Wat is de beste autostoeltje van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het kopen van een goede autostoeltje is een lastige opdracht. Wat is de beste autostoeltje van 2024? Na het onderzoeken van 2123 autostoeltjes kwam de Maxi-Cosi Morion Basic Black als beste getest uit onze autostoeltje-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de autostoeltjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 autostoeltjes-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige autostoeltje-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste autostoeltjes

1Score: 9.7
Maxi-Cosi Morion Basic Black
Beste autostoel voor kinderen
Maxi-Cosi Morion Basic Black
Maxi-Cosi
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
MaxiCosi Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje
MaxiCosi Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje
MaxiCosi
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Lionelo Bastiaan i-Size Autostoeltje 4in1
Lionelo Bastiaan i-Size Autostoeltje 4in1
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
MaxiCosi Maxi-Cosi RodiFix S i-Size
MaxiCosi Maxi-Cosi RodiFix S i-Size
MaxiCosi
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.4
Maxi-Cosi Axissfix Authentic Graphite
Maxi-Cosi Axissfix Authentic Graphite
Maxi-Cosi
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.1
Titanium Baby Titaniumbaby Vidar Autostoeltje
Titanium Baby Titaniumbaby Vidar Autostoeltje
Titanium Baby
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Autocomfort Autostoel Billy - Groep
Autocomfort Autostoel Billy - Groep
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Bebies First Pionier Autostoeltje
Bebies First Pionier Autostoeltje
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Autostoel Novi Baby® Goliath Go
Autostoel Novi Baby® Goliath Go
Novi Baby
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Maxi-Cosi Mica i-Size Autostoeltje
Maxi-Cosi Mica i-Size Autostoeltje
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Autostoeltje Koopgids

Wist je dat er nog steeds veel onnodig letsel wordt opgelopen bij onjuist gebruik van een autostoeltje? Lees daarom hieronder waar je op let bij de aankoop van een autostoel!

Wat is het verschil tussen een i-Size autostoel en een stoel met ECE-R44 normen? Welke is beter?

Er zijn verschillende soorten autostoeltjes verkrijgbaar. Je verdeelt de kinderstoeltjes onder in twee groepen: de nieuwe i-Size autostoelen en de stoeltjes die voldoen aan de oudere ECE-R44 normen.

De keuringskenmerken van autostoeltjes veranderen continue. Zonder daar teveel op in te gaan, is het grootste verschil tussen deze twee autostoelen dat de i-Size autostoelen beter beschermen tegen buikletsel en tegen botsingen van opzij. i-Size vallen onder de nieuwe regelgeving die in 2013 is ingevoerd.

Vanaf 2019 worden er geen autostoeltjes volgens de ECE-R44 normen meer gemaakt. Deze oudere autostoelen zullen langzaam verdwijnen. Dit betekent echter niet dat deze autostoeltjes onveilig zijn; ze voldoen alleen niet meer aan de meest strenge eisen van nu. i-Size autostoelen zijn simpelweg veiliger. Deze hebben meer testen ondergaan.

Misschien denk je: "Ik zat vroeger niet eens in een autostoel." Hoe cliché het ook klinkt: vroeger was alles anders. Tegenwoordig wordt er meer onderzoek gedaan en worden er betere testen uitgevoerd, maar dat is niet alles. De wegen veranderen, de infrastructuur verandert en de auto's worden sneller. Er komt steeds meer verkeer op de wegen.

De kans op een ongeluk wordt daarmee groter. Al blijft deze kans erg klein, mocht je betrokken raken bij een ongeval, dan wil je dat je kinderen goed beschermd zijn en niet gewond raken. Je kinderen beschermen in de auto doe je ten eerste door de juiste autostoel te kopen.

De beste, meest veilige autostoelen zijn i-Size autostoeltjes. Deze autostoeltjes worden ingedeeld volgens de lengte van een kind, niet op het gewicht. Daarnaast moeten kinderen tot 15 maanden achterwaarts vervoerd worden, het liefst nog langer. i-Size stoelen hebben bovendien allemaal isofix. Er zijn geen i-Size stoelen verkrijgbaar die je alleen vast zet met de autogordel.

Een i-Size autostoel is hierdoor eenvoudiger te installeren: je hoeft niet te rommelen met gordels. Hierdoor maak je geen fouten bij de installatie waardoor de autostoel eventueel minder veilig wordt. Er zijn overigens wel i-Size autostoelen verkrijgbaar die je ook vast kunt zetten met een gordel, maar deze hebben daarnaast ook allemaal een isofixbevestiging.

Wat is isofix?

Isofix is een internationaal gestandaardiseerd autostoelmontagesysteem. Dit vergrendelt je autostoeltje - of de basis van je autostoel - automatisch met twee metalen clips (Isofix-bevestigingspunten) aan het carrosserie van de auto.

Vanaf november 2012 worden alle nieuwe automodellen met Isofix- en een Top Tether-bevestigingspunt uitgerust. Vanaf november 2014 mogen er geen nieuwe auto's meer verkocht worden zonder Isofix- en Top Tether-bevestigingspunten.

