Wat is de beste Kettingslot voor Fiets van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 16 juli, 2024

Het kopen van een goede Kettingslot voor Fiets is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Kettingslot voor Fiets van 2024? Na het onderzoeken van 2036 Kettingsloten voor fietsen kwam de R2B® Fietsslot met cijferslot 110 als beste uit onze Kettingslot voor Fiets-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kettingsloten voor fietsen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kettingsloten voor fietsen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Kettingslot voor Fiets-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Kettingslot voor Fiets selectie

De top 10 beste Kettingsloten voor fietsen

1Score: 9.9
R2B® Fietsslot met cijferslot 110
R2B® Fietsslot met cijferslot 110
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
VINZ Salado ART2 goedgekeurd Fietsslot
VINZ Salado ART2 goedgekeurd Fietsslot
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
AXA Absolute 9 Kettingslot ART
AXA Absolute 9 Kettingslot ART
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
R2B® Fietsslot met twee sleutels
R2B® Fietsslot met twee sleutels
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot
VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot
Vinz
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot
VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot
Vinz
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
AXA Absolute 9 Kettingslot ART
AXA Absolute 9 Kettingslot ART
Axa
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
AXA Absolute 8 Kettingslot Slot
AXA Absolute 8 Kettingslot Slot
Axa
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
VINZ Salado ART2 Fietsslot
VINZ Salado ART2 Fietsslot
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
ABUS Iven 8210 kettingslot ART2
ABUS Iven 8210 kettingslot ART2
ABUS
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kettingslot voor een Fiets Koopgids

Niemand wenst dat een dief zijn fiets steelt, jij toch ook niet? Een kettingslot beschermt je fiets tegen diefstal. Met het beste kettingslot voor je fiets zet je overal zorgeloos je fiets neer, wetende dat die veilig en beschermd is tegen diefstal!

Waarom een kettingslot?

Het kopen van een kettingslot is een slimme investering voor iedereen die zijn of haar fiets wil beveiligen tegen diefstal

Fietsendieven zijn vaak op zoek naar gemakkelijke doelen en een goed kettingslot werkt al snel ontmoedigend en zorgt ervoor dat ze een andere fiets zoeken om te stelen. 

Een kettingslot biedt daarmee ook gemoedsrust aan fietsers die hun fiets regelmatig achterlaten op openbare plaatsen zoals bijvoorbeeld stations, winkels of parkeerplaatsen. 

Eengoed kettingslot voorkomt dat iemand je fiets zomaar steelt en draagt zo bij aan de veiligheid en het behoud van je fiets.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een kettingslot zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, zoals:

 • Lengte: kies een kettingslot dat lang genoeg is om de fiets veilig te bevestigen aan een vast object, zoals een fietsenrek of lantaarnpaal.
 • Dikte: een dikker slot biedt over het algemeen meer bescherming tegen diefstal. Kies daarom een kettingslot met een dikte die past bij je veiligheidsbehoeften.
 • Materiaal: kijk naar het materiaal waarvan het kettingslot is gemaakt. Materialen zoals gehard staal of titanium bieden betere bescherming tegen snijden en breken dan materialen zoals gewoon staal.
 • Gewicht: het gewicht van het kettingslot is belangrijk als je het regelmatig meedraagt. Kies een kettingslot dat licht genoeg is om gemakkelijk mee te nemen, maar ook sterk genoeg om je fiets te beschermen.
 • Sluitsysteem: kies een kettingslot met een sluitsysteem dat past bij je gebruik en voorkeur. Sommige kettingsloten hebben bijvoorbeeld een cijferslot, terwijl andere een sleutelslot hebben.
 • Certificering: kies een kettingslot dat voldoet aan de beveiligingsnormen van een erkende certificering. Dit kan bijvoorbeeld het ART-keurmerk zijn, dat de meeste verzekeraars erkennen.
 • Prijs: kettingsloten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus kies een kettingslot dat past bij je budget en veiligheidsbehoeften.

Door rekening te houden met deze factoren, kies je een kettingslot dat je fiets veilig houdt en past bij je specifieke behoeften en budget.

Dikte van een kettingslot

De dikte van een kettingslot is belangrijk omdat het de sterkte en beveiliging van het slot bepaalt. Over het algemeen geldt dat hoe dikker het kettingslot, hoe moeilijker het is om door te snijden of te breken.

Een kettingslot moetten minste 8 millimeter dik zijn om voldoende bescherming te bieden tegen fietsendieven.

