Wat is de beste elektrische kettingzaag van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede elektrische kettingzaag is een moeilijke opgave. Wat is de beste elektrische kettingzaag van 2023? Na het testen van 56 elektrische kettingzagen kwam de Makita 230 V Kettingzaag 40 geen kleur als beste getest uit onze elektrische kettingzaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de elektrische kettingzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 elektrische kettingzagen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige elektrische kettingzaag-koopgids? Lees dan verder!

Onze elektrische kettingzaag selectie

 • Beste koop: Makita 230 V Kettingzaag 40 geen kleur

 • De top 10 beste elektrische kettingzagen

  1Score: 9.8
  Makita 230 V Kettingzaag 40 geen kleur
  Makita 230 V Kettingzaag 40 geen kleur
  Makita
  Ga naar laagste prijs
  2Score: 9.8
  Bosch UniversalChain 18 Accu kettingzaag geen kleur
  Bosch UniversalChain 18 Accu kettingzaag geen kleur
  Bosch
  Ga naar laagste prijs
  3Score: 9.8
  Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag geen kleur
  Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag geen kleur
  Bosch
  Ga naar laagste prijs
  4Score: 9.8
  BLACK+DECKER GKC1825L20-QW
  BLACK+DECKER GKC1825L20-QW
  BLACK+DECKER
  Ga naar laagste prijs
  5Score: 9.7
  Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 2040
  Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 2040
  Einhell
  Ga naar laagste prijs
  6Score: 9.7
  Powerplus POWEG10100 Elektrische kettingzaag 2000W geen kleur
  Powerplus POWEG10100 Elektrische kettingzaag 2000W geen kleur
  Powerplus
  Ga naar laagste prijs
  7Score: 9.7
  Einhell Accu Kettingzaag GE-LC 18
  Einhell Accu Kettingzaag GE-LC 18
  Ga naar laagste prijs
  8Score: 9.5
  Powerplus POWEG10110 Elektrische kettingzaag 2200W
  Powerplus POWEG10110 Elektrische kettingzaag 2200W
  Ga naar laagste prijs
  9Score: 9.5
  Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W geen kleur
  Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W geen kleur
  Kibani
  Ga naar laagste prijs
  10Score: 9.4
  BLACK+DECKER GPC1820L20-QW
  BLACK+DECKER GPC1820L20-QW
  BLACK+DECKER
  Ga naar laagste prijs
  hero illustration

  De Bestenu Elektrische Kettingzaag Koopgids

  Als doe-het-zelf enthousiasteling weet je vast dat het kiezen van de juiste gereedschappen van cruciaal belang is voor een succesvol project. En als het gaat om het zagen van bomen, takken of houtblokken, is er geen betere optie dan de elektrische kettingzaag. Met deze krachtige machine zaag je snel en efficiënt, waardoor je tijd en moeite bespaart. Bovendien zijn elektrische kettingzagen over het algemeen lichter en stiller dan benzine-aangedreven kettingzagen, wat ze comfortabeler in gebruik maakt.

  Waar moet ik op letten bij het kiezen van een elektrische kettingzaag?

  Als je op zoek bent naar een elektrische kettingzaag, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Hier is een lijst met punten om rekening mee te houden:

  1. Vermogen: Zorg ervoor dat de kettingzaag die je kiest genoeg vermogen heeft voor de klussen die je ermee wilt doen. Kijk naar het wattage of ampèrage van de motor om een idee te krijgen van het vermogen.
  2. Zaagbladlengte: Kies een zaagbladlengte die past bij de klussen die je doet. Het zaagblad moet lang genoeg zijn om je klus te klaren, maar niet zo lang dat het onhandelbaar wordt.
  3. Gewicht: Houd er rekening mee dat een elektrische kettingzaag behoorlijk zwaar kan zijn. Als je van plan bent om langdurig te zagen, is een lichtere kettingzaag een betere keuze.
  4. Veiligheidsvoorzieningen: Veiligheid staat altijd voorop bij het werken met een kettingzaag. Kies een model met veiligheidsvoorzieningen, zoals een kettingrem, terugslagbescherming en een handbescherming.
  5. Onderhoud: Zorg ervoor dat je kiest voor een kettingzaag die gemakkelijk te onderhouden is, bijvoorbeeld met een automatisch smeersysteem. Zo houd je de kettingzaag in topconditie en verleng je de levensduur. 
  6. Prijs: Elektrische kettingzagen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Denk goed na over je budget en kies een model dat past bij je behoeften en portemonnee.
  7. Garantie: Controleer of het model dat je koopt, wordt geleverd met garantie. Zo kun je met een gerust hart je aankoop doen en ben je beschermd in geval van problemen met het apparaat.

