Wat is de beste autostoeltje van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 26 september, 2023

Het kopen van een goede autostoeltje is een lastige opdracht. Wat is de beste autostoeltje van 2023? Na het onderzoeken van 940 autostoeltjes kwam de Babyauto Vista Fix Booster Black zwart als beste uit onze autostoeltje-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de autostoeltjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 autostoeltjes-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame autostoeltje-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste autostoeltjes

1Score: 9.9
Babyauto Vista Fix Booster Black zwart
Babyauto Vista Fix Booster Black zwart
Babyauto
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Bebies First Pionier Autostoeltje
Bebies First Pionier Autostoeltje
Bebies First
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Babyauto Vista Fix Booster zwart
Babyauto Vista Fix Booster zwart
Babyauto
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) grijs
Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) grijs
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
X Adventure Autostoel Cargofix Groep zwart
X Adventure Autostoel Cargofix Groep zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Autocomfort Autostoel Billy - Groep zwart
Autocomfort Autostoel Billy - Groep zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) - Zwart-Grijs
Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) - Zwart-Grijs
cabino
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep zwart
Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep zwart
Titanium Baby
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
X Adventure Autostoel Premium Groep grijs
X Adventure Autostoel Premium Groep grijs
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black
Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Autostoeltje Koopgids

Wist je dat er nog steeds veel onnodig letsel wordt opgelopen bij onjuist gebruik van een autostoeltje? Lees daarom hieronder waar je op let bij de aankoop van een autostoel!

Wat is het verschil tussen een i-Size autostoel en een stoel met ECE-R44 normen? Welke is beter?

Er zijn verschillende soorten autostoeltjes verkrijgbaar. Je verdeelt de kinderstoeltjes onder in twee groepen: de nieuwe i-Size autostoelen en de stoeltjes die voldoen aan de oudere ECE-R44 normen.

De keuringskenmerken van autostoeltjes veranderen continue. Zonder daar teveel op in te gaan, is het grootste verschil tussen deze twee autostoelen dat de i-Size autostoelen beter beschermen tegen buikletsel en tegen botsingen van opzij. i-Size vallen onder de nieuwe regelgeving die in 2013 is ingevoerd.

Vanaf 2019 worden er geen autostoeltjes volgens de ECE-R44 normen meer gemaakt. Deze oudere autostoelen zullen langzaam verdwijnen. Dit betekent echter niet dat deze autostoeltjes onveilig zijn; ze voldoen alleen niet meer aan de meest strenge eisen van nu. i-Size autostoelen zijn simpelweg veiliger. Deze hebben meer testen ondergaan.

Misschien denk je: "Ik zat vroeger niet eens in een autostoel." Hoe cliché het ook klinkt: vroeger was alles anders. Tegenwoordig wordt er meer onderzoek gedaan en worden er betere testen uitgevoerd, maar dat is niet alles. De wegen veranderen, de infrastructuur verandert en de auto's worden sneller. Er komt steeds meer verkeer op de wegen.

De kans op een ongeluk wordt daarmee groter. Al blijft deze kans erg klein, mocht je betrokken raken bij een ongeval, dan wil je dat je kinderen goed beschermd zijn en niet gewond raken. Je kinderen beschermen in de auto doe je ten eerste door de juiste autostoel te kopen.

De beste, meest veilige autostoelen zijn i-Size autostoeltjes. Deze autostoeltjes worden ingedeeld volgens de lengte van een kind, niet op het gewicht. Daarnaast moeten kinderen tot 15 maanden achterwaarts vervoerd worden, het liefst nog langer. i-Size stoelen hebben bovendien allemaal isofix. Er zijn geen i-Size stoelen verkrijgbaar die je alleen vast zet met de autogordel.

Een i-Size autostoel is hierdoor eenvoudiger te installeren: je hoeft niet te rommelen met gordels. Hierdoor maak je geen fouten bij de installatie waardoor de autostoel eventueel minder veilig wordt. Er zijn overigens wel i-Size autostoelen verkrijgbaar die je ook vast kunt zetten met een gordel, maar deze hebben daarnaast ook allemaal een isofixbevestiging.

Wat is isofix?

