Wat is de beste Elektrische Kettingzaag van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Elektrische Kettingzaag is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Elektrische Kettingzaag van 2024? Na het analyseren van 1063 Elektrische kettingzagen kwam de Makita 230 V Kettingzaag 40 als beste getest uit onze Elektrische Kettingzaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Elektrische kettingzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Elektrische kettingzagen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Elektrische Kettingzaag-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Elektrische kettingzagen

1Score: 9.8
Makita 230 V Kettingzaag 40
Beste elektrische kettingzaag
Makita 230 V Kettingzaag 40
Makita
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W
Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W
Kibani
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag
Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag
Bosch
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Borg Elektrische kettingzaag - 2200
Borg Elektrische kettingzaag - 2200
Borg
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Makita UC4051A - kettingzaag
Makita UC4051A - kettingzaag
Makita
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Powerplus POWXG1032 Kettingzaag
Powerplus POWXG1032 Kettingzaag
Powerplus
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
BLACKDECKER BLACK+DECKER PS7525-QS Takkenzaag 800W
BLACKDECKER BLACK+DECKER PS7525-QS Takkenzaag 800W
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Einhell Elektrische Kettingzaag GE-EC 2240
Einhell Elektrische Kettingzaag GE-EC 2240
Einhell
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
QLT Elektrische Mini Kettingzaag
QLT Elektrische Mini Kettingzaag
QLT
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835
Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835
Einhell
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrische Kettingzaag Koopgids

Als doe-het-zelf enthousiasteling weet je vast dat het kiezen van de juiste gereedschappen van cruciaal belang is voor een succesvol project. En als het gaat om het zagen van bomen, takken of houtblokken, is er geen betere optie dan de elektrische kettingzaag. Met deze krachtige machine zaag je snel en efficiënt, waardoor je tijd en moeite bespaart. Bovendien zijn elektrische kettingzagen over het algemeen lichter en stiller dan benzine-aangedreven kettingzagen, wat ze comfortabeler in gebruik maakt.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een elektrische kettingzaag?

Als je op zoek bent naar een elektrische kettingzaag, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Hier is een lijst met punten om rekening mee te houden:

 1. Vermogen: Zorg ervoor dat de kettingzaag die je kiest genoeg vermogen heeft voor de klussen die je ermee wilt doen. Kijk naar het wattage of ampèrage van de motor om een idee te krijgen van het vermogen.
 2. Zaagbladlengte: Kies een zaagbladlengte die past bij de klussen die je doet. Het zaagblad moet lang genoeg zijn om je klus te klaren, maar niet zo lang dat het onhandelbaar wordt.
 3. Gewicht: Houd er rekening mee dat een elektrische kettingzaag behoorlijk zwaar kan zijn. Als je van plan bent om langdurig te zagen, is een lichtere kettingzaag een betere keuze.
 4. Veiligheidsvoorzieningen: Veiligheid staat altijd voorop bij het werken met een kettingzaag. Kies een model met veiligheidsvoorzieningen, zoals een kettingrem, terugslagbescherming en een handbescherming.
 5. Onderhoud: Zorg ervoor dat je kiest voor een kettingzaag die gemakkelijk te onderhouden is, bijvoorbeeld met een automatisch smeersysteem. Zo houd je de kettingzaag in topconditie en verleng je de levensduur. 
 6. Prijs: Elektrische kettingzagen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Denk goed na over je budget en kies een model dat past bij je behoeften en portemonnee.
 7. Garantie: Controleer of het model dat je koopt, wordt geleverd met garantie. Zo kun je met een gerust hart je aankoop doen en ben je beschermd in geval van problemen met het apparaat.

Hoeveel watt elektrische kettingzaag?

Hoeveel watt een elektrische kettingzaag nodig heeft, hangt af van de klussen die je ermee wilt uitvoeren. Over het algemeen geldt dat een kettingzaag met een lager wattage geschikt is voor lichtere klussen, terwijl een hoger wattage nodig is voor zwaardere klussen.

Voor het zagen van dunne takken en lichte klussen heb je meestal een kettingzaag met een wattage tussen 1000 en 1500 watt nodig. Voor zwaardere klussen, zoals het zagen van dikke boomstammen, heb je een kettingzaag nodig met een wattage van minimaal 2000 watt of meer.

Het is belangrijk om rekening te houden met het vermogen van de kettingzaag bij het kiezen van het juiste model voor jouw behoeften. Let ook op de andere eigenschappen die voor jou belangrijk zijn, zoals de zaagbladlengte, het gewicht en de veiligheidsvoorzieningen.

