Wat is de beste luiers van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 september, 2023

Het aanschaffen van een goede luiers is een lastige opgave. Wat is de beste luiers van 2023? Na het onderzoeken van 1939 luiers kwam de Pampers Premium Protection Maat 1 geen kleur als beste getest uit onze luiers-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de luiers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 luiers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame luiers-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste luiers

1Score: 9.6
Pampers Premium Protection Maat 1 geen kleur
Pampers Premium Protection Maat 1 geen kleur
Pampers
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Pampers Harmonie Maat 1 (2kg-5kg)
Beste koop
Pampers Harmonie Maat 1 (2kg-5kg)
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Pampers Premium Protection Maat 2 geen kleur
Pampers Premium Protection Maat 2 geen kleur
Pampers
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
Pampers Premium Protection Maat 4 geen kleur
Pampers Premium Protection Maat 4 geen kleur
Pampers
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Pampers Baby-Dry Pants Maat 5 geen kleur
Pampers Baby-Dry Pants Maat 5 geen kleur
Pampers
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Pampers Baby-Dry Luiers - Maat 5 (11-16 kg) - 144 stuks - Maandbox
Beste Luiers voor 's nachts
Pampers Baby-Dry Luiers - Maat 5 (11-16 kg) - 144 stuks - Maandbox
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Pampers Baby-Dry Luiers Maat 4
Pampers Baby-Dry Luiers Maat 4
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Pampers Premium Protection Maat 3 geen kleur
Pampers Premium Protection Maat 3 geen kleur
Pampers
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Pampers Premium Protection Maat 5 geen kleur
Pampers Premium Protection Maat 5 geen kleur
Pampers
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Pampers Premium Protection Luiers - Maat 6 (13+ kg) - 120 stuks - Maandbox
Pampers Premium Protection Luiers - Maat 6 (13+ kg) - 120 stuks - M...
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Luiers Koopgids

Heb je een baby, dan heb je luiers nodig. Pas eind jaren '60 wordt de wegwerpluier populair. Hiervoor werden wasbare luiers gebruikt. De wasbare luier is echter weer in opkomst. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar besparen je ook geld. Welke luier je ook kiest, hieronder lees je waarop je let bij je aankoop!

Wat voor wasbare luiers zijn er?

Wasbare luiers worden steeds populairder, maar er is ontzettend veel keuze. Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar. Zo zijn er tweedelige systemen, die eigenlijk uit drie delen bestaan (om het nog ingewikkelder te maken!): de luier, de inlegger en het overbroekje. De luier zelf is hierbij niet waterdicht. Daarom gebruik je een overbroekje.

Als je je baby verschoont, vervang je alleen de luier en de inlegger(s), niet het overbroekje. Als het overbroekje erg vies is, vervang je deze uiteraard ook, maar meestal gaat deze een stuk langer mee. Overbroekjes en luiers zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Het nadeel van een tweedelig systeem is dat dit vaak erg dikke luiers zijn, maar daar staat wel tegenover dat ze enorm absorberend zijn. Een tweedelig systeem is ideaal voor tijdens de nacht en voor oudere baby's die veel plassen.

Dan zijn er ook nog systemen die uit één deel bestaan: de zogenaamde all-in-one luier. Deze lijkt het meeste op een wegwerpluier. De inlegger zit vaak in de luier. Deze zit met drukknopjes vast, of is erin genaaid. Je voegt eenvoudig extra inleggers toe als de luier niet absorberend genoeg blijkt te zijn.

Sommige systemen groeien met je kindje mee waardoor je, nadat je genoeg luiers hebt gekocht, geen extra luiers meer bij hoeft te kopen. Ze hebben drukknopjes waarmee je de luiers groter of kleiner maakt. Ze zijn net als bij het tweedelige systeem verkrijgbaar is allerlei kleuren en leuke printjes.

Ééndelige systemen zijn het meest eenvoudig in gebruik. Vind je de drukknopjes nog te ingewikkeld, dan zijn ze ook verkrijgbaar met klittenbandsluitingen. Dit geldt ook voor tweedelige systemen.

