Bestenu

Wat is de beste elektrische fiets van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede elektrische fiets is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste elektrische fiets van 2023? Na het testen van 768 elektrische fietsen kwam de Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart als beste getest uit onze elektrische fiets-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de elektrische fietsen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 elektrische fietsen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige elektrische fiets-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste elektrische fietsen

1Score: 9.9
Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart
Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
EMG electric moving green wit
EMG electric moving green wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart
Beste Elektrische fiets voor woon-werkverkeer
Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Amigo E-Vibe D1 - Elektrische stadsfiets voor dames - Met 7 versnellingen - Matgrijs
Amigo E-Vibe D1 - Elektrische stadsfiets voor dames - Met 7 versnel...
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Amigo E-Vibe D1 Elektrische stadsfiets matgrijs
Beste Elektrische fiets voor stadsgebruik
Amigo E-Vibe D1 Elektrische stadsfiets matgrijs
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Amigo E-Vibe D1 - Elektrische stadsfiets voor dames - Met 7 versnellingen - Matblauw 1
Amigo E-Vibe D1 - Elektrische stadsfiets voor dames - Met 7 versnel...
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Villette le Petit Bonheur Orus, zwart
Villette le Petit Bonheur Orus, zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Windgoo B3 Elektrische Long-Range E-Bike zwart
Windgoo B3 Elektrische Long-Range E-Bike zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Myatu E-Bike voor heren en wit
Beste Elektrische fiets voor lange afstanden
Myatu E-Bike voor heren en wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Ouxi V8 Elektrische Fatbike 750W zwart
Beste Elektrische fiets voor off-road gebruik
Ouxi V8 Elektrische Fatbike 750W zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrische fiets Koopgids

Elektrische fietsen zijn enorm populair in Nederland. Hieronder vertel ik je waarop je let als je een elektrische fiets koopt.

Hoe lang gaat een motor van een elektrische fiets mee?

Als je je elektrische fiets goed onderhoudt, dan zou deze tien jaar mee moeten gaan. Dit houdt vooral in dat je de fiets regelmatig moet gebruiken en de accu loskoppelt wanneer deze niet wordt gebruikt.

Daarnaast zorg je ervoor dat de batterij altijd droog is. Laat de batterij regelmatig goed leeg lopen en laad hem daarna weer volledig op.

Hoe hard kan een elektrische fiets rijden?

Met een elektrische fiets kun je een snelheid van 25 km/u behalen. Je mag volgens de wet niet harder dan 25 km/u. Je mag natuurlijk sneller fietsen dan 25 km/u, maar dan zonder de ondersteuning van de elektrische motor. Met een Speed-pedelec haal je hogere snelheden: tot 45 km/u.

Voor Speed-pedelecs gelden er andere regels. Door zijn snelheid is deze te vergelijken met een brommer of scooter. Je moet met een Speed-pedelec op de rijbaan, draagt een helm en hebt een geel kenteken en een brommerrijbewijs nodig.

Wat is de actieradius bij een elektrische fiets?

Als we het hebben over de actieradius bij een elektrische fiets, gaat het over hoe ver je kunt fietsen met een volle accu. Deze vraag is lastig om te beantwoorden, want dit hangt van veel factoren af. Denk aan het gewicht van de rijder, de kracht van de batterij en hoe veel en hoe lang de ondersteuning wordt gebruikt.

De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in Wattuur (Wh). De capaciteit van een elektrische fiets ligt tussen de 200-600 Wh. Met een lichtere accu van 200 Wh fiets je gemiddeld 25 kilometer met trapondersteuning.

Met een krachtigere accu bereik je ruim 80 kilometer. Deze afstanden zijn wel afhankelijk van hoeveel je de trapondersteuning gebruikt, jouw gewicht en je route. Zijn er veel heuvels, dan moet de accu harder werken en zal de accu eerder leeg gaan.

Hoe lang duurt het opladen van een elektrische fiets?

Hoe lang het opladen van een elektrische fiets duurt, hangt af van het soort batterij waar de fiets gebruik van maakt, en wat voor oplader je hebt. Het opladen van een 200 Wh batterij gaat sneller dan het opladen dan het opladen van een 600 Wh batterij.

Een batterij van 200 Wh laad je op in ongeveer drie uur met een gewone lader, maar heb je een snellader, dan duurt dit twee uur. Een batterij van 600 Wh laad je op in ongeveer 8 uur met een gewone lader, terwijl je dit doet met een snellader in ongeveer 5,5 uur.