  Hoeveel watt elektrische kettingzaag?

  Hoeveel watt een elektrische kettingzaag nodig heeft, hangt af van de klussen die je ermee wilt uitvoeren. Over het algemeen geldt dat een kettingzaag met een lager wattage geschikt is voor lichtere klussen, terwijl een hoger wattage nodig is voor zwaardere klussen.

  Voor het zagen van dunne takken en lichte klussen heb je meestal een kettingzaag met een wattage tussen 1000 en 1500 watt nodig. Voor zwaardere klussen, zoals het zagen van dikke boomstammen, heb je een kettingzaag nodig met een wattage van minimaal 2000 watt of meer.

  Het is belangrijk om rekening te houden met het vermogen van de kettingzaag bij het kiezen van het juiste model voor jouw behoeften. Let ook op de andere eigenschappen die voor jou belangrijk zijn, zoals de zaagbladlengte, het gewicht en de veiligheidsvoorzieningen.

  Hoe weet je of een kettingzaag bot is?

  Er zijn een aantal manieren om te bepalen of een kettingzaag bot is:

  • Zaagsel: Als de kettingzaag zaagsel produceert in plaats van houtsnippers, kan dit een teken zijn dat de ketting bot is. Een scherpe ketting produceert namelijk houtsnippers in plaats van zaagsel.
  • Zaagsnelheid: Als de kettingzaag langzamer werkt dan normaal, wijst dit erop dat de ketting bot is. Een scherpe ketting zaagt namelijk sneller en efficiënter dan een botte ketting.
  • Moeilijker te sturen: Als het moeilijker is om de kettingzaag te sturen dan normaal, is dit een teken dat de ketting bot is. Een botte ketting snijdt moeilijker door hout en komt vast te zitten, waardoor de zaag moeilijker te sturen is.
  • Ronding van de tanden: Controleer of de tanden van de ketting scherp zijn en een duidelijke ronding hebben. Een botte ketting heeft vaak afgeplatte tanden, wat betekent dat de ketting geslepen moet worden.

  Het is belangrijk om de ketting van je kettingzaag regelmatig te controleren en te onderhouden, en deze indien nodig te slijpen of vervangen. Dit zorgt niet alleen voor een betere zaagprestatie, maar vermindert ook de kans op ongevallen.

  Welke olie moet er in een kettingzaag?

  Een kettingzaag heeft twee soorten olie nodig: kettingolie en motorolie.

  1. Kettingolie: De kettingolie smeert de ketting en het zaagblad en zorgt ervoor dat de ketting soepel over het zaagblad kan glijden. Het is belangrijk om een kettingolie te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor kettingzagen en die een goede kleverigheid heeft om te voorkomen dat de olie van de ketting wordt afgeslingerd.
  2. Motorolie: De motorolie smeert de motor van de kettingzaag en helpt deze koel te houden. Het type motorolie dat je nodig hebt, hangt af van het type motor dat in de kettingzaag zit. Raadpleeg de handleiding van je kettingzaag om het juiste type en de juiste viscositeit van de motorolie te bepalen.

  Het is belangrijk om regelmatig de olieniveaus van je kettingzaag te controleren en bij te vullen indien nodig. Zorg ervoor dat je altijd de aanbevolen oliesoorten gebruikt en de juiste mengverhouding volgt bij het mengen van benzine en olie voor een tweetaktmotor.

