Wat is de beste elektrische fiets van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede elektrische fiets is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste elektrische fiets van 2023? Na het analyseren van 763 elektrische fietsen kwam de Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart als beste uit onze elektrische fiets-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de elektrische fietsen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 elektrische fietsen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame elektrische fiets-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste elektrische fietsen

1Score: 9.9
Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart
Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
EMG electric moving green wit
EMG electric moving green wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart
Beste Elektrische fiets voor woon-werkverkeer
Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart
Hitway
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
HITWAY elektrische fiets, 26 inch,
HITWAY elektrische fiets, 26 inch,
Hitway
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Hitway Elektrische Fiets E-bike Damesfiets
Hitway Elektrische Fiets E-bike Damesfiets
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
HITWAY Elektrische fiets E-BIKE 26 zwart
HITWAY Elektrische fiets E-BIKE 26 zwart
Hitway
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Hitway BK15 Elektrische Fiets E-bike
Hitway BK15 Elektrische Fiets E-bike
Hitway
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Villette le Petit Bonheur Orus, zwart
Villette le Petit Bonheur Orus, zwart
Villette
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Hitway Elektrische Fiets BK7S Electric
Hitway Elektrische Fiets BK7S Electric
Hitway
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Vogue Elite Fiets (elektrisch) Vrouwen blauw
Vogue Elite Fiets (elektrisch) Vrouwen blauw
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrische fiets Koopgids

Elektrische fietsen zijn enorm populair in Nederland. Hieronder vertel ik je waarop je let als je een elektrische fiets koopt.

Hoe lang gaat een motor van een elektrische fiets mee?

Als je je elektrische fiets goed onderhoudt, dan zou deze tien jaar mee moeten gaan. Dit houdt vooral in dat je de fiets regelmatig moet gebruiken en de accu loskoppelt wanneer deze niet wordt gebruikt.

Daarnaast zorg je ervoor dat de batterij altijd droog is. Laat de batterij regelmatig goed leeg lopen en laad hem daarna weer volledig op.

Hoe hard kan een elektrische fiets rijden?

Met een elektrische fiets kun je een snelheid van 25 km/u behalen. Je mag volgens de wet niet harder dan 25 km/u. Je mag natuurlijk sneller fietsen dan 25 km/u, maar dan zonder de ondersteuning van de elektrische motor. Met een Speed-pedelec haal je hogere snelheden: tot 45 km/u.

Voor Speed-pedelecs gelden er andere regels. Door zijn snelheid is deze te vergelijken met een brommer of scooter. Je moet met een Speed-pedelec op de rijbaan, draagt een helm en hebt een geel kenteken en een brommerrijbewijs nodig.

Wat is de actieradius bij een elektrische fiets?

Als we het hebben over de actieradius bij een elektrische fiets, gaat het over hoe ver je kunt fietsen met een volle accu. Deze vraag is lastig om te beantwoorden, want dit hangt van veel factoren af. Denk aan het gewicht van de rijder, de kracht van de batterij en hoe veel en hoe lang de ondersteuning wordt gebruikt.

De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in Wattuur (Wh). De capaciteit van een elektrische fiets ligt tussen de 200-600 Wh. Met een lichtere accu van 200 Wh fiets je gemiddeld 25 kilometer met trapondersteuning.

Met een krachtigere accu bereik je ruim 80 kilometer. Deze afstanden zijn wel afhankelijk van hoeveel je de trapondersteuning gebruikt, jouw gewicht en je route. Zijn er veel heuvels, dan moet de accu harder werken en zal de accu eerder leeg gaan.

Hoe lang duurt het opladen van een elektrische fiets?

Hoe lang het opladen van een elektrische fiets duurt, hangt af van het soort batterij waar de fiets gebruik van maakt, en wat voor oplader je hebt. Het opladen van een 200 Wh batterij gaat sneller dan het opladen dan het opladen van een 600 Wh batterij.

Een batterij van 200 Wh laad je op in ongeveer drie uur met een gewone lader, maar heb je een snellader, dan duurt dit twee uur. Een batterij van 600 Wh laad je op in ongeveer 8 uur met een gewone lader, terwijl je dit doet met een snellader in ongeveer 5,5 uur.

Wat is het verschil tussen een pedelec bike, een e-bike en een Speed-pedelec?

