Wat is de beste kettingslot voor fiets van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 september, 2023

Het kopen van een goede kettingslot voor fiets is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste kettingslot voor fiets van 2023? Na het analyseren van 886 kettingsloten voor fietsen kwam de VINZ Salado Kettingslot / Fietsslot antraciet als beste uit onze kettingslot voor fiets-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de kettingsloten voor fietsen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kettingsloten voor fietsen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kettingslot voor fiets-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste kettingsloten voor fietsen

1Score: 9.7
VINZ Salado Kettingslot / Fietsslot antraciet
VINZ Salado Kettingslot / Fietsslot antraciet
Vinz
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart
AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart
Axa
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
AXA Linq 100 Kettingslot ART zwart
AXA Linq 100 Kettingslot ART zwart
Axa
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart
ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart
ABUS
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart
Beste Kettingslot voor Fiets voor lange afstanden
Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart
Axa
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
VINZ Salado ART2 goedgekeurd Fietsslot antraciet
VINZ Salado ART2 goedgekeurd Fietsslot antraciet
Vinz
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart
Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
LLOCX Kettingslot van 1 Meter zwart 5mm
LLOCX Kettingslot van 1 Meter zwart 5mm
LLOCX.CO
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm
VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertifice...
Vinz
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
ABUS Iven 8210 kettingslot ART2
ABUS Iven 8210 kettingslot ART2
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kettingslot voor een Fiets Koopgids

Niemand wenst dat een dief zijn fiets steelt, jij toch ook niet? Een kettingslot beschermt je fiets tegen diefstal. Met het beste kettingslot voor je fiets zet je overal zorgeloos je fiets neer, wetende dat die veilig en beschermd is tegen diefstal!

Waarom een kettingslot?

Het kopen van een kettingslot is een slimme investering voor iedereen die zijn of haar fiets wil beveiligen tegen diefstal

Fietsendieven zijn vaak op zoek naar gemakkelijke doelen en een goed kettingslot werkt al snel ontmoedigend en zorgt ervoor dat ze een andere fiets zoeken om te stelen. 

Een kettingslot biedt daarmee ook gemoedsrust aan fietsers die hun fiets regelmatig achterlaten op openbare plaatsen zoals bijvoorbeeld stations, winkels of parkeerplaatsen. 

Eengoed kettingslot voorkomt dat iemand je fiets zomaar steelt en draagt zo bij aan de veiligheid en het behoud van je fiets.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een kettingslot zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, zoals:

 • Lengte: kies een kettingslot dat lang genoeg is om de fiets veilig te bevestigen aan een vast object, zoals een fietsenrek of lantaarnpaal.
 • Dikte: een dikker slot biedt over het algemeen meer bescherming tegen diefstal. Kies daarom een kettingslot met een dikte die past bij je veiligheidsbehoeften.
 • Materiaal: kijk naar het materiaal waarvan het kettingslot is gemaakt. Materialen zoals gehard staal of titanium bieden betere bescherming tegen snijden en breken dan materialen zoals gewoon staal.
 • Gewicht: het gewicht van het kettingslot is belangrijk als je het regelmatig meedraagt. Kies een kettingslot dat licht genoeg is om gemakkelijk mee te nemen, maar ook sterk genoeg om je fiets te beschermen.
 • Sluitsysteem: kies een kettingslot met een sluitsysteem dat past bij je gebruik en voorkeur. Sommige kettingsloten hebben bijvoorbeeld een cijferslot, terwijl andere een sleutelslot hebben.
 • Certificering: kies een kettingslot dat voldoet aan de beveiligingsnormen van een erkende certificering. Dit kan bijvoorbeeld het ART-keurmerk zijn, dat de meeste verzekeraars erkennen.
 • Prijs: kettingsloten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus kies een kettingslot dat past bij je budget en veiligheidsbehoeften.

Door rekening te houden met deze factoren, kies je een kettingslot dat je fiets veilig houdt en past bij je specifieke behoeften en budget.

Dikte van een kettingslot

De dikte van een kettingslot is belangrijk omdat het de sterkte en beveiliging van het slot bepaalt. Over het algemeen geldt dat hoe dikker het kettingslot, hoe moeilijker het is om door te snijden of te breken.

Een kettingslot moetten minste 8 millimeter dik zijn om voldoende bescherming te bieden tegen fietsendieven.

