Bestenu

Beste fietsendragers - nov. 2022

Met meer dan 280 fietsendragers op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
hier vind je de beste fietsendragers in een handige lijst
01Score: 9.5
Pro-User Diamant Fietsendrager
Pro-User Diamant Fietsendrager
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.4
Pro-User Fietsendrager
Pro-User Fietsendrager
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.1
Thule EasyFold 932 Fietsendrager
Thule EasyFold 932 Fietsendrager
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.7
Thule EasyFold XT 2 933 Fietsendrager
Thule EasyFold XT 2 933 Fietsendrager
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.5
Pro-User Diamant oprijgoot
Pro-User Diamant oprijgoot
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.2
Pro-User Diamant TG Fietsendrager
Pro-User Diamant TG Fietsendrager
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.1
Hapro Atlas Active 2 Fietsendrager
Hapro Atlas Active 2 Fietsendrager
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.5
Thule FreeRide 532
Thule FreeRide 532
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.2
Thule Europower 915 – Geschikt voor 2 elektrische fietsen – 60kg draagvermogen – 13 polig
Thule Europower 915 – Geschikt voor 2 elektrische fietsen – 60kg draagvermogen – 13 polig
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Carpoint Fietsdrager
Carpoint Fietsdrager
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Fietsendrager Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Je gaat op vakantie en neemt mee... je fiets! Om je fiets ergens mee naar toe te nemen is het hebben van een fietsendrager erg handig. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een fietsendrager.

Hoeveel fietsen kunnen er op een fietsendrager?

Hoeveel fietsen er op een fietsendrager kunnen, hangt af van hettype fietsendrager. Er zijn fietsendragers geschikt voor twee fietsen tot vijf fietsen. De fietsendragers die geschikt zijn voor meer dan drie fietsen zijn vaaktrekhaak-fietsendragers. Deze kunnen meer gewicht dragen dan de andere soorten fietsendragers.

Hoe hard mag ik rijden met een fietsendrager?

Een fietsendrager wordt niet gezien als een externe aanhanger. Hierdoor geldt er geen speciale maximale snelheid voor auto's met fietsendragers en hou je de normale maximum snelheid aan. Soms wordt er door de fabrikant van de fietsendrager wel een maximale snelheid aangeraden, maar dit hangt van de fietsendrager af.

Wat mag ik vervoeren met een fietsendrager?

Je mag alleen fietsen en rolstoelen vervoeren met een fietsendrager. Bagage zoals koffers of andere grote spullen moeten in je kofferbak, of in een dakkoffer als je deze hebt. Bovendien haal je alle accessoires van je fietsen af, zodat deze geen losse onderdelen meer bevatten. Denk bijvoorbeeld aan drinkflessen en fietstassen.

Hoe zwaar is een fietsendrager?

Er zijn al fietsendragers beschikbaar vanaf 10 kilo. Deze zijn gemakkelijk te monteren en mee te nemen. De meeste fietsendragers wegen echter tussen de 15 en 25 kilo. Over het algemeen geldt dat een zwaardere fietsendrager meer gewicht aan kan dan een lichtere fietsendrager.

Wat voor types fietsendragers zijn er?

Er zijn verschillende soorten fietsendragers verkrijgbaar en welke het beste voor jou is, hangt af van jouw omstandigheden. Heb je een auto met een trekhaak, dan is vaak een fietsendrager die je op de trekhaak vast zet, de beste keuze. Deze fietsendrager wordt ook wel een trekhaakdrager genoemd.

Je bevestigt deze fietsendrager heel simpel en het plaatsen en afnemen van de fietsen is erg eenvoudig. Het voordeel van een trekhaakdrager is dat je meerdere fietsen tegelijk mee kunt nemen. Bovendien vouw je de drager gemakkelijk op waardoor hij niet teveel ruimte in beslag neemt.