Bij een pedelec bike staan de motor en de trappers met elkaar in verbinding met elkaar. Er komt pas ondersteuning als je gaat trappen. De capaciteit van de motor is maximaal 0,25 kW en deze fiets gaat niet sneller dan 25 km/uur.

Een Speed-pedelec heeft elektrische trapondersteuning tot max. 45 kilometer per uur. Om te kunnen fietsen met een Speed-pedelec heb je een kenteken nodig om op de openbare weg te mogen, je moet op de rijbaan, een helm dragen en dus ook een AM rijbewijs hebben.

Bij een e-bike zijn de motor en trappers niet met elkaar verbonden. Er is een knop of een gashendel die je gebruikt om de ondersteuning te bepalen en je hoeft niet perse te trappen.

Wat zijn de verschillende type batterijen bij e-bikes?

Er zijn drie verschillende batterij typen, namelijk een Nimh accu, Li-on en Lithium-ion-polymeer.

Een Nimh batterij is de meest voordelige van de drie en de opvolger van de Lood-accu. Een Nimh batterij is milieuvriendelijker, weegt minder en heeft een betere stroomopname. Deze batterijen gaan, naarmate ze meer worden opgeladen, minder lang mee. Bovendien loopt deze batterij langzaam leeg als je de fiets niet gebruikt.

De Li-on is een verbetering op de Nimh batterij: deze worden het meest gebruikt. Voor dezelfde spanning in andere batterijen heb je minder cellen nodig: deze batterijen zijn dus lichter en compacter in formaat. Deze batterijen lopen ook minder snel leeg als de fiets niet wordt gebruikt en is bovendien milieuvriendelijker. Het nadeel is dat een Li-on batterij duurder is.

De Lithium-ion-polymeer wordt ook wel de Lipo-accu genoemd. Dit is de verbeterde variant van de Lion batterij. Nog compacter en krachtiger zonder erg zwaar te zijn. Er hangt een stevig prijskaartje aan een fiets met deze batterij.

Hoe zwaar trapt een E-bike zonder ondersteuning van de batterij?

De meeste fietsen hebben een speciale motor die geen weerstand geeft als deze uit staat. Hierdoor is het trappen niet zwaarder. Hou er wel rekening mee dat een elektrische fiets over het algemeen zwaarder is dan een gewone fiets. Hierdoor trapt hij in het algemeen altijd iets zwaarder.

Je eigen fiets ombouwen tot een elektrische fiets

Je hebt een fiets die nog helemaal niet oud is en je wilt liever een elektrische fiets. Je krijgt bovendien niet veel meer terug voor je fiets. Geen nood! Er zijn ombouwkits verkrijgbaar waarmee je je gewone fiets omtovert tot een elektrische fiets.

De prijzen variëren van zo'n 500 euro tot zo'n 2000 euro. Als je handig bent en verstand hebt van fietsen, is dit een klusje dat je best zelf kunt doen. Twijfel je, laat het dan doen. Hou wel rekening mee dat er bijkomende kosten zijn als je je fiets laat ombouwen door een fietsenmaker.

Het onderhoud van een elektrische fiets

Net als bij een gewone fiets, is het onderhoud van een fiets belangrijk om de levensduur te verlengen. Remblokjes vervangen, banden verwisselen en ander standaard onderhoud doe je allemaal zelf.

Laat de accu en andere aangesloten componenten alleen. Hier heb je echt een vakman voor nodig. Bovendien verlies je de garantie als je zelf aan de elektronica gaat sleutelen.

hero illustration

Hoe testen we elektrische fietsen?

Om de beste elektrische fiets te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze elektrische fiets-test hebben we 763 elektrische fietsen geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze elektrische fiets-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze elektrische fiets-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen elektrische fiets-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste elektrische fiets in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 763 elektrische fietsen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste elektrische fietsen in een handige lijst

1. Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart

 • list plusHet voordeel van de Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart is dat hij een krachtig accu heeft die lange tijd meegaat.
 • list plusDe scooter is compact en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusDaarnaast heeft de scooter een handvat waardoor hij gemakkelijk gedragen kan worden.

