Wat is de beste Elektrische fiets van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 februari, 2024

Het kopen van een goede Elektrische fiets is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Elektrische fiets van 2024? Na het analyseren van 824 Elektrische fietsen kwam de Specialized Turbo Vado 4.0 (2022) als beste getest uit onze Elektrische fiets-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Elektrische fietsen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Elektrische fietsen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Elektrische fiets-koopgids? Lees dan verder!

Onze Elektrische fiets selectie

De top 10 beste Elektrische fietsen

1Score: 9.8
Specialized Turbo Vado 4.0 (2022)
Specialized Turbo Vado 4.0 (2022)
Specialized
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Merkloos Lectric XP 3.0 Step-Thru
Merkloos Lectric XP 3.0 Step-Thru
Lectric
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Aventon Aventure.2 Step-Through
Aventon Aventure.2 Step-Through
Aventon
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Rad Power RadCity 5 Plus
Rad Power RadCity 5 Plus
Rad Power
5Score: 9.6
Rad Power Bikes RadRunner
Rad Power Bikes RadRunner
Rad Power Bikes
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Priority Bicycles Current E-Bike
Priority Bicycles Current E-Bike
Priority Bicycles
7Score: 9.4
Gocycle G4 Matte Black
Gocycle G4 Matte Black
Gocycle
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Ride1Up Roadster V2 Gravel Edition
Ride1Up Roadster V2 Gravel Edition
Ride1Up
9Score: 9.3
Specialized Turbo Levo Comp Alloy
Specialized Turbo Levo Comp Alloy
Specialized
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
VanMoof A5
VanMoof A5
VanMoof
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrische fiets Koopgids

Elektrische fietsen zijn enorm populair in Nederland. Hieronder vertel ik je waarop je let als je een elektrische fiets koopt.

Hoe lang gaat een motor van een elektrische fiets mee?

Als je je elektrische fiets goed onderhoudt, dan zou deze tien jaar mee moeten gaan. Dit houdt vooral in dat je de fiets regelmatig moet gebruiken en de accu loskoppelt wanneer deze niet wordt gebruikt.

Daarnaast zorg je ervoor dat de batterij altijd droog is. Laat de batterij regelmatig goed leeg lopen en laad hem daarna weer volledig op.

Hoe hard kan een elektrische fiets rijden?

Met een elektrische fiets kun je een snelheid van 25 km/u behalen. Je mag volgens de wet niet harder dan 25 km/u. Je mag natuurlijk sneller fietsen dan 25 km/u, maar dan zonder de ondersteuning van de elektrische motor. Met een Speed-pedelec haal je hogere snelheden: tot 45 km/u.

Voor Speed-pedelecs gelden er andere regels. Door zijn snelheid is deze te vergelijken met een brommer of scooter. Je moet met een Speed-pedelec op de rijbaan, draagt een helm en hebt een geel kenteken en een brommerrijbewijs nodig.

Wat is de actieradius bij een elektrische fiets?

Als we het hebben over de actieradius bij een elektrische fiets, gaat het over hoe ver je kunt fietsen met een volle accu. Deze vraag is lastig om te beantwoorden, want dit hangt van veel factoren af. Denk aan het gewicht van de rijder, de kracht van de batterij en hoe veel en hoe lang de ondersteuning wordt gebruikt.

De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in Wattuur (Wh). De capaciteit van een elektrische fiets ligt tussen de 200-600 Wh. Met een lichtere accu van 200 Wh fiets je gemiddeld 25 kilometer met trapondersteuning.

Met een krachtigere accu bereik je ruim 80 kilometer. Deze afstanden zijn wel afhankelijk van hoeveel je de trapondersteuning gebruikt, jouw gewicht en je route. Zijn er veel heuvels, dan moet de accu harder werken en zal de accu eerder leeg gaan.

Hoe lang duurt het opladen van een elektrische fiets?

Hoe lang het opladen van een elektrische fiets duurt, hangt af van het soort batterij waar de fiets gebruik van maakt, en wat voor oplader je hebt. Het opladen van een 200 Wh batterij gaat sneller dan het opladen dan het opladen van een 600 Wh batterij.

Een batterij van 200 Wh laad je op in ongeveer drie uur met een gewone lader, maar heb je een snellader, dan duurt dit twee uur. Een batterij van 600 Wh laad je op in ongeveer 8 uur met een gewone lader, terwijl je dit doet met een snellader in ongeveer 5,5 uur.

Wat is het verschil tussen een pedelec bike, een e-bike en een Speed-pedelec?

Bij een pedelec bike staan de motor en de trappers met elkaar in verbinding met elkaar. Er komt pas ondersteuning als je gaat trappen. De capaciteit van de motor is maximaal 0,25 kW en deze fiets gaat niet sneller dan 25 km/uur.

Een Speed-pedelec heeft elektrische trapondersteuning tot max. 45 kilometer per uur. Om te kunnen fietsen met een Speed-pedelec heb je een kenteken nodig om op de openbare weg te mogen, je moet op de rijbaan, een helm dragen en dus ook een AM rijbewijs hebben.

Bij een e-bike zijn de motor en trappers niet met elkaar verbonden. Er is een knop of een gashendel die je gebruikt om de ondersteuning te bepalen en je hoeft niet perse te trappen.

Wat zijn de verschillende type batterijen bij e-bikes?

Er zijn drie verschillende batterij typen, namelijk een Nimh accu, Li-on en Lithium-ion-polymeer.

