Bestenu

Wat is de beste elektrische kettingzaag van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede elektrische kettingzaag is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste elektrische kettingzaag van 2023? Na het onderzoeken van 50 elektrische kettingzagen kwam de Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W als beste uit onze elektrische kettingzaag-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de elektrische kettingzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 elektrische kettingzagen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige elektrische kettingzaag-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste elektrische kettingzagen

1Score: 9.8
Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W
Beste Elektrische Kettingzaag voor beginners
Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Einhell Accu Kettingzaag GE-LC 18
Einhell Accu Kettingzaag GE-LC 18
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W
Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 2040
Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 2040
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Bosch UniversalChainPole kettingzaag 18 V
Bosch UniversalChainPole kettingzaag 18 V
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.2
Powerplus POWXG1032
Powerplus POWXG1032
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Makita 230 V Kettingzaag 40
Makita 230 V Kettingzaag 40
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
BLACK+DECKER GKC1825L20-QW
BLACK+DECKER GKC1825L20-QW
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Bosch UniversalChain 18 LI (zonder
Bosch UniversalChain 18 LI (zonder
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag
Beste Elektrische Kettingzaag voor tuinieren
Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrische Kettingzaag Koopgids

Als doe-het-zelf enthousiasteling weet je vast dat het kiezen van de juiste gereedschappen van cruciaal belang is voor een succesvol project. En als het gaat om het zagen van bomen, takken of houtblokken, is er geen betere optie dan de elektrische kettingzaag. Met deze krachtige machine zaag je snel en efficiënt, waardoor je tijd en moeite bespaart. Bovendien zijn elektrische kettingzagen over het algemeen lichter en stiller dan benzine-aangedreven kettingzagen, wat ze comfortabeler in gebruik maakt.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een elektrische kettingzaag?

Als je op zoek bent naar een elektrische kettingzaag, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Hier is een lijst met punten om rekening mee te houden:

 1. Vermogen: Zorg ervoor dat de kettingzaag die je kiest genoeg vermogen heeft voor de klussen die je ermee wilt doen. Kijk naar het wattage of ampèrage van de motor om een idee te krijgen van het vermogen.
 2. Zaagbladlengte: Kies een zaagbladlengte die past bij de klussen die je doet. Het zaagblad moet lang genoeg zijn om je klus te klaren, maar niet zo lang dat het onhandelbaar wordt.
 3. Gewicht: Houd er rekening mee dat een elektrische kettingzaag behoorlijk zwaar kan zijn. Als je van plan bent om langdurig te zagen, is een lichtere kettingzaag een betere keuze.
 4. Veiligheidsvoorzieningen: Veiligheid staat altijd voorop bij het werken met een kettingzaag. Kies een model met veiligheidsvoorzieningen, zoals een kettingrem, terugslagbescherming en een handbescherming.
 5. Onderhoud: Zorg ervoor dat je kiest voor een kettingzaag die gemakkelijk te onderhouden is, bijvoorbeeld met een automatisch smeersysteem. Zo houd je de kettingzaag in topconditie en verleng je de levensduur. 
 6. Prijs: Elektrische kettingzagen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Denk goed na over je budget en kies een model dat past bij je behoeften en portemonnee.
 7. Garantie: Controleer of het model dat je koopt, wordt geleverd met garantie. Zo kun je met een gerust hart je aankoop doen en ben je beschermd in geval van problemen met het apparaat.

Hoeveel watt elektrische kettingzaag?

Hoeveel watt een elektrische kettingzaag nodig heeft, hangt af van de klussen die je ermee wilt uitvoeren. Over het algemeen geldt dat een kettingzaag met een lager wattage geschikt is voor lichtere klussen, terwijl een hoger wattage nodig is voor zwaardere klussen.

Voor het zagen van dunne takken en lichte klussen heb je meestal een kettingzaag met een wattage tussen 1000 en 1500 watt nodig. Voor zwaardere klussen, zoals het zagen van dikke boomstammen, heb je een kettingzaag nodig met een wattage van minimaal 2000 watt of meer.

Het is belangrijk om rekening te houden met het vermogen van de kettingzaag bij het kiezen van het juiste model voor jouw behoeften. Let ook op de andere eigenschappen die voor jou belangrijk zijn, zoals de zaagbladlengte, het gewicht en de veiligheidsvoorzieningen.

Hoe weet je of een kettingzaag bot is?