Nadelen Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart

 • list plusDe Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart heeft een gemiddeld bereik, waardoor hij alleen geschikt is voor korte afstanden.
 • list plusDe scooter heeft een slappe accu die snel leeg gaat.
 • list plusTot slot heeft de scooter geen goede klantenservice.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Opvouwbare fiets | E-bike 25Km / H | Windgoo B3 Mini-scooter De Windgoo B3 elektrische mini-step wordt ook wel loopfiets genoemd. Deze mini E-bike is zeer licht, makkelijk in de hand te houden om in de trein, tram of trap te stappen. Technische parameters Materiaal: aluminium Gewicht: 12 kg / 26 lbs Motor: 350W Bereik: 15-25 km Maximumsnelheid: 25 km / u Maximale helling: 20 graden Lithiumbatterij: 36V / 4,4AH Oplaadtijd: 2-3 uur Laadvermogen: max. 120 kg Afmeting: 105 x 50 x 96 cm Vouwmaat: 105 x 20 x 72 cm Verpakkingsgrootte: 105 x 20 x 75 cm Inbegrepen in het pakket 1 x Windgoo elektrische fiets 1 x oplader 1 x Gebruikershandleiding Voorzorgsmaatregelen: De helm wordt sterk aanbevolen omdat dit voor meer veiligheid zorgt. Rijden op vlakke wegen wordt aanbevolen. De snelheid neemt af met de levensduur van de batterij, doordat de spanning in de batterij afneemt. Het gebruik van een elektrische step op de openbare weg is in de regel niet toegestaan. Dit betekent dat je enkel op privéterrein, zoals in je tuin of op een oprit, gebruik mag maken van een elektrische step.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 januari in huis

Bekijk prijs

2. EMG electric moving green wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.9

Queen 26 is de top van het assortiment emg elektrische fietsen. Uitgerust met een multifunctioneel LCD-scherm, kunt u de gebruiksparameters op een duidelijke en onmiddellijke manier bekijken, om alles op elk moment onder controle te hebben. De maximale stabiliteit die de Queen 26 garandeert dankzij de schijfremmen voor en achter, de 26"-wielen en de uitstekende voorwielophanging, maken trapondersteuning gemakkelijk en veilig op elk type terrein. Deze e-bike heeft een 36V 10Ah accu geïntegreerd in het frame en een actieradius tot 60km. Hij kan een topsnelheid van 25 km/u bereiken dankzij zijn 250W motor en 6-traps Shimano versnellingsbak. EMG's Queen 26 elektrische fiets is snel en efficiënt, waar je ook bent. Je kunt niet wachten om het te proberen, toch? *Maximale snelheid en actieradius zijn afhankelijk van de rijomstandigheden en het gewicht van de bestuurder. - Aluminium frame- Schijfrem vooraan - Schijfrem achter - Voorwielophanging- 26 " wiel- Shimano 6-versnellingsbak- LCD multifunctioneel display- 36V 10Ah batterij geïntegreerd in het frame- Maximale autonomie ongeveer 60km - Motorvermogen 250W - Max snelheid 25Km / h - LED-verlichting voor en achter - - Bagagerek- Bagagerek achter - Doorbell mechanisch - Max capaciteit 150Kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Elektrische fiets voor woon-werkverkeer: Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart

 • list plusDeze fiets heeft een kleine formaat waardoor het makkelijk op te vouwen is.
 • list plusDankzij de sterke motor presteert deze fiets rap.
 • list plusDankzij de lange actieradius van 50 kilometer is deze fiets ideaal voor lange afstanden.

Nadelen Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart

 • list plusDeze fiets moet handmatig in elkaar gezet worden.
 • list plusHelaas heeft deze fiets geen geïntegreerde verlichting.
 • list plusHelaas heeft deze fiets niet geïntegreerde sloten.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

De Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart is een trendy en moderne elektrische fiets met verschillende rijstanden. Je kunt eenvoudig schakelen tussen de reguliere stand, ondersteunende stand en elektrische stand. Hierdoor is de fiets geschikt voor verschillende omstandigheden en situaties. Het dashboard op het stuur geeft informatie over de kilometerstand, totaal afgelegde afstand, snelheid, batterijniveau en -spanning. Ook worden eventuele systeemfouten weergegeven.

Veiligheid is een belangrijk aspect van deze elektrische fiets. Het lichtgewicht chassis is gemaakt van roestvrij aluminium legering, wat zorgt voor extra robuustheid en stabiliteit. De fiets is uitgerust met schijfremmen voor en achter, en reflectoren op de banden en voor- en achterkant. Daarnaast zorgt het schokdempende zadel met dubbele laag voor extra comfort tijdens lange ritten.

