De Bestenu Tuinslang Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/01/2020


Een tuinslang is ideaal om je planten mee te besproeien, je terras mee schoon te maken of om je auto mee te wassen. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een tuinslang.

Wat voor soorten tuinslangen zijn er?

Er zijn verschillende tuinslangen te krijgen:

  • Losse tuinslangen. Er zijn tuinslangen verkrijgbaar die geheel los te koop zijn. Je krijgt er geen haspel bij, soms een aansluitstuk, maar niet altijd. Deze zijn erg vriendelijk geprijsd en ideaal voor als je een kleine tuin hebt en niet van plan bent de tuinslang vaak te gebruiken. Mocht je later besluiten de tuinslang toch vaker te gaan gebruiken omdat je bijvoorbeeld meer beplanting in je tuin hebt aangelegd, dan koop je er later extra hulpstukken bij.
  • Slang met haspels. Dit is een heel systeem waarbij je vaak ook verschillende accessoires meegeleverd krijgt. De meeste haspels zijn gesloten waardoor je tuinslang beschermd is tegen de elementen en daardoor langer mee gaat. Sommige haspels hang je op, anderen zet je weg. Deze systemen zijn vaak een stuk duurder dan wanneer je alleen een losse tuinslang koopt. Ze zijn daarentegen ideaal voor wanneer je je tuinslang regelmatig gebruikt.
  • Flexibele slangen. Een goede flexibele tuinslang is ideaal voor als je weinig opbergruimte hebt. Deze tuinslangen zetten uit als er waterdruk op komt te staan. Je tuinslang van vijf meter veranderd op die manier in een tuinslang van maar liefst vijftien meter! Er wordt bovendien vaak een sproeikop met verschillende standen meegeleverd. Let wel op: de kwaliteit van deze flexibele tuinslangen wisselt onderling enorm. Lees de reviews goed.
  • Slangen van verschillende lengtes. Als je een klein tuintje hebt met weinig beplanting, dan heb je geen tuinslang van 30 meter nodig. Deze neemt alleen maar onnodig veel plaats in beslag. Er zijn tuinslangen in allerlei maten verkrijgbaar en mocht je tuinslang te lang zijn, dan knip je er eenvoudig een stuk vanaf. Heb je daarentegen een hele grote tuin met een gazon en veel beplanting, dan is een lange tuinslang wel praktisch. Er zijn tuinslangen verkrijgbaar tot ongeveer 50 meter. Is dit nog te kort, dan maak je eenvoudig twee tuinslangen aan elkaar met behulp van een koppelstuk.
  • Materiaal: vinyl of rubber. Tuinslangen zijn gemaakt van vinyl of rubber, of een combinatie van de twee. Tuinslangen van vinyl hebben vaak een versteviging door het vinyl heen. Denk aan bijvoorbeeld gaas of bepaalde soorten textiel. Tuinslangen van rubber gaan over het algemeen langer mee. Rubber is beter bestand tegen warmte, knikt minder snel en is duurzamer dan vinyl. Rubberen tuinslangen zijn echter zwaarder en duurder dan tuinslangen die van vinyl zijn gemaakt.

Hoe lang is een tuinslang?

Tuinslangen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. De kortste zijn vaak vijftien meter, terwijl de langste tuinslangen voor thuisgebruik vaak 50 meter lang zijn. Als 50 meter niet lang genoeg is, dan maak je je tuinslang eenvoudig langer door deze te verlengen met een koppelstuk. Hetzelfde geldt voor een te lange tuinslang: deze maak je eenvoudig korter.

Welke diameter tuinslang heb ik nodig?

Welke diameter je tuinslang moet hebben, hangt af van de lengte van je tuinslang. Als je tuinslang erg lang is, verlies je waterdruk en kies je daarom voor een tuinslang met een diameter van 15 mm of 19 mm. Heb je een kortere tuinslang, dan volstaat een diameter van 13 mm.

Hoe sluit ik een tuinslag aan?

Een tuinslang aansluiten op je kraan is niet moeilijk, maar je moet wel het juiste koppelstuk hebben. Welke je nodig hebt, hangt af van je kraan en van de diameter van je tuinslang. Het koppelstuk wat je nodig hebt, wordt een aansluitstuk genoemd. Deze past op een buitenkraan met schroefdraad.

