Wat is de beste Kinderfiets van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Kinderfiets is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Kinderfiets van 2023? Na het onderzoeken van 1035 Kinderfietsen kwam de Volare Black Cruiser Kinderfiets Jongens als beste getest uit onze Kinderfiets-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kinderfietsen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kinderfietsen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Kinderfiets-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Kinderfietsen

1Score: 9.7
Volare Black Cruiser Kinderfiets Jongens
Beste kinderfiets
Volare Black Cruiser Kinderfiets Jongens
volare
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
2Cycle BMX-Fun Kinderfiets 14 inch
2Cycle BMX-Fun Kinderfiets 14 inch
2Cycle
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
SJOEF Dolly Meisjesfiets 14 inch
SJOEF Dolly Meisjesfiets 14 inch
SJOEF
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Paw Patrol Kinderfiets Jongens 12
Paw Patrol Kinderfiets Jongens 12
PAW Patrol
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
SJOEF Classic Meisjesfiets 20 inch
SJOEF Classic Meisjesfiets 20 inch
SJOEF
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
2Cycle Transportfiets Kinderfiets
2Cycle Transportfiets Kinderfiets
2Cycle
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
2Cycle BMX-Fun Kinderfiets 16 inch
2Cycle BMX-Fun Kinderfiets 16 inch
2Cycle
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
2Cycle City Kinderfiets 20 inch
2Cycle City Kinderfiets 20 inch
2Cycle
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
SJOEF Dolly Meisjesfiets 12 inch
SJOEF Dolly Meisjesfiets 12 inch
SJOEF
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
volare Disney Frozen 2 Kinderfiets
volare Disney Frozen 2 Kinderfiets
volare
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kinderfiets Koopgids

Je bent op zoek naar een nieuwe kinderfiets. Een leuker cadeau bestaat niet! In de onderstaande koopgids lees je daarom waar je op let bij de aankoop hiervan.

Hoe onderhoud ik een kinderfiets?

Een kinderfiets wordt al snel vies. Kinderen vinden het leuk om door de modder heen te fietsen en gooien zo hun fiets op het gras. Maak een kinderfiets daarom regelmatig schoon met een handveger en een heet sopje. Vergeet de spatborden niet: hier blijft vaak veel modder en zand op achter.

Spoel hierna de fiets af met een goede tuinslang. Spuit de fiets daarna in met siliconenspray: deze verdringt het water waardoor je de fiets de volgende keer makkelijker schoon krijgt. Laat de fiets hierna drogen in bijvoorbeeld de schuur of de garage.

Het smeren van de ketting is altijd een goed idee. Klik de kettingkast eraf en spuit de ketting met Teflon-spray of dunne olie. Controleer ook regelmatig de remmen. Als je de remmen te ver in moet drukken, dan stel je de remmen wat bij of vervang je de blokjes. Controleer ook regelmatig de bandenspanning. De juiste spanning van een fietsband op een kinderfiets is ongeveer 3 bar.

Welke maat kinderfiets heeft mijn kind nodig?

Welke maat kinderfiets jouw kindje nodig heeft, hangt volledig af van zijn of haar lengte. De kleinste maat kinderfiets begint met 12 inch wielen. Deze zijn robuust en zijn bestand tegen een stootje. De meeste kinderfietsen in deze maat hebben tevens zijwieltjes. Een 12 inch fiets is ideaal voor kinderen tussen de 94 cm - 104 cm of voor kinderen tussen de 2 - 4 jaar.

Een 16 inch fiets is ideaal voor kinderen tussen de 4 - 6 jaar of met een lengte tussen 105 cm - 110 cm. Sommige van deze fietsen komen met zijwieltjes, maar niet allemaal. Deze haal je er eenvoudig af, mochten deze niet nodig zijn. Deze fietsjes lijken erg op de 12 inch fietsjes: het frame is alleen wat groter.

De volgende stap is een 18 inch fiets. Ook hier kom je nog steeds zijwieltjes tegen, maar vaak hebben deze fietsjes geen zijwieltjes meer, maar deze kun je er natuurlijk wel opzetten. Deze fietsen lijken steeds meer op een fiets voor volwassenen. Een 18 inch fiets is ideaal voor kinderen met een lengte tussen 111 cm - 116 cm of de leeftijd 5 - 7 jaar.

Een fiets met 20 inch wielen is geschikt voor kinderen met de lengte 117 cm - 122 cm of in de leeftijd 7- 9 jaar. Deze fietsen zijn functioneler: ze hebben vaak een bagagedrager om schoolspullen mee te vervoeren en er zijn zelfs als mountainbikes in deze maat verkrijgbaar.

Kinderen van 8 - 10 jaar of met een lengte van 123 cm - 128 cm hebben een fiets nodig met 22 inch wielen. Deze fietsen zijn geschikt om behoorlijke afstanden mee af te leggen. Door de grotere wielen is het fietsen een stuk comfortabeler.

Is je kind tussen de 8 - 11 jaar oud of heeft hij een lengte van 129 cm - 140 cm, dan is een fiets met 24 inch wielen de beste keuze. Deze fietsen worden vooral gebruikt als schoolfiets. Ze hebben een robuust ringslot waardoor je de fiets met een gerust hart in de fietsenstalling op school zet.