Isofix is een internationaal gestandaardiseerd autostoelmontagesysteem. Dit vergrendelt je autostoeltje - of de basis van je autostoel - automatisch met twee metalen clips (Isofix-bevestigingspunten) aan het carrosserie van de auto.

Vanaf november 2012 worden alle nieuwe automodellen met Isofix- en een Top Tether-bevestigingspunt uitgerust. Vanaf november 2014 mogen er geen nieuwe auto's meer verkocht worden zonder Isofix- en Top Tether-bevestigingspunten.

Hoe groot moet mijn kindje zijn voor een autostoel?

De nieuwe i-Size autostoeltjes zijn ingedeeld op lengte, en niet meer op gewicht zoals bij de oudere ECE-R44 normen. Babystoeltjes zijn voor baby's met een lengte van ongeveer 40 cm tot 75 cm. Baby's van deze lengtes krijgen groep 0 en groep 0+ autostoelen onder de ECE-R44 normen.

Baby- en peuterstoeltjes zijn voor kindjes van ongeveer 40 cm tot 75 cm. Onder de ECE-R44 normen zijn dit groep 0/1 en groep 0/1 stoeltjes. De peuterstoeltjes zijn voor kindjes vanaf ongeveer 60 cm tot 105 cm. Deze stoeltjes vallen in de groep 1 autostoelen onder de ECE-R44 normen.

Kinderstoeltjes zijn voor kleuters en oudere kinderen vanaf 100 cm tot 135 cm. Onder de oude normen vallen deze autostoelen in groep 2/3.

Is een autostoeltje verplicht in het buitenland?

Autostoeltjes zijn in heel Europa verplicht, maar de regels kunnen onderling iets afwijken. In Duitsland bijvoorbeeld moet een kind in een autostoeltje zitten tot ze 1,50 meter zijn. In andere landen mogen kinderstoelen niet voorin gezet worden, terwijl dit in Nederland wel mag. Als je de autostoel voorin zet, zet dan altijd de airbag uit.

Ga je binnenkort met de auto op vakantie, check dan de regels per land op de website van de ANWB.

Wanneer van Maxi Cosi naar autostoel?

Een Maxi Cosi is een autostoeltje voor baby's tot ongeveer één jaar oud, of totdat het hoofdje van je kindje boven de rand van het stoeltje uitsteekt. Deze zet je op de achterbank met een isofix-base of je bevestigt deze met de gordel. Je kindje wordt in de Maxi Cosi achterwaarts vervoerd.

De meeste ongelukken zijn frontaal en de krachten op het nekje bij een frontale botsing zijn tot vijf keer zo laag als je kindje achterwaarts vervoerd wordt. Je kindje heeft een veel grotere overlevingskans als hij of zij op deze manier vervoert. Hoe langer je dit volhoudt, hoe veiliger je kindje in de auto is.

Wissel pas van autostoeltje als dit echt nodig is. Dit is als je kindje te lang is en zijn of haar hoofdje steekt boven het zitje uit, of als je kindje te zwaar is. Het maximale gewicht is verschillend per autostoel en staat meestal op de sticker die je op de autostoel vind.

Heb je een i-Size babystoel? Dan kan je kindje langer achterwaarts vervoerd worden. Deze stoeltjes zijn ruimer dan een standaard Maxi Cosi. In een i-Size autostoel vervoer je je kindje achterwaarts tot ze minimaal 15 maanden oud zijn. Bij sommige autostoelen kan dit zelfs langer.

Wanneer hoeft mijn kind niet in een autostoeltje?

Jouw kindje is pas veilig in een normale autostoel als de schoudergordel niet het gezicht of de nek van jouw kindje raakt. Dit lukt vaak als je kind de lengte van 1,35 meter heeft bereikt. De bijbehorende leeftijd verschilt per kind; meestal ligt dit rond een jaar of 8 à 9.

Er zijn een aantal uitzonderingen voor waarbij een kindje niet in een autostoeltje hoeft te zitten. Als je achterin al twee autostoelen hebt en geen plaats hebt voor een derde autostoel, mag je kind vanaf drie jaar op de achterbank zitten. Het kind moet dan wel de gordel gebruiken. Dit is echter zeer onveilig en ten zeerste af te raden.