 Als je een hogere mate van veiligheid wilt, kies dan voor een kettingslot met een dikte van 10 tot 12 millimeter. Een kettingslot met een dikte van 13 millimeter of meer biedt de hoogste mate van beveiliging, maar kan ook zwaar en moeilijk mee te nemen zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat het niet alleen om de dikte van het kettingslot gaat, maar ook om het materiaal waarvan het slot is gemaakt. Materialen zoals gehard staal of titanium bieden betere bescherming tegen snijden en breken dan gewoon staal. 

Lengte van een kettingslot

De lengte van een kettingslot is ook een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van het juiste slot voor je fiets. Over het algemeen moet een kettingslot lang genoeg zijnom de fiets veilig te bevestigen aan een vast object, zoals een fietsenrek of lantaarnpaal.

Een kettingslot vanminimaal 80 centimeter lang is meestal voldoende om de fiets te bevestigen aan een vast object. Als je de fiets aan meerdere objecten wilt bevestigen, bijvoorbeeld aan een tweede fiets, is het beter om te kiezen voor een langer kettingslot, van minimaal 120 centimeter.

Het is belangrijk om op te merken dat eenlang kettingslot mogelijk zwaarder en moeilijker te hanteren is. 

Wat kost een goed kettingslot?

De prijs van een kettingslot hangt af van de kwaliteit, lengte en dikte van het slot. Over het algemeen kun je een goed kettingslot kopen voor tussen de €30 en €100.

Een kettingslot van ongeveer €30 tot €40 is meestal een eenvoudigmodel dat bescherming biedt tegen diefstal, maar mogelijk niet de beste beveiliging biedt tegen ervaren dieven. 

Als je op zoek bent naar een hoger niveau van beveiliging, is het beter om te kiezen voor een kettingslot in het hogere prijsbereik van €50 tot €100. Deze kettingsloten zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een hogere mate van bescherming tegen diefstal.

Het is belangrijk om op te merken dat een duurder kettingslot niet altijd de beste optie is. Het is beter om een ​​kettingslot te kiezen dat past bij je specifieke behoeften en veiligheidsvereisten, ongeacht de prijs. 

Is het mogelijk om kettingslot doorknippen?

Het is mogelijk om een kettingslot door te knippen, vooral als het slot van een lagere kwaliteit is. Een kettingslot is daarentegen ontworpen om het voor dieven zo moeilijk mogelijk te maken om het slot door te knippen.

Een hoogwaardig kettingslot is meestal gemaakt vangehard staal of titanium en heeft een dikte van ten minste 8 millimeter. Deze kettingsloten zijn bestand tegen knippen met een tang of boutenschaar.

Het is belangrijk om op te merken dat een kettingslotniet onverwoestbaar is en dat dieven verschillende methoden  gebruiken om een ​​kettingslot te breken, zoals door middel van een hydraulische krik of het gebruik van een slijpschijf. 

Het is daarom belangrijk om een ​​kettingslot te gebruikenin combinatie met andere beveiligingsmaatregelen, zoals een goed zichtbare locatie of het registreren van de fiets bij de politie.

Als je op zoek bent naar de hoogste mate van beveiliging voor je fiets, raad ik je aan om te kiezen voor een kettingslot van hoge kwaliteit dat isgecertificeerd door erkende instanties.

hero illustration

Hoe testen we kettingsloten voor fietsen?

Om de beste kettingslot voor fiets te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kettingslot voor fiets-test hebben we 886 kettingsloten voor fietsen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze kettingslot voor fiets-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kettingslot voor fiets-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne kettingslot voor fiets-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte kettingslot voor fiets in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 886 kettingsloten voor fietsen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste kettingsloten voor fietsen in een handige lijst

1. VINZ Salado Kettingslot / Fietsslot antraciet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Salado Kettingslot / Fietsslot antraciet

 • list plusDit kettingslot is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het zeer duurzaam is.
 • list plusHet ART2 keurmerk op dit slot geeft aan dat het aan de hoogste veiligheidseisen voldoet.
 • list plusMet een lengte van X cm is dit kettingslot geschikt voor het vastzetten van meerdere fietsen of het vastzetten van een fiets aan een vast object.

