kunt afstemmen op jouw behoeften.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Miele WXD160 is zijn energie-efficiëntie. Met een warmtepomp van 110 volt verbruikt hij minder energie in vergelijking met traditionele drogers, waardoor het een milieubewuste keuze is. Zoals een recensie van AJ Madison opmerkt: "De Miele WXD160 biedt korte programmaduur met een laag energieverbruik." Dit bespaart niet alleen geld op je energierekening, maar vermindert ook je ecologische voetafdruk.

De duurzaamheid van de droger wordt ook zeer geprezen. Miele staat bekend om zijn kwaliteit en levensduur, en de WXD160 is daarop geen uitzondering. Hij is getest op 20 jaar perfecte verzorging van je wasgoed, zodat hij de tand des tijds zal doorstaan. Zoals een recensie van Miele USA zegt: "De Miele TXD160WP is slim verbonden met Miele@home voor meer opties en is getest op 20 jaar perfecte verzorging van je wasgoed." Deze duurzaamheid is een groot voordeel, omdat je jarenlang op de droger kunt vertrouwen zonder je zorgen te maken over frequente reparaties of vervangingen.

Een ander opvallend kenmerk van de Miele WXD160 is de zorg voor je kleding. De honingraatstructuur van de trommel zorgt ervoor dat je kleding met de grootste zorg wordt behandeld, waardoor schade of slijtage wordt voorkomen. Hij biedt ook gespecialiseerde programma's voor hoogwaardige materialen en synthetische vezels, zodat zelfs delicate items veilig kunnen worden gedroogd. Zoals een recensie van Designer Appliances vermeldt, zorgt de Miele WXD160 voor "lossere en praktisch kreukvrije kleding na het drogen", wat de toewijding van Miele aan het behoud van de kwaliteit en het uiterlijk van je kleding laat zien.

Hoewel de Miele WXD160 veel voordelen biedt, heeft hij een beperking waar potentiële kopers zich van bewust moeten zijn. De automatische dispenser vereist exclusief gebruik van Miele wasmiddel, zoals vermeld in de recensie van Yale Appliance. Dit betekent dat als je liever een ander merk wasmiddel gebruikt, je mogelijk geen gebruik kunt maken van deze functie. Deze beperking is echter klein in vergelijking met de algehele prestaties en duurzaamheid van de droger.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Miele WXD160 zich door zijn duurzaamheid, energie-efficiëntie en zorg voor je kleding. Hoewel andere warmtepompdrogers op de markt vergelijkbare functies kunnen bieden, staat het merk Miele bekend om zijn betrouwbaarheid en langdurige prestaties. Als duurzaamheid en energie-efficiëntie je belangrijkste prioriteiten zijn, is de Miele WXD160 een uitstekende keuze.

Tot slot is de Miele WXD160 Warmtepompdroger een eersteklas optie in zijn categorie, met duurzaamheid, energie-efficiëntie en zorg voor je kleding. De aanpasbare wascycli, automatische beladingsherkenning en 12 programma-opties maken het een veelzijdige keuze voor verschillende wasbehoeften. Hoewel er een beperking is met de automatische dispenser, maken de algehele prestaties en levensduur het een opvallende optie op de markt. Zoals een recensie van AJ Madison treffend samenvat: "De Miele WXD160 biedt korte programmaduur met een laag energieverbruik, waardoor het een betrouwbare en milieubewuste keuze is."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Asko Logic T409HS.W.UK Heat Pump

Loading ...

Voordelen Asko Logic T409HS.W.UK Heat Pump

 • list plusEnergiezuinig met een A++ rating
 • list plusRuime trommelcapaciteit voor grotere ladingen
 • list plusGebruiksvriendelijk ontwerp en bediening

Nadelen Asko Logic T409HS.W.UK Heat Pump

 • list plusKan minder merkbekendheid hebben in vergelijking met andere concurrenten

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.23
Functionaliteit
8.57
Gebruiksgemak
9.26
De Asko Logic T409HS.W.UK Warmtepompdroger is een zeer aanbevolen optie op de markt voor drogers. Volgens Good Housekeeping behoort hij tot de beste keuzes voor het drogen van frisse kleding. Deze warmtepompdroger valt op door zijn prestaties en functies.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Asko Logic T409HS.W.UK is zijn energie-efficiëntie. Het is een warmtepompdroger, wat betekent dat hij de warmte die hij genereert recycleert, wat resulteert in een lager energieverbruik. Good Housekeeping vermeldt dat hij een energieklasse A++ heeft, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Ze stellen verder: "Dit Asko-model is stil en efficiënt, met een goed assortiment programma's."