Een Nimh batterij is de meest voordelige van de drie en de opvolger van de Lood-accu. Een Nimh batterij is milieuvriendelijker, weegt minder en heeft een betere stroomopname. Deze batterijen gaan, naarmate ze meer worden opgeladen, minder lang mee. Bovendien loopt deze batterij langzaam leeg als je de fiets niet gebruikt.

De Li-on is een verbetering op de Nimh batterij: deze worden het meest gebruikt. Voor dezelfde spanning in andere batterijen heb je minder cellen nodig: deze batterijen zijn dus lichter en compacter in formaat. Deze batterijen lopen ook minder snel leeg als de fiets niet wordt gebruikt en is bovendien milieuvriendelijker. Het nadeel is dat een Li-on batterij duurder is.

De Lithium-ion-polymeer wordt ook wel de Lipo-accu genoemd. Dit is de verbeterde variant van de Lion batterij. Nog compacter en krachtiger zonder erg zwaar te zijn. Er hangt een stevig prijskaartje aan een fiets met deze batterij.

Hoe zwaar trapt een E-bike zonder ondersteuning van de batterij?

De meeste fietsen hebben een speciale motor die geen weerstand geeft als deze uit staat. Hierdoor is het trappen niet zwaarder. Hou er wel rekening mee dat een elektrische fiets over het algemeen zwaarder is dan een gewone fiets. Hierdoor trapt hij in het algemeen altijd iets zwaarder.

Je eigen fiets ombouwen tot een elektrische fiets

Je hebt een fiets die nog helemaal niet oud is en je wilt liever een elektrische fiets. Je krijgt bovendien niet veel meer terug voor je fiets. Geen nood! Er zijn ombouwkits verkrijgbaar waarmee je je gewone fiets omtovert tot een elektrische fiets.

De prijzen variëren van zo'n 500 euro tot zo'n 2000 euro. Als je handig bent en verstand hebt van fietsen, is dit een klusje dat je best zelf kunt doen. Twijfel je, laat het dan doen. Hou wel rekening mee dat er bijkomende kosten zijn als je je fiets laat ombouwen door een fietsenmaker.

Het onderhoud van een elektrische fiets

Net als bij een gewone fiets, is het onderhoud van een fiets belangrijk om de levensduur te verlengen. Remblokjes vervangen, banden verwisselen en ander standaard onderhoud doe je allemaal zelf.

Laat de accu en andere aangesloten componenten alleen. Hier heb je echt een vakman voor nodig. Bovendien verlies je de garantie als je zelf aan de elektronica gaat sleutelen.

hero illustration

Hoe testen we Elektrische fietsen?

Om de beste Elektrische fiets te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Elektrische fiets-test hebben we 824 Elektrische fietsen geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Elektrische fiets-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Elektrische fiets-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Elektrische fiets-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Elektrische fiets in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 824 Elektrische fietsen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Elektrische fietsen in een makkelijke lijst

1. Specialized Turbo Vado 4.0 (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Specialized Turbo Vado 4.0 (2022)

 • list plusKrachtig 4X-aandrijfsysteem met een 250W-motor en een 710Wh-batterij
 • list plusTopklasse technologie, waaronder de MasterMind-fietscomputer en beveiligingsfuncties
 • list plusSlim ontwerp met forse voordowntube, verschillende kleuropties en reflecterende eigenschappen voor veiligheid

Nadelen Specialized Turbo Vado 4.0 (2022)

 • list plusMogelijk niet ideaal voor lange, steile beklimmingen of zwaardere lading

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.71
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
9.74
Ik ben enthousiast over de Specialized Turbo Vado 4.0 (2022)! Deze e-bike zet de standaard hoog voor stadsfietsers, met een krachtig 4X You-aandrijfsysteem, een 250W motor en een flinke 710Wh batterij. Dankzij het 11-speed SRAM-versnellingssysteem, een indrukwekkende actieradius en toptechnologie zoals de MasterMind-fietscomputer en beveiligingsfuncties, is deze fiets een uitstekende keuze voor stadsforenzen. Ondanks de prijs rechtvaardigen de praktische eigenschappen, het uiterlijk en de rijervaring de investering, wat het aantrekkelijk maakt voor wie op zoek is naar een high-performance e-bike. De slimme en kwaliteitsgerichte vormgeving van de fiets, met een forse voordowntube die het frame domineert, is verkrijgbaar in verschillende kleuropties, elk met reflecterende eigenschappen voor veiligheid.

De Specialized Turbo Vado 4.0 is gebouwd met een 6061-T6 aluminium frame, 650b wielmaat en een SR Suntour Mobie A32 voorvork, wat staat voor naadloos ontwerp en eersteklas onderdelenspecificaties. De Turbo Full Power 2.0 motor, met 470W/70Nm en een maximale snelheid van 28 mph, zorgt voor snelle en soepele vermogensafgifte zonder dat er een gashendel nodig is. De SRAM NX 11-speed aandrijving, SRAM Level hydraulische schijfremmen en Specialized Drytech metalen spatborden dragen bij aan de functionaliteit en prestaties. De toewijding van Specialized aan het ontwikkelen van hoogwaardige fietsen komt duidelijk naar voren in de 2022 Turbo Vado-serie, met drie modellen met verschillende frameopties, die tegemoetkomen aan diverse behoeften van fietsers.

De MasterMind-fietscomputer, uitgerust met een helder display en aanpassingsopties via de Mission Control-app, biedt uitgebreide ritinformatie en over-the-air software-updates, wat de totale rijervaring verbetert. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de Turbo Vado 4.0 mogelijk niet de ideale keuze is voor lange, steile beklimmingen of zwaardere ladingen, zoals benadrukt in een van de beoordelingen.

