De Bestenu Dakkoffer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/25/2020


Je gaat op vakantie en neemt mee.... veel te veel! Daarom heb je een dakkoffer nodig. Waar je op let bij de aankoop van een dakkoffer, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten dakkoffers zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten dakkoffers: skiboxen, bagageboxen en opvouwbare dakkoffers. Een skibox is bedoeld om ski's mee te vervoeren. De meeste skiboxen hebben ruimte voor zes ski's, maar het is altijd verstandig dit te controleren voordat je de skibox koopt. Naast ski's, is er natuurlijk ook ruimte voor andere bagage.

Een bagagebox is bedoeld om, juist, bagage in te stoppen. Als je als gezin naar bijvoorbeeld Italië rijdt elke zomer, wil je dat je kinderen comfortabel zitten achterin. Het is bovendien onveilig om bagage tussen je kinderen in te leggen. Bij een eventueel ongeluk wordt bagage door de auto heen geslingerd met alle gevolgen van dien.

Een bagagebox biedt hiervoor de juiste oplossing. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Sommige bagageboxen (alsook skiboxen) open je aan beide kanten, sommige open je aan één kant en sommige dakkoffers hebben meer dan één opening.

De meeste dakkoffers zoals skiboxen en bagageboxen kunnen meer dan 50 kilo aan, maar er zijn ook kleinere systemen. Om een dakkoffer te gebruiken, heb je een dakdrager nodig. Soms zitten deze al standaard op je auto, en soms laat je deze er op zetten. In de specificaties van dakkoffers vind je de maximale breedte van de dakdrager waarop deze gemonteerd kan worden.

Er zijn ook opvouwbare dakkoffers te koop. Deze zijn heel klein op te vouwen als ze niet in gebruik zijn, maar het nadeel is dat ze veel minder stevig zijn dan de reguliere dakkoffers met een harde schaal.

Als je van plan bent je dakkoffer veel te gebruiken, dan is het een goed idee om te kijken naar hoe deze bevestigd wordt. Er zijn ook snelbevestigingen verkrijgbaar waardoor je zonder gereedschap je koffer snel op je dakdrager klikt.

Ook de inhoud verschilt per dakkoffer. De kleinste dakkoffers hebben een inhoud van ongeveer 300 liter, terwijl de grootste dakkoffers een inhoud kunnen hebben van ruim 650 liter. De grotere dakkoffers hebben vaak een maximaal laadvermogen van 75 kilo, terwijl de kleinere dakkoffers een laadvermogen hebben van ongeveer 50 kilo.

Ten slotte hebben niet alle dakkoffers dezelfde vergrendeling. Sommige dakkoffers sluit je af met een enkel slot, terwijl andere dakkoffers af te sluiten zijn met meerdere sloten. Dit zijn vaak sloten met een cijfercode, maar het kunnen ook sloten zijn waarvoor je een sleuteltje nodig hebt.

Wat is de inhoud van een dakkoffer?

Net als bij goede koffers, verschilt de inhoud per dakkoffer. Zo zijn er dakkoffers te krijgen met een inhoud van bijna 700 liter, maar er zijn ook kleinere dakkoffers te koop met bijvoorbeeld een inhoud van 300 liter. Welke het beste bij jou past hangt niet alleen van de hoeveelheid bagage af, maar ook van de maximaal toegestane dakbelasting van jouw auto.

Je leest hierover in het instructieboekje van je auto. Kijk hier goed naar, want als je de dakbelasting overschrijdt kun je hier een boete voor krijgen. Daarnaast is deze maximale dakbelasting er niet voor niets: het is niet veilig om een te zware dakkoffer mee te nemen.

Welke dakkoffer past op mijn auto?

Welke dakkoffer het beste op jouw auto past, hangt af van jouw auto. Een dakkoffer met een inhoud van 700 liter is vaak erg groot en is minder praktisch op een hele kleine auto. Hou er rekening mee dat een dakkoffer niet aan de voorkant uit mag steken, alleen aan de achterkant.

Echter: als een dakkoffer te ver uitsteekt aan de achterkant, dan kun je de kofferbak niet meer openen wat ook niet de bedoeling is. Koop daarom een dakkoffer die bij het formaat van je auto past.