  Wat doet kettingzaagolie?

  Kettingzaagolie is ontworpen om de ketting en het zaagblad van een kettingzaag te smeren en te beschermen. Het belangrijkste doel van de olie is om wrijving tussen de ketting en het zaagblad te verminderen en te voorkomen dat de ketting vastloopt tijdens het zagen.

  De olie zit in een reservoir in de kettingzaag en wordt via een pompmechanisme op de ketting gespoten terwijl deze ronddraait. De olie blijft aan de ketting kleven en smeert het zaagblad terwijl het zaagt.

  Naast het smeren van de ketting en het zaagblad, helpt de kettingzaagolie ook om roest en corrosie te voorkomen. Dit is vooral belangrijk als de kettingzaag buiten wordt opgeslagen of in vochtige omstandigheden wordt gebruikt.

  Het is belangrijk om de juiste soort kettingzaagolie te gebruiken die geschikt is voor jouw kettingzaag en om regelmatig het olieniveau te controleren en bij te vullen indien nodig. Hierdoor blijft de kettingzaag in goede staat en gaat deze langer mee.

  hero illustration

  Hoe testen we elektrische kettingzagen?

  Om de beste elektrische kettingzaag te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze elektrische kettingzaag-test hebben we 56 elektrische kettingzagen vergeleken.

  illustration

  Het eerste criterium in onze elektrische kettingzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze elektrische kettingzaag-experts en testers in onze database.

  illustration

  Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen elektrische kettingzaag-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte elektrische kettingzaag in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 56 elektrische kettingzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

  illustration
  hero illustration

  De beste elektrische kettingzagen in een oogopslag

  1. Makita 230 V Kettingzaag 40 geen kleur

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.7
  Functionaliteit
  9.4
  Gebruiksgemak
  9.9

  Makita 230 V kettingzaag - 40 cm - UC4041A Voor zaagklussen rond huis en tuin is dit de ideale zaagmachine. De Makita 230V kettingzaag is een praktische allrounder die zeer geschikt is voor de hobby of professionele tuinier. Gebruikersvoordelen •Ideaal voor veelzijdig zaagwerk rond huis en tuin •Optimaal comfort door gering gewicht en formaat •Voorzien van een oliepeilindicator zodat snel zichtbaar is wanneer olie bijgevuld moet worden Extra’s •Voorzien van automatische kettingsmering, motor- en kettingrem •Softstart waardoor de terugslag minder zwaar is bij opstart Technische gegevens •Opgenomen vermogen: 1800 Watt •Kettingrem •Automatische kettingsmering •Softstart •Gereedschapsloos spannen en vervangen •Zaagketting: 3/8 •Kettingsnelheid: 14,5 m/sec •Inhoud oliereservoir: 200 ml •Kabellengte: 30 cm •Vibratie ah handgreep voorzijde: 4,7 m/s² •Vibratie ah handgreep achterzijde: 4,3 m/s² •Geluidsdrukniveau (LpA): 90,3 dB(A) •Afmetingen (L x B x H): 455 x 245 x 200 mm •Gewicht (EPTA): 4,7 kg •Netto gewicht: 4,7 kg •Geluidsdrukniveau (K): 2,5 dB(A) •Overbelastingsbeveiliging •Softgrip •Toerental onbelast: 7820 min-1 •Vibratie (K) handgreep achterzijde: 1,5 m/s² •Vibratie (K) handgreep voorzijde: 1,5 m/s² •Spanning: 230 Volt

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  2. Bosch UniversalChain 18 Accu kettingzaag geen kleur

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.6
  Functionaliteit
  9
  Gebruiksgemak
  9.1

  Wil je dikke takken in je tuin snoeien zonder gedoe met snoeren en brandstof? Dan is de Bosch UniversalChain 18 LI accukettingzaag een uitstekende keuze. Met een gewicht van slechts 3 kg mét accu is deze kettingzaag licht, compact en wendbaar genoeg voor effectief en gecontroleerd snoeien. Het Bosch SDS-systeem maakt het mogelijk om zonder gereedschap de ketting te spannen en te wisselen, wat het klussen nog gemakkelijker maakt. De tipprotector met grijptanden zorgt voor een stevige houvast en minimaliseert beschadiging van takken bij het onderaf wegsnijden.