In vergelijking met zijn voorgangers heeft de 2022 Turbo Vado 4.0 verbeterde prestaties, actieradius en technologie, waardoor het een overtuigende upgrade is voor gebruikers die op zoek zijn naar verbeterde prestaties en geavanceerde functies. Terwijl de Turbo Vado SL 4.0 gemengde klantbeoordelingen heeft ontvangen, springt de Turbo Vado 4.0 eruit vanwege zijn indrukwekkende actieradius, krachtige motor en eersteklas technische integratie, waardoor het zich onderscheidt van zijn concurrenten in de categorie stads-e-bikes.

Ondanks het iets hogere gewicht in vergelijking met zijn voorganger, biedt de Turbo Vado 4.0 een soepele rijervaring zonder log aan te voelen tijdens gebruik. De indrukwekkende actieradius, krachtige motor en eersteklas technische integratie maken het tot een uitstekende keuze voor stadsfietsers. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen voor lange, steile beklimmingen of zwaardere ladingen, zoals benadrukt in een van de beoordelingen. "De praktische eigenschappen, het uiterlijk en de rijervaring rechtvaardigen de investering," waardoor het de beste keuze is voor wie op zoek is naar een eersteklas stads-e-bike.

Kortom, de Specialized Turbo Vado 4.0 (2022) blinkt uit in het bieden van een superieure ervaring voor stadsfietsers, met krachtige prestaties, geavanceerde technologie en een praktisch ontwerp. Hoewel het misschien niet de beste optie is voor bepaalde uitdagende terreinen of zware ladingen, maakt het totale pakket van vermogen, actieradius en technische integratie het tot een overtuigende keuze voor stadsfietsers die op zoek zijn naar een premium e-bike-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Merkloos Lectric XP 3.0 Step-Thru

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Merkloos Lectric XP 3.0 Step-Thru

 • list plusIndrukwekkend waardevoorstel
 • list plusFuncties die handig zijn voor forenzen
 • list plusVeelzijdig

Nadelen Merkloos Lectric XP 3.0 Step-Thru

 • list plusPlotse motoruitschakelingen
 • list plusOverdreven maximale reikwijdte schattingen
 • list plusZorgen over het gewicht van de fiets en losheid van de grip

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
10
De Lectric XP 3.0 Step-Thru elektrische fiets heeft veel lof gekregen vanwege zijn indrukwekkende waarde, pendelvriendelijke functies en veelzijdigheid. Deze opvouwbare e-bike met dikke banden, verkrijgbaar in stap-over of stap-door frame-opties, is uitgerust met een krachtige 500W motor die via trapondersteuning snelheden tot 28 mph kan bereiken, waardoor het een ideale keuze is voor stadsforenzen. Zoals testers hebben opgemerkt, dragen de fiets' vermogen om heuvels aan te kunnen, verstelbare stuurhoogte en uitgebreid versnellingsbereik bij aan zijn algehele aantrekkingskracht. De geïntegreerde verlichting, stalen spatborden en bagagedrager verbeteren de praktische bruikbaarheid voor dagelijks gebruik.

Volgens recensenten zijn de opvallende kenmerken van de Lectric XP 3.0 Step-Thru onder andere een frame-geïntegreerde bagagedrager, een gebruiksvriendelijke interface en een verwijderbare batterij, die bijdragen aan het gemak en de veelzijdigheid. Ondanks deze sterke punten hebben sommige gebruikers gemeld dat de motor plotseling uitvalt, dat de maximale bereikinschattingen overdreven zijn en dat er zorgen zijn over het gewicht van de fiets en de losheid van het stuur.

De betaalbaarheid van de Lectric XP 3.0 Step-Thru, het feit dat er geen montage nodig is en de mogelijkheid om snelheden van klasse 2 of klasse 3 te bereiken maken het een overtuigende keuze. De bredere banden, opvouwbaar ontwerp en een bagagedrager die tot 150 lbs kan dragen, zijn geprezen vanwege hun praktische bruikbaarheid en gemak. Echter, de kleinere wielen en de waargenomen kwaliteit van de opvouwbare pedalen zijn als mogelijke verbeterpunten benoemd.

In vergelijking met soortgelijke elektrische fietsen op de markt, onderscheidt de Lectric XP 3.0 Step-Thru zich door zijn indrukwekkende waardepropositie, pendelklare functies en sterke prestaties bij het beklimmen van heuvels. Hoewel het uitblinkt op deze gebieden, moeten potentiële kopers rekening houden met de gemelde problemen met motoruitval, bereik overdrijving en zorgen over het gewicht en de grip van de fiets. In situaties waar betaalbaarheid en pendelvriendelijke kenmerken van groot belang zijn, komt de Lectric XP 3.0 Step-Thru naar voren als een sterke concurrent.

