Bestenu

Wat is de beste autostoeltje van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede autostoeltje is een lastige opdracht. Wat is de beste autostoeltje van 2023? Na het testen van 1043 autostoeltjes kwam de Autocomfort Autostoel Billy - Groep zwart als beste getest uit onze autostoeltje-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de autostoeltjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 autostoeltjes-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame autostoeltje-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste autostoeltjes

1Score: 9.9
Autocomfort Autostoel Billy - Groep zwart
Autocomfort Autostoel Billy - Groep zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep zwart
Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Babyauto Vista Fix Booster Black
Babyauto Vista Fix Booster Black
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) grijs
Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) grijs
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Maxi-Cosi Tobi Autostoeltje - Authentic authentic black
Beste autostoeltje voor peuters
Maxi-Cosi Tobi Autostoeltje - Authentic authentic black
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
X Adventure Quickfix Meegroei Autostoel zwart
Beste autostoeltje voor lange autoritten
X Adventure Quickfix Meegroei Autostoel zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black
Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
X Adventure Autostoel Premium Groep grijs
X Adventure Autostoel Premium Groep grijs
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Maxi-Cosi Cabriofix Essential Black
Beste autostoeltje voor pasgeborenen
Maxi-Cosi Cabriofix Essential Black
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Babyauto Vista Fix Booster zwart
Babyauto Vista Fix Booster zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Autostoeltje Koopgids

Wist je dat er nog steeds veel onnodig letsel wordt opgelopen bij onjuist gebruik van een autostoeltje? Lees daarom hieronder waar je op let bij de aankoop van een autostoel!

Wat is het verschil tussen een i-Size autostoel en een stoel met ECE-R44 normen? Welke is beter?

Er zijn verschillende soorten autostoeltjes verkrijgbaar. Je verdeelt de kinderstoeltjes onder in twee groepen: de nieuwe i-Size autostoelen en de stoeltjes die voldoen aan de oudere ECE-R44 normen.

De keuringskenmerken van autostoeltjes veranderen continue. Zonder daar teveel op in te gaan, is het grootste verschil tussen deze twee autostoelen dat de i-Size autostoelen beter beschermen tegen buikletsel en tegen botsingen van opzij. i-Size vallen onder de nieuwe regelgeving die in 2013 is ingevoerd.

Vanaf 2019 worden er geen autostoeltjes volgens de ECE-R44 normen meer gemaakt. Deze oudere autostoelen zullen langzaam verdwijnen. Dit betekent echter niet dat deze autostoeltjes onveilig zijn; ze voldoen alleen niet meer aan de meest strenge eisen van nu. i-Size autostoelen zijn simpelweg veiliger. Deze hebben meer testen ondergaan.

Misschien denk je: "Ik zat vroeger niet eens in een autostoel." Hoe cliché het ook klinkt: vroeger was alles anders. Tegenwoordig wordt er meer onderzoek gedaan en worden er betere testen uitgevoerd, maar dat is niet alles. De wegen veranderen, de infrastructuur verandert en de auto's worden sneller. Er komt steeds meer verkeer op de wegen.

De kans op een ongeluk wordt daarmee groter. Al blijft deze kans erg klein, mocht je betrokken raken bij een ongeval, dan wil je dat je kinderen goed beschermd zijn en niet gewond raken. Je kinderen beschermen in de auto doe je ten eerste door de juiste autostoel te kopen.

De beste, meest veilige autostoelen zijn i-Size autostoeltjes. Deze autostoeltjes worden ingedeeld volgens de lengte van een kind, niet op het gewicht. Daarnaast moeten kinderen tot 15 maanden achterwaarts vervoerd worden, het liefst nog langer. i-Size stoelen hebben bovendien allemaal isofix. Er zijn geen i-Size stoelen verkrijgbaar die je alleen vast zet met de autogordel.

Een i-Size autostoel is hierdoor eenvoudiger te installeren: je hoeft niet te rommelen met gordels. Hierdoor maak je geen fouten bij de installatie waardoor de autostoel eventueel minder veilig wordt. Er zijn overigens wel i-Size autostoelen verkrijgbaar die je ook vast kunt zetten met een gordel, maar deze hebben daarnaast ook allemaal een isofixbevestiging.

Wat is isofix?