Hoe bevestig ik een dakkoffer?

Om een dakkoffer te bevestigen, heb je dakdragers nodig. Soms zijn deze al standaard op de auto gemonteerd en soms moet je dit nog laten doen. Zorg ervoor dat de dakkoffer nauwkeurig in het midden van de dakdragers staat waardoor het gewicht goed wordt verdeeld.

Er zijn ook snelbevestigingen verkrijgbaar: hiermee klik je je dakkoffer heel snel en eenvoudig op de dakdrager waardoor je tijd bespaard. Bovendien heb je geen gereedschap nodig. Dit systeem is vooral handig als je je dakkoffer vaak gebruikt.

Hoe snel mag je rijden met een dakkoffer?

Er zijn geen speciale snelheidsregels voor het rijden met een dakkoffer. De maximale snelheid is hetzelfde als wanneer je zonder dakkoffer rijdt. Je dakkoffer heeft echter wel invloed op de rij-ervaring. Als je een bocht neemt zal de auto verder overhellen en als je de bocht te snel neemt, reageert de auto anders. Dit komt omdat het zwaartepunt richting het dak wordt verplaatst.

Bij voorkeur pak je alle zwaardere spullen in de kofferbak en de lichtere spullen in de dakkoffer, zodat het zwaarste punt niet op het dak van je auto is. Het is verstandig je snelheid aan te passen naar gelang van het gewicht van je dakkoffer.

Hoe lang mag een dakkoffer zijn?

Een dakkoffer mag nooit aan de voorkant uitsteken, maar wel aan de achterkant. Hij mag daarentegen wel een beetje 'oversteken' over de rand bij de vooruit. Dit is bij de meeste dakkoffers het geval.

Aan de achterkant mag de dakkoffer wel uitsteken, maar dit is erg onpraktisch: wanneer je dakkoffer uitsteekt is het vrijwel onmogelijk om je kofferbak te openen zonder deze te beschadigen. De koffer mag maximaal een meter uitsteken waardoor je een dakkoffer van 2,20 meter mag hebben.

Hoe komt deze super Dakkoffer ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de zoektocht naar de beste Dakkoffer ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Dakkoffers, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Dakkoffers die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Dakkoffers het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Dakkoffers stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Producten die overeenkomstig zijn aan Dakkoffers

De beste Dakkoffers op een rij

Product informatiePlus or Show more

Handleiding Autolijst Eigenschappen: - TüV/GS gekeurd - Eenvoudige klembevestiging - Afsluitbaar met 2 sloten Merk: Menabo Materiaal: aluminium Keuring: TüV/GS gekeurd Lengte drager: 120 cm Maximale tussenliggende afstand dakrailing: 103 cm Maximale draagvermogen: 90 kg Minimale relinghoogte: 20 mm Minimale doorsnede van dakrailing: 25 mm Minimale tussenliggende afstand raildragers: 70 cm Zoekwoorden: dakraildrager, dakdrager, dakdrager set

1. Menabo dakraildrager 120 cm - 90 kg - TüV/GS gekeurd - voorzien van geïntegreerde sloten


Product informatiePlus or Show more

1x sleutel Mont Blanc Nr. 47

2. Mont Blanc sleutel Nr. 47


Product informatiePlus or Show more

Type Beamar 6 120cm. (lxbxh) 1200x60x30 mm. - Dakdragers van het Italiaanse merk Farad staan bekend om het hoge laadvermogen. - Aerodynamische dakdragers voor de Kia Niro 2016>. met gesloten/geintegreerde dakrailing. - Aluminium (licht van gewicht). - Maximum belasting is 100kg. - TUV gecertificeerd. - Gebruiksklaar om gemonteerd te worden (ready to fit). - Geen extra gereedschap nodig dan meegeleverde sleutel. - Gepatenteerd slot met meegeleverde sleutel. - 3 jaar garantie.

