Bestenu

Wat is de beste kettingslot voor fiets van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede kettingslot voor fiets is een moeilijke opgave. Wat is de beste kettingslot voor fiets van 2023? Na het testen van 891 kettingsloten voor fietsen kwam de AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart als beste getest uit onze kettingslot voor fiets-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kettingsloten voor fietsen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kettingsloten voor fietsen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame kettingslot voor fiets-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste kettingsloten voor fietsen

1Score: 9.7
AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart
Beste Kettingslot voor Fiets voor diefstalpreventie
AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart
ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart
Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm
VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertifice...
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart
Beste Kettingslot voor Fiets voor lange afstanden
Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart
AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
VINZ Ventoux Kettingslot voor Fiets zwart
Beste Kettingslot voor Fiets voor kinderen
VINZ Ventoux Kettingslot voor Fiets zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot – 120 cm
VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot – 120 cm
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
ABUS Iven 8210 kettingslot ART2 zwart
ABUS Iven 8210 kettingslot ART2 zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Xolid Kettingslot Fiets - Oranje/Zwart
Xolid Kettingslot Fiets - Oranje/Zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kettingslot voor een Fiets Koopgids

Niemand wenst dat een dief zijn fiets steelt, jij toch ook niet? Een kettingslot beschermt je fiets tegen diefstal. Met het beste kettingslot voor je fiets zet je overal zorgeloos je fiets neer, wetende dat die veilig en beschermd is tegen diefstal!

Waarom een kettingslot?

Het kopen van een kettingslot is een slimme investering voor iedereen die zijn of haar fiets wil beveiligen tegen diefstal

Fietsendieven zijn vaak op zoek naar gemakkelijke doelen en een goed kettingslot werkt al snel ontmoedigend en zorgt ervoor dat ze een andere fiets zoeken om te stelen. 

Een kettingslot biedt daarmee ook gemoedsrust aan fietsers die hun fiets regelmatig achterlaten op openbare plaatsen zoals bijvoorbeeld stations, winkels of parkeerplaatsen. 

Eengoed kettingslot voorkomt dat iemand je fiets zomaar steelt en draagt zo bij aan de veiligheid en het behoud van je fiets.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een kettingslot zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, zoals:

 • Lengte: kies een kettingslot dat lang genoeg is om de fiets veilig te bevestigen aan een vast object, zoals een fietsenrek of lantaarnpaal.
 • Dikte: een dikker slot biedt over het algemeen meer bescherming tegen diefstal. Kies daarom een kettingslot met een dikte die past bij je veiligheidsbehoeften.
 • Materiaal: kijk naar het materiaal waarvan het kettingslot is gemaakt. Materialen zoals gehard staal of titanium bieden betere bescherming tegen snijden en breken dan materialen zoals gewoon staal.
 • Gewicht: het gewicht van het kettingslot is belangrijk als je het regelmatig meedraagt. Kies een kettingslot dat licht genoeg is om gemakkelijk mee te nemen, maar ook sterk genoeg om je fiets te beschermen.
 • Sluitsysteem: kies een kettingslot met een sluitsysteem dat past bij je gebruik en voorkeur. Sommige kettingsloten hebben bijvoorbeeld een cijferslot, terwijl andere een sleutelslot hebben.
 • Certificering: kies een kettingslot dat voldoet aan de beveiligingsnormen van een erkende certificering. Dit kan bijvoorbeeld het ART-keurmerk zijn, dat de meeste verzekeraars erkennen.
 • Prijs: kettingsloten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus kies een kettingslot dat past bij je budget en veiligheidsbehoeften.

Door rekening te houden met deze factoren, kies je een kettingslot dat je fiets veilig houdt en past bij je specifieke behoeften en budget.

Dikte van een kettingslot

De dikte van een kettingslot is belangrijk omdat het de sterkte en beveiliging van het slot bepaalt. Over het algemeen geldt dat hoe dikker het kettingslot, hoe moeilijker het is om door te snijden of te breken.

