Bestenu

Wat is de beste fietsendrager van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede fietsendrager is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste fietsendrager van 2023? Na het analyseren van 271 fietsendragers kwam de Fietsdrager Pyro, fietsenrek achterklep 3 grijs als beste getest uit onze fietsendrager-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de fietsendragers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 fietsendragers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame fietsendrager-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste fietsendragers

1Score: 9.4
Fietsdrager Pyro, fietsenrek achterklep 3 grijs
Fietsdrager Pyro, fietsenrek achterklep 3 grijs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Fietsdrager pro plus click on zwart
Fietsdrager pro plus click on zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Pro-user Fietsendrager - Diamant zilver/zwart
Pro-user Fietsendrager - Diamant zilver/zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
Thule EuroPower 915 Fietsachterdrager zwart/grijs
Beste Fietsendrager voor mountainbikes
Thule EuroPower 915 Fietsachterdrager zwart/grijs
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Thule EuroWay G2 920 Fietsendrager grijs
Thule EuroWay G2 920 Fietsendrager grijs
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.2
Pro User Diamant SG2 Fietsdrager zwart
Beste Fietsendrager voor elektrische fietsen
Pro User Diamant SG2 Fietsdrager zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Hapro Atlas Fietsendrager 2 Fietsen zwart
Hapro Atlas Fietsendrager 2 Fietsen zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Thule draagtas voor EasyFold en zwart
Thule draagtas voor EasyFold en zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
Carpoint Fietsdrager - trekhaak zwart
Carpoint Fietsdrager - trekhaak zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Twinny Load Easy - Fietsendrager zwart
Twinny Load Easy - Fietsendrager zwart
Twinny Load
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietsendrager Koopgids

Je gaat op vakantie en neemt mee... je fiets! Om je fiets ergens mee naar toe te nemen is het hebben van een fietsendrager erg handig. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een fietsendrager.

Hoeveel fietsen kunnen er op een fietsendrager?

Hoeveel fietsen er op een fietsendrager kunnen, hangt af van hettype fietsendrager. Er zijn fietsendragers geschikt voor twee fietsen tot vijf fietsen. De fietsendragers die geschikt zijn voor meer dan drie fietsen zijn vaaktrekhaak-fietsendragers. Deze kunnen meer gewicht dragen dan de andere soorten fietsendragers.

Hoe hard mag ik rijden met een fietsendrager?

Een fietsendrager wordt niet gezien als een externe aanhanger. Hierdoor geldt er geen speciale maximale snelheid voor auto's met fietsendragers en hou je de normale maximum snelheid aan. Soms wordt er door de fabrikant van de fietsendrager wel een maximale snelheid aangeraden, maar dit hangt van de fietsendrager af.

Wat mag ik vervoeren met een fietsendrager?

Je mag alleen fietsen en rolstoelen vervoeren met een fietsendrager. Bagage zoals koffers of andere grote spullen moeten in je kofferbak, of in een dakkoffer als je deze hebt. Bovendien haal je alle accessoires van je fietsen af, zodat deze geen losse onderdelen meer bevatten. Denk bijvoorbeeld aan drinkflessen en fietstassen.

Hoe zwaar is een fietsendrager?

Er zijn al fietsendragers beschikbaar vanaf 10 kilo. Deze zijn gemakkelijk te monteren en mee te nemen. De meeste fietsendragers wegen echter tussen de 15 en 25 kilo. Over het algemeen geldt dat een zwaardere fietsendrager meer gewicht aan kan dan een lichtere fietsendrager.

Wat voor types fietsendragers zijn er?

Er zijn verschillende soorten fietsendragers verkrijgbaar en welke het beste voor jou is, hangt af van jouw omstandigheden. Heb je een auto met een trekhaak, dan is vaak een fietsendrager die je op de trekhaak vast zet, de beste keuze. Deze fietsendrager wordt ook wel een trekhaakdrager genoemd.

Je bevestigt deze fietsendrager heel simpel en het plaatsen en afnemen van de fietsen is erg eenvoudig. Het voordeel van een trekhaakdrager is dat je meerdere fietsen tegelijk mee kunt nemen. Bovendien vouw je de drager gemakkelijk op waardoor hij niet teveel ruimte in beslag neemt.

