Wat is de beste Fietscomputer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Fietscomputer is een lastige opdracht. Wat is de beste Fietscomputer van 2023? Na het analyseren van 242 Fietscomputers kwam de Wahoo Fitness ELEMNT Bolt V2 als beste getest uit onze Fietscomputer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Fietscomputers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Fietscomputers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Fietscomputer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Fietscomputers

1Score: 9.7
Wahoo Fitness ELEMNT Bolt V2
Beste fietscomputer
Wahoo Fitness ELEMNT Bolt V2
Wahoo Fitness
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Hammerhead Karoo 2
Hoogwaardige UI voor fietscomputers
Hammerhead Karoo 2
Hammerhead
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Garmin Edge 840
Garmin Edge 840
Garmin
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.2
CatEye Quick
Uitstekende waarde voor een basis fietscomputer
CatEye Quick
CatEye
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.9
Lezyne Mega XL GPS
Superieure levensduur van de batterij voor fietscomputers
Lezyne Mega XL GPS
Lezyne
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.8
Garmin Edge 530
Garmin Edge 530
Garmin
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.6
Garmin Edge 1030 Plus
Garmin Edge 1030 Plus
Garmin
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.4
Bryton Rider 420
Bryton Rider 420
Bryton
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.2
Garmin Edge Explore 2
Garmin Edge Explore 2
Garmin
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.1
Garmin Edge 130 Plus
Garmin Edge 130 Plus
Garmin
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietscomputer Koopgids

Met een fietscomputer stippel je niet alleen de beste routes uit, maar je leest je snelheid, rittijd en afstand af. Er zijn honderden verschillende fietscomputers verkrijgbaar en daarom leg ik je in onderstaande koopgids uit waar je op let bij aankoop van een fietscomputer.

Wat doet GPS op een fietscomputer?

GPS bestaat uit satellieten, grondstations en ontvangers: deze communiceren onderling om op deze manier accurate informatie over je locatie te ontvangen. De GPS-sensor bepaalt je locatie en aan de hand van deze locatie worden je afstand en snelheid berekent.

GPS wordt natuurlijk voornamelijk gebruikt als navigatiesysteem. Je stelt een eindpunt in, en het GPS-systeem berekent je route. Je kiest hier vaak uit de snelste route, de meest uitdagende route of je kiest een route waarbij je langs een bepaalt punt op de kaart komt, bijvoorbeeld een plaats om even te rusten.

Wat is de scanfunctie op een fietscomputer?

Als je gebruik maakt van de scanfunctie op de fietscomputer, wordt er automatisch verschillende informatie weergegeven. Wat er weergegeven wordt, is afhankelijk van het merk en het model. Denk aan bijvoorbeeld de snelheid, de hoogte en de cadans.

Schakel je deze functie uit, dan kies je zelf wat er wordt weergegeven.

Kan ik een fietscomputer verbinden met mijn telefoon?

Je kunt niet alle fietscomputers verbinden met je telefoon. Om een verbinding met je telefoon te kunnen maken, heeft je fietscomputer een Bluetooth verbinding nodig. Het is daarnaast handig om een WiFi-verbinding te kunnen maken, zodat je je kaartjes en routes kunt synchroniseren.

Compatibiliteit met populaire apps

Maak je veel gebruik van apps zoals Strava of TrainingPeaks, let er dan op of de fietscomputer compatibel is met deze apps. Met Strava bekijk je uitgebreide prestatie-analyses en vergelijk je ze met anderen, maar dat niet alleen: je gaat de competitie aan met fietsers over de hele wereld.

TrainingPeaks helpt je met het samenstellen van de juiste training, afgestemd op jouw behoeften. Als je deze apps al gebruikt en kunt blijven gebruiken, dan maakt het je fiets-avontuur alleen maar leuker. Uiteraard is het geen noodzaak, want je kunt je apps via je smartphone blijven gebruiken, maar het is een leuke bijkomstigheid.

Uit te breiden met verschillende sensoren

Sommige fietscomputers zijn uit te breiden met verschillende sensoren. Denk aan bijvoorbeeld een hartslagsensor: dit is vaak een meegeleverde borstband die je draagt tijdens het fietsen waardoor je je fitness-niveau in de gaten houdt.

Een cadanssensor meet het aantal pedaalslagen. Zo krijg je een idee van de trapfrequentie en heb je een duidelijk overzicht van je fietsprestaties. Een snelheidssensor doet hetzelfde: het meet je snelheid waardoor je wederom een goed overzicht hebt van je prestatie.

Een hoogtesensor heb je in Nederland niet echt nodig, maar ga je in onze buurlanden bijvoorbeeld mountainbiken, dan kan zo'n sensor goed van pas komen. Een hoogtesensor meet aan de hand van de luchtdruk de hoogte waarop je je bevindt. Een barometrische hoogtemeter is nauwkeuriger dan een hoogtemeting via GPS.

Een calorieteller komt goed van pas als je probeert af te vallen. Hij telt het aantal calorieën wat je tijdens je training verbrandt. Op deze manier kom je erachter hoe effectief je sportsessies zijn.

Levensduur van de batterij

De levensduur van je batterij is erg belangrijk. Je wilt niet halverwege je trainingssessie op je racefiets al je informatie verliezen. Het hebben van een indicator van het batterij-niveau is dan ook bijna essentieel: op die manier ben je op de hoogte van de resterende accuduur.

De batterijduur varieert sterk per model. Over het algemeen gaan de batterijen van duurdere fietscomputers langer mee. De GPS-functie vergt ook veel van de batterij, als je deze niet nodig hebt, zet deze dan uit om je batterij te sparen.

hero illustration

Hoe testen we Fietscomputers?

