Wat is de beste Dakkoffer van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Dakkoffer is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Dakkoffer van 2024? Na het testen van 2320 Dakkoffers kwam de Pro Plus Dakraildrager Lengte 120 als beste uit onze Dakkoffer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Dakkoffers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Dakkoffers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Dakkoffer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Dakkoffers

1Score: 9.6
Pro Plus Dakraildrager Lengte 120
Beste dakkoffer
Pro Plus Dakraildrager Lengte 120
Pro Plus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Dakraildrager Dakdragers Lengte 120 cm
Dakraildrager Dakdragers Lengte 120 cm
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Menabo Tiger Dakdrager 120 Cm
Menabo Tiger Dakdrager 120 Cm
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.7
Dakdragers Kia Sportage (SL) 2010
Dakdragers Kia Sportage (SL) 2010
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Dragers geschikt voor Kia Niro
Dragers geschikt voor Kia Niro
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Twinny Load Universele Dakdragerset Aluminium
Twinny Load Universele Dakdragerset Aluminium
Twinny Load
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Farad Dakdragers Mitsubishi Outlander (PHEV)
Farad Dakdragers Mitsubishi Outlander (PHEV)
Farad
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Dakdragers Volkswagen Passat SW (B8)
Dakdragers Volkswagen Passat SW (B8)
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
PF roofbar gesloten dakrail Dakdragers
PF roofbar gesloten dakrail Dakdragers
PF roofbar gesloten dakrail
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Farad Dakdragers Kia Cee'd SW
Farad Dakdragers Kia Cee'd SW
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Dakkoffer Koopgids

Je gaat op vakantie en neemt mee.... veel te veel! Daarom heb je een dakkoffer nodig. Waar je op let bij de aankoop van een dakkoffer, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten dakkoffers zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten dakkoffers: skiboxen, bagageboxen en opvouwbare dakkoffers. Een skibox is bedoeld om ski's mee te vervoeren. De meeste skiboxen hebben ruimte voor zes ski's, maar het is altijd verstandig dit te controleren voordat je de skibox koopt. Naast ski's, is er natuurlijk ook ruimte voor andere bagage.

Een bagagebox is bedoeld om, juist, bagage in te stoppen. Als je als gezin naar bijvoorbeeld Italië rijdt elke zomer, wil je dat je kinderen comfortabel zitten achterin. Het is bovendien onveilig om bagage tussen je kinderen in te leggen. Bij een eventueel ongeluk wordt bagage door de auto heen geslingerd met alle gevolgen van dien.

Een bagagebox biedt hiervoor de juiste oplossing. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Sommige bagageboxen (alsook skiboxen) open je aan beide kanten, sommige open je aan één kant en sommige dakkoffers hebben meer dan één opening.

De meeste dakkoffers zoals skiboxen en bagageboxen kunnen meer dan 50 kilo aan, maar er zijn ook kleinere systemen. Om een dakkoffer te gebruiken, heb je een dakdrager nodig. Soms zitten deze al standaard op je auto, en soms laat je deze er op zetten. In de specificaties van dakkoffers vind je de maximale breedte van de dakdrager waarop deze gemonteerd kan worden.

Er zijn ook opvouwbare dakkoffers te koop. Deze zijn heel klein op te vouwen als ze niet in gebruik zijn, maar het nadeel is dat ze veel minder stevig zijn dan de reguliere dakkoffers met een harde schaal.

Als je van plan bent je dakkoffer veel te gebruiken, dan is het een goed idee om te kijken naar hoe deze bevestigd wordt. Er zijn ook snelbevestigingen verkrijgbaar waardoor je zonder gereedschap je koffer snel op je dakdrager klikt.

Ook de inhoud verschilt per dakkoffer. De kleinste dakkoffers hebben een inhoud van ongeveer 300 liter, terwijl de grootste dakkoffers een inhoud kunnen hebben van ruim 650 liter. De grotere dakkoffers hebben vaak een maximaal laadvermogen van 75 kilo, terwijl de kleinere dakkoffers een laadvermogen hebben van ongeveer 50 kilo.

Ten slotte hebben niet alle dakkoffers dezelfde vergrendeling. Sommige dakkoffers sluit je af met een enkel slot, terwijl andere dakkoffers af te sluiten zijn met meerdere sloten. Dit zijn vaak sloten met een cijfercode, maar het kunnen ook sloten zijn waarvoor je een sleuteltje nodig hebt.

Wat is de inhoud van een dakkoffer?