Het nadeel van een trekhaakdrager is dat de kofferbak geblokkeerd word en hierdoor niet meer open kan. Tegenwoordig zijn er wel kantelbare fietsendragers verkrijgbaar: die lossen dit probleem op door de gehele fietsendrager te kantelen. Deze zijn wel duurder dan de niet kantelbare fietsendragers.

Heb je geen trekhaak, dan kies je voor een dakdrager of een achterklepdrager. Een achterklepdrager wordt met behulp van haken of klemmen aan de achterklep vastgemaakt. Deze haken of klemmen hebben een rubberen beschermlaag waardoor ze je auto niet beschadigen.

Deze fietsendragers zijn iets lastiger te monteren, maar zodra je het een keer hebt gedaan, is het de volgende keer eenvoudiger. Oefening baart kunst! Houd er wel rekening mee dat het laadvermogen van een achterklepdrager lager ligt dan die van een trekhaakdrager en dat niet elke achterklepdrager op elke auto past.

Naast de trekhaakdrager en de achterklepdrager, is er ook de dakdrager. Zoals het woord al doet vermoeden, plaats je deze op het dak van je auto. Sommige auto's zijn uitgerust met dakrails waarop je de dakdrager bevestigt. Heb je geen dakrails, dan zijn er dakdragers die je vastmaakt aan de dakrand.

Het is belangrijk om te kijken welk systeem het beste is voor jouw auto. Een dakdrager is lastiger in gebruik dan een trekhaak- of achterbakdrager. Het is moeilijk om je fietsen erop te plaatsen en om deze er weer af te halen. Elke fiets heeft daarnaast een eigen dakdrager nodig: voor twee fietsen heb je twee dakdragers nodig. Een voordeel is dat je wel toegang houdt tot je kofferbak.

Wat is een kantelbare fietsendrager?

Een kantelbare fietsendrager kun je, je raadt het al, kantelen. Hierdoor heb je vrije toegang tot de kofferbak, terwijl je fietsen nog op de fietsendrager staan. Een kantelbare fietsendrager bevestig je via de trekhaak en kantel je met een simpele druk op de knop. Deze zijn wel iets duurder dan een niet-kantelbare fietsendrager.

Fietsendragers in het buitenland

Volgens het verdrag van Wenen houd je je met je Nederlandse auto aan de Nederlandse wet, ook als je in het buitenland rijdt met je fietsendrager. Helaas werkt dit verdrag niet altijd in de praktijk. Krijg je een bekeuring in het buitenland, dan is er grote kans dat je een eventueel hoger beroep wint, maar of je daar zin in hebt tijdens je vakantie is natuurlijk een ander verhaal.

Beter is het om je voor te bereiden en de regels van het desbetreffende land even erop na te lezen. Ik geef je hieronder enkele aandachtspunten voor internationaal reizen, maar zoek zelf de regels van het te bezoeken land even op.

 • Overschrijdt nooit de maximaal snelheid
 • Flessen, fietscomputers en andere loszittende onderdelen moeten verwijderd worden
 • Gebruik spanbanden om de fietsen vast te zetten
 • Plak een landensticker op de fietsendrager
 • Is er een breedte- of lengtebeperking op de weg? Dan telt de breedte van je fietsendrager ook mee. Dit komt vooral voor bij kleine bruggetjes of wegwerkzaamheden
 • Je mag alleen fietsen en rolstoelen vervoeren met een fietsendrager
 • In veel landen moet de verlichting volledig zichtbaar zijn. Is dit niet het geval, dan gebruik je een aparte lichtbak
 • In de meeste landen heb je een 13-polige stekker nodig, zodat alle lichten zichtbaar zijn
hero illustration

Hoe testen we fietsendragers?

Om de beste fietsendrager te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze fietsendrager-test hebben we 271 fietsendragers vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze fietsendrager-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze fietsendrager-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne fietsendrager-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste fietsendrager in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 271 fietsendragers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste fietsendragers op een rijtje

1. Fietsdrager Pyro, fietsenrek achterklep 3 grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fietsdrager Pyro, fietsenrek achterklep 3 grijs

 • list plusHet is een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusDe kleur komt overeen met de afbeelding.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen.