Je kunt ook aan de slag met hydrofiele luiers. Deze doeken zijn ideaal om als wasbare luier te gebruiken. Hier waren ze oorspronkelijk ook voor bedoeld. Het vergt wel enige oefening, maar als je het onder de knie hebt, is het simpel.

Je vouwt de doeken op een speciale manier op en spelt ze vast met veiligheidsspelden of met daarvoor bestemde klemmetjes. Sommige ouders zweren bij het gebruik van hydrofiele luiers en willen nooit meer anders.

Hoe werken wasbare luiers?

Een wasbare luier werkt in principe hetzelfde als een wegwerpluier, maar gooi je na gebruik niet in de vuilnisbak, maar in een luieremmer. Hoe je een wasbare luier om doet, hangt van het systeem af wat je gebruikt. Sommige systemen bestaan uit een overbroekje en een luier, waar je alleen de luier en de inlegger vervangt. Bij een ééndelig systeem verwissel je de hele luier.

Om het gemakkelijker te maken voor jezelf, gebruik je op de inlegger een inlegvel. Dit zijn hele dunne, zachte vellen van papier die je na gebruik in de vuilnisbak gooit (nooit in de wc!). Deze inlegvellen zorgen ervoor dat het weggooien van poep een stuk eenvoudiger wordt.

Ook bieden deze vellen bescherming aan je baby's billetjes. De inleggers van wasbare luiers, het absorberende gedeelte, is van verschillende stoffen gemaakt, waaronder microvezel. Dit is erg vochtontrekkend en kan tot irritatie van je je baby's billen leiden. Inlegvellen beschermen je baby's billen tegen deze irritatie.

Wat is het voordeel van wasbare luiers?

Gebruik je wasbare luiers, dan bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook je steentje bij aan een beter milieu. Afhankelijk van de wegwerpluier, duurt het ergens tussen de 200 en 500 jaar voor een luier om af te breken. Een kindje gebruikt gemiddeld zo'n 5000 luiers totdat hij zindelijk is. Deze informatie zegt genoeg.

Al kost het wassen van wasbare luiers natuurlijk energie, ze dragen niet bij aan het afval wat in ons milieu terecht komt. De initiële kosten van wasbare luiers mogen dan vrij hoog zijn, maar op lange termijn bespaar je veel.

Behalve de besparingen in je portemonnee en het milieuvriendelijke aspect, zijn wasbare luiers vriendelijker voor de babyhuid. Er worden geen vervelende materialen zoals plastic en bleek gebruikt, waardoor er minder kans is op huidirritatie.

Wat zijn hydrofiele luiers?

Hydrofiele luiers zijn de luiers die vooral rond de jaren 40 gebruikt werden en erg populair bleven totdat de wegwerpluier werd geïntroduceerd. Hydrofiele luiers zijn nog steeds erg populair. Je vouwt ze op een speciale manier en zet ze vervolgens vast met een veiligheidsspeld of een klemmetje.

Hydrofiele luiers zijn erg absorberend. Ze zijn niet alleen geschikt om te gebruiken als luier, maar ook als spuugdoekje, handdoek en zelfs vaatdoek. Hydrofiele luiers zijn eigenlijk multifunctioneel in hun gebruik.

Wat zit er in een wegwerpluier?

Een wegwerpluier is gemaakt van verschillende lagen en moet zoveel mogelijk vloeistof absorberen. De bovenste laag, die tegen de huid van je baby aan ligt, bestaat uit polyethyleen of polypropyleen. Dit is een soort ademend plastic.

De absorberende laag bestaat uit superabsorberend polymeer en fluff pulp. Dit laatste bestaat uit katoen- hout- of hennepvezels. Polymeer vind je vaak als korrels in de luier, maar dit kan ook poeder zijn. Als polymeer in aanraking komt met vocht, dan veranderd dit in een gel. Dit is onschadelijk voor je kindje.

De buitenste laag van een luier bestaat net als de eerste laag ook uit polyethyleen of polypropyleen. Een extra laagje van rubber met textiel zorgt er tenslotte voor dat er geen vloeistoffen doorheen kunnen lekken.