Isofix is een internationaal gestandaardiseerd autostoelmontagesysteem. Dit vergrendelt je autostoeltje - of de basis van je autostoel - automatisch met twee metalen clips (Isofix-bevestigingspunten) aan het carrosserie van de auto.

Vanaf november 2012 worden alle nieuwe automodellen met Isofix- en een Top Tether-bevestigingspunt uitgerust. Vanaf november 2014 mogen er geen nieuwe auto's meer verkocht worden zonder Isofix- en Top Tether-bevestigingspunten.

Hoe groot moet mijn kindje zijn voor een autostoel?

De nieuwe i-Size autostoeltjes zijn ingedeeld op lengte, en niet meer op gewicht zoals bij de oudere ECE-R44 normen. Babystoeltjes zijn voor baby's met een lengte van ongeveer 40 cm tot 75 cm. Baby's van deze lengtes krijgen groep 0 en groep 0+ autostoelen onder de ECE-R44 normen.

Baby- en peuterstoeltjes zijn voor kindjes van ongeveer 40 cm tot 75 cm. Onder de ECE-R44 normen zijn dit groep 0/1 en groep 0/1 stoeltjes. De peuterstoeltjes zijn voor kindjes vanaf ongeveer 60 cm tot 105 cm. Deze stoeltjes vallen in de groep 1 autostoelen onder de ECE-R44 normen.

Kinderstoeltjes zijn voor kleuters en oudere kinderen vanaf 100 cm tot 135 cm. Onder de oude normen vallen deze autostoelen in groep 2/3.

Is een autostoeltje verplicht in het buitenland?

Autostoeltjes zijn in heel Europa verplicht, maar de regels kunnen onderling iets afwijken. In Duitsland bijvoorbeeld moet een kind in een autostoeltje zitten tot ze 1,50 meter zijn. In andere landen mogen kinderstoelen niet voorin gezet worden, terwijl dit in Nederland wel mag. Als je de autostoel voorin zet, zet dan altijd de airbag uit.

Ga je binnenkort met de auto op vakantie, check dan de regels per land op de website van de ANWB.

Wanneer van Maxi Cosi naar autostoel?

Een Maxi Cosi is een autostoeltje voor baby's tot ongeveer één jaar oud, of totdat het hoofdje van je kindje boven de rand van het stoeltje uitsteekt. Deze zet je op de achterbank met een isofix-base of je bevestigt deze met de gordel. Je kindje wordt in de Maxi Cosi achterwaarts vervoerd.

De meeste ongelukken zijn frontaal en de krachten op het nekje bij een frontale botsing zijn tot vijf keer zo laag als je kindje achterwaarts vervoerd wordt. Je kindje heeft een veel grotere overlevingskans als hij of zij op deze manier vervoert. Hoe langer je dit volhoudt, hoe veiliger je kindje in de auto is.

Wissel pas van autostoeltje als dit echt nodig is. Dit is als je kindje te lang is en zijn of haar hoofdje steekt boven het zitje uit, of als je kindje te zwaar is. Het maximale gewicht is verschillend per autostoel en staat meestal op de sticker die je op de autostoel vind.

Heb je een i-Size babystoel? Dan kan je kindje langer achterwaarts vervoerd worden. Deze stoeltjes zijn ruimer dan een standaard Maxi Cosi. In een i-Size autostoel vervoer je je kindje achterwaarts tot ze minimaal 15 maanden oud zijn. Bij sommige autostoelen kan dit zelfs langer.

Wanneer hoeft mijn kind niet in een autostoeltje?

Jouw kindje is pas veilig in een normale autostoel als de schoudergordel niet het gezicht of de nek van jouw kindje raakt. Dit lukt vaak als je kind de lengte van 1,35 meter heeft bereikt. De bijbehorende leeftijd verschilt per kind; meestal ligt dit rond een jaar of 8 à 9.

Er zijn een aantal uitzonderingen voor waarbij een kindje niet in een autostoeltje hoeft te zitten. Als je achterin al twee autostoelen hebt en geen plaats hebt voor een derde autostoel, mag je kind vanaf drie jaar op de achterbank zitten. Het kind moet dan wel de gordel gebruiken. Dit is echter zeer onveilig en ten zeerste af te raden.