Er zijn een aantal manieren om te bepalen of een kettingzaag bot is:

 • Zaagsel: Als de kettingzaag zaagsel produceert in plaats van houtsnippers, kan dit een teken zijn dat de ketting bot is. Een scherpe ketting produceert namelijk houtsnippers in plaats van zaagsel.
 • Zaagsnelheid: Als de kettingzaag langzamer werkt dan normaal, wijst dit erop dat de ketting bot is. Een scherpe ketting zaagt namelijk sneller en efficiënter dan een botte ketting.
 • Moeilijker te sturen: Als het moeilijker is om de kettingzaag te sturen dan normaal, is dit een teken dat de ketting bot is. Een botte ketting snijdt moeilijker door hout en komt vast te zitten, waardoor de zaag moeilijker te sturen is.
 • Ronding van de tanden: Controleer of de tanden van de ketting scherp zijn en een duidelijke ronding hebben. Een botte ketting heeft vaak afgeplatte tanden, wat betekent dat de ketting geslepen moet worden.

Het is belangrijk om de ketting van je kettingzaag regelmatig te controleren en te onderhouden, en deze indien nodig te slijpen of vervangen. Dit zorgt niet alleen voor een betere zaagprestatie, maar vermindert ook de kans op ongevallen.

Welke olie moet er in een kettingzaag?

Een kettingzaag heeft twee soorten olie nodig: kettingolie en motorolie.

 1. Kettingolie: De kettingolie smeert de ketting en het zaagblad en zorgt ervoor dat de ketting soepel over het zaagblad kan glijden. Het is belangrijk om een kettingolie te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor kettingzagen en die een goede kleverigheid heeft om te voorkomen dat de olie van de ketting wordt afgeslingerd.
 2. Motorolie: De motorolie smeert de motor van de kettingzaag en helpt deze koel te houden. Het type motorolie dat je nodig hebt, hangt af van het type motor dat in de kettingzaag zit. Raadpleeg de handleiding van je kettingzaag om het juiste type en de juiste viscositeit van de motorolie te bepalen.

Het is belangrijk om regelmatig de olieniveaus van je kettingzaag te controleren en bij te vullen indien nodig. Zorg ervoor dat je altijd de aanbevolen oliesoorten gebruikt en de juiste mengverhouding volgt bij het mengen van benzine en olie voor een tweetaktmotor.

Wat doet kettingzaagolie?

Kettingzaagolie is ontworpen om de ketting en het zaagblad van een kettingzaag te smeren en te beschermen. Het belangrijkste doel van de olie is om wrijving tussen de ketting en het zaagblad te verminderen en te voorkomen dat de ketting vastloopt tijdens het zagen.

De olie zit in een reservoir in de kettingzaag en wordt via een pompmechanisme op de ketting gespoten terwijl deze ronddraait. De olie blijft aan de ketting kleven en smeert het zaagblad terwijl het zaagt.

Naast het smeren van de ketting en het zaagblad, helpt de kettingzaagolie ook om roest en corrosie te voorkomen. Dit is vooral belangrijk als de kettingzaag buiten wordt opgeslagen of in vochtige omstandigheden wordt gebruikt.

Het is belangrijk om de juiste soort kettingzaagolie te gebruiken die geschikt is voor jouw kettingzaag en om regelmatig het olieniveau te controleren en bij te vullen indien nodig. Hierdoor blijft de kettingzaag in goede staat en gaat deze langer mee.

hero illustration

Hoe testen we elektrische kettingzagen?

Om de beste elektrische kettingzaag te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze elektrische kettingzaag-test hebben we 50 elektrische kettingzagen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze elektrische kettingzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze elektrische kettingzaag-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne elektrische kettingzaag-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste elektrische kettingzaag in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 50 elektrische kettingzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste elektrische kettingzagen in een makkelijke lijst

1. Beste Elektrische Kettingzaag voor beginners: Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

 • list plusDoor het vermogen van 1800W is deze kettingzaag krachtig genoeg voor zware taken.
 • list plusDeze kettingzaag is veiliger dan een traditionele kettingzaag.
 • list plusDoor het geringe gewicht en de eenvoudige bediening is deze kettingzaag erg handig.