 Als je een hogere mate van veiligheid wilt, kies dan voor een kettingslot met een dikte van 10 tot 12 millimeter. Een kettingslot met een dikte van 13 millimeter of meer biedt de hoogste mate van beveiliging, maar kan ook zwaar en moeilijk mee te nemen zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat het niet alleen om de dikte van het kettingslot gaat, maar ook om het materiaal waarvan het slot is gemaakt. Materialen zoals gehard staal of titanium bieden betere bescherming tegen snijden en breken dan gewoon staal. 

Lengte van een kettingslot

De lengte van een kettingslot is ook een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van het juiste slot voor je fiets. Over het algemeen moet een kettingslot lang genoeg zijnom de fiets veilig te bevestigen aan een vast object, zoals een fietsenrek of lantaarnpaal.

Een kettingslot vanminimaal 80 centimeter lang is meestal voldoende om de fiets te bevestigen aan een vast object. Als je de fiets aan meerdere objecten wilt bevestigen, bijvoorbeeld aan een tweede fiets, is het beter om te kiezen voor een langer kettingslot, van minimaal 120 centimeter.

Het is belangrijk om op te merken dat eenlang kettingslot mogelijk zwaarder en moeilijker te hanteren is. 

Wat kost een goed kettingslot?

De prijs van een kettingslot hangt af van de kwaliteit, lengte en dikte van het slot. Over het algemeen kun je een goed kettingslot kopen voor tussen de €30 en €100.

Een kettingslot van ongeveer €30 tot €40 is meestal een eenvoudigmodel dat bescherming biedt tegen diefstal, maar mogelijk niet de beste beveiliging biedt tegen ervaren dieven. 

Als je op zoek bent naar een hoger niveau van beveiliging, is het beter om te kiezen voor een kettingslot in het hogere prijsbereik van €50 tot €100. Deze kettingsloten zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een hogere mate van bescherming tegen diefstal.

Het is belangrijk om op te merken dat een duurder kettingslot niet altijd de beste optie is. Het is beter om een ​​kettingslot te kiezen dat past bij je specifieke behoeften en veiligheidsvereisten, ongeacht de prijs. 

Is het mogelijk om kettingslot doorknippen?

Het is mogelijk om een kettingslot door te knippen, vooral als het slot van een lagere kwaliteit is. Een kettingslot is daarentegen ontworpen om het voor dieven zo moeilijk mogelijk te maken om het slot door te knippen.

Een hoogwaardig kettingslot is meestal gemaakt vangehard staal of titanium en heeft een dikte van ten minste 8 millimeter. Deze kettingsloten zijn bestand tegen knippen met een tang of boutenschaar.

Het is belangrijk om op te merken dat een kettingslotniet onverwoestbaar is en dat dieven verschillende methoden  gebruiken om een ​​kettingslot te breken, zoals door middel van een hydraulische krik of het gebruik van een slijpschijf. 

Het is daarom belangrijk om een ​​kettingslot te gebruikenin combinatie met andere beveiligingsmaatregelen, zoals een goed zichtbare locatie of het registreren van de fiets bij de politie.

Als je op zoek bent naar de hoogste mate van beveiliging voor je fiets, raad ik je aan om te kiezen voor een kettingslot van hoge kwaliteit dat isgecertificeerd door erkende instanties.

hero illustration

Hoe testen we Kettingsloten voor fietsen?

Om de beste Kettingslot voor Fiets te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kettingslot voor Fiets-test hebben we 2036 Kettingsloten voor fietsen geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Kettingslot voor Fiets-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Kettingslot voor Fiets-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Kettingslot voor Fiets-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte Kettingslot voor Fiets in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2036 Kettingsloten voor fietsen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Kettingsloten voor fietsen in een makkelijke lijst

1. R2B® Fietsslot met cijferslot 110

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen R2B® Fietsslot met cijferslot 110

 • list plus5-cijferig codeslot voor optimale veiligheid
 • list plusUniversele pasvorm voor alle fietstypes
 • list plusWeerbestendig ontwerp voor soepel functioneren

Nadelen R2B® Fietsslot met cijferslot 110

 • list plusLengte van 110 cm kan voor sommige gebruikers te lang zijn

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.86
Functionaliteit
9.99
Gebruiksgemak
9.82
Ik ben blij je voor te stellen aan het R2B ® Fietsslot met cijferslot - 110 cm - Kettingslot fiets. Dit sterke kettingslot met een 5-cijferig codeslot biedt maximale bescherming voor je fiets, zodat je altijd met een gerust hart kunt vertrekken. Het past op alle soorten fietsen, van e-bikes tot mountainbikes, en met een lengte van 110 cm kun je het gemakkelijk aan een paal of rek vastmaken. Het weerbestendige ontwerp zorgt ervoor dat het slot soepel blijft werken, ongeacht het weer.