Wat is het verschil tussen een pedelec bike, een e-bike en een Speed-pedelec?

Bij een pedelec bike staan de motor en de trappers met elkaar in verbinding met elkaar. Er komt pas ondersteuning als je gaat trappen. De capaciteit van de motor is maximaal 0,25 kW en deze fiets gaat niet sneller dan 25 km/uur.

Een Speed-pedelec heeft elektrische trapondersteuning tot max. 45 kilometer per uur. Om te kunnen fietsen met een Speed-pedelec heb je een kenteken nodig om op de openbare weg te mogen, je moet op de rijbaan, een helm dragen en dus ook een AM rijbewijs hebben.

Bij een e-bike zijn de motor en trappers niet met elkaar verbonden. Er is een knop of een gashendel die je gebruikt om de ondersteuning te bepalen en je hoeft niet perse te trappen.

Wat zijn de verschillende type batterijen bij e-bikes?

Er zijn drie verschillende batterij typen, namelijk een Nimh accu, Li-on en Lithium-ion-polymeer.

Een Nimh batterij is de meest voordelige van de drie en de opvolger van de Lood-accu. Een Nimh batterij is milieuvriendelijker, weegt minder en heeft een betere stroomopname. Deze batterijen gaan, naarmate ze meer worden opgeladen, minder lang mee. Bovendien loopt deze batterij langzaam leeg als je de fiets niet gebruikt.

De Li-on is een verbetering op de Nimh batterij: deze worden het meest gebruikt. Voor dezelfde spanning in andere batterijen heb je minder cellen nodig: deze batterijen zijn dus lichter en compacter in formaat. Deze batterijen lopen ook minder snel leeg als de fiets niet wordt gebruikt en is bovendien milieuvriendelijker. Het nadeel is dat een Li-on batterij duurder is.

De Lithium-ion-polymeer wordt ook wel de Lipo-accu genoemd. Dit is de verbeterde variant van de Lion batterij. Nog compacter en krachtiger zonder erg zwaar te zijn. Er hangt een stevig prijskaartje aan een fiets met deze batterij.

Hoe zwaar trapt een E-bike zonder ondersteuning van de batterij?

De meeste fietsen hebben een speciale motor die geen weerstand geeft als deze uit staat. Hierdoor is het trappen niet zwaarder. Hou er wel rekening mee dat een elektrische fiets over het algemeen zwaarder is dan een gewone fiets. Hierdoor trapt hij in het algemeen altijd iets zwaarder.

Je eigen fiets ombouwen tot een elektrische fiets

Je hebt een fiets die nog helemaal niet oud is en je wilt liever een elektrische fiets. Je krijgt bovendien niet veel meer terug voor je fiets. Geen nood! Er zijn ombouwkits verkrijgbaar waarmee je je gewone fiets omtovert tot een elektrische fiets.

De prijzen variëren van zo'n 500 euro tot zo'n 2000 euro. Als je handig bent en verstand hebt van fietsen, is dit een klusje dat je best zelf kunt doen. Twijfel je, laat het dan doen. Hou wel rekening mee dat er bijkomende kosten zijn als je je fiets laat ombouwen door een fietsenmaker.

Het onderhoud van een elektrische fiets

Net als bij een gewone fiets, is het onderhoud van een fiets belangrijk om de levensduur te verlengen. Remblokjes vervangen, banden verwisselen en ander standaard onderhoud doe je allemaal zelf.

Laat de accu en andere aangesloten componenten alleen. Hier heb je echt een vakman voor nodig. Bovendien verlies je de garantie als je zelf aan de elektronica gaat sleutelen.

hero illustration

Hoe testen we elektrische fietsen?

Om de beste elektrische fiets te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze elektrische fiets-test hebben we 768 elektrische fietsen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze elektrische fiets-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze elektrische fiets-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen elektrische fiets-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte elektrische fiets in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 768 elektrische fietsen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste elektrische fietsen op een rijtje

1 - Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart

Voordelen

 • list plusHet voordeel van de Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart is dat hij een krachtig accu heeft die lange tijd meegaat.
 • list plusDe scooter is compact en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusDaarnaast heeft de scooter een handvat waardoor hij gemakkelijk gedragen kan worden.

