Wat is de beste Fixiefiets van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Fixiefiets is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Fixiefiets van 2024? Na het analyseren van 1834 Fixiefietsen kwam de PrimeMatik - Metalen bagagerek achter als beste uit onze Fixiefiets-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Fixiefietsen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Fixiefietsen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Fixiefiets-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Fixiefietsen

1Score: 9.7
PrimeMatik - Metalen bagagerek achter
PrimeMatik - Metalen bagagerek achter
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Cheetah Hunter 1sp Blue 59
Cheetah Hunter 1sp Blue 59
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Cheetah Bikes Cheetah Prey 1sp
Cheetah Bikes Cheetah Prey 1sp
Cheetah Bikes
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Cheetah Bikes Cheetah Prey 1sp
Cheetah Bikes Cheetah Prey 1sp
Cheetah Bikes
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp
Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp
Cheetah Bikes
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Lynx Fietsspiegel Luxe E-bike Stuurbevestiging
Lynx Fietsspiegel Luxe E-bike Stuurbevestiging
LYNX
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Cheetah Bikes Cheetah Hunter 1sp
Cheetah Bikes Cheetah Hunter 1sp
Cheetah Bikes
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp
Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp
Cheetah Bikes
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
MBM Life Fixed Gear 50
MBM Life Fixed Gear 50
MBM
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp
Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp
Cheetah Bikes
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we Fixiefietsen?

Om de beste Fixiefiets te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Fixiefiets-test hebben we 1834 Fixiefietsen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Fixiefiets-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Fixiefiets-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Fixiefiets-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste Fixiefiets in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1834 Fixiefietsen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Fixiefietsen op een rijtje

1. PrimeMatik - Metalen bagagerek achter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PrimeMatik - Metalen bagagerek achter

 • list plusStevige metalen structuur voor duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 • list plusEenvoudige installatie op de centrale stang van het zadel.
 • list plusVoldoende ruimte en elastisch rubber voor veilige bevestiging van bagage.

Nadelen PrimeMatik - Metalen bagagerek achter

 • list plusGebrek aan inzicht van daadwerkelijke gebruikerservaringen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.61
Functionaliteit
9.83
Gebruiksgemak
9.72
Met het PrimeMatik metalen bagagerek voor fietsbuisbevestiging hoef ik me geen zorgen meer te maken over het veilig vervoeren van mijn bagage tijdens mijn fietstochten. Dit stevige bagagerek is gemaakt van duurzaam metaal en kan eenvoudig op mijn fiets worden bevestigd, waardoor het perfect is voor mijn dagelijkse ritten en lange afstanden. Met de meegeleverde bevestigingsmaterialen was de installatie een eitje, zodat ik snel op pad kon.

Met zijn 29 x 12 cm afmetingen biedt het bagagerek genoeg ruimte om mijn spullen stevig vast te maken, en het elastische rubber zorgt ervoor dat alles goed op zijn plek blijft terwijl ik fiets. Wat dit bagagerek echt onderscheidt, is de solide metalen constructie en het handige bevestigingssysteem. Het is een betrouwbare keuze voor fietsers die waarde hechten aan kwaliteit en functionaliteit.

Dit bagagerek is perfect voor allerlei soorten spullen, of het nu gaat om boodschappen, persoonlijke items of kampeerspullen. Het stelt me in staat om comfortabel en georganiseerd te reizen, zonder me zorgen te hoeven maken over mijn bagage.

Al met al biedt het PrimeMatik metalen bagagerek achter voor fietsbuisbevestiging een stevige, functionele en veelzijdige oplossing voor het veilig vervoeren van mijn bagage tijdens mijn fietstochten. Ik ben blij dat ik voor dit kwalitatieve en handige bagagerek heb gekozen. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

2. Cheetah Hunter 1sp Blue 59

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cheetah Hunter 1sp Blue 59

 • list plusAantrekkelijk minimalistisch ontwerp

Nadelen Cheetah Hunter 1sp Blue 59

 • list plusGebrek aan gebruikersrecensies

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.19
Gebruiksgemak
10
Ik ben trots om de Cheetah Hunter 1sp Blue 59 aan te bieden, een opvallende single-speed fiets met een minimalistisch ontwerp en een sportief karakter. Dit is dé keuze voor stadsfietsers die op zoek zijn naar betrouwbaarheid en veelzijdigheid.