Al met al biedt de Lectric XP 3.0 Step-Thru elektrische fiets opmerkelijke waarde met zijn pendelklare ontwerp, krachtige motor en veelzijdige functies. Toekomstige kopers moeten echter de sterke punten afwegen tegen de gemelde beperkingen om een geïnformeerde beslissing te nemen. Met zijn indrukwekkende prestaties en praktische ontwerp is het een competitieve optie op de markt voor elektrische fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

3. Aventon Aventure.2 Step-Through

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Aventon Aventure.2 Step-Through

 • list plusIndrukwekkende prestaties op diverse terreinen
 • list plusSolide accubereik van maximaal 60 mijl op trapondersteuning
 • list plusVeelzijdig ontwerp met geïntegreerde verlichting en richtingaanwijzers

Nadelen Aventon Aventure.2 Step-Through

 • list plusZwaar gewicht van 77 pond kan manoeuvreren lastig maken
 • list plusVoorvorkvering geïdentificeerd als een potentieel zwak punt
 • list plusSommige gebruikers hebben bezorgdheid geuit over het ontbreken van een hoorn of bel en problemen met de bijbehorende app

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.73
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
9.72
Ik ben blij om de Aventon Aventure.2 Step-Through elektrische fiets aan te kondigen, die een scala aan functies en veelzijdige prestaties biedt op verschillende terreinen. Met een prijs van $1.899, beschikt deze elektrische fiets over een 750W motor in de wielnaaf, een geïntegreerde batterij van 720Wh en een 8-speed aandrijfsysteem. De opvallende kenmerken zijn onder andere dikke banden, een 80mm verende voorvork, krachtige hydraulische schijfremmen, geïntegreerde verlichting, richtingaanwijzers en een kleurendisplay met een bijbehorende app.

Volgens beoordelingen biedt de Aventure.2 een plezierige rit met uitstekende grip en stabiliteit, vooral in uitdagende omstandigheden zoals sneeuw. De snelle betrokkenheid van de motor en sterke respons, samen met de optie om via een app 28 mph trapondersteuningssnelheden te ontgrendelen, maken het geschikt voor woon-werkverkeer en off-road rijden. Zoals één beoordeling opmerkt, "De motor is sterk en snel in te schakelen, met een responsief trapondersteuningssysteem."

De verbeterde functies van de fiets, waaronder een nieuwe koppelingsensor, verbeterde achterlichten met richtingaanwijzers en een duurzame verpakkingsbenadering, dragen bij aan de verbeterde prestaties en gebruiksvriendelijkheid. De koppelingsensor zorgt voor een bijna directe motorrespons, waardoor het gemakkelijker wordt om lastig terrein te navigeren, terwijl het kleurenscherm eenvoudige selectie van trapondersteuningsniveaus mogelijk maakt.

Ondanks de sterke punten heeft de Aventon Aventure.2 ook enkele nadelen. Het gewicht van 77 pond kan manoeuvreren lastig maken, en de verende voorvork is als potentieel zwak punt geïdentificeerd. Bovendien kunnen de grote banden geluid en weerstand veroorzaken, en sommige gebruikers hebben zorgen geuit over het ontbreken van een claxon of bel en problemen met de bijbehorende app.

In vergelijking met andere elektrische fietsen valt de Aventure.2 op door zijn comfortabele rit, solide batterijbereik van maximaal 60 mijl met trapondersteuning, en de veelzijdigheid die het biedt op verschillende terreinen. De geïntegreerde verlichting, richtingaanwijzers en de mogelijkheid om het te configureren voor gebruik in klasse 2 of klasse 3 versterken verder de aantrekkingskracht.

Hoewel de Aventure.2 misschien niet de lichtste of meest draagbare optie is, maken zijn indrukwekkende prestaties, functierijke ontwerp en verbeterde mogelijkheden het tot een sterke kanshebber op de markt voor elektrische fietsen. Zoals één beoordeling concludeert, "De Aventon Aventure.2 wordt beschouwd als een sterke kanshebber voor kopers die een fat-tire e-bike zoeken, met zijn comfortabele rit, solide batterijbereik en veelzijdigheid op verschillende terreinen."

Samengevat biedt de Aventon Aventure.2 Step-Through elektrische fiets een uitzonderlijke mix van kracht, veelzijdigheid en functies, waardoor het een overtuigende keuze is voor rijders die op zoek zijn naar een hoogwaardige elektrische fiets die uitblinkt in verschillende rijscenario's.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

4. Rad Power RadCity 5 Plus

Loading ...

Voordelen Rad Power RadCity 5 Plus

 • list plusHerontworpen frame en semi-ge"integreerde accu voor een verbeterd design
 • list plusKrachtige 750W geaarde naafmotor voor snelle acceleratie
 • list plusComfortabele en stabiele rit dankzij 50mm voorvering en brede 27,5 inch banden

Nadelen Rad Power RadCity 5 Plus

 • list plusDe maximale ondersteuningssnelheid van 20 mph kan beperkend zijn voor sommige gebruikers
 • list plusAanzienlijk gewicht, wat voor bepaalde gebruikers een punt van zorg kan zijn, vooral gezien de hogere prijs vergeleken met andere modellen
 • list plusKabelwarboel en zichtbaarheid van het display in direct zonlicht worden als kleine nadelen genoemd

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
10
De Rad Power RadCity 5 Plus elektrische fiets is een opvallende Class 2 e-bike, met een herontworpen frame, semi-geïntegreerde batterij en een krachtige 750W versnellingsnaafmotor voor snelle acceleratie. Met 50 mm voorvering, banden van 27,5 inch en verstelbare stuur- en zithoogte biedt deze fiets een comfortabele en stabiele rit, waardoor het een uitstekende keuze is voor Class 2 forenzen. De fiets wordt ook geleverd met een scala aan functies en accessoires, waardoor het aantrekkelijk is voor stedelijk gebruik. Zoals Outdoor Gear Lab opmerkt, wordt de Rad Power RadCity 5 Plus geprezen als de beste geteste Class 2 e-bike, wat zijn topstatus in zijn categorie onderstreept.

