De Bestenu Takkenschaar Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/06/2020


Het zonnetje schijnt weer en het is tijd om je tuin aan te pakken. Je begint met snoeien en het korter knippen van takken. Hierbij komt een goede takkenschaar goed van pas. Waar je op let bij de aankoop van een takkenschaar, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten takkenscharen zijn er te krijgen?

hide product content

Er zijn takkenscharen verkrijgbaar met een papegaaienbek en met een aambeeldbek. Een takkenschaar met een papegaaienbek is ideaal voor jonge, flexibele takken. Een takkenschaar waarvan het snijgedeelte terecht komt op een aambeeld gebruik je het beste voor dikkere, oudere en stuggere takken.

Er zijn daarnaast ook takkenscharen te krijgen die telescopisch zijn: de hendels van deze takkenschaar is verlengbaar, waardoor je beter bij de hogere, moeilijker bereikbare plaatsen kunt. Hierdoor wordt het snoeien een stuk veiliger, want je hoeft niet op een trap te balanceren.

Elke takkenschaar heeft zijn maximale takdikte. Sommige takkenscharen zijn geschikt om dikke takken tot zo'n 5 cm door te knippen, terwijl andere alleen geschikt zijn voor de dunnere takjes van maximaal 2 cm. Kijk hier goed naar voordat je de takkenschaar koopt. Als jij vooral oudere struiken hebt, heb je weinig aan een takkenschaar met een maximale takdikte van 2 cm.

Hoe slijp je een takkenschaar?

hide product content

Een botte takkenschaar zorgt voor beschadigingen op je takken, maar dat niet alleen. Door verkeerd afgesneden takken is de kans op schimmels en infecties veel groter. Voorkomen is beter dan genezen en daarom houd je je takkenschaar altijd scherp.

Voordat je een takkenschaar gaat slijpen, maak je deze schoon. Ook hier geldt wederom dat voorkomen beter dan genezen is. Als je na het gebruik van je takkenschaar deze elke keer even schoon maakt, dan heb je hier nooit een grote klus aan.

Plantensap is meestal goed te verwijderen met een vochtige doek, maar als dit al wat ouder is, dan gebruik je hiervoor een borstel, warm water en wat afwasmiddel. Als de takkenschaar schoon is, maak je hem goed droog. Is je takkenschaar niet goed droog, dan roest hij waarschijnlijk op den duur.

Nu ga je de takkenschaar slijpen. Hiervoor heb je een goede slijpsteen of een diamantvijl nodig. Begin met vijlen: je vijlt richting de punt van de schaar en gebruikt continue dezelfde hoek zodat je schaar gelijkmatig gevijld wordt. Beweeg niet heen en weer, maar vijl met lange halen één kant op. Als je klaar bent met vijlen, vijl je de eventuele bramen weg.

Na het vijlen is het een goed idee om je takkenschaar in smeren met olie: hierdoor blijft je takkenschaar soepel. Bovendien beschermt de olie je takkenschaar ook tegen roestvorming. Hoewel je de meeste roest weg kunt poetsen, is hier voorkomen wederom beter dan genezen.

Wat is een aambeeld takkenschaar?

hide product content

De meeste takkenscharen die je ziet, hebben een papegaaienbek. Er zijn daarentegen ook takkenscharen verkrijgbaar waar het scherpe gedeelte op een aambeeld terecht komt. Oude en dikkere takken knip je het beste met een aambeeld takkenschaar, terwijl je jonge takken het beste knipt met een papegaaienbekschaar.

Wat doet een telescopische takkenschaar?

hide product content

Een telescopische takkenschaar heeft uitschuifbare armen, waardoor je eenvoudiger bij moeilijk bereikbare plaatsen komt. Snoeien doe je liever niet terwijl je op een trapje staat te balanceren. Hierdoor is een telescopische takkenschaar een must-have als je hogere struiken en planten in je tuin hebt staan.