Gemaakt van hoogwaardige materialen, is dit fietsslot bestand tegen knippen, breken en andere veelvoorkomende methoden van fietsdiefstal. De gehard stalen ketting met een diameter van 7,2 mm is omhuld met een slijtvaste en antislip hoes, waardoor het slot duurzaam en stevig is. Het 5-cijferig codeslot biedt gemak en gemoedsrust, aangezien je geen gedoe met sleutels hebt en je bovendien je eigen code eenvoudig kunt instellen.

Wat dit fietsslot echt opvallend maakt, is de universele pasvorm die geschikt is voor alle fietstypes. Dit maakt het slot veelzijdig en aantrekkelijk voor fietsers met verschillende soorten fietsen. Bovendien zorgt de lengte van 110 cm ervoor dat het gemakkelijk is om het slot aan verschillende structuren vast te maken, waardoor het handig is in gebruik.

Het R2B Fietsslot onderscheidt zich door zijn duurzaamheid, weerbestendigheid en het gemak van het 5-cijferig codeslot. Het biedt een uitstekende combinatie van veiligheid en gebruiksgemak, waardoor het een hoogwaardig product is in zijn categorie. Het slot overtreft zijn concurrenten door zijn sterke materialen, handige codeslot en universele pasvorm.

Hoewel de lengte van 110 cm voor sommige gebruikers te lang kan zijn in bepaalde situaties, zijn de voordelen van de veiligheid, duurzaamheid en gebruiksgemak van het R2B Fietsslot duidelijke redenen waarom het een uitstekende keuze is voor fietsers die op zoek zijn naar betrouwbare bescherming voor hun waardevolle tweewieler.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. VINZ Salado ART2 goedgekeurd Fietsslot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Salado ART2 goedgekeurd Fietsslot

 • list plusRobuust en betrouwbaar fietsslot met score van 4/5 in ANWB slotentest
 • list plusVoorzien van ART 2 keurmerk met toelatingsnummer MBT 4269, voldoet aan strenge eisen voor fietssloten
 • list plusDikke schakels van gehard staal zorgen voor hoge mate van weerstand tegen diefstal

Nadelen VINZ Salado ART2 goedgekeurd Fietsslot

 • list plusLengte van 120cm kan voor sommige gebruikers mogelijk overbodig lang zijn

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.85
Functionaliteit
9.85
Gebruiksgemak
9.19
Met het VINZ Salado ART2 goedgekeurd Fietsslot - 120cm ben ik verzekerd van een robuuste en betrouwbare beveiliging voor mijn fiets. Met een score van 4/5 in de ANWB slotentest, is dit slot beoordeeld als "Goed". Het ART 2 keurmerk met toelatingsnummer MBT 4269 geeft aan dat het voldoet aan strenge eisen voor fietssloten. De 8,3 mm dikke schakels van gehard staal bieden een hoge weerstand tegen diefstal, wat mij gemoedsrust geeft bij het parkeren van mijn fiets op openbare plaatsen.

Een opvallend kenmerk van dit slot is de stevigheid, wat essentieel is voor een fietsslot. Het is ook stof- en waterbestendig, waardoor het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en langdurig gebruik. Met drie sleutels inbegrepen, biedt het slot extra gemak en gemoedsrust, aangezien reserve sleutels altijd handig zijn in het geval van verlies of beschadiging van een van de sleutels.

Het VINZ Salado ART2 goedgekeurd Fietsslot is geëvolueerd naar een indrukwekkend beveiligingsniveau, met verbeterde materialen en constructie die het onderscheiden van eerdere modellen. Het is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van fietsers die op zoek zijn naar een hoogwaardige beveiligingsoplossing voor hun fiets, zonder in te leveren op gemak en duurzaamheid.

Dit fietsslot excelleert in zijn vermogen om bescherming te bieden tegen diefstal, met een sterke nadruk op duurzaamheid en weerbestendigheid. De combinatie van de dikke schakels van gehard staal, het ART 2 keurmerk en de stof- en waterbestendigheid maken het een uitstekende keuze voor fietsers die hun fiets veilig willen achterlaten op verschillende locaties.