Hoe vaak geef ik mijn baby een schone luier?

Gemiddeld gebruikt je baby vijf luiers per dag, of dit nu wegwerpluiers of wasbare luiers zijn, maar elke baby is anders. Sommige baby's hebben een enorm gevoelige huid en hebben daarom vaker een schone luier nodig. Andere baby's plassen minder en hebben daarom juist minder vaak een schone luier nodig.

Jij kent je kindje het beste. Heeft je kindje ineens meer droge luiers dan normaal, dan kan dit een teken zijn van een infectie. Luister altijd naar je gevoel: als je je zorgen maakt, ga dan even langs de huisarts.

Welke maat wegwerpluier heb ik nodig?

Elk merk luiers hanteert verschillende richtlijnen. Kijk voor de juiste maat op de verpakking. De maten zijn vaak gebaseerd op het gewicht van je baby, maar een zwaardere baby heeft niet per sé een grotere luier nodig. Wel absorbeert een grotere luier meer.

Wederom geldt hier dat je je niet hoeft te houden aan de maten. Elke baby is anders en er is niets mis met het gebruiken van een grotere of kleinere maat luier. De pasvorm verschilt bovendien ook per merk.

In welke container mogen luiers?

Gebruikte wegwerpluiers mogen bij hetrestafval. Verpak ze altijd luchtdicht om op die manier vervelende geurtjes tegen te gaan. Dit hoeven niet perse speciale luierzakjes te zijn; een gebruikte plastic zak werkt ook prima. Voor wasbare luiers gebruik je een goede luieremmer.

hero illustration

Hoe testen we luiers?

Om de beste luiers te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze luiers-test hebben we 1939 luiers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze luiers-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze luiers-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne luiers-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste luiers in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1939 luiers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste luiers op een rij