De RadCity 5 Plus is verkrijgbaar in doorstap- en doorstapconfiguraties, geprijsd op $1.799. Met een grote verwijderbare batterij, meerdere montagepunten en hydraulische remmen biedt deze elektrische fiets verbeterde gemak en prestaties. Het nieuwste model biedt 11% meer bereik dan zijn voorganger, waardoor langere ritten mogelijk zijn zonder vaak op te laden. TomsGuide wijst op de strandcruiserstijl, comfortabele handgrepen en efficiënte 7-versnellingspook, wat resulteert in een plezierige rijervaring. De wirwar van draden en de zichtbaarheid van het display in direct zonlicht worden echter genoemd als kleine nadelen.

Deze forenzen e-bike van Rad Power Bikes is uitgerust met een 750W borstelloze versnellingsnaafmotor, 48V, 14 Ah (672 Wh) batterij, Shimano Altus derailleur, hydraulische schijfremmen en 27,5" wielen. Bicycling.com benadrukt het verbeterde ontwerp en de functionaliteit, met een semi-geïntegreerde downtube batterij, versterkte verwijderbare bagagedrager, hydraulische schijfremmen, sneller rollende banden en een herziene voorvork in vergelijking met zijn voorganger, de RadCity 3. De verbeteringen van de fiets benadrukken de geschiktheid voor een breed scala aan forenzenbehoeften en de veelzijdigheid voor stedelijk gebruik.

De Rad Power RadCity 5 Plus heeft wel een paar nadelen, zoals een maximale trapondersteuningsnelheid van 20 mph en zijn zware gewicht, wat een zorg kan zijn voor sommige gebruikers, vooral gezien de hogere prijs in vergelijking met andere modellen. Echter, zijn algehele prestaties, comfort en bruikbaarheid maken het een sterke concurrent in de categorie elektrische forenzenfietsen.

In vergelijking met andere elektrische forenzenfietsen springt de RadCity 5 Plus eruit vanwege zijn krachtige motor, comfortabele rit en verbeterde functies, waardoor het ideaal is voor stedelijk forenzenverkeer. Hoewel het aan de duurdere kant kan zijn en iets zwaarder dan sommige concurrenten, plaatst het algehele pakket van prestaties, comfort en bruikbaarheid het op de voorgrond van Class 2 e-bikes.

Al met al schittert de Rad Power RadCity 5 Plus elektrische fiets als een eersteklas Class 2 forenzen e-bike, met een verbeterd ontwerp, verbeterde functies en een comfortabele rijervaring. Zijn nadelen, waaronder de prijs en het gewicht, worden overtroffen door zijn prestaties, waardoor het een uitstekende keuze is voor stedelijke forenzen die een betrouwbare en veelzijdige elektrische fiets zoeken. Zoals Outdoor Gear Lab het stelt, wordt de Rad Power RadCity 5 Plus geprezen als de beste geteste Class 2 e-bike, wat zijn uitzonderlijke positie op de markt onderstreept.

Verkrijgbaar bij:

5. Rad Power Bikes RadRunner

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rad Power Bikes RadRunner

 • list plusZeer aanpasbaar

Nadelen Rad Power Bikes RadRunner

 • list plusConcurrentie van snellere e-bikes

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.47
De Rad Power Bikes RadRunner is een zeer aanpasbare elektrische fiets die uitblinkt in het vervoeren van vracht, waardoor het een veelzijdige optie is voor een breed scala aan gebruikers. De RadRunner Plus, een verbeterde versie, is door Electrek beschreven als "de meest capabele elektrische fiets" en bouwt voort op het klassieke RadRunner-ontwerp met verbeterde functies. Met een 750W motor en een 672Wh batterij die een bereik van 25-45 mijl biedt, wordt de RadRunner Plus geprezen om zijn extreme bruikbaarheid, geschikt voor rijders van verschillende lengtes en met praktische accessoires zoals het passagierspakket, accessoirebevestigingen voor rekken en manden, en een middenconsole voor extra opslag.

De aanpasbaarheid en vrachtvervoerscapaciteit van de RadRunner onderscheiden zich op de markt, zoals benadrukt door CNN Underscored, die opmerkt: "De RadRunner2 is zeer aanpasbaar, en Rad Power Bikes biedt een overvloed aan accessoires om je te helpen het jouwe te maken." Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige elektrische fiets die kan worden aangepast aan hun specifieke behoeften.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de RadCity en Aventon Level, valt de RadRunner op door zijn nadruk op bruikbaarheid en aanpassing in plaats van pure snelheid. Zoals Micah Toll deelt in zijn recensie op Electrek, richten de RadCity en Aventon Level zich op woon-werkverkeer en snelheid, terwijl de RadRunner een sterke nadruk legt op veelzijdigheid en praktisch gebruik, waardoor het geschikt is voor verschillende gebruikssituaties.

Echter, de RadRunner staat tegenover concurrentie in de categorie van de bromfiets-stijl e-bike, zoals de ONYX RCR en Juiced HyperScorpion, die hogere snelheden en krachtigere motoren bieden. Ook de Ariel Rider D Class, beschreven als overkrachtig, concurreert in een vergelijkbare ruimte. Ondanks dit, geeft de focus van de RadRunner op bruikbaarheid en aanpassing het een unieke voorsprong, waardoor het een krachtige optie is voor individuen die op zoek zijn naar een aanpasbare elektrische fiets met een sterke nadruk op vrachtvervoerscapaciteit.