Het frame en de vork zijn gemaakt van hi-ten staal met een slank buisontwerp van 28,6 mm, waardoor de fiets duurzaam en wendbaar is in stedelijke omgevingen. Een uniek kenmerk is de keuze uit twee sturen, zodat je jouw rijpositie kunt aanpassen aan jouw voorkeur. Met zowel een dropbar/roadbar als een riserbar, heb je de flexibiliteit om te kiezen welk stuur het beste bij jouw rijstijl past.

Met handremmen voor extra gemak en veiligheid, KENDA Kwest K193 banden van 700C x 28C en SHUNFENG high flange naven met verzegelde lagers, biedt deze fiets een soepele en responsieve rit. De flip-flop achternaaf biedt de flexibiliteit om te schakelen tussen een vast tandwiel van 17T en een vrijloop tandwiel van 16T, afhankelijk van jouw voorkeur.

Niet alleen functioneel, maar ook stijlvol, met handgespaakte wielen, een anodized crankstel en een vinyl zadel met Lydt klem. Reflecterende nylon voetbanden bieden extra veiligheid tijdens het rijden in omstandigheden met weinig licht.

Hoewel er geen gebruikersrecensies zijn, biedt de Cheetah Hunter 1sp Blue 59 een aantrekkelijke combinatie van stijl, functionaliteit en aanpasbaarheid. Een solide keuze voor stadsfietsers die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige single-speed fiets. Met zijn unieke kenmerken en hoogwaardige componenten onderscheidt deze fiets zich van zijn concurrenten en biedt het een aantrekkelijke optie voor fietsers die op zoek zijn naar een stijlvolle en praktische fiets voor dagelijks gebruik. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Cheetah Bikes Cheetah Prey 1sp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cheetah Bikes Cheetah Prey 1sp

 • list plusTrendy en minimalistisch design
 • list plusMogelijkheid om te kiezen tussen doortrapper en vrijloop
 • list plusGoede kwaliteit en duurzaamheid

Nadelen Cheetah Bikes Cheetah Prey 1sp

 • list plusPotentieel gevaarlijk racestuur met korte handremmen
 • list plusMogelijk niet geschikt voor iedereen die de voorkeur geeft aan een traditioneel stuur en langere remmen

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.18
Gebruiksgemak
8.58
De Cheetah Prey 1sp Black 54 fixed gear / single speed fiets is een trendy en minimalistische stadsfiets met een sportief karakter. Ik ben gebaseerd op de oorspronkelijke baanfiets die veel door fietskoeriers in steden zoals New York en San Francisco wordt gebruikt. Wat mij uniek maakt, is dat je mij zowel als doortrapper kunt gebruiken of met een vrijloop, waarbij je mijn achterwiel omdraait en ik een 'free-wheel' word. Dit biedt gemak en veiligheid, vooral omdat ik ben uitgerust met handremmen.

Een opvallend kenmerk van mij, de Cheetah Prey 1sp Black 54, is dat er twee sturen in mijn doos zitten, zodat je kunt kiezen welke je wilt gebruiken. Dit geeft je de mogelijkheid om mij aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur en rijstijl. Mijn frame en vork zijn gemaakt van hi-ten staal, wat zorgt voor een stevige en duurzame constructie. Bovendien heb ik een slank ontwerp, wat zorgt voor een aerodynamisch en gestroomlijnd uiterlijk.

Wat betreft de technische details, ik heb een 28,6 mm Neco afgedichte trapas en een 1" Neco balhoofd. Ik ben uitgerust met KT aluminium naafnaven en heb een flip/flop achterwiel, waardoor je kunt kiezen tussen een vrije loop of een vaste versnelling. Mijn Promax aluminium stuurpen en verhoogde stuur zorgen voor een comfortabele en ergonomische rijpositie. Mijn dubbelwandige aluminium velgen en 700Cx23C Wanda banden bieden stabiliteit en grip op de weg.

Een gebruiker heeft echter opgemerkt dat mijn racestuur gevaarlijk kan zijn, omdat de handremmen te kort zitten. Dit kan een potentieel veiligheidsrisico vormen tijdens het remmen. Ik word echter over het algemeen geprezen om mijn goede kwaliteit en duurzaamheid.