  Een ander groot voordeel van de UniversalChain 18 is dat het onderdeel is van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Hierdoor hoef je niet steeds nieuwe accu's te kopen voor verschillende apparaten. Bovendien heeft deze kettingzaag een automatische kettingsmering, wat zorgt voor soepel lopen van de ketting en minder slijtage. Het handvat dempt de vibratie tijdens het zagen, waardoor het comfortabel werken is met de kettingzaag.

  Met een zaagbladlengte van 30cm is deze kettingzaag geschikt voor het snoeien van takken tot ongeveer 15cm dik. Het geluidsniveau van 89 dB is vergelijkbaar met dat van een grasmaaier, dus het is aan te raden om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik. Het enige nadeel is dat de kettingzaag niet met olie gevuld wordt geleverd, dus je moet deze zelf vullen voor gebruik.

  Al met al is de Bosch UniversalChain 18 LI een uitstekende keuze voor het snoeien van takken in je tuin. Het gebruiksgemak, de uitwisselbare accu en de automatische kettingsmering zijn grote pluspunten. Het enige nadeel is dat je zelf olie moet toevoegen, maar dat is relatief makkelijk op te lossen.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs

  3. Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag geen kleur

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.6
  Functionaliteit
  9.3
  Gebruiksgemak
  9.8

  De Bosch UniversalChain 35 kettingzaag met snoer, licht met een gewicht van 4,2 kg en ergonomisch ontworpen voor maximaal gebruikersgemak. Een krachtige motor van 1800 W met een kettingsnelheid van 12 m/s zorgt voor snelle zaagprestaties. Het compacte Bosch SDS-systeem maakt het mogelijk om de ketting zonder extra gereedschap en eenvoudig te spannen en onderhouden. Een groot oliereservoir aan de zijkant met een handige dop met bandje garandeert gemakkelijk bijvullen van het automatische kettingsmeersysteem. Een robuuste terugslagrem garandeert een volledige kettingstop voor veiligheid. Deze kettingzaag is gemakkelijk te gebruiken en wendbaar, zodat hij ideaal is voor het zagen van houtblokken, takken en kleine tot middelgrote bomen. Krachtige motor van 1800 W en kettingsnelheid van 12 m/s maken snel zagen mogelijk Concentrisch SDS-systeem om de ketting zonder extra gereedschap gemakkelijk te spannen en vervangen Oliereservoir aan zijkant met dop met bandje voor gemakkelijk bijvullen Licht met een gewicht van 4,2 kg en ergonomisch ontwerp voor comfortabel hanteren Ideaal voor het zagen van takken, brandhout of houtblokken Wat zit er in de verpakking? Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag 1 x zaagketting, 35 cm Geleiderail Kettingafdekking

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  4. BLACK+DECKER GKC1825L20-QW

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.7
  Functionaliteit
  8.7
  Gebruiksgemak
  8.8

  Met de BLACK+DECKER GKC1825L20-QW heb je je boom achterin je tuin in een mum van tijd gesnoeid. De kettingzaag werkt namelijk op accu (standaard meegeleverd), waardoor je geen last hebt van verlengsnoeren. Zo heb je alle bewegingsvrijheid om iedere boom in de tuin een flinke snoeibeurt te geven. Je maakt per acculading circa 220 volledige zaagsneden bij takken met een diameter tot 3,5 centimeter. De ketting span je gemakkelijk zonder gereedschap. De trillingen tijdens het snoeien voel je minder sterk dankzij het vibratie gedempte handvat. Het zwaard van de kettingzaag bescherm je na gebruik met de meegeleverde beschermkoker.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad.

