Wat is de beste Fietsendrager van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het kopen van een goede Fietsendrager is een moeilijke opgave. Wat is de beste Fietsendrager van 2023? Na het onderzoeken van 1166 Fietsendragers kwam de Thule EasyFold 931 Fietsendrager 2 als beste getest uit onze Fietsendrager-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Fietsendragers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Fietsendragers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Fietsendrager-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Fietsendragers

1Score: 9.6
Thule EasyFold 931 Fietsendrager 2
Beste fietsdrager
Thule EasyFold 931 Fietsendrager 2
Thule
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
ProUser Pro-user Fietsendrager - Diamant
ProUser Pro-user Fietsendrager - Diamant
ProUser
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
ProUser Pro-user Fietsendrager - Diamant
ProUser Pro-user Fietsendrager - Diamant
ProUser
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Thule EuroWay G2 920 Fietsendrager
Thule EuroWay G2 920 Fietsendrager
Thule
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Thule VeloCompact 924 Fietsendrager
Thule VeloCompact 924 Fietsendrager
Thule
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Thule EasyFold XT 2 933
Thule EasyFold XT 2 933
Thule
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Pro Plus Fietsdrager Trekhaak Klick
Pro Plus Fietsdrager Trekhaak Klick
Pro Plus
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Carpoint Fietsdrager - trekhaak
Carpoint Fietsdrager - trekhaak
Carpoint
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II
Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II
Twinny Load
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
XLC Azura LED Fietsendrager 2
XLC Azura LED Fietsendrager 2
XLC
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietsendrager Koopgids

Je gaat op vakantie en neemt mee... je fiets! Om je fiets ergens mee naar toe te nemen is het hebben van een fietsendrager erg handig. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een fietsendrager.

Hoeveel fietsen kunnen er op een fietsendrager?

Hoeveel fietsen er op een fietsendrager kunnen, hangt af van hettype fietsendrager. Er zijn fietsendragers geschikt voor twee fietsen tot vijf fietsen. De fietsendragers die geschikt zijn voor meer dan drie fietsen zijn vaaktrekhaak-fietsendragers. Deze kunnen meer gewicht dragen dan de andere soorten fietsendragers.

Hoe hard mag ik rijden met een fietsendrager?

Een fietsendrager wordt niet gezien als een externe aanhanger. Hierdoor geldt er geen speciale maximale snelheid voor auto's met fietsendragers en hou je de normale maximum snelheid aan. Soms wordt er door de fabrikant van de fietsendrager wel een maximale snelheid aangeraden, maar dit hangt van de fietsendrager af.

Wat mag ik vervoeren met een fietsendrager?

Je mag alleen fietsen en rolstoelen vervoeren met een fietsendrager. Bagage zoals koffers of andere grote spullen moeten in je kofferbak, of in een dakkoffer als je deze hebt. Bovendien haal je alle accessoires van je fietsen af, zodat deze geen losse onderdelen meer bevatten. Denk bijvoorbeeld aan drinkflessen en fietstassen.

Hoe zwaar is een fietsendrager?

Er zijn al fietsendragers beschikbaar vanaf 10 kilo. Deze zijn gemakkelijk te monteren en mee te nemen. De meeste fietsendragers wegen echter tussen de 15 en 25 kilo. Over het algemeen geldt dat een zwaardere fietsendrager meer gewicht aan kan dan een lichtere fietsendrager.

Wat voor types fietsendragers zijn er?

Er zijn verschillende soorten fietsendragers verkrijgbaar en welke het beste voor jou is, hangt af van jouw omstandigheden. Heb je een auto met een trekhaak, dan is vaak een fietsendrager die je op de trekhaak vast zet, de beste keuze. Deze fietsendrager wordt ook wel een trekhaakdrager genoemd.

Je bevestigt deze fietsendrager heel simpel en het plaatsen en afnemen van de fietsen is erg eenvoudig. Het voordeel van een trekhaakdrager is dat je meerdere fietsen tegelijk mee kunt nemen. Bovendien vouw je de drager gemakkelijk op waardoor hij niet teveel ruimte in beslag neemt.

Het nadeel van een trekhaakdrager is dat de kofferbak geblokkeerd word en hierdoor niet meer open kan. Tegenwoordig zijn er wel kantelbare fietsendragers verkrijgbaar: die lossen dit probleem op door de gehele fietsendrager te kantelen. Deze zijn wel duurder dan de niet kantelbare fietsendragers.

Heb je geen trekhaak, dan kies je voor een dakdrager of een achterklepdrager. Een achterklepdrager wordt met behulp van haken of klemmen aan de achterklep vastgemaakt. Deze haken of klemmen hebben een rubberen beschermlaag waardoor ze je auto niet beschadigen.

Deze fietsendragers zijn iets lastiger te monteren, maar zodra je het een keer hebt gedaan, is het de volgende keer eenvoudiger. Oefening baart kunst! Houd er wel rekening mee dat het laadvermogen van een achterklepdrager lager ligt dan die van een trekhaakdrager en dat niet elke achterklepdrager op elke auto past.