Ik, de Cheetah Prey 1sp Black 54 fixed gear / single speed fiets, ben ideaal voor stadsgebruik en bied je een snelle en wendbare rijervaring. Mijn minimalistische design en de keuze tussen een doortrapper of een vrijloop maken mij een veelzijdige fiets. Het is belangrijk om op te merken dat ik mogelijk niet geschikt ben voor iedereen, vooral als je de voorkeur geeft aan een meer traditioneel stuur en remmen die langer zijn. Het is essentieel om mij goed af te stellen en te testen voordat je met mij de weg op gaat.

Al met al ben ik, de Cheetah Prey 1sp Black 54, een aantrekkelijke en functionele fixed gear / single speed fiets met enkele unieke kenmerken. Ik bied je een sportieve rijervaring en een trendy uitstraling. Hoewel er enkele potentiële beperkingen zijn, zoals de lengte van de handremmen, zijn mijn algemene kwaliteit en duurzaamheid positieve punten. Als je op zoek bent naar een fiets die opvalt en een unieke rijervaring biedt, ben ik, de Cheetah Prey 1sp Black 54, een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

4. Cheetah Bikes Cheetah Prey 1sp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cheetah Bikes Cheetah Prey 1sp

 • list plusTrendy en sportief ontwerp
 • list plusGoede prestaties en betrouwbare remkracht
 • list plusKeuze tussen twee verschillende sturen

Nadelen Cheetah Bikes Cheetah Prey 1sp

 • list plusGeen handleiding meegeleverd
 • list plusVerwarring met betrekking tot het stuur

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
8.43
De Cheetah Prey 1sp Olive green 59 fixed gear - Single speed fiets is een trendy stadsfiets met een sportief karakter. Deze fixie, ook wel bekend als single-speed, is oorspronkelijk ontworpen als baanfiets en wordt veel gebruikt door fietskoeriers in steden zoals New York en San Francisco. Wat deze Fixed Gear Bike echt bijzonder maakt, is dat je hem zowel als doortrapper kunt gebruiken als met een vrijloop. Je kunt het achterwiel omdraaien en het wordt een 'free-wheel'. Voor extra gemak en veiligheid is de fiets uitgerust met handremmen.

De Prey 1sp Olive green 59 heeft een hi-ten stalen frame en vork, wat zorgt voor een stevige en duurzame constructie. Het slanke ontwerp en de 28,6mm Neco afgedichte trapas dragen bij aan de sportieve uitstraling van de fiets. Met de 110,5mm 1" Neco headset en de Zoom quill stuurpen met een drop van -17 graden, kun je de fiets helemaal aanpassen aan jouw voorkeur.

Bij deze fiets krijg je twee sturen, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jou past. De Promax verhoogde stuurbochten en het Promax stuur bieden een comfortabele en stabiele rijervaring. De dubbelwandige aluminium velgen van 700Cx23C en de 50mm hoge Wanda banden zorgen voor goede grip en wendbaarheid op de weg.

Met de HJT 44t 170mm aluminium crank en de KMC zwarte ketting biedt de Prey 1sp Olive green 59 een soepele en efficiënte trapervaring. De C-star aluminium remmen en hendels zorgen voor betrouwbare remkracht, terwijl de Jackwire kabels zorgen voor een soepele bediening. Je krijgt twee soorten sturen bij de fiets: een Zoom U-type stuur met een breedte van 520mm en een Zoom Dropbar stuur met een breedte van 380mm. Zo kun je de fiets aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en rijstijl.

Een veelvoorkomende klacht bij deze fiets is dat er geen handleiding wordt meegeleverd en dat het stuur anders is verpakt dan afgebeeld. Dit kan voor verwarring zorgen bij het in elkaar zetten van de fiets.