Het nadeel van een trekhaakdrager is dat de kofferbak geblokkeerd word en hierdoor niet meer open kan. Tegenwoordig zijn er wel kantelbare fietsendragers verkrijgbaar: die lossen dit probleem op door de gehele fietsendrager te kantelen. Deze zijn wel duurder dan de niet kantelbare fietsendragers.

Heb je geen trekhaak, dan kies je voor een dakdrager of een achterklepdrager. Een achterklepdrager wordt met behulp van haken of klemmen aan de achterklep vastgemaakt. Deze haken of klemmen hebben een rubberen beschermlaag waardoor ze je auto niet beschadigen.

Deze fietsendragers zijn iets lastiger te monteren, maar zodra je het een keer hebt gedaan, is het de volgende keer eenvoudiger. Oefening baart kunst! Houd er wel rekening mee dat het laadvermogen van een achterklepdrager lager ligt dan die van een trekhaakdrager en dat niet elke achterklepdrager op elke auto past.

Naast de trekhaakdrager en de achterklepdrager, is er ook de dakdrager. Zoals het woord al doet vermoeden, plaats je deze op het dak van je auto. Sommige auto's zijn uitgerust met dakrails waarop je de dakdrager bevestigt. Heb je geen dakrails, dan zijn er dakdragers die je vastmaakt aan de dakrand.

Het is belangrijk om te kijken welk systeem het beste is voor jouw auto. Een dakdrager is lastiger in gebruik dan een trekhaak- of achterbakdrager. Het is moeilijk om je fietsen erop te plaatsen en om deze er weer af te halen. Elke fiets heeft daarnaast een eigen dakdrager nodig: voor twee fietsen heb je twee dakdragers nodig. Een voordeel is dat je wel toegang houdt tot je kofferbak.

Wat is een kantelbare fietsendrager?

Een kantelbare fietsendrager kun je, je raadt het al, kantelen. Hierdoor heb je vrije toegang tot de kofferbak, terwijl je fietsen nog op de fietsendrager staan. Een kantelbare fietsendrager bevestig je via de trekhaak en kantel je met een simpele druk op de knop. Deze zijn wel iets duurder dan een niet-kantelbare fietsendrager.

Fietsendragers in het buitenland

Volgens het verdrag van Wenen houd je je met je Nederlandse auto aan de Nederlandse wet, ook als je in het buitenland rijdt met je fietsendrager. Helaas werkt dit verdrag niet altijd in de praktijk. Krijg je een bekeuring in het buitenland, dan is er grote kans dat je een eventueel hoger beroep wint, maar of je daar zin in hebt tijdens je vakantie is natuurlijk een ander verhaal.

Beter is het om je voor te bereiden en de regels van het desbetreffende land even erop na te lezen. Ik geef je hieronder enkele aandachtspunten voor internationaal reizen, maar zoek zelf de regels van het te bezoeken land even op.

  • Overschrijdt nooit de maximaal snelheid
  • Flessen, fietscomputers en andere loszittende onderdelen moeten verwijderd worden
  • Gebruik spanbanden om de fietsen vast te zetten
  • Plak een landensticker op de fietsendrager
  • Is er een breedte- of lengtebeperking op de weg? Dan telt de breedte van je fietsendrager ook mee. Dit komt vooral voor bij kleine bruggetjes of wegwerkzaamheden
  • Je mag alleen fietsen en rolstoelen vervoeren met een fietsendrager
  • In veel landen moet de verlichting volledig zichtbaar zijn. Is dit niet het geval, dan gebruik je een aparte lichtbak
  • In de meeste landen heb je een 13-polige stekker nodig, zodat alle lichten zichtbaar zijn
hero illustration

Hoe komt deze super fietsendrager lijst tot stand..?