Hoewel de lengte van 120cm voor sommige gebruikers mogelijk overbodig lang is, blijft het een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een hoogwaardig fietsslot dat uitblinkt in beveiliging en duurzaamheid.

In conclusie, biedt de VINZ Salado ART2 goedgekeurd Fietsslot - 120cm een uitstekende beveiligingsoplossing voor fietsers, met indrukwekkende eigenschappen die een hoge mate van bescherming en duurzaamheid bieden. Ondanks mogelijke beperkingen met betrekking tot de lengte, blijft het een solide keuze voor diegenen die op zoek zijn naar gemoedsrust bij het beveiligen van hun waardevolle fiets. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

3. AXA Absolute 9 Kettingslot ART

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART

 • list plusHoogwaardige materialen voor ultieme veiligheid
 • list plusLengte van 90 cm voor gemakkelijk vastmaken aan paal of hek
 • list plusART 2 sterren keurmerk voor verzekering van de fiets

Nadelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART

 • list plusGewicht van het slot kan als nadeel worden ervaren

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.88
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
9.52
Ik ben de AXA Absolute 9, een betrouwbaar kettingslot dat speciaal is ontworpen voor fietsers die hun fiets regelmatig parkeren op plekken met een hoog diefstalrisico, zoals in de stad of bij een station. Mijn geharde stalen schakels met een diameter van 9 mm zorgen voor ultieme veiligheid en hebben geresulteerd in een ART 2 sterren keurmerk, waardoor je je fiets kunt verzekeren. Ondanks mijn gewicht bied ik een betere bescherming tegen diefstal. Met mijn lengte van 90 cm kun je jouw fiets gemakkelijk aan een paal of hek vastmaken, en mijn cilinder beschikt over een anti-boorplaat met een afdekkap die de cilinder beschermt tegen vocht en vuil.

Ik kom met 2 sleutels, maar je hebt ook de mogelijkheid om extra sleutels bij te bestellen via de online sleutelservice van AXA. Het sleutelnummer is hiervoor noodzakelijk en dient bewaard te worden. Ik ben geschikt voor bak/cargofietsen, speed pedelecs, e-bikes en stadsfietsen, en beschik over een polyester hoes die krassen en beschadigingen voorkomt. Daarnaast geef ik handige gebruikstips, zoals het regelmatig smeren met AXA slotspray om het mechanisme soepel te houden, en het vermijden van het gebruik van WD40, dat de sleutelpinnen aan elkaar kan laten plakken en het slot makkelijker te openen maakt.

Wat mij onderscheidt, is de combinatie van hoogwaardige materialen, mijn lengte van 90 cm, en het ART 2 sterren keurmerk dat aantoont dat ik voldoe aan de strengste eisen op het gebied van fietsbeveiliging. AXA staat bekend als toonaangevend op het gebied van fietsbeveiliging en biedt voor elke tweewieler een toepasselijk slot. Het assortiment omvat niet alleen frame- en kettingsloten, maar ook kabel- en vouwsloten, die even sterk zijn maar nog gemakkelijker mee te nemen.

Ik bied een uitstekende combinatie van veiligheid, gemak en duurzaamheid, waardoor ik een ideale keuze ben voor fietsers die op zoek zijn naar gemoedsrust wanneer ze hun fiets op risicovolle locaties parkeren. Met mijn sterke materialen, handige lengte, en hoogwaardige keurmerk ben ik een solide investering in de bescherming van je fiets. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. R2B® Fietsslot met twee sleutels

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen R2B® Fietsslot met twee sleutels

 • list plusDuurzaamheid
 • list plusAutomatische click-in functie
 • list plusUniversele pasvorm

Nadelen R2B® Fietsslot met twee sleutels

 • list plusMogelijk te kort voor bredere palen

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.15
Functionaliteit
8.51
Gebruiksgemak
9.28
Met het R2B Fietsslot hoef je je geen zorgen meer te maken over de veiligheid van je fiets. Dit sterke kettingslot is gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen diefstalmethoden, zoals knippen en breken. Met de automatische click-in functie is het afsluiten een fluitje van een cent, en de universele pasvorm zorgt ervoor dat het op alle fietstypes past. Het reflecterende materiaal en de weerbestendigheid maken dit slot perfect voor elk seizoen en zorgen voor extra zichtbaarheid. Met een lengte van 115 cm en twee sleutels, is dit fietsslot de ideale keuze voor elke fietser. Met het R2B Fietsslot hoef je je nooit meer zorgen te maken over de veiligheid van je fiets. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot

 • list plusBetrouwbaar en gebruiksvriendelijk slot
 • list plusEasyclick-systeem maakt gebruik gemakkelijk en handig
 • list plusLichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen

Nadelen VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot

 • list plusAlleen geschikt voor fietsen

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.05
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
8.13
Het VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot is echt iets voor mij! Met meer dan 10 jaar ervaring en meer dan 100 modellen op de markt, behoort VINZ Locks tot de top 3 slotenmerken van Europa. Dat betekent dat ik kan vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van dit slot.

Wat ik echt geweldig vind aan dit slot, is het Easyclick-systeem. Ik hoef de sleutel niet eens om te draaien om de ketting in het slot te klikken. Het is super eenvoudig en handig in gebruik. Geen gedoe meer met het vastzetten van mijn fiets!

De ketting van 23 mm dikte bestaat uit kleine schakels van 6 mm. Hierdoor kan ik de ketting gemakkelijk om een paal of zadel slaan. Ondanks de flexibiliteit, is dit slot nog steeds stevig en betrouwbaar. Ik hoef me geen zorgen te maken over de veiligheid van mijn fiets.

En het beste van alles is dat dit kettingslot ook nog eens lichtgewicht is! Met slechts 830 gram voegt het nauwelijks extra gewicht toe aan mijn fiets. Ik kan het gemakkelijk meenemen tijdens het fietsen, zonder dat het me tegenhoudt.

Om de ketting te beschermen tegen slijtage en invloeden van buitenaf, heeft dit slot een stevige nylon hoes. Dit zorgt ervoor dat het slot lang meegaat en blijft functioneren zoals verwacht. Geen gedoe met kapotte sloten meer!

Wat betreft specificaties, heeft de VINZ Ventoux een lengte van 120 cm, een dikte van 23 mm en schakels van 6 mm. Het materiaal van de ketting is staal en de hoes is stof- en waterbestendig. Bij het slot worden 2 sleutels geleverd. Altijd handig om een reserve-sleutel te hebben!

Uit de gebruikersreviews blijkt dat dit slot echt aan de verwachtingen voldoet. Gebruikers zijn lovend over de goede kwaliteit, het gebruiksgemak en de stevigheid van het slot. En niet te vergeten, het lichte gewicht wordt ook als een groot pluspunt ervaren.

Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat dit slot alleen geschikt is voor fietsen. Als je op zoek bent naar een slot dat ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden, zoals het beveiligen van een scooter of motor, dan is dit slot misschien niet de beste keuze voor jou.

Al met al is het VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot een geweldig slot dat aan al mijn verwachtingen voldoet. Het combineert gebruiksgemak, stevigheid en lichtgewicht in één product. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar fietsslot, dan raad ik dit slot zeker aan. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6. VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot

 • list plusSterk en moeilijk te knippen of door te zagen
 • list plusFlexibel ontwerp en relatief licht in gewicht
 • list plusGoedgekeurd door Stichting ART en geschikt voor diefstalverzekeringen

Nadelen VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot

 • list plusSleutelcompatibiliteit kan een risico vormen voor het beveiligen van dure scooters

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.03
Gebruiksgemak
8.4
Ik presenteer je het VINZ Makalu Motorslot! Een geweldig kettingslot dat perfect is voor het beveiligen van jouw motor, scooter of fiets. Dit slot is door Stichting ART goedgekeurd met maar liefst 4 sterren, wat betekent dat het voldoet aan de strenge eisen voor diefstalverzekeringen. En dat is nog niet alles!

Wat dit slot echt onderscheidt, is de perfecte combinatie van flexibiliteit en kracht. De ketting heeft een indrukwekkende dikte van 44 mm en de schakels zijn 10,5 mm dik. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om dit slot door te knippen of door te zagen. En het beste van alles? Ondanks zijn krachtige eigenschappen weegt dit slot slechts 4,0 kg. Lekker licht dus!

Met een lengte van 120 cm is deze ketting lang genoeg om gemakkelijk om een paal te sluiten. Dat maakt het gebruiksgemak nog groter. Bovendien is de ketting bedekt met een duurzame nylon hoes, waardoor de levensduur van het slot wordt verlengd. Geen gedoe dus!