Al met al is de Cheetah Prey 1sp Olive green 59 een trendy en sportieve stadsfiets met goede prestaties en betrouwbare remkracht. Het slanke ontwerp en de keuze tussen twee verschillende sturen maken deze fiets veelzijdig en aanpasbaar aan jouw wensen. Het ontbreken van een handleiding en mogelijke verwarring met betrekking tot het stuur zijn echter punten om rekening mee te houden. Maar ik kan je verzekeren dat de Prey 1sp Olive green 59 een aantrekkelijke optie is voor stadsfietsliefhebbers die op zoek zijn naar een trendy en betrouwbare single-speed fiets.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

5. Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp

 • list plusTrendy en minimalistisch ontwerp.
 • list plusFlip/flop functie voor freewheel of fixed gear.
 • list plusHandremmen voor goede remprestaties.

Nadelen Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp

 • list plusNiet ideaal voor lange afstanden of ruig terrein.
 • list plusMinder comfortabel op hobbelige wegen.
 • list plusOntbreken van versnellingen.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.09
Functionaliteit
9.13
Gebruiksgemak
8.21
De Cheetah Bohemian 1sp Blue 59, een trendy en minimalistische stadsfiets met een sportief karakter. Ik ben geïnspireerd door de originele baanfietsen die fietskoeriers in Amerika gebruiken. Een uniek kenmerk van deze fiets is dat je kunt kiezen tussen een doortrapper en een vrijloop. Gewoon even het achterwiel omdraaien en je hebt een 'free-wheel' fiets. Super handig en veilig tijdens het fietsen. En niet te vergeten, deze beauty is uitgerust met handremmen.

De Bohemian 1sp Blue 59 heeft een solide hi-ten stalen frame en vork, wat zorgt voor een stevige en duurzame constructie. Met zijn slanke ontwerp komt deze fiets in twee maten: 54cm en 59cm. Hij heeft een Neco verzegelde bottom bracket en een 1" Neco headset. De KT aluminium naven met flip/flop functie maken het mogelijk om te kiezen tussen een freewheel of een fixed gear.

Het Promax aluminium stuur van 500mm breed zorgt voor een comfortabele en sportieve rijhouding. Hetzelfde geldt voor de Promax stuurpen van 60x40mm en de dubbelwandige aluminium velgen van 700Cx23C met 50mm hoogte. De Wanda banden van 700Cx28C bieden uitstekende grip en stabiliteit tijdens het fietsen. Met de HJT 44t 170mm aluminium crank en de KMC zwarte ketting ben je verzekerd van een soepele rit.

Wat betreft de remmen, de Cheetah Bohemian 1sp Blue 59 is uitgerust met twee C-star aluminium remmen en hendels voor optimale remprestaties. Ook heeft deze fiets Jackwire kabels en een Zoom aluminium stuur van 600mm breed.

De Cheetah Bohemian 1sp Blue 59 is een veelzijdige fiets die perfect is voor dagelijks gebruik in de stad. Met zijn minimalistische ontwerp en sportieve eigenschappen is het een favoriete keuze onder fietsliefhebbers. De flip/flop functie van de achternaaf geeft je de vrijheid om te kiezen tussen een freewheel en een fixed gear, precies zoals jij het wilt.

Ik moet wel eerlijk zijn, deze fiets is misschien niet ideaal voor lange afstanden of ruig terrein. Het slanke ontwerp en de smalle banden kunnen wat minder comfortabel zijn op hobbelige wegen. En als je graag verschillende snelheden wilt kunnen rijden, kan het ontbreken van versnellingen een beperking zijn.

Maar over het algemeen biedt de Cheetah Bohemian 1sp Blue 59 een perfecte combinatie van stijl, functionaliteit en betrouwbaarheid. Het is een betrouwbare stadsfiets met een sportief karakter, en de flip/flop functie voegt een extra vleugje veelzijdigheid toe. Dus als je op zoek bent naar een trendy en minimalistische fietservaring in de stad, dan is deze fiets jouw match. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

7. Cheetah Bikes Cheetah Hunter 1sp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cheetah Bikes Cheetah Hunter 1sp

 • list plusStijlvol ontwerp
 • list plusIndrukwekkende specificaties
 • list plusGeweldige prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Cheetah Bikes Cheetah Hunter 1sp

 • list plusMeegeleverde pedalen zijn van lage kwaliteit

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.96
Functionaliteit
8.01
Gebruiksgemak
8.33
De Cheetah Hunter 1sp Olive 59cm is een fixed gear / single speed fiets die mij echt aanspreekt met zijn coole design en indrukwekkende specificaties. Het frame en de vork zijn gemaakt van stevig hi-ten staal met een slanke buisontwerp van 28,6 mm, waardoor deze fiets solide en duurzaam is. En het beste is dat er twee sturen bij zitten, zodat je zelf kunt kiezen welke het beste bij jouw rijstijl past.