Hoe weet je of een kettingzaag bot is?

Er zijn een aantal manieren om te bepalen of een kettingzaag bot is:

 • Zaagsel: Als de kettingzaag zaagsel produceert in plaats van houtsnippers, kan dit een teken zijn dat de ketting bot is. Een scherpe ketting produceert namelijk houtsnippers in plaats van zaagsel.
 • Zaagsnelheid: Als de kettingzaag langzamer werkt dan normaal, wijst dit erop dat de ketting bot is. Een scherpe ketting zaagt namelijk sneller en efficiënter dan een botte ketting.
 • Moeilijker te sturen: Als het moeilijker is om de kettingzaag te sturen dan normaal, is dit een teken dat de ketting bot is. Een botte ketting snijdt moeilijker door hout en komt vast te zitten, waardoor de zaag moeilijker te sturen is.
 • Ronding van de tanden: Controleer of de tanden van de ketting scherp zijn en een duidelijke ronding hebben. Een botte ketting heeft vaak afgeplatte tanden, wat betekent dat de ketting geslepen moet worden.

Het is belangrijk om de ketting van je kettingzaag regelmatig te controleren en te onderhouden, en deze indien nodig te slijpen of vervangen. Dit zorgt niet alleen voor een betere zaagprestatie, maar vermindert ook de kans op ongevallen.

Welke olie moet er in een kettingzaag?

Een kettingzaag heeft twee soorten olie nodig: kettingolie en motorolie.

 1. Kettingolie: De kettingolie smeert de ketting en het zaagblad en zorgt ervoor dat de ketting soepel over het zaagblad kan glijden. Het is belangrijk om een kettingolie te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor kettingzagen en die een goede kleverigheid heeft om te voorkomen dat de olie van de ketting wordt afgeslingerd.
 2. Motorolie: De motorolie smeert de motor van de kettingzaag en helpt deze koel te houden. Het type motorolie dat je nodig hebt, hangt af van het type motor dat in de kettingzaag zit. Raadpleeg de handleiding van je kettingzaag om het juiste type en de juiste viscositeit van de motorolie te bepalen.

Het is belangrijk om regelmatig de olieniveaus van je kettingzaag te controleren en bij te vullen indien nodig. Zorg ervoor dat je altijd de aanbevolen oliesoorten gebruikt en de juiste mengverhouding volgt bij het mengen van benzine en olie voor een tweetaktmotor.

Wat doet kettingzaagolie?

Kettingzaagolie is ontworpen om de ketting en het zaagblad van een kettingzaag te smeren en te beschermen. Het belangrijkste doel van de olie is om wrijving tussen de ketting en het zaagblad te verminderen en te voorkomen dat de ketting vastloopt tijdens het zagen.

De olie zit in een reservoir in de kettingzaag en wordt via een pompmechanisme op de ketting gespoten terwijl deze ronddraait. De olie blijft aan de ketting kleven en smeert het zaagblad terwijl het zaagt.

Naast het smeren van de ketting en het zaagblad, helpt de kettingzaagolie ook om roest en corrosie te voorkomen. Dit is vooral belangrijk als de kettingzaag buiten wordt opgeslagen of in vochtige omstandigheden wordt gebruikt.

Het is belangrijk om de juiste soort kettingzaagolie te gebruiken die geschikt is voor jouw kettingzaag en om regelmatig het olieniveau te controleren en bij te vullen indien nodig. Hierdoor blijft de kettingzaag in goede staat en gaat deze langer mee.

hero illustration

Hoe testen we Elektrische kettingzagen?

Om de beste Elektrische Kettingzaag te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Elektrische Kettingzaag-test hebben we 1063 Elektrische kettingzagen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Elektrische Kettingzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Elektrische Kettingzaag-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Elektrische Kettingzaag-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Elektrische Kettingzaag in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1063 Elektrische kettingzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Elektrische kettingzagen in een handige lijst

1. Beste elektrische kettingzaag: Makita 230 V Kettingzaag 40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita 230 V Kettingzaag 40

 • list plusOptimaal comfort dankzij gering gewicht en formaat
 • list plusVoorzien van oliepeilindicator voor gemakkelijke controle van oliepeil
 • list plusFuncties zoals automatische kettingsmering, motor- en kettingrem, en softstart-functie vergroten gebruiksgemak en veiligheid

Nadelen Makita 230 V Kettingzaag 40

 • list plusProblemen gemeld met bijgeleverde ketting en plastic pal om ketting strak te zetten

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.89
Functionaliteit
9.81
Gebruiksgemak
9.55
De Makita 230 V Kettingzaag 40 cm - UC4041A is echt een topper als het gaat om zaagklussen in en om het huis. Of je nu een fanatieke tuinier bent of een professional, deze kettingzaag is jouw ideale maatje.