Welke dikte takken kun je knippen met een takkenschaar?

hide product content

Elke takkenschaar heeft zijn eigen snijdikte. Zo zijn er scharen met een maximale snijdikte van 20 mm en takkenscharen met een maximale snijdikte van 50 mm. Heb je een boom die je wilt ontdoen van meerdere dikke takken? Gebruik dan in plaats van een takkenschaar, een goede kettingzaag.

Een goede kettingzaag doet de klus niet alleen sneller, maar als er veel dikke takken zijn gaat dit eenvoudiger met een kettingzaag. Bescherm jezelf altijd wanneer je een kettingzaag gebruikt: draag een veiligheidsbril en goede, stevige handschoenen.

Hoe komt deze geweldige Takkenschaar reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Takkenschaar ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Takkenschaars, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Takkenschaars die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Takkenschaars het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Takkenschaars stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Takkenschaars op een rij

Product informatiePlus or Show more

De WOLF-Garten takkenscharen hebben een maximale krachtoverbrenging dankzij het POWER CUT systeem. De technologie voor deze takkenscharen verveelvoudigd de krachtoverbrenging van de geleverde energie. Zodat ook takken met een grote doorsnede moeiteloos kunnen worden gesnoeid. Van instapmodel tot een met professionele uitvoering, voor elke tuin de juiste schaar.

1. WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR*** 900 T - lengte 650-900mm - telescoop - aluminium hefboomarmen - 4x meer kracht - messpanning instelbaar


Product informatiePlus or Show more

De Gardena classic takkenschaar 680B met een totale lengte van 68 cm is een klassieke bypass takkenschaar voor het snijden van jong hout met een maximale takdiameter van ca. 35 mm. Dankzij het precisiegeslepen bovenmes met antikleefcoating en de beproefde snijgeometrie voor optimale krachtoverbrenging, wordt een uitzonderlijke vloeiende en zuivere snit verkregen. Met robuuste druppelvormige hefboomarmen om comfortabel en veilig te werken. Door de uitstekende hefboomwerking is er minder kracht nodig bij het snijden. De ergonomisch gevormde handgrepen met speciale wijsvinger ondersteuning zorgen voor comfortabel werken en een veilige grip. Samen met de zachte componenten van speciaal kunststof met geoptimaliseerde grip, staan ze garant voor een comfortabel en veilig gebruik. Het nieuwe stootbuffer systeem met één grote aanslagdemper ontziet uw polsen. 25 jaar garantie Maximale knipdikte 35 mm Voorzien van antikleefcoating

2. GARDENA Takkenschaar EasyCut 680B - bypass snoeitechniek - 42 mm snoeidiameter - 25 jaar garantie


Product informatiePlus or Show more

Wil je hoge takken met een maximale dikte van 42 millimeter handmatig snoeien? Dan is de Gardena TeleCut 520-670 B iets voor jou. De takkenschaar heeft telescopische handgrepen, waardoor je de lengte van de heggenschaar verstelt van 57 tot 67 centimeter. Hierdoor bereik je niet alleen hoge takken, maar heb je ook 3 keer meer kracht om de tak door te knippen. De afgeknipte tak heeft een strakke snede dankzij de scharen die niet op elkaar terechtkomen tijdens het snoeien, maar langs elkaar. Dit maakt de takkenschaar ook geschikt voor het knippen van vers hout. Dankzij de ergonomische handgrepen snoei je comfortabel door. De antikleeflaag op de scharen zorgt ervoor dat je soepel de takken knipt.