VINZ Locks is een gerenommeerd merk in de slotenindustrie en behoort tot de top 3 slotenmerken van Europa. Met meer dan 10 jaar ervaring en meer dan 100 modellen op de markt, hebben zij een reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. En ondanks hun betaalbare prijsstrategie, maken ze geen concessies als het gaat om kwaliteit. Geweldig toch?

Maar laten we eens kijken naar de ervaringen van gebruikers. Een tevreden klant vertelt dat zijn scooter dankzij dit slot veilig bleef na een inbraakpoging. Het slot voldeed volledig aan de verwachtingen en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een andere klant merkte echter op dat de sleutel van het ene slot ook paste op het andere slot, wat een potentieel risico kan vormen bij het beveiligen van een waardevolle scooter.

Een derde gebruiker deelde zijn verhaal waarin zijn motor binnen een week na aanschaf van het slot werd geprobeerd te stelen. Ondanks dat de sleutelopening van het slot beschadigd raakte, heeft het slot standgehouden. Dit bewijst de hoge kwaliteit en robuustheid van het VINZ Makalu Motorslot.

Al met al is de VINZ Makalu Motorslot een fantastische keuze voor het beveiligen van jouw motor, scooter of fiets. Met zijn sterke ketting, flexibele ontwerp en goedkeuring van Stichting ART, is dit slot een echte winnaar. De positieve ervaringen van gebruikers bevestigen dit, hoewel er wel een opmerking wordt gemaakt over de sleutelcompatibiliteit. Maar met zijn aantrekkelijke prijs en geweldige kwaliteit is dit slot zeker de moeite waard om te overwegen. Waar wacht je nog op? Bescherm jouw waardevolle bezittingen met het VINZ Makalu Motorslot! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7. AXA Absolute 9 Kettingslot ART

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART

 • list plusHet slot heeft een ART 2 sterren keurmerk, waardoor je je fiets kunt verzekeren.
 • list plusDe lengte van het slot is ideaal voor het vastmaken van je fiets aan een paal of hek.
 • list plusHet slot voelt stevig en veilig aan.

Nadelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART

 • list plusSommige gebruikers hebben ervaren dat de sleutel afbreekt of het slot niet meer open te krijgen is.
 • list plusDe kwaliteit van het slot laat te wensen over, gezien de negatieve gebruikerservaringen.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.16
Gebruiksgemak
7.74
Ik presenteer je het AXA Absolute 9 Kettingslot, een betrouwbaar slot speciaal ontworpen voor fietsers die hun fiets regelmatig parkeren op risicovolle plekken zoals in de stad of bij een station. Met zijn geharde stalen schakels van 9 mm biedt dit slot ultieme veiligheid. Niet voor niets heeft het een ART 2 sterren keurmerk, waardoor je je fiets kunt verzekeren. Dit slot is 110 cm lang, waardoor je je fiets makkelijk aan een paal of hek kunt vastmaken.

Een belangrijk kenmerk van het AXA Absolute 9 Kettingslot is de cilinder met anti-boorplaat. Hierdoor is het slot bestand tegen inbraakpogingen. Daarbovenop beschermt de afdekkap de cilinder tegen vocht en vuil, waardoor het slot langer meegaat. Je krijgt twee sleutels bij dit slot en je kunt extra sleutels bestellen via de online sleutelservice van AXA.

Het AXA Absolute 9 Kettingslot is geschikt voor verschillende soorten fietsen, zoals bakfietsen, speed pedelecs, e-bikes en stadsfietsen. Het slot heeft een polyester hoes die krassen en beschadigingen aan de fiets voorkomt. Daarnaast is het belangrijk om het slot regelmatig te smeren met AXA slotspray om het soepel te houden. Let op: gebruik geen WD40, want dat kan ervoor zorgen dat de sleutelpinnen aan elkaar plakken en het slot makkelijker te openen is.

Helaas zijn er enkele negatieve gebruikerservaringen met dit slot. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de sleutel na korte tijd is afgebroken of dat het slot niet meer te openen is. Dit zijn duidelijke tekortkomingen in de kwaliteit van het product. Houd hier rekening mee bij het overwegen van de aankoop van dit slot.

Ondanks deze negatieve ervaringen heeft het AXA Absolute 9 Kettingslot ook positieve aspecten. Het slot voelt stevig en veilig aan en biedt de mogelijkheid om je fiets te verzekeren. Bovendien is de lengte van het slot ideaal om je fiets aan een paal of hek vast te maken.