Net als bij goede koffers, verschilt de inhoud per dakkoffer. Zo zijn er dakkoffers te krijgen met een inhoud van bijna 700 liter, maar er zijn ook kleinere dakkoffers te koop met bijvoorbeeld een inhoud van 300 liter. Welke het beste bij jou past hangt niet alleen van de hoeveelheid bagage af, maar ook van de maximaal toegestane dakbelasting van jouw auto.

Je leest hierover in het instructieboekje van je auto. Kijk hier goed naar, want als je de dakbelasting overschrijdt kun je hier een boete voor krijgen. Daarnaast is deze maximale dakbelasting er niet voor niets: het is niet veilig om een te zware dakkoffer mee te nemen.

Welke dakkoffer past op mijn auto?

Welke dakkoffer het beste op jouw auto past, hangt af van jouw auto. Een dakkoffer met een inhoud van 700 liter is vaak erg groot en is minder praktisch op een hele kleine auto. Hou er rekening mee dat een dakkoffer niet aan de voorkant uit mag steken, alleen aan de achterkant.

Echter: als een dakkoffer te ver uitsteekt aan de achterkant, dan kun je de kofferbak niet meer openen wat ook niet de bedoeling is. Koop daarom een dakkoffer die bij het formaat van je auto past.

Hoe bevestig ik een dakkoffer?

Om een dakkoffer te bevestigen, heb je dakdragers nodig. Soms zijn deze al standaard op de auto gemonteerd en soms moet je dit nog laten doen. Zorg ervoor dat de dakkoffer nauwkeurig in het midden van de dakdragers staat waardoor het gewicht goed wordt verdeeld.

Er zijn ook snelbevestigingen verkrijgbaar: hiermee klik je je dakkoffer heel snel en eenvoudig op de dakdrager waardoor je tijd bespaard. Bovendien heb je geen gereedschap nodig. Dit systeem is vooral handig als je je dakkoffer vaak gebruikt.

Hoe snel mag je rijden met een dakkoffer?

Er zijn geen speciale snelheidsregels voor het rijden met een dakkoffer. De maximale snelheid is hetzelfde als wanneer je zonder dakkoffer rijdt. Je dakkoffer heeft echter wel invloed op de rij-ervaring. Als je een bocht neemt zal de auto verder overhellen en als je de bocht te snel neemt, reageert de auto anders. Dit komt omdat het zwaartepunt richting het dak wordt verplaatst.

Bij voorkeur pak je alle zwaardere spullen in de kofferbak en de lichtere spullen in de dakkoffer, zodat het zwaarste punt niet op het dak van je auto is. Het is verstandig je snelheid aan te passen naar gelang van het gewicht van je dakkoffer.

Hoe lang mag een dakkoffer zijn?

Een dakkoffer mag nooit aan de voorkant uitsteken, maar wel aan de achterkant. Hij mag daarentegen wel een beetje 'oversteken' over de rand bij de vooruit. Dit is bij de meeste dakkoffers het geval.

Aan de achterkant mag de dakkoffer wel uitsteken, maar dit is erg onpraktisch: wanneer je dakkoffer uitsteekt is het vrijwel onmogelijk om je kofferbak te openen zonder deze te beschadigen. De koffer mag maximaal een meter uitsteken waardoor je een dakkoffer van 2,20 meter mag hebben.

hero illustration

Hoe testen we Dakkoffers?

Om de beste Dakkoffer te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Dakkoffer-test hebben we 2320 Dakkoffers geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Dakkoffer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Dakkoffer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Dakkoffer-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Dakkoffer in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2320 Dakkoffers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Dakkoffers in een handige lijst

1. Beste dakkoffer: Pro Plus Dakraildrager Lengte 120

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pro Plus Dakraildrager Lengte 120

 • list plusEenvoudig te monteren
 • list plusVeelzijdig en geschikt voor verschillende doeleinden
 • list plusHoogwaardige kwaliteit en voldoet aan veiligheidsnormen

Nadelen Pro Plus Dakraildrager Lengte 120

 • list plusPasvorm kan een beperking zijn voor bepaalde automodellen
 • list plusPotentieel fluitgeluid tijdens het rijden

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.21
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
10
De Pro Plus Dakraildrager is echt mijn beste maatje als ik mijn fiets, ski's, bagage of skibox wil meenemen. Het is zo'n eenvoudig te monteren en veelzijdige dakdrager! Met een maximale belasting van 90 kilo en 2 afsluitbare sloten, kan ik erop vertrouwen dat mijn spullen veilig vastzitten.