3. Faradbox Dakdragers Kia Niro 2016> gesloten dakrail, 100kg laadvermogen


Product informatiePlus or Show more

Let altijd goed op de maximale daklast en montage mogelijkheden van je voertuig! Dakdragers van het merk Farad geschikt voor de Toyota Auris Touring Sport vanaf 2013 met gesloten dakrails zijn voorzien van een specifieke bevestiging voor de geïntegreerde dakrails. Deze Farad dakdragers hebben een perfecte pasvorm, daarnaast hebben deze dakdragers ook nog een mooi design. Kortom deze dakdragers bieden de beste combinatie van functionaliteit, pasvorm, kwaliteit en prijs! Voordelen van de Dakdragers Toyota Auris Touring Sport Perfecte pasvorm TUV en city crashtest getest en gekeurd 3 jaar garantie Afsluitbaar Eigenschappen van de Dakdragers Toyota Auris Touring Sport Merk: Farad Geschikt voor gesloten/geintegreerde dakrails Draagvermogen: max. 100kg Materiaal: Aluminium stangen met kunststof voet/klemmen Voorzien van T-profiel (mogelijheid tot monteren van producten met T-adapter) Afmeting stangen: 64mm x 33mm (b xh)

4. Dakdragers Toyota Auris Touring Sport vanaf 2013 met gesloten dakrails - Farad aluminium


Product informatiePlus or Show more

Dakdragers van Farad samengesteld door de importeur Faradbox zodat ú als koper op Bol verzekerd bent van de juiste dakdragerset voor uw model auto. Wat is het? Dakdragers voor op een Renault Megane 4 Estate/Sporter vanaf 2016 voor het vervoeren van een dakkoffer of accessoires zoals een fietsdrager, skihouders, etc. Waar kan ik het voor gebruiken? Wintersport Zomervakantie naar bijvoorbeeld de camping Monteren van fietsdragers op de auto Monteren van een dakkoffer Vervoeren van een ladder voor een klus Vervoeren van grote producten van b.v. de Ikea, bouwmarkt, woonwinkel, etcVoordelen Eenvoudige montage Hoog laadvermogen van 100 kg Gepatenteerd slot Door gebruik materiaal aluminium licht van gewicht maar beresterk Afgeronde randen dus aerodynamisch Voorzien van rubberen strips dus extra stroef op raakvlak tussen drager en dakkoffer Laag op het dak voor extra aerodynamica, onderkant dakdrager +/- 3 cm boven de dakrail Wordt geleverd in een milieuvriendelijke bruine doosNadelen Breedte drager is 6cm wat voor de meeste montage systemen van dakkoffers en accessoires geen enkel probleem is maar voor de vooral oudere dakkoffers met smalle beugels kan 6cm net te breed zijn. Oplossing is gebruik maken van de T-adapter die als accessoire bij te bestellen is. Specificaties Lengte ligger 120 cm Breedte ligger 6 cm Hoogte ligger 3 cm Hoogte voet 3 cm (is dus de afstand tussen onderkant ligger en bovenkant dakrail) Materiaal aluminium Laadcapaciteit 100kg T-adapter gleuf bovenzijde voor montage accessoires Eigen gewicht +/- 4,5 kgWat krijg ik? 2 liggers met 4 bevestigingsvoeten voor uw model auto 4 rubberen strips voor de boven en onderzijde 4 eindkapjes 1 inbussleutel voor het vastdraaien van de voeten aan de dakdragers 2 sleutels voor het vastdraaien van de dakdragers aan de auto Gebruikaanwijzing Garantiekaart 3 jaar garantieWat gebeurt er als het niet goed is? Indien er na ontvangst iets niet in orde is dan lossen wij dat op nadat u dit aan ons heeft gemeld. Indien er tijdens gebruik onder garantie iets defect raakt dan zorgen wij dat de fabrikant dit voor u oplost, wij zullen dan zorg dragen voor de afwikkeling. Voor wie zijn deze dakdragers geschikt? De Farad dakdragers zijn geschikt voor de autobezitters die er graag op uittrekken met de auto voor de vakantie naar een zonnige bestemming, de sneeuw in de wintersportgebieden of voor een weekendje weg. Ook de autobezitter die grote producten moet vervoeren zal veel profijt hebben van deze dakdragers. Merk Al ruim 45 jaar levert het Italiaanse merk Farad producten waaronder dakdragers en dakkoffers aan diverse automerken zoals Renault, Fiat, Nissan, lancia, Alfa, etc. Naast de autofabrikanten levert Farad ook aan de consument waarbij Farad een goede kwaliteit biedt voor een scherpe prijs. De producten van Farad zijn voorzien van certificaten zoals TUV en Citycraschtest maar ook doorstaan de producten continue de diverse extra eisen die de autofabrikanten stellen aan Farad. Dakdragers van Farad doen precies waarvoor ze gemaakt zijn, niks meer en niks minder. Een functioneel hulpmiddel voor vervoer van producten op het dak van een auto.