Naast de trekhaakdrager en de achterklepdrager, is er ook de dakdrager. Zoals het woord al doet vermoeden, plaats je deze op het dak van je auto. Sommige auto's zijn uitgerust met dakrails waarop je de dakdrager bevestigt. Heb je geen dakrails, dan zijn er dakdragers die je vastmaakt aan de dakrand.

Het is belangrijk om te kijken welk systeem het beste is voor jouw auto. Een dakdrager is lastiger in gebruik dan een trekhaak- of achterbakdrager. Het is moeilijk om je fietsen erop te plaatsen en om deze er weer af te halen. Elke fiets heeft daarnaast een eigen dakdrager nodig: voor twee fietsen heb je twee dakdragers nodig. Een voordeel is dat je wel toegang houdt tot je kofferbak.

Wat is een kantelbare fietsendrager?

Een kantelbare fietsendrager kun je, je raadt het al, kantelen. Hierdoor heb je vrije toegang tot de kofferbak, terwijl je fietsen nog op de fietsendrager staan. Een kantelbare fietsendrager bevestig je via de trekhaak en kantel je met een simpele druk op de knop. Deze zijn wel iets duurder dan een niet-kantelbare fietsendrager.

Fietsendragers in het buitenland

Volgens het verdrag van Wenen houd je je met je Nederlandse auto aan de Nederlandse wet, ook als je in het buitenland rijdt met je fietsendrager. Helaas werkt dit verdrag niet altijd in de praktijk. Krijg je een bekeuring in het buitenland, dan is er grote kans dat je een eventueel hoger beroep wint, maar of je daar zin in hebt tijdens je vakantie is natuurlijk een ander verhaal.

Beter is het om je voor te bereiden en de regels van het desbetreffende land even erop na te lezen. Ik geef je hieronder enkele aandachtspunten voor internationaal reizen, maar zoek zelf de regels van het te bezoeken land even op.

 • Overschrijdt nooit de maximaal snelheid
 • Flessen, fietscomputers en andere loszittende onderdelen moeten verwijderd worden
 • Gebruik spanbanden om de fietsen vast te zetten
 • Plak een landensticker op de fietsendrager
 • Is er een breedte- of lengtebeperking op de weg? Dan telt de breedte van je fietsendrager ook mee. Dit komt vooral voor bij kleine bruggetjes of wegwerkzaamheden
 • Je mag alleen fietsen en rolstoelen vervoeren met een fietsendrager
 • In veel landen moet de verlichting volledig zichtbaar zijn. Is dit niet het geval, dan gebruik je een aparte lichtbak
 • In de meeste landen heb je een 13-polige stekker nodig, zodat alle lichten zichtbaar zijn
hero illustration

Hoe testen we Fietsendragers?

Om de beste Fietsendrager te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Fietsendrager-test hebben we 1166 Fietsendragers geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Fietsendrager-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Fietsendrager-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Fietsendrager-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Fietsendrager in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1166 Fietsendragers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Fietsendragers op een rij

1. Beste fietsdrager: Thule EasyFold 931 Fietsendrager 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Thule EasyFold 931 Fietsendrager 2

 • list plusStevig en degelijk fietsenrek
 • list plusEenvoudig te monteren op de trekhaak
 • list plusCompact en opvouwbaar ontwerp, gemakkelijk mee te nemen en op te bergen

Nadelen Thule EasyFold 931 Fietsendrager 2

 • list plusOprijgootje wordt niet altijd meegeleverd, ondanks belofte
 • list plusBeperkte hellingshoek naar achteren

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.99
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
9.71
De Thule EasyFold 931 Fietsendrager is echt iets voor mij. Met dit stevige en betrouwbare fietsenrek kan ik moeiteloos twee elektrische fietsen vervoeren. Ik kan het rek eenvoudig op mijn trekhaak monteren en de handige afneembare framehouders zorgen ervoor dat ik altijd de perfecte positie kan vinden om mijn fietsen vast te zetten. Met de AcuTight knoppen met koppelbegrenzer staan mijn fietsen stevig vast en hoef ik me geen zorgen te maken over schade aan het frame.

Wat de Thule EasyFold 931 echt onderscheidt van andere modellen is zijn compacte opvouwbaarheid. Ik kan hem moeiteloos inklappen, waardoor hij super makkelijk mee te nemen en op te bergen is. En alsof dat nog niet genoeg is, kan ik hem ook kantelen met behulp van een voetpedaal, zodat ik gemakkelijk toegang heb tot mijn kofferbak, zelfs als mijn fietsen erop gemonteerd zijn. En maak je geen zorgen, er zit ook een slot op voor extra beveiliging.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met de Thule EasyFold 931. Ze noemen het een stevig en betrouwbaar fietsenrek dat gemakkelijk in gebruik is en goed aanvoelt. Er is echter soms teleurstelling doordat het oprijgootje niet altijd wordt meegeleverd, terwijl dit wel beloofd wordt.