Om de beste Fietscomputer te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Fietscomputer-test hebben we 242 Fietscomputers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Fietscomputer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Fietscomputer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Fietscomputer-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Fietscomputer in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 242 Fietscomputers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Fietscomputers op een rij

1. Beste fietscomputer: Wahoo Fitness ELEMNT Bolt V2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wahoo Fitness ELEMNT Bolt V2

 • list plusGebruiksvriendelijke ervaring met een goed ontworpen telefoonapp en een eenvoudig apparaatontwerp
 • list plusIntuïtieve fysieke knoppen en mogelijkheid om gegevensschermen in te zoomen
 • list plusUnieke LED's bieden nuttige prestatiefeedback en helpen bij navigatie

Nadelen Wahoo Fitness ELEMNT Bolt V2

 • list plusRouting vereist het gebruik van een telefoonapp en is niet zo snel of soepel als sommige andere beste keuzes
 • list plusBatterijduur blijft achter bij wat andere apparaten bieden
 • list plusMogelijkheid om op grindpaden te worden geleid, zelfs bij het selecteren van 'weg' als de voorkeursoppervlakte

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.94
Functionaliteit
9.97
Gebruiksgemak
9.28
De Wahoo Fitness ELEMNT Bolt V2 is een opvallende fietscomputer die een gebruiksvriendelijke ervaring en indrukwekkende functies biedt. Volgens Outdoor Gear Lab heeft hij een goed ontworpen telefoon-app en een eenvoudig apparaatontwerp, waardoor je snel aan de slag kunt. De fysieke knoppen op het apparaat zijn intuïtief en gemakkelijk onder de knie te krijgen, en de mogelijkheid om gegevensschermen in of uit te zoomen is een leuke touch. De unieke LED's aan de bovenkant van het apparaat bieden nuttige prestatiefeedback en helpen bij de navigatie.

Een opmerkelijke functie van de Wahoo ELEMNT Bolt V2 is de Ready to Ride-functie, waarmee de pre-ride-ervaring wordt verbeterd door snelle toegang tot belangrijke functies zoals verbonden sensoren en batterijniveaus. De CORE lichaamstemperatuursensor toont de realtime kernlichaamstemperatuur en slaat gegevens op tijdens trainingen. De SUMMIT-functie voegt kleur en controle toe aan beklimmingen, waardoor gebruikers hun tempo kunnen beheren op geplande routes en freerides. De integratie met de Supersapiens Continuous Glucose Monitor maakt realtime tracking van het bloedglucosegehalte tijdens trainingen mogelijk.

De navigatiemogelijkheden van de Wahoo ELEMNT Bolt V2 zijn ook verbeterd. Hij wordt geleverd met voorgeïnstalleerde kaarten van Noord-Amerika, Europa en Australië en biedt on-device turn-by-turn navigatie met instructies voor verschillende bestandstypen. Het apparaat synchroniseert naadloos met Strava-routes en geeft duidelijke aanwijzingen en hoorbare waarschuwingen voor bochten.

De Wahoo ELEMNT Bolt V2 heeft een solide constructie met een gehard Gorilla Glass-scherm en een robuuste polycarbonaat behuizing. Het 2,2-inch kleuren-LCD-scherm is haarscherp en gemakkelijk te lezen, en de aanpasbare LED-lampjes aan de bovenrand van de behuizing bieden extra prestatiefeedback. Het apparaat is volledig waterdicht en heeft een USB-C-aansluiting voor sneller opladen.

Wat beperkingen betreft, vereist de routeplanning op de Wahoo ELEMNT Bolt V2 het gebruik van een telefoon-app en is deze niet zo snel of soepel als sommige andere topkeuzes. De batterijduur, hoewel redelijk met 15 uur, loopt achter bij wat andere apparaten bieden. De klimpagina ontbreekt detail, en er is een mogelijkheid dat je op grindpaden wordt geleid, zelfs wanneer je "weg" als het voorkeurstype selecteert.

Over het algemeen is de Wahoo ELEMNT Bolt V2 een goed gemaakte fietscomputer die zijn beoogde functies effectief uitvoert. Hij blinkt uit in zijn gebruiksvriendelijke interface, kaartmogelijkheden en integratie met andere apparaten en apps. Het is echter mogelijk niet de beste keuze voor mensen die naadloze routeplanning of een langere batterijduur als prioriteit hebben. Zoals Pocket-lint zegt: "De Wahoo Elemnt Bolt v2 wordt sterk aanbevolen vanwege de intuïtieve bediening, kaartmogelijkheden en verbeterde betrouwbaarheid van de software."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Hoogwaardige UI voor fietscomputers: Hammerhead Karoo 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hammerhead Karoo 2

 • list plusPremium gebruikersinterface
 • list plusHoge-resolutie display
 • list plusSpecifieke functies voor fietsers

Nadelen Hammerhead Karoo 2

 • list plusBeperkte batterijduur

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
9.91
De Hammerhead Karoo 2 is een opvallende fietscomputer die een premium gebruikersinterface en indrukwekkende functies biedt. Het valt op tussen zijn concurrenten met zijn aangepaste versie van Android als besturingssysteem, wat zorgt voor een smartphone-achtige ervaring. Het 3,2-inch display biedt een heldere en levendige kijkervaring, en het touchscreen kan gemakkelijk worden omgeschakeld naar knopnavigatie voor verschillende weersomstandigheden. De Karoo 2 wordt aangedreven door een quad-core 1,1 GHz CPU en 2 GB RAM, wat zorgt voor snelle reacties en verwerking.

