De Bestenu Dakkoffer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/25/2020


Je gaat op vakantie en neemt mee.... veel te veel! Daarom heb je een dakkoffer nodig. Waar je op let bij de aankoop van een dakkoffer, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten dakkoffers zijn er?

hide product content

Er zijn drie verschillende soorten dakkoffers: skiboxen, bagageboxen en opvouwbare dakkoffers. Een skibox is bedoeld om ski's mee te vervoeren. De meeste skiboxen hebben ruimte voor zes ski's, maar het is altijd verstandig dit te controleren voordat je de skibox koopt. Naast ski's, is er natuurlijk ook ruimte voor andere bagage.

Een bagagebox is bedoeld om, juist, bagage in te stoppen. Als je als gezin naar bijvoorbeeld Italië rijdt elke zomer, wil je dat je kinderen comfortabel zitten achterin. Het is bovendien onveilig om bagage tussen je kinderen in te leggen. Bij een eventueel ongeluk wordt bagage door de auto heen geslingerd met alle gevolgen van dien.

Een bagagebox biedt hiervoor de juiste oplossing. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Sommige bagageboxen (alsook skiboxen) open je aan beide kanten, sommige open je aan één kant en sommige dakkoffers hebben meer dan één opening.

De meeste dakkoffers zoals skiboxen en bagageboxen kunnen meer dan 50 kilo aan, maar er zijn ook kleinere systemen. Om een dakkoffer te gebruiken, heb je een dakdrager nodig. Soms zitten deze al standaard op je auto, en soms laat je deze er op zetten. In de specificaties van dakkoffers vind je de maximale breedte van de dakdrager waarop deze gemonteerd kan worden.

Er zijn ook opvouwbare dakkoffers te koop. Deze zijn heel klein op te vouwen als ze niet in gebruik zijn, maar het nadeel is dat ze veel minder stevig zijn dan de reguliere dakkoffers met een harde schaal.

Als je van plan bent je dakkoffer veel te gebruiken, dan is het een goed idee om te kijken naar hoe deze bevestigd wordt. Er zijn ook snelbevestigingen verkrijgbaar waardoor je zonder gereedschap je koffer snel op je dakdrager klikt.

Ook de inhoud verschilt per dakkoffer. De kleinste dakkoffers hebben een inhoud van ongeveer 300 liter, terwijl de grootste dakkoffers een inhoud kunnen hebben van ruim 650 liter. De grotere dakkoffers hebben vaak een maximaal laadvermogen van 75 kilo, terwijl de kleinere dakkoffers een laadvermogen hebben van ongeveer 50 kilo.

Ten slotte hebben niet alle dakkoffers dezelfde vergrendeling. Sommige dakkoffers sluit je af met een enkel slot, terwijl andere dakkoffers af te sluiten zijn met meerdere sloten. Dit zijn vaak sloten met een cijfercode, maar het kunnen ook sloten zijn waarvoor je een sleuteltje nodig hebt.

Wat is de inhoud van een dakkoffer?

hide product content

Net als bij goede koffers, verschilt de inhoud per dakkoffer. Zo zijn er dakkoffers te krijgen met een inhoud van bijna 700 liter, maar er zijn ook kleinere dakkoffers te koop met bijvoorbeeld een inhoud van 300 liter. Welke het beste bij jou past hangt niet alleen van de hoeveelheid bagage af, maar ook van de maximaal toegestane dakbelasting van jouw auto.

Je leest hierover in het instructieboekje van je auto. Kijk hier goed naar, want als je de dakbelasting overschrijdt kun je hier een boete voor krijgen. Daarnaast is deze maximale dakbelasting er niet voor niets: het is niet veilig om een te zware dakkoffer mee te nemen.

Welke dakkoffer past op mijn auto?

hide product content

Welke dakkoffer het beste op jouw auto past, hangt af van jouw auto. Een dakkoffer met een inhoud van 700 liter is vaak erg groot en is minder praktisch op een hele kleine auto. Hou er rekening mee dat een dakkoffer niet aan de voorkant uit mag steken, alleen aan de achterkant.

Echter: als een dakkoffer te ver uitsteekt aan de achterkant, dan kun je de kofferbak niet meer openen wat ook niet de bedoeling is. Koop daarom een dakkoffer die bij het formaat van je auto past.

Hoe bevestig ik een dakkoffer?

hide product content

Om een dakkoffer te bevestigen, heb je dakdragers nodig. Soms zijn deze al standaard op de auto gemonteerd en soms moet je dit nog laten doen. Zorg ervoor dat de dakkoffer nauwkeurig in het midden van de dakdragers staat waardoor het gewicht goed wordt verdeeld.