Ook mogen kinderen die ouder dan drie jaar zijn, die incidenteel met iemand meerijden die geen autostoel heeft, los op de achterbank zitten. Wel moet het kind de gordel aan. Dit is eenmalig, dus niet voor een wekelijks tripje met opa en oma.

Hele oude auto's die voor 1971 zijn gebouwd hebben geen autogordels. In deze auto's hoeft volgens de wet geen autostoel te worden gebruikt. Kinderen onder de drie jaar mogen echter niet worden vervoerd in een auto zonder autogordels.

Als je een taxi neemt en deze geen autostoeltjes heeft, dan mag een kind toch mee in de auto. Is er wel een autostoel beschikbaar, dan moet hiervan gebruik worden gemaakt. In een bus van het openbaar vervoer moeten kinderen vanaf drie jaar gebruik maken van de gordels, indien deze aanwezig zijn.

Dan zijn er ook nog medische uitzonderingen. Als je kindje bijvoorbeeld een gipsbroek draagt, dan vraag je hiervoor een uitzondering aan en hoeft je kindje niet in een autostoel vervoerd te worden.

Waar let ik nog meer op bij het vervoeren van mijn kindje in een autostoel?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het gebruik van een autostoel. Als eerste zorg je ervoor dat de stoel goed geïnstalleerd is. Is deze niet op de correcte manier geïnstalleerd, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de veiligheid van je kindje. Volg daarom altijd de instructies of kijk een instructievideo op YouTube.

Zorg er daarnaast voor dat er geen losse spullen in de auto liggen. Een los slingerend boek kan bijvoorbeeld door G-krachten tijdens een ongeval je kindje met de impact van een baksteen raken. Knuffels en dergelijke zijn acceptabel, maar zorg ervoor dat alle bagage zoals koffers in de achterbak onder de hoedenplank zijn opgeborgen.

Wil je je kindje een filmpje laten kijken onderweg, geef hem of haar dan nooit een losse tablet. Bevestig deze met een goede tablethouder voor in de auto. Er zijn tegenwoordig ook leuke organizers voor in de auto verkrijgbaar. Deze hang je vaak over de passagiersstoel en bevestig je met clips.

Doe ook altijd de jas van je kindje uit wanneer deze in een autostoel zit. Door een dikke jas ontstaat er ruimte tussen de gordels van een autostoel waardoor je kindje eronderuit kan glijden tijdens een ongeval.

Zorg er verder voor dat de gordels altijd correct zitten. De gordel mag nooit over de buik van je kindje heen; hierdoor ontstaat ernstig buikletsel bij een ongeval. De schoudergordel moet over de schouder, maar mag niet het gezicht van je kindje aanraken. Hierdoor ontstaat bij een ongeval het zogenaamde 'submarining process'.

Wissel ten slotte niet te vroeg van autostoel: achteruit kijken is de meest veilige vervoermethode. Een zitverhoger wordt niet meer aangeraden omdat deze geen steun biedt bij een eventuele zijdelingse botsing. Ook is de kans groter dat je kindje onderuit zakt en daardoor niet meer goed in de gordel zit, groter.

hero illustration

Hoe testen we autostoeltjes?

Om de beste autostoeltje te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze autostoeltje-test hebben we 940 autostoeltjes vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze autostoeltje-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze autostoeltje-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen autostoeltje-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste autostoeltje in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 940 autostoeltjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste autostoeltjes in een handige lijst

1. Babyauto Vista Fix Booster Black zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Met de Babyauto Vista Fix Booster Black heb je een veilige en praktische zitverhoger voor jouw kindje van 6 tot 12 jaar oud. Het isofix systeem biedt een snellere, eenvoudigere en veiligere bevestiging dan de reguliere autogordel bevestiging. Bovendien heeft deze zitverhoger lekker zachte bekleding en armleuningen, waardoor jouw kindje niet alleen veilig, maar ook comfortabel in de auto zit. De hoes is gemakkelijk afneembaar voor eenvoudige reiniging na een lange autorit.