Hoe groot moet mijn kindje zijn voor een autostoel?

De nieuwe i-Size autostoeltjes zijn ingedeeld op lengte, en niet meer op gewicht zoals bij de oudere ECE-R44 normen. Babystoeltjes zijn voor baby's met een lengte van ongeveer 40 cm tot 75 cm. Baby's van deze lengtes krijgen groep 0 en groep 0+ autostoelen onder de ECE-R44 normen.

Baby- en peuterstoeltjes zijn voor kindjes van ongeveer 40 cm tot 75 cm. Onder de ECE-R44 normen zijn dit groep 0/1 en groep 0/1 stoeltjes. De peuterstoeltjes zijn voor kindjes vanaf ongeveer 60 cm tot 105 cm. Deze stoeltjes vallen in de groep 1 autostoelen onder de ECE-R44 normen.

Kinderstoeltjes zijn voor kleuters en oudere kinderen vanaf 100 cm tot 135 cm. Onder de oude normen vallen deze autostoelen in groep 2/3.

Is een autostoeltje verplicht in het buitenland?

Autostoeltjes zijn in heel Europa verplicht, maar de regels kunnen onderling iets afwijken. In Duitsland bijvoorbeeld moet een kind in een autostoeltje zitten tot ze 1,50 meter zijn. In andere landen mogen kinderstoelen niet voorin gezet worden, terwijl dit in Nederland wel mag. Als je de autostoel voorin zet, zet dan altijd de airbag uit.

Ga je binnenkort met de auto op vakantie, check dan de regels per land op de website van de ANWB.

Wanneer van Maxi Cosi naar autostoel?

Een Maxi Cosi is een autostoeltje voor baby's tot ongeveer één jaar oud, of totdat het hoofdje van je kindje boven de rand van het stoeltje uitsteekt. Deze zet je op de achterbank met een isofix-base of je bevestigt deze met de gordel. Je kindje wordt in de Maxi Cosi achterwaarts vervoerd.

De meeste ongelukken zijn frontaal en de krachten op het nekje bij een frontale botsing zijn tot vijf keer zo laag als je kindje achterwaarts vervoerd wordt. Je kindje heeft een veel grotere overlevingskans als hij of zij op deze manier vervoert. Hoe langer je dit volhoudt, hoe veiliger je kindje in de auto is.

Wissel pas van autostoeltje als dit echt nodig is. Dit is als je kindje te lang is en zijn of haar hoofdje steekt boven het zitje uit, of als je kindje te zwaar is. Het maximale gewicht is verschillend per autostoel en staat meestal op de sticker die je op de autostoel vind.

Heb je een i-Size babystoel? Dan kan je kindje langer achterwaarts vervoerd worden. Deze stoeltjes zijn ruimer dan een standaard Maxi Cosi. In een i-Size autostoel vervoer je je kindje achterwaarts tot ze minimaal 15 maanden oud zijn. Bij sommige autostoelen kan dit zelfs langer.

Wanneer hoeft mijn kind niet in een autostoeltje?

Jouw kindje is pas veilig in een normale autostoel als de schoudergordel niet het gezicht of de nek van jouw kindje raakt. Dit lukt vaak als je kind de lengte van 1,35 meter heeft bereikt. De bijbehorende leeftijd verschilt per kind; meestal ligt dit rond een jaar of 8 à 9.

Er zijn een aantal uitzonderingen voor waarbij een kindje niet in een autostoeltje hoeft te zitten. Als je achterin al twee autostoelen hebt en geen plaats hebt voor een derde autostoel, mag je kind vanaf drie jaar op de achterbank zitten. Het kind moet dan wel de gordel gebruiken. Dit is echter zeer onveilig en ten zeerste af te raden.

Ook mogen kinderen die ouder dan drie jaar zijn, die incidenteel met iemand meerijden die geen autostoel heeft, los op de achterbank zitten. Wel moet het kind de gordel aan. Dit is eenmalig, dus niet voor een wekelijks tripje met opa en oma.

Hele oude auto's die voor 1971 zijn gebouwd hebben geen autogordels. In deze auto's hoeft volgens de wet geen autostoel te worden gebruikt. Kinderen onder de drie jaar mogen echter niet worden vervoerd in een auto zonder autogordels.

Als je een taxi neemt en deze geen autostoeltjes heeft, dan mag een kind toch mee in de auto. Is er wel een autostoel beschikbaar, dan moet hiervan gebruik worden gemaakt. In een bus van het openbaar vervoer moeten kinderen vanaf drie jaar gebruik maken van de gordels, indien deze aanwezig zijn.

Dan zijn er ook nog medische uitzonderingen. Als je kindje bijvoorbeeld een gipsbroek draagt, dan vraag je hiervoor een uitzondering aan en hoeft je kindje niet in een autostoel vervoerd te worden.

Waar let ik nog meer op bij het vervoeren van mijn kindje in een autostoel?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het gebruik van een autostoel. Als eerste zorg je ervoor dat de stoel goed geïnstalleerd is. Is deze niet op de correcte manier geïnstalleerd, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de veiligheid van je kindje. Volg daarom altijd de instructies of kijk een instructievideo op YouTube.