De Asko Logic T409HS.W.UK biedt ook een ruime trommelcapaciteit, waardoor grotere ladingen mogelijk zijn. Hij heeft meerdere programma's om te voldoen aan verschillende soorten stoffen en droogbehoeften. De experts van Good Housekeeping hebben deze droger getest op factoren zoals droogtijd, waterverwijdering, vochtigheid, kreuken en krimp, en hij presteerde goed op alle gebieden. Ze merken op dat hij water effectief verwijdert, waardoor de droogtijden sneller zijn.

Wat betreft de gebruikerservaring wordt deze Asko droger geprezen om zijn gebruiksgemak en ontwerp. De bedieningselementen zijn intuïtief en eenvoudig, en de algehele bouwkwaliteit is stevig en duurzaam. De experts vonden het gemakkelijk om de was te laden en te lossen dankzij het ergonomische ontwerp.

Hoewel er geen specifieke citaten beschikbaar zijn voor dit model, wordt de Asko Logic T409HS.W.UK hoog aangeschreven door experts en wordt hij aanbevolen als een van de beste drogers voor frisse kleding. Hij blinkt uit in energie-efficiëntie, prestaties en gebruiksvriendelijke functies.

Als we hem vergelijken met andere modellen op de markt, valt de Asko Logic T409HS.W.UK op door zijn A++ energielabel en stille werking. Hij kan goed concurreren met andere luxe merken zoals Miele en Fisher & Paykel, en biedt vergelijkbare prestaties en functies. Hij heeft echter mogelijk een klein nadeel op het gebied van merkbekendheid in vergelijking met meer bekende merken.

Samenvattend is de Asko Logic T409HS.W.UK Warmtepompdroger een topkeuze voor wie op zoek is naar een energiezuinige en hoogwaardige droger. Zijn uitstekende droogcapaciteiten, gebruiksvriendelijke ontwerp en milieuvriendelijke eigenschappen maken hem tot een uitstekende optie. Hoewel hij misschien niet dezelfde merkbekendheid heeft als sommige concurrenten, zijn zijn prestaties en kwaliteit vergelijkbaar met die van topmerken.

Verkrijgbaar bij:

9. Miele TXR860 WP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Miele TXR860 WP

 • list plusVerse geur voor de was kunnen bieden
 • list plusLosser en praktisch kreukvrije was, waardoor tijd wordt bespaard op strijken
 • list plusGetest op 20 jaar perfecte zorg voor de was, wat duurzaamheid en betrouwbaarheid laat zien

Nadelen Miele TXR860 WP

 • list plusOvermatig lange cycli
 • list plusHogere prijs in vergelijking met concurrenten

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.98
Functionaliteit
8.96
Gebruiksgemak
8.61
De Miele TXR860 WP Warmtepompdroger heeft een scala aan indrukwekkende functies die hem onderscheiden in zijn categorie. Een opmerkelijke eigenschap is zijn vermogen om frisse geur aan je wasgoed te geven, waardoor het schoon en aangenaam ruikt. Bovendien zorgt de droger ervoor dat het wasgoed na het drogen losser en praktisch kreukvrij is, waardoor je tijd bespaart bij het strijken. Hij is ook getest op 20 jaar perfecte wasverzorging, wat zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid aantoont.

Met korte programma cyclustijden en een laag energieverbruik is de Miele TXR860 WP een economische en energiezuinige keuze. Hij kan ook handig worden gekoppeld aan andere apparaten via Miele@home, waardoor naadloze integratie in je slimme huishouden mogelijk is. Het apparaat is voorzien van een handig waterafvoersysteem en een meertalige interface, wat bijdraagt aan het gebruiksvriendelijke ontwerp.

De Miele TXR860 WP zorgt voor een zorgzame behandeling van je wasgoed, waardoor je kleding nooit te vochtig of te droog is. Zijn unieke honingraatstructuur en het drogen op lage temperatuur beschermen het milieu en je kleding, terwijl een speciaal programma voor hoogwaardige materialen ervoor zorgt dat ze voorzichtig worden gedroogd zonder dat dit ten koste gaat van hun functionele eigenschappen.

Volgens een beoordeling van Reviewed presteert de Miele TXR860 WP bovengemiddeld en behoudt het de kwaliteit van kleding in de loop van de tijd. Hij biedt 19 voorgeprogrammeerde cyclusopties die gemakkelijk toegankelijk zijn via het aanraakscherm. Een nadeel dat in de beoordeling wordt genoemd, is echter dat de droger te lange cycli heeft. Bovendien is de Miele TXR860 WP aanzienlijk duurder in vergelijking met zijn concurrenten. Als prijs een punt van zorg is, wordt de LG DLEC888W aanbevolen als een betaalbaarder alternatief met vergelijkbare efficiëntie.