Tot slot, de Rad Power Bikes RadRunner valt op als een zeer aanpasbare elektrische fiets met uitzonderlijke vrachtvervoerscapaciteit, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die bruikbaarheid en praktisch gebruik prioriteren. Zijn veelzijdigheid en vermogen om een breed scala van gebruikssituaties aan te kunnen, maken het een overtuigende optie op de markt voor elektrische fietsen, ondanks de concurrentie van modellen die snelheid en kracht prioriteren. Zoals opgemerkt door recensenten, positioneren de aanpassingsmogelijkheden en de focus van de RadRunner op bruikbaarheid het als een opvallende keuze voor individuen die op zoek zijn naar een zeer veelzijdige elektrische fiets.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Priority Bicycles Current E-Bike

Loading ...

Voordelen Priority Bicycles Current E-Bike

 • list plusExceptionele stadsprestaties tegen een redelijke prijs
 • list plusGeïntegreerde batterij en discrete 500 watt middenmotor zorgen voor een uniforme esthetiek en functionaliteit
 • list plusPremium componenten zoals de Enviolo traploze naaf en Gates riemaandrijving bieden een unieke rijervaring

Nadelen Priority Bicycles Current E-Bike

 • list plusHogere prijsklasse kan een uitdaging vormen voor sommige kopers
 • list plusZichtbare kabels aan de voorkant kunnen afbreuk doen aan de algehele esthetiek

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.62
Functionaliteit
9.91
Gebruiksgemak
8.98
Ik ben helemaal weg van de Priority Current E-Bike! Met zijn 500-watt middenmotor en geïntegreerde batterij is dit echt een next-gen e-bike die er ook nog eens super strak uitziet. Ik ben vooral onder de indruk van de 28 mph snelheid, die je zelfs nog kan aanpassen naar 20 mph als je dat wil. En met de Enviolo traploze versnellingsnaaf en de soepele Gates riemaandrijving is het rijden op deze fiets echt een unieke ervaring.

De 500 Wh batterij zorgt voor een bereik van 35-40 mijl per lading, terwijl de 500W middenmotor met 140 Nm aan koppel zorgt voor indrukwekkende klimcapaciteiten. Daarnaast biedt de Priority Current ook nog eens een heerlijk comfortabele rit, mede dankzij de premium onderdelen en de stille riemaandrijving. En met een korting van $700 voor Costco-leden is dit echt een koopje!

Ik moet wel zeggen dat de zichtbare kabels aan de voorkant een beetje afbreuk doen aan het totaalplaatje. Maar al met al is de Priority Current E-Bike echt een topkeuze voor stadsbewoners en fietsliefhebbers. Met zijn strakke design, premium onderdelen en geweldige prestaties is dit gewoon een geweldige investering voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare e-bike voor in de stad.

Verkrijgbaar bij:

7. Gocycle G4 Matte Black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gocycle G4 Matte Black

 • list plusInnovatief ontwerp en indrukwekkende prestaties
 • list plusUitzonderlijke opvouwbaarheid met een snel driestappenproces en draagbaar gewicht van 17,6 kg
 • list plusPremium bouwkwaliteit en superieure rijervaring

Nadelen Gocycle G4 Matte Black

 • list plusHoge prijs kan een beperkende factor zijn voor sommige potentiële kopers

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.33
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.4
Ik ben razend enthousiast over de Gocycle G4 Matte Black elektrische fiets, een premium keuze voor stadsfietsen en opvouwbaarheid. Met een prijs van $4.999 / £3.999 biedt deze e-bike een high-end rijervaring dankzij het innovatieve ontwerp en indrukwekkende prestaties. De nieuwe G4drive elektrische motor geïntegreerd in de voorwielnaaf levert opmerkelijk koppel en acceleratie. De fiets heeft een bereik van ongeveer 40 mijl, waardoor het geschikt is voor stedelijk en buitenstedelijk rijden. Het strakke ontwerp en doordachte details, zoals dagrijverlichting en in hoogte verstelbare stuur, worden geprezen.

Wat de Gocycle G4 echt onderscheidt, is de uitzonderlijke opvouwbaarheid. Met een snel drie-stappenproces en een draagbaar gewicht van 17,6 kg is het perfect voor forenzen en stadsbewoners. Een recensie merkt op: "Het opvouwen van de fiets is een snel drie-stappenproces en met zijn 36-pond gewicht is het draagbaar." De bijgewerkte motor, goed gevormde hendels en krachtige remmen zorgen voor een comfortabele rijervaring, terwijl de drietraps Shimano Nexus naafversnelling geschikt is voor stadsrijden.

De elektronische voorspellende schakeling en trapondersteuning worden geprezen om hun responsiviteit, waardoor snelheden tot 20 mijl per uur mogelijk zijn. De bijbehorende app biedt aanpasbare afstelmogelijkheden en uitgebreide display-informatie, waardoor het perfect is voor elektrische fietsers. Bovendien kan de geïntegreerde batterij handig op of buiten de fiets worden opgeladen, wat het praktisch maakt.

Hoewel de Gocycle G4 als een dure investering wordt beschouwd, rechtvaardigen de premium functies en superieure rijervaring de prijs, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een topklasse elektrische fiets met opvouwbaarheid. Het concurreert gunstig met niet-opvouwbare concurrenten en biedt een unieke mix van prestaties, ontwerp en gemak. De hoge prijs kan echter een beperkende factor zijn voor sommige potentiële kopers.