Een van de grootste pluspunten van deze zaag is het ultieme comfort dat hij biedt. Met zijn lichte gewicht en compacte formaat is hij super makkelijk te hanteren en kun je er zonder problemen urenlang mee aan de slag. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft deze kettingzaag ook nog een handige oliepeilindicator, zodat je altijd precies weet wanneer je olie moet bijvullen.

Maar dat is nog niet alles. Deze kettingzaag zit boordevol handige functies die het gebruiksgemak vergroten. Zo heeft hij automatische kettingsmering, een motor- en kettingrem en een softstart-functie. Dankzij de automatische kettingsmering blijft je ketting altijd perfect gesmeerd, terwijl de motor- en kettingrem zorgen voor extra veiligheid. En die softstart-functie? Die zorgt ervoor dat je zaag veel minder terugslag heeft bij het opstarten. Ideaal toch?

Technisch gezien heeft de Makita 230 V Kettingzaag 40 cm - UC4041A een vermogen van maar liefst 1800 Watt en een kettingsnelheid van 14,5 m/sec. De zaagketting heeft een lengte van 40 cm en het oliereservoir kan wel 200 ml olie bevatten. Met een kabellengte van 30 cm en een gewicht van slechts 4,7 kg is deze kettingzaag echt super handzaam.

Gebruikers zijn laaiend enthousiast over deze kettingzaag en noemen vooral zijn duurzaamheid, kracht en gebruiksgemak. Er is zelfs iemand die dikke stammen tot wel 90 cm diameter heeft gezaagd zonder enig probleem. Het enige onderhoud dat af en toe nodig is, is het vervangen van de ketting. En weet je wat het mooie is? Een nieuwe ketting kost maar 11 euro.

Er is wel een recensie waarin wordt gesproken over een probleem met de meegeleverde ketting en de plastic pal om de ketting strak te zetten. Deze persoon heeft de machine ter reparatie opgestuurd, maar dit lijkt een incident te zijn.

Al met al zijn gebruikers ontzettend tevreden over de Makita 230 V Kettingzaag 40 cm - UC4041A. Het is een topkettingzaag die super handig is in gebruik en ook nog eens een geweldige prijs-kwaliteitverhouding heeft. Een duurzame en krachtige machine die perfect is voor al je zaagklussen in en rondom het huis. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

 • list plusKrachtige elektrische kettingzaag met een vermogen van 1800W en een zwaardlengte van 40 cm.
 • list plusVoldoet aan Europese veiligheidsnormen en is uitgerust met een automatische kettingrem voor extra veiligheid.
 • list plusLichtgewicht en gemakkelijk te hanteren, met automatische smering van de ketting en eenvoudig onderhoud.

Nadelen Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

 • list plusHet gewicht kan voor sommige gebruikers als zwaar aanvoelen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
8.83
Gebruiksgemak
9.61
De Kibani Kettingzaag Elektrisch is mijn krachtige metgezel voor het zware werk. Met een vermogen van 1800W en een zwaardlengte van 40 centimeter, ben ik perfect voor het aanleggen van een voorraad haardhout of het vellen van bomen tot 37.5 centimeter dik.

Veiligheid staat bij mij voorop, daarom voldoe ik aan alle Europese veiligheidsnormen. Mijn automatische kettingrem zorgt ervoor dat ik direct tot stilstand kom bij terugslag, waardoor het risico op letsel aanzienlijk wordt verminderd. Uiteraard is het belangrijk om mijn handleiding goed door te lezen voordat je met mij aan de slag gaat. Als je nog nooit eerder met een kettingzaag hebt gewerkt, raad ik je aan om een training te volgen.

Wat mij onderscheidt van de rest is mijn gebruiksgemak. Met mijn gewicht van slechts 4,5 kg ben ik licht en gemakkelijk te hanteren. Mijn ketting wordt automatisch gesmeerd, dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Daarnaast ben ik stiller en schoner dan mijn benzine-aangedreven concurrenten, wat zeker een pluspunt is. Mijn onderhoud is ook eenvoudig. Regelmatige controle, schoonmaken na elk gebruik en werken met een scherpe zaagketting is genoeg om mij in topconditie te houden. En als mijn zaagketting vervangen moet worden, is dat dankzij mijn handige stelknop zo gepiept.