"De Hammerhead Karoo 2 is een zeer aanbevolen fietscomputer die regelmatig updates ontvangt voor verbeterde prestaties." - Cyclingnews

Een van de belangrijkste verkooppunten van de Karoo 2 is het scherm met hoge resolutie, dat gemakkelijk af te lezen is in zonlicht en een pixeldichtheid van 292 PPI heeft. Dit onderscheidt het van andere fietscomputers op de markt, zoals Garmin- en Wahoo-modellen, die extra schermbeschermers vereisen om te kunnen concurreren met de anti-glare functie van de Karoo 2.

"De Hammerhead Karoo 2 biedt een solide optie voor fietscomputers met zijn indrukwekkende display, snelle prestaties en connectiviteitsopties." - Bikeradar

Op het gebied van functies biedt de Karoo 2 fietsspecifieke interessante punten op de kaarten, automatische voorspellende padtechnologie met CLIMBER en razendsnelle herroutering. Het heeft ook 32 GB interne opslag voor gegevens en kaarten, en automatische cloudback-up voor routes en instellingen.

"De Karoo 2 biedt een unieke en hoogwaardige gebruikerservaring, vooral met zijn uitzonderlijke schermkwaliteit." - off.road.cc

Vergeleken met zijn concurrenten overtreft de Karoo 2 hen op verschillende gebieden. De Garmin- en Wahoo-modellen hebben lagere resoluties en missen native interessante punten voor fietsers. Ze hebben ook geen detectie van beklimmingen of de mogelijkheid om routes te maken door een pin te plaatsen, zoals de Karoo 2 dat wel heeft, en hun herlaadtijden voor herroutering zijn langer. Bovendien hebben de Wahoo-modellen beperkte interne opslag in vergelijking met de Karoo 2.

Zelfs in vergelijking met de iPhone 13 valt de Karoo 2 op met zijn uitgebreide scala aan functies. Hoewel de iPhone 13 enkele vergelijkbare functies biedt, zoals een hoge pixeldichtheid en opslagopties, mist het native interessante punten voor fietsers en detectie van beklimmingen.

Over het algemeen blinkt de Hammerhead Karoo 2 uit in zijn premium gebruikersinterface, hoogwaardig scherm en een breed scala aan fietsspecifieke functies. Het biedt een betrouwbare en geavanceerde fietscomputerervaring die het onderscheidt van zijn concurrenten. Het is echter vermeldenswaard dat de batterijduur beperkt is tot ongeveer 12 uur bij normaal gebruik, hoewel deze snel kan worden opgeladen via USB-C.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Garmin Edge 840

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin Edge 840

 • list plusOngeëvenaarde sensorconnectiviteit
 • list plusGeavanceerde functies zoals navigatie en prestatiebewaking
 • list plusOptie voor zonne-opladen in het Garmin Edge 840 Solar-model

Nadelen Garmin Edge 840

 • list plusKan overweldigend zijn voor mensen die niet technisch onderlegd zijn
 • list plusKleiner schermformaat kan de leesbaarheid tijdens het fietsen beïnvloeden
 • list plusHogere prijs kan budgetbewuste consumenten afschrikken

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.46
Gebruiksgemak
8.88
De Garmin Edge 840 is een zeer geprezen fietscomputer die zijn voorgangers overtreft op het gebied van betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Hij heeft een goed doordachte herontwerp met fysieke knoppen naast het touchscreen, waardoor eerdere betrouwbaarheidsproblemen worden opgelost. Volgens Outdoor Gear Lab actualiseert het apparaat automatisch het hoogteprofiel op basis van je locatie, zelfs zonder navigatie te gebruiken, wat handig is. Het uitgebreide scala aan functies kan overweldigend zijn voor sommige gebruikers, vooral degenen die niet zo technisch onderlegd zijn. Toch blinkt de Garmin Edge 840 uit op meerdere gebieden, waardoor het een eersteklas apparaat is.

Een opvallende functie van de Garmin Edge 840 is de ongeëvenaarde sensorconnectiviteit. Hij kan naadloos verbinding maken met verschillende sensoren en biedt fietsers uitgebreide prestatiegegevens. Zoals Wired benadrukt, biedt het apparaat geavanceerde functies zoals navigatie, prestatiebewaking en connectiviteitsopties. De GPS-tracking is zeer nauwkeurig en het scherm is helder en aanpasbaar, zodat gebruikers het naar hun wensen kunnen instellen.

Een opvallende eigenschap van de Garmin Edge 840 is de toevoeging van een zonnepaneel in het model Garmin Edge 840 Solar. Deze zonne-oplaadmogelijkheid zorgt voor een verlengde batterijduur, wat zeer gewaardeerd wordt door serieuze fietsers die lange ritten maken. De review van Wired beveelt de Garmin Edge 840 Solar aan vanwege zijn hoge prestaties en duurzaamheid, waardoor het een betrouwbare metgezel is voor toegewijde fietsers.

Ondanks zijn sterke punten heeft de Garmin Edge 840 ook enkele beperkingen. Volgens Outdoor Gear Lab kan het apparaat te uitgebreid zijn voor sommige gebruikers die niet al zijn uitgebreide functies nodig hebben. Bovendien kan het onboarding-proces overweldigend zijn voor niet zo technisch onderlegde individuen. Bovendien kan de schermgrootte volgens sommige gebruikers aan de kleine kant zijn, wat de leesbaarheid tijdens het fietsen kan beïnvloeden.