Nadelen Fietsdrager Pyro, fietsenrek achterklep 3 grijs

 • list plusJe moet een slot apart bestellen om de fietsdrager te beveiligen.
 • list plusHet product is niet bestand tegen weersinvloeden.
 • list plusEr is geen montagehandleiding bijgeleverd.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.7

De Nordrive Pyro 3 fietsendrager voor op de achterklep is ontwikkeld voor een eenvoudige montage op de achterklep van uw auto (zonder gebruik van een trekhaak). Deze fietsendrager is geschikt om twee (elektrische) fietsen mee te nemen (tot max 45 kilo totaal) en kan opgevouwen worden wanneer deze niet in gebruik is. Het gewicht van de drager is slechts 12 kilo, deze is dus makkelijk op de auto te plaatsen. Weten of deze drager op jouw auto past? Klik dan hier! Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op! Het grote verschil tussen de Radius en Pyro Nordrive fietsendragers, is dat de Radius 2 alleen geschikt is voor fietsen van volwassenen, terwijl op de Pyro 3 ook kinderfietsen gemonteerd kan worden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 januari in huis

Bekijk prijs

2. Fietsdrager pro plus click on zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fietsdrager pro plus click on zwart

 • list plusHet voordeel van deze fietsendrager is dat hij compact is, waardoor het makkelijk is om mee te nemen.
 • list plusEen ander voordeel is dat de fietsendrager solide is gemaakt en een maximaal gewicht van 25 kg kan dragen.
 • list plusDe fietsendrager is makkelijk te monteren en te demonteren.

Nadelen Fietsdrager pro plus click on zwart

 • list plusDe fietsendrager biedt geen beschermhoes voor de dragers.
 • list plusDaarnaast is er geen slot voorzien om de fietsen vast te zetten.
 • list plusTot slot is de fietsendrager alleen geschikt voor drie fietsen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om fietsen mee te nemen op vakantie of voor een dagje uit? Dan is de Fietsdrager ProPlus in het zwart echt iets voor jou. Deze trekhaakdrager heeft een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 60 kg, waardoor je met gemak twee fietsen kunt meenemen. Ideaal voor een gezellige fietstocht met vrienden of familie.

Wat deze fietsendrager zo handig maakt, is dat hij eenvoudig te monteren is op vrijwel elke trekhaak en dat je hem ook weer makkelijk kunt opbergen in de kofferbak van je auto. Zo hoef je niet met een onhandige fietsendrager op je dak te rijden. Bovendien wordt de fietsendrager geleverd met een kentekenplaat, zodat je veilig en legaal de weg op kunt.

Een ander voordeel van de Fietsdrager ProPlus is dat hij universeel is, waardoor hij geschikt is voor vrijwel alle soorten fietsen. Dankzij de zwarte kleur past hij bovendien mooi bij vrijwel elke auto.

Wat betreft de nadelen van deze fietsendrager, kan het zo zijn dat het gewicht van de fietsen het totaalgewicht van 60 kg overschrijdt. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de fietsendrager niet geschikt is voor elektrische fietsen.

Al met al is de Fietsdrager ProPlus in het zwart een handige en betrouwbare fietsendrager voor elke fietsliefhebber.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Pro-user Fietsendrager - Diamant zilver/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pro-user Fietsendrager - Diamant zilver/zwart

 • list plusDeze fietsendrager is erg solide en bevestigd goed op de trekhaak.
 • list plusHet is makkelijk om de fietsen te monteren en te vergrendelen.
 • list plusDe kleur van de fietsendrager komt precies overeen met de afbeelding.

Nadelen Pro-user Fietsendrager - Diamant zilver/zwart

 • list plusHet is zwaar om te dragen.
 • list plusEr is geen draaimechanisme aan de 13-polige stekker.
 • list plusEr is geen draaggreep aan de transporttas, waardoor het lastig kan zijn om de tas te dragen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

Als je op zoek bent naar een betrouwbare fietsendrager van hoge kwaliteit, dan is de Pro-User Diamant zilver/zwart een uitstekende keuze. Deze fietsendrager is niet voor niets door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop in meerdere jaren. Met een draaggewicht van maar liefst 60 kg is deze fietsendrager geschikt voor vrijwel alle soorten fietsen, van stadsfietsen tot elektrische fietsen, racefietsen en mountainbikes.