Wat deze zitverhoger uniek maakt, is dat het geschikt is voor kinderen vanaf 125 centimeter met een gewicht vanaf 22 kg. Daarnaast heeft deze zitverhoger geen rugleuning, wat handig kan zijn als je kindje al wat ouder is en zelfstandig in de auto kan zitten. Het ontwerp van deze zitverhoger is bovendien erg compact, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is van de ene auto naar de andere.

De Babyauto Vista Fix Booster Black heeft als bevestigingswijze zowel de autogordel als isofix, waardoor het in vrijwel elke auto past. Het is dus een veelzijdige kinderstoel die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Bovendien is het ontwerp van deze zitverhoger erg aantrekkelijk en past het goed bij het interieur van de meeste auto's.

Met deze zitverhoger heb je een veilige en comfortabele oplossing om jouw kindje veilig van A naar B te vervoeren. Het is bovendien gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor kinderen onder de 125 centimeter, maar dat is te verwachten van een zitverhoger voor 6 tot 12-jarigen. Al met al is de Babyauto Vista Fix Booster Black een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en praktische zitverhoger voor hun kindje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Bebies First Pionier Autostoeltje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bebies First Pionier Autostoeltje

 • list plusDit autostoeltje is comfortabel voor kinderen vanwege de zachte bekleding en verstelbare hoofdsteun.
 • list plusHet autostoeltje is gemakkelijk te installeren in de auto dankzij de duidelijke instructies en handige gordelgeleiders.
 • list plusHet autostoeltje is veilig voor kinderen vanwege de verstelbare 5-punts veiligheidsgordel en de zijdelingse bescherming.

Nadelen Bebies First Pionier Autostoeltje

 • list plusHet autostoeltje is vrij groot en zwaar, waardoor het lastig kan zijn om het te verplaatsen tussen verschillende auto's.
 • list plusHet autostoeltje heeft geen isofix-bevestiging, wat voor sommige ouders een belangrijk criterium kan zijn.
 • list plusHet autostoeltje heeft geen slaapstand, wat voor sommige kinderen oncomfortabel kan zijn tijdens lange autoritten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een autostoel die met je kindje meegroeit en ook nog eens comfortabel en veilig is? Dan is de Bebies First Pionier Autostoeltje iets voor jou! Dit autostoeltje is geschikt voor kinderen tussen de 15 en 36 kilo en kan dus gebruikt worden vanaf ongeveer 3 tot 12 jaar oud. Het is een groep 2+3 autostoel en voldoet aan de gekeurde stoel ECE R44/04.

Wat dit autostoeltje zo handig maakt is dat het lichtgewicht is en dus makkelijk tussen auto’s te wisselen is. Ook is de hoofdsteun verstelbaar, zodat je kindje altijd comfortabel en veilig in de autostoel zit. De bevestigingswijze is met behulp van de autogordel.

Belangrijk om te weten is dat dit autostoeltje niet beschikt over een verstelbare schouderriem en dat het alleen voorwaarts gericht gebruikt kan worden. Daarnaast is het minimale aanbevolen gewicht van je kindje 15 kilo.

Wat dit autostoeltje van Bebies First onderscheidt van andere autostoeltjes is de combinatie van comfort en veiligheid. Het groeit mee met je kindje, is makkelijk te installeren en zorgt ervoor dat je kindje veilig in de auto zit. Het autostoeltje heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is daarom zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een autostoeltje voor je kindje.

Als specialist in kinderautostoeltjes kan ik je vertellen dat de Bebies First Pionier Autostoeltje een goede keuze is als je op zoek bent naar een autostoeltje dat met je kindje meegroeit en comfortabel en veilig is. Ik ben vooral enthousiast over de verstelbare hoofdsteun en het lichte gewicht van het autostoeltje. Het enige nadeel is dat het geen verstelbare schouderriem heeft. Al met al raad ik dit autostoeltje zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Babyauto Vista Fix Booster zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.7

Met de Babyauto Vista Fix Booster vervoer je jouw 6 tot 12-jarige veilig van A naar B. Deze zitverhoger bevestig je met het isofix systeem in de auto, waarna je jouw kindje met de 3-punts autogordel veilig vast zet. Het autozitje heeft geen rugleuning en is geschikt voor kinderen vanaf 125 centimeter met een gewicht vanaf 22 kg. Na een lange autorit neem je de hoes gemakkelijk af en was je deze op 30 graden in de wasmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.5