Bij het vergelijken van de Garmin Edge 840 met zijn concurrenten valt hij op door zijn uitstekende app, gebruiksvriendelijkheid en grote veelzijdigheid. Maar de hogere prijs kan budgetbewuste consumenten afschrikken. Het is de moeite waard om rekening te houden met de specifieke behoeften en voorkeuren van individuele gebruikers bij het kiezen tussen fietscomputers.

Samenvattend is de Garmin Edge 840 een zeer geprezen fietscomputer die een breed scala aan functies en verbeterde gebruiksvriendelijkheid biedt. Zijn onderscheidende kenmerken zijn ongeëvenaarde sensorconnectiviteit, geavanceerde functies zoals navigatie en prestatiebewaking, en de optie voor zonne-opladen in het model Garmin Edge 840 Solar. Hoewel het misschien een steilere leercurve heeft en een kleiner scherm, blinkt de Garmin Edge 840 uit in prestaties en duurzaamheid. Het is een uitstekende keuze voor serieuze fietsers die op zoek zijn naar een hoogwaardig apparaat, maar gebruikers moeten hun specifieke eisen en budget evalueren voordat ze een aankoop doen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

4. Uitstekende waarde voor een basis fietscomputer: CatEye Quick

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CatEye Quick

 • list plusUitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusCompact en stijlvol design
 • list plusNauwkeurige tracking

Nadelen CatEye Quick

 • list plusGebrek aan geavanceerde functies
 • list plusMogelijke invloed op de batterijduur zonder achtergrondverlichting
 • list plusWordt als duur beschouwd voor zijn specificaties en functies

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
9.42
De CatEye Quick fietscomputer is een uitstekende keuze voor iedereen die een eenvoudig apparaat zoekt dat essentiële tracking functies biedt. Ontworpen voor fietsers die eenvoud en betaalbaarheid belangrijk vinden, biedt deze budgetvriendelijke computer snelheids- en kilometerteller gegevens zonder toeters en bellen. Met zijn compacte en stijlvolle ontwerp is de Quick computer gemakkelijk te bedienen met slechts drie knoppen.

Volgens Outdoor Gear Lab is de CatEye Quick een topkeuze voor fietsers met een beperkt budget die een eenvoudig apparaat willen. Het heeft misschien niet de geavanceerde functionaliteit of gegevensoverdrachtsmogelijkheden van andere fietscomputers, maar blinkt uit in eenvoud en biedt nauwkeurige tracking. De lange batterijduur is ook een opvallende eigenschap, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over constant opladen.

De Quick computer wordt geprezen om zijn gemakkelijk afleesbare display en intuïtieve interface. Het presteert goed en nauwkeurig, zelfs bij hoge snelheden, dankzij zijn weerstand tegen elektrische storingen. Echter, Cycling Weekly merkt op dat het als duur kan worden beschouwd voor zijn specificaties en functies. Het ontbreken van een achtergrondverlichting kan ook invloed hebben op de batterijduur, wat de moeite waard is om rekening mee te houden als je vaak 's nachts fietst.

De CatEye Quick draadloze fietscomputer springt eruit door zijn combinatie van eenvoud, functionaliteit en modern design. Het biedt draadloze connectiviteit, waardoor het gemakkelijk is om in te stellen en te gebruiken. Naast het verstrekken van nauwkeurige snelheids-, afstands- en tijdgegevens, bevat het ook handige functies zoals een achtergrondverlichting voor nachtritten en een kilometerteller om de totale afstand bij te houden. Deze betrouwbare en gebruiksvriendelijke fietscomputer is een geweldige keuze voor fietsers die een eenvoudig apparaat willen dat de klus klaart.

In vergelijking met andere fietscomputers op de markt, blinkt de CatEye Quick uit in betaalbaarheid en eenvoud. Hoewel het misschien wat geavanceerde functies mist die te vinden zijn in duurdere modellen, excelleert het in zijn basis tracking mogelijkheden. Als je een beperkt budget hebt en alleen snelheids- en kilometertellergegevens nodig hebt, is de Quick computer een uitstekende keuze.

Over het algemeen biedt de CatEye Quick fietscomputer een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding als een basis fietscomputer. Het compacte en stijlvolle ontwerp, eenvoudige bediening en nauwkeurige tracking maken het een betrouwbare keuze voor fietsers die eenvoud belangrijk vinden. Echter, het ontbreken van geavanceerde functies en de mogelijke invloed op de batterijduur door het ontbreken van een achtergrondverlichting moeten in overweging worden genomen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Superieure levensduur van de batterij voor fietscomputers: Lezyne Mega XL GPS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lezyne Mega XL GPS

 • list plusUitzonderlijke batterijduur
 • list plusOffline kaarten en navigatie
 • list plusBetrouwbare verbinding met ANT+ en Bluetooth apparaten

Nadelen Lezyne Mega XL GPS

 • list plusHeeft mogelijk niet dezelfde strakke uitstraling als andere merken
 • list plusHet downloaden van kaarten naar het apparaat kan traag zijn op mobiele apparaten

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.79
De Lezyne Mega XL GPS fietscomputer biedt een geweldige combinatie van functies en batterijduur, waardoor het een topkeuze is voor fietsers. Volgens Cyclingnews heeft de computer misschien niet dezelfde strakke uitstraling als andere merken, maar de materialen en afwerking zijn indrukwekkend. De bevestiging met een 1/8e draai is veilig en betrouwbaar, en het hoogcontrast monochrome scherm kan alle gegevens zowel in portret- als landschapsmodus weergeven. De computer ondersteunt zowel ANT+ als Bluetooth-connectiviteit, en hoewel sommige gebruikers problemen hebben ondervonden met de verbinding, is de telefoonverbinding over het algemeen betrouwbaarder dan die van Garmin-computers. De Mega XL kan een breed scala aan gegevens weergeven, inclusief geavanceerde metingen zoals Genormaliseerd Vermogen en Power Balance.