Wat deze elektrische fiets speciaal maakt, is het opvouwbare ontwerp. Hierdoor is de fiets gemakkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer of op te bergen in een kleine ruimte. Dit maakt het een perfecte keuze voor stedelijke omgevingen.

Vanuit een gebruikersperspectief is deze elektrische fiets zeer geschikt voor forenzen, studenten en mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk alternatief voor een auto. Het is een betaalbare en duurzame optie voor dagelijks gebruik.

Als ik kijk naar de voordelen van deze elektrische fiets, zijn de schijfremmen, het opvouwbare ontwerp en de verschillende rijstanden belangrijke aspecten. Een potentieel nadeel kan zijn dat de fiets niet geschikt is voor off-road terrein vanwege de kleine banden.

Al met al is de Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en flexibele elektrische fiets voor dagelijks gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 september in huis

Bekijk prijs

4. HITWAY elektrische fiets, 26 inch,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

HITWAY Elektrische fiets- BK8S _Wit blauw Hoge snelheid met veiligheid : 250W borstelloze motor met krachtige prestaties. Uitgerust met een 8.4Ah/36V lithiumbatterij. Het maximale bereik in de bekrachtigde modus kan tot 35-70 km oplopen. De batterij kan worden verwijderd, wat handiger en veiliger is. Lichtgewicht en duurzaam: de elektrische fiets is gemaakt van een ultralichte aluminiumlegering, die een hoge hardheid en antioxidatie heeft. Gewicht is ca. 31 kg met een maximale belasting van 100 kg. HITWAY elektrische fiets eigenschappen : Framematerialen: Carbon Afmetingen: 184 x 600 x 120 cm. Bandenmaat: 26 inch. Afmeting verpakking: 154 x 24 x 77 cm. Gewicht van de elektrische fiets: 25 kg. Prestatieparameters: Maximale belasting: 100 kg. Aanbevolen rijsnelheid: 20 km/h Maximale snelheid: 25 km/u. Kilometerbereik: 35KM-70KM (afhankelijk van belasting, temperatuur, wegconditie, rijmodus, enz. Voorbeeld: bij 75 kg en 25 °C kan het maximale bereik in elektrische modus 30 km bereiken, het bereik van de fiets is afhankelijk van de belading en rijstijl). Gebruikstemperatuur: -10 ~ 45 °C. Waterbestendigheid: IP 54. Batterijtype: lithium-ionbatterij

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 juli in huis

Bekijk prijs

5. Hitway Elektrische Fiets E-bike Damesfiets

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7

Deze moderne elektrische damesfiets van Hitway heeft een trendy ontwerp. Er kan eenvoudig geschakeld worden tussen verschillende rijstanden; bij het opstarten staat de fiets standaard in de reguliere stand, waardoor het apparaat als een reguliere fiets kan worden gebruikt. Hiernaast is er de ondersteunende stand, waarbij er slechts licht getrapt hoeft te worden om vooruit te gaan. Indien gewenst, kan de elektrische stand worden ingeschakeld, om volledig elektrisch te rijden. De fiets is uitgerust met een dashboard op het stuur waarop u zowel de kilometerstand van de huidige rit als de totaal afgelegde afstand kan zien. Ook kunt u er de snelheid, het batterijniveau en -spanning op aflezen.Verder worden er op het dashboard foutmeldingen weergegeven, mocht er zich een systeemfout voordoen. Bij een belasting van 75kg en een helling van 25 graden kan er in de volledig elektrische stand ongeveer 35km behaald worden. In de trapondersteuning modus is het bereik afhankelijk van factoren zoals de belasting, wegomstandigheden en rijgedrag, met een max van 70km. Bij het ontwerp van de fiets is er de hoogste prioriteit aan veiligheid gegeven en de materialen zijn zorgvuldig uitgekozen. Het lichtgewicht chassis is vervaardigd van koolstofstaal, voor extra robuustheid en stabiliteit. Voor een veilige rijervaring is de fiets uitgerust met een koplamp, achterlicht, bel en reflectoren op de banden. - Er kan worden geschakeld tussen 3 verschillende snelheidsstanden tot en met 25km/u - Hellingen tot 25° zijn geen probleem voor de krachtige 250W motor - Zowel hoogte van het stuur als van het zadel zijn verstelbaar - Schijfrem voor en achter - Beschikt over een bagagedrager voor een last tot 15kg (niet geschikt voor personen) - De batterij is uitneembaar, waardoor deze los van de fiets kan worden opgeladen - Aanbevolen lichaamslengte: 162-195cm Eigenschappen: Materiaal: Koolstofstaal Afmetingen: 1830x600x1100mm Wielmaat: 26inch Gewicht: 25kg Max belasting: 120kg Max snelheid: 25km/u Bereik: 35-70km Hellingsvermogen: 25° Batterij: 8.4Ah Waterdichtheid: IP54 Nominaal vermogen: 250W Nominale spanning: 36V Oplaadtijd: 3-4 uur Remwijze: Voor- en achterschijfrem Band type: Pneumatische band Minimale zadelhoogte: 82cm Maximale zadelhoogte: 102cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. HITWAY Elektrische fiets E-BIKE 26 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