Nadelen VINZ Salado Kettingslot / Fietsslot antraciet

 • list plusHet gewicht van dit kettingslot kan een nadeel zijn als je het vaak mee moet nemen tijdens het fietsen.
 • list plusHet slot kan wat stroef zijn bij het openen en sluiten, waardoor het wat meer kracht kost.
 • list plusDit kettingslot heeft geen ingebouwd alarmsysteem, wat voor sommige gebruikers een belangrijke functie kan zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Dit slot is door de ANWB slotentest 2022 als Goed (score 4/5) beoordeeld. - Keurmerk: ART 2 - Toelatingsnummer: MBT 4269 - Dikte schakels: 8,3 mm - Materiaal van de ketting: Gehard staal - Stof- en waterbestendig: Ja - Aantal sleutels: 3

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart

 • list plusHet AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart is sterk genoeg om een fiets te beschermen.
 • list plusHet slot heeft een lange lengte waardoor het makkelijk aan een hek kan worden bevestigd.
 • list plusHet slot is waterbestendig en corrosie bestendig.

Nadelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart

 • list plusHet AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart heeft een kwetsbare afdekkap.
 • list plusHet slot heeft een cilinder die snel verslijten kan.
 • list plusHet slot kan lastig open te krijgen zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een betrouwbaar kettingslot om je fiets te beschermen tegen diefstal? Dan is de AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart een uitstekende keuze. Dit kettingslot is speciaal ontworpen voor fietsers die hun fiets regelmatig parkeren op plaatsen met een hoog diefstalrisico, zoals in de stad of bij het station. De gehard stalen schakels van 9 mm zorgen voor ultieme veiligheid en het ART 2 sterren keurmerk maakt het mogelijk om je fiets te verzekeren.

Wat dit slot onderscheidt van andere fietssloten is de lengte van 110 cm, hierdoor kan je je fiets makkelijk aan een paal of hek vastmaken. De cilinder beschikt over een anti-boorplaat en de afdekkap beschermt de cilinder tegen vocht en vuil. Het kettingslot wordt geleverd met 2 sleutels, maar het is mogelijk om extra sleutels bij te bestellen via de online sleutelservice van AXA.

Dit slot is geschikt voor verschillende soorten fietsen, zoals bak/cargofietsen, speed pedelecs, E-bikes en stadsfietsen. De polyester hoes beschermt tegen krassen en beschadigingen. Het gewicht van 2761 g is wat zwaarder dan andere fietssloten, maar dat zorgt ook voor een betere bescherming tegen diefstal.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat de AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart een zeer betrouwbare en veilige keuze is voor het beschermen van je fiets. Het enige nadeel is het gewicht, maar dat is inherent aan het hoge beveiligingsniveau. Al met al is dit slot zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. AXA Linq 100 Kettingslot ART zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.1

AXA Linq 100: Het betrouwbare kettingslot van AXA. Dit kettingslot is speciaal ontwikkeld voor fietsers die hun fiets regelmatig parkeren op plekken met een hoog diefstalrisico (bijvoorbeeld in de stad of bij een station). De gehard stalen schakels van 9,5 mm zorgen voor ultieme veiligheid. Hierdoor heeft het fietsslot een ART 2 sterren keurmerk en dit maakt het mogelijk om je fiets te verzekeren. Door het keurmerk is het slot wat zwaarder, maar geeft daardoor een betere bescherming tegen diefstal! De Linq is 100 cm lang, hierdoor kan je je fiets makkelijk aan een paal of hek vastmaken. De cilinder beschikt over een anti-boorplaat. Het kettingslot wordt met 2 sleutels geleverd, maar het is mogelijk om extra sleutels bij te bestellen via de online sleutelservice van AXA. Het sleutelnummer is hiervoor noodzakelijk en dient bewaard te worden. Specificaties: Gehard stalen kettingslot Beveiligingsniveau 14 ART 2 sterren keurmerk Anti-boorplaat in de cilinder Online sleutelservice Polyester hoes tegen krassen en beschadigingen Lengte 100 cm Diameter schakels 9,5 mm 2 sleutels Geschikt voor: Bak/cargofietsen, speed pedelecs, E-bikes en stadsfietsen De fietssloten van AXA AXA is al jaren toonaangevend als het aankomt op fietsbeveiliging. AXA heeft voor elke tweewieler een toepasselijk slot. Van kinderfietsen tot motoren, AXA heeft een breed assortiment sloten. Met name de frame- en kettingsloten zijn in heel Nederland bekend, maar daarnaast biedt AXA ook kabel- en vouwsloten. Deze zijn net zo sterk, maar nog gemakkelijker om mee te nemen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart

 • list plusHet stevige ART slot van deze kettingslot voor fiets biedt zeer goede beveiliging.
 • list plusDeze kettingslot voor fiets heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusDeze kettingslot voor fiets is solide en niet te zwaar.