1. Pampers Premium Protection Maat 1 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

De unieke DermaComfort toplaag biedt het comfort en de zachtheid van Pampers, door urine en ontlasting weg te houden bij de huid Miljoenen microporiën laten lucht vrij rond de luier stromen om de huid droog te houden Tot 100% bescherming tegen lekken dankzij een uniek 3-voudig beschermingssysteem dat urine snel absorbeert en lekken ter hoogte van de taille en rond de beentjes helpt voorkomen Ultrazachte materialen hullen je baby in een wolk van comfort en bescherming Ultrazachte flexibele zijkanten die zich soepel aanpassen aan het buikje van je baby om te helpen huidirritatie te voorkomen De urine-indicator wordt blauw zodat je weet wanneer je de luier kan verschonen Navelvriendelijke vorm, ontworpen om het gevoelige buikje van je pasgeboren baby te beschermen Dermatologisch getest en 0% EU parfumallergenen Pampers N°1 luiers voor comfort en bescherming van de gevoelige huid. Langdurig contact met urine en ontlasting kan de gevoelige huid van je baby irriteren, wat ongemakkelijk en pijnlijk kan zijn voor je baby. Pampers Premium Protection luiers zijn speciaal ontworpen zodat ze heel zacht aanvoelen en tegelijk de huid beschermen dankzij 1) een unieke DermaComfort toplaag met absorberende poriën die urine en ontlasting onmiddellijk weghoudt van de huid en vasthoudt in de kern van de luier. Zo blijft de gevoelige huid van je baby droog en beschermd. 2) Daarnaast laten miljoenen microporiën lucht vrij rond de luier stromen om de huid droog te houden; en 3) Tot 100% bescherming tegen lekken dankzij een uniek 3-voudig beschermingssysteem dat urine snel absorbeert en lekken ter hoogte van de taille en rond de beentjes helpt voorkomen; 4) Ultrazachte materialen die je baby in een wolk van comfort en bescherming hullen. Pampers Premium Protection, de N°1 keuze van de kraamafdelingen in Nederland*, zijn 100% veilig voor de huid van je baby. Ze zijn dermatologisch getest en bevatten geen van de EU-parfumallergenen. *Op basis van de verdeling van Pampers Premium Protection luiers maat 0-2 in Nederlandse kraamafdelingen, jan-dec 2022.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste koop: Pampers Harmonie Maat 1 (2kg-5kg)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Pampers Harmonie luiers zijn hypoallergeen en dermatologisch getest (*ontworpen om het risico op allergieën te beperken) Gemaakt met hoogwaardig katoen en zachte plantaardige vezels Zonder lotion, parfum, en zonder een van de EU 26 allergenen Tot 12 uur lang droogheid van Pampers Verantwoord geproduceerde cellulose Gecertificeerd door het onafhankelijk label Standard 100 van Oeko-Tex De verpakking bevat materialen van plantaardige oorsprong Cellulose van verantwoorde herkomst Een absorberende kern gemaakt van cellulose van verantwoorde herkomst die vocht vasthoudt om de huid van je baby tot 12 uur lang droog te houden. Zachte toplaag van plantaardige materialen Zachte absorberende toplaag met plantaardige materialen die vocht en zachte ontlasting weghoudt van je baby's huid. Hoogwaardig katoen Hoogwaardig katoen, zorgvuldig geselecteerd. Zachte en rekbare zijkanten Zachte en rekbare zijkanten die zich comfortabel aan het buikje van je baby aanpassen. Urine-indicator Een urine-indicator die blauw wordt bij contact met urine om je te laten weten wanneer je je baby kan verschonen. Schattige tekeningen Een selectie aan schattige tekeningen die verschilt per verpakking. Oeko-Tex Getest en gecertificeerd met het label Standard 100 door OEKO-TEX, een van de meest veeleisende certificeringen ter wereld. FSC (Forest Stewardship Council) Met cellulose gemaakt van duurzaam beheerde FSC-gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen. EkoEnergy Om dit product te maken, kopen we 100% hernieuwbare elektriciteit aan Certificaten van hernieuwbare energie van windmolenparken. Cotton Enhanced Gemaakt met hoogwaardig katoen *Het katoenlogo en Cotton Enhanced zijn handelsmerken van Cotton Incorporated. De zachte cotton enhanced™ buitenlaag bevat 15% katoen. Skin Health Alliance Goedgekeurd door de dermatologen van de Skin Health Alliance.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Pampers Premium Protection Maat 2 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

De unieke DermaComfort toplaag biedt het comfort en de zachtheid van Pampers, door urine en ontlasting weg te houden bij de huid Miljoenen microporiën laten lucht vrij rond de luier stromen om de huid droog te houden Tot 100% bescherming tegen lekken dankzij een uniek 3-voudig beschermingssysteem dat urine snel absorbeert en lekken ter hoogte van de taille en rond de beentjes helpt voorkomen Ultrazachte materialen hullen je baby in een wolk van comfort en bescherming Ultrazachte flexibele zijkanten die zich soepel aanpassen aan het buikje van je baby om te helpen huidirritatie te voorkomen De urine-indicator wordt blauw zodat je weet wanneer je de luier kan verschonen Navelvriendelijke vorm, ontworpen om het gevoelige buikje van je pasgeboren baby te beschermen Dermatologisch getest en 0% EU parfumallergenen Pampers N°1 luiers voor comfort en bescherming van de gevoelige huid. Langdurig contact met urine en ontlasting kan de gevoelige huid van je baby irriteren, wat ongemakkelijk en pijnlijk kan zijn voor je baby. Pampers Premium Protection luiers zijn speciaal ontworpen zodat ze heel zacht aanvoelen en tegelijk de huid beschermen dankzij 1) een unieke DermaComfort toplaag met absorberende poriën die urine en ontlasting onmiddellijk weghoudt van de huid en vasthoudt in de kern van de luier. Zo blijft de gevoelige huid van je baby droog en beschermd. 2) Daarnaast laten miljoenen microporiën lucht vrij rond de luier stromen om de huid droog te houden; en 3) Tot 100% bescherming tegen lekken dankzij een uniek 3-voudig beschermingssysteem dat urine snel absorbeert en lekken ter hoogte van de taille en rond de beentjes helpt voorkomen; 4) Ultrazachte materialen die je baby in een wolk van comfort en bescherming hullen. Pampers Premium Protection, de N°1 keuze van de kraamafdelingen in Nederland*, zijn 100% veilig voor de huid van je baby. Ze zijn dermatologisch getest en bevatten geen van de EU-parfumallergenen. *Op basis van de verdeling van Pampers Premium Protection luiers maat 0-2 in Nederlandse kraamafdelingen, jan-dec 2022.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Pampers Premium Protection Maat 4 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.5