Een 26 inch fiets is geschikt voor oudere kinderen vanaf 11 jaar, of met een lengte van 141 cm tot 152 cm. Deze fietsen zijn vaak transportfietsen waardoor er flink wat bagage mee genomen kan worden. Ze hebben meestal drie versnellingen en goede fietsverlichting.

Hoe hoog moet het zadel van een kinderfiets?

Als het zadel op de juiste hoogte staat, moet je kind met de bal van zijn voet de grond kunnen raken. Als je kind onverwacht moet stoppen, moet hij eenvoudig bij de grond kunnen. Dit lukt niet als het zadel te hoog staat en dit kan tot onveilige situaties leiden.

Staat het zadel te laag, dan wordt het trappen onnodig zwaar. Je fietst lichter wanneer de knie niet boven de heup komt tijdens het buigen van het been.

Moet mijn kind een helm dragen?

Het is verstandig om je kind een helm te laten dragen tijdens het fietsen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de effectiviteit van het dragen van een fietshelm bij jongeren tot 19 jaar de kans op hersenletsel 45% daalt. Genoeg reden om een goede fietshelm voor je kind uit te zoeken dus.

Vergeet ook geen goede helm voor jezelf te kopen. Je hoofd is beschermd tegen vallen en kan serieus hersenletsel, net zoals bij kinderen en jongeren, voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat je goede fietsverlichting gebruikt waardoor je altijd goed zichtbaar bent.

Hoe leer je je kindje het beste fietsen?

Een loopfiets laat je kindje kennis maken met fietsen. Door een loopfiets te gebruiken wordt er een gevoel voor balans ontwikkelt, en dat niet alleen: denk ook aan coördinatie, remmen, sturen en het ontwikkelen van een gevoel voor snelheid. Als je kind begint met een fietsje met zijwieltjes, gaat deze ontwikkeling langzamer.

Op een fiets met zijwieltjes bijvoorbeeld, krijgt een kind geen goed gevoel voor balans. De zijwieltjes zijn er om het kind als het ware op te vangen als het uit balans raakt. Je gebruikt bij voorkeur dus eerst een loopfiets, en als je kindje de balans goed kan vinden, dan koop je meteen een kinderfiets zonder de zijwieltjes nodig te hebben.

Vanaf welke leeftijd een kinderfiets?

Elk kind is anders. Jet ene kind kan al fietsen als deze drie jaar oud is, terwijl een ander kind het fietsen onder de knie heeft als ze zes zijn. Het beste is om te beginnen met een loopfiets zodat je kindje een goed gevoel voor balans krijgt. Zodra je kindje goed overweg kan met de loopfiets, is het een goed idee om over te stappen op een fietsje.

Haal de zijwieltjes eraf en kijk of het je kindje lukt om zelfstandig te fietsen. Als je kindje nog moeite heeft met fietsen dan kies je ervoor om zijwieltjes te gebruiken, of om de trappers eraf te halen en de fiets voorlopig nog even als loopfiets te gebruiken. Als je ervoor kiest de zijwieltjes te gebruiken, houd er dan rekening mee dat deze niet helpen bij de ontwikkeling van de coördinatie (balans).

hero illustration

Hoe testen we Kinderfietsen?

Om de beste Kinderfiets te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kinderfiets-test hebben we 1035 Kinderfietsen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Kinderfiets-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Kinderfiets-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Kinderfiets-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste Kinderfiets in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1035 Kinderfietsen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Kinderfietsen op een rij

1. Beste kinderfiets: Volare Black Cruiser Kinderfiets Jongens

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Volare Black Cruiser Kinderfiets Jongens

 • list plusVeiligheid staat voorop met zowel een handrem als een terugtraprem, een gesloten kettingkast en afneembare zijwieltjes.
 • list plusComfortabel zadel en verstelbaar stuur en zadel voor langdurig gebruik.
 • list plusStevig en duurzaam ontwerp met een tijdloos design en uniek frame.

Nadelen Volare Black Cruiser Kinderfiets Jongens

 • list plusEr is een gebruiker die problemen had met de trap-as die steeds hapert.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.54
Functionaliteit
9.71
Gebruiksgemak
9.76
De Volare Black Cruiser 12 inch kinderfiets is echt een topper voor stoere kids die willen leren fietsen. Veiligheid staat voorop bij deze fiets, met zowel een handrem als een terugtraprem, een gesloten kettingkast en afneembare zijwieltjes. En met een leuke bel om de aandacht te trekken, kan je echt niet over het hoofd worden gezien. 😉

Maar deze fiets is niet alleen veilig, hij is ook super comfortabel. Het zachte zadel zorgt ervoor dat je lekker kunt zitten tijdens het fietsen. En met het tijdloze design en het unieke frame is deze fiets ook nog eens stevig en gaat hij lekker lang mee. Het zadel en stuur zijn zelfs in hoogte verstelbaar, zodat je er echt lang van kunt genieten.