Er zijn ook snelbevestigingen verkrijgbaar: hiermee klik je je dakkoffer heel snel en eenvoudig op de dakdrager waardoor je tijd bespaard. Bovendien heb je geen gereedschap nodig. Dit systeem is vooral handig als je je dakkoffer vaak gebruikt.

Hoe snel mag je rijden met een dakkoffer?

hide product content

Er zijn geen speciale snelheidsregels voor het rijden met een dakkoffer. De maximale snelheid is hetzelfde als wanneer je zonder dakkoffer rijdt. Je dakkoffer heeft echter wel invloed op de rij-ervaring. Als je een bocht neemt zal de auto verder overhellen en als je de bocht te snel neemt, reageert de auto anders. Dit komt omdat het zwaartepunt richting het dak wordt verplaatst.

Bij voorkeur pak je alle zwaardere spullen in de kofferbak en de lichtere spullen in de dakkoffer, zodat het zwaarste punt niet op het dak van je auto is. Het is verstandig je snelheid aan te passen naar gelang van het gewicht van je dakkoffer.

Hoe lang mag een dakkoffer zijn?

hide product content

Een dakkoffer mag nooit aan de voorkant uitsteken, maar wel aan de achterkant. Hij mag daarentegen wel een beetje 'oversteken' over de rand bij de vooruit. Dit is bij de meeste dakkoffers het geval.

Aan de achterkant mag de dakkoffer wel uitsteken, maar dit is erg onpraktisch: wanneer je dakkoffer uitsteekt is het vrijwel onmogelijk om je kofferbak te openen zonder deze te beschadigen. De koffer mag maximaal een meter uitsteken waardoor je een dakkoffer van 2,20 meter mag hebben.

Hoe komt deze handige Dakkoffer ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Dakkoffer ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Dakkoffers, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Dakkoffers die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Dakkoffers het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Dakkoffers stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die vergelijkbaar zijn aan Dakkoffers

De beste Dakkoffers in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Dakdragers Hyundai Tucson SUV vanaf 2015 geintergreerde/gesloten dakrail Aguri Deze dakdragers van Aguri zijn specifiek voor auto's met een geintegreerde/gesloten dakrails, de dakdragers hebben een strak aerodynamisch design, voorzien van sloten en zijn van prima kwaliteit. Verder hebben de Aguri Runner dakdragers de volgende eigenschappen: ✔ Gemaakt van aluminium ✔ Max. laadvermogen 70 kg ✔ Voorzien van T-gleuf voor montage van producten met T-adapter ✔ Afmetingen dragerprofiel 65 x 23 mm ✔ Lengte dragerstang 120cm ✔ TUV gekeurd ✔ Afsluitbaar met slot ✔ 2 Jaar garantie ✔ Alle montage materialen zijn meegeleverd Aguri dakdragers zijn dakdragers van uitstekende kwaliteit en gemaakt uit de beste materialen. De pasvorm is uitstekend. U zult jarenlang plezier hebben van deze Aguri dakdragers! Dakdragers Hyundai Tucson SUV vanaf 2015 geintergreerde/gesloten dakrail Aguri Klik hier om de montage instructie te downloaden

1. Dakdragers Hyundai Tucson SUV vanaf 2015 geintergreerde/gesloten dakrail Aguri


Product informatiePlus or Show more

Dakdragers DACIA Duster 2008 t/m 2013 met dakrails ✔ Gemaakt van aluminium ✔ Maximaal draagvermogen 90kg ✔ Dragers zijn voorzien van slot ✔ TUV gekeurd ✔ Compleet voorgemonteerd geleverd ✔ Zeer eenvoudig te monteren ✔ Mogelijkheid tot gebruik van T-adapters ✔ Lengte dakdragers 120cm ✔ Afmeting dakdrager 51mm x 27mm (BxH) De Italiaanse fabrikant Proway biedt een breed assortiment dakdragers. Bijna elk voertuigtype moet worden voorzien van een geschikte dakdrager. Proway dakdragers zijn onderworpen aan de meest gebruikelijke veiligheidstests en hebben alle vereiste goedkeuringen. De dakdragers zijn eenvoudig en snel te monteren, hebben een ideale prijs / kwaliteitverhouding en zijn van prima kwaliteit. Klik hier om de montage instructie te downloaden

2. Dakdragers DACIA Duster 2008 t/m 2013 met dakrails


Product informatiePlus or Show more

De Thule SmartRack is een complete, universele dragerset voor auto`s met open dakrailing. De Thule SmartRack bestaat uit een set van 4 voeten en 2 zwarte vierkante stangen voorzien van rubber ommanteling. Gemakkelijk te gebruiken dakdragerset inclusief alle toebehoren en gereedschap in één verpakking. Raadpleeg de Thule-koopgids om te ontdekken welke dakdrager bij uw auto past. De Thule SmartRack 785 heeft een laadbreedte van 127cm.

