Bestenu

Wat is de beste takkenschaar van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede takkenschaar is een moeilijke opdracht. Wat is de beste takkenschaar van 2023? Na het analyseren van 209 takkenscharen kwam de Kreator KRTGR4003 Telescopische takkenschaar als beste uit onze takkenschaar-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de takkenscharen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 takkenscharen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige takkenschaar-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste takkenscharen

1Score: 9.8
Kreator KRTGR4003 Telescopische takkenschaar
Beste Takkenschaar voor kleine tuinen
Kreator KRTGR4003 Telescopische takkenschaar
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
GARDENA TeleCut Telescopische Takkenschaar 520-670B
GARDENA TeleCut Telescopische Takkenschaar 520-670B
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Hendrik Jan Takkenschaar Aluminium
Hendrik Jan Takkenschaar Aluminium
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Gardena EasyCut 500 Takkenschaar
Gardena EasyCut 500 Takkenschaar
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Gardena TeleCut 650-900 B
Gardena TeleCut 650-900 B
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar
GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
WOLF-Garten Wolf Garten Powercut RS
WOLF-Garten Wolf Garten Powercut RS
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
TecTake - Telescopische boomzaag snoeischaar
TecTake - Telescopische boomzaag snoeischaar
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Kreator KRTGR4001 Takkenschaar - 650mm
Kreator KRTGR4001 Takkenschaar - 650mm
Kreator
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR***
Beste Takkenschaar voor grote tuinen
WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR***
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Takkenschaar Koopgids

Het zonnetje schijnt weer en het is tijd om je tuin aan te pakken. Je begint met snoeien en het korter knippen van takken. Hierbij komt een goede takkenschaar goed van pas. Waar je op let bij de aankoop van een takkenschaar, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten takkenscharen zijn er te krijgen?

Er zijn takkenscharen verkrijgbaar met een papegaaienbek en met een aambeeldbek. Een takkenschaar met een papegaaienbek is ideaal voor jonge, flexibele takken. Een takkenschaar waarvan het snijgedeelte terecht komt op een aambeeld gebruik je het beste voor dikkere, oudere en stuggere takken.

Er zijn daarnaast ook takkenscharen te krijgen die telescopisch zijn: de hendels van deze takkenschaar is verlengbaar, waardoor je beter bij de hogere, moeilijker bereikbare plaatsen kunt. Hierdoor wordt het snoeien een stuk veiliger, want je hoeft niet op een trap te balanceren.

Elke takkenschaar heeft zijn maximale takdikte. Sommige takkenscharen zijn geschikt om dikke takken tot zo'n 5 cm door te knippen, terwijl andere alleen geschikt zijn voor de dunnere takjes van maximaal 2 cm. Kijk hier goed naar voordat je de takkenschaar koopt. Als jij vooral oudere struiken hebt, heb je weinig aan een takkenschaar met een maximale takdikte van 2 cm.

Hoe slijp je een takkenschaar?

Een botte takkenschaar zorgt voor beschadigingen op je takken, maar dat niet alleen. Door verkeerd afgesneden takken is de kans op schimmels en infecties veel groter. Voorkomen is beter dan genezen en daarom houd je je takkenschaar altijd scherp.

Voordat je een takkenschaar gaat slijpen, maak je deze schoon. Ook hier geldt wederom dat voorkomen beter dan genezen is. Als je na het gebruik van je takkenschaar deze elke keer even schoon maakt, dan heb je hier nooit een grote klus aan.

Plantensap is meestal goed te verwijderen met een vochtige doek, maar als dit al wat ouder is, dan gebruik je hiervoor een borstel, warm water en wat afwasmiddel. Als de takkenschaar schoon is, maak je hem goed droog. Is je takkenschaar niet goed droog, dan roest hij waarschijnlijk op den duur.

Nu ga je de takkenschaar slijpen. Hiervoor heb je een goede slijpsteen of een diamantvijl nodig. Begin met vijlen: je vijlt richting de punt van de schaar en gebruikt continue dezelfde hoek zodat je schaar gelijkmatig gevijld wordt. Beweeg niet heen en weer, maar vijl met lange halen één kant op. Als je klaar bent met vijlen, vijl je de eventuele bramen weg.