De Lezyne Mega XL GPS valt op door zijn uitzonderlijke batterijduur, zoals benadrukt door Outdoor Gear Lab. Met een beweerde batterijduur van maximaal 48 uur is hij perfect voor lange ritten. Het biedt ook offline kaarten en navigatie, waardoor het nog handiger is als metgezel op de weg. Het grote en gemakkelijk leesbare display kan zowel in portret- als landschapsoriëntatie worden gebruikt, zodat optimale zichtbaarheid gegarandeerd is.

De Lezyne Super Pro GPS, zoals beoordeeld door T3, is een verfijnd alternatief voor Garmin met vergelijkbare functionaliteit tegen een lagere prijs. Het heeft een middelgroot ontwerp, een monochroom scherm en een goede leesbaarheid in verschillende montageposities. De Super Pro GPS vergrendelt snel je positie met behulp van GPS- en Glonass-satellieten en ondersteunt gelijktijdige verbindingen met ANT+ en Bluetooth-apparaten. Het biedt meerdere configureerbare gegevensschermen, wegenkaarten en turn-by-turn navigatie-opties.

Volgens Road.cc is de Lezyne Mega XL GPS-computer een goed gemaakt apparaat met een groot monochroom LCD-scherm en een stevige bevestiging. Het blinkt uit in mapping- en routemogelijkheden, evenals in zijn lange batterijduur. Het downloaden van kaarten naar het apparaat kan echter traag zijn op mobiel. Het GPS- en GLONASS-netwerk zorgt voor snelle locatiebepalingen, en het scherm is duidelijk in alle lichtomstandigheden.

In vergelijking met andere fietscomputers valt de Lezyne Mega XL GPS op met zijn superieure batterijduur en offline kaartmogelijkheden. Het biedt een betrouwbare verbinding, een breed scala aan gegevensweergave-opties en uitstekende navigatiefuncties. Zijn duurzaamheid, waterbestendigheid en robuuste montagesysteem maken het een betrouwbare metgezel voor fietsers. Het is echter belangrijk op te merken dat het misschien niet dezelfde strakke uitstraling heeft als andere merken, en het downloaden van kaarten naar het apparaat kan traag zijn op mobiel.

Samenvattend is de Lezyne Mega XL GPS fietscomputer een uitgebreid en duurzaam apparaat met een lange batterijduur. Het blinkt uit in navigatie- en mappingmogelijkheden en biedt een betrouwbare verbinding met ANT+ en Bluetooth-apparaten. Hoewel het misschien niet dezelfde esthetische aantrekkingskracht heeft als andere merken, maken zijn prestaties en veelzijdigheid het een topkeuze voor fietsers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Garmin Edge 530

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin Edge 530

 • list plusUitgebreide set functies
 • list plusNauwkeurige GPS-tracking
 • list plusGebruiksvriendelijke interface

Nadelen Garmin Edge 530

 • list plusGebrek aan touchscreen
 • list plusMogelijke softwarefouten
 • list plusTrage satellietacquisitie en het wijzigen van navigatie-instellingen vereist afhankelijkheid van een telefoon

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
8.74
De Garmin Edge 530 is een zeer gewaardeerde en uitgebreide GPS-fietscomputer met een scala aan prestatiegegevens en navigatiemogelijkheden. Met zijn 2,6-inch kleurenscherm en knopgestuurde interface biedt het een duidelijk en scherp zicht op de gegevens, zodat ze onder alle omstandigheden goed zichtbaar zijn. Het apparaat wordt geleverd met een bevestiging voor eenvoudige installatie en biedt aanpassingsmogelijkheden voor gegevensvelden. Het instellen van het apparaat zonder touchscreen kan echter tijdrovend zijn.

Volgens BikeRadar is de navigatiefunctie van de Edge 530 efficiënt en ondersteunt het de trail mapping-service Trailforks. Het apparaat biedt turn-by-turn navigatie met Garmin Cycle Map, maar het browsen van de kaart zonder touchscreen kan lastig zijn. Ondanks dit wordt de Garmin Edge 530 beschouwd als een betrouwbare en veelzijdige GPS-computer die geschikt is voor verschillende disciplines.

CyclingNews benadrukt de "instellen en vergeten" ervaring van de Edge 530 zodra het is geconfigureerd. Het apparaat biedt tal van functies, waaronder een fietsalarm voor extra beveiliging en turn-by-turn navigatie. Hoewel het browsen van de kaart zonder touchscreen tijdrovend kan zijn, is de route zelf fantastisch, met auditieve aanwijzingen en een duidelijk kleurendisplay die helpen bij de navigatie. Over het algemeen levert de Garmin Edge 530 een bevredigende gebruikerservaring en wordt hij geprezen om zijn functierijke ontwerp.

De officiële website van Garmin prijst ook de Edge 530 voor zijn robuuste kaart- en navigatiemogelijkheden, nauwkeurige GPS-tracking en lange batterijduur. Gebruikers waarderen de gebruiksvriendelijke interface en aanpasbare gegevensvelden van het apparaat. Sommige klanten hebben echter melding gemaakt van problemen met softwarefouten en connectiviteitsproblemen.