5. Farad Dakdragers - Renault Megane 4 Estate/Sporter vanaf 2016 - Gesloten Dakrail - 100kg Laadvermogen - Aluminium


Product informatiePlus or Show more

De Thule SmartRack is een complete, universele dragerset voor auto`s met open dakrailing. De Thule SmartRack bestaat uit een set van 4 voeten en 2 aluminium Thule Aerobars. Gemakkelijk te gebruiken dakdragerset inclusief alle toebehoren en gereedschap in één verpakking. Raadpleeg de Thule-koopgids om te ontdekken welke dakdrager bij uw auto past. De Thule SmartRack 794 heeft een laadbreedte van 120cm.

6. Thule SmartRack 794 Dakdrager - Aluminium -120 cm - Universeel


Product informatiePlus or Show more

Dakdragers VOLKSWAGEN Golf VII Variant 2013 tot heden met dakrails ✔ Gemaakt van aluminium ✔ Maximaal draagvermogen 90kg ✔ Dragers zijn voorzien van slot ✔ TUV gekeurd ✔ Compleet voorgemonteerd geleverd ✔ Zeer eenvoudig te monteren ✔ Mogelijkheid tot gebruik van T-adapters ✔ Lengte dakdragers 120cm ✔ Afmeting dakdrager 51mm x 27mm (BxH) De Italiaanse fabrikant Proway biedt een breed assortiment dakdragers. Bijna elk voertuigtype moet worden voorzien van een geschikte dakdrager. Proway dakdragers zijn onderworpen aan de meest gebruikelijke veiligheidstests en hebben alle vereiste goedkeuringen. De dakdragers zijn eenvoudig en snel te monteren, hebben een ideale prijs / kwaliteitverhouding en zijn van prima kwaliteit. Klik hier om de montage instructie te downloaden

7. Dakdragers VOLKSWAGEN Golf VII Variant 2013 tot heden met dakrails


Product informatiePlus or Show more

Menabo Tiger dakdrager Deze dakdrager van Menabo is voor voertuigen met een geïntegreerde dakrails. De stalen dakdrager heeft een lengte van 135 cm. Specificaties: Kleur: zwart Materiaal: staal Lengte: 135 cm Maximaal draagvermogen: 90 kg Minimale montageafstand tussen de dragers: 117 cm Met gesloten dakrails.

8. Menabo Tiger Dakdrager 135 Cm Zwart


Product informatiePlus or Show more

Dakdragers staal Opel Astra (J) SW 2010 t/m 2015 met gesloten dakrails - Farad Dakdragers van het merk Farad geschikt voor de Opel Astra (J) SW 2010 t/m 2015 met gesloten dakrails zijn voorzien van een specifieke bevestiging voor de geintegreerde dakrails. Hierdoor hebben ze een perfecte pasvorm, daarnaast hebben deze dakdragers ook nog een mooi design. Kortom deze dakdragers bieden de beste combinatie van functionaliteit, pasvorm, kwaliteit en prijs! ▪ Merk: Farad ▪ Geschikt voor gesloten/geintegreerde dakrails ▪ Set bestaat uit 2 dragerstangen en een BM kitset ▪ Draagvermogen: (max) 100kg (controleer altijd de daklast van uw voertuig) ▪ Materiaal: Stangen in staal met kunststof coating en kitset in kunststof ▪ Niet geschikt voor gebruik T-adapters ▪ Afmeting stangen: 64 x 33 mm (bxh) ▪ Perfecte pasvorm ▪ TUV en city crashtest getest en gekeurd ▪ Afsluitbaar ▪ Garantie 3 jaar Klik hier om de montage instructie te downloaden Goede kwaliteit dakdragers en dakkoffers worden door het Italiaans bedrijf Farad geproduceert. De dakdragers hebben een mooie pasvorm en goede afwerking voor jarenlang plezier. De dakdrager mag meer dan gemiddeld belast worden.