HITWAY Elektrische fiets -BK8S_Zwart Hoge snelheid met veiligheid : 250W borstelloze motor met krachtige prestaties. Uitgerust met een 8.4Ah/36V lithiumbatterij. Het maximale bereik in de bekrachtigde modus kan tot 35-70 km oplopen. De batterij kan worden verwijderd, wat handiger en veiliger is. Lichtgewicht en duurzaam: de elektrische fiets is gemaakt van een ultralichte aluminiumlegering, die een hoge hardheid en antioxidatie heeft. Gewicht is ca. 31 kg met een maximale belasting van 100 kg. HITWAY Elektrische fiets eigenschappen : Framematerialen: Carbon Afmetingen: 184 x 600 x 120 cm. Bandenmaat: 26 inch. Afmeting verpakking: 154 x 24 x 77 cm. Gewicht van de elektrische fiets: 25 kg. Prestatieparameters: Maximale belasting: 100 kg. Aanbevolen rijsnelheid: 20 km/h Maximale snelheid: 25 km/u. Kilometerbereik: 35KM-70KM (afhankelijk van belasting, temperatuur, wegconditie, rijmodus, enz. Voorbeeld: bij 75 kg en 25 °C kan het maximale bereik in elektrische modus 30 km bereiken, het bereik van de fiets is afhankelijk van de belading en rijstijl). Gebruikstemperatuur: -10 ~ 45 °C. Waterbestendigheid: IP 54. Batterijtype: lithium-ionbatterij

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

7. Hitway BK15 Elektrische Fiets E-bike

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.5

Deze Hitway BK15 is een moderne elektrische fiets met een trendy ontwerp. Er kan eenvoudig geschakeld worden tussen verschillende rijstanden; bij het opstarten staat de fiets standaard in de reguliere stand, waardoor het apparaat als een reguliere fiets kan worden gebruikt. Hiernaast is er de ondersteunende stand, waarbij er slechts licht getrapt hoeft te worden om vooruit te gaan. Bevat geen gashendel, waardoor de fiets zonder extra vereisten op de openbare weg gebruikt kan worden. Wel kunt u contact opnemen met de verkoper om er een gashendel te laten bijleveren. De fiets is uitgerust met een dashboard op het stuur waarop u zowel de kilometerstand van de huidige rit als de totaal afgelegde afstand kan zien. Ook kunt u er de snelheid, het batterijniveau en -spanning op aflezen.Verder worden er op het dashboard foutmeldingen weergegeven, mocht er zich een systeemfout voordoen. Bij een laag batterijniveau zal er een icoon op de display oplichten. Bij het ontwerp van de fiets is er de hoogste prioriteit aan veiligheid gegeven en de materialen zijn zorgvuldig uitgekozen. Het lichtgewicht chassis is vervaardigd van roestvrij koolstofstaal, voor extra robuustheid en stabiliteit. Voor een veilige rijervaring is de fiets uitgerust met een koplamp, achterlicht, bel, en reflectoren op de banden. Het zadel met dubbele laag heeft een schokdempende werking en voorkomt vermoeidheid van het zitten. De oppervlaktelaag kanaliseert hitte die tijdens het rijden gegenereerd wordt naar buiten. Binnenin bevat het zadel een flexibele siliconenlaag. Het ergonomische ontwerp zorgt voor comfort, waardoor lange ritten geen probleem zijn. - Er kan worden geschakeld tussen 3 verschillende snelheidsstanden: 15, 20 en 25km/u - Hellingen tot 25° zijn geen probleem voor de krachtige 250W motor - Zowel hoogte van het stuur als van het zadel zijn verstelbaar - Schijfrem voor en achter - De batterij is afneembaar, waardoor deze los van de fiets kan worden opgeladen - Schokdemper in voorvork - Met 7 versnellingen (Shimano) Eigenschappen: Materiaal: Koolstofstaal Afmetingen: 1830x630x1070mm Wielmaat: 26 inch Gewicht: 23,3kg Max belasting: 120kg Max snelheid: 25km/u Actieradius: 35-90km Hellingsvermogen: 25° Batterij: 11.2Ah Waterdichtheid: IP54 Nominaal vermogen: 250W Remwijze: Voor- en achterschijfrem Band type: Pneumatische band Leeftijdscategorie: 16-65 jaar Laadtijd: 5,5-6,5 uur Aanbevolen lichaamslengte: 162cm-195cm Verpakkingsinhoud: Hitway E-bike Oplader Pomp Slot Gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 augustus in huis