De unieke DermaComfort toplaag biedt het comfort en de zachtheid van Pampers, door urine en ontlasting weg te houden bij de huid Miljoenen microporiën laten lucht vrij in de luier circuleren om de huid droog te houden Tot 100% bescherming tegen lekken dankzij een uniek 3-voudig beschermingssysteem dat urine snel absorbeert en lekken ter hoogte van de taille en rond de beentjes helpt voorkomen Ultrazachte materialen hullen je baby in een wolk van comfort en bescherming Ultrazachte flexibele zijkanten die zich soepel aanpassen aan het buikje van je baby om te helpen huidirritatie te voorkomen De urine-indicator wordt blauw zodat je weet wanneer je de luier kan verschonen Dermatologisch getest en 0% EU parfumallergenen Een selectie aan schattige tekeningen die verschilt per verpakking Pampers N°1 luiers voor comfort en bescherming van de gevoelige huid. Langdurig contact met urine en ontlasting kan de gevoelige huid van je baby irriteren, wat ongemakkelijk en pijnlijk kan zijn voor je baby. Pampers Premium Protection luiers zijn speciaal ontworpen zodat ze heel zacht aanvoelen en tegelijk de huid beschermen dankzij 1) een unieke DermaComfort toplaag met absorberende poriën die urine en ontlasting onmiddellijk weghoudt van de huid en vasthoudt in de kern van de luier. Zo blijft de gevoelige huid van je baby droog en beschermd. 2) Daarnaast laten miljoenen microporiën lucht vrij in de luier circuleren om de huid droog te houden; en 3) Tot 100% bescherming tegen lekken dankzij een uniek 3-voudig beschermingssysteem dat urine snel absorbeert en lekken ter hoogte van de taille en rond de beentjes helpt voorkomen; 4) Ultrazachte materialen die je baby in een wolk van comfort en bescherming hullen. Pampers Premium Protection, de N°1 keuze van de kraamafdelingen in Nederland*, zijn 100% veilig voor de huid van je baby. Ze zijn dermatologisch getest en bevatten geen van de EU-parfumallergenen. *Op basis van de verdeling van Pampers Premium Protection luiers maat 0-2 in Nederlandse kraamafdelingen, jan-dec 2022

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Pampers Baby-Dry Pants Maat 5 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
9.4

Luierbroekjes met een Stop & Protect pocket om lekken aan de achterkant helpen te voorkomen Eenvoudig verschonen: Trek het broekje omhoog om aan te doen Eenvoudig uit: Scheur de zijkanten open om het broekje uit te trekken Rol op en plak dicht met de plakstrip om weg te gooien 360° optimale pasvorm: Past zich aan het buikje van je baby aan om openingen en lekken helpen te voorkomen Superabsorberende kern – absorbeert vocht onmiddellijk en biedt tot 12 uur bescherming rondom tegen lekken Beschermrandjes die lekken rond de beentjes helpen voorkomen Leuke tekeningen duiden voor- en achterkant van het luierbroekje aan Dermatologisch getest en gecertificeerd conform label Standard 100 van Oeko-Tex Pampers Baby-Dry Pants luierbroekjes bieden tot 12 uur rondom bescherming tegen lekken dankzij de combinatie van de revolutionaire Stop & Protect Pocket en een 360° pasvorm. Ze hebben bovendien een superabsorberende kern die vocht onmiddellijk absorbeert en beschermrandjes die lekken rondom de beentjes helpen voorkomen. Wanneer je baby tijdens het verschonen begint te wriemelen, zijn de Pampers Baby-Dry Pants luierbroekjes eenvoudig om te verschonen: dankzij hun flexibele tailleband trek je ze in één beweging aan. Je scheurt de zijkanten open om ze uit te trekken, rolt ze op en plakt ze dicht met de plakstrip om ze weg te gooien. Net zoals bij jou, komt jouw baby's veiligheid bij Pampers op de eerste plaats: Pampers Baby-Dry Pants luierbroekjes zijn dermatologisch getest en bevatten 0% EU-parfumallergenen (zoals gereglementeerd in de regelgeving voor cosmetica nr. 1223/2009). Ze zijn goedgekeurd door de dermatologen van de Skin Health Alliance en getest en gecertificeerd conform het label Standard 100 van Oeko-Tex. Wil je weten wat de bestanddelen zijn van onze producten? Ga naar pampers.nl