Deze fietsendrager is gemaakt van duurzaam staal en aluminium, waardoor hij stevig en betrouwbaar is. Door de frameklemmen blijven de fietsen goed op hun plek staan, ook tijdens het rijden. En dankzij de 7 en 13-polige stekker aansluiting is deze fietsendrager geschikt voor nagenoeg alle trekhaken.

Een ander voordeel van deze fietsendrager is het inklapsysteem, waardoor je hem makkelijk kunt opbergen en meenemen. Bovendien blijft de kofferbak toegankelijk dankzij de kantelfunctie, zelfs wanneer de fietsen al op de drager zijn gemonteerd.

Het enige nadeel van deze fietsendrager is dat hij wat aan de zware kant is, met een gewicht van 18 kg. Maar dat is dan ook meteen het enige minpuntje. Al met al is de Pro-User Diamant zilver/zwart een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, stevige fietsendrager van hoge kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Fietsendrager voor mountainbikes: Thule EuroPower 915 Fietsachterdrager zwart/grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Thule EuroPower 915 Fietsachterdrager zwart/grijs

 • list plusEen voordeel van deze fietsdrager is dat het stevig en betrouwbaar is.
 • list plusHet is makkelijk te monteren en vast te zetten.
 • list plusHet is lichtgewicht en klein.

Nadelen Thule EuroPower 915 Fietsachterdrager zwart/grijs

 • list plusHet is niet zo licht.
 • list plusOok is het wat duurder.
 • list plusTot slot is het iets minder stevig dan sommige andere fietsdragers.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een betrouwbare fietsendrager die ook geschikt is voor zware en grote fietsen? Dan is de Thule EuroPower 915 Fietsachterdrager zwart/grijs een uitstekende keuze. Met een maximaal belastbaar gewicht van 60 kg en afstand tussen de wielgoten is deze drager geschikt voor elektrische fietsen en grote mountainbikes. De verstelbare koppeling en snelbinders zorgen voor een gemakkelijke montage en stevige bevestiging van de fietsen. Bovendien is deze fietsendrager voorzien van diefstalbeveiliging, waardoor je de fietsen met een gerust hart achter kan laten.

Het handige kantelsysteem zorgt ervoor dat je gemakkelijk toegang hebt tot de kofferbak, zelfs wanneer de fietsen op de drager bevestigd zijn. Daarnaast is de fietsendrager inklapbaar en daardoor eenvoudig op te bergen in de kofferbak van vrijwel elke auto. Het platte ontwerp maakt het ook mogelijk om de drager aan de muur in de schuur of garage te hangen.

Wat deze fietsendrager echt onderscheidt van andere dragers is de extra grote afstand tussen de wielgoten en de verbeterde afneembare framehouders. Hierdoor is de drager zeer robuust en stabiel en kan je jouw fietsen veilig vervoeren. Het enige nadeel is dat de kentekenhouderclips niet standaard bijgeleverd worden.

Al met al is de Thule EuroPower 915 Fietsachterdrager zwart/grijs een uitstekende keuze voor fietsliefhebbers die op zoek zijn naar een betrouwbare en stevige fietsendrager. Met diefstalbeveiliging, eenvoudige montage, inklapbaarheid en handige kantelfunctie biedt deze drager alles wat je nodig hebt om jouw fietsen veilig en gemakkelijk te vervoeren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Thule EuroWay G2 920 Fietsendrager grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.9

• Aanvullende gegevens: - Passend voor One Key System - Voldoet aan de City-Crash norm • Bijlading: 46 kg • Draagruimte: 2 fietsen • Technische keuringsdienst toestemming • Type: drager voor aanhangerkoppeling • Gewicht: 13 kg • Materiaal: aluminium Houder • Montage gereedschapvrij: nee

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Fietsendrager voor elektrische fietsen: Pro User Diamant SG2 Fietsdrager zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pro User Diamant SG2 Fietsdrager zwart

 • list plusDe Pro User Diamant SG2 Fietsdrager zwart is compact en licht, waardoor het gemakkelijk te bergen is.
 • list plusDe fietsendrager heeft een modern design, waardoor hij goed uitziet.
 • list plusDe fietsendrager is uitstekend geprijsd, waardoor hij goed is voor de prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Pro User Diamant SG2 Fietsdrager zwart