3. Thule SmartRack 785 Dakdragers - Steel bar - 127cm - Open Dakrails - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Type Beamar 6 120cm. (lxbxh) 1200x60x30 mm. - Dakdragers van het Italiaanse merk Farad staan bekend om het hoge laadvermogen. - Aerodynamische dakdragers voor de Kia Niro 2016>. met gesloten/geintegreerde dakrailing. - Aluminium (licht van gewicht). - Maximum belasting is 100kg. - TUV gecertificeerd. - Gebruiksklaar om gemonteerd te worden (ready to fit). - Geen extra gereedschap nodig dan meegeleverde sleutel. - Gepatenteerd slot met meegeleverde sleutel. - 3 jaar garantie.

4. Faradbox Dakdragers Kia Niro 2016> gesloten dakrail, 100kg laadvermogen


Product informatiePlus or Show more

1x Mont Blanc sleutel Nr. 79

5. Mont Blanc sleutel Nr. 79


Product informatiePlus or Show more

1x sleutel Mont Blanc Nr. 47

6. Mont Blanc sleutel Nr. 47


Product informatiePlus or Show more

Menabo Dakdragerset type Tiger XL Zilver 135cm geschikt voor gesloten-dakrailsDit type dakdrager is geschikt voor bijna alle auto’s met een gesloten dakrails, deze universeel van toepassing is makkelijk en snel monteerbaar op uw voertuig.De Menabo Tiger XL heeft een bar dikte van 2,8 cm en breedte van 4,8 cm standaard uitgevoerd met T-slot van 21 mm breed en heeft een lengte van 135 cm.Deze Menabo Tiger staat na montage gemiddeld op 10 cm hoogte boven uw dak uit gemonteerd heeft een laadvermogen van maximaal 75 kg en is standaard uitgevoerd in zilver / zwart vervaardigd uit Aluminium.De Menabo Tiger Zilver verkrijgbaar in 2 varianten 120 cm en 135 cm ( Tiger XL ) standaard uitgevoerd met sloten en word geleverd met 2 sleutels.Deze Menabo Tiger dakdragerset is ook leverbaar in een 'actie model' deze is leverbaar alleen in het zwart en heeft geen sloten.Vraagt u zich nu ook af of deze universele dakdrager geschikt is voor uw auto? Bekijk dan snel de toepassingslijst deze hebben wij geplaatst i.p.v. de handleiding in PDF vorm en in deze staat ook vermeld hoeveel kilogram u maximaal mag plaatsen als draag vermogen. • Dakdrager voor gesloten-dakrails • Aluminium dakdrager • Inclusief slot • TuV keuring • Snel Montage • Maximaal 90kg draagvermogenVerpakkings Inhoud Menabo Tiger 135cm;2x Menabo Tiger 135cm Dakdakdrager Bar Aluminium2x Voetset Menabo Tiger met slot2x Sleutel1x Inbus montage hulpstuk4x Afdekdop Menabo Tiger2x Menabo Afdekstip1x Handleiding NL,DU,EN,IT