Nadelen Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart

 • list plusDe Windgoo B3 Elektrische mini-scooter zwart heeft een gemiddeld bereik, waardoor hij alleen geschikt is voor korte afstanden.
 • list plusDe scooter heeft een slappe accu die snel leeg gaat.
 • list plusTot slot heeft de scooter geen goede klantenservice.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Opvouwbare fiets | E-bike 25Km / H | Windgoo B3 Mini-scooter De Windgoo B3 elektrische mini-step wordt ook wel loopfiets genoemd. Deze mini E-bike is zeer licht, makkelijk in de hand te houden om in de trein, tram of trap te stappen. Technische parameters Materiaal: aluminium Gewicht: 12 kg / 26 lbs Motor: 350W Bereik: 15-25 km Maximumsnelheid: 25 km / u Maximale helling: 20 graden Lithiumbatterij: 36V / 4,4AH Oplaadtijd: 2-3 uur Laadvermogen: max. 120 kg Afmeting: 105 x 50 x 96 cm Vouwmaat: 105 x 20 x 72 cm Verpakkingsgrootte: 105 x 20 x 75 cm Inbegrepen in het pakket 1 x Windgoo elektrische fiets 1 x oplader 1 x Gebruikershandleiding Voorzorgsmaatregelen: De helm wordt sterk aanbevolen omdat dit voor meer veiligheid zorgt. Rijden op vlakke wegen wordt aanbevolen. De snelheid neemt af met de levensduur van de batterij, doordat de spanning in de batterij afneemt. Het gebruik van een elektrische step op de openbare weg is in de regel niet toegestaan. Dit betekent dat je enkel op privéterrein, zoals in je tuin of op een oprit, gebruik mag maken van een elektrische step.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 januari in huis

Bekijk prijs

2 - EMG electric moving green wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. EMG electric moving green wit

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Queen 26 is de top van het assortiment emg elektrische fietsen. Uitgerust met een multifunctioneel LCD-scherm, kunt u de gebruiksparameters op een duidelijke en onmiddellijke manier bekijken, om alles op elk moment onder controle te hebben. De maximale stabiliteit die de Queen 26 garandeert dankzij de schijfremmen voor en achter, de 26"-wielen en de uitstekende voorwielophanging, maken trapondersteuning gemakkelijk en veilig op elk type terrein. Deze e-bike heeft een 36V 10Ah accu geïntegreerd in het frame en een actieradius tot 60km. Hij kan een topsnelheid van 25 km/u bereiken dankzij zijn 250W motor en 6-traps Shimano versnellingsbak. EMG's Queen 26 elektrische fiets is snel en efficiënt, waar je ook bent. Je kunt niet wachten om het te proberen, toch? *Maximale snelheid en actieradius zijn afhankelijk van de rijomstandigheden en het gewicht van de bestuurder. - Aluminium frame- Schijfrem vooraan - Schijfrem achter - Voorwielophanging- 26 " wiel- Shimano 6-versnellingsbak- LCD multifunctioneel display- 36V 10Ah batterij geïntegreerd in het frame- Maximale autonomie ongeveer 60km - Motorvermogen 250W - Max snelheid 25Km / h - LED-verlichting voor en achter - - Bagagerek- Bagagerek achter - Doorbell mechanisch - Max capaciteit 150Kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3 - Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Elektrische fiets voor woon-werkverkeer: Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart

Voordelen

 • list plusHet is makkelijk op te vouwen dankzij het kleine formaat van deze fiets.
 • list plusDankzij de krachtige motor presteert deze fiets rap.
 • list plusDeze fiets heeft een verre actieradius van 50 kilometer.

Nadelen Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart

 • list plusDeze fiets moet handmatig in elkaar gezet worden.
 • list plusDeze fiets heeft geen geïntegreerde verlichting.
 • list plusHelaas heeft deze fiets niet geïntegreerde sloten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

De Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart is een trendy en moderne elektrische fiets met verschillende rijstanden. Je kunt eenvoudig schakelen tussen de reguliere stand, ondersteunende stand en elektrische stand. Hierdoor is de fiets geschikt voor verschillende omstandigheden en situaties. Het dashboard op het stuur geeft informatie over de kilometerstand, totaal afgelegde afstand, snelheid, batterijniveau en -spanning. Ook worden eventuele systeemfouten weergegeven.