Ook mogen kinderen die ouder dan drie jaar zijn, die incidenteel met iemand meerijden die geen autostoel heeft, los op de achterbank zitten. Wel moet het kind de gordel aan. Dit is eenmalig, dus niet voor een wekelijks tripje met opa en oma.

Hele oude auto's die voor 1971 zijn gebouwd hebben geen autogordels. In deze auto's hoeft volgens de wet geen autostoel te worden gebruikt. Kinderen onder de drie jaar mogen echter niet worden vervoerd in een auto zonder autogordels.

Als je een taxi neemt en deze geen autostoeltjes heeft, dan mag een kind toch mee in de auto. Is er wel een autostoel beschikbaar, dan moet hiervan gebruik worden gemaakt. In een bus van het openbaar vervoer moeten kinderen vanaf drie jaar gebruik maken van de gordels, indien deze aanwezig zijn.

Dan zijn er ook nog medische uitzonderingen. Als je kindje bijvoorbeeld een gipsbroek draagt, dan vraag je hiervoor een uitzondering aan en hoeft je kindje niet in een autostoel vervoerd te worden.

Waar let ik nog meer op bij het vervoeren van mijn kindje in een autostoel?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het gebruik van een autostoel. Als eerste zorg je ervoor dat de stoel goed geïnstalleerd is. Is deze niet op de correcte manier geïnstalleerd, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de veiligheid van je kindje. Volg daarom altijd de instructies of kijk een instructievideo op YouTube.

Zorg er daarnaast voor dat er geen losse spullen in de auto liggen. Een los slingerend boek kan bijvoorbeeld door G-krachten tijdens een ongeval je kindje met de impact van een baksteen raken. Knuffels en dergelijke zijn acceptabel, maar zorg ervoor dat alle bagage zoals koffers in de achterbak onder de hoedenplank zijn opgeborgen.

Wil je je kindje een filmpje laten kijken onderweg, geef hem of haar dan nooit een losse tablet. Bevestig deze met een goede tablethouder voor in de auto. Er zijn tegenwoordig ook leuke organizers voor in de auto verkrijgbaar. Deze hang je vaak over de passagiersstoel en bevestig je met clips.

Doe ook altijd de jas van je kindje uit wanneer deze in een autostoel zit. Door een dikke jas ontstaat er ruimte tussen de gordels van een autostoel waardoor je kindje eronderuit kan glijden tijdens een ongeval.

Zorg er verder voor dat de gordels altijd correct zitten. De gordel mag nooit over de buik van je kindje heen; hierdoor ontstaat ernstig buikletsel bij een ongeval. De schoudergordel moet over de schouder, maar mag niet het gezicht van je kindje aanraken. Hierdoor ontstaat bij een ongeval het zogenaamde 'submarining process'.

Wissel ten slotte niet te vroeg van autostoel: achteruit kijken is de meest veilige vervoermethode. Een zitverhoger wordt niet meer aangeraden omdat deze geen steun biedt bij een eventuele zijdelingse botsing. Ook is de kans groter dat je kindje onderuit zakt en daardoor niet meer goed in de gordel zit, groter.

hero illustration

Hoe testen we autostoeltjes?

Om de beste autostoeltje te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze autostoeltje-test hebben we 1043 autostoeltjes geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze autostoeltje-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze autostoeltje-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne autostoeltje-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste autostoeltje in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1043 autostoeltjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste autostoeltjes op een rij

1 - Autocomfort Autostoel Billy - Groep zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Autocomfort Autostoel Billy - Groep zwart

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.9

Op zoek naar een veilig en comfortabel autostoeltje voor je kind? De Autocomfort Autostoel Billy Zwart is een goede keuze! Dit autostoeltje is geschikt voor kinderen tussen de 15 en 36 kilo en heeft een verstelbare hoofdsteun. Bovendien kan het zitje los van de leuning gebruikt worden als booster zitje. De Autocomfort Autostoel Billy Zwart voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R44 en is dus een betrouwbare keuze voor jouw kleintje.

Wat deze autostoel echt onderscheidend maakt, is dat het zitje los kan worden gebruikt. Hierdoor is het autostoeltje niet alleen handig voor in de auto, maar ook voor bijvoorbeeld een logeerpartijtje bij opa en oma. Het autostoeltje is gemakkelijk te bevestigen met de autogordel en heeft een voorwaartse kijkrichting.