  Bekijk prijs

  5. Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 2040

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 2040

  • list plusDoor het lichte gewicht en de handzaamheid van deze elektrische kettingzaag is het gemakkelijk om te manoeuvreren in de tuin.
  • list plusDe ketting spanner is zeer makkelijk te gebruiken, waardoor het eenvoudig is om de ketting op de juiste spanning te houden.
  • list plusDeze elektrische kettingzaag is veilig in gebruik, wat belangrijk is voor de veiligheid van de gebruiker.

  Nadelen Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 2040

  • list plusEr zijn geen extra functies beschikbaar op deze elektrische kettingzaag, zoals een automatische kettingsmering of een anti-vibratie systeem.
  • list plusDeze elektrische kettingzaag is minder geschikt voor professioneel gebruik, vanwege de beperkte zaagcapaciteit.
  • list plusHet snoer kan beperkend zijn in de bewegingsvrijheid, waardoor het gebruik van een verlengsnoer noodzakelijk kan zijn.

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8
  Functionaliteit
  8.6
  Gebruiksgemak
  8.2

  Ben je op zoek naar een robuuste en krachtige kettingzaag voor verschillende zaagwerkzaamheden? Dan is de Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 2040 een goede optie. Deze kettingzaag heeft een zwaardlengte van 406 mm en een zaaglengte van 375 mm, waardoor je snel en efficiënt kunt werken. Met de krachtige 2.000 W motor en de snijsnelheid van 13,5 meter per seconde zaag je gemakkelijk door hardere houtsoorten. De automatische kettingsmering zorgt ervoor dat de kettingzaag weinig onderhoud nodig heeft en de terugslagbescherming met mechanische directe kettingrem zorgt voor een veilige manier van werken.

  Wat deze kettingzaag echt onderscheidt van andere modellen is het OREGON kwaliteitszwaard en -ketting. Dit zorgt voor optimale zaagprestaties en een lange levensduur van de machine. Daarnaast is het handig dat de ketting zonder gereedschap te wisselen en spannen is en dat de kabelclip voorkomt dat de kabel in de zaag terechtkomt.

  Het geluidsniveau van 85 dB en het gewicht van 6402 g zijn wel wat aan de hogere kant, maar dit is niet ongebruikelijk voor een elektrische kettingzaag van deze grootte. Het is belangrijk om te weten dat je bij het werken met een elektrische kettingzaag altijd gehoorbescherming moet dragen en dat je de kettingzaag niet te lang achter elkaar moet gebruiken om vermoeidheid te voorkomen.

  Al met al is de Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 2040 een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige en duurzame kettingzaag voor verschillende zaagwerkzaamheden. Zolang je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt en niet te lang achter elkaar zaagt, is dit een top machine voor de klusser of tuinier in jou!

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad.

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  6. Powerplus POWEG10100 Elektrische kettingzaag 2000W geen kleur

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.5
  Functionaliteit
  9
  Gebruiksgemak
  9.7