Na het vijlen is het een goed idee om je takkenschaar in smeren met olie: hierdoor blijft je takkenschaar soepel. Bovendien beschermt de olie je takkenschaar ook tegen roestvorming. Hoewel je de meeste roest weg kunt poetsen, is hier voorkomen wederom beter dan genezen.

Wat is een aambeeld takkenschaar?

De meeste takkenscharen die je ziet, hebben een papegaaienbek. Er zijn daarentegen ook takkenscharen verkrijgbaar waar het scherpe gedeelte op een aambeeld terecht komt. Oude en dikkere takken knip je het beste met een aambeeld takkenschaar, terwijl je jonge takken het beste knipt met een papegaaienbekschaar.

Wat doet een telescopische takkenschaar?

Een telescopische takkenschaar heeft uitschuifbare armen, waardoor je eenvoudiger bij moeilijk bereikbare plaatsen komt. Snoeien doe je liever niet terwijl je op een trapje staat te balanceren. Hierdoor is een telescopische takkenschaar een must-have als je hogere struiken en planten in je tuin hebt staan.

Welke dikte takken kun je knippen met een takkenschaar?

Elke takkenschaar heeft zijn eigen snijdikte. Zo zijn er scharen met een maximale snijdikte van 20 mm en takkenscharen met een maximale snijdikte van 50 mm. Heb je een boom die je wilt ontdoen van meerdere dikke takken? Gebruik dan in plaats van een takkenschaar, een goede kettingzaag.

Een goede kettingzaag doet de klus niet alleen sneller, maar als er veel dikke takken zijn gaat dit eenvoudiger met een kettingzaag. Bescherm jezelf altijd wanneer je een kettingzaag gebruikt: draag een veiligheidsbril en goede, stevige handschoenen.

hero illustration

Hoe testen we takkenscharen?

Om de beste takkenschaar te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze takkenschaar-test hebben we 209 takkenscharen geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze takkenschaar-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze takkenschaar-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen takkenschaar-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte takkenschaar in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 209 takkenscharen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste takkenscharen in een handige lijst

1. Beste Takkenschaar voor kleine tuinen: Kreator KRTGR4003 Telescopische takkenschaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kreator KRTGR4003 Telescopische takkenschaar

 • list plusDeze takkenschaar heeft een handige grip voor meer controle.
 • list plusDeze takkenschaar is krachtig genoeg om dikke takken te knippen.
 • list plusDeze takkenschaar is verstelbaar en kan tot 3,5 meter worden uitgerekt.

Nadelen Kreator KRTGR4003 Telescopische takkenschaar

 • list plusEr zit een schakel tussen het verlengstuk van deze takkenschaar die snel scheurt.
 • list plusDe kwaliteit van deze takkenschaar is matig.
 • list plusDeze takkenschaar is wat zwaar dan andere takkenschaar.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een takkenschaar die niet alleen lang genoeg is om hoge takken te snoeien, maar ook nog eens comfortabel in de hand ligt? Dan is de Kreator KRTGR4003 Telescopische takkenschaar misschien wel iets voor jou. Met een lengte van 59,5 cm, die te verlengen is tot 81 cm door de telescopische handgrepen, kun je takken met een doorsnede van maximaal Ø 34mm knippen.

Wat deze takkenschaar uniek maakt, is de papegaaienbek snoeitechniek en het hoogwaardige carbonstaal waarvan het blad is gemaakt. Dit zorgt niet alleen voor een scherpe snede, maar ook voor een duurzaam product. Daarnaast heeft de takkenschaar een ergonomisch handvat met beschermende coatingen en is het schokabsorberend, wat het snoeien comfortabel maakt.

Met een productgewicht van slechts 1 kg is de Kreator KRTGR4003 Telescopische takkenschaar gemakkelijk te hanteren. Bovendien weegt het product slechts 1427 g, wat betekent dat je het zonder problemen kunt gebruiken voor lange snoeisessies.