Als specialist in kinderzitjes weet ik dat veiligheid en comfort voorop staan. De Autocomfort Autostoel Billy Zwart biedt beide. Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat ouders dit autostoeltje als comfortabel en veilig ervaren. Het enige nadeel is dat de schouderriem niet verstelbaar is.

In mijn persoonlijke mening is de Autocomfort Autostoel Billy Zwart een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilig en comfortabel autostoeltje voor hun kinderen. Het feit dat het zitje ook los gebruikt kan worden, maakt het autostoeltje extra handig in gebruik. Het nadeel van de niet-verstelbare schouderriem weegt niet op tegen de vele voordelen van dit autostoeltje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

2 - Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep zwart

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.6

Op zoek naar een autostoeltje dat meegroeit met je kind? Dan is het iSafety! Vidar autostoeltje van Titaniumbaby een goede optie. Geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar of met een gewicht van 15-36 kg (groep 2/3), kan dit autostoeltje voor of achter in de auto worden gebruikt als autostoeltje, of op de achterbank als boosterzitje. Het stoeltje heeft een afneembare rugleuning, waardoor het kan worden omgezet in een boosterzitje. De hoofdsteun is verstelbaar, zodat je kind altijd in een comfortabele positie zit.

Het Vidar autostoeltje is eenvoudig in gebruik en veilig dankzij de gordelgeleiders voor correcte installatie en de mogelijkheid om het vast te zetten met behulp van de 3-punts veiligheidsgordel. Bovendien is de hoes afneembaar en wasbaar op 30 graden, wat handig is als je kind knoeit.

Wat dit autostoeltje onderscheidt van andere autostoeltjes is de mogelijkheid om het om te zetten in een boosterzitje. Dit betekent dat het autostoeltje kan worden gebruikt voor een langere periode en dat het een goede investering kan zijn voor ouders die op zoek zijn naar een autostoeltje dat meegroeit met hun kind.

Een nadeel van dit autostoeltje is dat de schouderriem en hoofdsteun niet verstelbaar zijn, wat betekent dat het autostoeltje mogelijk niet perfect past bij kinderen van verschillende lengtes. Ook kan het stoeltje voor sommige auto's te breed zijn, dus het is belangrijk om de afmetingen te controleren voordat je het koopt.

Over het algemeen is het iSafety! Vidar autostoeltje van Titaniumbaby een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een autostoeltje dat meegroeit met hun kind en gemakkelijk te gebruiken en veilig is. Het is een duurzame investering die jarenlang meegaat.

Mijn persoonlijke mening: Het is een goede autostoel voor ouders die op zoek zijn naar een autostoeltje dat meegroeit met hun kind. Het is eenvoudig te gebruiken en veilig, maar het gebrek aan verstelbare schouderriem en hoofdsteun kan een nadeel zijn voor sommige ouders.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

3 - Babyauto Vista Fix Booster Black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Babyauto Vista Fix Booster Black

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze babyauto is dat hij gemakkelijk te dragen is en een comfortabele zitting heeft.
 • list plusHij is veilig en snel te installeren.
 • list plusHet laatste voordeel is dat hij sterk is en een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Nadelen Babyauto Vista Fix Booster Black

 • list plusEen nadeel van deze babyauto is dat hij geen verstelbare hoofdsteun heeft.
 • list plusEen ander nadeel is dat hij geen verstelbare rugleuning heeft.
 • list plusHet laatste nadeel is dat hij geen regelbare schouderbanden heeft.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Met de Babyauto Vista Fix Booster Black heb je een veilige en praktische zitverhoger voor jouw kindje van 6 tot 12 jaar oud. Het isofix systeem biedt een snellere, eenvoudigere en veiligere bevestiging dan de reguliere autogordel bevestiging. Bovendien heeft deze zitverhoger lekker zachte bekleding en armleuningen, waardoor jouw kindje niet alleen veilig, maar ook comfortabel in de auto zit. De hoes is gemakkelijk afneembaar voor eenvoudige reiniging na een lange autorit.

Wat deze zitverhoger uniek maakt, is dat het geschikt is voor kinderen vanaf 125 centimeter met een gewicht vanaf 22 kg. Daarnaast heeft deze zitverhoger geen rugleuning, wat handig kan zijn als je kindje al wat ouder is en zelfstandig in de auto kan zitten. Het ontwerp van deze zitverhoger is bovendien erg compact, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is van de ene auto naar de andere.