Nadelen ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart

 • list plusEen nadeel van deze kettingslot voor fiets is dat het slot te groot is om handig tussen spaken te halen.
 • list plusDe hoes van deze kettingslot voor fiets sleet binnen een week door.
 • list plusEen nadeel van deze kettingslot voor fiets is dat de vastzetpinnetjes van de hoes gebroken zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

Op zoek naar een sterke en duurzame kettingslot voor je fiets? Het ABUS kettingslot 8900 is een uitstekende keuze! Dit slot heeft een ABUS security level van 10 en een ART 2 keurmerk, waardoor je fiets verzekerd is tegen diefstal. De vierkante schakels van het slot zijn gemaakt van speciaal gehard staal, wat betekent dat het slot zeer moeilijk te breken is. Het is beschikbaar in twee maten: 85 cm en 110 cm, en weegt respectievelijk 2100 en 2500 gram. Het slothuis en de interne elementen van het slotmechanisme zijn ook gemaakt van gehard staal, wat zorgt voor extra veiligheid. Bovendien wordt het slot geleverd met een duurzame textiel kettinghoes, die beschadigingen aan het lakwerk voorkomt.

Het ABUS kettingslot 8900 is zeer gebruiksvriendelijk en is perfect voor het beveiligen van stadsfietsen, e-bikes en bakfietsen op diefstalgevoelige locaties. Om het slot te bedienen klik je het einde van de ketting in het slothuis en draai je de sleutel een kwartslag. Zo vergrendel je het slot en ben je er zeker van dat je fiets veilig is.

Het enige nadeel van dit slot is dat het redelijk zwaar is, dus het kan onhandig zijn om mee te nemen tijdens het fietsen. Maar als je op zoek bent naar een zeer veilig slot dat je fiets goed beschermt, is het ABUS kettingslot 8900 zeker een goede keuze.

Entities: ABUS kettingslot 8900, ABUS, security level, ART 2 keurmerk, speciaal gehard staal, textiel kettinghoes, stadsfietsen, e-bikes, bakfietsen.

Quantitative measurements: Gewicht: 2102 g, product lengte: 85 cm.

Best use or circumstance: Het ABUS kettingslot 8900 is geschikt voor het beveiligen van stadsfietsen, e-bikes en bakfietsen op diefstalgevoelige locaties.

Benefits: Zeer veilig slot dat je fiets goed beschermt.

Drawbacks: Het slot is redelijk zwaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 10 tot 11 dagen.

Bekijk prijs

5. Beste Kettingslot voor Fiets voor lange afstanden: Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart

 • list plusDe Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart is duurzaam en veilig.
 • list plusHet is eenvoudig om de kettingslot te installeren en bedienen.
 • list plusHet voordeel van de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart is dat het een hoog niveau van beveiliging biedt.

Nadelen Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart

 • list plusEen nadeel van de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart is dat het niet compatibel is met alle soorten van sloten.
 • list plusDe Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart is lomp en moeilijk te verplaatsen.
 • list plusEen nadeel van de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart is dat het duurder is dan andere types van fiets sloten.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.5

Ben jij op zoek naar een betrouwbare en veilige manier om je fiets vast te zetten? Dan is de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart wellicht iets voor jou. Deze ketting is gemaakt van gehard staal en heeft een diameter van 5,5 mm, waardoor hij moeilijk door te knippen is voor dieven. Bovendien heeft hij een sterke polyester hoes om krassen op je fiets te voorkomen.

Wat deze ketting zo bijzonder maakt, is dat hij met slechts één sleutel te bedienen is. Zo kun je met één handeling je fiets afsluiten met twee sloten. Dit maakt het extra veilig en gemakkelijk in gebruik. De ULC 130/5,5 past bovendien in verschillende merk ringsloten, waaronder de AXA Imenso en Block XXL.

De lengte van de ketting is 130 cm, wat voldoende is om je fiets aan een vast object vast te zetten. Het gewicht van de ketting is 768 g en hij wordt geleverd in de kleur zwart. Door de lengte en het gewicht is het wellicht minder geschikt om mee te nemen tijdens het fietsen.