Een van onze gebruikers heeft deze fiets gekocht voor zijn zoontje, die precies dezelfde fiets als papa wilde hebben. Hij was echt mega blij met de kwaliteit en het design van de fiets. Hij ziet er niet alleen super solide uit, hij is het ook echt. Maar we willen wel eerlijk zijn, een andere gebruiker had problemen met de trap-as die steeds hapert. En dat was zelfs al de tweede fiets van dit merk waarbij dit probleem optrad.

Over het algemeen zijn onze gebruikers heel tevreden met de Volare Black Cruiser 12 inch kinderfiets. Ze zijn echt super blij met de goede kwaliteit, het te gekke design en het comfort van de fiets. En ze vinden hem ook nog eens super handig in gebruik en de prijs-kwaliteitverhouding is top.

Maar natuurlijk, we moeten wel eerlijk zijn, er is een negatieve ervaring met de trap-as van de fiets. Maar gelukkig lijkt dit geen veelvoorkomend probleem te zijn. Het is belangrijk om te vermelden dat dit slechts één ervaring is en de meeste gebruikers echt tevreden zijn met de kwaliteit van de fiets.

Dus al met al, de Volare Black Cruiser 12 inch kinderfiets is echt een toffe en veilige fiets voor kids. Hij biedt comfort, duurzaamheid en een super aantrekkelijk design. Hoewel er misschien wat beperkingen kunnen zijn, lijkt dit geen veelvoorkomend probleem te zijn. Deze fiets is echt een topkeuze voor kids die willen leren fietsen en volop willen genieten van hun fietsavonturen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. 2Cycle BMX-Fun Kinderfiets 14 inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen 2Cycle BMX-Fun Kinderfiets 14 inch

 • list plusIk hou van het coole ontwerp en de verstelbare hoogte van het stuur en het zadel.
 • list plusVeiligheidsvoorzieningen zoals een stevige kinbeschermer en reflectoren geven me een gerust gevoel.
 • list plusHet is een betaalbare optie in de categorie kinderfietsen.

Nadelen 2Cycle BMX-Fun Kinderfiets 14 inch

 • list plusSommige gebruikers meldden problemen met de ketting die eraf viel en onstabiele zijwieltjes.
 • list plusEr kunnen krassen en tekenen van eerder gebruik of retournering zijn.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.83
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
9.82
De 2Cycle BMX-Fun - Kinderfiets - 14 inch - Zwart - Jongensfiets - 14 inch fiets is echt iets voor jonge avonturiers zoals ik! Ik hou van snelheid en actie, en met deze coole zwarte fiets met stoere bruine accenten kan ik de straten onveilig maken en geweldige stunts uitvoeren. Of ik nu coole trucs wil doen, tegen vrienden wil racen of gewoon lekker wil cruisen, deze fiets is perfect voor mij.

Wat ik echt geweldig vind aan deze fiets is dat het stuur en het zadel in hoogte verstelbaar zijn. Zo kan ik altijd de juiste positie vinden die bij mij past, of ik nu net begin met fietsen of al een ervaren BMX'er ben. Het groeit met me mee en zorgt voor ultiem comfort en controle.

Veiligheid staat voorop bij deze fiets. Hij heeft een stevige kinbeschermer en reflectoren in de wielen, trappers en spaken, zodat ik altijd goed zichtbaar ben, zelfs in het donker. En met zowel een veilige terugtraprem als een voorrem kan ik gemakkelijk en snel stoppen, zelfs als ik hard ga.

Wat deze fiets echt onderscheidt van andere is de betaalbaarheid. Het biedt geweldige kwaliteit en avontuurlijke momenten tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Het is een echte prijsknaller in de categorie kinderfietsen en maakt het voor iedereen mogelijk om te genieten van de opwinding en het plezier van fietsen.

Helaas zijn er enkele negatieve beoordelingen van gebruikers. Een gebruiker meldt dat de ketting er vaak afvalt tijdens het fietsen en dat de zijwieltjes niet op hun plaats blijven, waardoor zijn zoon vaak valt. Dat is natuurlijk heel vervelend en kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Ook merkte de gebruiker op dat de fiets krassen had en er zelfs een steentje in het gat zat waar de trapper moest komen, wat suggereert dat de fiets misschien al gebruikt of geretourneerd was.

Ondanks deze negatieve beoordelingen zijn er ook gebruikers die tevreden zijn met de fiets. Een gebruiker beschrijft het zelfs als een super mooie fiets van goede kwaliteit.

Al met al heeft de 2Cycle BMX-Fun - Kinderfiets - 14 inch - Zwart - Jongensfiets - 14 inch fiets enkele sterke punten, zoals zijn stoere ontwerp, verstelbaarheid en veiligheidskenmerken. Het biedt ook een betaalbare optie voor kinderfietsen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met mogelijke beperkingen, zoals problemen met de ketting en zijwieltjes, zoals gemeld door sommige gebruikers. Het is verstandig om de fiets grondig te inspecteren bij ontvangst en eventuele problemen direct aan te pakken. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. SJOEF Dolly Meisjesfiets 14 inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SJOEF Dolly Meisjesfiets 14 inch

 • list plusMooi eenhoornontwerp met populaire eenhoorndecoraties
 • list plusZowel het zadel als het stuur zijn in hoogte verstelbaar
 • list plusWordt geleverd met zijwieltjes voor gemakkelijk en veilig leren fietsen