Deze fiets is verkrijgbaar in twee maten, 54 en 59 cm, zodat je zeker de perfecte pasvorm kunt vinden. Het NECO H855 balhoofd met taps toelopende lagers zorgt voor soepel en responsief stuurgedrag. De KENDA Kwest K193 banden van 700C x 28C bieden uitstekende grip en comfort, terwijl de Stars velgen van 70 mm en 40 mm diep V, gemaakt van dubbelwandig aluminium, voor een stevige en sterke constructie zorgen.

Met de SHUNFENG-naven met hoge flens en verzegelde lagers kun je vertrouwen op een soepele en betrouwbare rit. De flip-flop achternaaf geeft je de mogelijkheid om te schakelen tussen een vast tandwiel van 17T en een freewheel van 16T, zodat je kunt kiezen welke rijervaring je verkiest. De Neco geïntegreerde trapas met verzegelde lagers zorgt voor een efficiënte krachtoverdracht, terwijl de LASCO anodised Fi series crankset met 46T en 170 mm zorgt voor een optimale cadans.

Deze fiets wordt geleverd met C-Star aluminium remklauwen en aluminium remhendels met snelle actie. De JAGWIRE kabels met PVC-afneembare klemmen zorgen voor soepele en responsieve remprestaties. Met de Zoom aluminium dropbar / roadbar kun je een aerodynamische positie aannemen tijdens het rijden, terwijl de riser bar een comfortabelere en meer rechtopstaande positie biedt. Met de PROMAX BA-96 BMX stuurpen kun je de hoogte aanpassen naar jouw voorkeur.

De Cheetah Hunter 1sp Olive 59cm is ideaal voor dagelijks gebruik in de stad, maar ook voor langeafstandsritten en zelfs voor plezier op de baan. Met zijn stijlvolle ontwerp en uitstekende specificaties biedt deze fiets echt waar voor je geld. Het enige minpuntje dat sommige gebruikers hebben opgemerkt, is dat de meegeleverde pedalen niet van de hoogste kwaliteit zijn, maar dit kun je gemakkelijk oplossen door je eigen pedalen te installeren.

Al met al is de Cheetah Hunter 1sp Olive 59cm een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een topkwaliteit fixed gear / single speed fiets. Het biedt een geweldige rijervaring, betrouwbaarheid en stijl, en dat alles tegen een betaalbare prijs. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en stijlvolle fiets, dan is dit absoluut een goede keuze. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp

 • list plusTrendy en minimalistisch ontwerp
 • list plusFlexibel rijden met flip/flop achterwiel
 • list plusStevig en duurzaam frame

Nadelen Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp

 • list plusBeperkt op heuvelachtig terrein zonder meerdere versnellingen
 • list plusGeen beschermend spatbord tijdens natte weersomstandigheden

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.12
Functionaliteit
7.81
Gebruiksgemak
7.62
De Cheetah Bohemian 1sp Black 59 is mijn ultieme stadsfiets! Met zijn minimalistische ontwerp en sportieve karakter ziet hij er niet alleen geweldig uit, maar biedt hij ook een geweldige rijervaring. Deze fiets is geïnspireerd op de baanfietsen die fietskoeriers in Amerika gebruiken en heeft een unieke eigenschap - hij heeft slechts één versnelling. Je kunt ervoor kiezen om te trappen zonder te stoppen of met een vrijloop. En maak je geen zorgen, ik heb ook handremmen voor extra gemak en veiligheid.

Deze Cheetah Bohemian 1sp Black 59 is de nieuwste toevoeging aan de Cheetah-familie en ik moet zeggen dat ik enorm trots ben op mijn Hi-ten stalen frame en vork. Dit zorgt voor een stevige en duurzame constructie, zodat ik je jarenlang plezier kan geven. En het beste van alles is dat ik er ook nog eens stijlvol uitzie met mijn slanke ontwerp. Mijn 28,6 mm Neco afgedichte trapas en 1" Neco balhoofd zorgen ervoor dat ik soepel en zonder haperingen rij.