Een gebruiker merkt op dat een kleine hellingshoek naar achteren handig zou zijn, omdat de ruimte tussen de eerste fiets en zijn busje erg klein is. Ook vindt hij het vervelend dat de gratis oprijgoot geen plek heeft op het rek.

Een ander noemt de Thule EasyFold 931 een ideaal transportmiddel voor elektrische fietsen. Hij is makkelijk te plaatsen en af te halen, inklapbaar en niet te zwaar, zodat hij goed te manipuleren is. Het kantelsysteem zorgt ervoor dat je de drager niet hoeft te verwijderen om toegang te krijgen tot je kofferbak.

Al met al is de Thule EasyFold 931 Fietsendrager een goede keuze voor wie op zoek is naar een stevig en betrouwbaar fietsenrek voor het vervoeren van elektrische fietsen. Het compacte en opvouwbare ontwerp maakt het super makkelijk om de drager mee te nemen en op te bergen. Het kantelsysteem zorgt voor eenvoudige toegang tot de kofferbak. Hoewel er enkele verbeterpunten zijn, zoals het ontbreken van het oprijgootje en de beperkte hellingshoek, zijn de meeste gebruikers tevreden met de prestaties van dit product. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. ProUser Pro-user Fietsendrager - Diamant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProUser Pro-user Fietsendrager - Diamant

 • list plusBetrouwbare en stevige fietsendrager
 • list plusGeschikt voor verschillende soorten fietsen
 • list plusInklapsysteem voor compacte opslag en toegang tot de kofferbak

Nadelen ProUser Pro-user Fietsendrager - Diamant

 • list plusGewicht van de fietsendrager kan als zwaar worden ervaren
 • list plusMontagehandleiding kan duidelijker zijn
 • list plusTransporttas heeft geen draaggreep

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
8.89
De Pro-user Fietsendrager - Diamant - 2 Fietsen is dé keuze voor fietsfanaten die een betrouwbare en solide fietsendrager willen. Geen wonder dat de Consumentenbond deze drager al meerdere jaren bekroond heeft tot beste koop.

Met een maximaal draaggewicht van 60 kg is deze fietsendrager perfect voor elektrische fietsen, maar ook voor stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes. Dankzij de klemmen blijven je fietsen stevig op de drager staan, voor extra veiligheid onderweg. En met zowel een 7 als 13-polige stekker aansluiting past hij op bijna elke trekhaak.

Een handige feature van de Pro-user Fietsendrager - Diamant - 2 Fietsen is het inklapsysteem. Zo til je hem makkelijk op en berg je hem compact op. En zelfs wanneer je fietsen al op de drager staan, blijft je kofferbak toegankelijk dankzij de kantelfunctie.

Deze fietsendrager past op banden tot maximaal 5 cm breed en framematen van 0 tot 80 mm. Je kunt ook een oprijgoot gebruiken, al is deze apart verkrijgbaar.

De gebruikersreviews spreken boekdelen over de Pro-user Fietsendrager - Diamant - 2 Fietsen. Gebruikers zijn blij met de stabiliteit van hun fietsen op de drager en het gemak van de montage. Ze benadrukken ook de goede kwaliteit en de geweldige prijs/kwaliteit verhouding.

Sommige gebruikers vinden de fietsendrager wel wat aan de zware kant, maar dat doet niets af aan de functionaliteit. Er wordt ook genoemd dat de montagehandleiding iets duidelijker zou kunnen zijn en dat de draagtas geen handvat heeft.

Al met al is de Pro-user Fietsendrager - Diamant - 2 Fietsen de perfecte keuze voor fietsliefhebbers. Hij biedt een geweldige prijs/kwaliteit verhouding, is gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat je fietsen stabiel vervoerd worden. Hoewel het gewicht en de montagehandleiding als kleine minpuntjes worden genoemd, wegen deze niet op tegen de vele voordelen van deze fietsendrager. 🚴

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. ProUser Pro-user Fietsendrager - Diamant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProUser Pro-user Fietsendrager - Diamant

 • list plusGeschikt voor elektrische fietsen
 • list plusAchteruitkijkspiegels van de auto worden niet gehinderd
 • list plusEenvoudig te ontgrendelen en op te bergen met voetpedaal en inklapsysteem

Nadelen ProUser Pro-user Fietsendrager - Diamant

 • list plusGeen specifieke nadelen genoemd in de reviews

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.22
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
9.26
De Pro-User Fietsendrager - Diamant Sg2 - 2 Fietsen is echt een slim ontworpen fietsendrager die perfect is voor elektrische fietsen. Met een maximaal draagvermogen van 60 kg kun je veilig twee (elektrische) fietsen vervoeren. Een groot voordeel van deze drager is dat je nog steeds perfect door je achteruitkijkspiegel kunt kijken, zelfs als de fietsen erop gemonteerd zijn.