Zorg er daarnaast voor dat er geen losse spullen in de auto liggen. Een los slingerend boek kan bijvoorbeeld door G-krachten tijdens een ongeval je kindje met de impact van een baksteen raken. Knuffels en dergelijke zijn acceptabel, maar zorg ervoor dat alle bagage zoals koffers in de achterbak onder de hoedenplank zijn opgeborgen.

Wil je je kindje een filmpje laten kijken onderweg, geef hem of haar dan nooit een losse tablet. Bevestig deze met een goede tablethouder voor in de auto. Er zijn tegenwoordig ook leuke organizers voor in de auto verkrijgbaar. Deze hang je vaak over de passagiersstoel en bevestig je met clips.

Doe ook altijd de jas van je kindje uit wanneer deze in een autostoel zit. Door een dikke jas ontstaat er ruimte tussen de gordels van een autostoel waardoor je kindje eronderuit kan glijden tijdens een ongeval.

Zorg er verder voor dat de gordels altijd correct zitten. De gordel mag nooit over de buik van je kindje heen; hierdoor ontstaat ernstig buikletsel bij een ongeval. De schoudergordel moet over de schouder, maar mag niet het gezicht van je kindje aanraken. Hierdoor ontstaat bij een ongeval het zogenaamde 'submarining process'.

Wissel ten slotte niet te vroeg van autostoel: achteruit kijken is de meest veilige vervoermethode. Een zitverhoger wordt niet meer aangeraden omdat deze geen steun biedt bij een eventuele zijdelingse botsing. Ook is de kans groter dat je kindje onderuit zakt en daardoor niet meer goed in de gordel zit, groter.

hero illustration

Hoe testen we autostoeltjes?

Om de beste autostoeltje te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze autostoeltje-test hebben we 2123 autostoeltjes vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze autostoeltje-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze autostoeltje-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen autostoeltje-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte autostoeltje in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2123 autostoeltjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste autostoeltjes in een oogopslag

1. Beste autostoel voor kinderen: Maxi-Cosi Morion Basic Black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Maxi-Cosi Morion Basic Black

 • list plusGebruiksgemak en comfort voor het kind
 • list plusVeiligheid en voldoet aan i-Size veiligheidsnormen
 • list plusFraai design en goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Maxi-Cosi Morion Basic Black

 • list plusInstallatie met ISOFIX kan iets lastiger zijn volgens sommige gebruikers

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.76
Gebruiksgemak
9.89
De Maxi-Cosi Morion Basic Black is dé autostoel voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing wanneer onze kinderen niet meer in hun peuterzitje passen. Deze autostoel is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar en voldoet aan de strengste i-Size veiligheidsnormen.

Een van de beste eigenschappen van de Morion is de ISOFIX-bevestiging, waardoor ik de stoel snel en makkelijk in de auto kan installeren. De ISOFIX-bevestigingspunten zorgen voor stabiliteit, zelfs als mijn kind niet in de autostoel zit. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de stoel ook nog eens een gordelgeleidingssysteem, waardoor het correct installeren van mijn kind een eitje is.

Comfort is key bij de Morion. De hoofdsteun en rugleuning zijn verstelbaar, zodat ik de stoel makkelijk kan aanpassen aan de lengte van mijn kind. De stof van de autostoel kan ik gewoon in de wasmachine wassen, wat super handig is als er eens een ongelukje gebeurt of er iets wordt gemorst.

Wat deze autostoel echt uniek maakt, is het slanke ontwerp. Hierdoor passen er nog 2 autostoelen op de achterbank, wat ideaal is als ik meerdere kindjes heb. En omdat de Morion voorwaarts gericht is, wordt het contact met mijn kind een stuk makkelijker.

Uit de gebruikersreviews blijkt dat de Morion ontzettend geliefd is. Ouders zijn vooral tevreden over het gebruiksgemak en het comfort voor hun kind. De stoel is simpel te installeren en in hoogte verstelbaar. De bewegende rugleuning maakt het vastmaken met de ISOFIX een fluitje van een cent. En de stof, hoofdsteun en armleuningen voelen volgens kinderen comfortabeler aan dan bij andere autostoelen.

Een ander groot pluspunt dat wordt genoemd, is de veiligheid van de stoel. Maxi-Cosi is een bekende specialist in kindermobiliteit en ze hebben de veiligheid van mijn kind altijd hoog in het vaandel. De Morion voldoet aan de strengste i-Size veiligheidsnormen en biedt optimale bescherming, zelfs bij zijdelingse botsingen.

Een kleine kanttekening die sommige gebruikers maken, is dat het installeren met de ISOFIX iets lastiger kan zijn in vergelijking met eerdere modellen. Dit kan echter ook een persoonlijke voorkeur zijn.