Heb je geen buitenkraan en wil je de tuinslang aansluiten op bijvoorbeeld je keukenkraan, dan zijn hier ook speciale koppelstukken voor te krijgen. Het uiteinde van de tuinslang klem je als het ware in het koppelstuk en draai je vast. Het wijst zichzelf uit hoe je dit precies doet.

Hetzelfde geldt voor een goede tuinsproeier. Je sluit je tuinslang eenvoudig aan door de vaak al meegeleverde aansluitstukken. Ook bij de meeste tuinslangen krijg je vaak meerdere aansluitstukken, koppelstukken en accessoires meegeleverd.

Hoe lang spoel ik een tuinslang door?

Als een tuinslang lang niet gebruikt wordt en bovendien ook nog in de zon ligt, kunnen de bacteriën het stilstaande water in de slang zich sneller vermenigvuldigen waardoor deze zich in de lucht kunnen verspreiden. Hierdoor loop je het risico ziek te worden.

Spoel daarom altijd je tuinslang goed door als je deze lang niet hebt gebruikt. Dit doe je door vijf minuten de slang in een emmer te hangen: hierdoor kan het water niet spetteren en is de kans dat je het water binnen krijgt minimaal.

Hetzelfde geldt overigens voor de kranen in je huis. Kom je terug van vakantie en zijn je kranen voor een lange tijd niet gebruikt, laat deze dan voor vijf minuten lopen.

Hoe komt deze leuke Tuinslang ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Tuinslang ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Tuinslangs, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Tuinslangs die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Tuinslangs het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Tuinslangs stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

De beste Tuinslangs in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Deze tuinslang is een waar sproeiwonder. Uw helper in de tuin is zeer veelzijdig inzetbaar. Zowel voor het besproeien van bloembedden, gazons of potplanten. Als ook geschikt geschikt voor het reinigen van apparatuur, maar ook grotere oppervlakken zoals een auto. Door de met 7 standen instelbare sproeikop, kan de waterstraal worden aangepast aan de specifieke aard van datgene wat besproeit moet worden. Gevuld met water, verlengt de slang zich tot maximaal 3 x de aanvangstlengte. Hoogtepunten: Sproeikop met 7 functies. Waterdoorstroom instelbaar door draaiknop. Onder waterdruk verlengt de slang tot 3x Geen knopen, draaien en knikken. Relatief laag gewicht. Zelflegend. Uitbreidbaar. Ruimtebesparend opbergen. ½ " standaardaansluiting - wisselbaar. Technische gegevens: Lengte: ca.11m ➔ ca.30m Waterdruk max.: 6 bar Diameter: ca. 12mm Slangdikte: ca. 2mm Gewicht: 0,9kg Materiaal: Polyester, plastic In de doos: 1 tuinslang met sproeikop. 1 geïllustreerde instructies.

1. Flexibele tuinslang en bewatering 30 meter 401409


Product informatiePlus or Show more

Deze Magic Hose tuinslang is een waar sproeiwonder. Aangesloten op de kraan wordt de slang 3x zo groot. Wanneer je de kraan uitzet krimpt de slang automatisch. Makkelijk om op te bergen en makkelijk om te tillen. Echt een helper in de tuin en de tuinslang is zeer veelzijdig inzetbaar. Zowel voor het besproeien van bloembedden, gazons of potplanten, als voor het reinigen van apparatuur, maar ook grotere oppervlakken zoals een auto. De Magic Hose heeft 7 standen, verstelbaar met de sproeikop. De waterstraal kan worden aangepast aan de specifieke aard van datgene wat besproeit moet worden. Gevuld met water, verlengt de slang zich tot maximaal 3x de aanvangstlengte. Specificaties Magic Hose: Sproeikop met 7 functies. Waterdoorstroom instelbaar door draaiknop. Onder waterdruk verlengt de slang tot 3x Geen knopen, draaien en knikken. Relatief laag gewicht. Zelflegend. Uitbreidbaar. Ruimtebesparend opbergen. ½ ” standaardaansluiting – wisselbaar. Aan te sluiten op schroefaansluiting en Gardena aansluiting. Technische gegevens Magic Hose: Lengte: ca.11m ➔ ca.30m Waterdruk max.: 6 bar Diameter: ca. 12mm Slangdikte: ca. 2mm Gewicht: 0,9kg Materiaal: Polyester, plastic In de doos van de Magic Hose: 1 tuinslang met sproeikop. 1 geïllustreerde instructies.