De Pro-User Diamant SG2 is uitgerust met een handig voetpedaal, waardoor je hem gemakkelijk kunt ontgrendelen en opbergen met het slimme inklapsysteem. Dankzij de kantelfunctie van deze fietsendrager kun je nog steeds bij je kofferbak, zelfs als de fietsen al op de drager staan. Bovendien heeft de Pro-User Diamant SG2 zowel een 7- als 13-polige stekkeraansluiting, zodat hij op bijna elke trekhaak past.

De fietsen worden stevig vastgezet in brede uitschuifbare wielgoten en zijn extra beveiligd met frameklemmen. Na gebruik kun je de fietsendrager eenvoudig inklappen en opbergen in de meegeleverde opberghoes. Met afmetingen van slechts 30x67x55,5 cm neemt hij weinig ruimte in beslag.

Gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de Pro-User Fietsendrager - Diamant Sg2 - 2 Fietsen. De montage is snel en simpel, en volgens de reviews blijven de fietsen stevig op hun plek tijdens het vervoer. Dankzij de stevige constructie blijft de fietsendrager stabiel, zelfs met zwaardere elektrische fietsen.

De Pro-User Diamant SG2 wordt geprezen om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding en het feit dat hij compact kan worden ingeklapt. Ondanks zijn degelijkheid weegt hij slechts 15 kg, dus hij is gemakkelijk te hanteren. Bovendien zijn er genoeg reserveonderdelen beschikbaar voor eventuele reparaties of vervangingen.

Een gebruiker noemt de fietsendrager zelfs "precies goed" en heeft hem al meerdere keren met succes gebruikt. De levering was op tijd en de fietsen zijn er niet afgevallen tijdens het vervoer. Dit benadrukt de betrouwbaarheid en kwaliteit van de Pro-User Fietsendrager - Diamant Sg2 - 2 Fietsen.

Al met al is de Pro-User Fietsendrager - Diamant Sg2 - 2 Fietsen een uitstekende keuze voor iedereen die een betrouwbare en gebruiksvriendelijke fietsendrager zoekt. Met zijn capaciteit voor elektrische fietsen, kantelfunctie, compacte formaat en stevige constructie onderscheidt hij zich echt van zijn concurrenten. Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat de fietsendrager goed op je auto en trekhaak past en dat de fietsen stevig zijn vastgezet voor het vervoer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Thule EuroWay G2 920 Fietsendrager

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Thule EuroWay G2 920 Fietsendrager

 • list plusHoog draagvermogen van 46 kg en ruimte voor 2 fietsen
 • list plusVoldoet aan de City-Crash norm voor veiligheid en betrouwbaarheid
 • list plusGemakkelijk te kantelen voor toegang tot de kofferbak

Nadelen Thule EuroWay G2 920 Fietsendrager

 • list plusAlleen geschikt voor bevestiging op de trekhaak van de auto
 • list plusSommige gebruikers hebben moeite met het monteren op bepaalde automodellen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.79
Functionaliteit
9.18
Gebruiksgemak
8.43
De Thule EuroWay G2 920 Fietsendrager grijs/zwart is echt een topper als je op zoek bent naar een topkwaliteit fietsendrager. Hij kan maar liefst 46 kg dragen en heeft ruimte voor 2 fietsen, dus hij is perfect voor allerlei situaties.

Wat deze fietsendrager echt geweldig maakt, is dat hij voldoet aan de City-Crash norm. Dat betekent dat hij uitgebreid getest is op veiligheid en betrouwbaarheid, zodat je met een gerust hart je fietsen kunt vervoeren. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook het One Key System, waardoor je met één sleutel zowel de drager als de fietsen kunt vergrendelen. Super handig, toch?

De Thule EuroWay G2 920 weegt maar 13 kg en is gemaakt van aluminium. Dat betekent dat hij lichtgewicht en super duurzaam is, zodat je hem gemakkelijk kunt hanteren. Monteren is een fluitje van een cent en je hebt zelfs geen gereedschap nodig!

De gebruikers zijn echt mega tevreden over de Thule EuroWay G2 920. Ze zijn dol op hoe stevig en stabiel de drager is en hoe makkelijk hij te gebruiken is. Veel gebruikers zijn ook enthousiast dat je de drager makkelijk kunt kantelen, zodat je nog steeds bij de kofferbak van je auto kunt.

Het enige nadeel van deze fietsendrager is dat hij alleen op de trekhaak van je auto past. Dus als je geen trekhaak hebt of als je de trekhaak voor andere dingen wilt gebruiken, kan dat een beetje lastig zijn. Ook hebben sommige gebruikers problemen gehad met het monteren van de drager op bepaalde automodellen.