7. Menabo Tiger Dakdrager 135 Cm Zilver


Product informatiePlus or Show more

Heeft u plannen om op winter of zomervakantie te gaan? Of met de mei of herfstvakantie? Heeft u gewoon wat extra ruimte nodig tijdens het verhuizen of om grote dingen te vervoeren vanaf de bouwmarkt? Wilt u een dakkoffer of een fietsendrager monteren? Met de dakdragers van Faradbox zet u zonder problemen de bagage of de fietsendrager op het dak van uw auto. De dakdragers zijn van aluminium en hebben doordoor een zeer hoog laadvermogen van wel 100kg. De dakdragers zijn gedeeltelijk al voorgemonteerd en montage van de dakdragers op het dak van uw auto is met meegeleverde handleiding kinderlijk eenvoudig zo heeft u snel een platform om tot 100kg aan bagage op het dak van uw auto te laden. De dakdragers worden geproduceerd in Italië en hebben diverse certificeringen waaronder de bekende TUV-GS en European Union City Crash bovendien krijgt u 3 jaar garantie op de dakdragers voor uw auto. Omdat de dakdragers van aluminium zijn hebben deze ondanks dat ze licht van gewicht zijn een zeer hoog laadvermogen van maar liefst 100kg en door de afgeronde hoeken zijn ze ook nog eens aerodynamisch wat u terug zult merken in brandstofverbruik en windgeruis. Tevens zijn de dakdragers voorzien van een gleuf waar u T-adapters met een voet van 20mm breed in kunt schuiven voor het monteren van allerhande accessoires die gemonteerd worden met T-adapter. Faradbox heeft deze set samengesteld zodat u verzekerd bent van de juiste set dakdragers, specifiek voor uw auto. Op deze manier voorziet faradbox u van het gemak door met één handeling op bol.com een complete set dakdragers voor uw auto te bestellen. Type Sime 2 110cm. (lxbxh) 1100x60x30 mm. - Dakdragers van het Italiaanse merk Farad staan bekend om het hoge laadvermogen. - Aerodynamische dakdragers voor de Renault Clio Estate/Sporter 2013>. met open dakrailing. - Aluminium (licht van gewicht). - Maximum belasting is 100kg. - TUV gecertificeerd. - Gebruiksklaar om gemonteerd te worden (ready to fit). - Geen extra gereedschap nodig dan meegeleverde sleutel. - Gepatenteerd slot met meegeleverde sleutel. - 3 jaar garantie.

8. Faradbox Dakdragers Renault Clio Estate/Sporter 2013> open dakrail, 100kg laadvermogen


Product informatiePlus or Show more

Dakdragers Hyundai ix35 SUV vanaf 2010 geintergreerde/gesloten dakrail Aguri Deze dakdragers van Aguri zijn specifiek voor auto's met een geintegreerde/gesloten dakrails, de dakdragers hebben een strak aerodynamisch design, voorzien van sloten en zijn van prima kwaliteit. Verder hebben de Aguri Runner dakdragers de volgende eigenschappen: ✔ Gemaakt van aluminium ✔ Max. laadvermogen 70 kg ✔ Voorzien van T-gleuf voor montage van producten met T-adapter ✔ Afmetingen dragerprofiel 65 x 23 mm ✔ Lengte dragerstang 135cm ✔ TUV gekeurd ✔ Afsluitbaar met slot ✔ 2 Jaar garantie ✔ Alle montage materialen zijn meegeleverd Aguri dakdragers zijn dakdragers van uitstekende kwaliteit en gemaakt uit de beste materialen. De pasvorm is uitstekend. U zult jarenlang plezier hebben van deze Aguri dakdragers! Dakdragers Hyundai ix35 SUV vanaf 2010 geintergreerde/gesloten dakrail Aguri Klik hier om de montage instructie te downloaden

9. Dakdragers Hyundai ix35 SUV vanaf 2010 geintergreerde/gesloten dakrail Aguri


Product informatiePlus or Show more

Dakdragers staal Mitsubishi Outlander vanaf 2013 met gesloten dakrails - Farad Dakdragers van het merk Farad geschikt voor de Mitsubishi Outlander vanaf 2013 met gesloten dakrails zijn voorzien van een specifieke bevestiging voor de geintegreerde dakrails. Hierdoor hebben ze een perfecte pasvorm, daarnaast hebben deze dakdragers ook nog een mooi design. Kortom deze dakdragers bieden de beste combinatie van functionaliteit, pasvorm, kwaliteit en prijs! ▪ Merk: Farad ▪ Geschikt voor gesloten/geintegreerde dakrails ▪ Set bestaat uit 2 dragerstangen en een BM kitset ▪ Draagvermogen: (max) 100kg (controleer altijd de daklast van uw voertuig) ▪ Materiaal: Stangen in staal met kunststof coating en kitset in kunststof ▪ Niet geschikt voor gebruik T-adapters ▪ Afmeting stangen: 64 x 33 mm (bxh) ▪ Perfecte pasvorm ▪ TUV en city crashtest getest en gekeurd ▪ Afsluitbaar ▪ Garantie 3 jaar Klik hier om de montage instructie te downloaden Goede kwaliteit dakdragers en dakkoffers worden door het Italiaans bedrijf Farad geproduceert. De dakdragers hebben een mooie pasvorm en goede afwerking voor jarenlang plezier. De dakdrager mag meer dan gemiddeld belast worden.

10. Dakdragers Mitsubishi Outlander vanaf 2013 met gesloten dakrails - Farad staal


Producten die vergelijkbaar zijn aan Dakkoffers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Dakkoffers. Er zijn immers 7649 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Dakkoffer kopen.