De Bestenu Takkenschaar Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/06/2020


Het zonnetje schijnt weer en het is tijd om je tuin aan te pakken. Je begint met snoeien en het korter knippen van takken. Hierbij komt een goede takkenschaar goed van pas. Waar je op let bij de aankoop van een takkenschaar, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten takkenscharen zijn er te krijgen?

Er zijn takkenscharen verkrijgbaar met een papegaaienbek en met een aambeeldbek. Een takkenschaar met een papegaaienbek is ideaal voor jonge, flexibele takken. Een takkenschaar waarvan het snijgedeelte terecht komt op een aambeeld gebruik je het beste voor dikkere, oudere en stuggere takken.

Er zijn daarnaast ook takkenscharen te krijgen die telescopisch zijn: de hendels van deze takkenschaar is verlengbaar, waardoor je beter bij de hogere, moeilijker bereikbare plaatsen kunt. Hierdoor wordt het snoeien een stuk veiliger, want je hoeft niet op een trap te balanceren.

Elke takkenschaar heeft zijn maximale takdikte. Sommige takkenscharen zijn geschikt om dikke takken tot zo'n 5 cm door te knippen, terwijl andere alleen geschikt zijn voor de dunnere takjes van maximaal 2 cm. Kijk hier goed naar voordat je de takkenschaar koopt. Als jij vooral oudere struiken hebt, heb je weinig aan een takkenschaar met een maximale takdikte van 2 cm.

Hoe slijp je een takkenschaar?

Een botte takkenschaar zorgt voor beschadigingen op je takken, maar dat niet alleen. Door verkeerd afgesneden takken is de kans op schimmels en infecties veel groter. Voorkomen is beter dan genezen en daarom houd je je takkenschaar altijd scherp.

Voordat je een takkenschaar gaat slijpen, maak je deze schoon. Ook hier geldt wederom dat voorkomen beter dan genezen is. Als je na het gebruik van je takkenschaar deze elke keer even schoon maakt, dan heb je hier nooit een grote klus aan.

Plantensap is meestal goed te verwijderen met een vochtige doek, maar als dit al wat ouder is, dan gebruik je hiervoor een borstel, warm water en wat afwasmiddel. Als de takkenschaar schoon is, maak je hem goed droog. Is je takkenschaar niet goed droog, dan roest hij waarschijnlijk op den duur.

Nu ga je de takkenschaar slijpen. Hiervoor heb je een goede slijpsteen of een diamantvijl nodig. Begin met vijlen: je vijlt richting de punt van de schaar en gebruikt continue dezelfde hoek zodat je schaar gelijkmatig gevijld wordt. Beweeg niet heen en weer, maar vijl met lange halen één kant op. Als je klaar bent met vijlen, vijl je de eventuele bramen weg.

Na het vijlen is het een goed idee om je takkenschaar in smeren met olie: hierdoor blijft je takkenschaar soepel. Bovendien beschermt de olie je takkenschaar ook tegen roestvorming. Hoewel je de meeste roest weg kunt poetsen, is hier voorkomen wederom beter dan genezen.

Wat is een aambeeld takkenschaar?

De meeste takkenscharen die je ziet, hebben een papegaaienbek. Er zijn daarentegen ook takkenscharen verkrijgbaar waar het scherpe gedeelte op een aambeeld terecht komt. Oude en dikkere takken knip je het beste met een aambeeld takkenschaar, terwijl je jonge takken het beste knipt met een papegaaienbekschaar.

Wat doet een telescopische takkenschaar?

Een telescopische takkenschaar heeft uitschuifbare armen, waardoor je eenvoudiger bij moeilijk bereikbare plaatsen komt. Snoeien doe je liever niet terwijl je op een trapje staat te balanceren. Hierdoor is een telescopische takkenschaar een must-have als je hogere struiken en planten in je tuin hebt staan.

Welke dikte takken kun je knippen met een takkenschaar?

Elke takkenschaar heeft zijn eigen snijdikte. Zo zijn er scharen met een maximale snijdikte van 20 mm en takkenscharen met een maximale snijdikte van 50 mm. Heb je een boom die je wilt ontdoen van meerdere dikke takken? Gebruik dan in plaats van een takkenschaar, een goede kettingzaag.

Een goede kettingzaag doet de klus niet alleen sneller, maar als er veel dikke takken zijn gaat dit eenvoudiger met een kettingzaag. Bescherm jezelf altijd wanneer je een kettingzaag gebruikt: draag een veiligheidsbril en goede, stevige handschoenen.