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Luiers voor 's nachts: Pampers Baby-Dry Luiers - Maat 5 (11-16 kg) - 144 stuks - Maandbox

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pampers Baby-Dry Luiers - Maat 5 (11-16 kg) - 144 stuks - Maandbox

 • list plusDeze luiers hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusDeze luiers zijn aangenaam voor het kind.
 • list plusHet is praktisch om deze luiers te gebruiken.

Nadelen Pampers Baby-Dry Luiers - Maat 5 (11-16 kg) - 144 stuks - Maandbox

 • list plusEr is een risico dat deze luiers beschadigbaar zijn.
 • list plusDeze luiers kunnen prijzig zijn.
 • list plusEr is een risico dat de kwaliteit van deze luiers matig is.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

Als ouder wil je het beste voor je kindje en dat begint bij de keuze van de juiste luiers. Met Pampers Baby-Dry Luiers - Maat 5 (11-16 kg) - 144 stuks - Maandbox kies je voor een product met een uniek 3-voudig beschermingssysteem dat tot wel 12 uur bescherming biedt tegen lekken. Dit komt door de superabsorberende kern die vocht onmiddellijk opneemt, de dubbele beschermrandjes die lekken rond de beentjes helpen voorkomen, en de rekbare flexibele zijkanten die een comfortabele pasvorm bieden en optimale bescherming tegen lekken bieden.

Wat deze luiers extra bijzonder maakt, is dat ze klinisch en dermatologisch getest zijn en geen van de 26 EU-allergenen bevatten. Bovendien zijn ze STANDARD 100 gecertificeerd door het onafhankelijke instituut OEKO-TEX en voelt de bovenlaag zo zacht aan als katoen op de huid van je baby (ondanks dat er geen katoen in zit). Het Extra Droog laagje helpt vocht gelijkmatig te verdelen en houdt het weg van je baby's huid, terwijl de luchtdoorlatende banen zorgen voor droge billetjes en een fris gevoel.

Als specialist in luiers kan ik zeggen dat Pampers Baby-Dry Luiers - Maat 5 (11-16 kg) - 144 stuks - Maandbox een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar kwaliteit en betrouwbaarheid. De luiers bieden voldoende bescherming en zijn tegelijkertijd zacht voor de gevoelige huid van je baby. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een handige maandbox met maar liefst 144 stuks, zodat je altijd voldoende luiers bij de hand hebt. Een nadeel van deze luiers is wellicht de prijs, die iets hoger ligt dan die van andere merken. Echter, de kwaliteit en betrouwbaarheid maken dit product zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Pampers Baby-Dry Luiers Maat 4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pampers Baby-Dry Luiers Maat 4

 • list plusDeze luiers hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusDeze luiers zijn aangenaam voor kinderen.
 • list plusZe zijn duurzaam tegen slijtage.

Nadelen Pampers Baby-Dry Luiers Maat 4

 • list plusZe zijn kwetsbaar voor schade.
 • list plusDe luiers zijn prijzig.
 • list plusDe kwaliteit van de luiers is matig.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.4

Als ouder wil je natuurlijk alleen het allerbeste voor je kleintje, en daarom zijn de Pampers Baby-Dry Luiers Maat 4 een absolute aanrader. Met hun unieke 3-voudige beschermingssysteem bieden ze tot wel 12 uur bescherming tegen lekken, wat jou en je baby heel wat zorgen bespaart. Bovendien zijn ze klinisch en dermatologisch getest en bevatten ze geen van de 26 EU-allergenen, wat een geruststellende gedachte is voor ouders met gevoelige kinderen.