De wereld verandert... en dus de het winkelonderzoek naar de beste fietsendrager ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over fietsendragers, maar nu ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle fietsendragers die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke fietsendragers het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van fietsendragers stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

Artikelen vergelijkbaar aan fietsendragers

De beste fietsendragers op een rijtje

1 - Pro-User Diamant Fietsendrager

Loading..
Ga naar laagste prjis

Pro User Diamant is de beoordeeld door de Consumentenbond als beste koop in 2012, 2014, 2015, 2016 en 2020! De Pro User Diamant is een stevige fietsendrager van staal en aluminium, hierdoor heeft de drager een maximaal draaggewicht van 60 kg en dus uitermate geschikt voor elektrische fietsen. Uiteraard is deze drager ook geschikt voor de stadsfiets, kinderfiets, racefiets en mountainbike. Draaggewicht van 60 kg Door frame klemmen blijven alle fietsen zeer stevig op de drager staan Uitgerust met een 7 en 13-polige stekker aansluiting waardoor het geschikt is voor nagenoeg alle trekhaken Beschikt over een inklapsysteem waardoor de drager makkelijk op te tillen is. Inclusief gratis opberghoes Eenvoudig te monteren op de trekhaak door de snel sluiting met hefboom. Door de kantelfunctie van deze fietsendrager blijft de kofferbak toegankelijk (ook wanneer de fietsen al op de drager zijn gemonteerd). Geschikt voor fietsbanden met een maximale breedte van 5 cm en voor framematen van 0 tot 80 mm Geschikt om te gebruiken met een oprijgoot (zijn optioneel te verkrijgen). Tijdelijk geleverd in een limited editie met zwarte accenten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Pro-User Fietsendrager

Loading..
Ga naar laagste prjis

Pro User Diamant SG2 is zeer geschikt voor elektrische fietsen Geschikt voor 2 fietsen Maximaal draaggewicht van 60 kg Beschikt over een voetpedaal Uitgerust met een 7 en 13-polige stekker aansluiting waardoor het geschikt is voor nagenoeg alle trekhaken Door de kantelfunctie van deze fietsendrager blijft de kofferbak toegankelijk (ook wanneer de fietsen al op de drager zijn gemonteerd). Makkelijk te ontgrendelen met het voetpedaal en op te bergen door ingenieus inklapsysteem Afmetingen ingeklapt: 30x67x55,5 cm De fietsen staan in brede uitschuifbare wielgoten, welke voorzien zijn van een wielbevestiging. Daarnaast is de fietsendrager voorzien van frameklemmen als extra bevestiging. Na gebruik is deze fietsendrager zeer compact in te klappen en op te bergen in de meegeleverde opberghoes. Beschikt over Europese typegoedkeuring verleend door de RDW.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Thule EasyFold 932 Fietsendrager

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Thule EasyFold 932 is een volledig opvouwbare, compacte en gemakkelijke te gebruiken fietsendrager geschikt voor het vervoeren van 2 fietsen. De Thule EasyFold 932 is zeer geschikt voor e-bikes gezien zijn laadvermogen van 60kg. Echter passen ook alle overige soorten fietsen perfect. De fietsendrager en de fietsen zijn alle af te sluiten. De fietsen worden vastgezet met de afneembare frameadapters welke zijn voorzien van een koppelbegrenzer zodat u weet dat de fietsen vast staan. De pompgespen vergemakkelijken het vastzetten van de wielen. De Thule EasyFold 932 is kantelbaar door middel van het voetpedaal wat de toegang tot de kofferruimte vergemakkelijkt. In opgevouwen staat is de Thule EasyFold 932 handig te vervoeren door de geïntegreerde handgrepen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Thule EasyFold XT 2 933 Fietsendrager