Maar ondanks deze kleine nadelen is de Thule EuroWay G2 920 echt een geweldige keuze als je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke fietsendrager zoekt. Met zijn stevigheid, stabiliteit en handige functies steekt hij met kop en schouders boven de rest uit. Of je nu op vakantie gaat of gewoon een fietstochtje wilt maken, deze fietsendrager zal je zeker niet teleurstellen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Thule VeloCompact 924 Fietsendrager

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.32
Gebruiksgemak
8.94
Ik ben dolenthousiast om de Thule VeloCompact 924 Fietsendrager aan je voor te stellen! Deze compacte en lichte fietsendrager is perfect voor het vervoeren van twee fietsen. Met zijn verstelbare en met één hand te bedienen koppeling is hij super gemakkelijk te monteren op de trekhaak. En weet je wat zo uniek is aan deze fietsendrager? De wielbasis is aanpasbaar, zodat zelfs fietsen met een brede wielbasis veilig vervoerd kunnen worden. 🚲

Het bevestigen van je fietsen is een fluitje van een cent met de afneembare fietsarmen die voorzien zijn van handige vergrendelbare knoppen. En met de snelspanners zet je de wielen stevig vast, zodat ze tijdens het vervoer niet gaan wiebelen. Bovendien is de Thule VeloCompact 924 kantelbaar, waardoor je altijd gemakkelijk toegang hebt tot je kofferruimte, zelfs als de fietsen al op de drager zitten.

Wat ik echt geweldig vind aan deze fietsendrager is dat hij compact op te vouwen is, waardoor hij heel weinig ruimte inneemt als je hem niet gebruikt. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je zowel de fietsen als de fietsendrager zelf vergrendelen, zodat je ze met een gerust hart kunt achterlaten. Veiligheid boven alles!

De Thule VeloCompact 924 heeft een 13 polige elektriciteitsaansluiting, inclusief mistachterlicht en achteruitrijverlichting. Ik wil je er wel op wijzen dat deze aansluiting maar 8 pinnen heeft, wat eigenlijk genoeg is voor een fietsendrager. Als je een verloopstekker naar 7 polig nodig hebt, kun je die apart aanschaffen.

Gebruikers zijn laaiend enthousiast over het gebruiksgemak, de betrouwbaarheid en de veiligheid van deze fietsendrager. Ze vinden het super makkelijk om hem te monteren en hij voelt heel stevig aan. Ook de kantelfunctie wordt erg gewaardeerd, omdat je altijd gemakkelijk bij je kofferbak kunt. En niet te vergeten, de goede kwaliteit van deze fietsendrager wordt ook vaak genoemd als een groot pluspunt.

Maar, zoals altijd, zijn er ook een paar negatieve opmerkingen van gebruikers. Eén persoon meldde dat de fietsendrager beschadigd was bij de levering, met een kapot achterlicht en gebruikssporen. Dat wijst helaas op een slechte leverancier.

Over het algemeen lijkt de Thule VeloCompact 924 Fietsendrager een geweldige keuze te zijn voor iedereen die op zoek is naar een compacte en lichte fietsendrager voor het vervoeren van twee fietsen. Met zijn verstelbare wielbasis, gebruiksgemak en handige kantelfunctie is hij echt een must-have. Maar let wel goed op waar je hem koopt, zodat je zeker weet dat je een product in goede staat ontvangt. Veel fietsplezier gewenst!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Thule EasyFold XT 2 933

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Thule EasyFold XT 2 933

 • list plusStabiliteit op de trekhaak - Je kunt erop vertrouwen dat de fietsendrager stevig blijft zitten tijdens het rijden.
 • list plusEenvoudig montageproces - Het monteren van de fietsendrager is een eenvoudige en probleemloze taak.
 • list plusCompact en opvouwbaar ontwerp - De fietsendrager kan gemakkelijk worden opgevouwen en opgeborgen wanneer deze niet in gebruik is.

Nadelen Thule EasyFold XT 2 933

 • list plusVrij fors gewicht van 18 kg - De fietsendrager kan zwaar zijn om te tillen en te verplaatsen.
 • list plusOnstabiele stekkerhouder tijdens opbergen - De houder voor de stekker kan tijdens het opbergen losraken of bewegen.

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.45
Functionaliteit
8.36
Gebruiksgemak
7.88
De Thule EasyFold XT 2 933 Black Fietsendrager is perfect voor jou als je op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke fietsendrager. Met deze fietsendrager wordt het vervoeren van twee fietsen een eitje! Hij heeft een laadvermogen van 60 kg, dus zelfs e-bikes kunnen zonder problemen mee.

Wat deze fietsendrager echt bijzonder maakt, is zijn opvouwbare en compacte ontwerp. Hierdoor kun je hem makkelijk opbergen en overal mee naartoe nemen. En laten we de zwarte details niet vergeten, zoals het frame en de afneembare frameadapter, die voor een unieke uitstraling zorgen.