3. Gardena TeleCut 520-670 B


Product informatiePlus or Show more

Met deze telescopische takkenschaar bereik je probleemloos de hoogste takken vanaf de begane grond. Je kan de aluminium takkenschaar verlengen tot wel 89 cm, waardoor je een heel groot bereik krijgt. Met deze takkenschaar haal je tot 180% meer kracht dankzij een ingenieus hefboomsysteem. Je knipt soepel en snel doorheen jonge en groene takken tot 3,9 cm dik. Het ovale frame bestaat uit sterk en licht aluminium, waardoor het een plezier is om met dit lichtgewicht te tuinieren. De ergonomische handgrepen hebben bovendien ook een soft grip, zodat je altijd een goede greep behoudt en efficiënt kan werken. De scherpe messen bestaan uit het sterke en harde SK5-staal en geven elke keer weer een glad en precies snoeiresultaat. De snoeischaar biedt hierdoor een hoge weerstand tegen slijtage en corrosie en kent een lange levensduur. De snoeischaar is ten slotte ook voorzien van een antikleeflaag tegen wrijving. Er blijft hierdoor niets aan het mes plakken. Snoeien met deze takkenschaar is een plezier. Specificaties: • Type: bypass= voor jong, groen hout • Knipdiameter: max. Ø39 mm • Lengte: 630-890 mm • Materiaal messen: SK5-staal + antikleeflaag •Ovaal aluminium frame • Handvat: soft grip • Absorbeert trillingen Over Kreator Kreator biedt een brede waaier aan handgereedschap (DIY & tuin), gereedschapsaccessoires, veiligheidsartikelen en een luik “opslag & transport” Je vindt in het omvangrijke aanbod ongetwijfeld de kwaliteit die je zoekt, of je nu een beginnende doe-het-zelver of tuinier bent of een gepassioneerde klusser. De schroevendraaiers, sleutels, snoeischaren,… liggen comfortabel in de hand en zijn een plezier om mee te werken. De gereedschapsaccessoires passen perfect op de meest gangbare merken.

4. Kreator KRTGR4013 Telescopische Takkenschaar - 63-89 cm totale lengte - . Ø39 mm knipdiameter


Product informatiePlus or Show more

Voer klussen aan hoger gelegen twijgen en takken nu heel gemakkelijk uit met de praktische telescopische takkenschaar met trekkoord en geïntegreerde takkenzaag. Door de 2-in-1-functie takkenschaar en boomzaag voert u alle snij- en zaagwerken ook op moeilijk toegankelijke plaatsen in een handomdraai uit. Het robuuste trekkoord van nylon met dwarsgreep maakt een optimale krachtoverdracht mogelijk. Verzorg uw tuin vanaf nu met deze telescopische takkenschaar van TecTake. Highlights: 2-in-1 functie snijden en zagen zonder ladder Uittrekbare telescoopstang met rubberen houder Perfecte krachtoverdracht door trekkoord met dwarsgreep Het zaagblad kan verwijderd worden als het niet wordt gebruikt Maakt snijden van takken tot ong. Ø 30mm mogelijk Technische gegevens: Telescoopstang inclusief zaagblad (L): 170 - 260 cm Schaarbreedte voor takken tot Ø 30mm Zaagblad (L): 35 cm Nylon trekkoord (L): 275 cm Buisstang (Ø): 30 mm / 25 mm Gewicht: 1,8 kg Materiaal: poedergecoat staal, roestvrij staal, kunststof, nylon Inbegrepen bij de levering: 1 telescopische takkenschaar incl. zaagfunctie

5. TecTake - Telescopische boomzaag snoeischaar zaag takken


Product informatiePlus or Show more

Met deze 3-delige snoei set van Black+Decker heb je in een mum van tijd jouw tuin weer zomerklaar. De set bestaat uit een snoeischaar, een heggenschaar en een takkenschaar. Alle drie uiteraard in het kenmerkende stoere BLACK+DECKER design en met de kwaliteit die je gewend bent. Met deze krachtige en flexibele scharen is geen takje of twijgje meer veilig en werk je efficiënt door de tuin heen. De snoeischaar De snoeischaar is uitermate geschikt voor het knippen van oudere, houtachtige takken en twijgen. De snoeischaar is bijzonder licht dankzij de aluminium handgreep. De schaar knipt nauwkeurig en zorgt ervoor dat grote, dikke takken en twijgen gemakkelijk worden doorgeknipt. De maximale knipdiameter van deze snoeischaar is 10mm. Met de Easy Slide veiligheidsvergrendeling kan de snoeischaar bovendien gemakkelijk worden vergrendeld en opgeborgen. De heggenschaar De heggenschaar van BLACK+DECKER is ideaal voor het efficiënt en eenvoudig snoeien van heggen en hagen. De heggenschaar is voorzien van scherpe, golvende snijbladen gemaakt van gepolijst carbon staal. De maximale knipdiameter is 30mm. De driehoekige stalen grepen zijn van robuust staal en zijn flexibel in gebruik door de comfortabele grip en stootbumpers. De takkenschaar De takkenschaar van BLACK+DECKER is perfect voor het knippen van droge, harde takken en twijgen. De takkenschaar is bijzonder licht dankzij de carbon-nylon handgrepen met comfortabele grip. De scherpe snijbladen zorgen ervoor dat grote, dikke takken en twijgen gemakkelijk worden doorgeknipt. De maximale knipdiameter van deze takkenschaar is 30mm.