Wat deze dakdrager echt onderscheidt, is de topkwaliteit en de handige eigenschappen. Hij past op verschillende automodellen en is super makkelijk te monteren. De lengte van de drager is 120 cm en de maximale tussenliggende afstand van de dakreling is 103 cm. En het beste van alles, hij heeft de TÜV/GS goedkeuring, wat betekent dat hij aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet.

Een gebruiker merkte op dat de dakdrager niet perfect paste op zijn Renault Clio, vanwege wat ruimte tussen de dakrail en de bevestiging. Dit kan een beperking zijn voor sommige automodellen. Maar een andere gebruiker merkte juist op dat de dakdragers perfect pasten op hun Skoda Octavia en dat de dakkoffer er probleemloos op paste. Dat bewijst dat de dakdrager geschikt is voor verschillende auto's, maar dat je wel moet controleren of hij goed past op jouw specifieke model.

Er wordt ook gezegd dat de dakdragers tijdens het rijden een beetje kunnen fluiten vanwege een opening aan de onderkant. Dat kan wel wat hinderlijk zijn, maar gelukkig kun je die opening gewoon dichtmaken. Over het algemeen zijn de meningen over de dakdrager erg positief, vanwege zijn degelijkheid, stevigheid en gebruiksvriendelijkheid.

De Pro Plus Dakraildrager biedt echt waar voor je geld en voldoet aan alle verwachtingen. Het is zo'n betrouwbare en veelzijdige dakdrager, waardoor ik veilig en zonder zorgen de weg op kan. Ja, er zijn wel wat beperkingen, zoals de pasvorm op bepaalde automodellen en het mogelijke fluitgeluid, maar de positieve eigenschappen van deze dakdrager zijn zeker het benadrukken waard. Dus als je op zoek bent naar een betaalbare en betrouwbare dakdrager, is de Pro Plus Dakraildrager zeker het overwegen waard. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

2. Dakraildrager Dakdragers Lengte 120 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dakraildrager Dakdragers Lengte 120 cm

 • list plusGemaakt van corrosie- en roestbestendige aluminiumlegering
 • list plusAnti-diefstal slot en bijbehorende sleutel voor extra veiligheid
 • list plusEenvoudige installatie en lichtgewicht ontwerp

Nadelen Dakraildrager Dakdragers Lengte 120 cm

 • list plusAlleen geschikt voor auto's met af fabriek gemonteerde dakdragers

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.79
Functionaliteit
9.52
Gebruiksgemak
8.86
Ik wil je graag voorstellen aan de Dakraildrager Dakdragers Lengte 120 cm Aluminium. Dit is een topkwaliteit product gemaakt van een corrosie- en roestbestendige aluminiumlegering. Hierdoor kan je rekenen op stabiele prestaties en een langdurig gebruik. Wat dit product echt bijzonder maakt, is het anti-diefstal slot en de bijbehorende sleutel, waardoor je spullen altijd veilig zijn. Met het veiligheidsslotsysteem en de sleutels kan je met een gerust hart gebruik maken van deze universele autodak. En met een maximale laadvermogen van 90 kg kan je aan al je verschillende behoeften voldoen.

Deze dakdragers zijn geschikt voor de meeste auto's met af fabriek gemonteerde dakdragers. Dit maakt het een veelzijdig product dat voor veel autotypes geschikt is. En het beste is dat de installatie van deze dakdragers super eenvoudig is, dus je hoeft je geen zorgen te maken over ingewikkelde installatieprocessen.

Met een lengte van 120 cm bieden deze dakdragers voldoende ruimte om al je bagage en uitrusting veilig op het dak van je auto te vervoeren. En met een gewicht van slechts 2,8 kg zijn deze dakdragers ook nog eens super lichtgewicht, wat het vervoeren en installeren ervan een fluitje van een cent maakt.

Hoewel er op dit moment geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kunnen we op basis van de beschrijving concluderen dat de Dakraildrager Dakdragers Lengte 120 cm Aluminium een betrouwbaar en duurzaam product is. Het anti-diefstal slot en de bijbehorende sleutel zorgen voor extra veiligheid, terwijl het maximale laadvermogen van 90 kg perfect is voor al je bagagebehoeften.

Een mogelijk nadeel van dit product is dat het alleen geschikt is voor auto's met af fabriek gemonteerde dakdragers. Als jouw auto geen dakdragers heeft, kan het zijn dat je wat extra accessoires moet aanschaffen om deze dakdragers te kunnen gebruiken.