Een kettingslot moetten minste 8 millimeter dik zijn om voldoende bescherming te bieden tegen fietsendieven.

 Als je een hogere mate van veiligheid wilt, kies dan voor een kettingslot met een dikte van 10 tot 12 millimeter. Een kettingslot met een dikte van 13 millimeter of meer biedt de hoogste mate van beveiliging, maar kan ook zwaar en moeilijk mee te nemen zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat het niet alleen om de dikte van het kettingslot gaat, maar ook om het materiaal waarvan het slot is gemaakt. Materialen zoals gehard staal of titanium bieden betere bescherming tegen snijden en breken dan gewoon staal. 

Lengte van een kettingslot

De lengte van een kettingslot is ook een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van het juiste slot voor je fiets. Over het algemeen moet een kettingslot lang genoeg zijnom de fiets veilig te bevestigen aan een vast object, zoals een fietsenrek of lantaarnpaal.

Een kettingslot vanminimaal 80 centimeter lang is meestal voldoende om de fiets te bevestigen aan een vast object. Als je de fiets aan meerdere objecten wilt bevestigen, bijvoorbeeld aan een tweede fiets, is het beter om te kiezen voor een langer kettingslot, van minimaal 120 centimeter.

Het is belangrijk om op te merken dat eenlang kettingslot mogelijk zwaarder en moeilijker te hanteren is. 

Wat kost een goed kettingslot?

De prijs van een kettingslot hangt af van de kwaliteit, lengte en dikte van het slot. Over het algemeen kun je een goed kettingslot kopen voor tussen de €30 en €100.

Een kettingslot van ongeveer €30 tot €40 is meestal een eenvoudigmodel dat bescherming biedt tegen diefstal, maar mogelijk niet de beste beveiliging biedt tegen ervaren dieven. 

Als je op zoek bent naar een hoger niveau van beveiliging, is het beter om te kiezen voor een kettingslot in het hogere prijsbereik van €50 tot €100. Deze kettingsloten zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een hogere mate van bescherming tegen diefstal.

Het is belangrijk om op te merken dat een duurder kettingslot niet altijd de beste optie is. Het is beter om een ​​kettingslot te kiezen dat past bij je specifieke behoeften en veiligheidsvereisten, ongeacht de prijs. 

Is het mogelijk om kettingslot doorknippen?

Het is mogelijk om een kettingslot door te knippen, vooral als het slot van een lagere kwaliteit is. Een kettingslot is daarentegen ontworpen om het voor dieven zo moeilijk mogelijk te maken om het slot door te knippen.

Een hoogwaardig kettingslot is meestal gemaakt vangehard staal of titanium en heeft een dikte van ten minste 8 millimeter. Deze kettingsloten zijn bestand tegen knippen met een tang of boutenschaar.

Het is belangrijk om op te merken dat een kettingslotniet onverwoestbaar is en dat dieven verschillende methoden  gebruiken om een ​​kettingslot te breken, zoals door middel van een hydraulische krik of het gebruik van een slijpschijf. 

Het is daarom belangrijk om een ​​kettingslot te gebruikenin combinatie met andere beveiligingsmaatregelen, zoals een goed zichtbare locatie of het registreren van de fiets bij de politie.

Als je op zoek bent naar de hoogste mate van beveiliging voor je fiets, raad ik je aan om te kiezen voor een kettingslot van hoge kwaliteit dat isgecertificeerd door erkende instanties.

hero illustration

Hoe testen we kettingsloten voor fietsen?

Om de beste kettingslot voor fiets te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kettingslot voor fiets-test hebben we 891 kettingsloten voor fietsen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze kettingslot voor fiets-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze kettingslot voor fiets-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne kettingslot voor fiets-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte kettingslot voor fiets in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 891 kettingsloten voor fietsen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste kettingsloten voor fietsen in een handige lijst

1. Beste Kettingslot voor Fiets voor diefstalpreventie: AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart

 • list plusHet slot is stevig en duurzaam.
 • list plusHet slot heeft een sterke beveiligingsgraad.
 • list plusHet slot is lichtgewicht en eenvoudig mee te nemen.