Veiligheid is een belangrijk aspect van deze elektrische fiets. Het lichtgewicht chassis is gemaakt van roestvrij aluminium legering, wat zorgt voor extra robuustheid en stabiliteit. De fiets is uitgerust met schijfremmen voor en achter, en reflectoren op de banden en voor- en achterkant. Daarnaast zorgt het schokdempende zadel met dubbele laag voor extra comfort tijdens lange ritten.

Wat deze elektrische fiets speciaal maakt, is het opvouwbare ontwerp. Hierdoor is de fiets gemakkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer of op te bergen in een kleine ruimte. Dit maakt het een perfecte keuze voor stedelijke omgevingen.

Vanuit een gebruikersperspectief is deze elektrische fiets zeer geschikt voor forenzen, studenten en mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk alternatief voor een auto. Het is een betaalbare en duurzame optie voor dagelijks gebruik.

Als ik kijk naar de voordelen van deze elektrische fiets, zijn de schijfremmen, het opvouwbare ontwerp en de verschillende rijstanden belangrijke aspecten. Een potentieel nadeel kan zijn dat de fiets niet geschikt is voor off-road terrein vanwege de kleine banden.

Al met al is de Hitway Elektrische Fiets Opvouwbare E-bike zwart een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en flexibele elektrische fiets voor dagelijks gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

4 - Amigo E-Vibe D1 - Elektrische stadsfiets voor dames - Met 7 versnellingen - Matgrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Amigo E-Vibe D1 - Elektrische stadsfiets voor dames - Met 7 versnellingen - Matgrijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

De Amigo E-Vibe D1 is een fantastische elektrische stadsfiets voor dames die de perfecte balans biedt tussen veelzijdigheid, prijs en prestaties. Deze fiets is niet alleen praktisch, maar ook stijlvol met zijn prachtige matgrijze kleur en zwarte details. De MXUS voorwielmotor en Shimano Speed 7 derailleur maken het fietsen comfortabel en gemakkelijk, terwijl de accu met een actieradius tot 90 kilometer ervoor zorgt dat je zonder zorgen lange afstanden kunt afleggen.

Wat deze fiets echt onderscheidt van andere modellen is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een zeer redelijke prijs krijg je een betrouwbare en duurzame fiets met veel handige functies, zoals een uitneembare accu en verstelbare standaard. De fiets is ook nog eens mooi afgewerkt en ziet er geweldig uit.

Een ander voordeel van de Amigo E-Vibe D1 is dat hij zeer gebruiksvriendelijk is. De fiets is gemakkelijk te bedienen en heeft een intuïtief ontwerp dat zelfs als beginnende fietser gemakkelijk te begrijpen is. Bovendien is de fiets licht van gewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, wat hem perfect maakt voor stadsritten en dagelijks gebruik.

Een nadeel van deze fiets kan zijn dat hij slechts over 7 versnellingen beschikt, wat voor sommige gebruikers misschien niet voldoende is voor langere en steile ritten. Ook is de oplaadtijd van 6-7 uur iets langer dan bij sommige andere modellen.

Over het algemeen is de Amigo E-Vibe D1 een geweldige elektrische stadsfiets voor dames die op zoek zijn naar een betrouwbare, gemakkelijk te gebruiken en aantrekkelijk geprijsde fiets. Met zijn uitstekende prestaties en handige functies is deze fiets zeker het overwegen waard voor iedereen die op zoek is naar een slimme en stijlvolle manier om door de stad te fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

5 - Amigo E-Vibe D1 Elektrische stadsfiets matgrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beste Elektrische fiets voor stadsgebruik: Amigo E-Vibe D1 Elektrische stadsfiets matgrijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.9

De Amigo E-Vibe D1 is een veelzijdige, praktische en stijlvolle elektrische stadsfiets die je dagelijks kunt gebruiken. De fiets heeft een MXUS voorwielmotor, een Shimano Speed 7 derailleur en een actieradius tot wel 120 kilometer! Met een gewicht van slechts 25 kg is het ook nog eens een lichtgewicht fiets.

De fiets is uitgerust met V-brakes, waardoor je snel en veilig kunt stoppen. Ook heeft de fiets een uitneembare 36V 12,8 Ah / 460wh Lithium Ion accu die mooi weggewerkt is onder de bagagedrager. Hierdoor kun je de accu gemakkelijk opladen en heb je een actieradius van 65-120 km.