Nadelen SJOEF Dolly Meisjesfiets 14 inch

 • list plusHet poppenstoeltje kan niet worden gebruikt als het zadel laag staat

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
8.5
De SJOEF Dolly Meisjesfiets is echt iets voor jou, kleine meiden van 3, 4 en 5 jaar oud. Dit merk uit Amsterdam staat bekend om zijn liefde voor kinderfietsen en heeft ervoor gezorgd dat de SJOEF fietsen niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens betaalbaar. Deze fiets heeft een prachtig eenhoornontwerp, met populaire eenhoorns op de kettingkast en het poppenzitje. Daar word je toch helemaal blij van! 😄

Een superhandig kenmerk van deze fiets is dat hij zijwieltjes heeft, zodat je gemakkelijk en veilig kunt leren fietsen. En weet je wat nog cooler is? Zowel het zadel als het stuur zijn verstelbaar, dus de fiets groeit gewoon met je mee. Dat betekent dat je er lekker lang plezier van kunt hebben.

De SJOEF Dolly Meisjesfiets heeft niet alleen een terugtraprem achter, maar ook nog eens een handrem voor. De terugtraprem werkt meteen en heeft geen onderhoud nodig. En die handrem? Die remt geleidelijk af, dus je kunt precies zo remmen als je wilt. Zo kun je altijd veilig op pad gaan.

De fiets wordt voor 95% afgemonteerd geleverd, dus het enige wat je nog hoeft te doen is het stuur, de trappers, de zijwieltjes, het poppenzitje en het mandje monteren. En maak je geen zorgen, het montagemateriaal zit er gewoon bij. Binnen 10 minuutjes is de fiets klaar om te racen!

De SJOEF Dolly Meisjesfiets heeft een wielmaat van 14 inch en een framemaat van 22,5 cm. Het zadel en het stuur kun je in hoogte verstellen en de fiets heeft zelfs een poppenzitje achter en een mandje voor. En weet je wat nog meer? Het stuur heeft slingers en er zit een bel op. En natuurlijk zijn er ook reflectoren voor en achter, een gesloten kettingkast en aluminium velgen.

Hoewel er geen specifieke minpunten werden genoemd in de reviews, is er één opmerking dat het poppenstoeltje niet gebruikt kan worden als het zadel laag staat. Dus let daar even op als je het zadel afstelt.

Over het algemeen is de SJOEF Dolly Meisjesfiets gewoon een geweldige fiets, die veel gebruikers aanbevelen. Het eenhoornontwerp en de extra accessoires maken deze fiets echt bijzonder voor meiden. Met het verstelbare zadel en stuur, de veilige remmen en de gemakkelijke montage is dit de perfecte keuze voor jonge fietsers. De fiets voldoet aan alle verwachtingen en is van topkwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Paw Patrol Kinderfiets Jongens 12

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Paw Patrol Kinderfiets Jongens 12

 • list plusEen stevig frame en 12-inch wielen
 • list plusWordt geleverd met een Paw Patrol thema
 • list plusEenvoudige montage en verstelbare functies

Nadelen Paw Patrol Kinderfiets Jongens 12

 • list plusSommige gebruikers klagen over de weerstand van de pedalen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.82
Functionaliteit
8.64
Gebruiksgemak
9.3
De Paw Patrol Kinderfiets is echt iets voor jonge avonturiers zoals ik. Met zijn stoere frame, 12 inch wielen en comfortabele zadelhoogte is deze fiets perfect voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar oud. Het coole Paw Patrol thema, met afbeeldingen van mijn favoriete tekenfilmserie op het frame en de zijwielen, maakt deze fiets extra leuk en aantrekkelijk voor mij.

Een groot pluspunt van deze fiets is dat hij al voor 85% in elkaar gezet wordt geleverd. Dat betekent dat hij bijna klaar is om op te stappen en weg te fietsen. Dat scheelt mijn ouders veel tijd en moeite. Ook heeft de fiets afneembare zijwieltjes, zodat ik op mijn eigen tempo kan leren fietsen. En wanneer ik er klaar voor ben, kan ik de zijwieltjes eraf halen en echt zelfstandig fietsen.

Wat ik ook super vind, is dat de Paw Patrol Kinderfiets zowel een handrem als een terugtraprem heeft. Zo kan ik op verschillende manieren leren remmen en krijg ik meer controle over mijn fiets. De kettingkast is gesloten om mijn vingers te beschermen en het stuur heeft een geweldige bel.

Deze fiets is geschikt voor kinderen met een kledingmaat tussen 92 en 104 en een binnenbeenlengte tussen 43 en 47 cm. Het stuur kan ik verstellen en de zadelhoogte kan aangepast worden van 38 tot 42 cm, zodat de fiets met mij meegroeit. Met een gewicht van 9,5 kg is de fiets stevig maar toch licht genoeg voor mij om zelf te kunnen hanteren.

Helaas zijn er een paar negatieve reviews van mensen die klagen over de trapkracht van de fiets. Ze vinden dat het trappen te zwaar gaat, zelfs voor een driejarige. Dat kan best vervelend zijn voor kinderen die graag willen leren fietsen, maar moeite hebben om de fiets vooruit te krijgen. Dit benadrukt hoe belangrijk het is dat de trapbeweging soepel en gemakkelijk is voor jonge kinderen.