 • list plusDe fietsendrager is relatief zwaar, waardoor het wat kracht vereist om hem te vervoeren.
 • list plusDe achterlichten kunnen uitvallen als de fietsendrager in de opgevouwen stand is.
 • list plusDe fietsendrager is niet geschikt voor alle soorten fietsen, waardoor je moet controleren of deze geschikt is voor jouw fiets.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.4

Ben jij op zoek naar een betrouwbare fietsendrager voor jouw elektrische fietsen? Dan is de Pro User Diamant SG2 Fietsdrager zwart een uitstekende keuze. Deze trekhaakdrager is geschikt voor 2 (elektrische) fietsen en heeft een maximaal draaggewicht van 60 kg. Je kunt dus met een gerust hart jouw fietsen meenemen op vakantie of naar een fietsroute in de natuur.

Wat deze fietsendrager zo bijzonder maakt, is de voetpedaal waarmee je de drager makkelijk kunt ontgrendelen. Ook het ingenieuze inklapsysteem maakt het opbergen van de fietsendrager een fluitje van een cent. Bovendien blijft de kofferbak toegankelijk dankzij de kantelfunctie, zelfs wanneer de fietsen al op de drager zijn gemonteerd.

De Pro User Diamant SG2 Fietsdrager zwart is niet alleen handig en gebruiksvriendelijk, maar ook veilig. De fietsen staan stevig in brede uitschuifbare wielgoten en zijn extra bevestigd met frameklemmen. En dankzij de Europese typegoedkeuring verleend door de RDW, kun jij met een gerust hart de weg op.

Als specialist in Bike Carrier kan ik je vertellen dat deze fietsendrager echt een aanrader is. De afmetingen van 54 x 112 x 66 cm en het gewicht van 25 kg maken deze drager makkelijk te hanteren en op te bergen. Ideaal voor mensen die graag op pad gaan met hun fietsen zonder zich zorgen te hoeven maken over het transport ervan.

De Pro User Diamant SG2 Fietsdrager zwart heeft eigenlijk geen nadelen. Het is een stevige, handige en veilige fietsendrager die doet wat hij moet doen. Het enige wat je wellicht zou kunnen overwegen, is de prijs. Deze fietsendrager is niet goedkoop, maar als je graag veilig en gemakkelijk wilt reizen met jouw fietsen, dan is het zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Hapro Atlas Fietsendrager 2 Fietsen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.2

De Hapro Atlas is een zeer gebruiksvriendelijke fietsendrager die geschikt is om meerdere fietsen te plaatsen. De fietsendrager is geschikt voor zowel stadsfietsen, mountainbikes, E-bikes en racefietsen. De drager is voorgemonteerd en daarom direct klaar voor gebruik. De Atlas beschikt over een kantelsysteem, waardoor je altijd toegang hebt tot de kofferbak.Geschikt voor twee fietsen -25+25 kg laadvermogen -7-polig lichtbord -Verstelbare wielgoten -Kantelbaar voor toegang tot koffer -Drager en fietsbevestiging afsluitbaar -Luxe zwarte kleurstelling

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

8. Thule draagtas voor EasyFold en zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.9

Als je op zoek bent naar een handige en compacte draagtas voor je Thule EasyFold fietsendrager, dan is de Thule draagtas voor EasyFold zeker het overwegen waard. Deze tas beschermt niet alleen je fietsendrager tegen vuil en beschadigingen, maar voorkomt ook dat je na een avontuurlijke dag op de fiets vuil verspreidt in je auto of berging.

De tas is licht van gewicht en heeft afmetingen van 46 x 8 x 64 cm, waardoor hij gemakkelijk op te bergen is wanneer je hem niet nodig hebt. Daarnaast is de tas speciaal ontworpen voor de Thule EasyFold fietsendrager en heeft hij een maximaal belastbaar gewicht van 60 kg.

Wat deze draagtas zo bijzonder maakt, is dat hij naadloos past bij de Thule EasyFold fietsendrager. Hierdoor hoef je niet na te denken over welke tas je moet kopen voor je fietsendrager en ben je ervan verzekerd dat je een product van hoge kwaliteit krijgt.