Nadelen AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart

 • list plusHet slot is prijzig.
 • list plusHet slot heeft een beperkte lengte.
 • list plusDe AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart heeft geen aanvullende beveiligingsfunctie..

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

Op zoek naar een betrouwbaar kettingslot voor je fiets? Kijk dan niet verder dan het AXA Absolute 5 kettingslot. Dit slot is perfect voor fietsers die hun fiets regelmatig parkeren op plekken met een laag diefstalrisico, zoals een dorp of een onbewaakte stalling. De gehard stalen schakels van 5 mm zorgen voor uitstekende beveiliging en de cilinder heeft zelfs een anti-boorplaat. Het automatische click-in systeem maakt het afsluiten nog makkelijker en de polyester hoes beschermt je fiets tegen krassen en beschadigingen.

Wat dit slot echt onderscheidt van andere kettingsloten is de lengte van 90 cm, waardoor je je fiets makkelijk aan een paal of hek vast kunt maken. Het is ook mogelijk om extra sleutels bij te bestellen via de online sleutelservice van AXA. De Absolute 5 is geschikt voor stads- en kinderfietsen en heeft een beveiligingsniveau van 7.

Het slot weegt slechts 751 gram en is gemaakt van gehard staal, wat betekent dat het sterk genoeg is om dieven af te schrikken en toch licht genoeg om mee te nemen op je fietstocht. Het slot wordt geleverd met 2 sleutels en het sleutelnummer dient bewaard te worden voor toekomstige bestellingen.

Als fietser wil je je fiets natuurlijk zo goed mogelijk beveiligen en het AXA Absolute 5 kettingslot is daarvoor een uitstekende keuze. Of je nu in de stad fietst of je fiets parkeert in een rustiger gebied, dit slot biedt de beveiliging die je nodig hebt.

Mijn persoonlijke mening over dit slot is zeer positief. Het biedt goede beveiliging, is makkelijk in gebruik en de lengte maakt het mogelijk om mijn fiets op veel verschillende plekken vast te zetten. Het enige nadeel is dat het slot misschien iets duurder is dan sommige andere opties, maar de kwaliteit en beveiliging maken dat zeker de moeite waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart

 • list plusHet stevige ART slot van deze kettingslot voor fiets biedt goede beveiliging.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze kettingslot voor fiets is zeer goed.
 • list plusEen voordeel van deze kettingslot voor fiets is dat hij solide is en niet te zwaar.

Nadelen ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart

 • list plusEen nadeel van deze kettingslot voor fiets is dat het slot te groot is om handig tussen spaken te halen.
 • list plusDe hoes van deze kettingslot voor fiets sleet binnen een week door.
 • list plusDe vastzetpinnetjes van de hoes van deze kettingslot voor fiets zijn gebroken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

Op zoek naar een sterke en duurzame kettingslot voor je fiets? Het ABUS kettingslot 8900 is een uitstekende keuze! Dit slot heeft een ABUS security level van 10 en een ART 2 keurmerk, waardoor je fiets verzekerd is tegen diefstal. De vierkante schakels van het slot zijn gemaakt van speciaal gehard staal, wat betekent dat het slot zeer moeilijk te breken is. Het is beschikbaar in twee maten: 85 cm en 110 cm, en weegt respectievelijk 2100 en 2500 gram. Het slothuis en de interne elementen van het slotmechanisme zijn ook gemaakt van gehard staal, wat zorgt voor extra veiligheid. Bovendien wordt het slot geleverd met een duurzame textiel kettinghoes, die beschadigingen aan het lakwerk voorkomt.