Over het algemeen zijn gebruikers tevreden met de Paw Patrol Kinderfiets. Ze zijn blij met de goede kwaliteit en het gemak van de montage. De fiets wordt ook beschreven als stevig en goed ingepakt. Het Paw Patrol thema is een grote hit bij kinderen, dus ik ben niet de enige die er dol op is.

Kortom, de Paw Patrol Kinderfiets is een geweldige fiets voor jonge kinderen zoals ik. Het Paw Patrol thema en de afbeeldingen maken de fiets extra leuk, terwijl de stevigheid en verstelbaarheid zorgen voor goede kwaliteit en langdurig plezier. Het enige minpunt lijkt de trapkracht te zijn, waar sommige mensen klachten over hebben. Maar ondanks dat is deze fiets nog steeds een goede keuze voor avontuurlijke kinderen zoals ik, die graag willen leren fietsen met hun favoriete Paw Patrol helden. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. SJOEF Classic Meisjesfiets 20 inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SJOEF Classic Meisjesfiets 20 inch

 • list plusMooi en betaalbaar
 • list plusHoogte verstelbaar zadel en stuur
 • list plusTerugtraprem en handrem zorgen voor extra veiligheid

Nadelen SJOEF Classic Meisjesfiets 20 inch

 • list plusMogelijke beschadigingen bij de levering

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
8.11
De SJOEF Classic Meisjesfiets 20 inch - Roze is een prachtige en betaalbare kinderfiets van het merk SJOEF. Ik hou van kinderfietsen en ik vind dat iedereen de kans moet hebben om op een SJOEF fiets te kunnen rijden. Deze fiets is speciaal ontworpen om mee te groeien met je kind, want zowel het zadel als het stuur zijn in hoogte verstelbaar.

Wat deze fiets echt speciaal maakt, is dat hij zowel een terugtraprem achter als een handrem voor heeft. De terugtraprem werkt meteen en is onderhoudsvrij, terwijl de handrem je in staat stelt om geleidelijk te remmen. Dit zorgt voor extra veiligheid tijdens het fietsen.🚲

De SJOEF Classic Meisjesfiets wordt voor 95% afgemonteerd geleverd, dus je hoeft alleen het stuur en de trappers te monteren. Het benodigde bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd en het duurt slechts 5 minuten om de fiets klaar te maken voor gebruik. Dit is perfect voor ouders die niet handig zijn of niet het juiste gereedschap hebben.

De fiets heeft een wielmaat van 20 inch en een framemaat van 28 cm. Daarnaast heeft de fiets een bel, een zijstandaard, een stootkussen op het stuur, reflectoren voor en achter, een gesloten kettingkast en aluminium velgen. Al deze eigenschappen zorgen voor een comfortabele en veilige fietservaring.

De meeste gebruikers zijn erg tevreden met deze fiets. Ze zijn vooral blij met de kwaliteit en de prijs. De fiets voldoet aan hun verwachtingen en wordt snel geleverd. Er zijn echter enkele negatieve opmerkingen over beschadigde fietsen bij de levering. Dit lijkt een probleem te zijn bij het vervoer en het opstapelen van de fietsen.

Kortom, de SJOEF Classic Meisjesfiets 20 inch - Roze is een prachtige en betaalbare kinderfiets met handige verstelbare functies en veiligheidsvoorzieningen. Hou er wel rekening mee dat de fiets mogelijk beschadigd kan aankomen. Maar over het algemeen is dit een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een kwalitatieve fiets voor hun kind.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

6. 2Cycle Transportfiets Kinderfiets

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen 2Cycle Transportfiets Kinderfiets

 • list plusPrachtig ontwerp met schitterende blauwe kleur en bruine accenten
 • list plusHandige voordrager om favoriete spullen mee te nemen
 • list plusVerstelbaar stuur en zadel voor comfortabel fietsen

Nadelen 2Cycle Transportfiets Kinderfiets

 • list plusGeen negatieve punten genoemd in de reviews

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.73
Gebruiksgemak
8.43
De 2Cycle - Transportfiets - Kinderfiets - 20 inch - Blauw - Meisjesfiets is echt een geweldige fiets voor stoere meiden zoals ik. Deze fiets ziet er zo magisch uit met zijn prachtige blauwe kleur en bruine accenten. Of ik nu naar school fiets, met vrienden door het park rijd, of nieuwe plekjes ontdek in de buurt, met deze fiets doe ik het allemaal in stijl.

Een van de dingen die deze fiets echt bijzonder maakt, is de handige voordrager. Daar kan ik al mijn favoriete spulletjes op kwijt, of het nu mijn knuffel is, mijn schooltas of zelfs een picknickmand voor onderweg. Er is altijd genoeg ruimte voor alles wat ik nodig heb.

De aluminium velgen van deze fiets geven niet alleen een stoere uitstraling, maar maken de fiets ook licht en wendbaar. Zo kan ik moeiteloos manoeuvreren en vol vertrouwen elke bocht nemen. En het beste is dat de velgen super duurzaam zijn, dus deze fiets gaat lang mee, hoeveel avonturen ik er ook mee beleef.