Hoe komt deze fantastische Takkenschaar reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Takkenschaar ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Takkenschaars, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Takkenschaars die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Takkenschaars het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Takkenschaars stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Takkenschaars in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Bijzondere kenmerken De GARDENA takkenschaar EasyCut 680 B is een klassieke bypass snoeischaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. Specificaties Maximum snijdiameter: 42 mm Knip type: Bypass

1. Gardena EasyCut 680 B Takkenschaar - 42mm


Product informatiePlus or Show more

Default. De GARDENA takkenschaar EasyCut 500 B is een klassieke bypass snoeischaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Het precisiegeslepen mes met antikleefcoating en uitstekende snijgeometrie garandeert nauwkeurig snijden met geringe kracht bij het snoeien. Twee geslepen messen glijden over elkaar bij het snijden, voor nauwkeurige en zuivere sneden. De takkenschaar EasyCut is daarom ideaal voor het snoeien van vers hout. Indien nodig kunnen de snijbladen opnieuw worden afgesteld. Max. snij-Ø: 42 mm Knip type: bypass Bovenmes: antikleef coating en precisie geslepen Totale lengte: 50 cm Totaal gewicht: 895 gram

2. EasyCut takkenschaar Gardena | Default


Product informatiePlus or Show more

Kreator KRTGR4013 Telescopische hand takkenschaar De Kreator KRTGR4013 takkenschaar is 63cm lang maar kan door de telescopische handvaten worden verlengd tot 89cm. Je kan er takken met een maximum van Ø 39mm doorsnede mee knippen. Mooie takkenschaar met ergonomische handvat en zachte handgreep. Het blad is gemaakt van SK5 staal. De takkenschaar is gemaakt van lichtgewicht maar sterk aluminium en heeft een knipkracht van ruim 180% tov andere takkenscharen

3. Kreator KRTGR4013 Telescopische Takkenschaar - 63-89 cm totale lengte - . Ø39 mm knipdiameter


Product informatiePlus or Show more

Kreator KRTGR4023 Hand takkenschaar 590-780mm De Kreator KRTGR4023 takkenschaar is 59 tot 78 cm lang en je kan er takken met een maximum van Ø 45mm doorsnede mee knippen. Mooie takkenschaar met ergonomische handvat en zachte handgreep. Het blad is gemaakt van SK5 staal. De takkenschaar is gemaakt van extra sterk aluminium en heeft een knipkracht van ruim 220% tov andere takkenscharen. De messen zijn titanium gecoat. De takkenschaar is telescopisch. De buizen zijn verlengbaar van 59 tot 78cm.

4. Kreator KRTGR4023 Takkenschaar - Telescopisch - 59-78 cm totale lengte - Ø 45 mm knipdiameter


Product informatiePlus or Show more

De GARDENA takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. GARDENA heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft GARDENA een efficiënte besproeiingsoplossing.

5. GARDENA TeleCut Telescopische Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte


Product informatiePlus or Show more

Deze premium takkenschaar is verlengbaar tot 78 cm, waardoor je ook gemakkelijk hoge takken snoeit vanaf de begane grond. De kracht is indrukwekkend: hij haalt tot 220% meer snoeikracht dan een standaardmodel. Om die extra kracht comfortabel op te vangen en toch een lichtgewicht te behouden waarmee je makkelijk boven je hoofd werkt, is voor het frame is speciaal gekozen voor aluminium en een achthoekige vorm. Je krijgt zo een uiterst sterke, maar erg lichte takkenschaar. De scherpe messen bestaan uit het duurzame SK5-staal, dat ook nog eens gehard is met een titaniumcoating. Ze zijn hierdoor extra stevig en scherp en volledig beschermd tegen roest of slijtage. De superieure takkenschaar snijdt probleemloos oude en dode takken tot 4,5 cm dik. De antikleeflaag zorgt er dan weer voor dat er zich geen snoeisel ophoopt tussen de messen, er blijft niets plakken. De ergonomische handvaten met aangename soft grip maken het plaatje compleet. Specificaties: • Type: aambeeld= droog, oud hout • Knipdiameter: max. Ø45 mm • Lengte: 590-780 mm • Materiaal messen: SK5-staal + titaniumlaag + antikleeflaag •Achthoekig aluminium frame • Handvat: soft grip Over Kreator Kreator biedt een brede waaier aan handgereedschap (DIY & tuin), gereedschapsaccessoires, veiligheidsartikelen en een luik “opslag & transport” Je vindt in het omvangrijke aanbod ongetwijfeld de kwaliteit die je zoekt, of je nu een beginnende doe-het-zelver of tuinier bent of een gepassioneerde klusser. De schroevendraaiers, sleutels, snoeischaren,… liggen comfortabel in de hand en zijn een plezier om mee te werken. De gereedschapsaccessoires passen perfect op de meest gangbare merken.