Het monteren van de Thule EasyFold XT 2 933 Black Fietsendrager op de trekhaak is een fluitje van een cent dankzij de stabilisatie op de trekhaakkogel. Je kunt de fietsen stevig vastzetten met behulp van de afneembare zwarte frameadapters, die zijn uitgerust met een koppelbegrenzer. En met de pompgespen en extra lange straps kun je wielen tot wel 4.7 inch stevig vastmaken.

Wat ook superhandig is aan deze fietsendrager, is dat hij kantelbaar is. Zelfs als de fietsen er al op staan, kun je hem met het voetpedaal kantelen. Zo kun je altijd makkelijk bij de kofferruimte, zelfs als de fietsen al zijn geladen.

Veiligheid staat voorop bij de Thule EasyFold XT 2 933 Black Fietsendrager. Zowel de fietsendrager zelf als de fietsen kunnen worden afgesloten, zodat ze goed beschermd zijn tijdens het vervoer. En om de velgen van je fietsen te beschermen tijdens het vastzetten, worden er velgbeschermers meegeleverd. Ook handig: er zit een opbergtas bij voor extra bescherming.

Gebruikers zijn ontzettend tevreden over de Thule EasyFold XT 2 933 Black Fietsendrager. Ze vinden hem stabiel op de trekhaak, de montage is supermakkelijk en ze zijn dol op de afsluitbare frameadapters. Ook de compactheid van de fietsendrager en het feit dat je hem in de auto kunt meenemen, worden geprezen.

Een klein minpuntje is het gewicht van 18 kg, dat sommige mensen als zwaar ervaren. Het kan dus even wat moeite kosten om de fietsendrager op te tillen en te verplaatsen. Ook wordt genoemd dat de stekkerhouder niet altijd goed blijft zitten tijdens het opbergen.

Al met al is de Thule EasyFold XT 2 933 Black Fietsendrager een geweldige keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en veilige fietsendrager. Met zijn opvouwbare en compacte ontwerp, uitstekende beveiligingsfuncties en kantelbaarheid heeft hij alles wat je nodig hebt om twee fietsen te vervoeren. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Pro Plus Fietsdrager Trekhaak Klick

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pro Plus Fietsdrager Trekhaak Klick

 • list plusHandig in gebruik
 • list plusCompacte vormgeving
 • list plusWordt geleverd met kentekenplaat

Nadelen Pro Plus Fietsdrager Trekhaak Klick

 • list plusGeen meegeleverde spanbandjes
 • list plusGeen bescherming op de dragers
 • list plusHouder voor kentekenplaat kan niet goed bevestigd worden

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.34
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.56
De Pro Plus Fietsdrager is dé oplossing voor het vervoeren van je fietsen. Met deze drager kan ik maar liefst 2 fietsen meenemen, tot een totaalgewicht van 30 kilo. Het beste van alles is dat de drager universeel is en dus op bijna elke auto past. Het monteren is super makkelijk en hij past zelfs in de kofferbak als ik hem niet nodig heb.

Een groot voordeel van de Pro Plus Fietsdrager is het gebruiksgemak. Ik kan hem snel en eenvoudig bevestigen, zonder gedoe. Daarnaast is hij lekker compact, zodat ik hem makkelijk kan opbergen. Het feit dat er zelfs een kentekenplaat bij zit, is echt top!

Toch zijn er ook een paar minpuntjes aan deze fietsdrager. Een gebruiker merkte op dat er geen spanbandjes bij zitten, terwijl ze wel in de handleiding worden genoemd. Deze heb je nodig om de nummerplaat aan de drager te bevestigen. Een andere gebruiker merkte op dat er geen bescherming op de dragers zit, wat krassen op de fiets kan veroorzaken. Ook kan de houder voor de kentekenplaat niet goed worden bevestigd, waardoor de nummerplaat niet zichtbaar is.

Ondanks deze kritiekpunten lijkt de Pro Plus Fietsdrager over het algemeen een goede keuze te zijn. Gebruikers zijn tevreden en vinden de kwaliteit goed. Vooral het gebruiksgemak en het compacte formaat worden geprezen. Het ontbreken van spanbandjes en bescherming op de dragers zijn de belangrijkste beperkingen van deze drager.

Al met al is de Pro Plus Fietsdrager een handige en functionele keuze. Met zijn universele montage en de mogelijkheid om 2 fietsen te vervoeren, biedt hij veel flexibiliteit en gemak. Het ontbreken van accessoires en bescherming kan een nadeel zijn, maar voor de prijs is het zeker een goede optie. Dus als je regelmatig je fietsen wilt vervoeren, is deze fietsdrager zeker het overwegen waard! 🚲

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

8. Carpoint Fietsdrager - trekhaak

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Fietsdrager - trekhaak

 • list plusGemak van gebruik
 • list plusFraai design
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Carpoint Fietsdrager - trekhaak

 • list plusProblemen met de kentekenplaathouder
 • list plusBeperkte ruimte voor kinderfietsen
 • list plusNoodzaak van extra bevestigingsmaterialen

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.19
Functionaliteit
7.48
Gebruiksgemak
7.85
De Carpoint Fietsdrager - trekhaak - + kentekenplaathouder is dé oplossing als je op zoek bent naar een universele fietsdrager voor het vervoeren van 2 fietsen. Met een indrukwekkend draagvermogen van 30 kg hoef je je geen zorgen te maken, zelfs niet als je zwaardere fietsen wilt meenemen. Deze fietsdrager is super makkelijk te monteren op de trekhaak en wordt geleverd met een handige kentekenplaathouder.