2. Oprekbare tuinslang Magic Hose 30 meter


Product informatiePlus or Show more

Bijzondere kenmerken Deze tuinslangset is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Het kraanstuk kan worden aangesloten aan een buitenkraan met een 3/4'' draad. De broespistool heeft negen verschillende standen, van fijne nevel tot en een krachtig waterstraal. De tuinslang is ultrasterk en groeit, na het openzetten van de kraan tot 15 meter. Gebruiksaanwijzing: - Draai het kraanstuk op de buitenkraan. - Zorg dat de hendel op de koppeling 'open' staat (naar links gedraait) - Zet de broespistool op de juiste stand - Zet de kraan open - De tuinslang zal gaan groeien tot 15 meter - U kunt beginnen met uw sproeiklus. Groeislang Groeislang van 5 tot 15 meter incl. messing koppelingen Specificaties Breedte: 155 mm Lengte: 300 mm Gewicht: 1150 g

3. Talen Tools TW30 Groeislang - 5-15m


Product informatiePlus or Show more

De ideale uittrekbare tuinslang, geen knikken meer in je tuinslang! Door de waterdruk groeit de lengte automatisch van ca. 30 meter. Zodra de kraan wordt uitgezet krimpt de slang weer langzaam tot de originele lengte. Deze flexibele slang heeft bijna geen gewicht in vergelijking met normale slangen. In elkaar geknoopte en zware slangen zijn nu verleden tijd. Loost zelf automatisch het water dat zich in de slang bevindt. Wordt compleet geleverd met koppelstukken en een sproeikop met 7 verschillende sproeistanden.

4. Tuinslang - Uitrekbare Tuinslang - 30 meter - 7 in 1 sproeikop - Flexibel en licht in gewicht - Bewaterings element


Product informatiePlus or Show more

Met deze slang kunt u heel veel water geven, want GARDENA geeft op de slang maar liefst 12 jaar garantie. De drukbestendige GARDENA Classic slang is vormvast door het gebruik van hoogwaardig weefsel en is vrij van schadelijke weekmakers (ftalaten) en zware metalen, en is natuurlijk UV-bestendig. Eigenschappen • Materiaal: hoogwaardig PVC • Garantie: 12 jaar garantie • Lengte: 20 meter • Diameter: 13 mm (1/2 inches) • Maximale druk: 22 bar • Toepassing: Normaal gebruik • De slangset wordt geleverd zonder accessoires. Tips & tricks Wil je alles weten over bewateringsplannen op maat, automatische bewatering voor tijdens je vakantie of praktische besparingstips? Bekijk hier onze Informatiepagina's over bewatering. GARDENA (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. GARDENA heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft GARDENA een efficiënte besproeiingsoplossing.

5. GARDENA Classic Tuinslang - 20 Meter - 13 mm


Product informatiePlus or Show more

Knikken in je slang zijn verleden tijd met de Gardena Textielslang Liano Set 20 m. Deze tuinslang heeft namelijk een binnenslang die is bedekt met textiel. Hierdoor is de slang extra flexibel. De slang wordt geleverd met tuinspuit en verschillende aansluitstukken om je tuinslang goed aan te sluiten op de buitenkraan. Dankzij de vorm van de klemmoer heb je een sterke verbinding tussen de meegeleverde onderdelen en de slang. De slang is uv- en vorstbestendig, waardoor hij een lange levensduur heeft. De waterstop zorgt ervoor dat de slang na gebruik niet nadruppelt.

6. Gardena Textielslang Liano Set 20 m Spuit


Product informatiePlus or Show more

De ideale uittrekbare tuinslang, geen knikken meer in je tuinslang! Door de waterdruk groeit de lengte automatisch van ca. 5 meter tot wel 15 meter. Zodra de kraan wordt uitgezet krimpt de slang weer langzaam tot de originele lengte. Deze flexibele slang heeft bijna geen gewicht in vergelijking met normale slangen. In elkaar geknoopte en zware slangen zijn nu verleden tijd. Loost zelf automatisch het water dat zich in de slang bevindt. Wordt compleet geleverd met koppelstukken en een sproeikop met 7 verschillende sproeistanden.

