De Bestenu Vouwfiets Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Je koopt een vouwfiets voor het gebruiksgemak. Hij neemt niet veel ruimte in beslag en je neemt hem bovendien gemakkelijk mee de trein in. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij een vouwfiets.

Hoe zwaar is een vouwfiets?

hide product content

De meeste vouwfietsen hebben een gewicht tussen de 10 t/m 15 kilo. Het gewicht is afhankelijk van de gebruikte materialen. Aluminium is hierbij het meest gebruikt wat zorgt voor het lage gewicht. Een elektrische vouwfiets is daarentegen een heel stuk zwaarder: 20 tot 25 kilo.

Het gewicht van een vouwfiets is vooral belangrijk als je deze regelmatig mee neemt in het openbaar vervoer. Je wilt jezelf natuurlijk geen ongeluk hoeven te tillen als je de bus of de trein in- en uitstapt.

Hoe klap je een vouwfiets in?

hide product content

Sommige vouwfietsen werken net iets anders dan op de hieronder beschreven manier, maar over het algemeen volg je de volgende stappen:

  1. Eerst klap je de trappers in
  2. Vouw de stuurpen dubbel. Dit doe je door de sluiter snel te openen en het pinnetje aan de zijkant in te drukken.
  3. Maak de snelsluiter los en vouw de fiets dubbel

Wat zijn de maten van een vouwfiets?

hide product content

De maten van de vouwfiets hangen af van het merk en het model van de fiets. Zo hebben sommige vouwfietsen wielen van 20 inch, maar deze kunnen ook groter of kleiner zijn en hetzelfde geldt voor het frame. Een standaard maat voor een opgevouwen fiets ligt rond de 84cm x 31cm x 71cm.

Zijn er elektrische vouwfietsen?

hide product content

Ja, er zijn elektrische vouwfietsen verkrijgbaar. Let hierbij op dat deze vouwfietsen zwaarder en bovendien duurder zijn dan de traditionele vouwfiets.

Trapt een vouwfiets zwaarder dan een normale fiets?

hide product content

Een vouwfiets trapt niet altijd zwaarder dan een vouwfiets. Let er op dat je vouwfiets versnellingen heeft. Deze zijn onmisbaar als je hellingen op of af gaat. Idealiter koop je een vouwfiets met zes of meer versnellingen. Daarnaast speelt het gewicht en de maat wielen ook mee. Heeft je vouwfiets kleinere wielen, dan zul je harder moeten werken om op je plaats van bestemming aan te komen.

Het gebruiksgemak van een vouwfiets

hide product content

Je koopt een vouwfiets vanwege het gebruiksgemak: je vouwt deze op en bergt deze gemakkelijk op. Je verwacht van een vouwfiets dat deze eenvoudig op te vouwen is, maar helaas is dit altijd zo. Probeer de vouwfiets eventueel uit als dit mogelijk is. Als dit niet mogelijk is, lees dan zoveel mogelijk reviews op de bekende websites.

Daarnaast moet je behalve het inklappen van de fiets, de fiets ook weer uitklappen. Dit moet natuurlijk ook zo gebeurd zijn. Zeker als je veel met het openbaar vervoer reist, wil je geen minuten lang moeilijk staan te doen.

Het is daarnaast ook erg handig als je vouwfiets uit zichzelf blijft staan als deze opgevouwen is. Zo hoef je je nooit zorgen te maken waar je hem zet. Vergeet daarentegen je vouwfiets niet op slot te zetten: het liefst doe je dit met een insteekketting. Opgevouwen of niet, fietsen blijven jammer genoeg nog steeds vaak gestolen te worden.

Jouw budget voor een vouwfiets

hide product content

Niet geheel onbelangrijk: je budget. Over het algemeen zijn de duurdere vouwfietsen vaak comfortabeler dan de goedkope, maar als je niet het budget hebt voor een dure vouwfiets, dan ga je op zoek naar een goede vouwfiets voor een klein budget. Gelukkig is het assortiment vouwfietsen tegenwoordig erg ruim en is er voor ieder budget wel iets te vinden.

Behalve de fiets, is het een goed idee om meteen de benodigde accessoires te kopen. Denk hierbij aan een goede fietshelm, een goede fietspomp en een kettingslot. Neem deze kosten ook mee in je budget.

Verschillende typen vouwfietsen

hide product content

Er zijn verschillende merken vouwfietsen met verschillende eigenschappen verkrijgbaar. Voordat je een vouwfiets aanschaft moet je bij jezelf nagaan waar je de fiets voor gaat gebruiken. Fiets je elke dag 20km naar je werk, of ga je er af en toe een boodschap mee doen?

Gebruik je de fiets veel, dan is het een goed idee om te investeren in een goede vouwfiets. Sommige vouwfietsen hebben geen ketting, weer andere hebben hele grote wielen. De ene vouwfiets vouwt gemakkelijk op en de ander weer niet.