OutdoorGearLab benadrukt het grotere en gebruiksvriendelijkere scherm van de Edge 530 in vergelijking met eerdere modellen in de Edge 5-serie. Het apparaat heeft ook een betere processor en verbeterde satellietdekking, waardoor nauwkeurige tracking en navigatie mogelijk zijn. Het biedt unieke prestatiegegevens en activiteitsspecifieke gegevens voor verschillende soorten ritten, waaronder weg-, mountainbike- en indoor-workouts. De Edge 530 heeft een solide batterijduur, diverse communicatiemogelijkheden en uitstekende waterbestendigheid. Sommige gebruikers kunnen echter de knoppen als lastig ervaren en het verkrijgen van satellieten kan soms traag zijn, terwijl het wijzigen van navigatie-instellingen afhankelijk is van een telefoon.

Vergeleken met andere fietscomputers valt de Garmin Edge 530 op door zijn uitgebreide set aan functies, nauwkeurige GPS-tracking en gebruiksvriendelijke interface. Het blinkt uit in het bieden van een scala aan prestatiegegevens en biedt turn-by-turn navigatie met duidelijke auditieve aanwijzingen. Het ontbreken van een touchscreen kan echter een beperking zijn voor sommige gebruikers, vooral bij het browsen van de kaart.

Al met al wordt de Garmin Edge 530 zeer gewaardeerd als een betrouwbare en functierijke fietscomputer. De sterke punten liggen in de robuuste kaart- en navigatiemogelijkheden, nauwkeurige tracking en gebruiksvriendelijke interface. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben, zoals het ontbreken van een touchscreen en mogelijke softwarefouten, wordt de Edge 530 beschouwd als een van de beste fietscomputers met knopbediening die verkrijgbaar zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

7. Garmin Edge 1030 Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin Edge 1030 Plus

 • list plusVerbeterde hardware, waaronder een snellere processor, meer intern geheugen en een gevoeliger touchscreen.
 • list plusAanzienlijk verbeterde batterijduur.
 • list plusUitgebreide lijst met functies, waaronder prestatiebewaking, navigatie en slimme connectiviteit.

Nadelen Garmin Edge 1030 Plus

 • list plusHoge prijs.
 • list plusGroter formaat in vergelijking met andere modellen.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
8.98
Gebruiksgemak
8.27
De Garmin Edge 1030 Plus is een topklasse fietscomputer met geavanceerde functies voor fietsers. Ik ben dol op de verbeterde hardware, zoals de snellere processor, meer interne opslagruimte en het gevoeligere touchscreen. De batterijduur is ook aanzienlijk verbeterd. Volgens BikeRadar biedt het apparaat nu dagelijkse intelligente en aanpasbare trainingen en een geautomatiseerde installatie, waardoor het gemakkelijk is om gegevens over te zetten van bestaande Garmin-computers.

Een van de opvallende kenmerken van de Edge 1030 Plus is het grote, hoogwaardige touchscreen, waar gebruikers dol op zijn. T3.com merkt op dat het apparaat een "uitgebreide lijst van functies" biedt, waaronder het registreren van ritgegevens, meldingen over voeding en hydratatie, en specifieke metingen voor gravel- en mountainbiken. Het heeft ook prestatiebewakingsfuncties zoals VO2 max, hersteltijd en training belastinganalyse. Gebruikers kunnen de Edge 1030 Plus verbinden met hun smartphones om meldingen te ontvangen, hun ritten bij te houden en hun voortgang met anderen te delen.

De navigatiemogelijkheden van de Edge 1030 Plus worden ook zeer geprezen. Het biedt gedetailleerde kaarten en stapsgewijze instructies, waardoor het een betrouwbaar navigatiehulpmiddel is voor fietsers. Het apparaat is compatibel met verschillende sensoren en accessoires, en kan eenvoudig worden aangepast met behulp van de Garmin Connect-app. De app wordt zeer gewaardeerd en biedt extra downloads en software-opties.

Hoewel de Garmin Edge 1030 Plus indrukwekkende functies biedt, hangt er wel een hoog prijskaartje aan. Maar voor fietsers die op zoek zijn naar een eersteklas GPS-fietscomputer met een groot scherm en een breed scala aan functies, is de Edge 1030 Plus een overtuigende keuze. Het biedt krachtige functionaliteit, een gebruiksvriendelijke interface en een verbeterde batterijduur.

In vergelijking met andere modellen valt de Garmin Edge 1030 Plus op door zijn uitgebreide lijst met functies, XL-scherm en gebruiksvriendelijke interface. Het blinkt uit in gedetailleerde navigatie, prestatiebewaking en veiligheidsfuncties. Het is echter belangrijk om te weten dat het apparaat wat groter kan zijn in vergelijking met andere modellen, wat mogelijk niet geschikt is voor fietsers die een compacter optie zoeken.

Al met al is de Garmin Edge 1030 Plus een eersteklas fietscomputer met indrukwekkende functies en functionaliteit. Het is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor fietsers, dat hen voorziet van gedetailleerde navigatie, prestatie bijhouden en slimme connectiviteit. Hoewel het een hoge prijs heeft, is het een waardevolle investering voor fietsers die geavanceerde functies en krachtige prestaties waarderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Bryton Rider 420

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bryton Rider 420

 • list plusBudgetvriendelijk met geavanceerde functies
 • list plusNauwkeurige GPS-tracking en lange batterijduur
 • list plusIntegraties met belangrijke apps van derden

Nadelen Bryton Rider 420

 • list plusBeperkte navigatiemogelijkheden
 • list plusOnintuïtieve knoppen en logge app

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.48
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
8.3
De Bryton Rider 420 is een betaalbare fietscomputer die een indrukwekkend scala aan functies en solide prestaties biedt. Volgens Outdoor Gear Lab biedt het geavanceerde functionaliteit zoals vermogensgegevens, hartslagmonitoring, smartphone-integratie en GPS-navigatie, allemaal tegen een betaalbare prijs in vergelijking met premium merken. Het is getest naast top fietscomputers en heeft bewonderenswaardig gepresteerd, met nauwkeurige GPS-tracking, integratie met belangrijke apps van derden en een lange batterijduur.

