De Bestenu Dakkoffer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/25/2020


Je gaat op vakantie en neemt mee.... veel te veel! Daarom heb je een dakkoffer nodig. Waar je op let bij de aankoop van een dakkoffer, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten dakkoffers zijn er?

hide product content

Er zijn drie verschillende soorten dakkoffers: skiboxen, bagageboxen en opvouwbare dakkoffers. Een skibox is bedoeld om ski's mee te vervoeren. De meeste skiboxen hebben ruimte voor zes ski's, maar het is altijd verstandig dit te controleren voordat je de skibox koopt. Naast ski's, is er natuurlijk ook ruimte voor andere bagage.

Een bagagebox is bedoeld om, juist, bagage in te stoppen. Als je als gezin naar bijvoorbeeld Italië rijdt elke zomer, wil je dat je kinderen comfortabel zitten achterin. Het is bovendien onveilig om bagage tussen je kinderen in te leggen. Bij een eventueel ongeluk wordt bagage door de auto heen geslingerd met alle gevolgen van dien.

Een bagagebox biedt hiervoor de juiste oplossing. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Sommige bagageboxen (alsook skiboxen) open je aan beide kanten, sommige open je aan één kant en sommige dakkoffers hebben meer dan één opening.

De meeste dakkoffers zoals skiboxen en bagageboxen kunnen meer dan 50 kilo aan, maar er zijn ook kleinere systemen. Om een dakkoffer te gebruiken, heb je een dakdrager nodig. Soms zitten deze al standaard op je auto, en soms laat je deze er op zetten. In de specificaties van dakkoffers vind je de maximale breedte van de dakdrager waarop deze gemonteerd kan worden.

Er zijn ook opvouwbare dakkoffers te koop. Deze zijn heel klein op te vouwen als ze niet in gebruik zijn, maar het nadeel is dat ze veel minder stevig zijn dan de reguliere dakkoffers met een harde schaal.

Als je van plan bent je dakkoffer veel te gebruiken, dan is het een goed idee om te kijken naar hoe deze bevestigd wordt. Er zijn ook snelbevestigingen verkrijgbaar waardoor je zonder gereedschap je koffer snel op je dakdrager klikt.

Ook de inhoud verschilt per dakkoffer. De kleinste dakkoffers hebben een inhoud van ongeveer 300 liter, terwijl de grootste dakkoffers een inhoud kunnen hebben van ruim 650 liter. De grotere dakkoffers hebben vaak een maximaal laadvermogen van 75 kilo, terwijl de kleinere dakkoffers een laadvermogen hebben van ongeveer 50 kilo.

Ten slotte hebben niet alle dakkoffers dezelfde vergrendeling. Sommige dakkoffers sluit je af met een enkel slot, terwijl andere dakkoffers af te sluiten zijn met meerdere sloten. Dit zijn vaak sloten met een cijfercode, maar het kunnen ook sloten zijn waarvoor je een sleuteltje nodig hebt.

Wat is de inhoud van een dakkoffer?

hide product content

Net als bij goede koffers, verschilt de inhoud per dakkoffer. Zo zijn er dakkoffers te krijgen met een inhoud van bijna 700 liter, maar er zijn ook kleinere dakkoffers te koop met bijvoorbeeld een inhoud van 300 liter. Welke het beste bij jou past hangt niet alleen van de hoeveelheid bagage af, maar ook van de maximaal toegestane dakbelasting van jouw auto.

Je leest hierover in het instructieboekje van je auto. Kijk hier goed naar, want als je de dakbelasting overschrijdt kun je hier een boete voor krijgen. Daarnaast is deze maximale dakbelasting er niet voor niets: het is niet veilig om een te zware dakkoffer mee te nemen.

Welke dakkoffer past op mijn auto?

hide product content

Welke dakkoffer het beste op jouw auto past, hangt af van jouw auto. Een dakkoffer met een inhoud van 700 liter is vaak erg groot en is minder praktisch op een hele kleine auto. Hou er rekening mee dat een dakkoffer niet aan de voorkant uit mag steken, alleen aan de achterkant.