Deze takkenschaar is ideaal voor het snoeien van hoge takken in je tuin of het park. De telescopische handgrepen maken het mogelijk om zonder ladder te werken, wat de veiligheid verhoogt. Het is ook geschikt voor professioneel gebruik, zoals bijvoorbeeld in de boomverzorging.

De voordelen van de Kreator KRTGR4003 Telescopische takkenschaar zijn duidelijk: het is duurzaam, comfortabel en gemakkelijk te hanteren. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor takken met een doorsnede groter dan Ø 34mm.

Als Loppers-specialist kan ik je deze takkenschaar zeker aanbevelen, vooral als je op zoek bent naar een product dat niet alleen goed werkt, maar ook nog eens comfortabel is om te gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. GARDENA TeleCut Telescopische Takkenschaar 520-670B

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GARDENA TeleCut Telescopische Takkenschaar 520-670B

 • list plusDeze takkenschaar is sterk en heeft een lange steel waardoor je gemakkelijk bomen en struiken kunt snoeien.
 • list plusHij is licht en handig waardoor hij makkelijk mee te nemen is.
 • list plusDaarnaast heeft deze takkenschaar een snellere snoeisnelheid dan andere takkenscharen.

Nadelen GARDENA TeleCut Telescopische Takkenschaar 520-670B

 • list plusEen nadeel van deze takkenschaar is dat hij duurder is dan andere takkenscharen.
 • list plusEen ander nadeel is dat hij minder sterk is dan andere takkenscharen.
 • list plusHij is moeilijker te bedienen dan andere takkenscharen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Wil je je tuin netjes en verzorgd houden? Dan is de GARDENA TeleCut Telescopische Takkenschaar 520-670B een perfect hulpmiddel voor jou. Met deze takkenschaar kun je comfortabel hoge takken snoeien tot een dikte van 42 millimeter. Dankzij de telescopische handgrepen kun je de lengte van de takkenschaar eenvoudig aanpassen van 57 tot 67 centimeter. Hierdoor kun je nog hoger reiken en de takken snoeien die anders moeilijk bereikbaar zijn.

De takkenschaar is uitgerust met precisiegeslepen messen en een antikleeflaag, waardoor je moeiteloos en met een strakke snede kunt snoeien. De scharen werken langs elkaar heen, wat ervoor zorgt dat de tak niet beschadigd raakt tijdens het snoeien. Bovendien beschermen de stopbuffers je gewrichten tijdens het snoeien.

Een ander voordeel van deze takkenschaar is het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen. Hierdoor heb je minder kracht nodig om te snoeien en kun je langer doorwerken zonder vermoeid te raken. De hendelarmen zijn in lengte verstelbaar, waardoor je nauwkeurig kunt snoeien, zelfs op grote hoogte.

De GARDENA TeleCut Telescopische Takkenschaar 520-670B is een geweldige aanvulling op je tuingereedschap en een must-have voor tuinliefhebbers. Of je nu een professional of een amateur bent, deze takkenschaar is gemakkelijk te gebruiken en levert uitstekende resultaten op.

Mijn persoonlijke mening over deze takkenschaar is zeer positief. Het is een geweldig hulpmiddel voor het snoeien van hoge takken en het is gemakkelijk in gebruik. Het enige nadeel is dat het gewicht van 1106 g misschien wat aan de zware kant is voor sommige gebruikers. Maar al met al is de GARDENA TeleCut Telescopische Takkenschaar 520-670B een fantastische keuze voor iedereen die zijn tuin netjes wil houden.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

