De Bestenu Tuinslang Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/01/2020


Een tuinslang is ideaal om je planten mee te besproeien, je terras mee schoon te maken of om je auto mee te wassen. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een tuinslang.

Wat voor soorten tuinslangen zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende tuinslangen te krijgen:

  • Losse tuinslangen. Er zijn tuinslangen verkrijgbaar die geheel los te koop zijn. Je krijgt er geen haspel bij, soms een aansluitstuk, maar niet altijd. Deze zijn erg vriendelijk geprijsd en ideaal voor als je een kleine tuin hebt en niet van plan bent de tuinslang vaak te gebruiken. Mocht je later besluiten de tuinslang toch vaker te gaan gebruiken omdat je bijvoorbeeld meer beplanting in je tuin hebt aangelegd, dan koop je er later extra hulpstukken bij.
  • Slang met haspels. Dit is een heel systeem waarbij je vaak ook verschillende accessoires meegeleverd krijgt. De meeste haspels zijn gesloten waardoor je tuinslang beschermd is tegen de elementen en daardoor langer mee gaat. Sommige haspels hang je op, anderen zet je weg. Deze systemen zijn vaak een stuk duurder dan wanneer je alleen een losse tuinslang koopt. Ze zijn daarentegen ideaal voor wanneer je je tuinslang regelmatig gebruikt.
  • Flexibele slangen. Een goede flexibele tuinslang is ideaal voor als je weinig opbergruimte hebt. Deze tuinslangen zetten uit als er waterdruk op komt te staan. Je tuinslang van vijf meter veranderd op die manier in een tuinslang van maar liefst vijftien meter! Er wordt bovendien vaak een sproeikop met verschillende standen meegeleverd. Let wel op: de kwaliteit van deze flexibele tuinslangen wisselt onderling enorm. Lees de reviews goed.
  • Slangen van verschillende lengtes. Als je een klein tuintje hebt met weinig beplanting, dan heb je geen tuinslang van 30 meter nodig. Deze neemt alleen maar onnodig veel plaats in beslag. Er zijn tuinslangen in allerlei maten verkrijgbaar en mocht je tuinslang te lang zijn, dan knip je er eenvoudig een stuk vanaf. Heb je daarentegen een hele grote tuin met een gazon en veel beplanting, dan is een lange tuinslang wel praktisch. Er zijn tuinslangen verkrijgbaar tot ongeveer 50 meter. Is dit nog te kort, dan maak je eenvoudig twee tuinslangen aan elkaar met behulp van een koppelstuk.
  • Materiaal: vinyl of rubber. Tuinslangen zijn gemaakt van vinyl of rubber, of een combinatie van de twee. Tuinslangen van vinyl hebben vaak een versteviging door het vinyl heen. Denk aan bijvoorbeeld gaas of bepaalde soorten textiel. Tuinslangen van rubber gaan over het algemeen langer mee. Rubber is beter bestand tegen warmte, knikt minder snel en is duurzamer dan vinyl. Rubberen tuinslangen zijn echter zwaarder en duurder dan tuinslangen die van vinyl zijn gemaakt.

Hoe lang is een tuinslang?

hide product content

Tuinslangen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. De kortste zijn vaak vijftien meter, terwijl de langste tuinslangen voor thuisgebruik vaak 50 meter lang zijn. Als 50 meter niet lang genoeg is, dan maak je je tuinslang eenvoudig langer door deze te verlengen met een koppelstuk. Hetzelfde geldt voor een te lange tuinslang: deze maak je eenvoudig korter.

Welke diameter tuinslang heb ik nodig?

hide product content

Welke diameter je tuinslang moet hebben, hangt af van de lengte van je tuinslang. Als je tuinslang erg lang is, verlies je waterdruk en kies je daarom voor een tuinslang met een diameter van 15 mm of 19 mm. Heb je een kortere tuinslang, dan volstaat een diameter van 13 mm.

Hoe sluit ik een tuinslag aan?

hide product content

Een tuinslang aansluiten op je kraan is niet moeilijk, maar je moet wel het juiste koppelstuk hebben. Welke je nodig hebt, hangt af van je kraan en van de diameter van je tuinslang. Het koppelstuk wat je nodig hebt, wordt een aansluitstuk genoemd. Deze past op een buitenkraan met schroefdraad.

Heb je geen buitenkraan en wil je de tuinslang aansluiten op bijvoorbeeld je keukenkraan, dan zijn hier ook speciale koppelstukken voor te krijgen. Het uiteinde van de tuinslang klem je als het ware in het koppelstuk en draai je vast. Het wijst zichzelf uit hoe je dit precies doet.

Hetzelfde geldt voor een goede tuinsproeier. Je sluit je tuinslang eenvoudig aan door de vaak al meegeleverde aansluitstukken. Ook bij de meeste tuinslangen krijg je vaak meerdere aansluitstukken, koppelstukken en accessoires meegeleverd.