In vergelijking met andere elektrische fietsen op de markt onderscheidt de Gocycle G4 zich door zijn premium bouwkwaliteit, innovatief ontwerp en opmerkelijke opvouwbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor stadsfietsen en rijders die een topklasse rijervaring zoeken. Zijn premium functies en superieure rijervaring maken het een overtuigende keuze voor degenen die willen investeren in een high-end elektrische fiets.

Samengevat biedt de Gocycle G4 Matte Black elektrische fiets een premium rijervaring met zijn innovatieve ontwerp, indrukwekkende prestaties en uitzonderlijke opvouwbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor stadsfietsen. Hoewel de hoge prijs een beperkende factor kan zijn voor sommigen, rechtvaardigen de premium bouwkwaliteit en superieure functies de investering, waardoor het een topklasse optie is in de markt voor elektrische fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Ride1Up Roadster V2 Gravel Edition

Loading ...

Voordelen Ride1Up Roadster V2 Gravel Edition

 • list plusBetaalbare instap in elektrisch gravelbiken

Nadelen Ride1Up Roadster V2 Gravel Edition

 • list plusBeperkte batterijcapaciteit en bereik

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.8
Ik ben trots om de Ride1Up Roadster V2 Gravel Edition elektrische fiets aan te bieden, een toegankelijke en efficiënte optie voor gravel e-bike liefhebbers. Met een prijs van $1.245 biedt deze fiets een betaalbare entree in de wereld van elektrische gravel fietsen. Met zijn lichte ontwerp van 33 lb en een krachtige 350W motor die snelheden tot 24 mph kan bereiken, heeft deze fiets veel te bieden. De pedaalondersteuning met vijf gebruikersselecteerbare niveaus, samen met het Gates Carbon Drive-systeem, Tektro-schijfremmen en WTB Resolute 700c x 42 banden, zorgen voor een soepele en onderhoudsvrije rijervaring.

De geïntegreerde 36V 7Ah batterij van de Roadster V2 Gravel Edition heeft een capaciteit van 252Wh en biedt een bereik van 20-30 mijl, met een testresultaat van 17 mijl op de eerste volledige ontlading. Hoewel dit misschien niet overeenkomt met het bereik van high-end gravel e-bikes, blijft het een sterke optie voor zijn prijs. Het lichte aluminiumlegering frame, de op de weg gerichte geometrie en de componenten verbeteren de prestaties van de fiets op de weg, zoals aangegeven door Ride1Up. Echter, het ontbreken van vering, spatborden, bagagedragers, verlichting en een standaard, zoals vermeld door Ebike Escape, kan een overweging zijn voor sommige rijders.

In vergelijking met zijn concurrenten blinkt de Ride1Up Roadster V2 Gravel Edition uit als een budgetvriendelijke optie, waardoor het een aantrekkelijk instappunt is in de wereld van elektrisch gravel rijden. Zijn lichte ontwerp, krachtige motor en soepele rijervaring maken het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare maar capabele elektrische fiets. Zoals benadrukt door Tom's Guide, onderstreept de "soepele en snelle rit, met trapondersteuning voor heuvels en op de weg gerichte banden" verder zijn geschiktheid voor weg- en grindrijden.

Hoewel de Roadster V2 Gravel Edition misschien niet het uitgebreide assortiment of extra functies biedt die te vinden zijn in duurdere modellen, wordt zijn waardepropositie en prestaties in heuvelklim- en vlakrijscenario's benadrukt. Zijn beperkingen, zoals de niet-verwijderbare batterij en mogelijke bereikbeperkingen, worden in balans gebracht door zijn betaalbaarheid en indrukwekkende kenmerken. Al met al biedt de Ride1Up Roadster V2 Gravel Edition een uitstekende optie voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke elektrische gravel fiets zonder in te leveren op prestaties.

Verkrijgbaar bij:

9. Specialized Turbo Levo Comp Alloy

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Specialized Turbo Levo Comp Alloy

 • list plusVeelzijdige en krachtige e-MTB met uitzonderlijke prestaties
 • list plusNieuwe Turbo Full Power 2.2 motor met 90 Nm koppel en 565 piek watt voor soepele krachtoverbrenging
 • list plusGemengde wielmaten, zeer aanpasbare geometrie en een 700Wh-accu voor een breed scala aan rijstijlen en een uitgebreid bereik

Nadelen Specialized Turbo Levo Comp Alloy

 • list plusZorgen over de SRAM Code R-remmen
 • list plusBehoefte aan een stevigere achterband
 • list plusMotor kan bij hoge koppels enigszins lawaaiig zijn

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.17
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
8.99
Ik ben trots om de Specialized Turbo Levo Comp Alloy elektrische mountainbike aan te bieden, die opvalt als een veelzijdige en krachtige e-MTB en de Editor's Choice Award heeft verdiend voor zijn uitzonderlijke prestaties. Het 2022 model introduceert een nieuwe Turbo Full Power 2.2 motor, die 90Nm aan koppel en 565 piekwatt levert, voor soepele en consistente kracht ideaal voor het overwinnen van beklimmingen en obstakels. Zijn mix van wielmaten, zeer aanpasbare geometrie en een 700Wh batterij bieden een breed scala aan rijstijlen en een uitgebreid bereik, zowel voor snelle ronden na het werk als langere tochten in de wildernis. Ondanks zijn gelijkenis in uiterlijk met zijn voorganger, is het 2022 model beschreven als "een compleet andere beest" en "een van de meest verfijnde en evenwichtige e-bikes ooit getest."