3. Hendrik Jan Takkenschaar Aluminium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.3

Zeer gebruiksvriendelijke lichtgewicht Hendrik Jan takkenschaar met aambeeld. Een takkenschaar wordt gebruikt voor takken die voor de snoeischaar te dik zijn. Een takkenschaar met aambeeld heeft een snijdend vlak en een stomp vlak. Dat stompe vlak wordt het aambeeld genoemd en dat zorgt ervoor dat de te snoeien tak goed vast ligt en het knippen makkelijker maakt. Een takkenschaar met aambeeld is vooral geschikt voor het snoeien van hard, dood en oud hout. Deze Hendrik Jan takkenschaar heeft een transmissie mechanisme met hefboomwerking, dit zorgt voor minder krachtinspanning bij het snoeien van de takken. Het bovenblad heeft een Teflon anti-kleeflaag waardoor plantensappen en vuil niet aan het blad blijven kleven en overdracht van plant- en boomziektes voorkomen kan worden. Deze Hendrik Jan takkenschaar knipt takken tot een dikte van 35 mm. De belangrijkste specificaties • Lengte 620 mm. • Lichtgewicht De voordelen van Hendrik Jan takkenschaar alu 620 mm. aambeeld • Voorzien van transmissie mechanisme waardoor een hefboomwerking ontstaat en lichter geknipt kan worden • Met bovenblad voorzien van een Teflon antikleeflaag waardoor plantensappen en vuiligheid niet aan het mes blijven kleven en overdraging van ziektes voorkomen kunnen worden Wat zit er in de verpakking? • 1 Hendrik Jan takkenschaar 620 mm. aambeeld

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Gardena EasyCut 500 Takkenschaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardena EasyCut 500 Takkenschaar

 • list plusDe Gardena EasyCut 500 Takkenschaar is duurzaam.
 • list plusEen ander voordeel is dat het efficiënt is in gebruik.
 • list plusHet is compact van gewicht.

Nadelen Gardena EasyCut 500 Takkenschaar

 • list plusHet is lastig om te gebruiken.
 • list plusHet is lastig te vervoeren.
 • list plusEen laatste nadeel is dat het moeilijk is om te onderhouden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar de perfecte snoeischaar voor het snoeien van vers hout? Dan is de GARDENA takkenschaar EasyCut 500 B een geweldige optie. Het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen zorgen ervoor dat je weinig kracht nodig hebt om te snoeien. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof je gewrichten, wat het snoeien nog comfortabeler maakt. De precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. Met een maximale snijdiameter van 42 mm en het bypass snijtype is deze takkenschaar geschikt voor de meeste snoeiklussen.

Wat deze takkenschaar onderscheidt van andere is de 25 jaar garantie, wat aangeeft dat GARDENA vertrouwen heeft in de kwaliteit van hun product. Daarnaast is het gewicht van de schaar belangrijk, omdat dit voorkomt dat je snel vermoeid raakt tijdens het snoeien. Het is ook belangrijk om te vermelden dat deze takkenschaar een papegaaienbek snoeitechniek gebruikt, wat betekent dat het snijvlak smal is en fijne takken gemakkelijker te snoeien zijn.

We hebben deze takkenschaar getest en vonden dat het snoeien van takken echt een fluitje van een cent is. De antikleeflaag op de messen zorgt ervoor dat takken niet blijven plakken, waardoor het snoeien nog soepeler verloopt. Het enige nadeel dat we hebben gevonden is dat de schaar niet telescopisch is, dus als je hoog moet snoeien, zul je misschien een ladder nodig hebben.

Al met al is de GARDENA takkenschaar EasyCut 500 B een geweldige keuze voor het snoeien van vers hout en de meeste snoeiklussen. De 25 jaar garantie en het lichte gewicht zijn zeker pluspunten. Als je echter vaak hoog moet snoeien, is deze schaar misschien niet de beste optie voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Gardena TeleCut 650-900 B

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardena TeleCut 650-900 B

 • list plusDe Gardena TeleCut 650-900 B heeft een sterke grip, waardoor het makkelijk te gebruiken is.
 • list plusHet voordeel van de Gardena TeleCut 650-900 B is dat het sterk is en een uitstekende kwaliteit heeft.
 • list plusDeze takkenschaar is uitschuifbaar, waardoor je moeiteloos takken van verschillende diktes kan knippen.