Echter: als een dakkoffer te ver uitsteekt aan de achterkant, dan kun je de kofferbak niet meer openen wat ook niet de bedoeling is. Koop daarom een dakkoffer die bij het formaat van je auto past.

Hoe bevestig ik een dakkoffer?

hide product content

Om een dakkoffer te bevestigen, heb je dakdragers nodig. Soms zijn deze al standaard op de auto gemonteerd en soms moet je dit nog laten doen. Zorg ervoor dat de dakkoffer nauwkeurig in het midden van de dakdragers staat waardoor het gewicht goed wordt verdeeld.

Er zijn ook snelbevestigingen verkrijgbaar: hiermee klik je je dakkoffer heel snel en eenvoudig op de dakdrager waardoor je tijd bespaard. Bovendien heb je geen gereedschap nodig. Dit systeem is vooral handig als je je dakkoffer vaak gebruikt.

Hoe snel mag je rijden met een dakkoffer?

hide product content

Er zijn geen speciale snelheidsregels voor het rijden met een dakkoffer. De maximale snelheid is hetzelfde als wanneer je zonder dakkoffer rijdt. Je dakkoffer heeft echter wel invloed op de rij-ervaring. Als je een bocht neemt zal de auto verder overhellen en als je de bocht te snel neemt, reageert de auto anders. Dit komt omdat het zwaartepunt richting het dak wordt verplaatst.

Bij voorkeur pak je alle zwaardere spullen in de kofferbak en de lichtere spullen in de dakkoffer, zodat het zwaarste punt niet op het dak van je auto is. Het is verstandig je snelheid aan te passen naar gelang van het gewicht van je dakkoffer.

Hoe lang mag een dakkoffer zijn?

hide product content

Een dakkoffer mag nooit aan de voorkant uitsteken, maar wel aan de achterkant. Hij mag daarentegen wel een beetje 'oversteken' over de rand bij de vooruit. Dit is bij de meeste dakkoffers het geval.

Aan de achterkant mag de dakkoffer wel uitsteken, maar dit is erg onpraktisch: wanneer je dakkoffer uitsteekt is het vrijwel onmogelijk om je kofferbak te openen zonder deze te beschadigen. De koffer mag maximaal een meter uitsteken waardoor je een dakkoffer van 2,20 meter mag hebben.

Hoe komt deze leuke Dakkoffer ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Dakkoffer ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Dakkoffers, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Dakkoffers die te koop zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Dakkoffers het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Dakkoffers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Dakkoffers op een rij

Product informatiePlus or Show more

Handleiding Autolijst Eigenschappen: - TüV/GS gekeurd - Eenvoudige klembevestiging - Afsluitbaar met 2 sloten Merk: Menabo Materiaal: aluminium Keuring: TüV/GS gekeurd Lengte drager: 120 cm Maximale tussenliggende afstand dakrailing: 103 cm Maximale draagvermogen: 90 kg Minimale relinghoogte: 20 mm Minimale doorsnede van dakrailing: 25 mm Minimale tussenliggende afstand raildragers: 70 cm Zoekwoorden: dakraildrager, dakdrager, dakdrager set