Wat deze luiers extra bijzonder maakt, is het Extra Droog laagje dat vocht gelijkmatig verdeelt en weg houdt van de huid van je baby. Ook de luchtdoorlatende banen zijn een mooie toevoeging, omdat ze zorgen voor drogere billetjes en een betere luchtcirculatie.

Wat mij persoonlijk opvalt is dat de flexibele zijkanten zich perfect aanpassen aan de taille van je baby, waardoor de luiers altijd goed blijven zitten en niet gaan knellen. Wel zijn ze iets duurder dan sommige andere merken, maar ik vind het de investering waard omdat ze zo betrouwbaar zijn en mijn kindje droog en comfortabel houden.

Al met al kan ik de Pampers Baby-Dry Luiers Maat 4 van harte aanbevelen aan ouders die op zoek zijn naar kwaliteit en zekerheid.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Pampers Premium Protection Maat 3 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
9

De unieke DermaComfort toplaag biedt het comfort en de zachtheid van Pampers, door urine en ontlasting weg te houden bij de huid Miljoenen microporiën laten lucht vrij in de luier circuleren om de huid droog te houden Tot 100% bescherming tegen lekken dankzij een uniek 3-voudig beschermingssysteem dat urine snel absorbeert en lekken ter hoogte van de taille en rond de beentjes helpt voorkomen Ultrazachte materialen hullen je baby in een wolk van comfort en bescherming Ultrazachte flexibele zijkanten die zich soepel aanpassen aan het buikje van je baby om te helpen huidirritatie te voorkomen De urine-indicator wordt blauw zodat je weet wanneer je de luier kan verschonen Dermatologisch getest en 0% EU parfumallergenen Een selectie aan schattige tekeningen die verschilt per verpakking Pampers N°1 luiers voor comfort en bescherming van de gevoelige huid. Langdurig contact met urine en ontlasting kan de gevoelige huid van je baby irriteren, wat ongemakkelijk en pijnlijk kan zijn voor je baby. Pampers Premium Protection luiers zijn speciaal ontworpen zodat ze heel zacht aanvoelen en tegelijk de huid beschermen dankzij 1) een unieke DermaComfort toplaag met absorberende poriën die urine en ontlasting onmiddellijk weghoudt van de huid en vasthoudt in de kern van de luier. Zo blijft de gevoelige huid van je baby droog en beschermd. 2) Daarnaast laten miljoenen microporiën lucht vrij in de luier circuleren om de huid droog te houden; en 3) Tot 100% bescherming tegen lekken dankzij een uniek 3-voudig beschermingssysteem dat urine snel absorbeert en lekken ter hoogte van de taille en rond de beentjes helpt voorkomen; 4) Ultrazachte materialen die je baby in een wolk van comfort en bescherming hullen. Pampers Premium Protection, de N°1 keuze van de kraamafdelingen in Nederland*, zijn 100% veilig voor de huid van je baby. Ze zijn dermatologisch getest en bevatten geen van de EU-parfumallergenen. *Op basis van de verdeling van Pampers Premium Protection luiers maat 0-2 in Nederlandse kraamafdelingen, jan-dec 2022

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Pampers Premium Protection Maat 5 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.8