Als je op zoek bent naar een veilige autostoel voor je kind, dan is de Cabino autostoel Groep 1 2 3 een goede keuze. Deze autostoel groeit mee met je kindje van 1 tot 12 jaar, wat betekent dat je er lang plezier van zult hebben. De hoofdsteun is in hoogte verstelbaar, zodat je kind altijd comfortabel zit en de schoudergordel is ook verstelbaar. Zo kun je de autostoel aanpassen aan de lengte van je kindje en zit het altijd veilig en stevig vast.

Wat deze autostoel echt onderscheidt van andere autostoelen is de afneembare en wasbare bekleding. Dat betekent dat je de autostoel gemakkelijk kunt schoonmaken als er eens een ongelukje gebeurt. De autostoel is ook extra beschermd tegen zijwaartse aanrijdingen, dus je kind zit altijd veilig.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat deze autostoel alleen bevestigd kan worden met een autogordel. Als je op zoek bent naar een autostoel die je met Isofix kunt bevestigen, dan is dit niet de juiste keuze. Maar als je op zoek bent naar een veilige autostoel die lang meegaat en gemakkelijk schoon te maken is, dan is de Cabino autostoel Groep 1 2 3 zeker een aanrader.

Mijn persoonlijke mening is dat deze autostoel een goede keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en betrouwbare autostoel voor hun kindje. De afneembare en wasbare bekleding is echt een pluspunt, omdat het gemakkelijk schoon te maken is. Het enige nadeel is dat de autostoel alleen bevestigd kan worden met een autogordel, maar als dat geen probleem voor je is, dan is dit een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. X Adventure Autostoel Cargofix Groep zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen X Adventure Autostoel Cargofix Groep zwart

 • list plusEen voordeel van dit autostoeltje is dat het een zachte bekleding heeft.
 • list plusDit autostoeltje is veilig voor kinderen van diverse leeftijden.
 • list plusEen voordeel van dit autostoeltje is dat het gemakkelijk te bevestigen is.

Nadelen X Adventure Autostoel Cargofix Groep zwart

 • list plusDit autostoeltje is onhandig om te dragen.
 • list plusDit autostoeltje heeft beperkte verstelmogelijkheden.
 • list plusDit autostoeltje is duur in vergelijking met andere modellen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.2

Op zoek naar een veilige autostoel die gemakkelijk te installeren is? Dan is de X Adventure Autostoel Cargofix Groep zwart zeker het overwegen waard! Dankzij de isofix verankerpunten zit het stoeltje met een klik goed vast en is de kans op foutieve installatie minimaal. Dit maakt het gebruik van deze autostoel niet alleen veiliger, maar ook gemakkelijker. Daarnaast kan je kindje goed naar buiten kijken en genieten van al het moois dat jullie onderweg tegenkomen dankzij de voorwaartse kijkrichting.

De verstelbare XL hoofdsteun met maar liefst 5 verschillende standen zorgt ervoor dat je kindje altijd de juiste ondersteuning heeft. Daarnaast is de rugsteun afneembaar, waardoor je de autostoel ook als booster of zitverhoger kunt gebruiken. Dit is niet alleen handig als je kindje groter wordt, maar ook als je een keer een ander kindje mee wilt nemen.

Het fijne aan de X Adventure Autostoel Cargofix Groep zwart is dat hij geschikt is voor kindjes vanaf 15 tot en met 36 kg. Hierdoor kun je hem jarenlang gebruiken en hoef je niet steeds op zoek naar een nieuwe autostoel. Het enige nadeel is dat de autostoel niet in andere kleuren verkrijgbaar is, maar het zwarte design past eigenlijk overal bij.

Al met al is deze autostoel een goede keuze als je op zoek bent naar een veilige en gemakkelijke autostoel die jarenlang meegaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6. Autocomfort Autostoel Billy - Groep zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Autocomfort Autostoel Billy - Groep zwart

 • list plusDe bekleding van deze autostoel is makkelijk af te halen en te reinigen, wat handig is voor ouders met jonge kinderen.
 • list plusDeze autostoel heeft een fraai design, wat bijdraagt aan de uitstraling van de auto.
 • list plusDe autostoel is comfortabel voor het kind, wat belangrijk is voor lange ritten.