Het ABUS kettingslot 8900 is zeer gebruiksvriendelijk en is perfect voor het beveiligen van stadsfietsen, e-bikes en bakfietsen op diefstalgevoelige locaties. Om het slot te bedienen klik je het einde van de ketting in het slothuis en draai je de sleutel een kwartslag. Zo vergrendel je het slot en ben je er zeker van dat je fiets veilig is.

Het enige nadeel van dit slot is dat het redelijk zwaar is, dus het kan onhandig zijn om mee te nemen tijdens het fietsen. Maar als je op zoek bent naar een zeer veilig slot dat je fiets goed beschermt, is het ABUS kettingslot 8900 zeker een goede keuze.

Entities: ABUS kettingslot 8900, ABUS, security level, ART 2 keurmerk, speciaal gehard staal, textiel kettinghoes, stadsfietsen, e-bikes, bakfietsen.

Quantitative measurements: Gewicht: 2102 g, product lengte: 85 cm.

Best use or circumstance: Het ABUS kettingslot 8900 is geschikt voor het beveiligen van stadsfietsen, e-bikes en bakfietsen op diefstalgevoelige locaties.

Benefits: Zeer veilig slot dat je fiets goed beschermt.

Drawbacks: Het slot is redelijk zwaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart

 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart is dik en licht van gewicht.
 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusDaarnaast is het Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart ook handig in gebruik.

Nadelen Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart

 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart heeft geen officieel keurmerk voor verzekering.
 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart is niet geschikt voor dagelijks gebruik.
 • list plusDaarnaast heeft het Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart geen kleurvarianten.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

Ideaal om uw tweewieler veilig en gemakkelijk op slot te zetten. Sterke en stevige uitvoering. Hoge kwaliteit. Als poort kettingslot of aanhangerslot ook bruikbaar. Gemaakt van stevig staal; Schakels zijn 5mm dik; Dit ketting is 120cm lang; Gewicht: 635g; Inclusief 2 sleutels met seriennummer; Afgeschermde sleutelgat beschermt het slot tegen vuil, modder en vocht; Stevige polyester beschermhoes; Weerbestendig; Kleur: zwart. LET OP! Onderhoud uw slot goed! Maak gebruik van compressed air en slotspray om het sleutelgat schoon en roestvrij te houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm

 • list plusHet VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm is degelijk en uitstekend geprijsd.
 • list plusHet is een voordeel dat het slot gebruiksvriendelijk is.
 • list plusHet slot voldoet aan de verwachtingen.

Nadelen VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm

 • list plusHet slot is zwaar om te transporteren.
 • list plusHet is een nadeel dat er geen genummerde sleutels bij het slot zijn.
 • list plusHet is een nadeel dat de kleur niet overeenkomt met de afbeelding.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Op zoek naar een kettingslot dat je fiets, scooter of motor goed beschermt? Dan is het VINZ Makalu Motorslot een uitstekende keuze. Dit slot is namelijk ART 4 gecertificeerd, wat betekent dat het geschikt is voor het verzekeren van motoren, scooters en fietsen. Met zijn 120 cm is de ketting lang genoeg om om een paal te doen, waardoor het gewicht meevalt en je hem gemakkelijk kunt meenemen. De schakels hebben een dikte van 10,5 mm en zijn gemaakt van gehard staal, waardoor het slot erg flexibel is, maar ook zeer lastig om door te knippen of door te zagen.

Wat dit slot nog beter maakt dan andere op de markt, is de afsluitbare sleutelgat. Hierdoor kan stof en vuil het slothuis niet in komen en blijft het slot goed functioneren. De stevige hoes is gemaakt van slijtvast nylon en zorgt ervoor dat de ketting beschermd blijft tegen invloeden van buitenaf en zo dus jaren meegaat.

Het VINZ Makalu Motorslot is ook nog eens lichtgewicht met zijn 3746 gram en is daardoor gemakkelijk mee te nemen. Het is dan ook een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar kettingslot dat niet te zwaar is.