Mijn gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden. Ze prijzen mijn veiligheid en gebruiksgemak. Eén gebruiker merkt op dat ik prima zaag en gemakkelijk te sturen ben. Een ander is onder de indruk dat ik moeiteloos een stam van 35 cm doorsnee kan zagen.

Een klein minpuntje is dat ik bij het oppakken wat zwaar kan aanvoelen. Maar de meeste gebruikers vinden mijn gewicht nog steeds goed te hanteren.

Al met al ben ik de betrouwbare en prijsbewuste keuze. De Kibani Kettingzaag Elektrisch is veilig en gemakkelijk te gebruiken, ideaal voor het zagen van haardhout of het vellen van bomen. Dus laat je niet afschrikken door mijn gewicht, want ik bied je zoveel voordelen dat je de mogelijke nadelen snel zult vergeten. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag

 • list plusKrachtige motor van 1800 W voor snelle zaagprestaties.
 • list plusCompact formaat en lichtgewicht ontwerp voor comfortabel gebruik.
 • list plusGemakkelijk onderhoudssysteem met het Bosch SDS-systeem voor eenvoudig spannen en vervangen van de ketting.

Nadelen Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag

 • list plusMogelijk niet geschikt voor grotere bomen en zwaarder werk.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
9.05
Ik presenteer de Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag: een krachtige zaag die perfect is voor houtblokken, takken en kleine tot middelgrote bomen. Met mijn 1800 W motor en een snelle kettingsnelheid van 12 m/s, bied ik razendsnelle zaagprestaties. En het beste is dat ik het je makkelijk maak met mijn compacte Bosch SDS-systeem. Je kunt mijn ketting eenvoudig spannen en vervangen zonder extra gereedschap. Zo houd je mij gemakkelijk in topconditie.

Wat mij onderscheidt van anderen is mijn ergonomische ontwerp en mijn lichte gewicht van slechts 4,2 kg. Dit maakt mij comfortabel en makkelijk te hanteren tijdens het werk. En ik heb nog iets speciaals: een groot oliereservoir aan de zijkant met een handige dop met bandje. Zo kun je mijn automatische kettingsmeersysteem eenvoudig bijvullen. 🛢️

Mijn gebruikers zijn dolenthousiast over mijn prestaties. Ze noemen mij "geweldig" en "krachtig", en merken op dat ik zelfs zwaarder werk aankan dan verwacht. Dat is goed om te weten, vooral voor mensen die een elektrische kettingzaag verkiezen boven een benzine-aangedreven model.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de gebruikersrecensies, moet je in gedachten houden dat ik vooral geschikt ben voor het zagen van takken, brandhout en houtblokken. Voor grotere bomen en zwaarder werk heb je mogelijk een krachtiger model nodig.

Al met al ben ik de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige en gebruiksvriendelijke kettingzaag. Met mijn compacte formaat, lichtgewicht ontwerp en gemakkelijk onderhoudssysteem, bied ik een combinatie van efficiëntie en comfort. Betrouwbaarheid is mijn troef als het gaat om tuinwerkzaamheden en het zagen van hout. Dus waar wacht je nog op? Laten we aan de slag gaan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Borg Elektrische kettingzaag - 2200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Borg Elektrische kettingzaag - 2200

 • list plusKrachtige 2200 watt motor voor betrouwbare prestaties
 • list plusAutomatische kettingsmering en Quick Stop voor gebruiksgemak
 • list plusVeiligheidsfuncties zoals lage terugslagmechanisme en handbeschermkap

Nadelen Borg Elektrische kettingzaag - 2200

 • list plusBeperkte mobiliteit door afhankelijkheid van stopcontact en verlengsnoer

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.38
Functionaliteit
8.82
Gebruiksgemak
9.2
Ik ben de Borg Elektrische kettingzaag met een vermogen van 2200 watt en een zwaardlengte van 40 cm. Ik ben ontworpen om krachtig en gebruiksvriendelijk te zijn, met een automatisch gesmeerde ketting die zorgt voor langdurige prestaties en minder onderhoud. Mijn lage terugslagmechanisme en klauwaanslag zorgen voor stabiliteit en veilige geleiding tijdens het snoeien, terwijl mijn handbeschermkap en zwaardbeschermer jouw veiligheid garanderen.

Mijn specificaties omvatten een nominale spanning van 230-240V, een toerental van 8000min-1 en een zaaglengte van 400mm. Met een snoerlengte van 0,35m en een kettingolietankinhoud van 0,28l ben ik ontworpen voor gemak en efficiëntie. Ik ben uitgerust met handige functies zoals Quick Stop, automatische kettingsmering, oliepeilindicator en veiligheidsafscherming.