Reis je veel met het openbaar vervoer dan wil je een vouwfiets die je gemakkelijk opvouwt. Extra handig is het als de ketting en de wielen beschermd zijn waardoor je geen vieze handen krijgt. Fiets je lange afstanden, dan is het belangrijk dat je vouwfiets net zo comfortabel is als een goede fiets.

Hoe komt deze handige Vouwfiets opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Vouwfiets ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Vouwfietss, maar nu helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Vouwfietss die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Vouwfietss het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vouwfietss stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Artikelen die soortgelijk zijn aan Vouwfietss

De beste Vouwfietss op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Umit Cunda Vouwfiets 20 inch 6v Zwart Umit Cunda Vouwfiets 20 inch 6v Zwart is niet alleen praktisch, maar ook comfortabel. Deze vouwfiets neemt u gemakkelijk overal mee naar toe. Snel een eenvoudig op te vouwen en dus ook op te bergen! Wanneer de fiets opgevouwen is, neemt deze erg weinig ruimte in beslag. Bovendien beschikt de Umit Cunda ook over hoogwaardige specificaties. Neem bijvoorbeeld de 6 versnellingen. Hierdoor kunt u altijd over de juiste trapzwaarte beschikken. Dit wil zeggen dat zwoegen op lange afstanden verleden tijd is! Deze vouwfiets is dus ook handig wanneer u uit de trein komt en nog een afstand af moet leggen. Een vouwfiets moet natuurlijk wel veilig zijn. Daarom beschikt de Umit Cunda over betrouwbare V-brake handremmen. Let er op dat er niet standaard een slot bij de fiets geleverd wordt. Een extra kettingslot is daarom zeker aan te raden!

1. Umit Cunda Vouwfiets 20 inch 6v Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Wheelerz Vouwfiets is een stalen vouwfiets met versnellingen die je eenvoudig inklapt tot een handzaam pakketje van 36×67 cm. Het stuur en zadel zijn verstelbaar d.m.v Snelspanners zodat je altijd in een comfortabele houding fietst. en stevige achterdrager zodat je alles mee kan nemen. De Shimano Tourney TX 6 versnellingen zorgen ervoor dat je de kilometers moeiteloos wegfietst.

2. Wheelerz - Vouwfiets - 20 inch - 6 versnellingen - zwart


Product informatiePlus or Show more

De Wheelerz Vouwfiets is een Stalen vouwfiets met versnellingen die je eenvoudig inklapt tot een handzaam pakketje van 36×67 cm. Het stuur en zadel zijn verstelbaar d.m.v Snelspanners zodat je altijd in een comfortabele houding fietst. en stevige achterdrager zodat je alles mee kan nemen. De Shimano Tourney TX 6 versnellingen zorgen ervoor dat je de kilometers moeiteloos wegfietst. Let op deze fiets is ook in ZWART leverbaar

3. Wheelerz - Vouwfiets - 20 inch - 6 versnellingen - Zilver


Product informatiePlus or Show more

no-nonsense vouwfiets met riemaandrijving. Het betreft de uitvoering 'Rich', dat wil zeggen compleet met spatborden en voorrem.

4. pyora grass no-nonsense vouwfiets - rich uitvoering


Product informatiePlus or Show more

Kenmerken: Stalen kader met extra lage instap 3 Versnellingen Shimano Nexus Aluminium V-Brake voor en achter Aluminium velgen Pakkingdrager Standaard Zwart aluminium zadelpen Reflecterende banden 1 Vaste pedaal links en 1 inklapbare pedaal rechts Afmetingen in opgevouwen toestand L x B x H: 80 x 39 x 55 cm Minimale zithoogte: 61 cm Maximale zithoogte: 85 cm Gewicht: 15,2 kg Instaphoogte: 28 cm De vouwfiets is 95% voorgemonteerd Op deze fiets heeft u 2 jaar garantie.

5. Vouwfietsen Dax Shimano N3,


Product informatiePlus or Show more

20" Vouwfiets Freerider 200 Black Edition single speed. Ontdek een strak ontwerp, onderhoudsarme componenten en gemakkelijk rijdende vouwfiets. 20 inch Gewicht 13,2 kg Transmissie met één snelheid met een crank van 165 mm, kettingblad met 44 tanden, vrijloop met 16 tanden. Weerstand: 3,80 m per omwenteling. Dubbele kettingbladbeschermer om ketting uitglijden te voorkomen en tegen vuil te beschermen. Schopstand Balansstandaard wanneer opgevouwen Voor en achterlicht V-remmen voor effectief remmen Verstelbaar stuur met een verhoging van 60 mm om de stuurpositie aan te passen voor uw comfort en om de manoeuvreerbaarheid van de fiets te verbeteren. Stuurbreedte is 560 mm met handgrepen. Opvouwbare niet-verstelbare steel voor grotere stijfheid. Zadelafstand tot stuur is 540 mm Verstelbare zadelafstandsbeugel - zadel: min. 520 mm - max. 740 mm. Comfort naadloos zadel en extra sterke zadelpen met een diameter van 31,6 mm. Voldoet aan de eisen van de ISO 4210-norm voor fietsers tot 100 kg Wielen zijn 20 inch, enkelwandige velgen, stalen naven banden hebben grip met een standaardmaat van 20 x 1,75. Sterk frame van aluminium en hi-tec staal, gebouwd voor duurzaamheid. 20” Folding Bike Freerider 200 Black Edition single speed. Discover sleek design, low maintenance components and easy riding folding bike. Size 20"" Weight 13.2 kg Single-speed transmission with a 165 mm crank, chainring with 44 teeth, freewheel with 16 teeth. Resistance: 3.80m per revolution. Double chainring protector to prevent chain slipping and to protect against dirt. Kick stand Balance stand when folded Front and rear light V-brakes for effective braking Adjustable handlebar with a 60 mm raise to adjust the handlebar position for your comfort and to improve the maneuverability of the bike. Handlebar width is 560 mm with grips. Foldable non-adjustable stem for greater rigidity. Saddle distance to handlebar is 540 mm Adjustable saddle distance bracket - saddle: min. 520 mm - max. 740 mm. Comfort seamless saddle and extra strength seat post with a diameter of 31.6 mm. Meets the requirements of the ISO 4210 standard for cyclists up to 100 kg Wheels are 20 inch, single-walled rims, steel hubs tires have grip with a standard size of 20 x 1.75. Strong Aluminium and Hi-tec Steel frame, built for durability.