Al met al zijn de Dakraildrager Dakdragers Lengte 120 cm Aluminium een geweldige keuze voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar betrouwbare en duurzame dakdragers. Met hoogwaardige materialen, een anti-diefstal slot en een veiligheidsslotsysteem onderscheidt dit product zich van de concurrentie. En met de eenvoudige installatie en het maximale laadvermogen van 90 kg bieden deze dakdragers veel voordelen voor allerlei gebruikersscenario's. Dus waar wacht je nog op? Haal die Dakraildrager Dakdragers Lengte 120 cm Aluminium nu in huis en geniet van de voordelen die ze bieden! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Menabo Tiger Dakdrager 120 Cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Menabo Tiger Dakdrager 120 Cm

 • list plusUniversele dakdrager, geschikt voor bijna alle auto's met gesloten dakrails.
 • list plusSolide aluminium constructie met een laadvermogen van maximaal 75 kg.
 • list plusEenvoudige installatie en duidelijke handleiding voor probleemloze montage.

Nadelen Menabo Tiger Dakdrager 120 Cm

 • list plus'Actie model' variant heeft geen sloten voor extra beveiliging.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
8.56
De Menabo Tiger Dakdrager 120 Cm Zwart is dé oplossing voor al je reisbehoeften! Met een maximaal laadvermogen van 75 kg en een stevige aluminium constructie, biedt deze dakdrager duurzaamheid en betrouwbaarheid. Dankzij het 21 mm brede T-slot is het eenvoudig om accessoires of bagage te bevestigen. En het beste van alles? De installatie is snel en gemakkelijk, dus je bespaart kostbare tijd en kunt sneller op weg!

De bijgeleverde handleiding in meerdere talen, waaronder Nederlands, zorgt voor een probleemloze montage. Bovendien is deze dakdragerset TuV-gekeurd, wat garant staat voor kwaliteit en veiligheid. Met zijn zwarte afwerking en solide bouw is de Menabo Tiger niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Of je nu fietsen, ski's of bagage wilt meenemen, deze dakdrager biedt veelzijdigheid en gemak voor al je avonturen.

Een aandachtspunt is dat de 'actie model' variant geen sloten heeft. Voor extra beveiliging is de standaarduitvoering met sloten wellicht een betere keuze. Desondanks onderscheidt de Menabo Tiger Dakdrager zich door zijn solide constructie, eenvoudige installatie en veelzijdigheid in gebruik. Kortom, een uitstekende combinatie van functionaliteit en stijl voor avontuurlijke reizigers! 🚗

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Dakdragers Kia Sportage (SL) 2010

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dakdragers Kia Sportage (SL) 2010

 • list plusUitstekend draagvermogen van 90 kg

Nadelen Dakdragers Kia Sportage (SL) 2010

 • list plusBevestigen en losmaken van ladingen kan een uitdaging vormen, vooral alleen

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
8.24
Ik ben trots om de Dakdragers Kia Sportage (SL) 2010 t/m 2016 aan te bieden, perfect voor het veilig vervoeren van allerlei ladingen op je voertuig. Gemaakt van duurzaam aluminium met een stijlvolle uitstraling, hebben deze dakdragers een indrukwekkend draagvermogen van 90 kg. 🚗

Met alle benodigde montagematerialen, inclusief sloten voor extra veiligheid, bieden ze gemoedsrust tijdens het reizen. Dankzij de T-adapters zijn ze veelzijdig en geschikt voor verschillende vervoersbehoeften. Bovendien passen ze bijna alle dakkoffers, waardoor ze flexibel en praktisch zijn voor allerlei reisscenario's.

De PerfectFit Fortis dakdragers zijn makkelijk te monteren en worden geleverd met handleidingen, en je kunt ze zelfs laten monteren in de winkel. Met voordelen zoals veilige betaling, deskundige klantenservice en eenvoudige retourafhandeling, biedt Alleskanmee een positieve aankoopervaring.

Hoewel het bevestigen en losmaken van ladingen een uitdaging kan zijn, vooral voor alleen reizende mensen, bieden deze dakdragers toch een modern ontwerp, indrukwekkend draagvermogen en veelzijdigheid voor accessoires. Een aantrekkelijke keuze voor Kia Sportage (SL) 2010 t/m 2016 eigenaren die op zoek zijn naar hoogwaardige dakdragers voor hun transportbehoeften.️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 mei in huis

Bekijk prijs

5. Dragers geschikt voor Kia Niro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dragers geschikt voor Kia Niro

 • list plusUitstekend laadvermogen van 100 kg voor diverse ladingen op het dak van de auto.
 • list plusLichtgewicht aluminium constructie met afgeronde randen voor optimale aerodynamica.
 • list plusInclusief alle benodigde montagematerialen, inbussleutel, sleutels, gebruiksaanwijzing en garantiekaart met 3 jaar garantie.