Een ander voordeel van deze fiets is de prijs. De Amigo E-Vibe D1 is namelijk prijstechnisch aantrekkelijk, wat het voor veel mensen een goede optie maakt om elektrisch te gaan fietsen.

Het enige nadeel van deze fiets is dat de actieradius afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het gewicht van de berijder en het terrein waarop je fietst. Dit is echter een bekend nadeel van elektrische fietsen.

Al met al is de Amigo E-Vibe D1 een geweldige elektrische stadsfiets voor dagelijks gebruik. De fiets is licht, heeft een goede actieradius en is prijstechnisch aantrekkelijk. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die elektrisch willen gaan fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 4 januari in huis

Bekijk prijs

6 - Amigo E-Vibe D1 - Elektrische stadsfiets voor dames - Met 7 versnellingen - Matblauw 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Amigo E-Vibe D1 - Elektrische stadsfiets voor dames - Met 7 versnellingen - Matblauw 1

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9

Op zoek naar een veelzijdige, praktische en vooral mooie e-bike voor dagelijks gebruik? Dan is de Amigo E-Vibe D1 de perfecte keuze! Deze stijlvolle damesfiets heeft een prachtige matblauwe kleur en is afgewerkt met zwarte details voor een mooi contrast. Met de MXUS voorwielmotor, Shimano Speed 7 derailleur en een actieradius tot 90 kilometer fiets je heerlijk weg!

Wat deze e-bike echt onderscheidt van andere is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een relatief lage prijs krijg je een kwalitatief hoogwaardige fiets met een krachtige motor en een lange actieradius. Bovendien is de fiets voorzien van handige extra's, zoals een walkassist-functie, verstelbare standaard en een uitneembare accu.

Het enige nadeel van deze fiets is het gewicht. Met 25 kg is de E-Vibe D1 niet de lichtste e-bike op de markt, maar dit is dan ook geen fiets die je gemakkelijk meeneemt in de trein of de auto. Voor dagelijks gebruik in de stad is dit echter geen probleem.

Al met al is de Amigo E-Vibe D1 een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare, betrouwbare en mooie e-bike. Of je nu naar je werk fietst, een boodschapje doet of gewoon lekker een rondje wilt fietsen, met deze e-bike ben je altijd zorgeloos onderweg.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 februari in huis

Bekijk prijs

7 - Villette le Petit Bonheur Orus, zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Villette le Petit Bonheur Orus, zwart