De Babyauto Vista Fix Booster Black heeft als bevestigingswijze zowel de autogordel als isofix, waardoor het in vrijwel elke auto past. Het is dus een veelzijdige kinderstoel die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Bovendien is het ontwerp van deze zitverhoger erg aantrekkelijk en past het goed bij het interieur van de meeste auto's.

Met deze zitverhoger heb je een veilige en comfortabele oplossing om jouw kindje veilig van A naar B te vervoeren. Het is bovendien gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor kinderen onder de 125 centimeter, maar dat is te verwachten van een zitverhoger voor 6 tot 12-jarigen. Al met al is de Babyauto Vista Fix Booster Black een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en praktische zitverhoger voor hun kindje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4 - Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Cabino Autostoel Groep 1/2/3 (9-36kg) grijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.4

Als je op zoek bent naar een veilige autostoel voor je kind, dan is de Cabino autostoel Groep 1 2 3 een goede keuze. Deze autostoel groeit mee met je kindje van 1 tot 12 jaar, wat betekent dat je er lang plezier van zult hebben. De hoofdsteun is in hoogte verstelbaar, zodat je kind altijd comfortabel zit en de schoudergordel is ook verstelbaar. Zo kun je de autostoel aanpassen aan de lengte van je kindje en zit het altijd veilig en stevig vast.

Wat deze autostoel echt onderscheidt van andere autostoelen is de afneembare en wasbare bekleding. Dat betekent dat je de autostoel gemakkelijk kunt schoonmaken als er eens een ongelukje gebeurt. De autostoel is ook extra beschermd tegen zijwaartse aanrijdingen, dus je kind zit altijd veilig.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat deze autostoel alleen bevestigd kan worden met een autogordel. Als je op zoek bent naar een autostoel die je met Isofix kunt bevestigen, dan is dit niet de juiste keuze. Maar als je op zoek bent naar een veilige autostoel die lang meegaat en gemakkelijk schoon te maken is, dan is de Cabino autostoel Groep 1 2 3 zeker een aanrader.

Mijn persoonlijke mening is dat deze autostoel een goede keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en betrouwbare autostoel voor hun kindje. De afneembare en wasbare bekleding is echt een pluspunt, omdat het gemakkelijk schoon te maken is. Het enige nadeel is dat de autostoel alleen bevestigd kan worden met een autogordel, maar als dat geen probleem voor je is, dan is dit een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Maxi-Cosi Tobi Autostoeltje - Authentic authentic black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beste autostoeltje voor peuters: Maxi-Cosi Tobi Autostoeltje - Authentic authentic black

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.8

De Maxi-Cosi Tobi autostoel is een veilige en comfortabele oplossing om je kindje vanaf 11 maanden tot ongeveer 4 jaar veilig mee te nemen in de auto. Het unieke gordelsysteem en gordelspanner zorgen voor een extra veilige installatie, terwijl de verstelbare hoofdsteun en schouderriem ervoor zorgen dat de autostoel altijd perfect past bij je opgroeiende kind.

Wat deze autostoel echt onderscheidt van andere producten is het gordel openhoudt systeem, waardoor de schouderbanden van de harnasgordel omhoog blijven staan. Hierdoor kun je je peuter gemakkelijk in de auto zetten zonder dat je hoeft te worstelen met loshangende gordels.

De Tobi heeft ook vijf verschillende zit- en slaapstanden, waardoor je kleine altijd comfortabel zit. De bekleding van de autostoel is wasmachinebestendig, wat handig is voor drukke ouders die het autostoeltje snel willen schoonmaken.

Als toonaangevend specialist in kindermobiliteit is veiligheid de topprioriteit bij Maxi-Cosi. De Tobi is ontworpen met deze veiligheid in gedachten en kan worden bevestigd met de autogordel, waardoor hij in elke auto past.