Nadelen Dragers geschikt voor Kia Niro

 • list plusDe breedte van 6 cm kan problemen veroorzaken bij de montage van oudere dakkoffers met smalle beugels.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.77
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.11
Ik heb de perfecte oplossing voor je als je op zoek bent naar dakdragers voor je Kia Niro vanaf 2016 met gesloten dakrailing! De Farad dakdragers zijn precies wat je nodig hebt om allerlei accessoires mee te nemen, zoals dakkoffers en fietsdragers. Of je nu op weg bent naar de camping, op wintersport gaat, je fiets wilt meenemen, of grote spullen wilt vervoeren van winkels als Ikea, bouwmarkten en woonwinkels, deze dakdragers kunnen het allemaal aan. Met een laadvermogen van 100 kg, zijn ze super functioneel. En omdat ze van aluminium zijn gemaakt, zijn ze lichtgewicht en toch heel sterk. De afgeronde randen zorgen voor optimale aerodynamica en de rubberen strips zorgen voor extra grip op de raakvlakken met dakkoffers.

De specificaties zijn echt doordacht: de liggers zijn 120 cm lang, 6 cm breed, 3 cm hoog, en de voet is 6 cm hoog. En met de T-adapter gleuf bovenop is het makkelijk om accessoires te monteren. En het beste van alles is dat ze worden geleverd met alles wat je nodig hebt voor de montage, inclusief 4 rubberen strips, 4 eindkapjes, een inbussleutel, 2 sleutels, een gebruiksaanwijzing en een garantiekaart met een garantieperiode van 3 jaar.

Farad heeft meer dan 45 jaar ervaring en een solide reputatie opgebouwd door hoogwaardige producten te leveren aan diverse automerken. Deze dakdragers zijn een perfect voorbeeld van de compromisloze kwaliteit en functionaliteit waar het merk voor staat. Ze zijn gecertificeerd door TUV en Citycraschtest en voldoen aan de strenge eisen van autofabrikanten. Farad staat bekend om het leveren van functionele en betrouwbare producten tegen een scherpe prijs.

Hoewel deze dakdragers over het algemeen uitblinken in hun functionaliteit en kwaliteit, is het belangrijk om op te merken dat de breedte van 6 cm mogelijk problemen kan veroorzaken bij de montage van oudere dakkoffers met smalle beugels. Gelukkig biedt het merk een oplossing in de vorm van een apart verkrijgbare T-adapter.

Al met al zijn de Farad dakdragers een onmisbaar accessoire voor autobezitters die waarde hechten aan functionaliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met hun uitstekende laadvermogen, doordachte ontwerp en robuuste constructie bieden ze een ongeëvenaarde oplossing voor het vervoer van diverse ladingen op het dak van een auto. 🚗

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6. Twinny Load Universele Dakdragerset Aluminium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Twinny Load Universele Dakdragerset Aluminium

 • list plusGeschikt voor zowel ronde als vierkante dakrelingen
 • list plusAfsluitbaar middels een Premium slot voor veiligheid
 • list plusVoldoet aan veiligheidsnormen en is TÜV-GS goedgekeurd

Nadelen Twinny Load Universele Dakdragerset Aluminium

 • list plusOpgegeven tussenafstand van 114 cm is niet altijd accuraat
 • list plusDragers moeilijk te verwijderen bij kleinere afstand tussen dakrelingen
 • list plusFragiliteit van de afdekkapjes kan tegenvallen

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.03
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.07
De Twinny Load Universele Dakdragerset Aluminium Driver 124cm is echt een topper als het gaat om veelzijdige dakdragers. Deze set is perfect voor auto's met een open dakreling. Met een draagkracht tot wel 100 kg en een maximale breedte tussen de dakrelingen van 114 cm, kun je met gemak al je spullen veilig meenemen. En het beste van alles? Deze dragers zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een zware last op je dak.

Wat deze dakdragers echt uniek maakt, is dat ze geschikt zijn voor zowel ronde als vierkante dakrelingen. Dus of je nu een sportieve auto hebt of een wat ouder model, deze set past op bijna alles. En je kunt je bagage met een gerust hart op het dak laten liggen, want de dragers zijn afsluitbaar met een Premium slot.

Maar laten we het ook hebben over veiligheid en kwaliteit. De Twinny Load Universele Dakdragerset Aluminium Driver 124cm voldoet aan alle normen en is TÜV-GS goedgekeurd. Dat betekent dat deze set uitgebreid getest is en helemaal veilig is voor jou en je spullen. Dus je kunt met een gerust hart op avontuur gaan.