Nadelen Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

 • list plusEr is wel wat montagewerk nodig voordat de kettingzaag gebruikt kan worden.
 • list plusDe kettingzaag wordt geleverd zonder zaagolie.
 • list plusDe gebruiksaanwijzing is niet altijd duidelijk.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.9

De Kibani Kettingzaag Elektrisch - 1800W is een krachtige en veelzijdige kettingzaag waarmee je zonder problemen een voorraad haardhout kunt aanleggen en bomen kunt villen. Met een zaagbladlengte van 45.5 cm en een vermogen van 1800W is het een echte krachtpatser die niet onder doet voor vergelijkbare, door een benzinemotor aangedreven exemplaren. De kettingzaag voldoet aan de Europese veiligheidsnormen en is uitgerust met een automatische kettingrem die ervoor zorgt dat de zaagketting direct tot stilstand komt bij terugslag. Dit voorkomt ernstig letsel.

Een groot voordeel van de Kibani Kettingzaag Elektrisch - 1800W is dat deze machine aanzienlijk stiller en schoner is dan een benzinekettingzaag. Daarnaast is het gewicht van 5 kg erg prettig in gebruik en wordt de ketting automatisch gesmeerd tijdens gebruik. Qua onderhoud is deze elektrische kettingzaag ook een verademing. Zorg er wel voor dat je de zaag na elk gebruik schoonmaakt en altijd met een scherpe zaagketting werkt.

Een minpuntje van deze kettingzaag is het geluidsniveau van 107 dB, wat aan de hoge kant is. Dit maakt het belangrijk om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik. Ook is de automatische kettingsmering niet inbegrepen, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Al met al is de Kibani Kettingzaag Elektrisch - 1800W een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, veelzijdige en gebruiksvriendelijke kettingzaag. Of je nu een voorraad haardhout wilt aanleggen of bomen wilt villen, deze kettingzaag kan het aan. Zorg er wel voor dat je de handleiding zorgvuldig doorleest en eventueel een training volgt als je nog nooit met een kettingzaag hebt gewerkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Einhell Accu Kettingzaag GE-LC 18

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

De Einhell GE-LC 18 Li Solo (zonder accu) is geschikt voor het snoeien van dikke takken en het zagen van klein droog haardhout. Deze kettingzaag werkt op accu (niet meegeleverd), waardoor je ook de takken van de boom achterin je tuin snoeit. De ketting span je eenvoudig zonder gebruik van gereedschap en door de automatische kettingsmering blijft de ketting soepel lopen. Het handvat dempt vibraties tijdens het snoeien, zodat je comfortabel blijft werken. Ook beschikt hij over een terugslagbescherming met kettingstop, waardoor je altijd veilig werkt met de GE-LC 18 Li Solo. Heb je al een 18 volt, met minimaal 3,0 Ah thuis liggen van het Power-X-Change accu platform? Dan gebruik je die ook op deze kettingzaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W

 • list plusDeze elektrische kettingzaag heeft een vermogen van 2400W, waardoor hij krachtig levert.
 • list plusDankzij de veiligheidsbescherming is de gebruiker beschermd tegen vliegende stukken hout.
 • list plusDeze kettingzaag heeft een automatische oliepomp, waardoor de ketting automatisch wordt gesmeerd.

Nadelen Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W

 • list plusDeze kettingzaag heeft geen anti-vibratie systeem, waardoor de gebruiker vermoeidheid kan ervaren.
 • list plusDoordat deze kettingzaag geen zelfslijpende ketting heeft, moet de ketting handmatig worden bijgeslepen.
 • list plusDoordat deze kettingzaag geen veiligheidsknop heeft, kan de kettingzaag onbedoeld starten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.8

Op zoek naar een krachtige kettingzaag die makkelijk te gebruiken is en weinig lawaai maakt? Dan is de Powerplus POWXG1009 elektrische kettingzaag echt iets voor jou! Met zijn 2400W vermogen en 406mm zaagbladlengte kan deze kettingzaag makkelijk dikke takken en boomstammen aan. Het automatisch kettingsmeersysteem zorgt ervoor dat de ketting altijd goed gesmeerd is en het zwaard van kwaliteitsvol Oregon materiaal zorgt ervoor dat je lang plezier zal hebben van deze kettingzaag.

Wat deze kettingzaag uniek maakt, is de lage terugslag, snelstop en beschermkap, waardoor je veilig aan de slag kan gaan zonder je zorgen te maken over ongelukken. De ketting spannen is ook super makkelijk en kan zonder gereedschap. Bovendien bevindt de elektrische motor zich in de lijn van het zwaard, waardoor manoeuvreren super makkelijk gaat.

Met een gewicht van 6500g is deze kettingzaag wel iets zwaarder dan sommige andere opties, maar dat wordt goedgemaakt door het vermogen en de kwaliteit van het product. De capaciteit van de olietank is 130ml wat genoeg is voor een hele dag snoeiwerk.