6. Vouwfiets 20" Freerider 200 Black Edition single speed


Product informatiePlus or Show more

Gebouwd voor iedereen die graag mobiel is: de KS Cycling vouwfiets QUICKFOLD begeleidt je overal - of je de fiets nu op treinreizen, op kampeervakantie of in de spits wilt gebruiken. De 20 "vouwfiets met aluminium frame is op twee manieren in te klappen en zo tot de kleinste afmetingen te verkleinen. In opgevouwen toestand meet hij slechts ongeveer 82,5 x 60 x 37 cm. Daarnaast kun je de zadelpen dankzij de snelspanner met één hand intrekken. Zelfs de rechter Het pedaal is opvouwbaar Een paar simpele stappen zijn voldoende om de fiets zo compact mogelijk op te vouwen Ook perfect voor opslag in de kofferbak! Ook op dit ruimtewonder zit je goed, want hij heeft een SHIMANO-versnellingspook met 6 versnellingen! Spontane aankopen berg je veilig op op de bagagedrager. »Aluminium opvouwbaar frame »Instaphoogte ca. 55 cm »2-voudig vouwmechanisme, vouwafmetingen 82,5 x 60 x 37 cm »Aluminium velgen met slijtage-indicator »Derailleur met 6 versnellingen »MicroSHIFT-draaischakelaar “V-brakes Framehoogte 27 cm

7. Ks Cycling Fiets vouwfiets 20'' Quickfold 6 gangen zwart - 27 cm


Product informatiePlus or Show more

Umit Cunda Vouwfiets 20 inch 6v Turquoise Umit Cunda Vouwfiets 20 inch 6v Turquoise is compact maar toch comfortabel! Deze vouwfiets is makkelijk mee te nemen in de auto of trein. Binnen een mum van tijd ingeklapt en ook zo weer uitgeklapt wanneer nodig! Bovendien mogen vouwfietsen, mits ze ingeklapt zijn, altijd gratis mee in de trein! Hoe handig is dat? De Umit Cunda is niet alleen makkelijk in gebruikt, maar biedt ook veel fiets comfort. Zo beschikt deze bijvoorbeeld over 6 Shimano Nexus versnellingen. Als u uit de trein stapt en nog een behoorlijke afstand moet afleggen is dit dus geen enkel probleem. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Gelukkig beschikt de Umit Cunda dan ook over betrouwbare V-brake handremmen. Hiermee kunt u snel en betrouwbaar vaart minderen. Er zit niet standaard een slot op deze fiets. Een extra kettingslot is dus zeker aan te raden!

8. Umit Cunda Vouwfiets 20 inch 6v Turquoise


Product informatiePlus or Show more

Met een stalen kader, zes versnellingen, aluminium velgen en remgrepen en opklapbare pedalen, is deze fiets een praktisch voertuig dat gemakkelijk overal mee naartoe kan. Denk bijvoorbeeld aan je vakantie met de caravan of wanneer je de trein in stad en op plaats van bestemming nog snel een stad moet doorkruisen. Het is tevens een lichte fiets. Hij weegt slechts 14.9 kilo. De afmetingen van de fiets als deze is opgevouwen zijn 84 bij 36 bij 65cm. De fiets is zwart en zilver van kleur wat voor een chique, maar tevens stoere uitstraling zorgt.

9. MBM Easy Shimano - Vouwfiets - 51 CM - 6 versnellingen - Zwart


Product informatiePlus or Show more

no-nonsense vouwfiets met riemaandrijving. Het betreft de uitvoering 'Rich', dat wil zeggen Compleet met spatborden en voorrem.

10. pyōra charcoal no-nonsense vouwfiets - rich uitvoering


Artikelen die soortgelijk zijn aan Vouwfietss


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vouwfietss. Er zijn immers 48 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Vouwfiets kopen.