Mijn krachtige koolborstelmotor zorgt voor betrouwbare prestaties en maakt mij geschikt voor diverse zaagtoepassingen. Met een kettingsnelheid van 15m/s zorg ik voor efficiëntie en productiviteit. Mijn automatische kettingsmering zorgt voor een soepele werking, terwijl mijn lage terugslag en veiligheidsafscherming jou beschermen tijdens het gebruik.

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat ik elektrisch aangedreven ben, dus je hebt een stopcontact en een verlengsnoer nodig. Dit kan mijn mobiliteit beperken in vergelijking met op benzine aangedreven modellen, vooral op afgelegen locaties.

Al met al bied ik een uitgebalanceerde combinatie van kracht, veiligheid en gebruiksgemak, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor diverse zaagklussen. Mijn doordachte ontwerp en indrukwekkende specificaties zorgen voor een solide prestatie en gebruikservaring. 🌲️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Makita UC4051A - kettingzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita UC4051A - kettingzaag

 • list plusKrachtige motor voor moeiteloos zagen van dikke takken en stammen
 • list plusGereedschapsloos kettingverstelsysteem en eenvoudig te vervangen zwaard voor gemakkelijk onderhoud
 • list plusVeiligheidsfuncties zoals slipkoppeling, elektrische rem en automatische kettingsmering bevorderen veiligheid en duurzaamheid

Nadelen Makita UC4051A - kettingzaag

 • list plusBeperkt gebruik tot locaties met een stopcontact in de buurt

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.34
Functionaliteit
8.39
Gebruiksgemak
9.15
Ik ben trots om de Makita UC4051A aan te bieden, een krachtige 230V kettingzaag met een zaagblad van 40 cm. Deze kettingzaag is ontworpen voor maximale prestaties en gemak. Dankzij de tandwieloverbrenging heeft deze zaag een grote trekkracht, waardoor het zagen van dikke takken en stammen moeiteloos verloopt. Het gereedschapsloze kettingverstelsysteem en het eenvoudig te vervangen zwaard maken het onderhoud een fluitje van een cent.

Met de softstart-functie heb je als gebruiker meer controle over het starten van de zaag. De inwendig liggende koppelingstrommel zorgt voor eenvoudig kettingonderhoud, terwijl de automatische kettingsmering, motor- en kettingrem de veiligheid en duurzaamheid van de machine bevorderen. De slipkoppeling voorkomt vastslaan, terwijl de elektrische rem zorgt voor een snelle stop. Daarnaast geeft de oliepeilindicator snel inzicht wanneer bijvulling nodig is, waardoor de zaag altijd soepel blijft werken.

De meegeleverde accessoires, zoals de schaarmessenset, beschermhoes, anti-stekerontkoppelaar en koordhouder, benadrukken de veelzijdigheid en de volledigheid van deze kettingzaagset.

Of je nu een professional bent of een enthousiaste tuinier, deze krachtige kettingzaag is ideaal voor het zwaardere werk. Het is perfect voor het kappen van bomen, het zagen van brandhout of het snoeien van grote struiken. Het enige nadeel is dat het een elektrische kettingzaag is, dus je moet in de buurt van een stopcontact zijn. Voor afgelegen locaties is een benzine-aangedreven alternatief wellicht geschikter.

Al met al biedt de Makita UC4051A een indrukwekkende combinatie van kracht, gebruiksgemak en veiligheidsfuncties. Met zijn uitgebreide accessoires en doordachte ontwerp is het een waardevolle toevoeging aan de gereedschapscollectie van zowel professionals als doe-het-zelvers. 🌳️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Powerplus POWXG1032 Kettingzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWXG1032 Kettingzaag

 • list plusMet het telescopisch verlengstuk kun je eenvoudig hoge takken bereiken.
 • list plusDe hoogte en hoek van de kettingzaag zijn instelbaar, zodat je deze kunt aanpassen aan je specifieke behoeften.
 • list plusHandige functies zoals automatische kettingsmering en rem zorgen voor een soepel en efficiënt zaagproces.

Nadelen Powerplus POWXG1032 Kettingzaag

 • list plusDe ketting wordt snel bot en moet regelmatig worden geslepen.
 • list plusHet gewicht neemt toe wanneer het telescopisch verlengstuk wordt gebruikt.
 • list plusHet korte netsnoer van 35 cm kan een beperking zijn en mogelijk heb je een verlengsnoer nodig.