  Wil je af en toe brandhout zagen of je bomen wat snoeien zonder last te hebben van lawaai of een benzinegeur? Ga dan voor deze elektrische kettingzaag van Powerplus. Met een vermogen van 2000W en een 350mm lang zwaard, kan je aardig wat boomstammen en takken doorsnijden. En dat doe je heel efficiënt en met een gerust hart: de ketting wordt automatisch gesmeerd en de lage terugslag en handbeschermkap laten je veilig aan de slag gaan. Het zwaard en de ketting zijn van het merk Oregon en garanderen je dus een kwaliteitsvol apparaat. Wat zijn de voordelen? Met deze Powerplus kettingzaag werk je heel efficiënt en met een gerust hart. Met 2000W aan kracht en een zwaard van 350mm lang gaan je werken goed vooruit. De ketting wordt automatisch gesmeerd, waardoor ze langer meegaat en jij geen tijd verspilt aan het onderhoud. Voor je comfort is het apparaat voorzien van een lage terugslag en een klauwaanslag als steunpunt en voor een veilige geleiding bij snoeiwerkzaamheden. Ook dankzij de handbeschermkap en zwaardbeschermer kan je veilig aan de slag gaan. Om te voorkomen dat de kabel wordt losgetrokken, hang je deze vast in de trekontlasting. Het zwaard en de ketting zijn van het merk Oregon en garanderen je dus een uiterst kwaliteitsvol apparaat. Specificaties Nominale spanning: 230-240V Netfrequentie: 50Hz Opgenomen vermogen: 2000W Toerental: 8000min-1 Zwaardlengte: 350mm Zaaglengte van de kettingzaag: 350mm Snoerlengte: 0,35m Inhoud kettingolietank: 0,28l Quick stop Kettingsnelheid: 15m/s Automatische kettingsmering Lage terugslag Zwaardtype: Oregon Type elektromotor: Koolborstelmotor Kettingtype: Oregon Oliepeilindicator Veiligheidsafscherming Wat zit er in de verpakking? Elektrische kettingzaag Handleiding Ketting Zwaard Zwaardbeschermer Sleutel

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  7. Einhell Accu Kettingzaag GE-LC 18

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9
  Functionaliteit
  8.9
  Gebruiksgemak
  8.8

  De Einhell GE-LC 18 Li Solo (zonder accu) is geschikt voor het snoeien van dikke takken en het zagen van klein droog haardhout. Deze kettingzaag werkt op accu (niet meegeleverd), waardoor je ook de takken van de boom achterin je tuin snoeit. De ketting span je eenvoudig zonder gebruik van gereedschap en door de automatische kettingsmering blijft de ketting soepel lopen. Het handvat dempt vibraties tijdens het snoeien, zodat je comfortabel blijft werken. Ook beschikt hij over een terugslagbescherming met kettingstop, waardoor je altijd veilig werkt met de GE-LC 18 Li Solo. Heb je al een 18 volt, met minimaal 3,0 Ah thuis liggen van het Power-X-Change accu platform? Dan gebruik je die ook op deze kettingzaag.

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  8. Powerplus POWEG10110 Elektrische kettingzaag 2200W

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Powerplus POWEG10110 Elektrische kettingzaag 2200W

  • list plusDeze elektrische kettingzaag heeft een krachtige motor die zorgt voor efficiënt zagen.
  • list plusDe kettingzaag is voorzien van veiligheidsvoorzieningen zoals een kettingrem en terugslagbeveiliging.
  • list plusDe elektrische kettingzaag is gemakkelijk te gebruiken dankzij de ergonomische handgreep en het lichte gewicht.

  Nadelen Powerplus POWEG10110 Elektrische kettingzaag 2200W

  • list plusDeze kettingzaag is niet geschikt voor zware klussen.
  • list plusDe beperkte zaagbladlengte maakt deze kettingzaag niet geschikt voor het zagen van dikke takken of bomen.
  • list plusDe kettingzaag is niet draadloos en vereist een stopcontact in de buurt.

  Beoordeling

  9.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.5
  Functionaliteit
  9.5
  Gebruiksgemak
  8.9

  Wil jij zonder gedoe brandhout maken of je bomen snoeien? Dan is de Powerplus POWEG10110 Elektrische kettingzaag met een vermogen van 2200W en bladlengte van 400mm perfect voor jou! Deze kettingzaag is niet alleen geschikt voor professionele werkzaamheden, maar ook voor de occasionele snoeiklusjes in je tuin. Het heeft automatische kettingsmering, waardoor de ketting langer meegaat en jij meer tijd overhoudt voor het zagen zelf. De kettingzaag is voorzien van een lage terugslag en klauwaanslag voor een veilige geleiding bij snoeiwerkzaamheden. De handbeschermkap en zwaardbeschermer maken het apparaat extra veilig. Het zwaard en de ketting zijn van het merk Oregon, wat garant staat voor kwaliteit.