Al met al zijn de sterke punten van de Maxi-Cosi Morion Basic Black het gebruiksgemak, het mooie design, het comfort voor mijn kind en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is een veilige en duurzame autostoel die ik makkelijk kan reinigen. Met de Morion haal ik een kwalitatieve autostoel in huis waar mijn kind jarenlang veilig en comfortabel in kan reizen. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. MaxiCosi Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxiCosi Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje

 • list plusGemakkelijk in- en uitstappen door de 90 graden draaifunctie.
 • list plusVeilige bevestiging met stevige veiligheidsgordel en spanner.
 • list plusComfortabel door de 8 verschillende ligposities.

Nadelen MaxiCosi Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje

 • list plusAlleen te installeren met behulp van de autogordel.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
9.02
Het Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje - 90° draaibaar - Authentic Black is echt geweldig! Ik kan mijn kindje veilig en comfortabel vervoeren met deze autostoel. Het is zo handig dat het stoeltje 90 graden kan draaien, waardoor in- en uitstappen een eitje is. Ideaal voor peuters die snel groeien en vaak van autostoel moeten wisselen.

Een van de beste kenmerken van de Maxi-Cosi Axiss is de veiligheidsgordel en spanner. Hierdoor zit het autostoeltje stevig vast en is mijn kindje goed beschermd tijdens het rijden. Ook heeft de autostoel een zijdelings beschermingssysteem, waardoor de impact van een zijwaartse botsing wordt geabsorbeerd en mijn kindje veilig blijft.

De Maxi-Cosi Axiss is ook super handig in gebruik. Het heeft maar liefst 8 verschillende ligposities, dus mijn kindje kan altijd comfortabel zitten of liggen tijdens het rijden. En als er geknoeid wordt of mijn kindje autoziek wordt, kan ik de hoes gemakkelijk verwijderen en in de wasmachine wassen. Zo blijft de autostoel altijd fris en schoon.

Deze autostoel is echt populair onder andere gebruikers, en dat begrijp ik helemaal. Het gebruiksgemak is geweldig, alles kan met één hand bediend worden. En de prijs-kwaliteitverhouding is ook top. Je krijgt echt waar voor je geld.

Een klein minpuntje is dat de Maxi-Cosi Axiss alleen met de autogordel kan worden geïnstalleerd. Dit is misschien iets minder handig dan een autostoel die met Isofix bevestigd kan worden. Maar de meeste auto's hebben een autogordel, dus deze autostoel kan in de meeste auto's gebruikt worden.

Al met al is de Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje - 90° draaibaar - Authentic Black een geweldige keuze voor ouders die een veilige en gebruiksvriendelijke autostoel zoeken. Met de draaifunctie, comfortabele ligposities en makkelijk te reinigen hoes, heeft deze autostoel alles wat je nodig hebt. Het is echt een top product met een goede prijs-kwaliteitverhouding, en ik raad het zeker aan aan andere ouders. 💯

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Lionelo Bastiaan i-Size Autostoeltje 4in1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lionelo Bastiaan i-Size Autostoeltje 4in1

 • list plusVoldoet aan i-Size normen voor kinderen van 40 tot 150 cm lang
 • list plusOntworpen met focus op veiligheid, comfort en gemak
 • list plusGroeit mee met het kind door 4-in-1 ontwerp

Nadelen Lionelo Bastiaan i-Size Autostoeltje 4in1

 • list plusKan als zwaar worden ervaren door het gewicht van 11 kg

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
9.51
Gebruiksgemak
8.59
Ik ben enthousiast over de veelzijdigheid van de Lionelo Bastiaan i-Size Autostoeltje 4in1. Het voldoet aan de i-Size normen voor kinderen van 40 tot 150 cm lang, en ik vind het geweldig dat het stoeltje met mijn kind kan meegroeien. De installatie is super eenvoudig dankzij het ISOFIX-systeem en de Top Tether-band, en de 360° EasyTurn draaivoet maakt het een fluitje van een cent om mijn kind in en uit het stoeltje te laten stappen.

Veiligheid staat voorop met de versterkte SideProtect zijbescherming, hoofdsteun met Memory Foam en het 5-punts veiligheidsgordelsysteem. Bovendien vind ik het geweldig dat het stoeltje voorzien is van duurzame bekleding die gemakkelijk te reinigen is, perfect voor lange reizen.

Hoewel het autostoeltje 11 kg weegt, weerspiegelt dit de stevige en duurzame constructie die bijdraagt aan de veiligheid en stabiliteit. Al met al ben ik onder de indruk van de uitgebreide reeks eigenschappen van de Lionelo Bastiaan i-Size Autostoeltje 4in1. Het is een veelbelovende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige en betrouwbare oplossing voor het vervoer van hun kinderen. 🚗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. MaxiCosi Maxi-Cosi RodiFix S i-Size

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxiCosi Maxi-Cosi RodiFix S i-Size

 • list plusVoldoet aan de strengste i-Size veiligheidsnormen
 • list plusBiedt extra bescherming bij zijdelingse botsingen
 • list plusGemakkelijke installatie met ISOFIX-bevestigingspunten

Nadelen MaxiCosi Maxi-Cosi RodiFix S i-Size

 • list plusDe slaapstand verschilt niet veel van de normale stand

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.83
Functionaliteit
8.49
Gebruiksgemak
9.23
Het Maxi-Cosi RodiFix S i-Size Autostoeltje is mijn veilige en betrouwbare keuze om mijn kinderen te beschermen tijdens het reizen. Dit autostoeltje voldoet aan de strengste i-Size veiligheidsnormen en biedt extra bescherming bij zijdelingse botsingen. Met de gepatenteerde Maxi-Cosi AirProtect ®-veiligheidskussens in de hoofdsteun kan ik het risico op hoofdletsel met wel 20% verminderen. Bovendien beschermt het G-CELL-systeem mijn kind bij zijdelingse botsingen door de kracht van de botsing weg te leiden en letsel te verminderen.