Al met al heeft het AXA Absolute 9 Kettingslot enkele sterke punten, zoals het ART 2 keurmerk, de geharde stalen schakels en de anti-boorplaat in de cilinder. Echter, de kwaliteit van het slot laat te wensen over, gezien de negatieve gebruikerservaringen. Neem dit in overweging bij het maken van je keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. AXA Absolute 8 Kettingslot Slot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Absolute 8 Kettingslot Slot

 • list plusGoede veiligheid door gehard stalen schakels
 • list plusAutomatische click-in functie voor gebruiksgemak
 • list plusMogelijkheid om extra sleutels te bestellen via online sleutelservice

Nadelen AXA Absolute 8 Kettingslot Slot

 • list plusKan als zwaar worden ervaren

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.65
Functionaliteit
7.91
Gebruiksgemak
8.08
Het AXA Absolute 8 Kettingslot is mijn betrouwbare metgezel als ik mijn fiets parkeer op plekken met een gemiddeld diefstalrisico. Met gehard stalen schakels van 8 mm biedt dit slot een solide veiligheid. Met zijn lengte van 110 cm kan ik mijn fiets moeiteloos vastzetten aan een paal of hek.

Een van de geweldige kenmerken van de AXA Absolute 8 is de automatische click-in functie. Het uiteinde van het slot klikt automatisch in de slotkop wanneer ik het sluit. Geen gedoe meer met het draaien van de sleutel om het slot te vergrendelen, wat een geweldige gebruikservaring biedt. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er 2 sleutels meegeleverd en kan ik extra sleutels bestellen via de online sleutelservice van AXA.

Met een beveiligingsniveau van 9 en een anti-boorplaat in de cilinder is dit kettingslot echt een sterk staaltje beveiliging. De cilinder is ook beschermd tegen vocht en vuil dankzij de handige afdekkap. En om krassen en beschadigingen aan mijn fiets te voorkomen, is het slot voorzien van een polyester hoes.

De AXA Absolute 8 is geschikt voor zowel e-bikes als stadsfietsen. Het is een robuust en stevig slot dat voldoet aan al mijn verwachtingen. Maar ik moet wel eerlijk zijn, sommige gebruikers vinden het slot wat aan de zware kant. Dus als je op zoek bent naar een lichtgewicht slot, is dit misschien niet de beste keuze.

Over het algemeen zijn de gebruikersreviews positief. Mensen zijn tevreden over de kwaliteit en het gebruiksgemak van het slot. Het is gewoon een betrouwbaar slot dat mijn fiets veilig houdt op plekken met een gemiddeld diefstalrisico.

Vergeleken met andere kettingsloten heeft de AXA Absolute 8 enkele unieke kenmerken, zoals de automatische click-in functie en de mogelijkheid om extra sleutels te bestellen via de online sleutelservice. Deze functies maken het slot nog handiger en aantrekkelijker voor fietsers.

Al met al is de AXA Absolute 8 Kettingslot een uitstekende keuze voor fietsers die een betrouwbaar slot zoeken. Het biedt goede veiligheid, is gebruiksvriendelijk en heeft enkele unieke functies die het onderscheiden van andere sloten op de markt. Het enige nadeel kan het gewicht zijn, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de sterke constructie van het slot. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

9. VINZ Salado ART2 Fietsslot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Salado ART2 Fietsslot

 • list plusHoogwaardige kwaliteit en robuustheid

Nadelen VINZ Salado ART2 Fietsslot

 • list plusRelatief zwaar (2,0 kg)

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.1
Functionaliteit
7.83
Gebruiksgemak
7.66
Als fietsliefhebber weet ik hoe belangrijk het is om mijn fiets goed te beveiligen. Daarom is het VINZ Salado ART2 Fietsslot de perfecte keuze voor mij. Met een lengte van 90 cm en een stevige ketting van 36,5 mm dikte, biedt dit slot voldoende ruimte en robuustheid om mijn fiets veilig vast te zetten. Het geharde speciale staal zorgt voor maximale bescherming tegen diefstal, terwijl het slot ook nog eens stof- en waterbestendig is, perfect voor alle weersomstandigheden.

Het ART 2 keurmerk geeft me de zekerheid dat dit slot voldoet aan alle eisen op het gebied van diefstalpreventie. Met anti-boor en anti-picking bescherming op de cilinder, voel ik me extra veilig. En met 3 sleutels inbegrepen, is gemak en gemoedsrust gegarandeerd.