Een van de opvallende kenmerken van de Bryton Rider 420 is de batterijduur, die tot 35 uur meegaat, zoals benadrukt door Cycling News. Dit is een aanzienlijk voordeel voor langeafstandswielrenners of degenen die graag lange ritten maken zonder zich zorgen te maken over opladen. Het apparaat heeft ook een 2,3-inch kleurloos LCD-scherm met verbeterde scherpte en leesbaarheid, waardoor het gemakkelijk is om tot vijf pagina's met acht gegevensvelden te bekijken.

De Bryton Rider 420 ondersteunt Bluetooth- en ANT+ connectiviteit, waardoor het gemakkelijk is om te koppelen met verschillende sensoren en apparaten. De Bryton Active App maakt aanpassing van gegevensschermen mogelijk, hoewel er enkele eigenaardigheden zijn waarbij instellingen terugkeren naar de standaardwaarden bij het toevoegen of verwijderen van gegevensvelden.

Hoewel het apparaat turn-by-turn navigatie ondersteunt, heeft het geen voorgeladen basiskaarten, volgens Cycling News. Dit kan een beperking zijn voor degenen die sterk vertrouwen op gedetailleerde kaarten voor navigatiedoeleinden. De geavanceerde Follow Track-functie biedt echter turn-by-turn navigatie en POI/Peak-informatie.

Al met al is de Bryton Rider 420 een overtuigende optie voor fietsers die op zoek zijn naar een betaalbare fietscomputer met geavanceerde functies. Het biedt sterke prestaties, nauwkeurige GPS-tracking, uitgebreide functionaliteit en indrukwekkende batterijduur. Het apparaat heeft positieve recensies ontvangen van klanten, met een beoordeling van 4,4 van de 5 sterren op Amazon. Er zijn echter enkele verbeterpunten, zoals onintuïtieve knoppen, behoefte aan verbeteringen in de gebruikerservaring, beperkte navigatiemogelijkheden en een onhandige Bryton Active-app.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Bryton Rider 420 op door zijn betaalbaarheid terwijl het toch geavanceerde functies biedt. Premium merken kunnen een meer gepolijste gebruikersinterface en extra navigatiemogelijkheden bieden, maar deze komen vaak met een hogere prijs. Voor fietsers met een beperkt budget die functionaliteit en prestaties prioriteren, is de Bryton Rider 420 een uitstekende keuze.

Samengevat is de Bryton Rider 420 een betaalbare fietscomputer met geavanceerde functies, waaronder vermogensgegevens, hartslagmonitoring, smartphone-integratie en GPS-navigatie. Het biedt primaire functionaliteit, nauwkeurige GPS-tracking, integratie met belangrijke apps van derden en een lange batterijduur. Hoewel er ruimte is voor verbetering, zoals knopgebruik en navigatiemogelijkheden, biedt het een overtuigende optie voor fietsers die op zoek zijn naar een kosteneffectieve fietscomputer.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs

9. Garmin Edge Explore 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin Edge Explore 2

 • list plusBetaalbare prijs in vergelijking met andere Garmin Edge-modellen
 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp
 • list plusSolide batterijduur tot 16 uur

Nadelen Garmin Edge Explore 2

 • list plusMist enkele functies die te vinden zijn in duurdere Edge-modellen
 • list plusGeen Wi-Fi-connectiviteit
 • list plusNiet compatibel met elektronische aandrijvingen

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.53
Functionaliteit
7.82
Gebruiksgemak
8.25
De Garmin Edge Explore 2 is een krachtige GPS-fietscomputer die een scala aan functies biedt tegen een betaalbaardere prijs in vergelijking met andere Garmin Edge-modellen. Met een 3-inch touchscreen display en een gewicht van slechts 104g, biedt het een compacte en lichtgewicht oplossing voor fietsers. Het apparaat heeft een IPX7 waterbestendigheidsclassificatie, waardoor het duurzaam is in verschillende weersomstandigheden.

Een van de opvallende kenmerken van de Edge Explore 2 is de batterijduur, die tot 16 uur kan meegaan met GPS ingeschakeld. Hierdoor kunnen fietsers hun ritten bijhouden zonder zich zorgen te maken over een lege batterij. Het apparaat ondersteunt ook ANT+ en Bluetooth-connectiviteit, waardoor gebruikers verbinding kunnen maken met verschillende sensoren en slimme trainers.

De Garmin Edge Explore 2 heeft een verbeterde gebruikersinterface met verbeterde locatiezoekfunctie en trendline-informatie. Volgens een recensie van PlayBetter biedt het verschillende nieuwe functies en verbeteringen in vergelijking met het vorige Edge Explore-model, waaronder compatibiliteit met Garmin Varia-producten voor verbeterde veiligheid tijdens het fietsen. De recensie benadrukt ook de ondersteuning van het apparaat voor Strava Live Segments en het grotere display in vergelijking met de Edge 530.

Op het gebied van navigatie blinkt de Edge Explore 2 uit. Gebruikers kunnen hun eigen routes maken, routes importeren vanuit Garmin Connect of Strava, of de functie "round-trip course" gebruiken om een circuit te genereren op basis van populariteitsrouting. Het apparaat bevat ook de ClimbPro-functie van Garmin, die informatie geeft over komende beklimmingen op een route. Een recensie van Cycling Weekly prijst de navigatiemogelijkheden van het apparaat, met name het scherpe en gemakkelijk leesbare display, duidelijke routing en nuttige aanwijzingen bij verkeerde afslagen.