Wat deze fietsdrager echt onderscheidt, is de stevige bevestiging op de trekhaak. Ik hoor van gebruikers dat de drager super stevig vastzit en niet draait op de kogel. Dat betekent een veilige en stabiele rit, zonder gedoe.

Maar laten we eerlijk zijn, er zijn altijd wat puntjes van kritiek. Sommige gebruikers hebben wat problemen met de kentekenplaathouder. Ze merken op dat de beugels niet helemaal goed vastklemmen of niet goed passen op de fiets. Een slimme suggestie is om een touwtje te gebruiken om de kentekenplaat aan de fiets vast te maken. Daarnaast zijn de ophangbeugels een beetje glad, waardoor je fiets tijdens het monteren eraf kan glijden. Gelukkig is dat een makkelijk op te lossen probleem: gewoon een stukje tape over de beugels plakken.

Een gebruiker merkte op dat de fietsdrager snel en makkelijk te gebruiken is, maar er zat geen duidelijke beschrijving bij. Ook de bijgeleverde plastic kentekenplaathouder was beschadigd en te groot voor een kentekenplaat. Maar weet je wat? Deze slimme gebruiker heeft zelf een systeem bedacht om de kentekenplaat aan de fiets op te hangen. En eerlijk is eerlijk, deze fietsdrager is eigenlijk meer geschikt voor kortere afstanden, omdat je fiets een beetje voor de achterverlichting van je auto hangt. Voor langere afstanden raad ik aan om te investeren in een grotere en luxere fietsendrager met geïntegreerde verlichtingsbalk.

Een andere gebruiker merkte op dat het wat kracht kost om de fietsen op de drager te zetten. Maar ze waren teleurgesteld dat er maar plaats is voor één kinderfiets, terwijl de fietsdrager geadverteerd wordt als geschikt voor 2 fietsen.

Maar laten we niet vergeten dat de Carpoint Fietsdrager - trekhaak - + kentekenplaathouder ook sterke punten heeft. Gebruikers zijn enthousiast over het gebruiksgemak en het mooie design. De prijs-kwaliteitverhouding wordt als goed ervaren. Hoewel sommigen de duurzaamheid een minpuntje vinden, is het belangrijk om te benadrukken dat dit een betaalbare fietsdrager is en mogelijk niet bedoeld is voor intensief gebruik.

Al met al is de Carpoint Fietsdrager - trekhaak - + kentekenplaathouder een handige en betaalbare optie als je 2 fietsen wilt vervoeren. Met een stevige bevestiging op de trekhaak en een handige kentekenplaathouder is deze fietsdrager echt een aanrader. Ja, er zijn wat beperkingen, zoals maar plaats voor één kinderfiets en de behoefte aan extra bevestigingsmaterialen, maar voor korte afstanden en incidenteel gebruik is het absoluut een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II

 • list plusSpeciaal ontworpen voor elektrische fietsen
 • list plusEenvoudige en snelle montage op de trekhaak
 • list plusKantelbare functie voor gemakkelijke toegang tot de kofferbak

Nadelen Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II

 • list plusProblemen met de linkerrichtingaanwijzer
 • list plusAchterlichten lastig te repareren
 • list plusVoorkeur voor LED-verlichting

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.65
Functionaliteit
8.02
Gebruiksgemak
7.04
De Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II is dé keuze voor het vervoeren van mijn elektrische fietsen. Met deze drager kan ik gemakkelijk twee elektrische fietsen meenemen, tot wel 59 kg. Let wel op, deze drager is geschikt voor twee elektrische fietsen zonder accu, of één elektrische fiets mét accu.

Wat deze drager echt opvallend maakt, is de makkelijke en snelle montage op mijn trekhaak dankzij de Swing koppeling. Zo kan ik de drager in een handomdraai bevestigen en verwijderen. En het beste is nog wel dat de drager kantelbaar is, zodat ik altijd gemakkelijk bij mijn kofferbak kan, zelfs als de fietsen er al op zitten.

De Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II is gemaakt van stevig metaal en kunststof, wat zorgt voor een stevige en solide constructie. En de afwerking is ook nog eens van topkwaliteit, wat de duurzaamheid alleen maar ten goede komt. Met de verlichting met vijf functies ben ik ook nog eens goed zichtbaar op de weg.