De unieke DermaComfort toplaag biedt het comfort en de zachtheid van Pampers, door urine en ontlasting weg te houden bij de huid Miljoenen microporiën laten lucht vrij in de luier circuleren om de huid droog te houden Tot 100% bescherming tegen lekken dankzij een uniek 3-voudig beschermingssysteem dat urine snel absorbeert en lekken ter hoogte van de taille en rond de beentjes helpt voorkomen Ultrazachte materialen hullen je baby in een wolk van comfort en bescherming Ultrazachte flexibele zijkanten die zich soepel aanpassen aan het buikje van je baby om te helpen huidirritatie te voorkomen De urine-indicator wordt blauw zodat je weet wanneer je de luier kan verschonen Dermatologisch getest en 0% EU parfumallergenen Een selectie aan schattige tekeningen die verschilt per verpakking Pampers N°1 luiers voor comfort en bescherming van de gevoelige huid. Langdurig contact met urine en ontlasting kan de gevoelige huid van je baby irriteren, wat ongemakkelijk en pijnlijk kan zijn voor je baby. Pampers Premium Protection luiers zijn speciaal ontworpen zodat ze heel zacht aanvoelen en tegelijk de huid beschermen dankzij 1) een unieke DermaComfort toplaag met absorberende poriën die urine en ontlasting onmiddellijk weghoudt van de huid en vasthoudt in de kern van de luier. Zo blijft de gevoelige huid van je baby droog en beschermd. 2) Daarnaast laten miljoenen microporiën lucht vrij in de luier circuleren om de huid droog te houden; en 3) Tot 100% bescherming tegen lekken dankzij een uniek 3-voudig beschermingssysteem dat urine snel absorbeert en lekken ter hoogte van de taille en rond de beentjes helpt voorkomen; 4) Ultrazachte materialen die je baby in een wolk van comfort en bescherming hullen. Pampers Premium Protection, de N°1 keuze van de kraamafdelingen in Nederland*, zijn 100% veilig voor de huid van je baby. Ze zijn dermatologisch getest en bevatten geen van de EU-parfumallergenen. *Op basis van de verdeling van Pampers Premium Protection luiers maat 0-2 in Nederlandse kraamafdelingen, jan-dec 2022

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Pampers Premium Protection Luiers - Maat 6 (13+ kg) - 120 stuks - Maandbox

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pampers Premium Protection Luiers - Maat 6 (13+ kg) - 120 stuks - Maandbox

 • list plusDeze luiers zijn zeer duurzaam.
 • list plusEen voordeel van deze luiers is dat ze gemak bieden voor je kind.
 • list plusDeze luiers hebben een redelijke prijs.

Nadelen Pampers Premium Protection Luiers - Maat 6 (13+ kg) - 120 stuks - Maandbox

 • list plusEen nadeel van deze luiers is dat ze prijzig zijn.
 • list plusEen nadeel van deze luiers is dat ze een onaangename geur hebben na gebruik.
 • list plusEen nadeel van deze luiers is dat ze soms lekken.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.4

Als het gaat om de bescherming van de gevoelige huid van je baby, is er niets beter dan Pampers Premium Protection Luiers. Met hun unieke DERMA COMFORT toplaag blijft de huid van je baby droog en beschermd tegen urine en ontlasting. De ultrazachte materialen voelen super aangenaam aan op de huid van je baby, terwijl de zachte flexibele zijkanten zich aanpassen aan het buikje van je baby.

Met het unieke 3-voudige beschermingssysteem bieden deze luiers tot 12 uur bescherming rondom tegen lekken. Je hoeft je geen zorgen te maken over nare geurtjes, want de urine-indicator kleurt blauw zodat je weet wanneer je de luier zou kunnen verschonen. De navelvriendelijke vorm is ontworpen om het delicate buikje van je pasgeboren baby te beschermen terwijl de luier nog steeds comfortabel aanvoelt.

Met een luiermaatcode van 6 en geschikt voor baby's met een gewicht van 13+ kg, is deze maandbox met 120 stuks een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar comfort en bescherming voor hun baby's. En als kers op de taart zijn deze luiers dermatologisch getest en bevatten ze geen van de 26 EU parfumallergenen.

Als specialist in luiers kan ik met vertrouwen zeggen dat deze luiers zeker hun geld waard zijn. Ze bieden de perfecte balans tussen comfort en bescherming, en zijn gemakkelijk te gebruiken. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat ze iets duurder zijn dan sommige andere luiers op de markt. Maar als je de beste kwaliteit wilt voor je baby, dan zijn deze luiers absoluut een goede keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van luiers. Er zijn immers 1939 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!