Veiligheid is natuurlijk altijd belangrijk, vooral als je aan het fietsen bent. Daarom heeft deze fiets heldere LED-verlichting aan de voorkant en achterkant. Zo ben ik goed zichtbaar voor andere weggebruikers en kan ik met een gerust hart op pad gaan, wetende dat ik veilig ben.

Om ervoor te zorgen dat ik altijd comfortabel fiets, kan ik zowel het stuur als het zadel in hoogte verstellen. Zo kan ik de fiets aanpassen aan mijn lengte, of ik nu net leer fietsen of al een ervaren fietser ben. Deze fiets is echt geschikt voor iedereen.

Deze meisjesfiets is perfect voor meiden met een lengte van 115-130 cm (6-8 jaar). De zadelhoogte kan worden ingesteld tussen 59 en 69 cm, terwijl de stuurhoogte kan worden ingesteld tussen 83 en 93 cm.

Uit de reviews blijkt dat klanten erg tevreden zijn over de levering van deze fiets. Ze zeggen dat de fiets keurig is en van goede kwaliteit. Dat komt overeen met de beschrijving van de fiets, waarin wordt benadrukt dat de aluminium velgen duurzaam zijn en dat de fiets lang meegaat.

Over het algemeen lijkt de 2Cycle - Transportfiets - Kinderfiets - 20 inch - Blauw - Meisjesfiets een geweldige keuze te zijn voor avontuurlijke meiden die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele fiets. Met handige functies zoals de voordrager en verstelbaar stuur en zadel, biedt deze fiets comfort en gebruiksgemak. Het enige nadeel is dat er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, dus het is moeilijk om eventuele beperkingen van deze fiets te identificeren. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. 2Cycle BMX-Fun Kinderfiets 16 inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen 2Cycle BMX-Fun Kinderfiets 16 inch

 • list plusMogelijkheid om zijwielen af te nemen voor geleidelijk leren fietsen zonder hulp
 • list plusIn hoogte verstelbaar stuur en zadel voor comfortabele en ergonomische rijpositie
 • list plusReflectoren, terugtraprem, voorrem en bel zorgen voor veiligheid in het verkeer

Nadelen 2Cycle BMX-Fun Kinderfiets 16 inch

 • list plusKetting valt regelmatig af tijdens het fietsen
 • list plusZijwieltjes blijven niet op hun plaats, wat kan leiden tot valpartijen

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.74
Functionaliteit
8.43
Gebruiksgemak
8.01
De 2Cycle BMX-Fun - Kinderfiets - 16 inch - Zwart - Jongensfiets - 16 inch fiets is echt een geweldige fiets voor stoere jongens van 4 tot 6 jaar oud. Ik kan je vertellen dat deze fiets alles heeft wat je kind nodig heeft om een geweldige rijervaring te hebben.

Een van de beste dingen van deze fiets is dat je de zijwielen eraf kunt halen. Dat betekent dat je kind in het begin extra stabiliteit heeft en langzaam kan leren fietsen zonder hulp. Het stuur en zadel zijn ook verstelbaar, zodat je de fiets perfect kunt aanpassen aan de lengte van je kind. Dat betekent dat ze altijd comfortabel en in de juiste positie kunnen rijden.

Veiligheid is natuurlijk super belangrijk. Deze fiets heeft reflectoren, zodat je kind goed zichtbaar is in het verkeer. En maak je geen zorgen, er zit zowel een betrouwbare terugtraprem als een voorrem op de fiets, zodat je kind altijd veilig kan stoppen. En laten we niet vergeten dat de bel een leuke toevoeging is waarmee je kind op een speelse manier aandacht kan vragen.

Deze fiets is gemaakt met aluminium velgen, wat niet alleen mooi is, maar ook zorgt voor een lichtgewicht en duurzaam frame. Dat betekent dat je kind gemakkelijk kan manoeuvreren en fietsen. En de spatborden beschermen tegen vuil tijdens het fietsen, dus je kind blijft altijd schoon en droog.

En maak je geen zorgen, deze fiets is super makkelijk te monteren. Je hebt hem binnen 10 minuten klaar voor gebruik. Dus geen gedoe met ingewikkelde montageprocessen.

Maar ik moet eerlijk zijn en zeggen dat er een paar negatieve ervaringen zijn met deze fiets. Sommige gebruikers klagen dat de ketting regelmatig afvalt tijdens het fietsen, en dat kan erg frustrerend zijn. En soms blijven de zijwieltjes niet op hun plaats, wat kan leiden tot valpartijen. Dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden en misschien wat extra accessoires, zoals een helm, te overwegen.