De mullet wielopstelling, waarbij een 29” voorwiel wordt gecombineerd met een 27.5” achterwiel, verbetert de snelheid en behendigheid, terwijl het lage zwaartepunt en aanpasbare vermogensafgifte via de Mission Control App worden genoemd als positieve eigenschappen. De prestatietracking en connectiviteitsfuncties van de fiets, gedetailleerd in de Specialized app, voegen een geavanceerde dimensie toe aan de rijervaring. Enkele mogelijke nadelen zijn echter zorgen over de SRAM Code R remmen, de behoefte aan een stevigere achterband en het feit dat de motor bij hoge belasting enigszins lawaaiig kan zijn.

In vergelijking met eerdere modellen tilt de 2022 Turbo Levo Comp Alloy de rijervaring naar een hoger niveau met verbeterde vermogensafgifte, een uitgebreider batterijbereik en een scala aan geometrie-instellingen. Zijn kracht in het overwinnen van beklimmingen en obstakels, gecombineerd met zijn soepele vermogensafgifte en uitgebreid bereik, positioneert het als een topkandidaat in de categorie elektrische mountainbikes.

Bij vergelijking met zijn concurrenten blinkt de Turbo Levo Comp Alloy uit in veelzijdigheid, kracht en bereik. Echter, de hogere prijs, teleurstellende remmen en mogelijke ongemakken met de batterijgrootte kunnen uitdagingen vormen voor sommige rijders. Desalniettemin blijft het een uitstekende keuze voor degenen die een zeer veelzijdige en krachtige elektrische mountainbike zoeken, waardoor het ideaal is voor rijders die prestaties en bereik prioriteren.

Samenvattend biedt de Specialized Turbo Levo Comp Alloy elektrische mountainbike een overtuigende mix van kracht, veelzijdigheid en uitgebreid bereik, waardoor het een topkeuze is voor rijders die een verfijnde en evenwichtige e-MTB zoeken. Ondanks enkele mogelijke nadelen, bevestigen zijn uitzonderlijke prestaties en geavanceerde functies zijn positie als een toonaangevende kanshebber in de categorie elektrische mountainbikes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. VanMoof A5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VanMoof A5

 • list plusBeschikt over functies van de volgende generatie en geavanceerde functionaliteiten

Nadelen VanMoof A5

 • list plusHeeft een hoog prijskaartje

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
8.74
De VanMoof A5 elektrische fiets wordt geprezen om zijn next-generation functies, eenvoud, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. De A5 is een aantrekkelijke keuze voor potentiële kopers, met een indrukwekkende rijervaring. "VanMoof heeft iets echt bijzonders bereikt met de A5 en S5, en het is duidelijk dat het bedrijf veel tijd heeft besteed aan het nadenken over de belangrijkste dingen om goed te krijgen op een e-bike," zoals opgemerkt door The Verge. De geavanceerde functies van de fiets, waaronder elektronisch schakelen, geïntegreerde verlichting en een verwijderbare accu, zetten het op de markt apart en bieden gebruikers een naadloze en handige rijervaring.

In vergelijking met zijn voorgangers is de A5 geëvolueerd om een gestroomlijnder ontwerp en verbeterde functionaliteit te bevatten, waardoor rijders een verfijndere en efficiëntere elektrische fietservaring krijgen. De prestatiekenmerken van de A5, zoals de topsnelheid, bereik en oplaadtijd, positioneren het als een competitieve speler in de markt van elektrische fietsen. "De VanMoof A5 is een capabele, stijlvolle en leuke fiets om te rijden, met goede prestaties en een bereik dat de behoeften van de meeste rijders zal passen," zoals benadrukt door The Verge.

In vergelijking met het S5-model wordt de A5 geprezen om zijn betaalbaarheid en toegankelijkheid, waardoor het een gunstige keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een elektrische fiets zonder de bank te breken. Hoewel de S5 uitgebreide functies heeft, biedt de A5 een waardepropositie die resoneert met potentiële kopers die op zoek zijn naar een betaalbare maar hoogwaardige elektrische fiets. De prijs van $4.000 heeft echter discussies op gang gebracht over de noodzaak van al zijn functies voor zo'n kostprijs. Dit zet potentiële kopers aan om kritisch hun specifieke behoeften en de waarde die ze hechten aan de geavanceerde functionaliteiten van de A5 te evalueren.

In het competitieve landschap van elektrische fietsen onderscheidt de VanMoof A5 zich als een topconcurrent, uitblinkend in de naadloze integratie van geavanceerde functies, gestroomlijnd ontwerp en betaalbaarheid. Hoewel sommigen de prijs als intimiderend kunnen ervaren, maken de prestaties, het gemak en de stijl van de A5 het een opvallende keuze voor rijders die op zoek zijn naar een hoogwaardige elektrische fiets zonder in te leveren op belangrijke functies. Zoals The Verge het treffend verwoordt: "VanMoof is erin geslaagd om een elektrische fiets te creëren die leuk is om te rijden, gemakkelijk te leven, en er fantastisch uitziet."

Samengevat schittert de VanMoof A5 elektrische fiets als een evenwichtige en toegankelijke optie op de markt voor elektrische fietsen. Zijn geavanceerde functies, verbeterde ontwerp en concurrerende prijsstelling maken het een sterke concurrent in het zich ontwikkelende landschap van elektrische fietsen. Potentiële kopers moeten echter zorgvuldig de kosten afwegen tegen het scala aan functies om ervoor te zorgen dat het aansluit bij hun specifieke rijbehoeften en voorkeuren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 februari in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Elektrische fietsen. Er zijn namelijk 824 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!