Over het algemeen is de Powerplus POWXG1009 elektrische kettingzaag een uitstekend product voor wie op zoek is naar een krachtige kettingzaag die makkelijk te gebruiken is en weinig lawaai maakt. De lage terugslag, snelstop en beschermkap zorgen voor extra veiligheid en het automatisch kettingsmeersysteem en kwalitatieve zwaard van Oregon materiaal zorgen voor een duurzaam toestel.

Persoonlijk vind ik het gewicht van de kettingzaag wel wat zwaar, maar dat is misschien ook afhankelijk van je eigen kracht en ervaring. Verder ben ik heel tevreden met dit product en zou ik het zeker aanbevelen aan anderen die een krachtige kettingzaag zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4. Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 2040

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.4

Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 2040 De Einhell Kettingzaag GH-EC 2040 is een robuuste en krachtige machine, die je bij verschillende werkzaamheden van dienst kan zijn. Gebruik de machine bijvoorbeeld voor het zagen van brandhout of het snoeien en vellen van kleinere bomen. Dankzij het OREGON kwaliteitszwaard en –ketting, zorgt deze kettingzaag voor optimale zaagprestaties. In deze kettingzaag zit een krachtige 2.000 W motor, die voldoende vermogen levert om lastige zaagwerkzaamheden uit te voeren. De motor levert een snijsnelheid van 13,5 meter per seconde en een onbelast toerental van 7.800 t/min. De zwaardlengte is 406 mm en de zaaglengte 375 mm. Dankzij de automatische kettingsmering heeft de machine nauwelijks onderhoud nodig. De olie kan via een grote olievulopening met snelsluiting aan de olietank (inhoud: 160 mm) worden toegevoegd. Via het grote kijkglas op de machine kun je het oliepeil regelmatig controleren. Een lange levensduur van de machine word bevorderd door de hoogwaardige metalen tandwielaandrijving waarmee deze machine werkt. De onderdelen zijn van metaal met een hoogwaardige kwaliteit gemaakt, zodat slijtage minder snel optreedt. Een veilige manier van werken wordt bevorderd door de terugslagbescherming met mechanische directe kettingrem. De machine is aan de voorzijde voorzien van een klauwaanslag met metaal om de machine veilig te kunnen geleiden bij vel- en snoeiwerkzaamheden. Een knop aan de zijkant van de machine maakt het mogelijk om de ketting te spannen en te vervangen, zonder extern gereedschap te moeten gebruiken. Dankzij de geïntegreerde kettingvangbout wordt je veiligheid bij het werken met deze machine bevorderd als de ketting er ooit afspringt. De machine is voorzien van een praktische kabelclip, waaraan de elektriciteitskabel van de machine kan worden bevestigd. Zo komt de kabel niet bij de zaag van de machine terecht. Belangrijkste voordelen OREGON Zwaard en Ketting Gereedschapsloze wissel en spanning van de ketting Metalen tandwielaandrijving Ergonomische handgreep Stevige metalen stopklauwen Olietank voor automatische kettingsmering Terugslagbeveiliging en kettingrem Grote olievulopening Automatische kettingsmering Kettingvangbout Technische specificaties Voeding: 230-240 V | 50 Hz Vermogen: 2000 W Stationair toerental: 7800 /min Zwaardlengte: 406 mm Zaaglengte: 37.5 cm Zaagsnelheid: 13.5 m/s Inhoud Olietank: 160 mL

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5. Bosch UniversalChainPole kettingzaag 18 V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.8

Bij het snoeien in de tuin, maak je handig gebruik van de Bosch UniversalChainPole. Deze accu kettingzaag werkt op een 18 volt 2,5 Ah Li-Ion accu, waardoor je alle bewegingsvrijheid hebt. Een ander voordeel aan dit model is de telescopische steel. Hiermee reik je tot 2,6 meter hoogte, waardoor je ook de hogere takken probleemloos snoeit zonder gebruik te moeten maken van ladders. Het 20 centimeter lange zwaard heeft een automatische kettingsmering, zodat je daar zelf niet naar hoeft te kijken. Het oliepeil houd je via de indicator in de gaten en de ketting span je zonder gebruik van gereedschap. Voor jouw comfort is het handvat vibratie gedempt, waardoor je zo prettig mogelijk werkt met de UniversalChainPole.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Powerplus POWXG1032

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWXG1032

 • list plusDeze elektrische kettingzaag is lichtgewicht, waardoor hij makkelijk te vervoeren is.
 • list plusDeze elektrische kettingzaag heeft een telescopisch verstelbare steel, waardoor hij flexibel inzetbaar is.
 • list plusDeze elektrische kettingzaag is eenvoudig te gebruiken.