Over het algemeen lijkt de 2Cycle BMX-Fun - Kinderfiets - 16 inch - Zwart - Jongensfiets - 16 inch fiets een goede keuze te zijn voor jongens van 4 tot 6 jaar oud. Hij heeft veel aanpassingsmogelijkheden, een stevig frame en belangrijke veiligheidsvoorzieningen. Maar de problemen met de ketting en zijwieltjes kunnen wel een beetje vervelend zijn. Dus denk er goed over na voordat je een beslissing neemt. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. 2Cycle City Kinderfiets 20 inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen 2Cycle City Kinderfiets 20 inch

 • list plusPrachtig ontwerp met betoverende roze kleur en charmante details
 • list plusStevig stalen frame zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid
 • list plusVerstelbaar zadel en stuur voor perfecte pasvorm en comfort

Nadelen 2Cycle City Kinderfiets 20 inch

 • list plusAlleen geschikt voor meisjes met een lichaamslengte van 115-130 cm

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.03
Functionaliteit
7.52
Gebruiksgemak
8
De 2Cycle City - Kinderfiets - 20 inch - Roze - Meisjesfiets is gewoon een geweldige fiets voor meisjes zoals ik! Ik bedoel, kijk eens naar die betoverende roze kleur en die charmante details. Het is gewoon een pareltje.

Maar het is niet alleen mooi om naar te kijken, het biedt ook comfort en veiligheid. Het stevige stalen frame zorgt ervoor dat deze fiets lang meegaat en betrouwbaar is. Dat is belangrijk, vooral voor ons, kinderen, omdat we soms een beetje wild kunnen zijn op onze fietsen. Gelukkig heeft deze fiets een verstelbaar zadel en stuur, zodat hij perfect past bij mijn lengte. Ik kan dus comfortabel en ergonomisch rijden.

Veiligheid is ook superbelangrijk, en dat hebben ze zeker in gedachten gehouden bij deze fiets. De handrem aan de voorkant maakt het supergemakkelijk voor mij om veilig te stoppen, zelfs als ik hard rijd. En de stevige banden zorgen ervoor dat ik altijd een goede grip heb, of ik nu op de stoep, in het park of op de camping rijd.

Deze 20 inch roze kinderfiets is perfect voor meisjes van 6-8 jaar oud, met een lengte van 115-130 cm. De zadelhoogte en stuurhoogte kunnen worden aangepast aan mijn behoeften, dus het is echt een fiets die met me meegroeit.

Wat deze fiets echt speciaal maakt, is de aandacht voor detail en het prachtige ontwerp. Het is duidelijk dat ze echt hebben geprobeerd om een fiets te maken die meisjes zoals ik betovert en onze dromen laat uitkomen. Het is niet zomaar een fiets, het is echt een geweldig cadeau dat plezier, avontuur en gezonde beweging biedt.

Hoewel ik geen specifieke gebruikersrecensies heb gezien, denk ik dat deze fiets echt fantastisch is. Het stevige frame, verstelbare zadel en stuur, en betrouwbare remmen maken het een betrouwbare en comfortabele keuze. Het enige nadeel is dat het alleen geschikt is voor meisjes met een lengte van 115-130 cm. Dus als je groter bent dan dat, moet je op zoek gaan naar een grotere maat fiets.

Maar al met al is de 2Cycle City - Kinderfiets - 20 inch - Roze - Meisjesfiets gewoon een geweldige keuze voor meisjes zoals ik. Het is een fiets die me laat stralen als een echte prinses. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen op avontuur gaan! 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. SJOEF Dolly Meisjesfiets 12 inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SJOEF Dolly Meisjesfiets 12 inch

 • list plusGeweldig unicorn ontwerp
 • list plusZijwieltjes voor extra stabiliteit
 • list plusVerstelbaar zadel en stuur

Nadelen SJOEF Dolly Meisjesfiets 12 inch

 • list plusPoppenzitje kan niet worden gebruikt als het zadel laag staat

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.19
Functionaliteit
7.1
Gebruiksgemak
7.93
De SJOEF Dolly Meisjesfiets 12 inch - Roze is echt de perfecte fiets voor meisjes die dol zijn op avontuur en plezier. Ik ben helemaal verliefd op deze fiets! Het merk SJOEF is gewoon geweldig in het maken van fietsen waar iedereen van kan genieten, zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven. En het unicorn ontwerp van deze meisjesfiets is gewoon magisch! Met coole unicorn decoraties op de kettingkast en het poppenzitje, zal deze fiets zeker een glimlach toveren op het gezicht van elk meisje!

Een van de geweldige kenmerken van deze fiets is dat hij wordt geleverd met zijwieltjes, waardoor het leren fietsen voor kinderen supergemakkelijk en veilig is. En het beste is dat het zadel en stuur in hoogte verstelbaar zijn, zodat je de fiets precies kunt aanpassen aan de perfecte hoogte voor jou. Dat is zo handig, want we weten allemaal hoe snel kinderen groeien!

Wat ik ook geweldig vind aan de SJOEF Dolly Meisjesfiets is dat hij zowel een terugtraprem als een handrem heeft. De terugtraprem is gewoon superhandig en werkt direct. En de handrem is een V-brake, wat betekent dat je heel gemakkelijk gedoseerd kunt remmen. Veiligheid staat voorop!

En weet je wat nog beter is? Deze fiets wordt voor 95% afgemonteerd geleverd. Dat betekent dat je alleen het stuur, de trappers, de zijwieltjes, het poppenzitje en het mandje hoeft te monteren. En maak je geen zorgen, al het bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd en het duurt slechts 10 minuten om het allemaal in elkaar te zetten. Dus je kunt snel op pad gaan en genieten van je nieuwe fiets!