6. BLACK+DECKER 3-delige snoeiset - met takkenschaar, heggenschaar en snoeischaar


Product informatiePlus or Show more

Met deze telescopische takkenschaar bereik je probleemloos de hoogste takken vanaf de begane grond. Je kan de aluminium takkenschaar verlengen tot 81 cm, waardoor je een heel groot bereik krijgt. Met deze takkenschaar haal je tot 180% meer kracht dankzij een ingenieus hefboomsysteem. Je knipt soepel en snel doorheen oude en dode takken tot 3,9 cm dik. De scherpe messen bestaan uit het sterke en harde SK5-staal en geven elke keer weer een glad en precies snoeiresultaat. De snoeischaar biedt hierdoor een hoge weerstand tegen slijtage en corrosie en kent een lange levensduur. Het ovale frame bestaat uit sterk en licht aluminium, waardoor het een plezier is om met dit lichtgewicht te tuinieren. De ergonomische handgrepen hebben bovendien ook een soft grip, zodat je altijd een goede greep behoudt en efficiënt kan werken. De snoeischaar is ten slotte ook voorzien van een antikleeflaag tegen wrijving. Er blijft hierdoor niets aan het mes plakken. Snoeien met deze takkenschaar is een plezier. Specificaties: • Type: aambeeld= voor oud, dood hout • Knipdiameter: max. Ø39 mm • Lengte: 595-810 mm • Materiaal messen: SK5-staal + antikleeflaag •Ovaal aluminium frame • Handvat: soft grip • Absorbeert trillingen Over Kreator Kreator biedt een brede waaier aan handgereedschap (DIY & tuin), gereedschapsaccessoires, veiligheidsartikelen en een luik “opslag & transport” Je vindt in het omvangrijke aanbod ongetwijfeld de kwaliteit die je zoekt, of je nu een beginnende doe-het-zelver of tuinier bent of een gepassioneerde klusser. De schroevendraaiers, sleutels, snoeischaren,… liggen comfortabel in de hand en zijn een plezier om mee te werken. De gereedschapsaccessoires passen perfect op de meest gangbare merken.

7. Kreator KRTGR4014 Takkenschaar - Telescopisch - 59-81 cm totale lengte - Ø 39 mm knipdiameter


Product informatiePlus or Show more

MaxxGarden Takkenschaar - Bypass lopper - 51 cm

8. MaxxGarden Takkenschaar - Bypass lopper - 51 cm


Product informatiePlus or Show more

De takkenschaar met aambeeld is uitermate geschikt voor het knippen van jonge, levende takken en twijgen. Een krachtige en flexibele takkenschaar, maar eenvoudig en ergonomisch in gebruik. De takkenschaar is bijzonder licht en is voorzien van ergonomische handgrepen met comfortabele grip. De scherpe snijbladen zorgen ervoor dat grote, dikke takken en twijgen gemakkelijk worden doorgeknipt. De maximale knipdiameter van deze takkenschaar is 40mm. Het design is strak en modern. Een aanwinst voor uw tuin. •Hefboom takkenschaar voor extra knipkracht. •Hoogwaardige stalen snijbladen met anti-kleef laag. •Knipdiameter van 40mm. •Licht hanteerbaar. •Ergonomische handgrepen.

9. Takkenschaar hefboom 66 cm - geel


Producten die overeenkomstig zijn aan Takkenschaars


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Takkenschaars. Er zijn immers 137 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Takkenschaar kopen.