Al met al biedt de Miele TXR860 WP Warmtepompdroger een scala aan geavanceerde functies die hem tot een opvallende optie maken in zijn categorie. De mogelijkheid om frisse geur te bieden, losser en praktisch kreukvrij wasgoed en de duurzaamheid zijn opmerkelijke verkooppunten. De energiezuinigheid van het apparaat, het handige waterafvoersysteem en de meertalige interface dragen bij aan de aantrekkingskracht. Er moet echter rekening worden gehouden met de lange cyclustijden en de hogere prijs in vergelijking met concurrenten. Over het algemeen is de Miele TXR860 WP een krachtige en gebruiksvriendelijke warmtepompdroger die uitstekende zorg voor je wasgoed biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Miele TSH783WP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Miele TSH783WP

 • list plusIndrukwekkende prestaties met bovengemiddelde waterverwijderingspercentages
 • list plusHandhaaft lage maximale temperaturen, waardoor kleding behouden blijft
 • list plusBiedt 19 voorgeprogrammeerde cycluseopties voor veelzijdigheid

Nadelen Miele TSH783WP

 • list plusLangere cyclusduur in vergelijking met sommige concurrenten
 • list plusHoge prijs kan budgetbewuste consumenten afschrikken
 • list plusVergelijkbare efficiëntie is te vinden bij concurrenten tegen een lagere prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.95
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
8.51
De Miele TSH783WP Warmtepompdroger is een topper in zijn categorie, met indrukwekkende prestaties en een scala aan gespecialiseerde programma-instellingen. Volgens een review van Reviewed droogt deze compacte, condensdroger kleding effectief met bovengemiddelde waterverwijderingspercentages in verschillende programma's. Bovendien behoudt hij lage maximale temperaturen, waardoor je kleding langer mooi blijft. Met 19 voorgeprogrammeerde programma-opties op een gebruiksvriendelijk touchscreen biedt de TSH783WP volop veelzijdigheid.

Maar de droger heeft ook enkele nadelen. Hij heeft langere droogtijden in vergelijking met sommige concurrenten, wat een nadeel kan zijn voor mensen die snel willen drogen. Daarnaast kan de hoge prijs budgetbewuste consumenten afschrikken. De LG DLEC888W biedt bijvoorbeeld vergelijkbare efficiëntie tegen een lagere prijs.

Warmtepompdrogers, zoals de Miele TSH783WP, zijn een relatief nieuwe toevoeging aan de Noord-Amerikaanse markt. Zoals benadrukt door Family Handyman, werken deze drogers met warmtepomp technologie, waarbij de lucht binnenin de droger wordt gerecycled in plaats van naar buiten te ventileren. Deze innovatieve aanpak biedt verschillende voordelen, waaronder lagere bedrijfskosten, geen behoefte aan een ventilatieopening, veiligere werking voor kleding en energie-efficiëntie.

Wat betreft belangrijke kenmerken, blinkt de TSH783WP van Miele uit in zijn vermogen om wasgoed fris te laten ruiken en kreuken te voorkomen, waardoor je praktisch kreukvrije kleding hebt. Hij heeft ook een trackrecord van 20 jaar perfecte wasverzorging, wat garant staat voor consistente prestaties. De machine heeft korte programmaduur en laag energieverbruik, waardoor je zowel tijd als geld bespaart. De Miele@home functie maakt intelligente koppeling van apparaten mogelijk, waardoor gebruikers meer opties en gemak hebben.

De TSH783WP is ontworpen voor zorgvuldige wasverzorging en beschikt over de PerfectDry functie om te zorgen dat het wasgoed nooit te vochtig of te droog is. Hij heeft krachtige en zuinige ProfiEco-motoren met een inverter-aandrijving, die garant staan voor slijtagevrije, stille en energiebesparende werking. De machine heeft ook constant laag energieverbruik en een filter dat het reinigen van de warmtewisselaar overbodig maakt.

Met zijn milieuvriendelijke aanpak droogt de TSH783WP op lage temperaturen om zowel het milieu als je kleding te beschermen. Dankzij zijn unieke honingraatstructuur zorgt hij voor zachte verzorging van de stoffen en hij heeft zelfs een speciaal programma voor het drogen van high-tech materialen zonder hun eigenschappen aan te tasten. Het apparaat biedt ook ondersteuning voor meerdere talen op het display, zodat je alle informatie gemakkelijk kunt begrijpen.

Al met al is de Miele TSH783WP Warmtepompdroger een topkeuze op de markt. Zijn bovengemiddelde prestaties, gespecialiseerde programma-instellingen en aandacht voor wasverzorging maken hem tot een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte droger. Hoewel hij misschien langere droogtijden heeft en een hogere prijs dan sommige concurrenten, maken zijn unieke functies en energiebesparende mogelijkheden het de investering zeker waard. Zoals een recensent van Miele USA zegt: "De TSH783WP is een geweldig apparaat dat uitstekende wasverzorging, gemak en energie-efficiëntie biedt."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Warmtepompdrogers. Er zijn immers 2461 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!