Hoewel de Edge Explore 2 enkele functies mist die te vinden zijn in duurdere Edge-modellen, zoals Wi-Fi-connectiviteit, ondersteuning voor Strava Live-segmenten en de mogelijkheid om verbinding te maken met elektronische aandrijflijnen, biedt het nog steeds een betrouwbare en functierijke ervaring voor de meeste fietsers. Volgens de recensie van Cycling Weekly is het apparaat gebruiksvriendelijk en redelijk geprijsd, met de nadruk op de reis in plaats van gebruikers te overweldigen met overbodige functies. Het installatieproces is eenvoudig en de gebruikersinterface is gestandaardiseerd op Garmin-apparaten, waardoor het vertrouwd is voor Garmin-horlogegebruikers.

In vergelijking met andere Garmin Edge-modellen valt de Edge Explore 2 in de categorie middenklasse. De Edge 130 Plus is de meest betaalbare optie, geschikt voor beginners en mensen met een beperkt budget, terwijl de Edge 830 en Edge 1030 Plus meer geavanceerde functies en touchscreen-displays bieden. De recensie van Cyclists Hub geeft een uitgebreid overzicht van de verschillende Garmin Edge-modellen en hun respectievelijke sterke punten.

Al met al is de Garmin Edge Explore 2 een betrouwbare en gebruiksvriendelijke GPS-fietscomputer die een scala aan functies biedt tegen een meer betaalbare prijs. De focus op navigatie en de reis, samen met de solide batterijduur, maken het een geschikte keuze voor de meeste fietsers. Hoewel het enkele geavanceerde functies mist die te vinden zijn in duurdere modellen, levert het nog steeds een betrouwbare prestatie en is het een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een fietscomputer in de middenklasse.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Garmin Edge 130 Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin Edge 130 Plus

 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp.
 • list plusGeavanceerde navigatietools.
 • list plusUitstekende connectiviteitsopties.

Nadelen Garmin Edge 130 Plus

 • list plusKan geen meerdere fietsprofielen aanmaken.
 • list plusMonochroom scherm.
 • list plusBeperkte batterijduur tot 12 uur.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.82
Functionaliteit
7.61
Gebruiksgemak
8.6
De Garmin Edge 130 Plus is een compacte en functierijke fietscomputer die geavanceerde navigatietools, prestatiebewaking en slimme connectiviteitsfuncties biedt. Met een 1,8-inch scherm en gebruiksvriendelijke knoppen biedt dit apparaat essentiële functies in een gebruiksvriendelijk pakket. Het ondersteunt GPS, GLONASS en Galileo satellietsystemen voor nauwkeurige locatietracking.

Volgens Cycling Weekly biedt de Edge 130 Plus nieuwe mountainbike-dynamiek en bevat het Garmin's ClimbPro-software, die details geeft over beklimmingen in een route. Het heeft ook PhysioTrueUp, waarmee fysiologische gegevens nauwkeurig blijven op meerdere apparaten. Andere softwarefuncties zijn onder andere Strava Live-segmenten, een Vo2 Max-calculator en turn-by-turn aanwijzingen.

De Garmin Edge 130 Plus heeft uitstekende connectiviteitsopties via Ant+ en Bluetooth, waardoor het gekoppeld kan worden aan verschillende trainingsensors. Het kan worden verbonden met een smartphone om meldingen te ontvangen, weerberichten weer te geven en Live Track in te schakelen, waarmee aangewezen personen je rit in realtime kunnen volgen. Het apparaat heeft ook functies voor incidentdetectie en hulp die je realtime locatie naar noodcontacten stuurt wanneer het gekoppeld is aan een compatibele smartphone.

Het apparaat is compact en lichtgewicht, waardoor het eenvoudig op het stuur van je fiets gemonteerd kan worden. Het 1,8-inch monochrome scherm is gemakkelijk af te lezen en je kunt de gegevensvelden op het scherm aanpassen. Het vergrendelt snel GPS-signalen en registreert essentiële ritgegevens, zoals afstand, ritduur en hoogte. Het heeft ook een betrouwbare batterijduur van maximaal 12 uur.

De Garmin Edge 130 Plus wordt zeer gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en scala aan functies tegen een betaalbare prijs. Volgens T3 is het een instapmodel fietscomputer dat veel waar voor je geld biedt. Klanten van REI hebben het een gemiddelde beoordeling van 4,4 van de 5 sterren gegeven, wat wijst op de populariteit en klanttevredenheid.

In vergelijking met andere fietscomputers op de markt valt de Garmin Edge 130 Plus op door zijn compacte formaat, gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide set functies. Hoewel het misschien niet de mogelijkheid heeft om meerdere fietsprofielen aan te maken, compenseert het dit met zijn prestatiebewakingsfuncties, geavanceerde navigatietools en slimme connectiviteitsopties.

Samengevat is de Garmin Edge 130 Plus een krachtige en veelzijdige fietscomputer die essentiële functies biedt in een compact en gebruiksvriendelijk pakket. Met zijn geavanceerde navigatietools, prestatiebewakingsfuncties en slimme connectiviteitsopties is het geschikt voor een scala aan activiteiten. Met zijn betaalbare prijs biedt het veel waar voor je geld. Of je nu een recreatieve fietser bent of een serieuze buitenliefhebber, de Garmin Edge 130 Plus is een betrouwbare metgezel voor je fietsavonturen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietscomputers. Er zijn namelijk 242 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!