6. Kreator KRTGR4024 Takkenschaar - Telescopisch - 59-78 cm totale lengte - Ø 45 mm knipdiameter


Product informatiePlus or Show more

Hoe werkt de cashback actie? De cashback geldt op al het mechanisch snoeigereedschap van GARDENA. Hoe meer je koopt, hoe hoger het cashback bedrag uiteindelijk is. Je krijgt je geld terug door je bestelling(en) aan te melden op deze site. Belangrijk om te weten is dat je maximaal 1 inzending per adres kan doen en de uitbetaling binnen 4 weken gebeurd. De actie is geldig t/m 30 november 2018. Productbeschrijving De Gardena Combisystem aambeeldboomschaar voorziet in een enorme krachtbesparing dankzij de 3-voudige katrolwerking en dubbele hefboomwerking. Knipt makkelijk takken af door de grote knipopening. De geharde messen zijn voorzien van een antikleefcoating en zorgen voor een zuivere, exacte snit. Door takophanging is er een lichte inspanning nodig bij het vasthouden van de schaar waardoor er gemakkelijk aan het koord getrokken kan worden.

7. GARDENA Combisysteem Aambeeld Boomschaar Takkenschaar - 35mm


Product informatiePlus or Show more

Flink snoeien of regulier onderhoud van uw bomen, heggen en struiken? De mooiste tuin begint bij het juiste gereedschap. Met deze telescopische Hyundai hybride takkenschaar snoeit, knipt en stylet u eenvoudig en zonder moeite. Door de lange telescopisch verstelbare armen kan meer kracht worden overgebracht op de speciaal gevormde messen van de schaar en is het knippen van takken met een diameter tot 30 mm kinderspel. De takkenschaar is 67 cm lang en kan bij uitschuiven verlengd worden tot wel 102 cm. De greep van de takkenschaar is gemaakt van aluminium, met kunsstof voor de handvaten en voor het verstelmechanisme. De met precisie geslepen stalen snijbladen, die zijn voorzien van een non-stick coating, glijden langs elkaar, waarbij er sprake is van een grote krachtoverdracht door het extra begeleidingsmechanisme van het grote snijblad. Deze takkenschaar wordt hierdoor aangeduid als een hybride takkenschaar, een combinatie van een bypass- en aambeeldtakkenschaar. Deze takkenschaar heeft de karakteristieken van zowel een bypass- als aambeeldtakkenschaar en beschikt dus over precisie én kracht. De twee snijbladen die langs elkaar heen glijden zorgen voor een scherpe, schone snede dicht bij de stengel of wortel, waardoor de kans op infecties bij uw planten kleiner is. Dit betekent dat de hybride takkenschaar geschikt is voor het snoeien van levend plantweefsel. Daarnaast is er sprake van een zeer grote krachtoverdracht, waardoor de takkenschaar ook in staat is om dood hout zonder problemen te knippen. Uitermate geschikt voor het snoeien van jong en zacht hout, semi-houten struiken en zelfs dikke takken en houtsoorten. Verder is deze takkenschaar met zijn lengte ideaal voor hoge takken en handig voor planten bij de grond, aangezien u hiervoor niet hoeft te bukken. Kies voor efficiënt en eenvoudig tuinieren met deze blauw-zwarte telescopische Hyundai hybride takkenschaar. Specificaties: Lengte: 67-102 cm Telescopisch: ja Snoeitechniek: bypass en aambeeld Maximale knipdiameter: 30 mm Materiaal: aluminium, staal, kunststof Kleur: blauw, zwart Merk: Hyundai Garantie: 2 jaar

8. Hyundai takkenschaar hybride telescopisch 67-102 cm


Product informatiePlus or Show more

Wil je hoge takken met een maximale dikte van 42 millimeter handmatig snoeien? Dan is de Gardena TeleCut 650-900 B iets voor jou. De takkenschaar heeft telescopische handgrepen, waardoor je de lengte van de heggenschaar verstelt van 65 tot 90 centimeter. Hierdoor bereik je niet alleen hoge takken, maar heb je ook 3 keer zoveel kracht om de tak door te knippen. De afgeknipte tak heeft een strakke snede dankzij de scharen die niet op elkaar terechtkomen tijdens het snoeien, maar langs elkaar. Dit maakt de takkenschaar ook geschikt voor het knippen van vers hout. Met de ergonomische handgrepen snoei je comfortabel door. En de antikleeflaag op de scharen zorgt ervoor dat je soepel de takken knipt.

9. Gardena TeleCut 650-900 B


Product informatiePlus or Show more

Telescopische 'Heavy-Duty' aambeeld snoeischaar met een niet-klevende bladcoating en veiligheidsvergrendeling. Uitschuifbare handvaten met een antislip plastic coating. Verlengt van 645 tot 970 mm.

10. Silverline Telescopische aambeeld snoeischaar, 645 mm


Producten die soortgelijk zijn aan Takkenschaars


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Takkenschaars. Er zijn immers 137 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Takkenschaar kopen.