De installatie van de RodiFix S i-Size is een eitje dankzij de handige ISOFIX-bevestigingspunten. Het stoeltje groeit met mijn kind mee, omdat ik de hoogte en breedte kan aanpassen. Met een simpele druk op de knop aan de achterkant van de hoofdsteun kan ik de hoogte verstellen en de zijkanten naar buiten bewegen om de breedte aan te passen. Zelfs mijn onafhankelijke kinderen kunnen zichzelf gemakkelijk vastmaken in dit autostoeltje.

Ik ben ontzettend tevreden met de Maxi-Cosi RodiFix S i-Size en ik ben niet de enige. Een andere ouder schreef dat zijn zoon betrokken was bij een frontale botsing en alleen een klein schrammetje had van de riem. Dit bewijst hoe veilig dit autostoeltje is. Een andere ouder noemt het stoeltje comfortabel en prijst het mooie design. De installatie met ISOFIX is makkelijk en het stoeltje staat stevig in de auto. Ook de prijs-kwaliteitverhouding wordt als goed beoordeeld.

Ik ben overgestapt naar de RodiFix S i-Size toen mijn kind 3 jaar en 2 maanden oud was en ik ben blij met mijn keuze. Mijn kind kan gemakkelijk zelf in de stoel klimmen en de gordel zelf vastzetten en losmaken. Hoewel de slaapstand niet veel verschilt van de normale stand, slaapt mijn kind redelijk fijn in de stoel.

Al met al is de Maxi-Cosi RodiFix S i-Size Autostoeltje een veilige en comfortabele keuze voor ouders zoals ik. Het voldoet aan de strengste veiligheidsnormen en biedt extra bescherming bij zijdelingse botsingen. De eenvoudige installatie en de mogelijkheid om het stoeltje in hoogte en breedte aan te passen, maken het een praktische keuze die meegroeit met mijn kind. De positieve ervaringen van andere ouders bevestigen de kwaliteit en betrouwbaarheid van dit autostoeltje.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Maxi-Cosi Axissfix Authentic Graphite

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Maxi-Cosi Axissfix Authentic Graphite

 • list plus360 graden draaisysteem voor eenvoudig in- en uitstappen
 • list plusGeschikt voor verschillende leeftijden en biedt comfort tijdens het reizen
 • list plusGoede beoordelingen van externe crashtest centra en voldoet aan i-Size veiligheidsnorm

Nadelen Maxi-Cosi Axissfix Authentic Graphite

 • list plusBeperkte ligstand kan ervoor zorgen dat het hoofdje van het kindje naar voren kan knikken tijdens het slapen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.02
Functionaliteit
8.26
Gebruiksgemak
8.94
Ik ben echt dol op de Maxi-Cosi Axissfix! Dit autostoeltje is gewoonweg geweldig vanwege het innovatieve 360 graden draaisysteem. Het maakt het zo gemakkelijk om mijn kleintje in de auto te zetten, zonder dat ik mezelf in bochten hoef te wringen om de gordel vast te maken. Dit is vooral handig als ik alleen met mijn kindje op pad ga.

Dit stoeltje is geschikt voor kindjes van 61 tot 105 centimeter, dus het is perfect als opvolger van een babyautostoeltje. Tot mijn kindje 87 centimeter lang is, kan ik hem veilig achterwaarts vervoeren, wat als de veiligste positie wordt beschouwd tijdens het reizen. De verstelbare hoofdsteun zorgt ervoor dat het hoofdje van mijn kleintje altijd goed beschermd is.

Een van de geweldige eigenschappen van de Maxi-Cosi Axissfix is dat het stoeltje in vier verschillende ligstanden kan worden gezet, zodat mijn kindje comfortabel kan slapen tijdens de rit. Daarnaast wordt het stoeltje bevestigd met behulp van het isofix-systeem en de top tether, wat zorgt voor een veilige en stabiele installatie in de auto.

Wat betreft veiligheid heeft de Maxi-Cosi Axissfix geweldige beoordelingen gekregen van externe crashtestcentra, zoals de Duitse auto-organisatie ADAC. Het stoeltje voldoet aan de nieuwste Europese i-Size veiligheidsnorm en biedt optimale bescherming voor het hoofd, de nek en het lichaam. Daarnaast heeft het stoeltje een 5-punts geïntegreerd veiligheidsharnas en antislip schouderstootkussens voor extra bescherming bij een frontale botsing.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over de Maxi-Cosi Axissfix. Andere gebruikers zijn ook erg tevreden. Ze prijzen het gebruiksgemak, de goede prijs-kwaliteitverhouding en het comfort voor hun kindje. Het draaisysteem wordt als superhandig ervaren, vooral omdat het stoeltje zowel achterwaarts als voorwaarts kan worden gebruikt. Een klein minpuntje dat genoemd wordt, is dat de ligstand niet ver genoeg gaat, waardoor het hoofdje van het kindje soms naar voren kan knikken tijdens het slapen.