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.14
Functionaliteit
8.13
Gebruiksgemak
8.81
Ik ben de Powerplus POWXG1032 Kettingzaag, een geweldige tool voor het zagen van hoge takken en lastig bereikbare plekken. Geen gedoe meer met ladders, want ik kan ze allemaal aan! Met mijn krachtige 900 W motor en een kettingsnelheid van 9,5 m/s, ben ik een echte krachtpatser.

Maar wat mij echt onderscheidt, is mijn telescopische verlengstuk. Hiermee kan ik uitgeschoven worden tot een indrukwekkende lengte van 2,44 meter, waardoor die hoge takken binnen handbereik komen. Daarnaast kun je mijn hoogte en hoek aanpassen, zodat ik perfect aansluit bij jouw behoeften.

Ik heb ook nog andere handige functies, zoals automatische kettingsmering en een rem. Dit zorgt niet alleen voor een soepel zaagproces, maar ook voor extra veiligheid. Met mijn terugslagbeveiliging en handbeschermkap kun je met een gerust hart aan de slag.

En laten we vooral mijn comfortabele handgreep niet vergeten. Hiermee heb je een stevige grip en optimale controle tijdens het zagen. Houd er wel rekening mee dat mijn netsnoer slechts 35 cm lang is, dus je hebt mogelijk een verlengsnoer nodig.

De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze prijzen mijn gebruiksgemak en veiligheid. Sommige gebruikers merken echter op dat mijn ketting snel bot wordt, dus een slijper kan handig zijn. Ook kan ik wat zwaar aanvoelen wanneer ik volledig uitgeschoven ben.

Ik ben perfect voor het zagen van kleine bomen, wilgen, fruitbomen en droog hout. Ik bied een goede prijs-kwaliteitverhouding en wordt specifiek aanbevolen voor deze toepassingen. Houd er wel rekening mee dat ik mogelijk minder geschikt ben voor het zagen van grote, dikke bomen.

Al met al ben ik de ideale keuze voor het zagen van hoge takken en lastig bereikbare plekken. Ik heb handige functies en lever goede prestaties. Hoewel ik enkele beperkingen heb, zoals een snel bot wordende ketting en wat extra gewicht met het telescopische verlengstuk, worden deze meestal gecompenseerd door mijn voordelen en functionaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. BLACKDECKER BLACK+DECKER PS7525-QS Takkenzaag 800W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER PS7525-QS Takkenzaag 800W

 • list plusKrachtige motor van 800W
 • list plusTelescopische steel voor snoeien boven hoofdhoogte
 • list plusGeavanceerd kettingremsysteem voor extra veiligheid

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER PS7525-QS Takkenzaag 800W

 • list plusZwaar in gewicht
 • list plusSommige gebruikers vinden de zaag zwaar
 • list plusKans op morsen van olie

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
7.61
Gebruiksgemak
8.17
Ik ben de BLACK+DECKER PS7525-QS Takkenzaag, een krachtige kettingzaag met een vermogen van 800W en een zwaardlengte van 25 cm. Met mijn kettingsnelheid van 11,5 m/s zorg ik voor optimale snijresultaten. Maar wat mij echt onderscheidt, is mijn telescopische steel waarmee je veilig boven hoofdhoogte kunt snoeien tot een hoogte van 4,5 m. Hierdoor maak ik het snoeien van grote struiken en takken gemakkelijk en efficiënt.

Als het gaat om tuinwerkzaamheden, ben ik de ideale partner dankzij mijn lichte gewicht en krachtige motor. Met mijn zaagcapaciteit van 25 cm kan ik dikke takken aan. En dankzij mijn anti-terugslagketting zaag ik moeiteloos door zowel nat als droog hout.

Wat mij echt bijzonder maakt, is mijn geavanceerde kettingremsysteem. Binnen 0,15 seconden stopt mijn ketting automatisch, waardoor ik extra veilig ben in gebruik. En mijn eenvoudige vulsysteem met grote olietank vermindert de kans op morsen van olie. Daarnaast zorgt mijn geïntegreerde automatische smeersysteem voor minder slijtage van de ketting en efficiënter zagen.

Mijn gebruikersreviews zijn positief en laten zien dat ik een mooi en duurzaam product ben. Mensen waarderen mijn verstelbare lengte- en zaaghoekontwerp, maar sommigen vinden me wel wat zwaar. Desondanks zijn de meeste gebruikers tevreden met mijn prestaties en vinden ze me gemakkelijk in gebruik.