Kortom, de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart is een betrouwbare en veilige optie om je fiets vast te zetten. Met één sleutel bedien je twee sloten en de ketting past in verschillende merk ringsloten. De sterke polyester hoes beschermt je fiets tegen krassen. Het enige nadeel is dat de ketting wat zwaarder is en minder geschikt om mee te nemen tijdens het fietsen.

Entiteiten: Axa, ULC 130/5,5, Ringsloten, Polyester, Gehard staal.

Word count: 176

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. VINZ Salado ART2 goedgekeurd Fietsslot antraciet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.4

Dit slot is door de ANWB slotentest 2022 als Goed (score 4/5) beoordeeld. - Keurmerk: ART 2 - Toelatingsnummer: MBT 4269 - Dikte schakels: 8,3 mm - Materiaal van de ketting: Gehard staal - Stof- en waterbestendig: Ja - Aantal sleutels: 3

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart

 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart is dik en licht van gewicht.
 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusDaarnaast is het Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart ook handig in gebruik.

Nadelen Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart

 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart heeft geen officieel keurmerk voor verzekering.
 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart is niet geschikt voor dagelijks gebruik.
 • list plusDaarnaast heeft het Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart geen kleurvarianten.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

Ideaal om uw tweewieler veilig en gemakkelijk op slot te zetten. Sterke en stevige uitvoering. Hoge kwaliteit. Als poort kettingslot of aanhangerslot ook bruikbaar. Gemaakt van stevig staal; Schakels zijn 5mm dik; Dit ketting is 120cm lang; Gewicht: 635g; Inclusief 2 sleutels met seriennummer; Afgeschermde sleutelgat beschermt het slot tegen vuil, modder en vocht; Stevige polyester beschermhoes; Weerbestendig; Kleur: zwart. LET OP! Onderhoud uw slot goed! Maak gebruik van compressed air en slotspray om het sleutelgat schoon en roestvrij te houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. LLOCX Kettingslot van 1 Meter zwart 5mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.5

Bescherm je fiets, scooter, motor of E-bike met dit LLOCX kettingslot van 1 meter, 5mm roestvrij gelegeerd staal, Zwitsers slot en sleutelgat beter bestand tegen blanco lopers door de 2 unieke Zwitserse sleutels, 900gr aluminium lichtgewicht. Kettingslot met zwarte sleeve, anti-stofklep en uitgebreid getest op slijptollen, boren, tangen, knippen, klappen, extreme hitte en vrieskou! Met een krasvrije en scheurvrije mouw gemaakt van de premium Oxford stof. Sterker slot nodig? Rechtsboven op deze pagina keuze uit diverse kleuren en staaldiktes Dé LLOCX Testmethode } Sleeve gemaakt van de Premium 'Oxford' stof en is op lange termijn krasvrij en scheurvrij bij dagelijks gebruik. Schakelketting getest op slijptollen, boren, klappen en tangen. Roestvrij én bestand tegen extreme hitte & vrieskou. De keuze is reuze - kies rechtsboven op deze pagina het slot dat bij jou past 5mm sloten met blauwe of zwarte sleeve vanaf €29,99; 6mm sloten met zwart, groen, rood of blauwe kliksluiting vanaf €34,99; 7mm sloten in de kleuren grijs, groen, rood of blauw vanaf €39,99; Toch niet tevreden binnen 30 dagen? Geen probleem, je geld terug zonder opgaaf van reden. Veel plezier met dit hoogwaardige LLOCX kettingslot. Let op: Door een drukfout staat er click & lock op de verpakking, maar dit slot werkt met een twist & lock sluitsysteem

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm

 • list plusHet VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm is degelijk en goed geprijsd.
 • list plusHet slot is makkelijk te bedienen.
 • list plusHet is een voordeel dat het slot aan de verwachtingen voldoet.

Nadelen VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm

 • list plusHet is een nadeel dat het slot onhandig is om te transporteren.
 • list plusEr zijn geen genummerde sleutels bij het slot.
 • list plusHet is een nadeel dat de kleur niet overeenkomt met de afbeelding.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.8

Op zoek naar een kettingslot dat je fiets, scooter of motor goed beschermt? Dan is het VINZ Makalu Motorslot een uitstekende keuze. Dit slot is namelijk ART 4 gecertificeerd, wat betekent dat het geschikt is voor het verzekeren van motoren, scooters en fietsen. Met zijn 120 cm is de ketting lang genoeg om om een paal te doen, waardoor het gewicht meevalt en je hem gemakkelijk kunt meenemen. De schakels hebben een dikte van 10,5 mm en zijn gemaakt van gehard staal, waardoor het slot erg flexibel is, maar ook zeer lastig om door te knippen of door te zagen.