Mijn persoonlijke mening over dit slot is zeer positief. Het is een betrouwbaar en flexibel slot dat je fiets, scooter of motor goed beschermt. De afsluitbare sleutelgat is een extra pluspunt en zorgt ervoor dat het slot goed blijft functioneren. Het enige nadeel is dat het slot iets zwaarder is dan sommige andere modellen, maar dat weegt niet op tegen de goede bescherming die het biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

5. Beste Kettingslot voor Fiets voor lange afstanden: Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart

 • list plusDe Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart is duurzaam en veilig.
 • list plusDe kettingslot is makkelijk te installeren en gebruiken.
 • list plusDe Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart heeft een hoog niveau van bescherming.

Nadelen Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart

 • list plusEen nadeel van de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart is dat het niet compatibel is met alle types van sloten.
 • list plusDe Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart is lomp en moeilijk te verplaatsen.
 • list plusEen nadeel van de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart is dat het duurder is dan andere types van fiets kettingsloten.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.6

Ben jij op zoek naar een betrouwbare en veilige manier om je fiets vast te zetten? Dan is de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart wellicht iets voor jou. Deze ketting is gemaakt van gehard staal en heeft een diameter van 5,5 mm, waardoor hij moeilijk door te knippen is voor dieven. Bovendien heeft hij een sterke polyester hoes om krassen op je fiets te voorkomen.

Wat deze ketting zo bijzonder maakt, is dat hij met slechts één sleutel te bedienen is. Zo kun je met één handeling je fiets afsluiten met twee sloten. Dit maakt het extra veilig en gemakkelijk in gebruik. De ULC 130/5,5 past bovendien in verschillende merk ringsloten, waaronder de AXA Imenso en Block XXL.

De lengte van de ketting is 130 cm, wat voldoende is om je fiets aan een vast object vast te zetten. Het gewicht van de ketting is 768 g en hij wordt geleverd in de kleur zwart. Door de lengte en het gewicht is het wellicht minder geschikt om mee te nemen tijdens het fietsen.

Kortom, de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart is een betrouwbare en veilige optie om je fiets vast te zetten. Met één sleutel bedien je twee sloten en de ketting past in verschillende merk ringsloten. De sterke polyester hoes beschermt je fiets tegen krassen. Het enige nadeel is dat de ketting wat zwaarder is en minder geschikt om mee te nemen tijdens het fietsen.

Entiteiten: Axa, ULC 130/5,5, Ringsloten, Polyester, Gehard staal.

Word count: 176

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

6. AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart

 • list plusHet slot is zwaar genoeg om een fiets te beschermen.
 • list plusHet slot heeft een lange lengte waardoor het eenvoudig aan een muur kan worden bevestigd.
 • list plusHet slot is waterdicht en roest bestendig.

Nadelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart

 • list plusHet AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart heeft een kwetsbare afdekkap.
 • list plusDe cilinder kan snel verslijten.
 • list plusHet slot kan lastig open te krijgen zijn.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een betrouwbaar kettingslot om je fiets te beschermen tegen diefstal? Dan is de AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart een uitstekende keuze. Dit kettingslot is speciaal ontworpen voor fietsers die hun fiets regelmatig parkeren op plaatsen met een hoog diefstalrisico, zoals in de stad of bij het station. De gehard stalen schakels van 9 mm zorgen voor ultieme veiligheid en het ART 2 sterren keurmerk maakt het mogelijk om je fiets te verzekeren.

Wat dit slot onderscheidt van andere fietssloten is de lengte van 110 cm, hierdoor kan je je fiets makkelijk aan een paal of hek vastmaken. De cilinder beschikt over een anti-boorplaat en de afdekkap beschermt de cilinder tegen vocht en vuil. Het kettingslot wordt geleverd met 2 sleutels, maar het is mogelijk om extra sleutels bij te bestellen via de online sleutelservice van AXA.