Maar laten we het hebben over mijn meest opvallende kenmerk - mijn flip/flop achterwiel. Hiermee kun je kiezen tussen een vrijloop en een vaste versnelling. Het maakt niet uit wat je voorkeur is, ik kan het aan. En met mijn Promax aluminium verhoogd stuur en stuurpen kun je comfortabel sturen, zelfs tijdens lange ritten.

Ik ben ook uitgerust met dubbelwandige aluminium velgen van 700Cx23C met Wanda banden van 700Cx28C. Dit betekent dat ik je een soepele en stabiele rit kan bieden, zelfs op hobbelig terrein. Mijn HJT 44t 170 mm aluminium crank en zwarte KMC ketting dragen bij aan de efficiëntie van het trappen.

Maak je geen zorgen, ik ben ook veilig. Mijn C-star aluminium remmen en hendels zorgen voor betrouwbare remprestaties en mijn Jackwire kabels zijn super duurzaam. Mijn Zoom Aluminium stuur en aluminium zadelpen zorgen ervoor dat je comfortabel kunt zitten tijdens het rijden, geen pijnlijke achterkant meer!

Ik ben de ideale metgezel voor stadsgebruik en dagelijkse pendelritten. Het maakt niet uit of je een ervaren fietser bent of net begint, ik kan je betrouwbaarheid en stijl bieden. En het beste van alles is dat ik weinig onderhoud nodig heb, dus je kunt meer tijd besteden aan het genieten van je rit.

Maar laten we eerlijk zijn, ik heb ook enkele beperkingen. Als je regelmatig op heuvelachtig terrein fietst, kan het ontbreken van meerdere versnellingen een uitdaging zijn. En tijdens nat weer kun je wat modder en water opspatten, omdat ik geen spatbord heb om je te beschermen.

Maar ondanks deze kleine beperkingen ben ik er trots op om de Cheetah Bohemian 1sp Black 59 te zijn. Ik ben de ultieme keuze voor stadsfietsers die op zoek zijn naar een trendy en betrouwbare fiets. Met mijn minimalistische ontwerp, vaste versnelling en duurzame constructie onderscheid ik me van de rest. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen op avontuur gaan! 🚴‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

9. MBM Life Fixed Gear 50

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MBM Life Fixed Gear 50

 • list plusLichtgewicht en duurzame aluminium constructie
 • list plusShimano Revoshift 21-versnellingen bieden flexibiliteit en aanpassingsvermogen
 • list plusIdeaal voor stadsvervoer en woon-werkverkeer met wendbaarheid en snelheidsaanpassing

Nadelen MBM Life Fixed Gear 50

 • list plusGebrek aan gebruikersrecensies maakt het moeilijk om prestaties en duurzaamheid te beoordelen

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.98
Functionaliteit
7.62
Gebruiksgemak
7.81
De Life Fixed Gear 50 Cm Zwart is mijn nieuwste fiets en ik ben er ontzettend trots op. Deze fiets zit boordevol unieke kenmerken die hem onderscheiden van andere modellen. Het frame is gemaakt van aluminium, waardoor hij licht en duurzaam is. Met slechts 11,5 kg is deze fiets super makkelijk te hanteren en perfect voor dagelijks gebruik in de stad.

Een van de beste eigenschappen van de Life Fixed Gear is de Shimano Revoshift 21-versnellingen. Hiermee heb ik een breed scala aan snelheden tot mijn beschikking, zodat ik me kan aanpassen aan verschillende terreinen en omstandigheden. De aluminium remmen en remgrepen zorgen ervoor dat ik altijd op mijn remmen kan vertrouwen. En met de aluminium uitvalnaven en dubbelwandige velgen ben ik verzekerd van extra stabiliteit en duurzaamheid.

De 700 x 35C bruine buitenbanden van de Life Fixed Gear zijn perfect voor zowel gladde wegen als lichte off-road omstandigheden. De cassettetrapas zorgt ervoor dat ik moeiteloos kan trappen, terwijl de witte aluminium stuur- en zadelpen en het aluminium stuur bijdragen aan de stijlvolle en moderne uitstraling van de fiets. En niet te vergeten het Selle Bassano Life zadel, dat zorgt voor comfort tijdens langere ritten.