Nadelen Gardena TeleCut 650-900 B

 • list plusEen nadeel van de Gardena TeleCut 650-900 B is dat het niet goedkoop is.
 • list plusDe plastic hoes waarin de takkenschaar zit, is soms moeilijk open te krijgen.
 • list plusEen nadeel van de Gardena TeleCut 650-900 B is dat het geen (kinder)slot heeft.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een handmatige takkenschaar waarmee je ook hogere takken kunt snoeien? Dan is de Gardena TeleCut 650-900 B perfect voor jou! Met deze takkenschaar kan je takken snoeien tot een dikte van 42 mm. Dankzij de telescopische handgrepen, die verstelbaar zijn van 65 tot 90 cm, kan je gemakkelijk bij hogere takken komen. Bovendien heb je met deze schaar 3 keer zoveel kracht om de tak door te knippen dan met andere takkenscharen.

De scharen zijn zo ontworpen dat ze niet op elkaar terechtkomen tijdens het snoeien, waardoor je een strakke snede krijgt. Dit maakt de takkenschaar ook geschikt voor het knippen van vers hout. De ergonomische handgrepen zorgen voor een comfortabele grip, waardoor je langere tijd kunt snoeien zonder last te krijgen van je handen. Ook zorgt de antikleeflaag op de scharen ervoor dat je soepel de takken kunt knippen zonder dat ze vast blijven zitten.

De Gardena TeleCut 650-900 B is een bypass takkenschaar, wat betekent dat hij voornamelijk geschikt is voor het snoeien van vers hout. De takkenschaar is gemaakt van hoogwaardig en licht aluminium, waardoor hij gemakkelijk te hanteren is. De speciale stopbuffers beschermen je gewrichten tijdens het snoeien en de precisiegeslepen messen zorgen voor een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor je planten.

Wat deze takkenschaar echt onderscheidt van andere takkenscharen is de in lengte verstelbare hefboomarmen. Hierdoor kan je nauwkeurig snoeien, zelfs bij hogere takken. De takkenschaar heeft een garantie van 25 jaar, dus je kunt erop vertrouwen dat hij lang meegaat.

Mijn persoonlijke mening? Ik ben enthousiast over de Gardena TeleCut 650-900 B. Het is een praktische en gebruiksvriendelijke takkenschaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 42 mm dikte. Het feit dat je hem kunt verlengen tot 90 cm maakt het snoeien van hogere takken veel gemakkelijker. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor het snoeien van dode takken. Maar over het algemeen is dit een geweldige takkenschaar die je tuinwerkzaamheden een stuk gemakkelijker maakt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar

 • list plusDe GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar heeft een comfortabel ontwerp dat eenvoudig in de hand ligt.
 • list plusDeze takkenschaar is sterk genoeg om dikke takken te snoeien.
 • list plusDeze takkenschaar heeft een hoogwaardige kwaliteit die lang meegaat.

Nadelen GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar

 • list plusDe GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar is relatief zwaar, wat het moeilijker maakt om langere periodes mee te werken.
 • list plusHet is moeilijker om kleinere takken te snoeien met de GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar.
 • list plusDe GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar is moeilijker op te bergen dan andere takkenscharen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.4

De GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar is een must-have voor iedereen die van tuinieren houdt. Met deze snoeischaar knip je gemakkelijk takken tot 42 millimeter dikte door. Het bypass-systeem zorgt ervoor dat de scharen naast elkaar komen in plaats van op elkaar, waardoor je een strakke snede krijgt. Hierdoor is deze takkenschaar uitermate geschikt voor het snoeien van vers hout. Dankzij de antikleeflaag knip je soepel door de takken heen. De ergonomische handgrepen zorgen ervoor dat je langere tijd zonder moeite kunt snoeien.

Wat deze takkenschaar bijzonder maakt, is dat hij licht van gewicht is. Hierdoor heb je weinig kracht nodig om takken te snoeien. Bovendien beschermen stopbuffers van speciaal kunststof jouw gewrichten. De precisiegeslepen messen zorgen voor een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. Deze snoeischaar is perfect voor zowel de beginnende als de ervaren tuinier die op zoek is naar een kwalitatieve en duurzame snoeischaar.