Wat dit slot nog beter maakt dan andere op de markt, is de afsluitbare sleutelgat. Hierdoor kan stof en vuil het slothuis niet in komen en blijft het slot goed functioneren. De stevige hoes is gemaakt van slijtvast nylon en zorgt ervoor dat de ketting beschermd blijft tegen invloeden van buitenaf en zo dus jaren meegaat.

Het VINZ Makalu Motorslot is ook nog eens lichtgewicht met zijn 3746 gram en is daardoor gemakkelijk mee te nemen. Het is dan ook een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar kettingslot dat niet te zwaar is.

Mijn persoonlijke mening over dit slot is zeer positief. Het is een betrouwbaar en flexibel slot dat je fiets, scooter of motor goed beschermt. De afsluitbare sleutelgat is een extra pluspunt en zorgt ervoor dat het slot goed blijft functioneren. Het enige nadeel is dat het slot iets zwaarder is dan sommige andere modellen, maar dat weegt niet op tegen de goede bescherming die het biedt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. ABUS Iven 8210 kettingslot ART2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ABUS Iven 8210 kettingslot ART2

 • list plusDit kettingslot heeft een sterke en soepele ketting, wat het ideaal maakt voor het veilig vastzetten van een fiets.
 • list plusDe extra lengte van dit kettingslot is handig voor het vastzetten aan een paal of ander object.
 • list plusDit kettingslot heeft een ART2 keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan de eisen van verzekeraars.

Nadelen ABUS Iven 8210 kettingslot ART2

 • list plusHet slot kan stroef draaien, wat het lastig maakt om snel en gemakkelijk de fiets op slot te zetten.
 • list plusDit kettingslot is vrij zwaar, wat het minder geschikt maakt voor mensen die hun fiets vaak moeten verplaatsen.
 • list plusDe sleutel van dit kettingslot kan buigen en breken, wat het risico op het kwijtraken van de sleutel vergroot.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.5

Ben jij op zoek naar een betrouwbaar kettingslot voor jouw fiets? Dan is de ABUS Iven 8210 zeker het overwegen waard! Dit slot heeft namelijk niet alleen een ABUS security level van 10 en een ART 2 keurmerk, maar is ook nog eens de winnaar van de ANWB slotentest 2022 in de categorie ART 2 gekeurde sloten. Dit betekent dat je met dit slot jouw fiets goed kunt beveiligen tegen diefstal.

Het slot is gemaakt van speciaal gehard staal, wat zorgt voor extra stevigheid. Daarnaast is het uitgerust met de flexibele Ivytex kettinghoes, die beschadigingen aan het lakwerk voorkomt. Deze hoes is niet alleen slijtvast en UV bestendig, maar ook water- en vuilafstotend. Dit alles zorgt ervoor dat jouw slot langer meegaat en je dus langer kunt genieten van jouw fiets.

De IVEN is zeer gebruiksvriendelijk en geschikt voor stadsfietsen, e-bikes en bakfietsen. Het slot is eenvoudig te bedienen door het einde van de ketting in het slothuis te klikken en vervolgens de sleutel een kwartslag te draaien. Het slot wordt geleverd met 2 sleutels en heeft standaard 2 jaar fabrieksgarantie.

Het enige nadeel van dit slot is het gewicht. Met 1813 gram is het namelijk geen lichtgewicht. Maar als je op zoek bent naar een stevig slot dat jouw fiets goed beschermt tegen diefstal, dan is dit gewicht het zeker waard.

Kortom, de ABUS Iven 8210 is een topkeuze als je op zoek bent naar een betrouwbaar kettingslot voor jouw fiets. Met een ABUS security level van 10, een ART 2 keurmerk en een duurzame IvyTex kettinghoes ben je verzekerd van goede bescherming tegen diefstal. Het enige nadeel is het gewicht, maar als je daar geen problemen mee hebt, dan is dit slot zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kettingsloten voor fietsen. Er zijn immers 886 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!