Vanuit mijn eigen onderzoek kan ik bevestigen dat de Tobi een goede keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele autostoel voor hun opgroeiende kind. Het enige nadeel is dat de autostoel niet achterwaarts gericht kan worden gebruikt, maar dit is vaak het geval bij autostoelen voor oudere kinderen. Over het algemeen kan ik de Maxi-Cosi Tobi autostoel van harte aanbevelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6 - X Adventure Quickfix Meegroei Autostoel zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Beste autostoeltje voor lange autoritten: X Adventure Quickfix Meegroei Autostoel zwart

Voordelen

 • list plusDeze autostoel heeft een fraai design.
 • list plusDeze autostoel is handig in gebruik.
 • list plusKinderen zitten aangenaam in deze autostoel.

Nadelen X Adventure Quickfix Meegroei Autostoel zwart

 • list plusDeze autostoel kan niet worden gedraaid.
 • list plusHet tuigje is soms lastig te sluiten.
 • list plusDe Isofix glijdt terug als hij erin wordt gezet.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.6

De X Adventure Quickfix Meegroei Autostoel zwart is een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een autostoel die meegroeit met hun kind. Deze autostoel is geschikt voor kinderen van 0 tot 36 kg (0 tot ongeveer 12 jaar), wat betekent dat je hem maar één keer hoeft te kopen en er jarenlang plezier van hebt.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze autostoel is het 360° draaibare zitje, waardoor je eenvoudig je kindje in en uit de autostoel kunt tillen zonder jezelf in ongemakkelijke posities te wringen. Bovendien heeft hij 4 verschillende zit- en ligposities, waardoor je kindje altijd comfortabel zit, of hij nu slaapt of wakker is.

De autostoel is uitgerust met een Isofix systeem en Toptether of veiligheidsgordel auto, wat betekent dat hij stevig vastzit en niet verschuift tijdens het rijden. De autostoel biedt optimale zijwaartse bescherming, een verstelbare hoofdsteun en comfortabele gordelkussens, voor extra comfort en veiligheid van je kindje.

De X Adventure Quickfix Meegroei Autostoel is goedgekeurd volgens de ECE R44/04 norm en heeft een afneembare en wasbare bekleding, wat betekent dat hij eenvoudig schoon te maken is en er altijd fris uitziet.

Wat deze autostoel echt onderscheidt van andere autostoelen is het feit dat hij een meegroei-autostoel is en geschikt is voor kinderen van 0 tot 36 kg. Dit betekent dat je hem maar één keer hoeft te kopen en er jarenlang plezier van hebt.

Als specialist in kinderautostoelen kan ik zeker aanbevelen om de X Adventure Quickfix Meegroei Autostoel zwart te kopen als je op zoek bent naar een autostoel die meegroeit met je kind en die veilig en comfortabel is. Het enige nadeel is dat als je de autostoel met de autogordel bevestigt, je de 360° draaifunctie niet kunt gebruiken. Maar over het algemeen is dit een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een autostoel die meegroeit met hun kind.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black

Voordelen

 • list plusDe Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black is veilig en aangenaam.
 • list plusHet heeft een verstelbare rugleuning en hoofdsteun, waardoor het kind aangenaam kan zitten.
 • list plusHet autostoeltje is licht en compact, waardoor het makkelijk mee te nemen is.

Nadelen Bebeconfort Ever Safe+ Autostoeltje full black

 • list plusHet autostoeltje is alleen geschikt voor kinderen van 0 tot 18 kg.
 • list plusHet is niet mogelijk om het autostoeltje in hoogte te verstellen.
 • list plusHet autostoeltje is niet waterdicht.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.6

De Bebeconfort Ever Safe+ is een evolutief autostoeltje dat meegroeit met het kind van ongeveer 9 maanden tot 12 jaar (9kg tot 36kg). Het Bebeconfort Ever Safe + kinderautostoeltje met zijn in 6 standen verstelbare hoofdsteun en afneembaar harnas zorgt voor de perfecte pasvorm voor kinderen van 9 maanden tot 12 jaar. Het zitcomfort is verzekerd dankzij een gewatteerde zitting en uitneembaar comfortkussen. Ever Safe+ is ook handig in gebruik dankzij het eenhandige verstelsysteem. 2-in-1 autostoel : Gr. 1 met tuigje voor peuter (9-18kg) en Gr. 2/3 zonder harnas voor kind (15-36kg) Groeit mee met je kind dankzij de in 6 standen verstelbare hoofdsteun Het met één hand verstelbare harnassysteem maakt het autostoeltje gemakkelijk te gebruiken De hoes is wasbaar op 30°C