1. Menabo dakraildrager 120 cm - 90 kg - TüV/GS gekeurd - voorzien van geïntegreerde sloten


Product informatiePlus or Show more

Menabo Dakdragerset type Tiger Zwart 135cm geschikt voor gesloten-dakrailsDit type dakdrager is geschikt voor bijna alle auto’s met een gesloten dakrails, deze universeel van toepassing is makkelijk en snel monteerbaar op uw voertuig.De Menabo Tiger heeft een bar dikte van 2,8 cm en breedte van 4,8 cm standaard uitgevoerd met T-slot van 21 mm breed en heeft een lengte van 120 cm.Deze Menabo Tiger staat na montage gemiddeld op 10 cm hoogte boven uw dak uit gemonteerd heeft een laadvermogen van maximaal 75 kg en is standaard uitgevoerd in zilver / zwart vervaardigd uit Aluminium.De Menabo Tiger Zwart verkrijgbaar in 2 varianten 120 cm en 135 cm ( Tiger XL ).Vraagt u zich nu ook af of deze universele dakdrager geschikt is voor uw auto? Bekijk dan snel de toepassingslijst deze hebben wij geplaatst i.p.v. de handleiding in PDF vorm en in deze staat ook vermeld hoeveel kilogram u maximaal mag plaatsen als draag vermogen. • Dakdrager voor gesloten-dakrails • Aluminium dakdrager • Inclusief slot • TuV keuring • Snel Montage • Maximaal 75 kg draagvermogenVerpakkings Inhoud Menabo Tiger 135cm;2x Menabo Tiger 135cm Dakdakdrager Bar Aluminium2x Voetset Menabo Tiger zonder slot1x Inbus montage hulpstuk4x Afdekdop Menabo Tiger2x Menabo Afdekstip1x Handleiding NL,DU,EN,IT

2. Menabo Tiger Dakdrager 135 Cm Zwart


Product informatiePlus or Show more

Menabo Dakdragerset type Tiger Zwart 120cm geschikt voor gesloten-dakrailsDit type dakdrager is geschikt voor bijna alle auto’s met een gesloten dakrails, deze universeel van toepassing is makkelijk en snel monteerbaar op uw voertuig.De Menabo Tiger 120cm heeft een bar dikte van 2,8 cm en breedte van 4,8 cm standaard uitgevoerd met T-slot van 21 mm breed en heeft een lengte van 135 cm.Deze Menabo Tiger staat na montage gemiddeld op 10 cm hoogte boven uw dak uit gemonteerd heeft een laadvermogen van maximaal 75 kg en is standaard uitgevoerd in zilver / zwart vervaardigd uit Aluminium.De Menabo Tiger is verkrijgbaar 2 varianten 120 cm en 135 cm ( Tiger XL ).Deze Menabo Tiger dakdragerset is ook leverbaar in een 'actie model' deze is leverbaar alleen in het zwart en heeft geen sloten.Vraagt u zich nu ook af of deze universele dakdrager geschikt is voor uw auto? Bekijk dan snel de toepassingslijst deze hebben wij geplaatst i.p.v. de handleiding in PDF vorm en in deze staat ook vermeld hoeveel kilogram u maximaal mag plaatsen als draag vermogen. • Dakdrager voor gesloten-dakrails • Aluminium dakdrager • TuV keuring • Snel Montage • Maximaal 75 kg draagvermogenVerpakkings Inhoud Menabo Tiger 120cm;2x Menabo Tiger 135cm Dakdakdrager Bar Aluminium2x Voetset Menabo Tiger zonder slot1x Inbus montage hulpstuk4x Afdekdop Menabo Tiger2x Menabo Afdekstip1x Handleiding NL,DU,EN,IT