De montage van deze dakdragerset is vrij eenvoudig en snel. De meeste gebruikers zijn er blij mee. Maar we moeten wel eerlijk zijn en vermelden dat sommige mensen hebben opgemerkt dat de opgegeven breedte van 114 cm niet helemaal klopt. Als de afstand tussen je dakrelingen kleiner is, kunnen de dragers wat lastiger te verwijderen zijn. Ook zijn er opmerkingen geweest over de fragiliteit van de afdekkapjes, wat jammer is, want dat doet een beetje af aan de kwaliteit van de set.

Maar laten we ook de positieve kanten niet vergeten. De kleur van de dakdragers komt overeen met de afbeelding en de levering is snel. Sommige gebruikers vinden dit gewoon een degelijk product en de montage is relatief eenvoudig.

Dus al met al biedt de Twinny Load Universele Dakdragerset Aluminium Driver 124cm een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel sommige gebruikers vinden dat de kwaliteit beter had kunnen zijn, is dit nog steeds een handige en betrouwbare set die voor veel doeleinden geschikt is. Controleer wel even de afstand tussen je dakrelingen voordat je deze set aanschaft, om er zeker van te zijn dat alles past. Maar verder kun je met deze set echt op pad en genieten van al je avonturen. 🚗

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

7. Farad Dakdragers Mitsubishi Outlander (PHEV)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Farad Dakdragers Mitsubishi Outlander (PHEV)

 • list plusEenvoudige montage met meegeleverde bevestigingsvoeten en inbussleutel.
 • list plusHoog laadvermogen van 100 kg voor vervoer van grote producten.
 • list plusGepatenteerd slot voor extra veiligheid tijdens het rijden.

Nadelen Farad Dakdragers Mitsubishi Outlander (PHEV)

 • list plusBreedte van 6 cm kan problemen veroorzaken voor oudere dakkoffers met smalle beugels.

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.21
Gebruiksgemak
7.38
Ben je een avontuurlijke autobezitter die graag op pad gaat? Dan zijn de Farad Dakdragers voor de Mitsubishi Outlander (PHEV) vanaf 2013 met Gesloten Dakrail een essentiële accessoire voor jou. Of je nu van een ontspannen zomervakantie geniet, een spannende skitrip plant of gewoon een weekendje weggaat, deze dakdragers bieden de perfecte oplossing om een dakkoffer of accessoires zoals een fietsdrager of skihouders mee te nemen.

Het installeren van deze dakdragers is een fluitje van een cent. Met de meegeleverde bevestigingsvoeten en inbussleutel zet je ze snel en gemakkelijk vast. En weet je wat het mooie is? Ze hebben een laadvermogen van maar liefst 100 kg, dus je kunt zonder problemen grote spullen vervoeren.

Wat deze dakdragers echt bijzonder maakt, is het gepatenteerde slot. Dit zorgt ervoor dat je lading veilig op het dak van je auto blijft, zelfs als je met hoge snelheden rijdt. En dankzij het lichtgewicht aluminium materiaal zijn de dakdragers sterk en duurzaam.

Maar er is meer! De afgeronde randen van de Farad Dakdragers hebben een aerodynamisch ontwerp, waardoor de luchtweerstand wordt verminderd en je brandstofefficiëntie wordt verbeterd. Daarnaast bieden de rubberen strips extra grip tussen de drager en de dakkoffer.

Nog een voordeel van deze dakdragers is dat ze laag op het dak worden gemonteerd, ongeveer 3 cm boven de dakrail. Dit zorgt voor extra aerodynamica en minimaliseert windgeruis tijdens het rijden. En als kers op de taart worden de dakdragers geleverd in een milieuvriendelijke bruine doos, perfect voor milieubewuste consumenten.

Een klein minpuntje is dat de breedte van de drager 6 cm is, wat voor oudere dakkoffers met smalle beugels een probleem kan zijn. Maar gelukkig is er een oplossing in de vorm van de apart verkrijgbare T-adapter.

De specificaties van de Farad Dakdragers zijn als volgt: een lengte van 120 cm, een breedte van 6 cm, een hoogte van 3 cm en een laadcapaciteit van 100 kg. Bovendien hebben ze een T-adapter gleuf bovenaan voor de montage van accessoires.

Bij aankoop van de Farad Dakdragers Mitsubishi Outlander (PHEV) vanaf 2013 Gesloten Dakrail ontvang je 2 liggers, 4 bevestigingsvoeten, 4 rubberen strips, 4 eindkapjes, een inbussleutel en 2 sleutels. Ook krijg je een gebruiksaanwijzing en een garantiekaart met 3 jaar garantie.