  De Powerplus POWEG10110 kettingzaag is ideaal voor de gemiddelde gebruiker die af en toe aan de slag gaat met snoeien of hout zagen. Het is niet te zwaar en heeft een automatische kettingsmering, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van de ketting. Het enige nadeel is dat het geluidsniveau op 100 dB ligt, wat vrij hoog is. Het is daarom aan te raden om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik.

  Kortom, ben jij op zoek naar een krachtige en veilige kettingzaag voor de occasionele snoeiklusjes of het zagen van brandhout? Dan is de Powerplus POWEG10110 Elektrische kettingzaag een goede keuze!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 20 april in huis

  Bekijk prijs

  9. Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W geen kleur

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.1
  Functionaliteit
  8.8
  Gebruiksgemak
  9.3

  Of je nu een voorraad haardhout wilt aanleggen, of een boom (tot circa 37.5 centimeter dik) wilt villen: deze elektrische kettingzaag van Kibani® kan het aan! Met een vermogen van 1800W en een zwaardlengte van 40 centimeter doet deze elektrische krachtpatser niet onder aan vergelijkbare, door een benzinemotor aangedreven exemplaren. Voldoet aan de veiligheidsnormen Deze Kibani kettingzaag elektrisch 1800W voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. De zaag is onder andere uitgerust met een automatische kettingrem. Deze zorgt ervoor dat de zaagketting direct tot stilstand komt wanneer terugslag plaatsvindt. Daarmee kan ernstig letsel voorkomen worden. Let op! Het werken met een kettingzaag blijft een risicovolle activiteit. Lees voor gebruik de handleiding zorgvuldig door. Wanneer je nog nooit met een kettingzaag gewerkt hebt, is het raadzaam om hiervoor eerst een training te volgen. De nummer 1 in gebruiksgemak De Kibani® elektrische kettingzaag weegt slechts 4.5 kg en is daardoor erg prettig in gebruik. Tijdens gebruik wordt de ketting automatisch gesmeerd. In vergelijking met een benzinekettingzaag is deze machine bovendien aanzienlijk stiller en schoner; dat is wel zo prettig. Ook qua onderhoud is deze elektrische kettingzaag een verademing. Controleer de zaag regelmatig op slijtage en beschadigingen, zorg dat je de zaag na elk gebruik schoonmaakt (bijvoorbeeld met de Agealube bio reiniger) en zorg dat je altijd met een scherpe zaagketting werkt. Meer hoef je niet te doen! Het vervangen van de zaagketting is een fluitje van een cent dankzij de handige stelknop waarmee je de ketting op spanning brengt. Let wel op dat je de zaagketting in de juiste richting plaatst. Deze is aangegeven met pijlen op zowel het zaagblad als de zaagketting. Ga niet aan de slag zonder de juiste accessoires Wanneer je met een kettingzaag werkt dien je vooraf de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. Draag ten minste werkhandschoenen en geschikte gezichts- en gehoorbescherming. Een verlengsnoer geschikt voor buitengebruik is onmisbaar voor deze kettingzaag. Accessoires: Zaagbladbeschermer (1st.) Zaagketting (1st.) Zaagblad (1st.) Handleiding (1st.)

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad.

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. BLACK+DECKER GPC1820L20-QW

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.8
  Functionaliteit
  8
  Gebruiksgemak
  7.7

  De Black & Decker GPC1820L20-QW komt goed van pas als je in de hoogte moet zagen. Deze telescopische kettingzaag heeft een lengte van 1,5 tot 2,4 meter, waardoor je de hoge takken op 4 meter hoogte geen problemen meer vormen. De zaag werkt op een 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu waarmee hij ongeveer 130 zaagsneden van 3,5 centimeter op één lading maakt. Het zaagblad is 20 centimeter lang en de ketting span je zonder behulp van gereedschap. Voor extra comfort en gebruiksgemak tijdens het werken is hij uitgerust met softgrips. De GPC1820L20-QW is een geschikte tool als je draadloos in de hoogte wilt zagen.

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad.

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van elektrische kettingzagen. Er zijn immers 56 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!