7. Kinzo Flexibele tuinslang - 15 meter met spuitpistool


Product informatiePlus or Show more

Met de Benson flexibele tuinslang kan je moeiteloos je planten water geven of de auto wassen. De tuinslang heeft 7 verschillende sproeistanden. Door de flexibiliteit van de slang heb je geen last meer van knikken. Verder berg je de tuinslang eenvoudig op door het compacte formaat. Specificaties: * Lengte: 10 meter * Waterdruk: 0-5 bar * Afmetingen verpakking: 21x19x7 cm * Gewicht inclusief verpakking: 0.4 kg * Merk: Benson * Één jaar garantie

8. Benson - Tuinslang - Fexibel - 10 meter - Tuinslang met koppeling - Spuitpistool - Groen


Product informatiePlus or Show more

Wil jij er zeker van zijn dat jouw tuin er perfect bij ligt aankomende zomer en dat jij de mooiste planten en graszoden hebt? Dan is de premium tuinslang de perfecte oplossing voor jou! Deze kwalitatieve tuinslang is als geen ander. Dit komt omdat de slang zelf op het eerste opzicht al wat anders lijkt. De flexibele tuinslang kan zichzelf namelijk drie keer zo lang maken. Sluit de tuinslang gemakkelijk aan op elke kraan en zie de magie gebeuren voor je eigen ogen. Zo gaat hij binnen een oogwenk van 5 naar wel 15 meter. Zodra je de kraan weer uitzet krimpt hij weer naar zijn oorspronkelijke formaat. Hierdoor is de tuinslang met gemak op te bergen en ligt hij nooit in de weg. De bijgeleverde sproeikop beschikt over wel zeven verschillende standen die een groot aantal variaties met zich meebrengen. Van graszoden tot aan de mooiste bloembedden weet je zeker dat elk plantje op de perfecte manier water krijgt en jij kunt genieten van de mooiste tuin. De slang kan tot wel 6 bar aan waardoor je de tuinslang ook kunt gebruiken voor het reinigen van apparatuur en zelfs je auto. De verschillende standen op de sproeikop zullen hierbij ook weer goed van pas komen. Jouw voordelen ✓ Gemakkelijk opbergen ✓ Veel verschillende standen ✓ Lange slang ✓ Zelf legend ✓ Gemakkelijk aan te sluiten ✓ Veelzijdig inzetbaar Gemakkelijk opbergen De tuinslang is misschien wel een tuinslang van wel 15 meter maar na gebruik is dat niet meer. Zodra je hem afkoppelt van de kraan krimpt de tuinslang tot 5 meter. Je rolt hem vervolgens eenvoudig op. Zo kun je de flexibele tuinslang met gemak opbergen op verschillende plekken. Veel verschillende standen De tuinslang komt met een bijgeleverde spuitkop. Deze spuitkop beschikt over 8 verschillende standen. De standen variëren van een kleine, krachtige straal die aan de bovenzijde van de kop eruit komt tot een grote straal die de hele spuitkop gebruikt. Gebruik de mist functie om de bladeren van jouw favoriete planten te bevochtigen of de douche functie om bijvoorbeeld jouw auto stralend schoon te krijgen. Lange slang Als je bezig bent in de tuin wil je natuurlijk overal bij kunnen en een te korte tuinslang is dan heel erg vervelend. Met de tuinslang weet je zeker dat je overal bij kunt. De slang is, als hij niet in gebruik is, slechts 5 meter. Zodra je hem aan een kraan aansluit en deze aanzet verlengt hij zichzelf tot 15 meter. Zo weet je dat je ten alle tijden overal bij kunt in jouw tuin. Zelf legend Zodra je klaar bent met jouw klus en de tuinslang niet meer nodig hebt, hoef je niet bang te zijn dat je kletsnat wordt door al het achtergebleven water. De tuinslang leegt zichzelf namelijk terwijl hij krimpt. Hierdoor heb jij geen nat pak. BEMM Boek Er wordt standaard ook een BEMM boek meegeleverd in de verpakking van jouw tuinslang. Het BEMM boek geeft je meer informatie over je bestelling. Voordelen die je alleen bij ons krijgt Snelle levering Select bezorg opties Snel en professioneel antwoord op al jouw vragen Retour: 30 dagen retourtijd Verpakkingsinhoud - 1x Premium tuinslang - 1x Spuitkop - 1x Handleiding - 1x BEMM boek Bestel dus vandaag nog jouw tuinslang en voor je het weet heb jij de mooiste tuin van de hele buurt! Specificaties: ✓ Polyester ✓ Diameter: 1 cm ✓ Gewicht: 0,67 kg ✓ Afmeting: 15 m ✓ Makkelijk op te bergen ✓ Uitrekbaar