3. Menabo Tiger Dakdrager 120 Cm Zwart


Product informatiePlus or Show more

Fietsendrager Active Bike, kantelbaar geschikt voor E-Bikes van Aguri, veel voordelen tov de Hapro Atlas 2 Ben u op zoek naar een zeer stabiele fietsendrager voor uw elektrische fietsen, een fietsendrager die makkelijk is in het gebruik eenvoudig te monteren is en waar veel aan te verstellen valt? Dan zult u zeer tevreden zijn met de aguri Active Bike elektrische fietsendrager! Deze fietsendrager is ook geschikt voor de speciale trekhaken die geleverd worden op hybride en elektrische auto's (RMC 1 en 2) zie afbeeldingen Deze fietsendrager kenmerkt zich door een superstevige montage op de trekhaak, zowel de drager als de fietsen kunnen op slot gezet worden zodat diefstal onmogelijk is. De fietsendrager is helemaal voorgemonteerd en kan meteen op de trekhaak gezet worden. Vele nederlanders maken inmiddels tevreden gebuik van deze fietsendrager! Ook te verkrijgen als fietsendrager voor 3 fietsen. Kantelbare fietsendrager van Aguri Laadvermogen maximaal 60 kilo Tüv getest en goedgekeurd Kantelmogelijkheid zeer makkelijk te bedienen Montage op trekhaak door solide een goed te bedienen hefboom Stevige verschuifbare wielhouders Straps met ratelmechanisme voor vastzetten banden Afstand tussen de wielgoten hart-hart 18cm Afmetingen: 108x73 afstand vanaf de kogel 55 cm Eigen gewicht 19,5 kg Standaard geleverd met 13 polige stekker Slot voor drager en fietsen Zeer eenvoudig uit te breiden tot fietsendrager voor 3 fietsen dmv optionele uitbreidingset Gebruiksaanwijzing Wilt u ook een oprijgoot optioneel mee bestellen? Deze kunt u vinden door op onderstaande link te klikken: https://www.alleskanmee.nl/Oprijgoot-Aguri-Active-Bike

4. Fietsendrager Aguri Active - Elektrische fietsen


Product informatiePlus or Show more

Dakdragers staal Ford Focus SW vanaf 2019 met gesloten dakrails - Farad Dakdragers van het merk Farad geschikt voor de Ford Focus SW vanaf 2019 met gesloten dakrails zijn voorzien van een specifieke bevestiging voor de geintegreerde dakrails. Hierdoor hebben ze een perfecte pasvorm, daarnaast hebben deze dakdragers ook nog een mooi design. Kortom deze dakdragers bieden de beste combinatie van functionaliteit, pasvorm, kwaliteit en prijs! ▪ Merk: Farad ▪ Geschikt voor gesloten/geintegreerde dakrails ▪ Set bestaat uit 2 dragerstangen en een BM kitset ▪ Draagvermogen: (max) 100kg (controleer altijd de daklast van uw voertuig) ▪ Materiaal: Stangen in staal met kunststof coating en kitset in kunststof ▪ Niet geschikt voor gebruik T-adapters ▪ Afmeting stangen: 64 x 33 mm (bxh) ▪ Perfecte pasvorm ▪ TUV en city crashtest getest en gekeurd ▪ Afsluitbaar ▪ Garantie 3 jaar Klik hier om de montage instructie te downloaden Goede kwaliteit dakdragers en dakkoffers worden door het Italiaans bedrijf Farad geproduceert. De dakdragers hebben een mooie pasvorm en goede afwerking voor jarenlang plezier. De dakdrager mag meer dan gemiddeld belast worden.

5. Dakdragers Ford Focus SW vanaf 2019 met gesloten dakrails - Farad staal


Product informatiePlus or Show more

Dakdragers VOLKSWAGEN Golf VII Variant 2013 tot heden met dakrails ✔ Gemaakt van aluminium ✔ Maximaal draagvermogen 90kg ✔ Dragers zijn voorzien van slot ✔ TUV gekeurd ✔ Compleet voorgemonteerd geleverd ✔ Zeer eenvoudig te monteren ✔ Mogelijkheid tot gebruik van T-adapters ✔ Lengte dakdragers 120cm ✔ Afmeting dakdrager 51mm x 27mm (BxH) De Italiaanse fabrikant Proway biedt een breed assortiment dakdragers. Bijna elk voertuigtype moet worden voorzien van een geschikte dakdrager. Proway dakdragers zijn onderworpen aan de meest gebruikelijke veiligheidstests en hebben alle vereiste goedkeuringen. De dakdragers zijn eenvoudig en snel te monteren, hebben een ideale prijs / kwaliteitverhouding en zijn van prima kwaliteit. Klik hier om de montage instructie te downloaden