Bekijk prijs

8. Villette le Petit Bonheur Orus, zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Villette le Petit Bonheur Orus, zwart

 • list plusDeze elektrische fiets heeft een duurzaam frame, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik.
 • list plusEen pluspunt van deze fiets is dat het compact van formaat is, waardoor het gemakkelijk op te bergen is.
 • list plusEen voordeel van de elektrische ondersteuning is dat het zorgt voor een soepele rijervaring, zelfs op oneffen terrein.

Nadelen Villette le Petit Bonheur Orus, zwart

 • list plusHet slot van de fiets is niet stevig genoeg, waardoor het gemakkelijk kapot kan gaan.
 • list plusEen nadeel van deze fiets is dat het geen schokdempers heeft, waardoor het minder comfortabel kan zijn om op oneffen terrein te rijden.
 • list plusEen nadeel van deze fiets is dat de actieradius beperkt is, waardoor het minder geschikt kan zijn voor lange afstanden.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.1

De Villette le Petit Bonheur is een geweldige elektrische damesfiets die geschikt is voor mensen van 150 tot wel 175 cm! Ideaal voor kleinere personen of voor fietsers die wat onzekerder zijn en graag snel met beide voeten op de grond staan. Deze fiets heeft een lage instap en 26-inch wielen, waardoor je gemakkelijk en veilig kunt op- en afstappen. De achterwielmotor ondersteunt je op een natuurlijke manier met 3 ondersteuningsstanden, die je gemakkelijk kunt kiezen met het LED-display op het stuur. Dankzij de Shimano Tourney 6 versnellingen derailleur en de MXUS achterwielmotor van 250 W, 36 V, kun je moeiteloos en snel fietsen.

De Villette le Petit Bonheur is niet alleen een prachtige fiets, maar ook een duurzame. De gebruikte onderdelen zijn van onberispelijke kwaliteit om een lang en zorgeloos gebruik te kunnen garanderen. Je kunt op deze fiets vertrouwen, of je nu boodschappen gaat doen of een lange tocht gaat maken.

Een van de voordelen van de Villette le Petit Bonheur is dat het frame wat kleiner is dan bij andere elektrische fietsen. Dit maakt de fiets ideaal voor kleinere mensen of voor fietsers die wat onzekerder zijn en graag snel met beide voeten op de grond staan. Het nadeel is dat de actieradius vrijwel nooit gehaald zal worden, maar dat is eigenlijk bij alle elektrische fietsen het geval.

Al met al is de Villette le Petit Bonheur een geweldige elektrische damesfiets die stijlvol, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken is. Het is een goede keuze voor mensen die een betrouwbare en comfortabele fiets willen voor dagelijks gebruik. Ik zou deze fiets zeker aanbevelen aan vrienden en familie die op zoek zijn naar een goede elektrische fiets.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 12 juli in huis