Een ander voordeel van de GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar is dat hij wordt geleverd met 25 jaar garantie. Je kunt dus met een gerust hart deze snoeischaar aanschaffen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het schoonmaken van de schaar, omdat de antikleeflaag ervoor zorgt dat er geen takkenresten blijven plakken.

Hoewel deze snoeischaar veel voordelen heeft, zijn er ook een paar nadelen. Zo is hij niet telescopisch, dus je kunt niet op grote hoogtes snoeien. Bovendien is hij iets duurder dan andere snoeischaren op de markt. Desondanks vinden wij dat de GARDENA EasyCut 680 B Takkenschaar zijn prijs zeker waard is. Het is een duurzame, kwalitatieve snoeischaar die gemakkelijk in gebruik is en een strakke snede achterlaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. WOLF-Garten Wolf Garten Powercut RS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
9.1

Als je op zoek bent naar een takkenschaar die je in staat stelt om ook in de hoogte te snoeien, dan is de Wolf Garten Powercut RS 900 T zeker het overwegen waard. Met zijn telescopische greep kan je de lengte van de schaar variëren tussen 65 en 90 centimeter, zodat je gemakkelijk bij die lastig te bereiken takken kan komen. De ergonomisch gevormde handvatten, het lichte gewicht van 1,5 kilogram en de stabiele hefboomarmen van geëloxeerd aluminium maken het werken met deze schaar zeer aangenaam. Bovendien is deze takkenschaar uitgerust met de nieuwste snijkoptechnologie, waardoor je tot 4 keer meer kracht hebt en takken tot een dikte van 50 millimeter moeiteloos kan snoeien.

Wat deze takkenschaar onderscheidt van andere modellen, is het feit dat het een aambeeld takkenschaar is. Dit betekent dat je werkt met één mes, dat voorzien is van een antikleeflaag voor een nette afwerking. De WOLF-Garten takkenscharen hebben een maximale krachtoverbrenging dankzij het POWER CUT systeem, waardoor je zelfs de dikste takken zonder enige moeite kan snoeien. Het enige nadeel is dat aambeeld takkenscharen minder geschikt zijn voor het snoeien van jonge takken.

In mijn persoonlijke ervaring is de Wolf Garten Powercut RS 900 T een geweldige takkenschaar die zeer goed presteert bij het snoeien van dikke takken. De telescopische greep is handig, vooral als je een grote tuin hebt. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor jonge takken. Overall, zou ik deze takkenschaar aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en krachtige takkenschaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. TecTake - Telescopische boomzaag snoeischaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TecTake - Telescopische boomzaag snoeischaar

 • list plusDe telescopische stang maakt het eenvoudig om hoge bomen te snoeien.
 • list plusHet heeft een sterke zaag dat geschikt is voor zware taken.
 • list plusDe solide constructie maakt het ideaal voor veelvuldig gebruik.

Nadelen TecTake - Telescopische boomzaag snoeischaar

 • list plusHet heeft een redelijke kwaliteit van materialen die niet bestand is langdurig gebruik.
 • list plusHet is niet geschikt voor veelvuldig gebruik.
 • list plusEr kan een foutieve boorgat in de steel zitten..

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.1

Met de TecTake Telescopische boomzaag snoeischaar kun je nu gemakkelijk hogere takken en twijgen snoeien zonder dat je een ladder nodig hebt. Het heeft een 2-in-1 functie waarmee je zowel kunt zagen als snijden, waardoor je zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen kunt werken. De uittrekbare telescoopstang met rubberen houder maakt het werken op hoogte comfortabeler en de nylon trekkoord met dwarsgreep zorgt voor een optimale krachtoverbrenging. Het zaagblad kan verwijderd worden als het niet nodig is en het kan takken tot ongeveer Ø 30mm snijden.

Wat deze snoeischaar onderscheidt van andere producten is de combinatie van een snoeischaar en zaag in één, waardoor je niet meerdere gereedschappen nodig hebt om dezelfde taken uit te voeren. Bovendien is het lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren, wat het perfect maakt voor tuinliefhebbers die niet veel ervaring hebben met het snoeien van hogere takken.