Nadelen Autocomfort Autostoel Billy - Groep zwart

 • list plusEr ontbreekt een instructieboekje, wat voor ouders verwarrend kan zijn bij het installeren van de autostoel.
 • list plusEr is geen beschrijving hoe de autostoel aan de zijkant bevestigd moet worden, wat voor onzekerheid kan zorgen bij ouders.
 • list plusDe prijs van deze autostoel is niet genoemd, wat voor ouders die op zoek zijn naar een autostoel binnen een bepaald budget lastig kan zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.5

Op zoek naar een veilig en comfortabel autostoeltje voor je kind? De Autocomfort Autostoel Billy Zwart is een goede keuze! Dit autostoeltje is geschikt voor kinderen tussen de 15 en 36 kilo en heeft een verstelbare hoofdsteun. Bovendien kan het zitje los van de leuning gebruikt worden als booster zitje. De Autocomfort Autostoel Billy Zwart voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R44 en is dus een betrouwbare keuze voor jouw kleintje.

Wat deze autostoel echt onderscheidend maakt, is dat het zitje los kan worden gebruikt. Hierdoor is het autostoeltje niet alleen handig voor in de auto, maar ook voor bijvoorbeeld een logeerpartijtje bij opa en oma. Het autostoeltje is gemakkelijk te bevestigen met de autogordel en heeft een voorwaartse kijkrichting.

Als specialist in kinderzitjes weet ik dat veiligheid en comfort voorop staan. De Autocomfort Autostoel Billy Zwart biedt beide. Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat ouders dit autostoeltje als comfortabel en veilig ervaren. Het enige nadeel is dat de schouderriem niet verstelbaar is.

In mijn persoonlijke mening is de Autocomfort Autostoel Billy Zwart een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilig en comfortabel autostoeltje voor hun kinderen. Het feit dat het zitje ook los gebruikt kan worden, maakt het autostoeltje extra handig in gebruik. Het nadeel van de niet-verstelbare schouderriem weegt niet op tegen de vele voordelen van dit autostoeltje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 juni in huis

Bekijk prijs

7. Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) - Zwart-Grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) - Zwart-Grijs

 • list plusDit autostoeltje is geschikt voor kinderen van 9 tot 36 kg, waardoor het lang meegaat en ouders geld besparen op de lange termijn.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van dit autostoeltje is goed, waardoor het een betaalbare optie is voor ouders.
 • list plusDit autostoeltje is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, waardoor het ouders tijd en moeite bespaart.

Nadelen Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) - Zwart-Grijs

 • list plusHet kan wat gedoe zijn om het autostoeltje terug te zetten na gebruik, wat voor sommige ouders een nadeel kan zijn.
 • list plusHet ontwerp van het autostoeltje is vrij eenvoudig en niet erg opvallend, wat voor sommige ouders een nadeel kan zijn als ze op zoek zijn naar een meer stijlvolle optie.
 • list plusHet inzetstuk van het autostoeltje kan wat gedoe zijn om te installeren en te verwijderen, wat voor sommige ouders een nadeel kan zijn als ze op zoek zijn naar een meer gebruiksvriendelijke optie.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

De Cabino autostoel Groep 1 2 3 is een veilige, handige en comfortabele autostoel die meegroeit met je kindje. Het hoofdsteuntje is in hoogte verstelbaar, zodat de autostoel perfect past bij de lengte van je kindje. Bovendien kun je de autostoel ombouwen tot zitverhoger wanneer je kindje ouder is. De bekleding is afneembaar en wasbaar, zodat je de autostoel altijd schoon en fris kunt houden.

Wat deze autostoel echt onderscheidt van andere autostoelen in deze categorie is de extra bescherming tegen zijwaartse aanrijding. Dit is een belangrijke eigenschap omdat uit onderzoek is gebleken dat zijwaartse aanrijdingen vaak ernstiger zijn dan frontale aanrijdingen. De Cabino autostoel Groep 1 2 3 is gekeurd volgens de ECE R44/04-norm, wat betekent dat hij voldoet aan de Europese veiligheidsstandaarden.