Bekijk prijs

9. Hitway Elektrische Fiets BK7S Electric

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.6

Deze BK7S elektrische mountainbike van Hitway heeft een modern en trendy ontwerp. Er kan eenvoudig geschakeld worden tussen verschillende rijstanden; bij het opstarten staat de fiets standaard in de reguliere stand, waardoor het apparaat als een reguliere fiets kan worden gebruikt. Hiernaast is er de ondersteunende stand, waarbij er slechts licht getrapt hoeft te worden om vooruit te gaan. Bevat geen gashendel, waardoor de fiets zonder extra vereisten op de openbare weg gebruikt kan worden. Wel kunt u contact opnemen met de verkoper om er een gashendel te laten bijleveren. De fiets is uitgerust met een dashboard op het stuur waarop u zowel de kilometerstand van de huidige rit als de totaal afgelegde afstand kan zien. Ook kunt u er de snelheid, het batterijniveau en -spanning op aflezen.Verder worden er op het dashboard foutmeldingen weergegeven, mocht er zich een systeemfout voordoen. Bij een laag batterijniveau zal er een icoon op de display oplichten. Bij het ontwerp van de fiets is er de hoogste prioriteit aan veiligheid gegeven en de materialen zijn zorgvuldig uitgekozen. Het lichtgewicht chassis is vervaardigd van roestvrij aluminium legering, voor extra robuustheid en stabiliteit. Voor een veilige rijervaring is de fiets uitgerust met een koplamp, en reflectoren achter en op de trappers. - Er kan worden geschakeld tussen 7 verschillende versnellingen (Shimano versnelling) - Hellingen tot 25° zijn geen probleem voor de krachtige 250W motor - Zowel hoogte van het stuur als van het zadel zijn verstelbaar - Schijfrem voor en achter - Schokdemper in voorvork - De batterij is uitneembaar, waardoor deze los van de fiets kan worden opgeladen Eigenschappen: Materiaal: Aluminium legering Afmetingen: 1770 x 650 x 1040mm Wielmaat: 26inch Gewicht: 24.2kg Max belasting: 120kg Max snelheid: 25km/u Bereik: Elektrische stand: ong. 30km / Ondersteunende stand: ong. 50km Hellingsvermogen: 25° Batterij: 12Ah Waterdichtheid: IP54 Nominaal vermogen: 250W Nominale spanning: 36V Remwijze: Voor- en achterschijfrem Band type: Pneumatische band Minimale zadelhoogte: 82cm Maximale zadelhoogte: 102cm Aanbevolen lichaamslengte: 162cm-195cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 september in huis

Bekijk prijs

10. Vogue Elite Fiets (elektrisch) Vrouwen blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.8

Zoek je een kwalitatief uitstekende elektrische damesfiets? Dan is de Vogue Elite een goede keuze! Deze transportfiets beschikt over negen ondersteuningsstanden en drie betrouwbare Shimano versnellingen, waarmee je soepel kunt schakelen en voldoende variatie hebt om plezierig te fietsen. Met een actieradius van 70 tot 120 kilometer is de fiets geschikt voor langere fietstochten en de krachtige motor zorgt ervoor dat je snelheden kunt bereiken tot 25 kilometer per uur. Het oversized frame is gemaakt van aluminium en zorgt voor voldoende stijfheid, terwijl het frame lichter is dan stalen frames voor gemakkelijker fietsen. De bagagedrager aan de voorkant maakt het gemakkelijk om boodschappen, schoolboeken of andere bagage te vervoeren.

Wat deze fiets echt onderscheidt van anderen, is dat de motor zich bevindt op het voorwiel, zodat de fiets uitgevoerd kan worden met een gesloten kettingkast en minder onderhoud nodig heeft. Ook is de fiets uitgerust met een stuurslot om te voorkomen dat het stuur omklapt, vooral handig bij zwaardere bagage op de voordrager. De Vogue Elite kan tot wel 120 kilogram meedragen en is perfect als transportfiets.

De Shimano Rollerbrakes bij de achterrem en de lichte V-brakes bij de voorrem zorgen voor veiligheid en betrouwbaarheid tijdens het fietsen. De fiets is uitgerust met handige accessoires zoals een dubbele fietsstandaard, anti-slip pedalen, een dichte kettingkast en een AXA-slot. De verlichting voor werkt op batterijen en de verlichting achter werkt via de fietsaccu.

De Vogue Elite is een geweldige elektrische fiets voor vrouwen die op zoek zijn naar een betrouwbare en stijlvolle transportfiets. Met een actieradius van 70 tot 120 kilometer en een krachtige motor op het voorwiel, is deze fiets perfect voor langere fietstochten. Het enige nadeel is het gewicht van 23,9 kg, maar dat is te verwachten van een elektrische transportfiets.

Persoonlijk ben ik erg enthousiast over de Vogue Elite en raad ik deze fiets zeker aan aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en stijlvolle elektrische transportfiets.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van elektrische fietsen. Er zijn immers 763 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!