Hoe lang spoel ik een tuinslang door?

hide product content

Als een tuinslang lang niet gebruikt wordt en bovendien ook nog in de zon ligt, kunnen de bacteriën het stilstaande water in de slang zich sneller vermenigvuldigen waardoor deze zich in de lucht kunnen verspreiden. Hierdoor loop je het risico ziek te worden.

Spoel daarom altijd je tuinslang goed door als je deze lang niet hebt gebruikt. Dit doe je door vijf minuten de slang in een emmer te hangen: hierdoor kan het water niet spetteren en is de kans dat je het water binnen krijgt minimaal.

Hetzelfde geldt overigens voor de kranen in je huis. Kom je terug van vakantie en zijn je kranen voor een lange tijd niet gebruikt, laat deze dan voor vijf minuten lopen.

Hoe komt deze handige Tuinslang ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Tuinslang ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Tuinslangs, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Tuinslangs die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Tuinslangs het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Tuinslangs stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten vergelijkbaar aan Tuinslangs

De beste Tuinslangs in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De ideale uittrekbare tuinslang, geen knikken meer in je tuinslang! Door de waterdruk groeit de lengte automatisch van ca. 5 meter tot wel 15 meter. Zodra de kraan wordt uitgezet krimpt de slang weer langzaam tot de originele lengte. Deze flexibele slang heeft bijna geen gewicht in vergelijking met normale slangen. In elkaar geknoopte en zware slangen zijn nu verleden tijd. Loost zelf automatisch het water dat zich in de slang bevindt. Wordt compleet geleverd met koppelstukken en een sproeikop met 7 verschillende sproeistanden.

1. Kinzo Flexibele tuinslang - 15 meter met spuitpistool


Product informatiePlus or Show more

Met de Benson flexibele tuinslang kan je moeiteloos je planten water geven of de auto wassen. De tuinslang heeft 7 verschillende sproeistanden. Door de flexibiliteit van de slang heb je geen last meer van knikken. Verder berg je de tuinslang eenvoudig op door het compacte formaat. Specificaties: * Lengte: 10 meter * Waterdruk: 0-5 bar * Afmetingen verpakking: 21x19x7 cm * Gewicht inclusief verpakking: 0.4 kg * Merk: Benson * Één jaar garantie

2. Benson tuinslang flexibel 10 meter


Product informatiePlus or Show more

De drukbestendige GARDENA Classic slang is vormvast door het gebruik van hoogwaardig weefsel en is vrij van schadelijke weekmakers (ftalaten) en zware metalen, en is natuurlijk UV-bestendig. Indien gewenst, systematisch uit te breiden met Original GARDENA System koppelstukken en besproeiingsproducten. Kortom de perfecte voorwaarden voor eenvoudig en flexibel gebruik in uw tuin. Barstdruk: 22 bar. Garantie: 12 jaar.

3. Gardena 18003-00 - Classic Tuinslang - 13 mm (1/2") - 25m


Product informatiePlus or Show more

Groene tuinslang / waterslang 20 meter met aansluit set. Deze groene tuinslang is UV-bestendig en daardoor een lange levensduur. De 3-laags polyester kruisvlecht slang heeft een diameter van 1/2 inch (1,27 cm). Drukbestendig tot 20 bar en een temperatuurbereik van -10 tot 50 graden. De aansluit set is inclusief: verstelbare spuit, waterstop en slangstuk. Tuinartikelen tuinslangen.

4. Groene tuinslang / waterslang 20 meter met aansluit set - UV bestendig - tuin artikelen


Product informatiePlus or Show more

De Hozelock SuperHoze Plus Uitrekbare Tuinslang 15 Meter gebruik je voor de bewatering van je middelgrote tuin. Deze UVC bestendige tuinslang heeft een polyester buitenlaag en een binnenlaag van natuurlijk rubber. Het materiaal is flexibel, waardoor je de slang gemakkelijk door de tuin beweegt. De maximale waterdruk die de slang aankan is 20 bar. De slang heeft een diameter van 12,5 millimeter. Dankzij de 2 meegeleverde kraanstukken gebruik je de tuinslang op 1/2" en 3/4" buitenkranen. Daarnaast worden er 2 slangstukken meegeleverd met waterstop, waardoor de kraan niet lang nadruppelt. Er wordt bovendien een verstelbare tuinspuit meegeleverd, waardoor je deze niet apart hoeft aan te schaffen.

5. Hozelock SuperHoze Plus Uitrekbare Tuinslang 15 Meter


Product informatiePlus or Show more

Deze ideale uittrekbare en mooie blauwe tuinslang van HammerTRADING gaat uw tuinleven een stuk eenvoudiger maken! Geen knikken meer in de tuinslang! Door waterdruk groeit de tuinslang automatisch van ca. 10 meter tot zijn uiteindelijke lengte van 30 meter. Zodra de kraan uit gaat krimpt de slang weer langzaam tot de originele lengte van ca. 10 meter. De flexibele tuinslang heeft bijna geen gewicht in verhouding tot normale tuinslangen. In elkaar geknoopte en zware tuinslangen met knikken zijn nu verleden tijd. De tuinslang ontdoet zichzelf automatisch van het water dat zich in de tuinslang bevindt. Wordt geleverd met koppelstukken en een sproeikop met 7 verschillende sproeistanden. Check snel HammerTRADING.nl voor meer info! Inhoud: Flexibele tuinslang Spuitpistool met 7 functie Koppelstukken Specificaties Merk: HammerTRADING Werk temp.: -5 t/m 65 graden Celsius. Model: HTEH30 Kleur: BLAUW Type: Flexibel en uittrekbaar. Max. lengte: 30m Diameter slang: 40mm Materiaal: Kunststof & Polyester (buitenkant) & dubbele laag latex (binnenkant). Max. druk: 6bar Product gewicht: 0,829kg Product afmetingen (L x B x H): 24x26,5x8,5cm Meer informatie: HammerTRADING.nl Retourneren Dankzij Bol.com kunt u kosteloos retourneren. Maar voordat u dat doet, denk goed na over de extra milieu belasting welke u dan met zich mee brengt. Voor vragen of problemen met uw order kunt u altijd contact opnemen! Voor 18:00 besteld (op werkdagen)? In de meeste gevallen heeft u uw order al de volgende (werk)dag binnen!

6. HammerTRADING flexibele tuinslang - uitrekbaar 30 meter


Product informatiePlus or Show more

De 10 meter lange, hard slijtende en flexibele, hoge capaciteit PVC slang is ideaal voor het leegpompen van vijvers, zwembaden en overstroomde plekken. Te gebruiken in combinatie met Silverline's dompelpompen (262231, 171682 en 869235).

7. Silverline Platte slang 10 Meter x 25 mm


Product informatiePlus or Show more

Superlicht, eenvoudig in gebruik en geen knikken meer in de tuinslang! De meest ideale uitrekbare tuinslang tot 30 meter lang! Sluit de tuinslang aan op uw kraan, gevuld met water zal de slang groeien tot 3x de aanvang lengte. Wanneer u klaar bent zet u de kraan uit en zal de slang naar zijn originele lengte krimpen waarna u hem eenvoudig en compact kunt opbergen. In tegenstelling tot andere flexibele tuinslangen is Bone Vista flexibele tuinslang 30M extra verstevigd waardoor de slang nauwelijks/niet scheurt of slijt. De tuinslang wordt geleverd met koppelstuk en de 7 standen sproeikop. Hierdoor kunt u eenvoudig schakelen tussen een zachte nevel voor uw planten en een harde straal om uw auto of caravan schoon te spuiten. Door de 7 standen instelbare sproeikop is uw helper veelzijdig inzetbaar. De waterstraal kan worden aangepast aan de specifieke aard van datgene wat besproeit moet worden.

8. Magische Tuinslang - Uitrekbare Tuinslang - 30 meter - 7 in 1 sproeikop - Flexibel en licht in gewicht - Bewaterings element


Product informatiePlus or Show more

Met deze slang kunt u heel veel water geven, want GARDENA geeft op de slang maar liefst 12 jaar garantie. De drukbestendige GARDENA Classic slang is vormvast door het gebruik van hoogwaardig weefsel en is vrij van schadelijke weekmakers (ftalaten) en zware metalen, en is natuurlijk UV-bestendig. Eigenschappen • Materiaal: hoogwaardig PVC • Garantie: 12 jaar garantie • Lengte: 15 meter • Diameter: 13 mm (1/2 inches) • Maximale druk: 22 bar • Toepassing: Middelmatig tot frequent gebruik • Zonder aansluitarmaturen Tips & tricks Wil je alles weten over bewateringsplannen op maat, automatische bewatering voor tijdens je vakantie of praktische besparingstips? Bekijk hier onze Informatiepagina's over bewatering. GARDENA (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. GARDENA heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft GARDENA een efficiënte besproeiingsoplossing.

9. GARDENA Classic Tuinslang 1/2-13mm - 15 meter


Product informatiePlus or Show more

Een 15 meter lang tuinslang inclusief een 4-delige sproeiset. Deze sproeiset bestaat uit koppelstukken en een tuinspuit. Alle benodigdheden om voor het bewateren van u tuin. Kwaliteit voor een scherpe prijs én gratis bij u thuisbezorgd.

10. Tuinslang 15 meter + 4-delige sproeiset


Producten vergelijkbaar aan Tuinslangs


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tuinslangs. Er zijn namelijk 688 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Tuinslang kopen.