Kortom, als je extra opbergruimte op het dak van je auto nodig hebt, dan zijn deze dakdragers van Farad de perfecte keuze. Of je nu op vakantie gaat, grote spullen moet vervoeren of accessoires wilt monteren, ze bieden alles wat je nodig hebt. Vertrouw op de kwaliteit van het Italiaanse merk Farad, dat al meer dan 45 jaar hoogwaardige producten levert aan diverse automerken. Met de certificaten zoals TUV en Citycraschtest kan je erop rekenen dat je een veilig en betrouwbaar product in handen hebt.

Kies voor de Farad Dakdragers Mitsubishi Outlander (PHEV) vanaf 2013 Gesloten Dakrail en geniet van een comfortabele en zorgeloze reis. Met hun eenvoudige montage, hoog laadvermogen en aerodynamisch ontwerp staan deze dakdragers garant voor een geweldige ervaring. 🚗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

8. Dakdragers Volkswagen Passat SW (B8)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dakdragers Volkswagen Passat SW (B8)

 • list plusBetrouwbare en praktische toevoeging voor het vervoeren van extra ladingen tijdens reizen.
 • list plusUitstekend draagvermogen van 90 kg, ideaal voor het vervoeren van dakkoffers, fietsendragers en andere benodigdheden.
 • list plusVoorzien van sloten voor extra veiligheid tijdens het reizen.

Nadelen Dakdragers Volkswagen Passat SW (B8)

 • list plusInstallatie vereist mogelijk enige handigheid en zorgvuldige uitvoering voor veiligheid en stabiliteit, vooral bij het vervoeren van zwaardere ladingen.

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.28
Gebruiksgemak
8.11
Ik ben verheugd om de Dakdragers Volkswagen Passat SW (B8) vanaf 2015 voor gesloten dakrail aan te bieden, een betrouwbare en praktische toevoeging voor het vervoeren van extra ladingen tijdens reizen. Met een uitstekend draagvermogen van 90 kg zijn deze voordelige aluminium dakdragers ideaal voor het vervoeren van dakkoffers, fietsendragers en andere benodigdheden. En met sloten voor extra gemoedsrust ben je klaar om te gaan!

De fijne afmetingen van de stangen maken ze geschikt voor vrijwel alle dakkoffers, en de aluminium constructie maakt het eenvoudig om fietsendragers of skidragers te monteren. De set wordt geleverd met twee aluminium dakdragers, een inbussleutel voor montage, benodigde accessoires en handleidingen, inclusief vier sloten voor extra veiligheid.

Deze dakdragers bieden installatiegemak en veelzijdigheid, waardoor ze perfect zijn voor avontuurlijke reizigers en gezinnen die extra bagage willen meenemen. Of je nu fietsen, ski-uitrusting of dakkoffers wilt meenemen, deze dakdragers bieden praktische flexibiliteit voor diverse reisscenario's.

Het is echter belangrijk op te merken dat de installatie mogelijk enige handigheid vereist, vooral bij het vervoeren van zwaardere ladingen. Maar al met al zijn de Dakdragers Volkswagen Passat SW (B8) vanaf 2015 voor gesloten dakrail een uitstekende keuze voor eigenaars van een Volkswagen Passat die op zoek zijn naar betrouwbare, duurzame en veelzijdige dakdragers. Met hun moderne vormgeving, stevige constructie en handige sloten bieden ze een combinatie van stijl, functionaliteit en veiligheid voor allerlei reisbehoeften. 🚗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. PF roofbar gesloten dakrail Dakdragers

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PF roofbar gesloten dakrail Dakdragers

 • list plusHoog draagvermogen van 90 kg voor stevigheid en stabiliteit.
 • list plusVoorzien van slot voor beveiliging van bagage.
 • list plusModerne uitstraling die mooi past bij het ontwerp van de Peugeot 308 SW.

Nadelen PF roofbar gesloten dakrail Dakdragers

 • list plusGeen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar.
 • list plusMogelijk niet compatibel met andere voertuigen dan de Peugeot 308 SW (2014-2021).

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.06
Functionaliteit
7.21
Gebruiksgemak
7.78
De PF roofbar gesloten dakrail Dakdragers zijn perfect voor mij! Met deze dakdragers kan ik gemakkelijk extra bagage, dakkoffers, fietsendragers en andere spullen meenemen op het dak van mijn Peugeot 308 SW (2014-2021) met gesloten dakrailing. Ze zien er ook nog eens modern uit en zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium, dus ze zijn duurzaam en licht van gewicht.