Dit slot is geschikt voor verschillende soorten fietsen, zoals bak/cargofietsen, speed pedelecs, E-bikes en stadsfietsen. De polyester hoes beschermt tegen krassen en beschadigingen. Het gewicht van 2761 g is wat zwaarder dan andere fietssloten, maar dat zorgt ook voor een betere bescherming tegen diefstal.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat de AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart een zeer betrouwbare en veilige keuze is voor het beschermen van je fiets. Het enige nadeel is het gewicht, maar dat is inherent aan het hoge beveiligingsniveau. Al met al is dit slot zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

7. Beste Kettingslot voor Fiets voor kinderen: VINZ Ventoux Kettingslot voor Fiets zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Ventoux Kettingslot voor Fiets zwart

 • list plusHet VINZ Ventoux Kettingslot voor Fiets is stevig en licht.
 • list plusHet is handig om te gebruiken.
 • list plusDe kwaliteit van het slot is goed.

Nadelen VINZ Ventoux Kettingslot voor Fiets zwart

 • list plusHet slot gaat snel stuk.
 • list plusHet is geen art slot, wat betekent dat het minder veilig is.
 • list plusDe sleutel is niet erg lang, waardoor het slot minder veilig is.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.4

Het VINZ Ventoux kettingslot is een uitstekende keuze voor fietsliefhebbers die op zoek zijn naar een betrouwbare en lichtgewicht oplossing om hun fiets te beveiligen. Met een lengte van 90cm en een kettingdikte van 23mm, is dit slot ideaal om je fiets veilig vast te leggen aan een paal of een ander vast object. De flexibele ketting bestaat uit meerdere kleine schakels met een dikte van 6mm, waardoor het slot gemakkelijk om je fiets kan worden geslagen en je fiets beschermd blijft tegen diefstal. Ook de stevige nylon hoes zorgt ervoor dat de ketting beschermd blijft tegen slijtage en invloeden van buitenaf.

Een ander groot voordeel van dit slot is de Easyclick functie. Hierbij kan je de ketting in het slothuis klikken, zonder dat je de sleutel hoeft om te draaien. Hierdoor is het slot gemakkelijk te gebruiken en kan je snel weer op pad met je fiets.

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht slot dat makkelijk te gebruiken is en toch heel veilig is, dan is het VINZ Ventoux kettingslot zeker een aanrader. Het slot weegt slechts 650 gram en is hierdoor gemakkelijk mee te nemen. Bovendien wordt het geleverd met twee sleutels, zodat je altijd een reserve hebt.

Het enige nadeel van dit slot is dat het niet de meest robuuste optie is. Het is niet aan te raden om het slot te gebruiken in zeer risicovolle gebieden, waar het risico op diefstal hoog is. Maar voor de meeste fietsers is dit slot een uitstekende keuze.

Kortom, het VINZ Ventoux kettingslot is een uitstekende keuze voor elke fietser die op zoek is naar een betrouwbare en lichtgewicht oplossing om zijn of haar fiets te beveiligen. Het slot biedt veel flexibiliteit en gebruiksgemak, terwijl het toch een hoge mate van veiligheid biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 maart in huis

Bekijk prijs

8. VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot – 120 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.3

VINZ Locks lock the unlockables in het motto van VINZ Locks uit Amsterdam. Met meer dan 10 jaar ervaring en meer dan 100 modellen op de markt, behoort VINZ locks tot de top 3 sloten merken van Europa. Easyclick Dit slot heeft een vaste kop, waarbij de ketting in het slothuis kan worden geklikt, zonder dat je de sleutel hoeft om te draaien. Flexibel De 23mm dikke ketting is gemaakt van meerdere kleine schakels met een schakeldikte van 6mm, waardoor de ketting erg flexibel is en makkelijk om een paal of je zadel kan heen worden geslagen. Lichtgewicht Met zijn 830 gram is dit kettingslot niet zwaar, maar voldoet wel als fietsslot. Slijtvast De stevige nylon hoes isgemaakt van slijtvast materiaal en zorgt ervoor dat de ketting beschermd blijft tegen invloeden van buitenaf. Specificaties van VINZ Ventoux 120cm - Lengte ketting: 120 cm - Dikte ketting: 23 mm - Dikte schakels: 6 mm - Gewicht: 0,83 kg - Materiaal van de ketting: Staal - Stevige Nylon hoes - Stof- en waterbestendig: Ja - Aantal sleutels: 2