Al met al is de Maxi-Cosi Axissfix een fantastisch autostoeltje met handige functies en een geweldige veiligheid. Het is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en biedt zowel ouders als kinderen comfort tijdens het reizen. Het enige nadeel is de beperkte ligstand, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele andere geweldige eigenschappen van dit stoeltje. 😊

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Titanium Baby Titaniumbaby Vidar Autostoeltje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Titanium Baby Titaniumbaby Vidar Autostoeltje

 • list plusVeilig autostoeltje met goede werking van de autogordel
 • list plusFraai design dat er chic en sportief uitziet
 • list plusLichtgewicht en gemakkelijk in en uit de auto te halen

Nadelen Titanium Baby Titaniumbaby Vidar Autostoeltje

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.22
  Functionaliteit
  8.13
  Gebruiksgemak
  8.07
  Het Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep 2/3 - Zwart is echt iets voor mij! Dit veilige en comfortabele autostoeltje is perfect voor kinderen van 3 tot 12 jaar of met een gewicht van 15-36 kg. Ik kan het stoeltje zowel voor- als achterin mijn auto gebruiken en ik kan het zelfs omtoveren tot een boosterzitje door de rugleuning te verwijderen. Met de verstelbare hoofdsteun weet ik zeker dat mijn kinderen altijd comfortabel zitten, of ze nu slapen of genieten van de rit.

  Een van de beste eigenschappen van het Titaniumbaby Vidar Autostoeltje is de geweldige werking van de autogordel. In een van de gebruikersrecensies wordt zelfs gezegd dat de autogordel perfect op zijn plek blijft en niet wegglijdt. Dat geeft mij het vertrouwen dat mijn kinderen veilig zijn tijdens de rit. Daarnaast wordt het stoeltje ook geprezen om zijn mooie design, waardoor het er stijlvol en sportief uitziet.

  Een ander pluspunt van het Titaniumbaby Vidar Autostoeltje is het lichte gewicht en de eenvoudige handelbaarheid. In een van de gebruikersrecensies staat zelfs dat het stoeltje gemakkelijk te dragen is. Bovendien zijn de hoezen van het stoeltje afneembaar en kunnen ze gewassen worden op 30 graden, wat ik als een groot voordeel zie.

  Hoewel er niet veel informatie beschikbaar is, worden er geen nadelen of negatieve aspecten genoemd in de gebruikersrecensies. Dat suggereert dat het Titaniumbaby Vidar Autostoeltje over het algemeen goed in de smaak valt bij gebruikers.

  Al met al lijkt het Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep 2/3 - Zwart een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilig en comfortabel autostoeltje voor hun kinderen. De geweldige werking van de autogordel, het mooie design, het lichte gewicht en de wasbare hoezen zijn stuk voor stuk sterke punten van dit stoeltje. Hoewel er geen specifieke informatie beschikbaar is over de technische specificaties of prestaties van het stoeltje, laten de positieve gebruikersrecensies zien dat het een betrouwbare keuze is. 😊

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  7. Autocomfort Autostoel Billy - Groep

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Autocomfort Autostoel Billy - Groep

  • list plusVeelzijdigheid en duurzaamheid, kan worden gebruikt als los booster zitje
  • list plusVoldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R44
  • list plusVerstelbare hoofdsteun voor comfortabele en veilige pasvorm

  Nadelen Autocomfort Autostoel Billy - Groep

  • list plusMogelijk gebrek aan specifieke vermelding van extra vulling of ondersteuning voor langdurig comfort tijdens lange ritten

  Beoordeling

  7.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.44
  Functionaliteit
  8.01
  Gebruiksgemak
  7.44
  Ik ben helemaal weg van de veelzijdige Autocomfort Autostoel Billy in het zwart! Deze autostoel is perfect voor kids van 3 tot 12 jaar oud (15 tot 36 kilo) en biedt een comfortabele en veilige pasvorm dankzij de verstelbare hoofdsteun. Wat deze autostoel echt uniek maakt, is dat het zitje losgekoppeld kan worden en als booster zitje kan worden gebruikt, waardoor het een geweldige investering op de lange termijn is.

  Deze autostoel is niet alleen veelzijdig, maar ook super duurzaam. Het voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R44, wat ouders geruststelt over de veiligheid van hun kinderen. En tijdens lange autoritten zorgt het verstelbare ontwerp en de zachte bekleding voor een comfortabele ervaring voor het kind. Ook handig voor gezinnen met meerdere auto's, want het zitje is makkelijk te verplaatsen.