Dit fietsslot onderscheidt zich echt van de rest door zijn solide constructie, hoge weerstand tegen inbraakpogingen en water- en stofbestendigheid. VINZ Salado heeft duidelijk veel aandacht besteed aan het bieden van een uitstekende beveiligingsoplossing voor fietsers.

Ja, het slot weegt 2,0 kg, maar voor mij weegt het niet op tegen de veiligheid en gemoedsrust die het biedt. Met zijn indrukwekkende specificaties en beoordeling in de ANWB slotentest, is dit slot een uitstekende investering voor iedereen die zijn fiets goed wil beschermen. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. ABUS Iven 8210 kettingslot ART2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ABUS Iven 8210 kettingslot ART2

 • list plusHoogwaardig slot met ABUS security level 10 en ART 2 keurmerk
 • list plus8 mm dikke vierkante schakel van speciaal gehard staal voor hoge veiligheid
 • list plusDuurzame IvyTex kettinghoes beschermt tegen beschadigingen en biedt optimale bescherming tegen corrosie

Nadelen ABUS Iven 8210 kettingslot ART2

 • list plusKlachten over het stroef sluiten van het slot en slap worden van de sleutel na verloop van tijd
 • list plusSleutels van mindere kwaliteit die kunnen buigen bij stevig draaien

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.08
Functionaliteit
7.17
Gebruiksgemak
7.23
Het ABUS Iven 8210 kettingslot is echt een topper als het gaat om het beschermen van je fiets tegen diefstal. Met een ABUS security level van 10 en een ART 2 keurmerk is dit slot perfect om je fiets te verzekeren. En het wordt nog beter, want de Iven 8210 heeft de ANWB slotentest 2022 gewonnen in de categorie ART 2 gekeurde sloten. 🏆

Wat dit slot echt onderscheidt, is de 8 mm dikke vierkante schakel van speciaal gehard staal. Deze schakel biedt een hoge mate van veiligheid en weerstand tegen dieven. En het beste is dat je kunt kiezen uit verschillende lengtes, namelijk 85 cm, 110 cm en 140 cm, zodat je de perfecte lengte kunt kiezen die past bij jouw behoeften.

Maar hier houdt het niet op, want de ABUS Iven 8210 heeft nog een unieke eigenschap: de duurzame IvyTex kettinghoes. Deze hoes beschermt niet alleen de lak van je fiets tegen krassen, maar heeft ook andere geweldige voordelen. Het materiaal is slijtvast, UV-bestendig, water- en vuilafstotend en biedt optimale bescherming tegen corrosie. Dit betekent dat je slot langer meegaat en er geweldig uit blijft zien, zelfs na veelvuldig gebruik.

Nu moeten we eerlijk zijn en zeggen dat de gebruikerservaringen met de ABUS Iven 8210 gemengd zijn. Sommige gebruikers hebben geklaagd dat het slot na een paar maanden moeilijk te sluiten wordt en dat de sleutel wat slap wordt. Dat kan natuurlijk frustrerend zijn, vooral als je het slot vaak gebruikt. Maar aan de andere kant zijn er ook positieve ervaringen waarbij het slot na meer dan een jaar nog steeds in perfecte staat is en goed werkt. De kunststof hoes wordt geprezen om zijn bescherming van de lak en de degelijkheid ervan.

Een ander punt van kritiek is dat de sleutels van iets mindere kwaliteit zijn en kunnen buigen als je ze te hard draait. Daar moet je dus wel voorzichtig mee zijn bij het openen en sluiten van het slot. Ondanks deze punten van kritiek zijn er veel gebruikers die erg tevreden zijn met de ABUS Iven 8210 vanwege de stevigheid van de ketting, de extra lengte die handig is bij het vastzetten van de fiets en de kwaliteit van de kunststof beschermhoes.

Al met al is de ABUS Iven 8210 een topkettingslot met hoogwaardige eigenschappen, zoals de geharde stalen schakel en de duurzame IvyTex kettinghoes. Het slot is perfect voor stadsfietsen, e-bikes en bakfietsen en biedt een goede bescherming tegen diefstal op risicovolle plekken. Hoewel er wat klachten zijn over de kwaliteit van de sleutels en het stroef sluiten van het slot, zijn er ook veel gebruikers die heel tevreden zijn over hoe lang het slot meegaat en hoe veilig het is.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kettingsloten voor fietsen. Er zijn namelijk 2036 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!