Nadelen Powerplus POWXG1032

 • list plusDeze elektrische kettingzaag heeft een klein oliereservoir, waardoor de olie regelmatig vervangen moet worden.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze elektrische kettingzaag een stroomdraad heeft, waardoor er geen draadloze gebruiksmogelijkheid is.
 • list plusDeze elektrische kettingzaag is zwaar met het verlengstuk, waardoor hij moeilijk te vervoeren is.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.2

Wil je graag je tuin netjes en veilig houden zonder dat je daarvoor een ladder nodig hebt? Dan is de Powerplus POWXG1032 de ideale kettingzaag voor jou! Deze telescopische kettingzaag heeft een zaagbladlengte van 30 centimeter en een aluminium telescoopsteel die je tot wel 161 centimeter lang kunt maken. Zo kun je zonder probleem takken op hoogte trimmen en snoeien. De automatische kettingsmering zorgt voor een soepele werking en het is ook nog eens relatief onderhoudsvrij. Dankzij het instelbare hoogte en hoek, kun je de snijhoogte en richting makkelijk bijstellen. En met de meegeleverde draagriem, kun je de kettingzaag comfortabel dragen.

Wat deze kettingzaag onderscheidt van andere kettingzagen, is dat je geen ladder nodig hebt om op hoogte te werken. Hierdoor kun je veilig en efficiënt snoeien en trimmen. Bovendien is de automatische kettingsmering een groot voordeel, omdat je zo niet handmatig hoeft te smeren. Dit zorgt voor een langere levensduur van de ketting en het blad.

De Powerplus POWXG1032 is perfect geschikt voor mensen die hun tuin netjes willen houden zonder gevaarlijke situaties te creëren. Het is ook geschikt voor mensen die liever niet te veel tijd kwijt zijn aan onderhoud. Daarnaast is het ideaal voor mensen die geen zin hebben om steeds op en neer te lopen met een ladder.

Mijn persoonlijke mening is dat de Powerplus POWXG1032 een geweldige kettingzaag is voor mensen die op zoek zijn naar een veilige en efficiënte manier om hun tuin te onderhouden. De automatische kettingsmering is echt een groot pluspunt, omdat het zorgt voor een soepele werking en minder onderhoud. Bovendien is het telescopische verlengstuk zeer handig en maakt het werken op hoogte eenvoudiger. Het enige nadeel is dat het gewicht van 6,5 kg misschien wat zwaar kan aanvoelen na een tijdje werken. Overall, zou ik de Powerplus POWXG1032 zeker aanbevelen aan iedereen die een goede en veilige kettingzaag zoekt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Makita 230 V Kettingzaag 40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita 230 V Kettingzaag 40

 • list plusHet voordeel van de Makita 230 V Kettingzaag 40 is dat deze een sterke motor heeft die snel werkt.
 • list plusDe kettingzaag is veilig in gebruik.
 • list plusHet is makkelijk om de olie bij te vullen en er is een goede indicatie wanneer dit nodig is.

Nadelen Makita 230 V Kettingzaag 40

 • list plusEen nadeel van de kettingzaag is dat het snoer relatief kort is.
 • list plusDe machine is relatief zwaar.
 • list plusVerder is de prijs van de kettingzaag aan de hoge kant.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

Als je op zoek bent naar een betrouwbare kettingzaag voor klussen rondom het huis en de tuin, dan is de Makita 230V Kettingzaag ideaal. Met een zaagbladlengte van 40 cm en een gewicht van slechts 4,7 kg is deze kettingzaag comfortabel in gebruik en perfect voor veelzijdig zaagwerk.

Wat deze kettingzaag speciaal maakt, is de automatische kettingsmering en de softstart functie, waardoor de terugslag minder zwaar is bij het opstarten. Daarnaast is de kettingzaag voorzien van motor- en kettingrem, zodat je veilig kunt werken. Ook handig is de oliepeilindicator, zodat je snel kunt zien wanneer de olie bijgevuld moet worden.

Met een geluidsniveau van 90,3 dB is deze kettingzaag wel wat aan de luide kant, maar dat is helaas vaak het geval bij elektrische kettingzagen. Gelukkig is het gewicht van deze kettingzaag relatief licht, waardoor je hem gemakkelijk kunt hanteren.