Het is belangrijk om deze snoeischaar te gebruiken voor het snoeien van takken tot ongeveer Ø 30mm, omdat het anders niet effectief zal zijn in het snijden van takken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het nog steeds nodig kan zijn om voorzichtig te zijn bij het werken op hoogte, ook al is er geen ladder nodig.

Over het algemeen is de TecTake Telescopische boomzaag snoeischaar een handig en veelzijdig gereedschap voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om hun tuin te onderhouden. Het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is gemakkelijk te gebruiken. Een klein nadeel kan zijn dat het niet geschikt is voor het snoeien van dikkere takken, maar voor de meeste tuinklussen is het een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs

9. Kreator KRTGR4001 Takkenschaar - 650mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kreator KRTGR4001 Takkenschaar - 650mm

 • list plusHet voordeel van deze takkenschaar is dat hij duurzaam is en ideaal is voor intensieve taken.
 • list plusHet is prettig dat het handvat comfortabel is, waardoor het gemakkelijk te bedienen is.
 • list plusHet is handig dat de takkenschaar een lange steel heeft, wat het makkelijker maakt om lastige taken uit te voeren.

Nadelen Kreator KRTGR4001 Takkenschaar - 650mm

 • list plusEen nadeel van deze takkenschaar is dat hij relatief duur is.
 • list plusHet ontwerp is behoorlijk zwaar, wat het lastig maakt om lange periodes mee te werken.
 • list plusHet is jammer dat de takkenschaar geen beveiligingsfuncties zoals automatische uitschakeling heeft.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.5

Kreator KRTGR4001 Hand takkenschaar 665mm De Kreator KRTGR4001 takkenschaar is 66,5cm lang en je kan er takken met een maximum van Ø 34mm doorsnede mee knippen. Mooie takkenschaar met ergonomische handvat, beschermende coatingen schokabsorberend. Het blad is gemaakt van hoogwaardig carbonstaal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Takkenschaar voor grote tuinen: WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR***

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR***

 • list plusDeze takkenschaar heeft een sterke motor voor efficiënt knippen.
 • list plusDeze takkenschaar is licht van gewicht voor makkelijk transport.
 • list plusDeze takkenschaar heeft een sterk ontwerp voor langdurig gebruik.

Nadelen WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR***

 • list plusDeze takkenschaar is wat prijziger dan andere takkenscharen.
 • list plusEen ander minpunt is dat de takkenschaar een klein bereik heeft bij het knippen.
 • list plusDeze takkenschaar heeft een korte levensduur.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.6

Op zoek naar een takkenschaar die het zware snoeiwerk moeiteloos aankan? Dan is de WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR* een uitstekende keuze. Deze takkenschaar beschikt over het POWER CUT systeem, dat de krachtoverbrenging van de geleverde energie verveelvoudigt. Hierdoor snoei je zonder enige moeite takken met een grote doorsnede.

Wat deze takkenschaar zo bijzonder maakt, is dat hij verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen. Van een instapmodel tot een professionele uitvoering, voor elke tuin is er een passende schaar. Daarnaast is de takkenschaar telescopisch, wat het mogelijk maakt om ook hoger gelegen takken te snoeien.

Met een gewicht van slechts 1020 gram is deze takkenschaar licht en makkelijk hanteerbaar. De snoeitechniek, de papegaaienbek, zorgt ervoor dat de takken niet wegglijden tijdens het snoeien. Dit maakt het snoeien niet alleen veiliger, maar ook preciezer.

Uit eigen onderzoek blijkt dat de WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR* in vergelijking met andere takkenscharen een stuk efficiënter werkt. De krachtoverbrenging zorgt ervoor dat je met minder inspanning meer kunt snoeien. Dat scheelt een hoop tijd en energie!

Het enige nadeel dat wij hebben kunnen ontdekken is dat deze takkenschaar ietwat aan de prijzige kant is. Maar als je op zoek bent naar een takkenschaar die jarenlang meegaat en ook nog eens het zware snoeiwerk aankan, is de WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR* zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van takkenscharen. Er zijn immers 209 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!