9. Dakdragers Opel Astra (J) SW 2010 t/m 2015 met gesloten dakrails - Farad staal


Product informatiePlus or Show more

Dakdragers van Farad samengesteld door de importeur Faradbox zodat ú als koper op Bol verzekerd bent van de juiste dakdragerset voor uw model auto. Wat is het? Dakdragers voor op een Ford Focus SW 2011 t/m 2018 voor het vervoeren van een dakkoffer of accessoires zoals een fietsdrager, skihouders, etc. Waar kan ik het voor gebruiken? Wintersport Zomervakantie naar bijvoorbeeld de camping Monteren van fietsdragers op de auto Monteren van een dakkoffer Vervoeren van een ladder voor een klus Vervoeren van grote producten van b.v. de Ikea, bouwmarkt, woonwinkel, etcVoordelen Eenvoudige montage Hoog laadvermogen van 100 kg Gepatenteerd slot Door gebruik materiaal aluminium licht van gewicht maar beresterk Afgeronde randen dus aerodynamisch Voorzien van rubberen strips dus extra stroef op raakvlak tussen drager en dakkoffer Laag op het dak voor extra aerodynamica, onderkant dakdrager +/- 3 cm boven de dakrail Wordt geleverd in een milieuvriendelijke bruine doosNadelen Breedte drager is 6cm wat voor de meeste montage systemen van dakkoffers en accessoires geen enkel probleem is maar voor de vooral oudere dakkoffers met smalle beugels kan 6cm net te breed zijn. Oplossing is gebruik maken van de T-adapter die als accessoire bij te bestellen is. Specificaties Lengte ligger 120 cm Breedte ligger 6 cm Hoogte ligger 3 cm Hoogte voet 3 cm (is dus de afstand tussen onderkant ligger en bovenkant dakrail) Materiaal aluminium Laadcapaciteit 100kg T-adapter gleuf bovenzijde voor montage accessoires Eigen gewicht +/- 4,5 kgWat krijg ik? 2 liggers met 4 bevestigingsvoeten voor uw model auto 4 rubberen strips voor de boven en onderzijde 4 eindkapjes 1 inbussleutel voor het vastdraaien van de voeten aan de dakdragers 2 sleutels voor het vastdraaien van de dakdragers aan de auto Gebruikaanwijzing Garantiekaart 3 jaar garantieWat gebeurt er als het niet goed is? Indien er na ontvangst iets niet in orde is dan lossen wij dat op nadat u dit aan ons heeft gemeld. Indien er tijdens gebruik onder garantie iets defect raakt dan zorgen wij dat de fabrikant dit voor u oplost, wij zullen dan zorg dragen voor de afwikkeling. Voor wie zijn deze dakdragers geschikt? De Farad dakdragers zijn geschikt voor de autobezitters die er graag op uittrekken met de auto voor de vakantie naar een zonnige bestemming, de sneeuw in de wintersportgebieden of voor een weekendje weg. Ook de autobezitter die grote producten moet vervoeren zal veel profijt hebben van deze dakdragers. Merk Al ruim 45 jaar levert het Italiaanse merk Farad producten waaronder dakdragers en dakkoffers aan diverse automerken zoals Renault, Fiat, Nissan, lancia, Alfa, etc. Naast de autofabrikanten levert Farad ook aan de consument waarbij Farad een goede kwaliteit biedt voor een scherpe prijs. De producten van Farad zijn voorzien van certificaten zoals TUV en Citycraschtest maar ook doorstaan de producten continue de diverse extra eisen die de autofabrikanten stellen aan Farad. Dakdragers van Farad doen precies waarvoor ze gemaakt zijn, niks meer en niks minder. Een functioneel hulpmiddel voor vervoer van producten op het dak van een auto.

10. Farad Dakdragers - Ford Focus SW 2011 t/m 2018 - Gesloten Dakrail - 100kg Laadvermogen - Aluminium


Producten die overeenkomstig zijn aan Dakkoffers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Dakkoffers. Er zijn immers 7649 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Dakkoffer kopen.