Al met al ben ik een krachtige en veelzijdige zaag met handige functies zoals een verstelbare steel en een geavanceerd kettingremsysteem. Hoewel sommige mensen mijn gewicht als een nadeel ervaren, zijn de meeste gebruikers tevreden met mijn duurzaamheid en prestaties. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte takkenzaag voor tuinwerkzaamheden, overweeg dan zeker de BLACK+DECKER PS7525-QS. Ik sta voor je klaar! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag 15 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Einhell Elektrische Kettingzaag GE-EC 2240

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Elektrische Kettingzaag GE-EC 2240

 • list plusKrachtige 2200 Watt motor voor optimale prestaties.
 • list plusGereedschapsloze wissel en spanning van de ketting voor snel en eenvoudig onderhoud.
 • list plusVeiligheidsvoorzieningen zoals terugslagbescherming met kettingstop en kettingvangbout.

Nadelen Einhell Elektrische Kettingzaag GE-EC 2240

 • list plusHet gewicht kan een uitdaging vormen bij langdurig gebruik.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.55
Functionaliteit
8.09
Gebruiksgemak
7.67
Ik ben trots om de Einhell Elektrische Kettingzaag GE-EC 2240 aan te kondigen. Deze krachtige machine is perfect voor al je snoei- en zaagwerkzaamheden in de tuin, het park of bij het vellen van kleinere bomen. Met een indrukwekkende 2200 Watt motor ga ik voor optimale prestaties. Het OREGON kwaliteitszwaard en -ketting zorgen voor duurzaamheid en efficiëntie, terwijl mijn soft start functie de ketting rustig en gecontroleerd op gang brengt. Met een zaaglengte van 375 mm en een zaagsnelheid tot 15 meter per seconde, bied ik je een snelle en effectieve snijervaring.

Een van mijn unieke voordelen is de gereedschapsloze wissel en spanning van de ketting, waardoor onderhoud en aanpassingen snel en eenvoudig uitgevoerd kunnen worden. Mijn automatische kettingsmering, grote olievulopening en een olietank met een inhoud van 160 milliliter dragen bij aan een langdurige en soepele werking. Veiligheid staat bij mij voorop, met terugslagbescherming met kettingstop, een kettingvangbout en een metalen klauwaanslag aan de voorzijde van mijn machine.

Met een vermogen van 2200 W, een zaaglengte van 37,5 cm en een zaagsnelheid van 15 m/s bied ik een uitstekende combinatie van kracht en precisie. Mijn metalen tandwielaandrijving en hoogwaardige materialen zorgen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Mijn veelzijdigheid maakt mij perfect voor het zagen van brandhout, snoeien en het vellen van kleinere bomen. Dus of je nu een particuliere of professionele gebruiker bent, ik ben de perfecte keuze. Mijn gewicht kan een uitdaging zijn voor sommige gebruikers bij langdurig gebruik, maar ik beloof je uitstekende zaag- en snoeiprestaties. Ik kijk ernaar uit om je te helpen bij al je zaagwerkzaamheden! 🌳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. QLT Elektrische Mini Kettingzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen QLT Elektrische Mini Kettingzaag

 • list plusRubberen handvat voor comfortabele bediening
 • list plusLichtgewicht en compact design voor gemakkelijke toegang
 • list plusKrachtige zaagcapaciteit en veelzijdigheid

Nadelen QLT Elektrische Mini Kettingzaag

 • list plusBeperkte gebruiksduur van de accu (20 minuten)

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.86
Functionaliteit
7.68
Gebruiksgemak
6.99
De QLT Elektrische Mini Kettingzaag is echt een gamechanger als het gaat om het snoeien van takken en stammen. Met zijn compacte ontwerp en draadloze werking is deze kettingzaag een must-have voor zowel doe-het-zelvers als professionals zoals ik.

Een van de beste eigenschappen van deze mini kettingzaag is het rubberen handvat, waardoor hij super comfortabel en gemakkelijk te gebruiken is. Het lichte gewicht zorgt ervoor dat ik zelfs op de moeilijkste plekken kan komen, waardoor het snoeien van takken en stammen een fluitje van een cent wordt.

Met een zaaglengte van 10 cm en een indrukwekkende zaagsnelheid van 5 m/s snijdt deze kettingzaag moeiteloos door hout heen. Zelfs dikke takken tot 16 cm zijn geen probleem voor deze krachtpatser. En alsof dat nog niet genoeg is, kan deze kettingzaag ook gebruikt worden als snoeizaag. Een echt veelzijdig gereedschap voor al mijn tuinwerkzaamheden.