Een ander voordeel van deze tas is dat hij gemakkelijk te dragen is, waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. Dit maakt hem ideaal voor fietsvakanties of als je de fietsendrager wilt opbergen in een kleine ruimte.

Een nadeel van de Thule draagtas voor EasyFold kan zijn dat hij alleen geschikt is voor de Thule EasyFold fietsendrager en niet voor andere merken. Daarnaast is de prijs van deze tas misschien iets hoger dan andere draagtassen op de markt.

Al met al is de Thule draagtas voor EasyFold een handige en kwalitatief hoogwaardige tas die perfect past bij de Thule EasyFold fietsendrager. Als je op zoek bent naar een tas die je fietsendrager beschermt en gemakkelijk mee te nemen is, dan is deze tas zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Carpoint Fietsdrager - trekhaak zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Fietsdrager - trekhaak zwart

 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van de Carpoint Fietsdrager - trekhaak zwart is uitstekend.
 • list plusHet is handig en gebruiksvriendelijk in gebruik.
 • list plusHet is compact en lichtgewicht, waardoor het makkelijk op te bergen is.

Nadelen Carpoint Fietsdrager - trekhaak zwart

 • list plusHet biedt geen bescherming tegen lakschade.
 • list plusHet is mogelijk te laag voor grote mountainbikes.
 • list plusHet is niet op maat gemaakt, waardoor het niet altijd perfect past.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.6

Ben je op zoek naar een stevige fietsdrager die makkelijk te monteren is op je trekhaak? Dan is de Carpoint Fietsdrager - trekhaak zwart een goede optie. Deze universele fietsdrager is geschikt voor twee fietsen en heeft een maximaal draagvermogen van 30 kg, wat betekent dat zelfs de zwaardere fietsen erop passen.

De fietsdrager is gemaakt van aluminium en is hierdoor licht van gewicht, wat het installatieproces makkelijker maakt. Daarnaast wordt de fietsdrager geleverd met een kentekenplaathouder en is het mogelijk om deze op de trekhaak te bevestigen.

Een groot voordeel van deze Carpoint fietsdrager is dat het product universeel is en op de meeste trekhaken past. Daarnaast is het product gemakkelijk te monteren en te gebruiken, hierdoor is het een goede keuze voor zowel de recreatieve als de professionele fietser.

Het enige nadeel van deze fietsdrager is dat het niet beschikt over een diefstalbeveiliging, waardoor het belangrijk is om de fietsdrager goed in de gaten te houden wanneer deze niet in gebruik is.

Al met al is de Carpoint Fietsdrager - trekhaak zwart een goede keuze voor de fietser die op zoek is naar een universele en stevige fietsdrager. Het is een product met een goede prijs-kwaliteitverhouding en biedt veel gemak tijdens het vervoeren van fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

10. Twinny Load Easy - Fietsendrager zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Twinny Load Easy - Fietsendrager zwart

 • list plusDe fietsendrager is praktisch in gebruik en snel te monteren.
 • list plusDe fietsendrager is duurzaam door de goede kwaliteit.
 • list plusDe fietsendrager heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Nadelen Twinny Load Easy - Fietsendrager zwart

 • list plusDe fiets hangt relatief laag bij de grond.
 • list plusDe fietsendrager heeft geen nummerplaathouder.
 • list plusHet is afhankelijk van het model fiets en auto of de fietsendrager op elke trekhaak gemonteerd kan worden.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.9

Deze Twinny Load Easy - Fietsendrager is opklapbaar , geschikt voor 2 fietsen en wordt door middel van één simpele klik vastgezet op de trekhaakkogel.Vergrendeling is mogelijk met behulp van een slot aan de trekhaak. Het frame van de fietsdrager is voorzien van een foam laag ter bescherming van uw fietsframe. Opgeklapt is deze fietsendrager compact en makkelijk op te bergen. Gewicht: 6 kg - Draagvermogen: 30 kg max Fietsdrager Twinny Load Easy 2F Zwart OPKLAPBAAR MAX. DRAAGVERMOGEN: 30KG NIET GESCHIKT VOOR DAMESFIETS

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietsendragers. Er zijn immers 271 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!