Met een draagvermogen van 90 kg kan ik al mijn spullen veilig en stabiel vervoeren. En het beste is dat de dakdragers een slot hebben, zodat ik met een gerust hart op reis kan gaan, wetende dat mijn bagage veilig is.

De afmetingen van de stangen zijn zo ontworpen dat bijna alle dakkoffers erop passen. En dankzij het gebruik van aluminium kan ik ook gemakkelijk fietsendragers of skidragers monteren. Zo heb ik de mogelijkheid om producten met T-adapters te bevestigen.

De PF roofbar gesloten dakrail Dakdragers worden geleverd met twee aluminium dakdragers, een inbussleutel en alle benodigde montagematerialen. De handleiding en vier sloten zijn ook inbegrepen, dus de installatie verloopt probleemloos.

Wat ik ook leuk vind aan de PF roofbar gesloten dakrail Dakdragers is dat ze er modern uitzien en perfect passen bij het ontwerp van mijn Peugeot 308 SW. Ze hebben ook een hoog draagvermogen en bieden goede beveiliging, dus ik kan met vertrouwen op reis gaan.

Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn voor deze dakdragers, zijn de technische specificaties en voordelen veelbelovend. Het is belangrijk om te weten dat deze dakdragers speciaal zijn ontworpen voor de Peugeot 308 SW (2014-2021) met gesloten dakrailing en mogelijk niet compatibel zijn met andere auto's.

Al met al lijken de PF roofbar gesloten dakrail Dakdragers een uitstekende keuze te zijn voor eigenaren van een Peugeot 308 SW die extra bagageruimte nodig hebben. Ze combineren functionaliteit, duurzaamheid en beveiliging, waardoor ze een betrouwbare optie zijn voor het vervoeren van verschillende soorten ladingen. 🚘

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 mei in huis

Bekijk prijs

10. Farad Dakdragers Kia Cee'd SW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Farad Dakdragers Kia Cee'd SW

 • list plusHoog laadvermogen van 100 kg, geschikt voor diverse ladingen
 • list plusEenvoudige montage voor gebruiksgemak
 • list plusAerodynamisch ontwerp met afgeronde randen voor brandstofefficiëntie

Nadelen Farad Dakdragers Kia Cee'd SW

 • list plusBreedte van 6 cm kan een uitdaging vormen voor oudere dakkoffers met smalle beugels

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.19
Functionaliteit
7.39
Gebruiksgemak
6.81
Ik ben verheugd om de Farad Dakdragers voor de Kia Cee'd SW vanaf 2012 aan te bevelen. Deze dakdragers zijn stevig en hebben een hoog laadvermogen, waardoor ze perfect zijn voor het vervoeren van diverse grote producten, zoals dakkoffers, fietsdragers en skihouders. Met een laadvermogen van 100 kg zijn ze uiterst capabel.

Het beste aan deze dakdragers is de eenvoudige montage, waardoor ze super gebruiksvriendelijk zijn. Gemaakt van aluminium, zijn ze lichtgewicht maar toch sterk. De afgeronde randen zorgen voor betere aerodynamica, wat weer goed is voor de brandstofefficiëntie tijdens het rijden met de dakdragers. En met rubberen strips voor extra grip, blijft je lading veilig tijdens het transport.

Let op: de breedte van de drager is 6 cm, wat voor de meeste montage systemen geen probleem zal zijn. Voor oudere dakkoffers met smalle beugels kan dit echter een uitdaging zijn. Gelukkig biedt de optionele T-adapter een oplossing voor dit potentieel obstakel.

Met een lengte van 110 cm, breedte van 6 cm en hoogte van 3 cm, zijn deze dakdragers goed geproportioneerd voor het vervoer van diverse ladingen. En met een garantie van 3 jaar heb je gemoedsrust over de kwaliteit en duurzaamheid van het product.

Farad, een Italiaans merk met meer dan 45 jaar ervaring, heeft een solide reputatie opgebouwd door hoogwaardige producten te leveren aan verschillende automerken. Met certificaten zoals TUV en Citycraschtest, zijn hun producten van topkwaliteit en betrouwbaarheid.

Al met al zijn de Farad Dakdragers voor de Kia Cee'd SW vanaf 2012 een geweldige keuze voor autobezitters die op zoek zijn naar duurzame, betrouwbare en veelzijdige dakdragers. Met hun hoge laadvermogen, eenvoudige montage en aerodynamisch ontwerp bieden ze de ideale oplossing voor het vervoer van diverse ladingen. En met de optionele T-adapter is zelfs de breedte van de drager geen probleem meer. 🚗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Dakkoffers. Er zijn immers 2320 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!