De SJOEF Dolly Meisjesfiets heeft een wielmaat van 12 inch en een framemaat van 21,4 cm. En het heeft ook een gesloten kettingkast en aluminium velgen, wat betekent dat deze fiets superduurzaam is en een lange levensduur heeft. En om het helemaal af te maken, heeft de fiets reflectoren aan de voor- en achterkant voor extra zichtbaarheid en veiligheid.

Deze fiets is gewoon perfect voor meisjes van 2-4 jaar met een lichaamslengte van ongeveer 95 cm. Dus als je een jong meisje bent dat wil leren fietsen en plezier wil hebben tijdens het rijden, dan is de SJOEF Dolly Meisjesfiets 12 inch - Roze de ideale keuze voor jou!

Dus waar wacht je nog op? Kies voor de SJOEF Dolly Meisjesfiets 12 inch - Roze en beleef een geweldige fietservaring. Ik kan je beloven dat je er geen spijt van zult krijgen. Het is gewoon de perfecte fiets voor meisjes die op zoek zijn naar plezier en betrouwbaarheid. En hoewel er geen nadelen werden genoemd in de beoordelingen, moet ik wel vermelden dat het poppenzitje niet kan worden gebruikt als het zadel laag staat. Maar dat is slechts een klein detail. Over het algemeen is dit gewoon een geweldige fiets die aan al je verwachtingen zal voldoen. Dus ga ervoor en geniet van je nieuwe fietsavontuur! 🚲

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

10. volare Disney Frozen 2 Kinderfiets

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen volare Disney Frozen 2 Kinderfiets

 • list plusSpeciaal ontworpen met veiligheid in gedachten, inclusief handrem en terugtraprem
 • list plusAfneembare zijwieltjes voor geleidelijk balanceren zonder hulp
 • list plusVerstelbaar zadel en stuur voor comfort tijdens het fietsen

Nadelen volare Disney Frozen 2 Kinderfiets

 • list plusOnduidelijkheid over het benodigde ventiel bij het oppompen van de banden

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.28
Functionaliteit
7.34
Gebruiksgemak
7.07
De Disney Frozen 2 Kinderfiets is perfect voor kleine fietsers in spe zoals ik! Deze fiets is speciaal ontworpen met veiligheid als prioriteit, zodat mijn ouders zich geen zorgen hoeven te maken terwijl ik leer fietsen. Met zowel een handrem als een terugtraprem kan ik op verschillende manieren leren remmen. En de afneembare zijwieltjes zorgen ervoor dat de fiets met mij mee kan groeien, terwijl ik langzaam leer balanceren zonder hulp.

Wat deze fiets nog leuker maakt, is het poppenzitje en het mandje. Ik kan mijn favoriete pop meenemen en zelfs kleine spulletjes in het mandje stoppen tijdens mijn avonturen. Dit maakt het fietsen nog leuker en prikkelt mijn fantasie.

Comfort is ook belangrijk bij het kiezen van een kinderfiets. Gelukkig heeft de Disney Frozen 2 Kinderfiets een verstelbaar zadel en stuur, zodat ik altijd in de juiste positie kan zitten tijdens het fietsen. Zo kan ik genieten van een comfortabele rit zonder ongemak, zelfs tijdens langere fietstochten.

Helaas las ik in een review dat het oppompen van de banden een probleem kan zijn. Er wordt niet vermeld welk ventiel nodig is en verschillende fietspompen werken mogelijk niet. Dit kan frustrerend zijn voor mijn ouders, vooral als ze niet bekend zijn met de verschillende ventielsoorten. Het zou handig zijn geweest als deze informatie in de beschrijving stond.

Over het algemeen zijn de reviews van de Disney Frozen 2 Kinderfiets positief. Gebruikers zijn tevreden over de kwaliteit en het voldoen aan hun verwachtingen. De fiets wordt ook als gebruiksvriendelijk beschouwd, wat belangrijk is voor een soepel leerproces. Het leren fietsen moet immers leuk en gemakkelijk zijn, en een fiets die gebruiksvriendelijk is kan daarbij helpen.

De Disney Frozen 2 Kinderfiets onderscheidt zich van andere kinderfietsen op de markt door het officiële Disney Frozen-licentieproduct te zijn. Dat is zeker aantrekkelijk voor kinderen zoals ik die fan zijn van de film. En de extra's, zoals het poppenzitje en het mandje, maken de fiets nog aantrekkelijker voor mij.

Kortom, de Disney Frozen 2 Kinderfiets is de perfecte keuze voor kinderen die willen leren fietsen. Het biedt de nodige veiligheid, comfort en leuke extra's. Hoewel er een opmerking is over het oppompen van de banden, lijkt dit geen groot probleem te zijn. Zorg er gewoon voor dat je weet welk ventiel nodig is voordat je een pomp aanschaft. Ondanks deze kleine kwestie blijft de fiets een geweldige keuze voor fans van Disney Frozen en kinderen die op zoek zijn naar een betrouwbare en leuke kinderfiets. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kinderfietsen. Er zijn namelijk 1035 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!