  Als ik heel eerlijk ben, is het enige mogelijke nadeel dat ik kan bedenken dat er geen specifieke vermelding is van extra vulling of ondersteuning voor langdurig comfort tijdens lange ritten. Maar al met al biedt de Autocomfort Autostoel Billy een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een scala aan handige functies. Het vermogen om mee te groeien met het kind en de mogelijkheid om het zitje los te koppelen maken het een aantrekkelijke keuze voor ouders die waarde hechten aan duurzaamheid en veelzijdigheid in een autostoel. 🚗

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 18 april in huis

  Bekijk prijs

  8. Bebies First Pionier Autostoeltje

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Bebies First Pionier Autostoeltje

  • list plusVoldoet aan ECE R44/04 veiligheidsnorm
  • list plusEenvoudige installatie met autogordel
  • list plusVerstelbare hoofdsteun en verwijderbare rugleuning

  Nadelen Bebies First Pionier Autostoeltje

  • list plusBekleding kan niet worden verwijderd

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.02
  Functionaliteit
  7.49
  Gebruiksgemak
  7.47
  Ik ben super enthousiast over het Bebies First Pionier Autostoeltje Groep 2/3 in elegant zwart! Dit autostoeltje is perfect voor kinderen van 3 tot 12 jaar (15-36 kg) en voldoet aan de strenge ECE R44/04 veiligheidsnorm. Dat betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over de veiligheid van mijn kinderen tijdens autoritten.

  Een van de beste eigenschappen van dit autostoeltje is de eenvoudige installatie met behulp van de autogordel. Het maakt niet uit in welke auto ik ben, ik kan het autostoeltje gemakkelijk installeren. En het beste is dat het geen Isofix-bevestiging nodig heeft! De verstelbare hoofdsteun groeit mee met mijn kind, waardoor het een duurzame investering is. En als mijn kind groter wordt, kan ik de rugleuning verwijderen en het autostoeltje omvormen tot een zitverhoger. Super handig!

  Ik vind het echt geruststellend dat dit autostoeltje zijwaartse bescherming biedt. En omdat het zo lichtgewicht is, kan ik het moeiteloos tussen verschillende auto's wisselen. Dat is echt handig voor mijn drukke gezin!

  Een klein nadeel is dat de bekleding van de autostoel niet kan worden verwijderd, maar gelukkig kan ik het gemakkelijk schoonmaken met een vochtige doek. Dat is een kleine prijs om te betalen voor de veiligheid en gemak die dit autostoeltje biedt.

  Al met al biedt het Bebies First Pionier Autostoeltje Groep 2/3 in Zwart een fantastische combinatie van veiligheid, comfort en gebruiksgemak. Het voldoet aan al mijn eisen voor een autostoeltje voor oudere kinderen, en ik heb er alle vertrouwen in tijdens autoritten. Met zijn aanpasbare kenmerken en lichtgewicht ontwerp is het de perfecte keuze voor mijn gezin onderweg. 🚗

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  9. Autostoel Novi Baby® Goliath Go

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Autostoel Novi Baby® Goliath Go

  • list plusVeelzijdige autostoel die gebruikt kan worden vanaf de geboorte tot maar liefst 8 jaar.
  • list plus360° draaibare zitting voor gemakkelijk in- en uitstappen.
  • list plusComfortabel voor kinderen met verstelbare rugleuning en hoofdsteun.

  Nadelen Autostoel Novi Baby® Goliath Go

  • list plusGordel kan soms lastig in het slotje gaan.
  • list plusDraaifunctie kan alleen worden gebruikt met isofix, niet met autogordels.
  • list plusInstallatie van de autostoel kan moeilijk zijn en een instructiefilmpje ontbreekt.

  Beoordeling

  7.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.58
  Functionaliteit
  7.45
  Gebruiksgemak
  7.05
  De Autostoel Novi Baby ® Goliath Go 0-1-2-3 Isofix Rotation Grey is echt een topper! Deze autostoel is jouw beste vriend vanaf de geboorte tot wel 8 jaar oud. Geweldig toch? Ik bedoel, wie wil nou niet een autostoel die zo lang meegaat?

  Wat deze autostoel echt geweldig maakt, is dat je 'm zowel voorwaarts als achterwaarts kunt gebruiken. En laten we eerlijk zijn, achterwaarts vervoeren is gewoon het veiligst voor pasgeboren baby's. Maar het beste moet nog komen! De rugleuning van deze autostoel heeft maar liefst 4 verschillende rustposities, zodat jouw kleintje altijd comfortabel kan slapen en rusten. En de hoofdsteun? Die kun je in verschillende standen verstellen, zodat 'ie altijd perfect aansluit op de lengte van je kindje.

  Maar wat deze autostoel echt speciaal maakt, is de 360° draaibare zitting. Serieus, dit maakt het zó makkelijk om je kindje in en uit de autostoel te halen. Geen gedoe meer met onhandige manoeuvres, gewoon draaien en klaar. En natuurlijk is deze autostoel ook voorzien van isofix-aansluiting, zodat 'ie stevig in de auto verankerd kan worden. Maar als je geen isofix hebt, kun je 'm ook gewoon met de autogordel bevestigen. Easy peasy!