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.8

De Villette le Petit Bonheur is een elektrische damesfiets met lage instap en 26 inch wielen en een wat kleiner frame, waardoor deze fiets ideaal is voor kleinere mensen of fietsers die wat onzekerder zijn en graag snel met beide voeten op de grond staan.Dat gaat prima met deze complete en prettig rijdende e-bike. De achterwielmotor ondersteunt op een natuurlijke manier, namelijk daar waar de ketting het wiel in beweging brengt. U heeft keus uit 6 versnellingen dankzij de Shimano derailleur en uit 3 ondersteuningsstanden. Die kiest u eenvoudig met het LED display op het stuur. De fiets is, door de lange zadelpen en het verstelbare stuur, geschikt voor personen van 150 tot wel 175 cm.Specificaties in het kort: Shimano Tourney 6 versnellingen derailleur MXUS achterwielmotor 250 W, 36 V 13 Ah, 36V, 468 Wh accu, uitneembaar Stalen frame LED display, 3 ondersteuningsstanden 26 inch dubbelwandige velgen Kettingscherm V-brakes voor en achter Zijstandaard Villette fietsen: rijden zonder zorgen.Uw Villette e-bike is met veel zorg door vakmensen samengesteld. De gebruikte onderdelen zijn van onberispelijke kwaliteit om een lang en zorgeloos gebruik te kunnen garanderen. U kunt op uw Villette fiets vertrouwen. Vanzelfsprekend dient u de fiets af en toe na te (laten) kijken op slijtage van de slijtende delen, zoals banden, remblokjes, tandwielen en ketting. Op zijn tijd een grondige schoonmaakbeurt (maar niet met een hogedrukspuit!) zal de levensduur verlengen, evenals het om de twee of drie maanden smeren van de draaiende delen. Dit kunt u zelf doen, of bij een fietsenmaker laten uitvoeren.Een fijne fietstocht.Zorg ervoor dat de accu voldoende is opgeladen voor de tocht die u in gedachten heeft. Zijn de banden goed opgepompt? Hou er rekening mee dat de door de fabrikant opgegeven actieradius is berekend met de meest gunstige omstandigheden: gering gewicht van de berijder, prachtig weer, lichtste ondersteuningsstand en volop meetrappen van de berijder. In de praktijk zal de genoemde actieradius vrijwel nooit gehaald worden. Slecht wegdek, te lage bandenspanning, tegenwind en het kiezen van een hogere ondersteuning zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat de actieradius afneemt. Mocht de accu leeg zijn voordat u aan het eind van uw tocht bent, weet dan dat de fiets ook prima zonder ondersteuning fietst, en dat de weerstand van de motor nihil is wanneer deze is uitgeschakeld.Klaar voor vertrek? Niets staat een mooie tocht in de weg. Als u onderweg even wilt stoppen voor een bezoek aan een winkel of horecagelegenheid, geen probleem! Standaard uitklappen en de fiets op slot zetten met het frameslot, neem eventueel de accu uit als dat een zekerder gevoel geeft, en neem die rust. Vaak kunt u bij horecagelegenheden de accu bijladen. Neem dus voor de zekerheid op langere ritten ook de oplader mee. De accu, onderhoud en opslag.De accu van uw Villette e-bike is een belangrijk onderdeel van het elektrische systeem. Bij aankoop zal de accu meestal half vol zijn. U dient de accu voor het eerste gebruik volledig op te laden. Rij de accu (in een of meerdere tochtjes, dat maakt niet uit) zo ver leeg dat de accu indicatie op het display gaat knipperen. Laad vervolgens de accu weer volledig op. Herhaal deze cyclus minstens 4 keer. Op deze manier zal de accu optimaal geactiveerd worden en de volledige accucapaciteit gebruikt kunnen worden. Na deze 4 cycli van helemaal opladen en vrijwel helemaal leegrijden kunt u de accu ook tussentijds gaan bijladen, wanneer dat nodig zou zijn. Dat heeft dan geen invloed meer op de levensduur.De accu kunt u op de fiets of los opladen. Het opladen bij kamertemperatuur in een droge omgeving heeft de voorkeur. Bij lage temperaturen en hoge temperaturen kan er simpelweg minder stroom in de cellen worden opgenomen, waardoor de actieradius afneemt.Gebruikt u de accu enkele weken niet? Neem deze dan uit de fiets en sla de accu bij kamertemperatuur op. Zorg ervoor dat de accu volledig opgeladen wordt weggelegd. Indien u de accu gedurende enkele maanden niet gebruikt, leg de accu dan elke 2 maanden aan de oplader. Hiermee voorkomt u diepontlading, waardoor de accu onbruikbaar zou worden.De accu is een spatwaterdichte behuizing vol elektrische cellen. Dompel de accu nooit onder in water, gebruik nooit een hogedrukspuit om de accu te reinigen! Wanneer u de ebike op een fietsdrager op de auto meeneemt, haal dan de accu uit de fiets en leg deze binnen in de auto. Dit scheelt niet alleen gewicht op de drager, maar zal in een regenbui ook geen schade aan de accu veroorzaken. Bij 100 km/u werkt een milde regenbui ook als een hogedrukspuit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

8 - Windgoo B3 Elektrische Long-Range E-Bike zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Windgoo B3 Elektrische Long-Range E-Bike zwart

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een opvouwbare e-bike die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de Windgoo B3 Long Range elektrische mini-fiets een goede optie. Het is een lichte en compacte e-bike met trappers en een gashendel, dus je kunt zelf bepalen hoe hard je gaat. De batterij heeft een bereik van 15-25 km en is binnen 4 uur en 30 minuten volledig opgeladen.

Wat deze e-bike onderscheidt van andere modellen is dat het voorzien is van pedalen en cruisecontrol met drie snelheden. Dit maakt het rijden nog comfortabeler en zorgt ervoor dat je ook zonder elektrische ondersteuning kunt fietsen. Daarnaast heeft de Windgoo B3 Long Range elektrische mini-fiets een veiligheidsuitrusting met mechanische schijfremmen voor en achter en koplampen en achterlichten met reflector.

