Bestenu
Daan_van_Dijk_f90b2a9286.jpg

Daan van Dijk

Redacteur | Productexpert
Expertise Creatief schrijven en journalistiek
Opleiding Universiteit van Amsterdam
button
button
button
button
hero illustration

Hoogtepunten

  • list plusDaan heeft een bachelor in journalistiek behaald en heeft bijgedragen aan verschillende publicaties, waarbij hij erkenning kreeg voor zijn boeiende en creatieve schrijfstijl.
  • list plusHij is een karaoke-liefhebber en heeft enkele prijzen gewonnen met zijn zangkunsten in lokale karaoke-wedstrijden.
  • list plusDaan heeft zijn familie geholpen hun schrijfvaardigheden te verbeteren en schrijfsessies te organiseren.

 

Opleiding

Daan heeft journalistiek gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Hij heeft deze opleiding in vier jaar tijd afgerond. 

 

Ervaring

Daan was altijd al gepassioneerd door journalistiek. Tijdens zijn opleiding kreeg hij de kans om stage te lopen bij een lokale krant. Hier heeft hij niet alleen waardevolle ervaring opgedaan in het schrijven van artikelen, maar ook zijn interviewvaardigheden aanzienlijk verbeterd. Daan besefte al snel dat hij zijn talent verder wilde ontwikkelen en besloot om zich te wagen aan freelance-schrijven.

Als freelancer schreef hij voor diverse doelgroepen en raakte hij gewend aan het werken met strakke deadlines. Deze ervaring stelde hem in staat om zijn schrijfstijl te verfijnen en zich aan te passen aan verschillende onderwerpen en lezers. Daans toewijding en enthousiasme voor zijn vak brachten hem naar persconferenties, waar hij als verslaggever verslagen en nieuwsanalyses moest schrijven.

Het bijwonen van persconferenties hielp Daan om zijn vaardigheden in verslaggeving en nieuwsanalyse verder te versterken. Hij leerde hoe hij snel en nauwkeurig de relevantste informatie moest identificeren en presenteren, waardoor zijn artikelen des te aantrekkelijker en boeiender werden voor zijn lezers.

In zijn vrije tijd bezoekt hij graag dierenasielen en dierentuinen om meer te leren over de verschillende diersoorten en hun verzorging. Daan heeft zelf een aantal huisdieren, waaronder een hond en een paar knaagdieren, die hij met veel liefde en aandacht verzorgt. Hij is ervan overtuigd dat dieren een positieve invloed hebben op het welzijn van de mens en is altijd bereid om anderen te helpen bij het verzorgen van hun dieren.