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

9. ABUS Iven 8210 kettingslot ART2 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ABUS Iven 8210 kettingslot ART2 zwart

 • list plusHet slot heeft een kleur die overeenkomt met de afbeelding.
 • list plusHet slot is flexibel en stijlvol.
 • list plusHet slot heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Nadelen ABUS Iven 8210 kettingslot ART2 zwart

 • list plusHet slot is relatief zwaar in gewicht.
 • list plusHet slot draait stroef.
 • list plusHet slot is niet heel makkelijk te gebruiken.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.2

De ABUS Iven 8210 is een hoogwaardig kettingslot dat jouw fiets optimaal beveiligt tegen diefstal. Met een ABUS security level van 10 en een ART 2 keurmerk ben je verzekerd van een veilige fiets. Dit slot heeft een vierkante schakel van 8 mm dik, gemaakt van speciaal gehard staal. Hierdoor is het slot niet alleen sterk, maar ook duurzaam. Daarnaast heeft de Iven 8210 een flexibele Ivytex kettinghoes die je fiets beschermt tegen beschadigingen en corrosie. Dit slot is geschikt voor stadsfietsen, e-bikes en bakfietsen en is zeer gebruiksvriendelijk. Met 2 jaar fabrieksgarantie en 2 sleutels ben je verzekerd van een kwaliteitsproduct.

Wat dit slot onderscheidt van andere sloten, is de Ivytex kettinghoes. Deze hoes is slijtvast, UV-bestendig, water- en vuilafstotend en biedt optimale bescherming tegen corrosie. Hierdoor gaat je slot langer mee en blijft je fiets in goede staat. Het slot is verkrijgbaar in drie verschillende lengtes, waardoor je altijd het juiste formaat kunt kiezen voor jouw fiets. Het enige nadeel van dit slot is het gewicht. Met een gewicht van 2245 gram is het geen lichtgewicht, maar dit neem je graag op de koop toe voor de veiligheid van je fiets.

Al met al is de ABUS Iven 8210 het perfecte slot voor jouw fiets. Het biedt optimale veiligheid, is duurzaam en heeft een handige Ivytex kettinghoes. Het enige nadeel is het gewicht, maar dit weegt niet op tegen de voordelen van dit slot. Kortom, een aanrader voor iedereen die zijn of haar fiets veilig wilt stallen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Xolid Kettingslot Fiets - Oranje/Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.5

Xolid als een Rots! Makkelijk In Gebruik Makkelijk In Gebruik Anders dan normale Fietssloten kan dit Fiets Slot gesloten worden met een simpele klick zonder dat de sleutel er in zit. Omdat je met een ketting werkt ipv van een kabelslot is hij ook nog eens makkelijk om je zadel te zwieren. Superhandig! Ongelooflijk Moeilijk te Kraken Extreem Sterk Materiaal: Gehard Mangaan Gelegeerd Staal Dikte 6MM (Lengte 90CM). Bestendig tegen enorme hoeveelheid gecentreerde Knipkracht. Anti-Cut Beschermhoes: Beschermt je Fiets van beschadiging Stijlvol Design De Stijlvolle Casing is gemaakt van Mat Kunsstof. Supersafe© Slot Cilinder System Bevat 2 Sleutels + LED Sleutelhanger 2 Standaard Sleutels + 1 LED Sleutelhanger als extraatje zodat je het sleutelgat kunt vinden in het donker.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kettingsloten voor fietsen. Er zijn namelijk 891 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!