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Thule EasyFold XT 933 is een volledig opvouwbare, compacte en gemakkelijke te gebruiken fietsendrager geschikt voor het vervoeren van 2 fietsen. De Thule EasyFold XT 933 is zeer geschikt voor e-bikes gezien zijn laadvermogen van 60kg. Echter passen ook alle overige soorten fietsen perfect. De fietsendrager en de fietsen zijn alle af te sluiten. De fietsendrager stabiliseert zich op de trekhaakkogel wat montage op de trekhaak zeer gemakkelijk maakt. De fietsen worden vastgezet met de afneembare frameadapters welke zijn voorzien van een koppelbegrenzer zodat u weet dat de fietsen vast staan. De pompgespen met extra lange straps kunnen wielen van maximaal 4.7” vastzetten. De Thule EasyFold XT 933 is kantelbaar door middel van het voetpedaal. Kantelen kan tevens met de fietsen op de Thule EasyFold XT 933 wat de toegang tot de kofferruimte vergemakkelijkt. In opgevouwen staat is de Thule EasyFold XT 933 handig te vervoeren door de geïntegreerde handgrepen. Het verschil met de Thule 932 EasyFold Deze fietsendrager verschilt aanzienlijk van de Thule 932 EasyFold. Zo kent deze trainer een bredere achterbuis voor een eenvoudige montage. De koppeling is zeer stevig, waardoor de drager al bijna goed zit als je hem er op zet, daarnaast is deze montage bijzonder eenvoudig omdat er geen tussenstand meer is. In deze drager kan je ook een eventuele oprijgoot eenvoudig opbergen. Daarnaast is de trainer uitgerust met langere banden, zodat ook de moderne grotere fietsbanden op deze trainer passen. De Thule EasyFold XT 933 is uitgerust met een 13 polige stekker. Echter, zul je 8 pinnen zien: Richtingaanwijzer links Richtingaanwijzer rechts Misterachterlicht Remlichten links en rechts Achterlicht recht Achterlicht links Achteruitrijlamp Massa aansluiting De overige pinnen (9 t/m 13) zijn alleen van toepassing op bijvoorbeeld caravans te denken aan constante stroom, massa voor herkenning aanhangwagen, etc. Deze zijn niet van toepassing op een fietsendrager. Specificaties: Volledig opvouwbare fietsendrager voor 2 fietsen Groot laadvermogen van 60 kg, perfect voor e-bikes, mountainbikes en racefietsen Erg eenvoudig te bevestigen op de trekhaak zonder gereedschap te gebruiken Afneembare fietsarmen Sterke AcuTight-knoppen met optimale grip op het frame Brede wielgoten maken het mogelijk ook fietsen met een grote bandenmaat te plaatsen Verstelbare pompgespen om de banden vast te zetten (max. 4.7”) Handig voetpedaal voor de kantelfunctie Geschikt voor 2 fietsen 13 polige aansluiting Ook geschikt voor 7 polige aansluitingen met een optionele verloopstekker (niet meegeleverd) Geschikt voor framematen 22-80 mm Maximaal laadvermogen: 60 kg Maximaal gewicht per fiets: 30 kg Gewicht fietsendrager: 17.9 kg Afstand tussen fietsen: 22 cm Afmetingen: 63x123x68 cm Afmetingen opgevouwen: 63x31x68 cm Modelnummer: 933 Garantie: 5 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Pro-User Diamant oprijgoot

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Pro-User oprijgoot zorgt ervoor dat je de fietsen eenvoudig op een fietsendrager kan rijden en dus niet meer hoeft te tillen. De oprijgoot is uitschuifbaar en deelbaar, waardoor je de goot ook nog eens gemakkelijk op kan bergen. Let op! Voor een Pro-User fietsendrager voor 1 fiets is dit artikel niet geschikt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Pro-User Diamant TG Fietsendrager