De Life Fixed Gear 50 Cm Zwart is gewoonweg perfect voor stadsvervoer en woon-werkverkeer. Het lichte gewicht en de wendbaarheid maken het een fluitje van een cent om door drukke straten te manoeuvreren. En dankzij de Shimano-versnellingen kan ik mijn snelheid aanpassen aan elke situatie, of ik nu een heuvel beklim of op een rechte weg wil versnellen.

Helaas kan ik je geen gebruikersrecensies geven, omdat deze fiets nog niet beoordeeld is door anderen. Ik begrijp dat het handig kan zijn om te weten wat andere mensen van een product vinden voordat je het koopt.

Maar om eerlijk te zijn, ik ben behoorlijk enthousiast over de Life Fixed Gear 50 Cm Zwart. Met zijn lichte gewicht, Shimano-versnellingen en duurzame aluminium constructie lijkt het een veelbelovende optie. Dus als je op zoek bent naar een stijlvolle stadsfiets die ook nog eens veelzijdig is, dan is deze fiets zeker het overwegen waard. Ik kan niet wachten om erop uit te gaan en de straten te verkennen met mijn nieuwe Life Fixed Gear! 😄‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp

 • list plusTrendy en minimalistisch ontwerp
 • list plusStevig en duurzaam hi-ten stalen frame en vork
 • list plusGemakkelijk te manoeuvreren in druk stadsverkeer

Nadelen Cheetah Bikes Cheetah Bohemian 1sp

 • list plusGeen mogelijkheid om te schakelen tussen versnellingen

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.46
Functionaliteit
7.14
Gebruiksgemak
7.42
De Cheetah Bohemian 1sp Olijfgroen 54 is een coole en minimalistische stadsfiets met een sportief karakter. Ik ben dol op deze fixed gear bike, ook wel bekend als single-speed, die oorspronkelijk werd gebruikt door fietskoeriers in steden zoals New York en San Francisco. Met deze fixed gear bike kan ik kiezen of ik wil doortrappen of vrij wil fietsen door simpelweg het achterwiel om te draaien. En het beste is dat deze fiets handremmen heeft voor extra gemak en veiligheid.

De Bohemian 1sp Olijfgroen 54 heeft een sterk en duurzaam hi-ten stalen frame en vork. Het slanke ontwerp geeft de fiets een moderne uitstraling. Hij is verkrijgbaar in twee maten, 54cm en 59cm, dus er is een perfecte maat voor mij.

Met een Neco sealed bottom bracket van 28,6mm en een 1" Neco headset is deze fiets super soepel en betrouwbaar. De KT aluminium naven en de dubbelwandige aluminium velgen zorgen voor een stabiele en comfortabele rit. En met de Wanda banden met een breedte van 28C heb ik altijd voldoende grip, ongeacht het terrein waar ik op fiets.

De Cheetah Bohemian 1sp Olijfgroen 54 heeft een HJT 44t 170mm aluminium crank en een KMC zwarte ketting, wat zorgt voor een efficiënte en betrouwbare overdracht van kracht. En met de Promax aluminium remmen en hendels kan ik altijd veilig en snel remmen.

Deze fiets is perfect voor mijn dagelijkse avonturen in de stad, of ik nu naar mijn werk ga of gewoon voor de lol fiets. Het minimalistische ontwerp en de hippe kleur maken het een echte eyecatcher. En omdat de fiets licht van gewicht is, kan ik gemakkelijk door het drukke stadsverkeer manoeuvreren.

Een klein nadeel van deze fiets is dat het een fixed gear is, wat betekent dat ik niet kan schakelen tussen verschillende versnellingen. Dit kan een uitdaging zijn als ik heuvelachtig terrein tegenkom of als er sterke tegenwind is. Maar met een beetje oefening en kracht kan ik nog steeds de gewenste snelheid behouden.

Al met al is de Cheetah Bohemian 1sp Olijfgroen 54 een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een trendy en sportieve stadsfiets. Het combineert een sterke constructie met een minimalistisch design en biedt een soepele en betrouwbare rit. Deze fiets is perfect voor dagelijks gebruik en zal zeker de aandacht trekken op straat. 🚴‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fixiefietsen. Er zijn namelijk 1834 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!