9. Tuinslang - 8 standen - Tuinslang flexibel - Blauw


Product informatiePlus or Show more

Ervaar jij óók altijd problemen met stugge tuinslangen die moeilijk te gebruiken én moeilijk op te bergen zijn? Maak kennis met de Magische Tuinslang van In Round. Dé flexibele tuinslang die tot wel 30 meter uitrekt en al deze problemen voor jou oplost! Nooit meer knopen in de slang, zeer gemakkelijk te gebruiken, sublieme kwaliteit, en ontzettend makkelijk op te bergen. Daarnaast is de slang uitgerust met een sproeikop die acht verschillende functies heeft. Ideaal voor het wassen van ramen, de tuin bewateren en de auto wassen. Wat wil je nog meer? De flexibele tuinslang van is zeer slijtvast dankzij de UV bestendige buitenlaag en geweven Polyestervezel. De ultra elastische binnenlaag van natuurlijk rubber zorgt ervoor dat scheuren of barsten niet voorkomt. Daarnaast wordt de slang driemaal groter zodra u hem gebruikt. Geen plek waar je niet bij kunt dus! Na gebruik krimpt de slang probleemloos in, zodat opbergen erg gemakkelijk gaat. Voordelen van de tuinslang Zeer goede kwaliteit Gemakkelijk op te bergen Groeit tot 30 meter lang! Bereikt de gehele tuin Nóóit knopen in de slang Makkelijk mee te dragen Handige sproeikop met 8 standen 30 dagen gratis retourneren Gratis verzending 100% Tevredenheidsgarantie Aluminium fittings In tegenstelling tot de plastic fittings (aansluitstukjes) van veel andere tuinslangen heeft de flexibele tuinslang van InRound aluminium fittings. Dit zorgt ervoor dat de slang geen water lekt, veel langer mee gaat en er ook nog eens mooier uitziet! Sproeikop met 8 standen De flexibele tuinslang bevat een sproeikap met maar liefst 8 verschillende standen. Hierdoor is de tuinslang overal voor te gebruiken, zoals het sproeien van de tuin, het wassen van de auto of het wassen van ramen. Moet iets hardnekkigs schoongemaakt worden? Gebruik dan bijvoorbeeld stand Soaker. Wil je kwetsbare planten water geven? Kies dan voor bijvoorbeeld Cone. Kortom: er is voor iedere klus waarbij een tuinslang nodig is een passende sproeistand. Specificaties ✔ Buitenslang is UV bestendig dankzij de geweven polystervezel ✔ Het kwaliteitsniveau van de slang is '3750D'. Deze is veel sterker dan de standaard 2500D en gaat dus veel langer mee. ✔ Extreem flexibel en tot wel 30 meter lang ✔ Aluminium fittings zorgen ervoor dat de slang lang meegaat ✔ Metalen haak om de slang op te hangen ✔ Sproeikop met 8 verschillende standen ✔ Compleet zwarte tuinslang met gouden fittings is een lust voor het oog ✔ Alle onderdelen zijn van de hoogste kwaliteit Bestel de flexibele tuinslang snel en gebruik nooit meer met tegenzin een tuinslang!

10. Flexibele Tuinslang 30 Meter - Zwart - Uitrekbaar - Uitrekbare Tuinslang - Tuin Bewatering - Magic Garden Water Hose - Sproeikop - Zwarte Uitzetbare Tuinslang Flexibel 30m – Tuinsproeier - Sproeier Tuin - Tuin Besproeien - Waterslang - Koppelingen


Artikelen gerelateerd aan Tuinslangs


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tuinslangs. Er zijn namelijk 688 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Tuinslang kopen.