Loading..
Ga naar laagste prjis

Pro-User Diamant TG is de vernieuwde en verbeterde versie van de Pro-User Diamant De Pro-User Diamant TG is uitermate geschikt voor elektrische fietsen doordat de drager maximaal een draaggewicht heeft van 60kg. Uiteraard is deze drager ook geschikt voor de stadsfiets, kinderfiets, racefiets en mountainbike. Maximaal draaggewicht van 60 kg in totaal (ook voor 2 e-bikes) Makkelijk uit te breiden naar 3 fietsen met de speciale uitbreidingsset (optioneel) Uitgerust met een 7 en 13-polige stekker aansluiting waardoor het geschikt is voor nagenoeg alle trekhaken. Beschikt over een kantelfunctie (handig om nog snel iets in de kofferbak te leggen. Makkelijk opvouwbaar om op te bergen. Universele spanband framehouder en het montagesysteem (zorgt voor eenvoudige bevestiging van de fietsen). Met de 13-polige aansluiting kun je zelfs gebruik maken van de achteruitrijverlichting en de mistlichten. Heel erg handig aangezien deze verlichting verplicht is in verschillende Europese landen. De gepatenteerde snelkoppeling zorgt voor een eenvoudige en snelle montage op de trekhaak. Kenmerkend voor Diamant TG is de brede U-beugel in combinatie met de framehouders met spanband. De spanband framehouder is overigens universeel, wat hem zeer geschikt maakt voor bevestiging van alle type frames.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Hapro Atlas Active 2 Fietsendrager

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Hapro Atlas Active 2 fietsendrager is geschikt voor 2 stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen of elektrische fietsen. Wanneer de drager op de kogel van de trekhaak is geplaatst en de beugel is aangetrokken, zit de Atlas muurvast. De Atlas Active beschikt over een kantelsysteem waardoor je altijd toegang hebt tot de kofferbak, ook als je de fietsen al op de fietsendrager bevestigd hebt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Thule FreeRide 532

Loading..
Ga naar laagste prjis

Functionele en gemakkelijk te gebruiken dak- fietsendrager die voldoet aan alle basisbehoeften. Geschikt voor fietsen van maximaal 17 kg. Eenvoudige en stevige fietsbevestiging dankzij de stabiele framehouder en wielbevestiging met snelsluitende wielriemen. De Thule FreeRide is voorzien van sloten zodat de mee te nemen fiets te vergrendelen is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Thule Europower 915 – Geschikt voor 2 elektrische fietsen – 60kg draagvermogen – 13 polig

Loading..
Ga naar laagste prjis

Thule Europower 915 – Geschikt voor 2 elektrische fietsen – 60kg draagvermogen – 13 poligDe Thule EuroPower 915 is een gemakkelijk te gebruiken fietsendrager geschikt voor het vervoeren van 2 fietsen en zeker elektrische fietsen gezien het draagvermogen van 60kg en de 25cm ruimte tussen de wielgoten onderling. De fietsendrager is te vergrendelen aan de trekhaak en de fietsen zijn te vergrendelen aan de frame adapters. De frame adapters zijn afneembaar wat het plaatsen van de fietsen extra eenvoudig maakt. De velgen zet je vast met de pompgespen. De Thule EuroPower 915 is kantelbaar door middel van het voetpedaal. Kantelen kan tevens met de fietsen op de Thule EuroPower 915 wat de toegang tot de kofferruimte vergemakkelijkt. Om de Thule EuroPower 915 compact op te kunnen bergen is de beugel vlak te klappen.- Gemakkelijk in gebruik, betrouwbare en veilige fietsendrager - geschikt voor het vervoer van 2 fietsen ook de elektrische fiets- Maximaal laadvermogen 60 kg (max. gewicht per fiets 30kg)- 25cm ruimte tussen de wielgoten onderling- Compact op te vouwen door de frame beugel neer te klappen- Kantelbaar voor toegang tot de kofferbak- Fietsen te vergrendelen aan de fietsendrager- Fietsendrager te vergrendelen op de trekhaak- Geschikt voor framematen van 22 – 80 mm- Pompgespen om wielen vast te zetten- 13 polige elektriciteitsaansluiting inclusief mistachterlicht en achteruitrijverlichting- 5 jaar garantie na online productregistratie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Carpoint Fietsdrager

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze Carpoint fietsdrager is universeel en geschikt voor 2 fietsen. Het draagvermogen van de fietsdrager is 30 kg, waardoor ook zwaardere fietsen te plaatsen zijn. De fietsdrager is te monteren op de trekhaak en wordt geleverd met een kentekenplaathouder. De aluminium fietsdrager is gemakkelijk te bevestigen op de kogel van de trekhaak.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietsendragers. Er zijn immers 280 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste