De Bestenu Tuinslang Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/01/2020


Een tuinslang is ideaal om je planten mee te besproeien, je terras mee schoon te maken of om je auto mee te wassen. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een tuinslang.

Wat voor soorten tuinslangen zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende tuinslangen te krijgen:

  • Losse tuinslangen. Er zijn tuinslangen verkrijgbaar die geheel los te koop zijn. Je krijgt er geen haspel bij, soms een aansluitstuk, maar niet altijd. Deze zijn erg vriendelijk geprijsd en ideaal voor als je een kleine tuin hebt en niet van plan bent de tuinslang vaak te gebruiken. Mocht je later besluiten de tuinslang toch vaker te gaan gebruiken omdat je bijvoorbeeld meer beplanting in je tuin hebt aangelegd, dan koop je er later extra hulpstukken bij.
  • Slang met haspels. Dit is een heel systeem waarbij je vaak ook verschillende accessoires meegeleverd krijgt. De meeste haspels zijn gesloten waardoor je tuinslang beschermd is tegen de elementen en daardoor langer mee gaat. Sommige haspels hang je op, anderen zet je weg. Deze systemen zijn vaak een stuk duurder dan wanneer je alleen een losse tuinslang koopt. Ze zijn daarentegen ideaal voor wanneer je je tuinslang regelmatig gebruikt.
  • Flexibele slangen. Een goede flexibele tuinslang is ideaal voor als je weinig opbergruimte hebt. Deze tuinslangen zetten uit als er waterdruk op komt te staan. Je tuinslang van vijf meter veranderd op die manier in een tuinslang van maar liefst vijftien meter! Er wordt bovendien vaak een sproeikop met verschillende standen meegeleverd. Let wel op: de kwaliteit van deze flexibele tuinslangen wisselt onderling enorm. Lees de reviews goed.
  • Slangen van verschillende lengtes. Als je een klein tuintje hebt met weinig beplanting, dan heb je geen tuinslang van 30 meter nodig. Deze neemt alleen maar onnodig veel plaats in beslag. Er zijn tuinslangen in allerlei maten verkrijgbaar en mocht je tuinslang te lang zijn, dan knip je er eenvoudig een stuk vanaf. Heb je daarentegen een hele grote tuin met een gazon en veel beplanting, dan is een lange tuinslang wel praktisch. Er zijn tuinslangen verkrijgbaar tot ongeveer 50 meter. Is dit nog te kort, dan maak je eenvoudig twee tuinslangen aan elkaar met behulp van een koppelstuk.
  • Materiaal: vinyl of rubber. Tuinslangen zijn gemaakt van vinyl of rubber, of een combinatie van de twee. Tuinslangen van vinyl hebben vaak een versteviging door het vinyl heen. Denk aan bijvoorbeeld gaas of bepaalde soorten textiel. Tuinslangen van rubber gaan over het algemeen langer mee. Rubber is beter bestand tegen warmte, knikt minder snel en is duurzamer dan vinyl. Rubberen tuinslangen zijn echter zwaarder en duurder dan tuinslangen die van vinyl zijn gemaakt.

Hoe lang is een tuinslang?

hide product content

Tuinslangen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. De kortste zijn vaak vijftien meter, terwijl de langste tuinslangen voor thuisgebruik vaak 50 meter lang zijn. Als 50 meter niet lang genoeg is, dan maak je je tuinslang eenvoudig langer door deze te verlengen met een koppelstuk. Hetzelfde geldt voor een te lange tuinslang: deze maak je eenvoudig korter.

Welke diameter tuinslang heb ik nodig?

hide product content

Welke diameter je tuinslang moet hebben, hangt af van de lengte van je tuinslang. Als je tuinslang erg lang is, verlies je waterdruk en kies je daarom voor een tuinslang met een diameter van 15 mm of 19 mm. Heb je een kortere tuinslang, dan volstaat een diameter van 13 mm.

Hoe sluit ik een tuinslag aan?

hide product content

Een tuinslang aansluiten op je kraan is niet moeilijk, maar je moet wel het juiste koppelstuk hebben. Welke je nodig hebt, hangt af van je kraan en van de diameter van je tuinslang. Het koppelstuk wat je nodig hebt, wordt een aansluitstuk genoemd. Deze past op een buitenkraan met schroefdraad.

Heb je geen buitenkraan en wil je de tuinslang aansluiten op bijvoorbeeld je keukenkraan, dan zijn hier ook speciale koppelstukken voor te krijgen. Het uiteinde van de tuinslang klem je als het ware in het koppelstuk en draai je vast. Het wijst zichzelf uit hoe je dit precies doet.

Hetzelfde geldt voor een goede tuinsproeier. Je sluit je tuinslang eenvoudig aan door de vaak al meegeleverde aansluitstukken. Ook bij de meeste tuinslangen krijg je vaak meerdere aansluitstukken, koppelstukken en accessoires meegeleverd.

Hoe lang spoel ik een tuinslang door?

hide product content

Als een tuinslang lang niet gebruikt wordt en bovendien ook nog in de zon ligt, kunnen de bacteriën het stilstaande water in de slang zich sneller vermenigvuldigen waardoor deze zich in de lucht kunnen verspreiden. Hierdoor loop je het risico ziek te worden.

Spoel daarom altijd je tuinslang goed door als je deze lang niet hebt gebruikt. Dit doe je door vijf minuten de slang in een emmer te hangen: hierdoor kan het water niet spetteren en is de kans dat je het water binnen krijgt minimaal.

Hetzelfde geldt overigens voor de kranen in je huis. Kom je terug van vakantie en zijn je kranen voor een lange tijd niet gebruikt, laat deze dan voor vijf minuten lopen.

Hoe komt deze fantastische Tuinslang reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Tuinslang ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Tuinslangs, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Tuinslangs die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Tuinslangs het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Tuinslangs stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Tuinslangs in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De ideale uittrekbare tuinslang, geen knikken meer in je tuinslang! Door de waterdruk groeit de lengte automatisch van ca. 5 meter tot wel 15 meter. Zodra de kraan wordt uitgezet krimpt de slang weer langzaam tot de originele lengte. Deze flexibele slang heeft bijna geen gewicht in vergelijking met normale slangen. In elkaar geknoopte en zware slangen zijn nu verleden tijd. Loost zelf automatisch het water dat zich in de slang bevindt. Wordt compleet geleverd met koppelstukken en een sproeikop met 7 verschillende sproeistanden.

1. Kinzo Flexibele tuinslang - 15 meter met spuitpistool


Product informatiePlus or Show more

Bijzondere kenmerken Deze tuinslangset is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Het kraanstuk kan worden aangesloten aan een buitenkraan met een 3/4'' draad. De broespistool heeft negen verschillende standen, van fijne nevel tot en een krachtig waterstraal. De tuinslang is ultrasterk en groeit, na het openzetten van de kraan tot 15 meter. Gebruiksaanwijzing: - Draai het kraanstuk op de buitenkraan. - Zorg dat de hendel op de koppeling 'open' staat (naar links gedraait) - Zet de broespistool op de juiste stand - Zet de kraan open - De tuinslang zal gaan groeien tot 15 meter - U kunt beginnen met uw sproeiklus. Groeislang Groeislang van 5 tot 15 meter incl. messing koppelingen Specificaties Breedte: 155 mm Lengte: 300 mm Gewicht: 1150 g

2. Talen Tools TW30 Groeislang - 5-15m


Product informatiePlus or Show more

Deze tuinslang is een waar sproeiwonder. Uw helper in de tuin is zeer veelzijdig inzetbaar. Zowel voor het besproeien van bloembedden, gazons of potplanten. Als ook geschikt geschikt voor het reinigen van apparatuur, maar ook grotere oppervlakken zoals een auto. Door de met 7 standen instelbare sproeikop, kan de waterstraal worden aangepast aan de specifieke aard van datgene wat besproeit moet worden. Gevuld met water, verlengt de slang zich tot maximaal 3 x de aanvangstlengte. Hoogtepunten: Sproeikop met 7 functies. Waterdoorstroom instelbaar door draaiknop. Onder waterdruk verlengt de slang tot 3x Geen knopen, draaien en knikken. Relatief laag gewicht. Zelflegend. Uitbreidbaar. Ruimtebesparend opbergen. ½ " standaardaansluiting - wisselbaar. Technische gegevens: Lengte: ca.11m ➔ ca.30m Waterdruk max.: 6 bar Diameter: ca. 12mm Slangdikte: ca. 2mm Gewicht: 0,9kg Materiaal: Polyester, plastic In de doos: 1 tuinslang met sproeikop. 1 geïllustreerde instructies.

3. Flexibele tuinslang en bewatering 30 meter 401409


Product informatiePlus or Show more

Als beste getest: https://www.hausheimgarten.com/gartenschlauch/tillvex/ Flexibele Tuinslang Patent 22 meter (gevuld) 
Verlengt tot maximaal 3 keer de lengte
 De lengtes verwijzen naar de uitgezette staat!

 Minimale waterdruk voor uitzetting: 4 bar / maximum 10 bar
 De standaard aansluiting voor huishoudelijk water in Nederland is 4-6 bar, dus een optimale waterdruk. Let op de minimale en maximale druk bij gebruik van een waterpomp.
 De lengtes verwijzen naar de uitgezette staat! 

Het 7-traps multifunctionele mondstuk is gratis!

 aansluiting: 
Aansluitbaar op een normale kraan met een 1” of 3/4" schroefdraad. Wordt geleverd met adapter compatibel met, onder andere, Kärcher en Gardena. 

Leveringsomvang: 
1 x Flexibele tuinslang op de gewenste lengte met koppelingen. 
1 x 7-traps multifunctioneel mondstuk
1 x tap-adapter voor je kraan plastic Kenmerken:

 1) Twistvrij, klitvrij, knikvrij
2) Expandeert tot 3 keer de lengte en krimpt terug na wegvallen van de waterdruk
 3) Zeer licht van gewicht
 4) Duurzame, betrouwbare slang voor alle weersomstandigheden
 5) Inclusief connectoren en sprayer 
6) Maakt water geven leuk, eenvoudig & probleemloos Specificatie: Binnendiameter: 6mm * 9,5mm buiten Lengte: 15; of 22m na het vullen met water Fittingen: Europese plastic fittingen. De verbazingwekkende slang die 3 keer zijn lengte uitzet en nog steeds een hoge druk levert. Eenvoudig in gebruik, kraan open en de slang zal magisch uitzetten. Klaar met water geven, kraan dicht en de slang zal op magische wijze terug krimpen tot minder dan 1/3 van zijn grootte. Deze flexibele slang is gemaakt van zwaar en expandeerbaar technologiemateriaal met een TPE (Thermo Plastisch Elastomeer)zeer flexibele binnenslang.

4. Flexibele Tuinslang Patent 22m


Product informatiePlus or Show more

Flexibele Tuinslang 15m Tillvex® Prof zwart / zwart 
Verlengt tot maximaal 3 keer de lengte
. De lengtes verwijzen naar de uitgezette staat! Minimale waterdruk voor uitzetting: 4 bar / maximum 10 bar
. De standaard aansluiting voor huishoudelijk water in Nederland is 4-6 bar, dus een optimale waterdruk. Let op de minimale druk bij gebruik van een waterpomp. De lengtes verwijzen naar de uitgezette staat! Het 8-traps multifunctionele mondstuk is gratis! Aansluiting: Aansluitbaar op een normale kraan met schroefdraad 1” en ¾” geleverd met adapter: 1x plastic compatibel met onder andere, Kärcher en Gardena. Levering:
 1 x Flexibele tuinslang op de gewenste lengte met adapter
 1 x 8-traps multifunctionele sprayer
 1 x Plastic adapter voor je kraan< /> Kenmerken: 1) Twistvrij, klitvrij, knikvrij
 2) Expandeert tot 3 keer de lengte en krimpt terug na wegvallen van de waterdruk
 3) Zeer licht van gewicht
 4) Duurzame, betrouwbare slang voor alle weersomstandigheden
 5) Inclusief connectoren en sprayer 
6) Maakt water geven leuk, eenvoudig & probleemloos Specificatie: Binnendiameter: 6mm * 9,5mm buiten Lengte: 15; 22 of 30m na het vullen met water < De verbazingwekkende slang die 3 keer zijn lengte uitzet en nog steeds een hoge druk levert. Eenvoudig in gebruik, kraan open en de slang zal magisch uitzetten. Klaar met water geven, kraan dicht en de slang zal op magische wijze terug krimpen tot minder dan 1/3 van zijn grootte. Deze flexibele slang is gemaakt van zwaar en expandeerbaar technologiemateriaal met een TPE (Thermo Plastisch Elastomeer)zeer flexibele dubbele latex binnenslang.

5. Flexibele Tuinslang 15m Tillvex® Prof


Product informatiePlus or Show more

De Karcher PrimoFlex kwaliteitsslangen bevatten geen weekmakers die schadelijk zijn voor de gezondheid. Ze zijn robuust, soepel en knikbestendig en hierdoor gemakkelijk te bedienen. Lengte: 50 meter (1/2") - Handige tuinslang met drukvaste, geweven wapening - Ftalaatvrije kwaliteitstuinslang zonder gezondheidsrisico's - Voorzien van 3 lagen, waarvan een weersbestendige, anti-UV buitenlaag. - De Lichtdichte tussenlaag voorkomt algenvorming in de slang - Drukresistent tot 24 bar - Hoge temperatuurbestendigheid van -20 tot +65 graden - Cadmium-, barium- en loodvrij - 12 jaar garantie. Tips & tricks Wil je alles weten over bewateringsplannen op maat, automatische bewatering voor tijdens je vakantie of praktische besparingstips? Bekijk hier onze Informatiepagina's over bewatering.

6. Kärcher PrimoFlex® Tuinslang 50 meter - 1/2"


Product informatiePlus or Show more

Met deze slang kunt u heel veel water geven, want GARDENA geeft op de slang maar liefst 12 jaar garantie. De drukbestendige GARDENA Classic slang is vormvast door het gebruik van hoogwaardig weefsel en is vrij van schadelijke weekmakers (ftalaten) en zware metalen, en is natuurlijk UV-bestendig. Eigenschappen • Materiaal: hoogwaardig PVC • Garantie: 12 jaar garantie • Lengte: 15 meter • Diameter: 13 mm (1/2 inches) • Maximale druk: 22 bar • Toepassing: Middelmatig tot frequent gebruik • Zonder aansluitarmaturen Tips & tricks Wil je alles weten over bewateringsplannen op maat, automatische bewatering voor tijdens je vakantie of praktische besparingstips? Bekijk hier onze Informatiepagina's over bewatering. GARDENA (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. GARDENA heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft GARDENA een efficiënte besproeiingsoplossing.

7. GARDENA Classic Tuinslang 1/2-13mm - 15 meter


Product informatiePlus or Show more

Deze Kinzo Garden bewateringset voor je tuin bestaat uit een tuinslang van 30 meter, een sproeier en 3 koppelstukken. De slang heeft een doorsnee van 14 mm. De aansluitingen zijn 1/2". De tuinslang kan een maximale waterdruk van 6 Bar aan en is daarmee geschikt voor standaard kranen. Aansluiten gaat heel eenvoudig. Je plaatst aan beide kanten van de tuinslang hetzelfde koppelstuk. Op je watertoevoer, bijvoorbeeld je buitenkraan, zet je het koppelstuk voor je kraan. Ook de sproeier is inbegrepen, dus je hebt alles bij de hand om je tuin en plantenbakken te bewateren. Productdetails Materiaal: PVC UV bestendig Lengte tuinslang: 30 meter Doorsnee: 14 mm Aansluitingen: 1/2" Waterdruk: max 6 Bar

8. Kinzo Garden tuinslang - 30 meter - met sproeier en koppelstukken - 5-delig


Product informatiePlus or Show more

Ervaar jij óók altijd problemen met stugge tuinslangen die moeilijk te gebruiken én moeilijk op te bergen zijn? Maak kennis met de Magische Tuinslang van In Round. Dé flexibele tuinslang die tot wel 30 meter uitrekt en al deze problemen voor jou oplost! Nooit meer knopen in de slang, zeer gemakkelijk te gebruiken, sublieme kwaliteit, en ontzettend makkelijk op te bergen. Daarnaast is de slang uitgerust met een sproeikop die acht verschillende functies heeft. Ideaal voor het wassen van ramen, de tuin bewateren en de auto wassen. Wat wil je nog meer? De flexibele tuinslang van is zeer slijtvast dankzij de UV bestendige buitenlaag en geweven Polyestervezel. De ultra elastische binnenlaag van natuurlijk rubber zorgt ervoor dat scheuren of barsten niet voorkomt. Daarnaast wordt de slang driemaal groter zodra u hem gebruikt. Geen plek waar je niet bij kunt dus! Na gebruik krimpt de slang probleemloos in, zodat opbergen erg gemakkelijk gaat. Voordelen van de tuinslang Zeer goede kwaliteit Gemakkelijk op te bergen Groeit tot 30 meter lang! Bereikt de gehele tuin Nóóit knopen in de slang Makkelijk mee te dragen Handige sproeikop met 8 standen 30 dagen gratis retourneren Gratis verzending 100% Tevredenheidsgarantie Aluminium fittings In tegenstelling tot de plastic fittings (aansluitstukjes) van veel andere tuinslangen heeft de flexibele tuinslang van InRound aluminium fittings. Dit zorgt ervoor dat de slang geen water lekt, veel langer mee gaat en er ook nog eens mooier uitziet! Sproeikop met 8 standen De flexibele tuinslang bevat een sproeikap met maar liefst 8 verschillende standen. Hierdoor is de tuinslang overal voor te gebruiken, zoals het sproeien van de tuin, het wassen van de auto of het wassen van ramen. Moet iets hardnekkigs schoongemaakt worden? Gebruik dan bijvoorbeeld stand Soaker. Wil je kwetsbare planten water geven? Kies dan voor bijvoorbeeld Cone. Kortom: er is voor iedere klus waarbij een tuinslang nodig is een passende sproeistand. Specificaties ✔ Buitenslang is UV bestendig dankzij de geweven polystervezel ✔ Het kwaliteitsniveau van de slang is '3750D'. Deze is veel sterker dan de standaard 2500D en gaat dus veel langer mee. ✔ Extreem flexibel en tot wel 30 meter lang ✔ Aluminium fittings zorgen ervoor dat de slang lang meegaat ✔ Metalen haak om de slang op te hangen ✔ Sproeikop met 8 verschillende standen ✔ Compleet zwarte tuinslang met gouden fittings is een lust voor het oog ✔ Alle onderdelen zijn van de hoogste kwaliteit Bestel de flexibele tuinslang snel en gebruik nooit meer met tegenzin een tuinslang!

9. Flexibele Tuinslang 30 Meter - Zwart - Uitrekbaar - Uitrekbare Tuinslang - Tuin Bewatering - Magic Garden Water Hose - Sproeikop - Zwarte Uitzetbare Tuinslang Flexibel 30m – Tuinsproeier - Sproeier Tuin - Tuin Besproeien - Waterslang - Koppelingen


Product informatiePlus or Show more

Superlicht, eenvoudig in gebruik en geen knikken meer in de tuinslang! De meest ideale uitrekbare tuinslang tot 30 meter lang! Sluit de tuinslang aan op uw kraan, gevuld met water zal de slang groeien tot 3x de aanvang lengte. Wanneer u klaar bent zet u de kraan uit en zal de slang naar zijn originele lengte krimpen waarna u hem eenvoudig en compact kunt opbergen. In tegenstelling tot andere flexibele tuinslangen is Bone Vista flexibele tuinslang 30M extra verstevigd waardoor de slang nauwelijks/niet scheurt of slijt. De tuinslang wordt geleverd met koppelstuk en de 7 standen sproeikop. Hierdoor kunt u eenvoudig schakelen tussen een zachte nevel voor uw planten en een harde straal om uw auto of caravan schoon te spuiten. Door de 7 standen instelbare sproeikop is uw helper veelzijdig inzetbaar. De waterstraal kan worden aangepast aan de specifieke aard van datgene wat besproeit moet worden.

10. Magische Tuinslang - Uitrekbare Tuinslang - 30 meter - 7 in 1 sproeikop - Flexibel en licht in gewicht - Bewaterings element


Artikelen gerelateerd aan Tuinslangs


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tuinslangs. Er zijn namelijk 688 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Tuinslang kopen.