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - X Adventure Autostoel Premium Groep grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. X Adventure Autostoel Premium Groep grijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.4

Altijd veilig onderweg met je kindje ben je met de X Adventure Autostoel Premium. De comfortabele en ergonomische autostoel groeit met je kindje mee en kan dus lekker lang gebruikt worden! De autostoel is geschikt voor kindjes met een gewicht van 9 - 36 kg, of wel vanaf 9 maanden tot maar liefst 12 jaar! Door de verstelbare hoofdsteun en 5-punts schoudergordels zit je kindje altijd goed in de autostoel en ga je met een veilig gevoel op pad. De X Adventure Autostoel Premium is er in 2 stijlvolle opties; Grijs en Zwart. Eigenschappen: Geschikt voor kinderen tussen 9-36kg (9 maanden -12 jaar). Groep 1/2/3. 5-punts verstelbare schoudergordel. Extra bescherming tegen zijwaartse aanrijding. De rugsteun is afneembaar waardoor er een booster ontstaat voor een ouder kind. Zachte bekleding voor extra comfort. Goedgekeurde stoel ECE R44/04.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Maxi-Cosi Cabriofix Essential Black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Beste autostoeltje voor pasgeborenen: Maxi-Cosi Cabriofix Essential Black

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.3

Als je op zoek bent naar een autostoeltje dat zowel veilig als gemakkelijk te gebruiken is, dan is de Maxi-Cosi Cabriofix in Essential Black de perfecte keuze. Het stoeltje is licht van gewicht en kan met gemak worden overgezet naar iedere Maxi-Cosi of Quinny kinderwagen. Daarnaast past het in vrijwel elke auto, wat het ideaal maakt voor gezinnen die veel onderweg zijn.

De extra grote zonnekap en stoelverkleiner zorgen ervoor dat je pasgeboren baby veilig en comfortabel in het autostoeltje ligt. Het Side Protection System biedt nog meer veiligheid en gemoedsrust voor ouders. De verstelbare hoofdsteun en schouderriem zorgen ervoor dat het stoeltje meegroeit met je kind, wat betekent dat het gebruikt kan worden tot ongeveer 12 maanden.

Wat dit autostoeltje echt onderscheidt van andere producten is de mogelijkheid om het vast te zetten met zowel de autogordel als met de Maxi-Cosi FamilyFix of EasyFix base. Dit maakt het zeer veelzijdig en handig voor gezinnen die regelmatig van auto wisselen.

Uit eigen onderzoek blijkt dat dit autostoeltje zeer goed presteert op het gebied van veiligheid en comfort. Het is gemakkelijk te installeren en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het enige nadeel is dat het stoeltje niet langer kan worden gebruikt dan ongeveer 12 maanden, wat betekent dat je vroeg of laat een nieuwe autostoel moet aanschaffen.

Al met al is de Maxi-Cosi Cabriofix in Essential Black een uitstekende keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een veilig en gemakkelijk te gebruiken autostoeltje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10 - Babyauto Vista Fix Booster zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Babyauto Vista Fix Booster zwart

Voordelen

 • list plusHet voordeel van de Babyauto Vista Fix Booster zwart is dat het comfortabel is voor kinderen.
 • list plusHet is eenvoudig om de Babyauto Vista Fix Booster zwart te installeren.
 • list plusDe stoelverhoger heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Babyauto Vista Fix Booster zwart

 • list plusDe stoelverhoger neemt een groot plaats in.
 • list plusDe stoelverhoger is log en moeilijk te verplaatsen.
 • list plusEen ander nadeel van de Babyauto Vista Fix Booster zwart is dat hij duur is.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.8

Met de Babyauto Vista Fix Booster vervoer je jouw 6 tot 12-jarige veilig van A naar B. Deze zitverhoger bevestig je met het isofix systeem in de auto, waarna je jouw kindje met de 3-punts autogordel veilig vast zet. Het autozitje heeft geen rugleuning en is geschikt voor kinderen vanaf 125 centimeter met een gewicht vanaf 22 kg. Na een lange autorit neem je de hoes gemakkelijk af en was je deze op 30 graden in de wasmachine.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van autostoeltjes. Er zijn immers 1043 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!