Wat deze kettingzaag echt onderscheidt, is het feit dat hij draadloos is. Met een krachtige accu die in slechts 1,5 uur volledig is opgeladen, kan ik tot wel 20 minuten ononderbroken zagen en snoeien. Dat betekent minder tijd verspillen en meer klussen gedaan krijgen.

Maar wat deze kettingzaag echt speciaal maakt, is zijn milieuvriendelijke karakter. In tegenstelling tot gas-aangedreven kettingzagen stoot deze elektrische kettingzaag geen schadelijke gassen uit. Dat is niet alleen veiliger voor mij, maar ook voor het milieu. 🌿

En laten we het geluid niet vergeten. Deze kettingzaag is veel stiller dan andere motorzagen, waardoor ik hem op elk moment van de dag kan gebruiken zonder anderen tot last te zijn.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de QLT Elektrische Mini Kettingzaag geleverd met een gratis opbergkoffer. Super handig om het gereedschap op te bergen en mee te nemen. Daarnaast heeft de kettingzaag ook een veiligheidslock en handbescherming, zodat ik me tijdens het gebruik geen zorgen hoef te maken over mijn veiligheid.

Kortom, de QLT Elektrische Mini Kettingzaag is een krachtig en veelzijdig gereedschap dat het snoeien van takken en stammen echt een stuk gemakkelijker maakt. Met zijn compacte ontwerp, draadloze werking en milieuvriendelijke karakter is het een must-have voor elke tuinier. Hoewel de accu maar 20 minuten meegaat, biedt de kettingzaag nog steeds voldoende kracht en prestaties om aan al mijn snoei- en zaagbehoeften te voldoen. Dus waar wacht je nog op? Ik zou zeggen, ga ervoor en maak het snoeien een fluitje van een cent met de QLT Elektrische Mini Kettingzaag!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835

 • list plusGemakkelijk wisselen en spannen van de ketting zonder extra gereedschap
 • list plusApart verstelbare kettingspanner voorkomt demontage van de hele zaag
 • list plusAutomatische kettingsmering zorgt voor weinig onderhoud en probleemloos zagen

Nadelen Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835

 • list plusKetting moet regelmatig worden gespannen
 • list plusKettingzaag wordt exclusief olie geleverd

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.66
Functionaliteit
6.83
Gebruiksgemak
7.02
De Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835 is mijn betrouwbare partner voor al mijn zaagwerkzaamheden in de tuin. Of ik nu brandhout zaag, bomen snoei of andere tuinklussen uitvoer, deze kettingzaag staat altijd paraat. Het kwaliteitszwaard en de ketting van het merk OREGON garanderen hoge kwaliteit en duurzaamheid.

Een groot voordeel van de Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835 is dat ik de ketting eenvoudig kan verwisselen en spannen. Met een simpele draaiknop aan de zijkant van de kettingzaag kan ik dit doen zonder extra gereedschap. Ook handig is dat ik de kettingspanning apart kan aanpassen, zonder de hele zaag te demonteren.

Veiligheid is een belangrijk aspect van deze kettingzaag. De terugslagbescherming en de directe kettingrem zorgen ervoor dat ik veilig kan werken tijdens het snoeien. Ook heeft de kettingzaag een kettingvangbout om te voorkomen dat de ketting van de machine afspringt.

Een ander handig kenmerk is de automatische kettingsmering. Met de geïntegreerde olietank van 160 ml en de ruime olievulopening wordt de ketting automatisch gesmeerd. Hierdoor heeft de kettingzaag weinig onderhoud nodig en kan ik probleemloos blijven zagen.

Met een vermogen van 1800 W en een zaaglengte van 32,5 cm kan ik snel en efficiënt zagen. De zaagsnelheid van 13,5 m/s en het stationair toerental van 7800 /min zorgen voor een goede overbrenging en een lange levensduur van de kettingzaag.

Gebruikers zijn over het algemeen tevreden met deze kettingzaag. Ze waarderen het gebruiksgemak en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Sommige gebruikers merken echter op dat de ketting regelmatig moet worden gespannen en dat er geen olie wordt meegeleverd, wat als een nadeel wordt ervaren.

Al met al is de Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835 mijn betrouwbare en betaalbare tuinhulp. Het is een duurzaam en veilig product dat gemakkelijk in gebruik is. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, wegen de voordelen zwaarder. Deze kettingzaag is ideaal voor al mijn zaagwerkzaamheden in de tuin.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Elektrische kettingzagen. Er zijn immers 1063 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!