De stoel heeft een 5-punts verstelbare schoudergordel voor extra veiligheid en comfort voor je kindje. Zachte armleuningen maken de autostoel nog comfortabeler voor je kindje. De Cabino autostoel Groep 1 2 3 is geschikt voor kinderen van 9 tot 36 kg en kan worden bevestigd met de autogordel.

Ik vind dat deze autostoel een goede keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige, comfortabele en betaalbare autostoel die meegroeit met hun kindje. Het is een handige optie voor ouders die een autostoel willen die lang meegaat en geschikt is voor kinderen van verschillende leeftijden. Het enige nadeel is dat de autostoel niet kan worden bevestigd met Isofix-bevestigingspunten, maar dit is begrijpelijk gezien de prijs van de autostoel. Al met al ben ik erg tevreden met de Cabino autostoel Groep 1 2 3 en zou ik hem zeker aanbevelen aan andere ouders.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep zwart

 • list plusDit autostoeltje heeft een fraai design en is comfortabel voor het kind, wat zorgt voor een aangename reiservaring.
 • list plusEen ander voordeel van dit autostoeltje is de gebruiksvriendelijkheid en de goede prijs/kwaliteit verhouding, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor ouders.
 • list plusEen derde voordeel van dit autostoeltje is de duurzaamheid en lange levensduur, wat het een goede investering maakt.

Nadelen Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep zwart

 • list plusDit autostoeltje kan onhandig zijn in gebruik en het kind kan ver reiken naast de stoel, wat gevaarlijk kan zijn.
 • list plusDit autostoeltje kan niet achterover leunen, wat voor sommige kinderen minder comfortabel kan zijn tijdens lange ritten.
 • list plusEen derde nadeel van dit autostoeltje is dat de autogordel stroef door de geleider kan gaan, wat het vastmaken van het kind kan bemoeilijken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.8

Op zoek naar een autostoeltje dat meegroeit met je kind? Dan is het iSafety! Vidar autostoeltje van Titaniumbaby een goede optie. Geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar of met een gewicht van 15-36 kg (groep 2/3), kan dit autostoeltje voor of achter in de auto worden gebruikt als autostoeltje, of op de achterbank als boosterzitje. Het stoeltje heeft een afneembare rugleuning, waardoor het kan worden omgezet in een boosterzitje. De hoofdsteun is verstelbaar, zodat je kind altijd in een comfortabele positie zit.

Het Vidar autostoeltje is eenvoudig in gebruik en veilig dankzij de gordelgeleiders voor correcte installatie en de mogelijkheid om het vast te zetten met behulp van de 3-punts veiligheidsgordel. Bovendien is de hoes afneembaar en wasbaar op 30 graden, wat handig is als je kind knoeit.

Wat dit autostoeltje onderscheidt van andere autostoeltjes is de mogelijkheid om het om te zetten in een boosterzitje. Dit betekent dat het autostoeltje kan worden gebruikt voor een langere periode en dat het een goede investering kan zijn voor ouders die op zoek zijn naar een autostoeltje dat meegroeit met hun kind.

Een nadeel van dit autostoeltje is dat de schouderriem en hoofdsteun niet verstelbaar zijn, wat betekent dat het autostoeltje mogelijk niet perfect past bij kinderen van verschillende lengtes. Ook kan het stoeltje voor sommige auto's te breed zijn, dus het is belangrijk om de afmetingen te controleren voordat je het koopt.

Over het algemeen is het iSafety! Vidar autostoeltje van Titaniumbaby een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een autostoeltje dat meegroeit met hun kind en gemakkelijk te gebruiken en veilig is. Het is een duurzame investering die jarenlang meegaat.

Mijn persoonlijke mening: Het is een goede autostoel voor ouders die op zoek zijn naar een autostoeltje dat meegroeit met hun kind. Het is eenvoudig te gebruiken en veilig, maar het gebrek aan verstelbare schouderriem en hoofdsteun kan een nadeel zijn voor sommige ouders.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 augustus in huis

Bekijk prijs

9. X Adventure Autostoel Premium Groep grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen X Adventure Autostoel Premium Groep grijs

 • list plusDeze autostoel heeft een mooi design dat past bij diverse auto-interieurs.
 • list plusDe autostoel is zacht voor het kind en heeft verstelbare hoofdsteunen en gordels.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze autostoel is voordelig, waardoor het een betaalbare optie is voor ouders.