6. Dakdragers VOLKSWAGEN Golf VII Variant 2013 tot heden met dakrails


Product informatiePlus or Show more

Dakdragers staal Ford Focus SW 2011 t/m 2018 met gesloten dakrails - Farad Dakdragers van het merk Farad geschikt voor de Ford Focus SW 2011 t/m 2018 met gesloten dakrails zijn voorzien van een specifieke bevestiging voor de geintegreerde dakrails. Hierdoor hebben ze een perfecte pasvorm, daarnaast hebben deze dakdragers ook nog een mooi design. Kortom deze dakdragers bieden de beste combinatie van functionaliteit, pasvorm, kwaliteit en prijs! ▪ Merk: Farad ▪ Geschikt voor gesloten/geintegreerde dakrails ▪ Set bestaat uit 2 dragerstangen en een BM kitset ▪ Draagvermogen: (max) 100kg (controleer altijd de daklast van uw voertuig) ▪ Materiaal: Stangen in staal met kunststof coating en kitset in kunststof ▪ Niet geschikt voor gebruik T-adapters ▪ Afmeting stangen: 64 x 33 mm (bxh) ▪ Perfecte pasvorm ▪ TUV en city crashtest getest en gekeurd ▪ Afsluitbaar ▪ Garantie 3 jaar Klik hier om de montage instructie te downloaden Goede kwaliteit dakdragers en dakkoffers worden door het Italiaans bedrijf Farad geproduceert. De dakdragers hebben een mooie pasvorm en goede afwerking voor jarenlang plezier. De dakdrager mag meer dan gemiddeld belast worden.

7. Dakdragers Ford Focus SW 2011 t/m 2018 met gesloten dakrails - Farad staal


Product informatiePlus or Show more

1x Mont Blanc sleutel Nr. 79

8. Mont Blanc sleutel Nr. 79


Product informatiePlus or Show more

Dakdragers Ford Focus SW vanaf 2019 met gesloten dakrails - Farad Dakdragers van het merk Farad geschikt voor de Ford Focus SW vanaf 2019 met gesloten dakrails zijn voorzien van een specifieke bevestiging voor de geintegreerde dakrails. Deze Farad dakdragers hebben een perfecte pasvorm, daarnaast hebben deze dakdragers ook nog een mooi design. Kortom deze dakdragers bieden de beste combinatie van functionaliteit, pasvorm, kwaliteit en prijs! ▪ Merk: Farad ▪ Geschikt voor gesloten/geintegreerde dakrails ▪ Draagvermogen: (max) 100kg (controleer altijd de daklast van uw voertuig) ▪ Materiaal: Aluminium stangen met kunststof voet/klemmen ▪ Voorzien van T-profiel (mogelijheid tot monteren van producten met T-adapter) ▪ Afmeting stangen: 64 x 33 mm (bxh) ▪ Perfecte pasvorm ▪ TUV en city crashtest getest en gekeurd ▪ Afsluitbaar ▪ Garantie 3 jaar Klik hier om de montage instructie te downloaden Goede kwaliteit dakdragers en dakkoffers worden door het Italiaans bedrijf Farad geproduceert. De dakdragers hebben een mooie pasvorm en goede afwerking voor jarenlang plezier. De dakdrager mag meer dan gemiddeld belast worden.

9. Dakdragers Ford Focus SW vanaf 2019 met gesloten dakrails - Farad aluminium


Product informatiePlus or Show more

Met deze kitset bevestig je je Thule dakdragerset aan de geintegreerde dakrails (flush rails) van de auto. Het typenummer is autospecifiek en de 4025 is speciaal voor jouw Opel Astra Sporttourer Estate (2010-2015) of Opel Zafira Tourer (vanaf 2012) met geïntegreerde railing.

10. Thule KIT 4025 FLUSH RAILING - overige externe accessoires - zwart


Artikelen gerelateerd aan Dakkoffers


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Dakkoffers. Er zijn immers 7649 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Dakkoffer kopen.