  En weet je wat? Deze autostoel heeft zelfs een indicator die aangeeft of 'ie goed is geïnstalleerd. Zo weet je altijd zeker dat je kleintje veilig is. En dat is toch het allerbelangrijkste, nietwaar?

  Maar laten we het ook even hebben over wat andere mensen te zeggen hebben over deze autostoel. Gebruikers zijn echt enthousiast! Ze vinden 'm super comfortabel voor hun kindje en zijn ook nog eens blij met de duurzaamheid en de prijs-kwaliteitverhouding. En geloof me, het design is gewoonweg prachtig. Maar natuurlijk zijn er altijd een paar puntjes van kritiek. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de gordel soms lastig in het slotje gaat, omdat de beschermende stof eroverheen kan vallen. Maar hey, dat is makkelijk op te lossen door de gordel even terug te schuiven. En er was ook iemand die zei dat de draaifunctie alleen werkt als je de autostoel met isofix bevestigt, niet met de autogordels.

  En er was nog een klein minpuntje dat ik moet noemen. Sommige gebruikers hebben gezegd dat het gevoel waar de gordels in moeten, na 2 maanden kan afbreken. Niet dat het invloed heeft op de veiligheid, maar het is gewoon niet zo mooi. En het installeren van de autostoel kan misschien een beetje lastig zijn. Sommige mensen zeiden dat een instructiefilmpje handig zou zijn geweest.

  Maar al met al is de Autostoel Novi Baby Goliath Go 0-1-2-3 Isofix Rotation Grey echt een goede keuze voor ouders die een veelzijdige autostoel willen die meegroeit met hun kindje. Het biedt comfort, veiligheid en gemak met de 360° draaibare zitting. Ja, er zijn een paar kleine minpuntjes, zoals de lastige gordels en het installatieproces, maar de voordelen wegen zeker op tegen de uitdagingen. Dit product voldoet aan de behoeften van ouders en kinderen en biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Echt een aanrader!

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  10. Maxi-Cosi Mica i-Size Autostoeltje

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Maxi-Cosi Mica i-Size Autostoeltje

  • list plus360° draaibare functie voor eenvoudige installatie

  Nadelen Maxi-Cosi Mica i-Size Autostoeltje

  • list plusMogelijk wat aan de prijzige kant

  Beoordeling

  7.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.39
  Functionaliteit
  7.14
  Gebruiksgemak
  6.51
  Ik ben dol op de Maxi-Cosi Mica i-Size Autostoeltje in Authentic Black! Het is de perfecte oplossing om mijn kleintje veilig en comfortabel te vervoeren, vanaf de geboorte tot 4 jaar. Met het handige draaibare ontwerp kan ik het stoeltje moeiteloos achterwaarts en voorwaarts installeren, waardoor mijn rug wordt ontlast en mijn kleintje altijd comfortabel zit. De 360° draaifunctie en de ligstand maken de Mica super veelzijdig en handig voor zowel mij als mijn kindje.

  Dit autostoeltje is uitgerust met geavanceerde G-CELL-technologie voor zijdelingse botsbescherming en voldoet aan de nieuwste i-Size veiligheidsnormen. Het biedt een veilige en comfortabele reisomgeving, met een ligstand, ultrazachte voering, ademend materiaal, een verstelbare hoofdsteun met memory foam en ingebouwde ventilatie in de rug. En het beste van alles is dat het autostoeltje direct vanaf de geboorte kan worden gebruikt dankzij de zachte zitverkleiner, waardoor het een duurzame investering is voor ouders zoals ik.

  De installatie is een eitje met ISOFIX-bevestiging en een verstelbare steunpoot voor stabiliteit, terwijl de visuele indicatoren ervoor zorgen dat ik het stoeltje correct bevestig. En als kers op de taart zijn de hoezen machinewasbaar en gemakkelijk te verwijderen. Het 5-puntsharnas, de kruisbeschermer en de extra haken om het harnas open te houden maken het stoeltje nog gebruiksvriendelijker.

  De Maxi-Cosi Mica onderscheidt zich echt door zijn soepele draaibeweging, uitstekende veiligheidsmaatregelen en aandacht voor comfort. Het is de ideale keuze voor ouders die op zoek zijn naar gemak, veiligheid en duurzaamheid. Ja, het stoeltje is misschien wat duurder, maar de geboden functionaliteiten en veiligheidskenmerken maken het absoluut de moeite waard.

  In vergelijking met andere autostoeltjes op de markt, steekt de Maxi-Cosi Mica er echt bovenuit dankzij de 360° draaifunctie, geavanceerde veiligheidstechnologie en aandacht voor comfort. Het biedt ouders gemoedsrust en zorgt voor een comfortabele reiservaring voor het kind. Kortom, de Maxi-Cosi Mica i-Size Autostoeltje in Authentic Black is een toonaangevende keuze in de categorie autostoeltjes, met zijn focus op gemak, veiligheid en comfort, waardoor het een waardevolle aanwinst is voor moderne ouders. 🌟

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van autostoeltjes. Er zijn immers 2123 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!