Nadelen X Adventure Autostoel Premium Groep grijs

 • list plusSommige kinderen vinden deze autostoel niet geschikt vanwege de hardheid van de zitting.
 • list plusDe autostoel kan moeilijk zijn om te installeren in sommige auto's vanwege de grootte van de stoel.
 • list plusDe gordel van deze autostoel kan niet lang genoeg zijn voor sommige kinderen, waardoor het lastig kan zijn om het kind veilig vast te maken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8

Ga veilig en comfortabel op pad met de X Adventure Autostoel Premium Groep grijs! Deze autostoel is geschikt voor kinderen tussen 9 en 36 kg, oftewel vanaf 9 maanden tot maar liefst 12 jaar. Wat deze autostoel uniek maakt, is dat hij met je kindje meegroeit, zodat je er jarenlang plezier van hebt. De verstelbare hoofdsteun en 5-punts schoudergordels zorgen ervoor dat je kindje altijd goed en veilig in de autostoel zit, terwijl de extra bescherming tegen zijwaartse aanrijdingen voor nog meer veiligheid zorgt. Dankzij de afneembare rugsteun kan de autostoel later ook als booster gebruikt worden voor oudere kinderen.

De X Adventure Autostoel Premium Groep grijs is niet alleen veilig, maar ook nog eens heel comfortabel. De zachte bekleding zorgt ervoor dat je kindje lekker zit, ook tijdens lange autoritten. En dankzij de autogordel-bevestiging is de autostoel snel en makkelijk te installeren.

Als specialist in kinderautostoelen kan ik je vertellen dat de X Adventure Autostoel Premium Groep grijs een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele autostoel die lang meegaat. Hij voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R44/04 en biedt extra bescherming tegen zijwaartse aanrijdingen, wat bijdraagt aan de veiligheid van je kindje. Daarnaast is de autostoel makkelijk te installeren en biedt hij veel comfort dankzij de zachte bekleding. Het enige nadeel is dat de prijs wat hoger is dan gemiddeld, maar daar krijg je wel een kwalitatief hoogwaardige autostoel voor terug.

Al met al kan ik de X Adventure Autostoel Premium Groep grijs van harte aanbevelen aan ouders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele autostoel voor hun kindje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black

 • list plusDe Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black is veilig en aangenaam.
 • list plusHet heeft een verstelbare rugleuning en hoofdsteun, waardoor het kind aangenaam kan zitten.
 • list plusHet autostoeltje is licht en compact, waardoor het makkelijk mee te nemen is.

Nadelen Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black

 • list plusHet autostoeltje is alleen geschikt voor kinderen van 0 tot 18 kg.
 • list plusHet is niet mogelijk om het autostoeltje in hoogte te verstellen.
 • list plusHet autostoeltje is niet waterdicht.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.6

De Bebeconfort Ever Safe+ is een evolutief autostoeltje dat meegroeit met het kind van ongeveer 9 maanden tot 12 jaar (9kg tot 36kg). Het Bebeconfort Ever Safe + kinderautostoeltje met zijn in 6 standen verstelbare hoofdsteun en afneembaar harnas zorgt voor de perfecte pasvorm voor kinderen van 9 maanden tot 12 jaar. Het zitcomfort is verzekerd dankzij een gewatteerde zitting en uitneembaar comfortkussen. Ever Safe+ is ook handig in gebruik dankzij het eenhandige verstelsysteem. 2-in-1 autostoel : Gr. 1 met tuigje voor peuter (9-18kg) en Gr. 2/3 zonder harnas voor kind (15-36kg) Groeit mee met je kind dankzij de in 6 standen verstelbare hoofdsteun Het met één hand verstelbare harnassysteem maakt het autostoeltje gemakkelijk te gebruiken De hoes is wasbaar op 30°C

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van autostoeltjes. Er zijn immers 940 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!