Al met al is de Makita 230V Kettingzaag een goede keuze voor de hobby- of professionele tuinier die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige kettingzaag. De automatische kettingsmering en de softstart functie maken het gebruik van deze kettingzaag extra comfortabel en veilig.

Persoonlijk vind ik deze kettingzaag een aanrader voor lichte tot middelzware zaagklussen, maar voor echt zware klussen is een benzinekettingzaag wellicht een betere optie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. BLACK+DECKER GKC1825L20-QW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.2

Met de Black & Decker GKC1825L20-QW heb je je boom achterin je tuin in een mum van tijd gesnoeid. De kettingzaag werkt namelijk op accu (standaard meegeleverd), waardoor je geen last hebt van verlengsnoeren. Zo heb je alle bewegingsvrijheid om iedere boom in de tuin een flinke snoeibeurt te geven. Je maakt per acculading circa 220 volledige zaagsneden bij takken met een diameter tot 3,5 centimeter. De ketting span je gemakkelijk zonder gereedschap. De trillingen tijdens het snoeien voel je minder sterk dankzij het vibratie gedempte handvat. Het zwaard van de kettingzaag bescherm je na gebruik met de meegeleverde beschermkoker.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Bosch UniversalChain 18 LI (zonder

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch UniversalChain 18 LI (zonder

 • list plusDeze kettingzaag is sterk, waardoor hij perfect is voor licht/middelmatig snoeiwerk.
 • list plusDe Bosch UniversalChain 18 LI (zonder is makkelijk in gebruik en heeft een goede kwaliteit.
 • list plusHij is betrouwbaar en stil.

Nadelen Bosch UniversalChain 18 LI (zonder

 • list plusDe accu gaat snel leeg.
 • list plusDe beschermkap voor opbergen zit wat los.
 • list plusDe lengte van het zaagblad is klein..

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.4

Dikke takken snoei je met de Bosch Universal Chain 18 LI (zonder accu) . Deze kettingzaag werkt op accu (niet standaard meegeleverd), waardoor je ook de takken van de boom achterin je tuin snoeit. Je zaagketting span je gemakkelijk zonder gereedschap. Bovendien heeft de kettingzaag een automatische kettingsmering, waardoor de ketting soepel blijft lopen. Het handvat dempt de vibratie tijdens het zagen. Hierdoor is het comfortabel werken met de kettingzaag.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Elektrische Kettingzaag voor tuinieren: Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een krachtige en wendbare kettingzaag voor het zagen van houtblokken, takken en kleine tot middelgrote bomen? Dan is de Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag met snoer een goede optie voor jou. Deze kettingzaag is ergonomisch ontworpen voor maximaal gebruikersgemak en is licht van gewicht, wat de hanteerbaarheid ten goede komt. Met een vermogen van 1800 W en een kettingsnelheid van 12 m/s maakt deze kettingzaag snel zagen mogelijk. Het compacte Bosch SDS-systeem zorgt ervoor dat je de ketting zonder extra gereedschap gemakkelijk kunt spannen en onderhouden. Het grote oliereservoir aan de zijkant is handig in gebruik en maakt bijvullen eenvoudig. Een robuuste terugslagrem zorgt voor volledige kettingstop voor extra veiligheid.

Wat deze kettingzaag van Bosch onderscheidt van andere kettingzagen is het SDS-systeem. Dit maakt het vervangen en spannen van de ketting gemakkelijker dan bij andere kettingzagen. Bovendien heeft deze kettingzaag een groot oliereservoir en is hij licht van gewicht. Dit maakt hem ideaal voor regelmatig gebruik in de tuin of voor kleine klussen rondom het huis.

Het geluidsniveau van deze kettingzaag is 94 dB, wat vrij luid is. Het is daarom aan te raden om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik van deze kettingzaag. Het zaagblad heeft een lengte van 35 cm, wat hem geschikt maakt voor het zagen van kleinere tot middelgrote bomen.

Mijn persoonlijke ervaring met deze kettingzaag is positief. Hij is krachtig en wendbaar, wat het zagen van takken en brandhout eenvoudig maakt. Het compacte SDS-systeem is handig in gebruik en het grote oliereservoir is een pluspunt. Het enige nadeel is het geluidsniveau, maar dat is te verwachten bij een kettingzaag. Al met al is de Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag een goede keuze voor iedereen die regelmatig kleine tot middelgrote klussen heeft in de tuin of rondom het huis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van elektrische kettingzagen. Er zijn namelijk 50 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!