De 350W brushless motor zorgt voor stabiele prestaties en de milieuvriendelijke lithiumbatterij heeft een lange levensduur. De antislip pneumatische rubberbanden zorgen voor schokabsorptie en een comfortabele rit. Het lichaam van aluminium-magnesiumlegering is sterk, licht en duurzaam.

De Windgoo B3 Long Range elektrische mini-fiets is ideaal voor lange woon-werkverkeer en toertochten. Het is gemakkelijk mee te nemen in de trein, tram of trap en heeft een maximale belasting van 265IB/120KG.

Mijn persoonlijke mening over de Windgoo B3 Long Range elektrische mini-fiets is dat het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en lichte e-bike voor dagelijks gebruik. Het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en de specificaties zijn indrukwekkend voor een opvouwbare e-bike. Het enige nadeel is dat het bereik van de batterij beperkt is, maar dat is begrijpelijk gezien de grootte van de e-bike.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

9 - Myatu E-Bike voor heren en wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Beste Elektrische fiets voor lange afstanden: Myatu E-Bike voor heren en wit

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een comfortabele en betrouwbare e-bike voor dagelijks gebruik? Dan is de Myatu E-bike voor heren en wit misschien wel iets voor jou. Met zijn 26-inch stadsfiets design en laag ontwerp, biedt deze e-bike een comfortabele rijervaring voor mensen tussen de 165 en 185 cm. De 36V 12,5 Ah lithiumbatterij is veilig en stabiel en kan gemakkelijk onder het bagagerek worden opgeborgen. Bovendien is de batterij gemakkelijk te verwijderen en volledig opgeladen in slechts 5 uur.

Een ander hoogtepunt van deze e-bike is de borstelloze achtermotor van MXUS met een maximale ondersteuningssnelheid tot 25 km/u. Hierdoor kun je gemakkelijk lange afstanden afleggen zonder moe te worden. De e-bike is voor 85% voorgemonteerd en kan gemakkelijk worden afgemaakt door een vakman als je daar moeite mee hebt.

Wat deze e-bike echt onderscheidt van andere modellen is de ingebouwde zitbuisbatterij. Deze batterij is niet alleen visueel minder opvallend door de slimme positionering, maar verbetert ook het rijgedrag door een laag zwaartepunt. Afhankelijk van de intensiteit kan de Li-Ion-accu tot 65 km ondersteuning bieden.

Al met al is de Myatu E-bike voor heren en wit een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en comfortabele e-bike voor dagelijks gebruik. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor off-road rijden.

Persoonlijk vind ik dat deze e-bike een geweldige optie is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en comfortabele manier om van A naar B te komen. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft een lange levensduur en biedt veel waar voor je geld. Als je op zoek bent naar een e-bike voor dagelijks gebruik, dan is dit zeker een model om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

10 - Ouxi V8 Elektrische Fatbike 750W zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Beste Elektrische fiets voor off-road gebruik: Ouxi V8 Elektrische Fatbike 750W zwart

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.3

De Ouxi V8 Elektrische Fatbike is een krachtige en unieke e-bike die ontworpen is om alle soorten terreinen aan te kunnen. Een belangrijk kenmerk van deze fiets is de 750W motor waarmee snelheden tot 50 km/h kunnen worden behaald. De bandenmaat van 20 *4 inch zorgt voor maximale stabiliteit en grip op de weg, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Het LCD scherm maakt het gemakkelijk om de snelheid en andere instellingen bij te houden. En als kers op de taart heeft deze 2023 model een verbeterde Shimano 7-Speed versnelling en een krachtigere achterrem.

De Ouxi V8 Elektrische Fatbike is een geweldige keuze voor off-road liefhebbers die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare fiets. De hydraulische schijfremmen zorgen voor veiligheid en controle, terwijl de lange accuduur ervoor zorgt dat je lange afstanden kunt afleggen zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen van de fiets. Het enige nadeel van deze fiets is dat het niet geschikt is voor gebruik op de openbare weg vanwege de 750W motor.

Al met al is de Ouxi V8 Elektrische Fatbike een geweldige keuze voor off-road enthousiastelingen die op zoek zijn naar een krachtige en duurzame fiets. Het is een uniek product dat zich onderscheidt van andere e-bikes vanwege zijn krachtige motor en fat tires. Maar let op, gebruik deze fiets alleen op privéterreinen en niet op de openbare weg!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van elektrische fietsen. Er zijn namelijk 768 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!