Ik ben zeker niet de enige die tevreden is over de Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II. Andere gebruikers zijn ook erg blij met de goede kwaliteit, het gebruiksgemak en de degelijke afwerking. En de uitklapbare koppeling is echt een handige feature, net zoals het makkelijk vastmaken van de fietsen. En niet te vergeten, de achterlichten zijn mooi en goed zichtbaar.

Hoewel de meeste gebruikers alleen maar positieve ervaringen hebben met de Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II, is er altijd wel iemand die wat kritiek heeft. Eén gebruiker had problemen met de linkerrichtingaanwijzer die niet goed werkte. Gelukkig kon dit probleem uiteindelijk worden opgelost, maar het kostte wel wat moeite. Ook werd er opgemerkt dat de achterlichten lastig te repareren zijn en dat sommige mensen liever een versie hadden gehad met LED-verlichting.

Al met al is de Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II een betrouwbare en gebruiksvriendelijke fietsendrager, speciaal ontworpen voor elektrische fietsen. Deze drager blinkt uit in eenvoudige montage, de handige kantelbare functie en de goede kwaliteit. De kritiek op de achterlichten lijkt geen algemeen probleem te zijn. Dus als je op zoek bent naar een drager voor je elektrische fietsen, is de Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II zeker het overwegen waard. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. XLC Azura LED Fietsendrager 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen XLC Azura LED Fietsendrager 2

 • list plusGeschikt voor het vervoeren van elektrische fietsen
 • list plusAfsluitbare beveiliging om diefstal te voorkomen
 • list plusCompact ontwerp neemt weinig ruimte in beslag

Nadelen XLC Azura LED Fietsendrager 2

 • list plusMogelijke stabiliteitsproblemen op de trekhaak
 • list plusMogelijke kwaliteitsproblemen, zoals klapperende fietsen
 • list plusBeoordelingen en mogelijke beperkingen moeten worden overwogen voor aankoopbeslissing

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.72
Functionaliteit
7.14
Gebruiksgemak
7.68
Als je op zoek bent naar een fietsendrager die perfect is voor het vervoeren van elektrische fietsen, dan is de XLC Azura LED fietsendrager precies wat je nodig hebt! Ik ben dol op deze vouwbare en inklapbare fietsendrager, want hij biedt ruimte voor twee fietsen tot wel 30 kg per stuk. Het beste gedeelte? Hij kan gemakkelijk worden bevestigd op elke trekhaak met een 13 of 7 polige stekker. Dat betekent dat je in een mum van tijd klaar bent om op pad te gaan!

Veiligheid is natuurlijk ontzettend belangrijk, en daarom ben ik zo blij dat zowel de drager als de fietsen kunnen worden afgesloten. Zo hoef je je geen zorgen te maken over diefstal. Bovendien voldoet de XLC Azura LED aan alle wettelijke normen en is hij TAV gecertificeerd. Dat betekent dat je hem zelfs in het buitenland kunt gebruiken. Geweldig toch?

Wat de XLC Azura LED fietsendrager echt onderscheidt van andere modellen, is de LED-verlichting en de mogelijkheid om zowel een 13 als 7-polige aansluiting te hebben. Hierdoor kun je de achteruitrij- en mistverlichting van je auto gebruiken. Hoe handig is dat? En als je je afvraagt waar je de fietsendrager moet opbergen wanneer je hem niet gebruikt, maak je geen zorgen. Hij is super compact op te vouwen, zodat hij weinig ruimte inneemt in je schuur of garage.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat er een paar kwaliteitsproblemen kunnen zijn met de XLC Azura LED fietsendrager. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de drager niet stevig op de trekhaak staat en dat hij van links naar rechts kan draaien. Dat kan een beetje vervelend zijn, vooral als je op zoek bent naar een superstabiele fietsendrager. Een andere gebruiker merkte op dat na 3 jaar gebruik de fietsen behoorlijk op en neer kunnen klappen door een probleem met het kantelmechanisme. Het lijkt erop dat er mogelijk een productiefout is. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden.

Maar laten we niet vergeten dat er ook veel positieve beoordelingen zijn! Veel gebruikers vinden de fietsendrager handig in gebruik, lichtgewicht en stevig. Een gebruiker merkte op dat hij de fietsendrager gemakkelijk op de trekhaak kan plaatsen en dat de e-bikes er perfect op passen. Hij merkte ook op dat je nauwelijks merkt dat de fietsendrager er is tijdens het rijden, en het verwijderen van de fietsendrager van de trekhaak is een fluitje van een cent. Klinkt geweldig, toch?

Dus, als je op zoek bent naar een lichte en gemakkelijk te gebruiken fietsendrager voor je elektrische fietsen, dan kan de XLC Azura LED een goede keuze zijn. Maar, zoals altijd, is het verstandig om de beoordelingen en mogelijke beperkingen in overweging te nemen voordat je een aankoopbeslissing neemt. Happy fietsen! 🚴‍️‍️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietsendragers. Er zijn immers 1166 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!